View Full Version : Laparoskopija
ako su ruke prazne pa na njima se vidi promjena isto :ne zna:
Kazem, ja sam u petrovoj bez frke imala lak na nogama a nije mi bio problem skinuti, s tim ciljem sam i pitala sestru jel treba.
Iako ja sam na zahvat isla sa cefa - mozda su oni fleksibilniji po tom pitanju :zubo:
leeloo27
07.05.2012., 21:22
Ja ne kontam jel zbilja toliki problem poskidati lak sa svih noktiju kad se ide na operaciju. :ne zna: Barem acetoni i lakovi za nokte u današnje vrijeme nisu skupi, a to vam može spasiti život ako nešto pođe po zlu.
Pa nije problem, samo ne razmisljas o tome. Barem ja nisam. U mozganju oko toga dal cu ostati bez reproduktivnih organa fakat mi lak nije pao na pamet. Skinula bi ga bez problema da su rekli da treba :)
Po meni, medicinsko osoblje je tu da korigira pacijenta u smislu pripreme za operaciju, ako kazu da treba ok, ako kazu da ne treba ili djelomicno treba pa valjda znaju kaj rade jel.
leeloo27
07.05.2012., 23:10
Ma ovo sam napisala zato što ovo nije jedina tema na kojoj sam čitala da netko piše da li se smije ostaviti barem na nogama i sl. Slažem se da je na medicinskom osoblju da informiraju pacijente o ovakvim stvarima, al nije mi jasno plakanje od nekih ženskih jer moraju skinuti umjetne nokte prije.
Pa valjda im je život draži od jebenih noktiju ili laka. :D (kažem ne ide ovo sad konkretno vas, samo sam se nadovezala :))
edit: sad vidim da je netko gore već napisao ovo što sam ja ubacila u edit o noktima i plavljenju, pa da se ne ponavljam. :D
ja sam imala priliku isprobati sa gelom na noktima :D Imala sam french, dakle- kroz prozirni dio se dobro vidjela boja nokta.
onaj aparatić koji ide na prst radi kao da i nema gela, kao da je prirodni nokat. dakle, rekla bih da gel, bezbojni, nije problem.
no, što se tiče laka u boji, to se definitivno mora skinuti da se vidi eventualna promjena na boji samog nokta.
Dita Von Teese
12.05.2012., 10:57
Ja ne kontam jel zbilja toliki problem poskidati lak sa svih noktiju kad se ide na operaciju. :ne zna: Barem acetoni i lakovi za nokte u današnje vrijeme nisu skupi, a to vam može spasiti život ako nešto pođe po zlu.
Potpis! :top:
Ne ne, ti isto ne razumijes, kao ni ja.
Uvijek trebas biti tuto-kompleto sredjen. I kad ides rodit, treba biti make up na mjestu, i barilla 5 na glavi (vikleri).
Nikad neznas, kad ce te neki paparac slikat :mig:.
drage moje žene suborke :)) eto i mene na laparoskopiji...a što se mora nije teško!
zanima me kada da počnem obavljati ove predoperativne pretrage. na kaj se kolko čeka?
briseve sam napravila i pozitivna ureplazma manja od 10 na 4. pa sam sad na sumamedu još 3 dana. nadam se da ću uspjet napravit kontrolni bris prije..da me ne odgode radi tog. termin mi je 15.6.
uglavnom, ja se više od operacije bojim da li će naći ok stanje dole.
kažu da izgleda da je sve ok i da je tkivo jajnik azdravo. cista je parovarijska, tik uz desni jajnik..
jedna gin je rekla da mi je lijevi jajnik među priraslicima. mislite da će i to čistiti?
da li se stanje jajovoda donekle vidi na uzv ili će tek sad vidjet ak imam nekih problema?
imam 31 god i krenuli na bebu taman kad su našli cistu. i znate li koliko moram čekati do akcije za trudnoću?
mihovilka
15.05.2012., 20:50
Potpis! :top:
Ne ne, ti isto ne razumijes, kao ni ja.
Uvijek trebas biti tuto-kompleto sredjen. I kad ides rodit, treba biti make up na mjestu, i barilla 5 na glavi (vikleri).
Nikad neznas, kad ce te neki paparac slikat :mig:.
Potpisujem vas obje :), mislila sam da je u meni problem jer imam isto takvo mišljenje :D
Dita Von Teese
15.05.2012., 21:17
drage moje žene suborke :)) eto i mene na laparoskopiji...a što se mora nije teško!
zanima me kada da počnem obavljati ove predoperativne pretrage. na kaj se kolko čeka?
briseve sam napravila i pozitivna ureplazma manja od 10 na 4. pa sam sad na sumamedu još 3 dana. nadam se da ću uspjet napravit kontrolni bris prije..da me ne odgode radi tog. termin mi je 15.6.
uglavnom, ja se više od operacije bojim da li će naći ok stanje dole.
kažu da izgleda da je sve ok i da je tkivo jajnik azdravo. cista je parovarijska, tik uz desni jajnik..
jedna gin je rekla da mi je lijevi jajnik među priraslicima. mislite da će i to čistiti?
da li se stanje jajovoda donekle vidi na uzv ili će tek sad vidjet ak imam nekih problema?
imam 31 god i krenuli na bebu taman kad su našli cistu. i znate li koliko moram čekati do akcije za trudnoću?
Ne ceka te nista strasno, samo hrabro. :)
Pogledat ce sve kako je untra, ocistiti sve priraslice, mozda propuhat jajovode, i to ce najvj. biti to.
Ovisi kako koji doktor, ali za 3 ciklusa mozete pocet na bebi, a neki cak kazu i prije, no, dok neki kazu, kad se budete osjecali spremni :mig:.
Od pretraga trebas od sedam dana na manje obaviti krv, krvnu grupu, i EKG, a ostalo obavit kad te prime u bolnicu.
Da se i ja napokon javim...
Moja laparaskopija je prošla i polako se oporavljam. Sve skupa se malo zakompliciralo i bila je teža operacija. Bila sam puna cista i priraslica. Crijeva su mi bila prirasla za maternicu, zahvatilo je maternicu i zdjelicu. Lijevi jajnik i jajovode su mi odstranili, a sve drugo su mi čistili. S obzirom da sam mlada da uđem u menopauzu, desni jajnik i maternicu su mi ostavili.
Sretna sam da je sve iza mene.
Najteže mi je palo to što sam imala dren četiri dana i da sam u bolnici ležala 6 dana. Nakon skidanja drena sam se preporodila. Još uvijek osjećam malo bolove, ali s obzirom šta su sve radili mislim da ni nije nikakvo čudo. Mogu samo reći da su mi nestali oni luđački bolovi koje sam imala prije operacije i sretna sam zbog toga...
Toliko od mene za sada... :)
pepka mene je isto zajebavala Urea i isto mi je bilo na knap.Nalazi poslije antibiotika su mi bili gotovi 4 dana prije operacije.Fala Bogu negativni,ali ja sam pila i sumamed i Doksiciklin.Ali,problem je što to mogu biti i lažni rezultati tako da ću uskoro ponoviti briseve.
Sve pretrage možeš obaviti i tjedan dana prije.Ja sam internistu obavljala 2 dana prije jel nisam znala kakvi će mi biti nalazi briseva jer mi je doc rekao da me neće s tim operirati + šta sam imala strahove zbog niskog željeza.
Jedino anesteziologa obavljaš kad dođeš.Neke su išle i na ultrazvuk.Ja nisam morala jer sam imala friške slike od svog ginića.:mig:
Magda i ja sam bila 6 dana u bolnici i imala taj dren 4 dana.To mi je koma bilo.
Imam pitanje za cure koje su operirale miom.Ja sam sad dobila 2. menstruaciju od operacije.Obje su mi užasno bolne i obilne,što prije nije bio slučaj.
Nekad davno sam imala cistice zbog kojih sam imala takve bolove i malo obilnije m,ali na zadnjem uzv prije operacije mi je sve čisto i ok.Kakve su vama bile menstruacije poslije operacije?Sad me brinu ti bolovi.:ne zna:
I luda sam!Danas sam zvala da se naručim na kontrolu i naruči me tek 20.6. jer mi doktora nema,a kad dolazi 13. je užasna gužva.:503:
Dakle,kontrola će mi biti skoro 3 mjeseca od operacije,a trebala sam ovaj tjedan ići.:kava:
yuma, a nakon koliko si ponavljala briseve i da li su ti baš u bolnici rekli koliko mora biti razmak od antibiotika.
meni jedna ginićka kaž 2 tj a druga 6 tj..
ovih 6 tj definitivno ne stignem
yuma, a nakon koliko si ponavljala briseve i da li su ti baš u bolnici rekli koliko mora biti razmak od antibiotika.
meni jedna ginićka kaž 2 tj a druga 6 tj..
ovih 6 tj definitivno ne stignem
Znam da nisam yuma al evo svejedno i mog odgovora. Ja sam nakon prestanka uzimanja antibiotika cekala cetiri tjedna za ponavljanje briseva. Sad cu ic nakon dva al za nesto drugo
Ja sam išla odmah nakon popijenih antibiotika jer nisam imala vremena.
Od pregleda u Petrovoj do operacije sam imala mjesec dana.Doc mi je vidio da su mi nalazi od 11 mj. pozitivni na Ureu i tada sam pila samo Sumamed koji je očito nije riješio jer kad sam ponovila briseve,opet je bilo pozitivno.
Ali,Sumamed baš ne rješava Ureu,treba se pit i antibiotik po antibiogramu + Sumamed.Ne znam zašto mi je tada moj gin dao samo Sumamed?:ne zna:
Nije mi ništa rekao gin uPetrovoj,samo da to riješim do operacije jer me u suprotnom neće operirati.
Ja ću ponoviti briseve drugi mjesec,pa ću vidjeti.
Nikad nisam imala problema s tim živinama i baš me ova zakači koje se nije lako riješiti.
Ne znam kakvih problema može uzrokovati ako se s njom ide na operaciju?Ali,kažem,meni su nalazi bili čisti.Sad,jel to to ili je lažno,vidjet ću.:ne zna:
Cure koje su obavljale laparoskopiju, molim vas za savijet.
Spremam se za operaciju 25.05. u Petrovoj i htjela bih vas pitati jedno banalno pitanje jer ste o svemu toliko lijepo pisale da mi je ostalo samo to upitno...
Jel stvarno potrebno nositi onaj kućni ogrtač u bolnicu s obzirom da ga nemam i trebala bi kupiti, a inače ga ne nosim?
A i nekako bi se osjećala ''bolesno'' u tome, radije bi obukla gornji dio trenirke za šetnju po hodniku...
Hvala unaprijed na odgovoru :D
Sashica
18.05.2012., 14:19
Ja isto imam ogrtač koji koristim samo za odlakse u bolnicu, nažalost trebao mi je.
Ja sam ležala u Petrovoj i svi su imali ogrtače, jedna ženskica nije imala i onda je sestra tražila curu u sobi da joj posudi dok ode gore gdje je trebala ići. Ne vole da hodaš samo u spavaćici, a i higijenskije je, jer recimo ako za vrijeme posjeta sjediš vani u hodniku na onim stolicama na kojima svi izvana sjede, kad se vraćaš u krevet skineš ogrtač i ne prenosiš bakterije u krevet.
Također, prije zahvata se moraš otuširati i obući tu zelenu (kao papirnatu) spavaćicu za operaciju, a vjeruj mi ne želiš u tome hodati hodnicima jer je sve prozirno :D
Preporuka, kupi ogrtač.
Hvala ti na brzom odgovoru Sashica, onda ću ga i kupiti kako kažeš :top:
Uopće nisam razmišljala o tim stvarima dok mi nisi objasnila...
Sashica
18.05.2012., 15:35
Ma ja sam si kupila na placu neki jeftini, imaš ih povoljnih, jer zbilja ga inače nikada ne koristim. A eto, sad će mi dobro doći i kad budem išla roditi :D
A evo recimo i nezgoda koja se meni dogodila, donosili su mi od doma čistu pidžamu svakih par dana, a nečisti veš odnosili doma (jer baš nemaš puno mjesta u onim ormarićima). I taman taj dan kad sam obukla čistu, po noći sam iznenada prokrvarila i sflekala pidžamu. Sreća da sam imala ogrtač jer sam ujutro morala na UZV i hodati po hodnicima, a nisam imala ništa čisto za obući dok mi moji popodne nisu donijeli čistu pidžamu.
mihovilka
18.05.2012., 20:03
Ja preporučujem spavaćicu umjesto pidžame, pogotovo poslije operacije, dok imaš dren.
Ogrtač je obavezan :).
Da,spavaćica je najpraktičnija.Ja sam samo prvi dan imala piđamu jer su mi odgodili operaciju,pa sam taj dan bila free.
Ali kasnije je najbolja spavaćica zbog drena.A i dan prije operacije se ide u ambulantu na klistir,pa je isto praktičnija spavaćica.:)
Ogrtač je obavezan jer se u njemu i ide na operaciju između ostalog.:)
Sashica
19.05.2012., 01:01
Da, da, spavaćica, ja sam sad ležala zbog komplikacija u trudnoći pa sam imala pidžamu. Ali, kad sam išla na laparotomiju ciste, isto sam imala spavaćicu, zbog reza na trbuhu.
manzzini
19.05.2012., 21:34
evo i ja obavila lpsc.
ništa strašno, drugi dan malo boli, al uzeš tabletu i sve 5.
za ponijeti: više spavaćica ili pidžama sa širokim rubom (radi drena su pidžame bolje)
meni ogrtač nije trebao, al može bit ok
ćepiće za uši, masku za oči
puuuno papira kuhinjski i wc jer toga nema u bolnici
sredstvo za dezinfekciju
evo i ja obavila lpsc.
ništa strašno, drugi dan malo boli, al uzeš tabletu i sve 5.
za ponijeti: više spavaćica ili pidžama sa širokim rubom (radi drena su pidžame bolje)
meni ogrtač nije trebao, al može bit ok
ćepiće za uši, masku za oči
puuuno papira kuhinjski i wc jer toga nema u bolnici
sredstvo za dezinfekciju
Radi drena su spavaćice praktičnije.:ne zna:
A ne znam gdje si ti bila jer se u operacijsku salu ide gol,samo u ogrtaču.:ne zna: A i za kretanje po bolnici također treba ogrtač.
Mi smo dobivali injekcije protiv bolova i one su jače od tableta i bolje.Ja sam tražila samo zadnji dan tabletu jer više nisam mogla podnijeti pikanja.
manzzini
20.05.2012., 01:22
u PEtrovoj sam bila
ne znam kako bi spavaćica sa drenom bila praktičnija, on ide nadesno?
u salu sam išla gola, a do nje samo u spavaćici
neke su dobivale injekcije, ja nisam tražila, samo jednu tabletu drugi dan, al da se izdržati i bez nje
uglavnom, no biggy
Radi drena su spavaćice praktičnije.:ne zna:
A ne znam gdje si ti bila jer se u operacijsku salu ide gol,samo u ogrtaču.:ne zna: A i za kretanje po bolnici također treba ogrtač.
Mi smo dobivali injekcije protiv bolova i one su jače od tableta i bolje.Ja sam tražila samo zadnji dan tabletu jer više nisam mogla podnijeti pikanja.
Ja sam na cefu lezala kojih 14 dana u dva navrata i ogrtac mi je trebao jako malo. Imala sam ga tu i tamo al po bolnici sam hodala u pidjami ili trenirci ili tako neka kombo. Ne treba bas za bauljanje po bolnici ogrtac nuzno ;)
No sve ostalo potpisujem, za dolazak do sale treba - ne bi se bas gologuza setala :D
I isto mislim da su za prva dva dana barem spavacice bolje - pogotovo ako se ima dren. Ja sam molila da mi ga odmah skinu.
I recimo sad bi uzela spavacicu kratkih rukava jer sam 5 dana imala kanilu na pola ruke i bas mi bio malo nezgodan taj dugi rukav :503:
A bila sam usred zime tamo i kuhali smo se u sobi.
Ja sam na cefu lezala kojih 14 dana u dva navrata i ogrtac mi je trebao jako malo. Imala sam ga tu i tamo al po bolnici sam hodala u pidjami ili trenirci ili tako neka kombo. Ne treba bas za bauljanje po bolnici ogrtac nuzno ;)
No sve ostalo potpisujem, za dolazak do sale treba - ne bi se bas gologuza setala :D
I isto mislim da su za prva dva dana barem spavacice bolje - pogotovo ako se ima dren. Ja sam molila da mi ga odmah skinu.
