View Full Version : Kupci PC-a uzvraćaju udarac
Tema je inspirirana čini se tipičnim slučajem ponašanja domaćih prodavača računala prema svojim kupcima. Pišem umjesto kolege koji je kupio računalo u Sensu prije više od tri tjedna i još uvijek nije uspio upogoniti isto računalo i doći do Interneta. Evo što on kaže:
U Sensu, gdje sam već jednom kupio računalo, odlučio sam kupiti novo. Ukupna cijena bila je oko 16.000 kuna bez instaliranog OS-a. Nakon kaj sam postavio Windowse i drivere ubrzo sam primjetio da mi računalo javlja grešku zbog pregrijavanja (radi se o Pentiumu 4, 1.7 GHz, 512 MB DDR), a odmah i da nisam dobio driver za modem. Vratio sam računalo oko Božića. Javili su se tek 10. siječnja (jer između dva tjedna ne rade i nema nikog!) i rekli da je pregrijavanje računala lažna uzbuna, ali da su primijetili da ima nekih problema sa modemom (nisu mi znali točno definirati kojih). Da bi mi sredili te probleme sa modemom zahtjevali su da im kažem broj licence za Windowse, jer bez toga mi ne mogu popraviti grešku za koju još uvijek ne znam točno koja je. Serviser je to tražio bezobraznim glasom očito podrazumijevajući da nemam licencu. Obrazložio je svoj zahtjev time da je srediti problem sa modemom, bez da mu dam licencu Windowsa, kao i popravljanje auta za koji zna da je ukraden. Ja imam licencu rješenu preko firme i ako kupujem računalo za 16.000 mogao me je poštedjeti drskog odnosa kao da sam pirat. Stekao sam dojam da se radi o odnosu koji pali kod većine kupaca, koji vjerojatno nemaju licencu, pa se prepadnu kad ih serviser pita imate li legalne Windowse. Zatim takve tvrtke više na žele pomoći kupcu oko pitanja kao što su driveri za modem, popravci i slično.
Naravno da znam da se driveri mogu naći na Internetu, ali ja ne bih tražio po Internetu već ih želim dobiti od prodavača (a ustalom kako doći do Interneta kad nemaš driver za modem). U svakom slučaju mislim da netko tko kod Sensa kupuje računalo bez OS-a ne može računati na podršku jer je to za njih "ukradeni auto", a onaj tko ih ima dobit će sporu, neadekvatnu uslugu, nerviranje. Inače, uz skener sam dobio uputstvo samo na švedskom ili nekom takvom jeziku, nema ga niti na hrvatskom, niti na engleskom. Obzirom da sam već umoram od natezanja, nisam više tražio upute na hrvatskom. Ispričao sam to ekipi i svi imaju neka svoja iskustva sa problemima oko kupnje komjuptera kod raznih tvrtki. Dosta mi je te drskosti i bahatosti tih nazovi informatičara-servisera, ko da smo mi ostali debili i trebamo ih molit da nam udijele milost i porave ono kaj smo skupo platili.
Ovo sigurno nije jedini takav primjer. Upravo na Parlament Showu čujem žalbu jednog drugog kupca na HGSpot. I što mi kupci PC-a možemo? Kome se žaliti? Možemo ovdje. Možda će se firme zamisliti kad se potencijalni kupci počnu okretati prema solidnijim prodavačima i kad će prvi kriterij prilikom kupnje biti kvaliteta stroja, odnos prema kupcu, servis, a ne samo cijena.
Dakle, ajmo, vaša iskustva. I loša i dobra.
smotana2001
20.01.2003., 15:02
I ja sam u prošlosti imala sličnih problema s nekoliko firmi koje je mučilo što nisam od njih kupila OS. Davno su zaboravljeni, a i potrudila sam se da svatko ko me pita za savjet sazna kako rade.... Bilo preko firme bilo privatno nekako im je teško bilo davati tražene tehničke podatke ili savjete. Odgovori su bili tipa kog će ti to vraga?!?!?! Zadnje računalo kupila sam preko firme s kojom i poslovno surađujem i skidam im kapu. Dečki su ozbiljni i zbilja znaju svoj posao. Mogu ih nazvat u bilo koje doba, zbog i najmanje sitnice, nazovem ih kad trebam savjet u pisanju zahtjeva za ponudu. Uopće nije bitno da li će oni dobiti taj posao ili ne. Ako i ne znaju odgovor, potrudit će se saznati i obavijestiti me.
