View Full Version : Anksioznost
ustvari, nisam se u stanju brinuti za sebe, a kamo li neko malo bespomoćno biće. to je prava istina. generalno ih volim, inače.:)
Ne da nisi u stanju, prekomotna si i prelijena a da bi tako nešto moglo poremetiti tvoj mir.:mig:
Čujem da se pojavila Zeusova slika negdje. Ne ubija li to svaku čar? Nisam ga uopće zamišljala do sada, sad ću misliti samo na pikavu bradu. A bilo mi je baš dobro samo se zezati.
Astrice
25.01.2009., 03:47
Svi koji su mi nisu mogli poslati pp,obavještavam da sam malo ispraznila inbox.
Astrice
25.01.2009., 03:48
ovaj je pdf i stvoren upravo zato da pričamo svoje probleme, ma kakvi bili.:ne zna:
astriče, daj si očisti sanduček, sve ti curi van.
a nekima curi još ponešto:kava:
Imam mengu pa mi curi :)
level 42
25.01.2009., 05:03
Pa forum radi, klanjam se :)
Nocas kad bi ja pricala, ko za vraga forum nije radio, ili to samo meni ne radi?
Oka nisam sklopila, starije djetesce povraca, ima temperaturu i cijelu noc frka s njom. Sad kad sam ja popila hektolitar kave i kad nema sanse da vise uopce zaspim, mali vrazicak blazeno spava kraj mene.
Astrice
25.01.2009., 05:24
Čujem da se pojavila Zeusova slika negdje. Ne ubija li to svaku čar? Nisam ga uopće zamišljala do sada, sad ću misliti samo na pikavu bradu. A bilo mi je baš dobro samo se zezati.
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Astrice
25.01.2009., 05:25
Nocas kad bi ja pricala, ko za vraga forum nije radio, ili to samo meni ne radi?
Oka nisam sklopila, starije djetesce povraca, ima temperaturu i cijelu noc frka s njom. Sad kad sam ja popila hektolitar kave i kad nema sanse da vise uopce zaspim, mali vrazicak blazeno spava kraj mene.
Pa i meni je stvarao poteškoće tak da nisi jedina,a baš sam krenula u čišćenje inboxa.
Ne da nisi u stanju, prekomotna si i prelijena a da bi tako nešto moglo poremetiti tvoj mir.:mig:
To bi ja mogla reći za sebe.Srećom pa me majka ne davi sa unucima,a otac je umro i jedino je on to kao želio pošto sam jedinica.
imati djecu, to je stvarno božji dar, kad ga dobiješ onakvo bespomoćno, nježno, ništa ne zna,t tada se treba opustiti, staviti njega u prvi plan, davati mu sttalnu pažnju i nonstop iskazivati ljubav. Tu se stvaraju osnove povjerenja koje ćeš imati za cijeli život. Imati dijete je jedno najljepše iskustvo na svijetu, puno se mijenjaš jer se razvijaš skupa s njim,ti učiš njega a on uči tebe. U svemu je najbitniji razgovor u ogromnim količinama
Ti kad bi postala mama, ovaj život do sad ne bi ti uopće postojao, jer je to početak nečeg sasvim novog i centar svog života više nisi ti, nego ljepota koju si stvorila.:)
Pošto nemam vlastitu djecu imam iskustva sa klincima od frendica i svojim rođacima.
level 42
25.01.2009., 05:30
Kaj ti radis budna u ovaj rani jutarnji sat?
Astrice
25.01.2009., 05:32
Nesanica
level 42
25.01.2009., 05:35
zar i ti sine brute? ;)
Astrice
25.01.2009., 05:38
Da sestro Kleopatro P:
moja brada nije pikava.Mogu se ja obrijati gore i dole ak ce te to veseliti.:lol:
Astrice
25.01.2009., 07:42
moja brada nije pikava.Mogu se ja obrijati gore i dole ak ce te to veseliti.:lol:
Hahaha ja ne volim neobrijane i to još od vlastitoga djeda.Za mene se samo obrij gore.:D
markota_os
25.01.2009., 07:54
dobio sam ovaj cipraleks misar i elonil za cega je taj eglonil??
Astrice
25.01.2009., 07:58
Sulpirid je derivat benzamida. Sulpirid je selektivni antagonist dopaminskih D2 receptora, te se njegov antipsihotički učinak temelji na blokadi funkcije dopamina u mozgu. Do znatnih poboljšanja tijekom liječenja psihotičnih stanja sulpiridom dolazi nakon višetjedne terapije, kada se povlače simptomi shizofrenije, a bolesnici postaju smireniji i komunikativniji. U nižim dozama sulpirid pokazuje antidepresivno djelovanje. Osim toga sulpirid pokazuje i antiemetičko djelovanje. Sulpirid također djeluje protektivno na želučanu sluznicu, te stoga ima određenu ulogu u terapiji želučanog i duodenalnog ulkusa.
Sulpirid je generičko ime,a inače to ti je antipsihotik.
markota_os
25.01.2009., 08:39
dobio sam ovaj cipraleks misar i elonil za cega je taj eglonil??
w ovaki je problem cipraleks pijem ujutro eh sad a nest navecer neznam sta a nesto samo ak se jako lčose ocijecam pa ak je neko sl dobio nek mi kaze kad se sta pije....jel u nalazu napisala jedno a meni rekla drugo tak da ni sam vise nisam siguran
rayoflight
25.01.2009., 11:17
ne znam ni ja što mu je bilo noćas, nisam nikako mogla ući. neka navala, bit će. što ima novog kod tebe, levelica?
Rejice, kako maca? Drugi put ću navratiti kod tebe s maxom, da ju moj pes malo prodrma.:lol::rofl:
rayoflight
25.01.2009., 11:39
Rejice, kako maca? Drugi put ću navratiti kod tebe s maxom, da ju moj pes malo prodrma.:lol::rofl:
sad bi mi i kiku dirao, e neš, ti, max i vaše šape iš od nas! maca sretno drijema, hvala na pitanju!:rofl:
sad bi mi i kiku dirao, e neš, ti, max i vaše šape iš od nas! maca sretno drijema, hvala na pitanju!:rofl:
Ma bit će joj bolje da se druži s Maxom. On je ugrožen ko i ja. :D
Astrice
25.01.2009., 11:57
Pas i mačka su prirodni neprijatelji.
level 42
25.01.2009., 12:00
ne znam ni ja što mu je bilo noćas, nisam nikako mogla ući. neka navala, bit će. što ima novog kod tebe, levelica?
A eto ima. Idem sutra za zagreb na razgovor za posao i jedan stancic pogledati pa cemo vidjeti. Drzte fige. Ak uspijem to srediti sutra, joj, ko da mi je sjekira pala u med.
rayoflight
25.01.2009., 12:18
A eto ima. Idem sutra za zagreb na razgovor za posao i jedan stancic pogledati pa cemo vidjeti. Drzte fige. Ak uspijem to srediti sutra, joj, ko da mi je sjekira pala u med.
držimo fige! sretno!!!:top::top::top:
Anchy28
25.01.2009., 12:35
Ej tu sam , kako si jel bolje?
Šta je s novom terapijom , jel piješ i kak se osječaš , piši malo , nemoj biti ljena:cerek:
Šaljem ti velike Međimurske puse, e baš bi te voljela vidjeti al bojim se da bi samo iza grma promatrala i skrivala se dok bi ti čekala :rofl:
Šalim se , budemo se mi več vidjele :top:
ma delam kak bedaček ovih dana... ne stignem niti pratiti forum kak se stvari tu brzo odigravaju... kak sam ja.. mislim iskreno da sam bolje... od kad nisam na AD ( Asentru sam uzimala) ... nisam toliko anksiozna... ustvari opče nisam ( da pokucam) ... pijem sad ove tablete kaj sam ti prije napisala (mada su me svi popljuvali da su to tablete za šizofreničare)....
nego, daj, hjebemu da odemo na tu kavu :kava:, da se spuknem s grmlja van :cerek:
level 42
25.01.2009., 12:37
držimo fige! sretno!!!:top::top::top:
Grrrr i tocno sam znala. Dobih mjesecnu zensku posjetu. Krasno, sutra budem tak fino raspolozena, ma milina jedna. A veceras idem u nocnu i direktno ujutro s posla za zagreb. Kad ti se poklopi onda ti se poklopi.:rolleyes:
ma delam kak bedaček ovih dana... ne stignem niti pratiti forum kak se stvari tu brzo odigravaju... kak sam ja.. mislim iskreno da sam bolje... od kad nisam na AD ( Asentru sam uzimala) ... nisam toliko anksiozna... ustvari opče nisam ( da pokucam) ... pijem sad ove tablete kaj sam ti prije napisala (mada su me svi popljuvali da su to tablete za šizofreničare)....
nego, daj, hjebemu da odemo na tu kavu :kava:, da se spuknem s grmlja van :cerek:
Ej , drago mi je da si bolje , ma bude i ta kava , ja sam ti isto stalno v deli i nemam jednostavno časa doč do grada.:ne zna:
Osim subote i nedelje a onda tebi ne odgovara ali budemo se našlle:)
Nego suseda evo tebi jedna velika pusa:kiss::kiss:
Ej , drago mi je da si bolje , ma bude i ta kava , ja sam ti isto stalno v deli i nemam jednostavno časa doč do grada.:ne zna:
Astrice
25.01.2009., 17:00
Ja bi fotku tog Valdemara da malo slinim
Ja bi fotku tog Valdemara da malo slinim
To će ti lipo pomoći ako si anksiozna :)
Astrice
25.01.2009., 17:35
Zašto? Imam fetiš na komade.Pogotovo na usne.
[QUOTE=rayoflight;18388241]mene muči bezvolja
Imam još jedva volje za spavanje, uz puno sanvala. Probudio me susjed moj dragi oko pola 1. Tamara se zatreskala u 29-godišnjaka. Šta radiš?
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:21
Što se vi svi tu znate i uživo? Ili se meni samo čini?
A nema Marinelle... već danima...:(
Što se vi svi tu znate i uživo? Ili se meni samo čini?
A nema Marinelle... već danima...:(
Ma kao da se svi poznamo, baš. Šta ima kod tebe?:)
w ovaki je problem cipraleks pijem ujutro eh sad a nest navecer neznam sta a nesto samo ak se jako lčose ocijecam pa ak je neko sl dobio nek mi kaze kad se sta pije....jel u nalazu napisala jedno a meni rekla drugo tak da ni sam vise nisam siguran
Al si pismen. Cipralex piješ odmah ujutro, eglonyl poslije ručka, a misar po potrebi, bar tako ja imam zadatak.
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:28
Zubobolja...:( tako da sam nadrkana do bola. Čak sam i dragog izbacila iz kuće... dobro, uz vrećicu kolača, ali svejedno... čak mislim da ga više ne volim... opet, možda zubobolja...
Kako si ti? Nikako vas ne stignem sve pohvatati kad ste online.
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:30
Al si pismen. Cipralex piješ odmah ujutro, eglonyl poslije ručka, a misar po potrebi, bar tako ja imam zadatak.
Ja sam eglonyl pila ujutro, prije kave. Tako su mi rekli. Kao, ovisno u koje doba dana imam najjače napadaje...:ne zna:
Zubobolja...:( tako da sam nadrkana do bola. Čak sam i dragog izbacila iz kuće... dobro, uz vrećicu kolača, ali svejedno... čak mislim da ga više ne volim... opet, možda zubobolja...
He, zubi, kolači, ljubav, bol, dragi, baš se pobrkalo. Prvo riješi zub, onda ljubav, dok ne boli.
Ja sam trkala i drmala malo prije veš mašinu ne bi li se smilovala i proradila.
