PDA

View Full Version : Anksioznost

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147

jaiv
19.09.2008., 18:52
Draga jaiv, već pomalo zaboravljam kad se to dogodilo. Znam da mi je depra prva otpala, anksioznost druga, a PA zadnji. I nije se dogodilo odjednom. Znam da sam u dućan išla svaki dan ( iz inata) jer se nikako nisam mogla pomiriti s prokletima PA. I svaki put me zdrmao :D
Mislim da je to na AD trajalo dosta dugo, skoro 2 mjeseca ili čak dva i pol mjeseca ( vidiš kako zaboravljam). Znam da sam počela misliti kako cipralex ne djeluje. Onda je to krenulo postupno. Imala sam lupanje srca na blagajni i želju da pobjegnem, ali sam počela primjećivati da mogu izdržati bez blamiranja ( tresenje ruku, ispadanje stvari, nesvjestice i inih pizdarija). Još je jedno vrijeme trajalo to lupanje srca ( sve blaže) dok na kraju nije prestalo. Kad je prestalo, i ja sam se prestala bojati. Nestalo je i depersonalizacije i derealizacije. Mislim da je to sve skupa bilo u paketu od nekih 3 mjeseca na AD. Nakon toga, mila majka - idem kud poželim :)

Hvala draga moja. :grli: Jedino što sam primjetila da mi se puno više spava. Bez problema bi mogla svako popodne začoriti na 2 sata i duže... Ne znam da li je to još od Ad-a ili ? :ne zna:

Jen8
19.09.2008., 19:54
toplo se nadam da je forum prošljakao.:s
eto, molim one koji imaju iskustva s uzimanjem ladiomila da napišu ponešto o tome. ja ga uzimam oko 2 tjedna, prvo pola tbl navečer, sada cijelu, 50 mg. osim suhoće ustiju i stalne žeđi nemam drugih nuspojava. no, čini mi se kao da sam malo više nego obično pospana, umorna i svakako više tupa preko dana. pa se zato pitam jel ima od njega stvarne koristi ili ne. psihićka mi je to propisala da mi se smanji strah i tako i potreba za uzimanjem prevelike dnevne doze xanaxa i kao bit ću opuštenija. nekako ne primjećujem tako nešto. naravno da ću se na terapiji s njome konzultirati, samo bih htjela i vas čuti. hvala puno!:s

Ja sam ga pila prije 10 god i super mi je pomogao. A sad mi je dao dr. citalon kao da je dosta bolji jer je novi lijek i da on potpuno u njega vjeruje. A ja ipak vjerujem više u ladiomil. Jer nisam imala nikakvih nuspojava i sve mi je prošlo, strahovi i ostalo što me već hvatalo, ne znam točno ali mislim otprilike kao i sad. Ne sjećam se za koliko dugo vremena, ali ne nešto pretjerano puno. Sama sam ga prestala piti, što je bilo skroz glupo od mene jer mislim da mi se sad ne bi možda ni vratilo da sam se ispravno držala terapije. Još mi je i frendica prije godinu pila ladiomil i super joj je pomogao. Tako da ti ja imam samo pozitivna iskustva s njim.

Jen8
19.09.2008., 20:00
Orkanske sam visove čitala prije olalalaaaaa godina :) I Zagorku isto, odlična je. Za Vjetrenjače bogova sam čula, a što čekam? Čekam plaću ko ozebo sunca da mogu kupit knjige :cerek:
Uspjela si prestati pušiti??? Čestitam !!! :top:

I ja sam počela kupovati knjige i sad sam zatrpana s knjigama koje neću pročitati po drugi put! Obožavala sam kupovati knjige, obožavam miris novih listova. Ali sam skužila da nema smisla, pogotovo kad sam kupila "Odgoj djevojaka u Češkoj" - koja debilna knjiga, srećom tanka pa nisam puno izgubila na tu glupost. Još su snimili i film!! Ma ne znam na osnovu čega?!
Od tada idem u knjižnicu i super mi je!
Ja prestala pušiti prije više od godine! Glupa odluka, bilo mi je lijepše dok sam pušila. Ja ću vjerojatno opet počet čim se zabrani pušenje svuda!!

rayoflight
19.09.2008., 20:41
Ja sam ga pila prije 10 god i super mi je pomogao. A sad mi je dao dr. citalon kao da je dosta bolji jer je novi lijek i da on potpuno u njega vjeruje. A ja ipak vjerujem više u ladiomil. Jer nisam imala nikakvih nuspojava i sve mi je prošlo, strahovi i ostalo što me već hvatalo, ne znam točno ali mislim otprilike kao i sad. Ne sjećam se za koliko dugo vremena, ali ne nešto pretjerano puno. Sama sam ga prestala piti, što je bilo skroz glupo od mene jer mislim da mi se sad ne bi možda ni vratilo da sam se ispravno držala terapije. Još mi je i frendica prije godinu pila ladiomil i super joj je pomogao. Tako da ti ja imam samo pozitivna iskustva s njim.

jesi ga pila samo navečer?:ne zna:

Dvojba
19.09.2008., 20:57
Mene puca serotonin i vedrina, iako sam prepolovio dnevnu dozu.
Možda od kristala i minerala, možda samo od sebe... pošto sam mnoge stvari riješio u javi i u snu. Nevjerovatno sam se otvorio i ništa "loše" ne uzimam k srcu.
Noćas sam u snu rekao ocu što ga ide.....

Ma samo neka puca serotonin, od viška glava ne boli :)

Dvojba
19.09.2008., 21:01
Zašto ne knjižnica? Daje veće mogućnosti eksperimentiranja.

Ja volim trajno imati knjigu. Osjećaj da je moram posuditi i vratiti u neko određeno vrijeme, stvara mi pritisak, a i imam glupav osjećaj da takva knjiga koja je prošla kroz mnoge ruke ima neki energetski naboj koji me ometa u čitanju. Glupavo, znam, ali što mogu kad tako osjećam :ne zna:

Dvojba
19.09.2008., 21:05
Hvala draga moja. :grli: Jedino što sam primjetila da mi se puno više spava. Bez problema bi mogla svako popodne začoriti na 2 sata i duže... Ne znam da li je to još od Ad-a ili ? :ne zna:

Da, to ti je još uvijek od AD i to je zapravo odlična stvar. Ako imaš mogućnosti, slijedi taj ritam i spavaj popodne. Spavanje regenerira nervni sustav. Serotonin, kojeg sada imaš u većoj količini, zaslužan je za dobar san. Zato depresivni i anksiozni ljudi često pate od nesanice, iako ima i suprotnih reakcija.

rayoflight
19.09.2008., 21:06
Mene puca serotonin i vedrina, iako sam prepolovio dnevnu dozu.
Možda od kristala i minerala, možda samo od sebe... pošto sam mnoge stvari riješio u javi i u snu. Nevjerovatno sam se otvorio i ništa "loše" ne uzimam k srcu.
Noćas sam u snu rekao ocu što ga ide.....

ja kad imam noćne more, osjećam gadan bijes prema roditeljima. to se svjesno odrađuje kroz nesvjesno. ali se nakon toga probudim izmoždena i treba mi par sati da prfunkcioniram toliko su očito ti osjećaji jaki i iscrpljujući.:confused:

Dvojba
19.09.2008., 21:07
jesi ga pila samo navečer?:ne zna:

Moj frend jako hvali Ladiomil - kaže da ugodno sedira ( opušta).

micamacazg
19.09.2008., 21:23
Micamaco, izdrži. Najgore si obavila. Pazi samo da ne dehidriraš ( i od dehidracije hoće doći do glavobolje). Popij malo rehidromixa. Odspavaj, odmori. Temperature nemaš?

Dobro sam, nemam temp (valjda, nisam mjerila) ali još serkam. Susjeda mi dala tablete ugljena pa ću to popiti možda me zatvori. Usput sam kod nje pročačkala nekakvu enciklopediju i zaključila prema simptomima da je najveća šansa da mi se dijagnosticira sindrom iritabilnog kolona (osim ako mi nađu parazite u crijevima).
Malo smo popričale i tako sam shvatila da je sve krenulo prvo sa jakim glavoboljama, pa onda sa konstantnim upalama sinusa pa gnojne angine u grlu, pa pikanje u srcu, pa gastritis i sada ovo sa crijevima+ginekološki problemi. I tako sam shvatila da izgleda ta moja anksioznost ajmo reć je krenula od glave pa sve prema crijevima i kroz crijeva van. Napominjem da sada trenutno nemam takve ni glavobolje niti me nos zeza, već 2 mjeseca nisam popila niti jednu tabletu za gastritis :ne zna:
Što vi mislite o mom zaključku? da jednostavno ta boleština iz glave mora izaći kroz guzicu van :ne zna:

p.s. ak je to tak kaj je sljedeće na redu? trudnoća :misli:

Dvojba
19.09.2008., 23:21
[QUOTE=micamacazg;16117948]Dobro sam, nemam temp (valjda, nisam mjerila) ali još serkam. Susjeda mi dala tablete ugljena pa ću to popiti možda me zatvori. Usput sam kod nje pročačkala nekakvu enciklopediju i zaključila prema simptomima da je najveća šansa da mi se dijagnosticira sindrom iritabilnog kolona (osim ako mi nađu parazite u crijevima).
Malo smo popričale i tako sam shvatila da je sve krenulo prvo sa jakim glavoboljama, pa onda sa konstantnim upalama sinusa pa gnojne angine u grlu, pa pikanje u srcu, pa gastritis i sada ovo sa crijevima+ginekološki problemi. I tako sam shvatila da izgleda ta moja anksioznost ajmo reć je krenula od glave pa sve prema crijevima i kroz crijeva van. Napominjem da sada trenutno nemam takve ni glavobolje niti me nos zeza, već 2 mjeseca nisam popila niti jednu tabletu za gastritis :ne zna:
Što vi mislite o mom zaključku? da jednostavno ta boleština iz glave mora izaći kroz guzicu van :ne zna:

Vidi na ovoj stranici koliko u njoj pronalaziš svoje simptome.
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1066/

No ne treba se zaletavati sa zaključcima, čekaj dok stignu nalazi.

marinella
19.09.2008., 23:39
Migrena je odvratna stvar. Pomaže isključivo i samo mirovanje, ležanje u zatamnjenoj prostoriji, čaj od kamilice i dobar analgetik. Meni pomaže jedino Plivadon, ali mi gadno sjedne na želudac i nerijetko mi može isprovocirati anksioznost. Sad koristim Plicet i zadovoljna sam.
Nadam se da ćeš moći malo odspavati - nema boljeg od sna da glava prođe. Javi nam kako ti je. :(

uf ja vam se mučim s glavoboljama od kad znam za sebe.znači najvažnije nešto lagano jesti,da ne pada teško na želudac a ipak da ne budemo gladni jer i glad često zna izazvati glavobolje.važno je pronaći dobru tabletu,meni trenutno pomaže panadol extra,kafetin me ugodno iznenadio i neofen.no lako se naviknuti na jedne pa se moraju mijenjati.za one koji imaju problema sa sinusima meni su znale pomagati Klarinase.

marinella
19.09.2008., 23:40
Da, to ti je još uvijek od AD i to je zapravo odlična stvar. Ako imaš mogućnosti, slijedi taj ritam i spavaj popodne. Spavanje regenerira nervni sustav. Serotonin, kojeg sada imaš u većoj količini, zaslužan je za dobar san. Zato depresivni i anksiozni ljudi često pate od nesanice, iako ima i suprotnih reakcija.

uf kak je to bilo lijepo..sjećam se kad sam tek bila počela piti Seroxat u kombinaciji s xanaxom znala sam po cio dan prespavati al to nije bio običan san nakon kog se najčešće budimo još umorniji,bilo je to stanje blaženstva :D:cerek:

marinella
19.09.2008., 23:45
jedan dobronamjeran savjet svima: prestanite analizirati svaku i najmanju promjenu u svome tijelu(pogotovo vi koji tek počinjete piti AD),puno je pametnije tu energiju usmjeriti na nešto drugo:kada ste na poslu,uživajte u njemu,predajte se svakim atomom svojeg tijela,težite uspjehu i uživajte u tom putu koji vas vodi njemu.kada gledate opušteni omiljenu seriju budite svjesni svakoga trenutka,kada ljubite dragoga uživajte svaki put kao da vam je prvi! :cerek: meni je ta formula promijenila život! samo se sjetite kakva sam bila tu prije mjesec dana! zaboravite svoju anksioznost,vjerujte mi ona ne zaslužuje da joj pridajete toliko pozornosti!zaboravite ju i živite punim plućima! prođu dani i dani,pa i tjedni da je se ne sjetim. isto želim i vama! :)

Kejt 8
20.09.2008., 00:10
Malo me gnjavi mokraćni mjehur.

Imam doma Nolicin, znam da mi je jednom prije par god. bio super kad sam imala upalu mokraćnog mjehura i sad sam ga htjela uzeti, ali sam pročitala uputstva i vidim da piše oprez pri upotrebi ako se uzimaju triciklički antidepresivi.
Cipralex nije triciklički, jel da Dvojbo?
Vrijedi li ta mjera opreza i za cipralex :misli: ili bih ga mogla uzeti???

Također piše da treba pripaziti ako se uzimaju ljiekovi protiv zgrušavanja krvi, jer bi moglo doći do krvarenja, a znam da kod cipralexa postoji ista opasnost ako se uzima recimo s tabl. protiv bolova, andolom ili aspirinom? Sad ne znam kaj da napravim: uzeti ili ne uzeti???!!!

Dvojbo, imaš li iskustva s Nolicinom? Kaj da uzmem da me mokr. mjehur prestane gnjaviti? Nije ništa prestrašno, onak malo gnjavucka, valjda zbog promjene vremena i zahlađenja, a ja dosta dugo hodala bez čarapa...

Kejt 8
20.09.2008., 00:12
jedan dobronamjeran savjet svima: prestanite analizirati svaku i najmanju promjenu u svome tijelu(pogotovo vi koji tek počinjete piti AD),puno je pametnije tu energiju usmjeriti na nešto drugo:kada ste na poslu,uživajte u njemu,predajte se svakim atomom svojeg tijela,težite uspjehu i uživajte u tom putu koji vas vodi njemu.kada gledate opušteni omiljenu seriju budite svjesni svakoga trenutka,kada ljubite dragoga uživajte svaki put kao da vam je prvi! :cerek: meni je ta formula promijenila život! samo se sjetite kakva sam bila tu prije mjesec dana! zaboravite svoju anksioznost,vjerujte mi ona ne zaslužuje da joj pridajete toliko pozornosti!zaboravite ju i živite punim plućima! prođu dani i dani,pa i tjedni da je se ne sjetim. isto želim i vama! :)

Da, sjećam se kakva si bila...
Drago mi je da si ovako dobro. :top: Bravo!

Dvojba
20.09.2008., 00:25

Imam doma Nolicin, znam da mi je jednom prije par god. bio super kad sam imala upalu mokraćnog mjehura i sad sam ga htjela uzeti, ali sam pročitala uputstva i vidim da piše oprez pri upotrebi ako se uzimaju triciklički antidepresivi.
Cipralex nije triciklički, jel da Dvojbo?
Vrijedi li ta mjera opreza i za cipralex :misli: ili bih ga mogla uzeti???

Također piše da treba pripaziti ako se uzimaju ljiekovi protiv zgrušavanja krvi, jer bi moglo doći do krvarenja, a znam da kod cipralexa postoji ista opasnost ako se uzima recimo s tabl. protiv bolova, andolom ili aspirinom? Sad ne znam kaj da napravim: uzeti ili ne uzeti???!!!

Dvojbo, imaš li iskustva s Nolicinom? Kaj da uzmem da me mokr. mjehur prestane gnjaviti? Nije ništa prestrašno, onak malo gnjavucka, valjda zbog promjene vremena i zahlađenja, a ja dosta dugo hodala bez čarapa...

Cipralex nije triciklički, on je SSRI. Čitala sam o Nolacinu, piše ovo:Pri istodobnom uzimanju norfloksacina i antikoagulansa (varfarina) povećava se njihov terapijski učinak.
- Ti, naravno, ne uzimaš nikakve antikoagulanse pa ni nema nikakvih opasnosti. Po ovome, mislim da možeš bez brige piti Nolacin.
Cipralex i andoli i aspirini se ne uzimaju zajedno jer mogu izazvati krvarenje u želucu.

Bilo bi dobro da ovo naša Maherica potvrdi.

Dvojba
20.09.2008., 00:39

Marinella, sve je super što si napisala i slažem se :top:
Ali, nije stvar u tome da se zaboravi na anksioznost. Ne pojavljuje se ona zato što mi to želimo - ona dolazi mimo naše svijesti i volje. Čak i kad je čovjek na AD-u i anksioznost se bitno umanji, treba jakoooo dugo vremena da čovjek shvati da je više nema. Dugo ostaje prisutna navika sjećanja na nju. A sve iz straha da se ona opet ne vrati, iz nevjerice. Čak može doći do krize zato što se nema anskioznosti i raznih prisilnih misli. Ja sam imala tu krizu puna 4 mjeseca i još je imam, iako sve manje. Ne mogu se još naviknuti na novu - ja. Stara JA je bila krcata strahovima, stalno zabrinuta, plašljiva, nervozna, preosjetljiva. Tako su bile obojane i moje misli. Kada je to nestalo, ostala je praznina u mozgu. Panika. Neme više mene. Kao da je netko otkinuo glavni komad moga identiteta, moje drage JA. Zamisli, javila mi se strašna žudnja i bol za "starom ja". Nova JA je prazna. Znam i zašto. Pa cijeli život, od ranog djetinjstva sam anksiozna. To se strašan preokret. Stara JA je voljela čitanje, duhovne tehnike, imala je mrak intuiciju, vidovite snove, bila je sva transcedentalna. Nova JA je ostala bez toga i mnogih drugih elemenata osobnosti koji mi jako nedostaju. Teško se s time pomiriti. Sada moram iznova stvarati nove interesne zone da popunim te rupe u sebi, mozgu, psihi, kako god se to zvalo. Vidiš, tebi je pomogla ljubav, ti si za sebe igrom slučaja našla možda najbolje rješenje. Jer gdje ćeš veće snage, pokretačke energije i stimulansa od ljubavi? Zato mi svi učimo biti novi, učimo se novim ponašanjima, novim mislima, novom načinu razmišljanja. Tu je psihoterapija velika pomoć, Da, u pravu si kad kažeš da treba misli skrenuti s anskioznosti. To je točno. Ali za to treba vremena. No nije nemoguće, to je najbitnije :top:

Kejt 8
20.09.2008., 01:55
Dvojbo,

hvala ti, ja isto mislim da je tako.
Već sam uzela jedan i idem na spavanje...

Pusa!:)

jaiv
20.09.2008., 12:02

O da, kad god imam priliku, odmah se bacim u vodoravni položaj... :cerek:

marinella
20.09.2008., 12:04
Ali, nije stvar u tome da se zaboravi na anksioznost. Ne pojavljuje se ona zato što mi to želimo - ona dolazi mimo naše svijesti i volje.

, Da, u pravu si kad kažeš da treba misli skrenuti s anskioznosti. To je točno. Ali za to treba vremena. No nije nemoguće, to je najbitnije :top:

ovo "zaboravi"je značilo upravo skretanje misli s nje,i nepridavanja joj prevelike uloge u životu.znam teško je,ali vremenom postaje lakše.
iako sam i prije mjesec dana bila na AD,na istoj dozi moja aknsioznost je bila otliko visoka da sam se osjećala gore nego ikada,čak i bez lijekova dok sam bila.znači nije stvar samo u tableticama nego i u našem stavu! :mig:

a što se tiče gublčjenja stare sebe znam o čemu pričaš:i ja sam bila slična,gutala knjige, posebice one vezane za psihologiju,duhovno rasla,bila opsjednuta serijama,glumcima,filmovima ali opsjednuta u doslovnom smislu riječi,ovisna o internetu.sada toga više nema.i dalje se trudim čitati,duhovno rasti ali drago mi je da nema više ove opsjednutosti.sada usmjeravam energiju na neke druge stvai-posao,prijatelje,dragog.nisam izgubila sve segmente sebe,samo neke dijelove koji nisu bili zdravi za mene,sada ih nadomještavam drugima i zbog toga se osjećam ispunjenom i sretnom osobom!

rayoflight
20.09.2008., 18:47
Ali, nije stvar u tome da se zaboravi na anksioznost. Ne pojavljuje se ona zato što mi to želimo - ona dolazi mimo naše svijesti i volje. Čak i kad je čovjek na AD-u i anksioznost se bitno umanji, treba jakoooo dugo vremena da čovjek shvati da je više nema. Dugo ostaje prisutna navika sjećanja na nju. A sve iz straha da se ona opet ne vrati, iz nevjerice. Čak može doći do krize zato što se nema anskioznosti i raznih prisilnih misli. Ja sam imala tu krizu puna 4 mjeseca i još je imam, iako sve manje. Ne mogu se još naviknuti na novu - ja. Stara JA je bila krcata strahovima, stalno zabrinuta, plašljiva, nervozna, preosjetljiva. Tako su bile obojane i moje misli. Kada je to nestalo, ostala je praznina u mozgu. Panika. Neme više mene. Kao da je netko otkinuo glavni komad moga identiteta, moje drage JA. Zamisli, javila mi se strašna žudnja i bol za "starom ja". Nova JA je prazna. Znam i zašto. Pa cijeli život, od ranog djetinjstva sam anksiozna. To se strašan preokret. Stara JA je voljela čitanje, duhovne tehnike, imala je mrak intuiciju, vidovite snove, bila je sva transcedentalna. Nova JA je ostala bez toga i mnogih drugih elemenata osobnosti koji mi jako nedostaju. Teško se s time pomiriti. Sada moram iznova stvarati nove interesne zone da popunim te rupe u sebi, mozgu, psihi, kako god se to zvalo. Vidiš, tebi je pomogla ljubav, ti si za sebe igrom slučaja našla možda najbolje rješenje. Jer gdje ćeš veće snage, pokretačke energije i stimulansa od ljubavi? Zato mi svi učimo biti novi, učimo se novim ponašanjima, novim mislima, novom načinu razmišljanja. Tu je psihoterapija velika pomoć, Da, u pravu si kad kažeš da treba misli skrenuti s anskioznosti. To je točno. Ali za to treba vremena. No nije nemoguće, to je najbitnije :top:

ja sam isto na takvom nekakvom putu. i kad se u nečemu osjećam dobro, nakon toga obično uslijedi anksioznost kao da se nesvjesno kažnjavam što sam se osjećala dobro, jer, ne, ne smiješ ti biti dobro, nsi zaslužila. majko mila kako psiha može biti sje...

Amsteer
20.09.2008., 21:32
dali puno može naštetiti ako se na par dana prestane uzimati terapija, budući da mi je psihić u drugom gradu, možda se dogodi da ću dva-tri dana ostati bez ljekova.....:ne zna:

matex
20.09.2008., 21:39
To je to!! Upravo tako sam se osjećala kada mi je coaxil počeo djelovati....užas živi veća depra nego prije zato što kao da sam počela gubit sebe odnosno te anksiozne djelove sebe..sada se polako navikavam, ali recimo danas sam anksiozna i srce mi preskače, točno mi je mjesec dana od kada pijem tablete..

Maltretator
20.09.2008., 21:40
dali puno može naštetiti ako se na par dana prestane uzimati terapija, budući da mi je psihić u drugom gradu, možda se dogodi da ću dva-tri dana ostati bez ljekova.....:ne zna:

Kojih lijekova? I u kojem gradu? Sa povijesti bolesti možeš kupiti lijekove!

Ako i ne uspiješ do lijekova, smanji doze pa ćeš imati dulje......

Amsteer
20.09.2008., 23:08
Kojih lijekova? I u kojem gradu? Sa povijesti bolesti možeš kupiti lijekove!

Ako i ne uspiješ do lijekova, smanji doze pa ćeš imati dulje......

velafax....glupo mi je samoj smanjivati doze.....

Dvojba
21.09.2008., 00:19
velafax....glupo mi je samoj smanjivati doze.....

Draga Amsterdamko, poslušaj Maltretatora.
Slobodno možeš malo smanjiti dozu, ionako se radi o dva, tri dana. I to je bolje nego napraviti stanku od 3 dana bez tableta. Prekidi nisu poželjni jer dosta vraćaju terapiju unazad - zato nož u ruke i sjeckaj tablete :)

Druga opcija je kako Malt. kaže je da povijest bolesti pokažeš u apoteci i jednostavno si kupiš lijek. Poslije odeš kod doktora po svoju redovitu dozu, a ovaj kupljeni lijek si sačuvaš za takve situacije kada si bez AD. Jel piješ B vitamine?