Mislim da bi bilo dobro saznati i imena tvrtki. Nadam se da neće biti zloupotreba. Barem dok ovaj topic ne bude super posjećen.
Mislim da se ne bi sve smjelo generalizirati na firme, jer u svakoj firmi imas idiota kojem je los dan ili tako nesto...
Npr. u Ve-mil-u(prodaja), ona cura sa kratkom kosom mi stvano na ***** ide jer je neuljudna do boga, (i ruzna)... dok ostali uposlenici bi mogli proci...
U starom m-sanu, dvoje ljudi je bilo u maloprodaji, ona plavokosa zena je stvarno super, daje dobre savjete, uljudna je... dok onaj tip do nje, je prava pedercina, dodem pljunuti oko 10.000+ kn, i promatram nesto u cijeniku a on drsko pita: mislis ti sto kupiti ili ne?
Sa hg-spotom vecinom imam odlicna iskustva, dobri su trgovci, bilo je jednom problema sa nekim switchem koji smo kupili, a oni su bili voljni cak narucivati novu marku svica koja je kompaktibilna...
(na kraju su narucili nove switchewe, a mi uspostavili da nije problem u switchu, vec u njihovoj mreznoj), zato kako kad dajem i pravo trgovcima da budu bezobrazni, jer svakakve budale nailaze...
..odavno sam shvatio da se od "velikih" kupuje samo komponenta..
ja sam u rijeci , od vecih imam iskustva jedino s MDSom ali oni su ok..
profesionalni , spremni na pomoc i uslugu , uvazavaju garanciju itd.
jedino sto me kod njih nervira je naljepnica na kutiji racunala :mad:
ali to su mi objasnili tako da mnogi previse kopaju po racunalu svasta zavidavaju i rade itd. pa se na taj nacin ograde :rolleyes:
za njih dobro ,ali meni jos uvjek nerealno :cool:
..nadalje sam imao posla samo s malim privatnim trgovinicama..
posto sam neka vrsta stalne musterije , kupujem puno cdoa i ostaloga , poprilicno sam dobar s prodavacem ,tako da sve prijatelje "vodim" kod njega ,a on to vraca savrsenom uslugom i razumjevanjem :top:
AxMi-24
20.01.2003., 16:57
Hehe ja nemam iskustava u hrv. Ali znam da ako ikada dodjete do neceg sta se zove microwarehouse ili neki derivat. Is od toga ko da je djavo.
Bio sam narucio SCSI karticu i CD-R i budale mi fino bez pardona poslale SCSI karticu a CD-R ce ko fol za tjedan dana.
Nakon mjesec i pol zovem ja njih tu meni tip sere kako TEAC nece da isporuci i bla bla. Tu ja naravno glup kupac kakav jesam posaljem mail TEAC:u di ovi naravno odgovore da nema nigdje na planeti problema sa dostavom.
I tu naravno meni prekipi (mada sam SCSI karticu platio masno kod ovih budala) i narucim od jedne druge firme i stvar stigne postom dan psolije i rijesen problem :D
Moja najbolja iskustva su u Autronicu.
Uvijek si tamo mogu malo popričati s trgovcem o koječemu, a jednom su mi čak dali CD bez PDV-a (s garancijom).
Dakle njih preporučam :top:
HG-spot i 2M imam najgora iskustva --> trgovci su bahati, oni u skladištu rade ubi me Bože sporo i tak
U 2M-u su frendu prodali novi komp (sa slaganjem komponenti), a nisu mu spojili hard...:rolleyes:
Ve-Mil je prosjek, jedino kaj se mora njih uvijek nazvat prije dolaska, jer im se dosta često desi da ostave nekaj na cjeniku kaj im je otišlo s lagera.
...firme koje ne preporucam u rijeci su :
HOBIT
..ti vole doslovno da sve zivo podvale , pogotovo ako si neiskusan kupac ...
usluga je katastofalna , ili nikakva ... po slicnom principu koji je dante opisao
dakle zaobilazite na km
NETcom
..kao prvo nemaju siroku ponudu tj. odbijaju prodavati AMD i ATI proizvode..