I recimo sad bi uzela spavacicu kratkih rukava jer sam 5 dana imala kanilu na pola ruke i bas mi bio malo nezgodan taj dugi rukav :503:
A bila sam usred zime tamo i kuhali smo se u sobi.
Ja sam čula par puta glavnu sestru kako je upozorila neke šta izlaze bez ogrtača.:ne zna: I smiješno mi je kompliciranje oko ogrtača.Dobro ga je imati.:ne zna:
A to da je bilo vruće,je.Znala sam se po noći buditi mokra i presvlačiti se.:503:
Oni kreveti su presvučeni gumom i sav se zalijepiš.Skoro svi su se na to žalili.
mihovilka
22.05.2012., 19:44
Ja sam čula par puta glavnu sestru kako je upozorila neke šta izlaze bez ogrtača.:ne zna:
Sad me to sjetilo kak me jedna sestra nije pustila van iz sobe jer nisam imala čarape :rofl:
Ja sam čula par puta glavnu sestru kako je upozorila neke šta izlaze bez ogrtača.:ne zna: I smiješno mi je kompliciranje oko ogrtača.Dobro ga je imati.:ne zna:
A to da je bilo vruće,je.Znala sam se po noći buditi mokra i presvlačiti se.:503:
Oni kreveti su presvučeni gumom i sav se zalijepiš.Skoro svi su se na to žalili.
Ozbiljno? Ove na cefu bas briga. Al ok, dosta tamo trudnica lezi i razno raznih slucajeva. Recimo mene su prvi puta hospitalizirali usred noci preko hitnog prijema - tad uopce nisam imala ogrtac, vozali su me skupa s krevetom po bolnici jerbo nisam bila u stanju hodat :zvrko:
No svakako se slazem - bolje je imati. Nekako bi se samo u spavacici bez ogrtaca osjecala cudno.
Ja sam i za operaciju dosla kroz hitan prijem al sam u prvoj turi sto sam bila tamo vidjela proceduru pa sam nekako ipak uspjela ponjeti sve i srediti vecinu stvari doma.
A kreveti su uzas, bas to sto kazes, zaljepis se skroz. :503:
Sad me to sjetilo kak me jedna sestra nije pustila van iz sobe jer nisam imala čarape :rofl:
Sjećam se toga.:rofl::D
sly47 a dobro kad si hitan slučaj o pol tih stvari ni ne razmišljaš,ali to što kažeš,čudno se osjećaš ako šećeš po bolnici samo u spavaćici.Ja sam hodala okolo i išla kasnije i po kavu dolje i malo van ispred bolnice i trebao mi je ogrtač.:)
Dobila i ja termin. Vjerojatno 11.7. prijem, 12. LPSC
sunčica_zg
29.05.2012., 09:00
Ja sam isto imala laparaskopiju u petrovoj ..imala sam ogrtač koji sam morala kod ulaska u salu, skinuti i obući onaj njihov neki zeleni mantil koji sam morala netom prije nego što su me uspavali skinuti i doslovno se pred njih petero prebacivati s kreveta na krevet gola ko' od majke rođena :D ..tak da eto meni ogrtač i nije puno pomogel :D ..
A inače sam imala piđamu koja mi je za dren bila najpraktičnija, s obzirom da se cjevčica nalazi na samom trbuhu ..
Ja sam isto imala laparaskopiju u petrovoj ..imala sam ogrtač koji sam morala kod ulaska u salu, skinuti i obući onaj njihov neki zeleni mantil koji sam morala netom prije nego što su me uspavali skinuti i doslovno se pred njih petero prebacivati s kreveta na krevet gola ko' od majke rođena :D ..tak da eto meni ogrtač i nije puno pomogel :D ..
A inače sam imala piđamu koja mi je za dren bila najpraktičnija, s obzirom da se cjevčica nalazi na samom trbuhu ..
Ja nisam dobila zeleni mantil.Samo sam se skinula iz svog ogrtača tamo ispred sale i legla na krevet i sestra me pokrila.A u sali kad sam se prebacivala na stol,nisam apsolutno ništa osjećala jer me jako zaštekala ona plava tabletica,tj pola tabletice.:D
Maja.Solcic
29.05.2012., 20:22
Ja nisam dobila zeleni mantil.Samo sam se skinula iz svog ogrtača tamo ispred sale i legla na krevet i sestra me pokrila.A u sali kad sam se prebacivala na stol,nisam apsolutno ništa osjećala jer me jako zaštekala ona plava tabletica,tj pola tabletice.:D
Ista stvar i kod mene što se tiče ogrtača, a kaj se tabletice tiče - ne znam. Brijem da na mene nije djelovala, a moguće i da sam zabrijala. :D
Ja sam zeleni ogrtac morala obuci na odjelu i onda u njemu u salu, zato i kazem blazen moj ogrtac jer bi hodala gola po bolnici :zubo: gore sam legla u tom zelenom na krevet a moj su stavili sastrane. Odfurali me s krevetom pred operacijsku gdje sam dobila tableticu i kanilu u ruke i zujala koji 40 min okolo :zvrko:
I mislila sam ajme kak cu izdrzat tih 40 min jer su mi rekli da cu toliko lezati ispred al u nekom trenu sam valjda zaspala, mislim da se me s krevetom odfurali u operacijsku i tamo se jos mutno sjecam premjestanja na stol i to je to sa sjecanjem do budjenja na intenzivnoj i licem muza pored kreveta :love:
I onda opet blank do budjenja na odjelu :D
curke a nakon kolko se probudite iz anestezije? jel se čeka da se same probudimo ili nas oni malo prodrmaju i zazovu:) jooooj, nadam se da će me neka tableta šunut prije pa da će mi bit sve ravno..
Dita Von Teese
30.05.2012., 21:54
curke a nakon kolko se probudite iz anestezije? jel se čeka da se same probudimo ili nas oni malo prodrmaju i zazovu:) jooooj, nadam se da će me neka tableta šunut prije pa da će mi bit sve ravno..
Dobit ces tabletu prije, bit ce ti sve jako ravno...
Meni su uvijek pripremili vec na vece tabletu (Apaurin), onda sam ujutro uzela, oko 7, kad te bude, u roku 20 minuta mi vec pocelo biti ravno :lol:
Onda su me odfurali tamo za kanilo stavit u ruku, pa sam jos tamo lezala valjda pol sata (uvijek mi je tamo bilo jako hladno), pa dosao doktor, koji me operirao, malo popricali zadnje viceve (vec sam toliko puta bila na lap., da mi vec sve smijesno), onda u operacijsu i spavanac.
Probudis se u sok sobi, to je odmah do operacijske, kad se tamo probudis (dosta brzo, nakon op., jer nije pozeljno da imas dugo anasteziju, pa tempiraju koliko mogu u minutu), prebace te u intenzivnu, i tamo opet spavas, i spavas, i malo razgovaras i spavas...
I onda si super lijepo odmorena i zdrava :D.
Mene je onih pol tablete skroz ošinulo,oduzelo me.:rofl:
Ne sjećam se ni kad je doktor došao u salu,ni kad su me budili poslije,ni intezivne.Svjesna sam bila tek kad su me dofurali u sobu i tam sam nešto bulaznila i pričala gluposti.Učinilo mi se da su mi doktor i sestra pričali kak sam imala visoki tlak za vrijeme operacije,a uopće nisu,pa sam si malo s njima o tom popričala.Raspričala sam im se o zdravom životu i tak.Malo su bili zbunjeni.:lol::D
Ivanicapeca
02.06.2012., 22:56
Još u sali. Sjećam se u sivilu vožnje po hodniku i prebacivanja na krevet. Dečko koji me prebacivao je rekao da ga zagrlim oko vrata da me može prebaciti. I kužim ja da sam gola i kužim da me neki dečko prebacuje na krevet i mislim si stara ovaj put si stvarno prečerala s cugom, bokte gola si, nepoznati dečko te stavlja na krevet,bokte:eek: I onda se sjetim i vidim sestru s infuzijom kak mi je kopča i tak sam si fino spavala, nikad bolje u životu.
Meni su prije operacije sprašili injekciju u guzicu za smirenje, al mene to niš nije opralo. Sjećam se kak sam čekala pred salom gola prekrivena plahtom na kolicima, i kak je prolazio med. tehničar na praksi s kojim sam se dan prije neš zekala i kaže: Kae stislo se, a? Sad niš ne prigovaraš kaj nema TV u sobi...:rofl: U sali su me stavili na stol, fiksirali mi lijevu ruku uz tijelo, podigli noge na držaće, u desnu uveli braunilu, prikopčali me na monitor, skužih da me pere adrenalin jer sam imala prek 100 otkucaja, vidjeh dr. kak se riba prek stakla i kak mi maše, s druge strane kak mi anasteziolog u infuziju ušpricava anestetik i to je bilo to do buđenja.
Super iskustvo, odmah nakon spinalne koju sam primila na carskom, ipak sam ja kontrolfrik :p:mig:
E da, oba iskustva su sa sv.Duha :)
BubiLoo
03.06.2012., 15:18
Evo i mog iskustva isto sa SV.Duha.........kojih sat prije operacije dali mi zelenu haljinicu i rekli da se otusiram sa posebnim sapunom i obucem haljetak koji mi je usput bio bar 10 brojeva prevelik pa sam ga dva puta omotala da ga mogu zavezati :D.....zatim dobijem malu plavu tableticu koja mi nije uopce djelovala tak da sam do sale trcala a druge cimerice se nisu mogle dici sa kreveta koliko ih je lupila tableta........u sali mi kazu da skinem haljetak i legnem se na stol i pokrijem se njime, uvode mi kanilu i prikopcavaju me na sve aparate i onda sljedi mali sou jer sam se sva bila osula od straha......ja im kazem da znam tako reagirati......oni neznaju sta bi jer sam sva flekava i dolazi glavna anesteziologica daju mi u zilu svasta za alergije i to se smiruje al kazu da nece nista dok doktor ne dodje........vidim doktora da ulazi i oni mi tek pocmu davati prvu inekciju i za dvije sekunde ja spavam sam sam cula vidi je vec ce zaspati a jos ni prvu inekciju nije dobila do kraja:D....budim se u sali i kazu mi da se prebacim uz njihovu pomoc na krevet s kojim ce me odnjeti do sobe a ja nista nemre.......mozak govori ajde pomakni ruku,nogu ali tjelo jednostavno ne slusa........zatim mi tehnicar govori da ga zagrlim da ce me dici i premjestiti na krevet u sobi......to sam jedva nekak uspjela.......sestra me oblaci ja se tresem ko luda, uzasno mi je zima i nemogu kontrolirati to tresenje.....moje cimerice iz sobe su se rasplakale jer su rekli da sam izgledala grozno i jos ta treskavica, dobivam infuziju i nakon pola sata kao da nista nije bilo......brbljam ko luda, kao da sam na nekoj drogi, uopce mi se ne spava i pricam sa svima kao da nisam dosla sa operacije koja je trajala 2.5 sata i onda su mi cime ispricale kakva sam bila i ja nisam mogla vjerovati da je to bilo prije pol sata.......navecer uz pomoc sestre idem na wc i vucem vrecicu sa drenom sa sobom a vec sljedeci dan sve super.......sama se dizem, malo me pece sav iz kojeg izlazi dren i crijeva malo zezaju ali inace sve super........stvarno sam se super brzo oporavila.
Evo to je bilo moje pozitivno iskustvo sa Sv. Duha i imam sam rijeci pohvale i za doktora i osoblje.
curke,
kak to ide s pretragama prije laparo?
znači idem kod gin po uputnice.jel ona zna kaj mi treba dat? jer ja neznam..privatna mi je sam rekla da idem, al nemam napisano šta mi treba.
i kad dobijem uputnice to sve obavljam u bolnici di ću biti operirana- petrova ili negdje drugdje?
i da li se čeka?
da li treba i bris na hpv budući da imam ostale, a taj nisam radila.
fala na odgovorima...
e, da ..
da li trebam ponavljat papu ak mi je bila srednja upala i gardnerella ili je dovoljno ak su brisevi nakon toga dobri?
ja ti mogu napisat što sam ja dobila u bolnici (Sv. Duh) popis:
uredna PAPA i brisevi (HPV nije rađen)
KG Rh
KKS
ŠUK
jetrene probe
urea
kreatinin
fibrinogen
APTT
PV
Urin sed
EKG
RTG srca i pluća
anesteziološki pregled
i depilacija dan prije prijema u bolnicu
pepka ovo šta je mima napisala sam i ja radila za Petrovu.
Ako nisi iz Zg-a sve obavljaš u svom gradu,a anesteziologa obavljaš u Perovoj kad obaviš prijem.
Bilo bi poželjno da napraviš ponovo papu zbog gardnerelle.
Ponesi ovaj popis kod ginićke,makar se čudim kako nisi dobila popis kad si bila na pregledu za dogovoe za operaciju?:ne zna:
Meni moj ginić nije ni pogledao popis,pravi se pametan da zna,pa mi je pol uputnica zaboravio napisati,tako da sam ovo šta mi je zaboravio uzela od dr opće prakse jer mi se nije dalo više s mojim natezati.Ovako i onako ću se preseliti kod novog jer ovaj moj je u zadnje vrijeme postao neprofesionalan.:kava:
Posebno bris za hpv ti ne treba.
pepka ovo šta je mima napisala sam i ja radila za Petrovu.
Ako nisi iz Zg-a sve obavljaš u svom gradu,a anesteziologa obavljaš u Perovoj kad obaviš prijem.
Bilo bi poželjno da napraviš ponovo papu zbog gardnerelle.
Ponesi ovaj popis kod ginićke,makar se čudim kako nisi dobila popis kad si bila na pregledu za dogovoe za operaciju?:ne zna:
Meni moj ginić nije ni pogledao popis,pravi se pametan da zna,pa mi je pol uputnica zaboravio napisati,tako da sam ovo šta mi je zaboravio uzela od dr opće prakse jer mi se nije dalo više s mojim natezati.Ovako i onako ću se preseliti kod novog jer ovaj moj je u zadnje vrijeme postao neprofesionalan.:kava:
Posebno bris za hpv ti ne treba.
hvala na odgovorima cure. ak jesam iz zg sve obavljam u petrovoj?
mihovilka
04.06.2012., 23:01
... I kužim ja da sam gola i kužim da me neki dečko prebacuje na krevet i mislim si stara ovaj put si stvarno prečerala s cugom, bokte gola si, nepoznati dečko te stavlja na krevet,bokte:eek:
Već se dugo nisam ovak nasmijala :rofl: :lol:
Ja se ne sjećam tog prebacivanja, prva stvar poslije operacije koje se sjećam je da mi nisu dali spavat u onoj velikoj dvorani, a to je bilo poslije prebacivanja... al sad me kopka taj dio s prebacivanjem, tko zna što sam ja izvodila :D
curke koje znate...
da li se ovi predoperativne pretrage obavljaju u Petrovoj?
jel na pregledu kod anesteziologa treba imat gotove ove gore navedene nalaze? hvala
Maja.Solcic
06.06.2012., 12:45
Kod anesteziologa ideš na dan kad te zaprime u bolnicu, dakle, moraš imati sve nalaze gotove.
Ja sam pretrage obavljala po svuda, EKG i krvne pretrage/urin u ambulanti u Novom Zagrebu, RTG srca i pluća nisam trebala, papu sam napravila kod svog ginića, briseve mi je isto on uzeo, a odnjela sam ih u Mirogojsku gore.
Btw. što se tiče pitanja koliko smo se probudile nakon anestezije: ja sam očigledno dobro odspavala. :D Zaspala sam čim su me stavili na stol u sali, a prvo buđenje mi je bilo na intenzivnoj gdje sam se tresla od hladnoće ko manijak (operacija je trajala duže od planiranog - 4 sata), imala sam ultra niski tlak tijekom operacije i pothladila sam se na najjače, pa se jedino sjećam toga na intenzivnoj da su me pokrivali s onim toplim dekama, odnosno puhalicama ili kaj već. Toga se sjećam svega par minuta i nakon toga sam se probudila negdje oko 2-3 ujutro, a operacija mi je bila dan prije u 12 popodne.
Hvala :) Na Sv. Duhu je anesteziolog prije prijema u bolnicu pa sam samo htjela provjerit dal prije toga trebam obavit sve ostalo
Maja.Solcic
07.06.2012., 14:25
Poprilično sam sigurna da kod anesteziologa moraš doći sa svim gotovim nalazima, zato jer ti na temelju toga određuje kakav anestetik i koliko istoga ćeš dobiti. Samo glavu gore, nije to ništa strašno, zbilja. :)
Cure, napravila sve nalaze.cekam jos ureaplazmu.valjda je nece bit.
