PDA

View Full Version : oblačenje u skladu s godinama ?!?

christy
21.01.2004., 15:25
Dakle, možda je ovo pitanje trebalo završiti na modi, a možda na filozofiji. Meni se sviđa u kokošinjcu, pa evo:

Oblačite li se u skladu s vašim godinama? Jel vam glupo kad neka baba obuče crvenu minicu? Kožne hlače?

Jel dođete nekad u nedoumicu ili vas baš briga?

Zašto ovo sve pitam? Zato kaj sam maloprije isprobala super slatku škotsku minicu. Dobro mi stoji, ali mi se čini nekako previše za školarke, max. do 20 godina.

P.S. baš sam navalila otvarati nove teme, nemojte mi zamjeriti
;)

avril
21.01.2004., 15:32
IMHO sa nekim pristojnim sakoom i salonkama moze i pristojno izgledati

christy
21.01.2004., 15:33
avril kaže:
IMHO sa nekim pristojnim sakoom i salonkama moze i pristojno izgledati

sako
salonke
:flop:
to ti nije moj đir :D

atlantis
21.01.2004., 15:34
uh... smatram da je bitno ne prijeci onu granicu dobrog ukusa...

ako teta dobro zgleda iako ima 40... zasto nebi imala minicu...
ne dopicnjak, vech minicu...

ako cura od 20 ne izgleda dobro nek ne nosi minicu...

ak su ti cice na pupku, zajebi dekolte do pupka...

malo samokritike, ne previshe i sve sthima :)

Cats
21.01.2004., 15:37
christy kaže:
Jel vam glupo kad neka baba obuče crvenu minicu? Kožne hlače?

Jel dođete nekad u nedoumicu ili vas baš briga?
;)

E, pa kad dodjes do te dileme, imaj uvijek na umu da postoje ljudi ko recimo moja baka, bogjojprostidusu, koji su takve gore opisane znali (GLASNO!) okititi frazom "Straga licej sprijeda muzej".

Sad se samo moras odlucit jel ces se kad to cujes

a) zatvorit u ormar od srama

ili

b) iskidat od smijeha.

P.S:
:lol: :lol: :lol:

Billi
21.01.2004., 15:39
zene u hrvata su previse zatvorene, ja bi rekla. oblace se previse ziheraski. ok, nijemice koji puta pretjeruju ali se barem ne opterecuju u glavama kaj im kak stoji.
dakle: vise slobode u oblacenju!

christy
21.01.2004., 15:45
Billi kaže:
zene u hrvata su previse zatvorene, ja bi rekla. oblace se previse ziheraski. ok, nijemice koji puta pretjeruju ali se barem ne opterecuju u glavama kaj im kak stoji.
dakle: vise slobode u oblacenju!

ajme, njemice uopće nemaju kompleksa :D
salo ispada na sve strane a one obuku nešto usko, pokažu trbuh, obuku tajice :lol:
ali - što je - je, njemice baš briga što će drugi misliti
ili francuskinje - imaju neki svoj stil.

Kod nas je obleka prebitna. Kaj se ja uopće mozgam nad tom minicom. Tipovi će sliniti, a ženski rod nek si misli kaj hoće :D
(ajme, opet ja :lol: )

Vanjushka
21.01.2004., 15:53
Meni je strasno sexy kad djevojke obuku one skolske karirane suknjice sa bijelim carapicama dokoljenkama i bijele kosuljice ispod kojih kipe sise :cerek:

Inace sto se tice slobode oblacenja, bez ljutnje Hrvatice, ali bio sam prije par godina par godina u Beogradu i moram reci da me vrat zabolio od okretanja. Koje zenske!!! nema veze koliko godina koja ima, sve su obucene sa stilom i zamamno, ne racunam tu one seljanke sto se razgolite samo radi razgolicivanja.

Winona
21.01.2004., 16:10
oblacim se ko klinka 80% mog vremena a zapravo i jesam klinka :D ...dakle traper soseki, kraci pa neke majce pamucne ( ono dugi rukav dole, kratki gore ali usko) pa ljeti japanke zimi gleznjace....