..iako imaju hrpu drugog problematicnog hardvera
..nerealno su skupi (ali su na samom korzu pa ljudi dolaze i nasjedaju)
..dugacak rok "servisiranja"
napominjem da to nisu moja iskustva , nego od ljudi prijatelja koji su mi pricali , a u slucaju HOBITA vidio sam i vlastitim ocima laganje i prevaru ,na koju sam reagirao te su ostali bez musterije
:D :cool:
meni najviše nak-urac ide HGspot. tipa u servisu sam moral 10 minuta nagovarat da pregleda napajanje (3 dana staro) i da ga zamijeni.. a on meni brije "sami ste slagali računalo. jeste sigurni da su osigurači u stanu u redu. možda ste krivo spojili. možda je u biti procesor." i nakon 10 minuta tip sa stola pokraj (30 cm) uzme neki ***** (ona stvarčica s onom crvenom i crnom, kaj mjeri sve živo) stavi to na napajanje i kaže "da, napajanje ne radi". i onda mi sere da više nemaju 350w nego samo 400W i da moram nadoplatit. jebo sam mu mater onda.
bahati, nekulturni - hg spot. imaju jeftine stvari, ali oni su mi zadnji na popisu firmi.
king je okej. samo što sam jednom moral ići u buzin jer nisu imali tu mrežnu kod sebe. shit happens. king mi se najbolji čini. i škvadra kaj radi tamo je normalna. ne seru previše.
autronic.. može proć.
da nije KING malo preskup ??
shef Sale
20.01.2003., 18:04
KRT kaže:
Mislim da se ne bi sve smjelo generalizirati na firme, jer u svakoj firmi imas idiota kojem je los dan ili tako nesto...
Apsolutno.
Znam da neću pomoći topicu, ali ako ikako možete, ako ste malo informaticki potkovani, ili ako imate nekog poznatog frenda koji se kuzi, moj savjet je: kupujte racunalo U KOMPONENTAMA.
(no oni navudreni to ionako znaju :D)
To radim vec odavno, i definitivno mozete proci najbolje uz minimalan (kao je komponenta neispravna, AKO) los rezultat.
KRT kaže:
Npr. u Ve-mil-u(prodaja), ona cura sa kratkom kosom mi stvano na ***** ide jer je neuljudna do boga, (i ruzna)... dok ostali uposlenici bi mogli proci...
E vidis, ja sam bas s doticnom zadovoljan, jerbo sam u par navrata lovio P4 2.66 kojeg nigdje nisam mogao naci, zena je sve organizirala, telefonski, mailom, bila je fakat uljudna...
Ocito sve ovisi o trenutku, jasno, i mi smo ljudi.
KRT kaže:
U starom m-sanu, dvoje ljudi je bilo u maloprodaji, ona plavokosa zena je stvarno super, daje dobre savjete, uljudna je...
Pretpostavljam da se radi o dugoj plavokosoj koja radi i sad u kingu.
Je, Tatjana rulz :top:
[za firmu di radim sam prosle godine dosta nabavljao kod njih, i fakat je turbousluzna...]
U biti nemam JAKO losa iskustva ni sa jednim od nasih razvikanih "loseprodavaca" :D, no, ionako, zadovoljan kupac nikad se ne javlja po netu, obicno samo oni koji imaju problema.
Super topic, btw! ;)
Icepick
20.01.2003., 18:37
Osobno ne mogu reći da sam imao nekih velikih problema sa našim prodavačima.
Prva tri kompa sam kupio u Feraxu, koji valjda više i ne postoji, i iako je znalo biti manjih zajeba sve su sredili i popravili. Jedino što se znalo čekati po nekoliko dana za problem koji se riješi u neka tri sata. Ali OK, sam sam kriv što sam uvijek kupovao komp u vrijeme blagdana.
Sadašnji komp sam slagao sam uz pomoć frenda, koji eto radi u HG-Spotu, tako da ako nešto nije bilo kako valja ne bih imao problema sa garancijama i zamjenom komponenti, pošto su one najvažnije komponente bile kupljene baš u HG-u. Ostalo je iz Kinga, Autronica i slično.
Inače mogu reći da sam HG-om prilično zadovoljan. Uljudni su i manje-više se kuže u nešto.
U servisu zna biti kretena, to mi i frend kaže, ali hebiga svugdje je tako.
Eladio> ..odavno sam shvatio da se od "velikih" kupuje samo komponenta..
Shef Sale> Znam da neću pomoći topicu, ali ako ikako možete, ako ste malo informaticki potkovani, ili ako imate nekog poznatog frenda koji se kuzi, moj savjet je: kupujte racunalo U KOMPONENTAMA.
Ovo definitvino. Tako ti nitko ne može srati kad mu vratiš komponentu. Ovako se znaju izvlačiti da ne radi neš drugo ili da nemate licencu za OS i ostale gluposti.
