PDA

View Full Version : Italija-katastrofa

Billi
19.01.2004., 09:46
bili smo u tim famoznim udinama. prvi i zadnju put. strava, jeftinoca, nikakav izbor. iz benetona sam izasla praznih ruku, onda si mozete zamisliti kakav je bio izbor. nismo kupili bas nista a potrosili brdo love na cestarine i benzin. u povratku smo stalu u ljubljani, u emporiumu imaju isvrsnih stvari na snizenju.

pa gdje vi kupujete u toj italiji?:confused:

Nexus
19.01.2004., 23:03
Billi kaže:

A tko kaže da mi kupujemo u Italiji!???

Nekada na sebi nisam imao stvari koja nije kupljena u Italiji, pretežno u Trstu...
Bilo je perioda kada sam tamo bio i po 2 puta tjedno! Što poslom, što privatno...
Sada je prošlo već više od 2 godine da si nisam u Italiji kupio niti jedan jedini komad odjeće.

Trst je potpisao kapitulaciju onog trenutka kada su se kod nas otvorili lanci ''poznatih'' proizvođača po neznatno višim cijenama nego u Italiji. Sada tamo vladaju kinezi i tamo se još jedino isplati otići zbog ciljane trgovine, odnosno artikala za koje znam da neću naći u Hr ili zbog stvari za koje znam da su tamo bitno jeftinije.

Tradicionalni shoping za široke mase je tamo odavno izumro!

LadyInRed
19.01.2004., 23:55
nije baš tako. tradicionalni jeftini šoping u Trstu kod Giovannia, u Giulii i sl. je izumro kad su se jednaka jeftina sranja od krpica pootvarala u Hrvatskoj. ali je Trst zadržao dovoljno vrhunskih dućana cipela, torbi i ostale garderobe, koji su i prije bili preskupi za naš džep i ostali su skupi. u Italiju se više ne ide po jeftine krpice nego po biranu i ciljanu robu. još uvijek ćeš kupiti kvalitetniju kožnu cipelu u Trstu nego u Rijeci;) treba znati gdje su ti dućani, bilo bi dobro Billi da te vodi netko tko zna.

bilo bi još bolje da te vodi negdje drugdje osim Trsta, iako ako želiš onak "normalan" šoping a ne aveniju firmiranih dućana, nije potrebno da ideš u Milano, dovoljno je doći do Trsta. evo ja baš sutra idem:D :D točno znam gdje idem, po sniženu Sisley, Max&co i Benetton robu, a nađe se i Ferre, Max Mara i sl. ako nije pograbljeno. npr. Sisley hlače 10 eura ili Ferre dolčevita 50 eura. nije loše:top:

Billi
20.01.2004., 09:38
Nexus kaže:
A tko kaže da mi kupujemo u Italiji!???

Nekada na sebi nisam imao stvari koja nije kupljena u Italiji, pretežno u Trstu...
Bilo je perioda kada sam tamo bio i po 2 puta tjedno! Što poslom, što privatno...
Sada je prošlo već više od 2 godine da si nisam u Italiji kupio niti jedan jedini komad odjeće.

Trst je potpisao kapitulaciju onog trenutka kada su se kod nas otvorili lanci ''poznatih'' proizvođača po neznatno višim cijenama nego u Italiji. Sada tamo vladaju kinezi i tamo se još jedino isplati otići zbog ciljane trgovine, odnosno artikala za koje znam da neću naći u Hr ili zbog stvari za koje znam da su tamo bitno jeftinije.

Tradicionalni shoping za široke mase je tamo odavno izumro!

ovo se odnosilo na one koji kupuju u italiji!
mi smo odlucili otici u italiju nakon povoljnog shoppinga u autriji ali smo ocito pogrijesili.
ipak cemo i dalje u austriju.