Dvojba
21.09.2008., 00:24
ja sam isto na takvom nekakvom putu. i kad se u nečemu osjećam dobro, nakon toga obično uslijedi anksioznost kao da se nesvjesno kažnjavam što sam se osjećala dobro, jer, ne, ne smiješ ti biti dobro, nsi zaslužila. majko mila kako psiha može biti sje...

Ma nije nesvjesno kažnjavanje, nego prisjećanje. Osobe koje su godinama anksiozne navikle su na svoju strepnju, strah i tjeskobu. Kada smo dobro, onda nam je čudno da smo dobro, jer nismo naviknuti biti dobro :D Zato treba vremena da shvatimo da nama doista može biti dobro. Moramo shvatiti i prihvatiti činjenicu da hebena anskioznost može nestati, bilo zbog lijeka ili psihoterapije. To ne ide preko noći, nego postupno.

Dvojba
21.09.2008., 00:28
To je to!! Upravo tako sam se osjećala kada mi je coaxil počeo djelovati....užas živi veća depra nego prije zato što kao da sam počela gubit sebe odnosno te anksiozne djelove sebe..sada se polako navikavam, ali recimo danas sam anksiozna i srce mi preskače, točno mi je mjesec dana od kada pijem tablete..

Polako, polako. Ipak ima pomaka, a tek si mjesec dana na AD. Anskioznost neće samo tako nestati, ona će se i na AD pojavljivati, ali sve rijeđe i sve slabije. To je proces koji traje. Ja sam čak bila u depresiji zbog gubljenja tih dijelova sebe na koje sam navikla, a kako Kejt dobro kaže, to su upravo oni dijelovi koji nam rade sranja. Vodi kontrolu o depresiji, ako se ona pojača da te onemogućava da normalno funkcioniraš, pravac psihijatru. Ako ona nije tako jaka i nije prisutna svakodnevno, onda je to samo normalni tijek poremećaja koji povremeno probije preko AD, što je normalno.

rayoflight
21.09.2008., 09:50
jutro, pospanci!
gdje ste? ušuškani sigurno u dekice. vani je fuj hladno, oblačno i kiši pomalo.

micamacazg
21.09.2008., 10:55
Vidi na ovoj stranici koliko u njoj pronalaziš svoje simptome.
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1066/

No ne treba se zaletavati sa zaključcima, čekaj dok stignu nalazi.

evo nekih od siptoma u kojima se pronalazim:

Dio bolesnika ima pojačan gastrokolični refleks, a manifestira se brzim nagonom na stolicu odmah nakon obroka, u principu poslije većine obroka.Jaki grčevi crijeva, koji se ne kreću crijevom normalno, nego najčešće stoje na mjestu, karakteristika su tog stanja.Proljevi se mogu javljati u bilo koje doba dana, uz grčeve i bolove u trbuhu.Katkad izgleda kao bakterijska infekcija hranom (trovanje hranom), što znači da počinje iznenada, s grčevima u trbuhu i većim brojem kašastih i vodenastih stolica.Kod drugih bolesnika javljaju se samo dvije do tri stolice ujutro, odmah poslije doručka ili nekad nepravilno tijekom cijelog dana. Kod drugih bolesnika javljaju se samo dvije do tri stolice ujutro, odmah poslije doručka ili nekad nepravilno tijekom cijelog dana.Drugi primjećuju da im jutarnje uzimanje tekućine, kave, soka ili alkoholnog pića djeluje kao jak podražaj na stolicu. Kod bolesnika s proljevima obično se uz grčevite bolove javlja lagana mukla bol u donjem dijelu trbuha. ...prisutni su bol u trbuhu koja popušta nakon stolice, učestali broj stolica, obično kašastih ili sluzavih, zatvor i nadutost, a katkad i "stolica poput olovke" zbog grča završnog dijela debelog crijeva...Tipična je osjetljivost na dodir cijeloga debelog crijevo. Desno, u visini pupka, obično se pipa početni dio debelog crijeva ispunjen zrakom i tekućinom, oba zavoja debelog crijeva pod rebrenim lukovima su osjetljiva, a sigmoidni dio crijeva u lijevom donjem dijelu trbuha napet je i osjetljiv. Nakon nešto čvršćeg pritiska i masaže trbuha, osjetljivost i bol nestaju

:ne zna:

micamacazg
21.09.2008., 17:28
evo još jedan zanimljiv članak http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1324/

micamacazg
21.09.2008., 18:53
danas nema nikoga :confused: kaj ste svi pozaspali od ovog trulog vremena :rolleyes: ja sam nekako pospana i dosta me glava boli

Butterfly_20
21.09.2008., 21:16
Uhvatila me neka viroza, pa sam odležala malo kod kuće. Ali sutra idem na posao jer mi je već stvarno dosadno doma.
Ja sam ti relativno ok. Pijem AD već dva i pol mjeseca i mislim da mi je bolje jer nemam već neko virijeme PA ni anksioznost. Izalzim vani i sama i s drugima s tim da se nekad osjećam dobro, a nekad manje dobro, ali odavno se ne osjećam loše što je bitno. Još me jedino muči taj osjećaj derealizacije ponekad ali valjda će vremenom proći. I nekad pri hodu osjećam laganu nesigurnost i vrtoglavicu, ali i to će valjda proći.
Glavno da sam se pomakla s mrtve točke. Što ti misliš? Ne očekujem čuda od AD za 2 i pol mjeseca.
Kako si ti inače?

Draga, jako sam sretna da ti je bolje! Ja sam nesto vise od 3mj na AD, i osjecam se tocno kao sto si i ti opisala. Nema PA, nema anksioznosti, tek tu i tamo neki recimo "ostatak", raspolozenje vecinom stabilno...
Prije 20-ak dana sam dala i ispit, upisala drugu godinu i jedva cekam da pocnu predavanja, spremna sam ponovo na svakodnevne obaveze! :)

Butterfly_20
21.09.2008., 21:28
toplo se nadam da je forum prošljakao.:s
eto, molim one koji imaju iskustva s uzimanjem ladiomila da napišu ponešto o tome. ja ga uzimam oko 2 tjedna, prvo pola tbl navečer, sada cijelu, 50 mg. osim suhoće ustiju i stalne žeđi nemam drugih nuspojava. no, čini mi se kao da sam malo više nego obično pospana, umorna i svakako više tupa preko dana. pa se zato pitam jel ima od njega stvarne koristi ili ne. psihićka mi je to propisala da mi se smanji strah i tako i potreba za uzimanjem prevelike dnevne doze xanaxa i kao bit ću opuštenija. nekako ne primjećujem tako nešto. naravno da ću se na terapiji s njome konzultirati, samo bih htjela i vas čuti. hvala puno!:s

Ja pijem Ladimil 3 mjeseca, po 3 i pol tablete dnevno.
Nuspojave tipa pospanost i umor sam imala sam imala prvih tjedan dana kada sam uzimala 1/2 1/2 1/2 tablete, doslovne su me obarale u krevet, i nakon 12 sati spavanja po noci, jos sam znala 2-3 sata preko dana spavati.
Otad nikakvih nuspojava nisam imala, a shrink mi kaze da su nuspojave kod ladimila rijetke i da ih vecina ljudi jako dobro podnosi.
Napredak je dosao sto se tice depresije nakon mjesec dana, a sto se tice anksioznosti nakon 2-2,5mjeseca. Uglavnom tek sada nakon 3 mjeseca shvatis da je doslo do vidiljivog oporavka.
Kao sto ti pise u uputama, sto se tice umora i pospanosti nekada je tesko razluciti radi li se o simptomima depresije i anks. ili nuspojavama.
Drzim ti fige i savjetujem da pustis ladiomilu barem dva mjeseca da djeluje, naravno polako se pocni skidati sa xanaxa, ja ga vec posljednja dva mjeseca uzimam po potrebi (sto znaci jedna 0,25 tableta jednom u desetak dana).

matex
21.09.2008., 21:31
joj sutra je ponedjeljak...šmrc...

Maltretator
22.09.2008., 03:11
danas nema nikoga :confused: kaj ste svi pozaspali od ovog trulog vremena :rolleyes: ja sam nekako pospana i dosta me glava boli

Doslovno tak!

jaiv
22.09.2008., 10:11
Ovdje je stvarno pusto... Ili ste svi u poslu ili vas ovo vrijeme uspavalo.:D Ja sam katastrofa- od jučer ponovo proljev :( i imam tak upaljene krajnike da mi je muka. užas živi. Nadam se da ste vi svi dobro.

femmelatin
22.09.2008., 15:03
Ma nije nesvjesno kažnjavanje, nego prisjećanje. Osobe koje su godinama anksiozne navikle su na svoju strepnju, strah i tjeskobu. Kada smo dobro, onda nam je čudno da smo dobro, jer nismo naviknuti biti dobro .

I te kako može biti nesvjesno (samo)kažnjavanje!
Svi mi imamo u sebi čvrsto ukorijenjene neke stavove, vjerovanja, emocije i emocionalne obrasce, potisnute osjećaje. I toga često nismo svjesni.

Ovo što je cura napisala je odličan uvid i prvi korak ozdravljenju. Osvijetila je svoje potisnuto vjerovanje da NE ZASLUŽUJE biti dobro. Da ide na psihoterapiju, terapeut bi joj rekao da je to veliki breakthrough i točka od koje se može početi mijenjati i ozdravljivati. A to uvjerenje nastalo je tko zna kad i tko zna gdje u najranijim godinama života u tisućama i tisućama interakcija s bližnjima i okolinom.

Evo, neki dan mi priča prijateljica da je skupljala dijete iz vrtića i bila je tamo neka druga mama s klinkom od 2-3 godine. I maloj je nekaj palo iz ruke ili je nešto prolila i mama se počela derati na dijete - glupačo, kako si nepretna, ti UVIJEK nešto proliješ, ti NIKAD ne možeš napraviti ništa dobro... itd itd

I sad zamislite takvu situaciju koja se godinama ponavlja, i to dijete koje UČI da je glupo i ŽIVI u uvjerenju da je OVAKVA ili ONAKVA i da NIKAD ništa ne napravi kako treba.
25 godina kasnije ta "mala" ima anksioznost ili depresiju i netko će joj ovdje objasniti da joj je to od manjka serotonina. A taj serotonin joj je uskratila vlastita majka, usadivši joj uvjerenje da joj je dijete ni za što. Ta mama se toga vjerojatno ne sjeća (i sigurno bi, da je pitate, rekla da je svoje dijete voljela i da joj je sve pružila), niti se "mala" toga sjeća. Ta "mala" danas vjeruje da ne zaslužuje dobro se osjećati.
To je mehanika kojom nastaju poremećaji i vrlo je važno da je cura to osvijestila.

femmelatin
22.09.2008., 15:08

Ali evo, sad si to osvijestila i to je vrlo korisno. Neki to ne uspiju nikad. To je osjećaj koji bi trebala proraditi.
Upitaj se zašto tako misliš / osjećaš. Za što si kriva? Zašto se osuđuješ? I je li to stvarno istina? Možeš li prihvatiti sebe? itd.

femmelatin
22.09.2008., 15:30

Postoji razlog zašto su antibiotici lijekovi NA RECEPT.
Ne smiju se uzimati osim ako ih liječnik ne prepiše.
Od toga da imaš doma lijek star nekoliko godina (rok trajanja?), pa do toga što ne znaš koja bakterija ti je uzrokovala upalu (zato bi bilo dobro napraviti nalaz urina + urinokulturu), pa do toga da se antibiotik treba piti određen broj dana i uvijek cijela doza, a najčešća i najveća greška - ljudi piju 2-3 dana, bude im bolje, pa prestanu. Tako se stvara otpornost i kasnije antibiotici ne djeluju, a upala se samo zaliječi a ne izliječi te otvaramo začarani krug.

Također, vrlo je neodgovorno i tražiti i davati savjete o uzimanju lijekova preko foruma, odnosno uzeti neki lijek jer ti netko s foruma kaže - da, da, slobodno uzmi.

rayoflight
22.09.2008., 16:37
Ja pijem Ladimil 3 mjeseca, po 3 i pol tablete dnevno.
Nuspojave tipa pospanost i umor sam imala sam imala prvih tjedan dana kada sam uzimala 1/2 1/2 1/2 tablete, doslovne su me obarale u krevet, i nakon 12 sati spavanja po noci, jos sam znala 2-3 sata preko dana spavati.
Otad nikakvih nuspojava nisam imala, a shrink mi kaze da su nuspojave kod ladimila rijetke i da ih vecina ljudi jako dobro podnosi.
Napredak je dosao sto se tice depresije nakon mjesec dana, a sto se tice anksioznosti nakon 2-2,5mjeseca. Uglavnom tek sada nakon 3 mjeseca shvatis da je doslo do vidiljivog oporavka.
Kao sto ti pise u uputama, sto se tice umora i pospanosti nekada je tesko razluciti radi li se o simptomima depresije i anks. ili nuspojavama.
Drzim ti fige i savjetujem da pustis ladiomilu barem dva mjeseca da djeluje, naravno polako se pocni skidati sa xanaxa, ja ga vec posljednja dva mjeseca uzimam po potrebi (sto znaci jedna 0,25 tableta jednom u desetak dana).

hvala ti. ja pijem sad 2, a ne više 3 zolofta+ navečer ladiomil od 50 mg. vidjet ću sutra na terapiji što će mi dr reći jer ne vidim neke jače pomake, još mi je uvijek xanax broj jedan za strah, tjeskobu i stres iako mi se čini kao da slabije djeluje-možda zbog ladiomila.vidjet ćemo.:ne zna:

rayoflight
22.09.2008., 16:39
Ma nije nesvjesno kažnjavanje, nego prisjećanje. Osobe koje su godinama anksiozne navikle su na svoju strepnju, strah i tjeskobu. Kada smo dobro, onda nam je čudno da smo dobro, jer nismo naviknuti biti dobro :D Zato treba vremena da shvatimo da nama doista može biti dobro. Moramo shvatiti i prihvatiti činjenicu da hebena anskioznost može nestati, bilo zbog lijeka ili psihoterapije. To ne ide preko noći, nego postupno.

ovo je živa istina."samo" treba puuuuno vremena.:mig:

duxi9
22.09.2008., 18:38
hvala ti. ja pijem sad 2, a ne više 3 zolofta+ navečer ladiomil od 50 mg. vidjet ću sutra na terapiji što će mi dr reći jer ne vidim neke jače pomake, još mi je uvijek xanax broj jedan za strah, tjeskobu i stres iako mi se čini kao da slabije djeluje-možda zbog ladiomila.vidjet ćemo.:ne zna:

Sori nisam u zadnje vrijeme baš imala mnogo vremena za pratiti baš sve postove,
koliko ti to piješ Zolofta , jesam ja to dobro shvatila , ti si do sad pila tri Zolofa .
Molim te daj mi malo pojasni , koliko i zašto , evo ja pijem 11 mj. Zoloft
ali samo jednu tabletu na dan, Misar samo po potrebi a ispočetka sam pila tri puta na dan pa sam se polako skidala , zadnje vrijeme sam, opet počela malo češče koristiti Misar .
Molim te ajd mi odgovori.:mig:

anthony9906
22.09.2008., 19:30
Ovdje je stvarno pusto... Ili ste svi u poslu ili vas ovo vrijeme uspavalo.:D Ja sam katastrofa- od jučer ponovo proljev :( i imam tak upaljene krajnike da mi je muka. užas živi. Nadam se da ste vi svi dobro.

ajoj,suosjećam zbog krajnika,kvragu kako je to gadno:mad:,nadam se da će ti proć brzo.
što se tiče pliceta i plivadona,za migrenu mi ništa ne pomaže,tri dana me opralo tako da izgledam kao leš,a i ovako imam 50 kila:(

popila u sat ipo neofen 600 mg i dva baralgina i nula,nula,ništa ne pomaže..

hvala bogu to je iza mene.

u srijedu idem kod psihića,tako da tu ništa novo.
a danas me oprala panika pošteno,i to na helexu koji sam popila sat ranije:mad:
i usto,mislim da mi se vratila soc.fobija. a anksioznost je i dalje prisutna,u sve većoj mjeri.
ma ja sam za ništa...:(

pozdrav svima i pusa svima

micamacazg
22.09.2008., 19:46
Evo samo da vam javim, nalazi su u redu, nema nikakvih nametnika, parazita i tome slično. Od jučer ujutro nisam bila na wc :ne zna: vidjet čemo kaj će biti sutra :rolleyes: bit će da je to sve na psihičkoj bazi..

jaiv kako je kod tebe? jel ima kakvih promjena na bolje?

anthony9906
22.09.2008., 19:49
Evo samo da vam javim, nalazi su u redu, nema nikakvih nametnika, parazita i tome slično. Od jučer ujutro nisam bila na wc :ne zna: vidjet čemo kaj će biti sutra :rolleyes: bit će da je to sve na psihičkoj bazi..

bok ti,pratim tvoje sraćke:) i drago mi je da su ti nalazi ok.
kako je s panikicom i to? bolje? manje se nerviraj:top:

rayoflight
22.09.2008., 20:34
koliko ti to piješ Zolofta , jesam ja to dobro shvatila , ti si do sad pila tri Zolofa .
ali samo jednu tabletu na dan, Misar samo po potrebi a ispočetka sam pila tri puta na dan pa sam se polako skidala , zadnje vrijeme sam, opet počela malo češče koristiti Misar .

pila 3 zolje radi depresije. budući da mi se pred ljeto stanje pogoršalo, dr mi je dala cipralex i polako sam se skidala sa zolje, no cipralex mi nije "sjeo". dr kaže da to ovisi o genetskoj strukturi svake osobe. onda sam se opet vratila na zolju, ali 2 dnevno+ladiomil koji je isto jedna vrsta antidepresiva i trebao bi umanjiti strah znači i potrebu za uzimanjem previše xanaxa što je jedan od mojih problema.
inače sam nekih 7 g. pila prozac, no kad sam promijenila psihijatricu, ona me je odmah stavila na zoloft jer je jači antidepresiv.
ako te još što zanima, samo pitaj.:ne zna:

rayoflight
22.09.2008., 20:37

očito imaš puno blaži oblik depre-i budi sretna zato-pa piješ samo 1 tbl. ali ako uzimaš češće misar, to reci svojoj psihićki.

duxi9
22.09.2008., 21:03
očito imaš puno blaži oblik depre-i budi sretna zato-pa piješ samo 1 tbl. ali ako uzimaš češće misar, to reci svojoj psihićki.

Hvala ti , pa čuješ zato pitam kaj mislim da meni i nije dovoljna ta jedna tableta , mislim da bi trebala još nešto , ja več skoro pa godinu pijem Zoloft i u biti mi je puno bolje .
Nemam više tako jake PA,ali mi se unatrag dva tjedna čini da mi je malo lošije ,
počela sam biti nekako nemirna , spopao me neki strah i aksiozna sam a več mi je bilo skoro ok.
Počela sam opet po noči zujiti , ne mogu spavati a s tim sam imala i prije problema, bila sam kronično neispavana ,i taman kad se to sve skupa nekako posložilo , evo opet me tandrknulo .:ne zna:
Mislim da bi trebala ipak otiči svoji dr.
Znaš ja ti kod psihijatra nisam bila , Zoloft mi je dala moja dr.
Misliš da bi mi doza povečana bila ok. , naravno ne na svoju ruku savjetovala bih se sa dr.
Zahvaljujem ti i lijepo te pozdravljam iz kišnog MEĐIMURJA. :top:

duxi9
22.09.2008., 21:06

Ja sam tebi odma rekla da ti je to na psihi jer je i meni isto tak bilo ,
dobro da si se prekontrolirala sad si bar sigurna , da nije nikaj opasno.
pusa!!!!:top:

rayoflight
22.09.2008., 21:10
Hvala ti , pa čuješ zato pitam kaj mislim da meni i nije dovoljna ta jedna tableta , mislim da bi trebala još nešto , ja več skoro pa godinu pijem Zoloft i u biti mi je puno bolje .
Nemam više tako jake PA,ali mi se unatrag dva tjedna čini da mi je malo lošije ,
počela sam biti nekako nemirna , spopao me neki strah i aksiozna sam a več mi je bilo skoro ok.
Počela sam opet po noči zujiti , ne mogu spavati a s tim sam imala i prije problema, bila sam kronično neispavana ,i taman kad se to sve skupa nekako posložilo , evo opet me tandrknulo .:ne zna:
Mislim da bi trebala ipak otiči svoji dr.
Znaš ja ti kod psihijatra nisam bila , Zoloft mi je dala moja dr.
Misliš da bi mi doza povečana bila ok. , naravno ne na svoju ruku savjetovala bih se sa dr.
Zahvaljujem ti i lijepo te pozdravljam iz kišnog MEĐIMURJA. :top:

gle, meni se smrači kad netko veli da samo pije lijekove, a ne ide na pt-psihoterapije. ja sam 7 godina išla na dvotjedne, mjesečne, višemjesečne-izgubila bez veze gomilu vremena bez nekog pomaka jer žena ne zna to raditi. znači, postoji, nažalost, i ta mogućnost da se namjeriš n takvog, a onda sam našla sadašnju i uopće ju ne mogu uspoređivati s bivšom. i nikako lijekovi ne mogu riješiti problem, oni su kao nešto što ti daje snagu da koliko toliko funkcioniraš, a u bit problema ulazi se samo psihoterapijama.
eto. na tebi je da doneseš odluku. i vjeruj mi, nije lako, ali postaje lakše kad počneš prorađivati stvari koje nisi proradila već potisnula duboko u sebi.hrabro zakorači u sebe!:top:

rayoflight
22.09.2008., 21:18
Ali evo, sad si to osvijestila i to je vrlo korisno. Neki to ne uspiju nikad. To je osjećaj koji bi trebala proraditi.
Upitaj se zašto tako misliš / osjećaš. Za što si kriva? Zašto se osuđuješ? I je li to stvarno istina? Možeš li prihvatiti sebe? itd.

o, radim ti ja na tome ohoho vremena. ono što si pisala o mami koja se izderala na kćer, pa tako nekako je izgledao odnos mog oca prema meni, stalno kritike, nikad pohvala. sustavno je radio (iako nije bio svjestan koje zlo radi) na mom nesamopouzdanju. dok je s druge strane, mama bila prezaštitnička čime su stvorili vrlo ambivalentnu osobu-mene. ali ima tu i genetike-mama bolovala godinama od depre, bila po bolnicama dok sam bila klinka...sve je to kompleksno...ali kroz pt spoznajem puno toga, a najteže je, naravno, prihvaćanje spoznatog. u smislu npr., gle, stari ti je sebična s...
daj to prihvati, a za takve stvari treba vremena kod nekog više, kod nekog manje...:top:

Kejt 8
22.09.2008., 21:22
@ femmelatin,

Nolicin je uroantiseptik i može se uzimati i preventivno.

Hvala na pitanju tj. upozorenju za rok trajanja - baš toliko glupa nisam :cerek: - rok trajanja mu je do 2012...

Inače, napomenula sam - pothladila sam se, jer sam hodala bosa u sandalama kad je već bilo debelo zahladilo plus sam još mengu trebala dobiti pa me sve štrecalo. Sad sam dobro.

Imala sam za njega recept negdje prije godinu dana, dala mi je doktorica kad sam išla na put, da mi se ne ponovi jedna prethodna situacija kad sam se prije par godina prehladila na putu (za to sam rekla da sam ga tada uzimala i da odlično djelovao). No, nije mi od tada trebao, pa mi je ostao u ladici i eto vrijedi još 4 godine.

A moju neodgovornost ostavi meni, ovakvih s viškom pameti ko ti mi je već bio pun kufer na ovoj temi.

Kejt 8
22.09.2008., 21:31
Postoji razlog zašto su antibiotici lijekovi NA RECEPT.
Ne smiju se uzimati osim ako ih liječnik ne prepiše.
Od toga da imaš doma lijek star nekoliko godina (rok trajanja?), pa do toga što ne znaš koja bakterija ti je uzrokovala upalu (zato bi bilo dobro napraviti nalaz urina + urinokulturu), pa do toga da se antibiotik treba piti određen broj dana i uvijek cijela doza, a najčešća i najveća greška - ljudi piju 2-3 dana, bude im bolje, pa prestanu. Tako se stvara otpornost i kasnije antibiotici ne djeluju, a upala se samo zaliječi a ne izliječi te otvaramo začarani krug.