Nemam nista protiv toga da se starije zene ( a taj pojam "stariji" se kod mene sve vise pomice naprijed, kako i ja starim ;) :D ) oblace djevojacki tako dugo dok im to stoji.

No kad se netko tako obuce a ne stoji mu i vidi se da se ne sojeca dobro u tome nego samo zeli potrcati za vremenom i ne zna prihvatiti svoje godine e to je :(

christy
21.01.2004., 16:11
Winona :top:

croft
21.01.2004., 16:33
Nosim ono u cemu se dobro osjecam.
Nevidim nista lose kad neka zenska u npr.kasnim dvadesetima ili tridesetima obuce predekoltiranu majicu,ili prekratku minicu ako joj dobro pristaje i ima stila.

A zasto ne nositi skotsku minicu?Ne znam koliko ti je godina,meni je 23 i nosim je.A i vise vidam starije da je nose nego neke skolarke,one su vise sportski tipovi.

mala_slatka
21.01.2004., 16:54
Winona kaže:
oblacim se ko klinka 80% mog vremena a zapravo i jesam klinka :D ...dakle traper soseki, kraci pa neke majce pamucne ( ono dugi rukav dole, kratki gore ali usko) pa ljeti japanke zimi gleznjace....

Nemam nista protiv toga da se starije zene ( a taj pojam "stariji" se kod mene sve vise pomice naprijed, kako i ja starim ;) :D ) oblace djevojacki tako dugo dok im to stoji.

No kad se netko tako obuce a ne stoji mu i vidi se da se ne sojeca dobro u tome nego samo zeli potrcati za vremenom i ne zna prihvatiti svoje godine e to je :( :top: btw ja se oblacim kao da mi je 25 ali tako i izgledam :D i obozavam Canadu bas zato,tu ne postoje granice godina oblaci sto zelis,ali i ja nevolim vidjeti curice od 17 da su se uvukle u nesto usko a imaju 20 kg viska:eek:

baobab
21.01.2004., 17:25
Vanjushka kaže:
Meni je strasno sexy kad djevojke obuku one skolske karirane suknjice sa bijelim carapicama dokoljenkama i bijele kosuljice ispod kojih kipe sise :cerek:

Misliš na one iz znamenitog filma "Naughty virgins"?:D

Belinda
21.01.2004., 18:36
Ovak ja sam za oblacenje s ukusom zakaj neka zenska u godinama ne bi dobro stajala mladenacka obleka sve dok je u granicama s ukusom. Npr. kad sam bila 18 nekaj mi je doslo pa sam se bas oblacila onak ozbiljnije sako, sos ili hlace obavezno kosuljica ili neka uska majcica ispod toga, htjela sam si izgledat starije, deset godina kasnije u tom se osjecam kak da me je neko u celofan zamotal, sad volim slobodniji, sexy stil i to nosim bas me briga ja sam si super u tom i sam da vam velim zena najbolje izgleda u svojim tridesetim no sad se ta granica pomaknula i na cetrdesete zna svoj stil i kaj hoce od zivota.

NoWa
21.01.2004., 18:38
mrzim kad neka zenska od 40 nosi stvari namijenjene onima s 15.najvise s 20.
kad vidim takvu tetu s rozom majicom i natpisom '2HOT' umrem od smijeha.
il se zatezu u neke stvari, nose lude frizure i slicno...
meni je to :flop:

mala_slatka
21.01.2004., 20:40
Belinda kaže:
Ovak ja sam za oblacenje s ukusom zakaj neka zenska u godinama ne bi dobro stajala mladenacka obleka sve dok je u granicama s ukusom. Npr. kad sam bila 18 nekaj mi je doslo pa sam se bas oblacila onak ozbiljnije sako, sos ili hlace obavezno kosuljica ili neka uska majcica ispod toga, htjela sam si izgledat starije, deset godina kasnije u tom se osjecam kak da me je neko u celofan zamotal, sad volim slobodniji, sexy stil i to nosim bas me briga ja sam si super u tom i sam da vam velim zena najbolje izgleda u svojim tridesetim no sad se ta granica pomaknula i na cetrdesete zna svoj stil i kaj hoce od zivota. you go girl:top: :top:

AFRODITA69
21.01.2004., 21:31
ja nosim sve sto sto mi se svida i sto mi dobro stoji.skotska minica do 20-e????????
ako imas dobre noge,izgledas mlado,zakaj ne?
jedino sto mrzim je kad si jako stara babuskara-50 na dalje obuce kratke hlacice na tregere..to mi je fakat:flop:

Daphne
22.01.2004., 06:11
Nosim ono u cemu se dobro osjecam, ono sta volim i sta na meni dobro stoji.
Sta okolina o mojoj garderobi misli nije me briga. Oblacim se za sebe ne za njih.
I volim da mijenjam stilove. Jedan dan cu da izgledam ko skolarka, drugi dan ko najstoza profa iz matematike. Jedan dan sam sva sportski obucena, lezerna, dok drugi dan cu da posvetim paznju i najsitnijem detalju na sebi i uskociti u stiklice sa najvisljom petom...
Sta drugi nose, nije me nimalo briga. Sve dok je u granicama dobrog ukusa.
Primjerice, gospodja koja radi sa mnom je u kasnim cetrdesetim. Njen stil ne odobravam jer samo probam zamisliti svoju mamu u takvom necemu i zgrozim se.
Doticna naime nosi odjecu koja vise otkriva nego pokriva. Majice koje su prekratke te otkrivaju pupak, salo se preljeva sa strane preko traperica koje su preuske, sise ispadaju na sve strane...Ali doticna voli, a tko voli, nek izvoli.
Hvala Bogu sta moja mama ima neki normalan stil.

Kamea
22.01.2004., 08:52
christy kaže:

Zašto ovo sve pitam? Zato kaj sam maloprije isprobala super slatku škotsku minicu. Dobro mi stoji, ali mi se čini nekako previše za školarke, max. do 20 godina.

zašto misliš da je škotski uzorak prikladan (samo) za školarke?
ak ti dobro stoji i ak se u tom dobro osjećaš ne vidim razloga zašto to ne bi obukla.
ja baš naprotiv mislim da taj uzorak već pomalo spada u klasiku ženskog odjevanja - može se nositi svake sezone (a i nosi se već sezonama), bez obzira na trenutne modne hitove. bez obzira na godine.
ta se bordura može pronaći u različitim bojama - što opet omogućuje više kombinacija u kompletnom stilu.
u mom su ormaru tri takve suknje-suknjice (možda i koja više, a ovih sam se trenutno sjetila:D ) - jedna klasična žarkocrvena-crna, pa tamnoplavo-sivo-crvena i sivo-crno-tamnocrvena. doduše prava je rjetkost da ih obučem, iz jednostavnog razloga što uglavnom nosim hlače. al da mi puhne, obukla bi ih bez imalo razmišljanja.
najčešće se oblačim u ono u čemu se odjećam dobro, ugodno i nesputano. ono u čemu sam komotna. postoje i nekakve iznimke, nekakvi dogadjaji kad se kao "moram" obući drugačije.
unutar granica dobrog ukusa.
mojih granica dobrog ukusa.:cool: :D

Agirl
22.01.2004., 09:23
a koliko ti christy imaš godina?

christy
22.01.2004., 09:59
Agirl kaže:
a koliko ti christy imaš godina?

Preko 20 :D
Ma probala sam jučer još jednom minicu. Možda bi je i kupila ali mi je ful kratka, taman pokrije guzu :D

Agirl
22.01.2004., 10:06
jel ti tek što ne pokrije guzu dok sjediš ili dok stojiš?

možda da neke bicikilističke kupiš ako je druga varijanta u pitanju?

to ti je sad moderno, osamdesete & stuff

:D

christy
22.01.2004., 10:15
Agirl kaže:
jel ti tek što ne pokrije guzu dok sjediš ili dok stojiš?

možda da neke bicikilističke kupiš ako je druga varijanta u pitanju?

to ti je sad moderno, osamdesete & stuff

:D

dok stojiš :eek:
kupit ću drugu - (mrvicu dužu) - suknjicu :top:

Cruela
22.01.2004., 10:45
bilo bi vrlo zanimljivo kada bi svatko prije odgovora napisao u zagradici svoje godine.
i btw sa koliko se postaje "baba"?:confused:

maristella69
22.01.2004., 10:46
Mrzim klasičan stil sredovječnih baba. To neću nikada nositi, niti mi stoji dobro.
Sve dok ne budem izgledala 'starije' nositi ću ovaj stil koji sad furam, a njega ne nose bapci. Dakle, pretežno hlače modernih krojeva, isključivo uske majice i košulje, pretežno svjetle boje (bež, bijelo, svjetlo sivo, ev. crveno..).
U svakom slučaju, ne odijevam se u skladu sa svojim godinama i statusom majke dvoje djece, ali se zato odijevam u skladu sa svojim stasom i dojmom koji ostavljam, a napose onim 'u sebi'.

magic
22.01.2004., 10:49
ezop kaže:
i btw sa koliko se postaje "baba"?:confused:

Neke se takve rode...chak nema veze ni s izgledom ;)

christy
22.01.2004., 10:51
Ma, neke cure od 25 se već oblače kao babe.
Recimo, strogo klasični stil koji jednako izgleda na ženi od 45 i curi od 25.
Hlače - mrkva kroj, cipele na max petu 4 cm, sako, marama oko vrata. Meni je takva obleka bez imalo duha. Ali neke vole tako.

Maristella :top:

BU!
22.01.2004., 10:53
mala_slatka kaže:
nevolim vidjeti curice od 17 da su se uvukle u nesto usko a imaju 20 kg viska:eek:
nije ni cudo da su curice tak nesigurne kad je oko njih sve puno turbo sredjenih malo starijih "curica" koje ih ocijenjuju :rolleyes: :(

LadyInRed
22.01.2004., 11:07
BU! kaže:
nije ni cudo da su curice tak nesigurne kad je oko njih sve puno turbo sredjenih malo starijih "curica" koje ih ocijenjuju :rolleyes: :(

Točno!! zato i je toliko puno anoreksije, prehrambenih poremećaja sve do zrelih žena koje imaju seksualne probleme jer ne mogu prihvatiti svoje tijelo.

Agirl
22.01.2004., 11:10
BU! kaže:

molim!?!:eek:
o kojim to godinama i curicama pričamo??

pa dam se kladiti da više pažnje odjeći i komentarima o odijevanju posvećuju "curice" nego "one turbo srednje, malo starije curice"

i koje su to jadne, "nesigurne" curice? je li to zato jer ih hrpa baba raznih godina na forumu gnjavi s problemima smije li ona iznda 20 godina (pretpostavljam starija "curica") obući miniciu ili ne...

please...

atlantis
22.01.2004., 11:14
BU! kaže:

gle... imam kila viska i smatrala bih vrlo degutantnim da obucem minjak i usku majicu gore... bez obzira na godine... i zato ih ne oblacim...

treba imati mjere u odijevanju, bash kao i u ponasanju...

ne kazem da ta ista curica mora imati 30 kg manje, vech da se oblaci sukladno izgledu...

uostalom meni su dopicnjaci i dekolteiici do pupka degutantni pa da su i na tini moric (ili kak se vech nasa najpoznatija manekenka zove) ili 16 godisnjoj ljepotici...

LadyInRed
22.01.2004., 11:15
meni se čini da žensko u pubertetu želi izgledati starije, zrelije i ugledava se na starije od sebe a ne na mlađe;)
općenito mislim da je jako jako ružno, a ne kažem i vrlo opasno komentirati salo na trbuhu koje viri nekakvoj curici ili djevojci jer samo jedan krivi pogled takvoj osobi može stvoriti problem za cijeli život. pa tako i komentare na forumu na tu temu smatram bezobraznim. eto.

christy
22.01.2004., 11:16
Ma bad je uopće što mi mozgamo nad ovakvim stvarima.
Zašto sam ja uopće pokrenula ovu temu?
Činjenica je da se kod nas izgled općenito previše komentira, trača, sve u stilu: "vidi kako se ova obukla", "gdje je samo iskopala ove krpe" itd. itd.
Zašto smo toliko opterećeni oblekom? Ako je nešto u trendu, zašto svi to moramo imati?
Ja sam čula komentare od cura strankinja. Kažu - cure u Hrvatskoj se super oblače, sve su zrihtane - ali nema tu duha, sve izgledaju isto.