LadyInRed
20.01.2004., 09:42
ja da odem npr. u Graz vjerovatno ne bih znala gdje i što kupiti;) to ti je tako. Trst znam ko Rijeku;)

sunčica
20.01.2004., 10:34
LadyInRed kaže:
npr. Sisley hlače 10 eura ili Ferre dolčevita 50 eura. nije loše:top:

mrzim teeeeeeee!

i ja bi :driver:

maristella69
20.01.2004., 13:07
LadyInRed kaže:
ja da odem npr. u Graz vjerovatno ne bih znala gdje i što kupiti;) to ti je tako. Trst znam ko Rijeku;)

Daj ne maši toliko o 'svom gradu' jerbo ćeš me poslije PM-at ;) ako ti spomenem naziv grada!;)

magdalena1999
20.01.2004., 20:00
Billi kaže:
bili smo u tim famoznim udinama. prvi i zadnju put. strava, jeftinoca, nikakav izbor. iz benetona sam izasla praznih ruku, onda si mozete zamisliti kakav je bio izbor. nismo kupili bas nista a potrosili brdo love na cestarine i benzin. u povratku smo stalu u ljubljani, u emporiumu imaju isvrsnih stvari na snizenju.

Ja ne kupujem nigdje u toj Italiji i to vec godinama. U principu osobama poput mene to se ne isplati, u prosjeku godisnje kupim tek nekoliko komada odjece i sve nadjem po povoljnoj cijeni, jer me etikete bas i ne zanimaju previse. Vise bih potrosila na gorivo i cestarine. Uostalom, uvjerena sam da je to sto se u tim "Magazinima" prodaje upravo zadnji srot. Radije jedan komad ali vrijedan.

Ne znam sto si ocekivala nakon rasprodaje, pune police jeftinih krpica? Pa naravno da je sve raskupovano.

Vjerujem da je ekskluziva tamo jeftinija, a i veci je izbor, novija kolekcija na vjesalicama. Kod nas u kakti ekskluziva ducanima prodaju demode krpe iz kojekakvih skladista po visestruko vecim cijenama. Gadljivo.

Ipak, da bih kraj Zagreba prepunog prekrasnih dolcevita i to jos na snizenju odlazila u Italiju po Ferre krpice za "superpovoljnih" 50 Eura, to nema nikakve teorije. Uz malo truda za te novce kupim si u Zagrebu dvije.
:)

Alyssa
20.01.2004., 20:36
Ja kupujem u Italiji jer tamo mogu kupit jeftini dizajnersku robu i jos skinem ivu, dobijem mali scontic kad je "puna"n awzona i napravim affare. :top: :D
A znam kupit i u Rijeci u Max and Co jer su cijene iste ko i tu u Trstu.
Billi ti si ocito isla u krive ducane ili si sad isla taman kad je sve rasprodano i kad nema jos proljetno - ljetne robe ;)

Hana_
20.01.2004., 20:56
Alyssa u tvom postu nekuzim kaj znaci ivu , scontic i awzona??

Alyssa
20.01.2004., 21:01
Hana_ kaže:
Alyssa u tvom postu nekuzim kaj znaci ivu , scontic i awzona??

IVA ti je PDV
sconto je snizenje
awzona -> stamparska greska :D 0 sezona ;) :w

Hai!
20.01.2004., 21:22
U Italiji valja samo što imaju Foot Locker, sve ostalo je sranje.

LadyInRed
20.01.2004., 23:15
maristella69 kaže:
Daj ne maši toliko o 'svom gradu' jerbo ćeš me poslije PM-at ;) ako ti spomenem naziv grada!;)
:misli: mozak mi je na rezervi nakon danas dobro obavljenog shoppinga, niš ne kužim:D

baobab
23.01.2004., 13:44
Billi kaže:

To je zato jer si došla nakon siječanjskih rasprodaja tijekom kojih naveliko tamo kupuju i sami talijani. Glede jeftinoće, ne znam gdje si bila, ali u Udine Nord cijene su poput tršćanskih.
Osim za vrijeme rasprodaje:D Ali o tome ti nešto može reći LIRa:D

Billi
23.01.2004., 14:11
baobab kaže:
To je zato jer si došla nakon siječanjskih rasprodaja tijekom kojih naveliko tamo kupuju i sami talijani. Glede jeftinoće, ne znam gdje si bila, ali u Udine Nord cijene su poput tršćanskih.
Osim za vrijeme rasprodaje:D Ali o tome ti nešto može reći LIRa:D

ma mene su zgrozili ti hangari, bezvezni ducani, atmosfera... bila smo nedavno u austriji pa to je ko nebi i zemlja.
bili smo na nordu, citta fera ili tak nekak...

