PDA

View Full Version : Anksioznost

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147

potente
29.08.2008., 01:04
dragi moji,

vidimda često spominjete tjeskobu i nekako mi se čini (recite ako griješim) da se previše pouzdajete u lijekove. upamtite, tjeskoba se može smanjiti, ali uzrok joj se traži na PT i tamo je pravo mjesto za njezino izlječenje.
ako nekome pomaže vjera, sve je to o.k., ali dok se ne otkrije pravi uzrok tjeskobe, nećete je se tako lako riješiti da ne kažem fatalno nikad.pomaže samopreispitivanje ako vas to može dovesti do posvješćivanja nekih stvari. ali ako ih i posvijestite, a ne možete, ma koliko se trudili, prihvatiti, neće biti pomaka. kad govorim o prihvaćanju, mislim na stvari koje ne možete promijeniti,pa ih morate prihvatiti što je najteže i najduže traje. ako nešto posvijestite i u stanju ste zaista donijeti odluku iza koje ćete moći stajati i reći : sad mi je jasno, ja to ne želim više trpjeti i promijenit ću to, opet će stvari ići na bolje i tjeskoba će se smanjiti. ja trenutno zbog nekih događanja u privatnom životu znam razloge tjeskobe, ali to je realnost s kojom ću se boriti ili neću, drugo je ako se tjeskoba vuče iz ranog djetinjstva, to opet zahtijeva rad, rad i rad na sebi kroz PT (psihoterapije). znam ljude koji su kategorički protiv PT jer ne vjeruju u nju, ali su zato postali tako zatvoreni, žive unutar zidina iz straha da ne bi bili povrijeđeni, ne otvaraju se nikome, loše su, ali to sebi ne žele priznati. pa sad, ako netko tako može funkcionirati, u redu, ali ne vjerujem da može biti istinski zadovoljan, nema j...šanse!:kava:
Da,slažem se i kad otkriješ uzroke,onda ti vjera pomogne da oprostiš,pročistiš se,zaboraviš,pomiriš se sa sobom i svijetom...I nakon toga nemaš više potrebu živjeti u svom privatnom zatvoru.

matex
29.08.2008., 10:59
čitam Vaše postove kako doktori ne shvaćaju dovoljno ozbiljno simptome, tako je i kod mene, kada sam došla kod dr. ja sam stvarno imala osjećaj da ju cijelo vrijeme uvjeravam kako je meni loše, a ona kao da ne shvaća, čak je pokušala nešto pričati o kreativnoj anksioznosti..prebaciti na to kako je to pozitivno..pa si sada razmišljam, možda je to njihov način, možda su ih tako učili tijekom studija i specijalizacije...

matex
29.08.2008., 11:01
za 2 dana idem kod doktorice, to će mi biti drugi put. Rekla mi je da zapisujem snove, a ja nisam sanjala niti jedan san :D

SaraF
29.08.2008., 11:58
Ciao javljamvam se nakon mjesec dana,sve je bilo uredu samo prije 5 dana ujutro rano uhvati me jako
lupati srce a najgore je sta je moja mala samnom doma.Ne grce mi se vise prsti i ne ostajem vise bez zraka samo me to zabrinjava ujutro,a usput ne pijem vise ljekove.
Dali je to normalno i kako mogu to prebroditi?Help me

Butterfly_20
29.08.2008., 14:01
za 2 dana idem kod doktorice, to će mi biti drugi put. Rekla mi je da zapisujem snove, a ja nisam sanjala niti jedan san :D

Ma joj i meni je moja to rekla. I u dva mjeseca jedva sam skrpala jedan san. A i taj jedan smo ona i ja potpuno suprotno protumacile, ona ga je dozivila kao znak oporavka, a meni je bilo pomalo uznemirujuci...kao da smo se orijentirale na razlicite dijelove sna, ona na prvi ja na drugi.
Opcenito malo sanjam, a ako i sanjam rijetko mogu objasniti san, nikada tu nije nesto konkretno, vec vise taj neki osjecaj uznemirenosti dok sanjam i prvih nekoliko trenutaka nakon budenja.

bardot
29.08.2008., 14:24
Ma joj i meni je moja to rekla. I u dva mjeseca jedva sam skrpala jedan san. A i taj jedan smo ona i ja potpuno suprotno protumacile, ona ga je dozivila kao znak oporavka, a meni je bilo pomalo uznemirujuci...kao da smo se orijentirale na razlicite dijelove sna, ona na prvi ja na drugi.
Opcenito malo sanjam, a ako i sanjam rijetko mogu objasniti san, nikada tu nije nesto konkretno, vec vise taj neki osjecaj uznemirenosti dok sanjam i prvih nekoliko trenutaka nakon budenja.

Ja sanjam prave pravcate filmove. Spilberg bi me nagradio za scenarije. Zna biti iscrpljujuće:flop:

idač
29.08.2008., 14:31
ne znam koliko si to mlada. možeš li s roditeljima porazgovarati o tome? ako ideš još u oš ili sš, imaš li psihologa da s njime porazgovaraš pa da te on dalje uputi ako bude potrebno? meni su se panični napadaji počeli javljati oko 16. g.povremeno, ali nisam znala s kime bih pričala. mama je vjerojatno zbog vlastitog straha umanjivala značaj, nisam znala gdje i kome se obratiti.
ako nećeš biti zadovoljna sa psihologom, popričaj sa svojim/svojom dr opće prakse i zatraži uputnicu za psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež.
evo ti i njihova web stranica da se bolje informiraš. odupri se strahu i potraži stručnu pomoć. uvijek nam se možeš ovdje obratiti za moralnu podršku, ne ustručavaj se:top:

http://www.djecja-psihijatrija.hr/index.php?cat_id=5

ako ti je lakše, pošalji im mail na ovu adresu: tajnistvo@djecja-psihijatrija.hr

ili naprosto nazovi, imaš hrpu brojeva, a ionako te s druge strane žice nitko ne vidi, pa se ne moraš bojati. evo, nadam se da sam ti barem nešto pomogla. budi hrabra i napravi prvi korak dok je još vrijeme!držimo ti palčeve!:top:

imam 16 godina i pričala sam s roditeljima o tome. vele nek idem doktoru pa da me on uputi dalje al baš to kaj ti veliš, strah me. al isto tako ako ništa ne napravim može doći do toga da je nešto ozbiljno. :ne zna:

Anchy28
29.08.2008., 15:37
:) samo da kažem da sam danas mač, mač beter..... otkad se lupam s 1/4 AD.. čak mogu i jesti normalno, a da ne pričam da sam u tj dana izgubila 3 kg-a... ah, bar neš dobro u tome svemu lošem
....noć je protekla mirno, probudila se samo jednom, i to bez neke prevelike panike...:mig:
PLUSSSSSSSSSSSSSS... direktorica mi produljila godišnji :s i idem sa svojima na more.... wUUUUU..Huuuuuuuuu :jumping::tulum: :driver:
.. nadam se da će tamo bit sve oke.... i da ću pribrana doć na posao....
..... pusam vas puno :cerek: , još sam tu do nedjelje pa se možda i potipkamo još...
.. uzet ću notebook na more, a kolika je vjerojatnost signala to ćemo da vidimo ......mać..mać ljubavi svima šaljem :lux::cerek:

duron1942
29.08.2008., 15:41
baš mi je drago kaj si sad tako super... to nam svima daje nadu da će bit bolje... a neće :D ili oće? oće. :D

anthony9906
29.08.2008., 16:31
dragi moji pozdrav i pusa,

vidjela sam sve što ste pisali,s većinom se slažem.
potente,nažalost izgleda da si u pravu,helexa mi treba sve više,u dva i pol mjeseca sam oguglala skoro,a u kombinaciji s betablokatorima mogu mislit kako to izgleda,zapravo malo si me prestrašila.nema veze hani,realna sam pa nije toliki bed.
znam da je AD bolje rješenje,ali nemogu si ga sama prepisat..

ray,nisam nikada snimala srce,možda bi trebala,kaže ON ako helići ni ovaj mjesec ne pomognu idemo na pretrage srca i betablokatore (ad je zadnji na listi) dali psihići uopće imaju praksu slati klijente:rofl:kardiolozima?
ma izgubila sam se stvarno,nekad mi se čini ako neću piti heliće,pit ću blokatore,ako neću to,pit ću ad,ma ugl nešto ću pit:kava:
ali bolje i to nego PA.
eto kako vidite,danas sam ipak bolje volje.i vama želim isto.
pusa velika svima,velika ste podrška:cerek:

anthony9906
29.08.2008., 16:32
:) samo da kažem da sam danas mač, mač beter..... otkad se lupam s 1/4 AD.. čak mogu i jesti normalno, a da ne pričam u tj dana izgubila 3 kg-a... ah, bar neš dobro u tome svemu lošem
....noć je protekla mirno, probudila se samo jednom, i to bez neke prevelike panike...:mig:
PLUSSSSSSSSSSSSSS... direktorica mi produljila godišnji :s i idem sa svojima na more.... wUUUUU..Huuuuuuuuu :jumping::tulum: :driver:
..... pusam vas puno :cerek: , još sam tu do nedjelje pa se možda i potipkamo još...
.. uzet ću notebook na more, a kolika je vjerojatnost signala to ćemo da vidimo ......mać..mać ljubavi svima šaljem :lux::cerek:

a super,baš lijepo od nje:top:
drago mi je da si bolje

rayoflight
29.08.2008., 17:31
dragi moji pozdrav i pusa,

vidjela sam sve što ste pisali,s većinom se slažem.
potente,nažalost izgleda da si u pravu,helexa mi treba sve više,u dva i pol mjeseca sam oguglala skoro,a u kombinaciji s betablokatorima mogu mislit kako to izgleda,zapravo malo si me prestrašila.nema veze hani,realna sam pa nije toliki bed.
znam da je AD bolje rješenje,ali nemogu si ga sama prepisat..

ray,nisam nikada snimala srce,možda bi trebala,kaže ON ako helići ni ovaj mjesec ne pomognu idemo na pretrage srca i betablokatore (ad je zadnji na listi) dali psihići uopće imaju praksu slati klijente:rofl:kardiolozima?
ma izgubila sam se stvarno,nekad mi se čini ako neću piti heliće,pit ću blokatore,ako neću to,pit ću ad,ma ugl nešto ću pit:kava:
ali bolje i to nego PA.
eto kako vidite,danas sam ipak bolje volje.i vama želim isto.
pusa velika svima,velika ste podrška:cerek:

šalju, ali ja bih tražila bez obzira na psy uputnice, ne bih čekala. al to sam ja. tako ćeš zasigurno znati je li herc u pitanju, a i štitnjaču provjeri, zna od nje herc nalupavati.good luck to you!:top:

rayoflight
29.08.2008., 17:35
imam 16 godina i pričala sam s roditeljima o tome. vele nek idem doktoru pa da me on uputi dalje al baš to kaj ti veliš, strah me. al isto tako ako ništa ne napravim može doći do toga da je nešto ozbiljno. :ne zna:

to je normalno da te je strah. i mene je bilo i to s puno više godina. al imaj u glavi samo jedan cilj-idem potražiti stručnu pomoć da budem bolje.
od moje frendice kćer ima isti broj godina kao ti i ide jednom tjedno na PT i bolje je. može li netko od tvojih roditelja ići s tobom? mislim, to im je i dužnost! nisi punoljetna, još si dijete.:top::mig:

matex
29.08.2008., 17:40
ljudi imam dojam da je ovaj forum nekako zamro lagano...možda bi bilo dobro raspravljat i o nekim drugim stvarima, malo prokopat po sebi, možda se dođe do nekih spoznaja, nekih uzroka..ne znam....
anthony ovo je predug period da piješ samo xanax ili helex, nebih htjela bacat sumnju ili sjenu na tvog liječnika, ali....hm da ga probaš promijeniti?ne znam točno gdje živiš i situaciju, ali nekako mi se čini iz postova da te taj doktor ne shvaća ozbiljno i da se nije dosta založio da pokuša riješiti tvoj problem...koliko mi se čini to kod tebe ne traje tako dugo, nekih par mjeseci i bilo bi šteta da piješ te helexe toliko dugo, oni neće riješiti problem. Daj nađi snage i založi se za sebe, ako vidiš da ne ide sa tim doktorom traži dalje!!!

bardot
29.08.2008., 17:57
i ja mislim, previše pričamo o simptomima, i djelovanju lijekova, mislim da ne treba puno pažnje poklanjati tim pomagačima. a ni analizirati simptome. Al uzrok tjeskobe i PA je kod svakog različit, kako onda nastaviti dijaloge u drugom smjeru Matex? Zajedničko nam je da smo bili pod velikim stresom, da smo se malo "pogubili" u ovom vremenu i prostoru i da previše analiziramo život, osim da ga jednostavno živimo...:rolleyes:

rayoflight
29.08.2008., 18:52
tko je od vas zaista spreman ispričati, pričati o tome što je spoznao kroz PT što je uzrok tegoba?
svatko ima svoju priču. nekome će se neke činiti strašne pa im neće biti "čudno" zašto simptomi, a nekome će nečije priče biti "light"...znate da je osnova svega vlastiti doživljaj svega oko nas, svi smo različiti.
imamo li u sebi dovoljno empatije, senzibilnosti za takvo nešto?

naravno da se ovim pričama o simptomima vrtimo u krug, pomažemo jedino onima koji se tek, nažalost, počinju s time upoznavati.
dakle?:ne zna:

anthony9906
29.08.2008., 19:18
šalju, ali ja bih tražila bez obzira na psy uputnice, ne bih čekala. al to sam ja. tako ćeš zasigurno znati je li herc u pitanju, a i štitnjaču provjeri, zna od nje herc nalupavati.good luck to you!:top:

zaboravila sam napisati,hormoni štitnjače su mi ok.
naravno da ću srce provjeriti,pola obitelji mi je već umrlo od infarkta,s tatine strane,a ovi koji su živi ugl imaju velikih problema sa srcem (ali nitko nema pp).

potente
29.08.2008., 19:23
Ray,možda je normalno da dođe do zamora materijala.Ljeto je i svima je pun kufer svega.Ja sam uvijek za iskrenu priču.Po mojim postovima se to valjda i vidi.I ne sramim se reći što mi se događa.U mom životu je bilo more ozbiljnog smeća.Čak sam imala osjećaj da mi je psihijatar šokiran kad sam mu rekla neke stvari,a čovjek se sigurno svega u praksi naslušao.Ja bih željela da svi mi ovdje postanemo jedna prava ekipa,krug prijatelja koji su zbilja spremni pomoći,saslušati,nasmjati se,plakati,radovati se jedni drugima.A za to treba puno hrabrosti,mislim za otvoriti se...Pa,tko je spreman?!...

anthony9906
29.08.2008., 19:24
ljudi imam dojam da je ovaj forum nekako zamro lagano...možda bi bilo dobro raspravljat i o nekim drugim stvarima, malo prokopat po sebi, možda se dođe do nekih spoznaja, nekih uzroka..ne znam....
anthony ovo je predug period da piješ samo xanax ili helex, nebih htjela bacat sumnju ili sjenu na tvog liječnika, ali....hm da ga probaš promijeniti?ne znam točno gdje živiš i situaciju, ali nekako mi se čini iz postova da te taj doktor ne shvaća ozbiljno i da se nije dosta založio da pokuša riješiti tvoj problem...koliko mi se čini to kod tebe ne traje tako dugo, nekih par mjeseci i bilo bi šteta da piješ te helexe toliko dugo, oni neće riješiti problem. Daj nađi snage i založi se za sebe, ako vidiš da ne ide sa tim doktorom traži dalje!!!

forum nije zamro draga,nećemo to dopustit,mislim dabogda svi ozdravili pa pisali o lijepšim stvarima:cerek:
da,predugo pijem helex,znam...

ovako,dajem mu priliku još do idućeg pregleda,ako srce bude ok,a on mi svejedno ne da AD onda ću provalit u ljekarnu:rolleyes:

ma mislim,čovjek me doživljava ozbiljno jer je nakon dva razgovora dijagnoza bila Panični Poremećaj.
samo me ljuti što mi daje helexe.
razumijem i njegovu volju da me ne nadrogira odmah u startu i da prije krajnje terapije želi provjeriti i druge mogućnosti... on zaista ima volje,i posveti mi tih pla sata kao da ne postoji ništa drugo,vidim da me sluša i čuje.
ali kvragu ako imam jebeni oprostite pp onda mi daj faking ad a ne sad balansirat mogućnosti,a na kraju ćemo opet doći na ad.
to je i sam rekao,jer njemu je manje štetno ovako,nego mi odmah dati ad.

ajoj,vidjet ću uskoro.

kako je vama? čini vam se da ovom ima lijeka?

anthony9906
29.08.2008., 19:26
Ray,možda je normalno da dođe do zamora materijala.Ljeto je i svima je pun kufer svega.Ja sam uvijek za iskrenu priču.Po mojim postovima se to valjda i vidi.I ne sramim se reći što mi se događa.U mom životu je bilo more ozbiljnog smeća.Čak sam imala osjećaj da mi je psihijatar šokiran kad sam mu rekla neke stvari,a čovjek se sigurno svega u praksi naslušao.Ja bih željela da svi mi ovdje postanemo jedna prava ekipa,krug prijatelja koji su zbilja spremni pomoći,saslušati,nasmjati se,plakati,radovati se jedni drugima.A za to treba puno hrabrosti,mislim za otvoriti se...Pa,tko je spreman?!...

ja ja!!!!
odakle da počnem?!:rofl:
moj psihijatar nije bio šokiran,bio je opčinjen kolika muda za napravit takve greške ima jedna fina mamica od 50-ak kila,a nježna i fina do boli (na prvi pogled:rofl:)

micamacazg
29.08.2008., 19:27
Krasno...maloprije me zveknuo PA, ali ipak manjeg intenziteta nego prije :rolleyes: nešto me crijeva danas frču i naravno kak mi se sve zgrčilo, cijeli trbuh, i bolilo čak i na dodir, već sam mislila da imam zapletaj crijeva, napadaj slijepog crijeva il neš tog tipa :rofl: (iako sam več 2put bila na wc-u danas) još sam napeta, zadnjih par dana me muči napetost u lijevoj ruci :rolleyes: nekako sam slaba i nemoćna, kao da uopće nemam snage i energije u sebi :ne zna:
inače sam više manje bila dobro... neznam koji mi je vrag danas :(

p.s. jel možda neko zna kak da se riješim grčeva u crijevima, doslovce me na dodir boli, a nemogu se olakšati ni na silu, probala... :rolleyes:

micamacazg
29.08.2008., 19:30
forum nije zamro draga,nećemo to dopustit,mislim dabogda svi ozdravili pa pisali o lijepšim stvarima:cerek:
da,predugo pijem helex,znam...

ovako,dajem mu priliku još do idućeg pregleda,ako srce bude ok,a on mi svejedno ne da AD onda ću provalit u ljekarnu:rolleyes:

ma mislim,čovjek me doživljava ozbiljno jer je nakon dva razgovora dijagnoza bila Panični Poremećaj.
samo me ljuti što mi daje helexe.
razumijem i njegovu volju da me ne nadrogira odmah u startu i da prije krajnje terapije želi provjeriti i druge mogućnosti... on zaista ima volje,i posveti mi tih pla sata kao da ne postoji ništa drugo,vidim da me sluša i čuje.
ali kvragu ako imam jebeni oprostite pp onda mi daj faking ad a ne sad balansirat mogućnosti,a na kraju ćemo opet doći na ad.
to je i sam rekao,jer njemu je manje štetno ovako,nego mi odmah dati ad.

ajoj,vidjet ću uskoro.

kako je vama? čini vam se da ovom ima lijeka?

a da probaš otići doktorici opće prakse i da njoj kažeš što ti je psihič rekao, i da ti neda AD, možda ti ga ona prepiše, kao moja meni :ne zna:

anthony9906
29.08.2008., 19:32
a da probaš otići doktorici opće prakse i da njoj kažeš što ti je psihič rekao, i da ti neda AD, možda ti ga ona prepiše, kao moja meni :ne zna:

a rekla mi je da je kod nas praksa (sd županija posebno st::) praksa da daju helex...
nisam znala da ona može prepisati ad????
ajoj ljudi,pa morate mi reć ove stvari:D

micamacazg
29.08.2008., 19:33
a rekla mi je da je kod nas praksa (sd županija posebno st::) praksa da daju helex...
nisam znala da ona može prepisati ad????
ajoj ljudi,pa morate mi reć ove stvari:D

evo sad znaš :mig:

e krepat ću od grčeva, strašno... :Prd:

anthony9906
29.08.2008., 19:40
evo sad znaš :mig:

e krepat ću od grčeva, strašno... :Prd:

ajoj,nemam ti problema s tim nikad pa neznam šta da ti savjetujem..
možda ti se želudac buni zbog pa od maloprije?

anthony9906
29.08.2008., 19:41
Krasno...maloprije me zveknuo PA, ali ipak manjeg intenziteta nego prije :rolleyes: nešto me crijeva danas frču i naravno kak mi se sve zgrčilo, cijeli trbuh, i bolilo čak i na dodir, već sam mislila da imam zapletaj crijeva, napadaj slijepog crijeva il neš tog tipa :rofl: (iako sam več 2put bila na wc-u danas) još sam napeta, zadnjih par dana me muči napetost u lijevoj ruci :rolleyes: nekako sam slaba i nemoćna, kao da uopće nemam snage i energije u sebi :ne zna:

p.s. jel možda neko zna kak da se riješim grčeva u crijevima, doslovce me na dodir boli, a nemogu se olakšati ni na silu, probala... :rolleyes:

malo više pij ab kulture i općenito jogurta.
i inače,ne samo zbog želuca.

