View Full Version : Prokomentirajmo one koji su ispali
Delvecchio
19.06.2008., 11:55
Grupa A
Švicarska
Moram priznati da sam prije prvenstva očekivao više od njih, mislim na samu igru, ne toliko na rezultate. No pokazali su se kao ipak kreativno ograničena momčad. Gledao sam prve dvije utakmice i sažetke protiv Portugala. No, isto tako, mora se priznati da nisu nikako imali ni sreće u prve dve utakmice. Prvo protiv Čeha primaju gol iz ničega, a onda pogađaju prečku + rade veliki pritisak. Protiv Turaka primaju gol za 1-2 iz odbijanca. Da ih je poslužila sreća možda su mogli čak i proć skupinu, pa eto ipak neki pozitivan dojam od mene, iako me nisu bacili u trans.
Češka
Nisam ih gledao protiv Portugala tako da ću komentirati samo ove dve druge utakmice. Protiv Švicaraca sretni, protiv Turaka naivni. Od dobre igre vidio sam samo jedno poluvrijeme protiv Turaka i to je to. Ako se mene pita, zasluženo nisu prošli dalje.
Grupa B
Austrija
Meni osobno, najugodnije iznenađenje turnira (od ovih koji su ispali). Ne zato što su me oduševili ne znam kakvom igrom, nego zato jer su ušli u svaku utakmicu 120%, odigrali praktički iznad svojih mogućnosti i pravili probleme svima, pa tako i nama (najviše od sva 3 protivnika!). Očiti manjak kvalitete u završnici, mogli su zabiti Poljacima 3 gola u prvih pola sata, mogli su i nama zabiti koji gol, a slično je bilo i s njemcima. Očekivao sam da će ih svi natamburati po 3-0 u skupini, a kad ono :eek: Pohvale za pristup i zalaganje, pronaći nekog ko može zabiti gol.
Poljska
Najveće trube na turniru. Imali su dobrih 20-30 min protiv Njemaca i to je to.Ostatak katastrofa. 1 bod i 1 zabijeni gol iz zaleđa zapravo nedovoljno govore koliko su bili loši, bezidejani i šuplji u obrani. Definitivno fali puno uigravanja.
Grupa C
Rumunjska
Simpatični Rumunji, koji su prikazali više nego jedni Francuzi, ali ipak manje nego Talijani. Dugo će Mutu plakati za promašenim penalom, mogli su i do četvrtfinala. Dobili su najtežu skupinu, bar na papiru i dobro su se nosili sa svim protivnicima. Da su praktički bili u bilo kojoj drugoj grupi, po meni bi sigurno prošli dalje (recimo da su kod nas bili umjesto njemaca pa i umjesto austrijanaca, ili u A umjesto Turaka ili u D umjesto Rusa...) Šteta za njih, propuštena velika šansa.
Francuska
Katastrofa. Potop. Izbornik.
Nit igre, nit zalaganja (osim Riberya i Henrya), nit moći, niti ideje, niti momčadi. Da nije bilo Poljaka, možda i najveće razočaranje turnira.
Grupa D
Švedska
Bez Ibrakadabre samo prosječna momčad, recimo ko Česi. Imaju automatizam, imaju neke smislene akcije i okej obranu, ali fali im ono nešto više, što mora imati svaka ekipa koja želi proći dalje. Grupa im je bila po mjeri, pa ipak nisu uspjeli. Morat će pronać nove mlade snage, tužno je da im je Larsson još uvijek među najboljima na terenu.
Grčka
Zbog jala, ljubomore ili ne znam čega već, velika većina je bila izrazito napaljena na Grke i željela im svo zlo svijeta, u nogometnom smislu. Istina je pak, sasvim obična. Ovo momčad više nije ona koja je bila 2004, ostali su mahom isti igrači koji su igrali i tada, a ni u Portugalu nisu bili u cvijetu mladosti. Izgubili moć za presing po cijelom terenu što su radili na prošlom Euru, kao i pad u formi jednog Basinasa ili nedostatak Zagorakisa i to se osjetilo. Odigrali u skladu sa svojim mogućnostima, za njih je uspjeh da se plasiraju na Euro s ovakvim igračima. Što se tiče igre, uzeviši navedno u obzir, sasvim solidno, osim kronične neefikasnosti i nedostatak dobrog zadnjeg pasa. U obrani i vezi okej. Nikoplodis najveća rupa, gol protiv Rusa je čisto njegov.