LadyInRed
23.01.2004., 14:27
ja u principu ne idem u Udine. držim se Trsta. naravno da je odvratno kupovati u kojekakvim tvorničkim hangarima gdje ljudi grabe robu kao da je smak svijeta. ni ja to ne volim.

dakle prije 2 dana sam bila i nakupovala se za 200 eura da ne znam kada ću sve to obući. apsolutno niti jedna marka, ali vrlo kvalitetni materijali i jako lijepe i nosive stvari.

što se Zagreba tiče slažem se da se u nađe itekako lijepih stvari, ali meni se stvarno ne isplati tamo ići jer mi je bliže Italija a i popijem kavu, eventualno nešto pojedem u drugoj državi:p pa ti to dođe ko izlet. :D

Alyssa
23.01.2004., 14:38
Meni je lijepse ici u Italiju, jer je lijepse, ima vise izbora, cijene su vise ok, moda ne kasni ko u HR gdje vidim da se uvijek nosi nesto sta se je u Italiji ili bilo gdje u Europi nosilio pred godinu - dvije i zato jer 5 dana na tjedan zivim tamo :D

LadyInRed
23.01.2004., 14:42
Alyssa kaže:
Meni je lijepse ici u Italiju, jer je lijepse, ima vise izbora, cijene su vise ok, moda ne kasni ko u HR gdje vidim da se uvijek nosi nesto sta se je u Italiji ili bilo gdje u Europi nosilio pred godinu - dvije i zato jer 5 dana na tjedan zivim tamo :D

upravo to. moda ne kasni, atmosfera je ljepša, baš ono, mami te šoping:D ah, pusti zagrepčanke da misle da su u trendu:p :D šaaaaaaaaalim se:mig: sad će mi 97% forumašica sjest na šiju, a što ću vam ja kad vas odaju raznorazne modne emisije na teveu,stalno naglašavaju da kupujete robu od prije 2-3 sezone :D;)

Alyssa
23.01.2004., 14:46
LadyInRed kaže:
upravo to. moda ne kasni, atmosfera je ljepša, baš ono, mami te šoping:D ah, pusti zagrepčanke da misle da su u trendu:p :D šaaaaaaaaalim se:mig: sad će mi 97% forumašica sjest na šiju, a što ću vam ja kad vas odaju raznorazne modne emisije na teveu,stalno naglašavaju da kupujete robu od prije 2-3 sezone :D;)

A sta ces kad je istina ;)
Meni je gust prije sopinga otic po one njihove fine tople briose do faxa da imam energiju setuckat po ducanima :D

Billi
23.01.2004., 14:59
ma nisu to bili tvornicki hangari nego neki shopping malls ali tak jadni...
mislim, nakon seigburga u austriji sve je jadno. u austriji mi je bio bolji izbog obleke, npr, sisley je bio velika razlika. talijanski me vise podsjetio na H&M, dok je austrijski bio ful elegantan. benetton- katastrofa. usla sam u onaj za donji ves i nista! zagrebacki je puno bolji. u obicnom benetonu nisu cak imali onih obicnih majca united colors....

LadyInRed
23.01.2004., 15:02
inače interesantno je kako u Hrvatskoj Benetton i dale kotira visoko među poželjnim dućanima, a u Italiji se kompletno zatvorio. čiji mi to Benetton nosimo?:confused: :D

chiquita
23.01.2004., 15:04
Billi kaže:
seigburga u austriji
seiersberg.

Billi
23.01.2004., 15:05
beneton se pokvario, to je ocito. ja volim njihove majcice, iako ih rade tanje i tanje:mad: i neke komade donjeg vesa. u austriji ga nisam vidjela. jak je st oliver i esprit koji imaju izvrsnih ali prilicno skupih stvari.

Billi
23.01.2004., 15:06
chiquita kaže:
seiersberg.

thnx :)

LadyInRed
23.01.2004., 15:12
ma htjela sam reći da se Benetton zatvorio, propao. ne postoji više. ali u Hrvatskoj postoji, itekako:D
inače, ja sam jednom bila u Grazu i jedino što sam primjetila su bile talijanske marke cipela. u Beču npr. dućani su za umrijet od smijeha. tako da eto, od nepoznavanja pravih mjesta za šoping, meni se zamjerila Austrija u tom smislu:p
iako, Udine zaista po ničemu nisu reprezentativne za tzv. šoping u Italiji. baš mi je žao da si tako bezveze prošla.

