View Full Version : Pelješac (i Orebić, Trpanj)
Jel bio itko ikad u Perni na Pelješcu kod Orebića?
Kakav je hotel Komodor, jer imaju ful jeftine aranžmane?
Jel bolje ići kroz Bosnu iz Zagreba, ili preko Splita?
ne znam za pernu i hotel ali Peljesac je :top: od Malog Stona pa preko Prapratna,Zuljane Janjine i Trpnja Peljesac je stvarno poseban. Najbolje vino i Ulje i Travarica na cijeloj obali.
A kamenice i mushje u Stonu pa kavica kod Bace ma ludilo. I ljudi su dobri a more super i veliko i malo more
Slažem se s Rokom; šteta je ne pronjuškati cijeli poluotok, a i okolica Pelješca je priča za sebe(Elafiti,Mljet, Korčula). Osim vina i ulja ne propusti mušmule i kamenice u Maškarića u Stonu...
nisu musmule musmule su voce ovo su musule ili musje. je u Luka Maskarica mos samo kupit
People, sta preporucate, kako od Splita doci do Peljesca: cestu Split-Makarska-Ploce ili Dugopolje - Vrgorac - Ploce ili Opuzen? Naime, moram stici sto prije do Peljesca, sigurno je uz more ljepse, ali to mi nije bitno. Kakva je cesta uz more, a kakva ova u u unutrasnjosti? Ako netko zna, pliiiz help.
Thanx.
Ja bi uz more. Gore ima par serpentina i na mjestima je uska cesta, ali neće biti prometa. Uzmi sendvič ni jednoj birtiji uz cestu ne radi kuhinja.:mad:
Hvala d@d@. Idem dolje pocetkom 7. mjeseca i to u petak pa ne ocekujem neku pretjeranu guzvu ni na cesti uz more (ili se varam - Split - Omis koji je zloglasni dio na tom pravcu i petkom kaos?!), a ova u unutrasnjosti na karti izgleda 'ravnija'. :p
prometej
16.05.2005., 11:50
Jebote kao da ideš u Mozambik. Čuj Dugopolje ..ovo-ono?!?
Pa naravno da ideš preko Makarske, Pa Ploče, Opuzen, Ston...
prometej kaže:
Jebote kao da ideš u Mozambik. Čuj Dugopolje ..ovo-ono?!?
Pa naravno da ideš preko Makarske, Pa Ploče, Opuzen, Ston...
Ako nemas konstruktivan prijedlog i savjet ne vidim zasto odgovaras na post. Zasto preferiras cestu uz more? Pogled, bolja cesta, brze se dodje? Moj je problem u tome sto dolazim relativno izdaleka, a na Peljescu moram biti rano ujutro pa mi je jako bitno koliko cu vremena izgubiti na put, a i da izbjegnem sve potencijalne guzve pa trazim najefikasniju trasu. Ne znam zasto bi to bio Mozambik
prometej
16.05.2005., 13:18
sara4 kaže:
Ako nemas konstruktivan prijedlog i savjet ne vidim zasto odgovaras na post. Zasto preferiras cestu uz more? Pogled, bolja cesta, brze se dodje? Moj je problem u tome sto dolazim relativno izdaleka, a na Peljescu moram biti rano ujutro pa mi je jako bitno koliko cu vremena izgubiti na put, a i da izbjegnem sve potencijalne guzve pa trazim najefikasniju trasu. Ne znam zasto bi to bio Mozambik
Iz prostog razloga jer je to kao da pitaš hoćeš li iz Splita do Zagreba ići preko Zadra ili ćeš ići preko PUle. Mislim, kad imaš vremena nije ni preko PUle loše..jel'te ;)
saro, oprosti ako sam indiskretna...
jesi li ti mozhda nachina sestra ?
Autocesta zavrsava u Dugopolju. U blizini Dugopolja je cesta kojom se ide dalje u Vrgorac i Metkovic i po onome sto karta otkriva razlika u km moze biti minimalna. Po mom misljenju, trebao bi malo pogledati kartu pa ces vidjeti da je moje pitanje na mjestu i da nikakva Pula i Zadar nemaju veze s mojim pitanjem.
Svako ljeto govore na dnevniku da je na cesti St-Omis guzva. Pokusavam ju izbjeci ako je moguce jer putujem u petak no ne znam da li je i onda guzva. Ne znam kakva je cesta uz more, tj. ne sjecam se. Zato pitam kakva je situacija dolje ljeti. Ljudi iz Zd u St idu preko Benkovca, a ne uz more (naravno, kako tko). Povlacim paralelu, zasto se ne bi u Ston doslo po cesti 'iza' Biokova. Eto, that's where I'm coming from.
magic kaže:
saro, oprosti ako sam indiskretna...
jesi li ti mozhda nachina sestra ?
Za sad cu odgovorit pitanjem...zasto???
Pretjerali ste:
Od Splita do Ploča:
Uz more 106 km.
Split - Dugopolje - Zagvozd - Vrgorac (ovaj dio dalje je lošija cesta) - Kobiljača - Ploče 116 km.
sikeizy
16.05.2005., 14:08
ja kao novopečeni ''pelješki zet'' ti mogu reć samo opciju uz obalu!
lijepo i prekrasno, samo pokušaj izbjeći gužvu (gledaj da izbjegneš kad ljudi idu na posao ili s posla) između omiša i ST-a, a ostalo je sve ok i cesta i nema gužve!:cool:
Hvala d@d@ i sikeizy. jasno i konkretno.
Uz more ce onda i biti.
prometej
16.05.2005., 14:36
sara4 kaže:
Autocesta zavrsava u Dugopolju. U blizini Dugopolja je cesta kojom se ide dalje u Vrgorac i Metkovic i po onome sto karta otkriva razlika u km moze biti minimalna. Po mom misljenju, trebao bi malo pogledati kartu pa ces vidjeti da je moje pitanje na mjestu i da nikakva Pula i Zadar nemaju veze s mojim pitanjem.
Svako ljeto govore na dnevniku da je na cesti St-Omis guzva. Pokusavam ju izbjeci ako je moguce jer putujem u petak no ne znam da li je i onda guzva. Ne znam kakva je cesta uz more, tj. ne sjecam se. Zato pitam kakva je situacija dolje ljeti. Ljudi iz Zd u St idu preko Benkovca, a ne uz more (naravno, kako tko). Povlacim paralelu, zasto se ne bi u Ston doslo po cesti 'iza' Biokova. Eto, that's where I'm coming from.
Ti si rekla da ideš iz Splita a ne iz Dugopolja sestro od Nač ;)
prometej kaže:
Ti si rekla da ideš iz Splita a ne iz Dugopolja sestro od Nač ;)
Priznajem, nedovoljno precizno sam se izrazila u prvom postu. Ali moras i ti priznati da se auto-cesta ne zove Zagreb-Dugopolje, nego zgb-st :D pa sam ja to onda uzela da se samo po sebi shvaca da cu ja biti u Dugopolju, a onda je pitanje St ili pravac Vrgorac.
prometej
16.05.2005., 15:15
A ja tebi hoću reći da netko tko se nalazi u Splitu, da bi došao do Stona, ne razmišlja o niti jednoj drugoj opciji osim ovoj uz more. Kažeš mi da pogledam malo tu dionicu a ja ti kažem da na toj dionici znam svaku okuku napamet.
Ja sam vozač kamiona ;)
prometej kaže:
A ja tebi hoću reći da netko tko se nalazi u Splitu, da bi došao do Stona, ne razmišlja o niti jednoj drugoj opciji osim ovoj uz more. Kažeš mi da pogledam malo tu dionicu a ja ti kažem da na toj dionici znam svaku okuku napamet.
Ja sam vozač kamiona ;)
Napisah da se necu nalaziti u St nego u Dugopolju i da sam se nedovoljno precizno izrazila u prvom postu.
Orlando
20.05.2005., 06:36
Ako trebaš biti na Pelješcu rano u jutro preporučam cestu uz obalu.Inače nije samo čep kod Omiša nego i kod Makarske zna biti dosta veliki čep,tako da se po cijeloj Makarskoj rivijeri vozi 50,60km/h.Dakle pitanje je sasvim na mjestu.
a mene zanima dal ima trajekt kakav iz ploca za trpanj? sredina sedmog mj
Pitaj ove:
http://www.jadrolinija.hr/
TiNa. kaže:
a mene zanima dal ima trajekt kakav iz ploca za trpanj? sredina sedmog mj
ja sam isao jednom tim trajektom ali je finacijski bilo neisplativo(isao sam za Korculu) Benzin tj nafta za ici okolo je bila manje nego trajekt za auto i 3 osobe. Jos kad se pridoda shopping u Neumu i usteda na kupljenoj hrani......
to je bilo prije par godina tako da nemam najfriskije informacije....
vremenski se malo ustedilo doduse ali nista znakovito
Da li netko zna koliko kosta benzin u Neumu? :)
Littlefoot
23.06.2005., 09:28
Cijena benzina u Herceg-Bosni je - prije mjesec-dva - bila otprilike 1.5 - 1.6 KM, a prema tečaju 1:4, to bi bilo između 6 i 7 kn. Uglavnom, nešto jeftinije nego u Hrvatskoj. Isplati se ako točiš par tisuća litara (čitaj: imaš jahtu). U kafićima i dućanima uglavnom primaju kune, eure i (naravno) marke, ali za benzinske pumpe ne znam.
Littlefoot kaže:
Cijena benzina u Herceg-Bosni je - prije mjesec-dva - bila otprilike 1.5 - 1.6 KM, a prema tečaju 1:4, to bi bilo između 6 i 7 kn. Uglavnom, nešto jeftinije nego u Hrvatskoj. Isplati se ako točiš par tisuća litara (čitaj: imaš jahtu). U kafićima i dućanima uglavnom primaju kune, eure i (naravno) marke, ali za benzinske pumpe ne znam.
Hvala Littlefoot. Ne 'tankam' jahtu vec auto, a ako vec prolazim tuda i jeftinije je, zasto ne ustedjeti. :p
pinapple
28.06.2005., 00:00
ja sam vozio samo uz more i bila je ok. kazu da je u hit sezoni bolje gore jer je manje prometa, ali ti ides u sedmom i po noci biraj more i pripazi na muriju i mlade pijane divljake... a di na peljesac?? ako ides visoko onda ces se navoziti (orebic,viganj...) trajekt nije lose do trpnja ali ti si blizu pa ti nije frka, mi smo iz rijeke dolazili i svaka kratica je ok:W
I ja idem iz RI! ;)
Putujemo u petak po danu, 7. mjesec pa mislimo da ne bi trebala biti neka ludilo guzva. Bar se nadamo.
Sredina Peljesca je odrediste. Dogovorili smo se da ako nam dojadi voziti, krcamo se na trajekt, ako ne, radimo djir. I usput natankamo u neumu. :D
Littlefoot
28.06.2005., 09:57
Really frishki news from benzinska postaja u HZ HB ... cijena benzina je porasla (kao i kod nas), i sad se kreće između 1.7 i 1.85 KM po litri.
nikad bila, a sad planiram uplatiti par dana za svoje decke i sebe.
preporuke? ima li koje bolje/ljepse/mirnije mjesto na peljescu? ideje za izlete?
ma bilo kakav info je dobro dosao... hvala:)
nikad bila, a sad planiram uplatiti par dana za svoje decke i sebe.
preporuke? ima li koje bolje/ljepse/mirnije mjesto na peljescu? ideje za izlete?
ma bilo kakav info je dobro dosao... hvala:)
Bila u Trpnju cekajuci trajekt za Ploce. Meni izgleda bas simpa mjesto, ne znam kako je s plazama i to. Jedino sto mi se nekako cini da popodne nema sunca jer je Trpanj na (otprilike) SI strani Peljesca pod brdom. Sto, naravno, moze biti i dobra stvar, manje vrucine i przenja na suncu.
REci sto trazis, mir, izlaske, kakve plaze, kakav smjestaj (apartman ili hotel) pa mozda uleti jos koji koristan savjet. Izleti - cijela Korcula, iz Korcule na otocic Badiju... Iako, ako trazis mir i u istom provedes duze od tjedan dana, mogla bi se u Korculi osjecati izgubljeno, kao mi lani, ima jako puno ljudi i guzva je. :zubo:
gle, idemo dragi, ja i klinac od 2,5 godine:D
trebam mir, plazu, more i hlad:D
i ono, da se ima gdje prosetati i to, eventualno neki dobar riblji restac, i di se kupuje peljesko crno:D
bembula
22.05.2006., 13:19
Od manjih mista predivna je Žuljana, smještena na južnoj strani Pelješca. Super plaže, hlad, more fenomenalno čisto, misto je malo, ali ovo što si nabrijila ćeš nać. Imate mogućnost izleta na Mljet. Toplo preporučam:top:
papanka
22.05.2006., 13:29
Od manjih mista predivna je Žuljana, smještena na južnoj strani Pelješca. Super plaže, hlad, more fenomenalno čisto, misto je malo, ali ovo što si nabrijila ćeš nać. Imate mogućnost izleta na Mljet. Toplo preporučam:top:
i ja razmisljam o odlasku na peljesac! cula sam da zuljana ima prekrasne plaze?!
znas dobar smjestaj u zuljani? hvala! :cerek:
Putnik92
22.05.2006., 17:37
Isplati li se pentrat na Sv. Iliju (da li je uopće pametno po ljetnim vrućinama)?
bembula
22.05.2006., 19:47
i ja razmisljam o odlasku na peljesac! cula sam da zuljana ima prekrasne plaze?!
znas dobar smjestaj u zuljani? hvala! :cerek:
Dobro si čula:D
Hoces u moju vikendicu?;)
Ne znam jel ima sta na netu, jesi pretrazivala, ali evo iman br. tur.zajednice, pa pokušaj nazvat: 020 756 227.
Ako želiš mogu kontaktirat neke ljude za koje znam da iznajmljuju.
mighty_aphrodite
23.05.2006., 10:13
trpanj ti je simpatično mjestašce, super ako tražiš mir, kupanje,šetnjice i slično... imaš jedan hotel i dosta ljudi šta privatno iznajmljuju, a mislim da ne bi bio problem pronaći sobu ili apartman jer taj kraj nije jako razvikan.
ako imaš auto možeš i na izletiće u druga mjesta po pelješcu, imaš okolo puno liph plaža,a sve skupa je blizu, do orebića npr. ima 20 min vožnje.
to što je cura rekla da nekim plažama brzo zađe sunce je istina jer je dio obale okrenut prema sjeveru, ali nije sve... inače sve je jako razvedeno i imaš od kraja do kraja trpnja uz more jedno sat hoda ili više...
ako te nešto posebno zanima pitaj. meni je taj kraj jako drag:)
Vanjushka
23.05.2006., 14:21
Meni je bolji Trstenik, iz njega ide trajekt na Mljet, blizu je, a Mljet je kao stvoren za obiteljski izlet.
Malo mjestasce, ne prepuno turista, mirno, plaze su tako tako, moj izbor.
Trpanj isto nije los.
bembula
23.05.2006., 14:37
Žuljana je lipša od Trstenika, meni bar;)Plaža Vučine je jedinstvena :cerek: Koliko san obaviještena od ove god. se uvodi linija Prapratno- Mljet, nema više iz Trstenika.
Iz Žuljane se može na Mljet privatnom brodicom, tip vozi par puta tjedno, karta 60kn(bila prije 2-3god)
profi1703
30.05.2006., 18:18
gužva,gužva i gužva
moj savjet idi iza Biokova,tj.na Vrgorac
Profi, dignuo si temu staru godinu dana. :zubo:
Pa da iskoristim priliku da napisem sto je na kraju bilo lani. Prema Peljescu smo isli tom nekom cestom s one strane i izasli smo na magistralu u Makarskoj. Nije bas da smo htjeli tuda, ali na izlazu s autoputa u St nije to bas sjajno 'objasnjeno'. Nije bilo guzve, ali nam se cinilo da se vozimo jako dugo. Na nazad smo isli po magistrali i za cas se dodje u St i nije bilo guzve u nasem smjeru uopce. Putovali smo petkom. Guzva je bila u Omisu prema jugu.
profi1703
01.06.2006., 12:31
stvarno moram kupiti naočale.....
Pitanje a one koji poznaju Trpanj...Da li jos uvek postoji hotel Faraon? Tamo sam letovala nekoliko puta, davno, davno...Jel bio jos neko skoro u Trpnju? Volela bih jos da se informisem...Takodje me zanima da li je neko bio u Strozancu? Nasa skola je tamo imala odmaraliste, zanima me sta se sa njim desilo, tj da li jos uvek postoji.
violent_femmes9
21.06.2006., 17:32
ma trpanj ti je pun bosanaca :zubo:
i ceha
tj. tako je bilo 80-ih. ja sam se kupala na ceskoj plazi, bilo mi je lijepo. ako ti dosadi, sjednes u auto i ides okolo
emergence
21.06.2006., 18:40
Isplati li se pentrat na Sv. Iliju (da li je uopće pametno po ljetnim vrućinama)?
pa jedino uz nekog tko vec ima iskustva sa sv ilijom. ne bi bas preporucila da vrludas sam..nije to neko malo brdasce
Putnik92
21.06.2006., 18:50
pa jedino uz nekog tko vec ima iskustva sa sv ilijom. ne bi bas preporucila da vrludas sam..nije to neko malo brdasce
Tamo gore na groblju sam vidio oznake planinarske staze pa mi je palo na pamet... :D
emergence
21.06.2006., 18:56
Tamo gore na groblju sam vidio oznake planinarske staze pa mi je palo na pamet... :D
a kaj da ti kazem. kad si vec tako zagrijan odi:zubo:
ja znam kaj su mi ljudi pricali u vezi sv ilije a i bome sam se nagledala tog brda
u svakom slucaju sretno:top:
p.s. ma kak ti se da planinariti po toj vrucini :ljenčuga:
Znaci, niko nista nece da mi kaze?! Ok...
Putnik92
25.06.2006., 22:31
a kaj da ti kazem. kad si vec tako zagrijan odi:zubo:
ja znam kaj su mi ljudi pricali u vezi sv ilije a i bome sam se nagledala tog brda
u svakom slucaju sretno:top:
p.s. ma kak ti se da planinariti po toj vrucini :ljenčuga:
Nisam baš tako zagrijan, samo pitam.