Na urinokulturi pise da nema leukocita ni nitrita i pise fizioloska kultura uretre.sto znaci nje sterilno.el to ok za laparo?
Pepka ja sam obavila laparoskopiju u Petrovoj prije dva tjedna pa ako te nešto konkretno zanima, pucaj pitanja :top:
Što se tiče urinokulture, tu ti nažalost ne mogu pomoći jer s time nisam imala problema, ali znam da ne moraju baš apsolutno svi nalazi biti savršeni da bi te pustili na zahvat. Tak je barem meni rečeno... :ne zna:
Pepka ja sam obavila laparoskopiju u Petrovoj prije dva tjedna pa ako te nešto konkretno zanima, pucaj pitanja :top:
Što se tiče urinokulture, tu ti nažalost ne mogu pomoći jer s time nisam imala problema, ali znam da ne moraju baš apsolutno svi nalazi biti savršeni da bi te pustili na zahvat. Tak je barem meni rečeno... :ne zna:
hvala črkica, nemam konkretnih pitanja... osim kak se osjećaš sad nakon2 tjedna?
mislim da mi je urinokultura zadovoljavajuća, ali nazalost opet pozitivna ureaplazma :(( i to sada više od 10 na 4 a prije terapije je bilo manje.grrrr!
Pepka, ja ti se osjećam odlično, počela sam raditi što ti dovoljno govori. Rekli su mi samo da pazim da ne dižem ništa teško i ne naprežem se, inače ni nemam osjećaj gdje sam ležala prije dva tjedna. Ožiljci su minimalni, ovaj manji ispod se jedva kuži sad kad je krastica pala, a ovaj u pupku malo svrbi, ali isto nije gadan :D
Ja sam ti isto imala ureaplazmu 10na4 i morala sam je izlječiti. Kura antibiotika za tebe i TM i sex obavezno sa zaštitom da se ne bi ''loptali'' bakterijom :mad:
Kontrolni bris pokazao da je više nema i tada sam dobila ''prolaz'' :top:
Pozdrav! Vidim da vas na žalost ima dosta koje ste prošle laparoskopiju! I ja sam to obavila prije 2 mj. Dijagnosticirana mi je endometrioza, uklonjene ciste sa oba jajnika. Sad me interesira koliko često ste vi obavljale kontrolne preglede kod ginekologa nakon laparo? Naime ja sam bila kod svog soc. ginekologa nekoliko dana nakon što sam puštena iz bolnice. Samo je letimično pogledao otpusno pismo, nije me pregledavao i rekao da kontrole raditi redovno jednom godišnje!?:confused:
brežanka
23.06.2012., 09:42
Ja sam išla svakih 6 mjeseci na kontrole u bolnicu gdje sam operirana, malo mi je :eek: da su ti rekli svakih godinu dana na pregled, pa inaće zdrava žena bi se trebala kontrolirati jednom godišnje, a žena s dijagnosticiranom endo sigurno treba češće kontrole!
edit: nakon same operacije sam išla svaka tri mjeseca na kontrolu i kad je bilo sve ok, nakon toga svakih 6mj
Pa to je i meni bilo malo čudno. Zato razmišljam da kroz koji mjesec odem na pregled i ultrazvuk kod nekog privatnika. I još me zanima kakve ljekove ste dobile poslje laparo. Meni je moj gin prepisao Diane 35 i rekao da ih pijem prema uputama (28 dana i 7 dana pauza). Preporuka koju mi je napisao dr. koji me operirao je bila kontinuirana kontracepcija kroz 6 mj. Ako sam dobro shvatila on je preporučio neke tablete da 6 mj ne dobijem mengu. Pa mi sad nije jasno koja korist od Diane, dal uopšte imaju kakve veze sa tim da se ciste ne vrate. I još jedno pitanjce. Na otpusnom pismu koje sam dobila poslje laparo. mi piše sljedeće: obostrano modrilo ne prolazi. Dal netko zna što to znaći?
brežanka
23.06.2012., 13:11
Pa to je i meni bilo malo čudno. Zato razmišljam da kroz koji mjesec odem na pregled i ultrazvuk kod nekog privatnika. I još me zanima kakve ljekove ste dobile poslje laparo. Meni je moj gin prepisao Diane 35 i rekao da ih pijem prema uputama (28 dana i 7 dana pauza). Preporuka koju mi je napisao dr. koji me operirao je bila kontinuirana kontracepcija kroz 6 mj. Ako sam dobro shvatila on je preporučio neke tablete da 6 mj ne dobijem mengu. Pa mi sad nije jasno koja korist od Diane, dal uopšte imaju kakve veze sa tim da se ciste ne vrate. I još jedno pitanjce. Na otpusnom pismu koje sam dobila poslje laparo. mi piše sljedeće: obostrano modrilo ne prolazi. Dal netko zna što to znaći?
Ovisi od doktora do doktora, većinom prepišu neku kontracepciju, ja sam dobila Proveru koju sam pila 6mj i nisam imala mengu u to vrijeme. Ja mislim da kontracepciju propišu jer je od njih i manje obilna i kraća M pa je tako i manja mogućnost da se vrati cista...A za ovo na otpusnom pismu ti stvarno ne znam što znaći
Oprostite što upadam, priznajem da nisam čitala sve postove, ali nadam se da će mi netko moći odgovoriti iz vlastitog iskustva.
Prije dva tjedna mi je laparoskopski odstranjena cista na lijevom jajniku. Sve je prošlo OK, dobro se osjećam. Uglavnom ležim i mirujem. Nikad prije nisam ništa operirala tako da nemam iskustva.
Moram priznati da nisam baš detaljno promatrala (iskreno, nemam "želudac" za gledanje rana, pa ni svojih), no iznad desnog reza je ostala kao neka kvrga (tako je i osjećam, iako ne boli), a lijevi se čini OK, tj. koža je ravna.
Kako su ovih dana praznici, ne mogu do doktora koji su radili operaciju, a počela sam se brinuti.
Je li koja od vas imala isto ili slično iskustvo? Trebam li se brinuti?
Hvala!
Ivanicapeca
25.06.2012., 13:18
Oprostite što upadam, priznajem da nisam čitala sve postove, ali nadam se da će mi netko moći odgovoriti iz vlastitog iskustva.
Prije dva tjedna mi je laparoskopski odstranjena cista na lijevom jajniku. Sve je prošlo OK, dobro se osjećam. Uglavnom ležim i mirujem. Nikad prije nisam ništa operirala tako da nemam iskustva.
Moram priznati da nisam baš detaljno promatrala (iskreno, nemam "želudac" za gledanje rana, pa ni svojih), no iznad desnog reza je ostala kao neka kvrga (tako je i osjećam, iako ne boli), a lijevi se čini OK, tj. koža je ravna.
Kako su ovih dana praznici, ne mogu do doktora koji su radili operaciju, a počela sam se brinuti.
Je li koja od vas imala isto ili slično iskustvo? Trebam li se brinuti?
Hvala!
Ne, posve je normalno.
Ne, posve je normalno.
Hvala puno! Nadam se da će se brzo povući.
evo ja se napokon riješila uree i termin mi je za lpsc oko 10.7. u petrovoj.
jupi!
imam jedno skakljivo pitanje :) vezano za čišćenje odn. klistir. jel u petrovoj to pod obavezno i kak to zapravo izgleda? jel nakon toga potreban jedan duži boravak na wc-u il stalno trcanje?
jupi!
imam jedno skakljivo pitanje :) vezano za čišćenje odn. klistir. jel u petrovoj to pod obavezno i kak to zapravo izgleda? jel nakon toga potreban jedan duži boravak na wc-u il stalno trcanje?
Nisam operirana u Petrovoj, ali se nadam da će ti moj odgovor malo pomoći. Vjerujem da je klistir obavezan u svim bolnicama, ali zbilja ne znam 100%.
Iskreno, najviše sam se njega bojala, a na kraju nije bilo prestrašno. Dobila sam jedan večer prije operacije i jedan sljedeće jutro. Sestre su bile pažljive tako da je neugoda bila minimalna.
Napune te tom vodom, meni su rekli da malo pričekam prije nego odem na WC, ali nije dugo držalo :lol: Pretpostavljam da je sve to individualno, ja sam trčala na WC svako malo, kad bi me "potjeralo". Nakon nekog vremena se smirilo.
Jedine "posljedice" nakon svega su bili hemoroidi i poremećena crijevna flora, ali ja i inače imam s tim problema. Možda ne bi bilo loše da (kad počneš opet jesti nakon operacije) tražiš da ti donesu jogurt, bioaktiv ili tako nešto.
jupi!
U Petrovoj se klistir dobije oko 3 popodne dan prije operacije.Nije uopće strašno kako se čini i kratko traje.Nakon klistira malo pričekaš i trk na wc.Na dan operacije se ne ide na klistir jer osim klistira dobiješ i prah od kojeg se također čistiš dan prije operacije.
Što se hrane tiče,dobit ćeš jogurt i tekuće i drugi dan od operacije ćeš moći grickati slane štapiće,tako da si ih kupi.:)
NANNIKA
09.07.2012., 06:51
jupi!
pozdrav,
ko ce te operirat?
mmarina
09.07.2012., 18:27
Javljam se jer sam prije tjedan dana operirala endometriozu na jajniku i prije operacije sam citala vase postove koji su mi stvarno puno pomogli. Operirana sam u Vinogradskoj bolnici i imam samo pohvale. Operirao me dr. Vukovic kojeg mogu toplo preporuciti. Bio je izuzetno ljubazan i angaziran. Bez problema sam dobila termin operacije kada smo se dogovorili, docekao me na hospitalizaciji, pratio tokom oporavka.... a i sama operacija je prosla bez ikakvih problema. Dapace, doktor je jako pazio na estetiku pa mi je umjesto standardnih rupica od 5 i 10 mm napravio dvije od 5 mm kako bi oziljak bio sto manji. Endometrioza koju je vadio bila je velicine 4 cm i jos mi nije jasno kako ju je uspio izvuci kroz tu rupicu od 5 mm. Cak je pazio i da rez na pupku prati oblik samog pupka kako bi se sto manje vidio kada zaraste. Proslo je tjedan dana i ja se vec super osjecam. Polako se vracam u zivot. Ranice su dosta male i vec ne izglea strasno. Cijeli boravak u bolnici je bio vise nego ok. U Vinogradskoj na ginekologiji 1 nema nekih posebnih ogranicenja posjeta tako da sam tokom cijelog dana rasporedila posjete i onda dan stvarno brzo prodje. Nije me nista posebno ni boljelo, ranice bi osjetila tek kada bih naprezala podrucje trbuha. Sada vise ni to ne osjecam. Dakle iskustvo uopce nije traumaticno, dapace proslo je vrlo ugodno zahvaljujuci osoblju koje je stvarno bilo super.
Sto se tice priprema za operaciju, meni nisu radili klistir, dobila sam uputu da dan prije ne jedem nista kruto, dakle dozvoljeni su jogurti, juhe i sokovi. Kada sam dosla na hospitalizaciju dan prije dali su mi 2 tabletice durcolaxa koje su me do navecer potjerale na wc.
evo i mene s iskustvom laparoskopije iza sebe..
puno su mi pomogli postovi odavde pa sam se nekako psihički pripremila i znala što mogu očekivati.
operirana sam pred4 dana. osjećam se dobro, jedino što me ramena bole ponekad. onako na refule. bole jako, pa prestanu..
došla dan prije u petrovu, na cef. poslali me kod anesteziologa ( 5 min) i onda na uzv kod Vrčića koji će me i operirat. kad mi je rekao da nije baš tako jednostavno kao što je mislio i da me šalje kod Despota na uzv jer on ima bolji aparat i više iskustva malo ne uhvatio bed.
naime, ja sam prije laparo bila kod 3 cijenjena gin i svi su rekli cista pored jajnika, 99% dobroćudna, ali neće sama otić i bolje vani.rutinska operacija.
sad su prvi put spomenuli mogućnost endometrioze ili velikog oštećenja jajovoda, mogućnost kombinacije benignog i malignog...
došla sam u sobu gdje su mi bile super cimerice koje su to sve prošle i rekle da Vrčić uvijek govori sve moguće opcije i da je jako oprezan, želi se ogradit..
nekako sam se smirila, protekao dan u posjetama, dobila 3 praška za čišćenje i zaspala već oko 10.
ujutro me dragi još došao posjetit i ohrabrit i oko 11 došla sestra po mene. tu me malo stislo, ali nema sad nazad :)
dohodala do gore, skinula se, legla na kolica i počela pitati di je ta tableta za smirenje..doveli me u predoperacijsku dali tu tableticu koja me nije baš previše šunula, ali valjda smirila je jer nije bilo panike. prebacili su me na operacijski stol , neki Zdravko se šalio cijelo vrijeme i pjevušio(ne znam da li je doktor ili tehničar) i daju ti infuziju i pa-pa.
budim se u intenzivnoj prikopčana za infuziju i imam ono u nosu za kisik.nikakav kateter ili dren. sestra vidi da me to smeta u nosu pa mi to miče, pitam koliko je sati. kaže 13. neznam koliko sam tamo spavala, ali sjećam se da sam prije anestezije vidjela da je u op sali bilo11:10
oblače mi moju spavaćicu i voze nazad u sobu.
dolazim u sobu budna, ali omamljena, mašem cimericama..dolaze mi na kratko dragi i starci. s njima pričam onako grogi. oni brzo odlaze i budim se opet oko 18h. sad sam već skoro potpuno prisebna i smijem piti.
ustajem se prvi put oko 19 , manta mi se, pridržavam se za sestru i idem na wc. još sam kasnije oko 21 jednom sama otišla do wc-a pridržavajući se za krevet. taj dan me ništa nije bolilo jer su mi dali ketonal.
sljedeće jutro se budim, dižem se i dalje malo omamljena ali valjda i od gladi. doruckujem, i opet kunjam. ramena me dosta jako bole, ali na refule. najviše kad se ustanem iz kreveta ili kad tek legnem.šavovi malo zatežu pri ustajanju, a unutra ništa ne osjećam.
popodne sam malo prošetala ćak vani do onih klupica, ali me dr stjerao odmah u sobu.
dan poslije otišla doma oko 10. osjećam se super jedino ramena i dalje bole..
već mi je dosta ležanja. operacija je bila u srijedu, rekli su mirovanje preko vikenda, a dalje sve kako mi paše.
e, da i nalazi su super. dobroćudna cista koja je uklonjena, jajnici i jajovodi ok.
mateja3232
17.07.2012., 12:50
17.9. trebam doci na prijem u Petrovu...Imam pitanje za vas koji ste isli u Petrovu na opp, ali niste iz ZG, koliko dugo ste bili u bolnici?? I da li mi itko moze reci da li je dozvoljeno donosenje laptopa (opskrbljenost uticnica - mozda glupo pitanje za uticnice, ali niti predodbu nemam kako bi mogle izgledati sobe tamo :D )
Puno hvala :)
17.9. trebam doci na prijem u Petrovu...Imam pitanje za vas koji ste isli u Petrovu na opp, ali niste iz ZG, koliko dugo ste bili u bolnici?? I da li mi itko moze reci da li je dozvoljeno donosenje laptopa (opskrbljenost uticnica - mozda glupo pitanje za uticnice, ali niti predodbu nemam kako bi mogle izgledati sobe tamo :D )
Ja sam bila u Petrovoj na laparo prije 3 mj. Nisam iz Zg. Na prijem sam došla u nedjelju u 12h, u ponedjeljak operacija u srijedu sam išla doma. Što se tiče utičnica, ima iznad svakog kreveta. Ja sam koristila za punjenje mobitela, a za laptop ne znam. Vjerovatno ga smiješ donijeti, samo je problem kad odeš na operaciju i kad si na intenzivnoj, stvari ti ostaju u sobi pa da se ne desi da ti ga netko ukrade (makar ne vjerujem ali nikad ne znaš).
Ovisi na koji odjel ideš.Ja sam na odjel 4. gin. išla i tamo se moraš čekirati do 8 ujutro.Znam da sam ja zakasnila jer nisam iz Zg-a,pa me glavna "ljubazno" za to opomenula,al glavno da sam čekala da se krevet oslobodi do pol 12.:kava:
Ja sam došla u srijedu,operacija je trebala biti u čet.,al su mi zbog gužve odgodili za petak i išla sam doma u ponedjeljak ili utorak,čini mi se u utorak.
Operirala sam miom i imala dren.