Billi
23.01.2004., 15:31
LadyInRed kaže:
ma htjela sam reći da se Benetton zatvorio, propao. ne postoji više. ali u Hrvatskoj postoji, itekako:D
inače, ja sam jednom bila u Grazu i jedino što sam primjetila su bile talijanske marke cipela. u Beču npr. dućani su za umrijet od smijeha. tako da eto, od nepoznavanja pravih mjesta za šoping, meni se zamjerila Austrija u tom smislu:p
iako, Udine zaista po ničemu nisu reprezentativne za tzv. šoping u Italiji. baš mi je žao da si tako bezveze prošla.

iskustvo vise. u povratku smo stali u ljubljani i tamo sam si nasla dobre najkice i reebok hlace. cijena je izgubila smisao zbog benzina i cestarina ali je model hlada mraaak :s barem se zbog toga isplatilo :)

Alyssa
23.01.2004., 16:08
LadyInRed kaže:
inače interesantno je kako u Hrvatskoj Benetton i dale kotira visoko među poželjnim dućanima, a u Italiji se kompletno zatvorio. čiji mi to Benetton nosimo?:confused: :D

Benetton roba ti se inace siva u Rijeci ko i Nara Camice :o

LadyInRed
23.01.2004., 16:13
nije čak ni bitno gdje se šije dok god je kvalitetan. ali mi nije jasno zašto ga plaćamo kao da je talijanski? pa ne uvozi se, nema mu zašto rasti cijena

Alyssa
23.01.2004., 16:16
Nemam stvarno pojma zasto. A ocito im je tu u HR i jeftinija radna snaga nego u Vjetnamu ili gdje vise po svijetu sve daju sivat robu

magdalena1999
23.01.2004., 20:00
LadyInRed kaže:

Stvarno? :confused:
Inace, u B. sam dosta puta kupila lijepe dzempere i klasicne pulovere, pristupacnih cijena.

magdalena1999
23.01.2004., 20:35
Alyssa kaže:

A sve ovisi gdje u Italiji.
Ima u Italiji uzasnih mjesta, recimo, u Udinama sam bila jednom davno i fakat bila sam razocarana. Ne toliko izborom koliko cijelom atmosferom.

A sad, nisu meni Talijanke bas neki pojam za modu, stovise, mislim da je njihov mentalitet slican nasem. Jos se zivo sjecam davnih odlazaka u Trst i ako je tada u modi bila recimo crvena boja, tada su im svi izlozi bili preplavljeni crvenilom, a zene obucene iskljucivo u crvenim krpicama.
I nista se drugo nije moglo kupiti osim crvenog, osim recimo u ducanima poput Max Mare ili Navigare i sl. gdje je jakna kostala recimo 500 000 tadasnjih lira. A obicna majica kratkih rukava 140000 lira.

:rolleyes:

freelancer
23.01.2004., 23:48
Billi kaže:

Vjerovatno kada ideš u Udine, ne znaš kamo trebaš ići, a treba ići u Arteni modu... izlaz Udine Nord, pa državnom cestom prema Tarvisiu, odnosnu u Arteni Tavagnaco, uglavnom na
www.arteni.it
možeš nći par informacija.

A ako ti se ne da tražiti po linku, evo šta sve imaju i mnogo toga ostalog:
ARMANI COLLEZIONI, HUGO BOSS, CORNELIANI, ERMENEGILDO ZEGNA, BROOKSFIELD, BELFE, TOMMY HILFIGER, RALPH LAUREN, CANALI, VERSACE, EMPORIO ARMANI, TRUSSARDI, PAUL & SHARK, PETER HADLEY... a one razno razno markice srdnje i nize klase da i ne spominjem... nažalost sconta(popusti) u već odavno počeli (već su na kraju), tko de se sada mogu samo još mrvice kvalitetne robe mogu naći...

Kako doći:

http://www.arteni.it/negozi/mappa.php?negozio=tavagnacco&l=it

baobab
24.01.2004., 09:01
freelancer kaže:
Vjerovatno kada ideš u Udine, ne znaš kamo trebaš ići, a treba ići u Arteni modu... izlaz Udine Nord, pa državnom cestom prema Tarvisiu, odnosnu u Arteni Tavagnaco, uglavnom na
www.arteni.it
možeš nći par informacija.

