PDA

View Full Version : Križanje između vrsta u Star Treku

Caktaš
01.06.2008., 19:58
Veliki sam fan Star treka i ne propuštam nijednu epizodu no jedna stvar me užasno iritira. Sigurno ste već primjetili da su pojedini likovi u seriji križanci između dvije vrste, npr. savjetnica Troi je pola Betazoiđanin a pola čovjek, također se u jednoj epizodi pojavio lik kojemu je djed Romulanac, zatim ima likova koji su pola Klingonci a pola ljudi. Znam da je recimo u Star treku sa Archerom i T'Pol dr. Plox rekao da se ljudska i vulkanska DNA ne mogu spojiti ali da će se to moći u budućnosti. Dakle, možda su ti križanci nastali uz pomoć genetičara? Ali kakvo je onda objašnjenje za Worfovog sina, on je neželjeno dijete i sigurno njegovi roditelji nisu išli genetičaru. Osim toga, majka Worfovog sina je ljudsko-klingonska mješanka a kao što smo svi učili iz biologije križanci bi trebali biti neplodni. Ima li tko objašnjenje za ovo?

MiG 0
01.06.2008., 22:44
Star Trek je SF.:kava:

neve_ergosum
01.06.2008., 23:52
Osim toga, majka Worfovog sina je ljudsko-klingonska mješanka a kao što smo svi učili iz biologije križanci bi trebali biti neplodni. Ima li tko objašnjenje za ovo?

ali nismo učili biologiju Klingonaca, nije nemoguće da nismo nekompatibilni :D

Endimion17
02.06.2008., 00:38
U RL-u je potpuno nemoguće. Ne radi se samo o drukčijim DNA (ako bi oni uopće i imali deoksiribonukleinsku) nego trebaš imati cijeli isti stanični aparat za takvo nešto.

Ali gledajte, to je super. Jednom kad nas posjete, moći ćemo se prcati bez straha od začeća. :bang: :D

Lem13
02.06.2008., 00:43
Vjerojatno će nam biti privlačne kao što su nam privlačne ženke krokodila.

MiG 0
02.06.2008., 09:38
Ali gledajte, to je super. Jednom kad nas posjete, moći ćemo se prcati bez straha od začeća. :bang: :D
šta ako budu nosili neku intergalaktičku sidu?:rofl:

Šta ako ET uopće nije humanoid...

Endimion17
02.06.2008., 11:40
šta ako budu nosili neku intergalaktičku sidu?:rofl:

Šta ako ET uopće nije humanoid...

Sad ću lupnuti bez puno razmišljanja - nekako mi se čini da bi izvanzemaljski mikroorganizmi bili ili posve benigni ili posve letalni.
Bili bi toliko različiti da je sasvim moguće da u ljudskom tijelu ne bi mogli naći ništa za hranu, a možda se tijelo ne bi moglo nikako snaći, a ovi bi ga doslovno rastočili.

To je nakon 10 sekundi razmišljanja. :zubo:

Leman Russ
02.06.2008., 19:01
dame i gospodo imam za vas samo jednu stvari zove se testosteron, svašta se radi kad ga ima puno:E

cap_insanio
02.06.2008., 21:59
U RL-u je potpuno nemoguće.

bome, ne još zadugo:(

klik (http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3085410/index.do)

klik (http://www.cafe.ba/lifestyle/5097_Bit-ce-stvoren-ljudsko-zivotinjski-hibridni-embrion.html)

Michael Collins
02.06.2008., 22:25
Možda se promjenila Klingnska DNA zbog onog lijeka? :ne zna:

MiG 0
02.06.2008., 23:29
nema veze s temom ali...

http://www.bloggingbeirut.com/images/feb07/starTrek2.jpg

:rofl::rofl:

Endimion17
03.06.2008., 13:06
bome, ne još zadugo:(

klik (http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3085410/index.do)

klik (http://www.cafe.ba/lifestyle/5097_Bit-ce-stvoren-ljudsko-zivotinjski-hibridni-embrion.html)

Ne, nije moguće. Sva živa bića na Zemlji koriste DNA ili RNA zato jer smo se svi razvili evolucijom od istog.
Izvanzemaljci gotovo 100% sigurno neće imati ništa slično. :confused:

Ken
03.06.2008., 14:59
Zaboravljate vaznu cinjenicu - da po ST kanonu s sve vrste nastale od onih praaliena koji su razbacali "sjemenje" ( :zubo: ) po raznim planetima. Tako da ima smisla sto se mogu razmnozavati, jer su sve vrlo slicne. Npr u Entu imamo vulkansko dijete koje je nastalo kloniranjem T'pol i Tripa, koje je umrlo zbog nekih pogreski, ali doktor je kasnije rekao da normalnim začećem bi sve stimalo. Isto tako u DS9, Worf i Jadzia su namjeravali imati djecu, doktor je rekao da mogu iako je ona Trilkinja a on Klingonac ;)

Naravno, da se vratimo na ove praaliene, postavlja se pitanje tko je ona zasluzan za razvoj nehumanoidnih vrsta poput Tolijanaca ili npr Xindia kojih ima 5 vrsta :ne zna:

cap_insanio
03.06.2008., 16:36
Izvanzemaljci gotovo 100% sigurno neće imati ništa slično.

