View Full Version : Pelješac (i Orebić, Trpanj)
nasmijanonebo
12.07.2011., 08:56
poslat cu ti pm, opsirni:D
euromania
13.07.2011., 11:22
kakvi su uvjeti za popeti se na sv.iliju ? koliko sati do gore ? da li je staza slična premužićevoj?
Na blogu Planinarskog društva Sveti Ilija Orebić naći ćete sve potrebne informacije. Nisam se penjao ali znam da se može stići iz više pravaca koji su manje ili više zahtjevni. Ako ćete kampirati u Dubi treba pripaziti na cestu prema Trpnju koja je nešto uža od standarda. Nadam se da ste u planu za Korčulu uvrstili pogledati Morešku, vitešku igru, na otvorenoj pozornici u samom gradu. Možete doći i sa Pelješca jer brodići iz Orebića za Korčulu voze do kasno u noć. Auto ostavite na parkiralištu u Orebiću. Svakako obiđite i mjesto Kuna u čijoj blizini je crkva Gospa Delorita, odnosno Gospa od Loreta, i franjevački samostan koji čuva slike poznatog Mata Celestina Medovića, rođenog u ovom mjestu.
http://svilija98.blog.hr/
noisset
14.07.2011., 16:54
Dečko i ja smo pronašli smještaj u Trpnju. Idemo bez auta. Gdje se kupati, a da se može doći pješice ili busom? Da napomenem da nam nije problem dugo šetati. Tražimo plažu na kojoj nema gužve, ili još bolje da nema gotovo nikoga, šljunčanu i s hladom.
nasmijanonebo
14.07.2011., 17:02
au, malo teze bez auta.:(, jer ove netaknute plaze bez ljudi su daleko, ne mozete pjeske.
trpanj ima par sljuncanih plaza s hladom, lijepe su ali nisu bas bez ljudi ali nije krkljanac. ima setnica uz more od trpnja prema plazi luka pa se naleti na stijene di nema nikoga..
rijetko gdje ces u hrv. naci sljuncanu plazu sa hladom a da nema ljudi a da je blizu naseljenog mjesta (na domet od pola sata)..ima ih, naravno, ja idem na takve plaze ali ima i hodanja:mig:.
noisset
14.07.2011., 17:35
U slučaju da ovo čita netko tko bi bio voljan rentati nam auto na jedan dan, neka se javi na pp.
stela55
15.07.2011., 14:52
Ako nekog zanima , hotel Komodor preporučam :top:
Plaža odlična u Orebiću, mirno mjesto, baš za odmor,
bila sam na puno mjesta, ali tamo je baš more nekak posebno :D
Prekrasno mjestašce :cerek:
bambushouse
19.07.2011., 20:55
Evo malo događanja u Orebiću ovo lito
20.SRPNJA
10:00 Prvenstvo Srednje Europe u jedrenju na dasci
Viganj
20. SRPNJA
20:00 Pučka fešta
Orebić, Riva
Organizator: PD Sveti Ilija
21. SRPNJA
23:00 DJ GRAMOPHONEDZIE
Plaža Trstenica
Organizator UMO
24. SRPNJA
22:00 Koncet Jelena Rozga
Orebić, Riva
Organizator: UMO
25. SRPNJA
21:00 Pučka fešta
Mokalo
26. SRPNJA
21:00 Klape Geta & Nava
Trg Mimbeli Orebić
Organizator: TZO Orebić
28. SRPNJA
21:00 Pučka fešta
Viganj
29. SRPNJA
21:00 Koncert Klapa Intrade
Orebić, Riva
30. SRPNJA
21:00 Susret klapa Orebić 2011.
Atrij Franjevačkog samostana
Organizator: TZO Orebić, UMO, Općina Orebić
31. SRPNJA
20:30 Koncert klape Subrenum
Rondela, Hotel Bellevue, Orebić
4. KOLOVOZA
21:00 Noć Peliških jedara
Orebić, Riva Koncert Gustafi
Organizator: JD Peliška jedra
5. KOLOVOZA
21:00 Dan Domovinske zahvalnosti
Školsko igralište Orebić Noć Folklora - KUD Moreška & HG Potomje
7. KOLOVOZA
21:00 Koncert Jinx
Orebić, Riva
8. KOLOVOZA
23:00 DJ Jean-Marie Kone & Manu Lokole
Plaža Trstenica
12. KOLOVOZA
20:00 Noć peljeških vina uz klapu Iskon
Orebić
14. KOLOVOZA
21:00 Koncert HG Potomje i klapa Dingač
Rondela, Hotel Bellevue, Orebić
Organizator: HG Potomje i klapa Dingač
16. KOLOVOZA
21:00 HG Potomje, klape Nava, Geta & Dingač
Trg Mimbeli Orebić
Organizator: TZO Orebić
21. KOLOVOZA
20:30 Koncert klasične glazbe
Orebić, župna crkva Pomoćnice kršćana pijanistica Marina Stanković i gitarist Tomislav Žerovnik
22. KOLOVOZA
21:00 Koncert Neno Belan
Orebić
više na http://www.visitorebic-croatia.hr/hr/Aktivnosti/Dogadjanja
healthfood
26.07.2011., 14:20
trazim apartman/sobu (sa balkonom, kupaonicom i hladnjakom) u Orebic ili Trpanj za jednu noc na 07.08.2011. Hvala unapred
Dobri ljudi, pomagajte!
Prijateljica me u zadnji cas izigrala. Trebala je ponuditi/naci smjestaj na peljescu (u blizini Orebica, no moze i nesto dalje - da nije bas kod Stona) da bi u zadnji cas rekla da ne moze kod nje, sve bukirano i skupo itd itd... Kako nisam planirala placati punu cijenu smjestaja ostaje mi uzeti JEFTINIJU sobu za 2 osobe. A kako nisam niti nikad bila niti znam kako se cijene krecu molim vas za pomoc. Gledam na internetu da je najjeftinije 13 EUR/osoba. Kako citam vase komentare dobila sam dojam da se moze naci i mozda nesto jeftinije/bolje. Moze li mi neka dobra dusa od vas ukoliko zna neku informaciju ili je naisla na neki slican smjestaj na Peljescu, nesto preporuciti? Jer zovem cijeli dan, a ono nista i nista...
Datumi su 6.8.-14.8.
Hvala vam
mario_t
28.07.2011., 22:29
mali savjet ako netko zna, idem iz Orebića na Korčulu ali možda ostanem jedan dan, tj noć na Pelješcu, ima li netko prijedlog gdje ići, malo u unutrašnjost, što vidjeti i možda što izbjegavati :D, je li se netko penjao na Sv. Iliju?
meni se taj dio Jadrana čini prelijep... pa bilo kakav savjet - dobrodošao
euromania
30.07.2011., 22:35
mali savjet ako netko zna, idem iz Orebića na Korčulu ali možda ostanem jedan dan, tj noć na Pelješcu, ima li netko prijedlog gdje ići, malo u unutrašnjost, što vidjeti i možda što izbjegavati :D, je li se netko penjao na Sv. Iliju?
meni se taj dio Jadrana čini prelijep... pa bilo kakav savjet - dobrodošao
Nadam se da ne kasnim s odgovorom. Pretpostavljam da nećete ići trajektom Ploče - Trpanj nego okolnom cestom preko Pelješca. U tom slučaju svakako se zaustavite u Stonu i obiđite Stonske zidine i solanu. Ovih dana je počela berba soli. Nakon obilaska Stona nastavljate cestom prema Orebiću. Usput se možete okupati u Žuljani na južnoj strani ili recimo Sreseru na sjevernoj strani. Djeca će više voljeti Sreser a stariji Žuljanu. Poslije kupanje ćete ogladniti pa rezervirajte ručak u autohtonom restoranu obiteljskog domaćinstva Antunović u Kuni. Možete obići i crkvu Gospe Delorite i franjevački samostan u neposrednoj blizini Kune. Vratite se na glavnu cestu i dolazite u Potomje. S lijeve strane vam je vinarija Dingač, možete i kroz tunel do južnih padina Pelješca i lijepog pogleda na Mljet i Korčulu. Vratite se na glavnu cestu i nastavite prema Orebiću. Pelješac je iznimno gorski kraj tako da je i sama vožnja prilična atrakcija zbog lijepih pogleda, gustih borovih šuma, vinograda. Kada opet ugledate more s lijeve strane i savladate niz uzastopnih krivina zaustavite se na trenutak i uživajte u prekrasnom pogledu na Pelješki kanal, otoke Mljet, Korčulu i Lastovo, otočiće i planinski masiv Svetog Ilije. Proći ćete kroz Postup, vidjeti vinograde i stižete u Orebić. Dok čekate trajekt za Korčulu prošetajte mjestom, posjetite Pomorski muzej, zavirite u raskošne korte kapetanskih kuća ili posjetite crkvu Gospe od Anđela, franjevački samostan poviše Orebića, kapetansko groblje i najveću šumu čempresa u Hrvatskoj. Ako ćete se odmarati u samom gradu Korčuli još se možete vratiti na Pelješac i posjetiti mjesta Kućište i Viganj, brodicom ste preko za desetak minuta ili se popeti na Svetog Iliju, svakako u grupi i ranim jutarnjim satima. Možda se u Vignju zaljubite u surfanje ili kajtanje. Povratak na Korčulu brodicom David iz Kućišta oko 18h. Nemojte zaboraviti pogledati Morešku u Korčuli. U svakom slučaju želim vam ugodan boravak na najljepšem dijelu Jadrana.:top:
jabuka008
20.10.2011., 22:38
Kakva je situacija sa smjestajem u unutrasnjosti Peljesca. Da li mozda negdje postoje apartmani u sklopu poznatih vinarija ili njihovih restorana (Matusko, Dingac, ...)
Pozdrav svima.
Zanima me je li itko bio u hotelu Faraon - Trpanj (Pelješac).
Zanima me kakva je hrana u hotelu?
Hvala
I mene isto zanima kako je u Faraonu u Trpnju, prije nekoliko godina je na forumu napisano, da ga treba izbjegavati. Možda se to promijenilo ili još uvijek nije O.K.
Hvala!
goldietrickz
08.02.2012., 12:49
kratki video bicikliranja na Peljescu...
http://www.youtube.com/watch?v=fF5ccn2p7n0
nasmijanonebo
08.02.2012., 16:29
Viganj, ha?:D
goldietrickz
08.02.2012., 18:08
Viganj, ha?:D
jest.
uglavnom tu sam se najvise vrzmao bicom, pa gore do Nakovane i dolje do Lovista, tu rutu sam najvise radio.