Također, vrlo je neodgovorno i tražiti i davati savjete o uzimanju lijekova preko foruma, odnosno uzeti neki lijek jer ti netko s foruma kaže - da, da, slobodno uzmi.

Osim toga, to me ćopilo u petak navečer, dakle kad mi doktorica dva- tri dana ne bi bila dostupna, a ispred mene je bio vikend... dakle, mogla sam 2-3 dana doma cviliti i skvičati... a imam u ladici lijek za to. Valjda sam trebala usred noći ići na hitnu pomoć reći da mi se malo prečesto piški, a doma u ladici imam Nolicin koji mi je doktorica prepisala za upravo takve slučajeve... Valjda je normalno da ću tu pitati ljude je li netko to uzimao uz AD...

duxi9
22.09.2008., 21:34
gle, meni se smrači kad netko veli da samo pije lijekove, a ne ide na pt-psihoterapije. ja sam 7 godina išla na dvotjedne, mjesečne, višemjesečne-izgubila bez veze gomilu vremena bez nekog pomaka jer žena ne zna to raditi. znači, postoji, nažalost, i ta mogućnost da se namjeriš n takvog, a onda sam našla sadašnju i uopće ju ne mogu uspoređivati s bivšom. i nikako lijekovi ne mogu riješiti problem, oni su kao nešto što ti daje snagu da koliko toliko funkcioniraš, a u bit problema ulazi se samo psihoterapijama.
eto. na tebi je da doneseš odluku. i vjeruj mi, nije lako, ali postaje lakše kad počneš prorađivati stvari koje nisi proradila već potisnula duboko u sebi.hrabro zakorači u sebe!:top:

Da , sve to stoji i lijepo si to rekla ali ja mislim da su svi počeli prvo od svog liječnika ,tako i ja jer imam potpuno povjerenje u nju .
ALI .odma smo se mi i dogovorile da ako ne bude znatno poboljšanje da čemo pokušati to drugačije rješiti tj. da ču otiči psihijatru, do sad je meni išlo na bolje ali eto izgleda da sam nažalost zakoračila korak unatrag.
Ne znam ali isto tako mislim da su za večinu toga odgovorni i fizički uzroci usljed poremečaja kemijske ravnoteže u mozgu , u večini slučajeva takvi su kemijski poremečaji odgovorniji za bolest nego emocionaln i problemi.
Nisam sigurna kud ja spadam , mislim da sam ipak emocijonalno osjetljiva i da bih trebala otiči na psihoterapije.
hvala ti još jednom i pusa.:top:

Dvojba
22.09.2008., 21:34
Evo, neki dan mi priča prijateljica da je skupljala dijete iz vrtića i bila je tamo neka druga mama s klinkom od 2-3 godine. I maloj je nekaj palo iz ruke ili je nešto prolila i mama se počela derati na dijete - glupačo, kako si nepretna, ti UVIJEK nešto proliješ, ti NIKAD ne možeš napraviti ništa dobro... itd itd

I sad zamislite takvu situaciju koja se godinama ponavlja, i to dijete koje UČI da je glupo i ŽIVI u uvjerenju da je OVAKVA ili ONAKVA i da NIKAD ništa ne napravi kako treba.
25 godina kasnije ta "mala" ima anksioznost ili depresiju i netko će joj ovdje objasniti da joj je to od manjka serotonina. A taj serotonin joj je uskratila vlastita majka, usadivši joj uvjerenje da joj je dijete ni za što. Ta mama se toga vjerojatno ne sjeća (i sigurno bi, da je pitate, rekla da je svoje dijete voljela i da joj je sve pružila), niti se "mala" toga sjeća. Ta "mala" danas vjeruje da ne zaslužuje dobro se osjećati.
To je mehanika kojom nastaju poremećaji i vrlo je važno da je cura to osvijestila.

Odličan primjer!
Molim te, daj ti meni objasni, kako to da u ovom primjeru djevojčica ima anskioznost jer se majka na nju derala i sustavno je izlagala pogrdama zbog čega djevojčica poslije izrasta u nesigurno biće, a mnogi koje ja znam odgajani su još i gore, s još većim maltretiranjima i ponižavanjima, a ipak nikad nisu zaradili anksioznost ili socijalnu fobiju???

rayoflight
22.09.2008., 21:47
Odličan primjer!
Molim te, daj ti meni objasni, kako to da u ovom primjeru djevojčica ima anskioznost jer se majka na nju derala i sustavno je izlagala pogrdama zbog čega djevojčica poslije izrasta u nesigurno biće, a mnogi koje ja znam odgajani su još i gore, s još većim maltretiranjima i ponižavanjima, a ipak nikad nisu zaradili anksioznost ili socijalnu fobiju???

mogu ja? svatko doživljava stvari na svoj način. jel se slažeš s tim?

Dvojba
22.09.2008., 22:36
mogu ja? svatko doživljava stvari na svoj način. jel se slažeš s tim?

Bravo. Jako si blizu. Ali zašto svatko doživljava stvari na svoj način, čak i mala djeca? Zašto odgoj u kojem roditelj uporno omalovažava dijete ne stvara nužno dijagnozu anskioznosti ili neke fobije u budućnosti ili dijagnoze u potpunosti izostanu i čovjek izraste u normalnu osobu, dok se nekima to ipak usiječe i postane fina podloga za anskioznost i sl. dijagnoze?

rayoflight
22.09.2008., 22:49
Bravo. Jako si blizu. Ali zašto svatko doživljava stvari na svoj način, čak i mala djeca? Zašto odgoj u kojem roditelj uporno omalovažava dijete ne stvara nužno dijagnozu anskioznosti ili neke fobije u budućnosti ili dijagnoze u potpunosti izostanu i čovjek izraste u normalnu osobu, dok se nekima to ipak usiječe i postane fina podloga za anskioznost i sl. dijagnoze?

a, j....ga sad, dvojbo:ne zna:nisam čitala dovoljno literature koja kroz istraživanja to objašnjava. ajd nam reci:ne zna:izgrađeni ili neizgrađeni obrambeni mehanizmi? to ide kroz najraniji odgoj

jaiv
22.09.2008., 23:09
ajoj,suosjećam zbog krajnika,kvragu kako je to gadno:mad:,nadam se da će ti proć brzo.
što se tiče pliceta i plivadona,za migrenu mi ništa ne pomaže,tri dana me opralo tako da izgledam kao leš,a i ovako imam 50 kila:(

popila u sat ipo neofen 600 mg i dva baralgina i nula,nula,ništa ne pomaže..

hvala bogu to je iza mene.

u srijedu idem kod psihića,tako da tu ništa novo.
a danas me oprala panika pošteno,i to na helexu koji sam popila sat ranije:mad:
i usto,mislim da mi se vratila soc.fobija. a anksioznost je i dalje prisutna,u sve većoj mjeri.
ma ja sam za ništa...:(

pozdrav svima i pusa svima

Da,krajnici su tak sjeb... kad netko ima kronične upale...užas.jesi probala panadol extra za migrene? sretno kod psihića. Bit će bolje. Pusa

jaiv
22.09.2008., 23:12

Ma nemam pojma- 6 dana nisam imala proljev i jučer i danas ponovo.:( Sutra mi stižu nalazi, ali doktorica je imala smrtni slučaj u obitelji pa ne radi.

rayoflight
22.09.2008., 23:12
evo, našla neke teorije

"...Kako se razvijaju ego obrambeni mehanizmi? Priroda naših obrambenih mehanizama ovisi o načinu prolaska kroz stadije psihoseksualnog, odnosno libidinog sazrijevanja od rođenja do odrasle dobi. Genetski koncept razvoja osobnosti definira različite faze psihoseksualnog razvoja opisuje posljedice streasa tijekom kritičnih faza kako biološkog (osobito seksualnog) tako i psihološkog razvoja Kao rezultat međudjelovanja okolinskih stresora i konstitucijskih čimbenika djetetov razvoj može zastati u kritičnim fazama što dovodi do maladaptivnih odgovora na stresore koji se prenose u odraslu dob....":confused:

Dvojba
22.09.2008., 23:14
a, j....ga sad, dvojbo:ne zna:nisam čitala dovoljno literature koja kroz istraživanja to objašnjava. ajd nam reci:ne zna:izgrađeni ili neizgrađeni obrambeni mehanizmi? to ide kroz najraniji odgoj

Nisam ni ja znala. Ovako ti je to meni psihijatar objašnjavao. Rekao je da se radi o otpornosti na stres ( znači, koliko nam je jak nervni sustav da podnosi stanje učestalog, opetovanog stresa). Neki ljudi imaju prirodno ( genetski) jak nervni sustav i mogu izdržati duga razdoblja stresa i jako se dobro oporaviti od njega i ići dalje kroz život. Večina ljudi ima taj protustresni mehanizam koji ublažava stresnu reakciju iako ona još uvijek traje. No kod ljudi koji su slabe otpornosti na stres, kod njih stresna reakcija i dalje traje, čak i kada više nema realnog razloga za nju.Tu se dižu stresni hormoni koji mogu napraviti organsku štetu na mozgu, jer uništavaju moždane stanice te ometaju normalan rad neurotransmitera ( serotonina i ostalih) a koji nam upravo i trebaju da bismo normalno funkcionirali.

rayoflight
22.09.2008., 23:14
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/06_psihodinamika.asp#obrambeni_mehanizmi:kava:

Dvojba
22.09.2008., 23:16
evo, našla neke teorije

"...Kako se razvijaju ego obrambeni mehanizmi? Priroda naših obrambenih mehanizama ovisi o načinu prolaska kroz stadije psihoseksualnog, odnosno libidinog sazrijevanja od rođenja do odrasle dobi. Genetski koncept razvoja osobnosti definira različite faze psihoseksualnog razvoja opisuje posljedice stresa tijekom kritičnih faza kako biološkog (osobito seksualnog) tako i psihološkog razvoja Kao rezultat međudjelovanja okolinskih stresora i konstitucijskih čimbenika djetetov razvoj može zastati u kritičnim fazama što dovodi do maladaptivnih odgovora na stresore koji se prenose u odraslu dob....":confused:

Otprilike je to tako kako je i napisano. Prokleti stres koji može biti prisutan već u ranoj djetinjoj dobi. Nisu pod stresom samo odrasli, pod stresom mogu biti i mala djeca.

rayoflight
22.09.2008., 23:19
wikipedia-freud
"....Struktura ličnosti [uredi]
Freud govori o tri strukture koje čine ličnost:

Id – Id je urođena komponenta ličnosti, nalazi se u nesvjesnom. On sadrži sve ono psihološko kod pojedinca, sve ono naslijeđeno, a to su kao prvo instinkti ili nagoni, automatske reakcije. Sva psihička energija dolazi iz ida. Ego i superego ne bi mogli funkcionirati bez ida. Id je središte svega animalnog, neograničenog, životinjskog. On ne priznaje nikakve zakone, ograničenja, pravila, ne želi biti sputan, ne poznaje nikakve zabrane. Id radi i djeluje po principu ugode kako bi smanjio psihičku napetost. On je iracionalan, narcističan i impulzivan. U njemu je najprisutniji libido (nagon).
Ego – Prisutan je kod odraslog čovjeka. Ego je struktura koja funkcionira po principu realnosti. Freud kaže da je ego tu da bi kontrolirao id, da bi ga ograničio, usmjerio… On je onaj koji usmjerava ličnost prema napretku, razlikuje realnost i fikciju. Ima sposobnost trpljenja: trpi napetost, odgađa je. On zna planirati da bi došao do zadovoljenja na realan način. Sposoban je na promjenu. Raspolaže kognitivnim kapacitetima, ali ne funkcionira bez ida.
Superego – to je dio ličnosti koji se najkasnije razvija. Nije urođen, nego se razvija socijalizacijom. On je moralni čuvar ličnosti. Na temelju usađenih normi on sudi što je dobro a što loše u postupanju ličnosti, je li to u skladu s normama ili ne. Funkcionira po principu idealnosti i straha. Ego pomaže da superego ne ode previše u idealnost. Freud u superegu razlikuje 2 strukture:
Ego-ideal – razvija se pod utjecajem nagrada i pohvala. Ego-ideal u pojedincu izaziva osjećaj ponosa i vlastite vrijednosti
Savjest – razvija se pod utjecajem kazni, zabrana ili iz straha. Savjest izaziva osjećaj krivnje i grijeha.
Od tri strukture koje čine ličnost za Freuda je najslabiji ego. Id se uglavnom nalazi u nesvjesnoj razini ličnosti. Ego je raspoređen u sve tri, ali ga najviše ima u predsvjesnoj, dok superega najviše ima u svjesnoj....":kava:

rayoflight
22.09.2008., 23:29
www.psihijatrija.com/psihijatrija/.../TER-licnosti%20i%20psihicki%20aparat%202_prof%20Vuksic %2...

rayoflight
22.09.2008., 23:48
etogac, to sam tražila..,

"...Psihopatologija
Normalnost i psihopatologija su izmješani. Razlika je kvanitativna, a ne kvalitativna. To je pitanje neravnoteže između ida, ega i superega. Ako je id iznimno snažan posljedica je impulzivno agresivno ili seksualno ponašanje, a ako je superego snažan dijete je mučeno osjećajem krivnje već i za najmanje prekršaje. Pretjerana fiskacija predstavlja temelje za psihološke smetnje, jer sprečava daljnji razvoj ili povećava vjerojatnost da će se dijete vratiti na raniji stadij. Što je jča fiskacija, dijete je sklonije regresiji. Prekomjerna fiksacija može biti posljedica ili nedostatnih libidinalnih gratifikacija (nedostatna ljubav tijekom oralnog razdoblja) ili pretjerane gratifikacije (pretjerano brižna majka tijekom edipovske faze). Općenito, što je ranija fiksacija, teža će biti psihopatologija. Svaki stadij stvara određenu vrstu smetnji. Oralni stadij – psihoze, analni – opsesivno-kompulzivni , falusni – histerične i fobične smetnje
Kao razvojna terija psihopatologije, psihodinamski model nije sličan nijednom drugom. On je mentalistički, izveden zaključivanjem, pun nepredvidivih okolnosti, manjka mu bihevioralna jasnoća i provjerljivost. U općoj znanstvenoj zajednici se za velik broj psihodinamskih koncepata drži da su točne: Psihopatološki fenomeni u odrasloj dobi imaju korijene u ranom djetinjstvu, anksioznost se može shvatiti kao anticipacija boli i da obrambeni mehanizmi služe da ju ublaže, rana savjest je ustvari internalizacija roditeljskih vrijednosti putem identifikcije, savjest dojenčeta je neograničena i kažnjavajuća, frustracija je jedan od uvjeta koji dovodi do agresije, na ponašanje utječu ideje i poticaji koji su nesvjesni, u prvih 8 godina postoji kognitivni napredak od iracionalnog do racionalnog mišljenja, odgovarajuća majčina skrb tijekom dojenačke dobi je bitna za kasniji razvoj zdrave osobe, seksualnoj je prisutna tijekom dječje dobi....":kava:

rayoflight
22.09.2008., 23:50
i dalje..."Jezgra self-a se poljavljuje tijekom 2 godine života. Ona je bi polarna, sadrži preteče ambicija na jednom i preteče ciljeva na drugom kraju. Majka koja je uspješno zrcalila i otac koji se postavio kao osoba za idealizaciju stvorit će autonomnu osobu sa samopoštovanjem i samouvjerenošću koje razvija svoje talente i vještine koji su u služni ciljeva i ambicije. Ako roditelji na služe svojim funkcijama poticanja razvitka (ako se preopterećeni, neprijateljski, namećući) mogu se razviti narcistični poremećaji ličnosti ili poremećaji s narcističnim ponašanjem. Kod poremećaja ličnosti postoji premalo poticani self koji je posljedica nedostatka odgovora od strane roditelja. Takve će osoba učiniti sve što mogu da stvora uzbuđenje i obrane se od osjećaja umrtvljenosti. Pretjerano poticani self, koji je posljedica prekomjerne pažnje roditelja, srami se kreativnih i vodećih aktivnosti zbog straha da će bit preplavljen nerealnim fantazijama veličine. Kod poremećaja ponašanja se radi o osobi koja čezna za divljenjem i pažnjom-osoba gladna zrcaljenja. Osoba gladna idela je nezasitna u potrazi za drugima koji će joj se diviti.
Ovi oblici mogu i ne moraju biti prohopatološki. Kohut drži da određene ljude sa shizofrenijom i graničnim stanjima možemo najbolje razumijeti unutar okvira self psihologije...."

rayoflight
22.09.2008., 23:52
www.ffzg.hr/psiho/stup/SKRIPTE/II%20godina/IV%20semestar/PSIDA/Razvojna%20psihopatologija%20i%20psihijatrija.doc

tu je cijeli tekst

marinella
23.09.2008., 07:46
svi znate(bar mislim)da imam trihotilomaniju, jedan od opsesivno-kompulzivnog poremećaja(psihić tvrdi da ga ubrzo vraćaju pod tu skupinu.počela sam sa 12 god.i traje sve do danas.mogu mislit kako bizarno zvuči i onima koji imaju OCD kamoli normalnim ljudima.čima sam došla psihiću rekao je da ću se riješiti soc.fobije ali trihotilomanija će štekati.i da,bio je u pravu.za nju jedino zna mama.ne moram ni pričati koji je to pakao kad otkrije da sam ponovno čupkala.razlog tomu je naravno stres,tjeskoba s kojom se ne znam nositi kao zdravi ljudi nego sebi olakšavam čupajući,fokusirajući se na to,zaboravljajući na probleme.logično je zar ne?znam da bi trebala ići redovno na psihoterapiju ali sam neodgovorna,lijena.i ne vjerujem da mi moj doktor može pomoći.sada mi se čini da mi je u životu predivno,nikad manje stresa,no opet čupam.ne,+ znam,nisam više pametna,davno sam odustala od ideje da ću ozdraviti.predugo traje,lijekovi ne daju nikakva rezultat.

femmelatin
23.09.2008., 14:59
A moju neodgovornost ostavi meni, ovakvih s viškom pameti ko ti mi je već bio pun kufer na ovoj temi.

Sve pet, glavno da ti nije pun kufer onih s manjkom pameti.:cerek:

femmelatin
23.09.2008., 15:22
Odličan primjer!

Bolje od mene bi to objasnio neki psihoterapeut.
No svako maltretiranje prije ili kasnije ostavi neke posljedice - pri čemu maltretiranje ne mora biti šaka u oko, već mogu biti mnogo suptilnije stvari koje vrlo često roditelji nisu ni svjesni.
Ovisno o karakteru, i ispreplitanjima utjecaja iz okoline i brojnih drugih faktora - osoba može postati ovakva ili onakva.
Neki postanu nasilni, agresivni, eksplozivni. Neki somatiziraju, pa im to ode u čir na želucu ili nešto još gore. Neki u okolini nađu osobu ili osobe koje ih podržavaju i tako posluže kao tampon zona.
Svaki slučaj je drukčiji, ali činjenica je da emotivne povrede i te kako ostavljaju traga, i to može stvarno biti prije ili kasnije i očitovano na ovaj ili onaj način.
U svakom slučaju, to što netko iz moje ili tvoje okoline nema anksioznost a pretrpio je svašta, to još uvijek ne znači da je sretna i ispunjena osoba bez ikakvih problema. Možda je te traume uspio nekako razriješiti, a možda se ispod površine kuha svašta i pitanje je vremena kada će se manifestirati.

U svakom slučaju, mozak ipak nije automobilski tank, pa da bude - ima benzina (serotonina) - vozi, nema benzina (serotonina) - ne vozi.
Uvijek je korisno ispitati koja to emocija, misao ili stav remeti ravnotežu i dovodi do začaranog kruga. Koji je taj štetočina koji "pije" serotonin ili štogod.
Je li to osjećaj krivnje? Zašto?
Neadekvatnosti? Nisam dovoljno dobra? Ne zaslužujem...
Ljutnje? Ako da, prema kome?
Povrijeđenosti?
Tuge?

To nisu samo osjećaji koji nastaju kao posljedica nedostatka neke kemikalije, to su osjećaji i misli koji nastaju kao posljedica interakcije s drugim ljudima. Ako ti netko godinama od najmanjih nogu govori glup si, ne vrijediš, ne zaslužuješ... zar to ikako može oblikovati smirenu, pozitivnu, zdravu, samopouzdanu osobu?
Ako te osoba koju voliš i do koje ti je stalo izda i napusti, nije li normalno biti tužan, razočaran i povrijeđen? I biti će povrijeđen i onaj tko ima jak i onaj tko ima slabiji živčani sustav - jer emocije nisu samo genetski prouzrokavan višak ili manjak serotonina, već posljedica naše interpretacije događaja iz okoline. Inače bismo svi bili roboti.

U najmanju ruku, to može oblikovati nervoznu ili plahu, sramežljivu osobu, ili nekoga tko se uvijek žrtvuje za druge a sebe stavlja na zadnje mjesto.

Kejt 8
23.09.2008., 15:35
Sve pet, glavno da ti nije pun kufer onih s manjkom pameti.:cerek:

krivo si me shvatila...bila je to mala šala... ne misliš valjda da u osobe s viškom pameti ubrajam tebe koja popuješ da se antibiotik ne smije uzimati samo 2 dana i da sam možda popila stari lijek kojem je istekao rok trajanja??? :lol:

ma stvarno, hvala bogu da postojiš ti od koje sam to saznala! :lol:

daj, smisli nešto novo i originalnije za popovanje.

femmelatin
23.09.2008., 15:45
Imam pametnijeg posla...prepucavaj se s nekim drugim.
(i da, krivo si TI shvatila, ono je bilo sarkastično...a to što ti misliš o količini moje pameti, i couldn't care less)

anthony9906
23.09.2008., 17:42
Da,krajnici su tak sjeb... kad netko ima kronične upale...užas.jesi probala panadol extra za migrene? sretno kod psihića. Bit će bolje. Pusa

hvala,idem ujutro,javim šta je bilo.
i tebi pusa

BeautifullyChaotic
23.09.2008., 20:15
Ljudi, ne znam da li postam na pravoj temi, ali ako netko ima nekakav pametan savjet. Borim se s depresijom i anksioznošću već dulje vrijeme, no eto u posljednjih godinu, dvije imam česta preskakanja srca koja su ovog ljeta postala toliko jaka da sam tri puta završila na hitnoj. Prošla sam i cijelu obradu, i sa srcem mi je sve u redu, imam tu sinusnu aritmiju, doktor kaže ništa zabrinjavajuće... i u razgovoru s doktorima i psihologom, polako sam i ja počela postavljati pitanje bi li to moglo biti uzrokovano upravo AD-om? Ima li netko slična iskustva? Stvar je u tome da sam od zadnjeg puta postala opsjednuta strahom da ću umrijeti, a kako su preskakanja svakodnevna, stalno pipam bilo, bojim se igdje ići da mi ne pozli, čim se uzrujam sve krene, jednostavno ne mogu funkcionirati, i stalno osjećam pritisak u prsima, kao da ću se ugušiti...makar je osjećaj više tjeskoba nego bol... kako da si pomognem, da prestanem paničariti, da se sredim, jer zbilja više ne mogu ovako?

micamacazg
23.09.2008., 20:27

Smijem te pitati koja ti je dijagnoza? Ja pijem 1 haleu (isto što i zoloft) za anksiozno-dep. poremećaj.

micamacazg
23.09.2008., 20:36
bok ti,pratim tvoje sraćke:) i drago mi je da su ti nalazi ok.
kako je s panikicom i to? bolje? manje se nerviraj:top:

Sad sam se zaštopala, već 3 dana nisam bila na wc-u :ne zna:

nema panike, sad sam full u stanu, čistim ,perem, spremam, peglam itd i :top: mi je. jest da sam umorna i sve me boli al znam da je od nečeg korisnog, nemam slobodnog vremena toliko kao prije,jedino mi to malo fali :(

duxi9
23.09.2008., 21:40
Ljudi, ne znam da li postam na pravoj temi, ali ako netko ima nekakav pametan savjet. Borim se s depresijom i anksioznošću već dulje vrijeme, no eto u posljednjih godinu, dvije imam česta preskakanja srca koja su ovog ljeta postala toliko jaka da sam tri puta završila na hitnoj. Prošla sam i cijelu obradu, i sa srcem mi je sve u redu, imam tu sinusnu aritmiju, doktor kaže ništa zabrinjavajuće... i u razgovoru s doktorima i psihologom, polako sam i ja počela postavljati pitanje bi li to moglo biti uzrokovano upravo AD-om? Ima li netko slična iskustva? Stvar je u tome da sam od zadnjeg puta postala opsjednuta strahom da ću umrijeti, a kako su preskakanja svakodnevna, stalno pipam bilo, bojim se igdje ići da mi ne pozli, čim se uzrujam sve krene, jednostavno ne mogu funkcionirati, i stalno osjećam pritisak u prsima, kao da ću se ugušiti...makar je osjećaj više tjeskoba nego bol... kako da si pomognem, da prestanem paničariti, da se sredim, jer zbilja više ne mogu ovako?