Od Švicaraca sam očekiva da će ispast, ipak su sve 3 reprezentacije jače od njih. Češka me iznenadila, očekivao sam njihov prolaz, a i imali su ga u ruci, 15 minuta do kraja utakmice...Sami su sebe izbacili
Austrija je odigrala, dobero, hrabro, borbeno...primili su 3 gola, od toga jednog iz penala, jednog iz slobodnjaka...Jebiga nisu znali zabit, iako su imali prilika, pogotovo protiv Poljaka. Al opet, realno nalazili su se u skupinu iz koje su teško mogli dalje pošto smo i mi injemci bili izraziti favoriti...
Poljaci:ne zna: Uz grke možda i najlošija reprezentacija koju sam gleda...
Rumunjima se nije spremalo ništa dobro čim su vidijeli ždrijeb, realno sve 3 reprezentacije su jače od njih, al eto došli su i odigrali, te sami sebe izbacili falivši onaj penal u 90 minuti, šteta.
Francuzi? Nula bodova jebote...toj reprezentaciji treba remont pod hitno, a ne bi bilo loše ni izbornika promjenit.
Švedska...od njih sam očekivao prolaz, Rusi jesi zajebani, al nisam mislio da mogu dalje, ipak eto ih, totalno zasluženo. A šveđani...još im izvadi Ibrahimovića i tek ih onda neće bit nigdje, također remont
Grčka? Pa rekao bi očekivano...među gorima na turniru, jedini s 0 bodova
Sve ove reprezentacije koje su dovele stare postave, tipa Francuska koji nemaju 3 nova igrača od one Francuske iz '98..Ili pak oni koji su slagali reprezentaciju na igračima koji su nekad bile zvijezde ili pak otprije imaju neke zasluge, nisu dobro prošli...
grčka i francuska i poljska po meni najgori.........
rumunji najbliži prolasku
Petar Šuto
19.06.2008., 12:20
Svi su ispali koji su i trebali. Najboljih 8 je ostalo.
I za mene je Austrija bez obzira na 1 bod baš ugodno iznenađenje.
Najveće razočaranje: Francuska.
Grčka, Švedska, Poljska - za mene očekivano loši.
Rumunjska, Švicarska i Češka - ok s obzirom na igrače, falilo je sreće.
bluntman
19.06.2008., 12:40
po meni je daleko najveće razočaranje francuska. u odnosu na fond igrača pokazali su najmanje. grčka je očekivano na dnu jer, objektivno, ne pripadaju euro kremi. premda su branili naslov.
poljska je po meni daleko najslabija momčad. uz češku, najveći baksuzi bili su švicarci . nadigrali su češku, imali u šaci turke, ali jednostavno nije bilo sreće. ostalo očekivano.
domenech najveća budala prvenstva
The Godfather
19.06.2008., 13:44
Švicarska- ima par dobrih igrača ali su imali peh jer su izgubiloi najboljeg i kapetana u prvoj utakmici(Frei).Nesretnno izgubili od Ćeha i Turaka iako su Turci ih zasluženo pobijedili.Pobijedili 2. postavu Porugala sa 2:0, što nije za bacit jer ima odličnih igrača na Portugalskoj klupi.Sve skupa :top:
Ćeška- loši bez Rosyckog, skorz neprepoznatljivi na ova zadnja 2 prvenstva.Bili sigurni u četvrtfinalu do 5 min. prije kraja ali nisu ni trebali proć sa onakvom igrom.Sve skupa :flop:
Austrija- ćak i njihovi navijaći su ih podcijenivali i svi su mislili da će bit kanta za nabijanje!Meni su osavli puno bolji dojam od Poljaka.2 utakmice izgubili sa 1:0 i odigrali 1:1 sa Poljacima a oni su zabili gol iz zaleđa...
Poljaci- najgora igra na ovom i prvenstvu. :flop:
Francuzi- primili 6 golova a dali 1 koji je bio iz zaleđa. :flop:
Rumunji- bili u grupi smrti...Mutu je ima priliku izbacit i osramotit Talijane ali su se oni izvukli samo kako oni znaju.Borlili su se kliko su mogli... :top:
Grčka- nije svaka godina 2004. :D loše igrali i zasluženo ispali :flop:
Švedska- Rusi im održali pravu lekciju iz nogometa.Hiddink majstore :s Švedska :flop:
Shmulex
19.06.2008., 14:33
Švicarska
Od njih sam očekivao bunkerašku igru, ali su me iznenadili napadačkom igrom i dominacijom protiv Turaka i Čeha. Nesretno i potpuno nezasluženo izgubili od Čeha, ali zato im je to sudac nadoknadio protiv Portugala i priskrbio 3 boda jer su ipak domaćini.