micamacazg
29.08.2008., 19:47
malo više pij ab kulture i općenito jogurta.
i inače,ne samo zbog želuca.

ne odgovara mi mliječno, čak mi i obično mlijeko teško pada na želudac, tako da sam na mlijeku lagano jutro :rolleyes: ma nisam za niš, osjećam se ko penzioner :rolleyes:

anthony9906
29.08.2008., 19:51
ne odgovara mi mliječno, čak mi i obično mlijeko teško pada na želudac, tako da sam na mlijeku lagano jutro :rolleyes: ma nisam za niš, osjećam se ko penzioner :rolleyes:

moj sin kaže pioner:rofl:
ma daj,to je jedan od onih dana u mj (kaže mm da je to ugl cijeli mjesec:rofl:)

moramo shvatit da mi anksiozni sve lošije dane shvaćamo lošijima nego jesu.
proć će,ali ovo s jogurtom bi trebala malo više praksirati.

micamacazg
29.08.2008., 20:01
malo mi je lakše sad, mislim da sam u zadnje vrijeme pretjerala sa žitaricama, pa su me one napuhnule, već mi je tako bilo :rolleyes: ma kad mi paničari iz svega napravimo veliku frku :bonk: razmišljam si da idem van ili da idem spavati :misli: :ne zna:

anthony9906
29.08.2008., 20:04
malo mi je lakše sad, mislim da sam u zadnje vrijeme pretjerala sa žitaricama, pa su me one napuhnule, već mi je tako bilo :rolleyes: ma kad mi paničari iz svega napravimo veliku frku :bonk: razmišljam si da idem van ili da idem spavati :misli: :ne zna:

pa idi malo na zrak,ako si baš umorna,lijepo u krevet.
naravno da mi sve dramatiziramo,a kad shvatimo da nije zapravo slon nego buha,onda je lakše.
ajde draga,šetnjica i bit će bolje.
sutra je novi dan.

micamacazg
29.08.2008., 20:11
pa idi malo na zrak,ako si baš umorna,lijepo u krevet.
naravno da mi sve dramatiziramo,a kad shvatimo da nije zapravo slon nego buha,onda je lakše.
ajde draga,šetnjica i bit će bolje.
sutra je novi dan.

ponekad mi se čini kao onaj film, mislim da se zove beskrajan dan, kad se lik svako jutro budi i stalno proživljava jedan te isti dan, kak je to grozno kad uđeš u neku kolotečinu i svaki dan isto, isti ljudi, isti posao, isti okoliš :rolleyes: zakaj me to tak ukomira :confused:

p.s. sad će neki ziher reći, daj si nađi život bla bla, ali to me tak opterećuje, imam prijatelja koliko mislim da mi je dovoljno, puno toga mi se riješilo i promjenilo u životu na bolje, ali meni to nije dovoljno :nezna: zašto sam tako nezadovoljna sa svime, možda je i to jedan od simptoma anksioznosti, ubija me u pojam totalno...

anthony9906
29.08.2008., 20:15
ma mi svi imamo isi problem.
svaka pizdarija nas može natjerati na beskonačno analiziranje,traženje smisla,rješenja,uzroka,poslijedice......
ajmo malo probat ne zapitat se barem pola onih stvari kojih se svaki dan zapitamo.

ono,mantra,tako mora bit,i boli me k...zašto je baš tako.

micamacazg
29.08.2008., 20:22
svaka pizdarija nas može natjerati na beskonačno analiziranje,traženje smisla,rješenja,uzroka,poslijedice......
ajmo malo probat ne zapitat se barem pola onih stvari kojih se svaki dan zapitamo.

to ja sve znam... lako je to reć, ali jako teško provesti u djela...barem meni :rolleyes:

bardot
29.08.2008., 21:23

To treniram u zadnje vrijeme. Nekad upali nekad ne. Na sve stvari gledam nekako s distance, ne dam si više upuštanje u svaku situaciju do očaja.Pokušala sam sa: sve se ovo već dešavalo ljudima, otkazi , mobbing, ratovi, razvodi...pa su preživjeli. I da...trudim se posmatrati pozitivne ljude, još uvjek se divim nekim ljudima kako su preživjeli neke teške situacije i služe mi za "uzor".
Ponavljam sebi da sam bogatija za jedno iskustvo i sad znam koje su mi granice..
Ako mi nešto ne odgovara, odmaknem od sebe, ne silim se na ništa.
Zahvaljujem svako veče za sve dobre stvari i misli tog dana
Trudim se boraviti u prirodi i kraj vode...to me smiruje.. plivam..
Ne znam...dajte i vi neke prijedloge kako izbaciti "negativnost" od sebe.
Pomislim, pa šta ako su mi se desile ružne stvari u životu, zamisli da mi je prošlost bezlična i dosadna. Bar ću imati šta ispričati unucima, dati neki savjet.:mig:

potente
29.08.2008., 21:36
Ja se grozim kolotečine.Toliko da sam od toga bolesna...mrzim iste situacije,ljude,mjesta,čak kad me počnu pozdravljat u trgovini,mijenjam je,mrzim iste frizere,zubare,liječnike...Mislim da je to isto neki ozbiljni poremećaj.Nikad nisam bila materijal za brak i majčinstvo,iako volim djecu...Mobbing...uh!Česta pojava u ovoj našoj banana republici...

Joanna4
29.08.2008., 21:46
tko je od vas zaista spreman ispričati, pričati o tome što je spoznao kroz PT što je uzrok tegoba?

naravno da se ovim pričama o simptomima vrtimo u krug, pomažemo jedino onima koji se tek, nažalost, počinju s time upoznavati.
dakle?:ne zna:

Ja sam dosta toga otvoreno napisala... pa je nekima bilo cudno kod kakve to osobe idem na PT (defektologica - radi u bolnici), pa kakva mi je to PT s meditacijama, pa su mi na topicu na kojem sam htjela raspraviti neke uzroke PA rekli nek idem na jos malo pretraga jer vjerojatno imam sizofreniju, pa da je nemoguce izlijeciti to sve bez AD, ser, ser...

A ja ko nova, nakon 2 mjeseca! S tim da mi je ovo bilo ponavljanje od prije 2 godine pa sam odmah znala o cemu se radi i odmah se pokrenula. Ak koga zanimaju detalji, rado cu ih ponoviti, moze i jos detaljnije.

Jenna X
29.08.2008., 21:51
Ja se grozim kolotečine.Toliko da sam od toga bolesna...mrzim iste situacije,ljude,mjesta,čak kad me počnu pozdravljat u trgovini,mijenjam je,mrzim iste frizere,zubare,liječnike...Mislim da je to isto neki ozbiljni poremećaj.

i ja isto, vrlo često.
ne vjerujem da je to poremećaj. vjerojatno si samo individualac i mrziš kad ljudi odmah počnu intimizirati (same here :D) i prisvajati te.

A ja ko nova, nakon 2 mjeseca! S tim da mi je ovo bilo ponavljanje od prije 2 godine pa sam odmah znala o cemu se radi i odmah se pokrenula. Ak koga zanimaju detalji, rado cu ih ponoviti, moze i jos detaljnije.

samo ti ponovi... ja nisam ništa čitala... nisam dugo bila na forumu, a tko bi sad prekapao po temi...

potente
29.08.2008., 22:48

Sad sam se sjetila: kupi mljeveno laneno sjeme-imaš ga u DM.Ujutro 1 malu žličicu stavi u vruću vodu,da nabubri i to popij toplo. Na podne 1 malu žličicu pojedi u jogurtu,a navečer opet u toploj vodi.Idealno za crijeva!Imaš još jedno sredstvo-bentonit,ali nisam sigurna da ga možeš naći u ljekarni.Probaj s lanom,pa javi kako ti je!

potente
29.08.2008., 22:50
Ja sam dosta toga otvoreno napisala... pa je nekima bilo cudno kod kakve to osobe idem na PT (defektologica - radi u bolnici), pa kakva mi je to PT s meditacijama, pa su mi na topicu na kojem sam htjela raspraviti neke uzroke PA rekli nek idem na jos malo pretraga jer vjerojatno imam sizofreniju, pa da je nemoguce izlijeciti to sve bez AD, ser, ser...

najbitnije je da si ti dobro!Znači,izvukla si se bez lijekova?!To zvuči tako dobro...gotovo nestvarno...

potente
29.08.2008., 22:55
[QUOTE=Jenna X;15752577]i ja isto, vrlo često.
ne vjerujem da je to poremećaj. vjerojatno si samo individualac i mrziš kad ljudi odmah počnu intimizirati (same here :D) i prisvajati te.QUOTE]
Individualac teški...Do granica neprilagodljivosti...Odrasla u represivnoj,materijalističkoj familiji,u kojoj je jedino mjerilo uspjeha kuća na tri kata...Od malih nogu su me stezali i sputavali moju indigo crtu.Imam potrebu podaviti ih zbog toga...

Maltretator
30.08.2008., 00:00
Sanjam "zanimljive" snove zadnja dva dana!

Jučer:
Prošlu noć sam sanjao da sam opet kod roditelja ko malo dijete (jako ružno), imao sam osjećaj da me vlastiti otac mrzi i načisto da me se hoće riješiti i ne znati za mene.
Nešto je i napravio nasilno, ne sječam se ni što, izgurao nogama van iz sobe u kojoj on boravi.....ili tako nešto.
Morao sam spavai u istoj sobi s njima, a oni su pričali ružne stvari o meni.

No nekako sam znao da imam i stan u ZG i da mi je tamo mjesto i da nemam razloga za brigu.

Taman kad sam trebao ići spavati, po plafonu je počeo puzati ogroman škorpion sa glavom aliena (osmi putnik stil),
i kesio mi zube onako kao što već ti alieni znaju.
No to me nije ništa plašilo, i ja sam se njemu počeo kesiti i rugati, pomislio sam - ne može mi ništa, besprijekoran sam ....
.... dalje se ne sječam, ili možda ne želim?
Sanjao sam susjeda koji se kao bavio crnom magijom kako me nadgleda...

Danas (mislim jutros):
Pobjegla mi je zmija bjelouška iz kantice sa vodom i nisam je mogao naći po stanu.... pretražio sve... skinuo lajsne s parketa....
Bivše susjede iz djetinjstva su bile u stanu i kritizirale me zašto nemam više djece, ja im objašnjavam da je njima lakše jer imaju doma bake, a ja sam sam sa suprugom.
Tražeći zmiju po stanu, u zidovima sam našao hrpu crva i kojekakvih gadarija.... i razmišljao kako da to sredim.... možda da kat niže stavim barijeru u zidove da to ne stiže u moje zidove. :)

bardot
30.08.2008., 01:11
[QUOTE=Jenna X;15752577]i ja isto, vrlo često.
ne vjerujem da je to poremećaj. vjerojatno si samo individualac i mrziš kad ljudi odmah počnu intimizirati (same here :D) i prisvajati te.QUOTE]
Individualac teški...Do granica neprilagodljivosti...Odrasla u represivnoj,materijalističkoj familiji,u kojoj je jedino mjerilo uspjeha kuća na tri kata...Od malih nogu su me stezali i sputavali moju indigo crtu.Imam potrebu podaviti ih zbog toga...

I kod mene se potencirao uspjeh....(šta je uspjeh danas?) Djelujem izvana tako čvrsta, ponekad bezosjećajna, ma svi se meni jadaju i povjeravaju.
A u biti sam umjetnička duša, i samo u ljubav vjerujem. Nisam nikako za ovog svijeta, gadi mi se ovaj način života. Još uvjek gledam bajke i vjerujem u dobro.Znam, znam da sam naivna, ali ne mogu si pomoći..
Pričam u zadnje vrijeme otvoreno koliko je ljubav važna, al ljudi me gledaju u nevjerici, vidim onaj sjaj u očima-da se slažu sa mnom. Ali...brzo to zaborave...i vrate se ispraznosti života. Kako me to boli..

bardot
30.08.2008., 01:14
Ja se skitala po gradu s društvom, pa da malo pročitam šta ste pisali... Mi smo uglavnom večeras pričali o ljubavi, pa ću sad da zaspem kao beba. Tema mi je jako prijala. laku noć forumaši, fino spavajte

Jenna X
30.08.2008., 01:14

ajme, maltretatore, grozno!
divim ti se kako uspijevaš ostati relativno smiren u takvim snovima, npr. beljiti se tom ružnom pauku i sl. ja bi vrištala na sav glas.

Pričam u zadnje vrijeme otvoreno koliko je ljubav važna, al ljudi me gledaju u nevjerici, vidim onaj sjaj u očima-da se slažu sa mnom. Ali...brzo to zaborave...i vrate se ispraznosti života. Kako me to boli..

ma da, znaš, važna je, ali nisu svi za to.
nisu svi ni za ljubav talentirani.

ispraznost života je valjda najlakša i najsigurnija, lišena opasnosti i izazova (i ne zahtijeva napor, tj. prepustiš se i životariš - vegetiraš)). rutina daje sigurnost.

Maltretator
30.08.2008., 03:03
ajme, maltretatore, grozno!
divim ti se kako uspijevaš ostati relativno smiren u takvim snovima, npr. beljiti se tom ružnom pauku i sl. ja bi vrištala na sav glas.

Lakše meni s paukom, nego s roditeljima i djetinjstvom. :D

rayoflight
30.08.2008., 08:45
Lakše meni s paukom, nego s roditeljima i djetinjstvom. :D

hahahahahahahahaha:lol::lol::lol:to!:lol:
prepoznajem se! (ne u pauku).:rofl:

rayoflight
30.08.2008., 08:55
[QUOTE=potente;15754138]

I kod mene se potencirao uspjeh....(šta je uspjeh danas?) Djelujem izvana tako čvrsta, ponekad bezosjećajna, ma svi se meni jadaju i povjeravaju.
A u biti sam umjetnička duša, i samo u ljubav vjerujem. Nisam nikako za ovog svijeta, gadi mi se ovaj način života. Još uvjek gledam bajke i vjerujem u dobro.Znam, znam da sam naivna, ali ne mogu si pomoći..

da izgledaš bezosjećajno, teško da bi ti se ljudi povjeravali!nisi naivna, svjesna si ovog neokapitalističkog društva u kojem su se odavno pogubile vrijednosti. mada je i to individualno, nekima je i prije, uspješan čovjek bio onaj koji ima stvari...bila to kuća, auto, bazen...to su ljudi koji su jako ograničeni u poimanju života. nije da ne bih htjela to sve imati, ali ako nisam iznutra zadovoljna, ako me ne vesele sitnice...kužite i sami...a mi anksioze se upravo za to borimo, unutrašnje zadovoljstvo i mir, uživanje u malim stvarima- jednom riječju dobro funkcioniranje
(ma daj, moš mislit,daj mi bazen,kuću i auto i viksu na moru, jebem ja unutarnji mir i sitnice:lol:)

anthony9906
30.08.2008., 10:22

Jučer:
Prošlu noć sam sanjao da sam opet kod roditelja ko malo dijete (jako ružno), imao sam osjećaj da me vlastiti otac mrzi i načisto da me se hoće riješiti i ne znati za mene.
Nešto je i napravio nasilno, ne sječam se ni što, izgurao nogama van iz sobe u kojoj on boravi.....ili tako nešto.
Morao sam spavai u istoj sobi s njima, a oni su pričali ružne stvari o meni.

No nekako sam znao da imam i stan u ZG i da mi je tamo mjesto i da nemam razloga za brigu.

Taman kad sam trebao ići spavati, po plafonu je počeo puzati ogroman škorpion sa glavom aliena (osmi putnik stil),
i kesio mi zube onako kao što već ti alieni znaju.
No to me nije ništa plašilo, i ja sam se njemu počeo kesiti i rugati, pomislio sam - ne može mi ništa, besprijekoran sam ....
.... dalje se ne sječam, ili možda ne želim?
Sanjao sam susjeda koji se kao bavio crnom magijom kako me nadgleda...

Danas (mislim jutros):
Pobjegla mi je zmija bjelouška iz kantice sa vodom i nisam je mogao naći po stanu.... pretražio sve... skinuo lajsne s parketa....
Bivše susjede iz djetinjstva su bile u stanu i kritizirale me zašto nemam više djece, ja im objašnjavam da je njima lakše jer imaju doma bake, a ja sam sam sa suprugom.
Tražeći zmiju po stanu, u zidovima sam našao hrpu crva i kojekakvih gadarija.... i razmišljao kako da to sredim.... možda da kat niže stavim barijeru u zidove da to ne stiže u moje zidove. :)

ajme meni,pa ovo je grozno!
a možda jedan dio stresa izbacujemo snovima.
kao kod male djece,ono što ne stignu doživjeti ali baš doživjeti,ono što im se tokom dana događa,apsorbiraju u psihu dok spavaju.a tada obično ružno sanjaju.
a neznam,možda je tako i s odraslima.
vidiš,positive thinking:rofl:

anthony9906
30.08.2008., 10:25
[QUOTE=potente;15754138]

same here.
vječni sanjar,idealist,romantik....sanjam budna.
ah,ja se tješim kako sam slatka i naivna,i da me zato svi maze i paze i da sam zbog toga posebna.:rofl:
e,jeste primjetili kako pišem super pozitivne postove kad radim 12 h dnevno?:rofl:
pusa

duxi9
30.08.2008., 10:48
[QUOTE=Maltretator;15755821]Sanjam "zanimljive" snove zadnja dva dana!

Znaš, ja ti isto tako sanjam , bilo kaj da sanjam uvijek nekako znam da to zapravo nije tako ,koda u podsvjesti znam da ja to sanjam .:hrk::zzz:

matex
30.08.2008., 10:58
Maltretatoru daj mi posudi svoj san!!! Imam još jedan dan do odlaska doktorici, a nisam niti jedan san sanjala....šmrcc..baš me zanima jel to dobro ili ne..:confused:

duxi9
30.08.2008., 11:02
Dragi moji , evo nisam se par dana javljala ,nisam stigla .
Imam novi posao to sam vam več pisala ,
malo mi je bed radi moji dragi ljudi s bivšeg posla ali sve u svemu
dobro je .
Bila sam u MEĐUGORJU i bilo mi je jako lijepo,
moram vam reči da sam put od nekih 600 km putovanja autobusom
, prošla bez frke , čak niti Misar nisam popila .
Isto tako i kad sam putovala doma.
Bila sam smirena onako kak več godinama nisam bila.
Jako sam se bojala puta , stalno sam razmišljala o tome kaj ako me čopi ako mi pozli kaj ču ja u autobusu
, al kad sam sjela u autobus , mislila sam e sad kaj bude bit če ,ja ne izlazim iz
busa i gotovo ,i tak sam vam ja bila hrabra i putovala autobusom i sad sam
odlučila putovati češče i autom i busom .
AJDE , MOLIM VAS , MALO ME POHVALITE!!!!

matex
30.08.2008., 11:10
ljudi meni ovaj coaxil danas 11 dan da ga pijem, nemam pojma dal to kaj djeluje ili ne, ponekad mi se čini da kao malo nešto djeluje, a onda opet ne kužim neku veliku razliku šta se tiče napetosti jedino sam nekako možda mrvicu nemam pojma kaj..nebih rekla da sam pozitivnija već možda me malo manje drmaju simptomi, ali opet oni su tu cijeli dan, al u manjem intenzitetu...inače mislim da je izvrsna tableta za nekog tko nije duboko zaglibio, nema nuspojava (osim 2 dana vrtoglavice)...

pokušavam dokučiti uzroke toj tjeskobi..nastupa tako da osjetim da nešto počinje kuhat u meni i onda se manisfestira psihomotoričnim nemirom i napetošću..kako da dođem do uzroka...ipak mislim da je stvar u obrascima razmišljanja..uglavnom se uhvatim kako negativno razmišljam..znači svjesna sam toga, ali ponekad mi se neda na silu mijenjat razmišljanje pa pustim tu negativu nek struji...

mislim šta se ja uopće čudim s obzirom na okolnosti čudno je da sam uopće u stanju funkionirati, nema stalan posao, imam koma vezu, nemam love...zapela sam i nemrem se izvuč taj svijet je preokrutan i preubrzan i prematerijalistički za mene..ja bi na seloooooo!!
mogli bi svi mi zajedno otić nagdje čuvat ofce u prirodu i društvo! ostavimo sva ova sranja i osnujemo neku komunicu..

matex
30.08.2008., 11:13
i tak sam vam ja bila hrabra i putovala autobusom i sad sam

:klap::lux::bicedobro::headbang::tulum::cheer:

duxi9
30.08.2008., 11:22
:klap::lux::bicedobro::headbang::tulum::cheer:

hvala , hvala!!!!!!!!!:top:

duxi9
30.08.2008., 11:35
ljudi meni ovaj coaxil danas 11 dan da ga pijem, nemam pojma dal to kaj djeluje ili ne, ponekad mi se čini da kao malo nešto djeluje, a onda opet ne kužim neku veliku razliku šta se tiče napetosti jedino sam nekako možda mrvicu nemam pojma kaj..nebih rekla da sam pozitivnija već možda me malo manje drmaju simptomi, ali opet oni su tu cijeli dan, al u manjem intenzitetu...inače mislim da je izvrsna tableta za nekog tko nije duboko zaglibio, nema nuspojava (osim 2 dana vrtoglavice)...

pokušavam dokučiti uzroke toj tjeskobi..nastupa tako da osjetim da nešto počinje kuhat u meni i onda se manisfestira psihomotoričnim nemirom i napetošću..kako da dođem do uzroka...ipak mislim da je stvar u obrascima razmišljanja..uglavnom se uhvatim kako negativno razmišljam..znači svjesna sam toga, ali ponekad mi se neda na silu mijenjat razmišljanje pa pustim tu negativu nek struji...

mislim šta se ja uopće čudim s obzirom na okolnosti čudno je da sam uopće u stanju funkionirati, nema stalan posao, imam koma vezu, nemam love...zapela sam i nemrem se izvuč taj svijet je preokrutan i preubrzan i prematerijalistički za mene..ja bi na seloooooo!!
mogli bi svi mi zajedno otić nagdje čuvat ofce u prirodu i društvo! ostavimo sva ova sranja i osnujemo neku komunicu..