Marmika
16.02.2012., 15:18
pozdrav svima,
molim par informacija.
pročitala sam cijeli topic i prilično sam sigurna da ovo ljeto želim na Pelješac.
imam klinca od 3,5 god i tražim idealno mjesto na Pelješcu za nas troje.
znači, treba nam smještaj uz pješčanu plažu (apartman ili hotel), hladovina, ne prevelika gužva, kakav restorančić, i sl.
molim prijedlog i savjet, kamo da se zaputimo :)
hvala,
nasmijanonebo
16.02.2012., 15:33
Pjescana plaza idealna za dijete je u samom Orebicu.
u zuljani ispred nekih kuca ima prekrasna tirkizna plaza sa vrlo sitnim sljunkom i pjescanim dnom, na krajevima te "gradske" plaze ima hlada (ne mislim na plazu Vucine nego na plazu ispred samih kuca:cerek:).
Žuljana :cerek:, imaš tu plažu ispred kuća u sred mjesta ali meni su draže Vučine i još nekoliko uvalica u blizini.Ali tu je samo privatni smještaj.Ako želiš hotel onda Orebić.
nasmijanonebo
17.02.2012., 08:45
i meni su Vučine draže, ali za klinca je bolja ona plaza ispred kuca, sitniji sljunak nego na samim Vučinama (tj. sredisnji dio plaze Vucine, rubni dijelovi je isto sitni sljunak).
Da, u Orebicu ima dobrih hotela(i malih obiteljskih isto) i bolji je izbor za malu djecu, jer ipak ima i ambulantu, veliki supermarket itd, preko puta je Korcula di je lijepo otici u obilazak grada a Zuljana ima samo mali ducancic..pa domaci idu po hranu u ston.
Iako i u Zuljani ima lijepih apartmana za rentanje uz samo more :cerek: (osobno znam vlasnike jedne takve kuce pa bila kod njih u posjeti).
Marmika
17.02.2012., 10:18
možeš li mi, molim te, dati nekakav kontakt od tih ljudi u Žuljani,ako znaš da iznajmljuju.
također, u Orebiću ima hlada na plaži? ima li pješčana plaža- za kanticu i lopaticu :) ?
nasmijanonebo
17.02.2012., 10:35
kontakt za Zuljanu mi je doma, pa cu iduci tjedan ti napisati.
ali nasla sam fotku te kuce na netu:
http://static.panoramio.com/photos/original/37624664.jpg
(veca kuca lijevo ispred cega su 2 palme je posta, a kuca di se rentaju apartmani je kuca lijevo).
a pogled na plazu ispred te kuce je ovakav:
http://v2.cache6.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/55562458.jpg?redirect_counter=2
(sitni sljunak ali stvarno je more takve boje)
U Orebicu je glavna plaza pjescana, zove se Trstenica, bas za kanticu i lopatu:D i ima hlada na toj plazi.
http://v15.lscache7.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/816461.jpg
na fotki izgleda kao da je guzva, ali ne brini, ta plaza je dugacka 1km pa je nacickano samo u "centru" plaze, ostatak plaze je vec manje ljudi.
ovako izgleda pijesak na toj plazi:
http://www.kroatienferienwohnungen.at/EasyEdit/UserFiles/Photos/apartmani-orebic-za-iznajmljivanje-trstenica/apartmani-orebic-za-iznajmljivanje-trstenica-1_800_600.jpeg (Trstenica)
ima jos puno plaza u Orebicu, sa skroz sitnim sljunkom i sa puno vise hlada (borovi i cempresi), ali ova plaza Trstenica je i pijesak a vidis da ima i nesto hlada.
Sam Orebic je prilicno mirno mjesto, i navecer isto. A ima dovoljno dugu setnicu uz more, dovoljno ducana, restorana.
Marmika
17.02.2012., 13:38
raj na Zemlji!
molim te svakako mi proslijedi kontakt :)
A ove kućice na Trstenici desno što se vide, to su apartmani :) ?
da nemaš slučajno i taj kontakt? :trio:
nasmijanonebo
17.02.2012., 15:01
te kuce kod plaze trstenica su privatne, sobe i apartmani koji se rentaju:mig:
za orebic nemam konkretan broj, ali mogu na netu naci brojeve tih kuca (znam po lokaciji)..budem u ponedjeljak, ovaj vikend me nema na netu.
raj na Zemlji!
molim te svakako mi proslijedi kontakt :)
A ove kućice na Trstenici desno što se vide, to su apartmani :) ?
da nemaš slučajno i taj kontakt? :trio:
Draga Marmika,
kucice desno na Trstenici je ugostiteljski objekt na plaži.
Međutim, u blizini plaže ima više apartmana za iznajmljivanje. A svakako dio kapaciteta je predstavljen na web site Turisticke zajednice Orebic, a i kontakt s vlasnicima apartmana preko te stranice je direktan, bez posrednika, pa ces vjerojatno na najlaksi nacin dobiti potrebne informacije i o apartmanima, a i o samome mjestu.
marinaaniram
19.02.2012., 09:46
hvala Vam puno svima,
nasmijanonebo čim prikupiš info, molim te proslijedi...
nasmijanonebo
21.02.2012., 13:03
Marmika, poslala sam ti na pm (privatne poruke) kontakt broj za onu kucu u Zuljani.
Ne mogu na netu pronaci informacije o makadamu od Potocina do Podobuca. Na karti je ucrtan ali san cuo da se ne moze autom izaci na asfaltiranu cestu u Podobucama. Kakav je taj makadam i do kud je prohodan autom od Potocina?
nasmijanonebo
07.03.2012., 15:45
kad se ide kroz tunel od potomja prema potocinama, imas 2 kraka-jedan prema dingacu i boraku a drugi krak prema potocinama..lani su dovrsili asfaltiranje prema dingacu i boraku (isla sam osobno) a prema potocinama sam vidjela da je kao jedan dio asfalitran..ali od potocina do podobuca mislim da jos nije asfaltiran i da to jos nije bilo u planu..to ti je dosta uska cesta, samo jedan auto moze proci u jednom smjeru (tj. tesko je mimoici se s autom iz suprotnog smjera)..potrebna je oprezna voznja.
nasmijanonebo
08.03.2012., 15:30
Vixo, provjerila sam danas ortotopografske karte i ispada da ne mozes makadamskom cestom iz potocina doci do asfalitrane ceste podobuce..kod podobuca ta makadamska cesta je toliko uska da se ne moze autom. morat ces iz podobuca do potocina ici ipak okolo (preko potomja).
Puno hvala! Šteta što ga nisu spojili, skratija bi se put prema Potomju. Danas san sazna da je to zbog 100m ceste za koju nisu mogli kupit zemljište.
bambushouse
27.03.2012., 07:41
Kulturno ljeto Orebić & ljeto mladih Orebić 2012.
za sada ovako stvari stoje :
02.07. Pivači KUD-a Cambi
15.07. TBF
21.07. White party whit Loco BabyJackmill
27/28.07. Susret klapa Orebić 2012
30.07. JOLE
02.08.Marijan Ban- I-Diktatori
05.08. KUD Jedinstvo
06.08. Gustafi
trokutići
31.03.2012., 18:22
Pozdrav svima,
zanima me imaju li kampovi u Žuljani (i okolici) parcele sa strujom?
toniv70
07.05.2012., 08:37
Pozdrav svima! Htio bih pitat poznavaoce Orebića i okoline par stvari. Kako je najjednostavnije otić na izlet u Dubrovnik iz Orebića,dali ima bure ljeti i koliko je more toplo u sedmom mjesecu,s obzirom na malu djecu, i na plaži Trstenica da li je i u vodi sitan šljunak ili kamen? Hvala!
iz orebica do dubrovnika ima bus, onaj lokalni sta vozi, ja mislim da ima jedan dnevno.. a imas opciju kombijem, ljudi voze transfere, to je puno brze a cijena karte je ista. ja sam se vec okupala za 1 maja, i more je vec poprilicno toplo, tako da ne brini, u 7.misec ce bit odlicno. orebic ima lipe plaze za dicu, orebicke plaze su ponos mista
nasmijanonebo
07.05.2012., 08:53
u Trstenici je u vodi pijesak, tj. plaza je dugacka pa je cijeli obalni dio plaze pijesak i veci dio u moru je isto pijesak.
Na toj plazi zna more biti toplije i brze se ugrijati nego na drugim plazama (bas zbog pijeske). Sto se tice bure, ne mozemo biti prognosticari, ali nema tamo bure nista vise nego drugdje na Jadranu. Ali svako popodne puse maestral, ali lagani maestral koji dobro dodje kad je vruce.
Izlet do Dubrovnika-ima putnicki autobus koji svaki dan ide do tog grada, ali da li ima organiziran izlet, ne znam, to bi trebalo provjeriti u TZ Orebic.
toniv70
07.05.2012., 09:02
Hvala na brzom odgovoru Rambla i Nasmijanonebo! Odlučili smo se za Orebić,sad samo treba točno odredit datum u sedmom mjesecu. Inače kojim je putem najbolje doć iz Slavonije?
priko bosne, ujedno i najjeftinije... mozes i autoputom do ploca, sta je skuplja varijanta i onda dalje priko peljesca kopnom ili vatas trajekt ploce - trpanj i onda je od trpnja do orebica jos 20 minuta
Hvala na brzom odgovoru Rambla i Nasmijanonebo! Odlučili smo se za Orebić,sad samo treba točno odredit datum u sedmom mjesecu. Inače kojim je putem najbolje doć iz Slavonije?
Slavonski Brod - Sarajevo - Mostar - Metković - Ploče
Iz Ploča trajekt za Trpanj
Od Trpnja do Orebića ej nekih 20 minuta autom.
nasmijanonebo
07.05.2012., 10:46
iz kojeg dijela slavonije? i to igra razliku..Preko Slav. Broda bih preporucila samo ako si iz ist.slavonije, tj. iz s. broda i istocnije.
ako si zapadnije od S. Broda ili sjevernije od N. gradiske onda preporucujem drugu rutu.
Bos. Gradiska- Banja Luka, Jajce - G. Vakuf-Bugojno-Kupres - Tomsilavgrad - Posusje -Imotski - Capljina - Metkovic.