Češka
Protiv Portugala nadigrani jer su bili tehnički slabiji. Zapanjujuće loši protiv Švicaraca, a naivni protiv Turaka. U toj tekmi im se vodstvo od 2:0 raspalo u 15 minuta što nisam očekivao od obrane koja igra u talijanskoj ligi i ima po meni jako dobrog stopera Ujfalušija.
Austrija
Pokazali su velik duh i fanatizam te puno trke. Najbolje izdanje protiv Hrvatske. Protiv Poljaka su zaslužili remi ili više, a protiv Njemaca ih nisam gledao. Prije prvenstva su mediji govorili da će biti sretni ako ne izgube s gol razlikom 0-10, ali ostavili su puno bolji dojam.
Poljska
Katastrofa. Bezidejnost. Nemoć. Nema koncepta u igri i mislim da je najzaslužniji za to Bean hacker.
Rumunjska
Oslanjali se na bunkeršku igru i držanje nule te tražili Mutua s dugim lotama. Nije mi se svidio njihov stil, ali je umalo doveo do njihovog prolaska grupe.
Francuska
Najveće razočaranje turnira poslije Poljske, možda bi mogli odigrati remi sa Nizozemcima da je sudac dosudio penal. Pokazali kukavičnu igru bez imalo rizika protiv Rumunja i uglavnom se oslanjali na Riberya i Henrya protiv Talijana. Izbornik kreten.
Švedska
Ne znam zašto se Lagerbecka proglašava velikim taktičarem kad nema nikakvog koncepta u igri i igra isključivo duge lopte na Ibru i bezvezna ubacivanja krilnih igrača po podu sa 3/4 terena baziranio na Elmanderu koji igra špicu u Toulouseu. Loša igra općenito.
Grčka
Dokazali da su imali pun kurac sreće i veliku pomoć sudaca na prošlom prvenstvu i postali nezasluženi prvaci.
Beetlejuice
19.06.2008., 15:15
Reprezentacije koje nisu uspjele izboriti četvrtfinale, prema prikazanoj igri ispale su potpuno zasluženo. Od prve do zadnje. Njaveće razočarenje su Rumunji, koji su nakon dvije utakmice imali realne izglede za prolaz dalje, ali zbog loše igre, nezalaganja i očitih problema unutar momčadi to nisu ostvarili.
Nasuprot njima, Austrijanci su za mene najugodnije iznenađenje ovog prvenstva. Vrlo organizirana i čvrsta ekipa, jaka u obrani i sredi. Da su kojim slučajem imali dvije dobre špice, sada bi ih gledali u četvrtfinalu protiv Portugala.
Španjolci ko Španjolci......imena odlična, igra također, ali uvijek ispadnu.....
nemaju taj psihološki moment za shrvat protivnika....
:zubo:
Kraljica Torcide
19.06.2008., 15:29
Dati cu vrlo kratak, ali jasan komentar - svi koji su ispali, ispali su zasluzeno.
sr-bistabil
19.06.2008., 16:15
Austrija
Meni osobno, najugodnije iznenađenje turnira (od ovih koji su ispali). Ne zato što su me oduševili ne znam kakvom igrom, nego zato jer su ušli u svaku utakmicu 120%, odigrali praktički iznad svojih mogućnosti i pravili probleme svima, pa tako i nama (najviše od sva 3 protivnika!). Očiti manjak kvalitete u završnici, mogli su zabiti Poljacima 3 gola u prvih pola sata, mogli su i nama zabiti koji gol, a slično je bilo i s njemcima. Očekivao sam da će ih svi natamburati po 3-0 u skupini, a kad ono :eek: Pohvale za pristup i zalaganje, pronaći nekog ko može zabiti gol.
Potpis.
Realno, bilo je za očekivati da domaćini neće proći, ali nisam očekivao da će se predstaviti u ovako dobrom svjetlu. Nakon tekme sa nama sam frendu rekao da 90% prolazimo jer će Austrija nekome otkinuti bar bod i progutao govno jer sam 2 sata ranije bio uvjeren da će ih svi natamburati vaterpolskim rezultatom. Toliko o Austriji...