11 dan a ti osjetiš mrvicu poboljšanje , hmmmm , nikaj kaj drugo reči nego super ja sam mrvicu bolje se osječala nakon četiri tjedna.
Važno je ne odustat , kod mene je oporavak išao nekim sporijim taktom , dugo nisam osječala promjene na bolje , ali evo nakon 10 mj.
osjećam se dosta dobro , činim stvari koje mi godinama nisu padale na pamet
npr. putovati , nabiti malo gas kad se vozim u autu , uvijek sam se vozila kaj puž i to akjo sam baš morala , a sad neki dan dobila kaznu od 500 kuna za prebrzu vožnju , i to je prva kazna koju sam opče dobila a vozim 15 god.
HOČU reči da se stvarno bolje osječam , a ti ako več sad osječaš i mrvicu poboljšanje , ja mislim da budeš se i ti uskoro osječala puno bolje.
AJDE primi PUNO pusa !!!!!!:mig:

rh4ps0dy
30.08.2008., 11:41

Dok čitam neke postove tu na forumu, tako me rastužuje dok vidim kaj sve ljudi smatraju normalnim u ljubavnoj vezi. :( Tako se vole igrati lovca i lovine, žene se uglavnom funje i glume žrtve, rodilje pišu nešto u stilu "joj dok sam došla iz rodilišta, ovaj moj je bio pijan tjedan dana", uopće nema nikakvog poštovanja. :( A prava ljubav nas čini tako snažnima da je to nevjerojatno, tako da te razumijem. :)

rayoflight
30.08.2008., 11:41
AJDE , MOLIM VAS , MALO ME POHVALITE!!!![/QUOTE]
:five::rock::jumping::zvrko::cheer::tulum::zivili:

ogroooooooooman uspjeh! bravissimo!

matex
30.08.2008., 11:50
11 dan a ti osjetiš mrvicu poboljšanje , hmmmm , nikaj kaj drugo reči nego super ja sam mrvicu bolje se osječala nakon četiri tjedna.
Važno je ne odustat , kod mene je oporavak išao nekim sporijim taktom , dugo nisam osječala promjene na bolje , ali evo nakon 10 mj.
osjećam se dosta dobro , činim stvari koje mi godinama nisu padale na pamet
npr. putovati , nabiti malo gas kad se vozim u autu , uvijek sam se vozila kaj puž i to akjo sam baš morala , a sad neki dan dobila kaznu od 500 kuna za prebrzu vožnju , i to je prva kazna koju sam opče dobila a vozim 15 god.
HOČU reči da se stvarno bolje osječam , a ti ako več sad osječaš i mrvicu poboljšanje , ja mislim da budeš se i ti uskoro osječala puno bolje.
AJDE primi PUNO pusa !!!!!!:mig:

neću odustati nema šanse, meni su tablete fakat bile zadnji izbor kad više nisam mogla, kad sam počela pucat po šavovima od silne tjeskobe i napetosti i nezadovoljstva...
htjela sam da to počne što prije djelovat jer mi je užasno teško na poslu funkcionirati ima puno ljudi, a ja koma, a trebaš bit normalan i popričat sa mnogima i bla bla...u biti mi je to i pretstavljalo najveći problem što se jako teško opuštam, odnosno postignem nivo da mi bude ugodno sa ljudima koje ne poznajem dobro, ono površni odnosi to mi nikad nije išlo sa lakoćom kao drugima..većini ljudi to je vrlo lako i čak ok, a meni je to napor..oduvijek sam voljela imat jednu prijateljicu sa kojom mogu kvalitetno razgovarati o svemu nego površno čakulati sa svakim..
pusa i tebi, drži se!

duxi9
30.08.2008., 12:12
neću odustati nema šanse, meni su tablete fakat bile zadnji izbor kad više nisam mogla, kad sam počela pucat po šavovima od silne tjeskobe i napetosti i nezadovoljstva...
htjela sam da to počne što prije djelovat jer mi je užasno teško na poslu funkcionirati ima puno ljudi, a ja koma, a trebaš bit normalan i popričat sa mnogima i bla bla...u biti mi je to i pretstavljalo najveći problem što se jako teško opuštam, odnosno postignem nivo da mi bude ugodno sa ljudima koje ne poznajem dobro, ono površni odnosi to mi nikad nije išlo sa lakoćom kao drugima..većini ljudi to je vrlo lako i čak ok, a meni je to napor..oduvijek sam voljela imat jednu prijateljicu sa kojom mogu kvalitetno razgovarati o svemu nego površno čakulati sa svakim..
pusa i tebi, drži se!

Ista stvar i kod mene , sve to kaj si napisala mogu potpisat
koda sam ja napisala .:confused:

duxi9
30.08.2008., 12:14
:five::rock::jumping::zvrko::cheer::tulum::zivili:

ogroooooooooman uspjeh! bravissimo![/QUOTE]

Fala , falaaaaaaaaaaaaaaaa i je ogromannnnnnnnnnnnnnnn uspjeh
, tak sam si ponosna!!!!!!!!:top::mig::cerek:

duxi9
30.08.2008., 13:07
:) samo da kažem da sam danas mač, mač beter..... otkad se lupam s 1/4 AD.. čak mogu i jesti normalno, a da ne pričam da sam u tj dana izgubila 3 kg-a... ah, bar neš dobro u tome svemu lošem

Susedica , drago mi je kaj si bolje !!!!:top:

bardot
30.08.2008., 14:18
[QUOTE=bardot;15757183]

same here.
vječni sanjar,idealist,romantik....sanjam budna.
ah,ja se tješim kako sam slatka i naivna,i da me zato svi maze i paze i da sam zbog toga posebna.:rofl:
e,jeste primjetili kako pišem super pozitivne postove kad radim 12 h dnevno?:rofl:
pusa

aha, primjetih, rad te produhovljuje. Nije loša ona ideja sa selom i komunom hahahha. To se u Americi zove- klinika za depresiju, majko mojaaaaa

Maltretator
30.08.2008., 14:24
Maltretatoru daj mi posudi svoj san!!! Imam još jedan dan do odlaska doktorici, a nisam niti jedan san sanjala....šmrcc..baš me zanima jel to dobro ili ne..:confused:

Evo najnoviji (ne preporučam da ga posudiš :D) :

Nastavak: dan za danom, u kontinuitetu

Susjed koji se bavi crnom magijom, mi je došao kao učitelj na praksi u radioni u srednjoj školi!
U jednom momentu kako smo u snu ležali na nekim tamo krpama i čitali gradivo me zarobio s leđa.
I nisam se mogao puno micati, ali uspio sam se toliko pomaknuti da zgrabim knjigu i bacim je njemu kao mamac da ode s mene.
I otišao je.

Neko dijete nam daje pribor za pisanje... ali neko dijete, koje to nije...

Kasnije u školi su lebdeći roboti bili podvornici, čistaći i nadzornici.
Držali su nas zaključane u zaredu.

San se pri kraju pretvara u lucidan san, lebdim po hodnicima, sakrivam se u oknu od lifta kad prolaze mehanički stražari.... inaće sam već naučio prilično precizno lebdjeti i gibati se tako u snovima.

rayoflight
30.08.2008., 14:36
http://www.mayoclinic.com/health/depression/MH00103_D

evo malo za razbibrigu-još jedan od onih testova

moj result-23 severe depression
savjet njihov-
Thoughts of suicide and self-harm can be common with depression, but you shouldn't ignore them. Talk to a health care professional. If you don't feel you can keep yourself safe right now, contact emergency services immediately.-zovem vrapčiće da odmah dođu po mene:rofl:

savjet dva-Talk to a health care professional about your feelings and mood as soon as possible. Most people who have severe depression benefit from treatment with antidepressant medications, usually along with psychotherapy.

If you have trouble following your care plan or your symptoms continue, ask about additional treatment options that may better meet your needs. With effective treatment, your symptoms can improve and you may feel better about life again. ma nemoj sr...t?!
savjet tri-People with severe depression symptoms often find it difficult to function in their daily lives. Try, though, to take some of these self-care steps:

Set priorities and simplify tasks to reduce stress.
Stay physically active.-slažem se
Make time for activities you enjoy.-slažem se
Get about eight hours of sleep a night.-hm
Connect with supportive family and friends.
Eat more healthy foods, including fruits, vegetables and whole grains.-slažem se
:kava:

rayoflight
30.08.2008., 15:11
anksioznost-hm, imamo li koji od ovih simptoma?:ne zna:

Introduction to anxiety

Generalized anxiety disorder or GAD is characterized by excessive, exaggerated anxiety and worry about everyday life events. People with symptoms of generalized anxiety disorder tend to always expect disaster and can't stop worrying about health, money, family, work or school. In people with GAD, the worry often is unrealistic or out of proportion for the situation. Daily life becomes a constant state of worry, fear and dread. Eventually, the anxiety so dominates the person's thinking that it interferes with daily functioning, including work, school, social activities and relationships.

What Are the Symptoms of GAD?
GAD affects the way a person thinks, but the anxiety can lead to physical symptoms, as well. Symptoms of GAD include:

Excessive, ongoing worry and tension -da
An unrealistic view of problems -da
Restlessness or a feeling of being "edgy"-da
Irritability -da
Muscle tension - da
Headaches-da
Sweating -da
Difficulty concentrating -da
Nausea -sometimes
The need to go to the bathroom frequently-you bet
Tiredness -da
Trouble falling or staying asleep-da
Trembling -da
Being easily startled

In addition, people with GAD often have other anxiety disorders (such as panic disorder, obsessive-compulsive disorder and phobias), suffer from depression, and/or abuse drugs or alcohol.
What Causes Generalized Anxiety Disorder?

The exact cause of GAD is not fully known, but a number of factors -- including genetics, brain chemistry and environmental stresses -- appear to contribute to its development.

Genetics: Some research suggests that family history plays a part in increasing the likelihood that a person will develop GAD. This means that the tendency to develop GAD may be passed on in families.
Brain chemistry: GAD has been associated with abnormal levels of certain neurotransmitters in the brain. Neurotransmitters are special chemical messengers that help move information from nerve cell to nerve cell. If the neurotransmitters are out of balance, messages cannot get through the brain properly. This can alter the way the brain reacts in certain situations, leading to anxiety.
Environmental factors: Trauma and stressful events, such as abuse, the death of a loved one, divorce, changing jobs or schools, may lead to GAD. GAD also may become worse during periods of stress. The use of and withdrawal from addictive substances, including alcohol, caffeine and nicotine, can also worsen anxiety.

imamo li gada?! svi u jedan glas: imamo gada!:lol:

matex
30.08.2008., 15:21
bog te neće pa kaj ti sanjaš čoeče?hahaah
jel ti to gledaš puno filmova'?

matex
30.08.2008., 15:21
ray aj stavi ovo na onaj google prijevod da se malo smijemo :-)

Anchy28
30.08.2008., 15:59
Dragi moji , evo nisam se par dana javljala ,nisam stigla .
Imam novi posao to sam vam več pisala ,
malo mi je bed radi moji dragi ljudi s bivšeg posla ali sve u svemu
dobro je .
Bila sam u MEĐUGORJU i bilo mi je jako lijepo,
moram vam reči da sam put od nekih 600 km putovanja autobusom
, prošla bez frke , čak niti Misar nisam popila .
Isto tako i kad sam putovala doma.
Bila sam smirena onako kak več godinama nisam bila.
Jako sam se bojala puta , stalno sam razmišljala o tome kaj ako me čopi ako mi pozli kaj ču ja u autobusu
, al kad sam sjela u autobus , mislila sam e sad kaj bude bit če ,ja ne izlazim iz
busa i gotovo ,i tak sam vam ja bila hrabra i putovala autobusom i sad sam

ja sam tak ponosna na tebe da nemaš pojma... :) bravo curo....
.. ti ideš s autobusom bez frke... a ja sutra s familijom na more s autom i kad se sjetim puta me je muka :(
..autoput.. kaos :eek: .. a neznam.. b:eek:lje to nego da sam sama doma ostala.. a valjda-... pusam te :cerek:

Anchy28
30.08.2008., 16:03
Susedica , drago mi je kaj si bolje !!!!:top:

draga.. nadam se da se vidimo iza mog godišnjeg :) .. barem ćemo imat o čemu pričat.. ljubim te puuno xoxoxoxoxo:cerek:

Maltretator
30.08.2008., 16:05

Samo od sebe! Dugo mi se nije desilo tako za redom svaku noć, da sanjam takve stvari. :eek: Ali ne pada mi teško, tako da nikome ništa. Dobro sam.
Nešto se riješava u meni podsvjesno valjda.

Maltretator
30.08.2008., 16:11

Samo od sebe! Dugo mi se nije desilo tako za redom svaku noć, da sanjam takve stvari. :eek: Ali ne pada mi teško, tako da nikome ništa. Dobro sam.

duxi9
30.08.2008., 16:26
draga.. nadam se da se vidimo iza mog godišnjeg :) .. barem ćemo imat o čemu pričat.. ljubim te puuno xoxoxoxoxo:cerek:

Da , to bi bilo super, ajde ti lijepo sad uživaj i opusti se a kad dojdeš čujemo se i idemo skupa v čakovec na kavu.:cerek::top:
puno , puno pusa ti šaljem.:mig:

Kejt 8
30.08.2008., 16:50

Može bit da izbacuješ neko "smeće" iz sebe koje te mučilo.
Pitaj malo psihića o tome, kaj misli o snovima itd...

Maltretator
30.08.2008., 17:17
Može bit da izbacuješ neko "smeće" iz sebe koje te mučilo.
Pitaj malo psihića o tome, kaj misli o snovima itd...

Ne idem često psihiću, još da mu spomenem lucidno sanjanje..... :lol:

rh4ps0dy
30.08.2008., 17:51
Bravo za autobus. :D Znam kak sam bila ponosna dok sam se uspjela sama odvoziti autobusom kud je trebalo, i to bez onog grča u želucu. :)

Anchy28
30.08.2008., 18:02
Da , to bi bilo super, ajde ti lijepo sad uživaj i opusti se a kad dojdeš čujemo se i idemo skupa v čakovec na kavu.:cerek::top:
puno , puno pusa ti šaljem.:mig:

može draga... drž fige.. :top: ..malo me frka puta :rolleyes:

rayoflight
30.08.2008., 18:20
Koje su Simptomi Gad?

GAD affects the way a person thinks, but the anxiety can lead to physical symptoms, as well. Gad utječe na način na koji je osoba misli, a tjeskoba može dovesti do fizičke simptome, kao dobro. Symptoms of GAD include: Simptomi uključuju Gad:

osjećaj da su "oštar"
Problema pada ili borave u snu
Trepetom

To znači da je tendencija da se razvije Gad svibanj biti usvojeni na u obitelji.
Okolišni čimbenici: traume i stresnog događaja, kao što su zlostavljanje, smrti na jednom ljubio, razvod, promjena posla ili škole, svibanj dovesti do Gad. GAD also may become worse during periods of stress . Gad i svibanj postati lošije za vrijeme razdoblja stresa. The use of and withdrawal from addictive substances, including alcohol, caffeine and nicotine , can also worsen anxiety. Korištenje i povlačenje iz zarazna tvari, uključujući alkohol, kofein i nikotin, također može pogoršati anksioznost.

Što je Outlook za osobe s Generalized Anksiozni poremećaj?

Iako mnogi ljudi sa Gad se ne može izliječiti, većina ljudi dobiti znatnu reljef iz njihovih simptoma s tretman. [/I]eto, zar ovo nije: govori da te ceo svet razume!:rofl:

rayoflight
30.08.2008., 18:36
Ne idem često psihiću, još da mu spomenem lucidno sanjanje..... :lol:

snovi su jako bitni jer kroz njih odrađujemo naš nesvjesni dio ili ono što ne možemo u stvarnosti odraditi. zapisuj pod obavezno.
sad već puno toga prepoznajem, jako je bitno zapisati kako si se osjećao dok si nešto sanjao.
ja, npr. kad sanjam starce, to je ogromna količina bijesa...dr mi je to protumačila laički, čujte sad ovo: "pa nije baš da im u stvarnosti svaki dan govorite j...vam p...mater"- to je bio odgovor na moje pitanje zašto uvijek taj bijes u snu prema njima.
znači, bilo bi the best da ih svaki dan zovem i govorim, tj. bolje, vrištim: j.....vam p...mater:lol::Snajper:, tako bih se na svjesnoj razini rješavala bijesa, pa bih mirnije spavala! :zzz:
karikiram, ali tako nekako da!:hebemu:

anthony9906
30.08.2008., 18:48
ja sam jutros solo bila na kofi,u kafiću.sama.malo mi je bilo bad uć i to tako,onda lijepo coolerski zatražila kofi i colu (znam,kamenujte me radi kofeina,ali ustala se u 06 radim do 21..) i mislila aha,sad će me strefit....
onda sam lijepo zamislila kako sam stvarno uzbuđena zbog sto stvari danas koje imam napravit...zapalila,i misli su mi prošle.
i dobro ok,na helićima sam al svejedno. nema gada ovih dana,Hvala bogu.
al da me ne dere anksioznost,dere.
ovo što ste pisali za snove,ja sam u početku s helićima sanjala samo suuuper stvari,npr.poljubio me slaven bilić :cerek:(ahhhhh,da je malo duže bilo spavat...)
a inače totalna psihodelija.neobjašnjivo.ili horori.al to mi je tako oduvijek,tako da to ne povezujem sa pp..:ne zna:
psiho me nije pitao za snove,a i da je,neznam kako bi mu objasnila to što sanjam,kad nije ništa konkretno.
samo boje,sjene,zvukovi,osječaji koji me plaše.
nema konkretno sad npr.ljudi,životinje,stvari,događaji i sl..
ne,nisam na drogama:rofl:

rayoflight
30.08.2008., 18:52
psiho me nije pitao za snove,a i da je,neznam kako bi mu objasnila to što sanjam,kad nije ništa konkretno.
ne,nisam na drogama:rofl:[/QUOTE]

sve zapisuj, vidiš da spominješ i osjećajel, psihić zna razlučiti bitno od nebitnog...pitaj ga što misli o važnosti snova

micamacazg
30.08.2008., 18:53
Kak sam ja nekak napeta u zadnjih par dana :ne zna: koji mi je vrag :confused: i stalno zijevam ko kreten :rolleyes:

rayoflight
30.08.2008., 18:55
znala sam imati takve noćne more da sam se u plaču budila i dragi me je morao smirivati...al ima dobra vijest, učestalost mora se smanjila, nisu nestale skroz, i znam da je to zbog PT i mog iako jako sporog, ali ipak prihvaćanja nekih meni dotad neprihvatljivih i previše bolnih stvari

anthony9906
30.08.2008., 18:58
ne,nisam na drogama:rofl:

sve zapisuj, vidiš da spominješ i osjećajel, psihić zna razlučiti bitno od nebitnog...pitaj ga što misli o važnosti snova[/QUOTE]

da,pa samo neznam kako da mu objasnim nešto neobjašnjivo,npr.bojim se ali čega konkretno?
miješanja boja u snu,čudnog zvuka koji nemogu povezat s bilokojim zvukom iz realnog života,neznam kako bi bolje objasnila.
kažu da je tako na nekim drogama ili halucinacijama,ali to nisam iskusila.
ma,totalna psihodelija.
plašim se nečeg u snu,ali taj strah nema ni lice ni miris ni nešto nešto što bi se moglo riječima opisati.nije čovjek nije događaj...
aj,ja sam luda i gotovo.

anthony9906
30.08.2008., 19:00
Kak sam ja nekak napeta u zadnjih par dana :ne zna: koji mi je vrag :confused: i stalno zijevam ko kreten :rolleyes:

i ja sam napeta zadnjih dana,i to po cijeli dan.
proći će,valjda:rolleyes:
a možda si neispavana,fali ti vitamina ili slično? anemija?
ej,a kako pupa? (trbuh u žargonu mog muža)

rayoflight
30.08.2008., 19:00
evo, pokrećem temu

snovi

čega se sjećate, što ste pri tom osjećali? jeste li se kad nakon takvih snova probudili izmoždeni? pa ćemo pokušati onda to povezivati s problemima zbog kojih idete na PT...
naravno, ako ste za...

