PDA

View Full Version : POMOC!-zlocudna pretvorba ciste

zabrinut122333
29.06.2008., 08:06
pozdrav svima.
može mi netko pomoci zelio bi znati kako je česta zlocudna
pretvorba ciste ,kako se brzo širi , i što zahvaca najčešće?
jeli to možda rak jajnika kada se cista pretvori u zloćudnu?:confused:

Ivanicapeca
29.06.2008., 09:36
pozdrav svima.
može mi netko pomoci zelio bi znati kako je česta zlocudna
pretvorba ciste ,kako se brzo širi , i što zahvaca najčešće?
jeli to možda rak jajnika kada se cista pretvori u zloćudnu?:confused:

Koliko sam ja upućena to je jako jako rijetko, gotovo nemoguće da recimo endometrična ili čokoladna cista pređe u maligni oblik.
Kod karcinoma jajnika u začetku nema nikakvih simptoma, a prvi simptomi se pojave kada rak već metastazira na okolno tkivo. Zasto su uz PAPA test jednako jako bitni redoviti pregledi UZV kod ginekologa, jer kada se pojave prvi simptomi, lječenje je teže i ne izvjesnije.
Mila, u čemu je problem? Vidim da si postavila pitanje i na forumu oboljelih vezano za krvne pretrage i određivanje malignosti.

zabrinut122333
29.06.2008., 10:52
moja mama je prije 4-5 godina postala malo pogrbljena i prije 2 mjeseca ju jepocelo boliti rame,ukočila je vratni mišić a sad osjeca bol u rebrima s bočne strane.kašlja neki ružan kašalj slican alergijskom ( pocvreni,suze joj se oči,kiha istovrememo) to tako svakih cca 45 min,ujutro i navecer kašlja jače.ima probleme s sinusima cijedi joj se nesto iz nosa u grlo i onda to nakon kašlja ispljune.ima grlobolju.radila bris grla,nosila iskašljaje na analizu sve ok. hvala bogu .svaki nalaz krvi u redu, jedino rtg pluca ima neka mrlja. inače nije pušać(niko ne puši u obitelji).ima dobar apetit i ne gubi težinu.doktor je bio zadovoljan.sad jos ima i čokoladnu cistu na jajniku i 2 mioma.radila CA-125 bio je 32.17.
radi ultrazvuk redovito i cista se jako malo povecala(mozda je u pitanju prehrana??).inace voli jako panicariti i uvijek pomišlja na najgore

Ivanicapeca
29.06.2008., 11:09
moja mama je prije 4-5 godina postala malo pogrbljena i prije 2 mjeseca ju jepocelo boliti rame,ukočila je vratni mišić a sad osjeca bol u rebrima s bočne strane.kašlja neki ružan kašalj slican alergijskom ( pocvreni,suze joj se oči,kiha istovrememo) to tako svakih cca 45 min,ujutro i navecer kašlja jače.ima probleme s sinusima cijedi joj se nesto iz nosa u grlo i onda to nakon kašlja ispljune.ima grlobolju.radila bris grla,nosila iskašljaje na analizu sve ok. hvala bogu .svaki nalaz krvi u redu, jedino rtg pluca ima neka mrlja. inače nije pušać(niko ne puši u obitelji).ima dobar apetit i ne gubi težinu.doktor je bio zadovoljan.sad jos ima i čokoladnu cistu na jajniku i 2 mioma.radila CA-125 bio je 32.17.
radi ultrazvuk redovito i cista se jako malo povecala(mozda je u pitanju prehrana??).inace voli jako panicariti i uvijek pomišlja na najgore

Cista nema veze s kašljem, niti bol u ramenu niti grbljenje. Sve je to po meni odvojeno. Neka posjeti fizijatra što se tiče tegoba s ramenom i vratom. Vjerojatno ima neku alergiju na nešto. Jeli radila alergotest? Neka proba piti Claretine tabletice. Može se dobiti bez recepta i trebalo bi joj ublažiti simptome, ako se radi o alergiji. Nakon druge tabletice bi već trebala osjetiti poboljšanje.

zabrinut122333
29.06.2008., 12:21
radila je alergotest,ali je negativan
Hvala

ante dumbledore
06.07.2008., 15:45
i ne bi trebala piti loratadin radi diagnosis ex iuvantibus