Joj draga moja , ja ti se stalno borim sa tim preskakanjem srca , ali meni je to počelo još prije nego li sam počela sa ADom .
Nekad se osječam ko da sam cijela pu

lsirajuča žila , i ja se isto tako bojim da ču umrijeti i svaki put preživim , na sreču.
Meni je Zoloft pomogao i jedno vrijeme sam se osječala skroz ok. ,nije bilo toga straha i tjeskobe , ali eto počelo mi se opet ponavljati .
Meni su noči najgore , ako i spavam na ljevu stranu i samo malo čujem srce kako mi kuca , gotovo uhvati me panika i ne mogu si pomoči , ja si više i ne pipam bilo a jedno vrijeme sam to činila najmanje 30 puta na dan .
Vjeruj mi znam kako ti je , bilo je i meni tako , več sam bila jednostavno umorna od svega , danas se ne osječam tako jako loše , svakako mi je bolje ali moram reči da mi je bilo i mnogo bolje , da li ču morati promjeniti terapiju ili povečati dozu vidjet čemo , čekam na red kod dr.
Nisi napisala koji ADpiješ i da li si razgovarala sa psihologom da ti promjeni terapiju ili poveča dozu .
Ja osobno ne bi rekla da ti je to od AD, več od neodgovarajuče terapije.
Ajde budi mi dobro i probaj to čim prije rješiti sa svojim dr. , jer je tako jako teško opče funkcionirati.
Svakako nam javljaj se.:top:

duxi9
23.09.2008., 21:46
OVO je moj 200 post!!!!!:grli::jumping::kiss::tulum::B:top:

Sve kaj te ne ubije te ojača , jel tako mili moji????:top::rofl:

rayoflight
23.09.2008., 22:28
Smijem te pitati koja ti je dijagnoza? Ja pijem 1 haleu (isto što i zoloft) za anksiozno-dep. poremećaj.

f 34.1 f 40.2

jaiv
23.09.2008., 23:09
Ljudi moji mislite sutra na mene... idem na put, pa na 2 ispita i nikako se ne osjećam danas. Naravno i trema je zbog ispita,pa proljev,pa muka od krajnika...i danas sam se skoro dovela do paničnog sa onim pitanjima- što ako... i sad me užasno strah kako će to sve proći sutra.... :(

bardot
23.09.2008., 23:30
Ljudi moji mislite sutra na mene... idem na put, pa na 2 ispita i nikako se ne osjećam danas. Naravno i trema je zbog ispita,pa proljev,pa muka od krajnika...i danas sam se skoro dovela do paničnog sa onim pitanjima- što ako... i sad me užasno strah kako će to sve proći sutra.... :(

Bićeš dobro!!! i ništa : ako... sve ružno prođe. živi za lijepe stvari. Reci sebi:položiću, uspjeću , nakon ovoga ću biti JOŠ bolje.
Ja sam dobro već neko vrijeme i želim da ovo potraje. Želim vam to svima:cerek:

bardot
23.09.2008., 23:32
Nemam pojma kako ovaj "mali zeleni" izleti gore!

ombia
24.09.2008., 00:16
a tu ste mi anksiozni

ima li tu koji od vas koji se skida - na živo-

ono odjebakus psihijatar, grupna psihijatrija, seroxat

samo jedan mali o,25 helex za zaspat

i kako je bilo

mislim ja sam u banani, ali mi se nikako ne da ispočetka
sve je to zatvoreni krug

Na to se uzasno brzo naviknes, a onda ce ti trebati sve jaca doza. Pokusaj s vremenom naci druge nacine opustanja. Nista nije zatvoreni krug, rad na sebi se uvijek isplati.

Maltretator
24.09.2008., 02:35
Ja sam se nakon trideset godina isplakao par puta u tri dana, i to od sreće!
Što mi je!?
Da nije možda da oni moji minerali zaista lijeće? Ili me seroxat do vrha napunio setoroninom?
Ne smijem ni pipnuti seroxat, popijem pola tabete i lud sam ko struja ko kad sam se navikavao na njega.
Prošlo je pola godine otkako pijem po 20mg seroxata dnevno.

BeautifullyChaotic
24.09.2008., 10:11
Joj draga moja , ja ti se stalno borim sa tim preskakanjem srca , ali meni je to počelo još prije nego li sam počela sa ADom .
Nekad se osječam ko da sam cijela pu

lsirajuča žila , i ja se isto tako bojim da ču umrijeti i svaki put preživim , na sreču.
Meni je Zoloft pomogao i jedno vrijeme sam se osječala skroz ok. ,nije bilo toga straha i tjeskobe , ali eto počelo mi se opet ponavljati .
Meni su noči najgore , ako i spavam na ljevu stranu i samo malo čujem srce kako mi kuca , gotovo uhvati me panika i ne mogu si pomoči , ja si više i ne pipam bilo a jedno vrijeme sam to činila najmanje 30 puta na dan .
Vjeruj mi znam kako ti je , bilo je i meni tako , več sam bila jednostavno umorna od svega , danas se ne osječam tako jako loše , svakako mi je bolje ali moram reči da mi je bilo i mnogo bolje , da li ču morati promjeniti terapiju ili povečati dozu vidjet čemo , čekam na red kod dr.
Nisi napisala koji ADpiješ i da li si razgovarala sa psihologom da ti promjeni terapiju ili poveča dozu .
Ja osobno ne bi rekla da ti je to od AD, več od neodgovarajuče terapije.
Ajde budi mi dobro i probaj to čim prije rješiti sa svojim dr. , jer je tako jako teško opče funkcionirati.
Svakako nam javljaj se.:top:

Joj puno ti hvala, sad mi je već nekako lakše. Što se terapije tiće, trenutno ne pijem ništa, dr.mi je prepisao Citalon od kojeg mi je bilo užasno loše pa mi se sad organizam malo oporavlja... i zbilja je teško ovako funkcionirati. Evo, danas ustajem iz kreveta i udari me, pa odmah panika, zato i jesam odmah odjurila na forum...

matex
24.09.2008., 16:00
tako je i meni bilo...malo po malo dok ovog ljeta nije počelo svaki dan preskakat, pa onda po nekoliko puta u danu, pa na kraju je više preskakalo nego kucalo normalnim ritmom..
znam užasan je to osjećaj, utjera ti strah i uopće ne možeš normalno funkcionirati i ja sam napravila pretrage i zabilježilo se to preskakanje, ali isto ništa značajno...
i onda kada više nisam mogla to podnosit otišla sam kod psihijatra....
sada pijem coaxil i ne mogu reći da mi se skroz povuklo, evo maloprije mi je preskočilo, ali to je ništa u usporedbi kako je bilo..još od straha samog ti se pogorša...zato probaj reći sama sebi da se ništa neće dogoditi, ali ako si napravila pretrage, onda ti je vrijeme da odeš kod psihijatra ponovno...naći će se neka terapija koja će ti djelovat, ali moraš reći psihijatru za ta preskakanja kako bi ti znao dati prikladne AD-ove..
sretno!!
i javi se...

matex
24.09.2008., 16:05
ta somatizacija je najodurnija stvar...onaj tko je u depri a nema somatske tegobe je na konju!!!
ja trpim simptome već godinama i naravno da bi bilo previše za očekivati da se u mjesec dana stanje u potpunosti iznormalizira...
ali moram vam reći da je coaxil dobar lijek on je ujedno i neka vrsta analgetika to sam danas pročitala, zato me ništa ni ne boli :)

anthony9906
24.09.2008., 16:26
tako je i meni bilo...malo po malo dok ovog ljeta nije počelo svaki dan preskakat, pa onda po nekoliko puta u danu, pa na kraju je više preskakalo nego kucalo normalnim ritmom..
znam užasan je to osjećaj, utjera ti strah i uopće ne možeš normalno funkcionirati i ja sam napravila pretrage i zabilježilo se to preskakanje, ali isto ništa značajno...
i onda kada više nisam mogla to podnosit otišla sam kod psihijatra....
sada pijem coaxil i ne mogu reći da mi se skroz povuklo, evo maloprije mi je preskočilo, ali to je ništa u usporedbi kako je bilo..još od straha samog ti se pogorša...zato probaj reći sama sebi da se ništa neće dogoditi, ali ako si napravila pretrage, onda ti je vrijeme da odeš kod psihijatra ponovno...naći će se neka terapija koja će ti djelovat, ali moraš reći psihijatru za ta preskakanja kako bi ti znao dati prikladne AD-ove..sretno!!
i javi se...

evo da komentiram ovo kad je na temi.
jutros sam bila u psihijatra u nadi da će mi već jednom dati taj prokleti ad,
a on mi kaže upravo ovo što sam zacrvenila.
dakle,provjerit srce zbog naslijeđa,žensko dobija po ocu,imam taj nepravilan rad srca,možda budu trebali nekakvi betablokatori...
ugl,terapiju ad-om će mi odredit tek kad donesem nalaze od kardiologa.
što o tome mislite?
p.s. još mjesec dana helex-a koji mi sve manje pomaže,a tek onda seroxat (mislim da je to rekao)..
i poanta mog poremećaja je (po njegovom viđenju) što ja imam pa svaki put kad mi najmanja sitnica izbjegne kontroli,tj.uznemirim se kad vidim da nemogu kontrolirati nešto,pa i najmanju sitnicu.
znači,kada promjenim stav i osjećaj,potrebu da moram sve uzde držat u rukama,bit ću za 5.
a kao da je to lako,jer vjerujem da sam zaista dosada mogla sve kontrolirati u životu,a sad kad vidim da nemogu,počnem se gubit..
nadalje,trebam prihvatiti da se mijenjam,a to ne želim,jer se ne osjećam dobro u koži u kojoj sam.
odgovor na to je da se mijenjamo,postajemo kompleksniji i trebamo se prihvatit takvima jer smo to što jesmo a nismo to što smo bili...
ponavljam,kao da je to lako...
ako netko ima nekakav savjet ili mišljenje,bit ću zahvalna..
pusa i pozdrav!

micamacazg
24.09.2008., 16:31
dakle,provjerit srce zbog naslijeđa,žensko dobija po ocu,imam taj nepravilan rad srca,možda budu trebali nekakvi betablokatori...
što o tome mislite?
p.s. još mjesec dana helex-a koji mi sve manje pomaže,a tek onda seroxat (mislim da je to rekao)..
i poanta mog poremećaja je (po njegovom viđenju) što ja imam pa svaki put kad mi najmanja sitnica izbjegne kontroli,tj.uznemirim se kad vidim da nemogu kontrolirati nešto,pa i najmanju sitnicu.
znači,kada promjenim stav i osjećaj,potrebu da moram sve uzde držat u rukama,bit ću za 5.
a kao da je to lako,jer vjerujem da sam zaista dosada mogla sve kontrolirati u životu,a sad kad vidim da nemogu,počnem se gubit..
nadalje,trebam prihvatiti da se mijenjam,a to ne želim,jer se ne osjećam dobro u koži u kojoj sam.
odgovor na to je da se mijenjamo,postajemo kompleksniji i trebamo se prihvatit takvima jer smo to što jesmo a nismo to što smo bili...
pusa i pozdrav!

Moje mišljenje je da te definitivno predugo drži na helexu, a i sama primjetiš da ti se već organizam naviknuo na njega.iz vlastitog iskustva govorim, i ja sam jako dugo pila helexe pa sam došla do 4 komada dnevno i jedva se skinula s njega uz jake nuspojave AD-a i 3 neprospavane noći.
A druga stvar, ako od tebe čeka nalaze od kardiologa, pa što to već nisi obavila i donijela mu nalaze :misli:
Ajd barem je spomenuo AD, možda ga i uspiješ nagovorit, a što se kardiologa tiče, čim prije to obaviš, prije buš dobila AD, a možeš si psihiča i nazvati čim dobiješ nalaze pa te možda i ranije primi :mig:

micamacazg
24.09.2008., 16:35
ta somatizacija je najodurnija stvar...onaj tko je u depri a nema somatske tegobe je na konju!!!
ja trpim simptome već godinama i naravno da bi bilo previše za očekivati da se u mjesec dana stanje u potpunosti iznormalizira...
ali moram vam reći da je coaxil dobar lijek on je ujedno i neka vrsta analgetika to sam danas pročitala, zato me ništa ni ne boli :)

koje si ti somatske tegobe imala? Ja sam imala česte upale sinusa,glavobolje, pa probadanje u srcu, pa gastritis, pa sad proljev i ginekološki problemi, pa napetost i bolovi u vratu i kralježnici...svašta sam ja imala a tek sada sam shvatila da je anksioznost kriva za sve :rolleyes:

anthony9906
24.09.2008., 16:39
Moje mišljenje je da te definitivno predugo drži na helexu, a i sama primjetiš da ti se već organizam naviknuo na njega.iz vlastitog iskustva govorim, i ja sam jako dugo pila helexe pa sam došla do 4 komada dnevno i jedva se skinula s njega uz jake nuspojave AD-a i 3 neprospavane noći.
A druga stvar, ako od tebe čeka nalaze od kardiologa, pa što to već nisi obavila i donijela mu nalaze :misli:
Ajd barem je spomenuo AD, možda ga i uspiješ nagovorit, a što se kardiologa tiče, čim prije to obaviš, prije buš dobila AD, a možeš si psihiča i nazvati čim dobiješ nalaze pa te možda i ranije primi :mig:

da,idem ovih dana odmah,i ako srce bude ok,maknut će me s helex-a.
nije prije tražio jer sam rekla da nemam problema sa srcem.
onda mi je zadnji put rekao da ipak malo pratim rad srca,i kad sam danas rekla da moje srce radi nepravilno,onda me poslao kardiologu jer u sličaju da mi je srce u k... nemože mi tek tako odredit terapiju,nego mora ić sukladno nalazima.
eto,mislim da je tako otprilike.
ugl,što je seroxat? to je ad?
maco pusa,drago mi je da si ok

micamacazg
24.09.2008., 16:52
da,idem ovih dana odmah,i ako srce bude ok,maknut će me s helex-a.
nije prije tražio jer sam rekla da nemam problema sa srcem.
onda mi je zadnji put rekao da ipak malo pratim rad srca,i kad sam danas rekla da moje srce radi nepravilno,onda me poslao kardiologu jer u sličaju da mi je srce u k... nemože mi tek tako odredit terapiju,nego mora ić sukladno nalazima.
eto,mislim da je tako otprilike.
ugl,što je seroxat? to je ad?
maco pusa,drago mi je da si ok

Evo ovdje ti piše sve o seroxatu http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=533&ShowNonOTC=true ma ja sam dobro zadnjih par dana, evo upravo ofarbala izrast i isprala boju i sad moram posušit da vidim jel dobro ispalo da ne odem na koncert sa 3 boje na glavi :rofl:

BeautifullyChaotic
24.09.2008., 17:02
U svakom slučaju kardiologu, to je meni rekao i psihijatar. Jer kao da ipak mora biti i fizička podloga svega toga, što god mu to značilo. A uostalom, nijedan lijek nije bezopsasan...
Anthony... ovo o promjenama i kako se ne osjećaš dobro u svojoj koži... meni je zapravo to najgore.
Hvala svima na savjetima. Evo sad sam bila malo vani, uhvatilo me opet...
Nadam se da ste svi dobro, da vam ne smeta današnje vrijeme. :)

anthony9906
24.09.2008., 17:05
ona ide na koncert??
grrr.... koliko si ja nešto tako nisam priuštila...
šalim se,ljubomorna do boli,ali veselim se da bar netko gušta.
a šta se tiče boje..ženo bit će mrak ionako,relax

BeautifullyChaotic
24.09.2008., 17:08
A koji koncert? I ja bi na koncert :mig:

anthony9906
24.09.2008., 17:10
Niska početna doza se preporuča zbog izbjegavanja mogućeg pogoršanja simptoma panike do kojih općenito dolazi u ranoj fazi liječenja ovog poremećaja.

čovječe,zamisli dobijem seroxat i dogodi mi se ovo?

užas..

pusa svima,javim se malo kasnije,jer kao radim :)

anthony9906
24.09.2008., 17:10

madonna?

micamacazg
24.09.2008., 17:12

ma na Bundeku, rujanfest :mig:

anthony9906
24.09.2008., 17:13
ma na Bundeku, rujanfest :mig:

ah,kao da će tamo bit loše:)

BeautifullyChaotic
24.09.2008., 17:16
Ajme tek sad shvatih koji je datum. O Rujanfestu pričaju već danima... zabavi se! joj, ljubomorna sam...:D

micamacazg
24.09.2008., 17:46
Dobro je ispala boja :cheer:

joj još moram suđe oprat i veš popeglat do kraja a ne da mi se a ovaj moj bu popizdil ak niš ne bu napravljeno dok dojde doma :rolleyes:

duxi9
24.09.2008., 19:31
Joj puno ti hvala, sad mi je već nekako lakše. Što se terapije tiće, trenutno ne pijem ništa, dr.mi je prepisao Citalon od kojeg mi je bilo užasno loše pa mi se sad organizam malo oporavlja... i zbilja je teško ovako funkcionirati. Evo, danas ustajem iz kreveta i udari me, pa odmah panika, zato i jesam odmah odjurila na forum...

Mene ti je jedno vrijeme to i budilo po noči , užas , probudiš se odma u paniki,
probaj odvratiti misli kad ti to dođe , ja gledam tv , malo pomaže ali ne puno i
pravilno disanje isto malo pomaže.
AJDE BUDI MI DOBRO I javljaj se.:)

micamacazg
24.09.2008., 19:54
Niska početna doza se preporuča zbog izbjegavanja mogućeg pogoršanja simptoma panike do kojih općenito dolazi u ranoj fazi liječenja ovog poremećaja.

čovječe,zamisli dobijem seroxat i dogodi mi se ovo?
užas..
pusa svima,javim se malo kasnije,jer kao radim :)

Ne brini se, to je normalno kad počinješ piti AD.Zato usporedno s njim piješ helex i kako ti se organizam počinje navikavati na AD smanjuješ doze helexa(naravno kako ti tvoj dr kaže da ih smanjuješ) i tako sve dok ga ne prestaneš piti. Vidjet ćeš nije to strašno, ja ga tu i tamo popijem ali zbilja kad više nemrem od panike izdržati i to je jako jako rijetko, a pila sam ga po 4 komada na dan, i ne fali mi, samo što ga još uvijek kud god idem nosim sa sobom u torbici :rolleyes:

anthony9906
24.09.2008., 20:03
Ne brini se, to je normalno kad počinješ piti AD.Zato usporedno s njim piješ helex i kako ti se organizam počinje navikavati na AD smanjuješ doze helexa(naravno kako ti tvoj dr kaže da ih smanjuješ) i tako sve dok ga ne prestaneš piti. Vidjet ćeš nije to strašno, ja ga tu i tamo popijem ali zbilja kad više nemrem od panike izdržati i to je jako jako rijetko, a pila sam ga po 4 komada na dan, i ne fali mi, samo što ga još uvijek kud god idem nosim sa sobom u torbici :rolleyes:

hvala na utjehi.
ej,rekao bi ti mm da se ništa NE MORA:rofl: (vezano za kućanske poslove)
pozzzz

micamacazg
24.09.2008., 20:12
hvala na utjehi.
ej,rekao bi ti mm da se ništa NE MORA:rofl: (vezano za kućanske poslove)
pozzzz

Samo se neće napravit a onda kad bi se skupila hrpa veša onda bi pošizil :rolleyes:
još nisam otišla nikam...ak uskoro ne odem mislim da ću zaspat na fotelji :rolleyes: a samoj mi se nekak po mraku ne ide :rolleyes:

anthony9906
24.09.2008., 20:14
Samo se neće napravit a onda kad bi se skupila hrpa veša onda bi pošizil :rolleyes:
još nisam otišla nikam...ak uskoro ne odem mislim da ću zaspat na fotelji :rolleyes: a samoj mi se nekak po mraku ne ide :rolleyes:

aha,ja imam isto istacko objašnjenje kad mi to kaže:)
pa ako ti se neda,nemoj ili ako si umorna,briga te,imaš lijepu novu boju,napravi kupku,uzmi čokoladu i sjedi ispred tv-a dok ne zaspeš.
di je dragi?

rayoflight
24.09.2008., 21:37
svi znate(bar mislim)da imam trihotilomaniju, jedan od opsesivno-kompulzivnog poremećaja(psihić tvrdi da ga ubrzo vraćaju pod tu skupinu.počela sam sa 12 god.i traje sve do danas.mogu mislit kako bizarno zvuči i onima koji imaju OCD kamoli normalnim ljudima.čima sam došla psihiću rekao je da ću se riješiti soc.fobije ali trihotilomanija će štekati.i da,bio je u pravu.za nju jedino zna mama.ne moram ni pričati koji je to pakao kad otkrije da sam ponovno čupkala.razlog tomu je naravno stres,tjeskoba s kojom se ne znam nositi kao zdravi ljudi nego sebi olakšavam čupajući,fokusirajući se na to,zaboravljajući na probleme.logično je zar ne?znam da bi trebala ići redovno na psihoterapiju ali sam neodgovorna,lijena.i ne vjerujem da mi moj doktor može pomoći.sada mi se čini da mi je u životu predivno,nikad manje stresa,no opet čupam.ne,+ znam,nisam više pametna,davno sam odustala od ideje da ću ozdraviti.predugo traje,lijekovi ne daju nikakva rezultat.

pročitaj si o trih. na ovoj stranici: http://www.stetoskop.info/Trihotilomanija-bolest-cupanja-sopstvenih-dlaka-465-s9-content.htm

ti MORAŠ ići na pt (psihoterapije) i reci dr da mu ne vjeruješ, treba sve izgovoriti. tada će biti kvalitetniji odnos pacijent-psihijatar što znači i veće šanse za uspješnost pt koja je sigurno dugotrajna. ne odustajati. zašto? zato jer zaslužuješ biti bolje i dobro. i to trebaš reći psihiću. skupi snage u sebi i kreni. držim ti palčeve.:top:

micamacazg
25.09.2008., 06:37
Evo ja prvi put od nedjelje bila na wc. Kolko tolko normalno ali sad imam takve grčeve u trbuhu da je to strašno i opet me tjera na wc a prije pol min sam izašla iz njega. ajme koji grčevi :( pa ja ne vjerujem, ili imam sraćku ili uopće nejdem na wc :rolleyes:

matex
25.09.2008., 09:24
koje si ti somatske tegobe imala? Ja sam imala česte upale sinusa,glavobolje, pa probadanje u srcu, pa gastritis, pa sad proljev i ginekološki problemi, pa napetost i bolovi u vratu i kralježnici...svašta sam ja imala a tek sada sam shvatila da je anksioznost kriva za sve :rolleyes:

ha a koje nisam :D
mislim imam ih još uvijek ali u blažoj varijanti, pa da počnem;
bolovi u leđima, preskakanje srca, kamen u želucu, napuhanost u trbuhu 8ponekad toliko da si pomislim da sm u trećem mjesecu trudnoće-ziher sa lažnom mengom), nemrem udahnut normalno, vrtoglavice, probadanje u glavi, probadanje u prsima, pomicanje slike, hladne ruke i noge, znojenje, mjehur boli.....

eh sada od svega toga ono što je ukorjenjeno i još je prisutno ali u smanjenoj jačini je disanje i preskakanje srca...

jao skoro sam zaboravila grlo!!!knedla u grlu od jutra do mraka, čak toliko jako stisnuto da boli, da sam proučavala da nije nešto fizički na grlu..to me znalo izluđivati.
vjerojatno ima još pokoja stavka, ali eto prava sitnica kaj ne?:mig:

BeautifullyChaotic
25.09.2008., 12:25
mislim imam ih još uvijek ali u blažoj varijanti, pa da počnem;
bolovi u leđima, preskakanje srca, kamen u želucu, napuhanost u trbuhu 8ponekad toliko da si pomislim da sm u trećem mjesecu trudnoće-ziher sa lažnom mengom), nemrem udahnut normalno, vrtoglavice, probadanje u glavi, probadanje u prsima, pomicanje slike, hladne ruke i noge, znojenje, mjehur boli.....

eh sada od svega toga ono što je ukorjenjeno i još je prisutno ali u smanjenoj jačini je disanje i preskakanje srca...

jao skoro sam zaboravila grlo!!!knedla u grlu od jutra do mraka, čak toliko jako stisnuto da boli, da sam proučavala da nije nešto fizički na grlu..to me znalo izluđivati.