rayoflight
30.08.2008., 19:03
[/QUOTE]

da,pa samo neznam kako da mu objasnim nešto neobjašnjivo,npr.bojim se ali čega konkretno?
miješanja boja u snu,čudnog zvuka koji nemogu povezat s bilokojim zvukom iz realnog života,neznam kako bi bolje objasnila.
kažu da je tako na nekim drogama ili halucinacijama,ali to nisam iskusila.
ma,totalna psihodelija.
plašim se nečeg u snu,ali taj strah nema ni lice ni miris ni nešto nešto što bi se moglo riječima opisati.nije čovjek nije događaj...
aj,ja sam luda i gotovo.[/QUOTE]

baš tako kako si tu opisala tako i njemu, nije bitno jel je ili nije čovjek, jel je ili nije događaj...ako čovjek zna svoj posao, znat će protumačiti..sorry, opet te vjerojatno pitam, jel ti ideš redovito na PT? dugo? jesi zadovoljna s dr?

anthony9906
30.08.2008., 19:04
znala sam imati takve noćne more da sam se u plaču budila i dragi me je morao smirivati...al ima dobra vijest, učestalost mora se smanjila, nisu nestale skroz, i znam da je to zbog PT i mog iako jako sporog, ali ipak prihvaćanja nekih meni dotad neprihvatljivih i previše bolnih stvari

o ovom sam razmišljala malo.
ima to sigurno neke veze.
inače valjda kad prihvatiš jednom ono što si mislio da nikad nećeš,klupko se počne odmotavati,i polako napredujemo.
ali kako prihvatiti?
ja bi voljela da sama sebi mogu reči,daj to je tako moralo bit,nisi ti za to kriva,suoči se s tim,tako je Bog/netko drugi htio...
ali baš je problem u tome što nisi ti kriv za to sr...koje ti se desi,da jesam nebi me bilo briga.
nekako mi je lakše kad ja znam da sam zasr...
valjda je teško prihvatiti da na nešto sam nemožeš utjecati.
opet ja filozofiram,opet:rofl:
ray,pusa

micamacazg
30.08.2008., 19:04
i ja sam napeta zadnjih dana,i to po cijeli dan.
proći će,valjda:rolleyes:
a možda si neispavana,fali ti vitamina ili slično? anemija?
ej,a kako pupa? (trbuh u žargonu mog muža)

Još mi se nekaj kotrlja po crijevima :rolleyes:, anemična nisam, spavala sam sinoć negdje od iza 20 h do ujutro do pol 9 :rofl: možda niski tlak :confused:

rayoflight
30.08.2008., 19:08
aj,ja sam luda i gotovo.[/QUOTE]

vjerojatno su neke stvari u tebi duboko potisnute, pa će trebati vremena za iskopati to- to nije tvoj posao, ti samo pišeš, psy kopa:kava:

anthony9906
30.08.2008., 19:09
baš tako kako si tu opisala tako i njemu, nije bitno jel je ili nije čovjek, jel je ili nije događaj...ako čovjek zna svoj posao, znat će protumačiti..sorry, opet te vjerojatno pitam, jel ti ideš redovito na PT? dugo? jesi zadovoljna s dr?[/QUOTE]

redovito bi bilo jednom tjedno.dakle ne,idem jednom mjesečno.
a jesam zadovoljna? pa recimo da imam visoke kriterije kad ocijenjujem ljudski intelekt (ne,nisam bahata vjerujte mi,takva sam jer želim komunicirati otvoreno samo s ljudima koji su emotivno inteligentni ili u ovom slučaju inteligentni-stručni-školovani)
i ugl.on mi se čini jako inteligentan i stručan,samo ga malo vidim,prava je šteta što ne radi privatno,a znam i osjećam da mi hoće pomoći...
zato mu dajem još jednu šansu (a i zgodan je do boli:cerek:) jer nema šanse da je nezainteresiran,kad mu dođem ja nakon pune čekaone ptsp-ovaca sa svojim problemčićem,odmah mu svane.
šala,pa skužila bi da je nezainteresiran odmah u prvoj sekundi,i definitivno bi potražila nekog drugog.
a,možda sam malo sklona idealizirati?
(ima dijagnoza za ovo?:rofl:)

anthony9906
30.08.2008., 19:12
Još mi se nekaj kotrlja po crijevima :rolleyes:, anemična nisam, spavala sam sinoć negdje od iza 20 h do ujutro do pol 9 :rofl: možda niski tlak :confused:

aha,ali anemija definitivno.
papaj malo više općenito jer si mršavkica,a pogotovo ciklu i blitvicu i jetricu itd...
pa će biti malo bolje.

anthony9906
30.08.2008., 19:14
vjerojatno su neke stvari u tebi duboko potisnute, pa će trebati vremena za iskopati to- to nije tvoj posao, ti samo pišeš, psy kopa:kava:[/QUOTE]

to je ono što sam ti pisala već jednom.neznam,bojim se otkapati ono što sam davno pokopala...
ali nema drugog načina ha?

rayoflight
30.08.2008., 19:17
o ovom sam razmišljala malo.
ima to sigurno neke veze.
inače valjda kad prihvatiš jednom ono što si mislio da nikad nećeš,klupko se počne odmotavati,i polako napredujemo.
ali kako prihvatiti?
ja bi voljela da sama sebi mogu reči,daj to je tako moralo bit,nisi ti za to kriva,suoči se s tim,tako je Bog/netko drugi htio...
ali baš je problem u tome što nisi ti kriv za to sr...koje ti se desi,da jesam nebi me bilo briga.
nekako mi je lakše kad ja znam da sam zasr...
valjda je teško prihvatiti da na nešto sam nemožeš utjecati.
opet ja filozofiram,opet:rofl:
ray,pusa

ne,ne,ne i ne!!!
ti možeš sebi reći svašta. to je na racionalnoj razini. ali na emocionalnoj razini sve kroz PT, ali sve...sve moraš izgovoriti psihiću, razgovarati, razgovarati, razgovarati, nema lakog i brzog rješavanja. to je psiha koja je komplicirana.i treba vrijeme, ali, ponavljam, pričati, pričati, sate provesti na psihijatrijskoj stolici...i uz pomoć psihića s vremenom stvari će se početi mijenjati. govorim ti iz osobnog iskustva, ne prodajem maglu jer je proces kroz koji sam prošla i još prolazim bio jako bolan, ali vrijedilo je i vrijedi.u početku sam povremeno odlazila na PT. tek sad vidim i shvaćam kako je svaki odlazak važan koliko sam god u bedu, umorna ili lijena...bitan, jako bitan faktor je da ti sjedne psihić, ja sam 7 g. izgubila na ženu u vinogradskoj - a PT su bile 1xu 2 tjena, pa 1xmjesečno, pa su se priorijedila na svaka 3 mj.pa kad bih to sve išla zbrajat količinski plus to što me totalno krivo vodila kroz proces, e, draga moja, koliko izguljenog vremena i živaca...

rayoflight
30.08.2008., 19:19
vjerojatno su neke stvari u tebi duboko potisnute, pa će trebati vremena za iskopati to- to nije tvoj posao, ti samo pišeš, psy kopa:kava:

to je ono što sam ti pisala već jednom.neznam,bojim se otkapati ono što sam davno pokopala...
ali nema drugog načina ha?[/QUOTE]

nažalost, draga, nema...kamo sreće da ima. ali kažem, sve kroz PT

anthony9906
30.08.2008., 19:20
ali nema drugog načina ha?

nažalost, draga, nema...kamo sreće da ima. ali kažem, sve kroz PT[/QUOTE]

:(

rayoflight
30.08.2008., 19:21

provjeri tlak. a onda znaš i sama što dalje- PT i:blabla:

barbytenis
30.08.2008., 19:37
Pozdrav svima ! Nisam stigla pročitati baš sve postove.Da li je moguće da su trnjenje jedne strane lica jezika i usana posljedice ,tj.simptomi ovisnosti o xanaau i sl. Unaprijed zahvaljujem .

barbytenis
30.08.2008., 19:48
Xanax !!! sorry...

rayoflight
30.08.2008., 19:51
Pozdrav svima ! Nisam stigla pročitati baš sve postove.Da li je moguće da su trnjenje jedne strane lica jezika i usana posljedice ,tj.simptomi ovisnosti o xanaau i sl. Unaprijed zahvaljujem .

ja sam na x puno godina. trnuti mi je znao jezik, usne kod paničnih napadaja. ali tebi samo jedna strana? jesi li dobro pročitala uputstva? nisi pila alkohol? kad ti se to događa? koliko često? obavezno se konzultiraj sa psihićem pod hitno.

rayoflight
30.08.2008., 19:56
Xanax !!! sorry...

ako ti se to događa ovaj trenutak, idi na hitnu ili ju bolje pozovi.imaš koga pokraj sebe da ide s tobom?

duxi9
30.08.2008., 20:13
može draga... drž fige.. :top: ..malo me frka puta :rolleyes:

Da , budem ti držala fige i želim ti sretan put .
Nemoj opče misliti kaj bi moglo biti , opusti se i uživaj.:mig:

barbytenis
30.08.2008., 20:17
Ajme samo me plašite ! To mi se događa već mjesecima .Svakodnevno.Nemam psihića , niti sam bila kod liječnika već 10 godina . Strah od onoga šta ću čuti tamo je jača od bilo čega..

rayoflight
30.08.2008., 20:19
Ajme samo me plašite ! To mi se događa već mjesecima .Svakodnevno.Nemam psihića , niti sam bila kod liječnika već 10 godina . Strah od onoga šta ću čuti tamo je jača od bilo čega..

ok, ne boj se. tko ti je onda propisao xanax?!

rayoflight
30.08.2008., 20:22

strah je kod nas ovdje kao neki organ, urasao nam, znaš, tak da da ga već poznajemo i namirišimo i tako ga i smanjujemo. moraš ići dr. opće prakse. a on će dalje vidjeti gdje i kako.

duxi9
30.08.2008., 20:34

Ako ti se to događa več mjesecima , vjerojatno nije nikaj strašno.
Svakako bi bilo dobro otiči doktoru i njemu to sve ispričati a ako te i pošalje
psihiču nije to nikaj strašno .
U današnje vrijeme otiči psihiču je normalna stvar i ne treba se nikako bojati otiči
, tu su da pomognu.
Neznam zašto odgađati nešto šta je neophodno, nisu svi koji posječuju psihiča
nenormalni ili neznam kaj :kava:
Pa vidiš da smo mi na ovom topiću normalni ljudi , barem ja tako mislim :cerek:,,mislim da to kaj se savjetujemo sa sebi sličnim ljudima da je to zapravo jedna pozitiva.
Ja osobno mislim da si se ti u nekim ovdje postovima našla pa si zato i odlućila nam se javiti.
MOJ savijet ti je da odeš doktoru i sve mu to lijepo ispričaš, a on če odlučiti šta je najbolje.
PROBAJ , ZAMOLIT DVOJBU ZA SAVIJET ,ONA ČE TI NAJBOLJE ZNATI DATI ODGOVOR.:top:

duxi9
30.08.2008., 20:44
Dvojbooooooo, gdje si ti fališ mi?:ne zna::mig:

barbytenis
30.08.2008., 20:53
Baš ste super. Čak sam se i nasmijala. Poznam malo medicinu pa tak, šalim se . Desilo se prije 4 god. Pošto sam smršavjela dvadesetak kg.prijateljica me odvela psih. Napisala mi anksiozno depresivni poremećaj. Napisala xanax i zoloft. Nikada je poslije nisam vidjela. Lijekove kupujem u Bosni .

duxi9
30.08.2008., 20:59
Baš ste super. Čak sam se i nasmijala. Poznam malo medicinu pa tak, šalim se . Desilo se prije 4 god. Pošto sam smršavjela dvadesetak kg.prijateljica me odvela psih. Napisala mi anksiozno depresivni poremećaj. Napisala xanax i zoloft. Nikada je poslije nisam vidjela. Lijekove kupujem u Bosni .

A još piješ Zoloft ili samo xanax ?

bardot
30.08.2008., 21:01
nažalost, draga, nema...kamo sreće da ima. ali kažem, sve kroz PT

:([/QUOTE]

Imam par primjera iz svoje okoline, ljudi su ovo preživjeli, a priče su im TOTALNO različite, uglavnom dosta stresa i traumatičnih epizoda dosta davno... I kod mene su se ta iskustva desila dosta davno. Samo- ne razumijem kako ću kopajući po tome rješiti problem. Pa razgovarala sam i tada o tim problemima. Mislila sam da je to rješeno. A i ne da mi se o tome po 100-ti put. :ne zna:

bardot
30.08.2008., 21:03
Odoh ja vani....da provjetrim mozak, a i želudac me nešto koči...

barbytenis
30.08.2008., 21:13
Duko99 sada pijem ujutro zoloft ,a xanax po potrebi po pola mg. Pred spavanje obavezno i u toku dana ako osjetim da sam ili u biti pod stresom- Pila sam zoloft dvije godine...prestala i sada opet ponovo "po osobnoj preporuci" . Opet počelo isto...bezvoljnost ..tuga ..i tako. I čovječe ne mogu plakati..jel to normalno ...tupost...ravnodušnost..

duxi9
30.08.2008., 21:34
Duko99 sada pijem ujutro zoloft ,a xanax po potrebi po pola mg. Pred spavanje obavezno i u toku dana ako osjetim da sam ili u biti pod stresom- Pila sam zoloft dvije godine...prestala i sada opet ponovo "po osobnoj preporuci" . Opet počelo isto...bezvoljnost ..tuga ..i tako. I čovječe ne mogu plakati..jel to normalno ...tupost...ravnodušnost..

Neznam ja bi ti ipak savjetovala da odeš dok.
Ovo s xanaxom mi se čini predugo , koliko ja znam on se mora piti što krače jer izaziva ovisnost.
Ja isto pijem Zoloft i misar po potrebi ali stvarno po potrebi a to nije svaki dan
,mislim da je od zadnjeg prošlo nekoliko tjedana.:confused:

potente
30.08.2008., 21:48
Ja sam dugo sanjala kako hodam između sklupčanih crnih zmijetina,na jednoj livadi,za koju znam da postoji u stvarnosti.A slušajte sna od sinoć:moja sestra i ja u crkvi,za vrijeme mise ležimo na krevetu pokrivene dekama.Ona spava.Ja uzimam lonac,lijem mlijeko u njega i želim napraviti puding.Dolazi svećenik,živahan,škropi nas svetom vodom,a ja od srama guram lonac kraj kreveta i razmišljam je li ga vidi.On čitav srdačan,pita je li mi sestra spava,da je ne probudi.Šta kažete?!Nisam na lsd-ju.Jednom sam sanjala da s Davorom Šukerom živim u Španjolskoj u njegovoj super kući.San je bio mrak!

barbytenis
30.08.2008., 21:52
Pa zato sam i pitala...ovo trnjenje i ostalo...možda je ipak predugo..neznam ..Da li ima nešto drugo ,slično...Ma nema veze ..opet će me netko" poslati liječniku "

potente
30.08.2008., 21:53
Bog!Vjerujem da je to prije posljedica anksioznosti,nego helexa,tj.xanaxa,ali povuci malo ručnu,nije ti dobro toliko dugo ga piti takvim intenzitetom...Svi se bojimo doktora,ali Bože moj,moraš nekad i k njemu...

potente
30.08.2008., 21:56
Našla sam ljudi super stranicu s knjigama koje možete besplatno skinuti.Ima Frojda,Fromma,Razgovori s Bogom,klasika,beletristike,svega...Koga zanima evo:www.baneprevoz.com

barbytenis
30.08.2008., 22:20
Sada bi po Frojdu lonac trebao biti ...ma nema veze...Znaš šta bi taj san trebao značiti po meni...neudana si želiš djecu(mlijeko..puding) ali sve to po božijem blagoslovu i po redu...brak ..crkva itd. Istovremeno se bojiš vezati i odgojena si patrijahalno. Sestra je vjerovatno starija...pa osjećaš grižnju savjest...zbog nečega u svezi nje . Ili ti je previše važno njeno mišljenje..te stoga "spava" ..nesvjesna tebe i tvojih planova

Butterfly_20
30.08.2008., 23:29
Bog!Vjerujem da je to prije posljedica anksioznosti,nego helexa,tj.xanaxa,ali povuci malo ručnu,nije ti dobro toliko dugo ga piti takvim intenzitetom...Svi se bojimo doktora,ali Bože moj,moraš nekad i k njemu...

Ja isto mislim da ti je to simptom anksioznosti, a ne nuspojava Xanaxa.

Crveni Patuljak
30.08.2008., 23:44
Mašta i maštanje samo po sebi su dobre..

Ali u kombinaciji sa strahom su ko vatra i benzin..

jel se slažete?

barbytenis
30.08.2008., 23:59
Ja isto mislim da ti je to simptom anksioznosti, a ne nuspojava Xanaxa.

To znaš iz osobnog iskustva ili ???

potente
31.08.2008., 00:07
Sada bi po Frojdu lonac trebao biti ...ma nema veze...Znaš šta bi taj san trebao značiti po meni...neudana si želiš djecu(mlijeko..puding) ali sve to po božijem blagoslovu i po redu...brak ..crkva itd. Istovremeno se bojiš vezati i odgojena si patrijahalno. Sestra je vjerovatno starija...pa osjećaš grižnju savjest...zbog nečega u svezi nje . Ili ti je previše važno njeno mišljenje..te stoga "spava" ..nesvjesna tebe i tvojih planova
Nisam to uopće povezala,ali super si to objasnila,Sestra mi je mlađa,ali ima sina kojeg ja obožavam i koji je pravo indigo dijete.Ima 4 godine i pravi je mali veliki čovjek.I to se slaže sa snom.Stvarno bih htjela takvo dijete.

Dvojba
31.08.2008., 00:18

Na ovo pitanje odgovor će ti ipak najbolje dati liječnik. Nisam još nigdje od nikoga čula da su trnjenje lica, jezika i usana posljedica ovisnosti o xanaxu. Trpiš to mjesecima - probaj skupiti hrabrosti i otići kod svoje dr. i opiši joj te simptome. MOžda ćeš morati neurologu i sl. Ni ja prije nego što sam počela piti AD nisam 10 godina išla kod liječnika. Sve zbog straha, što me prisililo na mnogo čitanja iz područja medicine - na kraju sam samoj sebi davala dijagnoze kada sam bila bolesna ( skoro sve točne), određivala terapiju i preko veze nabavljala antibiotike ako je trebalo. Eto što anksioznost i depra mogu napraviti iz čovjeka. Totalnog invalida za normalan život.

Navodiš bezvoljnost, tugu i da ne možeš plakati. To je depresija, znaš već i sama. Nije depresija samo onda kad čovjek rida od plača, ona se može sastojati od potpune zakočenosti u bilo kakvim osjećajnim izražavanjima. Piješ li B- vitamine? Svakako ih pij.

Dvojba
31.08.2008., 00:30
Dvojbooooooo, gdje si ti fališ mi?:ne zna::mig:

Duko moja draga, tu sam :)
Malo sam zauzeta ovih dana nekim obvezama, ali i to će se već riješiti.
Dođem povremeno i čitam vas, ali gubim nit i trajalo bi jako dugo da reagiram na svaki post. No vidim da ste većina tu dobro, neki putuju, ulaze u autobuse, nadrastaju svoje strahove, nekima je malo bolje, nekima gore, ali to je tako...Ne ide preko noći...

Vidim i da ste se primili tumačenja snova i sanjanja.
Sve je to dobro, nema ništa lošeg u tome.

Svima vam šaljem veliku pusu. :K

bardot
31.08.2008., 00:40
Mašta i maštanje samo po sebi su dobre..

Ali u kombinaciji sa strahom su ko vatra i benzin..

jel se slažete?

Ne slažem, lijepa maštanja su bijeg od straha, bar meni...

bardot
31.08.2008., 00:43
Našla sam ljudi super stranicu s knjigama koje možete besplatno skinuti.Ima Frojda,Fromma,Razgovori s Bogom,klasika,beletristike,svega...Koga zanima evo:www.baneprevoz.com

odlično! srce si!!! već skidam i čitam:cerek:

rayoflight
31.08.2008., 00:47

cure, ovo je puko naklapanje, pa nećemo valjda još izvaditi sanjarice i po njima...
broj jedan- bitno je kakav je tvoj život sada, imaš li stalan posao, znači osiguranu egzistenciju, krov nad glavom
broj dva-
jesi li sretna s partnerom ako ga imaš,
broj tri-kakva ti je kvaliteta društvenog života
broj četiri- kakvi su odnosi s obitelji

e ako je to sve zaista, ali zaista zadovoljavajuće, a ti i dalje imaš PA i ostalo, onda treba kopati kroz PT

prvi faktor je najvažniji, jer ako tu šteka, to su tzv. stvarni problemi, činjenice

i zato zbog drugih faktora treba osluškivati snove jer kao što rekoh govore o nesvjesnom dijelu naše ličnosti...

rayoflight
31.08.2008., 00:53

zaista mi nije jasno na temelju kojeg recepta kupuješ lijekove ako si samo jednom bila kod psihića? preko internet prodaje?
ovo je za mene van svake pameti 4 godine trošiti lijekove bez PT. iili si nas tu sve iz neslane šale povukla za nos?!:rolleyes:

Crveni Patuljak
31.08.2008., 01:01
- edit -

rayoflight
31.08.2008., 01:14
:(

Imam par primjera iz svoje okoline, ljudi su ovo preživjeli, a priče su im TOTALNO različite, uglavnom dosta stresa i traumatičnih epizoda dosta davno... I kod mene su se ta iskustva desila dosta davno. Samo- ne razumijem kako ću kopajući po tome rješiti problem. Pa razgovarala sam i tada o tim problemima. Mislila sam da je to rješeno. A i ne da mi se o tome po 100-ti put. :ne zna:[/QUOTE]

ovisi jako i o emocionalnom odnosu psihoterapeut-pacijent, ako se oboje ne daju u terapiji, tada je ona osuđena na neuspjeh.
kroz PT odrađujemo ono što dosad nismo, ono što smo potiskivali kako se ne bi suočili s boli, strahom...itd...
stručna osoba je ključ za početak uspješne PT.

dvojbek? gdje si nestala sa svojim mudrolijama?!!help!s.o.s.!:confused:

rayoflight
31.08.2008., 01:26
za crvenog patuljkaImam i nekoliko pitanja;
Da li je nužno da odem kod doktora zbog ovoga?
Moram li informirati okolinu o tome?
Jeli Aksinioznost ostavlja posljedice po čovjeka, njegovu psihu i cjelokupni organizam?
Postoji li nekakav lijek za smirivanje napadaja, jer ću uskoro morati ići na jedno putovanje od 7 dana, koje uključuje i avion, pa čisto da ga imam kod sebe radi sigurnosti!