Ljeti je i meni draže more. :D
wannabe me
29.06.2006., 15:18
trpanj je mrak mjesto...ljetujem tamo otkad znam za sebe jer mi je mama od tamo;)
nije neka luda zabava, ali idealno a odmor...ima prekrasne plaze, najljepsa plaza na svijetu je divna, negdje desetak kilometara od trpnja prema dubi, ima divno setaliste uz more i par kafica, jedan disko i to je to sto se nocnog zivota tice...
istina je da ima dosta bosanaca i ceha, ali meni ne smeta
sto se hrane tice ima par restorana gdje se moze dobro jesti
a peljesac je meni najnajnaj mjesto na jadranu:cerek:
mrvica-zg
30.06.2006., 11:38
prekrasno mjesto - malo, umiljato i ima dušu. bila sam dolje nekoliko ljeta za redom - skoro i ostala :-) Istina je da nema puno sunca. Plažice su OK - ima ispod hotela Faraon; pa betonska plaža do koje se dođe šetnicom oko mora, sad su nedavno i otvorili svoju web stranicu za detaljnije informacije: http://www.tzo-trpanj.hr/
prošlo ljeto sam bila u Orebići i ne može se mjeriti s Trpnjem. Uspon na sv. Iliju je opasan - tko planira neka ide obavezno u grupi, ponijeti vode, mobitel i javiti ljudima kod kojih ste odsjeli da idete na uspon. Skoro svako ljeto se netko izgubi gore pa se prema toj planini stvarno treba odnositi sa strahopoštovanjem - i iskusni i neiskusni planinari.
Korčula vam je također prekrasna i idealna za izlet.
mrvica-zg
30.06.2006., 12:11
moraš pazit ak ideš na trajek ako ti se tak žuri jer sam ja išala prošlo ljeto sredinom 7 mj. na prvi trajekt u jutro i nije bilo mjesta ni na prvom, a ni na drugom pa sam opet išla okolo.
a di ti to ideš na pelješac?
malimrav85
30.06.2006., 15:41
Kad već ima topic o Pelješcu...
Kak da od Splita dođem do mjesta na Pelješcu iz kojeg ide trajekt do Mljeta? Mislim da se mjesto zove PRAPRATNO ili tako nešto.
ma od Sinja prema Cista Provo, zatim se spustis na Brela (Makarska) i dalje prema jugu - to ti je garantirano najkraca cesta - kakav Split!!! Uostalome, ne znam da li planiras autocestom do povise Splita ali ja starom cestom stignem za nekih 7-8 sati iz Zagreba do iza skretanja za Peljesac a autocestom sam isao jednom i nema sanse opet...
E da, nisam sve procitao ali ako se ide na neki trajekt pozeljno je doci 45+ minuta ranije jer petkom su dobre ljetne guzve a treba cekati barem 1h za slijedeci trajekt...(sto opet dode na isto:) )
malimrav85
01.07.2006., 01:22
Ne znam za koga je prethodni post ali sam ja pitao kako da dođem od splita do pelješca?biti ću u splitu pa moram iz splita do pelješca pa do meljta...:top:
PrittPen
03.07.2006., 17:38
http://www.korculainfo.com/mljet/map/images/map-mljet-peljesac-ferry.gif
pa od Splita do Peljesca ti je najbolje uz obalu i nista vise - guzve mozda budu ali opet ces prije stici nego da se penjes u brda pa se spustas nazad do mora... Znaci samo uz more, a na Peljescu je jedna cesta tako da nema muke;-)) A sto se tice trajekta, to ti nije problem, podi na jadrolinija stranice... E i da, ako ides posjetiti nacionalni park na Mljetu - 90 kuna ulaz sto ej previse stoga, kada dodes u luku, desno je ulaz u park a jedno 100-200 metara prije ulaza, povise puta, odnosno luke, skrenes pored kuca prema brdu i zacas si na stazi u parku...
malimrav85
04.07.2006., 10:38
http://www.korculainfo.com/mljet/map/images/map-mljet-peljesac-ferry.gif
:s :s :s :s :s :s :s
Hvala!
@ na mljetu ću biti tjedan dana. Iz Splita ne idem autom nego busom do negdje pa onda na mljet. :top:
E i da, ako ides posjetiti nacionalni park na Mljetu - 90 kuna ulaz sto ej previse stoga, kada dodes u luku, desno je ulaz u park a jedno 100-200 metara prije ulaza, povise puta, odnosno luke, skrenes pored kuca prema brdu i zacas si na stazi u parku...
to mislis na ulaz iz Pomene? a jel ne postoji neka kontrola u parku da te trazi ulaznicu kasnije? mene je tip, ranger neki, ulovio trazit kartu nasred NP Sjeverni Velebit, di jedva da vidis covjeka, a kad ono kontrolor :eek:
pred par godina sam prosao biciklom cijeli NP Mljet i niko nist nije pitao, nadam se da se prilike nisu promijenile?
Nas su lani pitali jednom u 7 dana. 90 kn za jedan dan mozda i je puno, ali za 7 dana se nikako ne mogu sloziti s tobom.
profi1703
05.07.2006., 12:31
evo samo jedan podatak
jučer od splita do ploča mi je trebalo 3.5h magistralom (110 km)
pa tko voli nek ............
marijoj
29.05.2007., 13:39
Podizem teme iz prasine jer trebam malu pomoc.
Spremamo se ove godine otici u Trpanj a buduci da zelim ici u hotel molim za pomoc dobre poznavatelje Trpnja oko sljedece nedoumice;
Hotel Jure ili Apartmani Katic (nude mogucnost prehrane u svom restoranu po sistemu polupansion ili pansion) !?!? Koji je blize moru, bolji smjestaj, usluga.... Faraon je dosta skuplji od njih tako da on otpada. Unaprijed zahvaljujem
što se tiče kvalitete smještaja, oboje su otprilike iste kvalitete, s tim da kod katića imate mogućnost korištenja interneta, udaljeni su dvjesto - tristo metara od mora, manje od 5 min hoda. mislim da i kod antunovića imate mogućnost pansiona ili polupansiona. hrana je, mislim, bolja nego kod katića.
zlocestoca
13.06.2007., 15:32
faraon svakako izbjegavajte!
hotel se reklamira kao da ima 4 zvjezdice (na sluzbenom siteu preko kojeg sam radila rezervaciju), prema kategorizaciji ministarstva turizma ima 3, a usluga, prostor je max za dvije
cista prevara!
(imam set fotki gdje se vide gljivice, tapete koje otpadaju i sl ako netko ne vjeruje)
klopa (i (ne)urednost restorana je :rigo:))
kad sam se pri odlasku zalila na prijevaru s kategorizacijom, cijene i ostalo, zena mi je mrtva-hladna rekla da su imali vec takvih prituzbi...
i da, prosle godine se hotel nije nudio preko nijedne nase agencije, rezervirali smo preko neta, sad vidim da ih nudi kompas (all inclusive - za manje love nego sto smo mi prosle godine platili nocenje + dorucak), izgleda da im grupe francuza (kojih je bio pun hotel) vise ne dolaze...
složio bih se sa prethodnim postom. nego, zanima me kako vam se svidio trpanj, jeste li posjetili neki restoran, općenito dojmovi
libertas30
15.06.2007., 18:42
Idemo u Grand hotel orebić (ex Rathaneum ili tako nekako)-čujem da je hotel ful obnovljen i da ima sada 4 zvjezdice.Zna li ko kakav je hotel, okolica,plaža ,klopa i sl.
lovelee dae
29.05.2008., 10:02
zanima me je li bolje uzeti trajekt od ploča do trpnja, ili se moze i okolnim putem. znam da se moze, al koliko je dulja ta relacija cestom, vremenski.
idem iz istre za pelješac pa će mi taj dio puta na kraju puno značiti jer ću već imati iza sebe dosta jahanja. 170kn u jednom smjeru je karta za dvije osobe+auto. zna li netko koliko je kilometara i naročito vremenski vožnje od ploča do orebića cestom, okolnim putem? koliko traje putovanje trajektom od ploča do trpnja?
orebić mi je konačna destinacija. hvala!
nasmijanonebo
29.05.2008., 10:59
zanima me je li bolje uzeti trajekt od ploča do trpnja, ili se moze i okolnim putem. znam da se moze, al koliko je dulja ta relacija cestom, vremenski.
idem iz istre za pelješac pa će mi taj dio puta na kraju puno značiti jer ću već imati iza sebe dosta jahanja. 170kn u jednom smjeru je karta za dvije osobe+auto. zna li netko koliko je kilometara i naročito vremenski vožnje od ploča do orebića cestom, okolnim putem? koliko traje putovanje trajektom od ploča do trpnja?
orebić mi je konačna destinacija. hvala!
od ploca do trpnja imas trajektom imas cca 45 min i dobri su trajekti. od trpnja do orebica imas 20 km (pola sata voznje).
od ploca preko peljesca preko stona imas cca 110 km, cesta je uglavnom dobra (u nekim dijelovima novi asfalt, u nekim dijelovima treba popraviti, al ok cesta je)..autom od ploca treba 1 i pol sat voznje do orebica..
e sad, svaka varijanta ima svoje prednosti- trajektom je odmornije i ful brze i komotnije, (preko peljesca je opet divno se voziti, jer peljesac je krasan, tj. prolazite kroz lijepe krajolike (pogotovo malostonski zaljev:cerek:), pa kroz ston itd itd)..info imas
Stoji sve što je napisao nasmijanonebo uz dodatak: cesta preko Pelješca je u jednom dijelu dosta "zahtjevna" (uska i zavojita), pa ako nisi neki vozač, trebaće ti i dobra 2 sata - ja baš volim takve ceste, ali znam da neki baš i ne. :driver::D
Još jedna prednost vožnje preko Pelješca: uz put stanete u Potomju i kupite si Dingača. :cerek:
lovelee dae
29.05.2008., 11:32
Stoji sve što je napisao nasmijanonebo uz dodatak: cesta preko Pelješca je u jednom dijelu dosta "zahtjevna" (uska i zavojita), pa ako nisi neki vozač, trebaće ti i dobra 2 sata - ja baš volim takve ceste, ali znam da neki baš i ne. :driver::D
Još jedna prednost vožnje preko Pelješca: uz put stanete u Potomju i kupite si Dingača. :cerek:
oboje smo odlični vozači, bez lažne skromnosti. :D nije stvar u vozačkim sposobnostima toliko, koliko o ukupnoj duljini putovanja. ne zaboravite da iz istre krećem. prije par godina smo se dobrano izj... cestom od sućurja do hvara. ono je uvjerljivo nesto najgore sto sam ikad doživjela, em nikad kraja, em totalno uska, grbava cesta puna rupa s horor visinom pada sa strane bez ikakakve ograde il stupova. i ubijanje u pojam od puna dva sata. nakon prijašnjih nekoliko sati vožnje to te totalno ubije. nikad vise iz drvenika na hvar. savjetovali me da idem iz splita trajektom, al rekla, ne moze bit toliko lose. oooo moze.
do pelješca je puno dulja relacija sve skupa.
jel ta cesta na pelješcu slična ovoj na hvaru od sućurja do jelse? hvala na informacijama! :top:
Trajekt Ploće - dobra ideja, samo treba voditi računa kada idu, naime jako je velika gužva a trajekti su mali i ne primaju velik broj auta, a velika je razlika u satnici kada kreće sljedeći
Cesta Pelješac - u prinicipu nije loša, jedina mana (osim što je zavojita kome to smeta) što je dvosmjerna, što znači ako ti ispred vozi kamion, budi strpljiv dok ga ne uspiješ prijeći, jer baš nemaš previše mogućnosti za preticanje
lovelee dae
29.05.2008., 11:56
Trajekt Ploće - dobra ideja, samo treba voditi računa kada idu, naime jako je velika gužva a trajekti su mali i ne primaju velik broj auta, a velika je razlika u satnici kada kreće sljedeći
Cesta Pelješac - u prinicipu nije loša, jedina mana (osim što je zavojita kome to smeta) što je dvosmjerna, što znači ako ti ispred vozi kamion, budi strpljiv dok ga ne uspiješ prijeći, jer baš nemaš previše mogućnosti za preticanje
zavoji mi ne smetaju, tko je bio istri zna zasto. :)
okej, mislim da kužim što si htjela reći. ono "dvosmjerna" me malo buni :D, ali želiš reći da baš i nema mjesta za pretjecanje. hvala! bumo vidli kad dodjemo do ploča kako će nam se dat.
a zna netko za neku finu konobicu na pelješcu koju obavezno moram posjetiti? može i nekakav riblji restoran al konobica neka bi bila pun pogodak. nesto kao menego u hvaru, sto se ambijenta tice i "finoće" hrane. svaki savjet je dobrodošao.
nasmijanonebo
29.05.2008., 12:18
ma ne brini zbog ceste na peljescu (znam i istarske cestice:D), sto se tice konoba, ono ala meneneghelo na paklinskim teze je naci,...ali ima konoba i restorana..
najvise ih ima u Malom Stonu, npr. (kamenice,morski plodovi)-Bota šare, kapetanova kuća itd itd
e da, dobra je konoba/restoran u dračama "Dalmatinska kuća"
za podrucje orebic javim jos.
Znam da smo mi na kraju odustali od čekanja trajekta u Pločama i na kraju išli cestom, jer je gužva bila odvratna. Zato ti je najbolje doći do Ploča i onda vidit kakva je gužva.
lovelee dae
29.05.2008., 12:47
Znam da smo mi na kraju odustali od čekanja trajekta u Pločama i na kraju išli cestom, jer je gužva bila odvratna. Zato ti je najbolje doći do Ploča i onda vidit kakva je gužva.
ma to sam i mislila. vidjet kolika je guzva i koliki je umor.
puno hvala na pomoci!
konoba menego se nalazi bas u hvaru, mislim da je ovo sto si ti spomenuo nesto drugo. al ni bitno. hvala na savjetima glede konoba, a moze i nesto s podrucja orebica naravno. ultra turbo zahvalna! :top:
"okej, mislim da kužim što si htjela reći. ono "dvosmjerna" me malo buni "
ups tek sam sad skužila što sam napisala:rofl: ali skužio si poantu a to je najbitnije:top:
cesta je sasvim ok, lagana vožnja (policija obično stoji ispred Potomja), zaista je jedini bed ako je ispred neki bus ili kamion, ali priroda je divna pa nije ni ta spora vožnja takva tlaka. Konobe: izbjegavaj Ston, preskupe su, klopa nije loša, ali kvaliteta ne odgovara cijeni, ima zgodan restorančić u centru Stona, dvorište sa palmama, debela hladovina, klopa od pizze do ribe, cijene pristojne. Janjina-konoba kod Vatrenog, vrlo osebujan lik, hrana domaća, puno domaćih rakija i likera! U Orebiću se isplati otići na vidikovac, tamo je jedna konoba,hrana odlična, cijene pristupačne, ali treba se uvijek najaviti. O pogledu da ne govorim, a gore se nalazi staro kapetansko groblje, malo je cesta nezgodna do gore, strma i uska, ali zaista se isplati otići do vrha.
sad se sjetih, ako u Potomju uđeš u tunel, dođeš na cestu koja vodi uz obalu do Trstenika (ali s vrha), u Borju se nalazi konoba mislim da se zove isto Dalmatinska kuća, klopa je zaista ukusna, a cijene su i više nego povoljen.
još jedna: Prizdrina, konoba kod Bartulovića, osim hrane on ima i vinski podrum, a vina su mu ok, ima dobar rukatac, plavac je prosječan, a u Kuni je Antunović, nisam tamo bila, ali vele da je klopa dobra i cijene su normalne.
lovelee dae
29.05.2008., 13:09
:s:s:s
sad ce vec bit problem odluciti se, jer bas sve ove necu moc posjetit. :D
dalmatinska kuća u draču djeluje vrlo simpaticno i ugodno, našla fotku jednu.
i ovo ponad orebića zvuči zanimljivo, i... uf, jedva cekam, puno hvala!!
nasmijanonebo
29.05.2008., 14:12
:mig::s:s:s
sad ce vec bit problem odluciti se, jer bas sve ove necu moc posjetit. :D
dalmatinska kuća u draču djeluje vrlo simpaticno i ugodno, našla fotku jednu.
i ovo ponad orebića zvuči zanimljivo, i... uf, jedva cekam, puno hvala!!
ej, cesta sucuraj-hvar je vjerojanto najgora cesta u hrv, ova peljeska je autoput prema toj cesti:D..
drače su na putu od stona do orebica, i sve ove konobe koje je spomenuo cicko-slazem se s tim..stici ces puno toga vidjeti, peljesac je velik a opet nije velik :mig:
Mi putovali iz Rijeke do Peljesca dva puta, tj. dva ljeta. Da je naporno, definitivno je. Jos do Makarske nekako i dodjes, a ono sve poslije je naporno. :) Ako putujes subotom, moras krenuti jako rano jer ako si u Rijeci oko 9, 10 ujutro, znaci da ces do Novog Vinodolskog voziti u koloni i ako se do podne izvuces, to je super.
Kao sto su ti drugi vec i napisali, na trajektu je guzva. Kako linije nisu 'redovite' vec je razmak izmedju jedne i druge voznje vise sati, ako se ne ukrcas na jedan trajekt, ne isplati ti se cekati sljedeci. A da bi se ukrcala na taj jedan, moras doci puno ranije i stati u red. Tako da smo se taj prvi put odlucili ici okolo. Za nazad smo se probudili jako rano, dosli na trajekt par sati ranije i uspjeli smo uci (vec je bilo dosta auta ispred nas), a puno ih je ostalo cekati sljedeci trajekt. Isplatilo bi ti se (barem u jednom smjeru) upast na trajekt jer ides na Orebic, drugim rijecima, moras proci cijeli Peljesac, a s druge strane, ako nikad nisi bila dolje, isplati ti se i proci cijelu tu cestu jer su Peljesac i Malostonski zaljev stvarno predivni i cesta nije losa. Eto, i moj mali doprinos. :)
lovelee dae
29.05.2008., 16:22
ma svaka cast! svima skupa! :top:
putovali smo vise puta prema dalmaciji tako da znam o cemu govoris glede guzvi kod n. vinodolskog. zato najcesce na put ljeti idem ponedjeljkom. to je samo jedna od prednosti ljetovanja u kampu, mozes doc kad god zelis. :)
u pravilu i krenem prije svitanja kad idem na dulje relacije pa cu tako i ovaj put ucinit.
mozes mi molim te reci koliko vam je trebalo od rijeke do peljesca taj put kad niste isli trajektom?
nasmijanonebo
29.05.2008., 16:44
ma svaka cast! svima skupa! :top:
putovali smo vise puta prema dalmaciji tako da znam o cemu govoris glede guzvi kod n. vinodolskog. zato najcesce na put ljeti idem ponedjeljkom. to je samo jedna od prednosti ljetovanja u kampu, mozes doc kad god zelis. :)
u pravilu i krenem prije svitanja kad idem na dulje relacije pa cu tako i ovaj put ucinit.
mozes mi molim te reci koliko vam je trebalo od rijeke do peljesca taj put kad niste isli trajektom?
o skracenim varijantama/precicama puta sam ti poslala na pm ,jer je podugacak moj pm(imas vise varijanti puta od ri do peljesca:D, skuplje, jeftinije varijante, duze, krace itd itd)..
a najkraca,fakat najkraca varijanta od ri do peljesca 8h voznje (da ides do senja pa preko velebita/prijevoja na autoput Zg-ST od zute lokve do sestanovca i onda opet na magistralu od makarske rivijere preko ploca do peljesca..)..i pametno je da ides ponedjeljkom, tako i ja putujem,ili cetvrtak ili pon :-)
ostale varijante mogu biti od 8 do 12h, ovisno o ruti putovanja, stajanju itd itd (prosla sve opcije
Cca. 9 sati. S malo stajanja, uglavnom samo za WC, ispruziti noge i nesto baciti u kljun. S time da mi nismo isli do vrha Peljesca nego cak niti do sredine. :) I sve auto put sto se moglo (prvi put do Splita, drugi do Sestanovca). Prvi put upali u guzvu do Novog, drugi put u Makarskoj. Ako ides ponedjeljkom, definitivno ce ti trebati manje vremena, ali svejedno se oboruzajte strpljenjem, trebat ce.