1:0 za mene.Cijeli dan blejim u eurosport, ništa me ne zanima u zadnje vrijeme, ne da mi se ništa raditi dok ne dođe lijepo vrijeme. Kuća mi je puna vlage, jedva čekam da se odselim. Treba prvo prodati kuću, onda naći stan, to me još drži. :s
Ja sam eglonyl pila ujutro, prije kave. Tako su mi rekli. Kao, ovisno u koje doba dana imam najjače napadaje...:ne zna:
Meni je prvo napisala cipralex ujutro, a sulpirid navečer. Ali on izaziva nesanicu, pa sam ga prebacila u rano poslijepodne. Da ne pijem sve zajedno.
Gle, još jedan!!:rofl::lol:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:36
He, zubi, kolači, ljubav, bol, dragi, baš se pobrkalo. Prvo riješi zub, onda ljubav, dok ne boli.
Ja sam trkala i drmala malo prije veš mašinu ne bi li se smilovala i proradila.
1:0 za mene.Cijeli dan blejim u eurosport, ništa me ne zanima u zadnje vrijeme, ne da mi se ništa raditi dok ne dođe lijepo vrijeme. Kuća mi je puna vlage, jedva čekam da se odselim. Treba prvo prodati kuću, onda naći stan, to me još drži. :s
O da, vlaga... poznata priča. A kuća kao rupa bez dna. Nema do stana... makar i do njega teško doći.
Ma ja se zubara bojim ko crnog vraga. Već jako dugo odgađam odlazak... tko zna hoće li na kraju imati što za spasiti:rolleyes:
Ti si očito slinio nad dotičnim, pa ti je pomoglo :D
rayoflight
25.01.2009., 18:41
[QUOTE=rayoflight;18388241]mene muči bezvolja
Imam još jedva volje za spavanje, uz puno sanvala. Probudio me susjed moj dragi oko pola 1. Tamara se zatreskala u 29-godišnjaka. Šta radiš?
o čemu ti to?!
O da, vlaga... poznata priča. A kuća kao rupa bez dna. Nema do stana... makar i do njega teško doći.
Ma ja se zubara bojim ko crnog vraga. Već jako dugo odgađam odlazak... tko zna hoće li na kraju imati što za spasiti:rolleyes:
U zadnje vrijema izbjegavam zubara jer me svaki put odrapi po 200 kn, kao, plombe se naplaćuju. Toliko će mi zubi još izdržati, nadam se. Kad bude hitno, ići ću. A hrabrost, to je druga priča, strgala sam se dok se nisam prvi put natjerala, rekoh, mogu u najgorem slučaju krepat, a onda mi je svejedno. Tako sam otišla.:lol:
[QUOTE=JayGee;18399423]
o čemu ti to?!
Došli su joj frendovi iz Istre, proveli vikend zajedno, zatreskali se, tip ostaje u Splitu zauvijek. Pa ti budi mama! On je turistički vodič, ljeti radi, zimi dangubi, uzet će si stan u Splitu i ote mi kćer!:eek:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:44
U zadnje vrijema izbjegavam zubara jer me svaki put odrapi po 200 kn, kao, plombe se naplaćuju. Toliko će mi zubi još izdržati, nadam se. Kad bude hitno, ići ću. A hrabrost, to je druga priča, strgala sam se dok se nisam prvi put natjerala, rekoh, mogu u najgorem slučaju krepat, a onda mi je svejedno. Tako sam otišla.:lol:
Da, i moj naplaćuje... a valjda ću se natjerati..
A s dragim pojma nemam što bi...
Nego, blesavo pitanje.... kako se čita tvoj nick?
rayoflight
25.01.2009., 18:45
jel bjutiful ke(j)otik?
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:45
[QUOTE=rayoflight;18400010]
Došli su joj frendovi iz Istre, proveli vikend zajedno, zatreskali se, tip ostaje u Splitu zauvijek. Pa ti budi mama! On je turistički vodič, ljeti radi, zimi dangubi, uzet će si stan u Splitu i ote mi kćer!:eek:
Otmi ju natrag! A možda ih prođe... fatalne ljubavi brzo prođu obično... :p
rayoflight
25.01.2009., 18:46
[QUOTE=rayoflight;18400010]
mogu te nazvat oko 8?
BeautifullyChaotic
jel bjutiful ke(j)otik?
da, samo bjutifuli:mig:
maher18
imaš već kćerku tih godina? joj, pa vi ste sve rano rodile?:ne zna: ja prvo s 33, i još mi se rano čini:D
engleski alfabet, J G, džej džii
maher18
25.01.2009., 18:48
da, da, čini mi se da je homo univerzalis, liječi sve, rješava sve, seksa sve....:lol::lol::rofl::rofl:
rayoflight
25.01.2009., 18:49
evo javi se našem starom prijatelju, on ima veliki stan, a i treba mu bedinerica, kuharica, spremačica, zabavljačica, maserka, gladiteljica pesa,potencijalni inkubator za sitnu nejačad, intelektualka za vođenje umnih razgovora, njegovateljica u ove njegove sredovječne dane, neko ko će mu čupati dlake iz nosa i uha:rofl:, ko će mu ribati zadebljale pete komad da ga prošeta po rivi, i još neke tehničke radnje.i onda takve obično naziva kraljicom i profesoricom. južni krajevi, nije daleko.:ne zna::kava:
mah mah, imam jedno važno pitanjce. frendica ima dečka s epilepsijom. programer, stalo pred kompom i noćas dobio napad. veli da je mislila da će joj umrijeti. pije neke 3 vrste lijekova. ima ep. od 10. g., a sad ima 34. kak mu u napadu može pomoći? hvala ti puno!
maher18
25.01.2009., 18:50
jg, jel to iz onog filmeka s demi mur, kad se ošišala na čelavo? genijalan film. suck my dick!:s
rayoflight
25.01.2009., 18:50
da, samo bjutifuli:mig:
uopće nisam skužila da je na y na kraju, ćorave li kokoši:rofl:
imaš već kćerku tih godina? joj, pa vi ste sve rano rodile?:ne zna: ja prvo s 33, i još mi se rano čini:D
Ma rodila sam s 25, njoj je sad 16. Malo mi je premlada za takvu vezu. Možda utječe na sve to što nikad nije imala očinsku figuru, onaj njen otac nema veze s njom. Imala je 20- godišnjaka, a sad se zaljubila u 29-god. Cvate, presretna je, smije se po cijeli dan, baš se zatreskala. Inače je puno odraslija i ozbiljnija od svojih 16, razumna je i nikad ne srlja. Pričale smo o svemu, i zasad je tako kako je.:confused:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:51
engleski alfabet, J G, džej džii
:D
rayoflight
25.01.2009., 18:52
jg, jel to iz onog filmeka s demi mur, kad se ošišala na čelavo? genijalan film. suck my dick!:s
baš bi se i mogla ošišati, ja ju nagovaram, a onaneće, zato joj mačka i spava na glavi u gnjiezdu, još će joj i mačiće tamo izleći!:lol:
Nisam ga gledala. inicijali.:D
baš bi se i mogla ošišati, ja ju nagovaram, a onaneće, zato joj mačka i spava na glavi u gnjiezdu, još će joj i mačiće tamo izleći!:lol:
Neću baš. Mrzim da mi diraju po glavi. A mačku ću izbaciti van čim prođu kišni dani, nek si nađe novi grm. Nazovi me, bit ću doma.:)
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:55
Jebem ti žensko... :rospija:
rayoflight
25.01.2009., 18:56
maherice, mahni u mom smjeru, imaš pitanjce, a ti niš, samo ti agromuškarci idu po pameti!:rofl:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 18:57
Neću baš. Mrzim da mi diraju po glavi. A mačku ću izbaciti van čim prođu kišni dani, nek si nađe novi grm. Nazovi me, bit ću doma.:)
Ne se šišati :) Nikako. Ja se prošle godine ošišala na kratko, sad jedva čekam da naraste.
Ne se šišati :) Nikako. Ja se prošle godine ošišala na kratko, sad jedva čekam da naraste.
eto vidiš. Mrzim kratku kosu, ne možeš ništa s njom.
A zašto psuješ žensko?
maher18
25.01.2009., 19:00
mah mah, imam jedno važno pitanjce. frendica ima dečka s epilepsijom. programer, stalo pred kompom i noćas dobio napad. veli da je mislila da će joj umrijeti. pije neke 3 vrste lijekova. ima ep. od 10. g., a sad ima 34. kak mu u napadu može pomoći? hvala ti puno!
prvo mora redovno uzimat svu propisanu terapiju i svaki napadaj prijavit svom neurologu, da mu istitrira terapiju. kad nastupi napadaj, ovisno o vrsti, jel slabiji, petit mal, ili pravi grand mal, ili ovisno o vrsti napadaja od osnovne bolesti (jel ima npr. jacksonovu, ili neku drugu epi, i to je važno), tako se i postaviš kad pružaš prvu pomoć. ukoliko nisi educirana, ne možeš mu sama pičiti 10 mg dijazepama intravenski, boce s kisikom, naravno, niti nemaš, onda ono što možeš je stavit čovjeka na bok, držat mu usta otvorena rukom omotanom u krpu da se ne smiče i paziti da jezik ne padne u ždrijelo. ponekad su napadi slbiji, izgleda više kao titranje i lagano grčenje mišića udova, trzaji lica i sl. u tom slučaju ne treba fizička pomoć. ako ikako možeš, što prije nazovi hitnu bez obzira na vrstu napadaja, zato što nikad ne znaš koliko će trajati, i jel će nastaviti jače. da mu oni spiče diazepam. jer, kod svakog napadaja u jednom dijelu mozga dolazi do definitivnog ispada određenog broja neurona, i ti neuroni odumiru. zato se i mora terapija piti da se prvenstveno srpiječi da do napadaja ni ne dođe. ovo št radi za kompom je dosta opasan provokativni faktor, zna se da nagle svjetlosne promjene, televizija, stroboskopsko svjetlo i izmjena svjetlucanja piksla, kao i sunčeva svjetlost na plaži i snijegu, kao i psihičko uzbuđenje, provodciraju napadaj. vjerojatno ti je frend na femitonu, akinetonu ili nekom novijem antiepileptiiku. ne znam jel probao s gabapentinom, to je nekaj novo u par godina. joj, nije lako. neka se kloni ekrana, zabogamiloga!što više može!
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:01
eto vidiš. Mrzim kratku kosu, ne možeš ništa s njom.
A zašto psuješ žensko?
Valjda sam u pms-u... bolovi i grčevi... koji traju i traju. Nije dovoljan zub... tih par dana bih voljela zamijeniti tijelo s muškarcem... ali samo tih par dana...
Ne volis vise dragog?Znaci ima nade za nas?:mig:
Valjda sam u pms-u... bolovi i grčevi... koji traju i traju. Nije dovoljan zub... tih par dana bih voljela zamijeniti tijelo s muškarcem... ali samo tih par dana...
Bolje ti je rješenje da uzmeš nešto paracetamola, šišaš muško tijelo za zamjenu!:top:
maher18
25.01.2009., 19:05
jesi probala s nalgesinom, dobar analgetik za taj tip bolova. nema ovisnosti, ne ždere želudac ko ketonal i lubor, dosta dobar kao spazmolitik. počni s onom lakšom dozažom, odmah čim osjetiš bolove. kad se razmašu, onda se već napatiš ko zverina.
o jadna ,:(
ne mjenjati svoje tijelo s muškim pa kaj ti je.!!:cerek:
U kakvom je stanju, mislim dda bi letio ko ptica u roku keks. Ili kolač.:cerek:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:08
Ma ne pijem za sada ništa, još su podnošljivi... a zubobolju moram riješiti nečim jačim...
A meni muško tijelo nekako bezbolnije rješenje...:rolleyes:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:09
Od tolikih postova ti ovaj opaziš? :frajer:
Ako obučeš lateks odijelo, razmislit ću...