Utičnice imaš,a lap top možeš dati na čuvanje sestrama,pa ti ga one spreme tamo negdje.:mig:
NANNIKA
18.07.2012., 18:13
17.9. trebam doci na prijem u Petrovu...I
Pozdrav,ja idem na operaciju u petrovu 12.9,na ginekologiju I. I nisam iz Zg. Što ćeš operirat?Bila sam prije godinu i pola zbog endometrioze,13dana.Sada idem na klasičnu histerektomiju i obostranu adnesektomiju nažalost.U sobi je oko 5kreveta,imas priključke.Koliko češ dugo biti ovisi o tjeku oporavka,neki idu za 2-3dana van,neki za 7,a neki tek nakon 2tj...
mateja3232
18.07.2012., 23:17
Pozdrav,ja idem na operaciju u petrovu 12.9,na ginekologiju I. I nisam iz Zg. Što ćeš operirat?Bila sam prije godinu i pola zbog endometrioze,13dana.Sada idem na klasičnu histerektomiju i obostranu adnesektomiju nažalost.U sobi je oko 5kreveta,imas priključke.Koliko češ dugo biti ovisi o tjeku oporavka,neki idu za 2-3dana van,neki za 7,a neki tek nakon 2tj...
:) ja sam trebala 13.9. doci, ali sam odgodila za 17.9.
Pa niti oni sami ne znaju koja je tocno to cista, dosta im je nejasna pa zele to izvaditi van te takodjer histeroskopiju odmah da obave.
Pitam za to koliko se ostaje posto sam citala na nekim stranicama da zadrzavaju dok se ne vade konce, tj. do 10 dana da se bude u bolnici sto se nadam da necu jer vec bi i ovako od muke i straha mogla ravno na psihijatriju :D
Usput, trebam se javiti na ginekologiju 1 te ce me operirati doktor Coric :)
NANNIKA
19.07.2012., 17:40
mateja3232,moram ti reči da si u jednim od najboljih ruku.On me operirao prvi puta i sada će me.Budem ti čuvala mjesto,možda se sretnemo,u istoj sobi.Svaki doktor ima jednu sobu za svoje pacIjentice.Unutra budeš oko 7dana,mislim da će nam staviti zakovice,to tamo prakticiraju,a njih vade 7mi dan.Ja se jedino bojim niskog tlaka nakon operacije.Sve će drugo biti u redu...
mateja3232
19.07.2012., 18:45
mateja3232,moram ti reči da si u jednim od najboljih ruku.On me operirao prvi puta i sada će me.Budem ti čuvala mjesto,možda se sretnemo,u istoj sobi.Svaki doktor ima jednu sobu za svoje pacIjentice.Unutra budeš oko 7dana,mislim da će nam staviti zakovice,to tamo prakticiraju,a njih vade 7mi dan.Ja se jedino bojim niskog tlaka nakon operacije.Sve će drugo biti u redu...
Ja jedino imam uzasan strah od igala i od ponovne tromboze :(
Imala sam ju kad sam imala 13 i od tad mi je ostao taj strah od igle. Kad god ju vidim, idem vaditi krv prvo se rasplacem iako znam da to ne boli uzasavam je se.
Eto nadam se i ja da se vidimo :) da sam ostavila po starom 13.9. svakako bi se upoznale, a ovako cemo mozda
i da citala sam puno o njemu i kad sam ga upoznala odusevila sam se s njim..zezali smo se pricali viceve odlican je bio :)
NANNIKA
19.07.2012., 22:29
Ja jedino imam uzasan strah od igala i od ponovne tromboze :(
:)
znaš i sestre na odjelu su drage i brižne.ja nemogu zaboraviti ni čistačicu koja mi onakvoj jadnoj nakon operacije dala prvi gutljaj toplog čaja i dizala nas šalama.
sve bude u redu.svaki dan ćeš dobivati injekciju u nogu da ne dođe do zgrušavanja krvi,ti ćeš jedino morat stisnut zube i biti hrabra.znaš sve što bi ti dobro došlo tamo da si poneseš?
mateja3232
19.07.2012., 23:45
znaš sve što bi ti dobro došlo tamo da si poneseš?
Pa citala sam sve na ovu temu na forumu i jos par sa strane tako da sam dosta toga procitala i sve si zapisala na papir :)
A inekcije se dobivaju svaki dan? po jedna u svaku nogu ili??
A morati cu stisnuti zube jer zelim da to sto prije prodje i da mogu ici nazad na faks :)
Evo i moj opis laparoskopije koja je presla u laparotomiju.
0 dan: prijem u bolnicu u jutarnjim satima. Taj dan me svako malo betjo trebao. Sestre s upitnikom o mom zdravstvenom stanju, doktorica ponovno uzela anamnezu, ponovni razgovor s anesteziologicom, klistir (nije bilo strasno), tusiranje, fragmin, pola dormicuma i spavanac.
1 dan: budjenje, tusiranje antiseptikom, oblacenje seksi plave spavacice, cekanje, drug polovica dormicuma i odlazak na operaviju, predvidjenu laparoskopiju ciste od 10cm na lijevom jajniku. Teta ne priprema, stavlja infuziju, tlak mi raste na 170/110, dobivam anesteziju i odlazim u zaborav. Kroz maglu cujem i vidim anesteziologicu. Budim se na intenzivnoj. Laparoskopija je presla u laparotomiju. Boli me desna strana, a cista je bila lijevo pa dobivam i eto protiv bolova i infuziju. Budna sam, javljam se svojima, vidim da imam kateter i dren. Kasnije saznajem da imam i drugi dren. Dolaze me moji vidjet. Osjecam se dobro. Saznajem da se krenulo s laparoskopijom i onda se odmah preslo na laparotomiju. Cista je slijepila jajnik, jajovod, maternicu, visestruko slijepljena s crijevima. Cerviks cvrsto uz anus. Dr. zvao kolegu u pomoc, rade kontrast da vide crijeva i mokravnu cijev i vade van cistu, lijevi jajnik i jajpvod. Desno visestruki pokusaj hidrotubacije ez prolaska kontrasta. Navecer me svladava san i spavam.
2. dan: anestezija ocito na mene djeluje sa zakasnjenjem. Dolazi mi fizioterapeutica pokazat vjezbice jer lezim a meni sve onak malaksalo i u polumagli. Muka mi je i povracam dvaput. Sestre me peru, presvlace i pomocu njih odsecem u obicnu sonu. Taj cijeli dan lebdim, jos dvaput povracam, sva sam malaksala.
3. dan: vade mi jedan dren i kateter. Dobivam cepic. Previjaju mi rezove. Dvaput se dizem i odlazim na wc pomocu sestara, sve mi je u magli. Od jucer ne uzimam nista protiv bolova. Nakon toga samostalno se dizem i idem na wc. Tesko mi se dizat, grlo mi je malo suho. Jos sam malo malaksala i lebdim. Taj dan za dorucak samo caj, koji ne mogu popiti i za ruak juha i to je to.
4. dan: napokon dobivam obroke al ne mogu sve pojest. Muce me plinovi od laparoskopije. Boli me desna strana jer sam desnjak pa se dizem na desnu stranu. Sve u svemu bolje od prethodnog dana.
5. dan: vade mi i drugi dren i previjaju ranu. Osjecam se bolje nego prethodni dan. Lakse se samostalno dizem. Dolazi fizioterapeutica pokazat mi Kegelove vjezbe za jacanje zdjelicnih misica. Najbolniji su odlasci na wc, al moze se izdrzati.
6. dan: vec poprilicno dobro hodam. Jos boli kad idem na wc al manje. I plinovi su se smanjili.
7. dan: jos je malo bolje od prrthodnog dana. Svakim danom se vidi pomak.
8. dan: skidanje savova i odlazak doma. Napokon ugledam vodu i brzinsko tusiranje.
Odlazak na wc nije vise narocito bolan. Jos sam malo napuhnuta. Tu i tamo osjetim pikanje. Tup osjecaj i malo bolan trbuh oznad reza. Pretpostavljam da su to misici od dizanja iz kreveta. Dana mi je 10. dan i ok sam. Tu i tamo pikanje i bolan pojas na trbuhu, al ne u stanju mirovanja. Pretpostavljam jos od preostalog plina i naprezanja misica pri dizanju.
mateja3232
21.07.2012., 19:57
Saznajem da se krenulo s laparoskopijom i onda se odmah preslo na laparotomiju. Cista je slijepila jajnik, jajovod, maternicu, visestruko slijepljena s crijevima. Cerviks cvrsto uz anus.
.
Jesu ti objasnili kako se to dogodilo??
Procitala sam na jednom blogu da se curi slicno dogodilo, navodno sto je "premrsava" i da se to tako dogodilo.
Puno bi mi znacilo da mi odgovoris, jer me doktor vec zezao da ce posebno paziti na mene i da ce me posati na testiranja za anoreksiju (ali nemam ju, smao imam turbo brz metabolizam).
Hvala :)
Jesu ti objasnili kako se to dogodilo??
Procitala sam na jednom blogu da se curi slicno dogodilo, navodno sto je "premrsava" i da se to tako dogodilo.
Puno bi mi znacilo da mi odgovoris, jer me doktor vec zezao da ce posebno paziti na mene i da ce me posati na testiranja za anoreksiju (ali nemam ju, smao imam turbo brz metabolizam).
Hvala :)
Nisu mi rekli kako se to dogodilo al ja sam jaca cura tak da mislim da kilaza tu nije bitna
NANNIKA
21.07.2012., 20:11
Pa citala sam sve na ovu temu na forumu i jos par sa strane tako da sam dosta toga procitala i sve si zapisala na papir :)
A inekcije se dobivaju svaki dan? po jedna u svaku nogu ili??
A morati cu stisnuti zube jer zelim da to sto prije prodje i da mogu ici nazad na faks :)
haha,naravno da se dobivaju svaki dan,samo u jednu nogu,ti biraš u koju želiš...
NANNIKA
21.07.2012., 20:15
0 dan: prijem u bolnicu u jutarnjim satima. Taj dan me svako malo betjo trebao. Sestre s upitnikom o mom zdravstvenom stanju, doktorica ponovno uzela anamnezu, ponovni razgovor s anesteziologicom, klistir (nije bilo strasno), tusiranje, fragmin, pola dormicuma i spavanac....
Baš mi je drago što si se napokon javila! I žao što si to sve morala proči.Kako se samo uspjela toliko slijepiti?Toga se i ja bojim...
Baš mi je drago što si se napokon javila! I žao što si to sve morala proči.Kako se samo uspjela toliko slijepiti?Toga se i ja bojim...
Nadam se da se tebi nije slijepilo. Al ka uzmem sve u obzir bolovi od operacoje au neusporedivo manji od onih dok me cista mucila. Jedino se sad moram pazit i nisam mobilna, al nema vise onih bolova, koji su postajali nepodnosljivi. Sretno i drzim ti fige.
NANNIKA
22.07.2012., 22:17
Nadam se da se tebi nije slijepilo. Al ka uzmem sve u obzir bolovi od operacoje au neusporedivo manji od onih dok me cista mucila. Jedino se sad moram pazit i nisam mobilna, al nema vise onih bolova, koji su postajali nepodnosljivi. Sretno i drzim ti fige.
nazalost,moram ti reči da se endometrioza uvijek vrača...i meni se,par mjeseci nakon laparaskopije i sada mi je stanje unutra užasno.Bila na 2 mišljenja,oba ista,sve treba van izvadit,sreća pa imam jedno dijete...
nazalost,moram ti reči da se endometrioza uvijek vrača...i meni se,par mjeseci nakon laparaskopije i sada mi je stanje unutra užasno.Bila na 2 mišljenja,oba ista,sve treba van izvadit,sreća pa imam jedno dijete...
Znam da se vraca. Toga me i strah. Al meni je bila iskljucio lijevo i nadam se da me ne sad "napast" desno. Htjela bi bar jedno dijete. Nadam se da cu uspjet prije nego se vrati
mateja3232
25.07.2012., 19:50
Drago mi je da je samo u jednu nogu :D inace mislim da bi bila poplava na odjelu ginekologije od mog straha i moje panike :D
Sad samo da hoce doci vise taj 17.9. :)
P.S. jel normalno da to boli ponekada? osjetim bolove na toj strani gdje je cista, ali vise ne znam jel to prije bilo ili tek od kad sam pocela obracati paznju :S
NANNIKA
25.07.2012., 22:19
Drago mi je da je samo u jednu nogu :D inace mislim da bi bila poplava na odjelu ginekologije od mog straha i moje panike :D
Sad samo da hoce doci vise taj 17.9. :)
P.S. jel normalno da to boli ponekada? osjetim bolove na toj strani gdje je cista, ali vise ne znam jel to prije bilo ili tek od kad sam pocela obracati paznju :S
Prvo krene sa prebadanjima,a nakon nekog vremena te uhvati bol po cijeloj abdomeni koja može potrajati i do par dana.Užas...
mateja3232
26.07.2012., 00:47
Prvo krene sa prebadanjima,a nakon nekog vremena te uhvati bol po cijeloj abdomeni koja može potrajati i do par dana.Užas...
:tuzni: nadam se da me to nece jos makar 3 tjedna uhvatiti, neki jaci bolovi..dok se ne vratim doma u HR :503:
NANNIKA
26.07.2012., 22:07
:tuzni: nadam se da me to nece jos makar 3 tjedna uhvatiti, neki jaci bolovi..dok se ne vratim doma u HR :503:
ja ti najtoplije želim da te nikada ni ne uhvate takvi bolovi! samo nemoj razmišljati o tome,bude sve ok!
Imam jedno pitanje u vezi bolovanja. Nije riječ o laparoskopiji već o laparotomiji. Zasad imam dijagnozu endometrioze (čekam još PHD nalaz). Predvidjeno bolovanje za to je 42 dana i ja bi trebala na posao 22.8. Medjutim prvi pregled nakon operacije je 28.8. i hzzo gin.kaze da bi trebala pričekat prvu kontrolu i dotad bit na bolovanju. A bolovanje vodi opća praksa. Kako sad za to bolovanje od 22. do 28.8.? Ide se to na komisiji i kako? Ili dr.može sama produzit to? Nikad nisam bila na bolovanju pa se unaprijed ispričavam ako pitam gluposti. Ima tko kakvo iskustvo s ovim?
Imam jedno pitanje u vezi bolovanja. Nije riječ o laparoskopiji već o laparotomiji. Zasad imam dijagnozu endometrioze (čekam još PHD nalaz). Predvidjeno bolovanje za to je 42 dana i ja bi trebala na posao 22.8. Medjutim prvi pregled nakon operacije je 28.8. i hzzo gin.kaze da bi trebala pričekat prvu kontrolu i dotad bit na bolovanju. A bolovanje vodi opća praksa. Kako sad za to bolovanje od 22. do 28.8.? Ide se to na komisiji i kako? Ili dr.može sama produzit to? Nikad nisam bila na bolovanju pa se unaprijed ispričavam ako pitam gluposti. Ima tko kakvo iskustvo s ovim?
Bok,
Moje iskustvo (bila sam na laparatomiji mioma maternice) sto se tice bolovonja, kod ginekologice sam isla samo za pocetno otvaranje bolovanja, tzv. preporuku. Tjedan dana prije isteka
42 dana, moja dr. opce prakse me poslala na komisiju, s istim razlogom; da pricekam kontrolu kod specijaliste, takodjer tjedan dana. Inace imaju praksu da kontrolori dolaze direkt kod dr. opce prakse, ali ja sam bila krajem srpnja kad su bili godisnji pa sam morala osobno u jukicevu (cekanje od 2-3 sata). Kontrolorka je samo pretipkala sto je moja dr. napisala, nije me nista niti pitala. Dobijes potvrdu s kojom se ponovo javis svojoj dr. opce prakse.
cure i ja bi trebala kroz mjesec, dva na laparoskopiju... imam cistu 5x4, prije nekoloko mjeseci radili punkciju, vratila se u isto stanje nakon 2 tjedna.... dajte mi recite koliko bi trebala biti na BO?
Ako budem u bolnici 2-3 dana, jel mi dosta još 10-ak dana ili treba više?