Agirl
22.01.2004., 11:16
LadyInRed kaže:
Točno!! zato i je toliko puno anoreksije, prehrambenih poremećaja sve do zrelih žena koje imaju seksualne probleme jer ne mogu prihvatiti svoje tijelo.

ne slažem se nikako da je to uzrok problemu anoreksije..
ne kažem da je današnjim klinkama lako ali uzrok tome ne leži u strogim kriterijima koji im nameću "starije cure"

leži u nametnutim modnim trendovima koje curice pokušavaju slijepo slijediti misleći da će na taj način dobiti više samopouzdanja, biti ljepše i popularnije u društvu, istaknuti se na neki način iznad svojih dobnih granica...

smatram da je na roditeljima i upravo starijim, njima bliskim curama da im pomognu shvatiti prave vrijednosti po kojima će se diferencirati od drugih ...

LadyInRed
22.01.2004., 11:17
atlantis kaže:
treba imati mjere u odijevanju, bash kao i u ponasanju...

ne kazem da ta ista curica mora imati 30 kg manje, vech da se oblaci sukladno izgledu...

ok, načelno se slažem da treba znati što ti stoji, ali ne vidim zaista ništa odvratno na djetetu od 12 godina kojem viri salo ispod majice:confused: bože pa to je samo dijete
:rolleyes:

lucija
22.01.2004., 11:19
odijevanje treba bit užitak i zadovoljstvo, a stil je čovjek. pa ti zbroji dva i dva;)

Agirl
22.01.2004., 11:19
LadyInRed kaže:
općenito mislim da je jako jako ružno, a ne kažem i vrlo opasno komentirati salo na trbuhu koje viri nekakvoj curici ili djevojci jer samo jedan krivi pogled takvoj osobi može stvoriti problem za cijeli život. pa tako i komentare na forumu na tu temu smatram bezobraznim. eto.

:confused:
hm..najbolje bi bilo zaštiti svoje osjetljivo, dijete u pubertetu od svih vanjskih utjecaja i tako mu pomoći da se probija kroz život...

LadyInRed
22.01.2004., 11:21
problem anoreksije je izuzetno kompleksan. razlozi leže u mnogo čemu, pa i u modernim trendovima koje diktiraju mediji. ali curica iz 7.b se ne ugledava na Lindu Evangelistu, nego na kolegicu iz 8.b koja tu istu imitira. ona joj je bliža, od nje "uči" iz prve ruke. nemoj mi reći da dijete samo gradi svoj identitet, pomoću vlastite mudrosti, saznanja i svjesnosti s 13 godina:rolleyes: naravno da je tu bitan roditelj, ali dijetetu u 7. razredu nije bitno što kaže roditelj nego upravo ta starija kolegica.

atlantis
22.01.2004., 11:27
LadyInRed kaže:
ok, načelno se slažem da treba znati što ti stoji, ali ne vidim zaista ništa odvratno na djetetu od 12 godina kojem viri salo ispod majice:confused: bože pa to je samo dijete
:rolleyes:

krivo smo se shvatile...

nisam mislila da pricamo o djeci od 12 godina...

ja pricam o onima iznad 15 kad krecu spike s modom i frendicama...

nisam niti rekla da mi je to odvratano... no, u toj dobi (12god) i roditelji josh uvijek imaju utjecaja da razgovorom i primjerima dijete nauce sto je za nju samu dobro... jer majicice do pupka s 12 godina nisu nimalo zdrave, a niti oku lijepe (osim za pedofile) pogotovo ako je u prici i problem s tezinom...

kazesh to je samo dijete, tocno... ali dijete koje se vech s 12 povladjuje za trendovima (a josh nije niti priblizno izgradjena licnost) i bas takvo ce dijete s 17 biti anoreksicno i s prijezirom gledati (i dobacivati) kolegicama koje nisu u 'skladu s modom'...