Btw; nisam znao na početku da će bit tako opsežan text, sorry, ali pomagajte ljudi, nečim da me smiri pogotovo, inače imam 20 godina ako je to bitno.[/QUOTE]
1. promatraj još jedno kraće vrijeme, tipa mjesec dana, kako će se stvari odvijati
2. ako će ti se i dalje javljati napadaji tjeskobe, svakako otiđi lječniku opće prakse, porazgovaraj s njim/njom, pa će te uputiti dalje

3. ne, okolina ne mora znati ništa, osim ako ti drukčije odlučiš, ako imaš osobu od povjerenja, možeš s njom porazgovarati o tvojim problemima

4. nažalost da, ali ovisi i o trajanju, ako se ovo tebi događa po prvi put, imaš velike šanse da uz stručnu pomoć izađeš što cjelovitiji van

5. za avion si uzmi nešto za smirenje, normabel ili sl.:top:

Crveni Patuljak
31.08.2008., 01:33
Fala rayoflight, a maknuo sam text prije nego si odgovorio jer sam mislio da je bolje da ga pošaljem nekome na private..

rayoflight
31.08.2008., 09:09
Fala rayoflight, a maknuo sam text prije nego si odgovorio jer sam mislio da je bolje da ga pošaljem nekome na private..

bilo meni čudno kud nestade čitav tvoj post, mislila da ga je moderator maknuo zbog veličine:mig:

duxi9
31.08.2008., 10:28
Duko moja draga, tu sam :)
Malo sam zauzeta ovih dana nekim obvezama, ali i to će se već riješiti.
Dođem povremeno i čitam vas, ali gubim nit i trajalo bi jako dugo da reagiram na svaki post. No vidim da ste većina tu dobro, neki putuju, ulaze u autobuse, nadrastaju svoje strahove, nekima je malo bolje, nekima gore, ali to je tako...Ne ide preko noći...

Vidim i da ste se primili tumačenja snova i sanjanja.
Sve je to dobro, nema ništa lošeg u tome.

Svima vam šaljem veliku pusu. :K

A , tu si , drago mi te čitati , vidim pročitala si moj post o mojem putovanju autobusom .
Znaš jako sam si ponosna , ko malo dijete:cerek:
Nadam se da češ ti svoje obaveze uspješno riješiti:top:
Ma opče ne sumnjam u tebe ,znam da si ti žena za riješiti sve obaveze i probleme.:top:
pusa!!!!:mig:

micamacazg
31.08.2008., 14:42
crijeva če mi eksplodirat, pa kaj je to, idem 3put na dan na zahod :confused: za pošizit, uvijek nekaj mora zahebavat :hebemu:

barbytenis
31.08.2008., 14:49
zaista mi nije jasno na temelju kojeg recepta kupuješ lijekove ako si samo jednom bila kod psihića? preko internet prodaje?
ovo je za mene van svake pameti 4 godine trošiti lijekove bez PT. iili si nas tu sve iz neslane šale povukla za nos?!:rolleyes:

Ne , kupujem lijekove osobno u Bosni."Dvojba" me jedina u potpunosti razumjela...ne šalim se i ne vučem nikoga za nos.

rayoflight
31.08.2008., 15:06
Ne , kupujem lijekove osobno u Bosni."Dvojba" me jedina u potpunosti razumjela...ne šalim se i ne vučem nikoga za nos.

moja isprika. ali mi svejedno nije jasno kako dobivaš recepte od dr opće prakse ako nemaš papirologiju,tj. mišljenja specijaliste, psihića svako malo.
u svakom slučaju, kakogod bilo, bez odlaska na PT nećeš ništa riješiti. okrutno, ali istinito. drugo je sve blabla usputno što ti privremeno može pomoći.
a dvojba ti stvarno može puno toga savjetovati jer je prošla taj križni put. :top:

duxi9
31.08.2008., 17:19
crijeva če mi eksplodirat, pa kaj je to, idem 3put na dan na zahod :confused: za pošizit, uvijek nekaj mora zahebavat :hebemu:

Pa probaj tablete za cuclati prolife , meni su nekoliko puta pomogle!!!!:)

princeza bez bitange
31.08.2008., 20:13
Ljudi, jel tko ima iskustva s grupnnom terapijom? kako to funkcionira i koji tip poremećaja je povezan s tim?

rh4ps0dy
31.08.2008., 23:08
Ne znam jel se već ovo pojavilo na temi, zgodna stranica sa dobrim tehnikama opuštanja, pogotovo protiv zločestih misli. :) http://www.panic-and-anxiety-attacks.com/index.html

matex
01.09.2008., 14:17

hvala potente, nevjerovatno našla sam ovdje knjigu koju sam mjesecima pokušala u knjižnici posuditi i uvijek je vani, zove se ANATOMIJA DUHA, ako je ntko čitao, ja sam tek počela čini se odlična, osobito za nas "problematične", možda pomogne shvatiti neke stvari...
ali svejedno nije mi jasno kako si našla taj link jer kad sam otišla na tu stranicu mislila sam da je neka šala AUTOPRIJEVOZNIK???:confused:

matex
01.09.2008., 14:20
a šta se tiče foruma mogu reć da je totalno :flop: jer uz puno muke sam se spojila i to puževom brzinom...ne kužim kaj se dešava ovdje, a vidim da nikoga nema, vjerojatno i vi imate istih problema..

potente
01.09.2008., 14:24
Čitala Anatomiju duha,knjiga je odlična!Vidiš čuda,Bane je očito neka podvojena osoba...Stranicu sam našla sasvim slučajno...

matex
01.09.2008., 14:32
hhaaaha pa mora da je neki frik ili čudak na takvu stranicu stavit download knjiga to je baš smiješno, ali eto...super!!!

bardot
01.09.2008., 15:52
Čitala Anatomiju duha,knjiga je odlična!Vidiš čuda,Bane je očito neka podvojena osoba...Stranicu sam našla sasvim slučajno...

Tko napisa "Anatomiju duha", ako je naporna da ne čitam? !
Danas sam baš anksiozna, guši me, želudac! Ne znam zašto ni otkud?? Iz čista mira... Kako me to oneraspoloži, al .....:ne zna:

matex
01.09.2008., 17:07
Tko napisa "Anatomiju duha", ako je naporna da ne čitam? !
Danas sam baš anksiozna, guši me, želudac! Ne znam zašto ni otkud?? Iz čista mira... Kako me to oneraspoloži, al .....:ne zna:

Caroline Myss, ma samo upiši anatomija duuha na ovom linku kaj je dala potente i izbacit će ti ! Ja sam počela danas čitat čini mi se ok, nije dosadno, uvijek možeš prestat kad te počne davit..

anthony9906
01.09.2008., 17:46
booook!!

samo da prijavim ovo.
jutros mi je mališa prvi put išao u jaslice.bila 45 min s njim,45 min ga ostavila,sve ok dok nisam došla doma.
sama,a on u jaslicama,drmnula sam dva helex-a od muke:(
ajme,i to me čeka cijeli tjedan:(
ma svaki dan neki novi šok......
pere me anksioznost cijeli dan,i na tom prokletim tabletama,ma idem po AD milom ili silom,nemogu ja ovakve stvari u ovom stanju proživljavati:(
oprostite,morala sam...

šaljem svima veliki poljubac,znam da razumijete

bardot
01.09.2008., 18:30
booook!!

samo da prijavim ovo.
jutros mi je mališa prvi put išao u jaslice.bila 45 min s njim,45 min ga ostavila,sve ok dok nisam došla doma.
sama,a on u jaslicama,drmnula sam dva helex-a od muke:(
ajme,i to me čeka cijeli tjedan:(
ma svaki dan neki novi šok......
pere me anksioznost cijeli dan,i na tom prokletim tabletama,ma idem po AD milom ili silom,nemogu ja ovakve stvari u ovom stanju proživljavati:(
oprostite,morala sam...

šaljem svima veliki poljubac,znam da razumijete

Ooo draga moja, muka ti je što je on u jaslicama? ili što ne voliš biti sama?
Al...djete mora da se navikava, na jaslice, na školu, ....to je normalan tjek.
I mene pere danas, da nije do promjena vremena, zasto nam sve predstavlja takav napor i stres. Da netko drugi procita, pitao bi se zasto se nerviramo. Ja nemam nikakav razlog, sve mi ok.
Ni meni ne pomažu tablete za smirenje. Dize se bol iz zeludca u prsa i obrnuto. Koje sranje, dodje mi da se vise smijem od muke:rofl:

Drz se draga!

anthony9906
01.09.2008., 19:42
Ooo draga moja, muka ti je što je on u jaslicama? ili što ne voliš biti sama?
Al...djete mora da se navikava, na jaslice, na školu, ....to je normalan tjek.
I mene pere danas, da nije do promjena vremena, zasto nam sve predstavlja takav napor i stres. Da netko drugi procita, pitao bi se zasto se nerviramo. Ja nemam nikakav razlog, sve mi ok.
Ni meni ne pomažu tablete za smirenje. Dize se bol iz zeludca u prsa i obrnuto. Koje sranje, dodje mi da se vise smijem od muke:rofl:

Drz se draga!

sa svim se slažem:)
a muka mi je i šta on ide,a plače tamo,a i jer sam ja sama.. a užas.
ista stvar sa želucem,ista.
ma ni 8 tableta me nemože umirit,ma ovo je nevjerovatno..

bardot
02.09.2008., 00:26
sa svim se slažem:)
a muka mi je i šta on ide,a plače tamo,a i jer sam ja sama.. a užas.
ista stvar sa želucem,ista.
ma ni 8 tableta me nemože umirit,ma ovo je nevjerovatno..

Opet sam bila vani, malo s društvom. Mene opušteni razgovori vrate u život. Popustio želudac, a i bol u prsima. Čim sam pozitivna, simptomi nestanu. A od tableta- ništa. samo mi se spava..
Nadam se da si bolje
p.s. na semaforu sretnem bivšeg s drugom, al nema PA. Dobro sam to primila:mig: gledali se oči u oči, preko volana. Mora da ću sutra "platiti", ne može to kod mene tek tako proći. Sve se mora profiltrirati, a od čega li smo???:rofl:

maher18
02.09.2008., 09:01
a zakaj si imputiraš da je uvijek tako da nemre proći? gdje to piše. ak negde i piše, zemi domestos pa pobriši, i na kraju pokupi vodu da se ne cijedi. ne, ne šalim se. to što vam iskustvo govori da ne možete prožvakati neke situacije ne znači da ih zbilja nemrete prožvakat! ne zazivaj vraga. reci: pfuj, pfuj, pfuj, idi vraže, gdje te traže!

vidla tamo nekog exa, pa kaj. imaš drugih poslova za obavljat, a ne sad razmišljat o tamo nekom bivšem, jel tak? tak je!

antony, pa to je zapravo prekrasno štpo ti se djetešce počlelo osamostaljivati. zamisli koliko će liepih stvari doživjeti u vrtiću, steći prijatelje, naučiti puno toga, veseliti se zajednički s klincima i tetama, naučiti se disciplini i redu, razviti svoje sposobnosti u pjevanju, slikanju, vježbati prstiće s plastelinom, osjećati se sve sigurnije u tom svijetu velikih, pa kad dođu prve priredbe, proslave, ponos što ga mama gleda u publici i plješće, i smije se radosna što tako lijepo pjeva i recitira i pleše, i veseli se. a i mami je lakše razgovarati o svemu s ddrugim mamama, upoznavati ih, prirediti koji domjenak da se druže i klinci i mame...joj, toliko divnih veselih stvari...

eto, sad ne jamraj, nego razmišljajkako ćeš sve to osmisliti i ostvariti, očekuj ljepotu djetetovog odrastanja, educiraj se o psihološkom i socijalnom razvoju djeteta, razmišljaj o razvoju selfa, važan period u sazrijevanju djeteta. što možeš učiniti po tom pitanju? kako možeš naučiti o djetetu i od djeteta... pusa, pusa, to doživljavaju sve mame. i ponekad puste koju suzicu jer djeca rastu, rastu...:):):)

Joanna4
02.09.2008., 09:18
:s:s:s maherice! Kad bi svi tak gledali na zivot, anx i pa bi izumrli ko dinosauri!

matex
02.09.2008., 10:18
svaka emocija je produkt misli, točka.podsvjesnih i svjesnih!dakle, biti svjesni svojih misli nam uvelike može pomoći u kojem smjeru se kretati, odnosno ispravljati svoje negativne misli svjesnom snagom volje u pozitivne!anthony!!!svaka negativna misao djeluje na svaku stanicu u našem organizmu, organizam to sve pamti i tako se s godinama razviju ovakve boljke, bolesti i poremećaji..raditi na sebi do bola!!!

matex
02.09.2008., 10:22
da nebi mislila da se odnosi samo na tebe anthony, tvoje ime sam spomenula nakon ovog posta sa kikićem koji ide u jaslice...to je prekrasno!!!! prekrasno je što to može, što je zdravo dijete, što nema hendikepa koji mu to ne dopuštaju....prekrasno je i to što ćeš i ti kroz njegovo odsustvo naučiti i mnoge stvari o sebi, a imat ćeš i vremena pozabavit se stvarima koje te vesele :top:
uživaj sada, vrijeme leti, dan koji je prošao ne može se vratiti...

bardot
02.09.2008., 12:17
a zakaj si imputiraš da je uvijek tako da nemre proći? gdje to piše. ak negde i piše, zemi domestos pa pobriši, i na kraju pokupi vodu da se ne cijedi. ne, ne šalim se. to što vam iskustvo govori da ne možete prožvakati neke situacije ne znači da ih zbilja nemrete prožvakat! ne zazivaj vraga. reci: pfuj, pfuj, pfuj, idi vraže, gdje te traže!

vidla tamo nekog exa, pa kaj. imaš drugih poslova za obavljat, a ne sad razmišljat o tamo nekom bivšem, jel tak? tak je!

Tako je Maher18 ! Ma tako se ove boljke i prebolijevaju. Danas sam dobro, ne trebaju mi te turobne misli.
a dan prelijep

anthony9906
02.09.2008., 20:32

antony, pa to je zapravo prekrasno štpo ti se djetešce počlelo osamostaljivati. zamisli koliko će liepih stvari doživjeti u vrtiću, steći prijatelje, naučiti puno toga, veseliti se zajednički s klincima i tetama, naučiti se disciplini i redu, razviti svoje sposobnosti u pjevanju, slikanju, vježbati prstiće s plastelinom, osjećati se sve sigurnije u tom svijetu velikih, pa kad dođu prve priredbe, proslave, ponos što ga mama gleda u publici i plješće, i smije se radosna što tako lijepo pjeva i recitira i pleše, i veseli se. a i mami je lakše razgovarati o svemu s ddrugim mamama, upoznavati ih, prirediti koji domjenak da se druže i klinci i mame...joj, toliko divnih veselih stvari...

eto, sad ne jamraj, nego razmišljajkako ćeš sve to osmisliti i ostvariti, očekuj ljepotu djetetovog odrastanja, educiraj se o psihološkom i socijalnom razvoju djeteta, razmišljaj o razvoju selfa, važan period u sazrijevanju djeteta. što možeš učiniti po tom pitanju? kako možeš naučiti o djetetu i od djeteta... pusa, pusa, to doživljavaju sve mame. i ponekad puste koju suzicu jer djeca rastu, rastu...:):):)

pa di si ti dosad?!?:o
jesi se odmorila i tako to?:o
super da te opet čitam,hvala na utjehi,srce si.:cerek:
nego,opet me hebu angine,pa ima 10 dana da sam popila sumamed,jadna ja s tim bolešćinama više.idem operirat i gotovo.eto.
tebi puuuuusa velika

a bardot,šta se tiče bivšeg,ma neće te strefit,nemoj mislit da će te strefit i gotovo.
ko ga šiša,da je bio ok,nebi bio bivši jel da?
eto,case closed.
pusa i tebi!!

anthony9906
02.09.2008., 20:38
da nebi mislila da se odnosi samo na tebe anthony, tvoje ime sam spomenula nakon ovog posta sa kikićem koji ide u jaslice...to je prekrasno!!!! prekrasno je što to može, što je zdravo dijete, što nema hendikepa koji mu to ne dopuštaju....prekrasno je i to što ćeš i ti kroz njegovo odsustvo naučiti i mnoge stvari o sebi, a imat ćeš i vremena pozabavit se stvarima koje te vesele :top:
uživaj sada, vrijeme leti, dan koji je prošao ne može se vratiti...

da,ima toliko jadne dječice koji nikad neće imati priliku za takvo odrastanje,a ja tu plačem.imaš pravo.
sad mi se plače zbog te druge djece,kvragu...:(
ma neću razmišljat kako spasit svijet od gladnih i bolesnih,to će me dokrajčit...
a jebem ti kad bi ja da je svima sve super,da smo svi zdravi,siti,obučeni i da imamo nekog tko nas voli i neće nikad ni pod koju cijenu napustit.

ma,nemogu o tome,plačljiva sam,još mi prljavci sviraju...

pusa,pusa

idač
02.09.2008., 21:00
evo samo da vam javim, posjetila sam psihologicu, rekla je da ne bi trebalo biti ništa ali ako se dogodi nešto više i ako bude čestije, imam broj mobitela pa da se joj javim. :mig:

maher18
02.09.2008., 21:32
antoni, daj već riješi te mindule-mandule, također nek naprave briseve grla i nosa tvoji ukućani i bližnji, obično je neko latentni nosilac. doduše, to se može pokupit i u dućanu, ali riješi se potencijalne opasnosti od gadnijih boleština.

ma bila ja malo na moru, na otoku sreće, gdje palme se njišu svu noć, mjesečina, ribice, dobro vinčeko, poljupci i topli zagrljaji. oh, da u ovim godinama doživim romantiku koju nikada, ali baš nikada dosad nisam, s nikim, nemrem vjerovat, nemrem se vratit u stvarnost.

sve se da riješiti, na ovaj ili onaj način. samo mirno i razumno. čovjek ima dva semafora u sebi, jedan u srcu, drugi u pameti. tek kad su oba iste boje, onda se može odlučiti i postupiti kako valja. ako je srce zeleno, a razum crven, ne ide. stop! obrnuto isto tako. tek kad su oba zelena ili crvena, znaš što treba činiti. emocije nisu tako svete kako su nas stoljećima učili. zato jer nisu znali. za želudac i crevca su znali da probavljaju hranu, za mišiće su znali da obavljaju rad, za oči da gledaju. ali za mozak nisu znali da je unutra i "srce" i um. a pogotovo im je bila nepoznanica kako rade. kako upravljaš mišićima i sranjem, tako upravljaš i srcem i umom. e pa onda upravljaj. daj si truda. ništa nije na gotovo. ne padaju pečeni pilići s neba.

pusa, umorna sam. išla u kupovinu školske spreme i opreme. žuljevi, križa i prazni nofčanik. o speglanim karticama da ne pričam. još kad dojde na naplatu, trebala bum boooogatog sponzora, ha, ha. ma niš, išla bum prat štenge i davat instrukcije, ak bum mogla hodat od svega.

opet mi je glava negdje daleeeeko. i ostali dijelovi, ha, ha.

maher18
02.09.2008., 21:35
a prljavce si pod hitno isključi i uključi vivaldija ili tehno!

OSJETLJIVA_MALA
02.09.2008., 22:02
molim da mi neko hitno napiše da li je imao kakvih iskustava s anafranilom,to je navodno neki antidepresiv,prepisan mi je danas ,čitala sam nuspojave i strah me je početi ga piti,do sad sam bila na seroxatu od kojeg sam se zdebljala,pa sad idem na ovo,isto tako prepisan mi je xanax,ali ga nema u apoteci,pa sam dobila misar koji nisam nikad pila,molim i za to iskustva,hvala vam unaprijed.

Kejt 8
03.09.2008., 00:28
ma bila ja malo na moru, na otoku sreće, gdje palme se njišu svu noć, mjesečina, ribice, dobro vinčeko, poljupci i topli zagrljaji. oh, da u ovim godinama doživim romantiku koju nikada, ali baš nikada dosad nisam, s nikim, nemrem vjerovat, nemrem se vratit u stvarnost.

ajme, maherice, pa ti se zaljubila!!! :top: tko je sretnik, jel ti i sada blizu ili si zbarila nekog bodula, pa je on ostao tamo gdje palme njišu grane? :D

pozdrav svima, nešto nam dvojbe nema :(...a i ja sam bila rjeđe ovdje, jer spremamo neke nove stvari na poslu i zatrpana sam...