Da li ste nakon toga uspjele ostati trudne i koliko vamm je trebalo?
bok, ima li netko saznanja moze li se cca 40 dana nakon laparoskopije letjeti avionom?
krilalabuda
28.08.2012., 01:50
Pozdrav svima,
imala bih molbu u koliko je neko imao iskustvo kao ja da ga podijeli samnom . Naime prije mjesec i 5 dana sam operirala laparaskopski cistu na jajniku , uz koju je izvađen i jajnik. Oporavak je prošao jako dobro , nisam imala nešto prevelike bolove sem što me je rana na koju je jajnik išao van podosta bolio i zadnja je zarasla. Ali sad nakon svega toga, tj sad nakon tih mjesec dana naime ja imam istu bol na mjestu gdje me je boljelo i prije operacije, u pitanju je bio desni jajnik i ta ista tupa bol mi se počela pojavljivati prije nekih 10 dana. Prvo kada su rane zarasle jedva dočekah da mogu spavati potrbuške, no tada svatih da mene boli dok spavam na trbuhu, nije jaka bol ali dosta neugodna. Sve dok nisam shvatila da mene na svako sex uzbuđenje također boli na tom istom mjestu di je nekad bio jajnik. Probala sam imati odnos ne rado s obzirom na već postojeću bol no nije boljelo tokom ali nakon 7 8 sati ponovo ta tupa bol, istina malo jača i malo jače me probada. Zanimljivo da me ne boli dok sam u pokretu a čim stanem u jednom mjestu i stojim duže mirujući , odmah me počne boljeti.
Molila bih vas u koliko je nekome bilo kao meni da kaže što je na kraju bilo i kako je to riješeno , jer ovako ne bude išlo. Doktori koji su me operirali misle da je od priraslica a moj ginekolog da možda nemam endometriozu. Ne znam....čekam još neko vrijeme ako ostane ovako krenut ču intezivno pronalaženje uzroka....ali sve se nadam da je još netko prošao isto i da je naprosto prošlo samo od sebe :-)
Unaprijed se zahvaljujem
Pozdrav :-)
Linea Exclusive
28.08.2012., 21:04
cure i ja bi trebala kroz mjesec, dva na laparoskopiju... imam cistu 5x4, prije nekoloko mjeseci radili punkciju, vratila se u isto stanje nakon 2 tjedna.... dajte mi recite koliko bi trebala biti na BO?
Ja sam nakon obje lpsc. bila na bolovanju oko 3 tjedna (2-3 dana nakon operacije u bolnici i još sigurno 2 tjedna doma prije povratka na posao), po uputi dr. koji me operirao.
Trudnoću još nisam pokušala ostvariti.:)
Dita Von Teese
28.08.2012., 21:22
Minimalno 14 dana, moze i do mjesec dana.
bok, ima li netko saznanja moze li se cca 40 dana nakon laparoskopije letjeti avionom?
Mislim, da mozes, ali si uzmi neki mali jastuk, da ga stavis ispod pojasa, da te ne steze (isto i za u auto).
Mozda trebas uzeti dva aspirina, zbog zguscavanja krvi. Ovisi koliko dugo traja let, a aspirin ti nece stetit.
Pozdrav svima,
imala bih molbu u koliko je neko imao iskustvo kao ja da ga podijeli samnom . Naime prije mjesec i 5 dana sam operirala laparaskopski cistu na jajniku , uz koju je izvađen i jajnik. Oporavak je prošao jako dobro , nisam imala nešto prevelike bolove sem što me je rana na koju je jajnik išao van podosta bolio i zadnja je zarasla. Ali sad nakon svega toga, tj sad nakon tih mjesec dana naime ja imam istu bol na mjestu gdje me je boljelo i prije operacije, u pitanju je bio desni jajnik i ta ista tupa bol mi se počela pojavljivati prije nekih 10 dana. Prvo kada su rane zarasle jedva dočekah da mogu spavati potrbuške, no tada svatih da mene boli dok spavam na trbuhu, nije jaka bol ali dosta neugodna. Sve dok nisam shvatila da mene na svako sex uzbuđenje također boli na tom istom mjestu di je nekad bio jajnik. Probala sam imati odnos ne rado s obzirom na već postojeću bol no nije boljelo tokom ali nakon 7 8 sati ponovo ta tupa bol, istina malo jača i malo jače me probada. Zanimljivo da me ne boli dok sam u pokretu a čim stanem u jednom mjestu i stojim duže mirujući , odmah me počne boljeti.
Molila bih vas u koliko je nekome bilo kao meni da kaže što je na kraju bilo i kako je to riješeno , jer ovako ne bude išlo. Doktori koji su me operirali misle da je od priraslica a moj ginekolog da možda nemam endometriozu. Ne znam....čekam još neko vrijeme ako ostane ovako krenut ču intezivno pronalaženje uzroka....ali sve se nadam da je još netko prošao isto i da je naprosto prošlo samo od sebe :-)
Unaprijed se zahvaljujem
Pozdrav :-)
Ovako. Nakon svake lap. se znaju organi u trbuhu jos dugo namjestat.
Meni su se zadnji put tako "namjestali" mjesec i pol dana. Napravili su mi stvarno svasta u trbuhu, tj. sve pregledali zbog priraslica i endo.,... To zna boljet, tako da to moze biti to, jos toliko vise, ako ti je izvaden jajnik, jer je tamo sad prostor, pa mozda crijeva malo idu vise na onu stranu.
Probaj spavati na drugoj strani, i na ledjima, da vidis, imali razlike.
Ako ti je to bila prva lap. mozda trebas duze vreme da se oporavis?
Dal te uz to boli jos kaj drugog? kicma, maternica, mjehur, noga? ista od toga pece?
krilalabuda
29.08.2012., 02:17
Hvala ti na odgovoru.
Kako rekoh boli me samo kada ležim potrbuške inače je ok. Ništa nikakvi bolovi sem gore navedenih, niti kralježnica, niti maternica niti peckanje kakvo , samo bol na tom famoznom mjestu di je nekad bio jajnik i pritisak u donjem dijelu stomaka i dosta česta nadutost stomaka bez ikakvog razloga pa kad ništa i ne papam. Budem pričekala još do mjesec dana nije da ne mogu da podnesem bol, nekako sam se već navikla, osim kada žiga tada je mogu reći dosta jaka. Iskreno ništa mene ne bi brinulo to toliko da (ispričavam se na otvorenosti ali naprosto moram) da svako ali svako sex.uzbuđenje i svaki orgazam nije toliko bolan da do sat dva provedem kukajući da me boli. Rađala sam 21h pa mi je nakon 15 dana sve bilo ok, a sada izvadim jajnik i nikako s tim na noge,i što je najbolje prvih 15 20 dana nikakvu bol nisam imala, naprosto ne vjerujem.
Prva je, nadam se i zadnja .
Još jednom doista hvala Dita na odgovoru, obradovao me jako s obzirom da bih htjela izbjeći sve ono na što bi mene moj liječnik sada slao jer kažem da imam bol :-)
Lijepi pozdrav
Dita Von Teese
29.08.2012., 21:00
Hvala ti na odgovoru.
Kako rekoh boli me samo kada ležim potrbuške inače je ok. Ništa nikakvi bolovi sem gore navedenih, niti kralježnica, niti maternica niti peckanje kakvo , samo bol na tom famoznom mjestu di je nekad bio jajnik i pritisak u donjem dijelu stomaka i dosta česta nadutost stomaka bez ikakvog razloga pa kad ništa i ne papam. Budem pričekala još do mjesec dana nije da ne mogu da podnesem bol, nekako sam se već navikla, osim kada žiga tada je mogu reći dosta jaka. Iskreno ništa mene ne bi brinulo to toliko da (ispričavam se na otvorenosti ali naprosto moram) da svako ali svako sex.uzbuđenje i svaki orgazam nije toliko bolan da do sat dva provedem kukajući da me boli. Rađala sam 21h pa mi je nakon 15 dana sve bilo ok, a sada izvadim jajnik i nikako s tim na noge,i što je najbolje prvih 15 20 dana nikakvu bol nisam imala, naprosto ne vjerujem.
Prva je, nadam se i zadnja .
Još jednom doista hvala Dita na odgovoru, obradovao me jako s obzirom da bih htjela izbjeći sve ono na što bi mene moj liječnik sada slao jer kažem da imam bol :-)
Lijepi pozdrav
Nema problema :)
Ja imam isto vise nego dosta svih doktora, i bas sutra pocinjem novu tutu :(...
Probaj si stvarno sve biljezit. Tj. kad te boli, kad se osjecas napuhano, itd.,..
Mene je isto tako boljelo, ali zbog endice, i ostecenog opturatornog zivca (zato sam te pitala, dal te ista pece).
Jednom sam tako dosla kod doktora, i rekla mu, da sma stalno napuhana, i da mi stvarno to ide vec na zivce... kad on, nemojte na vece tj. za veceru jest salatu. I ja sam stvarno uvijek za veceru jela salatu... Obrazlozio mi je zatso to na vece nije dobro, mislim, zbog cega dolazi do napuhanosti.. Isto vrijedi i za kompote, itd.,..
Zato biljezi sta si jela, kad si se osjecala napuhano. "Slusaj" svoje tijelo. Svasta mozes saznati tako. Znam, glupo zvuci, ali stvarno je tako.
Sretno :)
krilalabuda
30.08.2012., 01:11
Hvala još jednom. Ne jedem ništa, naprosto kako sam op nemam apetit čak sam uspjela izgubiti 6 kg za mjesec dana. I doista čim počne jača bol odmah mi se napuše stomak a ništa nisam papala. Papam jednom dnevno oko 15 16 sati i pojedem oko 18 sladoled i to je to, kava i cigarete je jedino za što stvarno imam apetit. Nisu gluposti to znam , ali ovo nije do hrane. Danas sam cijeli dan napuhnuta ali danas konstantno imam cijeli dan bolove i dosta jake. Sutra idem k ginekologu pa budemo vidjeli što je, ipak na kraju moram proći sve na novo....jer evo iz dana u dan sve je gore. A sigurna sam da nisu priraslice i endometrioza. No puštam se njima u ruke pa šta bude.
Svakako ti hvala što si odvojila vrijeme za moj upit :-)
Čuvaj se i lijepi pozdrav :-)
Cure koje se bavite nekim sportom ili rekreativno trenirate, nakon koliko ste počele vježbati?
Operirala sam miom prije 6 mjeseci i htjela bih početi intezivnije trenirati, a nekako me još strah. Iako me ne boli ništa više, strah me. :ne zna:
hm, ako je velik rez, nakon 6 mjeseci, ako je laparoskopija, 1-3 mjeseca. hodat mozes nakon dva tjedna, neki laksi trening (tipa joga ili plivanje) nakon mjesec dana.
ipak, najbolje da pitas doktore.
Ma laparoskopija je i doktor mi je rekao da mogu trenirati. pitala sam ga konkretno za trčanje. Ali ja bih radila inezivniji trening i svaki dan, pa ne znam jel bi to bio prevelik napor? :ne zna:
ma, mozes. mogla si trcat vec nakon mjesec dana :D
i ne moras trcati bas svaki dan, dosta ti je triput tjedno.
iako mi je trcanje malo preagresivni sport za zene s ginekoloskim problemima. mozda da probas s nordijskim hodanjem ili planinarenjem.
Pa i nisam baš jer me dosta dugo i boljelo, pokušala sam. :D
Ja sam inače sportski frik, tako da nordijsko hodanje i planinarenje ne dolazi u obzir. Eventualno tu i tamo za gušt neki.
Inače, prije operacije sam vježbala Insanity i planiram opet krenuti s tim. To je dosta težak i naporan trening i ima takav raspored da se radi svaki dan, jedan dan odmora, pa me samo zanimalo hoće mi se kaj poremetit dolje i jel to sad sve unutra na svom mjestu? :D
Vježbala sam ga normalno s miomom i sve je bilo ok. :)
mislim da je zenama sklonima miomima preporucljiva intenzivna (aerobna) sportska aktivnost koja spusta nivo estrogena, e sad ja bih ipak izbjegavala previse skakanja.
a to sto si operirala miom, to ti je kao da su ti izvadili krajnike, no big deal.
ako te boli, normalno da neces divljat.
Znači, ako me ne boli, mogu normalno vježbati. :D
A zašto bi izbjegavala previše skakanja, što se može dogoditi ako previše skačem? Malo sam dosadna, ali me zanima. :D
pa zato sto bi nakon 6 mjeseci vec mogla pomalo i zatrudnjeti :mig:
pa zato sto bi nakon 6 mjeseci vec mogla pomalo i zatrudnjeti :mig:
Hmmm... Ne razumijem te baš. :ne zna: Kakve veze trudnoća ima sad s ovim šta mene zanima? :D
pa zasto bi inace operirala miom?
inace, ako si sklona miomima, preporucuje ti se sto prije zatrudnjeti, dok ti novi ne izrastu. ali ne tice me se, samo ti vjezbaj.
pa zasto bi inace operirala miom?
inace, ako si sklona miomima, preporucuje ti se sto prije zatrudnjeti, dok ti novi ne izrastu. ali ne tice me se, samo ti vjezbaj.
Zato što nemam u planu skoru trudnoću, a rastao je i posotojala je mogućnost da zahvati stijenku maternice, a onda se zna šta se radi. A ja ipak želim jednog dana roditi. Zato sam ga operirala. :mig:
Meni je doktor savjetovao da ne bi smjela ostati trudna bar godinu dana od operacije.
Ali kakve sad to sve veze ima s ovim što sam pitala? :ne zna:
Samo me zanimalo da li je to sve u ovih 6 mjeseci i iznutra zaraslo da ne bih imala nekih problema, krvarenja i sl. zbog preintezivnog treninga. :)
gle, ako te bas jako strah, nemoj vjezbat i nemoj nista pitat lijecnike.
Natch je ne kužim zašto uopće odgovaraš na moje postove ako ne znaš odgovore na moja pitanja? :ne zna:
Pozdrav yuma. Kod mene su zapoceli laparoskopijom a zavrsili laparotomijom. Bila je cista u pitanju. Rekli su mi nakon tri mjeseca moze neki laganiji fitness nakon sest mjeseci mogu sve jer ce sve vec zarast. Jos sam se ja cudila kako brzo pa sam dobila odgovor da je to meko tkivo i da brzo zarasta.
Hvala mima29 to me zanimalo, to tkivo unutra. :)
Meni je doktor rekao da mogu trčati ako se dobro osjećam. To je bilo prije 2 mjeseca. Pokušala sam, ali sam imala još bolove u pupku, tako da sam odustala.
Sad ću za početak vježbati nešto laganije mjesec dana, pa ću se vratiti svojim uobičajenim treninzima. :)
NANNIKA
09.09.2012., 22:33
pozdrav,
narucena sam za op 12.9. uredno sam obavila pretrage,prikupila nalaze,otvorila bolovanje i eto danas,bolje receno sada dobila temperaturu 38stupnjeva.da li bih trebala odgoditi op ako mi temp.do sutra padne ili je uspijem sniziti? u srijedu bi me trebali zaprimiti u bolnicu?
Dita Von Teese
10.09.2012., 20:41
pozdrav,
narucena sam za op 12.9. uredno sam obavila pretrage,prikupila nalaze,otvorila bolovanje i eto danas,bolje receno sada dobila temperaturu 38stupnjeva.da li bih trebala odgoditi op ako mi temp.do sutra padne ili je uspijem sniziti? u srijedu bi me trebali zaprimiti u bolnicu?
Dal je to samo temperatura od srtesa, zivaca, ili si se bas razboljela, tj. jos boli grlo, curi iz nosa, itd?
Ako je prvo, brzo lekadol, 2, 3 ako treba, a ako si se razboljela, onda ce ti prebacit.
NANNIKA
11.09.2012., 03:29
Dal je to samo temperatura od srtesa, zivaca, ili si se bas razboljela, tj. jos boli grlo, curi iz nosa, itd?
Ako je prvo, brzo lekadol, 2, 3 ako treba, a ako si se razboljela, onda ce ti prebacit.
izgleda da je bilo od stresa.do jutra je vise nije bilo.najgore od svega je sto 16. ocekujem mjesecnicu...
Dita Von Teese
11.09.2012., 21:37
izgleda da je bilo od stresa.do jutra je vise nije bilo.najgore od svega je sto 16. ocekujem mjesecnicu...
Ajoj, a kak su te narucili bas prije menge?
Inace, moze se operirati i za vrijeme menge, ali je lakse i bolje odmah nakon menge, jer je stjena maternice tada najtanja.
Pa reci ce ti, ili ce te op. ili prebacit za par dana.
Uglavnom, sretno, i javi se, kak je proslo :)
NANNIKA
12.09.2012., 21:00
Pa reci ce ti, ili ce te op. ili prebacit za par dana.