Ali onda će Astrice biti ljubomorna...
Ma ne pijem za sada ništa, još su podnošljivi... a zubobolju moram riješiti nečim jačim...
A meni muško tijelo nekako bezbolnije rješenje...:rolleyes:
Ma zamisli samo one ZZTop dlake.. bolno:rofl:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:10
U kakvom je stanju, mislim dda bi letio ko ptica u roku keks. Ili kolač.:cerek:
:top:
Da li se nekome dogada da nekoliko dana zaredom konstantno ima osjecaj du mu svi misici trnu, posebno lice, ruke i noge?
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:11
Ma zamisli samo one ZZTop dlake.. bolno:rofl:
E vidiš, o tome nisam razmišljala... hm... sad paracetamol već bolje zvuči.;)
Astrice
25.01.2009., 19:14
Imala sam dečka sa epilepsijom plus mentalno retardiran.I to je trajalo dva mjeseca jer ipak nisam htjela biti njegova medicinska sestra i vidjela sam jedan epi napad.I bila sam u situaciji da mu vidim kak ima slinu ko kod psa sa bjesnilo i izbjegla sam da me istuče kad popizdi.No ne pričamo sad o tome.Mislim da bi se trebao odmaknuti od kompa navečer jer mu to šteti za njegovu bolest. I da mora redovno pit ljekove.Imaš svugdje sam uguglaš epi napadi al mislim da je to već neko reko.Grand mall su fakat šokirajući.
Astrice
25.01.2009., 19:15
Od tolikih postova ti ovaj opaziš? :frajer:
Ako obučeš lateks odijelo, razmislit ću...
Ali onda će Astrice biti ljubomorna...
Možda ali pošto Zeus još uvijek ima bradu onda ne.Kad ga vidim obrijanog ono bb bez brade onda ću razmislit.
maher18
25.01.2009., 19:16
otvorio se novi topic o paničnim atakama. pročitajte ono što je napisala vikiviki. zna što piše, jako pametno i korisno.!!!:top:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:16
Možda ali pošto Zeus još uvijek ima bradu onda ne.Kad ga vidim obrijanog ono bb bez brade onda ću razmislit.
Znači, brijanje plus lateks odijelo, pa ćemo vidjeti, hoćemo li ga ili ne?
rayoflight
25.01.2009., 19:38
prvo mora redovno uzimat svu propisanu terapiju i svaki napadaj prijavit svom neurologu, da mu istitrira terapiju. kad nastupi napadaj, ovisno o vrsti, jel slabiji, petit mal, ili pravi grand mal, ili ovisno o vrsti napadaja od osnovne bolesti (jel ima npr. jacksonovu, ili neku drugu epi, i to je važno), tako se i postaviš kad pružaš prvu pomoć. ukoliko nisi educirana, ne možeš mu sama pičiti 10 mg dijazepama intravenski, boce s kisikom, naravno, niti nemaš, onda ono što možeš je stavit čovjeka na bok, držat mu usta otvorena rukom omotanom u krpu da se ne smiče i paziti da jezik ne padne u ždrijelo. ponekad su napadi slbiji, izgleda više kao titranje i lagano grčenje mišića udova, trzaji lica i sl. u tom slučaju ne treba fizička pomoć. ako ikako možeš, što prije nazovi hitnu bez obzira na vrstu napadaja, zato što nikad ne znaš koliko će trajati, i jel će nastaviti jače. da mu oni spiče diazepam. jer, kod svakog napadaja u jednom dijelu mozga dolazi do definitivnog ispada određenog broja neurona, i ti neuroni odumiru. zato se i mora terapija piti da se prvenstveno srpiječi da do napadaja ni ne dođe. ovo št radi za kompom je dosta opasan provokativni faktor, zna se da nagle svjetlosne promjene, televizija, stroboskopsko svjetlo i izmjena svjetlucanja piksla, kao i sunčeva svjetlost na plaži i snijegu, kao i psihičko uzbuđenje, provodciraju napadaj. vjerojatno ti je frend na femitonu, akinetonu ili nekom novijem antiepileptiiku. ne znam jel probao s gabapentinom, to je nekaj novo u par godina. joj, nije lako. neka se kloni ekrana, zabogamiloga!što više može!
hvala ti puno. bio je grdi napad. stavila ga na bok. nije to nikad vidla. nisu dugo zajedno. al dobro, sad će znati. hvala ti jošš jednom
Astrice
25.01.2009., 19:41
Znači, brijanje plus lateks odijelo, pa ćemo vidjeti, hoćemo li ga ili ne?
Tako je kategorički tvrdim da se muški u većini slučajeva skrivaju iza brade i brkova,ja osobno volim kozju bradicu.To mi je tajko kul.
Astrice
25.01.2009., 19:43
Bolje da ovo ne komentiram.:lol::rofl:
Bolje šuti znaš,ja ne komentiram a virnula sam u knjigu na defektološkom faksu.
Astrice
25.01.2009., 19:45
molim poštovane osobe muškog roda da se ne nalaze osobno uvrijeđenima. pa nikog ne imenujem, naravno, samo općenito pričam o muškoj taštini!:rofl::ne zna::kava:
prema tome, nekakvo tužibabanje i cinkanje adminima i moderima nema nikakvog smisla:kava:
sve mi to dobronamjerno, obična diskusija o muškom rodu, pa sve imamo valjda neka iskustva, zar ne?:ne zna:
Ajme pa Zeus nam je paranoičan postao.Nisam mu valjda ja to virusno virtualno prenjela :cerek:
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:46
Tako je kategorički tvrdim da se muški u većini slučajeva skrivaju iza brade i brkova,ja osobno volim kozju bradicu.To mi je tajko kul.
O da, kozja bradica, :top:
rayoflight
25.01.2009., 19:48
Bolje da ovo ne komentiram.:lol::rofl:
jel tebi, zeuse ovo možda smiješno?! si siguran da je to nešto smiješno?! srami se!
molim poštovane osobe muškog roda da se ne nalaze osobno uvrijeđenima. pa nikog ne imenujem, naravno, samo općenito pričam o muškoj taštini!:rofl::ne zna::kava:
prema tome, nekakvo tužibabanje i cinkanje adminima i moderima nema nikakvog smisla:kava:
sve mi to dobronamjerno, obična diskusija o muškom rodu, pa sve imamo valjda neka iskustva, zar ne?:ne zna:
:ban:
jel tebi, zeuse ovo možda smiješno?! si siguran da je to nešto smiješno?! srami se!
Epi napad nije smiješan. Smiješan je navodni savjet.
maher18
25.01.2009., 19:51
ako me zbanaju, svi će znati da si tome krivac ti. zato kaj si tužibaba, :p
Što me briga.Ubuduće sve ovakve postove prijavljujem adminima bez pol frke.:D
BeautifullyChaotic
25.01.2009., 19:53
Tužio te?
Astrice
25.01.2009., 20:00
Epi napad nije smiješan. Smiješan je navodni savjet.
Smješna je i tvoja njuška.So what?
Astrice
25.01.2009., 20:01
Što me briga.Ubuduće sve ovakve postove prijavljujem adminima bez pol frke.:D
Pun mi je penis vašeg prepucavanja. Jesi ti normalan? Očito nisi. Pametni lkjudi ne odgovaraju na provokacije kao prvo,a kao drugo stave nepoželjnu osobu na ignore opciju.Koji si ti muškarac? Mislim da te šora nejebica :D
Pun mi je penis vašeg prepucavanja. Jesi ti normalan? Očito nisi. Pametni lkjudi ne odgovaraju na provokacije kao prvo,a kao drugo stave nepoželjnu osobu na ignore opciju.Koji si ti muškarac? Mislim da te šora nejebica :D
I što ćeš učiniti po tom pitanju?:mig::D
Astrice
25.01.2009., 20:09
I što ćeš učiniti po tom pitanju?:mig::D
Pa prvo ne dam ti broj i prema tome ništa od upoznavanja. A sad maši repom ili što god hoćeš.Znam da si se nadao sexu ali sa ljudima koji imaju ovakve spike ja nemam sex.Jer to me ne pali.Tako da zaboravi me.Jedino možemo pričati na masn,a ak me naljutiš onda te blokam tamo.Nisam ja glupa plavuša bradonjo!
Pa prvo ne dam ti broj i prema tome ništa od upoznavanja. A sad maši repom ili što god hoćeš.Znam da si se nadao sexu ali sa ljudima koji imaju ovakve spike ja nemam sex.Jer to me ne pali.Tako da zaboravi me.Jedino možemo pričati na masn,a ak me naljutiš onda te blokam tamo.Nisam ja glupa plavuša bradonjo!
aaa ne sviđa ti se moja brada. Pa što me briga. Glavno da se meni sviđa.:cerek:
Astrice
25.01.2009., 20:21
aaa ne sviđa ti se moja brada. Pa što me briga. Glavno da se meni sviđa.:cerek:
Sviđa ili ne rekoh što mislim zašto muški nose brade.Ako ne skrivaš neki ožiljak onda je to nešto drugo.
Anchy28
25.01.2009., 20:22
kaj mi ne bi odgovarala subota ???!!!!! svaka druga mi je radna, pa sam tak i onak u čikagovcu.....:mig:
kaxi mi ti , anyway ?????
kaj mi ne bi odgovarala subota ???!!!!! svaka druga mi je radna, pa sam tak i onak u čikagovcu.....:mig:
kaxi mi ti , anyway ?????
E, pa tak , malo ide pa opet stane, hehe:cerek:
Pa može bumo se jednom dogovorile, kaj si spijemo tu kavu, može:mig:
Sviđa ili ne rekoh što mislim zašto muški nose brade.Ako ne skrivaš neki ožiljak onda je to nešto drugo.
Ništa ne skrivam. Nemam ožiljke iako neki uporno na ovom pdf-u šire laži o meni.:rolleyes:
Astrice
25.01.2009., 20:40
Ništa ne skrivam. Nemam ožiljke iako neki uporno na ovom pdf-u šire laži o meni.:rolleyes:
Ja sam to sama zaključila.Imam svoj mozak,ne mislim tuđim:Jednostavno imam moć čitanja između redova.
EJJJJJJJJ pa kaj je s vama , kaj se vi to prepucavate, sram vas bilo:cry::tuctuc::tuctuc::brukica:
Astrice
25.01.2009., 20:56
EJJJJJJJJ pa kaj je s vama , kaj se vi to prepucavate, sram vas bilo:cry::tuctuc::tuctuc::brukica:
Ko? Ja? Ja samo kažem dotičnome di mu je mjesto.Zabranjeno?
be real
25.01.2009., 22:43
cipralex ujutro,a misar po potrebi (kad se lose osjecas)...
netko preferira ujutro,a netko navecer...
mozes mrknut ujutro cipric,zajedno sa misarom...
pa ces vidjeti...osluskuj se...
po potrebi navecer misar i to je cijela prica...
ne pretjerivati sa misarom ...3 do 4 tjedna (max 3 dnevno)...
a onda kontrola...(lijecnik)...
cipralex naravno i dalje pijes...
to je to
be real
25.01.2009., 22:49
Ljudi evo mene.Upravo je otišo striček koji mi je sve sredio.Naime imam novi komp i stavljen mi je spešl modem za Vistu.Imam i kamericu instaliranu jeee...
a lako je tebi kad imas novi komp ...hehe.:)
ne mozes biti komatozna i anksiozna ni da hoces...