Ovako si sam svoj majstor i znaš što je pošlo po krivu ak' nešto ne radi. A kad ti oni sklepaju kutiju pitaj Boga šta su unutra sve pomiješali.
A tu je i ona idiotska naljepnica tako da ne smiješ otvarati kantu jer ti ponište garanciju. Kad sam sklapaš imaš garanciju na neke komponente i po dvije godine.
Oni koji se slabo kuže u kompove nek potraže pomoć nekog tko se razumije. Tako će uvijek bolje proći.
Noordung_NSK
20.01.2003., 18:48
ne kupujte CITAVE KOMPJUTERE u Info Gamadi, HG Shitu, Sersu i ostalim zmuklerskim firmama.
Kupit komponente i ako ih ne znate sastaviti, platite nekoga informaticara da to ucini ZA VAS: mozda necete proci jeftinije ali cete SIGURNO imati BOLJE SLOZEN kompjuter.
Jer kako ocekivati da vam dobro slozi kompjuter firma ciji je vlasnik poznat po tucnjavama na parkiralistu ( HG SPOT ) ili pak firma koja vam zaboravi cep od Cole 21 (Info Gama:tako su slabo placeni zaposlenici da si ne mogu kupiti ni pravu Coca Colu)?
Stoga: ne kupujte gotove sustave. Ako bas morate, kupite i Windowse, ali sve to kod predstavnistva neke ugledne firme (Compaq, IBM)...sto je skupo ali bar ne placate siledzije sa parkiralista.
smotana2001
20.01.2003., 19:55
Konkretno, kudila sam firmu CS (Computer Software) iz Čakovca. No ima ih tu na području Varaždina još, ali bio bi običan tračeraj da sad pišem i o njima jer nisam imala vlastitog iskustva s njima, osim ACT-Plaveca koji je poseban slučaj. Prije 6-7 godina kupila sam kod njih (CS - Computer Software) na otplatu (firma sredila kredite) sklopljeno računalo. Onda nisam znala gotovo ništa o računalima, nije da i sad znam mnogo ali znam više nego onda. Zvučna i modem nikad nisu zajedno proradili. Kad mi je pukao film odnijela sam računalo u CSV (Computer System Varaždin). Ah ironije, kratica im ista, mnogi se zabunili da se radi o istoj firmi. Na računu je stajalo da je zvučna Creative Sound Blaster , dok je unutra bila nekakva kartica ručne izrade koja je samo jednom dala nekakav čudan zvuk od sebe i poslije zauvijek zašutjela. CSV je firma koja sam hvalila, gdje me momci nikad još nisu zaribali.
Eladio kaže:
da nije KING malo preskup ??
je, skuplji od ostalih jesu.. ali to su nijanse. king mi je najviše okej zato jer uvijek imaju najnovije asusove ploče i ostalu opremu asus. mislim da i ram imaju od nekih normalnih proizvođača, a ne nekakav noname-kineska-tvornica-koja-u-jutarnjoj-smjeni-radi-fake-rolexe...
slafko kaže:
je, skuplji od ostalih jesu.. ali to su nijanse. king mi je najviše okej zato jer uvijek imaju najnovije asusove ploče i ostalu opremu asus. mislim da i ram imaju od nekih normalnih proizvođača, a ne nekakav noname-kineska-tvornica-koja-u-jutarnjoj-smjeni-radi-fake-rolexe...
..nit sam zagovornik asusa :D
rami su kod njih kingmax ako se nevaram :rolleyes:
..ko voli nek izvoli..
..ja nemam nista protiv matsonica i sl. ;)
..ali ko nezna nista o kompovima , nemora se cudit ako vidi matsonic plocu umjesto recimo Epoxa koju je narucio , zato uvjek kad se nesto kupi nek bude pored vas netko ko nesto zna..
evo ja sam u MDS rekao da mi nezatvaraju kutiju jer cu provjerit prije nego preuzmem sta je unutra..
i obet su mi stavili slabije napajanje
(desilo se sasvim slucajno , pa su mi radi povjerenja stavili jace napajanje nego sto sam narucio)
:)
i ne izlazite iz trgovine , ako ta gotova konfiguracija nije proradila , winowsi se nisu digli , i nesto jednostavno se nije provrtilo kroz comp
obavezno zavirit u control panel i bios (da nebi slucajno stavili pasword , a jos je i naljepnica na kutiji) i sl.
mozda ja i malo pretjerujem ,ali kad ja dodjem nesto kupit to nalikuje inspekciji :)
:cool:
ja uvijek kupujem komp po dijelovima ... kad mi nešto otiđe nazovem servis i kažem što je točno otišlo ... oni mi uredno to poprave .... i to je kraj priče ... čul sam razno razne priče oko te i te firme, ali ja s njima nisam nikad imal problema .... to je moja priča .. :D
Icepick
20.01.2003., 21:37
Slafko> mislim da i ram imaju od nekih normalnih proizvođača, a ne nekakav noname-kineska-tvornica-koja-u-jutarnjoj-smjeni-radi-fake-rolexe...