Uglavnom, sretno, i javi se, kak je proslo :)
Pozdrav,
evo,ja danas bila u bolnici,porazgovarala s dr,pogledao moje nalaze,napravio pregled i zakljucio da je stanje bolje.Odgodio op nakon mjesecnice,odlucio pokusati laparaskopijom rjesiti ako se ima sta sacuvati...za mene je to bila jedna od najljepsih vjesti danas!:durica:D:eek::p:lol:
Dita Von Teese
14.09.2012., 21:46
Pozdrav,
evo,ja danas bila u bolnici,porazgovarala s dr,pogledao moje nalaze,napravio pregled i zakljucio da je stanje bolje.Odgodio op nakon mjesecnice,odlucio pokusati laparaskopijom rjesiti ako se ima sta sacuvati...za mene je to bila jedna od najljepsih vjesti danas!:durica:D:eek::p:lol:
Bas mi je drago :)
hana232
30.09.2012., 14:20
Pozdrav, evo ja sam nova ovdje.. Imam kroničnu upalu jajovoda koju nosim već godinama, moj ginekolog nije godinama vidio koliko idem kod njega da mi je jajovod mrtav, mislim strašno, neznam šta da mislim. Uvijek je kao sve super, otišla prije par dana kod novog ginekologa i odmah je uočio da mi jajovod nema funkciju i da bi trebao van, a ja radim 2 g. na djetetu i rekao mi je da je to ra
zlog zašto nemogu zanijeti, rečeno mi je da ću to laparoskopki riješit, kakva je to operacija? I koja je najbolja bolnica za učinit operaciju kažu da je sv duh dobra, neki vele da je vinogradska loša, a iz Vinogradske je moj sada bivši ginekolog pa ne bi u Vinogradsku, da me on još ne bi operirao, možete mi reć vi koje te bile kod kojeg ste dr. bile u kojoj bolnici i jeste bile zadovoljne i koliko ste dugo čekale na operaciju? Unaprijed hvala na odgovorima...
Ja sam bila na Sv.D. kod dr. Baumana. Na kraju je moja laparoskopija presla u laparotomiju ali doktorom i bolnicom i svim osobljem sam jako zadovoljna. Cim sam imala uredne papu i briseve narucio me u roku mjesec dana na operaciju al meni je bilo dosta hitno.
hana232
30.09.2012., 17:08
Hvala puno, a kak se naručim telefonski zovem ili?? gdje si obavila sve pretrage u ambulanti ili , nije ti dugo trebalo da obaviš sve?
hana232
30.09.2012., 21:18
možemi netko reći molim Vas u koju bolnicu da se prijavim, da li je sv. duh dobra bolnica i da li su tamo dobri doktori? i kod kojeg da idem?
Nannika bas mi je drago. A sad u nove pobjede :)
Dunjocka
30.09.2012., 23:18
možemi netko reći molim Vas u koju bolnicu da se prijavim, da li je sv. duh dobra bolnica i da li su tamo dobri doktori? i kod kojeg da idem?
evo mima29 ti je preporučila sv. duh i dr. Baumana, ja sam isto o njemu čula sve najbolje. Pa razmisli o toj opciji, za proceduru tamo ne znam.
Za info, ja sam operirana u Merkuru, dr. Podgajski. Mislim da je on isto jako dobar kirurg, na pregledu i na kontroli je bio super, detaljan, sve objasni. Ja sam bila u panici kad mi je moja ginekologica rekla za endometriozu, a njega mi je ona preporučila. Kako sam znala da radi privatno, a da će me u bolnici on operirati, ja sam se naručila u njegovu privatnu ordinaciju odmah za koji dan, čisto da ubrzam stvar i da mi se posveti dovoljno vremena. Ovo ti ne pišem s namjerom da odeš privatno, jer mene ljuti što izdvajam za zdravstveno i plaćam dopunsko i ne dobijem što plaćam, ali ti pišem kao svoje iskustvo. Taj odlazak odmah k njemu me je malo umirio jer sam znala što dalje. Ali možda možeš i brzo doći na red za prvi pregled i konzultacije u bolnici. Uglavnom, sve pretrage obaviš za maksimalno 2 tjedna, toliko je meni trebalo (ništa privatno, sve preko socijalnog), a koliko sam čitala po forumu mislim da se brzo dođe na red,u roku od mjesec dana (naravno ako su svi nalazi dobri). Eto, Bauman za sv. Duh, Podgajski Merkur, za ostale zbilja ne znam, možda se još netko javi. Sretno i drži se :-)
mateja3232
01.10.2012., 15:01
Prezivjela i ja :D i super se osjecam i sve hvala Bogu super proslo :D
Bila sam u Petrovoj, na gin. 1 a operirao me je dr. Coric :)
Osoblje je drago, ali pripremite se na gladovanje :/
i btw. ja sam se uzasno bojala operacije, tocnije inekcija :D ali super je proslo i koliko sam procitala da je bolno i nije srecom bilo tako. Jedini je problem bio ustati iz kreveta a sve ostalo je islo dobro :)
NANNIKA
01.10.2012., 20:05
Prezivjela i ja :D i super se osjecam i sve hvala Bogu super proslo :D
i btw. ja sam se uzasno bojala operacije, tocnije inekcija :D :)
ej malena,drago mi je da si dobro!Sjecas se onih dvije sto su dosle kad si odlazila kuci?Ja sam jedna od njih,i kad mi napravili ultrazvuk,odustali od op koliko mi se stanje popravilo.pozdravi prijateljicu iz Bosne
Charmel
02.10.2012., 23:31
Ja sam 19.10 narucena kod dr. Corica. I moram priznati da me malo strah,posebo jer me je na pregledu isprepadao sa recenicom da ce vidjeti da li ce izrezati pola jajnika ili cijeli.. :/
FIOLINA
06.10.2012., 15:26
Ola curke. Evo jedne "preživjele".
Pročitala sam sve vaše postove prije operacije, ali od straha nisam ništa komentirala. :eek:
U glavnom, moja laparoskopija je prešla u laparotomiju, 5. je dan od operacije, doma sam, i polako se oporavljam. Kao i kod većine, najteži dio je bio u šok-sobi i problemi sa disanjem i bolovima zbog plinova, drugo sve je gotovo zanemarivo. Na nogama sam bila drugi dan.
Samo vam želim preporučiti, budući se može liječiti u bilo kojoj bolnici u Hrvatskoj, ako nije problem potegnuti - do riječkog KBC-a. Dr.Saftić ili dr. Mamula - i bit ćete servisirane i kao nove poslije zahvata. Profesionalizam i briga za pacijenta na najvišem nivou.
Sretno svima koje to još čeka.
martha-martha
08.10.2012., 19:04
Cao,zanima me dali je netko isao na laparoskopiju u Sisak. Kakva su vam iskustva? Zanima me jer cu ja uskoro ici i uzasno me srah!!
Dita Von Teese
08.10.2012., 20:47
Cao,zanima me dali je netko isao na laparoskopiju u Sisak. Kakva su vam iskustva? Zanima me jer cu ja uskoro ici i uzasno me srah!!
Cega tocno te je strah? Operacije, bolova, oporavka?
Sta ce ti raditi?
Laura74
11.10.2012., 11:51
Evo mene opet na ovoj temi.....više ne znam šta da mislim....bila sam u utorak na pregledu i moja "kravetina" od ciste još se drži u meni ko da se rodila samnom.....grrrrrr.....velika je ko velika jabuka. I sad mi dr. dao uputnice za markere i nek odem u Petrovu.
Samo imam problem. I to mu rekla al nije ništa odgovorio. Meni je do ZG prilično daleko, svaki put me košta cca 80 kn (autom). Računam parking na 1-2 sata.
Hodanja ima svako malo tamo. I to mi na jetra ide.
Drugo, ne radim, podstanar sam, sama s sinom. Nemam ni za hranu, a kamoli za put u ZG.
Treće, nemam kome sina da ostavim ako moram u bolnicu. I kako ću sama po povratku.
I to mi tolike brige sad stvara da opet mislim da neću poduzet ništa da idem to riješit.
Zar ne postoji nikakav drugi način cistu maknut s jajnika??:503::504:
I zašto gnjave s toliko nalaza? Te idi ovo, te ide ono, te anestiziologu, te tam na pregled, te naruči se...već dva puta imala slučaj da sve riješim i onda mi odgode operaciju, jednom sasvim odgodili i sve propalo, baš za tu cistu. Valjda joj nije bilo suđeno da izađe napolje iz mene. I sad nemam neku intuiciju da odem to uraditi.
I vidim da neke navode nešto drugo od laparoskopije.
Što su vam to radili i zašto?
Koliko na wiki vidjela, to je rezanje, al zašto? Znači, duži oporavak vjerovatno.
Ja si to ne mogu priuštiti sad nikako. :(
Silvia Una
12.10.2012., 21:14
Drage sve koje prije operacija istražujete po netu prijašnja iskustva, savjete, preporuke....
Prije par dana vratih se iz Petrove. I ja sam, nakon što saznah da moram na operaciju, danima čitala što, kako, tko, gdje, boli li, koliko traje oporavak :kava:.....kako su mnogi savjeti pronađeni ovdje koristili, evo i ja ću dodati svoje iskustvo.
Stanje bilo poprilično loše (2 jumbo mioma - htjedoh uteći od genetike neodlaskom liječniku, pa eto mi sad) i moja ginekologica me već pripremila na laparotomiju. Po preporuci sam se naručila kod dr.Ćorića i iako mi na pregledu baš nije djelovao pretjerano pristupačno i simpatično (pače, djelovao mi je fajn bahat!) frendica me uvjerila kako je vrhunski kirurg. Nakon bolničkog doplera (srećom, nije me zapao Despot!) pronađen je i 3.miom, tako da sam bila sigurna da će to biti laparotomija (a i dr Ćorić je najavio tu mogućnost).
Kad me sestra vodila dolje u operacijsku, iskreno, htjedoh dati petama vjetra i uteći negdje u Južnu Ameriku. No, eto, stavili me na kolica, otfurali pred dvoranu kad tamo neki zabavni striček, daje mi tableticu za smirenje, zabavlja me, pjevuši - svaka mu čast, barem na koju minutu prestadoh trtariti......još sam bila budna kad su me prebacili na operacijski, a onda.......buđenje u intenzivnoj, teta mi govori da sam operirana laparoskopski, a ja pomislih - ma nisam dobro čula!
No, nisam sanjala - dr Ćorić je uspio laparoskopski riješiti dvije miomčine (jedan od cca 12, drugi gotovo 14 cm) i još jedan manji! Čovjek je vala ispao - Čarobnjak iz Oza!
Obzirom da sam jako krvarila, ostala je nedumica oko transfuzije krvi, no ipak smo odlučili da se organizam sam oporavi, jer je krvna slika svakim danom ipak bila pomalo bolja.....
Iskreno, pripremila sam se na puno žešće bolove! Jest da mi je bio napor uopće ustati iz kreveta, ali sestre su mi pomagale, a i moja super cimerica. Spavanje na boku nije baš bilo ugodno, ali sestra nam je preporučila da ne spavamo samo na leđima, radi moguće upale pluća.....sve sestre su OK, meni osobno najsimpatičnije sestra Smiljana i Ana, tako da su ti bolnički dani stvarno brzo prošli...
Svima koje su u nedoumici tko da ih operira, iskreno preporučujem Dr. Ćorića - na mom je slučaju dokazao da je vrhunski kirurg!!! I doktorice Gregov i Škrgatić bile su jako ljubazne i sve mi objasnile, a i na odlasku Ćorić se malo otopio i sve mi dodatno objasnio.....
Eto nadam se da će ovo moje jumbo pismo barem nekog umiriti! Nije lako, al svašta mi žene možemo preživjeti, zar ne? :)
Dita Von Teese
13.10.2012., 11:36
Evo mene opet na ovoj temi.....više ne znam šta da mislim....bila sam u utorak na pregledu i moja "kravetina" od ciste još se drži u meni ko da se rodila samnom.....grrrrrr.....velika je ko velika jabuka. I sad mi dr. dao uputnice za markere i nek odem u Petrovu.
Samo imam problem. I to mu rekla al nije ništa odgovorio. Meni je do ZG prilično daleko, svaki put me košta cca 80 kn (autom). Računam parking na 1-2 sata.
Hodanja ima svako malo tamo. I to mi na jetra ide.
Drugo, ne radim, podstanar sam, sama s sinom. Nemam ni za hranu, a kamoli za put u ZG.
Treće, nemam kome sina da ostavim ako moram u bolnicu. I kako ću sama po povratku.
I to mi tolike brige sad stvara da opet mislim da neću poduzet ništa da idem to riješit.
Zar ne postoji nikakav drugi način cistu maknut s jajnika??:503::504:
I zašto gnjave s toliko nalaza? Te idi ovo, te ide ono, te anestiziologu, te tam na pregled, te naruči se...već dva puta imala slučaj da sve riješim i onda mi odgode operaciju, jednom sasvim odgodili i sve propalo, baš za tu cistu. Valjda joj nije bilo suđeno da izađe napolje iz mene. I sad nemam neku intuiciju da odem to uraditi.
I vidim da neke navode nešto drugo od laparoskopije.
Što su vam to radili i zašto?
Koliko na wiki vidjela, to je rezanje, al zašto? Znači, duži oporavak vjerovatno.
Ja si to ne mogu priuštiti sad nikako. :(
Bok,
ja mislim, da tvoja situacija nije neizlazna, samo se malo saberi, i idi redom rjesavat stvari.
Potrazi na netu sve moguce info.
Sigurna sam, da mozes vaditi krv za markere i negdje blize svom domu.
Cesto se to moze napraviti i u bliznoj bolnici, pa oni salju krv dalje u doticni laboratorij na pretrage. Raspitaj se oko toga.
Ja sam iz Lj. Kod nas, ako te salju na pretrage u drugi grad, zdr.osiguranje ti da povrat novca (dnevnica), koliko si potrosio, da si otisao na pretrage.
Pitaj u domu zdravlja, kako ide sa tim, jer vjerojatno imaju oni put savkodnevno za ZG (paciente koje voze na dijalizu, ili pacijente, koji nemogu sami doci do ZG na pretrage), da se ukljucis i ides sa njima.
Pitaj susjede, dal bi mogli pricuvati sina, ako se desi, da ostajes u bolnici.
Dal bi mogao ostati kod kojeg prijatelje iz skole? Pitaj u skoli uciteljicu, dal ti moze pomoci naci smjestaj za sina.
Svi ti nalazi su jako bitni za operaciju.
Precitaj si malo bas na ovoj temi, zasto ti trebaju svi ti nalazi, i kako jako je to bitno kod operacije.
Mislim, da ces sebi i sinu puno vise pomoci ako budes zdrava, zato razmisli oko operacije, da to maknes.
Ne zelim te plasit, ali ako te je dr. slao vadit markere, vjerojatno na nesto sumnja, a markeri pokazuju samo dvije stvari.
Malo razmisli, i idi rjesavat jedno po jedno. Raspitaj se oko svake stvari koja te zanima, sve se moze rijesit.
Sretno!
Laura74
13.10.2012., 12:05
^^Zagreb mi je najbliži. Živim u Ivaniću. Čak tu nemam ni ginekologa, već moram do Križa. Putne naloge su ukinuli u zimi.
Markere sam već 2-3 puta vadila i dalje od toga nisam išla, osim jednom, dok istjerala sve do kraja i došla u bolnicu i čekala cijeli dan i onda u 15 sati otkazali OP jer DR više nije imao vremena, radno vrijeme mu završavalo.....:504:
Dali mi ručak i poslali kući. I to mi se strašno zamjerilo.
Pred 2 godine na jedvite jade otišla na op tumora na vratu. Od dogovora nije bilo ništa, izrezali mi pola vrata (srećom dobro zašili pa mi glava ravno stajala....:lol:)
Ali isto su otkazali OP za drugi dan. Imam neki prokleti peh da otkazivaju OP.
Čak mi i poroda otkazali za drugi dan, dali mi nešto za zaustavljanje trudova mada prenašala 3 dana, rodila 4.dan prenašanja i malac se skoro ugušio pupčanom.
Prošle godine u Petrovoj radila spontani, davili su me danima s pretragama....još se zahačila s nekim doktorom oko nekih nalaza, jer mu rekla da konačno to izvade i ne kompliciraju s 101 nalazom da sam prošla već to bez ijednog nalaza, izvadila za par sati(kako došla u bolnicu, pa na red)mrtvo tijelo. Al ne, u Petrovoj ga komplicirali danima...
Tako da sad ne znam šta da mislim.