Osim ovog s disanjem i preskakanjem srca u smanjenoj mjeri, kao da sam ja napisala.
Eh, kad se sjetim depresije bez tjelesnih simptoma...grr...:(

jovan27
25.09.2008., 18:36
Evo da se i ja malo javim! Pročito sam do sada 2 knjige koje je preporučio netko od forumaša i mogu reć da su mi dosta koristile.
KAKO ISCJELITI DUH I TIJELO i PUT KOJIM SE RJEĐE IDE. Odlično štivo!

Ja sam danas imo malu krizu ali sad sam OK. Da se nadovežem na psihosomatske simptome. Kod mene je sve počelo isto da bi na kraju dijagnoza glasila anks.-dep. + nisam imo zdravstveno jer da jesam mogo sam puno prije reagirat i poštedit se nekih kriznih situacija ali valjda je tako moralo bit.

Anyway; ja sam na Xanaxu 0.25 mg 3x1, a tek sam danas počeo piti po 3. Do sad sam pio Helex, a pošto u apoteci nisu imali dotični lijek; dali su mi Xanax, a od tada ko da mi je malo lošije. Jel može to bit od te nagle promjene? Ima neko slično iskustvo? :)
Mislim ipak je to isti lijek!

E da! Može mi neko preporučit neki kvalitetan AD? Neki koji ima dobar anksiolitički učinak.

micamacazg
25.09.2008., 20:05
mislim imam ih još uvijek ali u blažoj varijanti......

Moja najnovija somatska tegoba je definitivno sraćka :rolleyes:
pretragama mi nisu ništa našli tako da je vjerojatno to od psihe, još moram ići do svoje doktorice da vidim što će mi reći, ali nije mi jasno, sve se posložilo u mom životu, postala sam mirnija, neovisna, nema PA, i čemu sada ta tolika sraćka? Kaj su mi se i crijeva toliko opustila da samo serem :misli:

BeautifullyChaotic
25.09.2008., 21:07
Možda tvoja crijeva očekuju novu krizu pa te preventivno muče. Ili te nešto muči a da nisi svijesna... ja recimo ovo ljeto imala taj problem s čestim posjetama wc-u, a mislila sam da sam ok psihički... makar nisam bila...

patak
26.09.2008., 00:06
Evo samo želim podijeliti svoju tjeskobu s vama..
Opterećena sam dosta, preokupirana zdravljem.. Osjećam svaki komadić hrane koji pojedem.. Ak je neka majoneza ili nešto masno, slatko odmah računam koliko mi to povećava rizik za nastanak neke boleštine.. Stravično se bojim temperature i bolesti jer bi valjda odmah zabrijala da sam na samrti.. Znam o boleštinama više nego doktori.
Nisam baš hipohondar jer si ne umišljam bolesti, jednostavno ih se jako jako bojim.
Pa onda nesreće, pa ne znaš što stura nosi. Pa kako ću se smijati i veseliti nečemu kad tko zna kakva me nesreća može zadesiti.. Konstantno osjećam svoje organe u trbušnoj šupljini..

Teško dišem.. Moram odvojiti par sekundi da se smirim i duboko udahnem jer ne mogu spontano.
Neke svakodnevne situaciju mi znaju biti iscrpljujuće i naporne pa me poslije boli glava, pa se izmorim i onda mi je najlakše piljiti u praznu točku ili sjesti negdje u prirodu i gledati listiće kak se njišu na vjetru i promatrati krošnje i nebo.. I leptiriće.. Onda sam OK

Neću piti tablete jer se bojim da mi štete zdravlju.
Fakat se trudim biti dobre volje i vesela i neopterećena. neko vrijeme i budem i onda me samo pokosi..
pa sam od svega toga ponekad i depresivna, sve mi je besmisleno. BOjim se veseliti se ičemu jer svaki trenutak veselja kasnije moram naplatiti strahom. Kod mene pozitivno uzbuđenje ne postoji, svako se transformira u strah..
Tako da mi je najlakše kad sam isprazna, ravnodušna..

Dosta volim i spavati, često dugo spavam. Nekad se znam i ne dizati iz kreveta po cijeli dan.
Nemam nikakve jake panične napade ni niš, samo tjeskobu 90% vremena.

Tužna sam zbog toga danas.

jaiv
26.09.2008., 13:29
Evo da se i ja javim. Put i ispit su prošli super,malo nervoze ali to je normalno. Jedino što navečer kad sam došla u stan(u mjestu studiranja) poslje ispita nisam mogla zaspati.Po glavi su mi se motala ona pitanja što ako...Čudno je da me nije uhvatila nervoza niti panika,ali ta pitanja su mi sigurno nekih sat dva bila u glavi... Inače, prošlo je mjesec i pol dana otkad pijem cipralex. Dobro sam, ali još uvijek nisam neovisna o drugima i nema teorije da bez dečka odem u birc i popijem kavu s prijateljicama. Kad sam pila seroxat sve sam mogla sama nakon mjesec dana... Željno iščekujem ponovno to razdoblje. Znam da moram biti strpljiva, ali stalno razmišljam što ako se pomak na cipralexu ne dogodi uopće... Znam i da ne trebam tako razmišljati, ali ne mogu si pomoći...

jaiv
26.09.2008., 13:36
Bićeš dobro!!! i ništa : ako... sve ružno prođe. živi za lijepe stvari. Reci sebi:položiću, uspjeću , nakon ovoga ću biti JOŠ bolje.
Ja sam dobro već neko vrijeme i želim da ovo potraje. Želim vam to svima:cerek:

Hvala puno na ohrabrenju. Zaista su i put i ispiti prošli ok! :)

Jenna X
26.09.2008., 21:05
Evo samo želim podijeliti svoju tjeskobu s vama..
Opterećena sam dosta, preokupirana zdravljem.. Osjećam svaki komadić hrane koji pojedem.. Ak je neka majoneza ili nešto masno, slatko odmah računam koliko mi to povećava rizik za nastanak neke boleštine.. Stravično se bojim temperature i bolesti jer bi valjda odmah zabrijala da sam na samrti.. Znam o boleštinama više nego doktori.
Nisam baš hipohondar jer si ne umišljam bolesti, jednostavno ih se jako jako bojim.
Pa onda nesreće, pa ne znaš što stura nosi. Pa kako ću se smijati i veseliti nečemu kad tko zna kakva me nesreća može zadesiti.. Konstantno osjećam svoje organe u trbušnoj šupljini..

Teško dišem.. Moram odvojiti par sekundi da se smirim i duboko udahnem jer ne mogu spontano.
Neke svakodnevne situaciju mi znaju biti iscrpljujuće i naporne pa me poslije boli glava, pa se izmorim i onda mi je najlakše piljiti u praznu točku ili sjesti negdje u prirodu i gledati listiće kak se njišu na vjetru i promatrati krošnje i nebo.. I leptiriće.. Onda sam OK

Fakat se trudim biti dobre volje i vesela i neopterećena. neko vrijeme i budem i onda me samo pokosi..
pa sam od svega toga ponekad i depresivna, sve mi je besmisleno. BOjim se veseliti se ičemu jer svaki trenutak veselja kasnije moram naplatiti strahom. Kod mene pozitivno uzbuđenje ne postoji, svako se transformira u strah..

Dosta volim i spavati, često dugo spavam. Nekad se znam i ne dizati iz kreveta po cijeli dan.

patak, to ti je tipičan opis depresije i anksioznosti. školski primjer.
pa šta drugo da ti kažem nego da se javiš doktoru.
bojiš se da bi ti tablete naštetile, ali ovako si samo još 100 puta više štetiš.
a pomoći ima. ne dozvoli depri da te izolira od svega i savlada, zatraži pomoć.

jaiv
27.09.2008., 10:22
Što se ovdje dešava!? Zašto nikoga nema??? :(

rayoflight
27.09.2008., 12:06
Što se ovdje dešava!? Zašto nikoga nema??? :(

stvarno, ljudi ne dolaze nešto zadnje vrijeme...:ne zna:

micamacazg
27.09.2008., 12:31
Evo da se pohvalim, ja jučer bila u kazalištu, bilo je genijalno osim kaj sam kasno došla doma, sad perem treću mašinu veša, umorna sam ko pas...samo mi se spava, ne znam jel to od vremena ili od čega :ne zna:

nema ni Dvojbe, ni Maherice, svi nešto ušutili. Gdje steee?
:ceka: :tuzni:

duxi9
27.09.2008., 12:41
Joj dragi moji , danas sam baš onak bezveze , boli me tintara .:kava:
A kak ste mi vi?:)

Dvojbo gdje si , kako si .?
Šta ima kod tebe novoga?

micamacazg
27.09.2008., 12:55
evo jedan zanimljiv link http://udruga-svitanje.com/udruga_svitanje_internet/fajlovi/program_samopomoci_kod_anksioznih_poremecaja.pdf pročitajte si to :mig:

matex
27.09.2008., 13:28
Moja najnovija somatska tegoba je definitivno sraćka :rolleyes:
pretragama mi nisu ništa našli tako da je vjerojatno to od psihe, još moram ići do svoje doktorice da vidim što će mi reći, ali nije mi jasno, sve se posložilo u mom životu, postala sam mirnija, neovisna, nema PA, i čemu sada ta tolika sraćka? Kaj su mi se i crijeva toliko opustila da samo serem :misli:

i moja najnovija tegoba je sraćka!!!!PA NEMREM VJEROVAT!!!
imala sam takve jake grčeve da sam skoro išla na hitnu!!!
danas je malo bolje, ali samo čekam kad će me čopit..:mad:

BeautifullyChaotic
27.09.2008., 14:27
Ja sam se prehladila.. imam osjećaj hrapavi u grlu, nakon dva dana bolova, kao da sam vrištala... i cijelu večer sam osjećala neku smetnju u vratu, kao da mi se grlo sužava, bilo me strah da ću se ugušiti...
Jenna X, mislim da je tjeskoba puno gora od same panike, jer je često ne znamo odijeliti od prave fizičke podloge... samo se nadam da će biti bolje...

Astrice
27.09.2008., 14:34
http://udruga-svitanje.com/udruga_svitanje_internet/fajlovi/program_samopomoci_kod_anksioznih_poremecaja.pdf

http://udruga-svitanje.com/udruga_svitanje_internet/01_o%20udruzi.htm

micamacazg
27.09.2008., 15:42
i moja najnovija tegoba je sraćka!!!!PA NEMREM VJEROVAT!!!
imala sam takve jake grčeve da sam skoro išla na hitnu!!!
danas je malo bolje, ali samo čekam kad će me čopit..:mad:

matex, u istom smo sosu nažalost :rolleyes:

danas mi je mama otkrila prirodan lijek protiv proljeva a to je korjen i list od kupine, staviš za 2 cm korijena i jedan srednji list u deci i pol vode i to prokuhaš 10 min i ostaviš da odstoji i nakon toga procijediš i popiješ. popila sam to jutros pa čekam da vidim što će biti, ali to tako jednom popiješ i nesmiješ više,tako mi je rekla jer da se valjda ne zaštopaju crijeva previše :ne zna: ako imaš, probaj :mig:

matex
27.09.2008., 18:04
ljudi moji ja ne znam šta da kažem...
maloprije sam imala takav panični napad da sam se skroz oduzela, ne sjećam se kada me je tako opralo, ali totalka, doslovno sm mislila zbogom, gotova sam...bojala sam se hodat, bojala sam se doć do doma, ustat iz tramvaja, a najgore od svega kaj se to odvijalo u tramvaju...
onaj trenutak kad sam na suho zgutala normabel pa dok nije počeo djelovat trajao je valjda u mojoj glavi 3 dana...
i sad sam u grču čak i sa normabelom u želucu...

hoću reći da sam se prenerazila i da me ovo sada vratilo 10 godina u nazad...u šoku sam jer sam mislila da mi se ovo više ne može desiti takvim intenzitetom...
.......
ne znam koliko to ima veze sa Nolicinom(antibiotik) od kojeg sam dobila skraćku i od kojeg se osjećam totalno čudno, slabo...
sad me strah nastavit pit taj nolicin, psihička je rekla da smijem, ali meni se danas desio ovaj napad i ne znam kad ću ga zaboravit, taj osjećaj da se to može još uvijek desiti takvim intenzitetom me bacio u očaj..

maher18
27.09.2008., 18:22
daj ne prekidaj s nolicinom, to je antibiotik za urinarne bakterije, ako prekineš, ili napraviš pauzu u uzimanju, napravit ćeš si rezistentni soj, a onda ga nećeš iskorijeniti nikad. alo!!! rađe se natufljaj sa svime što ti je propisano od psihiča i okupi ekipu ddragih ljudi da budu s tobom!

BeautifullyChaotic
27.09.2008., 18:28
Taj Nolicin je užasan. Moja sestra inače nema AD ali pila je prije mjesec dana Nolicin i to samo dva dana, i osim što joj je od njega pucala glava dobila je napadaje panike i halucinacije. Najbolje bi ti bilo otići kod lijećnika da ti da drugi antibiotik, a ovo ili prestati piti ili...
Ajde, sad si bar doma, nadam se da ti je malo bolje.

rayoflight
27.09.2008., 18:33
onaj trenutak kad sam na suho zgutala normabel pa dok nije počeo djelovat trajao je valjda u mojoj glavi 3 dana...

hoću reći da sam se prenerazila i da me ovo sada vratilo 10 godina u nazad...u šoku sam jer sam mislila da mi se ovo više ne može desiti takvim intenzitetom...
.......
ne znam koliko to ima veze sa Nolicinom(antibiotik) od kojeg sam dobila skraćku i od kojeg se osjećam totalno čudno, slabo...
sad me strah nastavit pit taj nolicin, psihička je rekla da smijem, ali meni se danas desio ovaj napad i ne znam kad ću ga zaboravit, taj osjećaj da se to može još uvijek desiti takvim intenzitetom me bacio u očaj..[/QUOTE]

moguće je da taj osjećaj slabosti, pa proljev bude okidač za pa, znaš ono, kad si prije imala pa, slični simptomi su se pojavili, pa tres! pa!
a ako ga nisi imala dugo, mogla si ga iz tog razloga doživjeti kao jakog, najjačeg...sve je to možda...ali ti to izanaliziraj sa psih. vidi jel ti se u zadnje vrijeme dogodilo nešto što ti nije bilo prihvatljivo, što ti se nije svidjelo pa si to potrpala, potisnula...znaš da pa i dođe kao "iz ničega", naknadno, s vremenskom odgodom...znam da te pa može obeshrabriti, ali ne može te baciti toliko vremena unazad, to je samo jedan pa, ali tvoj je emocionalni doživljaj jak pa si se kao odmah vratila u prošlost...vidjet ćeš što će ti psihić reći. ne očajavaj! malo si se na svom putu spotakla i ideš dalje:top:

matex
27.09.2008., 18:51
evo sad sam pojela punu vrećicu bombona od muke, popila uvin h čaj, malo prosurfala, ali i dalje osjetim grč u želucui u tijelu..malo ću se prileć, hvala bogu sutra je nedjelja, nastavit ću pit, doma ću biti pa ću vidjeti kako će se razvijati situacija...
neponovilo se ovo od danas nikad više!!!!užas jedan... niš mi nije pomoglo nikakva sugestija, nikakve misli, ništa, samo sam osjećala kako kulminira i kako me obuzima munjevitom brzinom, odvilo se možda u par minuta...inače pa su mi full rijetki i kad se pojave nekako ih iskontroliram, ali sada nisam mogla niti malo, da nisam imala normabel nemam pojma kaj bi bilo samnom...
i odmah sam se sjetila vas kako uvijek sa sobom nosite misar, helex i ostale radosti i pomislila, naastavite ih nositi..vrag nikad ne spava..

maher18
27.09.2008., 19:05
pravilo: nikad se ne prepisuju antibiotici za urinarne infekte napamet, uvijek prema antibiogramu. ako si to napravila, imaš tamo na popisu na nalazu urinokulture sve antibiotike koji dobro uništavaju bakteriju. ako si ga dobila ili uzela napamet, ne znači da će riještiti infekt. moli Svevišnjeg da je pogođen, to ćeš znati oko 3-4 dana jel nastupilo poboljššanje u pišanju ili nije. ako je, onda nastavi do kraja, najmanje 8-10 dana te terapije. ako nije, onda napravit urinokulturu i uzet antibiotika po antibiogramu, 8-10 dana. ne igrat se s upalom mjehura, da ne prijeđe u kroničnu ili u upalu bubrega, onda si ježa u leđa. + uvin čaj do iznemoglosti i brusnice, grickat sušene ili piti čaj od brusnica, to se i inače preporučuje stalno pijuckati kao preventiva.

Blond_Fairy
27.09.2008., 21:33
Znam da je offtopic, ali vidim da o tome pričate:
šta je to akutna nekomplicirana upala mokraćnog mjehura?
Meni je doktor rekao da se za to lijekovi piju najdulje 3-5 dana.
I da, rekao mi je da Nolicin uopće nije antibiotik, mada ga mnogi pogrešno smatraju antibiotikom.

maher18
27.09.2008., 23:37
Znam da je offtopic, ali vidim da o tome pričate:
šta je to akutna nekomplicirana upala mokraćnog mjehura?
Meni je doktor rekao da se za to lijekovi piju najdulje 3-5 dana.
I da, rekao mi je da Nolicin uopće nije antibiotik, mada ga mnogi pogrešno smatraju antibiotikom.

onda je takav liječnik kreten!:kava: nolicin nije specifično antibiotik, nego uroantiseptik, nema djelovanja na ništa drugo osim na živine u urinarnom traktu. i nije prvi lijek izbora. najprije se uzima pravi antibiotik, a onda nastavlja neko vrijeme s nolicinom. osim sumameda i tinidazola i medazola, nijedan se antibiotik za mjehur ne uzima 3-5 dana. ma da ga vidim kad bu dobil prostatitis, uretritis i cistitis, bome ih ne bi žderal samo 3-5 dana, ha, ha:rofl:

maher18
27.09.2008., 23:44
akutna nespecifična upala mjehura je upala uzrokovana "običnim" čestim bakteerijama, e. coli, enterococus spp., klebsiella, stafil. aureus, ili albus. specifične tipa gonoroični ili sifilitični ili tak neki su rjeđi. no dosta česti su speecifični uzrokovani chlamydijom, mycoplasmom i ureaplasmom, koje se detektiraju na posebnim hranilištima ili tipizacijom dna bakterije, to se dela na zvijezdi na mikrobima. cistitis mogu uzrokovati i protozoe tipa trihomonas i slične. i sve osim trihomonasa ide na antibiogram. osim sivka i triše, penicilin, za trihomonas medazol i tinidazol, za miko- ure- chlamidije dobar je sumamed ili kombinacije. moraš imat dobrog ginića i dobrog opće prakse.

Dvojba
27.09.2008., 23:55

Jenna je dobro rekla. Anksiozno - depresivni poremećaj. Sve te prisilne misli i strah od bolesti su uzrok takve dijagnoze. Biti namjerno vesela i truditi se to biti, je jako teško. Upravo anskioznost i depresija udaraju na centre za raspoloženje u mozgu. Nemoj se toliko mučiti. Čemu? I tvoj strah od antidepresiva je zbog anksioznosti. Trebaš dobrog psihijatra koji bi ti objasnio da AD nisu nikakav bauk od kojeg će ti nešto biti. Može ti biti samo bolje u smislu da se riješiš strahova, tjeskobe i depresije. I naravno, dobra psihoterapije.

Dvojba
27.09.2008., 23:58
Evo da se i ja javim. Put i ispit su prošli super,malo nervoze ali to je normalno. Jedino što navečer kad sam došla u stan(u mjestu studiranja) poslje ispita nisam mogla zaspati.Po glavi su mi se motala ona pitanja što ako...Čudno je da me nije uhvatila nervoza niti panika,ali ta pitanja su mi sigurno nekih sat dva bila u glavi... Inače, prošlo je mjesec i pol dana otkad pijem cipralex. Dobro sam, ali još uvijek nisam neovisna o drugima i nema teorije da bez dečka odem u birc i popijem kavu s prijateljicama. Kad sam pila seroxat sve sam mogla sama nakon mjesec dana... Željno iščekujem ponovno to razdoblje. Znam da moram biti strpljiva, ali stalno razmišljam što ako se pomak na cipralexu ne dogodi uopće... Znam i da ne trebam tako razmišljati, ali ne mogu si pomoći...

Ne paničariti. :mig:Seroxat je jak AD, zato ti je tako brzo djelovao. Cipralexu možda treba dulje da porihta moždanu kemiju, zato se još malo strpi.:)
Ako se pomak na cipralexu ne dogodi, možda te psihijatar vrati na seroxat ili neki drugi AD. Ima ih stvarno mnogo. A možda cipralexu doda još jedan AD da združeno djeluju, kao što je kod mene slučaj.

Dvojba
28.09.2008., 00:04
ljudi moji ja ne znam šta da kažem...
maloprije sam imala takav panični napad da sam se skroz oduzela, ne sjećam se kada me je tako opralo, ali totalka, doslovno sm mislila zbogom, gotova sam...bojala sam se hodat, bojala sam se doć do doma, ustat iz tramvaja, a najgore od svega kaj se to odvijalo u tramvaju...

.......
sad me strah nastavit pit taj nolicin, psihička je rekla da smijem, ali meni se danas desio ovaj napad i ne znam kad ću ga zaboravit, taj osjećaj da se to može još uvijek desiti takvim intenzitetom me bacio u očaj..

Mislim da panični napad nema veze s Nolicinom. To je lijek koji nema žive veze s nervnim sustavom. Bit će da su urinarna infekcija zbog koje piješ Nolacin i koja te fizički oslabila, te progresija anksiozno- depresivnog poremećaja koji se odvija iako si na AD, napravili svoj posao. Plus toga, sve se dogodilo u tramvaju ( zatvoren prostor) i evo ti veselja. Mene su PA redovno šamarale po tramvajima i autobusima.
Kada budeš mjesec i pol ili dva mjeseca na AD (jel coaxil?) i ako te budu šamarale PA, pravac psihijatru i to mu reci. Neka ti promijeni AD. Sad se samo usredotoći da ta infekcija mjehura prođe i pij što više Uvinog čaja, da te bakterije izađu urinom van iz tebe.

Dvojba
28.09.2008., 00:06
Evo da se pohvalim, ja jučer bila u kazalištu, bilo je genijalno osim kaj sam kasno došla doma, sad perem treću mašinu veša, umorna sam ko pas...samo mi se spava, ne znam jel to od vremena ili od čega :ne zna:

nema ni Dvojbe, ni Maherice, svi nešto ušutili. Gdje steee?
:ceka: :tuzni:

Pa normalno da ti se spava zato što si umorna :D
Možemo biti sretne da imamo perilice i da ne moramo na potok rifljat rublje na onom metalnom ribežu, ili kako se to već zove. :cerek:

Dvojba
28.09.2008., 00:12
Joj dragi moji , danas sam baš onak bezveze , boli me tintara .:kava:
A kak ste mi vi?:)

Dvojbo gdje si , kako si .?
Šta ima kod tebe novoga?