(pogotovo sa special modemom i kamericom)...
smrc...zasto ja to nemam ?:confused:
maher18
25.01.2009., 22:55
hja,eto, zbanalo me. a sad čekam pravomoćnu presudu od koki:ne zna:
ko to širi prljave laži o tebi, zulejka? sram ga bilo i stid!:rofl:
Astrice
25.01.2009., 22:56
Tak se razgovaraju babe.Gori je od Sanje Saranavke.
maher18
25.01.2009., 22:59
evo, curke, ak me sad koki zabetonira, onda znajte ko je glavni krivac. :rofl:hja, meni je bilo drago i zabavno s vama razgovarat, nadam se da ćete me se sjećati sa sjetom i zadovoljstvom. ponekad i sa osmjehom, što mislim da je ovdje najvažnije. pusa svima. opraštam se od dobrog društva. i volim vas puno, ak me neko treba, dvojba vam je poveznica. pusa, pusa. :)
Astrice
25.01.2009., 23:01
Spremaš se za smrt odnosno ban.Nek njega zbanaju.
maher18
25.01.2009., 23:01
Spremaš se za smrt odnosno ban.Nek njega zbanaju.
još sam živa.:cerek:
Astrice
25.01.2009., 23:02
još sam živa.:cerek:
I živahna :lol::lol::lol: nego nema nam Dvojbe.
rayoflight
25.01.2009., 23:07
ma kakvo bananiranje, trebaš nam, mi smo sebični, ne damo te, napisat ćemo peticiju!:azdaja::azdaja:
rayoflight
25.01.2009., 23:08
ajme kolko gologuzih!:rofl:
rayoflight
25.01.2009., 23:35
hi hi hi, možda imaju z i k neku tajnu vezu između sebe...:lol:
Astrice
25.01.2009., 23:36
Što je za danas gotovo
rayoflight
25.01.2009., 23:37
Što je za danas gotovo
a?
rayoflight
25.01.2009., 23:38
ja si farbam kosu, a ti, astris?
rayoflight
25.01.2009., 23:42
baj, baj, idemo pajiti, bijaše to težak dan za forumaše!:rofl:
Astrice
25.01.2009., 23:49
ja si farbam kosu, a ti, astris?
Trkeljam po forumu,pojela sam pomfrite.
I živahna :lol::lol::lol: nego nema nam Dvojbe.
Tu sam, dođem vas čitati, ali slabo stignem nešto natipkati.
Osim toga, vi ste već uigrana ekipa koja pomažete jedni drugima savjetima i novima koji dođu.
evo, curke, ak me sad koki zabetonira, onda znajte ko je glavni krivac. :rofl:hja, meni je bilo drago i zabavno s vama razgovarat, nadam se da ćete me se sjećati sa sjetom i zadovoljstvom. ponekad i sa osmjehom, što mislim da je ovdje najvažnije. pusa svima. opraštam se od dobrog društva. i volim vas puno, ak me neko treba, dvojba vam je poveznica. pusa, pusa. :)
Glupost. Kakav ban i zašto?
Najbitnije je da nitko nikog ne vrijeđa i ne iznosi nečije osobne podatke na forum. Sve ostalo je ili zeka- peka, ili pomaganje novima te međusobno savjetovanje. Nema bana.
[QUOTE=rayoflight;18408867]ja si farbam kosu,
koja boja? ljubičasta je bila full cool!
baj, baj, idemo pajiti, bijaše to težak dan za forumaše!:rofl:
U meni je 3 sanvala po 10 mg, i kažu, nisi ti još za spat. Šta ću sad, popit4.,5.,6?
mora da postoji nešto jače i bolje od sanvala, postao mi je prespor, preslab. Šta da tražim?
Zanima me ima li među svima vama koji hipohonar? Jer ja sam teški hipohondar, i nemogu više tako živjeti, da se svakodnevno bojim svih mogućih bolesti.. Posjećujem psihijatra, ali još ne vidim učinak...ni ne očekujem ga još zasad.. Zanima me samo kako se nositi s tom hipohondrijom...jer upravo ona mi izaziva napadaje...Bila bih zahvalna svim koji mi odgovore i pomognu!!!!
Polako. Hipohondrija često ide u paketu s anksioznosti i PA.
Kad sam imala napadaje gušenja i bolova u leđima, mislila sam da imam rak. :D
Čekaj dok lijekovi počnu djelovati, izdrži nuspojave ako će ih biti, redovito kontaktiraj psihijatra. Za nekih mjesec dana trebalo bi ti biti bolje, iako je sve individualno.
ili još bolje, kako da počnem normalno spavati?
Astrice
26.01.2009., 00:51
Jee,ja sam moćna prizvala sam Dvojbu.
Pozdrav!
Eh danas je vec deseti dan kako pijem terapiju i vec polako pocinjem da jedem i nisam vise tako loš,odprilike sam isti kao prije uzimanja velafaxa,znaci polako prevazilazim navikavanje na lijek.E sad mene interesuje dal ja to patim od panicnog poremecaja,dal je se neko od vas prepoznao u mojoj situaciji,kad mogu da ocekujem da ce velafax da proradi pravo i imate li neke savjete za mene.Slijedeci termin kod psihića mi je tek za 20 dana a valja to prezivjeti.
Hvala svima koji imaju nesto za prokomentarisati!
Velafax je odličan AD. Osobno me izvukao iz krize. Da, kod tebe bi se moglo raditi o paničnom napadaju, ali bilo bi bolje da to pitaš svog psihijatra - vjerojatno ti je dao nekakvu dijagnozu. U tih 20 dana koliko čekaš da odeš kod psihijatra, moglo bi ti biti bolje - ako ne bude, tada će ti psihijatar podići dozu. Sam to naravno, ne smiješ raditi!
Ići ćeš kod psihijatra sve dok ti ne pogodi pravu dozu i dok ti ne bude bolje. Budi ustrajan, u početku ti se može jako spavati od velafaxa, možda malo vrtoglavice, ali to sve prođe kao da nikad nije ni bilo. Zato ne prekidati ako se pojave nuspojave. Uzimaj B- vitamine!
Jee,ja sam moćna prizvala sam Dvojbu.
Jesi! :D
Astrice
26.01.2009., 00:56
Crveni se :
Ništa od savjeta i iskustava sa sanvalom, nema mi druge nego popiti još koji pa na spavanje. To je jedino sredstvo s kojim mogu zaspat, ali potrebne su mi sve veće doze, 30-40 mg, umjesto 10 na početku. Ima li netko kakvo rješanje-help!
Za eglonyl ( sulpirid je drugi naziv) ti je lijepo napisala Astrice.
Cipralex je antidepresiv kojeg pij ujutro nakon doručka.
Misar je anksiolitik i njega piješ za smirenje - npr. ako imaš napadaj panike ili jaku tjeskobu, uznemirenost.
Pij onako kako ti je dr. rekla. Kad prodjeluje cipralex, onda ti misar više ni neće trebati. U terapiju ubaci i B- vitamine ( bitni su za naše živce).
Astrice
26.01.2009., 01:04
Mene je u roku pola sata ak sam odma legla bacio u nesvjesest,al sam se budila u 3 ujutro.
Mene je u roku pola sata ak sam odma legla bacio u nesvjesest,al sam se budila u 3 ujutro.
Bilo mi je prije i tako, ali sad me ni 30 mg ne bacaju u nesvijest!:mad:
Ništa od savjeta i iskustava sa sanvalom, nema mi druge nego popiti još koji pa na spavanje. To je jedino sredstvo s kojim mogu zaspat, ali potrebne su mi sve veće doze, 30-40 mg, umjesto 10 na početku. Ima li netko kakvo rješanje-help!
To sa Sanvalom je sranje na kvadrat, kao i sa svim tabletama za spavanje. Tolerancija na njih se pojačava i
uobičajene doze više nisu dovoljne. Što misliš do kud će te to dovesti? Do velikih doza. Mi anksiozni i depresivni bismo u pravilu trebali izbjegavati depresore nervnog sistema.
Nema ti druge nego ne spavat po cijele noći, ubit se na poslu od pospanosti i onda probat navečer zaspati. Naprosto nema druge. I ja imam nesanicu. Vrlo rijetko posegnem za Misarom- samo onda kad sam gadno pod stresom, a znam da mi treba san da se oporavim i sutradan funkcioniram. Boravak na računalu u večernjim satima razbuđuje mozak. To znaš. Nema ti druge nego mijenjati navike. Pokušaj nešto čitati lagano štivo, to opušta. Hebi ga.
I još nešto. To ti je jedino sredstvo za spavanje zato što si ne na njega navukla. Kužiš? Navukla si se na Sanval.
Sanval i njemu srodne tablete mogu pojačati depresiju, čak i anksioznost.
I još nešto. To ti je jedino sredstvo za spavanje zato što si ne na njega navukla. Kužiš? Navukla si se na Sanval.
Sanval i njemu srodne tablete mogu pojačati depresiju, čak i anksioznost.
Razmišljam da se nekoliko-koliko god je potrebno odučavam od toga, što će značiti nekoliko noći provedenih pred eurosportom,a pa danu zabraniti spavanje, pa će jednom doći na svoje. A bila sam oduševljena ispočetka-uzmem 1 sanval i nakon 10 minuta spavam ko top, ne postojim, a ujutro nova, svježa, ispavana, puna snage. Ne znam kad je to prestalo i prešlo u naviku.
A vas dvoje, Maherice i Zeus, treba natuči po tim vašim doktorskim guzičetinama.
Ti si maherice napisala post pun insinuacija na "jednu osobu", a ti Zeuse se smiješ na Maheričin odgovor u vezi onog čovjeka sa epi napadom. Ona je barem dala odgovor u želji da pomogne jer ima znanje. Ako se nisi složio s njom, tada si kao kolega liječnik trebao reći s čime se to točno ne slažeš. To bi bio profesionalan nastup. Nemojte biti kao mala djeca. Ovdje ste nam oboje potrebni, ali nemojte da imamo osjećaj da ovaj pdf koristite prvenstveno za svoj "tihi rat". :o
ai dobra ti je ideja ta da prije spavanja uzmeš misar, probat ću malo s tim, malo opusti pa možda lakše zaspim. Cijeli život imam problema s uspavljivanjem.Sanval me spasio. Ispočetka.
A vas dvoje, Maherice i Zeus, treba natuči po tim vašim doktorskim guzičetinama.
Ti si maherice napisala post pun insinuacija na "jednu osobu", a ti Zeuse se smiješ na Maheričin odgovor u vezi onog čovjeka sa epi napadom. Ona je barem dala odgovor u želji da pomogne jer ima znanje. Ako se nisi složio s njom, tada si kao kolega liječnik trebao reći s čime se to točno ne slažeš. To bi bio profesionalan nastup. Nemojte biti kao mala djeca. Ovdje ste nam oboje potrebni, ali nemojte da imamo osjećaj da ovaj pdf koristite prvenstveno za svoj "tihi rat". :o
Slažem se. Tucite se privatno, ako baš morate:(
Razmišljam da se nekoliko-koliko god je potrebno odučavam od toga, što će značiti nekoliko noći provedenih pred eurosportom,a pa danu zabraniti spavanje, pa će jednom doći na svoje. A bila sam oduševljena ispočetka-uzmem 1 sanval i nakon 10 minuta spavam ko top, ne postojim, a ujutro nova, svježa, ispavana, puna snage. Ne znam kad je to prestalo i prešlo u naviku.
Nisi jedina kojoj se to dogodilo. I ova osoba koja ti piše prošla je kroz isto :D
Sad ću ti reči zašto. Zato što je divan osjećaj uspavanosti, uljuljkanosti i lakoće usnivanja pod Sanvalom i sličnim mu tableticama. Naprosto divan osjećaj tonuća u san, još divniji onaj osjećaj prije utonuća. I da, čovjeka se fino naspava. Ali to mora stati. Što misliš kako Sanval djeluje na mozak i živce? Misliš da je bezazleno? Nije draga, nije.