Gadi ju mi se bolnice....i čitam vas tu i večina je zadovoljna...no kakve sam ja sreće, mene će razrezati...hhehhee:D
Mada sumnjam da ću se odlučit da odem....:ne zna:
Dj Mimi
13.10.2012., 15:25
Trebam pomoć:dakle doznala sam da imam dvije čokoladne ciste na lijevom jajniku.Pijem pilule ali očito ne pomažu pošto mi je u roku 3 mjeseca ova druga narasla.Jedna je vličine 2 i pol cm a druga 15mm.Dali je netko bio na operaciji.Možete li mi preporučiti nekoga i objasniti mi o kakvoj se operaciji radi (koji je postupak) i koje nalaze sve treba napraviti.Moj mutavi ginekolog mi apsolutne nikakve informacije ne daje.Prije god. dana sam operirala cistu na vratu i nije bila baš bezazlena operacija,pa me zanima kak cu ovaj put proći.
etera35
15.10.2012., 10:04
Cure, koliko možete imati bolovanje nakon takvih zahvata?
@silvia - centimetara 14 ili milimetara????
Cure nakon koliko vremena ste dobile M ili krvarenje nakon operacije. Ja operirana u četvrtak u Petrovoj - vanmaternična i jutros vidim kao da mi je počela M pa me zanima da li je to normalno?
Laura74
15.10.2012., 13:47
Cure nakon koliko vremena ste dobile M ili krvarenje nakon operacije. Ja operirana u četvrtak u Petrovoj - vanmaternična i jutros vidim kao da mi je počela M pa me zanima da li je to normalno?
Nadam se da misliš na trudnoću. Da, normalno je da odmah prokrvariš i očistiš se. Nekad zna trajat i do 10 dana. Sve ovisi o organizmu. I to nije tipična menga. To je krvarenje nakon odstranjivanja ploda. Krvari se i nakon poroda..jel?
Tako da ne brini, sve je to normalno.
Žao mi je zbog situacije. Bit će bolje. Odmarat moraš sada.
Krvari se i nakon laparoskopskog zahvata koji ne rjesava samo vanmatericnu...npr. cista...
To je normalno, i mislim da ces sada ravnat ciklus po tome....
Dunjocka
15.10.2012., 17:24
Cure, koliko možete imati bolovanje nakon takvih zahvata?
@silvia - centimetara 14 ili milimetara????
Ovisno koja ti je dijagnoza. Znam za moj slučaj: za endometriozu je šifra N80 i imaš pravo biti do 42 dana (naravno možeš i duže ali uz komisiju), evo linka.
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/18_01.pdf
Dunjocka
15.10.2012., 17:29
Ja sam bila na uklanjanju endometr. ciste, krvarila 7 dana, počela 2. dan od operacije (rekli su mi da je do 7 dana ok). Taj ciklus mi je kasnila menga 5 dana. Tako da sam krvarila 2x u mjesec dana (jedno od operacije jedno menga). Tako da ti ovo krvarenje ne mora biti još menga. drži se i sretno :)
Hvala vam cure.... Da tako sam i mislila, zvala sam i Petrovu pa su rekli da je ok...ja nazalost pusem i na hladno nakon svega.... Prva mi je T i tesko smo nakon god. dana dosli do nje i eto nazalost izvanmaternicna i izvadena oba jajovoda :-(
Hvala vam cure.... Da tako sam i mislila, zvala sam i Petrovu pa su rekli da je ok...ja nazalost pusem i na hladno nakon svega.... Prva mi je T i tesko smo nakon god. dana dosli do nje i eto nazalost izvanmaternicna i izvadena oba jajovoda :-(
uf :grli:
ocito nisu radili kako treba. sad selis na drugi podforum (MPO) :D
Da sad selim na MPO..... Htjela sam jos pitat da li je normalno da boli jace, ja npr. Nisam imala bolne M, o ovo bilo M ili ciscenje boli bas dosta ko prava M, bas me ziga.... Obilna je kao i uvijek... Hvala
El Gato Félix
01.11.2012., 10:26
ninna0023, ostavili ste dva posta na ovoj temi koja su premještena. Jedan post je izdvojen u novu temu naslova Uterus septus / pregrađena maternica (http://www.forum.hr/showthread.php?t=748582) (kliknuti na link), a drugi se nalazi na temi Histeroskopija (http://www.forum.hr/showthread.php?t=722955&page=3) (kliknuti na link), što je ujedno i naziv operacije kojom se ovaj problem rješava.
Za početak, pročitajte iskustva o operaciji (histeroskopija), koja su iznijele druge forumašice (kliknite ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=722955)). Doduše, ne radi se o septumu uterusa, ali je to, u principu, ista operacijska tehnika pa se možete orijentirati o tome koje su pripreme potrebne za zahvat, kako se on radi, kakva su iskustva nakon operacije i sl. dok Vam se netko ne javi.
mateja3232
28.11.2012., 21:35
ej malena,drago mi je da si dobro!Sjecas se onih dvije sto su dosle kad si odlazila kuci?Ja sam jedna od njih,i kad mi napravili ultrazvuk,odustali od op koliko mi se stanje popravilo.pozdravi prijateljicu iz Bosne
Da, da sjecam se :)
Bila sam prije tj dana na pregledu, i bila je Haseda (prijateljica iz BiH), obje smo super :D meni su cak rekli da se ne vidi da sam uopce imala opp :)
Ahh :) vidite da ima Boga :) bitno da ste vi zdravi i sretni :) zelim vam punooo zdravlja i da nemate vise tih smotanih problema :)
jackie91
08.01.2013., 12:16
Danas odlučeno da idem na operaciju i sad me naravno frka svega :)...uopce ne znam sta me ceka pa me zanima jel ima tu drena i katetera?????
creativa
08.01.2013., 14:42
Netko ima dren, netko nema, netko ima kateter, netko ne, netko je kući drugi dan, nekoga zadrže i preko tjedan dana, sve zavisi od težine zahvata. Ja sam od tvojih strahova imala kateter, laparotomiju i bila 7 dana. Kateter nije loša stvar. I onako se kod težih zahvata jedva ustaješ tako da odlazak na wc postaje nemoguća misija. Stavljanje katetera ne osjetiš jer ti i onako stavljaju kad si "u nesvjesti", a skinu ga u sekundi.
Ja sam imala i kateter i dva drena nakon laparotomije. Jos je pokusana prvo laparoskopija pa sam bila i puna tog plina. Al sve to brzo prodje tako da te ne treba bit strah. Samo hrabro.
Dj Mimi
08.01.2013., 15:10
Ja u petak moram u bolnicu :mama:
Operacija dvije čokoladne ciste na lijevom jajniku.Jaaaako me strah :cry:
Dali mi netko tko je to operirao laparoskopski može objasniti cijeli postupak kaj ti rade prije i poslije operacije?Kolko te puta pikaju i dal ti zabe ono smeće u ruku preko kojeg dobivaš infuziju?
creativa
08.01.2013., 15:31
Curka koja je bila sa mnom u sobi i operirala čokoladnu cistu, drugi dan je puštena kući. Prije same operacije dobiješ tabletu ili injekciju za smirenje. O njoj maštaj...jer poslije ti je sasvim svejedno. :-) U sali te pripremaju...i dalje se ne sjećaš ničega do buđenja. Ne sjećam se da se netko žalio na preveliku bol. Sve je u granicama normale jer dobiješ nešto protiv bolova. Za cca tjedan dana kontrola, vade se šavovi i skidaju flasteri
Ja u petak moram u bolnicu :mama:
Operacija dvije čokoladne ciste na lijevom jajniku.Jaaaako me strah :cry:
Dali mi netko tko je to operirao laparoskopski može objasniti cijeli postupak kaj ti rade prije i poslije operacije?Kolko te puta pikaju i dal ti zabe ono smeće u ruku preko kojeg dobivaš infuziju?
Ja sam bila laparoskopiji mioma. Prije operacije te pripreme tako da ti daju onaj prašak da se očistiš i još klistir. Kad dođeš u salu ispred legneš gola na krevet, dobiješ tableticu za smirenje (ja sam pola dobila i totalno sam bila ukomirana :D) i da, zabiju ti ono smeće u ruku i ne vade ga do drugog dana. To mi je baš smetalo u ruci. :rolleyes:
Ja sam imala dren, a sestra mi je zaprijetila i kateterom ako se ne ispraznim, a nemaš šta ispraznit jer si 3 dana postio. Al ajd, uspjela sam snagom volje. :o:D
Moja operacija je bila dosta lagana i brza, kao i oporavak iako sam imala jedno vrijeme muku sa mokrenjem i bolovima. :kava:
Ali evo, nakon 10 mjeseci od operacije, ja sam ko nova, kao da ništa nije bilo. :cerek: Skoro da mi se ni ožiljci ne vide. :top:
Dunjocka
09.01.2013., 20:30
Evo mog iskustva, ja sam se raspitala tu na forumu prije moje operacije i to mi je puno pomoglo, pa da vratim uslugu :-) Doma se zbriješ cijela dolje, i ako imaš lak na noktima to skidaj. Ja sam bila u Merkuru, a tamo je ova procedura:
1. dan u bolnici dijetalni ručak i dobiješ gorku sol i 2 L vode za popit unutar pola sata, navečer klistir (veselje :-)) i tableticu za smirenje (normabel) i injekciju za cirkulaciju.
2. dan rano ujutro opet klistir, oblačiš njihovu neku haljinu i dobiješ neku jaku tableticu. vode te dolje i ničeg se više ne sjećaš (na tome sam beskrajno zahvalna). Ja sam imala cistu oko 4 cm na jednom jajniku i još malo endice okolo. Uglavnom, nisam imala dren, ali kateter da i to je bilo super, jer se ionako taj dan bas ne dižeš, a kateter niti ne osjećaš. Navečer injekcija za cirkulaciju.
3. drugi dan ujutro dizanje lagano (manje boli ako rukom nekako pridržavaš to područje dolje, ne znam kako bolje objasniti, ali tako je),izvlačenje katetera, navečer injekcija za cirkulaciju. Već taj dan što više ustajati i šetati pomalo zbog cirkulacije.
4. dan doma (to je uobičajeno, ja sam ostala još jedan dan jer mi se jako vrtilo taj dan pa su me ostavili). Cijelo vrijeme imaš braunilu (cjevčicu u veni) za svaki slučaj, ali ovi su pametni pa su je stavili s prednje strane šake, tako da nije smetala za spavanje i kretanje. Za info, krvarenje poslije je normalno, ja sam krvarila tjedan dana, a cura koja je imala vodenu cistu ništa. Za tjedan dana vađenje šavova.
Sretno curke :-)
Dj Mimi
10.01.2013., 11:14
Hvala vam puno cure!Ja idem isto u Merkur:Klistir dva puta?Užas jadna moja guza :503:
Pretpostavljam da se ove injekcije za cirkulaciju daju u trbuh?Jel peče?
Prokleta braunila mrzim je :mama:
Dunjocka
10.01.2013., 15:13
Hvala vam puno cure!Ja idem isto u Merkur:Klistir dva puta?Užas jadna moja guza :503:
injekcije idu u ruku, peče dosta, ali samo kratko, izdrži se. Sretno :-)
Ja sam dobivala injekcije za cirkulaciju u nogu i peče ko sam vrag. :kava:
Dita Von Teese
11.01.2013., 21:55
Ma ovisi... ponekad daju klistir, ponekad tabletu, ponekad gorku sol.
Meni je ova sol najbolja od svega nabrojanog.
Ona igla u ruci nije nesto strasno.
Ja uvijek kazem, neka mi daju gore prema pregibu, jer je tamo zila deblja, pa je lakse piknut. Najvise me boljelo, kad su mi ju stavili u palac.. Nije tako strasno. proslji mjesec sam to imala valjda 10x u ruci :(, na kraju se i na to naviknes.
Inj. za cirkulacciju sam uvijek dobila u trebuh. Sama inj. nista ne boli, nego sa neke pola minute pocne pect. A ni to nije strasno...
Bit ce sve super, samo si lijepo to pripremi u glavi :).
Sretno!
Dj Mimi
17.01.2013., 07:17
Curke koliko dugo ste krvarile nakon laparoskopije?
I zanima me koliko jako.ja nikad nisam puno krvarila za vrijeme menstruacije a sad sam se prepala koliko sam preko noci.
Jeli to normalno?meni je pocelo treci dan nakon operacije.
Dunjocka
18.01.2013., 16:49
Curke koliko dugo ste krvarile nakon laparoskopije?
I zanima me koliko jako.ja nikad nisam puno krvarila za vrijeme menstruacije a sad sam se prepala koliko sam preko noci.
Jeli to normalno?meni je pocelo treci dan nakon operacije.
Meni je počelo drugi dan u bolnici i još doma tjedan dana, bilo je onako kao menga, možda 2 dana malo jače. Sestru u bolnici mi je rekla da je tjedan dana normalno.
Dj Mimi
20.01.2013., 10:51
Meni je počelo drugi dan u bolnici i još doma tjedan dana, bilo je onako kao menga, možda 2 dana malo jače. Sestru u bolnici mi je rekla da je tjedan dana normalno.
Ista stvar i kod mene hvala ti :mig:
cura na zadatku
16.02.2013., 20:29
U utorak sam bila na laparo., cista na jajniku i prohodnost jajovoda, sve prošlo ok hvala Bogu. E sad pitanje, nemam nikakve konce nego mi je rečeno da su me zakrpali sa nekim ljepilom da to može i tako, samo su mi stavili flaster na mjesto gdje mi je bio dren, danas nakon tuširanja mi je iz rane kod pupka počela curiti neka krv, molim za vaša iskustva oko tih rana i zanima me jeste li posebno pazili na prehranu i koliko dugo?
Mala dina
12.03.2013., 01:29
Zdravo cure,da vas malo utjesim,imala sam cistu 8cm sve se desilo brzo;otišla ginekologu odma me uputila na OP.Taj dan sve nalaze mi provodili drugi dan me perisali(OP je u Njemačkoj)dobila sam punu narkozu,sjećam se samo kad su me u sobu vratili,jutro posle imala sam neke užasno bolove u gornjem djelu tijela,ali sada 7dana nakon OP pomalo hodam kao kilava baba i oporavljam se.
Moram na operaciju uklanjanja endometričnih cista.Molila bih vas ako netko zna da mi napiše kakav je dr.Ćorić u Petrovj bolnici.Strah me je pa bih htjela vaše mišljenje o spomenutom doktoru
tko sam ja?
18.03.2013., 11:07
bila sam na laparoskopiji 14.02. (miom 7 cm),menstruaciju sam dobila 14.03. prvi dan je bila oskudna,od drugog dana je dosta obilna sa bolovima. kakve su bile vaše menstruacije poslije otklanjanja mioma? najgore mi je što sad u srijedu imam kontrolu u petrovoj,ne znam kako ak će i dalje biti obilna.
Moram na operaciju uklanjanja endometričnih cista.Molila bih vas ako netko zna da mi napiše kakav je dr.Ćorić u Petrovj bolnici.Strah me je pa bih htjela vaše mišljenje o spomenutom doktoru
Što se tiće dr. Ćorića u dobrim si rukama. Ja sam bila kod njega na operaciji prije malo manje od 1 godine. Imala sam 3 endometriozne ciste na jajnicima. Ciste je izvadio bez problema laparoskopski. Operacija bila gotova za 45 min. I od drugih cura koje su bile sa mnom u sobi čula sam samo pohvale za njega. Koliko sam čula i vidjela jako je dobar kirurg koji se maximalno trudi da poštedi sve reproduktivne organe. Samo hrabro! Nemaš se čega bojati!
alex1983
04.04.2013., 12:37
I ja sam naručena kod njega početkom svibnja,pa me to isto zanima:)
teta-elza
10.04.2013., 21:53
Evo mog iskustva, ja sam se raspitala tu na forumu prije moje operacije i to mi je puno pomoglo, pa da vratim uslugu :-) Doma se zbriješ cijela dolje, i ako imaš lak na noktima to skidaj. Ja sam bila u Merkuru, a tamo je ova procedura:
1. dan u bolnici dijetalni ručak i dobiješ gorku sol i 2 L vode za popit unutar pola sata, navečer klistir (veselje :-)) i tableticu za smirenje (normabel) i injekciju za cirkulaciju.
2. dan rano ujutro opet klistir, oblačiš njihovu neku haljinu i dobiješ neku jaku tableticu. vode te dolje i ničeg se više ne sjećaš (na tome sam beskrajno zahvalna). Ja sam imala cistu oko 4 cm na jednom jajniku i još malo endice okolo. Uglavnom, nisam imala dren, ali kateter da i to je bilo super, jer se ionako taj dan bas ne dižeš, a kateter niti ne osjećaš. Navečer injekcija za cirkulaciju.