Dvojba
03.09.2008., 00:31
LJudi moji, nije me bilo jedno vrijeme. Sad vas čitam.
I primjećujem da malo previše osluškujete signale svoga tijela i tomu pridajete preveliku važnost. Nemojte se toliko vezati uz AD, stalno iščekujući nuspojave ili iščekujući poboljšanja iz sata u sat. To nisu čarobne tablete. To su samo tablete kojima treba podulje vrijeme da naprave svoj posao u vašemu tijelu. Nekome za to treba dulje vrijeme, nekome kraće. Ali nemojte stalno analizirati po sistemu: tri mi je dana bilo super, peti mi se sve vratilo. Dajte tim lijekovima vremena. I zbližite se sa svojim psihijatrima - razgovarajte što otvorenije. Ako niste zadovoljni terapijom, glasno i jasno recite - lijek mi ne pomaže, sve mi je gore. Morate biti jasni i decidirani.
Mnogima ovdje bi ovdje dobrodošla psihoterapija koliko god se tome opirali. Psihoterapija se ne sastoji od stalnog kopanja po vašem djetinjstvu, tražnju postisnutih trauma i suočavanja s istim. Psihoterapija vam pomaže da preokrenete svoj sustav mišljenja. Jer anksiozna osoba nesvjesno mijenja svoje obrasce ponašanja i neprimjetno postaje rob vlastite iskrivljene percepcije koja stvara zatvoren krug i pojačava već postojeću bol. Najbolji primjer za to vam je antony9906 koja zbog jake anksioznosti, a koja je ništa drugo doli tjeskoba i nemir, s velikim strahom gleda na svoje odvajanje od djeteta koje je krenulo u vrtić. Odgovor maherice pokazuje kako se u psihoterapiji mijenja iskrivljen stav. Maherica je njezin "problem" prikazala u realnom svjetlu na način da sad antony čak i vidi prednost odlaska djeteta u vrtič, što joj je zasigurno donijelo olakšanje. To je to. Svi mi lako zaglibimo u te strahove, plašimo se svega, čak i onog što je zapravo dobro, mi preokrenemo u sranje i paniku :D.

Dvojba
03.09.2008., 00:55
Ispričat ću vam moju današnju situaciju. Brat moje naj prijateljice javlja mi telefonom da joj je umro otac prije 2 tjedna. Njih dvoje su u zavadi i žive u drugim gradovima i ne komuniciraju. Ona ne zna da joj je otac umro i da je pokopan. I sad ja trebam biti posrednik u prenošenju te loše vijesti mojoj frendici. Cijeli dan se mučim kako i kada da joj to kažem. Odlažem njezinu bol cijeli dan, dok na kraju ne shvatim da je već pola 10 navečer i da je krajnje vrijeme da joj to kažem. Nazvala sam je i to joj rekla. Nije plakala, nije histerizirala, prihvatila je to, ali znam da je to strašna bol, osobito što je to doznala od mene, a ne od njoj bliskih osoba. Kada smo završile razgovor, opali me blaži PA. Počelo mi je lupati srce, počela sam se gušiti. Ništa rekoh, odoh popit Misar dok nije uzelo maha. Što želim time reći? Želim reći da ni na AD nitko od nas nije zaštićen od stresa, boli i patnje, jedino što je intenzitet slabiji pa se stignete oporaviti. Moja reakcija je normalna reakcija. Ja sam anksiozna, osjetljiva osoba koja burno reagira na tuđu bol. Na patnju, jer je ona za mene izvor stresa. Od toga me niti jedan AD na ovome svijetu ne može zaštiti. Ne može ni vas. Zato ne treba od AD očekivati da će vam potpuno ukloniti patnju i vaše probleme, jer da to AD može, tada bismo se s pravom mogli zapitati jesmo li na drogama ili lijekovima.

Ali pustimo sada to. Htjela bih vam reći nešto što mi je rekla moja frendica na kraju razgovora. Rekla mi je ovo: Dvojbo, živi svaki dan tako da onima koje voliš uvijek učiniš nešto dobro i nešto lijepo. Zanemari svoja raspoloženja, nisi centar svijeta. Misli uvijek na one koji s tobom žive. Daj im sve od sebe. Nema veze ako od njih ne dobivaš puno, ti im zato daj onoliko koliko možeš. Jedino ćeš tako dočekati mirnu starost. I ne zaboravi onima koje voliš na vrijeme reći da ih voliš. Daj djetetu svu sebe i pritom se ne štedi. Nije ona meni ovim riječima otkrila toplu vodu, nije ni vama. Svi mi to znamo, jel? Ali često zaboravimo i prepustimo se svojim problemima, dopustimo da nama ovladaju negativne misli, naši problemi učine nam se toliko velikima da više ni ne primjećujemo one oko sebe. Postanemo sami sebi previše važni.
Što je frendica zapravo htjela reći? Htjela je reći da je ona u vezi sa svojim ocem zakasnila, nije mu stigla reći sve ono što je htjela.
Stoga dragi moji, okrenite se prema drugima, a ne toliko prema sebi. Vi svi kažete da radite na sebi. To je O.K. Ali radite tako da svaki dan nekoj osobi podarite mali trenutak sreće, neku lijepu riječ, utjehu, razumijevanje, pomozite onima kojima pomoć treba. Činite dobro drugima koliko god to možete i koliko vam vaše trenutačne snage stoje na raspolaganju. To će vas učiniti jačima, osjećat ćete da činite dobro, a s tim osjećajem raste i samopouzdanje i stvara mir u duši. A to je najdragocjenije.

rh4ps0dy
03.09.2008., 00:58
Dvojbo, ovo je predivno i savršeno iskreno. :) A kad usrećiš one oko sebe, kako i sam možeš biti nesretan? :)

Dvojba
03.09.2008., 01:02
Dvojbo, ovo je predivno i savršeno iskreno. :) A kad usrećiš one oko sebe, kako i sam možeš biti nesretan? :)

Da draga, upravo tako. Sve si odmah skužila :-)))

micamacazg
03.09.2008., 07:22
Još me crijeva muče, jutros sam u 5 minuta 2put trčala u wc. Tak mi je muka od toga, i želudac me boli... pa to već tjedan dana trahe :eek: morat ću doktoru

Dušan
03.09.2008., 07:28
vama nije ništa. umišljate bolesti a ovi vas kao liječe.

marinella
03.09.2008., 07:31
trenutno s tog linka čitam knjigu Lako je prestati pušiti,odlična je! čovjek ima klinike diljem Amerike,dvadeset izdanja ove knjige,kaže da mu je uspješnost u prestanku pušenja osoba koje poštuju njegove upute preko 90% diljem svijeta. pa itekako preporučam!ja već prestala,bez ikakvih problema!još samo dragi da uspije :)

ja sam u posljednje vrijeme jako dobro. počela sam čitati jednu knjigu-Kako zaboraviti brige...-pročitala svega par stranica(nisam naprosto imala vremena za više) i tih par stranica uspjelo je promijeniti moje stanje iz teške anksioznosti u uživanje u životu!! Naime po prvi puta do mene je prodrijela istina da treba živjeti samo za ovaj trenutak i punim plućima uživati u njemu,predati se kako radu,tako i odmoru i samim tim nema potrebe za brigom za budućnošću.
Razmišljam sve manje o svojoj anksioznosti-tada sam najbolje. nadam se da ste mi i vi dobro?

marinella
03.09.2008., 07:33

:lol::lol::lol: molim te nemoj više, zabolio me trbuh od smijeha.jel i to umišljam? :rolleyes:

maher18
03.09.2008., 09:16
:lol::lol::lol: molim te nemoj više, zabolio me trbuh od smijeha.jel i to umišljam? :rolleyes:

ne, ne umišljaš si. i to je najbolje, kad te trbuh boli od smijeha:)

micamaca, kupi u ljekarni nadoknadu elektrolita, pij to po uputi i jedi lubenice. malo te budu napuhavale, sli će te pročistiti. i ak najdeš smokve, dušu dalo za oporavak crijeva. pij čistu vodu ioli šipkov čaj, sve ostalo napuhava i izaziva sranje. na koncu konca, kaj smeta kaj često kakaš? bolje to nego da se patiš po deset dana, a onda provedeš ostalih deset u istovaru.:ne zna:

pazi da ne dehidriraš, možda je u pitanju samo neka virozica, a možda ni to. ozbiljnije boleštine idu s temperaturom i groznim grčevima. ako se bude ponavljalo, ne gine ti kolonoskopija, a to ti baš ne bih preporučila, hi, hi.

zbiljam, ak bude trajalo duže ili se ponavljalo, moraš dati kakicu na analizu, a onda sve ostalo ak treba. ali, mala vjerojatnost da se radi o boleštini.

dvojbo, nedvojbeno si zakon!!!:s:s:s

Joanna4
03.09.2008., 09:44
ja sam u posljednje vrijeme jako dobro. počela sam čitati jednu knjigu-Kako zaboraviti brige...-pročitala svega par stranica(nisam naprosto imala vremena za više) i tih par stranica uspjelo je promijeniti moje stanje iz teške anksioznosti u uživanje u životu!! Naime po prvi puta do mene je prodrijela istina da treba živjeti samo za ovaj trenutak i punim plućima uživati u njemu,predati se kako radu,tako i odmoru i samim tim nema potrebe za brigom za budućnošću.
Razmišljam sve manje o svojoj anksioznosti-tada sam najbolje. nadam se da ste mi i vi dobro?

Bravo!!! To i je ono sto svi trebamo spoznati! Samo su nam putevi razliciti... Zelim vam svima da dodjete do toga! To je i mene izvuklo... Tako malo treba... samo kad se dovoljno otvoris da to mozes bas onako stvarno spoznati svim srcem i zivjeti tu istinu.

jaiv
03.09.2008., 10:42
Ljudi svi ste mi super i stalno vas čitam. imam pitanje- opća anestezija i cipralex? naime imam problema s probavom i želudcem i možda ću morati na gastroskopiju, a pošto se užasno bojim htjela bi to riješiti u općoj anesteziji, ali pijem cipralex. jel to problem ili nema veze ? oooogroman pozdrav Dvojbi s kojom sam se prije dopisivala i koja mi je itekako pomogla....

potente
03.09.2008., 13:10
Ja sutra selim.Držite mi fige.Danas pakiram stvari i tako me je uhvatilo...uh!Morala sam popiti normabel...Kao da me netko drži otraga za glavu i bol i pritisak na cijeloj kralježnici.Toliko mi je bilo slabo da sam morala leći i smiriti se...Uh,ko da sam kopala!

tonkalovezguffy
03.09.2008., 13:11

dušan aw hahahah ahhahaha
ti ćeš garant is_izd_T
jedva čekam for ya to join the club:cerek:
mi se sviđaš:cerek:

micamacazg
03.09.2008., 13:16
Ljudi svi ste mi super i stalno vas čitam. imam pitanje- opća anestezija i cipralex? naime imam problema s probavom i želudcem i možda ću morati na gastroskopiju, a pošto se užasno bojim htjela bi to riješiti u općoj anesteziji, ali pijem cipralex. jel to problem ili nema veze ? oooogroman pozdrav Dvojbi s kojom sam se prije dopisivala i koja mi je itekako pomogla....

Ak sam ja preživjela gastroskopiju onda budeš i ti :mig: je da je grozno i mene je panika ulovila al sam uspjela.Jedino je sranje kaj će te vjerojatno poslije grlo boliti od cijevi, al bolje i to neg da se patiš sa želucem. Meni su dijagnosticirali gastritis...
p.s. jedino će ti privatnik dati anesteziju, ak ideš u bolnicu niš od anestezije...

@maher evo poslje posla idem u ljekarnu po rehidromix i po linex kapsule, rekle su mi cure na poslu da je to dobro, a sutra idem kod doktorice jer ovo me totalno iscrpljuje, kaj god pojedem, sve mi ode van čim se počne probavljat :rofl: tak da sam danas evo več 3 put bila na wc, i to jednom na poslu, pa sam sumanuto trčala do wc-a da mi ne pobjegne :rofl:
tješim se s tim da je i to jedan od naših svemogućih simptoma, nadajmo se da je tako. Javim se kad obavim kod doktorice, a sad se idem pravit da radim nekaj :rofl:

jaiv
03.09.2008., 13:44
hvala micamaca. ma znam da će mi opću dati jedino privatnik, ali ne znam da li smeta što pijem cipralex ako budem išla na opću. i ja idem na wc svaki čas i imam proljev ali mene to muči već nekih 2 tjedna... drž se- kod tebe vjerojatno nije ništa- možda viroza ili si nešto krivo pojela pa se probava buni.

bardot
03.09.2008., 14:18
Ja sutra selim.Držite mi fige.Danas pakiram stvari i tako me je uhvatilo...uh!Morala sam popiti normabel...Kao da me netko drži otraga za glavu i bol i pritisak na cijeloj kralježnici.Toliko mi je bilo slabo da sam morala leći i smiriti se...Uh,ko da sam kopala!

O draga, sve će biti dobro. Reci sebi- pakujem se u bolju budućnost!
To i meni brzo slijedi, selim se zbog posla u drugi grad, sama. Al nema veze...novi ljudi, novi dozivljaji, bice super:mig:

rayoflight
03.09.2008., 15:38
hvala micamaca. ma znam da će mi opću dati jedino privatnik, ali ne znam da li smeta što pijem cipralex ako budem išla na opću. i ja idem na wc svaki čas i imam proljev ali mene to muči već nekih 2 tjedna... drž se- kod tebe vjerojatno nije ništa- možda viroza ili si nešto krivo pojela pa se probava buni.

imala sam prije par godina neku operaciju pod općom anestezijom. 2 dana prije nisam smjela ništa od lijekova piti (zoloft i xanax), tako da mislim da isto vrijedi i za tebe. a najbolje da prije nazoveš tog privanog gastrića i pitaš. javi se obavezno jer ja spadam u te koji ne mogu šlauf ni preko jezika-bila jednom i refleksno gs iščupala van, a nije mi prešao ni jezik!grozno. i onda me pita dr a kako možete gutati hranu-hm, odlična usporedba, zar ne?!
jednom ću morati to napraviti i anestezija je za mene jedini način. sretno!:top:

jaiv
03.09.2008., 15:59
hehe- tako bi i kod mene bilo... a reci mi kako si onda nastavila sa lijekovima tj. sa zoloftom? opet od početka, po četvrtinu tablete ili cijelu? da li si nastavila uzimati količinu koju si pila prije opće anestezije ili opet od početka? nadam se da si uspjela skužit moje pitanje.:cerek: i hvala ti puno.

duxi9
03.09.2008., 16:49
molim da mi neko hitno napiše da li je imao kakvih iskustava s anafranilom,to je navodno neki antidepresiv,prepisan mi je danas ,čitala sam nuspojave i strah me je početi ga piti,do sad sam bila na seroxatu od kojeg sam se zdebljala,pa sad idem na ovo,isto tako prepisan mi je xanax,ali ga nema u apoteci,pa sam dobila misar koji nisam nikad pila,molim i za to iskustva,hvala vam unaprijed.

Gle , xanax ti je isto ko i misar .
Xanax , helex i misar to ti je sve isto a kaj se tiče Anafraniloma
, to ti neznam ako je antidepresiv onda ima neuspojave ko i svi drugi antidepresivi , to ti zavisi kak na koga djeluje .
Koliko znam dobro je početi s manjom dozom pa postepeno pojačavat , da bi se izbjegnule neuspojave.
Bar sam ja tako počela sa Zolofom i bilo mi je ok. :ne zna::top:

anthony9906
03.09.2008., 17:35
a prljavce si pod hitno isključi i uključi vivaldija ili tehno!

:rofl:

micamacazg
03.09.2008., 18:11
Imam jednu dobru i jednu lošu vijest.
Dobra vijest je da su mi postavili ugradbeni ormar u spavaču sobu :cheer: i mrak izgleda :cerek: a loša vijest je da me probava još uvijek muči i imam temperaturu 37 sa 3, bila sam u ljekarni i kupila sam si linex kapsule i rehidromix i upravo sam si skuhala čaj od šipka. Sutra ujutro ak mi ne bude bolje idem drito na zaraznu jer to traje već skoro tjedan dana a sad se i temperatura pojavila, držte mi fige da nije niš opasno, frka me totalno :( panika me lovi :mama:

maher18
03.09.2008., 18:57
nema te zbog čega lovit panika, ak traje tjedan dana i pojavila se temperatura, a kakiš ko grlica, vjerojatno si pokupila neki norfolk ili rota virus. to je vrlo uobičajeno u ovo doba godine. ak je virus, buju te reehidrirali i poslali s dijetom doma, ak je bakterija, manje vjerojatno, onda buš možda dobila i antibiotik. kaj te frka bez veze, pa ne umiru odrasli ljudi od drizge, niš se ne boj. to obaviš i znaš na čemu si. :top:

ma, barem si lagana ko perce. ja se zdebljala ko prase na godišnjem, ne stanem u ni jedne hlače, majice mi pretjesne, čak mi jedan dibidus na poslu čestitao. ja pitam na čemu to čestita. a on veli najozbiljnije, onak se zacrveni i promuflja: paaa, aaa... mislio sam... na bebi... mislio sam da je prinova na putu.:rofl:

katastrofa!:brukica:

micamacazg
03.09.2008., 19:02
nema te zbog čega lovit panika, ak traje tjedan dana i pojavila se temperatura, a kakiš ko grlica, vjerojatno si pokupila neki norfolk ili rota virus. to je vrlo uobičajeno u ovo doba godine. ak je virus, buju te reehidrirali i poslali s dijetom doma, ak je bakterija, manje vjerojatno, onda buš možda dobila i antibiotik. kaj te frka bez veze, pa ne umiru odrasli ljudi od drizge, niš se ne boj. to obaviš i znaš na čemu si. :top:

ma, barem si lagana ko perce. ja se zdebljala ko prase na godišnjem, ne stanem u ni jedne hlače, majice mi pretjesne, čak mi jedan dibidus na poslu čestitao. ja pitam na čemu to čestita. a on veli najozbiljnije, onak se zacrveni i promuflja: paaa, aaa... mislio sam... na bebi... mislio sam da je prinova na putu.:rofl:

katastrofa!:brukica:

hahahhahaha baš si me nasmijala :lol:

ja sam zgubila jednu kilu od sračke, pa poludila bum :( zakaj tak :( sad u inat idem jest rižu i kuhano meso gladna sam ko pas, a crijeva sam rondaju
p.s. a kak znaju jel virus il bakterija?

rayoflight
03.09.2008., 19:08
hehe- tako bi i kod mene bilo... a reci mi kako si onda nastavila sa lijekovima tj. sa zoloftom? opet od početka, po četvrtinu tablete ili cijelu? da li si nastavila uzimati količinu koju si pila prije opće anestezije ili opet od početka? nadam se da si uspjela skužit moje pitanje.:cerek: i hvala ti puno.

ne sjećam se stvarno, al mislim da sam odmah drugom jutro uzela istu dozu, ali ne drži me za riječ, fakat se ne sjećam. sve pitaj psihića i gastrića.:ne zna:

Ramzes13
03.09.2008., 19:12
da i meni je ovo već sumnjivo da nema nikoga na forumu....hm...ljudiii!!!!
i ne vjerujem da je moguće umisliti depresiju, već je moguće da se navikneš na nju kroz godine pa onda ponekad pomisliš možda ja uopće nisam depresivna već sam se navikla da se tako percipiram...a možda je i moguće...danas je sve moguće!

Prizivam vas na Svijetlost čitaj odnose i javi mi se ako te što muči, pravo riješenje je upravo ono nelogično :http://www.forum.hr/showthread.php?t=371800

Ramzes13
03.09.2008., 19:18
Kome su lijekovi ikada pomogli... ljekovi upravo smiruju samo psihu... zamislite da ste vi ljek svoje psihe samo otkrivanjem uzroka svega?

Bacat novce za ljekove ...pa se mučit stjecat novce pa dok se mučite za novce zapostavljat prijatelje pa dok zapostavljate prijatelji oni vas pa dok zapostavljate obiteljski sklad svojom nesretnom naravi dobivate povratnu nesreću...

Pakleni krug.... :cerek::cerek:

Spas je u onome od čega biježite!!!!!!!!

jaiv
03.09.2008., 19:19
ok, budem sve ispitala ako dođe do gastroskopije...i naravno, odmah ti javim kako sam to preživjela.:)

Dvojba
03.09.2008., 19:24
hahahhahaha baš si me nasmijala :lol:

ja sam zgubila jednu kilu od sračke, pa poludila bum :( zakaj tak :( sad u inat idem jest rižu i kuhano meso gladna sam ko pas, a crijeva sam rondaju
p.s. a kak znaju jel virus il bakterija?

Znaju po nalazima, odnosno sedimentaciji, osobito leukocitima.
Vjerojatno je enterovirus, od njega se sere u beskraj, ali kako maherica kaže treba napraviti pretrage da budeš mirna. Do tad jedi bobi - štapiće ( one slane obavezno!!) rižu kako si i sama rekla, ispasiraj si bananu i jedi kad ona već potamni, prežganu juhicu, a od čajeva pij indijski ili ruski - od njih se automatski manje sere. Ja sam znala jesti i čokoladu za kuhanje, ali s njom valja biti oprezan jer kenjac pretvori u beton, pa ajde ti onda idi kenjaj bez Tarzanovih urlika.

maher18
03.09.2008., 19:27
Kome su lijekovi ikada pomogli... ljekovi upravo smiruju samo psihu... zamislite da ste vi ljek svoje psihe samo otkrivanjem uzroka svega?