Ako već moramo žderati antidepresive, ne moramo još i kojekakve sanvale. Treba misliti i na jetru koja to sve mora preraditi i trpjeti te sve kemikalije. Ne smijemo ugađati sebi i ići linijom manjeg otpora. Iscrpi se. Po danu ne spavaj ma koliko te san na to tjerao. Može se dogoditi da se navečer razbudiš. Okej, budi opet budna, ali sutra po danu nemoj spat! Pa da vidiš navečer - zaspat ćeš ko zaklana :D
Astrice
26.01.2009., 01:25
Ma ja bi prije namlatila Zeusa,to mrtvo puhalo.
ai dobra ti je ideja ta da prije spavanja uzmeš misar, probat ću malo s tim, malo opusti pa možda lakše zaspim. Cijeli život imam problema s uspavljivanjem.Sanval me spasio. Ispočetka.
Da, ali nemoj da ti pređe u naviku jer ćeš se navući na Misar. To si "priušti" samo kad ne možeš zaspati zbog nekog stresa, a ne zato što teže zaspiš. Misare, Helexe, Xanaxe ( što je isto) benzodiazepine ( Apaurine itd) Lexaurine i sl. ne treba koristiti za uspavljivanje. To im nije namjena. To se pije za tjeskobu i stres.
Astrice
26.01.2009., 01:29
Ja imam Helex nekih par komada i isto ne mogu zaspati,ali mrzi me koristiti ga.
Ma ja bi prije namlatila Zeusa,to mrtvo puhalo.
Astrice, ne sviđa mi se tvoj vokabular. Smanji doživljaj, najljepše te molim :)
Ovdje nitko nikog ne smije vrijeđati, napadati i nazivati pogrdnim imenima. Svi smo ljudi i imamo dovoljno na grbači svoje dijagnoze. Međusobna neslaganja rješavajte privatnim porukama, jer drugi nisu dužni čitati nečije uvrede i ispaljotine. U protivnom nastupa moderator.
A pošto sam već uzela sanvale, uzet ću sad još neki a od sutra se odvikavam. Promise! Navila sam budilicu rano, izmislit ću hrpu poslova, bit ću cijeli dan zaposlena i ostati budna. Pa da vidimo.Jedva čekam da zaspim sama od sebe. Jedno vrijeme me uspavljivao upaljen TV, ali nije dugo trajalo. A kad počnem nešto čitat, čitam do jutra, to me ne uspavljuje.MA problem je što nemam posao pa da moram nešto raditi, a ovako sam po cijele dane doma, kunjam kad mi dođe, pa navečer opet spas u sanvalu i tako iz dana u dan.
Ja imam Helex nekih par komada i isto ne mogu zaspati,ali mrzi me koristiti ga.
Onda nemoj.
Astrice
26.01.2009., 01:32
Astrice, ne sviđa mi se tvoj vokabular. Smanji doživljaj, najljepše te molim :)
Ovdje nitko nikog ne smije vrijeđati, napadati i nazivati pogrdnim imenima. Svi smo ljudi i imamo dovoljno na grbači svoje dijagnoze. Međusobna neslaganja rješavajte privatnim porukama, jer drugi nisu dužni čitati nečije uvrede i ispaljotine. U protivnom nastupa moderator.
Znaš što puna mi je kapa pedagoških spika i upozoravanja. Boli me kita.Zato jer kao štetim drugima sam na jednom forumu dobila tjednu zabranu pisanja.Moš mislit.Štite se nove mimoze.Dakle za mimozu Zeusa boli me taj inače njegov vitalni organ.
A pošto sam već uzela sanvale, uzet ću sad još neki a od sutra se odvikavam. Promise! Navila sam budilicu rano, izmislit ću hrpu poslova, bit ću cijeli dan zaposlena i ostati budna. Pa da vidimo.Jedva čekam da zaspim sama od sebe. Jedno vrijeme me uspavljivao upaljen TV, ali nije dugo trajalo. A kad počnem nešto čitat, čitam do jutra, to me ne uspavljuje.MA problem je što nemam posao pa da moram nešto raditi, a ovako sam po cijele dane doma, kunjam kad mi dođe, pa navečer opet spas u sanvalu i tako iz dana u dan.
Ne, to nije dobro. Znaš i sama. Ne spava ti se jer nema dnevnih aktivnosti koje te mogu umoriti. Radi po kući, čisti, spremaj, vezi, heklaj, štrikaj, kuhaj, peri, radi bilo što. Nađi neki hobi, smisli nešto. Nemoj se trovat Sanvalom.
naravno,misare tek po jakoj porebi, imam se namjeru uvući u zdravo spavanje, bez kemije.
Krećem od sutra!
Znaš što puna mi je kapa pedagoških spika i upozoravanja. Boli me kita.Zato jer kao štetim drugima sam na jednom forumu dobila tjednu zabranu pisanja.Moš mislit.Štite se nove mimoze.Dakle za mimozu Zeusa boli me taj inače njegov vitalni organ.
Onda se raspravi s onim za koga smatraš da štiti nove mimoze. Ali nije potrebno unositi nervozu na forum. Čemu, zašto? Ne štetiš ti nikome, ti si drago i pametno biće, ali si i oštra, malo netaktična. Zar nije ljepše kad smo si svi dobri, onako, kao velika obitelj? :)
Ne, to nije dobro. Znaš i sama. Ne spava ti se jer nema dnevnih aktivnosti koje te mogu umoriti. Radi po kući, čisti, spremaj, vezi, heklaj, štrikaj, kuhaj, peri, radi bilo što. Nađi neki hobi, smisli nešto. Nemoj se trovat Sanvalom.
U pravu si, znam. Zato krećem s novim režimom od sutra. Rano ustajanje, pronalazak milion poslova-ima ih-i nema spavanja po danu. pa da vidim dokle ću izdržati.:cerek:
Astrice
26.01.2009., 01:38
Onda se raspravi s onim za koga smatraš da štiti nove mimoze. Ali nije potrebno unositi nervozu na forum. Čemu, zašto? Ne štetiš ti nikome, ti si drago i pametno biće, ali si i oštra, malo netaktična. Zar nije ljepše kad smo si svi dobri, onako, kao velika obitelj? :)
Nervoza. To se tako zove. Ja to zovem vlastitim mišljenjem.
Da, ali nemoj da ti pređe u naviku jer ćeš se navući na Misar. To si "priušti" samo kad ne možeš zaspati zbog nekog stresa, a ne zato što teže zaspiš. Misare, Helexe, Xanaxe ( što je isto) benzodiazepine ( Apaurine itd) Lexaurine i sl. ne treba koristiti za uspavljivanje. To im nije namjena. To se pije za tjeskobu i stres.
Znam i to. Helexi su povremeno bogomdan lijek. Nemam ga namjeru koristiti često. Za istinu, trebali bi mi biti dovoljni ovaj cipralex i sulpirid, dosta.:)
Jovan_Hovan
26.01.2009., 01:46
Nervoza. To se tako zove. Ja to zovem vlastitim mišljenjem.
Slažem se s tobom o ovom o Zeusu. I meni je par puta digao tlak svojom arogancijom koja uopće nije bila potrebna.
Slažem se s tobom o ovom o Zeusu. I meni je par puta digao tlak svojom arogancijom koja uopće nije bila potrebna.
o,jazavac, i ti se pojavio, dugo te nema. Kako si? Kako ljubav? Lijekovi?:)
Jovan_Hovan
26.01.2009., 01:52
o,jazavac, i ti se pojavio, dugo te nema. Kako si? Kako ljubav? Lijekovi?:)
Ljubav nula, ali podosta sam se oporavio od prekida. Lijekovi djeluju dosta dobro. Unazad dva tjedna se osjećam dobro, ali u zadnjih par dana sam imao nekih dosta stresnih situacija pa sam opet postao nervozan.
BTW, hvala na pitanju.
Ljubav nula, ali podosta sam se oporavio od prekida. Lijekovi djeluju dosta dobro. Unazad dva tjedna se osjećam dobro, ali u zadnjih par dana sam imao nekih dosta stresnih situacija pa sam opet postao nervozan.
BTW, hvala na pitanju.
Šta ono piješ, ideš li na psihoterapije?
Kakve stresne situacije, kakva nervoza, šta te dira?
Ništa, počinje djelovati koktel od 50 mg sanvala, pa da proguram noć. UJutro sam rano na nogama i u turbo pogonu cijeli dan, rintat ću dok ne spadnem s nogu i zaspat slatkim antikemijskim snovima,ispričat ću vam.
A sad adio!
marinella
26.01.2009., 08:12
sjećaš se kad sam rekla da sam šokirana činjenicom da imaš više od 20 god? e,to nije bio kompliment!!
Astrice
26.01.2009., 08:22
sjećaš se kad sam rekla da sam šokirana činjenicom da imaš više od 20 god? e,to nije bio kompliment!!
I za to me boli kita. Ja ne želim imati 20 godina ni da mogu,a 30 to da.
Maherica, nema pojma. Čovjeku sa epi napadom staviti ruku sa krpom u usta. :lol::rofl:
Kao prvo treba mu osloboditi dišne puteve. To ste svi učili na prvoj pomoći kako se to radi. Jedna ruka na čelo, druga na bradu. Tako se glava zabaci, a brada se podiže prema naprijed. Napad kod generalizirane epilepsije je jako težak. Čovjek ima grč vilice.Kad ste mu zabacili glavu i tako oslobodili dišne puteve, možete mu staviti komad drveta između zubi. Dosta su česti ugrizi jezika kod epileptičara. Staviti ruku u usta omotanu krpom. Dajte molim vas. Kod nas je problem što se svatko hoće baviti medicinom.:rolleyes:
E sad me zbanajte, da ne moram čitati kojekakve gluposti.
Maherica, nema pojma. Čovjeku sa epi napadom staviti ruku sa krpom u usta. :lol::rofl:
Kao prvo treba mu osloboditi dišne puteve. To ste svi učili na prvoj pomoći kako se to radi. Jedna ruka na čelo, druga na bradu. Tako se glava zabaci, a brada se podiže prema naprijed. Napad kod generalizirane epilepsije je jako težak. Čovjek ima grč vilice.Kad ste mu zabacili glavu i tako oslobodili dišne puteve, možete mu staviti komad drveta između zubi. Dosta su česti ugrizi jezika kod epileptičara. Staviti ruku u usta omotanu krpom. Dajte molim vas. Kod nas je problem što se svatko hoće baviti medicinom.:rolleyes:
E sad me zbanajte, da ne moram čitati kojekakve gluposti
Astrice
26.01.2009., 08:44
E sad me zbanajte, da ne moram čitati kojekakve gluposti.