Iz Metkovica- 1) ako cete na trajekt Ploce-Trpanj onda do Ploca pa na trajket do Trpnja pa autom do Orebica. ili
2)ako necete na trajekt onda iz Metkovica ipreko Neuma i preko Stona kroz cijeli Peljesac do Orebica.
toniv70
07.05.2012., 11:43
Istočna Slavonija je u pitanju pa sam gledao rutu preko Sl. Šamca pa dalje Zenica,Sarajevo...A od Metkovića možda preko Ploča pa trajekt,kako bi izbegli Neum i ponovo granicu,i cijeli put preko Pelješca.Da li je gužva na trajektu za Trpanj?
nasmijanonebo
07.05.2012., 12:06
Vikendom zna biti guzva, tj. subota je kriticna. Radnim danom nije problem, ionako vozi vise trajekata dnevno. :mig:
A ako ces preko Neuma, to nije nikakav problem-najlaksi drz. prijelaz iz Hrvatske, cesto i samo prodjes kroz granicu a da nista i ne pitaju.:mig:
toniv70
08.05.2012., 14:33
Dobio sam dosta dobru ponudu iz Trsteničke ulice u Orebiću,kakva je to lokacija,da li neko zna?
to je ja mislim ova glavna cesta kroz orebic, vjerovatno ti je taj smjestaj uz tu cestu. gledaj, orebic ima problem prometa, prije je to bilo malo misto uz obalu i cesta je bila odma povise mista, a sad se to iznad ceste toliko nagradilo, a drugu cestu nisu izgradili... i to sta je trajekt za korculu u centru mista mu ne pomaze bas, dosta je guzvovito... ali imaju lipu setnicu uz obalu, plaze prikladne za dicu, centar koji je zatvoren za promet priko lita. dakle, vjerovatno je to jedan od apartmana uz glavnu prometnicu od koje se za dvi minute spustis pjeske do mora
nasmijanonebo
08.05.2012., 15:51
orebic je razvucen u duzinu pa trajektno pristaniste uopce ne smeta orebicu, da ne bi covjek dobio krivi dojam da je pristaniste nasred glavne plaze:D a nije, bez brige.
ma orebic nije tako guzvovit kao drugdje, dapace..peljesac jos ima najmanje guzve od ostatka jadrana :cerek:(ne racunam otoke di se ne moze autom)..i nikad nije toliko prometno u trstenickoj. ima ali slabo. najvise prometa prodje kad stigne trajekt iz korcule pa auti prodju kroz orebic da idu dalje.
toniv70
08.05.2012., 17:11
Verovatno ima i ambulante i ljekarne u Orebiću,ali gde ima blizu neka veća bolnica?
ne bi se slozila da ne smeta trajektno pristaniste, zbog cepa koji stvori na trajektu za korculu misli ga se pribacit u perlu, posli orebica. ipak je trajekt svaku uru i svaki je liti pun puncat. ali slazem se da nije cili peljesac na nivou ostatka jadrana sta se guzve tice... ambulantu i ljekarnu ima, naravno, tu nema brige... sta se tice bolnice, svi hitniji slucajevi idu za dubrovnik ili split
toniv70
08.05.2012., 17:43
Vlasnik kaže da je ispod nogometnog igrališta...
e to ti je super, to je ono igraliste do skole, jel? to je ispod ceste, lipa pozicija
bela flor
08.05.2012., 18:09
2)ako necete na trajekt onda iz Metkovica ipreko Neuma i preko Stona kroz cijeli Peljesac do Orebica.
ovim putem se ispusti duša :)
nasmijanonebo
08.05.2012., 20:44
Rambla, valjda mislis na Pernu, a ne Perlu? a pa to ce produziti put trajektu, a i treba napraviti pristaniste u PErni za trajekte, nije to tako jednostavno.
Ma redovi su samo u petak popodne i u subotu i to samo u spici sezone, pa je to skroz ok. Ja svake godine picim za Korculu i nikad nisam vidjela taj cep.
A sto se tice ambulante, hitnu ima i Korcula koja ima dom zdravlja a doslovno je preko puta Orebica, a u DBK i ST se ide za vaznije slucajeve koje Korcula nemre rijesiti. Iako sad i Korcula ima problema sa nekom opremom.
Bez brige, Orebic ima i supermarkete i ljekarnu itd..nije to tako malo selo da nema nista. Do prije par godina nije imala benz.pumpu, sad ima, na ulazu u grad. Sva sreca jer mi je bilo apsurdno da Orebicani sa kanistrima idu preko do Dominca po benzin:D.
da, da, Perna... a eto to je plan, kao i radit cestu jos jednu u orebicu povise zadnjih kuca koja bi se spajala na trajektnu. morat ce, jer orebic po statistikama ima velik porast stanovnistva.
bambushouse
08.05.2012., 22:46
Vlasnik kaže da je ispod nogometnog igrališta...
to ti je super lokacija...od plaze Trstenica imas 100 m, pa i ulica se zove Trstenička...ispod igrališta ti je što znači da nema prevelikoga prometa oko iste...u mistu imaš ambulantu i ljekarnu a najbliža bolnica je u Dubrovniku.
Evo ti link di je otprilike tvoj smještaj karta (http://g.co/maps/cq953) desno od igrališta je trstenička a jos malo desno je plaža.
Još možeš naći dosta informacija na TZ Orebić (http://www.visitorebic-croatia.hr/)
i jedan video da ga ne tražiš video (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8XddnPAgMzg)
toniv70
09.05.2012., 09:58
Koliko je vjetrovito u Orebiću,pošto vidim da su surferi tu glavni,valjda se može i kupat.
e viganj je centar surfera u nas... u kanalu izmedju peljesca i korcule imaju dobar vitar... al ne brini, stvarno ti je orebic super sta se tice kupanja i male dice, meni su necaci svaku godinu dole i stvarno se izgustaju.
nasmijanonebo
09.05.2012., 11:26
surferi su u Vignju i Kucistu-mjestima par km od Orebica.
u samom Orebicu nije vjetrovito, ali svako popodne vrlo lagano puse maestral koji je osvjezavajuci kad je vruce (lakse se izdura vrucina:mig:).
Verovatno ima i ambulante i ljekarne u Orebiću,ali gde ima blizu neka veća bolnica?
Bolnica je u Dubrovniku.
Ima ljekarna u Orebicu, ima i doktor ali je laboratorij ako se ne varam u Korculi.
Gle, toniv, ides na jug Hrvatske, ne u neku nepoznatu egzoticnu zemlju :) Nije ti to bas tak komplicirano.
nasmijanonebo
09.05.2012., 12:45
dom zdravlja korcula ima ginekologiju, internistu, kardiologiju, pedijatriju itd..pa ako bude frka neka, ide se tamo a za opasnije slucajeve Dubrovnik.trajket ide skoro svakih sat vremena izorebica do korcule a vozi se 15 min..i dom zdravlja je blizu trajektnog pristanista (15 min hoda)
budi bez brige.
noklica
12.05.2012., 08:41
Pozdrav.. Mi smo inače ulogoreni na srednjem Jadranu, no prošle godine smo odlučili potegnuti na jug i oduševili se jugom.. Ove godine smo definitivno odlučili da bi na Pelješac, jer nam se činio prekrasan.. gledala sam i malo slike i oduševila se. Želim samo da mi što manje ljudi po plaži sjedi nad glavom, da mogu parkirati autom i plažu posjetiti pješice, s obzirom da imam 2 klinca od 2,5 i 4g koji su najveći obožavatelji mora i plivanja i vrlo druželjubivi, pa bi negdje gdje se je obiteljska atmosfera... Dakle, trebam info gdje je najljepše, gdje je more stvarno toplo (jer kod nas je npr na južnoj strani otoka uvijek hladno more, a puše većinom maestral)... tako da pliz, svaki savjet je dobrodošao.. Nisam toliko opterećena potrebom da imam liječnika iza ugla.. Da li možda znate kako se kreću cijene smještaja?
nasmijanonebo
14.05.2012., 07:57
Pozdrav.. Mi smo inače ulogoreni na srednjem Jadranu, no prošle godine smo odlučili potegnuti na jug i oduševili se jugom.. Ove godine smo definitivno odlučili da bi na Pelješac, jer nam se činio prekrasan.. gledala sam i malo slike i oduševila se. Želim samo da mi što manje ljudi po plaži sjedi nad glavom, da mogu parkirati autom i plažu posjetiti pješice, s obzirom da imam 2 klinca od 2,5 i 4g koji su najveći obožavatelji mora i plivanja i vrlo druželjubivi, pa bi negdje gdje se je obiteljska atmosfera... Dakle, trebam info gdje je najljepše, gdje je more stvarno toplo (jer kod nas je npr na južnoj strani otoka uvijek hladno more, a puše većinom maestral)... tako da pliz, svaki savjet je dobrodošao.. Nisam toliko opterećena potrebom da imam liječnika iza ugla.. Da li možda znate kako se kreću cijene smještaja?
Zuljana bi bila dobar izbor jer je jako mirno a plaze predivne..ali more tamo zna biti hladnije nego drugdje na Peljescu. I mora se u vecu nabavu hrane do Stona ili Orebica, jer je slaba opskrba u Zuljani.
Trpanj - malo mirno mjesto, ali ima lijepe plaze (ovisi u kojem dijelu Trpnja je smjestaj) i povoljan smjestaj i nema turisticke guzve:mig:. Jedini eventualni minus Trpnja je sto je to na sjevernoj strani Peljesca pa ranije zađe sunce. Ima lijecnika (radi samo jednu smjenu). More zna biti toplo:cerek:
Orebic isto ima krasne plaze (Orebic je dugacak pa ima i veliku dugacku plazu pjescanu i puno manjih sitnosljuncanih plaza) i isto je mirno..Preko puta je grad Korcula do koje je zgodno otici na izlet brodicem.
Zuljana bi bila dobar izbor jer je jako mirno a plaze predivne..ali more tamo zna biti hladnije nego drugdje na Peljescu. I mora se u vecu nabavu hrane do Stona ili Orebica, jer je slaba opskrba u Zuljani.
Trpanj - malo mirno mjesto, ali ima lijepe plaze (ovisi u kojem dijelu Trpnja je smjestaj) i povoljan smjestaj i nema turisticke guzve:mig:. Jedini eventualni minus Trpnja je sto je to na sjevernoj strani Peljesca pa ranije zađe sunce. Ima lijecnika (radi samo jednu smjenu). More zna biti toplo:cerek:
Orebic isto ima krasne plaze (Orebic je dugacak pa ima i veliku dugacku plazu pjescanu i puno manjih sitnosljuncanih plaza) i isto je mirno..Preko puta je grad Korcula do koje je zgodno otici na izlet brodicem.
Ja bih dodala i Kuciste (sto je ionako nedaleko od Orebica i zapravo gotovo sve vrijedi isto, minus prakticnost Orebica plus romanticno selo)
I Loviste gdje sam prvi put bila prosle godine (a toliko puta na Peljescu)--ne znam kako je za odsjesti jer sam bila samo jedan dan, ali mi se mjesto bas svidjelo.
Orebic je svakako najprakticniji.
Osobno, meni je mikroklima u Orebicu/Korculanskom kanalu puno ugodnija no na trpanjskoj strani--tamo nema vjetra i zna biti toplo i vlazno, sto mi je prilicno neugodna kombinacija.
Drugo mjesto koje mogu noklici preporuciti na malom jugu s klincima je Lumbarda na Korculi--tamosnje pjescane plaze su jako zgodne za malu djecu, sve je dosta blizu, pristojno je opskrbljeno i blizu je Korcule da sto vise zatreba.
nasmijanonebo
14.05.2012., 12:07
Trpanj vruc i vlazan?
Nije bas tako.