Ma šta pričaš, taj kineski je baš najbolji. :top:
Inače u Kingu osim razvikanog i preskupog Kingmaxa imaju Twin-Mos. Nije loš, a uz cijenu ide i kakvo-takvo ime, tako da se ne kupuje no-name.
Topnick
21.01.2003., 02:38
prvo kaj mozemo napraviti je: staviti ime firme koja se tako ponasa prema kupcu na internet, tj. na ovakvo mjesto.
drugo, prestati kupovati u toj firmi!
e pa ajmo sada ocrniti firme s kojima sam imao neugodno iskustvo barem 2 puta:
hs srot(hg spot)=oni su rekorderi, minimalno 7 reklamacija, nakon toga sam prestao kupovati kod njih.
info gamad(info gama)=osvojili su drugo mjesto po broju prituzaba.
king, tj msan ne bi osudjivao, ali osobu koju moram osudi za krajnju neljubaznost u srevisu u msanu je: DEAN JAGAR.
a osoba koju cu iz servisa pohvalaiti je IGOR VIDEC.
sa ve-milom sam u pravilu zadovoljan, jedino sto im je isporuka robe dolje u podrumu fakat spora. (ili sam naletio uvijek kad je bila guzva, a bio sam tamo minimalno 10 puta).
jedino sto im je isporuka robe dolje u podrumu fakat spora.
E i to sto kazes, imam osjecaj da sam dolje u tom podrumu pola zivota izgubio, dolje valjda 10 ljudi radi, i samo se nasetavaju gore dolje, gore dolje, pa koji ***** se imaju nasetavati, ja dodem po jednu plocicu rama, a tip ode i nema ga sat vremena, a ostali se nasetavaju!
ja isto komp uvijek u dijelovima kupujem. kad pokupujem sve, obično mi treba oko tjedan dana, doma si ga sastavim. i bok. nemam zajebancije s naljepnicama, znam kako sam ga složio a ne da mi neko zasere bios i stavi password...
najbolja fora mi je bila kad sam zabrijal da ću ubost winbond ili kingston ramice, ako ih nađem. i tako ide mali slafko po firmama s pitanjem:
"imate winbond?"
"ne, kaj si lud, znaš kolko to košta." :confused:
"ok, a jel imate kingston?"
"daj ne seri."
i onda je slafko na kraju kupio hyundai. samo zato jer je bio najbolji na testovima. i još uvijek radi.
*kad sam dolazio doma s komponentama, matična mi je opala na pod. i nije joj nikaj bilo. zato volim asus. :top:
hgspot ima okej cijene.
Baš sam nedavno kupovao neke stvari jer su jedino oni imali sve kaj sam trebao.
Škvadra gore je ok samo sam 20 min čekao da dođem na red.
E onda sam sletio dole po robu u HLADNI jebeni podrum i čekao pola sata da mi daju robu. POLUDIO SAM!! Jedan frajer sam radi i nema pojima di je kaj. traži, li ga traži po tom skladištu...
I onda nakon pola sata dođe drugi frajer koji je do tada šetuckao okolo po skladištu i gledao kako se sakuplja škvadra u podrumu i počne isporučivati robu.
a najbolja mi je fora sa nihovih web stranica:
"Rad poduzeća bazira se na dobroj komunikaciji između sektora (vrlo visoki stupanj informatiziranosti poduzeća), te kvalitetnom radu i unutarnjoj organizaciji svakog pojedinog sektora (proizvodnja, nabava, prodaja, marketing, skladište, servis, logistika). "
jebote ak je to DOBRO organizirano onda fakat ne znam kaj je organizacija. MOžda su oni unutar sebe dobro organizirani , ali su prema KUPCIMA totalno neorganizirani.
kaj im je tak teško zaposliti još dva čovjeka gore, a blagajnu odvojiti (puno ljudi ne kupi odmah nego samo žele nekaj pitati)
sick_boy
21.01.2003., 17:05
Ja sam radio u firmi koja je prodavala hardware (nemojte po glavi...). Doduse vec par godina ne radim, ali upoznao sam sve velike dobavljace i aspolutno svi su imali svojih upova i downova. Nekako su mi se Msan najvise dojmili kao profesionalna firma. Doduse i Formel je OK, ali imaju ogranicenu ponudu i dosta visoke cijene. 2M i Info-Gama su imali uvjerljivo najlosiju robu (jel' 2M jos postoji ili su prdnuli.... nema im web stranice, a i u Osijeku su zatvorili prostor). Polaris je bio strahovito bahat, pa su propali, a jedno su vrijeme bili daleko jaci od svih.
