View Full Version : Cassette Recorder
Trebao bi mi kazetofon koji može snimati. Nešto ovako: http://www.sel.sony.com/SEL/consumer/ss5/home/taperecorder/standardcassetteportables/tcm-929.shtml
I da ima ulaz za mikrofon.
Treba mi za snimanje nekih diskusija i predavanja.
Gdje se to ima za kupiti? :confused:
Nego... ovo ti je veliko i nespretno... probaj bolje nabavit digitalni diktafon koji snima u internu memoriju, a ne na kazetu. Tako možeš sve prebacit na komp...
http://www.forster.hr/acatalog/Online_Catalogue_DIKTAFONI_33.html
Ne treba mi neka kvaliteta... samo nešto za prvu ruku... što jeftinije.
Budem pogledala u HGspotu... A gdje je Technomax?
Na HgSpotovim stranicama ne vidim nista takvo sto meni treba... :(
Gledala sam po netu malo... Pa zar kod nas nigdje nema običan kazić ala diktafon, za obične kazete, s ulazom za mikrofon?
Any ideas?
Pa, ne živiš više u 80-ima!
Okreni se... digitalizacija je na svakom koraku... kazeta je stvar prošlosti. Si pogledala link koji sam ti stavio? To je web dućan u Shopping centru Prečko. Možeš otići tamo i naručiti ili naručiti pouzećem preko njihove stranice www.forster.hr.
Technomax je obično skuplji od Forstera, a nalazi se u King Cross-u.
Vidjela sam :D , ali gledam po netu i vidim kako vani ima za kupiti običan kazetofon/diktafon kakav meni treba... A njih digitalizacija sigurno više zahvaća nego nas! :eek:
Ali, dobro, valjda onda kod nas toga što meni treba - nema. :confused:
Preostaje mi još eBay... :rolleyes:
Čuj... sorry... al' ne kužim te baš najbolje...
U Forsteru imaš diktafon sa običnom kazetom za 220kn, sa mikro kazetom za 210kn i sa internom memorijom za 420kn + još 20-ak različitih modela tih izvedenica.
Kaj toj ponudi fali?
Već imam diktafon s običnom kasetom u koji se ne može još priključiti vanjski mikrofon i zvuk nije dobar pa mi treba da se može u njega priključiti mikrofon, a za ovaj u Forsteru ne piše da ima tu mogućnost.
Izgleda da taj diktafon ipak ima ulaz za mikrofon. E sad... kakav mi mikrofon treba? Da li se moze priključiti najobičniji mikrofon - kao za karaoke :) ili....? Recimo, jel može ovakav: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=29949&item=2373850027&ssPageName=STRK:MEBWA:IT
Explain it to me, people
:::bouz:::
23.01.2004., 23:58
možeš unutra uštekat i slušalice ako oš'. radit će....
može bilokoji mikrofon.
:::bouz::: kaže:
možeš unutra uštekat i slušalice ako oš'. radit će....
:confused: :confused: Yeah, right.
24.01.2004., 10:26
ma ozbiljno ti kažem. fakat se ne zajebavam.
SETRA Samoborček
24.01.2004., 16:11
pa baš onaj sa slike i nemožeš , tj. možeš, ali moraš kupit konveret s te velike banane na manju bananu, ali šta će ti taj mikrofon?
Da, imam konverter... ja mislim, a ako ne, ima ga na svakom koraku za kupiti, to nije problem.
Pa... nije skup taj mic, a u budućnosti ćemo kupiti pravu opremu - pojačalo i sve... Ali do tada, koristila bih taj mic sa običnim kazetofonom. Treba za snimanje predavanja, tako da mislim da bi ok bilo. Samo bih htjela biti sigurna da će raditi sa kazićem. Čovjek koji prodaje na eBayu kaže da hoće.
24.01.2004., 17:16
pa u PM. zašto misliš da te zajebavam. uštekaj slušalice u mikrofon ulaz, reci nešto u slišalice i stisni play i slušaj da radi.
OK, dobro, vjerujem ti :D
Kad sam bila mala sam to pokušala i radilo je, ali zvuk je očajan. Ali ja kad u ovaj diktafon koji imam uštekam mikrofon od kompa, nema zvuka, jer je valjda taj mikrofon stereo (ima dvije crtice na jacku), a diktafon je mono. Pa sam mikrofon pokušala samo do pola uštekati i glas se snimi, ali ne baš dobro...
Zato nisam sigurna kaj će raditi... i da li bi taj bežični mikrofon radio... Postoji li kakav adapter stereo u mono... :confused:
Pokušala sam i sa slušalicama :D , ali pošto su i one stereo, ne može - ista priča kao sa mikrofonom (iako je zvuk lošiji)...
27.01.2004., 14:20
al radi. jelda?:B
Ma "radi" :D
Nego, jel ima negdje takav adapter stereo u mono?
27.01.2004., 19:13
pa i ne baš...ja sam si ga sam napravio:D
27.01.2004., 21:12
pa uzmeš mono jack muški i zalemiš ga na stereo ženski i super.:p
:o
Ma naći ću ja takav adapter... sigurno postoji
27.01.2004., 22:52
mislim da ne...sretno
Ma ima, samo... mozda ne kod nas :D
http://store.audio-discounters.com/m62036.html
Nabavila sam "stereo u mono" adapter s nadom da će mikrofon od kompa raditi s diktafonom, ali adapter nije pomogao :confused: :confused: :confused: Ne kužim... kako je to moguće? :( Jedino ako ne uštekam do kraja, onda radi :confused: :rolleyes: , ali zvuk je jako loš.
Oh well... :rolleyes:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.