Bacat novce za ljekove ...pa se mučit stjecat novce pa dok se mučite za novce zapostavljat prijatelje pa dok zapostavljate prijatelji oni vas pa dok zapostavljate obiteljski slad svojom nesretnom naravi dobivate povratnu nesreću...

ma moram ti reći: sraćkaš, sraćkaš, sraćkaš, i savjetujem ti da ne izjavljuješ takve budalaštine na topiku gdje su ljudi s takvim problemima koje imaju. za takve stvari imaš topic tipa : rješavanje anksioznosti, depresije itd bez upotrebe lijekova, ima tamo pametnjakovića koji su neššto pročitali pa prodaju ono malo vlastitog mozga kojeg imaju, eda bi ih se čitalo.. očito te nikad nije do kraja šupilo, pa nemaš pojma, ili te šupilo ali se nisi izliječio. ma, ni primirisao poboljšanju. zato te molim u ime nekih ljudi ovdje kojima je zbiljam teško, da se ne zajebavaš.

osim toga, ne bi bilo loše da malo prolistaš gramatiku, osnove pismenosti uče se u osnovnoj školi.:kava:

poštovanom obćinstvu se ispričavam zbog prostačina. a autora prethodnosg posta umoljavam lijepo da ne zeza.

Dvojba
03.09.2008., 19:27
ok, budem sve ispitala ako dođe do gastroskopije...i naravno, odmah ti javim kako sam to preživjela.:)

Jaiv, pusica tebi :K
Nakon anestezije, ne trebaš smanjivati dozu AD, nego nastaviš piti isto kao i prije. Znači nije potrebno smanjivati. Ma sve će to proći bez ikakvih frka, na anesteziji barem nećeš ništa osjetiti.

Dvojba
03.09.2008., 19:29

Bacat novce za ljekove ...pa se mučit stjecat novce pa dok se mučite za novce zapostavljat prijatelje pa dok zapostavljate prijatelji oni vas pa dok zapostavljate obiteljski sklad svojom nesretnom naravi dobivate povratnu nesreću...

Ebate led, ovaj kenja a da nema enterovirus :rofl:

Ramzes13
03.09.2008., 19:33
ma moram ti reći: sraćkaš, sraćkaš, sraćkaš, i savjetujem ti da ne izjavljuješ takve budalaštine na topiku gdje su ljudi s takvim problemima koje imaju. za takve stvari imaš topic tipa : rješavanje anksioznosti, depresije itd bez upotrebe lijekova, ima tamo pametnjakovića koji su neššto pročitali pa prodaju ono malo vlastitog mozga kojeg imaju, eda bi ih se čitalo.. očito te nikad nije do kraja šupilo, pa nemaš pojma, ili te šupilo ali se nisi izliječio. ma, ni primirisao poboljšanju. zato te molim u ime nekih ljudi ovdje kojima je zbiljam teško, da se ne zajebavaš.

osim toga, ne bi bilo loše da malo prolistaš gramatiku, osnove pismenosti uče se u osnovnoj školi.:kava:

poštovanom obćinstvu se ispričavam zbog prostačina. a autora prethodnosg posta umoljavam lijepo da ne zeza.

Sumnjaš i bježiš od istine koja boli..... dali imaš grešaka u svom životu? Dali si ih ispravio do sada? Dali drugi imaju grešako u životu koje poznaješ i koji žive s tobom...dali si im pomogao, dali si im stavio na znanje njihove greške....počevši prvo od sebe...

Svaka posljedica ima svoj uzrok.... sljepoća kojom većina žive ne dopušta im da vide uzrok već smo gledate posljedice i jadikate se nad njima...

Vidite drveće a ne mislite da su to sve bile sjemenke nekada...da nije sjemenke bilo nebi bilo ni to drvo... nešto ste posijali u prošlisti što sada gledate samo kao drvo a sjemenku ne poznajete i nemožete je iskorijeniti...

Zar da bih lagao... zar da ležem sebe...

maher18
03.09.2008., 19:33
ne piti ruski ili indijski čaj, nego šipak ili mineeralnu vodu bez sodića. čokoladu takošer ne. na onakvo izmučeno crevce još dodaš iritans teobromin i ostale pizdarije, to se savjetovalo u doba mladosti moje mame, a onda se ustanovilo da pogoršava upalu enteralne stijenke.

prije gastroskopije ti sprejom lokalno anesteziraju grlo i okolicu. sve se to može podnijeti, ak se izrigoletaš, barem doktor ima čistu površinu za gledanje.dajte se nebojte takvih pretraga, pa nije to bronhoskopija, ne režu te na živo, ne čupaju ti meso na ficleke, ne gnječe ti prste u španjolskoj čizmi, i ne previjaš se u samrtničkim bolovima, pa nemaš niš maligno, nego samo neki gastritisić, eventualno helicobacter. sve se to danas liječi:top:

Astrice
03.09.2008., 19:34
@ Ramzes naporan si ko i Jehovini svjedoci

micamacazg
03.09.2008., 19:38
ma moram ti reći: sraćkaš, sraćkaš, sraćkaš, i savjetujem ti da ne izjavljuješ takve budalaštine na topiku gdje su ljudi s takvim problemima koje imaju.....

:rofl::rofl::rofl:

maherica da tebe nema mi bi svi zamrli na forumu, a ovako nam bar malo skreneš misli i nasmiješ nas :grli:

ajme ovaj rehidromix je koma, stavila sam si ga u čaj, tak piše u uputi, ma bljuv, ko bu to popio....

micamacazg
03.09.2008., 19:40
prije gastroskopije ti sprejom lokalno anesteziraju grlo i okolicu. sve se to može podnijeti, ak se izrigoletaš, barem doktor ima čistu površinu za gledanje.

meni nisu niš špricali, sve na suho :ne zna:

jaiv
03.09.2008., 19:41
Hej Dvojba- drago mi je da si tu. Cipralex podnosim bez ikakvih problema sve zahvaljujući tebi i tvojim savjetima. hvala beskrajno...:s što se tiće anestezije- znači iako cipralex neću piti 2 dana mogu nastaviti sa cijelom tabletom?
A kako si ti? čitam vas stalno, ali tek sam se sad pridružila. vidim da rjeđe pišeš. posao? :kiss::grli:

maher18
03.09.2008., 19:41
sori, stara mumijo, kome se ti to obraćaš?:rolleyes:

ove stvari kaj pričaš klinci apsolviraju do određene dobi, a onda se počnu baviti stvarnim životom. ne, ne napadam te, ali mislim da si zao što se na takav način petljaš među ljude koji pate. svjestan si da im tako nećeš pomoći, da im se bezočno i psihopatski rugaš. žalosno, to samo pokazuje visoki stupanj tvoje nezrelosti, bezosjećajnosti, sebičnosti i nedostatak empatije.:rofl::rofl primum non nocere.

ne patim od depre, niti od proljeva, niti pijem išta od psihofarmaka, ne idem na terapiju, nisam anksiozna i nemam pa. ništa od toga. tu sam zato da razgovaram o tome s nekim ljudima, da im bude lakše. ne osjećam se osobno napadnuta jer nema razloga, ali ne budi zločesti, pokvareni i pakosni psihopat.

micamacazg
03.09.2008., 19:42
Sumnjaš i bježiš od istine koja boli..... dali imaš grešaka u svom životu? Dali si ih ispravio do sada? Dali drugi imaju grešako u životu koje poznaješ i koji žive s tobom...dali si im pomogao, dali si im stavio na znanje njihove greške....počevši prvo od sebe...

Svaka posljedica ima svoj uzrok.... sljepoća kojom većina žive ne dopušta im da vide uzrok već smo gledate posljedice i jadikate se nad njima...

Vidite drveće a ne mislite da su to sve bile sjemenke nekada...da nije sjemenke bilo nebi bilo ni to drvo... nešto ste posijali u prošlisti što sada gledate samo kao drvo a sjemenku ne poznajete i nemožete je iskorijeniti...

Zar da bih lagao... zar da ležem sebe...

:misli: :troll: :bicedobro:

maher18
03.09.2008., 19:44
ciprići nemaju, ali nemaju veze s gastroskopijom, ne znam zakaj se o tome tak filozofira, ko je to rekel.

mica, ak ti doktor ili sestra nisu dali lokalnu u grlo, onda su zaribali stvar, morali su ti je dati, a onda pričekati par minuta da proradi. uf, jebeš doktore kojima se žuri. ja jednog koji se ne žuri, nego je vrlo, vrlo, vrlo....savjestan liječnik.

maher18
03.09.2008., 19:46
a rehidromix buš popila ti, ti, ti, jer ti treba da ne rokneš u nesvjest zbog dehidracije!

Ramzes13
03.09.2008., 19:47
Ja bih se borio za vas a vi biste me ubili ...i otjerali...

Isus se borio za nas a ma ga tjeramo od nas...

Rekoh već riješenja su nelogična ali i nema nepotpunog riješenja!

Probajte ne bježati od onog čega se bojite...

I kad zatrebate Ljubavi javite mi se PP... i recite svoje probleme...ja vas sve volim....:cerek::cerek:

micamacazg
03.09.2008., 19:47
ciprići nemaju, ali nemaju veze s gastroskopijom, ne znam zakaj se o tome tak filozofira, ko je to rekel.

mica, ak ti doktor ili sestra nisu dali lokalnu u grlo, onda su zaribali stvar, morali su ti je dati, a onda pričekati par minuta da proradi. uf, jebeš doktore kojima se žuri. ja jednog koji se ne žuri, nego je vrlo, vrlo, vrlo....savjestan liječnik.

niš mi nisu dali, a jbg ak sam to preživjela onda stvarno.... :rolleyes:

micamacazg
03.09.2008., 19:49
a rehidromix buš popila ti, ti, ti, jer ti treba da ne rokneš u nesvjest zbog dehidracije!

:rigo: :bljak:

maher18
03.09.2008., 19:54
:rigo: :bljak:

ma rigaj ti kolko hoćeš, ali se barem natankaj s tekućinom, rehidromix po dozaži, da ne pretjeraš.

idemo mi ramziću savjetovati da ode na misu, mislim da bi mu koristila i jedna dobra ispovijed, da si olakša dušu. ako nastavi sa svojim litanijama optužit ću ga da me religiozno i vjerski siluje i zlostavlja. nek pusti moje mišljenje o nekim stvrima na miru. hvala mu na savjetima, ali u takvom obliku mi nisu potrebni. ramzi, megalomančiću, faraončiću, molim te da se ne uplićeš u naše jade. tak nekaj rade samo psihopati i zlonamjerni ljudi. a takvi nam ne trebaju.

micamacazg
03.09.2008., 19:57
ma rigaj ti kolko hoćeš, ali se barem natankaj s tekućinom, rehidromix po dozaži, da ne pretjeraš.

idemo mi ramziću savjetovati da ode na misu, mislim da bi mu koristila i jedna dobra ispovijed, da si olakša dušu. ako nastavi sa svojim litanijama optužit ću ga da me religiozno i vjerski siluje i zlostavlja. nek pusti moje mišljenje o nekim stvrima na miru. hvala mu na savjetima, ali u takvom obliku mi nisu potrebni. ramzi, megalomančiću, faraončiću, molim te da se ne uplićeš u naše jade. tak nekaj rade samo psihopati i zlonamjerni ljudi. a takvi nam ne trebaju.

:Pop: :amen: :bicedobro:

Ramzes13
03.09.2008., 20:23

Uredu je i jasno mi je...

micamacazg
03.09.2008., 20:29
zakaj mi raspoloženje varira, čas sam dobro čas jako loše, e fakat mi to ide na žifce. Mislim da idem spat jedva gledam, izmučila me ova trčkalica :(

Ramzes13
03.09.2008., 20:30
zakaj mi raspoloženje varira, čas sam dobro čas jako loše, e fakat mi to ide na žifce. Mislim da idem spat jedva gledam, izmučila me ova trčkalica :(

A zar ne postoje uzroci... ili se stvari slučajno dešavaju???

Dvojba
03.09.2008., 20:47
@ Ramzes naporan si ko i Jehovini svjedoci

:rofl::rofl:

Dvojba
03.09.2008., 20:52
Ja bih se borio za vas a vi biste me ubili ...i otjerali...

Isus se borio za nas a ma ga tjeramo od nas...

Rekoh već riješenja su nelogična ali i nema nepotpunog riješenja!

Probajte ne bježati od onog čega se bojite...
I kad zatrebate Ljubavi javite mi se PP... i recite svoje probleme...ja vas sve volim....:cerek::cerek:

A jel?
Ja se npr. bojim Sunca jer imam osjetljivu kožu pa lako izgorim. Po tvojem ispada da ne trebam bježati od sunca, nego se s njim trebam suočiti i izgoriti ko svinja :cerek:

Astrice
03.09.2008., 20:54
Kaj svinja izgori. E to mi je novost. Možda će on izgoriti umjesto tebe.

Dvojba
03.09.2008., 20:55
Hej Dvojba- drago mi je da si tu. Cipralex podnosim bez ikakvih problema sve zahvaljujući tebi i tvojim savjetima. hvala beskrajno...:s što se tiće anestezije- znači iako cipralex neću piti 2 dana mogu nastaviti sa cijelom tabletom?
A kako si ti? čitam vas stalno, ali tek sam se sad pridružila. vidim da rjeđe pišeš. posao? :kiss::grli:

Super, baš mi je drago da ti cipralex odgovara.
Da, nastavi s cipralexom u uobičajenoj dozi jer su 2 dana prekratak vremenski razmak da bi odjednom osjetila neke nuspojave.
Ja sam ti dobro ( što i tebi želim). Da, malo me posao zgrabio, a i neke druge obaveze. Ništa strašno. Koliko si sad dugo na cipralexu? Koliko ti je pomogao?

Dvojba
03.09.2008., 20:59
[QUOTE=maher18;15845034]ne piti ruski ili indijski čaj, nego šipak ili mineeralnu vodu bez sodića. čokoladu takošer ne. na onakvo izmučeno crevce još dodaš iritans teobromin i ostale pizdarije, to se savjetovalo u doba mladosti moje mame, a onda se ustanovilo da pogoršava upalu enteralne stijenke.

Meherice, daj mi objasni zašto se ne smije piti ruski ili indijski čaj? Preteški su za probavu zbog tanina kojeg sadrže? Ovo za čokoladu mi je jasno da iritiraju crijeva.

rh4ps0dy
03.09.2008., 21:05
micamaca, a Coca Cola i štapići? Navodno pomaže. :D Ma koga ja zavaravam, meni je tak bilo oko prvog maja, isto izgubila negdi kilu i pol, nakon 40toga odlaska na WC prestala brojati. :(

jaiv
04.09.2008., 00:16
ODGOVOR DVOJBI: sutra će biti 20 dana kako ga pijem i prelazim na cijelu tabletu.do sad je pomogao utoliko što nisam anksiozna, barem ne jako kad i jesam. sama sam kriva što sam odmah čim mi nije bilo dobro utuvila si u glavu da mi se sve vraća i da će opet doći ona loša epizoda...od tog straha, ponovo sam se zatvorila u kuću-što naravno nije dobro.ali prije par dana sjela sam sama u auto i otišla po mamu na posao.bila sam malo nervozna,ali zanemarivo.skužila sam da sam se loše osjećala zbog želuca i to me toliko uplašilo da sam to odmah pripisala živcima.sad sam ok ako zanemarimo probavu. malo me sve ovo je obeshrabrilo, ali ne dam se.:top: ja malo odužila...:mig:

Malena 28
04.09.2008., 00:28
Lijepi pozdrav svima!
Molila bih vas za pomoć, savjet,...
Već jedno duže vrijeme imam konstantni osjećaj straha prema ljudima (čak i prema prijateljima,roditeljima),događajima vezanim za posao, fax, stvarima koje su me nekad veselile. Zapravo prema svemu!
Dok komuniciram osjećam nelagodu, pa sam počela izbjegavati i drage mi ljude...
U zadnje vrijeme često se nađem u situaciji da od straha kompletno zablokiram, tresem se, zbunim se i zagubim, pojavi se mučnina, nervoza.
Moze li se napadaj panike manifestirati na takav način?
U društvu poznatih ljudi ne mogu se opustiti i uglavnom šutim jer se bojim da ću nešto krivo reći.
U početku nisam baš obraćala pažnju na to, mislila sam da će s vremenom proći, ali stanje se samo pogoršava. Stvorila sam si i ružnu sliku o sebi samoj, teško se koncentriram, slabo pamtim.
Sada polako postajem svjesna da nešto nije u redu i da mi treba pomoć.
Ne znam što da radim, bojim se ići kod psihijatra. Imam osjećaj da ću i tamo
potpuno zablokirati, pa da neću moći objasniti sto me muči.

Ramzes13
04.09.2008., 00:46
A jel?
Ja se npr. bojim Sunca jer imam osjetljivu kožu pa lako izgorim. Po tvojem ispada da ne trebam bježati od sunca, nego se s njim trebam suočiti i izgoriti ko svinja :cerek:

stvar je duboko u tebi i tvome tijelu a ne u suncu...

Recimo da nema sunca nebih uopće ni živjeli na ovoj planeti!

Ramzes13
04.09.2008., 00:48
Lijepi pozdrav svima!
Već jedno duže vrijeme imam konstantni osjećaj straha prema ljudima (čak i prema prijateljima,roditeljima),događajima vezanim za posao, fax, stvarima koje su me nekad veselile. Zapravo prema svemu!
U zadnje vrijeme često se nađem u situaciji da od straha kompletno zablokiram, tresem se, zbunim se i zagubim, pojavi se mučnina, nervoza.
U društvu poznatih ljudi ne mogu se opustiti i uglavnom šutim jer se bojim da ću nešto krivo reći.
U početku nisam baš obraćala pažnju na to, mislila sam da će s vremenom proći, ali stanje se samo pogoršava. Stvorila sam si i ružnu sliku o sebi samoj, teško se koncentriram, slabo pamtim.

Prizivam vas na Svijetlost čitaj odnose i javi mi se ako te što muči, pravo riješenje je upravo ono nelogično :http://www.forum.hr/showthread.php?t=371800

Maltretator
04.09.2008., 02:16
Čuvaj se Ramzes, (a i pravi se našao da ga upozori :))

vidi ovaj "sindrom":

PUTNE BOLESTI

Kad turisti izgube razum
Ne patite od putne groznice, mučnine, straha od letenja ili zaraze nekom opasnom endemskom bolesti. Ipak, prije polaska na put treba se pripremiti na to da oboljeti možete i od ushićenja jer ste u novome gradu ugledali neku umjetničku divotu ili u blizini svetišta doživjeli trenutno prosvjetljenje i potrebu za propovijedanjem

Upravo te simptome imaju oboljeli od Stendhalovog i Jeruzalemskog sindroma, putničkih bolesti koje se opisuju kao rastrojenost prouzrokovanu jakim doživljajem nakon što ugledate neko umjetničko djelo ili posjetite grad prepun 'svetih' mjesta kao što je Jeruzalem.

Primjerice, jedna posjetiteljica firentinske galerije Uffizi kaže da je pod utjecajem Botticellieve slike Rođenje Venere osjetila kako joj se muti vid, preplavljuju je emocije i cure suze. Ozbiljniji oblici Sthendalovog sindroma manifestiraju se znojenjem, tahikardijom, boli i kontrakcijama u trbuhu. Sve je popraćeno tjeskobom ili neopisivom euforijom te osjećajima uzbuđenja, konfuzije, paranoje i izgubljenosti. Napad može i potpuno poremetiti osjećaj za stvarnost i prostor.

Stendhalov sindrom ime je dobio po francuskom piscu koji je prvi opis tog fenomena dao tijekom svoje velike turneje po Italiji 1817. opisanoj u knjizi Napulj i Firenca: put od Milana do Reggia. Stendhal je zapisao daj je taj emotivni stadij doživio nakon susreta sa 'senzacionalnim djelima umjetnosti'. Udaranje srca i osjećaj da ga 'život napušta zbog prevelike ljepote' doživio je u firentinskoj crkvi Santa Croce.

Zanimljivo je da je ta posebnost i kasnije češće uočavana u Firenci nego drugdje te da su istraživanja te bolesti pokrenuta nakon otkrića da obolijevaju turisti koji su posjetili baš taj dio Europe.

Iako svijest o bolesti datira od prve polovice 19. stoljeća, Stendhalovim sindromom nazvala ju je 1979. psihijatrica Graziella Magherini i napisala knjigu u kojoj je opisala više od 100 slučajeva te putničke bolesti kod turista koji su posjećivali Toscanu.

Ipak, Talijani joj nisu podložni, baš kao ni osobe koje pripadaju azijskom ili američkom kulturnom krugu.

Vjeruje se da Japance ta bolest ne može pogoditi, ako ni zbog čega drugog, onda zbog strogo organiziranih izleta u kojima nemaju vremena za emotivno prepuštanje nekoj umjetničkoj ljepoti.

Stendhalov sindrom najviše pogađa osjetljive osobe koje putuju same ili imaju izražene religijske osjećaje. Posljednja je skupina najpodložnija i Jeruzalemskom sindromu, odnosno umišljanju da su proroci, reinkarnacije božanstava, svetaca i slično.

Oboljeli su uvjereni da pod utjecaj mistike padaju zbog utjecaja 'svetog mjesta', pa u Jeruzalemu nije rijetkost naići na osobu koja na ulici ili križanju okuplja sljedbenike, nagovještava sretnu vijest ili traži da ga se slijedi. Prednost pred drugim mjestima Jeruzalem ima i zato što je sveti grad čak triju religija.