Naravno, takodjer obicavam sam nabavljati komponente i slagati racunalo. Cak i dok sam radio u doticnoj firmi, znao sam mimo njih nabavljati komponente za sebe.
Preporuke ne bih davao, jer sam imao i dobrih i losih iskustava sa svima, ali istina je da sam najmanje problema imao kad sam kupovao pojedinacne komponente.
Sto se tice antipreporuke - svakako 2M, a i Info-Gama. Izbjegavati u sirokom luku (ovo je iskustvo mnogih mojih prijatelja, ne samo mene).
Moj bože nije valjda kako je opisano.
:confused:
Nažalost jednostavno ako nemate sreće sjebat će vas na bilo dobrom PC-u ili nekom lošijem(mislim po cijeni).
Par puta sam došao u konflikt sa nadređenim zbog nekih stvari koje prodaju i kako prodaju jer ako nekoga je..š reci mu da ga je..š u mozak neka zna, a ne udarati neku filozofiu i na kraju sjebati čovijeka.
Recimo uvale čovijeku Super skupi Game PC proc Intel P4 2.4 GHz
80 GB hard,prekrasno kućište,DVD+CDRW, a onda sjebu sve živo.
Uz to daju ploču sa SD ramom+sd ram cl 2.5 ,grafička Ati radeon 7500 sa 32 mb rama i uz to Win Profesional??
E sad tko se imao razumije znat će što sam napisao a tko ne reći će vau pa to je cool i win je uračunat.
Veoma je teško danas naći nekoga tko radi kako treba, jer mnogi griješe kad im dođu kupci. Umijesto da im obrazložeo čem se radi(traje minut više) oni samo uvale nešto i uz to zube pokazuju.
A sve što treba kupac je vrijeme. Još nigdje na jebenom netu nisam vidjeo reklamu u nekoj PC firmi da kažu , dođite kupite mi imamo vremena za vas. Svi samo nude a kupci osim cjene traže i nešto drugo.
..upravo sam o tome pisao..
to je varanje..!!!!
jer ako ti nekome prodajes auto , a da mu zatajis neke stvari , reces poslije "kako sam ga zajebo"
tava stvar je i ovdje..
ma gadovi
:cool:
ja sam negdje prije pola godine kupovao u Ve-milu novi komp (u dijelovima, naravno) i mogu reći da je to sasvim solidna firma...
ali, samo su im trebala 2 tjedna da nabave 128 MB jebene memorije, i onda zoveš jedan dan i kažu- "dolazi u petak", zoveš u petak- "ma u ponedjeljak sigurno"...itd. nekih 2 tjedna...
BTW: još sam nešto eksperimnentirao s biosom grafe (pa dok još ima garanciju) i nešto sam zajebo...
zovem uredno njih (nakon nekih tjedan dana što sam složio komp, -"ne radi grafička koju te mi dali :D" i oni mi nju uredno zamijenili... :rolleyes:
Rev kaže:
...
BTW: još sam nešto eksperimnentirao s biosom grafe (pa dok još ima garanciju) i nešto sam zajebo...
zovem uredno njih (nakon nekih tjedan dana što sam složio komp, -"ne radi grafička koju te mi dali :D" i oni mi nju uredno zamijenili... :rolleyes:
:D :D :top:
pa ti vidi :cool:
kaj mi znače vaše pritužbe kad ja nisam imal problema ... neko priča da HG Spot i Info Gama ništ ne valjaju a ja dosad nisam imal problema ni sa isporukom ni sa garancijom ... i koji je onda cilj okaljavanja nekih firmi???:eek: .... možda kad bi se našla nezavisan firma koja bi ispitivala kvalitetu usluga ... a opet, ko bi to financiral? ... nema jednostavno smisla ...
dras_l kaže:
kaj mi znače vaše pritužbe kad ja nisam imal problema ... neko priča da HG Spot i Info Gama ništ ne valjaju a ja dosad nisam imal problema ni sa isporukom ni sa garancijom ... i koji je onda cilj okaljavanja nekih firmi???:eek: .... možda kad bi se našla nezavisan firma koja bi ispitivala kvalitetu usluga ... a opet, ko bi to financiral? ... nema jednostavno smisla ...