Agirl
22.01.2004., 11:29
LadyInRed kaže:
nemoj mi reći da dijete samo gradi svoj identitet, pomoću vlastite mudrosti, saznanja i svjesnosti s 13 godina:rolleyes: naravno da je tu bitan roditelj, ali dijetetu u 7. razredu nije bitno što kaže roditelj nego upravo ta starija kolegica.

ne znam gdje sam rekla da dijete treba samostalno graditi svoj identitet...

anyway, naravno da u tom periodu djetetu nije lako, a još je gore da ti dijete već s fucking 12 ili 13 godina ima anoreksiju :eek: :eek:
morala bih se zapitati u kojoj to on/ona okolini živi?

Agirl
22.01.2004., 11:30
atlantis kaže:
krivo smo se shvatile...
nisam mislila da pricamo o djeci od 12 godina...
ja pricam o onima iznad 15 kad krecu spike s modom i frendicama...
nisam niti rekla da mi je to odvratano... no, u toj dobi (12god) i roditelji josh uvijek imaju utjecaja da razgovorom i primjerima dijete nauce sto je za nju samu dobro... jer majicice do pupka s 12 godina nisu nimalo zdrave, a niti oku lijepe (osim za pedofile) pogotovo ako je u prici i problem s tezinom...
kazesh to je samo dijete, tocno... ali dijete koje se vech s 12 povladjuje za trendovima (a josh nije niti priblizno izgradjena licnost) i bas takvo ce dijete s 17 biti anoreksicno i s prijezirom gledati (i dobacivati) kolegicama koje nisu u 'skladu s modom'...

:top:
thanks atlantis, egzakli maj point (imam upalu mišića u rukama i teško mi je pisati toliko koliko bih htjela)

christy
22.01.2004., 11:30
Što se tiče anoreksije i bulumije - moja generacija nije ni znala za taj problem do negdje faksa.
Današnje klinke od 9-10 godina već misle da su predebele :eek: :eek: :eek: i ne žele jesti. Nije ni čudo kad se igraju s barbikama.
A klinke od 13, 14 godina su masovno na dijeti.
Užas!
Pa pogledajte malo cure koje se šeću gradom.
Od 10 cura po onom body mass indexu:
3 su garant pothranjene
6 je normalne težine
1 spada u kategoriju predebelih

A sve su iskompleksirane :flop:

LadyInRed
22.01.2004., 11:32
atlantis nisam ni mislila na tebe u vezi komentara djeteta od 12 god. ali mi se ne da quotati svaki post za objašnjenje;)
skužila sam što si htjela reći, ali se općenito osvrćem na onaj prvi post koji me i potakao u smislu što ima netko obući kratku majicu ako mu viri salo:rolleyes: mislim ja i ljude od 15 godina smatram djecom.( o tome sam se klala s stanovitim forumašom u vezi pedofilije jer je branio tezu da su to već vrlo zreli seksualno svjesni ljudi koji ako odaberu sex sa nekim od 30. g. to rade svjesno i odgovorno....) ali ja zaista nekako gledam sve te mlade ljude (iako ni ja nisam baš puno starija od njih) kao zaigranu djecu, mladost kojoj ne treba zamjerati nekoliko cm sala koje se vidi jer bi trebali biti neopterećeni i sretni, a ne se opterećivati problemom kao što je tako nešto. samo to. smatram to brutalnim.

Agirl
22.01.2004., 11:33
christy kaže:
Nije ni čudo kad se igraju s barbikama.

što ti imaš protiv barbika??! :eek: :D :D

šatro, dok si bila klinka se nisi igrala s njima?
ajde..priznaj sad...