Fala na pitanjcu, dobro sam.:)
Sinoć sam se zabavljala gledajuć Big Brother i sedmero nominiranih. :D
Pitam se samo, gdje su skupili na hrpi onu gomilu samodovoljnih, sebičnih likova :D Za krepat su. Najbolja mi je ona mala zagorka koja stalno priča o vinu. Kad su putovali za Tajland, onda je sa sobom na avion ponijela kanistar od 20 litri domaćega vina. Naravno, nisu joj dopustili da se s time ukrca na avion :cerek: Mogla je ponijeti i tablu špeka :rofl:
I mene svako malo boli tintara - krknem pola Plicete i čekam da prođe. Ako ne prođe, krknem još pola. Migrenski sam tip, pa mi je to već kao dobro jutro. Škola je počela, sin naravno odmah krenuo zabušavati. Sve predmete piše u jednu bilježnicu :cerek: A neće bogme majci to radit. Neće. A kad trebamo zajedno učit ( neće sam ) onda se samo dere na mene jer je ljut. Al taj mrzi učit :D Razumijem ga, što je najgore :)

Dvojba
28.09.2008., 00:25
što o tome mislite?
pusa i pozdrav!

Psihić ti je jako oprezan i to je u redu. Lijepo napravi te pretrage, odnesi mu i neka ti odredi terapiju s AD-om.
Moje mišljenje je da je PA vrhunac tjeskobe. Znači, najverojatnije mu prethodi gomiletina stresa koja nas psihički oslabi i kad više ne možemo izdržati, evo PA. E sad, da li on nastupa i zato što ništa ne možemo kontrolirati, možda i je tako, jer osjećaj kontrole daje i osjećaj sigurnosti. Najgore je što se PA ne može predvidjeti. On dođe u trenutku tog stresnog vrhunca, a situacija u kojoj se on dogodi ( dučan, ne cesti, na faksu, u kupanici, podrumu, poslu., bilo gdje) je onaj prokleti trenutak i situacija za koju se vežemo. I počnemo strahovat da nam se taj strah ne dogodi u toj istoj situaciji. Čovjeka to strašno zbuni jer razumije da je to iracionalan strah, i ne razumije zašto se pojavio baš tada i na tom mjestu. Tu pomaže psihoterapija - doista, tko može neka si to omogući.

jaiv
28.09.2008., 10:19
Ne paničariti. :mig:Seroxat je jak AD, zato ti je tako brzo djelovao. Cipralexu možda treba dulje da porihta moždanu kemiju, zato se još malo strpi.:)
Ako se pomak na cipralexu ne dogodi, možda te psihijatar vrati na seroxat ili neki drugi AD. Ima ih stvarno mnogo. A možda cipralexu doda još jedan AD da združeno djeluju, kao što je kod mene slučaj.

Ma znam da si u pravu. Između ostalog, možda krene još sve na bolje tj. možda opet budem samostalna. Moram biti strpljiva. Kažu da neki ljudi osjete poboljšanje tek nakon 3,4 mj. na Ad-u- čak i više. U svakom slučaju,hvala draga. Ti uvijek imaš lijepu riječ koja puno znači.:grli:

Astrice
28.09.2008., 10:48
Jel neko pročitao ono što sam linkala? Kužim da me ignorirate,al bi ipak povratnu informaciju.

micamacazg
28.09.2008., 10:53
Najgore je što se PA ne može predvidjeti. On dođe u trenutku tog stresnog vrhunca, a situacija u kojoj se on dogodi ( dučan, ne cesti, na faksu, u kupanici, podrumu, poslu., bilo gdje) je onaj prokleti trenutak i situacija za koju se vežemo. I počnemo strahovat da nam se taj strah ne dogodi u toj istoj situaciji.

E ja sam imala period kada me hvatao svugdje, u krevetu, za stolom za ručkom, u kadi, na poslu, u autu, u šetnji, u dućanu, ma svugdje :(
ali sada mi je super, nema PA, totalno sam smirenija, jedino me još uvijek ta sraćka muči, baš sam neki dan pročitala u nuspojavama halee piše da mogu biti rijetke i proljevaste stolice, možda je od toga :ne zna:

micamacazg
28.09.2008., 10:54
Jel neko pročitao ono što sam linkala? Kužim da me ignorirate,al bi ipak povratnu informaciju.

linkala sam i ja par postova prije tebe :mig: skinula sam si na komp al još nisam stigla pročitat :mig:

Astrice
28.09.2008., 10:58
Ma to mi je bitno,ono da nisam bezveze stavljala.

BeautifullyChaotic
28.09.2008., 11:18
I ja sam pročitala... al onako letimično. I ovo od micemace:mig:

Astrice
28.09.2008., 12:58
Ma to je isto. Sorkač Mica Maco al nisam to ni vidla.

allegra78
28.09.2008., 13:16
molim vas iskustva....

Prije 4 dana počela sam piti Seroxat od Belupa zbog PA i generaliziranog anksioznog poremećaja. Prvi dan sam uzela pola tablete (10 mg), ali mi jme bilo tako loše (mučnina, vrtoglavica i općenita slabost), da od tad uzimam 1/4 tablete. I dalje mi je mučno i zjenice su mi ful proširene i nestabilna sam na nogama. Roka me panika. Ni Xanax (od 0,25) mi ne pomaže.
Dali ima netko kom je bilo slično na početku i koliko su trajale najgore nuspojave?
Molom vas javite se- strah me!

Astrice
28.09.2008., 13:45
Pa pij Xanax skupa sa Seroxatom.

allegra78
28.09.2008., 13:57
Pijem Xanax, ali imam osjećaj da baš nepomaže. Ful se patim s nuspojavama. Znam da je svatko različit i da na svakog lijek drugačije djeluje, ali me zanima koliko su obično najgore niuspojave trajale. Jer mi je glupo prestat, ak će za dan ili dva niti bolje,a s druge strane kaj ak ljiek nije za mene i bezveze trpim?

ma ne znam.....

jovan27
28.09.2008., 13:58
allegra78; DRŽ SE!!! Ja nemam nikakvog iskustva sa AD-ovima ali tražiću svoju psihijatricu da mi nešto propiše jer nikakve koristi od Xanaxa 2x1 od 0,25 mg. Rado bi ti dao savjet ali velim ti; nemam iskustva na AD-u!

Ostataku ekipe BOK! Ja jučer bio vani, išo malo tancat i oznojio se ko stoka (s oproštenjem na izrazu). Bilo mi vrhunski! Nikakve panike, tjeskobe... ali pojavio se novi problem, a to su negativne misli; strah od neadekvatnog ili nasilnog ponašanja. Kak da se toga riješim? Jel ima neki AD koji je dobar baš za to? Glupo zvuči ali ko pita ne skita.
BTW. Iako je moj poremećaj okarakteriziran kao GENERALIZIRANI ANKSIOZNI, a ovo spada u opsesivno-kompulzivne. Wtf.?

Koji ćušpajz je ova psiha pa to nisu istine!

allegra78
28.09.2008., 14:07
Stari moj, kad jednog dana pretvorin sav taj strah i negativu u pozitivu- di će mi kraj bit!!!!
Imaš praf- koji čušpajz.....

Astrice
28.09.2008., 14:11
Ne može se nakon toliko malo vremena zaključit jel valja.A možda ne valja kombinacija.Ko da je Xanax jedini anksiolitik.

jovan27
28.09.2008., 14:14
Stari moj, kad jednog dana pretvorin sav taj strah i negativu u pozitivu- di će mi kraj bit!!!!
Imaš praf- koji čušpajz.....

Da, da! To se traži! Viš kak možeš kad oćeš! Pozitivan stav je ono šta se traži!
E! Jedno pitanje, a koliko tebi ovo traje? Meni skoro 5 mj. s tim da Xanax uzimam tek mj. dana jer sam prije mislio da imam Anginu pectoris, hijatalnu herniju, upalu jednjaka, HIV... pa onda faza gubitka interesa i motivacije sa nekim prigušenim feelingom u glavi (na određene momente sam imao oslabljenu percepciju i loš doživljaj podražaja iz okoline) da bi na kraju došo do ovog. U 3 PM kad će više stat!!!

A starci vele nemoj na AD! Kaj da radim?

allegra78
28.09.2008., 14:15
Draga, jasno mi je to.

Bilo bi mi drago da se javi netko tko je koristio Seroxat i imao slično iskustvo s nuspojavama.

jovan27
28.09.2008., 14:17
Astrice; ti djeluješ ko da se kužiš u anksiolitike. Meni dok sam bio na Helexu, a pio sam ga mj. dana bilo dobro zadnjih 5 dana u tom mj., a onda došo po novu kutiju, a pošto u apoteci nisu imali Hex; dali su mi Xanax ali od tada nikak na bolje. Evo baš si ga idem roknut!

Kaj postoji i razlika kod anksiolitika? Meni žena u ljekarni rekla da je to isti drek samo drugo pakovanje i Xanax i Helex i Misar.

allegra78
28.09.2008., 14:20
@Jovan

Ma ja sam ti kokoš koja ti je 1. PA imala prije 9 godina i patila se do sad sama s tim.
Bilo je uspona i padova, al sad me ful zakucalo.
Borila sam se dugo protiv AD, al sad vidim da ne mogu više sama.
Prije 2 tjedna sam krenula na KBT i žena je super. No najbolji rezultati su kombinacija KBT-a i AD. Pa sad idem u tvrdo i do kraja, al me zezaju te nuspojave- mamu im poljubim!!

jovan27
28.09.2008., 14:22
micamaco i Dvojbo; vi pucate od zdravlja! Čitam i mislim si kak je vama dobro! Kad ću ja doć u tu fazu!? Pa makar srao po čitave dane. Sve je podnošljivije od one početne i startne faze.

jovan27
28.09.2008., 14:23
Šta je KBT???

Astrice
28.09.2008., 14:31
kognitivno bihevorialna terapija
Nda Jovane nabrojani nisu jedini anksiolitici.
Anksiolitici
Derivati benzodiazepina
diazepam - Apaurin, Normabel, Diazepam Desitin, Diazepam JADRAN
medazepam - Ansilan
oksazepam - Praxiten, Oksazepam
lorazepam - Lorsilan
bromazepam - Lexaurin, Lekotam, Lexillium
alprazolam - Xanax, Helex, Misar
Karbamati
meprobamat - Meprobamat

Dvojba
28.09.2008., 17:21
E ja sam imala period kada me hvatao svugdje, u krevetu, za stolom za ručkom, u kadi, na poslu, u autu, u šetnji, u dućanu, ma svugdje :(
ali sada mi je super, nema PA, totalno sam smirenija, jedino me još uvijek ta sraćka muči, baš sam neki dan pročitala u nuspojavama halee piše da mogu biti rijetke i proljevaste stolice, možda je od toga :ne zna:

Gle, čak i može biti od Halee, ako baš piše u nuspojavama da stolice mogu biti proljevaste. Po svemu sudeći, to je onda faza koja bi morala proći. Bitno je samo da piješ dosta vode, i pokušaš s nekim čajevima koji stvrdnjavaju stolicu. Druga je opcija da o tome porazgovaraš s doktoricom. Možda ne bi bilo loše da ti uz Haleu doda još jedan AD, s tim da se onda doza Helee smanji, s čime bi i proljeva bilo manje. Pričekaj još jedno vrijeme, možda se to smiri. Bitno je da si fizički zdrava.:)

Dvojba
28.09.2008., 17:24
Ma to mi je bitno,ono da nisam bezveze stavljala.

Čitali, smo čitali, ne brini. Baš mi je drago da malo tipkaš s nama, tebe pamtim po raznim duhovitim odgovorima i provalama :cerek:

Astrice
28.09.2008., 17:26
Ode mi duhovitost. Ponekad izvalim glupost i to je to. Al lako je na netu.Fali mi to u RL.

Dvojba
28.09.2008., 17:28
molim vas iskustva....

Prije 4 dana počela sam piti Seroxat od Belupa zbog PA i generaliziranog anksioznog poremećaja. Prvi dan sam uzela pola tablete (10 mg), ali mi jme bilo tako loše (mučnina, vrtoglavica i općenita slabost), da od tad uzimam 1/4 tablete. I dalje mi je mučno i zjenice su mi ful proširene i nestabilna sam na nogama. Roka me panika. Ni Xanax (od 0,25) mi ne pomaže.
Dali ima netko kom je bilo slično na početku i koliko su trajale najgore nuspojave?
Molom vas javite se- strah me!

Maltretator pije seroxat, bilo bi dobro da ti se on javi.
Seroxat je jak AD, zato su i takve nuspojave. No dobro si napravila što piješ 1/4 umjesto pola tablete. Meni je tako psihijatar savjetovao sa Cipralexom, baš zato da izbjegnem nuspojave. Pij 1/4 nekoliko dana dok se nuspojave malo smanje, a tek onda kreni s pola tablete. Budi onoliko dana na pola tablete, dok ne osjetiš da možeš na kraj s nuspojavama. Tada pij 1/4 i pola, sve do doze koju ti je prepisao liječnik.
Panika te roka jer te strah nuspojava. Izdrži, sve to prođe. Ako ti je lakše, kontaktiraj malo sa psihijatrom u vezi toga. I pij B- vitamine!!!

Dvojba
28.09.2008., 17:32
micamaco i Dvojbo; vi pucate od zdravlja! Čitam i mislim si kak je vama dobro! Kad ću ja doć u tu fazu!? Pa makar srao po čitave dane. Sve je podnošljivije od one početne i startne faze.

Doći ćeš kad budeš na AD i išao na psihoterapiju. Svakako odi psihijatru - on će najbolje znati koje je AD za tebe :)

Dvojba
28.09.2008., 17:33
Ode mi duhovitost. Ponekad izvalim glupost i to je to. Al lako je na netu.Fali mi to u RL.

Ne ode. Duhovitost je sposobnost, po meni jedna vrst talenta. Nisi to izgubila, nego samo potisnula, vjerojatno zbog depre.

micamacazg
28.09.2008., 20:36
Gle, čak i može biti od Halee, ako baš piše u nuspojavama da stolice mogu biti proljevaste. Po svemu sudeći, to je onda faza koja bi morala proći. Bitno je samo da piješ dosta vode, i pokušaš s nekim čajevima koji stvrdnjavaju stolicu. Druga je opcija da o tome porazgovaraš s doktoricom. Možda ne bi bilo loše da ti uz Haleu doda još jedan AD, s tim da se onda doza Helee smanji, s čime bi i proljeva bilo manje. Pričekaj još jedno vrijeme, možda se to smiri. Bitno je da si fizički zdrava.:)

Još nisam sigurna da sam fizički zdrava, znaš kak je to kod nas paničara :rolleyes:

Danas me neka panika hvata, neznam koji mi je vrag, morat ću helex popiti, baš sam jako jako napeta, osjetim napetost po cijelom tijelu, a pogotovo u lijevoj ruci i području kod srca. nekako kad bolje promislim, imam feeling da je zbog posla jer je u četvrtak i petak bila neka frka na poslu i napeta atmosfera pa mislim da mi je to pridonjelo ovoj napetosti, počinje mi se događati da mi se neide na posao uopće, baš mi je koma tamo... i nekako sam uvjerena da je ovo moje stanje nastalo od tog posla :ne zna:

Sutra zovem doktoricu pa ću se naručiti za preksutra pa vam javim što je bilo...

kvragu, jedno vrijeme mi je biloo tako super, a sad, osjećaj ko da se vraćam na početak :mad: bem ti posel :rospija: ne da mi seeee :rolleyes:

matex
28.09.2008., 20:53
ja sam nekad davno pila saroxat, s tim da je meni doktor odmah dao cijelu tabletu i pamtit ću taj AD cijeli život...zamisli samo kako je meni bilo odmah cijelu tabletu pa mene je to toliko bacilo da sam ja bila zombiiii.. i da sad si me podsjetila meni su zjenice bile preko cijelih očiju!!!!strašno!

ali koliko se sjećam to je trajalo nekih 2 tjedna sve manje i manje...
djelovat će ti sroxat, nemoj prestajat sa njim samo jako polako podiži dozu, to ti je moj savjet..i brzo će proć te nuspojave samo izdrži!!!

matex
28.09.2008., 20:55
usput meni je danas opet koma...
ne znam ali ja sam uvjerena da to ima veze sa nolicinom+coaxil jer ovako mi odavno nije bilo..taman sam se počela oporavljat na coaxil-u i baš sada kad sam počela pit nolicin da mi je ovako loše, ne vjerujem da je slučajno+ kaj me boli glava već 3 dana...
proljev je prošao, bio je samo jedan dan, to je vjerojatno isto od nolicina, puj, puj!!!

a sad me strah kaj će bit sutra jer sutra je radni dan!!!mama mia...

micamacazg
28.09.2008., 21:07
usput meni je danas opet koma...
ne znam ali ja sam uvjerena da to ima veze sa nolicinom+coaxil jer ovako mi odavno nije bilo..taman sam se počela oporavljat na coaxil-u i baš sada kad sam počela pit nolicin da mi je ovako loše, ne vjerujem da je slučajno+ kaj me boli glava već 3 dana...
proljev je prošao, bio je samo jedan dan, to je vjerojatno isto od nolicina, puj, puj!!!

a sad me strah kaj će bit sutra jer sutra je radni dan!!!mama mia...

matex i meni je danas koma, valjda je takav dan :ne zna: nadam se da će sutra na poslu biti ok :rolleyes:

micamacazg
28.09.2008., 21:20
Evo ovak piše o halei: Dnevna doza HALEA tableta za sve indikacije može se povećavati za 50 mg tijekom više tjedana. Najveća preporučena doza HALEA tableta iznosi 200 mg na dan (2 HALEA 100 mg tablete ili 4 HALEA 50 mg tablete na dan).Kad se postigne odgovarajući klinički odgovor, dozu je potrebno smanjiti, ovisno o kliničkom odgovoru, na najmanju učinkovitu razinu. Dozu održavanja tijekom dulje primjene treba držati na najmanjoj učinkovitoj razini, uz naknadnu prilagodbu ovisno o kliničkom odgovoru. Početni klinički učinak može se vidjeti unutar 7 dana, iako su za punu učinkovitost potrebna 2–4 tjedna (u slučaju opsesivno kompulzivnog poremećaja i dulje). Prema podacima iz kliničkih ispitivanja s PTSP-om, za postizanje punog terapijskog učinka potrebno je dulje vrijeme, u nekim slučajevima i do 12 tjedana.

Možda bi meni trebala ili veća ili manja doza jer je ta napetost skoro uvijek prisutna a PA su nestali :ne zna: možda bi se tako bilo bolje nego da se dodaje još jedan AD :ne zna:

Kaj ti Dvojbo veliš na to? ti si ovak iskusna po tom pitanju :mig:

Dvojba
28.09.2008., 21:35
Evo ovak piše o halei: Dnevna doza HALEA tableta za sve indikacije može se povećavati za 50 mg tijekom više tjedana. Najveća preporučena doza HALEA tableta iznosi 200 mg na dan (2 HALEA 100 mg tablete ili 4 HALEA 50 mg tablete na dan).Kad se postigne odgovarajući klinički odgovor, dozu je potrebno smanjiti, ovisno o kliničkom odgovoru, na najmanju učinkovitu razinu. Dozu održavanja tijekom dulje primjene treba držati na najmanjoj učinkovitoj razini, uz naknadnu prilagodbu ovisno o kliničkom odgovoru. Početni klinički učinak može se vidjeti unutar 7 dana, iako su za punu učinkovitost potrebna 2–4 tjedna (u slučaju opsesivno kompulzivnog poremećaja i dulje). Prema podacima iz kliničkih ispitivanja s PTSP-om, za postizanje punog terapijskog učinka potrebno je dulje vrijeme, u nekim slučajevima i do 12 tjedana.

Možda bi meni trebala ili veća ili manja doza jer je ta napetost skoro uvijek prisutna a PA su nestali :ne zna: možda bi se tako bilo bolje nego da se dodaje još jedan AD :ne zna:

Kaj ti Dvojbo veliš na to? ti si ovak iskusna po tom pitanju :mig:

Ja ti samo mogu reći kaj meni kaže moj psihijatar. On je radije za opciju uzimanja 2 AD jer onda djeluju združeno različitim mehanizmima djelovanja. Meni se bilo sve vratilo nakon nekih 4 mjeseca na cipralexu. Ali on mi ga nije ukinuo, nego je dodao velafax. Sad ih već nekih 8 mjeseci pijem i nemam recidiv. Da li bi tebi trebala veća ili manja doza, to procjenjuje liječnik. Zašto se ne vratiš kod svoje bivše psihičke - s njom bi se o svemu mogla lijepo dogovoriti.

micamacazg
28.09.2008., 22:10
Ja ti samo mogu reći kaj meni kaže moj psihijatar. On je radije za opciju uzimanja 2 AD jer onda djeluju združeno različitim mehanizmima djelovanja. Meni se bilo sve vratilo nakon nekih 4 mjeseca na cipralexu. Ali on mi ga nije ukinuo, nego je dodao velafax. Sad ih već nekih 8 mjeseci pijem i nemam recidiv. Da li bi tebi trebala veća ili manja doza, to procjenjuje liječnik. Zašto se ne vratiš kod svoje bivše psihičke - s njom bi se o svemu mogla lijepo dogovoriti.

iskreno, neugodno mi je sad kad nisam bila tako dugo kod nje, a i zato kaj mi je moja dr prepisala drugi AD pa imam osjećaj da će misliti da nemam povjerenja u nju. a i nekako mi ne leži :ne zna:

patak
29.09.2008., 00:18
@Dvojba i Jenna
ma isla sam prije kod psihijatra, ali mi se sad to više ne čini kao nešto od čega se trebam lječiti već nešto s čim trebam živjeti.. Koji kod da uzrok bio, već je integrirano u moju ličnost, a ne mogu objektivno ni reći da me previše ometa u funkcioniranju. Samo u mojoj glavi..

micamacazg
29.09.2008., 12:04
Ljudi moji, što se meni danas desilo :lol: :rofl: kako sam ja smotana i smušena danas....hoću ja nazvati svoju dr opče prakse i glupača nazovem psihičku i velim da bi se naručila, još mi čudan glas od sestre :misli: reko valjda je zamjena :lol: i veli ona prvi slobodan termin 12.11. o jebote ko će to dočekat :confused: a dobro ak ne nađem niš u međuvremenu, bum otišla,a ova moja dr veli da držim dijetu do četvrtka i da u četvrtak dođem :ne zna: luda žena :rolleyes:

allegra78
29.09.2008., 13:01
ja sam nekad davno pila saroxat, s tim da je meni doktor odmah dao cijelu tabletu i pamtit ću taj AD cijeli život...zamisli samo kako je meni bilo odmah cijelu tabletu pa mene je to toliko bacilo da sam ja bila zombiiii.. i da sad si me podsjetila meni su zjenice bile preko cijelih očiju!!!!strašno!

ali koliko se sjećam to je trajalo nekih 2 tjedna sve manje i manje...
djelovat će ti sroxat, nemoj prestajat sa njim samo jako polako podiži dozu, to ti je moj savjet..i brzo će proć te nuspojave samo izdrži!!!

Hvala Matex!

Evo danas 1. stvar kad sam se ustala iz kreveta je bio PA.
Više se ni ne sjećam sebe prije panike- tužno mi je to....

matex
29.09.2008., 14:15
@Dvojba i Jenna
ma isla sam prije kod psihijatra, ali mi se sad to više ne čini kao nešto od čega se trebam lječiti već nešto s čim trebam živjeti.. Koji kod da uzrok bio, već je integrirano u moju ličnost, a ne mogu objektivno ni reći da me previše ometa u funkcioniranju. Samo u mojoj glavi..

da i u moju ličnost je integrirano i to me najviše i muči, percepcija same sebe kao sjeb... osobe...

dugo sam se i ja trudila prihvatiti i živjeti sa tim, ali dođe problem, kad te pritisne sa svih strana, a ti si u takvom stanju...
jedino zato mislim da se treba liječiti, barem održavati jer nemaš dovoljno snage, ako i kad zatreba...

da jesam depresivna osoba i anksiozna , jesam! i ne vjerujem da će me u korjenu promijenit terapija, možda sa godinama neke stvari prihvatim..većinu stvari shvaćam, ali prihvaćanje mi malo teže ide i mislim da od tuda i kreću svi moji problemi..

usput danas za sada nema napadaja...hvala bogu..
kako ste mi vi ostali?