Po meni, četiri reprezentacije koje su malo ili ništa pokazale su bile Grčka, Švedska, Poljska i Švicarska. Ovakva Švedska je bez Ibrahimovića reprezentacija za sredinu kvalifikacijske grupe, mislim da se još podosta šlepaju na ime i image neugodnih skandinavaca, ali trebaju ozbiljan remont. Švicarska je jednostavno morala bolje, oni nemaju baš nikakvog opravdanja. Sasvim solidna momčad, prednost domaćeg terena, pobjeda protiv Portugala na kraju im je praktički poklonjena, a u pravim natjecateljskim drž gaće utakmicama su ih dobile reprezentacije koje na ovom prvenstvu nisu baš Bog zna što pokazale (po meni najlošija grupa). :flop: Grčka je jednostavno loša. :D Slaba vajda od tog nogometa, to se korneri slave k'o da je nekom rođendan, golman katastrofa, vezni red bez kreacije, napad bez učinka... Pokušali su izvesti istu foru kao 2004. ali su brzo ohlađeni. Nije svaki dan praznik rada. Poljska? Khm, naša druga postava dominira i razvali njihovu prvu u utakmici koja nama ne znači ništa, a njima sve... Enough said.
Nakon toga mi idu Rumunji i Česi. E oni su nekog vraga, jebiga, i odigrali, imali su realne šanse za dalje. Česi su sami sebe izbacili, voditi 2:0 u 70. minuti, kontrolirati utakmicu i naposlijetku izgubiti je kretenizam. Sami su si krivi, tih 20. minuta je razjebalo sve što su gradili prethodnih 250. Rumunji su, bar ja to tako nekako vidim, imali nesreću sa rasporedom. Oni su prvi igrali sa Francuskom, a baš nitko nije mogao znati koliki je zapravo Domenech idiot. S obzirom na to o kakvom se mongoloidu radi, mislim da bi Rumunjima prava premija bila da su zadnju utakmicu sami o sebi odlučivali u dvoboju sa Francuzima. Ovako su prvu utakmicu odigrali bespotrebno oprezno računajući da je grupa takva da će im svaki bod biti važan. I, uz Grčka - Švedska, to je bila najveća gadarija od nogometa viđena na ovom prvenstvu. A onda opet, realno gledajući, u grupi sa Francuzima, Talijanima i izvrsnim Nizozemcima i treće mjesto uz samo jedan poraz je uspjeh.
Francuzi... no comment... :D
Vincent V
19.06.2008., 17:48
Mene su osobno nasmijali poljaci i njihova neutemeljena samouvjerenost. Rekao bih, glupost. Koji je K tom narodu. Što nisu naučili lekciju iz rukometa gdje su se isto tako razbacivali polufinalima. Jednostavno, ne shvaćam taj narod a da o onim ilustracijama o odrubljenim glavama ne govorim.
PatriotSLO
19.06.2008., 18:04
Meni nisu jasni Poljaci; uverljivo prvi u grupi u kvalifikacijama, a na turniru-ništa.
Jednostavno nisu turnirska ekipa, izgleda, jer nije to prvi put tako kod njih.
Duffman
19.06.2008., 22:47
:vidiga: Portugal
vodkamartini007
20.06.2008., 00:43
da,nitko ne komentira Portugal.. :lol:
sr-bistabil
20.06.2008., 00:46
Evo ga je Duffman paša komentirao... :kava:
Dobar komentar... :D
Suhopoljski grof
20.06.2008., 00:57
Švica-očekivo više poučen dobrom igrom na SP2008
Češka-očekivano u skladu s kadrom kojeg imaju
Austrija-nije loše uzeć u obzir kadar,svi ih teško pobjedili,igra ok
Poljska-razočaranje,prvi u grupi s Portugalom,očekivo više
Rumunjska-u skladu s kadrom
Francuska-isto u skladu s kadrom
Grčka-razočaranje
Švedska-realno gledajuć godine igrača
Resurrected
20.06.2008., 00:58
Nisu jos ispali, ali sad se Turci nabrijavaju slicno kao i Poljaci :) makar turcini istina nemaju takav luzerski mentalitet. Kad vidim sto su Nijemci napravili od ekipe koja je Turke rastavila, optimist sam i mislim da ce Bilic dijelom kopirati Portugalsku igru protiv njih. Smatram da nas jedino nesreca i panika ili potpuno promasena taktika mogu sprijeciti od prolaska. Ili ako turci odigraju bunker do penala, sto sumnjam da bi im poslo za rukom.