:confused:

i tri velike tačke, pa tišina, pa lagano zona sumraka muzika koja postaje sve jača i jača:D značajan kraj zbog kojeg je više nego jasno da će slijediti nastavak :D
of the unknown.......... buahahahaha :zubo:

Enchantress
03.06.2008., 22:51
:cheer: :D

Vjerojatno će nam biti privlačne kao što su nam privlačne ženke krokodila.
Baš su svi ST humanoidi privlačni. :)

Endimion17
03.06.2008., 23:44
Zaboravljate vaznu cinjenicu - da po ST kanonu s sve vrste nastale od onih praaliena koji su razbacali "sjemenje" ( :zubo: ) po raznim planetima. Tako da ima smisla sto se mogu razmnozavati, jer su sve vrlo slicne. Npr u Entu imamo vulkansko dijete koje je nastalo kloniranjem T'pol i Tripa, koje je umrlo zbog nekih pogreski, ali doktor je kasnije rekao da normalnim začećem bi sve stimalo. Isto tako u DS9, Worf i Jadzia su namjeravali imati djecu, doktor je rekao da mogu iako je ona Trilkinja a on Klingonac ;)

Naravno, da se vratimo na ove praaliene, postavlja se pitanje tko je ona zasluzan za razvoj nehumanoidnih vrsta poput Tolijanaca ili npr Xindia kojih ima 5 vrsta :ne zna:
Tako je, rašpricali su svoje sjeme okolo.

..... :lol:
Što se tiče drugih nekompatibilnih, možda je to "ljepljivi kraj" pomoću kojeg su autori mislili jednom nadopuniti priču. :ne zna:

:cheer: :D
Zamisli samo, seks bez zaštite, koliko želiš... Je li ja to vidim revoluciju u tematici Star Treka? :cerek:

Enchantress
04.06.2008., 00:13
Zamisli samo, seks bez zaštite, koliko želiš...

Sada si otkrio u čemu je Datina najveća privlačnost. :D

Ken
04.06.2008., 00:22
Ja bi jednu Tolijanku. Onako, na temperaturi od 25 stupnjeva. Da se kristalizira. Koji uzitak :rofl: :rofl: :rofl: Tj lazem, negdje na 200 stupnjeva bi eksplodirala, to bi bio ekstremni seks :rofl: :rofl: :rofl: A tek da koristi svih 6... nogu :rofl: I ticala :rofl:

Ken
04.06.2008., 00:23
Što se tiče drugih nekompatibilnih, možda je to "ljepljivi kraj" pomoću kojeg su autori mislili jednom nadopuniti priču. :ne zna:

Ma naravno :zubo:

hacker-genius
07.06.2008., 12:25
Veliki sam fan Star treka i ne propuštam nijednu epizodu no jedna stvar me užasno iritira. Sigurno ste već primjetili da su pojedini likovi u seriji križanci između dvije vrste, npr. savjetnica Troi je pola Betazoiđanin a pola čovjek, također se u jednoj epizodi pojavio lik kojemu je djed Romulanac, zatim ima likova koji su pola Klingonci a pola ljudi. Znam da je recimo u Star treku sa Archerom i T'Pol dr. Plox rekao da se ljudska i vulkanska DNA ne mogu spojiti ali da će se to moći u budućnosti. Dakle, možda su ti križanci nastali uz pomoć genetičara? Ali kakvo je onda objašnjenje za Worfovog sina, on je neželjeno dijete i sigurno njegovi roditelji nisu išli genetičaru. Osim toga, majka Worfovog sina je ljudsko-klingonska mješanka a kao što smo svi učili iz biologije križanci bi trebali biti neplodni. Ima li tko objašnjenje za ovo?

To je bilo u ENT-4x20 i 4x21.
Plox je u početku mislio da se vulkanski i ljudski DNA ne mogu križati, ali je na kraju epizode vidio da je pogriješio i sam je opovrgnuo svoju rečenicu i rekao je: Ne vidim razloga zašto se ljudski i vulkanski dna ne bi mogli križati.

Nije uopće spominjao da će se to moći u budućnosti pomoću genetičara.