..itekako znaci !!
mozda oni za ovo cuju pa porade na popravljanju usluga :confused: :rolleyes:
..ali sigurno se na temelju vise slucajeva , moze radi sigurnosti otic kod boljih ;)
dras_l,
radi se o tome da treba postojati STANDARD usluge.
Ovako sve ovisi kak im se zalomi i koji klinac slaže komp, možeš dobro proći, a možeš popušit. Ovi koji popuše će se žaliti PUNO više nego što će ih ovi zadovoljni hvaliti i zato bi trebalo biti u interesu vlasnika da takvih loših bude što manje i da ih se što prije "zadovolji".
Pozdrav,
gogo
Topnick
23.01.2003., 02:12
moram jos dvije sitnice spomenuti, nije da su tragicne ali ipak smetaju:
1. narucim racunalo u ve-milu u utorak. u srijedu dobiju faxiranu uplatnicu, kazu u petak je gotovo. zovem u petak, kazu u ponedjeljak u pet. ajde ok, dodjem ja u ponedjeljak u 17h, malo se oni zbune(kao nema monitora, zakaj sam dosao po racunalo,pitaju me jesam li zvao: kazem, zvao sam i rekli ste da je gotovo) par minuta pricekam da se oni saberu i dobijem racunalo zajedno sa narucenim monitorom.
2. kupim kompletno racunalo u kingu, nisu spojili usb konektore sa prednje strane kucista, zovem ja servis, reko mozete mi to spojiti odmah da ne ostaje racunalo kod vas; vele, nema problema, ako je samo to, napravit cemo to odmah.
dofuram ja to u servis, tip me blijedo gleda( da, to je taj DEAN JAGAR), i veli oni meni da ga sad nece pogledati, i ono kao ko mi je rekao da ce mi to odmah spojiti, tko mi je kriv sto ne znam ime osobe koja mi je rekla da ce to biti odmah pogledano. i jos mi veli da ne zna kada mogu preuzeti racunalo, da nazovem drugi dan na kraju radnog vremena, pa ce mozda tada znati kada ce biti gotovo.
ukratko, nakon razgvora sa sefom servisa, situacija je ipak bila sredjena isti dan.
ali, zar nije zalosno da moramo traziti sefa srevisa( slucaj sa kinogom) ili direktora (slucaj sa info gamadi) da bi dobili svoje.
ovom direktoru iz info gamadi sam prijetio sa tuzbom. zar to sto se dogadja po nasim trgovinama nije zalosno?
kaj to tebe čudi, pa u hrvatskoj smo kaj ne?
gle ovu foru - lipanj 2000. godine. slafko kupi miša - microsoftov intelli mouse explorer, prvi optički kaje došel u hr. mrcina dođe 66o kuna. ali precizan do bola. kupi to slafko u hg-spotu. i sav u čudu dobije ga u originalnoj kutiji (dans ih dijele u plastičnim vrećicama). u kutiji sve, cede, manual i najvažnije certifikat MSa i naljepnica "PET GODINA HARDVERSKE GARANCIJE OD PROIZVOĐAČA". nakon 2 godine miš rikne ona kamerica i ne radi. zove hg-spot kažu "imal je garanciju od nas godinu dana, zovite MS hrvatska". zove slafko MS hrvatska i kaže kaj ga muči. djevojka na centrali me spoji sa šefom.
šef kaže "mi dajemo garanciju 90 dana od dana kupnje."
slafko: "ali, na kutiji ima certifikat i kaže da imam garanciju proizvođača 5 godina."
šef: "mi dajemo garanciju 90 dana nakon dana kupnje."
nitko nas ne dožvljava. zato jer se ne doživljavamo sami, jer nemamo naftu i zlato i jer nismo izabrani narod. a ni ne bunimo se preglasno, ako se ikad i bunimo. ali ovo je već politika.