Mislim da tebi treba staviti krpu preko usta i zavezati te za stolac.E u tome bi guštala :lol::lol::lol:
Mislim da tebi treba staviti krpu preko usta i zavezati te za stolac.E u tome bi guštala :lol::lol::lol:
I što bi mi onda još radila?:mig::D
Astrice
26.01.2009., 08:53
I što bi mi onda još radila?:mig::D
Ništa.To mi je sasvim dovoljno.
maher18
26.01.2009., 09:05
dečec, daj bar čitaj kak spada. ne stavlja se krpa u usta zbog same krpe. nego zato što osoba tada vrlo slini i teško je održati usta otvorenim. skliže se. zato vlastitu ruku omotaš nečim poroznim, krpicom, da ti ruka ne sklizne. zbog spazma vilice i kontrakcija postoji opasnost da se osoba izgrize, ili da naprosto premalo zraka ulazi u dišne putove. kad je netko na podu i diše na preskokce, buš onda okolo tragal za komadom drveta???!!! :eek:ne, nego ćeš ga držati i paziti da ima usta otvorena, da diše i da ne grize vlastiti jezik. opet pljuješ po mojem znanju! žalosno. nije mi jasno otkud takav bijes i mržnja:ne zna: očito da ti znači puno kad se tako kompromitiraš svojom neodgojenom i neukusnom paljbom kad god nešto komentiram ili napišem. pogledaj, kad god nešto pišem reagiraš kao pitbull! :mad:pa znaš neke stvari o sebi i meni koje ti ipak ne daju pravo da ih javno iznosiš.reci ovako javno, zašto to činiš? zašto pišeš npr. da sam stara? stara sam onoliko koliko imam godina. zašto pišeš da nemam pojma o medicini kad dobro znaš kako zapravio stvari stoje, o tome smo vodili duge razgovore. jasno mi je da se osjećaš osamljeno, da ti treba neko žensko biće, jasno mi je da imaš svoje probleme, fobije, anksioze,depre, sve ono što si sam iznosio na ovom forumu i govorio da te muči. nikad me nisi nazvao da mi u lice kažeš što te smeta. jer ti je valjda lakše opanjkavati nekoga na javno. to rade kukavice.
zašto onda činiš te ružne stvari. time pokazuješ zapravo vlastiti karakter, to ti je valjda jasno. ja te osobno žalim, znam da ti nije lako. ali ništa ne opravdava činjenicu da mi želiš nanijeti zlo.
još jednom te pitam, zašto? ne možeš se izvrdavati da imaš kratki fitilj i da te optužujem i blatim. to isto, ako te nešto smeta i nisi razriješio sa mnom, možeš riješiti i telefonskim razgovorom, zar ne. ali nikad me nisi nazvao zbog toga. nego zbog drugih stvari. npr, ono što si pisao da sam ti pesa tukla lancem, i da sam frigidna i da se palim na životinje. a dobro znaš da su i jedno i drugo i treće zapravo debele laži. čemu laži? zar je to tebi potrebno da bi se osjetio važnim? ovo je javno pismo, ovaj put zato što očito smetamo ljudima kojima je možda i teže nego tebi. ja se uglavnom sa svojim problemima dobro nosim. a ono što želim ovdje je donijeti malo smijeha, vedrine i optimizma. zar ti to ne želiš? kao liječnik? ako ti je teško, ništa, baš ništa te ne opravdava da budeš zao.:ne zna:
A da. Stavit ćeš mu ruku u usta ,čovjeku u epi napadu koji stiska vilicu i zube. Pa da ostaneš bez prsta. To je bolje.:lol::rofl:
A nemoj da riskiram ban i napišem kako ti riješavaš epi napade u RL.:D
A nisi ljudima ni znala objasniti kako se otvaraju dišni putevi. Zbilja jadno.:rolleyes:
Astrice
26.01.2009., 10:39
A nisi ljudima ni znala objasniti kako se otvaraju dišni putevi. Zbilja jadno.:rolleyes:
To si mogao ti reći.
maher18
26.01.2009., 10:41
To si mogao ti reći.
eh, opet nije čitao!:ne zna:
Astrice
26.01.2009., 10:41
eh, opet nije čitao!:ne zna:
Izgubil je naočale.
marinella
26.01.2009., 10:52
To si mogao ti reći.
:lol::D:cerek:
Ne, jadno je kako se ti ophodiš prema svojoj kolegici liječnici. Postoji drukčiji pristup - onaj kulturniji. Mogao si reći ovako: kolegice, ne slažem se s vašim pristupom. Mislim da je kod epi napada bolje napraviti ovako, ili onako. Onda bi ona trebala odgovoriti: Hm kolega, a zašto to mislite, možete objasniti? Onda bi ti rekao: Pa kolegice, evo, iz mog iskustva to se pokazalo kao najdjelotvornije...i bla, bla, bla.
Znači, od vas dvoje se traži KULTURAN PRISTUP s MEĐUSOBNIM POŠTOVANJEM jer ste oboje medicinari. Potpuno je normalno da u nečem imate različita mišljenja. Ali je bitan NAČIN na koji to prenosite jedno drugom.
Boli duša, boli srce kad se moraju čitati vaši postovi.
- Svi mi se možemo naći u situaciji ( ne daj bože) da negdje na cesti vidimo osobu koja ima epi - napad. Hvale su vrijedna vaša znanja, jer preko vas dvoje i mi ovdje mnogo toga možemo naučiti. Ali dajte se razgovarajte s više sluha i tolerancije. Ebo vas patak.
Otiđite na temu "Zbogom" i pružite potporu razumijevanja i razuvjeravanja da Chelated počini samoubojstvo :(
maher18
26.01.2009., 14:52
Otiđite na temu "Zbogom" i pružite potporu razumijevanja i razuvjeravanja da Chelated počini samoubojstvo :(
to mi je bilo prvo kad sam danas privirila na forum. jadno dijete, možeš zamisliti u kakvoj je gabuli i kako se osjeća osamljeno i napušteno. strašno mi je bilo čitati kako nikog nema, nitko za njega ne mari. samo je malo stariji od mog sina. duša te zaboli da danas djeca osjete takav očaj i bol. očito da se nije mogao prilagoditi zahtjevima današnje konzumerističke mladeži, zašto, kako, nije naveo. malo je čudno to što je na ovakav način rekao, čudno je što se tek ovih dana "prvi" put logirao na forum, a znao je da može ovdje napisti poruku, znao je za ovaj forum očito već prije, znao je da se ovdje barem suosjeća i savjetuje, hrabri i komentira. ovaj put sagledavam stvari čisto s ljudske i majčinske strane, iako bi se o psihopatologiji svega moglo govoriti i drugačije. možda je samo želio izazvati nečiju pozornost.
maher18
26.01.2009., 14:53
iz duše se nadam da nije ništa gore!:(
Astrice
26.01.2009., 14:56
Ne, jadno je kako se ti ophodiš prema svojoj kolegici liječnici. Postoji drukčiji pristup - onaj kulturniji. Mogao si reći ovako: kolegice, ne slažem se s vašim pristupom. Mislim da je kod epi napada bolje napraviti ovako, ili onako. Onda bi ona trebala odgovoriti: Hm kolega, a zašto to mislite, možete objasniti? Onda bi ti rekao: Pa kolegice, evo, iz mog iskustva to se pokazalo kao najdjelotvornije...i bla, bla, bla.
Znači, od vas dvoje se traži KULTURAN PRISTUP s MEĐUSOBNIM POŠTOVANJEM jer ste oboje medicinari. Potpuno je normalno da u nečem imate različita mišljenja. Ali je bitan NAČIN na koji to prenosite jedno drugom.
Boli duša, boli srce kad se moraju čitati vaši postovi.
- Svi mi se možemo naći u situaciji ( ne daj bože) da negdje na cesti vidimo osobu koja ima epi - napad. Hvale su vrijedna vaša znanja, jer preko vas dvoje i mi ovdje mnogo toga možemo naučiti. Ali dajte se razgovarajte s više sluha i tolerancije. Ebo vas patak.
Dvojbo ti ko da govoriš gluhom i slijepom.
Ej svađalice kako ste mi????:rolleyes:
KOse tuče taj se voli:rofl:
Ej svađalice kako ste mi????:rolleyes::):)
KOse tuče taj se voli:rofl:
level 42
26.01.2009., 18:01
Dobar dancek svima. Kako smo danas tjeskobno moje drustvance?
Meni je danas relativno ok dan. Bila na razgovoru za posao, recimo da je proslo ok, preksutra idem ponovo vidjet kak to sve funkcionira, upoznat se s firmom i tak, pa cemo vidjeti. Dobila danas poziv za jos jedan intervju za posao koji me ugodno iznenadio jer sam uopce zaboravila da sam kod njih predala molbu jos prije ohoho vremena. Eto krenuh laganim i mali koracim naprijed i moram priznati da je osjecaj jaaaaakkkkooooooo dobar ili kako bi rekao Jim u Svemogucem Bruce-u: It's gooooooooooooood!!! :D
Astrice
26.01.2009., 18:06
Hm ja još ovaj tjedan ništa glede potražnje posla,ali tek je tjedan počeo.
level 42
26.01.2009., 18:09
Hm ja još ovaj tjedan ništa glede potražnje posla,ali tek je tjedan počeo.
Samo polako, tek je ponedjeljak :mig:
Astrice
26.01.2009., 18:25
Pa znam,nemaš frke.
BeautifullyChaotic
26.01.2009., 18:47
A vidi nje, kako se diskretno uklopila u raspravu i opet nestala... a ja pitam gdje je, a nje nema i nema...:rolleyes:
Astrice
26.01.2009., 18:54
Da. I ja si mislim zašto mi to nije bio kompmpliment. Jer se trebam ponašati u skladu sa svojim godinama. Fuj!
BeautifullyChaotic
26.01.2009., 19:05
Da. I ja si mislim zašto mi to nije bio kompmpliment. Jer se trebam ponašati u skladu sa svojim godinama. Fuj!
Hm... baš fuj... to nikako:top::cerek:
Obaviještavam cijenjeno općinstvo, koje posjeduje moju sliku da sam se obrijao.:top::D
BeautifullyChaotic
26.01.2009., 20:01
Obaviještavam cijenjeno općinstvo, koje posjeduje moju sliku da sam se obrijao.:top::D
Iliti puknuo pod pritiskom baba:lol::rofl: Toliko o muževnosti....
Jovan_Hovan
26.01.2009., 20:11
Šta ono piješ, ideš li na psihoterapije?
Coaxil. Idem na psihoterapiju jednom u dva tjedna. Muči me trenutna situacija s dobivanjem posla. Jebu me na liječničkom zbog gluposti. Ne bih sad navodio detalje da ne pročita netko tko ne bi trebao. Sav sam lud, taj posao iščekujem od 7. mjeseca i idem po raznoraznim testiranjima.
Astrice
26.01.2009., 23:11
Iliti puknuo pod pritiskom baba:lol::rofl: Toliko o muževnosti....
Pitam se gore ili dolje:rofl::rofl::rofl:
Coaxil. Idem na psihoterapiju jednom u dva tjedna. Muči me trenutna situacija s dobivanjem posla. Jebu me na liječničkom zbog gluposti. Ne bih sad navodio detalje da ne pročita netko tko ne bi trebao. Sav sam lud, taj posao iščekujem od 7. mjeseca i idem po raznoraznim testiranjima.
Ne se nervirat.Što bude bit će.Možda je poruka da to nije posao za tebe.
rayoflight
26.01.2009., 23:59
jel nije dužnost moderatora da prijave policiji onaj zbogom post? nikad ne znaš jel zajebancija ili nije.:ne zna:
Astrice
27.01.2009., 00:02
jel nije dužnost moderatora da prijave policiji onaj zbogom post? nikad ne znaš jel zajebancija ili nije.:ne zna:
Jesi ti pročitala moj post tamo ili link što sam dala.Pitam se koliko tu ima istine tj neće li se autor topića probuditi i javiti,ali ne zahvaliti se forumašima na angažmanu.
rayoflight
27.01.2009., 00:04
Jesi ti pročitala moj post tamo ili link što sam dala.Pitam se koliko tu ima istine tj neće li se autor topića probuditi i javiti,ali ne zahvaliti se forumašima na angažmanu.
ma znam, tj. pročitala odgovore, a sad ću i link, ali fakat ako nije istina, dobar manipulator, ono, ajd da vidim koliko ću mase privući-radije bih da je tako iako je to bolesno i nepošteno prema nama.
rayoflight
27.01.2009., 00:10
da ono je bilo jako uvjerljivo, niš ne razumiješ, kao pod tabletama je žena, ma joj, ako se netko sprda, ma stići će ga naplata u životu kad tad
rayoflight
27.01.2009., 00:12
ak i je tak sick, sigurno će imati drugi nick iako ga moderatori mogu skužžiti po ip, ali ak je pametan, može pisati s deset različitih kompova! ma mrš!:mad:
Astrice
27.01.2009., 00:20
ak i je tak sick, sigurno će imati drugi nick iako ga moderatori mogu skužžiti po ip, ali ak je pametan, može pisati s deset različitih kompova! ma mrš!:mad:
Eto vidiš svašta može biti.