A ako ti se ne da tražiti po linku, evo šta sve imaju i mnogo toga ostalog:
ARMANI COLLEZIONI, HUGO BOSS, CORNELIANI, ERMENEGILDO ZEGNA, BROOKSFIELD, BELFE, TOMMY HILFIGER, RALPH LAUREN, CANALI, VERSACE, EMPORIO ARMANI, TRUSSARDI, PAUL & SHARK, PETER HADLEY... a one razno razno markice srdnje i nize klase da i ne spominjem... nažalost sconta(popusti) u već odavno počeli (već su na kraju), tko de se sada mogu samo još mrvice kvalitetne robe mogu naći...

Kako doći:

http://www.arteni.it/negozi/mappa.php?negozio=tavagnacco&l=it

E to je taj kamo ja odem, svi dućani na jednom mjestu, shopping gotov za sat vremena, san svakog pravog muškarca:D :D

PrittPen
24.01.2004., 12:02
magdalena1999 kaže:

I nista se drugo nije moglo kupiti osim crvenog, osim recimo u ducanima poput Max Mare ili Navigare i sl. gdje je jakna kostala recimo 500 000 tadasnjih lira. A obicna majica kratkih rukava 140000 lira.

max mara jakna 2000 kn... pa to nije ni puno ako je max mara :-)))

freelancer
24.01.2004., 14:37
baobab kaže:
E to je taj kamo ja odem, svi dućani na jednom mjestu, shopping gotov za sat vremena, san svakog pravog muškarca:D :D :top:

Alyssa
24.01.2004., 15:00
magdalena1999 kaže:
. A sad, nisu meni Talijanke bas neki pojam za modu, stovise, mislim da je njihov mentalitet slican nasem.

Talijanke uopce nisu slicne nasim mentalitetom, na srecu, one su uvijek lijepo sredene, ali jednostavno a ne tu kod nas kad se zene nacufraju sve za ic na placu kupit kilu limuna :rolleyes:

Max Mara i ti ducani koje si spomenula jessu skupi ali nude bolju kvalitetu i lijepe kolekcije koje jesu klasicene ali su i moderene, u biti bez vremene, moci ces neke stavri nosit i za 10 godina.

magdalena1999
24.01.2004., 19:16
PrittPen kaže:
max mara jakna 2000 kn... pa to nije ni puno ako je max mara :-)))

Cuj, prije desetak godina, kada sam jos imala zivaca za shopping, 500 000 lira je vrijedilo puno vise nego danas. A nase place su bile recimo oko 200 maraka.

Isto tako, za te novce trebalo je kupiti ne samo jaknu, vec i traperice, cipele, par vesti, kavu, zvake...znas kako to vec ide.
Uglavnom, trebalo se obuci za citavu sezonu.

Ne znam koliko danas kosta MAx Mara jakna u Italiji, no, koliko sam imala prilike primjetiti, oni su svoje cijene jednostavno transformirali u Eure, pa pretpostavljam da ta ista jakna danas kosta 500 Eura. A toliko ne bih platila pa ni da je zlatom protkana.

magdalena1999
24.01.2004., 19:23
Alyssa kaže:
Talijanke uopce nisu slicne nasim mentalitetom, na srecu, one su uvijek lijepo sredene, ali jednostavno a ne tu kod nas kad se zene nacufraju sve za ic na placu kupit kilu limuna :rolleyes:

Max Mara i ti ducani koje si spomenula jessu skupi ali nude bolju kvalitetu i lijepe kolekcije koje jesu klasicene ali su i moderene, u biti bez vremene, moci ces neke stavri nosit i za 10 godina.

Hvala na obavijesti Alyssa, ali to sam i mislila kada sam napisala post.
Sve ono sto se meni dopadalo po dizajnu, uvijek je bilo perverzno skupo. Nije to nikada bilo za moj standard. Tako da je meni od tog shopinga u Trstu zapravo uvijek bilo muka. Od kada kod nas ima sasvim pristojnih ducana, preporodila sam se. Ja ionako ne patim na marke, najvaznije mi je da mi se dopada.