Evo iskustava iz daleke Australije.Moje prvo racunalo Pentium II 350,a koje sam kupio od nekih kineza isto tako je bilo krcato problemima,vjecito nest nije hodalo kak spada,a njihova usluga nikakva,pokupili lovu i ono;stari odj...!Rekao sam sebi nikada vise i tako prosli mjesec sam kupl novo racunalo Pentium 4 2.53 i to od Della,usluga,savrsenstvo,ko da se natjecu kak ce tio bolje pomoci.Kad sam postavljal zvucnike (Harman/Kardon sa sub) meni ovak slampavom mi opal i poderala se mao tkanina na jednom zvucniku.Fino nazovem Dell i kazem i da su mi poslali jedan zvucnik malo pohaban i oni mi exspresno posalju sa dostavljacem sva tri nova zvucnika i jos im je neugodno,he,he!
A cijena pa posto je bila Bozicna rasprodaja,jako jeftino(cak jeftinije nego kod sugavih Kineza).
I moze jedno pitanje???Kupil sam racunalo sa 256MB Rambus 1066Mhz memorije.Kakva je razlika u odnosu na SDRAM/PC 133, ili DDR RAM/PC 2100/2700 memoriju???
JaBitTe
24.01.2003., 17:21
pa, kao prvo : prije nego sto si platio taj PC, moras ga kontrolirati da li sljaka, to se zove probna voznja. i tek ako radi , onda se plati :rolleyes: :rolleyes:
ja sam isto komponente sastavio, tip je to lijepo sklopio, instalirao , za sve, modem, skener, printer, fotocamera,
sve sam prvo testirao i kad je sve sljakalo :) platio.
i nema da te zeki, dok god lova u tvom dzepu stoji, on se smjeska i govori , dobro ; ok i :)
a trgovci u HR :flop:
neovisan?
25.01.2003., 20:56
Originally posted by Zujan
Evo iskustava iz daleke Australije.Moje prvo racunalo Pentium II 350,a koje sam kupio od nekih kineza isto tako je bilo krcato problemima,vjecito nest nije hodalo kak spada,a njihova usluga nikakva,pokupili lovu i ono;stari odj...!Rekao sam sebi nikada vise i tako prosli mjesec sam kupl novo racunalo Pentium 4 2.53 i to od Della,usluga,savrsenstvo,ko da se natjecu kak ce tio bolje pomoci.Kad sam postavljal zvucnike (Harman/Kardon sa sub) meni ovak slampavom mi opal i poderala se mao tkanina na jednom zvucniku.Fino nazovem Dell i kazem i da su mi poslali jedan zvucnik malo pohaban i oni mi exspresno posalju sa dostavljacem sva tri nova zvucnika i jos im je neugodno,he,he!
A cijena pa posto je bila Bozicna rasprodaja,jako jeftino(cak jeftinije nego kod sugavih Kineza).
I moze jedno pitanje???Kupil sam racunalo sa 256MB Rambus 1066Mhz memorije.Kakva je razlika u odnosu na SDRAM/PC 133, ili DDR RAM/PC 2100/2700 memoriju???
Stvar je u tome sto je australski standard takav da prosjecan australac moze kupiti high-end racunalo od renomirane tvrtke za relativno povoljnu cijenu.
Hrvati su u svom procesu informatiziranja zbog svog standarda osudjeni na no-name racunala sa jako cesto bljak-fuj-name modelima komponenti gdje-me-nadje-name firmi. Ukratko, tu se ne radi o kupovini normalnog racunala, vec o igranju lutrije vrijedne cca. 1300-1500 € u vrlo neljubaznom okruzenju.
Rambus memorija je sama po sebi dosta, a u ukupnoj konfiguraciji racunala nesto brza od DDR RAM. Takodjer je cjenovno puno skuplja od DDR RAM memorija.
SDRAM je najjeftiniji, ali u danasnjim racunalima zbog svoje relativne sporosti moze postati usko grlo sustava.
Ukratko, cini se da je Rambusu zbog skupoce definitivno odzvonilo (Intel, koji ga je u pocetku izabrao kao osnovnu memoriju za P4 prelazi u novijim modelima chipseta na DDR) prvenstveno zbog skupoce i pripadajuceg nepovoljnog odnosa cijena/performanse.
SDRAM se isto tako polako povlaci, sto zbog gore navedene sporosti, sto zbog tek nesto skupljeg DDR RAM- a, koji tako postaje prevladavajuci standard. Za sad.
To je ovako, ukratko, pisano jednostavnim rjecnikom, jer ni sam ne znam bas ulogu svakog megaherca i pina u prici. Zato molim informaticare da me ne razvlace sad tu kao Isusa na krizu, probao sam covjeku objasniti ono sto je vazno u cijeloj prici.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.