3. drugi dan ujutro dizanje lagano (manje boli ako rukom nekako pridržavaš to područje dolje, ne znam kako bolje objasniti, ali tako je),izvlačenje katetera, navečer injekcija za cirkulaciju. Već taj dan što više ustajati i šetati pomalo zbog cirkulacije.
4. dan doma (to je uobičajeno, ja sam ostala još jedan dan jer mi se jako vrtilo taj dan pa su me ostavili). Cijelo vrijeme imaš braunilu (cjevčicu u veni) za svaki slučaj, ali ovi su pametni pa su je stavili s prednje strane šake, tako da nije smetala za spavanje i kretanje. Za info, krvarenje poslije je normalno, ja sam krvarila tjedan dana, a cura koja je imala vodenu cistu ništa. Za tjedan dana vađenje šavova.
Sretno curke :-)
mhm, baš tak nekak otprilike. moja iskustva.
ležala na rebru i otišla na rutinski u petrovu jer mi je bilo dosadno na odjelu. reakcija ginekologa-strava. odmah na ultrazvuk, sakupila se jedno 4 doktora i rekli operacija prekjučer. fino su me nasavjetovali popiti 5+3 vrečica purisana ( izbacila sam iz sebe sve što sam pojela u zadnjih mjesec dana) dan prije operacije ništa jesti, obrijati dlake i doći ujutro na operaciju. dobila sam pol dormicuma da me primiri, totalnu anesteziju i izvadili su mi jajnike i jajovode. mateernicu nisu htjeli jer je mlada (?) i treba držati nešto mjehur. vratili su me isti dan na moj zahtjev na rebro, dali injekcije protiv zgrušavanja krvi. operirana u utorak, u petak otpuštena sa rebra, u nedjelju završila na rubu sepse na koprivničkoj ginekologiji. još jedna operacija, istiskali kubik gnoja iz mene, popila duplu dozu klavocina i da ne nabrajam.
kad sam otišla kod svog ginekologa, ovaj je podivljao jer ima nekih kvrga u maternici i debelo ispsovao doktora kod kojeg je stažirao. sad sam napuhnuta ko balon, peru me valunzi, krenula menopauza, prepisane hormonalne tablete activelle od kojih sam se udebljala ko prasica i bacila ih u smeće. sad me čeka još jedna operacija za koju nisam psihički spremna, osjetim svaku promjenu vremena i bole me rezovi. iz pupka curka nešto prozirno što smrdi na gnoj i svrbi ko vrag. to prašim bivacinom ali ne pomaže.
nakon ovakvih proživljenih divota otišla sam na mamografiju, uzv dojke, imam neke kvržice ali po tome mi se ne da čačkati. papu sam redovito radila, uzv redovito i nakon godinu dana od zadnjeg pregleda doživjela sve opisano.
pazite se curke,ako vam kaj izvade odma na kontrolu dojki jer je sve to povezano. moja iskustva su gadna i mogla sam odapeti. divan osjećaj kad te polegnu na krevet u hitnoj, do bolnice su me vozili 20 minuta jer su divljali pod rotirkama, temperatura je stalno rasla a ja do bolnice imam rupe u memoriji. sjećam se samo buđenja u sobi.
pazite se.
BiljanaD
12.04.2013., 16:21
Pozdrav!
Nova sam na ovoj temi, jer mi je zakazana lpsc i drilling jajnika u vinogradskoj za 5. mjesec, pa sam sva u strahu što,kako i gdje....
Molila bih ako netko ima iskustva sa lpsc u vinogradskoj da mi se javi, koje je sve pretrage trebala napraviti ( jer ja moram samo krv i urin vaditi, nikakav ekg ni slično) i da li netko zna što je placet dijabetologa-naime pijem siofor (zbog inzulinske rezistencije) ali meni to nije prepisao dijabetolog pa me zanima kako da dođem do toga!? hvala!
andrea m
13.04.2013., 19:47
cure jel tko bio na laparaskopiji kod dr.tesanovica u dubrovniku ? dijagnosticirana mi je cokolada cista na lijevom jajniku 3.5cm i trebala bi ici na lap. da li se od toga zahvata moze nesto iskomplicirati ? bas me je strah :(
Zakazan mi je termin za OP mioma. Dobila cijeli spisak pretraga koje jos moram obavit i donijeti sa sobom. OP cu obaviti kod dr. Grgica u Petrovoj. Cure koliko traje oporavak od OP. Znam da me nakon 4 dana pustaju doma i da imam pravo za takav zahvat uzet mjesec dana bolovanja. Ali koliko vam je trebalo da se oporavite i da pocnete kolko -tolko funkcionirati? Kada su vam zakazali prvi pregled?
SuperCow
23.04.2013., 09:15
Imam dvije ciste na jajnicima, jedna 4cm druga 3, i trudna sam. U slučaju da će rasti, može li se u trudnoći laparoskopijom izvaditi ciste? Dr kaže da su same ciste vjerojatno i nastale zbog trudnoće jer sad jajnici rade maksimalno zbog proizvodnje hormona, ali da možemo samo pratiti jel će puknuti, smanjivati se ili rasti. Kao, da se ne brinem nego dođem na pregled za 2 tjedna, a mislim, ne neću se brinut :rolleyes:
Ne znam kakve su, na nalazu piše tanke stijenke, s bistrom tekućinom unutra, bez vaskulariteta. Ja se nadam da su to ciste zaista, a ne nešt opasnije, valjda bi doktor znao razliku...nije mi ništa govorio o operacijskom odstranjivanju, ali ja bih se svejedno htjela prvo sama malo pripremit na to jer vjerujem da će ih morati uklonit ak narastu jako velike.
u trudnoći se ne može operirati laparoskkopski, već samo klasično, laparotomijom.
A evo da se pohvalim svojim iskustvom:
imala sam paraovarijsku cistu na lijevom jajniku veličine 5 cm, koju sam godinama redovno kontrolirala, nekoliko doktora (privatnika) mi je preporučalo operaciju, ali kad sam došla na ultrazvuk u bolnicu, doktor je ignorirao činjanicu da je ta cista tamo godinama i umjesto preporuke za operaciju mi je dao hormone. Cista nije otišla, nego je još dobila neke promjene, i počelo mi se nakon te hormonalne terapije dešavati da mi menstruacija kasni.
Uglavnom u 2 mjesecu sam uspjela doći kod dr. Ujevića na Svetom duhu, dobila preporuku za operaciju i termin u 3 mjesecu.
Operacija je super prošla. Dobila sam upozorenje da zbog veličine ciste nije sigurno da će mi moći sačuvati jajnik, ali jajnik je i dalje di treba biti :D (jeej i tri put hura za doktora!)...a cista je uklonjena. prva iduća menstruacija je stigla na vrijeme (napokon) i evo sad čekam prvu kontrolu i nalaz analize ciste, nadam se da nije ništa opasno.
Osim toga moram totalno pohvaliti i doktore i sestre u bolnici, svi skupa su strašno ljubazni.
A iskustvo laparoskopije, pokušat ću se ne ponavljati, jer općenite upute i iskustva sam i ja pročitala, nego pisati stvari koje mi se čini da nisu tako često spominjane:
- kao prvo nemojte računati da ste za dva tjedna ok, meni je trebalo 4 tjedna da dođem k sebi, i cijelo vrijeme sam se brinula da li je sve u redu, zašto sam još uvijek toliko kilava.
- bolovi u ramenima od onih plinova su prošli tek nakon što sam se ozbiljnije krenula šetati, a od šetanja mi se u prvo vrijeme vrtilo, ali zbilja treba šetati, trajalo je čak tjedan dana da mi se sve to isčisti
- nakon operacije kod šetanja pomažu one smiješne stezne gaće do iznad pupka, jer drže trbuh na okupu pošto mišiće ne možeš koristiti
- trbuh mi je bio napuhnut čak dva tjedna, ostaci plina u trbuhu su mi izazivali neki čudan pritisaki kao da su bućkali u nekom čudnom međuprostoru i nisam baš mogla normalno jesti dok se plin nije apsorbirao.
u bolnici su mi najgora iskustva bili klistir (mene je to iz nekog razloga peklo i smetalo)
i buđenje nakon operacije (na mene dormicum nije djelovao, i sjećam se i uspavljivanja i buđenja), kad su me probudili i dovezli nazad u sobu i obukli tek tada sam dobila infuziju i nešto za bolove u infuziji
meni je prva dva dana po noći trebala tableta za bolove (ja sam valjda osjetljivija) bol me doslovno probudila, dok mojoj cimerici s istom operacijom nije.
e da i jako mi je išla na živce ona braunila na ruci, jer ju ostave za svaki slučaj i jedan dan nakon operacije, slavila sam kad su mi to izvukli.
isto tako pripremite se da će prvo pišanje i sranje biti neugodno, pišanje zbog katetera (koji stave i maknu dok ste pod narkozom, ali ipak malo ošteti sve skupa),
a sranje jer nemožete tiskati, i ništa niste jele dva dana.
Prva hrana mi je bio doručak dan nakon operacije i to je bila najljepša hrana ikad :) iako je bio samo čaj i kruh i marmelada.
E da simpatično mi je bilo što su uzimali u obzir i posebno provjeravali sa svakom pacijenticom i s glavnom sestrom koju dijagnozu i operaciju imate i da li netko ima neku alergiju ili je vegetarijanac, tako da se znalo desiti da od 4 žene svaka ima drukčiji meni.
U bolnici sam ukupno bila 4 dana, došla sam večer prije operacije, a otpuštena treći dan nakon operacije.
nakon operacije sam lagano krvarila otprilike tjedan dana
zbog rezova se ne smije tuširati, pa toplo preporučam nabavku velikih vlažnih maramica (ko za bebe)
meni su super poslužila u bolnici da skinem sa sebe ostatke dezinficijensa koji je onako žut i ljepljiv i s kojim sam bila namazana od prsa do bedara.
a za doma si nabavite one frotirske rukavice s kojima se parcijalno možete prati...
e, da... sjetila sam se još jedne gluposti koja me frustrirala, kako sam se nekako dobro i brzo probudila iz narkoze, odmah sam htjela znati kako je operacija prošla, što su našli i najbitnije što su izvadili. ali nitko ništa nije htio ili znao reći dok nije došao doktor koji me operirao, što je bilo tek sutradan u viziti jer je on cijeli dan bio na operacijama, poludila sam razmišljajućii imam li još jajnik ili ne.
p.s. poslušala sam većinu savjeta za to što ponijeti sa sobom, ali nisam doživljavala ono o čepićima za upi i žao mi je jer sam probdijela zadnju noć, došla je nova pacijentica koja hrče ko tenk i na žalost bilo je nekih hitnih slučajeva a moja soba je bila nasuprot intenzivne, kombinacija tih zvukova me ubila.
došla sam doma i moji su komentirali da izgledam gore nego odmah nakon operacije. san je u to vrijeme zbilja vrijedan.
Bas te citam i mislim si kako su iskustva razlicita i naravno drago mi je da su ti sacuvli jajnik :)
Na lpsc sam zavrsila zbog torzije jajnika u ivf postupku. Trakavica je predugacka i brrr u smislu sto se sve trabalo desiti da bi uopce dosla do te nesretne operacije al to je tema za sebe no u svakom slucaju radi se o hitnom zahvatu. Tu je razlika jer nisam imala vremena za pripremu.
Izvađen mi je jajnik + jajovod. I hvala visoj sili da je samo to.
Za oporavak mi nije trebalo puno, nakon 7 dana sam bila skroz ok a nakon 2 tjedna sam vec razmisljala dal i i na posao al ostala sam jos jedan tjedan ipak doma. Tempo u svakom slucaju laganini.
Zapravo cim su me nakon 6 dana bolnice pustili doma preporodila sam se.
Tusirala sam se normalno vec u bolnici, dobila sam one flastere za vodu na rezovima. Pazila sam doduse da ih bas ne mocim jako. Zapravo moja seka je pazila jer me ona tusirala :brukica:
Meni su zaboli onu brunhilu u desni pregib ruke a imala sam ju do otpustanja iz bolnice - to je fakat nezgodno.
Nakon same operacije sam taj dan i dan iza bila malo fiju, isto me lupilo u ramena i povracala sam iako nisam imala sto. I lupilo me na oci - slijepa ko sismis, filing ko da mi je netko bacio saku sitnog pijeska u oci pa su me mazali nekom kremom za bebe.
I sjetilo me - na intenzivnoj su mi pustili muza na buđenje i nekako kad sam otvorila oci i vidjela njega mi je bilo puno lakse i jedino sto se sjecam da sam ga pitala je ishod operacije.
Mjesto događaja - petrova. Ne ponovilo se i to vise zbog drugih stvari koje su prethodile i dovele do toga a doktoru koji me operirao svaka cast sto je prepoznao pizdariju svojih kolega u dijagnosticiranju, sto me po hitnom postupku operirao i sto je bio covjek i dao sve od sebe da me smiri prije operacije i na samoj operaciji dao sve od sebe da prođe kako je proslo.
Uf, sad s vremenskim odmakom mogu to sve mirnije sagledati.
Svaka čast na savjetima i iskustvima :s.
Ovo s neizvjesnosti što su zapravo izvadili, a što su sačuvali je nešto što i mene muči, pored činjenice da teško podnosim narkozu, tj. buđenje iz iste.
hooray, kako ide sam dolazak u bolnicu, kad i gdje se čekiraš? I kako ti daju anesteziju? Nisam dugo bila na operaciji, nadam se da nema više onih maski smrdljivih :eek:
Kod dolaska u bolnicu se chekiras na onom salteru za centralno narucivanje, dobijes narukvicu s barkodom i hrpu naljepnica s istim barkodom i odes na odjel. Onda tamo cekas odjelnog anesteziologa i jos jedan ultrazvuk i upis u njihov odjelni popis. Smjestaju te u sobu i navecer ide zanimacija s ciscenjem probave i tabletica za spavanje.
Anestezija ide kroz zilu a na nos ide samo kisik i nakon uspavljivanja ide intubacija. To poslije osjetis kao malo ogrebano grlo.
Meni je oporavak od anestezije biosuper. Nisam imala ni mucninu ni nista. Imaju neki fini koktel :-)
p.s. Imam pitanje za cure koje sprosle ooperaciju... Da li se jos nekoj desavalo da joj se trbuh guli par tjedana poslije? Moj trbuh se ogulio ko mladi krumpir :-) doduse ja imam malo problema sa suhom kozom i strijama pa je ono napuhavanje valjda ostavilo traga.
Evo danas sam odradila kontrolu i dobila PHd nalaz.
rezultat je 'cystadenofibroma serosum', zvuči grozno, ali se zapravo radi o dobroćudnom tumoru, koji je dobro da sam operirala, jer sam ne bi otišao, a obzirom je već počeo imati neke promjene, mogao je nastaviti rast.
doktor kaže da se ne bi smjela ponovno pojaviti ista vrsta tvorevine i da to u pravilu ne prelazi u zloćudno i najbitnije ne moram čekati za pokušaj trudnoće :)
Baš mi je drago za nalaz, da su prognoze super i da možete u radne akcije :cerek:.
Hvala za upute! :)
A, da, depilacija - jel' me moraju one tamo pobrijati ako sam fino friško izdepilirana? Da znam ponijeti svoju britvicu ako po defaultu potežu.
Ne trebaju, kolko sam skužila ti ides na SD, ja sam se sama doma i nisu me one ništa više dirale
Ne trebaju, kolko sam skužila ti ides na SD, ja sam se sama doma i nisu me one ništa više dirale
Idem, idem, k zajedničko doktoru :mig:. Hvala na odgovoru, sad sam definitivno naoružana znanjem :D
Idem, idem, k zajedničko doktoru :mig:. Hvala na odgovoru, sad sam definitivno naoružana znanjem :D
Ako još što trebaš ili te zanima, samo pitaj. Da, naš dr. je super :)
Una1980
19.05.2013., 15:43
Možda je o tome bila već riječ,ali pitati ću opet :D
Znači trebala bi ići ukloniti cistu na lijevom jajniku i ginekologica mi je dala uputnicu za kompletan pregled u bolnici. E sad,mene zanima šta sve spada u taj pregled,jer sam bila kod nje prije par dana i imam potpuno nove slike od UZV,nalaz novog pape i briseve. Kaj se radi na tom pregledu u bolnici? Ajd tko je bio neka mi kaže...skroz sam ju to zaboravila pitati kada sam bila kod nje:ne zna:
Meni je bio UZV, bila sam na SD
Una1980
20.05.2013., 10:01
Hvala ti na info :kiss:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.