A Kuciste preporucujem surferima, ne bas maloj djeci. Treba gledati i na to da plaze budu pogodne za djecu a Kuciste nije zgodno jer precesto puse tamo.
Loviste nema bas nekih plaza u samom mjestu. :mig: Ima lijepih plaza ali ima za hodati ohohoho i to neuredjenim stazama.
Trpanj vruc i vlazan?
Nije bas tako.
A Kuciste preporucujem surferima, ne bas maloj djeci. Treba gledati i na to da plaze budu pogodne za djecu a Kuciste nije zgodno jer precesto puse tamo.
Loviste nema bas nekih plaza u samom mjestu. :mig: Ima lijepih plaza ali ima za hodati ohohoho i to neuredjenim stazama.
Pa ja sam zapravo zadnji put (prosle godine) i bila s vrlo malim djetetom, 15 mjeseci--a inace sam godinama dolazila prvo u Trpanj, kasnije u Orebic i Pernu.
Ali ok mi zivimo na Novom Zelandu i mozda su mi kriteriji za vjetrovito (i sto je pogodno za surfing!) i vruce postali malo drukciji :D
Inace meni su plaze u Lovistu ok--nije mi prekrasna plaza u mjestu, ali mi se samo mjesto toliko svidjelo da me nije smetalo (a ionako najljepse plaze i nisu po mjestima).
Slazem se da je Orebic/Trstenica najprakticniji.
Biberlee
20.05.2012., 20:18
Mi smo prošle godine bili na Pelješcu, po preporukama prijatelja, a i ovog foruma, pogotovo Nasmijanog neba :cerek:
Moram ispraviti veliku nepravdu, naime, zaboravila sam napisati svoje dojmove!
Nismo išli trajektom, vozili smo se preko cijelog Pelješca i to je najdivnija vožnja koju sam ikad imala! Od Stona i njegovih zidina, pa se spuštate sasvim dolje na nivo mora, vozite se uporedo uzgajalištima školjki...pa se onda penjete na drugu stranu, odakle puca krasan pogled na Mljet i otvorenu pučinu... pa u unutrašnjosti, znate da je more oko vas, osjećate miris ali sve što vidite su maslinici i vinarije :cerek:
Bili smo u Trpnju, i jedino što mi je smetalo bio je loš smještaj. Išli smo naslijepo, bez rezervacije i sve što je bilo slobodno su bile zastarjele sobice sa lamperijom, užasno vruće (i pored toga što u Trpnju ima vjetra!!) i loše namještene a još užasnije skupe. To je greška koju ćemo, nadam se, ove godine ispraviti.
Inače, more u Trpnju je znatno hladnije od, recimo, Orebića. Nas dvoje, smo, doduše zimogrizi koji u vodu ulaze po 10 minuta :D ali u Orebiću nam uopće nije bilo hladno. Vjetra ima, pogotovo u Trpnju, ali smo to i očekivali. Glavna plaža u Trpnju je jako lijepa, šljunčana, a mi smo se kupali u jednoj uvalici koja je od podne bila u hladu, što je bilo izvrsno - ormor za poželjeti - mirno, hlad (izrazito sam svijetloputa i ne sunčam se), čitanje knjige pa šetnja na kaficu dok je najveća vrućina. Stvari niko i ne pogleda a kamoli da ih dira :)
Izrazito nam se svidio klub Jabuka, za dobar večernji provod, u starom dijelu grada.
Ove godine mi je želja posjetiti Žuljanu, uz izlet na Mljet i Korčulu. I barem jedno popodne odvojiti za kupanje na plaži Papratno :cerek:
Nismo išli trajektom, vozili smo se preko cijelog Pelješca i to je najdivnija vožnja koju sam ikad imala! Od Stona i njegovih zidina, pa se spuštate sasvim dolje na nivo mora, vozite se uporedo uzgajalištima školjki...pa se onda penjete na drugu stranu, odakle puca krasan pogled na Mljet i otvorenu pučinu... pa u unutrašnjosti, znate da je more oko vas, osjećate miris ali sve što vidite su maslinici i vinarije :cerek:
i mi bili u Trpnju prosle godine...autom...sve je o.k. krenulo dok nije zagrijalo sunce....pa Trpanj nikad da dodje...pa guzve tam u Neumu....ti u autu a dolje vidis ljude kak se kupaju...za popizdit...pa onda voznja po Peljescu...vozis se prvo iza nekog slepera...trubis i nikak da ti se makne...onda se jedva jedvice makne ili ga uspijes zaobic...kad tamo ceheki sa kampkucicom...opet truba radi al ceheki ne hebu pol posto...kolona iza njih ima 20 auta sigurno :rofl:...za nas kontinentalce jaaaako daleko Peljesac....ne kuzim kak se poljakima da vozit tako daleko :ne zna:
Pa voze se i nizozemci, a i ukrajinaca ima barem ako je suditi po tablicama...
dakle, stvar je očita da se radi o kulturi kampiranja a ne o nadrkanoj vožnji autom na odmoru gdje ćeš trubiti svima da ti se maknu samo zato da tvoja guzica prođe prva. :p
Možda da ugradiš sirenu na krov auta? ili da promjeniš način prijevoza?
Stvar je i u tome što ste zabrijali da ćete takav put pregrmiti u jednom danu a ne u dva pa bi sve bilo kul...odmor na plitvicama ili negdje bilo gdje uz cestu, pa makar i u autu svakom pravom kamp maheru nebi trebao biti neki svecki problem. :)
nasmijanonebo
21.05.2012., 14:38
u jednom kampu na peljescu (minijaturni kamp) je kraj naseg satora bio jedan rus koji je potegao kamper cak iz moskve:eek::D
e ako se njemu dalo..
na peljescu ima masovno po kampovima nizozemaca i francuza.
dakle, stvar je očita da se radi o kulturi kampiranja a ne o nadrkanoj vožnji autom na odmoru gdje ćeš trubiti svima da ti se maknu samo zato da tvoja guzica prođe prva. :p
:lol: crni...a zasto je tebe to tak pogodilo :ne zna:...pa odma vrijedjanje nadrkan,guzica :ne zna:...kultura kampiranja ili ne ,ako je iza tebe kolona od desetak i vise vozila ,onda ces se nakon nekog vremena kulturno maknut sa strane da promet tece normalno ili :ne zna:....il cu ti ja potrubit il onaj iza mene tak svejedno...ili jos gore kaj ti se moze desit da se namjeris na jos nadrkanijeg pa ce stat ispred tebe ,pa da vidis onda kak rade trube ... ali to nije tema Peljesca kak ko vozi ,vec sam samo htio prikazat i onu drugu sliku voznje Peljescom pogotovo za nas kontinentalce kad vec jedva imas otvorene oci...tu si u pravu...meni je ovo drugi put da sam bio na Peljescu i uvijek krivo isplaniram vrijeme...dobro je da nisam krenuo za Dubrovnik :rofl:...bilo bi drz-daj-nedaj po cesti :lol:
Biberlee
21.05.2012., 16:16
Mi smo do Trpnja krenuli iz Zenice, išli smo u ponedjeljak ujutro i došli za nekih 6-7 sati. Uopšte nije bilo gužve, možda smo imali sreće, možda smo imali dobar tajming. Ljudi su različiti, moj momak obožava vožnju vijugavim putevima tako da smo oboje uživali čak i u putu (tada smo imali Fiestu staru 20tak godina :zubo: )
Stojim iza svojih riječi da je vožnja Pelješcem divna, mi jednostavno nismo dopustili da nam išta pokvari dan... :kava:
Stojim iza svojih riječi da je vožnja Pelješcem divna, mi jednostavno nismo dopustili da nam išta pokvari dan... :kava:
super vama..ali sam ja zato lijepo za nazad sjeo na trajekt pa do Ploca trajektom :rofl:...da opet ne moram trubit :rofl:
bambushouse
10.06.2012., 08:32
Izbor događanja ovoga ljeta u OREBIĆU:
02.07.2012. koncert klape Cambi
15.07.2012. TBF
21.07.2012. Loco Baby & Nemax Jackmill
28. i 29.07.2012. Susret klapa
30.07.2012. Jole
02.08.2012. Noć peljeških jedara uz Marijana Bana i Diktatore
05.08.2012. Folklorna večer uz KUD"Jedinstvo" Split
06.08.2012. Gustafi
08.08.2012. DJ Jean Marie Kone & Manu LoKole
10.08.2012. Noć peljeških vina i Mladen Grdović
22.08.2012. Bye Bye Summer party
SunceSa
14.06.2012., 11:04
Pozdrav dragi forumasi....ove godine prvi put idem na Orebic sa deckom (dolazimo iz Capljine), tacnije prvi put na Peljesac, prije smo se uvijek zadrzavali oko Makarske jer nam je puno blize al nakon citanja vasih komentara o Peljescu jednostavno moramo ga posjetiti :) Dobili smo ponudu za smjestaj u ulici Josipa Bana Jelacica, gledajuci sliku (kartu) gdje je oznacena lokacija jedino mogu zakljuciti da se nalazi lijevo od pristanista trajekta (gdje se cesta spusta do plaze i pravi polukrug i prelazi u ulicu Dr. Franje Tuđmana) :) mene sad zanima kakva je lokacije, kakve su plaze na tom dijelu i je li daleko centar (prvenstveno prosetat pjeske), ima li sta zanimljivo u blizini (restorani, kafici, merketi..)..?? sve informacije su dobro dosle :)
bambushouse
14.06.2012., 23:44
Pozdrav dragi forumasi....ove godine prvi put idem na Orebic sa deckom (dolazimo iz Capljine), tacnije prvi put na Peljesac, prije smo se uvijek zadrzavali oko Makarske jer nam je puno blize al nakon citanja vasih komentara o Peljescu jednostavno moramo ga posjetiti :) Dobili smo ponudu za smjestaj u ulici Josipa Bana Jelacica, gledajuci sliku (kartu) gdje je oznacena lokacija jedino mogu zakljuciti da se nalazi lijevo od pristanista trajekta (gdje se cesta spusta do plaze i pravi polukrug i prelazi u ulicu Dr. Franje Tuđmana) :) mene sad zanima kakva je lokacije, kakve su plaze na tom dijelu i je li daleko centar (prvenstveno prosetat pjeske), ima li sta zanimljivo u blizini (restorani, kafici, merketi..)..?? sve informacije su dobro dosle :)
Što se tiče lokacije to je individualna stvar kakva je...plaže imaš šljunčane ispod Hotela Indijan Indijan (http://www.hotelindijan.hr/) i Hotela Bellevue HTP Orebić (http://www.orebic-htp.hr/index.php?lang=hr). Pješčana plaža je na skroz drugom kraju mista možda 2 km od tebe. Riva ti je blizu možda 10 min pješke. Restorana i marketa ima na svakome koraku o tome se nemoraš brinut... evo ti i karta mista pa možeš sama vidit plan mista (http://visitorebic-croatia.hr/Content/multimedija/download/16_Plan%20grada%20-%20Orebic%2020122.jpg)...a moram i ja tebe pitat jedno pitanje: jesi li išta od ovoga pitala potencijalne domaćine odnosno ljude koji će ti iznajmit apartman?