Dvojba
29.09.2008., 14:24
Ljudi moji, što se meni danas desilo :lol: :rofl: kako sam ja smotana i smušena danas....hoću ja nazvati svoju dr opče prakse i glupača nazovem psihičku i velim da bi se naručila, još mi čudan glas od sestre :misli: reko valjda je zamjena :lol: i veli ona prvi slobodan termin 12.11. o jebote ko će to dočekat :confused: a dobro ak ne nađem niš u međuvremenu, bum otišla,a ova moja dr veli da držim dijetu do četvrtka i da u četvrtak dođem :ne zna: luda žena :rolleyes:

Ha ha, meni su takve situacije već normalne. Najbolja mi je ona od prije nekoliko godina. Nazovem ja fino svoju šeficu na poslu i javi mi se neka ženska. Ja velim: Molim vas, trebala bih gđu., Jasnu. Ova kaže: Pa nema je danas ovdje. Ja velim: Pa kako je nema, gdje je otišla? A ova veli: Pa ženo pobogu, nedjelja je, što bi gđa Jasna danas radila na poslu? A ja ko tuka velim: Kaj je danas nedjelja? U jebote, a ja mislila da je ponedjeljak. Rekoh, a tko ste vi? A ona kaže: Čistačica! :cerek:

Još je bolji jedan moj frend koji je zaspao u nedjelju popodne i kad se probudio, mislio je da je ponedjeljak ujutro. Pogledao je na sat i vidio da je 6 sati ( a bilo je 18 sati). Obukao se i trkom na autobus. Usput vidi susjedovu djecu kako se igraju pa im kaže: Koji vam je vrag da se već igrate tako rano ujutro? Tek kad je sjeo u autobus i ugledao sunce na zapadu, a ne na istoku, skužio je da se zeknuo :rofl:

BeautifullyChaotic
29.09.2008., 14:49
Mene danas u Importanneu uhvatila panika... bilo je jako puno ljudi, u Konzumu su dijelili nekakve jogurte, sa svih strana ljudi i odjednom ja nemam zraka, osjećam kao da ću se onesvijestiti, čujem sa svih strana zvukove- em ljudi pričaju, em muzika... došlo mi je da počnem vrištati i pobjegnem... mislim da neću tako skoro opet kroz Importanne... a za sada se držim kuće...

matex
29.09.2008., 14:53
:lol::rofl::D

matex
29.09.2008., 14:55
ne smijem se tebi već ovoj priči kak je frajer otišao na posao navečer..ali nisam quotala

a immportane to je već poznato odredište nas paničara..izbjegavat u širokom luku!!!ništa čudno da te ulovilo tamo, užasan mi je taj immmportane tamo nikad nema zraka

Dvojba
29.09.2008., 14:56
Mene danas u Importanneu uhvatila panika... bilo je jako puno ljudi, u Konzumu su dijelili nekakve jogurte, sa svih strana ljudi i odjednom ja nemam zraka, osjećam kao da ću se onesvijestiti, čujem sa svih strana zvukove- em ljudi pričaju, em muzika... došlo mi je da počnem vrištati i pobjegnem... mislim da neću tako skoro opet kroz Importanne... a za sada se držim kuće...

Draga, jesi na kakvoj terapiji? Piješ li AD, ideš li na psihoterapiju?

matex
29.09.2008., 15:11
evo ga opet...
zujanje u glavi, grč u rukama...glava me boli već m4 dana od kada pijem taj glupi nolicin, a sada kao da mi opet nadolazi panika..hvala bogu da nisam vani i da nema nikog oko mene...i šta je zanimljivo svaki dan odprilike u isto vrijeme, kada popijem popodnevnu dozu coaxila, onda me počne lovit ovo stanje, ali samo od kada pijem nolicin...nemam pojma kaj je to , ali jedva čekam da popijem to sranje jer mi je užas živi...

CURICA5
29.09.2008., 15:52
Pozdrav svima..
Da ne mislite da sam vas zaboravila,nisam.Evo moram priznati da mi je život krenuo super.
Već jako dugo uživam,bez ikakvih napadaja,bez depre i tako..
Promijenila sam neke stvari u životu,bila u vinkovcima,varaždinu,upoznala puno novih ljudi i moram priznat da sve ide po planu.
Neke sam ljude maknula iz svog života,i moram priznat da mi je odted puno bolje i da su me gušili.
Moja ex najbolja frendica...koja zapravo i nije bila frendica,stalno je ispoljavala svoje probleme,to što je meni bilo ona nije nazvala realnim problemom,jer to i nije problem,i tako.-..
Uglavnom,moram priznat da uživam...

velika pusa i mislim na sve vas....:kiss:

BeautifullyChaotic
29.09.2008., 17:30
Matex :mig: moram priznati kad sam vidjela sve te smajliće koji se valjaju po podu :eek: Koliko još imaš tog Nolicina? Nadam se da si pri kraju...:bicedobro:
Dvojba, trenutno sam na ničemu, a nisam već neko vrijeme ni otišla do psihologa, treba se izboriti za termin...

gnki2000
29.09.2008., 18:49
ja osjećam anksioznost otprilike svaki drugi dan :kava:

micamacazg
29.09.2008., 19:15
Ha ha, meni su takve situacije već normalne. Najbolja mi je ona od prije nekoliko godina. Nazovem ja fino svoju šeficu na poslu i javi mi se neka ženska. Ja velim: Molim vas, trebala bih gđu., Jasnu. Ova kaže: Pa nema je danas ovdje. Ja velim: Pa kako je nema, gdje je otišla? A ova veli: Pa ženo pobogu, nedjelja je, što bi gđa Jasna danas radila na poslu? A ja ko tuka velim: Kaj je danas nedjelja? U jebote, a ja mislila da je ponedjeljak. Rekoh, a tko ste vi? A ona kaže: Čistačica! :cerek:

Još je bolji jedan moj frend koji je zaspao u nedjelju popodne i kad se probudio, mislio je da je ponedjeljak ujutro. Pogledao je na sat i vidio da je 6 sati ( a bilo je 18 sati). Obukao se i trkom na autobus. Usput vidi susjedovu djecu kako se igraju pa im kaže: Koji vam je vrag da se već igrate tako rano ujutro? Tek kad je sjeo u autobus i ugledao sunce na zapadu, a ne na istoku, skužio je da se zeknuo :rofl:

:rofl:

a ko će dočekat sredinu 11.mjeseca :ne zna: neznam kaj je tolka gužva kod nje ili wtf?dajte predložite mi nekaj, tražila sam i na temi preporuke i iskustva... niko ništ :confused:

dobro, jest da sam to zapostavila skroz :rolleyes: ali sinoć sam se tak koma osjećala, kao kad sam prvi put popila AD, neka nesanica me ulovila, cijelo tijelo mi je bilo napeto, crne misli, nikako zaspati, užas, i tako sam popi..ila u pol 2 i popila helex i nakon nekih pola sata sam zaspala i uopće se do jutra nisam budila a inače se budim po više puta po noći :ne zna:

p.s. ispod mene u stanu pes laje ko lud, e šizim već lagano, baš mi ide na živce :mad:

ne znam koji mi je vrag, baš se čudno osjećam a jedno vrijem mi je bilo tako dobro zakaj sad ovak :(

allegra78
29.09.2008., 19:28
Samo da posjetim....

Sva iskustva sa Seroxatom dobro su došla (pogotovo nuspojavama)......
Fakat se loše osjećam- ove proširene zjenice me izluđuju i pridonose odvratnom osjećaju u glavi. Psihić veli da je sve to normalno, ali bilo bi mi draže čuti to od nekog tko je slično prolazio.

Ajmo Seroxatoksići, javiiiiite seeee!!!!!!!!!!!!

duxi9
29.09.2008., 19:37
Fala na pitanjcu, dobro sam.:)
Sinoć sam se zabavljala gledajuć Big Brother i sedmero nominiranih. :D
Pitam se samo, gdje su skupili na hrpi onu gomilu samodovoljnih, sebičnih likova :D Za krepat su. Najbolja mi je ona mala zagorka koja stalno priča o vinu. Kad su putovali za Tajland, onda je sa sobom na avion ponijela kanistar od 20 litri domaćega vina. Naravno, nisu joj dopustili da se s time ukrca na avion :cerek: Mogla je ponijeti i tablu špeka :rofl:
I mene svako malo boli tintara - krknem pola Plicete i čekam da prođe. Ako ne prođe, krknem još pola. Migrenski sam tip, pa mi je to već kao dobro jutro. Škola je počela, sin naravno odmah krenuo zabušavati. Sve predmete piše u jednu bilježnicu :cerek: A neće bogme majci to radit. Neće. A kad trebamo zajedno učit ( neće sam ) onda se samo dere na mene jer je ljut. Al taj mrzi učit :D Razumijem ga, što je najgore :)

Haha, pak zagorci ti vole si spiti isto kak i međimurci i meni je ona simpa.
Haha, pa kak mu stanu svi predmeti u jednu bilježnicu, tu se stvarno treba snači.
Majko , ajd pomozi dečecu i ljepo sve prepiši u bilježnice, poslje če biti više za prepisati .
Šta da ti velim i ja potpuno razumijem tu djecu , uči uči i uči
,jednostavno su prebukirani s vremenom i mislim da im jako malo ostaje slobodnog vremena a sad im je to itekako potrebno .
Ajde Dvojbo , pomozi mu sad , prebrzo rastu i još malo i več je sam svoj čovijek a onda nema više pomaganje u učenju pa če ti još to i faliti.:ne zna:
Pusa !:grli:

duxi9
29.09.2008., 19:50
Pozdrav svima..
Da ne mislite da sam vas zaboravila,nisam.Evo moram priznati da mi je život krenuo super.
Promijenila sam neke stvari u životu,bila u vinkovcima,varaždinu,upoznala puno novih ljudi i moram priznat da sve ide po planu.
Neke sam ljude maknula iz svog života,i moram priznat da mi je odted puno bolje i da su me gušili.
Moja ex najbolja frendica...koja zapravo i nije bila frendica,stalno je ispoljavala svoje probleme,to što je meni bilo ona nije nazvala realnim problemom,jer to i nije problem,i tako.-..

velika pusa i mislim na sve vas....:kiss:

EJ, baš mi je drago kaj si dobro i kaj misliš na mas ,
več sam se pitala gdje si i kako si .
Velika pusa i tebi i budi mi i dalje dobro.:top:
Povremeno nam se i javljaj.:mig:

duxi9
29.09.2008., 19:58
:rofl:

a ko će dočekat sredinu 11.mjeseca :ne zna: neznam kaj je tolka gužva kod nje ili wtf?dajte predložite mi nekaj, tražila sam i na temi preporuke i iskustva... niko ništ :confused:

dobro, jest da sam to zapostavila skroz :rolleyes: ali sinoć sam se tak koma osjećala, kao kad sam prvi put popila AD, neka nesanica me ulovila, cijelo tijelo mi je bilo napeto, crne misli, nikako zaspati, užas, i tako sam popi..ila u pol 2 i popila helex i nakon nekih pola sata sam zaspala i uopće se do jutra nisam budila a inače se budim po više puta po noći :ne zna:

p.s. ispod mene u stanu pes laje ko lud, e šizim već lagano, baš mi ide na živce :mad:

ne znam koji mi je vrag, baš se čudno osjećam a jedno vrijem mi je bilo tako dobro zakaj sad ovak :(

To kaj ti opisuješ to ti se meni još uvijek javlje ,ne često ali ipak da.
Na Zolofu sam skoro godinu dana .
Ja ti isto često znam prije spavanja tak popiti Misar i onda se barem naspavam.
Ej , draga moja nama stalno nešto ako nismo u depri onda smo u srački i tak stalno nekaj , pa hebemu jednom bumo i mi došle na svoje...!!!!!!:ne zna:

micamacazg
29.09.2008., 20:44
To kaj ti opisuješ to ti se meni još uvijek javlje ,ne često ali ipak da.
Na Zolofu sam skoro godinu dana .
Ja ti isto često znam prije spavanja tak popiti Misar i onda se barem naspavam.
Ej , draga moja nama stalno nešto ako nismo u depri onda smo u srački i tak stalno nekaj , pa hebemu jednom bumo i mi došle na svoje...!!!!!!:ne zna:

Ma taman se ponadam da sam napredovala i da mi je bolje i onda ovako, opet padnem u neko crnilo...evo sve me strah kako ću večeras zaspati. a i grlo me boli i upaljeno mi je :( imunitet mi je definitivno na nuli....

marinella
30.09.2008., 07:26
Samo da posjetim....

Sva iskustva sa Seroxatom dobro su došla (pogotovo nuspojavama)......
Fakat se loše osjećam- ove proširene zjenice me izluđuju i pridonose odvratnom osjećaju u glavi. Psihić veli da je sve to normalno, ali bilo bi mi draže čuti to od nekog tko je slično prolazio.

Ajmo Seroxatoksići, javiiiiite seeee!!!!!!!!!!!!

da samo znaš koliko će Seroxat promijeniti tvoj život ne bi gledala na nuspojave :mig: o Seroxat sve naj najbolje,promijenio mi je život,sad sam nova(stara) ja, nemam riječi kojima bih opisala koliko se moja kvaliteta života poboljšala.

ms*day*dreamer
30.09.2008., 09:04
Daj mi pliz recite kolko može trajati napadaj panike, tj. anksioznost?? Glava me boli već 2 dana i herc mi lupa i malo se skuliram pa me opet čopi, pritisak u prsima u glavi..nepodnošljivo.. Kap fali da ne puknem i počnem cmizdrit..bilo mi je prilično stresno zbog faxa ovaj mjesec i sad je prošlo, al valjda je ovo posttraumatski..aaaaah..
I još sam i pilule počela pit pa možda i to pridonosi..i kosa mi onak malo ispada, al to POKUŠAVAM zanemarivat da se ne nerviram još zbog toga..
Zadnji put mi je tak bilo prije brijem 4 godine, isto 9. mjesec, malo pukla od stresa i plakala 3 dana nisam se smirit mogla pa sam išla 3-4 puta psihologu malo pričat i prošlo me..

:bonk: :bonk: :bonk:

ms*day*dreamer
30.09.2008., 09:05
Persen mi nekak nije dovoljan.. Možda da odem u osamu negdje..

ms*day*dreamer
30.09.2008., 10:46
Anybody?? :(

LazyBrain
30.09.2008., 10:53
napad panike-10-15 minuta
http://www.google.hr/search?hl=hr&q=napadaj+panike&btnG=Google+pretraživanje&meta=
pa eto, google :)

ms*day*dreamer
30.09.2008., 11:08
Aha..a ja ne znam koji mi je..

allegra78
30.09.2008., 11:40
da samo znaš koliko će Seroxat promijeniti tvoj život ne bi gledala na nuspojave :mig: o Seroxat sve naj najbolje,promijenio mi je život,sad sam nova(stara) ja, nemam riječi kojima bih opisala koliko se moja kvaliteta života poboljšala.

Hvala ti! I ja se istom nadam:)
1. Koliko ga dugo uzimaš?
2. Kad si primjetila prva poboljšanja?
3. S kolikom dozom si počela, a koliko sad uzimaš?

Oprosti, možda malo davim :D ...

BeautifullyChaotic
30.09.2008., 11:44
Aha..a ja ne znam koji mi je..

Možda samo zakašnjela reakcija na stres... a anksioznost možeš osjećati stalno, nekad jače, nekad slabije...

anthony9906
30.09.2008., 12:22
Anyway; ja sam na Xanaxu 0.25 mg 3x1, a tek sam danas počeo piti po 3. Do sad sam pio Helex, a pošto u apoteci nisu imali dotični lijek; dali su mi Xanax, a od tada ko da mi je malo lošije. Jel može to bit od te nagle promjene? Ima neko slično iskustvo? :)
Mislim ipak je to isti lijek!

E da! Može mi neko preporučit neki kvalitetan AD? Neki koji ima dobar anksiolitički učinak.[/QUOTE]

i meni je dala u ljekarni xanax jer nisu imali helex,ali imam još tablu pa neću pit xanax,jer neznam,kažu da je isto ali i normabel i apaurin je isto,a ne djeluju mi isto.
samo mi fali da me od straha ćopi PA...
ma,nemoj mene slušat,ja sam ti paničar i za gluposti..
pusa:)

X_Tia_X
30.09.2008., 12:27
napad panike-10-15 minuta
http://www.google.hr/search?hl=hr&q=napadaj+panike&btnG=Google+pretraživanje&meta=
pa eto, google :)

aha baš 5-10min...:flop:
vidi se da je to napisao netko ko i nezna kaj je napad panike..
ponekad i google nije tvoj frend
meni napad panike traje 2 sata a nakon toga još ostane tjeskoba 2 dana

anthony9906
30.09.2008., 12:28
Psihić ti je jako oprezan i to je u redu. Lijepo napravi te pretrage, odnesi mu i neka ti odredi terapiju s AD-om.
Moje mišljenje je da je PA vrhunac tjeskobe. Znači, najverojatnije mu prethodi gomiletina stresa koja nas psihički oslabi i kad više ne možemo izdržati, evo PA. E sad, da li on nastupa i zato što ništa ne možemo kontrolirati, možda i je tako, jer osjećaj kontrole daje i osjećaj sigurnosti. Najgore je što se PA ne može predvidjeti. On dođe u trenutku tog stresnog vrhunca, a situacija u kojoj se on dogodi ( dučan, ne cesti, na faksu, u kupanici, podrumu, poslu., bilo gdje) je onaj prokleti trenutak i situacija za koju se vežemo. I počnemo strahovat da nam se taj strah ne dogodi u toj istoj situaciji. Čovjeka to strašno zbuni jer razumije da je to iracionalan strah, i ne razumije zašto se pojavio baš tada i na tom mjestu. Tu pomaže psihoterapija - doista, tko može neka si to omogući.

nisam još bila kod kardiologa,nisam stigla,glupo zvuči al tako je...
ugl,moj psih misli isto ovo što si rekla,da je PA vrhunac nakupljenog stresa kad jednostavno počneš gubiti kontrolu nad životom i nemožeš sam sve izdržati... sve obaveze,posao,roditeljstvo i 1000 drugih briga..
i onda kad počneš gubiti kontrolu jer je previše toga,onda te strefi dobrosirekla PROKLETI pa..
ugl,kad bi ja prihvatila da nisam Bog,i da je normalno da sve ne mogu kontrolirati,moj mozak bi se malo skulirao,i nebi bilo ovakvih posljedica.
ali,kako si i ti rekla,na sebi treba raditi,mijenjati stavove,prihvatiti da smo što jesmo,i naučiti da život nije isključivo bijel ili crn,da nije sve ovako ili onako..ima tu sivila..
ne možemo na sve utjecati,i to treba prihvatiti jer je to najnormalnije...
i sve mi to znamo u glavi,ali teško se NOSITI s tim,treba naučiti drugačije od onog što smo znali dosada...
velika pusa,hvala na podršci:):cerek:

anthony9906
30.09.2008., 12:29

i meni traje puno duže.a to je individualno.:ne zna:

anthony9906
30.09.2008., 12:32
:(usput,vidim da ste mi svi loše ovih dana:(
malo se bojim,da koliko god se dobro nosimo sa svim,kad te jedan pa strefi nakon dužeš vremena,unazadi te i počneš gubit nadu u bolje..
a to me jako rastužuje i nebi htjela vjerovati da može potrajati toliko dugo,godinama..
nije da si mažem oči,samo me rastužuje..
micamaco i matex,bit će bolje..pusa

gwendolyn
30.09.2008., 13:03
Anthony,draga,vidim da si online,veeelika pusa!
lijepo napravi te pretrage kod kardiologa,vremena MORAŠ stvorit i onda nemoj još čekat mjesec dana na red kod psihića,nazovi ga kad možeš "uletit" samo mu pokazat te nalaze i neka ti da AD.
Nemojte se rastuživati,put ka ozdravljenju je prepun uspona i padova,samo povremene "padove" ne smijemo (znam da je teško) uzimati preteško.Ja sam na zoloftu 10 mjeseci,nekad sam deset dana super,a onda tri dana anksiozna i pomažem se apaurinima.Uglavnom tih dana dokučim šta me opet "lupnulo" i uvijek su to realni razlozi... to me psihoterapija naučila,osvijestiti taj lanac-vrtlog misli koji dovede do napada panike ili jake tjeskobe,a nama se samo čini da je došlo "iz čista mira" ili kao "grom iz vedra neba.."
nekad sam tako teška i popustim tome,izležavam se,gledam tv,zato sljedeći dan popiz..im sama na sebe,pa trenirka i patike i pravac u prirodu...

pusa svima,Duko,Dvojba,Matex,Marinella,Micamaca,Kejt,Je n8,Maltretatoru,Maherici i svima koliko nas ima!

anthony9906
30.09.2008., 13:06
Anthony,draga,vidim da si online,veeelika pusa!
lijepo napravi te pretrage kod kardiologa,vremena MORAŠ stvorit i onda nemoj još čekat mjesec dana na red kod psihića,nazovi ga kad možeš "uletit" samo mu pokazat te nalaze i neka ti da AD.
Nemojte se rastuživati,put ka ozdravljenju je prepun uspona i padova,samo povremene "padove" ne smijemo (znam da je teško) uzimati preteško.Ja sam na zoloftu 10 mjeseci,nekad sam deset dana super,a onda tri dana anksiozna i pomažem se apaurinima.Uglavnom tih dana dokučim šta me opet "lupnulo" i uvijek su to realni razlozi... to me psihoterapija naučila,osvijestiti taj lanac-vrtlog misli koji dovede do napada panike ili jake tjeskobe,a nama se samo čini da je došlo "iz čista mira" ili kao "grom iz vedra neba.."
nekad sam tako teška i popustim tome,izležavam se,gledam tv,zato sljedeći dan popiz..im sama na sebe,pa trenirka i patike i pravac u prirodu...

pusa svima,Duko,Dvojba,Matex,Marinella,Micamaca,Kejt,Je n8,Maltretatoru,Maherici i svima koliko nas ima!

eeeej:cerek:
vidim da si ti superoptimistična!! ma bravo!!!
super za psihoterapiju,da shvaćaš kako,zašto i zbog čega,nadam se da ću i ja do toga doći...
a draga moja,uletit ću s nalazima,to da:) ajde još koji dan ću preživit..
pusaaaa velika

matex
30.09.2008., 13:14
pa di ste vi curke, nema vas sto godina? baš mi je drago da ste se javile, dajte to malo češće, nećemo se buniti:cerek:
pusa od mene

gwendolyn
30.09.2008., 13:15
ma da će preživit,kako ću te nalupat:mirko:

trudim se bit optimistična,jer realno svi imamo osnovu za biti optimistični,gledaj Marinellu,Dvojbu,Amsterdamgirl,Maltretatora...
imam samo ovaj jedan život i odbijam ga propustiti zbog straha...tjeskoba nekad dođe odmah s buđenjem,a nekad naiđe tijekom dana,tada nastojim samo ostati smirena,ne fascinirati se njenom prisutnošću i mantram si "ti si zdrava,to što osjećaš je nestvarno,ništa ti nije,gledaj ljude oko sebe,ajmo vidit kako je on/ona u našoj blizini,možda je nekom teže nego meni...a zamisli da biraš između ovoga i neke opake boleščine,prihvatila bi ovo kako nagradu na lotu:mig:

ms*day*dreamer
30.09.2008., 13:16
Možda samo zakašnjela reakcija na stres... a anksioznost možeš osjećati stalno, nekad jače, nekad slabije...