No problemi se javljaju ako 'prosvijetljeni' dožive destruktivne vizije, pa ih se mora sprečavati u tome da ubrzaju smak svijeta. Policija tako bilježi slučajeve podmetanja požara kako bi se izazvali apokaliptični ratovi između istoka i zapada ili izgrede pojedinaca koji su armagedon očekivali na prelasku milenija.

Tako se zbog Jeruzalemskog sindroma, osim u bolnici, može završiti i u zatvoru, pa za mirniji odlazak na putovanje neće biti dovoljno uplatiti tek običnu policu putnog osiguranja.

gwendolyn
04.09.2008., 12:39
maltretatore,genijalan si,a PAMETNOM dosta,samo ako skuži...:mig:

dragi moji,nisam vam pisala duže vrijeme,ali sam povremeno pratila tako da sam manje-više u toku...

potente,želim ti svu sreću ovog svijeta i šaljem ti tisuću zagrljaja,budi hrabra!

micamaco,kako sraćkalica?( Ray,kako si mi ti?:D ) sigurno je neka virozica,NE umišljati strašne bolesti:nono: jesi ti još uvijek na AD,a ne ideš na psihoterapiju?

Vidiš,ja zapustih psihoterapiju dva mjeseca :bonk::bonk:i sad učite na mom primjeru..to je i razlog šta vam se nisam javljala,maloprije sam se vratila od doktora,a bila sam odlučila poslije njega vam se javim...naime,osjećah se ja tako dobro u 7.mjesec,remisija,stabilna sam,a kako sam imala gužvu na poslu nisam otišla kod doktora,računam sljedeći tjedan,pa onda sljedeći,pa na kraju on ode na godišnji...i tako 2 mjeseca...a ja pametna,kažem si ,pa ja sam dobro,i smanjim si sama dozu AD-a,mislim si "joooooj,kako si ti pametnija od svih skupa,sve ćeš ti to zboksat sama..." a onda nenadano opet neka sranjca zaredaju kroz 8.mjesec,a ja lelujam i lelujam...lagano se javljaju već zaboravljena lupanja srca u ritmu tam-tama,gušenje,vrtoglavica...i ja uporno ne pijem AD,ma koji mi je k bio?!
imam super dr,imam u njega povjerenje i šta mi je to trebalo,višemjesečni napredak sam zasrala svojom tvrdoglavošću i pametovanjem,umjesto da pijem kako mi je rekao i ne mislim o tabletama i dozama, nego o svom Životu i svemu dobrom na čemu mogu biti zahvalna...ali jbg,oscilacije su zaredale,sad sam dobila po tikvi od doktora i vraćam se na staru terapiju,pa koliko traje...a jedan jaaaaaako pametan razlog šta sam htjela na silu da mi brže bude bolje su kilogrami koje sam nagomilala otkad pijem AD,pa mi se kao i Maherici dešavalo da mi čestitaju na trudnoći:D.Ljudi moji,kvragu takve nuspojave ako vam lijek pomaže za tjeskobu i PA! Ali PSIHOTERAPIJA pod obavezno,to je bar moje mišljenje,ako se želimo što rjeđe kasnije u životu opet sretati s ovim sranjem!
iskreno,ulijenila sam se ,preko ljeta prestala vježbati,pušem ko vepar dok se popnem par katova i ljuta sam na sebe,a kad dođem do ove točke da se toliko razljutim što sam zapostavila rad na svom mentalnom i tjelesnom elementu ( ah,koji izraz...:rofl:),tad se opet trznem i pokrenem...
kad neko kaže "lijenost",e taj nema pojma šta je depresija,i ne dao mu Bog da sazna....
..kad znaš šta sve trebaš,i znaš da će te to odvesti u pravom smjeru,a osjećaš se kao da uporno daješ gas,a u leru si...

Ramzes13
04.09.2008., 13:38
Maltrerator govoriš mi samo o sanjarošima... ja imam možda čak i aneksioznost ili sam je imao a sad je odjednom nema više kao da je nije ni bilo...nešto u meni je sve promjenilo i otjeralo tu ajmo reć bolest...

Počni tražiti i shvaćati ljubav iako misliš da je znaš...

maher18
04.09.2008., 13:49
za dvojdbu i ostale kojih se to tiče:

ruski (indijski, kineski, zeleni, bijeli i crni) čaj sadrži teobromin i teofilin koji djeluju tako da pojačavaju motoriku, time i peristaltiku crijeva, djeluju diuretski pa još više dehidriraš. plus toga su direktni iritansi za sluznicu probavnog trakte. slično kao i kava. inače ih se može popiti par šalica dnevno, ali u slučaju boleština ne. čokolada u sebi sadrži još i šećere koji fermentiraju u probavnom traktu, time iritiraju crevca. ne treba sprečavati proljev, jer je on obrambeni mehanizam kojim se zločesti mikkrobi hitaju van iz organizma.

od doktora dobiš popis za nultu dijetu, dijetu I, II i tako dalje stupnja, ovisno o stanju organizma.

za dalje odgovore i komentare trebam se udubiti u pisanije koje su se ovih dana očito razmnožile na ovom topicu. pusa svima.

Astrice
04.09.2008., 15:40
Ne trpaj zeleni čaj među nepoželjne.Zašto ga koriste ljudi sa želučanim problemima.

maher18
04.09.2008., 16:09
Ne trpaj zeleni čaj među nepoželjne.Zašto ga koriste ljudi sa želučanim problemima.

zeleni je čaj samo nefermentirani oblik iste biljke, koji ima samo nešto manje stimulativnih i iritativnih komponenti. samo nešto manje!

i ne znam koji dijetetičar, nutricionist ili liječnik ga preporuča za proljeve. možda oni koji pišu enciklopedije "za bolji" život, seks, zdravlje, liječenje, dušu, kućne biljke, čarobna prehrana, kako izliječiti astmu s biljnim kapljicama i karcinome s čarobnim kamenom, tajna, kako se obogatiti, biti atraktivan, kućni liječnik (moja muterica, inače poznata hipohondrica, liječi migrenu prehranom, i otkad ju znam, nije ju izliječila. ali je zato operirala karcinom, slušala svog internistu i onkologa bez čarobnih biljaka i prirodne prehrane, nego zbavila operaciju i zračenje pa je sad zdrava ko dren. migrenu ima još uvijek:rofl:, usprkos mega doza cikle, aloje vere i minerala i vitamina i kojekakvih drugih mamiparnih čudotvornih recepata:ne zna:)

malena 28, ne pati se i odi psihijatru, muškom ili ženskom, svejedno. oni ne jedu ljude, časna riječ! i tam te nebuju tukli, stavili u lisice, niti te špotali da si bila zločesta curica. možda ti daju u zadatak da malo pročeprkaš po temama koje se zovu : pametno živjeti i nastojati biti sretan. oni su tam da te to nauče. bilo bi dobro i da imaš nekog zbilja pouzdanog, prijateljicu, tetu, profesora, pedagoga u školi, nekog ko bi te dobro saslušao i suosjećao s tobom, a možda ti dao i neki korisni savjet kako plivati u ovom turbulentnom svijetu. nitko ne voli da mu je voda do grla. prema tome, ili se utapaj svakomalo i čekaj pomoć, ili se potrudi i nauči kako zaplivati i plivati dalje. pusek, drž mi se. i - očekujemo rezultate tvog angažmana oko sebe i okolice:top::)

Astrice
04.09.2008., 16:18
Jel sam spominjala proljev?Za proljev je kamilica. Mada u biti zeleni čaj je za imunitet.

maher18
04.09.2008., 16:34
Jel sam spominjala proljev?Za proljev je kamilica. Mada u biti zeleni čaj je za imunitet.

da, zeleni čaj je za imunitet jer ima puno antioksidansa.

kamilica nije za proljev jer također iritira, može uzrokovati alergijske smetnje i još veći proljev. još jedna zabluda naših baka, da kamilica liječi sve boleštine. ona je dobra za nervozu, ima blagi umirujući učinak.:kava: ja sam za ožujanera. drmneš fasl, i evo ti smirenja:hrk::zzz::zivili:

Astrice
04.09.2008., 16:40
Ne znam ja meni se od par čaša piva piša.Dakle diuretik.Ima valjda proljeva i od nervoze. Nisam čula o kamilici kao o svemogućem lijeku osim da umiruje.

Maltretator
04.09.2008., 17:26
Maltrerator govoriš mi samo o sanjarošima... ja imam možda čak i aneksioznost ili sam je imao a sad je odjednom nema više kao da je nije ni bilo...nešto u meni je sve promjenilo i otjeralo tu ajmo reć bolest...

Počni tražiti i shvaćati ljubav iako misliš da je znaš...

Znam, ali ovo nije mjesto.... no duhovni napredak povlaći za sobom ogromne mijene i oscilacije, može se sutra desiti da bez nekog razloga budeš beskrajno tužan i ostaneš takav predugo, pa te to načne opet i "razboliš" se. :top:

Dvojba
04.09.2008., 18:56
ODGOVOR DVOJBI: sutra će biti 20 dana kako ga pijem i prelazim na cijelu tabletu.do sad je pomogao utoliko što nisam anksiozna, barem ne jako kad i jesam. sama sam kriva što sam odmah čim mi nije bilo dobro utuvila si u glavu da mi se sve vraća i da će opet doći ona loša epizoda...od tog straha, ponovo sam se zatvorila u kuću-što naravno nije dobro.ali prije par dana sjela sam sama u auto i otišla po mamu na posao.bila sam malo nervozna,ali zanemarivo.skužila sam da sam se loše osjećala zbog želuca i to me toliko uplašilo da sam to odmah pripisala živcima.sad sam ok ako zanemarimo probavu. malo me sve ovo je obeshrabrilo, ali ne dam se.:top: ja malo odužila...:mig:

Ma nema te što obeshrabriti. Tek si 20 dana na AD-u, a uspjela si sama sjesti u auto i odvesti mamu. Anksioznost ti se već malo smanjila, a tek da vidiš nakon 2- 3 mjeseca poboljšanja. Da ne govorim nakon 6 mjeseci, koliko će ti biti bolje i sve ćeš moći sama raditi. Samo strpljivo draga. Da, fizički simptomi tipa probavnih tegoba lako zamijenimo za anksiozna stanja jer je to sve jako slično, iako nije isto. No od anksioznosti itekako se mogu imati i želučane tegobe, kao i druge fizičke manifestacije.

Dvojba
04.09.2008., 18:57
Ne znam ja meni se od par čaša piva piša.Dakle diuretik.Ima valjda proljeva i od nervoze. Nisam čula o kamilici kao o svemogućem lijeku osim da umiruje.

Da, kamilica umiruje. Daje se malim bebama kad imaju tvrdu stolicu. Zato je nije dobro piti kod proljeva jer ga pojačava.

Dvojba
04.09.2008., 18:57
[QUOTE=maher18;15857585]za dvojdbu i ostale kojih se to tiče:

ruski (indijski, kineski, zeleni, bijeli i crni) čaj sadrži teobromin i teofilin koji djeluju tako da pojačavaju motoriku, time i peristaltiku crijeva, djeluju diuretski pa još više dehidriraš. plus toga su direktni iritansi za sluznicu probavnog trakte. slično kao i kava. inače ih se može popiti par šalica dnevno, ali u slučaju boleština ne. čokolada u sebi sadrži još i šećere koji fermentiraju u probavnom traktu, time iritiraju crevca. ne treba sprečavati proljev, jer je on obrambeni mehanizam kojim se zločesti mikkrobi hitaju van iz organizma.

Velika hvala na odgovoru. Ovo je dobro znati !!:top:

Dvojba
04.09.2008., 19:00
Lijepi pozdrav svima!

Lako bi mogla biti socijalna fobija koja se također manifestira korz panične napadaje. Sve to spada pod anksioznost.
Ne boj se kako će biti kod psihijatra. Oni već znaju da se pacijenti na smrt prepadnu prvog kontakta. Zato nastupaju vrlo nježno i obzirno. Oni razumiju naš poremećaj, pa nemoj brinuti da nećeš znati objasniti što ti je. Dovoljno je samo da kažeš ovo što si nama napisala. :)

Dvojba
04.09.2008., 19:01
Znam, ali ovo nije mjesto.... no duhovni napredak povlaći za sobom ogromne mijene i oscilacije, može se sutra desiti da bez nekog razloga budeš beskrajno tužan i ostaneš takav predugo, pa te to načne opet i "razboliš" se. :top:

Živa istina.

Dvojba
04.09.2008., 19:07
[QUOTE=gwendolyn;15856334]

Vidiš,ja zapustih psihoterapiju dva mjeseca :bonk::bonk:i sad učite na mom primjeru..to je i razlog šta vam se nisam javljala,maloprije sam se vratila od doktora,a bila sam odlučila poslije njega vam se javim...naime,osjećah se ja tako dobro u 7.mjesec,remisija,stabilna sam,a kako sam imala gužvu na poslu nisam otišla kod doktora,računam sljedeći tjedan,pa onda sljedeći,pa na kraju on ode na godišnji...i tako 2 mjeseca...a ja pametna,kažem si ,pa ja sam dobro,i smanjim si sama dozu AD-a,mislim si "joooooj,kako si ti pametnija od svih skupa,sve ćeš ti to zboksat sama..." a onda nenadano opet neka sranjca zaredaju kroz 8.mjesec,a ja lelujam i lelujam...lagano se javljaju već zaboravljena lupanja srca u ritmu tam-tama,gušenje,vrtoglavica...i ja uporno ne pijem AD,ma koji mi je k bio?!

Gvendolin, nemoj si zamjerati što si prekinula terapiju. Mnogi tako naprave - čim im bude bolje, prestanu piti lijekove pa se sve vrati. Polako. Idi ispočetka. Lijepo uzimaj lijekove i nemoj smanivati dozu. Ne treba biti toliko zaokupljen AD-om. Pa to su samo lijekovi, kao i svi drugi. Ljudi piju tablete za srce, tlak, dijabetes i svu drugu silu teških bolesti i ne pada im napamet smanjti dozu. No mi jedva čekamo da se riješimo AD-a. :cerek: Polako, doći će vrijeme i za to, ali prvo treba porihtat tu kemiju u glavi. I nemoj zanemarit psihoterapiju. Na cipralexu sam izgubila 3- 4 kg a mršava sam. Vidiš, ti si se pak zdebljala. Nema pravila kako će tko reagirati na tablete. Ali ja sam rekla - taman da po cesti hodam ko zadnja anoreksičarka s bocom infuzije, ako je meni na AD dobro, živo mi se fućka kako izgledam :D

jaiv
04.09.2008., 19:18
Ma nema te što obeshrabriti. Tek si 20 dana na AD-u, a uspjela si sama sjesti u auto i odvesti mamu. Anksioznost ti se već malo smanjila, a tek da vidiš nakon 2- 3 mjeseca poboljšanja. Da ne govorim nakon 6 mjeseci, koliko će ti biti bolje i sve ćeš moći sama raditi. Samo strpljivo draga. Da, fizički simptomi tipa probavnih tegoba lako zamijenimo za anksiozna stanja jer je to sve jako slično, iako nije isto. No od anksioznosti itekako se mogu imati i želučane tegobe, kao i druge fizičke manifestacije.

Jedva čekam da prođe par mjeseci da opet budem onako snažna, ali nisam opterećena time jer mi ni sad nije loše,a i imam podršku obitelji, dečka,i vas tu. :top: znam da neki ljudi imaju problema s probavom kad su anksiozni, zato sam i pomislila da se upravo to meni događa, no začudo- ovaj put je bilo obratno, loša probava je izazvala anksioznost. a koliko ti dugo koristiš ona 2 AD-a ( cipralex i velafax, ako se ne varam) ? da li sada možeš kud god želiš i sama? znam da si mi rekla da si prošla pakao dok se nisi odlučila na lijekove- drago mi je što si tako dobro...:five:

Dvojba
04.09.2008., 19:46
Jedva čekam da prođe par mjeseci da opet budem onako snažna, ali nisam opterećena time jer mi ni sad nije loše,a i imam podršku obitelji, dečka,i vas tu. :top: znam da neki ljudi imaju problema s probavom kad su anksiozni, zato sam i pomislila da se upravo to meni događa, no začudo- ovaj put je bilo obratno, loša probava je izazvala anksioznost. a koliko ti dugo koristiš ona 2 AD-a ( cipralex i velafax, ako se ne varam) ? da li sada možeš kud god želiš i sama? znam da si mi rekla da si prošla pakao dok se nisi odlučila na lijekove- drago mi je što si tako dobro...:five:

Ja sam ti na njima već godinu dana. Bila sam sigurna da nema tableta koje će me izvući iz kronične anksioznosti koju vućem iz djetinjstva. Panične atake bile su samo šlag na torti :cerek:
Da, sada mogu gdje hoću, haračim po vani i to sama, iako i dalje uporno sa sobom nosim Misar u torbici :D

Ramzes13
04.09.2008., 19:48
Živa istina.

Sve ima razlog! Uvjek!

maher18
04.09.2008., 20:05
Sve ima razlog! Uvjek!

ma da, jesi otkril toplu vodu. zakon velikih brojeva. planckovu, pardon, ramzesovu konstantu, aksiom. kaj nisi već u cernu ili fermilabu. hvala na lijepoj i jezgrovitoj primjedbi. divno što nam želiš svesrdno pomoći. neizmjerno samo ti zahvalni. ovo je demokratski i parlamentarni medij. reci mi samo jednu malu sitnicu: živiš li kod roditelja, jesi li završio školicu, ideš li dalje u školicu, ko ti plaća stanarinu, struju, vodu, hranu, i sve ostale životne sitnice i neophodnice. ako već radiš, ako živiš na svojoj grbači, to je jako pohvalno, ali zašto onda nisi otišao u knjižnicu i posudio nekoliko pametnih knjiga i o njima razgovarao s pametnim ljudima? dušo, potrebno ti je još mnogo, mnogo znanja i životnog iskustva, Isus nije samo propovijedao, on je i radio, vrlo konkretno je radio. nije samo govorio prispodobe. nije samo bacao sentence koje je spozunao i naučio. ti si možda nešto i naučio i nešto spoznao, ali ipak ne dovoljno. žao mi je što ti to kažem, zamolila sam te lijepo da se ne obraćaš ovim ljudima na ovakav način, oni zaista pate, i nećeš im pomoći propagiranjem agape. oni to imaju ili nemaju u sebi. ne, ne pomaži im na takav način, ne odvraćaj ih od onoga što im je dato kao mogućnost, uglavnom glavna mogućnost i najvažnija, da dojdu k sebi i ozdrave. lijepo te molim. to su ti i drugi dali do znanja.

jaiv
04.09.2008., 20:09
Ja sam ti na njima već godinu dana. Bila sam sigurna da nema tableta koje će me izvući iz kronične anksioznosti koju vućem iz djetinjstva. Panične atake bile su samo šlag na torti :cerek:
Da, sada mogu gdje hoću, haračim po vani i to sama, iako i dalje uporno sa sobom nosim Misar u torbici :D

Znam- ja bez helexa ne idem ni do susjede... :cerek:

micamacazg
04.09.2008., 20:22
Znam- ja bez helexa ne idem ni do susjede... :cerek:

Tak i ja :zubo: nikad neznaš kad će ti zatrebati :mig:

nego, bila ja kod dr. kaže dijeta i ak mi ne bu dobro do ponedjeljka dala mi je posudicu jel za uzorak znate čega :D i da samo dođem do nje po uputnicu i poslat će uzorak na analizu, a ak mi ne bu prek vikenda dobro da odem na zaraznu. i dalje sam u komatoznom stanju, frče stalno, bila 2put na zahodu, pijem rehidromix i linex i čaj od šipka bez ičeg i petit kekse i dvopek i rižu i bijelo meso kuhano bez ičeg, fuj, gladna sam ko pas :(

Maltretator
04.09.2008., 20:32
Sve ima razlog! Uvjek!

Ima, ali "razlog" nema sluha za ljudsko "dobro i zlo".

Maltretator
04.09.2008., 20:36
Tak i ja :zubo: nikad neznaš kad će ti zatrebati :mig:

nego, bila ja kod dr. kaže dijeta i ak mi ne bu dobro do ponedjeljka dala mi je posudicu jel za uzorak znate čega :D i da samo dođem do nje po uputnicu i poslat će uzorak na analizu, a ak mi ne bu prek vikenda dobro da odem na zaraznu. i dalje sam u komatoznom stanju, frče stalno, bila 2put na zahodu, pijem rehidromix i linex i čaj od šipka bez ičeg i petit kekse i dvopek i rižu i bijelo meso kuhano bez ičeg, fuj, gladna sam ko pas :(

Probaj ujutro popiti jedan otrof zvan "Coca Cola", pola litre, možda pomogne!

micamacazg
04.09.2008., 20:48
Probaj ujutro popiti jedan otrof zvan "Coca Cola", pola litre, možda pomogne!

ah ma više ni sama neznam šta da probam :( baš me frče :(

Astrice
04.09.2008., 20:50
Biće podrigivanja.A banana?

micamacazg
04.09.2008., 20:53
Biće podrigivanja.A banana?

nema promjene ni od banane :(

Dvojba
04.09.2008., 21:09
Sve ima razlog! Uvjek!

Pa neka ima.

Maltretator
04.09.2008., 21:09
Micamaca, nisam pratio, jesi li mijenjala štogod u doziranju i vrsti AD? To hoće napraviti dar-mar u probavi.