Jovan_Hovan
27.01.2009., 00:57
Pitam se gore ili dolje:rofl::rofl::rofl:
Ne se nervirat.Što bude bit će.Možda je poruka da to nije posao za tebe.
Gle, to MORA biti posao za mene. Jednostavno mora. Nema to veze sa mojim psihofizičkim stanjem, po tom pitanju sam potpuno sposoban za taj posao.
Astrice
27.01.2009., 00:59
Gle, to MORA biti posao za mene. Jednostavno mora. Nema to veze sa mojim psihofizičkim stanjem, po tom pitanju sam potpuno sposoban za taj posao.
Pa i ja želim radit u Profil Megastore i što ako me ne prime. Da li da budem zbog toga nadrdana ili padnem u depru ili nešto treće?
Jovan_Hovan
27.01.2009., 01:13
Pa i ja želim radit u Profil Megastore i što ako me ne prime. Da li da budem zbog toga nadrdana ili padnem u depru ili nešto treće?
Slušaj, bio sam na tri različita testiranja u pet mjeseci, a sad na kraju na liječničkom koji je trajao dva i pol sata i sve sam prošao osim te jedne totalne gluposti radi koje me sad jebu i iako sam napravio sve da to promijenim i dalje me bezveze zajebavaju. A nemaju uopće razlog za to već samo glume veličinu. Mislim da bih na kraju ipak trebao proći taj liječnički, a to ću znati vjerojatno krajem ovog tjedna.
Jel ti sad malo jasnije da nemam nikakve nerealne prohtjeve već mi je posao nadohvat ruke i da sam prošao sve žive testove, a oni me zajebavaju sad na samom kraju i to zbog faking liječničkog?
Astrice
27.01.2009., 01:26
Slušaj, bio sam na tri različita testiranja u pet mjeseci, a sad na kraju na liječničkom koji je trajao dva i pol sata i sve sam prošao osim te jedne totalne gluposti radi koje me sad jebu i iako sam napravio sve da to promijenim i dalje me bezveze zajebavaju. A nemaju uopće razlog za to već samo glume veličinu. Mislim da bih na kraju ipak trebao proći taj liječnički, a to ću znati vjerojatno krajem ovog tjedna.
Jel ti sad malo jasnije da nemam nikakve nerealne prohtjeve već mi je posao nadohvat ruke i da sam prošao sve žive testove, a oni me zajebavaju sad na samom kraju i to zbog faking liječničkog?
Svejedno radi što hoćeš.Ja sam rekla svoje mišljenje. Osim ak to nije zabranjeno jel za tvoj ego.
rejoflajt
27.01.2009., 09:42
kad kažeš "totalna glupost", što podrazumijevaš pod time?
Astrice
27.01.2009., 09:47
I mene to isto zanima.
marinella
27.01.2009., 09:54
A vidi nje, kako se diskretno uklopila u raspravu i opet nestala... a ja pitam gdje je, a nje nema i nema...:rolleyes:
ma htjela sam sama rješiti sa sobom neke stvari bez suvišnog opterećivanja istim vas ovdje.ja sam ok,dragi i ja tražimo stan,ovaj tjedan idem neurologu,imala upalu sinusa,trudim se zdravo jesti i tako razmišljati.ma čitkam ja vas ;)
kako si mi ti?
rejoflajt
27.01.2009., 10:16
ma htjela sam sama rješiti sa sobom neke stvari bez suvišnog opterećivanja istim vas ovdje.ja sam ok,dragi i ja tražimo stan,ovaj tjedan idem neurologu,imala upalu sinusa,trudim se zdravo jesti i tako razmišljati.ma čitkam ja vas ;)
kako si mi ti?
o kakvom suvišnom opterećivanju ti pričaš ženo, ko da smo od jučer tu!:o
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 10:24
kako si mi ti?
Joj, treba te tući s ovom izjavom o opterećivanju. :rolleyes: Ali eto, drago mi je da si ok, nadam se da će i s neurologom sve biti ok. Šaljem ti pusu.
marinella
27.01.2009., 10:34
o kakvom suvišnom opterećivanju ti pričaš ženo, ko da smo od jučer tu!:o
ma znam drage moje moje da ste tu za mene,ali bila sam dosadila sama sebi morala sam neke stvari oduzeti sabrati,znate o čemu pričam zar ne ;)
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 10:38
ma znam drage moje moje da ste tu za mene,ali bila sam dosadila sama sebi morala sam neke stvari oduzeti sabrati,znate o čemu pričam zar ne ;)
:) Valjda je računanje pozitivno završilo.:mig:
rejoflajt
27.01.2009., 10:47
ako si dobro, onda je to super, drugo nije važno.:top:
marinella
27.01.2009., 10:58
ako si dobro, onda je to super, drugo nije važno.:top:
dobro,naravno da sam dobro,znate računica u mene uvjek dobro ispadne,samo se potrudim sabrati i to je to..da pratite moj blog shvatile bi..pišući zaista se liječim. nema tjeskobe,pušim tek cigaretu,dvije dnevno da je odkantam,ovisnici znate kako je..možda se upišem i u teretanu!
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 11:07
dobro,naravno da sam dobro,znate računica u mene uvjek dobro ispadne,samo se potrudim sabrati i to je to..da pratite moj blog shvatile bi..pišući zaista se liječim. nema tjeskobe,pušim tek cigaretu,dvije dnevno da je odkantam,ovisnici znate kako je..možda se upišem i u teretanu!
Opa, znači i pušenje smanjila. Ja sam jučer popušila pola...tek toliko. A i blog pišeš? :)
marinella
27.01.2009., 11:16
a ti pušiš?nisam znala.
blog me je toliko puta spasio da ne mogu opisati koliko puta mi je pomogao!!! od srca preporučam! obično počnem pisati post o problemu koji me muči,a završim ga smirena i s rješenjem,optimističnija i zadovoljnija nego ikada!
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 11:18
a ti pušiš?nisam znala.
blog me je toliko puta spasio da ne mogu opisati koliko puta mi je pomogao!!! od srca preporučam! obično počnem pisati post o problemu koji me muči,a završim ga smirena i s rješenjem,optimističnija i zadovoljnija nego ikada!
Pušila sam nekad po dvije kutije... onda sam ovog ljeta rekla da prestajem. Sad si ponekad popušim pola, jednu...
Pisala sam i ja blog. Dugo vremena. Ali sam ga na neki način nadrasla. Bio je vrlo crno mjesto. Ali doista pomaže, izbaciti sve tamo, pisati, pročistiti se.
marinella
27.01.2009., 11:38
Pušila sam nekad po dvije kutije... onda sam ovog ljeta rekla da prestajem. Sad si ponekad popušim pola, jednu...
Pisala sam i ja blog. Dugo vremena. Ali sam ga na neki način nadrasla. Bio je vrlo crno mjesto. Ali doista pomaže, izbaciti sve tamo, pisati, pročistiti se.
i meni nekada prođe dosta vremena prije no što napišem al s njim lakše se nosim s nekim stvarima.pa od kad znam pišem dnevnik zašto ne sad i ovako?draga jesi na fejsu?aj javi na pm voljela bi da jesi
a di nam je magdica?
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 11:45
i meni nekada prođe dosta vremena prije no što napišem al s njim lakše se nosim s nekim stvarima.pa od kad znam pišem dnevnik zašto ne sad i ovako?draga jesi na fejsu?aj javi na pm voljela bi da jesi
a di nam je magdica?
Vidiš, ni nje već dugo nema... :(
Već mi tjedan dana nije dobro. Možda je uzrok ova južina i dosadna kišurina. A i ja se uvijek guram na ona mjesta gdje znam da bi mogao dobiti PA. Jučer sam otišao u kafić. Sve je bilo dobro, dok se kafić nije napunio. Onda sam se počeo znojiti, osjećaj nesigurnosti.Jedva sam došao kući, onako sav anksiozan. Morao sam se leći, jer me je gadno uhvatilo. Nisam mogao stajati na nogama.Zaspao sam i nakon sat i pol kad sam se probudio, bilo je sve ok. I onda mi pričajte priču o suočavanju sa panikom, odlaženju na mjesta koja provociraju PA.:(:eek: Ja ne mogu u miru popiti kavu u kafiću gdje ima puno ljudi.:rolleyes:
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 12:08
Već mi tjedan dana nije dobro. Možda je uzrok ova južina i dosadna kišurina. A i ja se uvijek guram na ona mjesta gdje znam da bi mogao dobiti PA. Jučer sam otišao u kafić. Sve je bilo dobro, dok se kafić nije napunio. Onda sam se počeo znojiti, osjećaj nesigurnosti.Jedva sam došao kući, onako sav anksiozan. Morao sam se leći, jer me je gadno uhvatilo. Nisam mogao stajati na nogama.Zaspao sam i nakon sat i pol kad sam se probudio, bilo je sve ok. I onda mi pričajte priču o suočavanju sa panikom, odlaženju na mjesta koja provociraju PA.:(:eek: Ja ne mogu u miru popiti kavu u kafiću gdje ima puno ljudi.:rolleyes:
Tjedan dana? A ponašaš se kao da nikad i nisi imao problema? A gle, nitko nije rekao da se panika nikad više neće javiti. I ja sam uvjerena da južina jako utječe na nas sve... A ti, kad već znaš kako ćeš reagirati, kad vidiš da dolazi sve više ljudi, lijepo van, na neko mirnije mjesto.
Ja sam jednom dobila jaki panični u bircu. Ali sam odlučila prebroditi ga tamo. Bilo je gadno... ali preživjela sam.
ProgLady
27.01.2009., 12:19
Tjedan dana? A ponašaš se kao da nikad i nisi imao problema? A gle, nitko nije rekao da se panika nikad više neće javiti. I ja sam uvjerena da južina jako utječe na nas sve... A ti, kad već znaš kako ćeš reagirati, kad vidiš da dolazi sve više ljudi, lijepo van, na neko mirnije mjesto.
Ja sam jednom dobila jaki panični u bircu. Ali sam odlučila prebroditi ga tamo. Bilo je gadno... ali preživjela sam.
Pirje nekih dva tjedna sam isla u kino, i sve je bilo ok dok nisu zgasili svjetla i onda sam se pocela znojiti, migoljiti i nikako da dodem k sebi, pocela me zed furati, uzas......no nekako sam se smirila, i sve je bilo ok. Znate kako je u Cinestar-u, stvarno je sound odlican no malo i prebucan, a i dvorane su po meni premale, a ekrani ogromni. No, proslo je i to, ali nije mi bilo lako prvih 20-tak minuta.....:eek:
Astrice
27.01.2009., 12:32
Na mene južina djeluje tako da nenormalno popizdim.
Maznuo sam i dvije pive.Pa jedno s drugim u kombinaciji.:eek::(
Magdica
27.01.2009., 13:06
a di nam je magdica?
Kuc,kuc tu sam. Tko pita? Navratim ja svaki dan, no totalno sam se zalijenila i neda mi se pisati. Sram me bilo, no volim vas još uvijek sve. Jedino mi nije jasno kako Zeusu ni jedna terapija ne pomaže u sprečavanju PA. Ja evo nisam imala niti jedan već mjesec i pol. Trenutno pijem Seroxat i apsolutno ništa drugo. I evo mi je baš dobro. Postoji negdje zrno nesigurnosti, no ja vjerujem da će i to nestati. Pusa svima. Javim se.:top:
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 13:46
Maznuo sam i dvije pive.Pa jedno s drugim u kombinaciji.:eek::(
That explains it. Nisi pio kvalitetno pivo...:mig:
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 13:47
Kuc,kuc tu sam. Tko pita? Navratim ja svaki dan, no totalno sam se zalijenila i neda mi se pisati. Sram me bilo, no volim vas još uvijek sve. Jedino mi nije jasno kako Zeusu ni jedna terapija ne pomaže u sprečavanju PA. Ja evo nisam imala niti jedan već mjesec i pol. Trenutno pijem Seroxat i apsolutno ništa drugo. I evo mi je baš dobro. Postoji negdje zrno nesigurnosti, no ja vjerujem da će i to nestati. Pusa svima. Javim se.:top:
A tu si! :D
Astrice
27.01.2009., 14:04
Zeus misli da će mu panični nestati kad naštanca klinca.