A može biti.. Doslovno..pukla od faxa..
Samo kaj ne znam kolko će mi dana, tjedana trebat da budem sva svoja.. Osjećam se totalno psihički izmoreno i nestabilno. Ići ću ja popričat s nekim malo.. :-/
Na koji način se vi uspijete sabrat nakon tak nečeg kaj vas strefi iz vedra neba?? Zadnji put(prije par godina) brijem da mi je trebalo 3 tjedna negdje da se onak skroz oporavim.
Zajeb je kaj moram radit svaki dan i pravit se normalna a knedla mi je u grlu non stop.

gwendolyn
30.09.2008., 13:18
matex,draga,kako si ti danas?

molim oprost,izostanci su bili iz opravdanih razloga:)

matex
30.09.2008., 13:18
odlučila sam danas prestat pit nolicin danas mi je 5.dan, nemrem više podnosit ovu tjeskobetinu što me lovi svaki dan i to tako čudno cijelo tijelo mi je u grču, nema nekog trenutnog povoda ni razloga..barem ću saznati dali to ima veze sa tim nolicinom, ako se nastavi i nakon njega e onda sam u sranju, znači da coaxil apsolutno ne djeluje...joj toliko se nadam da neću morat po drugu terapiju, a sve mi smrdi na to..šmrc...

trenutno mi je koma, ali toliko sam u isto vrijeme bijesna već mi je pun kufer ovog da jednostavno boli me kesa, neka drma, hebe mi se, neka me lupa..ih...a šta može bit gore od ovoga?:mad::mad:

matex
30.09.2008., 13:22
molim oprost,izostanci su bili iz opravdanih razloga:)

aa daaa?:mig::p

BeautifullyChaotic
30.09.2008., 13:22
Mene je stres od ljetnih ispita puknuo sredinom 7.mj. i još se nisam oporavila, mislila sam da sam bolesna, obišla hrpetinu doktora, a ovih dana se borim i s nesanicom, tjeskobom, paničnim napadajima, i još mi se psihić ne javlja... tako da oporavak traje, ali doći će dobri dani. I dobro ti je da radiš, makar se osjećaš loše, ali nisi sama sa svojim mislima, koncentriraš se i na druge stvari. :)

Matex, bit će bolje, sigurno. Dobro da prestaješ s Nolicinom. Moja se sestra sredila 2 dana nakon što ga je prestala piti. Samo obavezno odi do doktorice da ti da neki drugi antibiotik. .. e kad psiha voli stavljat ljude u zeznute situacije... i kad se privikneš da je nekud krenulo... nek joj bude, jel tak?

matex
30.09.2008., 13:29
pa skroz mi se činilo da se oporavljam, da ide na bolje i onda od ove subote od kad je počelo, ne prestaje drmanje raznorazno (he koja riječ)..jučer sam navečer plakala barem sat vremena, ali ono ridala sam nad sobom i svojom sudbinom, da mi je bilo neugodno od pomisli da me možda čuju susjedi, baš sam si dala oduška:D

i onda danas krene sve ok i evo sad prije sat vrmena počne neko stiskanje u rukama, neki nestvaran osjećaj u tijelu i glavi, ono kratak dah i te ljepote...

a kaj je tvojoj seki bilo isto loše od nolicina' u kom smislu?dal je ona pila još kakve tablete?

matex
30.09.2008., 13:31
ponekad to što radiš može bit ufff....sva sreća ja se zatvorim u ured i molim boga da me nitko ne treba...

maher18
30.09.2008., 13:35
1. jel manje pišaš, manje bolno? onda nolicin djeluje i nastavi ga piti
2. ako ti je isto po pitanju pišanja onda nolicin ne djeluje, prestani ga piti, za tri dana napravi urinokulturu da vidiš kaj se dešava po tom pitanju. ako treba, ako imašbakterija, dobit ćeš drugi antibiotik po antibiogramu. ak je nalaz uredan, onda ok, budi sretna.
3. ne budali po pitanju utjecaja nolicina. sjeti se koliko puta si bila u takvim stanjima, s coasxilom ili nolicinom ili bez njih, i opet je bilo ko sad. daklem, ak si u šubu, pitaj psihića za savjet i slušaj ga.
Fajrunt o pišanju, sranju i takvim stvarima. to su samo simptomi i nuspojave, to vam je potpuno jasno. i onda se toga držite. bokić:top:

BeautifullyChaotic
30.09.2008., 13:36
Od njega je imala halucinacije i napadaje panike. A inače nema tih problema, nikad nije imala... onda možeš misliti kako reagiraju ljudi s problemima..
Kad ti tako dođe, lijepo se izjadaj tu na forumu, samo ne daj da te tvoje tijelo uvjeri da možda ipak... i takve stvari. Tako meni uvijek krene..

CURICA5
30.09.2008., 13:56
EJ, baš mi je drago kaj si dobro i kaj misliš na mas ,
več sam se pitala gdje si i kako si .
Velika pusa i tebi i budi mi i dalje dobro.:top:
Povremeno nam se i javljaj.:mig:

Uvijek ću se ja vama svima javljati--pa svi ste mi puno pomogli...i dvojba, i ti duko,micamaca...i ostali.....

čujemo se i držite se!!!!!!!!!

gwendolyn
30.09.2008., 14:06
pa skroz mi se činilo da se oporavljam, da ide na bolje i onda od ove subote od kad je počelo, ne prestaje drmanje raznorazno (he koja riječ)..jučer sam navečer plakala barem sat vremena, ali ono ridala sam nad sobom i svojom sudbinom, da mi je bilo neugodno od pomisli da me možda čuju susjedi, baš sam si dala oduška:D

i onda danas krene sve ok i evo sad prije sat vrmena počne neko stiskanje u rukama, neki nestvaran osjećaj u tijelu i glavi, ono kratak dah i te ljepote...

draga,ako imaš infekciju,ja sam imala E.coli u mokraćnom sustavu,moraš je rješavat,da si ne shebeš zdravlje plus...ne znam koja je priča oko tog nolicina,zašto sama misliš šta ćeš i odlučuješ na svoju ruku?! gdje je dr.opće prakse,gdje je psihijatar? prvom i drugom reci kako ti je,pa ćeš vidjeti,zašto danima trpiš,a ne poduzimaš ništa,ajde,trgni se,popij neki anksiolitik ako ti treba i kreni to rješavati...

ja bijah danas blago anksiozna otkad sam otvorila okice,brinula oko posla,ali čudom se sve riješilo dobro,i sretna sam što ću imati dovoljno love za svima dati plaće i doprinose i platit račune,jupiiii:top:

gwendolyn
30.09.2008., 14:11
kvotala sam post i na kraju se nisam na njega nadovezala:bonk:

htjela sam ti reći,ok,neka si se isplakala,i ja to radim s vremena na vrijeme,dođem do dna dna i vrhunca samosažalijevanja,ali ne smiješ pustit da se to dešava često,ne plakanje radi plakanja,slobodno ridaj koliko hoćeš,ali plakanje nad samom sobom bez da si poduzela ono što bez problema možeš,nemoj to sebi radit...
hrabro,i evo ti veeeelika pusa...:cerek:

Dvojba
01.10.2008., 00:46
Ma taman se ponadam da sam napredovala i da mi je bolje i onda ovako, opet padnem u neko crnilo...evo sve me strah kako ću večeras zaspati. a i grlo me boli i upaljeno mi je :( imunitet mi je definitivno na nuli....

Već kad si se naručila zabunom kod psihičke, onda i odi kod nje.:)
Zamoli je da ti uz Haleu doda još jedan AD. Pitaj je što ona misli o tome - razgovarajte. Ne daj da te prebrzo otpili.
Meni se čini da si iscrpljenja od onih silnih srački, a sad još i grlo. Oslabljena si pa si podložnija deprema i sl.

Dvojba
01.10.2008., 00:48

a kaj je tvojoj seki bilo isto loše od nolicina' u kom smislu?dal je ona pila još kakve tablete?

Draga, vrijeme je za posjet psihiču. Treba promijeniti coaxil u drugi AD a ne se patiti i mučiti za bezveze. Kud nađe da ti da baš coaxil.

Dvojba
01.10.2008., 00:53

Slažem se. Da izvinite na izrazu, ali nuspojave su pičkin dim spram svega onoga što se proživaljava kad nastupe panične atake, anskioznost od 0 - 24 sata i da ne govorim još o depri. Svaki sam dan zahvalna bijeloj tabletici zbog koje više nemam sve ono što me onemogućavalo da se osjećam čovjekom. I uredno ću ih piti do kraja života jer ne želim više niti jedan jedini dan svoga života živjeti na taj način. Dosta je bilo. Ali fakat dosta.

Dvojba
01.10.2008., 00:56
Daj mi pliz recite kolko može trajati napadaj panike, tj. anksioznost?? Glava me boli već 2 dana i herc mi lupa i malo se skuliram pa me opet čopi, pritisak u prsima u glavi..nepodnošljivo.. Kap fali da ne puknem i počnem cmizdrit..bilo mi je prilično stresno zbog faxa ovaj mjesec i sad je prošlo, al valjda je ovo posttraumatski..aaaaah..
I još sam i pilule počela pit pa možda i to pridonosi..i kosa mi onak malo ispada, al to POKUŠAVAM zanemarivat da se ne nerviram još zbog toga..
Zadnji put mi je tak bilo prije brijem 4 godine, isto 9. mjesec, malo pukla od stresa i plakala 3 dana nisam se smirit mogla pa sam išla 3-4 puta psihologu malo pričat i prošlo me..

:bonk: :bonk: :bonk:

Kako kod koga, tu nema pravila. Panični su me znali držati po dva sata, neki put pola sata. Anksioznost koju sam vukla godinama, na kraju je postala svakodnevica. Ako ti je psihoterapija pomogla, onda nastavi s njom. Na antidepresive uvijek stigneš i na njih se odluči ako vidiš da simptomi uzimaju maha.

Dvojba
01.10.2008., 01:00

Ma svašta se piše. No svatko od nas je slučaj za sebe. Mene kad je panika ulovila u Merkatoru, vrtjela sam se po njemu sat vremena, kao fol nešto razgledam i kupujem, a vrag neće da prođe. Na kraju sam morala u takvim stanju na blagajnu, ajojjj kad se sjetim. Da sam ostala 5 sati u trgovini, valjda bi PA trajao isto toliko. Nekog prođe za 10 minuta, nekog za pola sata, nekog tek za sat- dva. Nema pravila.

Dvojba
01.10.2008., 01:02
Matex :mig: moram priznati kad sam vidjela sve te smajliće koji se valjaju po podu :eek: Koliko još imaš tog Nolicina? Nadam se da si pri kraju...:bicedobro:
Dvojba, trenutno sam na ničemu, a nisam već neko vrijeme ni otišla do psihologa, treba se izboriti za termin...

Ne psihologa, psihoterapeuta ti trebaš. Paralelno s time nije naodmet da godinu dana uzimaš AD.

Dvojba
01.10.2008., 01:02
ja osjećam anksioznost otprilike svaki drugi dan :kava:

A koliko dugo tako?

Dvojba
01.10.2008., 01:05
ma da će preživit,kako ću te nalupat:mirko:

trudim se bit optimistična,jer realno svi imamo osnovu za biti optimistični,gledaj Marinellu,Dvojbu,Amsterdamgirl,Maltretatora...
imam samo ovaj jedan život i odbijam ga propustiti zbog straha...tjeskoba nekad dođe odmah s buđenjem,a nekad naiđe tijekom dana,tada nastojim samo ostati smirena,ne fascinirati se njenom prisutnošću i mantram si "ti si zdrava,to što osjećaš je nestvarno,ništa ti nije,gledaj ljude oko sebe,ajmo vidit kako je on/ona u našoj blizini,možda je nekom teže nego meni...a zamisli da biraš između ovoga i neke opake boleščine,prihvatila bi ovo kako nagradu na lotu:mig:

Dobro radiš. Pokušavaš fokus sa sebe prebaciti na zbivanja oko sebe. Upravo je to najteže anksioznoj osobi, koju anskioznost tjera da stalno promatra sebe, osluškuje se, preispitiva i sl. I dobar ti je stav da je i ovo bolje nego neka opaka boleština. Jer ovo se može liječiti :top:

Dvojba
01.10.2008., 01:10
nisam još bila kod kardiologa,nisam stigla,glupo zvuči al tako je...
ugl,moj psih misli isto ovo što si rekla,da je PA vrhunac nakupljenog stresa kad jednostavno počneš gubiti kontrolu nad životom i nemožeš sam sve izdržati... sve obaveze,posao,roditeljstvo i 1000 drugih briga..
i onda kad počneš gubiti kontrolu jer je previše toga,onda te strefi dobrosirekla PROKLETI pa..
ugl,kad bi ja prihvatila da nisam Bog,i da je normalno da sve ne mogu kontrolirati,moj mozak bi se malo skulirao,i nebi bilo ovakvih posljedica.
ali,kako si i ti rekla,na sebi treba raditi,mijenjati stavove,prihvatiti da smo što jesmo,i naučiti da život nije isključivo bijel ili crn,da nije sve ovako ili onako..ima tu sivila..
ne možemo na sve utjecati,i to treba prihvatiti jer je to najnormalnije...
i sve mi to znamo u glavi,ali teško se NOSITI s tim,treba naučiti drugačije od onog što smo znali dosada...
velika pusa,hvala na podršci:):cerek:

Ma polako, obavit ćeš i taj pregled pa će ti laknuti jer ćete i ti i psihijatar znati na čemu ste. Da, život nije lak, osobito ženama koje su danas više nego ikad opterećene svim i svačim.
Drži se i javi što si obavila i kakvi su nalazi :top:
P.S. Slažem se u vezi onog što si napisala za sina - ne brini, pomažem mu i više nego bi trebalo :-))

Dvojba
01.10.2008., 01:13
[QUOTE=CURICA5;16285084]Pozdrav svima..

- Curice drago mi je da si dobro :)
Vidim i da praviš reda u svojem životu. :D Tako treba, samo nastavi. :top:

micamacazg
01.10.2008., 04:17
Nemrem spavati, grlo me rastura :( a i crijeva nisu baš dobro :( kako me pere ta nesanica i prehlada pa to je strašno :( i zima mi je, vjerojatno imam i temperaturu :( ma super, a kao u 6 se dižem za posao :( više ne bum ni spavala izgleda :(

micamacazg
01.10.2008., 04:57
nisam još bila kod kardiologa

:tuctuc:

:mig: ajde obavi to čim prije :mig:

micamacazg
01.10.2008., 05:10
Kako kod koga, tu nema pravila. Panični su me znali držati po dva sata, neki put pola sata.

Evo da se pohvalim, mene je jučer u autu uhvatio, i to u gužvi, išla sam se naći s frendicom, auti idu mic po mic, a ja kao da ne osjećam noge, sve me bilo strah da ću se zabit u ovog ispred sebe. I tako ja otvorila prozor, promijenila stanicu i par puta duboko udahnula i jednostavno nakon nekih 5-10min me popustio, kad sam izašla iz auta, još sam imala malo osjećaj pod nogama kao da lebdim, ali znala sam da je od toga,to je prvi put u životu da sam ga prebrodila tako brzo i bez helexa :mig:

marinella
01.10.2008., 08:54
Hvala ti! I ja se istom nadam:)
1. Koliko ga dugo uzimaš?
2. Kad si primjetila prva poboljšanja?
3. S kolikom dozom si počela, a koliko sad uzimaš?

Oprosti, možda malo davim :D ...

ne daviš :mig:
uzimam ga evo 10 mjeseci. prve pozitivne promjene sam primjetila nakon mjesecdana(ponavljam najvažnija je strpljivost,fokusiranje energije na neke druge stvari osim samo na osluškivanje svog psihičkog i fizičkog stanja)
u početku je bilo lošije nego inače pa je pomagao xanax.u tom periodu sam bila jako jako loše i prije uzimanja AD jaka napetost,ponekad sam znala misliti da ću jednostavno eksplodirati od tolike napetosti,tjeskoba koja nikada nije napuštala,tremor koji me stalno pratio.
najprije sam uzimala 10 mg,pa 20,pa 30-zbog recidva tj.povratka simptoma koji su bili uzrokovani jako stresnim razdobljem u životu.

sada sam većinom vremena odlično,no ponekad me zna obuzeti tjeskoba(najvjerovatnije vezana uz vjenčanje i preseljenje koje me čeka na proljeće,zbog nerješenog stambenog pitanja,buduće financ.situacije)
e sad me zanima kako se vi forumaši rješavati ekstremno visokog stupnja tjeskobe?

gwendolyn
01.10.2008., 11:30
Evo da se pohvalim, mene je jučer u autu uhvatio, i to u gužvi, išla sam se naći s frendicom, auti idu mic po mic, a ja kao da ne osjećam noge, sve me bilo strah da ću se zabit u ovog ispred sebe. I tako ja otvorila prozor, promijenila stanicu i par puta duboko udahnula i jednostavno nakon nekih 5-10min me popustio, kad sam izašla iz auta, još sam imala malo osjećaj pod nogama kao da lebdim, ali znala sam da je od toga,to je prvi put u životu da sam ga prebrodila tako brzo i bez helexa :mig:

ne možeš zamisliti kako te razumijem,identično mojim napadima,česti su bili u koloni,jer i to je situacija gdje se osjećaš zarobljen,znaš da se ne možeš brzo maknuti odatle i eto ti ga...tu situaciju možeš poistovijetiti sa kinom,kazalište,redom u dućanu,banci i sl.-agorafobija,taj šarmantni pratilac anksioznog poremećaja...ja sam se koristila distrakcijom kao i ti,i napadi su postajali sve slabiji,onda bih lagano posmatrala ljude u autima,iza,ispred ili kraj sebe,ili kako viču na mobitel ili se smiju,i kako su ružni kad su namrgođeni:zubo: ,a onda bi se našao i koji zgodan:frajer: ili netko tko traži rudna bogatstva po nosnicama:eek::lol:

@ marinella
nemam neku formulu koja uvijek pali u danima jače anksioznosti,napada panike više nemam,ali imam jako teških dana,nadam se bit će ih sve rjeđe...:s
pokušavam si odvuć pažnju bilo čime što me veseli i druženjem s ljudima koji me znaju poslušat i opustiti.Ponekad mi više paše da se povučem,osjetim da me sve zamara,pa uzmem neku komediju,časopis,odspavam.Ako potraje uporno i dalje,onda se prisilim i razgovaram i razgovaram do iznemoglosti s dečkom,obično se na kraju malo isplačem i tako se riješim napetosti.Uvijek mi dan nakon što dođe do kuminacije i "puknem" bude kao da sam napredovala cijelu stepenicu...

allegra78
01.10.2008., 11:36
ne daviš :mig:
uzimam ga evo 10 mjeseci. prve pozitivne promjene sam primjetila nakon mjesecdana(ponavljam najvažnija je strpljivost,fokusiranje energije na neke druge stvari osim samo na osluškivanje svog psihičkog i fizičkog stanja)
u početku je bilo lošije nego inače pa je pomagao xanax.u tom periodu sam bila jako jako loše i prije uzimanja AD jaka napetost,ponekad sam znala misliti da ću jednostavno eksplodirati od tolike napetosti,tjeskoba koja nikada nije napuštala,tremor koji me stalno pratio.
najprije sam uzimala 10 mg,pa 20,pa 30-zbog recidva tj.povratka simptoma koji su bili uzrokovani jako stresnim razdobljem u životu.

sada sam većinom vremena odlično,no ponekad me zna obuzeti tjeskoba(najvjerovatnije vezana uz vjenčanje i preseljenje koje me čeka na proljeće,zbog nerješenog stambenog pitanja,buduće financ.situacije)
e sad me zanima kako se vi forumaši rješavati ekstremno visokog stupnja tjeskobe?

Hvala ti na odgovoru:cerek:

Potpuno se slažem s tim da pažnju treba preusmjeriti na nešto izvan nas,a ne se stalno osluškivati. Moram priznati da mi je to nekad pravi izazov- al se trudim.
Kod mene su PA i tjeskoba dosegli vrhunac nakon izrazito stresnog i intenzivnog razdoblja u životu (promjena posla,preseljenje, smrt oca, prekid duge veze- sve jedno za drugim).
Sad sam počela sa AD i psihoterapijom (kbt), tako da sam na najboljem putu vratiti dobar dio stare sebe. U međuvremenu sam se okružila ljudima koji mi daju snagu, podršku i pozitivu, a riješila se emotivnih vampira i nazoviprijatelja. A moram, priznati i da sam oživjela i duhovnu dimenziju (iskrenije molim i možda smiješno zvuči- više vjerujem Bogu :)
Moram priznati da mi nije bilo lako početi piti AD, pa još kad su počele nuspojave- Brrrrrrrrrrrr!

Ali eto s nadom u bolje sutra:mig:

gwendolyn
01.10.2008., 12:12
Potpuno se slažem s tim da pažnju treba preusmjeriti na nešto izvan nas,a ne se stalno osluškivati. Moram priznati da mi je to nekad pravi izazov- al se trudim.
Kod mene su PA i tjeskoba dosegli vrhunac nakon izrazito stresnog i intenzivnog razdoblja u životu (promjena posla,preseljenje, smrt oca, prekid duge veze- sve jedno za drugim).
Sad sam počela sa AD i psihoterapijom (kbt), tako da sam na najboljem putu vratiti dobar dio stare sebe. U međuvremenu sam se okružila ljudima koji mi daju snagu, podršku i pozitivu, a riješila se emotivnih vampira i nazoviprijatelja. A moram, priznati i da sam oživjela i duhovnu dimenziju (iskrenije molim i možda smiješno zvuči- više vjerujem Bogu :)
Moram priznati da mi nije bilo lako početi piti AD, pa još kad su počele nuspojave- Brrrrrrrrrrrr!

Ali eto s nadom u bolje sutra:mig:

nemam ti što reći,nego,bravo,curo!!!
bit ćeš ti opet ko grom i još tisuću puta jača,desilo ti se toliko toga,žao mi je radi tvog tate...
samo nastavi tako,šaljem ti veliku pusu s plavog Jadrana!:top:

allegra78
01.10.2008., 13:06
nemam ti što reći,nego,bravo,curo!!!
bit ćeš ti opet ko grom i još tisuću puta jača,desilo ti se toliko toga,žao mi je radi tvog tate...
samo nastavi tako,šaljem ti veliku pusu s plavog Jadrana!:top:

Hvala ti, G!
Pusa iz Zg!

:):):top:

joolz
01.10.2008., 13:30
uzima li netko od vas zoloft i usto normalno spava? :mama:

bardot
01.10.2008., 13:48
Evo da se i ja javim. Preseljenje je gotovo i evo me na novom radnom mjestu. Uf, nije mi bilo lako preseliti. Lupalo je srce dva dana kao ludo. Samo sad se Bogu molila da sve bude ok.
Sad sam malo nemirna, onaj stari bol u prsima se javio OPET, ali pokušavam ne misliti na to. Nekako sve sam u glavi složila i prihvatila, ali ti glupi simptomi dođu niotkud, nepozvani. Sve mi se oko mene čini nestvarno i kao da lebdim. Pa to je nemoguće što ovaj naš mozak može da učini..
Gwendolyn- i ja imam slične metode kao ti, nema PA, ali tjeskoba guši...evo već planiram kako da provedem popdne, vjerovatno uz neku dobru knjigu ili šetnju novim gradom,
pusa svima

gwendolyn
01.10.2008., 13:52
ja ti pijem Zoloft već 10 mjeseci i spavam kao beba.U počecima sam nekad uzela Apaurin prije spavanja,ako bih osjećala jači nemir ( energija u nogama,nervoza kao da bih mogla optrčati kuglu zemaljsku),ali valjda kad je Zoloft počeo djelovati i simptomi inače slabjeti,tako sam počela sasvim ok spavati...
mislim da i Dukica pije Z,ali ne znam kako je ona sa spavanjem i još nas ima tu,pa će ti javiti

drži se!!!:top:

joolz
01.10.2008., 14:05
:cheer:

izbjegavam apaurine i sl. stvari zasad dok mi stvarno ne trebaju jer znam da mogu gadnu ovisnost izazvat, ali ova nesanica mi je bila :eek:

gwendolyn
01.10.2008., 14:12
Sad sam malo nemirna, onaj stari bol u prsima se javio OPET, ali pokušavam ne misliti na to. Nekako sve sam u glavi složila i prihvatila, ali ti glupi simptomi dođu niotkud, nepozvani. Sve mi se oko mene čini nestvarno i kao da lebdim. Pa to je nemoguće što ovaj naš mozak može da učini..

draga moja,Bardot,kao da je lako uletjeti u novi grad i novi posao,i da si od kamena...ali tu si,anksiozna samo zasad,sigurna sam da će se to polako mijenjati nabolje kako se budeš privikavala na promjenu.Muči te derealizacija,da,mozak stvarno čini čuda, može stvoriti senzacije kao da si na halucinogenoj drogi i možda ti se sve čini još nestvarnijim jer ti je novo i nepoznato...ALI to je SAMO SIMPTOM anksioznosti,ne pridaji mu pažnju,prekrasan je osjećaj kad jednog dana odjednom shvatiš da su slike,boje i mirisi opet tu,dopiru do tebe,do tvojih osjetila...ja sam imala snažnu depersonalizaciju i derealizaciju,i uvijek kažem da su mi to najgori simptomi,ali evo nema ni njih više!Dakle,doći će kraj tome...
Kreni lagano u upoznavanje teritorija,samo ga nemoj obilježavati znaš kako već :rofl:

BeautifullyChaotic
01.10.2008., 15:12

Čestitam:D baš mi je drago. Nadam se da se ponosiš:):)