:D :D :D

BU!
22.01.2004., 11:36
Agirl kaže:
:confused:
hm..najbolje bi bilo zaštiti svoje osjetljivo, dijete u pubertetu od svih vanjskih utjecaja i tako mu pomoći da se probija kroz život...
da, ali dosta cura u pubertu bas zbog tih grubih utjecaja izgube svoje "ja" i izgube se u mnostvu. ne kazem da se dijete treba staviti pod stakleno zvono. ali, opet, neki su sposobni jako dobro kritizirati druge, njihovo oblacenje i salo, a neki ipak razmisljaju o tudjim osjecajima ili im tezina nije ono prvo sto primijecuju kad pogledaju neku osobu :rolleyes:
pazi - radi se o curicama koje su se "uvukle u nesto usko ". ko kaze da uska odjeca na curi s viska kila mora izgledati neukusno? :confused:

atlantis
22.01.2004., 11:37
LIR

ne zamjeram im... ko sto ne zamjeram ni svojoj susjedi koja se tak obuce a ima 40... samo pomislim u sebi: ima li ogledalo doma? i picim dalje...

ali se okrenem za drugom susjedom koja ima skoro 50 i izgleda opako dobro, zna se obuci (nikad dekolte do pupka, nikad dopicnjak, a opet se svi za njom po cesti okrecu)...

brutalno bi bilo ismijavati takve ljude... ne vjerujem da itko od ovih cura iz rasprave to radi... one su samo, kao i ja, napisale svoje misljenje... a tome forum i sluzi, ne? :)

christy
22.01.2004., 11:39
Agirl kaže:
što ti imaš protiv barbika??! :eek: :D :D

šatro, dok si bila klinka se nisi igrala s njima?
ajde..priznaj sad...

:D :D :D

Jok, barbike su tada bile samo za elitu :D
Znate ono, mršavi Ameri su bogati, debeli su siromašni :lol:

LadyInRed
22.01.2004., 11:40
ma daaaaa:);) kad bi se suprotstavljala ja osobno svakome s kime se ne slažem u mišljenju, ne bi mi bilo kraja:D međutim!:D postoje neke stvari gdje se NE MOGU suzdržati i tu grizem, pa makar bio i samo forum. a to je npr. ovakva tema, tema pedofilije i sl. uglavnom vezano za djecu i nazovi to "dječja prava". to me užasno boli i tu sam u stanju pregristi nekome grkljan, pa i virtualno:D

Agirl
22.01.2004., 11:42
BU! kaže:
da, ali dosta cura u pubertu bas zbog tih grubih utjecaja izgube svoje "ja" i izgube se u mnostvu. ne kazem da se dijete treba staviti pod stakleno zvono. ali, opet, neki su sposobni jako dobro kritizirati druge, njihovo oblacenje i salo..

hej BU!

Znaš li ti koliko tek djeca u vrtiću i predškolskim ustanovama znaju biti okrutna? Ponekad čak okrutnija i ljućih komentara od ovih pred pubertetom i u pubertetu
slažem se da je današnje vrijeme prepuno bezobzirnih ljudi natjecateljskog duha koji će gaziti sve pred sobom ali ako ga na vrijeme ne pripremiš za ovaj svijet...izgubit će se od prvog slijedećeg malo ljućeg komentara...

:w

svoje "ja" neće izgubiti u masi...mislim da ga tako jedino, učeći od mase, može izgraditi

atlantis
22.01.2004., 11:45
LadyInRed kaže:
i tu sam u stanju pregristi nekome grkljan, pa i virtualno:D

i kud bash na me :D

i to drugi puta...

e jezit ga :D idem zvat pile da me brani :cerek:

BU!
22.01.2004., 11:48
Agirl kaže:
hej BU!

svoje "ja" neće izgubiti u masi...mislim da ga tako jedino, učeći od mase, može izgraditi
ima nesto i u tome :D
:W

christy
22.01.2004., 11:53
Kud ode ova tema, dobit ćemo sve skupa po nosu od waltera :D njemu nikako nije jasno kako mi to skačemo s teme na temu ;)

Zekim se, ima veze. Zapravo, cijela modna industrija je podređena mršavicama bez oblina. I onda te bombardiraju sa svih strana - odmalena - "moraš" biti mršav da bi te voljeli u društvu, da bi bio prihvaćen.
Pa cure počnu - imam bokove, kukove, guza mi je prevelika... ne stanem u hlače, ružno mi stoji suknja jer imam predebele listove itd. itd.
Negdje sam nedavno napisala - tražim hlače i pitam imaju li broj 38, a neka klinkica u dućanu mi kaže: "nemamo tako velike brojeve tog modela" :eek:

maristella69
22.01.2004., 12:19
Ja sam se skrivala od pogleda i oblačila široke debele majice kad su mi cice počele rasti, a današnje punašnije cure (da ne bude zabune, ovakvih je najviše!) - bez imalo kompleksa izvale salaste trbušćiće ispod prekratkih majičica!
Toliko o nesigurnosti.