Nama se toliko svidja Peljesac da nam nije tesko ici do dolje, ali covjek se posteno umori. :) No Peljesac sve vrati svojom ljepotom. :)
nasmijanonebo
29.05.2008., 17:03
Cca. 9 sati. S malo stajanja, uglavnom samo za WC, ispruziti noge i nesto baciti u kljun. S time da mi nismo isli do vrha Peljesca nego cak niti do sredine. :) I sve auto put sto se moglo (prvi put do Splita, drugi do Sestanovca). Prvi put upali u guzvu do Novog, drugi put u Makarskoj. Ako ides ponedjeljkom, definitivno ce ti trebati manje vremena, ali svejedno se oboruzajte strpljenjem, trebat ce.
Nama se toliko svidja Peljesac da nam nije tesko ici do dolje, ali covjek se posteno umori. :) No Peljesac sve vrati svojom ljepotom. :)
istina, i sam put do dole je uzivancija, pogotovo od sestanovca do orebica :cerek: magistralom..divni krajolici uh
lovelee dae
03.06.2008., 18:03
super, puno hvala! jedva cekam! :cerek:
davorho
21.06.2008., 23:50
Molio bi nekog za neku korisnu inoformaciju.. namjeravam tamo otiči ove sezone na 5-6 dana..
imam jako povoljno ponuđen apartman..
A čitam da svi hvale taj dio.. zbog prekrasnih krajolika i slično valjda..
Zanima me dal tam ima recimo normalne opskrbe namirnicama, dal ima kakav normalan supermarket.. ili samo standardni domaći trgovci s sigurno visokim cijenam??
dal ima kakve glazbe uživo i slično..mada to nije prevelik uvijet pošto idem s obitelji.. al uvijek dobro dođe malo se zabaviti..
Cijene također neznam kako su..i dal ima normalne opskrbe s pitkom vodom..
I da pošto putujem s krajnjeg sjevera.. koliko bi recimo normnalnom vožnjom recimo trebalo od recimo zg do orebića??
Dal je lakši i brži put..računam autoputom do šestanovca.. recimo onda po jadranskoj magistrali od šestanovca do ploča, kroz makarsku ili je bolje od zadnje strane biokova, mislim kroz vrgorac..
hvala
riki-sa
22.06.2008., 09:25
Molio bi nekog za neku korisnu inoformaciju.. namjeravam tamo otiči ove sezone na 5-6 dana..
imam jako povoljno ponuđen apartman..
A čitam da svi hvale taj dio.. zbog prekrasnih krajolika i slično valjda..
Zanima me dal tam ima recimo normalne opskrbe namirnicama, dal ima kakav normalan supermarket.. ili samo standardni domaći trgovci s sigurno visokim cijenam??
dal ima kakve glazbe uživo i slično..mada to nije prevelik uvijet pošto idem s obitelji.. al uvijek dobro dođe malo se zabaviti..
Cijene također neznam kako su..i dal ima normalne opskrbe s pitkom vodom..
I da pošto putujem s krajnjeg sjevera.. koliko bi recimo normnalnom vožnjom recimo trebalo od recimo zg do orebića??
Dal je lakši i brži put..računam autoputom do šestanovca.. recimo onda po jadranskoj magistrali od šestanovca do ploča, kroz makarsku ili je bolje od zadnje strane biokova, mislim kroz vrgorac..
hvala
Prijatelj mi je prije par dana dosao iz Orebica,pa ukratko
-Prodavnica ima dovoljno,Konzum otvoren,cjene pristupacne
-Kafana,restorana,konoba ima dosta,nije spominjao muziku uzivo,ali da se ima gdje sjesti,prosetati..toga ne fali...cjene kao proslih godina
-Skoro svi hoteli u Orebicu su renovirani,sa bazenima...
-Od gostiju najvise Ceha,i inace nije guzva.............
-On je isao iz Sarajeva,pa Metkovic,Neum,Ston,Peljesac....lagane voznje,/tri granicna prelaza bez zadrzavanja/oko 4 sata.....naravno ima i solucija trajekt Ploce-Trpanj,pa onda voznja oko 25 km do Orebica....tako izbjegavas ove granicne prelaze,Neum i dobar dio Peljesca.....
Pozdrav iz SA
:top: orebić je srednje veliko mjesto, ima sve točno kao u prethodnom odgovoru.
ako se ide busom iz zg vožnja traje 10 sati, vozi jednom dnevno.
mjesto nije ništa specijalno, ali priroda je super. plaže lijepe, kilometri i kilometri na biranje. napuštena kapetanska sela iznad orebića, nekoliko crkvica, samostan sa grobljem orebićkih kapetana, park nakovana, napuštena sela u nakovani, manja mjesta u okolici, sve vrijedi pogledati. također je bogata ponuda sportova na vodi i kampova. brod za korčulu vozi svaki sat, jeftinoća, a za split par puta dnevno. ako možete uzmite bicikle sa sobom, isplati se.
preporuka ako mislite ići u prirodu - ponesite duge hlače i zatvorene cipele - ima poskoka. dobar način da ih ne sretnete je imati štap i lupkati oko sebe pri hodu. ne gurati ruke u rupe pod kamenje, i pogledati krošnju drveta pod koju sjedate, isto lupiti štapom po granama. poskoci se sunčaju i na drveću. u slučaju ugriza u orebiću je dom zdravlja dobro opremljen protuotrovom.
ima i blavora, oni su neopasni gušteri, nalik zmijama, ali ako niste stručnjak ne istražujte što ste vidjeli, maknite se. u naseljenim mjestima većinom nema zmija, zaluta pokoji blavor (njih su znali imati kao kućne ljubimce da im love miševe. mačke bez nogu :D)
nadam se da vas priča o zmijama neće ustrašiti, i ja ih se bojim, ali ljepota prirode na pelješcu briše sav strah. zaista je vrijedno istražiti okolicu, samo treba imati na umu mrvicu opreza.
davorho
23.06.2008., 22:58
Uf sad si me malo zamislio..s tim zijam..nisam baš naučen na zmije... tu kod nas su baš rijetkost..
kažeš doli u gradu ih nema baš??
pa jel su to baš specijalno po pelješcu zmije ili ih tak imai po cijeloj dalmaciji..mislim na poskoke..ž
lani sam bio na hvaru i nisam ni o tome mislio..
kod makarske ih ima isto??
i dal ima trajekt za korčulu..mislim ono nešt povoljnoga..jer bi možda skoknuli do vela luke??
davorho
25.06.2008., 09:18
JOš sam u nedoumici..
dal ići dolje ili ne...
prEdnosti dolje su mi..
jeftin apartman, volim putovati pa mi recimo odgovara relacija..
Priroda je kažu super dolje, pa plaže trebam malo mira i moralo bi ga biti dolje..
Minusi su.. dalji put..više goriva, slabiji noćni život, zmije..
Htio bi otići malo u obilazak poluotoka..al izgleda da to otpada ipak.
sad dal se isplati ići dolje sam radi kupanja i odmaranja na plaži??
ili ipak u brelama stati..na tih 6 dana.. jer poslije ionak idem u bašku vodu na 6 dana.
to bi bilo 12 dana na toj relaciji..da nije preveč..hm
TinkyLala
25.06.2008., 12:37
Ma normalno da ćeš naići na zmije ako se odeš penjat na planinu iznad Orebića koju inače i zovu Monte Vipera (vipera-zmija), ali dolje u samom mjestu ja nisam naišla na nijednu:) Odmah su nas upozorili ako se želimo šetat van mjesta da imamo dobre cipele i štap. Ma tamo je ok, bila sam prošle god. 10 dana, ako se želiš odmorit a i kružit okolo, stigla sam obići i Dubrovnik, cijelu Korčulu (bili s autom), Mljet, cijeli Pelješac, pa gore do Mostara, Međugorja, stvarno imaš kamo za ići, normalno ako ti nije problem voziti! A u samom Orebiću imaš se za kupati, popenjat se do kapetanskog groblja i okolnih sela (uz pažnju na zmije), restorančići s dobrom ribom, dugačka šetnica, pa po Pelješcu obiđi Potomje i odi po Dingač. Ali, ako očekuješ neko partijanersko mjesto tipa Zrće, nema toga tamo! I bolje!
davorho
25.06.2008., 14:13
ok hvala.. mislim da budem ipak krenuo dolje..
mislim i malo do dubrovnika..
čuo sam da autom neide u sam grad.. a i da su parkingi dosti skupi..
Da treba kod neke bolnice parkirati a dalje je najbolje autobusom..
jesam li u pravu i gdje se može naći ta bolnica?? negdje usput i blizu dubrovnika??
Znači nema ni zmija recimo kad se šečeš po plaži..mislim da ono s drveća skoče na tebe?? HEH
Dubrovnik ti je jednostavan za snaći se...
A ovo što kažu da ne možeš autom u grad - to znaci Stari grad.
Bolnica ti je u Lapadu (dio grada), ali ako naletiš na parking bilo gdje prije i kraj bilo koje bus stanice - to je to... Svi busevi voze u grad :D
mush mushi
26.06.2008., 00:07
dečko i ja bi također skoknuli do Pelješca i to odmah nakon Korčule...barem par dana po Pelješcu, al sad kad čitam ovo o zmijama malo me strah....da li ih ima na cijelom Pelješcu ili samo oko Orebića? mi smo mislili smještaj potražiti u Trpnju - ima ko kakvih iskustava? bilo dobrih ili loših - gdje je povoljnije?
Pa joj ja sam bio u Orebiću i nije baš nešto posebno mjesto kao mjesto , ali okolne plaže su wow..:kava:...A zmija pa u svim dalmatinskim krajevima se nađe pokoja zmija, ja nisam vidio ni jednu:kava:
djizus1
26.06.2008., 01:23
imam neku kombinaciju za Pelješac, mjesto Drače. zanima me jel postoji kakva autobusna ili brodska linija koja povezuje Dubrovnik i Drače? jel ste bili tamo, koliko je udaljeno od Dubrovnika?
kisikana
26.06.2008., 06:28
Da, zmije na svakom koraku, zmije vas poslužuju u restoranu, zmije vas dočekuju na plaži, specijaliteti u konobama su zmije na ražnju, kad se kupate zmije u plićaku igraju picigin, dok spavate zmije pored vas hrču.... ono get a fucking helmet, life sucks :rolleyes:
mush mushi
26.06.2008., 10:38
Da, zmije na svakom koraku, zmije vas poslužuju u restoranu, zmije vas dočekuju na plaži, specijaliteti u konobama su zmije na ražnju, kad se kupate zmije u plićaku igraju picigin, dok spavate zmije pored vas hrču.... ono get a fucking helmet, life sucks :rolleyes:
a tvoj middle name je sigurno sarkastična :D
malo pretjeruješ, ali ok svima nam treba godišnji pa te razumijem
a tvoj middle name je sigurno sarkastična :D
malo pretjeruješ, ali ok svima nam treba godišnji pa te razumijem
pa u stvari je posve normalno reagirala.
Mislim, zmije?? Naravno, u dalmatinskim planinama ima zmija--ako cete ici planinariti bilo po biokovu bilo po sv. iliji na peljescu treba biti oprezan.
Medjutim covjek koji je otvorio topic namjerava na prosjecno obiteljsko ljetovanje.
Orebic i 'sela' (Perna, Kuciste, Viganj) imaju prekrasne plaze. Imaju i par ok restorana (jedan francusko-dalmatinski ka gradskoj plazi, i jedan u bivsem samostanu u Kucistu) i veci broj prosjecnih kafica i restorana. Orebic ima simpa gradski muzej i povremene izlozbe i koncerte, i dobre veze s Korculom. I moze se na windsurfing, uzeti bicikle itd. A moze se i na brdo :) ali ne kao onaj siroti Australac pretprosle godine bez vode i bez da ljudi znaju gdje je.
Sto se
Meni je Orebic drazi od Trpnja, ima dulju povijest, urbaniji je (Trpanj do gradnje trajektne luke nije zapravo ni bio na moru).
Ali cijeli Peljesac je prekrasan i ako idete s autom lak za istrazivati tako da... up to you.
Ja nisam objektivna doduse :cerek:
E da, cijeli zivot dolazim na Peljesac i nikad nisam vidjela zmiju. Na Biokovu jesam.
djizus1
29.06.2008., 11:10
imam neku kombinaciju za Pelješac, mjesto Drače. zanima me jel postoji kakva autobusna ili brodska linija koja povezuje Dubrovnik i Drače? jel ste bili tamo, koliko je udaljeno od Dubrovnika?
jel uopce postoji kakva veza Dubrovnik-Pelješac :confused:
Korčula
29.06.2008., 11:23
imaš autobus par puta dnevno ja mislim
jel uopce postoji kakva veza Dubrovnik-Pelješac :confused:
Autobus barem jednom dnevno, krece s Korcule.
Korcula taxi privatnika koji vozi mini-van.
I brod, koji dalje nastavlja prema Rijeci (ne svaki dan)
davorho
29.06.2008., 15:57
Hvala svima na pomoći maloj oko orebića..pripazit ćemo na zmije..samo se nadam da se ne spuštaju do paže..he he :eek:
Odlučili smo ipak za orebić..dosti povoljni apartman... doduše bez tv i klime.. al nadam se da dolje nije neka luda vrućina da se nebi moglo biti u stanu..
pa ako nee biti za izdržati selim se u auto na hlađenje :lol:
Htio bi posjetiti neke djelove pelješca..pošto volim prirodu i sve fotkam što vidim..
a namjeravam jedan dan na korčulu..al s autom..neznam kak je trajekt i dal vozi redovito i bez gužvi preko..
A mislim jedan dan i do dubrovnika skoknuti..auto..ima tko kakv dobar prijedlog do kud ići s auto..dal se može do samog grada ili negdje drugdje ostaviti auto..
Kakva je cesta do dubrovnika?? čitam da je cesta ok na pelješcu...prošle godine bili na hvaru...i prošli onu cestu..nadam se da nije ni približno onoj sućuraj-hvar..
hvala svima na pomoći
Korčula
29.06.2008., 16:19
kad ideš za dubrovnik i kada uđeš u njega kada vidiš parking koči i parkiraj dalje ćeš lako jer su velike gužve za parking ali ja mislim da ti je najbolje ujutro oko 8 s autobusom i nazad si oko 4 mogu ti dati i njegov broj ako želiš da rezerviraš kartu a prema Korčuli ti ma trajeks svaku pola sata
pozdrav
davorho
29.06.2008., 17:20
ok hvala..ne treba broj.. to neki privat bus'? ma predaleko nam to autobusom..
Korčula
29.06.2008., 18:09
je privatni taxi dobar ti ovaj blog ja se isto bavim time malo ali nemam blog jučer pao na safinu a pogodio more tenisa imaš što za sutra koji par pa mi šibni na marin.radovanovic@du.htnet.hr pa ću i ja tebi
davorho
29.06.2008., 19:33
A nisam već dugo pisao..mjesec dana..
i mene safina pošteno unakazila..
nema se vremena..
rađe si nešt od ovih dokumentaraca naruči..he he..
ili ti dolje donesem za mjesec dana
Laganini
01.07.2008., 14:17
čitam i ne mogu vjerovati, ispada da je usred orebića leglo zmija, a i kako naivnih ljudi ima... ja orebiška s drugim mjestom prebivališta već neko duže vrijeme, vidila poskoka samo jednom u životu i to kad sam se penjala na iliju...
dakle, preporuka - svakako ići jer je orebić idealna baza za skoknuti do dubrovnika, mljeta, obići cijelu korčulu, preko korčule se može i na lastovo... usput je neum, dolina neretve...
obavezno posjetiti pomorski muzej, otići na vidikovac gdje puca pogled na kanal i korčulu, tu je i groblje pomorskih kapetana, samostan...
ako želite standardnu spizu, onda u samom centru kod crkve Gospe pomoćnice u restoran Babilon, dobar riblji restoran je u lovištu, mjestu na samoj punti pelješca.
to je urbano mjesto od nekih 2000 stanovnika, sa starom pomorskom tradicijom u kojemu su živjela gospoda i da, ima struju, vodu, dom zdravlja, apoteku, veliki konzumov diskont, masu malih trgovina, suvenirnice, kioske i sl... benzinsku crpku isto... kafića uz more također, veliku pješčanu plažu, jedino noćni život nije nešto posebno, jedna ili dvije diskoteke, ovisno u koje doba sezone dolazite, ali koliko čujem, radi se i na tome...
obavezno svratiti do kučišta i vignja (raj za surfere), perna ima isto dobru plažu, ali preporuka je ići po milijun malih uvalica diljem pelješca na koje će vas uputiti lokalno stanovništvo.
trajektne linije za korčulu non-stop, nekoliko autobusnih dnevno za zagreb, dubrovnik, sarajevo, split... dakle ni tu nema nikakvih problema...
preporuka za dubrovnik ići autobusom...
posjetiti trpanj (trajektna linija svakodnevna cijeli dan za ploče) jer su neke epizode smojinog malog mista snimane po tom mjestu. npr. zvijezda mora iz serije je ustvari mjesto gdje je današnji kafić konoba na samoj rivi.
obavezno posjetiti postup, tj. mokalo i podobuće, otići do dingača na pravo domaće crno vino, a ne kupovati ga u dućanu...
posjetiti kunu, rodno mjesto slikara celestina medovića, otići do crkvica, a na putu za trpanj lijepa plažća je u dubi pelješkoj...
na odlasku ili dolasku popeti se najduljim svjetskim zidinama nakon kineskog zida - onim stonskima... posjetiti plažu prapratno, od kuda možete i za mljet...
ima toga, tko bi sve nabrojao...
nasmijanonebo
01.07.2008., 16:12
slazem se, ljudi su malo pretjerali sa zmijama, i ja bezbroj puta bila na peljescu i nikad vidjela ni cula da je netko stradao iako mejstani pricaju price da se mora paziti na zmije SAMO kad ides na vrh Peljesca na sv. Iliju i to ak ides relativno kasno (tj. ak ne ides prije zore)...znam dosta planinara koji su bili gore i nisu imali problema sa zmijama (doduse isli su rano u cik zore i spustali se prije neg je sunce uprzilo a i zmije se boje ljudi)
orebic je bolji od trpnja sto se tice obiteljskog ljetovanja!..vec su svi pisali o orebicu, pa necu ja (iako mi je i trpanj jako drag)..a ima se puno toga vidjeti na peljescu kao sto su vec ovdje neki nabrojali..plaze peljeske su divne od orebica pa preko cijelog peljesca..
sto se tice izleta na korculu, imate brodove koji voze od orebica direktno do korculanske rive..pa na mljet, pa na otocice između korcule i orebica (znam tipa koji vodi te ture)
moze se i autom na trajekt al to je skuplja varijanta, jer je grad korcula doslovno preko puta orebica..
cesta preko peljesca je ok i dobra je . ni izdaleka nije losa kao ona cesta sucuraj-hvar, tako da nema frke sto se tice cesta..
a sto pogledati, di otici itd..sve je vec napisano u prethodnom postu od "laganini"..peljesac je stvarno raj za one koji vole prirodu i malo mira!
davorho
01.07.2008., 21:34
Hvala vam svima na pravim odgovorima..
Čak sam u jednom trenutku čak htio odustati i otiči u nako drugo mjesto..
al sam nekak ipak poslao čovjeku nešt love..i sad idem dolje..
Malo mi put dalek..al ionak volim putovati..
dakle 6 dana u orebić malo se jednostavno odmoriti..d svega, izležavanje kako kažete na prelijepim plažama..jedan dan trajektom na korčulu...i to bi bilo to..možda i čak u dubrovnik..al ipak autom...mada neznam..
a onda 6 dana u bašku vodu.. tam ipak mislim da neće biti previše izležavanja..he he
Svu hvale mljet... htio bi to vidjeti..al opet to su nenadani troškovi..
garant trajekt u jednu stranu 150 kn s 4 osobe..
sad jedimo ako imakakv dobar izlet za obitelji..brodicom recimo u tom rangu..hm za 300 kuna..
se može nešto takvoga naći
prilika
02.07.2008., 09:40
Ja sam gledala na Internetu autobusne veze između Dubrovnika i Orebića i po stranici dubrovačkog prijevoznika Libertasa ispada da je Dubrovnik povezan sa Orebićem samo jednom dnevno. Iz Orebića autobus kreće rano ujutro oko 4:45 h , a iz Dubrovnika se vraća oko 14:45 h. Baš zbog rijetkih autobusnih veza iz Dubrovnika za Orebić smo odlučili ići opet u Cavtat. Vjerojatno ću otići na jednodnevni izlet sa Atlasom na Pelješac.
Ja sam gledala na Internetu autobusne veze između Dubrovnika i Orebića i po stranici dubrovačkog prijevoznika Libertasa ispada da je Dubrovnik povezan sa Orebićem samo jednom dnevno. Iz Orebića autobus kreće rano ujutro oko 4:45 h , a iz Dubrovnika se vraća oko 14:45 h. Baš zbog rijetkih autobusnih veza iz Dubrovnika za Orebić smo odlučili ići opet u Cavtat. Vjerojatno ću otići na jednodnevni izlet sa Atlasom na Pelješac.
To je Libertas.
Korculanski autoprijevoznik vozi popodne--barem je tako bilo prosle godine (krece iz Korcule, u Orebicu je oko 4.15 popodne).
TinkyLala
02.07.2008., 12:32
Otići u restoran Vrgorac u Perni, ima odličnu ribu, i uvijek je pun, morali smo čekati da se oslobode mjesta.
Što se tiče Drača kao mjesta,ne bi baš oduševljeno prihvatio ponudu jer je to mjesto uz more ali gleda na Neretvu te plaže nisu nikakve,kamenja u moru oštra.Nikad ali baš nikad nemojte tankat auto u Dračama jer je to uvjerljivo najgore gorivo koje igdje možete dobiti.Iz iskustva znam.Jedino što valja u Dračama je konoba i to je to.Janjina je mjesto koje ima jednu fenomenalnu konobu Domanoetu s ludim gazdama i fenomenalnim i pristupačnim jelovnicima.Jedno mjesto koje nitko ovdje ne spominje na Peljšcu a svakako je daleko najljepše i ima najveći broj prekrasnih plaža je Žuljana.Pristupačne cijene,pošta,banka,kafići,restorani.Obiteljsko mjesto koje je na pola Pelješca,sat vremena do Orebića,sat do Dubrovnika,2 do Međugorja i Mostara.Moja preporuka za sve one koje se žele odmoriti...Ston je isto lijep,zidine obići svakako a još su uvijek besplatne.Do dubrovnika cesta je ok,parking u Dubrovniku je moguć svugdje osim oko Starog Grada-tamo ni domaći nekad nemaju šanse...Tako Automobil ostaviti u gradskoj luci i odvesti se busom do Pila(ulazak u stari grad)..Umjerene cijene u sezoni su nemoguće tako da je i boca mala od Jane 0.5l 10-15kn u dućanu u Starom gradu.Gužve vrlo vjerojatne.Odlazak na zidine 50kn i ni u ludilu ići prije 17h jer će biti hrskave korice....Eto toliko od mene.:Ako tko ima kakvih pitanja vezano uz Dbk i Pelješac slobodno me PM-ajte ja ću pokušat odgovorit.Inače sam iz Dbk a imam kuću na pelješcu...Pozz
Keane16
10.07.2008., 14:56
Svake godine ljetujem na Pelješcu, mjesto Viganj koji kilometar od Orebića.
Priče o zmijama su smješne. Svagdje u Dalmaciji ima zmija, ali u planinama, na kamenjaru. Zmiju sigurno nećete vidjeti na plaži ili kod apartmana.
Što se tiče cijena, prihvatljive su. Imate Konzum, Ortolio.
Plaže prekrasne. Kafića na sve strane. Često budu i koncerti.
Ako pogodite vrijeme, možete pogledati i regatu u Vignju.
Do Korčule možete prdnit. Postoji brodica koja vozi 3,4 puta dnevno do Korčule. Cijena je oko 10 kn. A možete i katamaranom. Za Dubrovnik ne znam šta ima, ja sam išao autom.
I moja jedna mala preporuka. Postoji jedan otok kraj Korčule, a zove se Badija. Lijepe plažice, ima i neki samostan tamo, sportski tereni, restoran, jeleni oko tebe šeću, prekrasno nešto. Ako imate nekog da vas odveze do tamo, moja topla preporuka.
Pozdrav
Nedavno smo se vratili s Pelješca tj. Orebića.
Mjesto kao i svako drugo nema ništa posebno za vidjeti, jer ako želite provod onda je to Korčula na koju trajektom stižete za cca 10min. Cijena karte je 12kn u jednom smjeru, a trajekt ima svaki čas.
U samom Orebiću nema baš ništa za vidjet, ali baš ništa...
cijeli se Orebić svodi na hrpu ničega. nikakvog sadržaja .Što se tiče trgovina ima ih dosta, a pekare dvije.
a o opskrbi pitkom vodom stanje je katastrofalno u vremenu od 16,00 pa sve do jutanjih sati NEMA VODE
i to svaki jebeni dan, nemojte nasjedati kao što sam ja, kad smo došli prvi dan otvoriš pipu a ono curi topla voda - pitaš gazdu što je ovo,a on će na to pustite da malo curi, poslušam ja njega ali ništa od toga. Isto tako vode koje nema kad je trebaš kao npr. vratiš se s plaže hoćeš se tuširat štanga nema vode, a gazda će na to pa ovako još nije bilo. Upitaš prvog susjeda šta je s vodom on će ti na to pa to ti je tu normalno,jer se po noći pune bazeni, u kućama niže nas zaljevaju cvijeće i peru aute...A sad se zamislite da morate doslovce srat...
dsztrrezt
19.08.2008., 12:18
Ovo za vodu je točno i to se pojavila od ove godine koliko ja znam, jer je Orebić preopterećen što se tiče zahtjeva za vodu. Ima jedna pumpa(koliko znam) koja pumpa iz Blaca i svake godine bude sve veća potražnja za vodom a ista količina bude isporučena. A da ne pričam o tome kako ne žele da dodatnu vodu da nabavljaju nego su na jednom izvoru, malo iznad Orebića napravili veći ''bazen'' odakle očekuju da će opskrbiti čitav Orebić. I sa tim bazenom žele da imaju čisti profit bez troškova od nabavke vode. Međutim što ste blize moru, što je nadmorska visina manja, onda imate vode. Ja sam na nekih 4-5 metara nadmorske visine i čitavo sam ljeto imao vodu, dok 90% Orebića nije imalo. Dakle ako ste na ''većoj'' nadmorskoj visini onda ćete 98% imati problema sa vodom u Orebiću.
naranđica
19.08.2008., 16:54
u orebići sam bila jednom, i drago mije da sam bila i vidjela
ali se vjerojatno nikad neću vratiti, sve je to bezveze, od mjesta, do ponude, a turistčka publika:rofl::lol: sve bosanci, zabavno ih je gledati i smijati se prvi dan, a onda postaje jako iritantno
Mislim da će u skoro vrijeme Orebić postat predgrađe Banja Luke, ako već i nije:eek::eek::eek::eek:. Ovaku vrstu turizma doživio sam kao elementarnu nepogodu. Samo znam da me Orebić neće skoro vidjet.
Što se tiće vode na Orebiću nije ni čudo da je nema jer se u večernjim satma pune bazeni s vodom, peru auti, zaljevaju vrtovi, peru pločnici...jednom skodom razgovarao sam s jednim susjedom o navedenom problemu,a on će na to, nije to ništa tu novo da sam zna kupjo bi ja cisternu 30000-40000 lit. pa nek se nađe. Što se tiće boravišne takse,ne brinite se i onako nema turističkih agencija što znači da nema nadzora niti ikakve kontrole radi ko šta hoće i kolko hoće:top:
ali se vjerojatno nikad neću vratiti, sve je to bezveze, od mjesta, do ponude, a turistčka publika:rofl::lol: sve bosanci, zabavno ih je gledati i smijati se prvi dan, a onda postaje jako iritantno
Tužno je u što se pretvorio nekad ponosni,gosparski grad kapetana.Od te gospoštije je ostao poneki vrt,kapetanska kuća (ako je Hercegovci nisu zbetonirali ,a vrt pretvorili u parkiralište.
Najbolje je otići do samostana i u miru prosjediti koji sat,pogledati muzej i zbrisati.
meni osobno jedno na naj mista na Peljescu- Trstenik :)
Prekrasno mirno misto, s divnom plazom, bas za odmor :s
mush mushi
20.08.2008., 15:25
Najbolje je otići do samostana i u miru prosjediti koji sat,pogledati muzej i zbrisati.
slažem se, predivan pogled u kojem se zbilja može uživati u miru i tišini:cerek:
jedino nismo uspjeli vidjet te kapetanske kuće i vrtove :ne zna:
ali se vjerojatno nikad neću vratiti,
potpis
slažem se, predivan pogled u kojem se zbilja može uživati u miru i tišini:cerek:
jedino nismo uspjeli vidjet te kapetanske kuće i vrtove :ne zna:
Recimo - od trajektne luke lijevo uz samu obalu ima nekoliko prekrasnih,ali tužno zapuštenih.
Da li ste ikada bili u Orebiću,ako jeste da li vam je se svidio?:rofl::rofl:
isplati ;-) dignut se u 4, u 5 biti pod sv. Iljom i natrag biti najkasnije oko 11:30.. onda je bas super:) ali puno puno vode, dobre cipele i nikad ne sam !
mikimuster
01.03.2010., 13:48
Uskoro če ljeto... i vsi parovi brez djece, bi voljeli, da ljetujemo na nekom mjestu, gdje ima puno lijepih intimnih skrovišta uz more...
Kdje da idemo?
Ako neko ima broj za jeftini smještaj? (Žuljana možda?)
Kako da "to" :cerek: radimo u moru... ???
nasmijanonebo
01.03.2010., 14:48
di da idete na peljesac, ovisi sto ocekujete od odmora? totalnu divljinu di ima samo kuca ali nema i ducana ili da ipak ima malo zivota..da li zelite sljuncane plaze, pjescane, stijene itd..
pa shodno vasim zeljama cu reci..inace, smjestaj svugdje na peljescu je stvarno povoljan! najpovoljniji na jadranu:mig:
a za "ono" kako raditi u moru:rofl:? ne kuzim, trebas lekciju koje poze izvesti ili sto:rofl:?
Kako da "to" :cerek: radimo u moru... ???
[/LIST]
Ma ne kužite, čovjek još nije plivao u moru, pa misli da je to drugačije nego u njihovim jezerima.
Ne, isto je, samo maši ručicama i nogicama.
Uglavnom za "to" se ne mora ići sve do Pelješca, ali tko voli ...
Ovakve upadice koje nemaju veze s vezom o temi bi trebalo odmah brisati.
Kvare temu o prekrasnom poluotoku.
Inače moj favorit su plaže oko Trpnja...
miica26
06.06.2010., 14:34
Pozdravljeni!
Zanimamo se za odlazak u Pelješac u terminu 1.8.-10.8.
Sve stranice za iznimljivanje apartmana sam pretražila i nigdje više nema fraj. A nema puno tih apartmana na internetu:( zato molim koga, ki zna za koji apartman u Žuljani, da mi se javi!:) (2 osobe)
Puno hvala!
goldietrickz
08.06.2010., 11:47
videa s Peljesca, Korcule, Mljeta...
http://www.youtube.com/user/Cyclotok
Studentica
22.06.2010., 14:58
dizem temu. ako tko zna smjestaj dobar negdje na peljescu, nek javi :)
nejdite u pelješac amo ima morskih pasova i zmija ja vidijo
Ma da... slažem se, za morske pse, cijele noći nisam oka sklopio koliko su lajali... :rofl:
nisam sve cita, al orebić korčula imas non stop brodove za cc 10 kn a tamo imas male taxi brodove, moja preporuka za mirno kupanje je korcula Vrnik to ti je 20tak min brodom.
El Cosmo
11.07.2010., 01:10
Bit ću desetak dana u kolovozu na Pelješcu pa budući da mi je to prvi put da ću se tamo stvarno malo zadržati i da se zna odakle dolaze najbolja HR vina (nije poziv na flejm, dopuštam i drukčija mišljenja :)), zanima me kakva je situacija s posjetama/degustacijama/opskrbom kod regionalnih vinoproizvođača.
Uz dužno poštovanje svima, nisam previše zainteresiran za eventualne amaterske pokušaje baš svih lokalnih entuzijasta koji na portun izvjese natpis "domaće vino/rakija", nego za one koji ipak imaju barem nekakvu poziciju na tržištu, tj. rade barem poluprofesionalno.
Dakle, molim starosjedioce i dugogodišnje ovisnike da kažu ima li (i gdje) na Pelješcu štogod s laičko-enološkog gledišta zanimljivo za posjetiti/vidjeti/probati/kupiti, a da nije ekvivalentno odlasku u hipermarket i odabiru nekog pelješkog vina s police? Ili se recepture i podrumi ljubomorno čuvaju?
Bit ću desetak dana u kolovozu na Pelješcu pa budući da mi je to prvi put da ću se tamo stvarno malo zadržati i da se zna odakle dolaze najbolja HR vina (nije poziv na flejm, dopuštam i drukčija mišljenja :)), zanima me kakva je situacija s posjetama/degustacijama/opskrbom kod regionalnih vinoproizvođača.
Uz dužno poštovanje svima, nisam previše zainteresiran za eventualne amaterske pokušaje baš svih lokalnih entuzijasta koji na portun izvjese natpis "domaće vino/rakija", nego za one koji ipak imaju barem nekakvu poziciju na tržištu, tj. rade barem poluprofesionalno.
Dakle, molim starosjedioce i dugogodišnje ovisnike da kažu ima li (i gdje) na Pelješcu štogod s laičko-enološkog gledišta zanimljivo za posjetiti/vidjeti/probati/kupiti, a da nije ekvivalentno odlasku u hipermarket i odabiru nekog pelješkog vina s police? Ili se recepture i podrumi ljubomorno čuvaju?
http://www.vinskiputidnz.com/vinari.html
Ovdje su informacije iscrpne i odgovaraju istini.
A što se tiče "zanimljivog za posjetiti" trebalo bi ti barem nekoliko tjedana da obiđeš sve što je vrijedno pažnje.
Pelješac je pravi vinogradarski i vinarski biser.
A recepture se ,naravno ,čuvaju.
nasmijanonebo
11.07.2010., 12:19
imas podrucje dingac (ides iz potomja kroz tunel)-ima 3 sela (ali jako mala, vise bih rekla zaseoci) jedan kraj drugog spojeni u tom podrucju-dingac, borak i 3. sela kojem se nemrem trenutno sjetiti naziva..tamo su domace vinarije, mi degustirali (i pripili se od degustacija) i kupili dingac..i :top:..nema veze sa "tvornickim" dingacom..dodjes tamo, vidjet ces razne privatne konobe i vinarije pa sam oslobodno udjes i kazes da bi degustirao i isprobao..a neke konboe imaju i terase pa mozes i na terasi isprobati vino:cerek:..za imena me ne pitaj, zaboravlila imena, ali se sjecam faca i lokacije itd..
imas podrucje dingac (ides iz potomja kroz tunel)-ima 3 sela (ali jako mala, vise bih rekla zaseoci) jedan kraj drugog spojeni u tom podrucju-dingac, borak i 3. sela kojem se nemrem trenutno sjetiti naziva..tamo su domace vinarije, mi degustirali (i pripili se od degustacija) i kupili dingac..i :top:..nema veze sa "tvornickim" dingacom..dodjes tamo, vidjet ces razne privatne konobe i vinarije pa sam oslobodno udjes i kazes da bi degustirao i isprobao..a neke konboe imaju i terase pa mozes i na terasi isprobati vino:cerek:..za imena me ne pitaj, zaboravlila imena, ali se sjecam faca i lokacije itd..
Tamo se najbolje prepustiti trenutku,bez plana i namjere.
Mi smo u tim lutanjima pronašli prave bisere.
Uostalom, svi razvikani vinari otkupljuju vino baš od malih proizvođača ;)
Ja isto stajem na prvom mjestu čim vidim da imaju izvješen natpis :cerek:
A za doma u povratku kupim u jednoj kući na rivi u Trpnju. Imaju jeftiniji i skuplji Plavac - i oba su predobra :cerek:
Koliko dodju aparmatni u Trpnju ili Orebicu???
Nesto sam gledao po internetu, ali sve nesto 40-50-60 eura, sad ne znam jel to po osobi ili opcenito cijeli apartman?? Malo mi je to skupo nesto...
Inace nas 4 prijatelja bi isli negdje tu (troje 17 godina i jedan 20 tako da shvacate kad kazem da je skupo s obzirom da sam ja student oni jos srednja skola), pa rekoh da vidim jel znate vi sto jeftinije tu.
Da se mene pita samo treba imat krevete i eventualno tus, i da je uredno. Nikakva klima, tv, radio, internet (od toga bjezim, imam to i kuci)
Koliko dodju aparmatni u Trpnju ili Orebicu???
Nesto sam gledao po internetu, ali sve nesto 40-50-60 eura, sad ne znam jel to po osobi ili opcenito cijeli apartman?? Malo mi je to skupo nesto...
Inace nas 4 prijatelja bi isli negdje tu (troje 17 godina i jedan 20 tako da shvacate kad kazem da je skupo s obzirom da sam ja student oni jos srednja skola), pa rekoh da vidim jel znate vi sto jeftinije tu.
Da se mene pita samo treba imat krevete i eventualno tus, i da je uredno. Nikakva klima, tv, radio, internet (od toga bjezim, imam to i kuci)
Kod apartman cijena je uvijek za stambenu jedinicu,a ne po osobi.Teško ćeš naći nešto znatno jeftinije.Iznajmljivačima se ne isplati plaćati porez la žnj kategoriju,pa svi urede kak spada,ili barem pokušaju.
nasmijanonebo
12.07.2010., 15:58
ma ima apartmana za 10 eura po osobi u Trpnju..i opcenito na Peljescu.
npr. ovo:
http://www.smjestaj.com.hr/trpanj/
http://www.tzo-trpanj.hr/trpanj-smjestaj-1.htm
http://www.travel-tourist.com/objs-trpanj-1_hr.htm
pa ces vidjeti da mozete za 10 eura po osobi naci (ako vas je 4..ili apartman ili dvokrevetne sobe itd)..
ali osobno znam da je tako, bila sam vise puta u trpnju i stvarno je peljesac najjeftiniji na jadranu a jedan od najljepsih dijelova jadrana.
ima jos na netu po malim cijenama..oglase u plavom olgasniku i njuskalu da i ne spominjem he.
inace, trpanj nije jako turisticko mjesto, nema bas nocnog zivota..pa je vrlo lako naci smjestaj tamo.
meni je jako drag.
E hvala vam puno!
Nisam bas upucen u apartmane kad se iznajmljuju,a ne pise dali je po osobi ili cijeli apartman te cijene takoda nisam bio siguran.
Ovo za 10-11 eura nije skupo. A sto se tice nocnog zivota, mladi smo vec bi mi nasli nacin za zabavu :D
Hvala jos jednom!
nasmijanonebo
12.07.2010., 17:21
ma kad je dobro drustvo onda je super..prije par godina je bio aktualan klub "plava" (u centru starog trpnja, 500 m od mora)..ako to jos radi, odite iako nece biti ljudi,,cisto da vidite kako je to uredjeno..specificno je. nas 4 bili jedini ljudi ali bilo nas bas briga, pili cugu, sebi napravili atsmoferu i:top:
bio je neki birc jabuka u trpnju, di bude zive glazbe i domaca amtomsfera..valjda ce i ovo ljeto raditi (bar je zadnjih par ljeta radila).
bit ce vam dobro.
obidjite i stari trpanj..malo je drugacije od ostalih primorskih mjesta (kao da je vrijeme stalo tamo).
Studentica
14.07.2010., 14:13
ako zna tko kakav apartmancic, nek se javi
hvala
Markozgb
15.07.2010., 14:05
Pozz... kako busom doci do pelješca odnosno mjesta draće.. dal je itko putovao busom do pelješca?? bus zg-pelješac ne postoji pa me zanima di bi trebao presjedat. Mogo bi ic busom do ploča pa trajektom do trpnja na pelješcu ali mi onda jos ostane 25 kilometara do mjesta draće.. to je prekomplicirano i necu uspjet uskladit sve te polaske busova.. dal je moguce ikako da idem iz zga busom negdje otkud ide bus za peljesac sto blize trpnju??.. hvala unaprijed
Pozz... kako busom doci do pelješca odnosno mjesta draće.. dal je itko putovao busom do pelješca?? bus zg-pelješac ne postoji pa me zanima di bi trebao presjedat. Mogo bi ic busom do ploča pa trajektom do trpnja na pelješcu ali mi onda jos ostane 25 kilometara do mjesta draće.. to je prekomplicirano i necu uspjet uskladit sve te polaske busova.. dal je moguce ikako da idem iz zga busom negdje otkud ide bus za peljesac sto blize trpnju??.. hvala unaprijed
bus zg-pelješac ne postoji ????
ajde se prvo malo raspitaj. i jel ti trebaš doći u trpanj ili u drače?
imaš svaki dan autobus zagreb - vela luka koji prolazi preko cijelog pelješca i staje na stanici u mjestu drače i svim ostalim pelješkim selima, ja išla barem 50 puta s njim.
kreće navečer 18.30 ili 19.30, ne sjećam se više, provjeri na autobusnom kolodvoru.
Markozgb
15.07.2010., 14:43
trebam doc u mjesto Drače.. krivo sam napiso u naslovu xD
http://www.akz.hr/vr/voznired.aspx
Bus zg-vela luka staje na sljedecim stanicama
ZAGREB
ZADAR
SPLIT
STON
STON
PUTNIKOVIĆI
JANJINA
POTOMJE
OREBIĆ
KORČULA
ŽRNOVO
PUPNAT
ČARA
SMOKVICA
BLATO
VELA LUKA
bubasta
15.07.2010., 16:11
Drace su odma prije Janjine :) cca 1km (ma i manje..)
i da, svaki bus ce ti stat tamo, tako da se nemas sto brinut :)
Pretpostavljam da ce ti izdat kartu ZG-Janjina, a ti samo vozacu reces di da stane i nema problema
ko bi napiso sva ta mala mista kao mjesta stajanja
samo napomena vozacu obavezno ;)
nasmijanonebo
15.07.2010., 16:14
taj autobus Zg-Vela Luka stane i u Dračama. 100%.Ja isla tako jednom do Drača (ne Drač u Albaniji:D) k frendici u posjet. Ona stalno ide s tim busom i to vise puta godisnje.
Samo veliš vozaču da bi izašao u Dračama i on ce te iskrcati tamo. To je jako malo mjesto tako da prakticki nemas sto hodati od mjesta di te iskrca (ima neko ugibaliste za busnu stanicu) do "centra" drača.Glavna cesta prolazi kroz Drače.
A vrlo cesto ne navode sve stanice..
Drače su inace "morska ispostava" Janjine.
ako te frka da nećeš znati gdje trebaš izaći: kad autobus uđe na pelješac voziš se cijelo vrijeme kroz sredinu poluotoka i ne vidiš nigdje more jedno 40 km. kad prvi put ugledaš more s DESNE strane, prolaziš raskrižje Žuljana, nakon 5 minuta vožnje dolaziš u Drače. bus će ti stati preko puta benzinske pumpe. kartu kupi do janjine, to je mjesto 1 km dalje.
Markozgb
15.07.2010., 16:39
E Ljudi hvala Vam PUNO !!!!!!!!!!
daria262
19.07.2010., 10:19
evo ja iznajmljujem apartman dvosobni + dnevna u Trpnju, da ne hvalim puno - jako blizu plaže, divan pogled na more, velika terasa s roštiljem, apartman ima 80 kvadrata, do 8 osoba :) novouređen... slobodan je od 22.08. nadalje, do tad je sve zauzeto. Cijena je -> do 5 osoba : 45 eura, 5-8 osoba: 60 eura, od 01.09. cijene su 50% manje.. pa ako netko želi nek se javi.. slike šaljem na mail ... :)
heda.haha
19.07.2010., 12:18
kakve su ceste na pelješcu?
trpanj-orebić?
i ostatak prema jugu (žuljana)?
daria262
19.07.2010., 13:44
trpanj-orebić?
ceste kao ceste nisu loše, samo je problem da su to uglavnom veliki zavoji, lijep pogled na more s visine :) itd.... Ja ljetujem u Trpnju već godinama i meni je tamo sve toliko savršeno da su me ceste već odavno prestale brinuti :)
nasmijanonebo
19.07.2010., 13:56
trpanj-orebić?
peljesac je dug..tako da ima malo dizanja pa malo spustanja..od stona do orebica cesta ide prvo na juznu stranu peljesca pa na sjevernu stranu pa sredinom poluotoka pa opet na jug itd..
cesta je ok. a ne znam s kojom cestom usporediti., ne znam di si se sve vozila.bolja je nego cesta sucuraj-hvar:D, ili bolja je od ceste senj-zute lokve (citaj: manje zahtjevna).
do zuljane je isto ok cesta, to se spustas prema dole.
heda.haha
19.07.2010., 17:47
cesta je ok. a ne znam s kojom cestom usporediti., ne znam di si se sve vozila.bolja je nego cesta sucuraj-hvar:D, ili bolja je od ceste senj-zute lokve (citaj: manje zahtjevna).
do zuljane je isto ok cesta, to se spustas prema dole.
znam senj-žute lokve, a ovo na hvaru nisam vozila jer su mi rekli da i nije baš neka zabava..
super, ak je manje zahtjevno nego senj-žute lokve, ja sretna :D
hvala!
nasmijanonebo
19.07.2010., 22:33
ne mora te biti frka. pred orebic ima par km ceste kao kad se spustis prema obrovcu , ali nista strasno.meni je nekako strasnije ovo prema obrovcu..
U Trpnju 16-og (kolovoza) ima neka svirka uživo :)
Mislim da sam dobro zapamtila datum :misli: :)
soul2soul75
20.07.2010., 10:20
ove godine prvi puta odlazimo na pelješac, trstenik u 8mj. zadnji tjedan, obiteljski sa djetetom i bakom ( dadilja da možemo ja i muž malo solo istraživat po otoku:top:) pa me zanima tko god zna nešto od dolje navedenih pitanja :
koliko sam shvatila nema više tajekta iz trstenika za mljet a zna li tko ima li u zamjenu kakav privatan prijevoz i koliko dođe'?
ima li se šta na mljetu za vidjeti ' jel to onak izlet za obitelj ili bolje samo ja i muž sami ? za kupanje ili šetnju?
koliko je trstenik udaljen vožnje od orebića?
a do žuljane? jel ima lokalna cesta iz trstenika za žuljanu uz more il se mora gore na glavnu cestu ić?
koja je najbolja plaža za ronjenje na dah i s maskom?
na kojim plažama ima šume i hladovine?
ima li u trsteniku kakva veća trgovina tipa konzum ili se u nabavku mora u orebić?
restoran u trsteniku?
u jednom od prijašnjih postova sam pročitala da se spominje "park nakovni ( nakovan) " jel to dio otoka ,ili?
zna li tko kakve skrivene bisere otoka- ono autentična mjesta i zanimljivosti i dogadjanja i ljudi koja nisu u turističkim vodićima a definitivno će te najviše približiti duhu otoka i otočkog života? npr. skužila sam da spominjete nekog živopisnog lika u konobi u janjini Vatreni? -..da me ne bi ispravljali- znam da se radi o poluotoku al ne mogu se oteti dojmu da djeluje ko otok:mig:
kada su i gdje otočke fešte- točnije ima li koja u zadnjem tjednu osmog mjeseca? koncert,izložba? gdje se može ćut malo domaće pjesme ,kakva klapica i sl?
gdje kupiti finog domačeg ulja?
ima li u trsteniku ujutro na molu svježe ribe za kupit?
preko dana- najslikovitije mjesto na otoku, melem za oči i motiv za slikanje je?
navećer-najromantičnije mjesto na poluotoku mali raj za dvoje je?
itd,itd
bilo koja druga info osim ovih pitanja je takodjer dobrodošla
hvala na svim odgovorima unaprijed
nasmijanonebo
20.07.2010., 11:58
[QUOTE=soul2soul75;27894996]koliko sam shvatila nema više tajekta iz trstenika za mljet a zna li tko ima li u zamjenu kakav privatan prijevoz i koliko dođe'?
ima privatni brodic koji vozi do pomene (iz pomene se za 5 min dodje do np mljeta,tj.jezera). do pristanica za brodic ima malo vise za hodati, ali po ravnom, uz jezero i u hladu.
mi smo isli jedne godine tim i ide ujutro a vracao se vec u 15h popodne. stigli smo sve vidjeti (jezero, otocic sv.marija, kupanjac na jezeru itd, ali ja vec bila vise puta na mljetu).mislim da ima jos jedan takav brodic.
moze ici obitelj, jer kad se dodje do jezera ide se na brod i brod vozi do otocica sv.marija, malo se obidje taj otocic i onda se ide brodicem natrag na mjesto ukrcaja.blizu pristanista brodica je most koji spaja veliko i malo jezero i tamo se mozete okupati. stignete se okupati i onda natrag na brod za trstenik. staza do jezera je u hladu.
ima se sto vidjeti na mljetu-samo jezero, taj otocic sa samostanom itd.svakako odite kad ste vec u trsteniku (ali nemoje ici na najtopliji dan), mljet je caroban.
koliko je trstenik udaljen vožnje od orebića?
cca 25 km, racunaj 20 minuta
of trstenika do žuljane? jel ima lokalna cesta iz trstenika za žuljanu uz more il se mora gore na glavnu cestu ić?
od zuljane do trstenika ima makadamska cesta, tako da mislim da je dosta brze da idete gore na glavnu cestu pa se spustite do trstenika..sigurno je znatno brze.
slabo ljudi idu ovim makadamom.
koja je najbolja plaža za ronjenje na dah i s maskom?
cijeli peljesac je idealan za ronjenje. ima bezbroj skrivenih plaza do kojih je relativno lako doci.
na kojim plažama ima šume i hladovine?
u samom trsteniku na glanvoj plazi nema hlada. idealna je u zuljani, na plazi Vučine. Orebic isto ima plaza sa hladom, kao i Trpanj.
ima jos bezbroj prekrasnih plaza p ocijelom poluotoku koliko ti duša voli ali su manje poznate. peljesac, cres i makarska rivijera su najobilnije sa krasnim plazama :mig:
ima li u trsteniku kakva veća trgovina tipa konzum ili se u nabavku mora u orebić?
Ima neki ducan u Trsteniku ali nije prebogat. U Orebicu je ipak najbolji soping..
restoran u trsteniku?
ima nesto restorana,naravno. ali nisam jela, pa ne znam kakvi su.
u jednom od prijašnjih postova sam pročitala da se spominje "park nakovni ( nakovan) " jel to dio otoka ,ili?
Nakovana -ima gornje i donje -u unutrasnjosti peljesca, sjeverozapadni dio. tocnije, kod lovista (znaci, jos iza orebica). Nakovana su napustena sela, sa kamenim urusenim kucama a proculi se jer je tamo vrlo znacajno arheol. nalaziste iz doba ilira, te iz doba pracovjeka.
zna li tko kakve skrivene bisere otoka- ono autentična mjesta i zanimljivosti i dogadjanja i ljudi koja nisu u turističkim vodićima a definitivno će te najviše približiti duhu otoka i otočkog života? npr. skužila sam da spominjete nekog živopisnog lika u konobi u janjini Vatreni? -..da me ne bi ispravljali- znam da se radi o poluotoku al ne mogu se oteti dojmu da djeluje ko otok:mig:
skriveni biseri peljesca- cijeli peljesac je takav, jer jos nije turisticki razvikan. obavezno obidjite mali ston, ston, trpanj (stari dio trpnja je 500 m od obale), orebic sa franj.crkvicom gore (kod groblja) i kapetnaske kuce uz more u orebicu, janjina itd. itd itd..
mozete autom i nesto prije trpnja (smjer gornja i donja vrucica) pa do dube peljeske se voziti. predivna plaza i prije dube peljeske i u samoj dubi p.
i mozete iz trstenika makadamom do podrcuja dingac (podrucje od 3 seoca-borak, dingac i 3.se nemrem sjetiti)..a do podrucja dingac se dolazi i iz glavne ceste, tj. u potomju se ide kroz rucno otkopan tunel i onda se spusta prema dole.iz tunela kad se izidje puca predivan pogled, a prije tunela u potomju sa lijeve strane cete vidjeti konobu bez radne snage, princip samoposluzivanja (bar je tako bilo).jako fora.
kada su i gdje otočke fešte- točnije ima li koja u zadnjem tjednu osmog mjeseca? koncert,izložba? gdje se može ćut malo domaće pjesme ,kakva klapica i sl?
ovo za feste-jedino ti u orebicu bude neki moving navecer..zna i u stonu biti nesto.
preko dana- najslikovitije mjesto na otoku, melem za oči i motiv za slikanje je?
cijeli peljesac je jako slikovit, tesko je nesto izdvojiti.
navećer-najromantičnije mjesto na poluotoku mali raj za dvoje je?
isto tezak izbor, cijeli je takav.
uglavnom da se napisati knjiga o peljescu! :cerek::cerek:
tjedan dana nije dovoljno da se upozna peljesac. na srecu jos je uvijek dovoljno nepoznat pa nema navale turista..i neka tako ostane, meni pase.
soul2soul75
20.07.2010., 22:12
thnx nasmijano nebo ,stvarno si si dala truda da odgovoriš,kad se vratim javljam dojmove
:cerek:
Joj nasmijano nebo, divim ti se :s:s:s
A i malo se sramim što ne znam Pelješac kao ti, a cijeli mi je život bio doslovno na dohvat ruke... Al ne, ja sam ga počela istraživati kad sam preselila 700 km dalje :lol:
nasmijanonebo
20.07.2010., 23:23
imas vremena istrazivati peljesac:mig:
Drago_Gervais
06.08.2010., 15:13
Gdje u Orebiću još ima koja plaža osim plaže Trstenica koja je pješčana (ne volim pješčane plaže)? Kojom turističkom agencijom ići na izlet na Mljet sa vodičem i zna li netko koliko takav jednodnevni izlet košta?
Joj nasmijano nebo, divim ti se :s:s:s
:top:
i ja - svaka joj čast! :s
pažljivo sam napravio copy/paste na prazni papir i spremio si ovaj vodički tekst za 28. 8.
tjedan dana Pelješca je preda mnom... pošto planiramo više lutati okolo nego biti u samom kampu izbor je na pao na "Pernu" u Orebiću, s tim da jedan dan je prelazak na Korčulu (bio sam u Korčuli 2x, ali sad ću autom do Vela Luke - tamo još nisam bio), a jedan dan je rezerviran za jug Hrvatske - dokle god budem mogao autom...
samoborka09
11.08.2010., 18:00
Viganj mi je u srcu zauvijek, nažalost zadnje dvije godine nisam stigla spustiti se do dolje, no prije toga sam tamo ljetovala deset godina. Sve što možeš poželjeti: čisto i bistro more, ne prevruće, jer cijelo vrijeme pomalo puše maestral, plaže ispred kuće ili pak malo dalje usamljene pješčane, idealne za parove, Orebić je blizu za izać navečer ili pak skoknut do Korčule, koju obožavam... :)
Trstenik je nekada bio lijepo malo mjesto za ljetovanje - i sada je, ali...
Ovisno o tome gdje imate smještaj, postoji jedan ogromni problem, a to je parkiranje u mjestu. Osim ako ne odlazite autom u uske pokrajnje uličice, u centru mjesta zaboravite na parkiranje.
Dućan - katastrofa. Nije toliko loše opskrbljen, ali cijene su na kvadrat, ljudi valjda hoće za par mjeseci zaraditi toliko da preko zime zatvore.. recimo plastična Jamica 1,5l oko 10 kn. Ne drže uopće cigarete tvornice duhana rovinj (ronhill, valter) ali njih možete kupiti u pošti.
novine zaboravite, kioska nema, zato u dobru opskrbu prije dolaska, možete i u janjini, a u trsteniku kupovati samo kruh.
ribe ima samo kad dolaze koće i to rano ujutro, bez pravila, pa kako se naleti.. ali ima za kupiti riba iz uzgajačišta Plankton u Janjini - preporuka, nije preskupa a nema nikakve razlike od divlje ribe s koće.
Za izlet na Mljet vozi izlete brodić Vala iz Trstenika, a možete i s vodonoscem "Saldun" koji svakodnevno vozi vodu na relaciji Trstenik - Mljet.
Ako ste za noćni provod otvoren je ove godine beach bar Torr na plažici iza vinarije Grgić, ali to je za mlade..
Ima dva restorana konoba Maris (skupo) i konoba Feral tik na plaži (prihvatljivija), ali cijene su ono.. kao i u dućanu, oni ipak rade samo dva mjeseca u godini.
U ostala dva kafića može se pojesti pizza, a u kafiću Stijena na samom mulu sendviči..
što se tiče seoskih zabava, 15.8 (velika gospa) je ples u Trpnju , a 16.8 (sveti roko) na dračama i u kuni. u trsteniku je to prošlo, proslava je 10.8. (sv. lovro).
nasmijanonebo
12.08.2010., 10:13
Gdje u Orebiću još ima koja plaža osim plaže Trstenica koja je pješčana (ne volim pješčane plaže)? Kojom turističkom agencijom ići na izlet na Mljet sa vodičem i zna li netko koliko takav jednodnevni izlet košta?
evo me, nakon 10/ak dana i nema me iducih 10 dana na netu:D
u orebicu imas jako puno plaza, trstenica je glavna a od trajektn.pristanista na desno (prema vignju i kucistu) imas bezboj sljuncanih plazica sa borovom sumom,,i prema plazi trstenici isto ima sljuncanih plazica koliko hoces, tu je vec manje hlada...tj. duz cijelog orebica su plazice i plaze..
evo me, nakon 10/ak dana i nema me iducih 10 dana na netu:Du orebicu imas jako puno plaza, trstenica je glavna a od trajektn.pristanista na desno (prema vignju i kucistu) imas bezboj sljuncanih plazica sa borovom sumom,,i prema plazi trstenici isto ima sljuncanih plazica koliko hoces, tu je vec manje hlada...tj. duz cijelog orebica su plazice i plaze..
skiće se,skiće...
tak i treba.
nasmijanonebo
12.08.2010., 12:24
hehe, mora se..poceli turneju u opatiji, trenutno sam u kotoru:cerek:,i ceka nas jos dosta mjesta:mig: ..23.8. sam doma ..
soul2soul75
14.08.2010., 15:10
http://www.apartmani-primorac.com/include/images/trstenik.jpg
navodno bi trebao biti trstenik ali na fotki ne vidim mjesto samo plaža , pa pretpostavljam da je malo van mjesta ili ?
Drago_Gervais
14.08.2010., 16:54
Mislim da je ovo plaža Divna. Do nje se dođe tako da se sa glavne ceste koja vodi po Pelješcu skrene prema mjestu Trpanj, zatim se tom cestom ide do putokaza "Autokamp Divna 8 km" (putokaz je još prije ulaska u Trpanj), tu se skrene ulijevo i nakon 8 km uske krivudave ceste na kojoj se jedva mogu mimoići dva auta doći ćete do plaže Divna.
tomislav10
16.08.2010., 22:28
Sad će me ubiti jer dižem temu od prije 6 godina, al nek moderator prebaci ak smatra potrebnim, uostalom nije zaključana :)
Dakle prije par dana vratih se s odmora s poluotoka Pelješaca gdje sam uplatio sedmodnevni polupansion u hotelu Komodor. Hotel je, kako sam čuo, bivše vojno odmaralište, a sad, dakle, hotel s dvije zvjezdice.
Dio soba je renoviran i mi smo bili u jednoj od tih soba s balkonom i pogledom na more. Štoviše kroz prozor se vide zidine i sam grad Korčula :top:! Sobe su relatvno male, kupaonica potpuno renovirana, soba okrečna s novim krevetom i noćnim ormarićima. Od ostalog namještaja još je jedna stolica i mali kutni stolić. Na podu je novi tepison. Balkon je vrlo mali, manjeg još nigdje nisam vidio. Sve u svemu prolazna ocjena, očekivali smo i gore.
Hrana, doručak: ukratko neinventivan. Tri vrste salame, jedna sira, kuhana jaja, čaj, pekmez... sokovi iz parata su vrlo dobri. Nisu razrjeđeni i imaju bolji okus nego u drugim, osjetno skupljim, hotelima. Moja najveća zamjerka što nemaju pečena jaja ili kajganu, a niti henovke :flop:.
Večera je izbor od 4 menia sa salat barom i juhom u obliku samoposluživanja. Večera je u pravilu ukusna i čist solidna.
Okolica hotela kao i sam hotel gledano izvana je u prilično derutnom stanju i trebala bi mu jedna "jača" obnova.
Plaža, odmah ispred hotela, je šljunčana i dosta velika, bez gužvi i s tuševima, more čisto :top:. Jedrenje na dasci ovdje je omiljeni sport.
Sve u svemu za manje od 2.300,00kn (za nas oboje!) u špici turističke sezone sasvim je pristoja cijena za hotel od kojeg ne treba očekivati previše, ali u kojeg se nećete niti puno razočarati.
Tamo sam boravila 93.-95. u ratu i mislimd a bih se i dan danas vratila,r ado...pogotovo na ljetovanje...
miroslav kadlec
17.08.2010., 11:38
Tamo sam ljetovao početkom 80-tih. Po opisu, nije pretrpjelo mnogo promjena. A to i volim.
Ja baš idem u Pernu 28. 8. i kad se vratim prenijet ću informacije kako je danas tamo...
A evo što sam našao kad me interesiralo baš o tom kampu:
http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=296
http://**********/showthread.php?790-Orebi%E6-(Pelje%9Aac)-kamp-Perna
http://www.crocamps.com/hr/kamp-perna-orebic
nasmijanonebo
18.08.2010., 21:47
perna ima lijepu sljuncanu plazu..blizu je orebic, moze se pjeske do orebica iz kampa.
i zperne cesto idu taxi brodici za grad korculu:mig:, ne znam cijenu, ali nije skupo..
i nema bas ljudi u kampu, prosla prije 2 tjedna kraj kampa i nije bilo nesto ljudi..
travelaround
18.08.2010., 23:58
Ma Perna je show kao i cijeli Peljesac. Ljudi su super, plaze ok a more super cisto, vino je fenomenalno, cijene normalne.
Brodom do Korcule iz Perne i Vignja te dođe 15 kn a iz Orebica 12. Barem je tako bilo. Do Korcule napraviti barem jedan izlet pod obavezno jer steta ne vidjeti najljepse mjesto u Hrvatskoj. Barem meni.
Imas i Viganj sa surferskim kampom i barovima. Super stimung. Uglavnom potez Viganj - Perna - Orebic ti je 5 minuta autom.
Ivan Grozny
27.08.2010., 12:57
Idem u Hrvatsku u rujanu kolom iz Crne Gore. Cijel je nama Peljesac :)
Citao sam puno za kamenice u M.Stonu i naravno veliki sam navijac peljesackih vina. U ovoj vezi imam ovo pitanje - sto mislite za ovakav raspored:
- par dana u Stonu (za kamenice i musule)
- par dana u Dingacu (za vino)
- par dana na Korculi ( za zaHebanciju:))
Naravno, ja bih radije boravio u jednom mjestu i putovao autobusom te taksijom da bih mogao u potpunosti uzivati u vinu ;), al' mislim da moja supruga nece to dozvoliti, nazalost :(
Mogli biste preporucuti pet-friendly apartmani u Stonu/M.Stonu, Dingacu i na Korculi?
Pa jos nesto - moram li imati brnicu za svoga psa na Peljesacu?
Hvala lijepa unaprijed :)
nasmijanonebo
27.08.2010., 13:23
Bok!
Mi smo ovo ljeto bas sa Peljesca (kampirali tamo) isli za Crnu Goru:mig:
Ston, iako je prekrasan, mali je gradic. Obidjes ga jako brzo, tj. ako obidjes izidine, dovoljno ti je pola dana. Mali Ston je isto jako lijepo ali jako malo mjestasce. Mali Ston je uz more ali nema nekih plaza tamo, a Ston nije na samom moru. Ljudi se obicno onda kupaju u Prapratnom, 3 km dalje. Ta je plaza pjescana.
Tamo je i pristaniste trajekta za Mljet.
Dingač ti je podrucje od 3 sela. Jako mala sela, stvarno minijaturna. Tamo su lijepe male sljuncane plazice, bezbroj privatnih vinarija gdje mozes degustirati do mile volje.
E da, u selu Potomje pazi na putokaz za Dingač, jer je vrlo mali i tesko ga je uociti. Mi bili par puta na Dingacu pa opet svaki put moramo paziti. Ide se kroz tunel od 400 m (rucno radjen tunel), kad se izadje iz tunela onda se spustas ka Dingaču. i naravno, kod izlaza sa tunela predivaaaaaaaaaaan panoramski pogled-
Kad si vec na Peljescu, steta da ne obidjes dosta toga na Peljescu. Preporucam Ston, Mali ston, Zuljanu - plazu Vučine, Dingac, Trpanj (i staru jezgru Trpnja!) i Duba peljeska, Orebic i plaze oko Orebica itd itd..
Za Korculu cu ti dati jedan broj na pm sutra (nemam kod sebe) -imaju lijepe apartmane i sobe i primaju pse (kad smo bili ovo ljeto tamo, taman u apartmanu iznad nas bili par Talijana sa 2 psa:D), a i sam vlasnik ima psa-belgijskog ovcara. Nisu skupi, jako su ljubazni itd.
U Dingacu sam vidjala neke turiste sa psima da su tamo smjesteni. Kako je to jako malo naselje i mir i tisina, vjerujem da primaju sa psima...
Na Peljescu privatni smjestaj nije skup. U Orebicu, Trpnju je u sezoni bilo lako naci za 10 eura privatni smjestaj, a u 9.mj. nema turista tako da cete vrlo lako naci smjestaj.
Psi koje sam vidjala na jugu Dalmacije (Korcula, Peljesac) nisu imali brnjicu, ali su bili svakako na lancu. A brnjicu ponesi za svaki slucaj, ionako idete autom.
Ivan Grozny
27.08.2010., 13:45
Na Peljescu privatni smjestaj nije skup. U Orebicu, Trpnju je u sezoni bilo lako naci za 10 eura privatni smjestaj, a u 9.mj. nema turista tako da cete vrlo lako naci smjestaj.
Psi koje sam vidjala na jugu Dalmacije (Korcula, Peljesac) nisu imali brnjicu, ali su bili svakako na lancu.
Havala lijepa.
I jos jedno pitanje: koji je u Hr tolerance level za alkohol? Dozvoljeno li voziti auto nakon, recimo, case vina iliti piva?:Pivo:
nasmijanonebo
27.08.2010., 14:26
Do 0.5 promila je dozvoljeno u Hrv.
Ajd ljudovi koji se snalazite na Pelješcu, pomagajte.
Dok se čovjek vozi Pelješcom, ali i s Korčule, vidi se na nekom vrhu na Pelješcu nešto bijelo, okruglo :zubo: Kao nekakva zvjezdarnica (za koju sam relativno sigurna da ne postoji), ili nekakva vojna pizdarija, neka komunikacijska oprema :ne zna:
Zna li netko od vas što je to točno? Kaže dragi da je to iznad Janjine, ali ja nekak nisam sigurna :ne zna:
dsztrrezt
07.09.2010., 09:13
Dok se čovjek vozi Pelješcom, ali i s Korčule, vidi se na nekom vrhu na Pelješcu nešto bijelo, okruglo :zubo: Kao nekakva zvjezdarnica (za koju sam relativno sigurna da ne postoji), ili nekakva vojna pizdarija, neka komunikacijska oprema :ne zna:
Zna li netko od vas što je to točno? Kaže dragi da je to iznad Janjine, ali ja nekak nisam sigurna :ne zna:
Znam ja :D To ti je za vinograde napravljeno. Koji se nalaze odmah ispod naprave, a sluze za navodnjavanje.
Soleiol
07.09.2010., 09:35
Znam ja :D To ti je za vinograde napravljeno. Koji se nalaze odmah ispod naprave, a sluze za navodnjavanje.
:lol::lol:
to je vojni radar http://www.vjesnik.hr/pdf/2006%5C07%5C10%5C05A5.PDF
Mi bili tjedan dana na Pelješcu i obišli ga mali dio... a svud nas je bilo.
Usput smo koturali se i do Dubrovnika i Cavtata, a i brodićem preko na Korčulu...
Mislim da ćemo opet tamo u istraživanje za koju godinicu... :top:
Hvala, nasmijano nebo, na šalabahteru ;)
nasmijanonebo
07.09.2010., 11:43
Čvor, nema na cemu..i drugi put!
uvijek sam tu:mig:
Da li netko zna da li se iznajmljuje što u onim kućama što gledaju na plažu Vučine? :ne zna:
Googlam, ali ne uspjevam ništa naći ... :(
Haracica Lara
01.05.2011., 13:56
To je radar Hrvatske vojske, i nalazi se na brdu Rota, iznad mjesta Kuna. Inače pokriva zračni promet od Češke do Albanije, ili barem tako pričaju :ne zna:
Da li netko zna da li se iznajmljuje što u onim kućama što gledaju na plažu Vučine? :ne zna:
Googlam, ali ne uspjevam ništa naći ... :(
najbolje ti je nazvati turističku zajednicu (http://visitcroatia.net/hrvatska/turisticke-zajednice/Turisticka_zajednica_mjesta_ZULJANA) u žuljani i pitati.
supergirl1
03.06.2011., 11:07
treba mi pomoć:) viganj je znači raj za surfere, je li slično kao u bolu, onako plaža, škola surfa, raj za tinejđere:)...i kakve su plaže tamo, u vignju, da li tražiti apartman u vignju ili negdje drugdje, imate li kakvu preporuku za neki apartman
nasmijanonebo
03.06.2011., 11:26
u vignju su lijepe plaze, sljunak i stino zalo..ima skola surfa, ima dosta kuca i apartmana za iznjamljivanje pa neka ti onda u samom mjestu bude smjestaj. jest jako malo mjesto ali ima resotrana, birca, ducana a i jako blizu je orebic.
a i oko vignja ima krasnih plaza, preko puta je grad korcula (voze i barke, brodici iz vignja ili orebica itd)..
PrittPen
03.06.2011., 15:09
viganj ima cak dvije surf skole :) dosta surfera u vignju kampira, ali ima i apartmana i vila za rentanje dosta. brod za korculu ide 3 puta dnevno. ima super restoran forte za ribu i dalmatinsku spizu ali ne ide ni slucajno ispod 120 kn po glavi, na ponti imas pizza-cevapi standard restoran, ima meksicki restoran nize u mistu ali tamo jos nisam jela, navodno je dobar (neka cileanka se udala u viganj pa otvorili). Od kafica ima karmela u "centru", k2 na ponti- otvoreni kafic blizu plaze sa stolnim nogometom, biljarom i super atmosferom svaku vecer, kafic bas na samoj plazi isto sa "surf" atmosferom, i meni najdrazi chiringuito (opet viganjska nevjesta, ovaj puta spanjolka, otvorila) na kraju mista sa najboljim tapasima od svjezeg sira i tikvica i mojitosima :cerek: viganj je zakon. ako te sta zanima, pitaj, ja bas ovaj vikend bila u vignju (palo je i prvo ovogodisnje kupanje)
Freska1504
03.06.2011., 17:58
škvadro, imam jedno pitanjce: išla bih s obitelji na Pelješac.
To nam je ove godine zanimljivo jer bi klince vodili do Dubrovnika, obišli bi otok i dolinu Neretve i možda Korčulu.
U uži izbor su nam ušli Orebić i Trpanj i na pragu sam da rezerviram apartmand (dvoumim se).
Koje je mjesto, pa vašem mišljenju bolje... s obzirom na klimu, more, plaže, šetnice...
Rekli su mi da u kanalu između Pelješca i Korčule jako puše i more bude valovito, a moj sinčić je još neplivač...
Svako iskustvo i savjet su dobrodošli.
Hvala
supergirl1
03.06.2011., 19:53
ajme volim vas:) koliko info :) dakle viganj, početak 7. mjeseca ako ima ko preporuku za neki jednosobni ili dvosobni dobar apartman neka se javi
supergirl1
03.06.2011., 19:54
i da, onda će mi trebati dobar vodič konoba, vinarija i tako to :)
nasmijanonebo
03.06.2011., 20:33
škvadro, imam jedno pitanjce: išla bih s obitelji na Pelješac.
To nam je ove godine zanimljivo jer bi klince vodili do Dubrovnika, obišli bi otok i dolinu Neretve i možda Korčulu.
U uži izbor su nam ušli Orebić i Trpanj i na pragu sam da rezerviram apartmand (dvoumim se).
Koje je mjesto, pa vašem mišljenju bolje... s obzirom na klimu, more, plaže, šetnice...
Rekli su mi da u kanalu između Pelješca i Korčule jako puše i more bude valovito, a moj sinčić je još neplivač...
Svako iskustvo i savjet su dobrodošli.
Hvala
Trpanj je malo mjesto. ima rivu, staru jezgru udaljenu nekih 300-500 m od mora (onako, imas osjecaj da je vrijeme stalo, jer nije turisticki iskomercijalizirano):cerek:, vrlo vrlo mirno mjesto. Sam Trpanj ima glavnu plazu kod hotela-sljuncana sa nesto hlada i ima jos par plaza plus jos neke plaze u okolici (oko 10 km od Trpnja). Sunce malo ranije zalazi jer je na sjeveru Peljesca. Grad je jeftin (smjestaj:mig:).
Orebic je veci, dosta veci od Trpnja i ima znatno vise turista. U Orebicu je lijepo vidjeti one kapetanske kuce sa vrtovima (biljke iz cijelog svijeta) i samostan s grobljem malo iznad orebica odakle puca super pogled na otok korculu, mljet, peljeski kanal, vis, lastovo a nekad se i italija vidi kad je savrseno vedro nebo nakon bure.
orebic isto ima puno plaza, mozda pogodnijih za malo dijete.glavna plaza je trstenica, pjescano/sitnosljuncana i sa lijepim plicakom, idealno za neplivace..ima jos puno sitnosljuncanih plaza duz cijelog orebica.
ima se sto dugo setati uz more. Orebic je puno duzi od Trpnja. (ja jako volim Trpanj ali volim i Orebic).
sto se tice valova, ja sam svake godine ili u korculi ili na peljescu pa tvrdim da nije uopce opasno za malo dijete..u vignju izvan orebica ima vjetra, tamo su surferi..Ali u Orebicu pirka lagani vjetric (ako je uobicajeno vrijeme)..tako da su te price malo pretjerane jer se to odnosi na sredinu peljeskog kanala a ne na vjetar na samim orebickim plazama. i more je vrlo vrlo mirno. svih ovih godina mi se jako tesko prisjetiti nekih velikih valova na samim plazama Korcule i Orebica usred ljetnih mjeseci kad nije nevera, nego suncan dan.
Dapače, u 95% slucajeva mi je bilo mirno more za kupanje.
iz Orebica mozete raditi izlet do grada Korcule, do mljeta itd. Ni Orebic nije skup.
Freska1504
03.06.2011., 21:25
Trpanj je malo mjesto. ima rivu, staru jezgru udaljenu nekih 300-500 m od mora (onako, imas osjecaj da je vrijeme stalo, jer nije turisticki iskomercijalizirano):cerek:, vrlo vrlo mirno mjesto. Sam Trpanj ima glavnu plazu kod hotela-sljuncana sa nesto hlada i ima jos par plaza plus jos neke plaze u okolici (oko 10 km od Trpnja). Sunce malo ranije zalazi jer je na sjeveru Peljesca. Grad je jeftin (smjestaj:mig:).
Orebic je veci, dosta veci od Trpnja i ima znatno vise turista. U Orebicu je lijepo vidjeti one kapetanske kuce sa vrtovima (biljke iz cijelog svijeta) i samostan s grobljem malo iznad orebica odakle puca super pogled na otok korculu, mljet, peljeski kanal, vis, lastovo a nekad se i italija vidi kad je savrseno vedro nebo nakon bure.
orebic isto ima puno plaza, mozda pogodnijih za malo dijete.glavna plaza je trstenica, pjescano/sitnosljuncana i sa lijepim plicakom, idealno za neplivace..ima jos puno sitnosljuncanih plaza duz cijelog orebica.
ima se sto dugo setati uz more. Orebic je puno duzi od Trpnja. (ja jako volim Trpanj ali volim i Orebic).
sto se tice valova, ja sam svake godine ili u korculi ili na peljescu pa tvrdim da nije uopce opasno za malo dijete..u vignju izvan orebica ima vjetra, tamo su surferi..Ali u Orebicu pirka lagani vjetric (ako je uobicajeno vrijeme)..tako da su te price malo pretjerane jer se to odnosi na sredinu peljeskog kanala a ne na vjetar na samim orebickim plazama. i more je vrlo vrlo mirno. svih ovih godina mi se jako tesko prisjetiti nekih velikih valova na samim plazama Korcule i Orebica usred ljetnih mjeseci kad nije nevera, nego suncan dan.
Dapače, u 95% slucajeva mi je bilo mirno more za kupanje.
iz Orebica mozete raditi izlet do grada Korcule, do mljeta itd. Ni Orebic nije skup.
puno ti hvala na ovako iscrpnim informacijama.:top:
slijedila sam svoj nos i ravno prije 5 minuta rezervirala apartman u Orebiću :D
jako se veselim, a prema ovoj tvojoj priči izgleda da će biti baš onako po našem guštu!:W
nasmijanonebo
03.06.2011., 21:28
zasad je Orebic bolji izbor zbog djeteta neplivaca i zbog kojeceg drugog..ali kad bude malo starije i plivac, onda treba otkriti i Trpanj i okolicu.
Herbalist.
04.06.2011., 10:55
tema aktualna! odlično!!
ovo ljeto definitivno idem na pelješac. samo još ne znamo kamo točno! čitajući ovo, nije mi ništa lakše :)
sve zvuči odlično! :top:
zanimaju me žuljane, položaj je odličan radi izleta u dubrovnik, mljet, korčulu..
al opet možda nije ni iz drugih mjesta neki problem. :ne zna:
idemo autom, i želimo kampirat, pa me zanimaju vaše preporuke za kamp.
u Dubrovnik, ako budemo išli ćemo autom.
a zanimaju me cijene izleta na Mljet, pretpostavljam da su oni dnevni, organizirani, velikim brodovima skupi. (250-300? kn)
naš budžet je malo ograničen, pa ako ima koja jeftinija alternativa, molim savjet. :) :s
a što se kampa tiče, cijene vidim da su tu negdje, pa me zanima položaj. a za žuljane na netu nisam iskopala nikakav kamp da mogu proučit online, al čini mi se da ima par, možda najbolje past kao padobranac pa ako su dobri ostat.
al i viganj je nahvaljen, trstenik... aaaaaaaaaaaaaaaa!!!
kamo, kuda, kako (za koliko) ! recite VI sad!! :s :top:
Hvala!
iz Trstenika je svake godine bio brodić za Mljet - jednodnevni izlet do Polača ili Pomene, mislim da je bilo oko 70 kn (10 eura). Valjda ima i ove godine, treba provjeriti. U Trsteniku radi i auto kamp Perla. Do Dubrovnika je autom oko 100 km.
nasmijanonebo
04.06.2011., 14:15
ne bih preporucila taj izlet brodom iz trstenika do mljeta:eek:
moj muz je dugo imao mucnine od tog izleta (necu u tom),a i jos jedan sa foruma i njegova cura isto gadno iskustvo (a ne znamo se u RL). ta cura je rekla da nece vise niakd na brodic nakon tog iskustva..
ono brodic je katastrofa, valovi valjaju..svima bude muka, nesto strasno (peljeski kanal pa nije nikad skroz mirno more)..mene je spasilo to sto sam jedina sjedila na otvorenom i sto volim brodove.
ljepsa je zuljana:cerek::cerek: (pogotovo plaze, necemo sad drviti o tome), ima nekoliko malih privatnih kampića di su uglavnom gosti Cesi.
http://www.crotouristguide.com/smjestaj-Zuljana_kampovi-s6899_1
kampovi su mali, ima samo najosnovniji komfor. uglavnom su to sve susjedni kampovi, nije neka razdaljina izmedju tih kampova.
i ima izleta za Mljet i iz Zuljane, mislim da je ista cijena kao i iz Trstenika.
bambushouse
04.06.2011., 21:48
Za na Mljet vam je najbolje u vlastitom aranzmanu trajektom iz Prapratna za Sobru.
nasmijanonebo
04.06.2011., 23:51
je..moze i tako..i onda u sobri moraju loviti bus do polača ili pomene (oba su kod ulaza u nac. park mljet). ili mogu otici katamaranom iz sobre do polača.
Herbalist.
05.06.2011., 13:36
hvala ljudi na odgovoru!
mi nismo zahtjevni, i ne smeta nam ljuljanje na barci, primorci smo :)
trebaju nam savjeti sto posjetit i na koji najednostavniji, bolje rečeno najisplativiji način :)
osim sto dolazimo autom, pa vučemo brdo toga, :rofl: ostalo ne zahtjevamo previše. kamp do 15o kn dnevno za nas i auto, lijepa priroda. :)
i pozicija da možemo rusak na rame i istraživanje okolo.
zato mi se trstenik i žuljane čine taman, negdje su u centru svega što želimo posjetiti.
al svi su ti planovi promjenjivi po putu.
dobro da znam da ima opcija za na mljet a 70-tak kn je stvarno ok cijena.
ako ima još štogod što je dobro za znat, jer mi idemo prvi puta u te krajeve, samo pisite, mi upijamo!
neka konoba, onako bas po starinski, ne fensi, s papicom, i tako.. :)
nasmijanonebo
06.06.2011., 09:45
herbalist, procitaj temu ispocetka, mislim da sam dosta napisala..
obavezno podrucje dingac posjeti..u selu potomje se prolazi kroz tunel da bi se doslo do dingač sela, ali je tako mali putokaz za tunel da vam moze lako promaci pa pitatje na benz.pumpi u potomju ako promasite tunel.
sto se tice ljuljanja na barci, nije problem u ljuljanju nego je brodic usitinu grozan..to je trebalo zavrsiti u otpadu:mig:
ako te sto zanima, pitaj, jer se ne sjecam sto sam sve pisala na ovoj temi:D
Herbalist.
07.06.2011., 20:33
Evo dali si truda pa pročitali sve od prvog do zadnjeg posta. Uglavnom sve ste vec fino objasnili po nekoliko puta tako da smo sada vec dobro naoruzani informacijama pa ispada da nam samo fali jos 5-6 dana godisnjeg vise :rofl:
Vjerovatno cemo kampirati u par kampova po par dana u svakom pa su nam sve ove informacije super dosle da probamo sto vise toga obici a da ne gubimo vrijeme i umaramo mozak u smislajnje dnevnih ruta :D
Bitno nam je da su veze sa otocima ok zbog izleta i česta trajektna veza za korculu jer u lumbardi imamo neke poznanike koje cemo iskoristiti za upoznavanje i obilazenje korcule.
Jedino sto bih te jos pitao za ove manje kampove po peljescu je to s vodom kako koji funkcionira.Izgleda da je jedino to onak malo problematicno sve drugo nam je vise nego odlicno jer smo poprilicno natural orijentirani i imamo staža sa kampiranjem pa nam vise manje sve odgovara.
Ne brinu nas ni cesi ni bosanci ni zmije itd nego samo zelimo sto vise lijepe nase obici i upoznati lokalno stanovnistvo i konobe a ove godine je to peljesac sa ovim otocima ispred njega (mljet, korcula,lastovo) vise od toga nevjerujem da cemo stici
hvala ti nasmijanonebo na trudu,kazu da slika kaze tisucu rjeci a za tebe imamo ove dvije :s :top:
nasmijanonebo
07.06.2011., 20:45
buem ti sutra na pm rekla neke stvari u vezi peljesca (nista ruzno, bez brige:D)..samo mi sutra ujutro ili tokom dana posalji pm da me podsjetis da ne zaboravim
mali kampovi nemaju problema sa vodom, nema peljesac problema sa vodom:mig:
ceha bas i nema na peljescu:D, bosanaca ima, ali su ok:top: (doktor u trpnju se zove šerif:rofl:), a zmija ima samo gore na vrhu sv. ilije..a necete se pentrati po podnevu gore, nego ako se ide gore ide se jako rano ujutro i spusta se natrag prije vrucina kad zmije izlaze van..i ponijeti protuotrov (tak domaci rade)..a ja nikad vidjela tamo zmiju..zmije se boje ljudi. ima caglja na sjev. strani peljesca ali samo ih cujes izdaleka, nikad ni do jednog kampa dosli..ima i veprova :D (puno manje, oni su za vrijeme rata od straha od bombardirajna preplivali do mljeta (sto strah radi a oni ne znaju plivati) pa je jedno vrijeme veprovina bila specijalitet na mljetu a prije ih nije bilo :lol:)..veprova na peljescu iam samo u sjeveorzapadnom dijelu peljesca koji je nenastanjen.
Herbalist.
07.06.2011., 22:16
moze moze podsjetim te sutra :mig:
ovo sa veprovinom :lol::lol:, nadam se da se domaci nece ljutiti ako slucajno kojeg zgazimo ako bude prelazio cestu van pjesackoga :D
na planine necemo ici jer imamo rodbinu inace u gorskom kotaru pa smo cesto na planini tako da cemo taj vid fizickog rada i znojenja pokusati izbjeci pogotovo jer bi se trebali kako kazes u ranim jutarnjim urama zaputi gore a to nam se trenutno kosi sa planovima budjenja za vrijeme naseg boravka dole ako me kapis :cerek:
eto i to sa vodom sto nas je jedino malko brinulo znaci nije neki problem,ma odlicno za sad sve jedino nam albanci mogu pokvariti plan ako posalju ono smece opet :D
bambushouse
10.06.2011., 01:37
moze moze podsjetim te sutra :mig:
ovo sa veprovinom :lol::lol:, nadam se da se domaci nece ljutiti ako slucajno kojeg zgazimo ako bude prelazio cestu van pjesackoga :D
bolje ti ga je nastojat promašit jer onako žilav vepar pola auta ce ti razbit...
buem ti sutra na pm rekla neke stvari u vezi peljesca (nista ruzno, bez brige:D)..samo mi sutra ujutro ili tokom dana posalji pm da me podsjetis da ne zaboravim
mali kampovi nemaju problema sa vodom, nema peljesac problema sa vodom:mig:
ceha bas i nema na peljescu:D, bosanaca ima, ali su ok:top: (doktor u trpnju se zove šerif:rofl:), a zmija ima samo gore na vrhu sv. ilije..a necete se pentrati po podnevu gore, nego ako se ide gore ide se jako rano ujutro i spusta se natrag prije vrucina kad zmije izlaze van..i ponijeti protuotrov (tak domaci rade)..a ja nikad vidjela tamo zmiju..zmije se boje ljudi. ima caglja na sjev. strani peljesca ali samo ih cujes izdaleka, nikad ni do jednog kampa dosli..ima i veprova :D (puno manje, oni su za vrijeme rata od straha od bombardirajna preplivali do mljeta (sto strah radi a oni ne znaju plivati) pa je jedno vrijeme veprovina bila specijalitet na mljetu a prije ih nije bilo :lol:)..veprova na peljescu iam samo u sjeveorzapadnom dijelu peljesca koji je nenastanjen.
Kak misliš ?
Pa nije to hansaplast da kupiš u samoposluzi i poneseš.
Mi smo išli jedne godine gore ,ali nisam nikoga čula da je spominjao protuotrove i zmije.
Uostalom ,ako je malo više ljudi zmije ionako rastjera vibriranje od koraka.Nikad nisam niti jednu vidjela na Pelješcu,a svukud smo se motali.
nasmijanonebo
10.06.2011., 09:58
domaci ljudi iz orebickog kraja i trpanjskog nose :mig:..cesto idu gore, imam i frendove tamo koji su planinari
odu jako rano i u10 h se vec spustaju dole..
ma naravno da nema zmija posvuda, zmije se boje ljudi ali moze se dogoditi da slucajno nagazis ili prevrnes kamen ispd kojeg je zmija itd itd. i oprez je majka mudrosti:mig:..i nikad ne ici sam gore ,er ima i idiota koji idu sami gore.
inace u slengu brdo sa vrhom sv. ilije zovu brdo zmija:D
napominjem, nema straha od zmija, nikad ih nisam vidjela (dok u zg na tuskancu jesam :D) ali oprez pri penjanju na vrh sv. ilije ne skodi.
Pozdrav!
Pročitala sam temu, može, prodano, to je mjesto i tip odmora za mene! :cerek:
Sad samo pitanje smještaja...
Idealno: mini apartman, glavno da ima kuhinjicu, tv radije ne bih, klima ne treba, mali balkon za popit kavu i da se do plaže može pješke.
Deset dana, došli bi oko 14. 08. (+/- 1 dan), dvoje nas je, nijesmo optočeni dijamantima, al smo tih i pristojan narod.
Ima li smisla furat bicikle tamo? Nismo baš neki fanatici, ak je ravno, dobro je. Čisto za istražit bliske plaže.
Ima kakav restorančić koji bi preporučili za počastit se finom ribicom?
Svaka pomoć je iznimno dobrodošla, daklem hvala!
nasmijanonebo
14.06.2011., 11:07
ak idete u orebic, ima smisla ici biciklom..u drugim dijelovima peljesca ne (osim drače,sreser ali to su jako mala mjesta sa ne bas previse lijepim plazama ili ako ste u stonu pa do malog stona ili broce)
sto se tice restorana, meni je bilo dobro u dračama u dalmatinskoj kuci..i u jednom u trpnju, ali ne mogu se sjetiti imena..
dalmatinska kuca u dračama - to je usputno ako idete autom iz stona prema zuljani,trsteniku, trpnju, orebicu..restorani u malom stonu skupi:eek:
ima dosta tih restorana po peljescu ali treba paziti da se ne upadne u neki skup restac iako ima i jeftinijih:mig:
Hvala!
Zanima me baš Trpanj i bliža okolica budući da se tamo mislimo smjestit.
To mi je bitno, da ne uletimo u neki ultra skupi restač kad znam da se najbolja riba jede u niš-posebno-izgledajućim konobama izvan turističkih zamki.
nasmijanonebo
14.06.2011., 12:11
onda ti ne vrijedi bicikl u trpnju..jer da obidjes okolicu (npr. zapadniju obaluod trpnja prema dubi peljeskoj) moras se pentrati pa se strmo spustati..za bicikl nije:D
trpanj nema tako previse restorana, ali ima ih.ima jedan odlican, ali se ne mogu sjetiti kak se zove..a i fora je uredjen, stvarno je unikatan..kod glavne plaze
opcenito trpanj nije skup:mig: (smjestaj, klopa, cuga)
svakako obidji i stari centar trpnja:top:..i ako bude radio disco plava (jer je to bila bivsa klaonica a vlasnik super uredio, vrlo vrlo unikatno za hrv. pojmove) cisto da vidis kak je uredjeno i ako ne radi..
i odi i do dube peljeske na izlet.:mig:
trotter
14.06.2011., 12:52
ak idete u orebic, ima smisla ici biciklom..u drugim dijelovima peljesca ne (osim drače,sreser ali to su jako mala mjesta sa ne bas previse lijepim plazama ili ako ste u stonu pa do malog stona ili broce)
sto se tice restorana, meni je bilo dobro u dračama u dalmatinskoj kuci..i u jednom u trpnju, ali ne mogu se sjetiti imena..
dalmatinska kuca u dračama - to je usputno ako idete autom iz stona prema zuljani,trsteniku, trpnju, orebicu..restorani u malom stonu skupi:eek:
ima dosta tih restorana po peljescu ali treba paziti da se ne upadne u neki skup restac iako ima i jeftinijih:mig:
Tko želi u Orebiću dobru klopu, nek se popne iznad Orebića (na cesti između Orebića i Kučišta nakon crkve tj. samostana (što li je već) nalazi se jedan seoski turizam - mislim da se zove Panorama). Naravno pogled fantastičan, a hrana vrhunska... Minus je kaj nemaju pivo (prodaju samo ono kaj sami proizvode tj ulove) a pluseva ima jako puno. Dobro je najavit se prije iako možete uletit i onak ko mi na ćoravo naći će se koje mjesto. ;)
Do tamo se može autom, iako cesta nije za početnike.
euromania
15.06.2011., 16:12
Hvala!
Zanima me baš Trpanj i bliža okolica budući da se tamo mislimo smjestit.
To mi je bitno, da ne uletimo u neki ultra skupi restač kad znam da se najbolja riba jede u niš-posebno-izgledajućim konobama izvan turističkih zamki.
Najbolja riba je kod dunda Mata Nesanovića u konobi Trpanj na glavnoj cesti par stotina metara od trajektne luke. Ako poranite ujutro možete kupiti i frišku ribu. Meni najljepša plaža u Trpnju je uvala Luka. Od trajektne luke do uvale Luka možete doći šetnicom uz more, biciklom ili autom. 15.08. na blagdan Velike Gospe u Trpnju je tradicionalna fešta. Od bliže okolice preporučam uvale Divna i Duba, do kojih se stiže kraćom vožnjom. Svakako obiđite i južnu stranu poluotoka u uživajte u predivnom pogledu na Pelješki kanal i susjedne otoke. Nezaboravno.
Andreitos
15.06.2011., 16:39
Najbolja riba je kod dunda Mata Nesanovića u konobi Trpanj na glavnoj cesti par stotina metara od trajektne luke. Ako poranite ujutro možete kupiti i frišku ribu. Meni najljepša plaža u Trpnju je uvala Luka. Od trajektne luke do uvale Luka možete doći šetnicom uz more, biciklom ili autom. 15.08. na blagdan Velike Gospe u Trpnju je tradicionalna fešta. Od bliže okolice preporučam uvale Divna i Duba, do kojih se stiže kraćom vožnjom. Svakako obiđite i južnu stranu poluotoka u uživajte u predivnom pogledu na Pelješki kanal i susjedne otoke. Nezaboravno.
Potpisujem ovo za konobu kod Mata, i osobno preporučam lignje, naravno naglasak na našim lignjama (meni najdraže) :)
Luka je najlipša plaža ako ste ljubitelj tradicionalnih plaža s sitnim kamenčićima, (iznad nje je i kafić di se možete sklonit od sunca i uživat u sladoledu/pivi) ali uz cilu šetnicu uz more je puno glatkih hridi i manjih kamena (nekih i na osami) koja su meni osobno najdraža :)
Divnu i Dubu svakako posjetit i južnu stranu, ugl slažem se s svim navedenim :)
mala nadopuna za noćni život: klub Jabuka ( u starom dijelu mjesta, rock glazba, česti nastupi uživo bendova) i disco Plavi club odmah blizu Jabuke sa svojim čudesnim eksterijerom koji se svakako treba doživit! Najveći priljev ljudi je tjedan dana prije Velike Gospe koja je najvažniji dan cilog mista kad se ostatak Pelješca sjati u Trpanj. Nakon 15.08 misto se uglavnom isprazni
To je ovako u najkraćim crtama, ako još koga šta zanima nek pita, i da, naravno da ne zaboravim spomenit definitivno jedno od mista s najčišćim morem na Jadranu :)
noisset
19.06.2011., 20:50
Dakle, nakon neuspješne potrage za smještajem na Šolti, odlučili smo se za Trpanj. Svi smještaji za koje smo se raspitivali su zauzeti u terminu koji nas zanima (oko 10.8.- 5 noćenja)!!! Veliko iznenađenje nakon što sam ovdje čitala kao nije turističi razvijeno mjesto. Raspitivali smo se za smještaj za dvoje u studiju ili u sobi s upotrebom kuhinje, spremni platiti do 30-32 eura i... ništa. Vjerujem da dodjemo na divljaka da bi nešto našli, ali nismo spremni riskirati budući da ne dolazimo autom. Ako netko ima preporuku za smještaj, neka se slobodno javi na pm, a ja odoh tražiti dalje- Trpanj ili negdje drugdje!
Ako netko ima preporuku za smještaj, neka se slobodno javi na pm, a ja odoh tražiti dalje- Trpanj ili negdje drugdje!
Ne vjerujem da je baš sve puno, ali teško ćete naći to što tražite za 30 eura. obično su najjeftiniji apartmani oko 50, a cijene se penju i daleko više..
krokodil
20.06.2011., 00:14
u Žuljani imaš kamp Vučina uz istoimenu plažu - kamp je dobropošumljen, s terasama (oni s kampicama ostaju gore iznad šatora), gazdu nikad ne vidiš, ali sanitarije... dovoljna katastrofa da se više ne vraćam - sklepano i smrdljivo i prljavo. U samoj Žuljani isto ima kamp, ali jedino kaj sam vidjela da nema nikakvog drveća (zato nisam u njemu kampirala). Inače, Žuljana je predivna, jedino su s opskrbom na Vi (npr. meso u dućan dolazi dvaput tjedno, a frižideri koma, slično kao i u Trpnju).
bambushouse
20.06.2011., 02:47
Svi smještaji za koje smo se raspitivali su zauzeti u terminu koji nas zanima (oko 10.8.- 5 noćenja)!!!
Raspitivali smo se za smještaj za dvoje u studiju ili u sobi s upotrebom kuhinje, spremni platiti do 30-32 eura i... ništa. Ako netko ima preporuku za smještaj, neka se slobodno javi na pm, a ja odoh tražiti dalje- Trpanj ili negdje drugdje!
to što tražite, u tome terminu i za tu cijenu teško možete naći nesto pristojno pogotovo samo za 5 noći...ali ne gubiti nadu mozda nešto iskrsne...
noisset
20.06.2011., 06:39
Ne vjerujem da je baš sve puno, ali teško ćete naći to što tražite za 30 eura. obično su najjeftiniji apartmani oko 50, a cijene se penju i daleko više..
Ni ne tražimo apartman, već sobe s upotrebom kuhinje ili eventualno mali studio. Znam da je još sezona kada mi dolazimo, ali čitajući ovu temu mislila sam da tamo nije problem pronaći smještaj- očito pogrešno.
nasmijanonebo
01.07.2011., 12:01
malo kasnim sa odgovorom, ali bila sam neki dan dole na peljescu (uz korculu, makarsku, omis itd..)
smjestaj u sezoni na peljescu se krece za apartman od 15-20 eura po osobi, a soba(studio za dvoje se moze naci za 30 eura:mig:
pitala ja svugdje za cijene i popunjenost smjestaja jer znam da forumase to zanima:D
Biberlee
04.07.2011., 13:24
malo kasnim sa odgovorom, ali bila sam neki dan dole na peljescu (uz korculu, makarsku, omis itd..)
smjestaj u sezoni na peljescu se krece za apartman od 15-20 eura po osobi, a soba(studio za dvoje se moze naci za 30 eura:mig:
pitala ja svugdje za cijene i popunjenost smjestaja jer znam da forumase to zanima:D
Ima li smisla da idemo naslijepo ili je bolje rezervirati? Ja ipak volim vidjeti šta se nudi, pa makar i platila više.
nasmijanonebo
04.07.2011., 13:44
mi smo uvijek isli na slijepo i profitirali:D
u Trsteniku apartmani i sobe zjape prazni, definitivno se može na slijepo doći. Možda jedino tamo u osmom mjesecu se malo mjesto napuni (kao i svake godine).
Informacije iz prve ruke - turističkog ureda.
Poštovana Vivax,
info centar u Trsteniku bi trebao početi raditi tek ovaj tjedan, a sukladno propisima ne vodi evidenciju o popunjenosti privatnog smještaja.
Stoga, informacija koju si navela je možda točna, iako podaci TZO Orebić kojoj pripada Trstenik pokazuju drukčije podatke o ukupnoj popunjenosti kapaciteta u naselju, ali definitvno izvor koji navodiš kao"iz prve ruke" nije istinit jer kako sam već navela info centar još ne radi.
Poštovana Vivax,
info centar u Trsteniku bi trebao početi raditi tek ovaj tjedan, a sukladno propisima ne vodi evidenciju o popunjenosti privatnog smještaja.
Stoga, informacija koju si navela je možda točna, iako podaci TZO Orebić kojoj pripada Trstenik pokazuju drukčije podatke o ukupnoj popunjenosti kapaciteta u naselju, ali definitvno izvor koji navodiš kao"iz prve ruke" nije istinit jer kako sam već navela info centar još ne radi.
ja ne govorim o info centru nego o turističkom uredu (prijava i odjava gostiju) a obzirom da osobno poznajem većinu iznajmljivača i s mnogima sam u redovnom kontaktu, znam o čemu pričam. mjesto je što se tiče gostiju za ovo doba godine prazno.
sigurno je da nešto gostiju u mjestu ima, ali daleko je to od neke popunjenosti i tijekom sedmog mjeseca definitivno se može doći na slijepo i naći odgovarajući smještaj, samo pitati u dućanu ili caffe baru Felix :mig:.
Kao što sam i rekla, info ured (za prijave i odjave) nije još uvijek otvoren.
I ne dovodim u pitanje druge navode, međutim kao odgovorna osoba u TZO Orebić, vjeruj mi, znam da ured u Trsteniku ne radi i da ga se ne može navoditi kao izvor informacija.
nasmijanonebo
05.07.2011., 08:53
iz osobnog iskustva govorim da se moze naci smjestaj na licu mjesta i u spici sezone it one skupo..to vrijedi za trpanj, orebic itd..također i drugdje na jadranu:mig:
ovo a su apartani u trpnju od 50 eura navise, to je malo pretjerano, kad ja osobno znam da se moze naci apartman za 2 osobe po 35 eura u spici sezone (ovo ljeto!), pitala sam osobno neke iznajmljivace sad kad sam bila tamo prije 10-ak dana (a apartmani su pristojni i lijepi i u samom mjestu).
sashaangelkovik
05.07.2011., 13:11
Recite nesto o Pelješac,plaze,mesta koje treba da se posete
sashaangelkovik
05.07.2011., 13:26
Nasmijanonebo drago mi je sto si online i pratite moje upite.Evo ja sam resio prva destinacija je Pag.Zatim idem Brela-Peljesac-Korcula.E sad neznam dali da vezem Peljesac i Korculu u jeden termin od 3 vecera posto bilo je u planu da ubacim i Primosten.Ili mozda nije dovoljno samo 3 dana za Peljesac i Korculu
pitanje..odakle je jeftinije ili bolje izlet na mljet..ili sa korčule ili sa pelješca,orebića ? može preporuka za kamp na pelješcu,nešto manje a da se iz njega sve može obići autom?
iz osobnog iskustva govorim da se moze naci smjestaj na licu mjesta i u spici sezone it one skupo..to vrijedi za trpanj, orebic itd..također i drugdje na jadranu:mig:
ovo a su apartani u trpnju od 50 eura navise, to je malo pretjerano, kad ja osobno znam da se moze naci apartman za 2 osobe po 35 eura u spici sezone (ovo ljeto!), pitala sam osobno neke iznajmljivace sad kad sam bila tamo prije 10-ak dana (a apartmani su pristojni i lijepi i u samom mjestu).
imas neki kontakt od ovih jeftinih apartmana ?
nasmijanonebo
05.07.2011., 13:41
Recite nesto o Pelješac,plaze,mesta koje treba da se posete
plaze:
duba peljeska (14 km od trpnja)-tmao su 2 plaze, jedna u mjestu i druga 15 min hoda..od dube peljeske prema trpnju jos jedna divna plaza - to je sve sitni sljunak ali tirkizno more
pa plaza vučine u mjestu žuljana, orebic -plaza trstenica (glavna plaza u orebicu)..ovo u orebicu je pjescano/sitni sljunak.
mjesta za obici: orebic - kapetanske kuce. te kuce su prvi red kuca uz morekad se ide pjeske od trajekntog pristanista prema glanvoj plazi trstenica..plus u orebicu, ako se stigne, do crkve kod groblja (kako biste vi rekli:hram) iznad orebica-moze se autom do gore..sa crkve puca predivan pogled na korculu, peljeski kanal.
ston obavezno posjetiti:s
toliko za 2 dana..ima jos, ali ovo je recimo najljepse.
insprilika
06.07.2011., 22:56
Pozdrav..Putujem preko Pelješca na Korčulu pa bih molio da mi preporučite neke autohtone restorane usput, pošto je put iz Varaždina dugačak. Hvala...
sashaangelkovik
07.07.2011., 00:02
Naso sam neki smestaj na Peljesec ali cekam odgovor.Ako imate predloge recite.Treba mi smestaj za 4 osobe sa 2 zasebne spavaone,moze i tipa studio sa kuhinjom.Da nije ekstremno skupo negde oko 15-17e po osobi u periodu 7-10.8.2011 to su 3 veceri
bambushouse
11.07.2011., 00:32
Dobrodošli svi u Orebić
http://www.facebook.com/orebic.croatia
http://www.visitorebic-croatia.hr/hr/Fotogalerije/Video
nasmijanonebo
11.07.2011., 11:08
imas neki kontakt od ovih jeftinih apartmana ?
tek sad vidjela pitanje, a proslo 6 dana, sorry.
imas na netu dosta oglasa za papartmane, kod sebe imam 2 broja za trpanj.
sto se tice kampa, ovisi kakav kamp volis i sto ti je bitno jer inace su ti vecina kampova na peljescu zgodna kao mjesta polazista za istrazivanje peljesca.
tek sad vidjela pitanje, a proslo 6 dana, sorry.
imas na netu dosta oglasa za papartmane, kod sebe imam 2 broja za trpanj.
sto se tice kampa, ovisi kakav kamp volis i sto ti je bitno jer inace su ti vecina kampova na peljescu zgodna kao mjesta polazista za istrazivanje peljesca.
zanima me kamp sa malim brojem ljudi i ajmo reći nekim manje eksponiranim plažama.gledao sam po netu kamp u dubi pelješkoj ? neki privatan..
važno mi je da mogu obići pelješac ,imam auto..
i još nešto me zanima..
kakvi su uvjeti za popeti se na sv.iliju ? koliko sati do gore ? da li je staza slična premužićevoj?
nasmijanonebo
11.07.2011., 15:27
Premuziceva je macji kasalj prema peljeskoj stazi:D..jer je ravnija..ali za cijelu premuzicevu ti treba vise dana, zar ne.:mig: a ovom se ipak strmo penjes.
btw, ako ces ici gore na Iliju, najoblje sa orebicke strane..sa druge strane rijetko tko je isao. Ide se jako rano i silazi se dole prije podne jos..ima zmija gore, otrovnica. one se boje ljudi ali treba biti jako oprezan. u narodu vrh sv Ilije brdo zovu "Brdo zmija".
i nikako ne ici sam gore.
u dubi ipeljeskoj ima mali kamić, nema zive duse. hlad je maslinik. svako ljeto ako bude 1 sator ili neki kamper, to je vrhunac, vrlo cesto je i skroz prazan. selo ima 30-ak kuca, prvi ducan je u Trpnju (14 km udaljen) (iako vozi ujutro do Dube kombi koji dostavlja u Dubu kruh, kifle i pekarske proizvode). ima jedan restorancic i kafic na obali i to je to od "civilizacijskih" tekovina. ali imate auto, pa valjda nije bed.
ali plaze tamo su :s..pogotovo 2 plaze.
Premuziceva je macji kasalj prema peljeskoj stazi:D..jer je ravnija..ali za cijelu premuzicevu ti treba vise dana, zar ne.:mig: a ovom se ipak strmo penjes.
btw, ako ces ici gore na Iliju, najoblje sa orebicke strane..sa druge strane rijetko tko je isao. Ide se jako rano i silazi se dole prije podne jos..ima zmija gore, otrovnica. one se boje ljudi ali treba biti jako oprezan. u narodu vrh sv Ilije brdo zovu "Brdo zmija".
i nikako ne ici sam gore.
u dubi ipeljeskoj ima mali kamić, nema zive duse. hlad je maslinik. svako ljeto ako bude 1 sator ili neki kamper, to je vrhunac, vrlo cesto je i skroz prazan. selo ima 30-ak kuca, prvi ducan je u Trpnju (14 km udaljen) (iako vozi ujutro do Dube kombi koji dostavlja u Dubu kruh, kifle i pekarske proizvode). ima jedan restorancic i kafic na obali i to je to od "civilizacijskih" tekovina. ali imate auto, pa valjda nije bed.
ali plaze tamo su :s..pogotovo 2 plaze.
plaže lako nađem ? to mi odgovara..de mi samo reci, da li mogu iz dube obići veći dio pelješca ? i recimo što svakako da obiđem na pelješcu ? guglao sam i svasta naisao..al recimo okvirno sto da obiđem...jer prije pelješca sam na korčuli..tamo vec imam plan.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.