SunceSa
15.06.2012., 08:00
Naravno da jesam, al znas kakvi su domacini svi samo puni hvale za sve pa sam samo htjela jos malo objektivnijeg misljenja :) kakve su cijene u marketima i kaficima, jel puno skuplje...i jos nesto nadam se da ima restorana koji ne nude samo morske specijalitete jer mi je decko pravi kontinentalac i nije neki ljubitelj ribe i ostale morske hrane pa ako neko zna neki za preporucit ? :)
Naravno da jesam, al znas kakvi su domacini svi samo puni hvale za sve pa sam samo htjela jos malo objektivnijeg misljenja :) kakve su cijene u marketima i kaficima, jel puno skuplje...i jos nesto nadam se da ima restorana koji ne nude samo morske specijalitete jer mi je decko pravi kontinentalac i nije neki ljubitelj ribe i ostale morske hrane pa ako neko zna neki za preporucit ? :)
Orebic nije neko fancy mjesto i kafici su tako prosjecne cijene, nista posebno.
Ja restoranima nisam bas bila impresionirana (imas i mesnih jela inace ne brini) :ne zna: ali ima jedna simpa pizzerija pristupacnih cijena kojoj se sad ne mogu sjetiti imena, nedaleko od Trstenice (pjescana plaza) uz setnicu uz more, ima lijepu nadsvodjenu terasu uz more, pristojne pizze i salate i vrlo ljubaznu poslugu. Mi smo tamo dosta cesto navracali.
SCHNITZER
15.06.2012., 11:20
i mi bili u Trpnju prosle godine...autom...sve je o.k. krenulo dok nije zagrijalo sunce....pa Trpanj nikad da dodje...pa guzve tam u Neumu....ti u autu a dolje vidis ljude kak se kupaju...za popizdit...pa onda voznja po Peljescu...vozis se prvo iza nekog slepera...trubis i nikak da ti se makne...onda se jedva jedvice makne ili ga uspijes zaobic...kad tamo ceheki sa kampkucicom...opet truba radi al ceheki ne hebu pol posto...kolona iza njih ima 20 auta sigurno :rofl:...za nas kontinentalce jaaaako daleko Peljesac....ne kuzim kak se poljakima da vozit tako daleko :ne zna:
Zamisli ti ovih bezobraznih "ceheka"!?, oni s kampicama idu na more, voze se koliko mogu i još se oglušuju na sirene..., ma bezobrazluk neviđeni!...:504:
Razmisli da godišnji uzmeš u rano proljeće ili kasnu jesen i umjesto na more fino na - Grobnik!
Tamo nema ni kamp kućica, ni šlepera, a i krug se da relativno brzo proći, a da ne govorimo koliko je bliže i jeftinije...:mig:
lalinjo
15.06.2012., 12:45
Ako kome treba preporuka za smjestaj na pp! Mjesto je Viganj, cca 5 min od Orebica, kuca je 5 metara od mora...idealno za sportsku vrstu odmora, biciklo, planinarenje, setnja, rolanje i neizbjezno jedrenje na dasci. Ja sam prije 3 godine uzela tecaj jedrenja i fenomenalno je...od tada jedrim gdje stignem. Za djecu je po meni isto ok ako ne smeta malo vjetra koji pirka!!! Pozz
euromania
18.06.2012., 01:53
Za dečka kontinentalca moja preporuka je autohtoni restoran obiteljskog gospodarstva Antunović u Kuni. Nije daleko. Ne znam kakve su cijene ali konoba je super.
https://plus.google.com/photos/113564581949358654419/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/113564581949358654419/albums/5221038755733488545/5221065817159692162
SunceSa
20.06.2012., 11:48
Veeeliki sam ljubitelj lignji, naravno onih sa zara i dobro pripremljenih :) ako znate gdje imaju dobre za klopu preporucite :D
i da...hvala za sve prethodne info :)
djdrale
21.06.2012., 12:00
Pozdrav,
zamolio bih Vas ako neko ima kontakt neke osobe koja u Zuljani izdaje mini studio sa bracnim krevetom, hladnjakom i kupatilom. Podrazumijeva se da je cisto!
Cijena: ne vise od 30EUR
Hvala
euromania
27.06.2012., 17:35
Veeeliki sam ljubitelj lignji, naravno onih sa zara i dobro pripremljenih :) ako znate gdje imaju dobre za klopu preporucite :D
i da...hvala za sve prethodne info :)
Babilon je solidan restoran koji nudi i mesne i riblje specijalitete po povoljnim cijenama. Sigurno imaju i vama omiljene lignje. Nalazi se u blizini crkve Pomoćnice kršćana nedaleko od vašeg apartmana. Obavezno obiđite sjevernu stranu Pelješca. Mislim na uvalu Divna koja je jedna od najljepših na Jadranu.
Blessy1230
05.07.2012., 21:19
Trpanj,izuzetno mirno lijepo mjestašce,idealno za odmor,fantastičan dodir sa prirodom i divljinom,noćno glasanje čagljeva,meni fascinantno.Iz Orebića za 15 kuna se preveyete brodicom na Korčulu,iz Korčule imate katamaran za Hvar,tako da imate priliku ako odete na Peljšac,mogo toga vidjeti i običi,a ne baš puno potrošiti novaca.Toliko je lijepo da razmišljam o preseljenju tamo.
Prije dvije godine sam bio u Orebicu, i u apartmanu u kojem smo boravili bio je veliki problem sa vodom, kad nam je bilo najpotrebnije poslije plaze da se tusiramo vode nije bilo...domacin nam je rekao da je to jedan od problema Orebica, pa me zanima da li se nesto promijenilo/rijesilo po tom pitanju jer sam ove godine ponovo odlucio da posjetim taj predivni grad i meni jedne od drazih plaza na Jadranu :D
Prije dvije godine sam bio u Orebicu, i u apartmanu u kojem smo boravili bio je veliki problem sa vodom, kad nam je bilo najpotrebnije poslije plaze da se tusiramo vode nije bilo...domacin nam je rekao da je to jedan od problema Orebica, pa me zanima da li se nesto promijenilo/rijesilo po tom pitanju jer sam ove godine ponovo odlucio da posjetim taj predivni grad i meni jedne od drazih plaza na Jadranu :D
Ja sam zadnjih put bila prosle godine i nikakvih problema s vodom nije bilo.
kako često ide brodica/trajekt do korčule i koja je cijena u oba pravca?
Ja sam zadnjih put bila prosle godine i nikakvih problema s vodom nije bilo.
E super, nadam se da su rijesili taj problem, jer stvarno volim peljesac i ne bi da mi opet to pokvari odmor...
I jos jedno pitanje cisto da provjerim: znate li da li su cijene u svim Konzumovim prodavnicama iste (na kontinentu i u Orebicu), po meni bi trebale biti al ne kosta provjeriti :D
bambushouse
11.07.2012., 11:57
znate li da li su cijene u svim Konzumovim prodavnicama iste (na kontinentu i u Orebicu), po meni bi trebale biti al ne kosta provjeriti :D
Po pričama ljudi s kontinenta, u nas u Orebiću je skuplje...neznam kako i što samo čujem priču
ima li neko provjeren info? :)
Hitnoća
11.07.2012., 14:48
Ljudi pomagajte!
Nedavno sam prvi put čula za Žuljanu, a kad sam vidjela slike, počela sam je sanjati. Čini mi se da je ona baš idealno mjesto za odmor, koji tražimo suprug i ja. Najbitnije mi je da ne "putujem" do plaže tri dana (do 5 min hoda mogu tolerisati:P), da ima hlada, da se ima gdje blizu popiti kafica i da na plaži nije ogromno kamenje. Naravno da je apartman/soba uredna i čista, i po mogućnosti da postoji internet. I naravno ukoliko bih mogla za ovaj raj izdvojiti od 30-35 e za 2 osobe na dan početkom 8 mjeseca.Već sam čačkala po netu i sve je poprilično skupo, a obzirom da nikada nisma bila tamo, ne znam stvarnu situaciju. Poprilično me strah ići bez rezervacija, jer baš idemo da se odmorimo, bez stresa, galamei hodanja. Čistauživancija uz knjigu, sunce i kafu. Čitala sam da je također lijepo i u Orebiću, Trsteniku, Trpnju, ali nažalostne znam kome vjerovati, obziorm da ima različitih mišljenja i doživljaja. Ukoliko neko izdaje ili zna za nekoga ko bi nam mogao pružiti nešto slično bila bih jako zahvalana, kada bi mi proslijedio kontak broj... Hvala lijepo i pozdrav.
nasmijanonebo
11.07.2012., 16:15
imam doma broj od Zuljane, divna kuca, uz samo more i pgoled iz apartmana je:cerek:. ne znam cijenu, ali ne kosta da pitate kad vam dam broj.
Trpanj je isto mirno mjesto, isto lijepa plaza (ima ih vise, najveca je najljepsa, sljuncana, mirna, ima kafic..do starog centra ima 5 minuta, do rive uz more 15 min hoda uz more ili po cesti (2 solucije).u samom gradu ima jos jedna veca sljuncana, ispod hotela faraon.o, sl. ako bas hoces da ti je kuca uz ovu najvecu plazu (to je najmirniji dio Trpnja)onda bi trebalo otici uz onaj dio Trpnja prije kampa Vrila (jer je ta plaza neposredno do kampa Vrila taman za tebe!)..ne mogu se sjetiti trenutno kako se ta plaza zove.
Orebic-isto ima lijepe plaze..ali moja preporuka je prvo Zuljana, pa Trpanj..Trstenik-nema hlada na plazi i zna biti prenatrpano. Zuljana ima ogromnu plazu Vucine, plus duz mjesta bezbroj plaza te jos vise plazica itd..stvarno veliki izbor plaza.
SunceSa
12.07.2012., 08:32
Uskoro stizemo u Orebic :) posto dolazimo autom, planiramo obici sto vise Pelješca, posjetiti Viganj, Kuciste, Loviste, mozda jedan dan na kupanje na plazu Divna i mozda jos neka mjesta jer mi sve izgleda prelijepo a nikad nisam prije bila...kakvi su Vasi savjeti sta posjetiti od ovih mjesta, kakve cu ceste i odprilike koliko ima voznje od Orebica do pojedinih mjesta...:)
nasmijanonebo
12.07.2012., 16:22
Od Orebica do Trpnja 20-25 min, do Divne jos 10 minuta. Do Kucista, Vignja itd. 5-10 min.
Ceste su ok, nemas briga oko toga. Posjeti i plazu Vucine u Zuljani te odi kroz tunel iz Potomja do podrucja Dingac (3 Sela Dingac). predivan pogled na kraju tunela.
Posjeti i 1 dan Korculu s bordom iz Orebica.
Iznad Orebica kod groblja je lijepi samostan, moze se doci autom bez problema. I odanle puca krasna pogled na Korculu i Peljeski kanal.
dva pitanja za orebićane (a i one koji se tako osjećaju):
1. preporuke za restorane po vašem izboru, a da nisu preskupi?
2. ulica dr. ante starčevića br. 33 - jeli to iznad one glavne ceste (bana josipa jelačića) ili ispod? pošto vidim da je ulica dugačka. ako je iznad, koliko otprilike uzbrdo je ta adresa? imamo par nekih ponuda za smještaj, pa gledam da je što bliže moru.
nadam se da će netko biti ljubazan da mi odgovori
lp
http://www.visitorebic-croatia.hr/hr/PlaniranjePutovanja/InfoDesk
Tu imaju sve informacije, stranica je od tur. zajednice :)
Blessy1230
13.07.2012., 17:42
ima li neko provjeren info? :)
Za trajekt ne znam,ali brodica vozi 15 kuna po osobi iz Orebića za Korčulu,mislim da vozi svaki sat vremena,katamaran iz Korčule vozi dva puta dnevno za Hvar cjena vožnje po osobi je 5O kuna.
Blessy1230
13.07.2012., 17:47
Od Orebica do Trpnja 20-25 min, do Divne jos 10 minuta. Do Kucista, Vignja itd. 5-10 min.
Ceste su ok, nemas briga oko toga. Posjeti i plazu Vucine u Zuljani te odi kroz tunel iz Potomja do podrucja Dingac (3 Sela Dingac). predivan pogled na kraju tunela.
Posjeti i 1 dan Korculu s bordom iz Orebica.
Iznad Orebica kod groblja je lijepi samostan, moze se doci autom bez problema. I odanle puca krasna pogled na Korculu i Peljeski kanal.
A može i Drače,baš lijepo malo mirno mjestašce na samoj obali mora.
@mani & blessy
hvala na odgovorima.
a zna li mi neko od orebićana reći za ovu adresu (ante starčevića 33), da li je to visoko od glavne ulice (bana jospipa jelačića)? koliko ima pješke ići? busom dolazimo, a imamo velike kofere.
Nedzadrk
14.07.2012., 17:20
@mani & blessy
hvala na odgovorima.
a zna li mi neko od orebićana reći za ovu adresu (ante starčevića 33), da li je to visoko od glavne ulice (bana jospipa jelačića)? koliko ima pješke ići? busom dolazimo, a imamo velike kofere.
Jedno 50 metara uzbrdo ...broj 33 je na lijevoj strani znaci od pekare desno uzbrdo
@mani & blessy
hvala na odgovorima.
Pa zatrazi domacine da vas pokupe sa brodice :ne zna:
Moja familija dolje iznajmljuje apartmane i redovito pokupe goste ili barem im prtljagu (ako se zele prosetati).
@nedzadrk
hvala na informaciji.
@puffko
ovdje su mislim stariji ljudi u pitanju (tako mi je rečeno), pa ne očekujem da su baš u stanju da nas pokupe.
inače, u orebiću sam bio jedno 3-4 puta (zadnji put) prije 8-9 godina i sjećam se u par navrata da smo uvijek morali lutati do smještaja i trošiti mobili da bi nam gazde objasnili gdje su zapravo. ne sjećam se da se nekad neko ponudio da dođe, za razliku od makarske rivijere, gdje je to skoro pa sasvim normalno.
Nedzadrk
16.07.2012., 08:43
E ovako trazi da te bus iskrca kod Studenca i idi naprijed treca ulica na desnu stranu (pored ima tezga sa vocem), a preko puta pekarna (oranz kuca) pa uzbrdo kako sam ti rekao ta kuca je na lijevoj strani
Moze li neko od domacih pomoci....adresa Bana Josipa Jelacica 90a, da li je na ravnom ili ima nesto uzbrdo :) da znam sta me ocekuje kad dodjem :)
Nedzadrk
16.07.2012., 11:02
na ravnom...glavna cesta
E ovako trazi da te bus iskrca kod Studenca i idi naprijed treca ulica na desnu stranu (pored ima tezga sa vocem), a preko puta pekarna (oranz kuca) pa uzbrdo kako sam ti rekao ta kuca je na lijevoj strani
pa imam još neke opcije malo bliže moru, pa ću vidjeti. a otprilike koja kuća s lijeve strane je ta adresa?
znaš kako je kad se ide s ljepšom polovicom, one ne vole dugo do plaže i nazad da hodaju :)
Nedzadrk
16.07.2012., 11:28
5-6 kuca ima broj na ulaznoj kapiji...
hvala prijatelju.
a sad pitanje vezano za plaže. najčešće smo išli na plažu/e od hotela bellevue do onog sljedećeg (sad se zove grand hotel, ako se ne varam). i bilo je potpuno otvoreno za sve turiste i kupače.
sad me interesira, jeli i dalje taj dio plaže (između bellevue i granda) slobodan za sve, ili je striktno uređen/zatvoren kao hotelska plaža ta dva hotela?
i da li ima da se iznajme ležaljke i suncobari na tom dijelu?
(gledao sam fotke, zadnji put sam bio 2003. u orebiću).
Nedzadrk
17.07.2012., 12:21
@koRnaš
i sada je otvorena ta plaža mislim ..odem ja nekad tamo a lezaljke se iznajmljuju kao i suncobrani samo neznam cijenu
koji su najpovoljniji dućani u orebiću? jeli to konzum ili ima nešto drugo, treće?
i ako može ukratko gdje se nalazi taj najpovoljniji dućan.
Nedzadrk
18.07.2012., 11:31
Imas 2 Konzuma (jedan veci) 2 Studenca 2-3 pekarne.
voce i povrce ti ja najbolje kupovat na glavnoj cesti..svako malo ima tezga
Imas 2 Konzuma (jedan veci) 2 Studenca 2-3 pekarne.
voce i povrce ti ja najbolje kupovat na glavnoj cesti..svako malo ima tezga
gdje je povoljnije, konzum ili studenac?
i ako nije problem, lokacije ta dva konzuma?
zahvaljujem ;)
U ponedjeljak stizem sa djevojkom u Orebic, al malo su me zabrinule najave vremenske prognoze, kise, oluje, manje temperature :503: ...moze li info od domacih kakvo bi vrijeme trebalo biti prema ovim najavama, jer kod nas na kontinentu sa ovakvim najavama su drasticne promjene pa me zanima da li je i kod vas tako, da li bi trebala kisa po cijeli dan padat ili se moze vrijeme iskoristit bar u setnji i obilasku ako ne vec u kupanju...ne odgadja nam se odmor pa da provjerim :D
bambushouse
21.07.2012., 13:35
U ponedjeljak stizem sa djevojkom u Orebic
Tako će u nedjelju temperatura zraka za desetak stupnjeva biti niža od današnjih vrijednosti, a u unutrašnjosti će se kretati između 22 i 25°C. Na sjevernom Jadranu očekuje se manje osvježenje s padom temperature za više od 5°C, a u Dalmaciji s padom oko 5°C.
Sve je to, ističu u DHMZ-u, ispod prosjeka za ovo doba godine, kada bi prosječne temperature u središnjoj Hrvatskoj trebale biti oko 28°C, a u Dalmaciji oko 30°C.
U Splitu se, primjerice, temperatura zraka od 18. lipnja nije spuštala ispod 30°C, što bi se trebalo prekinuti u nedjelju.
U noći sa subote na nedjelju na sjevernom Jadranu zapuhati će jaka i na udare olujna bura koja će se do kraja nedjelje proširiti na veći dio Jadrana. Temperature mora koje su između 24 i 28°C bit će s prodorom hladnijega zraka od dva do četiri stupnja niže.
Početkom idućeg tjedna bura će i dalje puhati, ponegdje jaka i olujna, posebice u ponedjeljak, kada će se još zadržati hladnije vrijeme.
No, u drugoj polovici idućeg tjedna očekuje se ponovni rast temperatura zraka i stabilizacija vremena koja bi se, po prognostičkim izgledima, trebala nastaviti i idući vikend, kada se očekuje lijepo vrijeme i ne ekstremno visoke temperature, a moguće je i malo kiše u zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu.
Animamundi
21.07.2012., 14:55
Dali mi moze tko preporuciti kakav smjestaj na Pelješcu u drugoj polovici kolovoza, nesto jeftinije za studentski džep? :) A ne mora niti biti pelješac, moze i prema Dubrovniku, samo ne bih na otok...
MoLila bih vas preporuku za mini kamp na Peljescu koji ima hlada i po mogucnosti u blizini kakvu plazicu takoder s hladom jer smo sa psom :)
fromSarajevo
22.07.2012., 15:01
pozdrav svima,
molim vas za kontakt aparmana orebic ili zuljana ili neko drugo mjesto na peljescu a da ste bili zadovoljni smjestajem i uslugom domacina. moze i na pp.
Hvala puno
MoLila bih vas preporuku za mini kamp na Peljescu koji ima hlada i po mogucnosti u blizini kakvu plazicu takoder s hladom jer smo sa psom :)
Dižem u nadi da će mi neko odgovoriti :D
Andreitos
25.07.2012., 16:47
Dižem u nadi da će mi neko odgovoriti :D
Jesi pročitala cilu temu, možda je nešto već rečeno ili baci oko na temu kampiranje?
Nasmijanonebo je stručnjak kojeg tražiš, ali je vjerovatno negdi na odmoru. Probaj joj poslat na pm
Ovu temu sam cijelu pročitala i znam ponešto o svakom kampu, ali ne sve što me zanima :)
Hvala ti na savjetu, probat ću joj onda poslati pm!
Mrsavi pas
26.07.2012., 13:32
Pozdrav raji
Pocetkom 8 mjeseca dolazim s momkom u Orebic i jedva cekam da se bacim na ribu i lignje :klopa: pa ako moze neka preporuka gdje se dobro jede (a da nije velika pljacka sto se tice cijena)?
Hvala
P.S. Peljesac vam je najljepsi :zivili:
spyker22
27.07.2012., 01:32
Imaš kamp Vrila u Trpnju. Odmah ispod kampa je plaža, ladovine možda čak i previše za moj ukus. More je čisto, plaža lipa, a nedaleko imaš i stjenovite plaže, ljekovito blato pa kako ko voli...
Nedzadrk
30.07.2012., 09:53
Babilon.... Ponta to je to
Nedzadrk
30.07.2012., 09:55
Pozdrav raji
Pocetkom 8 mjeseca dolazim s momkom u Orebic i jedva cekam da se bacim na ribu i lignje :klopa: pa ako moze neka preporuka gdje se dobro jede (a da nije velika pljacka sto se tice cijena)?
Hvala
P.S. Peljesac vam je najljepsi :zivili:
Babilon... Ponta a za picu Lenga..aaa hvala hvala :D
Mrsavi pas
30.07.2012., 11:01
Babilon... Ponta a za picu Lenga..aaa hvala hvala :D
Hvala drug :)
kranjski janez
31.07.2012., 14:13
Kamp u Luci ( nije baš luka, samo se tako zove) kod Trpnja. Ne poznajem kamp, zaboravio i ime. Ali poznajem lijepu lokaciju, plažu i hlad i krasan lungo mare prema Trpnju i pohvale gostiju.
Mislim, da je mali kamp i kod plaže Divne ( koja je još divnija od trpanjskih) a možda i u Dubi.
U principu više hlada ima na sjevernoj obali Pelješca nego na južnoj, orebičkoj.
Kod Žuljane je inače jedna duga krasna plaža sa hladovinom borova, samo ne sječam se dobro, da li je tamo oficielni kamp ili nije.
Ma, Pelješac je fantastičan!:)
Da li se od mjesta Žuljana može autom do Trstenika cestom uz more ili se treba ići preko Drača i Janjine? Gledam kartu ali mi nije baš jasno.:ne zna:
kranjski janez
03.08.2012., 13:37
Da li se od mjesta Žuljana može autom do Trstenika cestom uz more ili se treba ići preko Drača i Janjine? Gledam kartu ali mi nije baš jasno.:ne zna:
Kad sam ja bio tamo, od Žuljane do Trstenika je vodio iznad obale samo loš makadamski vatrogasni put. A sad vidim na netu, da su prošlog ljeta svečanu otvorili asfaltiranu vezu 5 km ( što je velika razlika napram prijašnjih 25 naokolo).
Za par dana idem u Orebić na ljetovanje pa me zanima ima li dolje možda Kozmo ili dm? :raspa:
bond007
05.08.2012., 09:48
Jel mi može tko reći dali ima bus iz Zagreba do Trpnja ?
gledam na stranici AKZ i piše da ne postoji.
kako onda najjednostavnije doći do tamo?
bambushouse
05.08.2012., 11:24
Jel mi može tko reći dali ima bus iz Zagreba do Trpnja ?
gledam na stranici AKZ i piše da ne postoji.
kako onda najjednostavnije doći do tamo?
Direktna veza do Trpnja ti nema, možeš uzet autobus prema Orebiću pa da te na raskrižju za Trpanj netko dođe pričekat autom...dolazak ti je rano ujutro oko 5 sati.
Za mene ti je bolja opcija uzet neki autobus do Ploča i onda trajektom za Trpanj evo ti red plovidbe PL-TP (http://www.jadrolinija.hr/pdfs/633.ljeto.2012.hr.pdf), autobusni kolodvor je vrlo blizu trajektne luke mozda nekih 100-200 metara :)
bambushouse
05.08.2012., 11:26
Za par dana idem u Orebić na ljetovanje pa me zanima ima li dolje možda Kozmo ili dm? :raspa:
U Orebiću nema Kozmo ni DM, u Korčuli ima Kozmo ako ti bude hitno i neophodno nešto
bond007
05.08.2012., 12:23
Direktna veza do Trpnja ti nema, možeš uzet autobus prema Orebiću pa da te na raskrižju za Trpanj netko dođe pričekat autom...dolazak ti je rano ujutro oko 5 sati.
Za mene ti je bolja opcija uzet neki autobus do Ploča i onda trajektom za Trpanj evo ti red plovidbe PL-TP (http://www.jadrolinija.hr/pdfs/633.ljeto.2012.hr.pdf), autobusni kolodvor je vrlo blizu trajektne luke mozda nekih 100-200 metara :)
Puno hvala:)
onda bolje busom,pa trajektom budući da je vrlo blizu.
Što se tiče hrane ,kakvi su restorani,jesu li dosta skupi, jel ima tamo kakav Konzum da se može kupit gotovo jelo ili nešto?
I još jedno vrlo važno pitanje,možda glupo,ja se nikad nisam vozila trajektom, pa me zanima jel tamo stojiš cijeli put na palubi ili možeš negdje sjesti,jel ima kakav kafić,restoran il nešto? Sorry na glupom pitanju,al stvarno neznam :D
bambushouse
06.08.2012., 14:13
Puno hvala:)
onda bolje busom,pa trajektom budući da je vrlo blizu.
Što se tiče hrane ,kakvi su restorani,jesu li dosta skupi, jel ima tamo kakav Konzum da se može kupit gotovo jelo ili nešto?
I još jedno vrlo važno pitanje,možda glupo,ja se nikad nisam vozila trajektom, pa me zanima jel tamo stojiš cijeli put na palubi ili možeš negdje sjesti,jel ima kakav kafić,restoran il nešto? Sorry na glupom pitanju,al stvarno neznam :D
Trajekt je solidan imaš unutra salon sa barom za popit nešto,sladoled i tako to a imaš i vanjsku palubu di možeš sidit cilo putovanje pa što voliš. Evo ti trajekt (http://www.google.hr/imgres?hl=hr&sa=X&biw=1280&bih=681&tbm=isch&prmd=imvnsofd&tbnid=q05slzj7rVdTdM:&imgrefurl=http://www.agencija-zolpp.hr/tabid/1534/articleType/ArticleView/articleId/898/VLADIMIR-NAZOR-ZA-PELJEAC.aspx&docid=j1-7hM6ESceymM&imgurl=http://www.agencija-zolpp.hr/Portals/12/images/trajekt_vladimir_nazor_v.jpg&w=500&h=299&ei=DbQfUL67LK324QSh9ICwBA&zoom=1&iact=hc&vpx=173&vpy=167&dur=2965&hovh=173&hovw=290&tx=147&ty=100&sig=101543633405442195561&page=1&tbnh=117&tbnw=196&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0,i:69). Pošto se nikada nisi vozila iskoristi i to kao još jednu avanturu na odmoru :)
što se tiče restorana u trpnju stvarno ti neznam cijene a Konzum s gotovim jelima nema
spyker22
06.08.2012., 18:08
U Trpnju nema Konzum, već Studenac i par manjih trgovina. Cijene u restoranima su prosječne, ne previsoke. Kugla sladoleda je 5-6 kuna.
Posjetiti Jabuku, kultni klub u Trpnju. Meni se jako svidio. Odlična, opuštena i vesela atmosfera.
advancer8
17.08.2012., 20:42
Poz ekipa, vidio sam da se prije nesto sitno pisalo o situaciji s vodom i redukcijama u orebiću. Zanima ako ima neko ima neke novije informacije. Konkretno, pitam za privatni smještaj i za 9. mjesec. U turističkoj zajednici su rekli da problema ne bi trebalo bit, no da zna biti nestašice. Bit ću vam ful zahvalan na nekim aktualnim informacijama!
Upravo se vratili sa pelješca.
Redukcije nema, a zaljevaju se i parkovi po poluotoku pa onda valjda vode ima u izobilju :cerek:
Andreitos
20.08.2012., 13:28
Kad sam ja bio tamo, od Žuljane do Trstenika je vodio iznad obale samo loš makadamski vatrogasni put. A sad vidim na netu, da su prošlog ljeta svečanu otvorili asfaltiranu vezu 5 km ( što je velika razlika napram prijašnjih 25 naokolo).
Taman se vratila s Pelješca, vozila tom cestom i odlična je, novo asfaltirana, s lipim pogledom, i taman se izbjegne ona grozna dionica puta od Trstenika do Žuljane priko Janjine.
Biberlee
20.08.2012., 17:01
Najvjerovatnije opet idemo u Trpanj! :D
Ove godine planiramo posjetiti plažu Papratno, Dubu i Divnu, a možda i Viganj. Imate li još neku preporuku? Gdje probati vino? Gdje u Stonu da odem na školjke? I koje?
evo da se javim, ja i dečko smo bili na pelješcu (prošle godine:zubo:)
al sve smo tu proučili i istlačili nasmijanonebo da nam objasni sve i svašta..
dakle, imali smo plan (nakon kampa krvavice u baskom polju) u žuljanu ali nije bilo mjesta :(
pa smo onako u čudu nastavili tražiti okolo kampove (prije mraka) koji nam se sviđaju, i našli jedan superička pred orebic..
zapravo su tri na kupu ovaj naš nam je bio najbolji.. (iako smo ostale skužili da su tamo tek drugi dan)
plažica je super, beach bar, placovi za ukampirat se odlični.
dobro je što je tako smješten kamp (za razliku od orebića) da sunce ne zađe u 6 :D
plaža je onako puna (svi kampovi je tamo koriste) al je ful lijepa i bar je super, popodne ionako se može odzujat na neku drugu palžu.
orebić me se nije posebno dojmio. al odmah je preko korčula, brodić redovno vozi za 12 kn.. pa smo malo zujali okolo.. otišli do dubrovnika jedan dan (malo je odugo al isplati se)..
ston me također (prvi put smo uopće bili na pelješcu)..
puno, vinograda, dobrog vina i lijepih plaža..
mogu vam postat slike od kampa da vidite dojam..
brodić za korčulu je sada 15kn. više je prijevoznika ali cijena je svagdje ista. mislim da je trajekt 1kn skuplji.
jeste smrznuli papkare na plaži kod orebića? mi jesmo ali je ipak najhladnije kupanje na pelješcu u lučici u trsteniku (a probali smo 15-20 plaža na pelješcu). slatka voda vrije na par mjesta...brrrrr. još smo mi bili u 7-8h ujutro.
kosti poplave, usnice poljubičaste :rofl:
generalno je otovoreno more dosta hladnije od malog mora što ne vrijedi za Lovište jer je tamo more dosta toplo.
must see na pelješcu je donji i gornji nakovanj.
nemoj da neko ode na pelješac i ne vidi ovo skriveno blago.
meni nije bilo brrrrrr.. :))
al ja ni ne volim bas kad je toplo more, više da je onako osvježavajuće, al sjećam se da je bilo dosta toplo.. :zubo:
trstenik zapadne u hlad već popodne, barem se meni učinilo, pa je stvarno brrr..
ja ne znam kako se točno zvala plaža na kojoj smo bili većinu vremena, al mjesto gore (pod koje valjda spada) je mokalo :)
VK Girl
29.08.2012., 09:21
Nakon dosta pročitanog upravo na ovom forumu o Pelješcu odlučili smo ovo ljeto provesti upravo tamo. U prvom redu privukao nas je jeftini smještaj, a drugi razlog prirodne ljepote. Štaš, teška su vremena. :ne zna:
Otišli i nismo požalili. 10 prekrasnih prirodom i suncem obasjanih dana vrijedili su dužine puta i cijene trajekta.