Gledam nedavno na TV Sirove strasti, sjećam se 1994. u kinu sam gledala pohotno Sharon Stone, majke mi, mislila sam da je božica savršenog tijela i lica sišla sa neba, joj kako sam joj zavidjela, a sad, nasmijala sam se samoj sebi kako se SVE promijenilo. Smiješna joj je frizura (frčkavo!!, mono-boja) i obrve (debele, pretamne), tijelo je super, ali passe, bokovi preširoki, cice krasne ali premalene, obleka - hahahahaha (imala je pojačanja na ramenima sa debelim remenom oko struka), pa čak i cjelokupni 'gard' je nekako - miljama daleko od današnjeg.
Daklem, danas komad mora imati ogromne tvrde cice i mršavo tijelo sa izraženim kostima i mišićjem. Spoj androginog i ženstvenog.

SVI smo pod utjecajem toga. Možemo pričati eonima, ali svoje tijelo NIKADA nećemo do kraja prihvatiti.

kiki-j-zg
22.01.2004., 12:25
Otvorim danas ovu temu i baš sam se nasmijala.

28 godina napunila prije dva tjedan (bem ti, stare li kokoši) a danas sam se na poslu pojavila u suknjici o kakvoj si baš govorila. Moja je crno-bijela, sa dvije faldice sastrane.

Ne osjećam se ni najmanje neugodno, dapače, sama sam sebi simpatična i da nema dole čizama sa visokom petom, došla bih u napast da si kikice svežem. :D :D

a da me brine kaj će drugi reći, ni najmanje. Prema tome, vadi tu suknju iz ormara. :top:

Clea
22.01.2004., 17:53
LadyInRed kaže:
atlantis nisam ni mislila na tebe u vezi komentara djeteta od 12 god. ali mi se ne da quotati svaki post za objašnjenje;)
skužila sam što si htjela reći, ali se općenito osvrćem na onaj prvi post koji me i potakao u smislu što ima netko obući kratku majicu ako mu viri salo:rolleyes: mislim ja i ljude od 15 godina smatram djecom.( o tome sam se klala s stanovitim forumašom u vezi pedofilije jer je branio tezu da su to već vrlo zreli seksualno svjesni ljudi koji ako odaberu sex sa nekim od 30. g. to rade svjesno i odgovorno....) ali ja zaista nekako gledam sve te mlade ljude (iako ni ja nisam baš puno starija od njih) kao zaigranu djecu, mladost kojoj ne treba zamjerati nekoliko cm sala koje se vidi jer bi trebali biti neopterećeni i sretni, a ne se opterećivati problemom kao što je tako nešto. samo to. smatram to brutalnim.

potpuno se slazem...

radis e o tome da su to jos uvijek djeca, koja rastu i razvijaju se...njihovo tijelo je pod utjecajem raznih promjena, hormona i slicno i neke stvari mogu negativno utjecati na njihovo psihicko i fizicko zdravlje.

razmislite malo o tome...;)

Clea
22.01.2004., 17:56
mislim da su nasi ljudi rpevise opsjednuti s nekim stvarima...mlade djevojke se prerano uniformiraju, nemaju maste u oblacenju...

previse se slijede trendovi, a to je daleko od dobrog ukusa...

i mislim da bi mladi ljudi trebali razmisljati o drugim stvatrima i ne preoterecivati se s tezinom i odjecom previse..

nek svako nosi sta hoce...sta cu mu ja

mala_slatka
22.01.2004., 20:16
BU! kaže:
nije ni cudo da su curice tak nesigurne kad je oko njih sve puno turbo sredjenih malo starijih "curica" koje ih ocijenjuju :rolleyes: :( oprosti a gdje stoji da sam ja nekad nekoj od tih curica rekla da im nesto ne stoji ja imam pravo misliti sto hocu a tim sto mislim ne vrijedjam nikoga:rolleyes: