PDA

View Full Version : Boyin zvucnici !?!??!

Plik
23.01.2004., 12:47
Ja nikad čuo!!
Ali, nacuh danas, otiđoh na site: www.boyin.hr
Malo sam gledal te zvucnike i iščašil oko na cijenama!! Ne vjerujem! Nekej tu ne štima! :nono:

Ima li tko ikakve informacije, a pogotovo iskustva sa ovom firmom ?? (navodno kineskom! :eek: )

Jango Fett
23.01.2004., 13:02
Već se mnogo raspravljalo o njima ovdje, oni su izgleda najveća senzacija kod nas. Malo potraži po starim temama o njima.
Ukratko, svi kažu da su odlični za cijenu koju imaju. Super za nezahtjevno ali efektivno slušanje moderne glazbe i odlični za filmove. Solidna izrada, niska cijena, mnogo snage i lijep dizajn - ako nemaš love za nešto ozbiljno (čitaj: za nešto prenapuhano) onda ih uzmi.

BTW to nije kineska, već američka firma. Vjerojatno ih mješaš sa kineskim VTrekom, koje prodaje naša tvrtka Bossiz, a prati ih sličan ugled.

Plik
23.01.2004., 13:40
Nisam primjetio da je tema prezvakana! Mea culpa!
Da, vidim sad da su Ameri!

Idem ceprkat po starim temama! Za doma ne trebam ali za ranch bi mi bas bili pasent !!
Kakve su cijene, mozda uzmem 40-50 kg toga ! :D

Ajd, hvala i ziv bio!

Brock
23.01.2004., 13:45
"Zvučnici BOYIN su osmišljeni i dizajnirani u SAD - u"

... aha... al' su made in kosooki.

Za nezahtjevnog slušatelja OK, za sve ostalo... bolje uzeti nešto drugo.

sailor
23.01.2004., 14:30
Brock kaže:

:D :D

U Americi su (možda još i žive) vlasnik i dizajner (ovo drugo je upitno)
Čak i knjigovođa je Ming :B

Jango Fett
23.01.2004., 15:28
Nevertheless, takvi zvučnici zvuče bolje od većine kućnih kina u paketu renomiranih proizvođaća koje kupuje masa. Smatram da zapravo uopće ne postoji tržište koje je zaista kompetentno da uspoređuje zvuk audiofilskim standardima a da pri tom priznaje nešto ispod visoke klase zvučnika. To tržište je samo virtualno - preserancija, ništa drugo. Ako se mene pita - ni Mission, ni Jamo, ni B&W, ni KEF srednje klase nisu vrijedni svoje cijene. Cijena se zaista osjeti u zvuku tek na visokoj klasi zvučnika, ali do te granice je bolje biti lukav i uzeti si neki Boyin ili Eltax... zaista razlika u zvuku nije tolika koliko razlika u cijeni.

imagine
29.01.2004., 23:23
Jango Fett kaže:
Ako se mene pita - ni Mission, ni Jamo, ni B&W, ni KEF srednje klase nisu vrijedni svoje cijene. Cijena se zaista osjeti u zvuku tek na visokoj klasi zvučnika, ali do te granice je bolje biti lukav i uzeti si neki Boyin ili Eltax... zaista razlika u zvuku nije tolika koliko razlika u cijeni. toliko mudrosti ali po tebi su audiofili blesavi?

znaš da se uvik plaćaju veliki novci za malu razliku u zvuku a na tebi je da ocjeniš jeli ti se isplati razlika-novćana/zvućna

Brock
30.01.2004., 10:35
Samo jedna mala opaska.... Eltax je miljama daleko od Boyina... barem one serije koje sam imao prilike slušati...

Thurgood
30.01.2004., 11:33
u kojem smjeru? :)

Brock
30.01.2004., 12:23
Sorry... ne napisah... u pozitivnom, naravno.:D

Thurgood
30.01.2004., 12:59
tko bi rekao. Eltax mi je djelovao nekako "suho", za razliku od Boyina koji ima safta, basa :D

Brock
30.01.2004., 14:49
Pa čuj... ovisi o tome što trebaš, želiš i očekuješ.

Sad u trgovinama vidim samo neke jeftilen modele Eltaxa... a moj frend je prije 5-6 godina kupio jedan krasan Eltax bookshelve što je spojio na Onkyo receiver i to je zvučalo apsolutno prekrasno. Tu negdje... možda i zbog te kombinacije... sam počeo sve više ulaziti u HiFi...

Sa druge strane... prije jedno 6 mjeseci sam imao doma na 2 dana jedan samostojeći Boyin koji me je totalno razočarao (bas mulja, srednji su prigušeni a visokih - nema). Prije njega je na Sony receiver bio spojen mali i jeftini Mission 700 koji ima neuspordivo bolje srednje i visoke, ali nema basa, pa sam ih mislio zamjeniti sa vizuelno lijepim/jakim samostojećim Boyin zvučnicima. Nakon poraznog slušanja Boyina sam se vratio na Mission, te im pridružio sub i stvar je bila riješena.

Sad nakon 6 mjeseci stvari opet izgledaju drugačije... mali Mission 700 krase stražnje kanale, na prednjima su malo veći Mission 701 i zajedno sa sub-om su spojeni na Marantz-ov receiver.

Thurgood
30.01.2004., 14:57
fino, fino... da, vidio sam samo jeftinjak Eltaxe, kod Peveca :(
a Boyin sam vidio (i čuo, naravno) nešto jači model i taj je imao svega. malo preprštave visoke, ali cijeli sistem je bio friško raspakiran pa nije bio za ocjenjivanje. negdje sam to već napisao :misli:

imagine
30.01.2004., 23:23
Thurgood kaže:
.... Boyin sam vidio (i čuo, naravno) nešto jači model i taj je imao svega. malo preprštave visoke, ali cijeli sistem je bio friško raspakiran pa nije bio za ocjenjivanje. negdje sam to već napisao :misli: mislim da tome "smeću" nebi po moglo nikakvo usviravanje...

Jango Fett
01.02.2004., 09:57
I opet, nemaju svi 20 000 kn za sustav zvučnika, tako da ne smiješ podcjenjivati Boyin za 2 000 kn koji nudi bar jednaku snagu. Za tu cijenu, Boyin je daleko od smeća i itekako su vrhunski.

Imagine, smeta mi što postavljaš stvari po apsolutnim mjerilima. To je isto kao da kažem nekoj običnoj obitelji u HR: "Nemojte si kupovati Hyundai, jer je smeće, bolje si kupite vrhunski Rolls Royce, kako uopće možete razmišljati o Hyndaiu..."

catfightman
01.02.2004., 10:13
Sranje!!!! Prenapuhani Ameri. Misle da se cijeli svijet vrti oko njih. I ne samo u Hi-Fiju. Od MADE IN USA mi se sviđaju samo amerikanke i filmovi. Ajd možda sam malo pretjerao, ali u globalu to je to.

imagine
01.02.2004., 11:28
Jango Fett kaže:
I opet, nemaju svi 20 000 kn za sustav zvučnika, tako da ne smiješ podcjenjivati Boyin za 2 000 kn koji nudi bar jednaku snagu. Za tu cijenu, Boyin je daleko od smeća i itekako su vrhunski.

Imagine, smeta mi što postavljaš stvari po apsolutnim mjerilima. To je isto kao da kažem nekoj običnoj obitelji u HR: "Nemojte si kupovati Hyundai, jer je smeće, bolje si kupite vrhunski Rolls Royce, kako uopće možete razmišljati o Hyndaiu..."

nije ni moj sistem zvućnika 20000kn ali za malu razliku od k ili 2k možeš drastićno promjenit stvari na bolje-uć u audifiliju šta sa boyinom sigurno nećeš..
ali opet ništa ti ne koristi ako ne ćuješ razliku pa se moš držat i Boyna

Jango Fett
01.02.2004., 16:23
imagine kaže:
nije ni moj sistem zvućnika 20000kn ali za malu razliku od k ili 2k možeš drastićno promjenit stvari na bolje-uć u audifiliju šta sa boyinom sigurno nećeš..

Boyin nisu za audiofiliju. Zapravo, ništa ispod 20 000 kn nije za audiofiliju. Meni audiofilija u klasičnom smislu ništa ne znači, jer ja sam svojevrstan anti-audiofil. Meni je najbolji zvuk od Bose-a, koji je prema audiofilima totalno smeće. Deformacija audiofila je to što ne slušaju dovoljno, već su prepuni predrasuda i previše napumpani papirima sa tehničkim specifikacijama. Pravi audiofil kakav bi trebao biti trebao bi procijenjivati zvučnike da uopće ne gleda u papire nego da vjeruje svom sluhu, koji je naravno subjektivan. Traženje karaktera i detalja u zvuku je subjektivna stvar, a ne stvar tehničkih karakteristika.

Ja bih preporučio svim deformiranim audiofilima da prekinu svoju ionako beznadnu potragu i kupe si za koju milju profesionalne studijske monitore koji ne koloriraju zvuk ni u kom pogledu.

Čuo sam mnogo zvučnika do sada, ali nikad me nijedan nije oduševio kao Bose sustavi. Ne bih baš rekao da ne znam zamijetiti razliku, ali osobni afiniteti su presudni, tako da čak ni Boyin ne treba izbacivati iz utrke. Thurgoodu se sviđaju, a i mnogim drugima, zašto bi ih onda trebalo baciti u smeće jer se pak nekom drugom ne sviđaju?

Joe Black
01.02.2004., 21:46
Uzeo sam Boyin kao stražnje zvučnike kućnog kina i zadovoljan sam. Čak i Dolby ProLogic II zvuči korektno, ali ih ipak nikad ne bi uzeo kao main.

Jango Fett
01.02.2004., 21:48
Joe Black kaže:
Uzeo sam Boyin kao stražnje zvučnike kućnog kina i zadovoljan sam. Čak i Dolby ProLogic II zvuči korektno, ali ih ipak nikad ne bi uzeo kao main.

Eto konstruktivnog iskorištavanja niske cijene! :top:

Bolje je izdvojiti više love za dva kvalitetnija prednja zvučnika, što je manje nego za 5 komada, a za stražnje uzeti ovakve jeftine, ali snažne.

Za surround glazbu nije baš poželjno, ali za filmove je super.

imagine
02.02.2004., 15:45
Jango....
nikad nisam previše pažnje priklanja na teh. spec.
uši su uvik glavne;)
ali Bose..:confused:
meni se uglavnom ne sviđaju jer se previše oslanjaju na reflweksije ,štoviše to im je adut kojeg korise ali osim toga nikad nisam volia taj umjetni zvuk jer nije ta velićina proizvedena normalno sa velićinom membrane već duljinom njenog hoda a to je druga stvar :bljak:

Jango Fett
02.02.2004., 17:41
imagine kaže:
Jango....
nikad nisam previše pažnje priklanja na teh. spec.
uši su uvik glavne;)
ali Bose..:confused:
meni se uglavnom ne sviđaju jer se previše oslanjaju na reflweksije ,štoviše to im je adut kojeg korise ali osim toga nikad nisam volia taj umjetni zvuk jer nije ta velićina proizvedena normalno sa velićinom membrane već duljinom njenog hoda a to je druga stvar :bljak:

Upravo tako. Ipak, ljubitelj sam takvog zvuka jer nikada nije iritantan. Bas je snažan i sveprisutan zahvaljujući dugom hodu, ali ne udara u tijelo kao pravi basovi velikih membrana bez refleksije. Nekome je to dobro, nekome nije. No ima nešto posebo kod Bosea - probaj naći bilo koji subwoofer sa puno refleksa a da zvuči dobro, tj. da se rezonancija nejednako i iritantno ne širi prostorijom. Ne znam kako, ali Bose je izgleda riješio taj problem. To je zaista pravi sveprisutni bas. Bose nema takvih problema i ujedno je to ono što je jedinstveno kod njih. Imaju zaista efektivan i snažan zvuk, ali te ne ubija...

imagine
03.02.2004., 08:58
Najviše me ubija kad ih ćujem krivo razmještene u prostoriji :D
a sub je kao i svi drugi osjetljiv na to :B

Jango Fett
03.02.2004., 09:26
imagine kaže:
Najviše me ubija kad ih ćujem krivo razmještene u prostoriji :D
a sub je kao i svi drugi osjetljiv na to :B

Da, osjetljiv je - osim Boseovog! To ti želim reći.

Ako mi ne vjeruješ, ako budeš dolazio u Zagreb, odi u kafić Iguana u Tkalčićevoj ulici odmah iznad trga. Bas je svuda isti i snažan, a sub se čak nalazi u maloj prostoriji za konobare sa strane!

grizli
19.10.2006., 00:51

zasto mislis da kosooki ne moze napravit bolji zvičnik od amera :confused:

smoothjazz
19.10.2006., 05:49
Boyin nisu za audiofiliju. Zapravo, ništa ispod 20 000 kn nije za audiofiliju. Meni audiofilija u klasičnom smislu ništa ne znači, jer ja sam svojevrstan anti-audiofil. Meni je najbolji zvuk od Bose-a, koji je prema audiofilima totalno smeće. Deformacija audiofila je to što ne slušaju dovoljno, već su prepuni predrasuda i previše napumpani papirima sa tehničkim specifikacijama. Pravi audiofil kakav bi trebao biti trebao bi procijenjivati zvučnike da uopće ne gleda u papire nego da vjeruje svom sluhu, koji je naravno subjektivan. Traženje karaktera i detalja u zvuku je subjektivna stvar, a ne stvar tehničkih karakteristika.

Ja bih preporučio svim deformiranim audiofilima da prekinu svoju ionako beznadnu potragu i kupe si za koju milju profesionalne studijske monitore koji ne koloriraju zvuk ni u kom pogledu.

Čuo sam mnogo zvučnika do sada, ali nikad me nijedan nije oduševio kao Bose sustavi. Ne bih baš rekao da ne znam zamijetiti razliku, ali osobni afiniteti su presudni, tako da čak ni Boyin ne treba izbacivati iz utrke. Thurgoodu se sviđaju, a i mnogim drugima, zašto bi ih onda trebalo baciti u smeće jer se pak nekom drugom ne sviđaju?

Mislim da si stekao pogrešan utisak. Ja i krug prijatelja s kojima se družim, a ubrajamo se u navedenu skupinu, nikad ne gledamo specifikacije, nego prema uhu ocjenjujemo što je dobro, a što ne.

Ako dođemu trgovinu, poslušam Boyin (ili neke XYZ) zvučnike, i zvuk mi se svidi više nego B&W601, onda to i kažem. To što je firma noname, made in china (kao i 90% današnje hi-fi opreme) nije bitno. Dobar proizvod je dobar proizvod.

smoothjazz
19.10.2006., 05:57

Razlika od k ili 2k ti ništa ne garantira, pogotovo ne ulazak u audiofiliju. Kad bi bilo tako, onda bi se audiofilima smatrao samo uski krug ljudi dubljeg đepa, i pokoji DIY umjetnik.

lampion
19.10.2006., 09:19

Jango opet si pradox,
na audiofilskom forumu pljuješ po tim "low class" uređajima, ućeš uć u neku visoku audiofilsku elitu, ideš na te sastanke po klubovima, daješ testove, drobiš o aparatima i zvučnicima o 10.000Kn, a sad hvališ neke boyin! Tamo si ponizio Bose kako se kod njih radi samo o marketingu, a ne o zvuku, a tu su oni zakon. S obzirom da je kod tebe samo Somy zakon, pravo je čudo što si ovima dao zeleno svjetlo.

lampion
19.10.2006., 09:21
Ako dođemu trgovinu, poslušam Boyin (ili neke XYZ) zvučnike, i zvuk mi se svidi više nego B&W601, onda to i kažem. To što je firma noname, made in china (kao i 90% današnje hi-fi opreme) nije bitno. Dobar proizvod je dobar proizvod.

Po tome što si napisao ako ljudi kupuju po svom uhu, onda danas više ne bi trebale postojati tvornice B&W, Jamo... samo ti trash uređaji "made ic PRC (proud republic of china). Ili su ljudi gluhi pa kupe proizvod sa etiketom.

smoothjazz
19.10.2006., 11:55
fino, fino... da, vidio sam samo jeftinjak Eltaxe, kod Peveca :(
a Boyin sam vidio (i čuo, naravno) nešto jači model i taj je imao svega. malo preprštave visoke, ali cijeli sistem je bio friško raspakiran pa nije bio za ocjenjivanje. negdje sam to već napisao :misli:

Eltax je prije (5 god) radio dobre zvučnike, povoljne cijene. Dali se u Pevec-u radi o istim zvučnicima? Isti izgled, logo... ili možda neka kopija. Usporedbu si radio samostojeći Eltax/Boyin? Kolike su bile cijene zvučnika?

smoothjazz
19.10.2006., 11:57
Po tome što si napisao ako ljudi kupuju po svom uhu, onda danas više ne bi trebale postojati tvornice B&W, Jamo... samo ti trash uređaji "made ic PRC (proud republic of china). Ili su ljudi gluhi pa kupe proizvod sa etiketom.

Mislim da su ovi iz zadnje rečenice u debeloj većini.

Thurgood
19.10.2006., 12:56
Eltax je prije (5 god) radio dobre zvučnike, povoljne cijene. Dali se u Pevec-u radi o istim zvučnicima? Isti izgled, logo... ili možda neka kopija. Usporedbu si radio samostojeći Eltax/Boyin? Kolike su bile cijene zvučnika?

au jesi me našao. si vidio datum, bilo to prije 2 i po do 3 godine :misli:. ali otprilike su bile iste cijene ,samostojeći, slušani u podjednako lošim uvjetima na podjednako lošim receiverima :zubo:. samo, to je bilo eto tako, iz znatiželje u prolazu.. Boyin je zvučao prihvatljivije. a da li je Eltax bio original ili ne, tko će ga znati

neeego, to glede kineza: masa "provjerenih" firmi se proizvodi u dalekoistočnim zemljama, pa i neke brandove su prodali u te krajeve. globalizacija, jbg :kava:

smoothjazz
19.10.2006., 13:05
au jesi me našao. si vidio datum, bilo to prije 2 i po do 3 godine :misli:. ali otprilike su bile iste cijene ,samostojeći, slušani u podjednako lošim uvjetima na podjednako lošim receiverima :zubo:. samo, to je bilo eto tako, iz znatiželje u prolazu.. Boyin je zvučao prihvatljivije. a da li je Eltax bio original ili ne, tko će ga znati

neeego, to glede kineza: masa "provjerenih" firmi se proizvodi u dalekoistočnim zemljama, pa i neke brandove su prodali u te krajeve. globalizacija, jbg :kava:

Sorry, samo sam se nadovezao na grizli-a, uopće nisam gledao datume.

grizli
20.10.2006., 00:37
kupio ih pa malo testiram frekv karakteristike.. inace ja baš nisam neki slušać i ne vidim neke razlike izmedju sony minilinije i nekog skupog sistema :D

ali stvarno se osjeti da im je zvuk jasniji nego na tim od mini linije itd:D

Touchdown55
21.10.2006., 12:38
Evo ja bi samo par rijeci o BOYINU... imao sam ovaj Daf1040

Auto woofer ( niskotonski zvučnik) Daf 1040

* Veličina : 10" (25 cm)
* Magnet 40x2 Oz
* Zavojnica 2 "
* Snaga 300W-
* Frek. odaziv 35Hz-3,5 kHz
* Osjetljivost (1W/1m) : 92 dB
* Težina : 6,5 kg
* Membrana : karton/bitumen
* Ovjes : Guma
* Kučište: ljevani AL
* Konektori: kromirani
Zvucnik preperverzno izgleda... prvih mjesec dana...
onda se pocne skidat ''krom'' riknu špule...i zahrđa
A druga stvar je što sam ga s pojačalom US-blaster 420w max SPALIO :flop:
i to na pol snage...a sto se tice zvuka,bolje stavi mobitel u gepek i pusti mp3... Ja sam se zajebo..nemojte i vi!

A sta je najgore,košta 517kn :rofl: :rofl: :rofl: ,pa za tu cijenu dobijete pioneera 306C- kojeg sad imam,ustvari imam dva.. i jedan je jaci od senona 25 puta... a i snaga mu je 400RMS,a senonu 300MAX.. POZDRAV

Dwarf980
07.11.2006., 22:10
Ako mi ne vjeruješ, ako budeš dolazio u Zagreb, odi u kafić Iguana u Tkalčićevoj ulici odmah iznad trga. Bas je svuda isti i snažan, a sub se čak nalazi u maloj prostoriji za konobare sa strane!

nula bodova.....nema vise iguane.....sad je tam turisticka agencija...

imagine
17.11.2006., 12:32
Baš sam gledao zadnji post od Thurgooda u ovoj temi i ne mogu odolit ...

nula bodova.....nema vise iguane.....sad je tam turisticka agencija...

Možda za nekih 1000 god bude trafika na mjestu stonhenđa ...ili benzinska... :p