Prvotni plan je bio provesti jedan tjedan na jednoj, a drugi na drugoj lokaciji, no na kraju smo se odlučili za Trpanj i pokazalo se kao dobar izbor zbog tuševa na plaži, broja trgovina i kakvog takvog nočnog života. Smještaj smo dobili po očekivano niskoj cijeni, ali ne mogu reći da sam bila 100% zadovoljna s njim. Ukratko koliko para toliko muzike. Trpanj je na prvi pogled bezeveze, ali vjeujte mi prvi pogled itekako vara. Nama bedakima je trebalo 3 dana da nađemo plažu Luka i još toliko da otkrijemo šetnicu uz more. :brukica: Ljudi u godinama, štaš…Kupali smo se inače na sve 3 lokacija, ali Luka nam je bila i ostala najdraža. To je onaj pravi Pelješac s mirisom divljine u zraku (mora i sunca ne onog što ste možda u prvi mah pomislili)
Od obilazaka išli smo u Divnu i Dubu. Divna je prelijepa (pogledaj avatar), ima hlada i mjesta na plaži. Ako se želite možda umiti ili na wc, možete do tamošnjeg kampa, a ima i bar/restoran/kafić na plaži. Parking se plaća, ali mislim da se radilo o 10 kuna za dan. Naravno da se većina ekipe parkirala na cesti :rolleyes: Dojmile su me se kučice na plaži, baš divno. Jedina zamjerka Divnoj je što tijekom dana tamo dolazi sve više i više brodica i čamaca i kvari pogled na tirkizno more.
Duba je druga priča – ogromna plaža na kojoj možete komotno zauzeti svojih 70 kvadrata da vas nitko ne smeta. Na jednom kraju ima i zgodan kafić za sve potrebe. Premalo hlada, ali izdrži se. Zamjerka Dubi je izuzetno hladno more koje se hladilo sve više kako je dan prolazio. Inače maleno preslatko mjesto.
Slijedeći izleti odveli su nas na drugu stranu Pelješca s obaveznim stajanjem u Potomlju. Da napojimo našeg limenka, ne sebe. Nismo baš ljubitelji crnog vina, ali u Potomlju je doslovno u svakoj kući vinski podrum s degustacijom.
Prvo smo se zaustavili u Trsteniku i dobro da jesmo. Gore na cesti nema znaka da se tim skretanjem može i do Žuljane, ali znak za Žuljanu je vidljiv nakon nekoliko metara pa smo odmah odlučili tim putem krenuti (nakon Trstenika). Trstenik je mjesto gdje je svaka kuća na 10 metara od mora. Totalna fora. Plaža mi se nije baš previše svidjela jer praktički nema drveta na njoj. Domaći vele da je hlad popodne, ali meni je trebao ujutro. No ima zgodni kafić/pizzeria s terasom doslovno u moru (iznad mora zapravo)
Cesta do Žuljane je asfaltirana, ali uska, srećom mimioišli smo samo 1 auto. Dok se voziš pruža se prekrasan pogled, a primjetila sam i nekoliko plažica ispod te ceste. A sama Žuljana je upravo ono što sam i očekivala – čarobna. Iako je veća od svih mjesta koje smo posjetili to se ne primijeti previše, plaža je velika, ima hlada, vani je šljunak, unutra pijesak (za mene idealno), ali kupaš se između čamaca. Možda se to dogodilo zato jer je bio praznik taj dan kad smo išli, ali meni se to nije baš svidjelo. Žuljana mi je inače bila prvi izbor za smještaj, ali nisam uspjela naći ništa povoljno. Kad sam je vidjela jasno mi je zašto je tako. Inače i tu ima kuća doslovno na plaži. Ono ustaneš se iz kreveta, napraviš 5 koraka i u moru si. Predivno.
Pelješac je stvarno divan od prirode do prelijepih plaža. Netaknut, čist, a opet turizam cvate. Iako nije bilo ni približno toliko ljudi koliko ih je na drugim (prekrcanim) lokacijama. U jednu ruku sam se pitala zašto tu nema više ljudi, ali opet jasno mi je da ne bi ostao takav da turisti nahrupe. Baš se pitam što će se promijeniti kad se izgradi most…
U povratku iz Trpnja išli smo cestom okolo i to je nešto što toplo preporučujem svima. Na malom prostoru 10-ak izvanserijskih mjesta za vidjeti. Od Janjine i Drača do Prapratnog, Stona, malostonskog zaljeva i doline Neretve pa sve do Baćinskih jezera. Predivno.
Odužila sam, ali Pelješac to zaslužuje.:cerek:
nasmijanonebo
29.08.2012., 09:53
drago mi je da ti se jako svidjelo na peljescu.
Da, trpanj uvijek iznenadi. na prvi pogled ne osvaja, ali kad ga malo istrazis, zavolis to mjesto. ni ja prvi put nisam nasla luku, tj. nisam ni znala za tu plazu (bila sam dosta mladja), ali zato sam je drugi put nasla i svaki iduci put u trpnju sve vise istrazivala mjesto:D..
ste se u trpnju (u starom dijelu) popeli do one crkve sv. Roka (vode skaline gore, na juznoj i zapadnoj strani ima skalina)? odanle je krasan panoramski pogled.
u zuljani ste trebali otici do plaze vucine, tamo na centralnom dijelu plaze nema uopce camaca..iako su i plaze u samoj zuljani isto krasne:cerek:
vidim da ste propustili jos neke plaze i neka mjesta na peljescu ali nema veze, to cete drugi put.:mig:
Ston, Malostonski zaljev (ovo mi je jedan od najljepsih predjela na moru), Bacinska jezera, dolina Neretve:cerek::cerek:..
VK Girl
29.08.2012., 10:25
Kod crkve smo bili smješteni tj. u tom starom dijelu Trpnja tako da smo se panoramskom pogledu divili svaki put kad smo išli u dućan po kruh :lol:
A nemoš sve za prvi put vidjeti. Nama je u prvom redu bio odmor, a onda sve ostalo. Zapravo žao mi je jedino Lovišta. Tamo sam također htjela biti smještena :D
Mi smo se ovo ljeto isto zbog foruma odlučili za Pelješac i oduševljeni smo :) Bili smo u Dubi u kampu. Domaćina moram pohvaliti jer sam mu obećala da ćemo širiti dobar glas o njemu jer ga je stvarno zaslužio. Svima toplo preporučam! Cijena smiješno niska, najčišći kamp u kojem sam ikad bila i ljubazan domaćin!
Najvjerovatnije opet idemo u Trpanj! :D
Ove godine planiramo posjetiti plažu Papratno, Dubu i Divnu, a možda i Viganj. Imate li još neku preporuku? Gdje probati vino? Gdje u Stonu da odem na školjke? I koje?
Posjetite Žuljanu i plažu Vučine..
Potpuni mir u kristalno čistom moru...
Pogledajte malo ove stranice:
http://www.croatia1.com/mapbeach-hr.htm
Ima dosta informacija o pelješcu pa čak i cijene nekih apartmana(nije reklama).
Vino možete probati u mnogobrojnim vinarijama na Pelješcu,od onih poznatih(Ponikve-Miloš,Potomje-Matuško,Madirazza), do onih manje poznatih.Najčešće ćete se sresti s crnim vinom tj. sortom plavac mali.
Ali ima i bijelih vina poput rukatac ili pošip..
U stonu je najbolji omjer uloženo dobiveno restoran Bakus tako da predlažem posjet njemu.
U malom Stonu su oba restorana kvalitetna ali i cjenovno odskaču zbog prepoznatljivosti imena i tradicije...
Baš mi je drago da vam se sviđa Pelješac...Budući da ljetujem u Brijesti godinama...to je isto raj za one koji žele mir..jer mjesto nema ni trgovine :D
Kako sam iz Neretve...Što vas tamo zadivljuje? :mig:
Evo i mi se vratili iz Trpnja....netko je davno pitao za Faraon...postoji, bili smo tamo...S obzirom da se radilo o usluzi All inclusive ( ne onoj kakva je vani,ali ajde...) cijena je bila ok za nas dvoje, sobe su isto tako ok..pogled super na prekrasnu plazu i kristalno more..Znači hotel sa 3 zvjezdice, opravdano, osoblje ljubazno,klopa ok,čisto...
Samo mjesto je malo, ok za prošetati itd...do Orebića 20 km, pa na Korčulu..super..
Bosanaca stvarno ima jako jako puno..ja sam podrijetlom odozdo,ali već nakon jednog dana Farisa, Amira, Keme i ostalih uzvika tipa bolan,jarane i meni je bilo dosta..deračina i u hotelu i na plaži..to me je jedino smetalo jer ima i drugih gostiju,ali njihova deračina cijelih tjedan dana me izludila....
sve u svemu moje je iskustvo pozitivno i preporučam...
Osmanko
02.05.2013., 22:12
Dobra večer, imam par pitanjca u vezi Orebića, cura mi ide na Sezonski rad, ide autobusom iz Zagreba, gledali smo google maps i prikazuje nam da se ide prek Bosne te na trajekt, a zvali smo autobusni kolodvor i rekli su da se nejde nikakvim trajektom, dali je netko putovao iz Zagreba busom do Orebića? I dali je isao stvarno prek Bosne? Te trajektom? I inače kakvo je mjesto? (Orebić) Dali je to neka selendra ili? Zahvaljujem, pozdrav..
nasmijanonebo
02.05.2013., 22:37
Autobus ide preko Splita, pa preko Neuma (to je jedino bih mjesto kroz koje ce bus prolaziti od ZG do Orebica:D dionica korz Neum je duga cca 7 km.) i onda ide preko Stona i cijelog Peljesca do samog Orebica. Dakle, ne ide na trajekt i ne ide kroz cijelu Bosnu iako je to najkraci put za aute.
Selendra? sirok je to pojam:D, ali takva bas nije. turisticko mjesto koje ima predivne plaze a preko puta je grad Korcula a iz Orebica cesto voze brodici i taxi camci do Korcule.
svakako obidji i grad Korculu. nocni zivot u Orebicu ti nije neko ludilo iako ima dosta kafica itd. ima i restorana i doktora i hotele i kampove itd.Znaju se zalomiti neki koncerti, ribarska noc itd.
priroda je predivna i more je jako cisto i ima stvarno super plaza. par km od orebica je surferski raj-selo Viganj..tamo bude puno surfera. :mig:
Osmanko
02.05.2013., 22:46
Ok, hvala ti puno.
nasmijanonebo
02.05.2013., 23:08
uzmi u obzir da ima dosta turista, ali je navecer mirno. nije da nema pasa, ali ne ocekuj ni nesto turbo zivo..ali da ces imati di popiti cugu, imat ces. ali ne do jutarnjih sati.
sretno u orebicu na tom poslu.
Osmanko
03.05.2013., 14:03
Nejdem ja, ide cura tamo radit na sezonski :D Budem ja njoj rekao, hvala..
Toma Sawyer
22.05.2013., 23:17
Ima li neka preporuka za smještaj u Orebiću, neki apartmančić i k tome slično?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.