Portugalske lijencine (najmanje trce prema statistikama) - nisam bio impresioniran od pocetka. Cak prosjecni Cesi su im radili probleme, bili su uvjereni da ce ova dva-tri u vrhu sve rijesiti protiv Nijemaca, ali za Nijemce moras imati kompletnu ekipu. Ponovo osveta Nijemaca Scolariju za Sp 2002, potpuno su mu procitali igru, blokirali bitne igrace naprijed i to je bilo dovoljno.
Od ispalih po grupama:
Svicarska - najvise svidjela u prvoj grupi, ali nisu imali srece.
Ceska - takticki dobra momcad, ali radnici.
Poljaci - jad i bijeda. Beenhakkera bi trebali baciti na cestu istog trenutka. Osim golmana nema nikakve svijetle tocke.
Austrija - ugodno iznenadenje. fizicki su bili medju najspremnijim ekipama na turniru, ali nesposobni zabiti gol.
Francuska - raspad sistema, unatoc nekim vrlo dobrim igracima.bez Riberyja nisu imali sanse.
Rumunjska - dobri individualno, ali nedostaje momcadskog duha, misle da ce sve rijesiti kreativnoscu u igri, a to na ovom Euru bas i ne prolazi.
Svedska - pokazali su dva lica, ali Ruskoj jornjavi nisu mogli parirati. Osim Ibrahimovica nisu nesto.
Grcka - netko ce reci da su ovakvom igrom osvojili prenstvo, ali to nije istina. igrali su puno losije od toga, mozda je odlucilo sto nisu imali srece u prvoj utakmici jer je ono ibrahimovicu bas sjelo.
captain_love
20.06.2008., 05:14
austrija svicarska rumunjska :s
ostali su zaquraz. a tek grcka i francuska, oooo.... dno
Dr.Vito Dugonoga
20.06.2008., 10:01
Jedini koji nisu znali kako su dosli dokle su dosli
i kako su ispali kad su ispali su Turci!
Ludi i divlji!
Kako su oni tresnili na travnjak s oblaka!!!!!!!!!
Hrvatska - manjak sreće ali i hrabrosti, nismo igrali na nivou kojem smo mogli, nismo iskoristili potencijale Kranjčara, Modrića, Rakitića i Srne, veza je najviše pobacila i u konačnici psiha i entuzijazam koji se odrazio na loše izvođenje penala.
taktichar_avram
21.06.2008., 00:29
komentar hrvatske...
priuštili su mi najteže trenutke otkad pratim nogomet...još ću se godinama sjećati tih zadnjih minuta, brijem da će mi zadnja slika pred smrt biti onaj ciganski gol u zadnjim sekundama...svaka čast biliću i igračima za sve...za mene je život stao danas oko pola 12 i ne znam kad ću opet dobit volje za išta...
portugal- to je nogomet!!
hrvatska- zasto se to nama dogodilo, pa jel ti turci imaju obraza??- neko bi ih trebo naucit kad treba odustat..
salu na stranu, igrali smo dobro, na mahove odlicno, decki su super, bilic je car, navijaci smo svjetski, ali..
k-kekec
21.06.2008., 14:16
Reprezentacije koje nisu uspjele izboriti četvrtfinale, prema prikazanoj igri ispale su potpuno zasluženo. Od prve do zadnje. Njaveće razočarenje su Rumunji, koji su nakon dvije utakmice imali realne izglede za prolaz dalje, ali zbog loše igre, nezalaganja i očitih problema unutar momčadi to nisu ostvarili.
Nasuprot njima, Austrijanci su za mene najugodnije iznenađenje ovog prvenstva. Vrlo organizirana i čvrsta ekipa, jaka u obrani i sredi. Da su kojim slučajem imali dvije dobre špice, sada bi ih gledali u četvrtfinalu protiv Portugala.
a zašto se nisu nagodili s Portugalcima, mislim, pa da pobijede i ispada Njemačka bez obzira na rezultat???
Nemojte sad početi o namještanjima i dogovorima, jer ionako cijeli nogomet se igra zbog novaca i shodno tome puno tekmi se namješta!!!
danieldaniel
22.06.2008., 14:21
Grčka i Francuska-1
Češka,Poljska-2
Austrija,Švedska-3
Rumunjska-4
Švicarska-samo malo i mogli su proći-+4
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.