That explains it. Nisi pio kvalitetno pivo...:mig:
pio sam Heineken
trazim potencijalnu rodilju?Zainteresirana?:D
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 14:43
pio sam Heineken
Uf, još k tome nije hrvatsko...
Meni je najbolje tamno Velebitsko.
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 14:43
Mini verzija Zeusa... :rolleyes:
ProgLady
27.01.2009., 15:16
Uf, još k tome nije hrvatsko...
Meni je najbolje tamno Velebitsko.
I meni je dobro Velebitsko, a sto se tice Heineken-a meni je to kao voda, nista mi to ne valja. Kada sam pila pravi Heineken u Nizozemskoj onda je to bilo to, no ovo nase punjenje je cisti shit, to vrijedi i za Bavariu....bljak, slatko i bljak....
Ja pijem Belgijska piva, meni su ona najbolja, a volim i Njemacka lager piva, i psenicna, mljac.....
I meni je dobro Velebitsko, a sto se tice Heineken-a meni je to kao voda, nista mi to ne valja. Kada sam pila pravi Heineken u Nizozemskoj onda je to bilo to, no ovo nase punjenje je cisti shit, to vrijedi i za Bavariu....bljak, slatko i bljak....
Ja pijem Belgijska piva, meni su ona najbolja, a volim i Njemacka lager piva, i psenicna, mljac.....
Jhebiga, ja nisam pivopija. Meni je najbolja Bavaria. Popio sam jednom pola litre, a zatim sam vozio. Zaustavila me je policija i morao sam puhati na Dreger. Bilo je 0,0:D
femmelatin
27.01.2009., 15:25
Neki dan na Vijestima Nove TV prilog o vozačima pod utjecajem lijekova i koliko nesreća u postotku skrive (dosta). Nabrojali pod čim se ne bi nikako smjelo voziti: anksiolitici, antidepresivi, antipsihotici, antihistaminici. Možda još nešto ali sam zaboravila.
I spiker na kraju priloga kaže: živčanima i depresivnima nije mjesto za volanom.
Bok!
Nisam sigurna ali mislim da ovaj moj problem spada tu.
Dr. mi je napisala anksioznost i još nešto tipa sumanute misli.
najveći problem su mi panični napadaji - nekad šizim a nekad samo legnem i mislim da ću jednostavno prestat disat, da me svaki tren više možda neće biti.
Užasno mi je to i teško je tako živjet.
Antidepresive neću pit jer stvarno nisam depresivna, samo me muče ti strahovi. Non-stop strahujem za svoj život, život bližnjih. Samo me odjedanput ulovi neki strah da mi u predjelu prsa prolaze neka kao strujanja, veliki nemir i ne ma šanse da se smirim dok ne popijem bar 2 mg normabela ali najčešće uzmem barem 2 x 2mg. Probala sam piti xanax ali normabel mi nerkako puno bolje paše, baš me smiruje.
Muka mi je više od psihijatara, od bolnica od lijekova.
POLUDJET ĆU!
Nikad nisam mislila da ću imati suicidalne misli ali iskreno vrtilo mi se i to po glavi, makar to ne bih napravila dok god izdržavam prvenstveno zbog obitelji. Nije fer da ih tako unesrećim.
:( :( :(
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 16:35
Bok!
Nisam sigurna ali mislim da ovaj moj problem spada tu.
Dr. mi je napisala anksioznost i još nešto tipa sumanute misli.
najveći problem su mi panični napadaji - nekad šizim a nekad samo legnem i mislim da ću jednostavno prestat disat, da me svaki tren više možda neće biti.
Užasno mi je to i teško je tako živjet.
Antidepresive neću pit jer stvarno nisam depresivna, samo me muče ti strahovi. Non-stop strahujem za svoj život, život bližnjih. Samo me odjedanput ulovi neki strah da mi u predjelu prsa prolaze neka kao strujanja, veliki nemir i ne ma šanse da se smirim dok ne popijem bar 2 mg normabela ali najčešće uzmem barem 2 x 2mg. Probala sam piti xanax ali normabel mi nerkako puno bolje paše, baš me smiruje.
Muka mi je više od psihijatara, od bolnica od lijekova.
POLUDJET ĆU!
Nikad nisam mislila da ću imati suicidalne misli ali iskreno vrtilo mi se i to po glavi, makar to ne bih napravila dok god izdržavam prvenstveno zbog obitelji. Nije fer da ih tako unesrećim.
Po ovome što si napisala, rekla bih da si došla na pravu temu. Pa zato, dobrodošla! Poznati su mi takvi strahovi. Dobro je da si otišla do doktorice, s ovakvim se stvarima teško boriti sam. A o antidepresivima neću pametovati kad ih ni ja neću piti.
Da, suicidalne misli... zbilja nije fer zbog obitelji... a opet, i tebe opterećuju, zar ne? Pričaj o njima, o stvarima koje te muče. Bit će bolje.
Bok!
Antidepresive neću pit jer stvarno nisam depresivna, samo me muče ti strahovi. Non-stop strahujem za svoj život, život bližnjih.
Neka te ne zavara taj naziv - antidepresiv. Antidepresivi se ne koriste samo kod depresije, nego i kod anksiznosti, paničnih napadaja, soc. fobije itd. A da imaš i elemente depresije, dokazuju i tvoje suicidalne misli. To ne znači da ćeš si nešto napraviti, dovoljno je što ih imaš u glavi i muče te. Zato se piju antidepresivi.
Evo pa si pročitaj:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/636/
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 16:36
Jhebiga, ja nisam pivopija. Meni je najbolja Bavaria. Popio sam jednom pola litre, a zatim sam vozio. Zaustavila me je policija i morao sam puhati na Dreger. Bilo je 0,0:D
:p
Nisam ni ja pivopija, ali popijem jednom godišnje, po prilici...
ProgLady, belgijska:top:
Po ovome što si napisala, rekla bih da si došla na pravu temu. Pa zato, dobrodošla! Poznati su mi takvi strahovi. Dobro je da si otišla do doktorice, s ovakvim se stvarima teško boriti sam. A o antidepresivima neću pametovati kad ih ni ja neću piti.
Da, suicidalne misli... zbilja nije fer zbog obitelji... a opet, i tebe opterećuju, zar ne? Pričaj o njima, o stvarima koje te muče. Bit će bolje.
bit će bolje K***c
svi to govore, a ja se stalno smješkam jer ne želim da mi tzv. prijatelji to uopće znaju.
samo moji doma znaju.
ne idem više kod te Dr. jer mi ih je pod a) pun kufer, a pod b) samo mi napiše terapiju (koju na želim pit) pita me kak sam i za 10 min smo gotovi. Ma nek se stera!
Neki dan na Vijestima Nove TV prilog o vozačima pod utjecajem lijekova i koliko nesreća u postotku skrive (dosta). Nabrojali pod čim se ne bi nikako smjelo voziti: anksiolitici, antidepresivi, antipsihotici, antihistaminici. Možda još nešto ali sam zaboravila.
I spiker na kraju priloga kaže: živčanima i depresivnima nije mjesto za volanom.
Kakve neupućene toljage koje šire dezinformacije.
anthony9906
27.01.2009., 18:39
bok dragi moji :)
nije me bilo kojih tjedan dana,ne želim pisati kad sam loše volje...nadam se da to poštujete..
ugl,faza je,proći će..
samo sam navratila da kažem da mislim na vas,i da se nadam da ste mi dobro..
pusa
bit će bolje K***c
svi to govore, a ja se stalno smješkam jer ne želim da mi tzv. prijatelji to uopće znaju.
samo moji doma znaju.
ne idem više kod te Dr. jer mi ih je pod a) pun kufer, a pod b) samo mi napiše terapiju (koju na želim pit) pita me kak sam i za 10 min smo gotovi. Ma nek se stera!
Onda odi na psihoterapiju.
Psihijatri su većinom samo za lijekove, a ne za 45 minutne razgovore s pacijentima.
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 19:21
Psihijatri su većinom samo za lijekove, a ne za 45 minutne razgovore s pacijentima.
Slažem se s Dvojbom. Ok, slušaš od svih isti savjet, dosta ti je toga. Iskreno, prošla sam to. I prolazim opet. Često padam i često imam loše dane. Ali vjeruj, sada mi je prekrasno kako je bilo. Psihoterapija je dobra stvar. A ako nisi zadovoljna s doktoricom, zamijeni je. Sve se može srediti. Ali ovo je krvav posao. Moraš se truditi, jako se truditi, i ponajviše onda kad nemaš volje nizašto.
Mantis Religiosa
27.01.2009., 19:52
a, kakva korist od svega toga, kako se to zaustavlja. Kako se zaustavljaju misli od nekih imaginarnih strahova, buducnosti kada je dovoljna mala sitnica i opet si u anksioznosti.... :(
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 19:57
a, kakva korist od svega toga, kako se to zaustavlja. Kako se zaustavljaju misli od nekih imaginarnih strahova, buducnosti kada je dovoljna mala sitnica i opet si u anksioznosti.... :(
Kakva korist? Pa barem naučiš kako se nositi s time, ili podijeliš svoje strahove s nekim tko razumije... bilo bi prejednostavno kad bi došli k psihijatru, dobili tableticu i svega se rješili. Tako nažalost ne ide.
Mantis Religiosa
27.01.2009., 20:06
Kakva korist? Pa barem naučiš kako se nositi s time, ili podijeliš svoje strahove s nekim tko razumije... bilo bi prejednostavno kad bi došli k psihijatru, dobili tableticu i svega se rješili. Tako nažalost ne ide.
Ma sumnjam da razumije, istinski. On je samo to naucio iz debelih knjiga. A nositi se, dobro je dok si ziv :rofl:
BeautifullyChaotic
27.01.2009., 20:08
Ma sumnjam da razumije, istinski. On je samo to naucio iz debelih knjiga. A nositi se, dobro je dok si ziv :rofl:
:rolleyes:
rayoflight
27.01.2009., 20:34
gle, ja sam bila isto tako tvrdoglava tipa kaj bu meni neki psih pametovao, što on zna. jako sam promijenila mišljenje i bolje sam jer se pročačka od djetinjstva pa do danas da se vidi zbog čega neki obrasci ponašanja, zbog čega "iracionalni" strahovi...to naprosto moraš prelomiti u sebi ako zaista želiš biti bolje.:top:
rayoflight
27.01.2009., 20:36
naravno da je osnovu stekao iz knjiga, ali pravi psihijatar psihoterapeut prvo prođe vlastitu psihoterapiju, pa onda još godinama bude na psihoterapijama drugih kod mentora koji ga vodi.
Mantis Religiosa
27.01.2009., 20:42
gle, ja sam bila isto tako tvrdoglava tipa kaj bu meni neki psih pametovao, što on zna. jako sam promijenila mišljenje i bolje sam jer se pročačka od djetinjstva pa do danas da se vidi zbog čega neki obrasci ponašanja, zbog čega "iracionalni" strahovi...to naprosto moraš prelomiti u sebi ako zaista želiš biti bolje.:top:
pa u nasoj kulturi se odgajaju djeca u iracionalnim strahovima i dogmama :D Eto, otkuda. Ok, prihvacam da ste vi mozda u gorem stanju :)
Zaustavljaju se antidepresivima ( barem u mom slučaju).
Probala sam sve, ama baš sve i jedino ovo mi je istinski pomoglo.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.