View Full Version : b-zblj filmovi
illegale
21.01.2003., 01:25
ima dosta takvih filmova sto se sada vrte okolo. uglavnom hong-kong-skoh , ali i svih drugih.
neki dan sam gledo battle royale. prilicno lud film. on me je zapravo i ponukao da ovo postam.
sve u svemu, volite li takve filmove. i spomenite eventualno neki.
Pale Blue Eyes
21.01.2003., 01:40
Kakve veze Battle Royale ima sa Hong Kongskom produkcijom i Zblj il kak ih vec nazivas, filmovima? :confused:
ne, te filmove voli samo htv.
illegale
21.01.2003., 01:58
tata, nisam mislio na takve filmove. ne znam kako da se bolje izrazim. mislio sam na "alternativnu" produkciju. stvari kao sto je recimo i story of ricky.
imali ljubitelja tih zblj filmova?
newcomer
21.01.2003., 04:24
Previse je sat i pol na takve filmove. Radije gledam kratke filmove na netu jer unutar 60 minuta moze se pronaci bar jedan da valja.
Mikilegendo!care!
21.01.2003., 11:11
Ja volim z-blj filmove, zato sto su su radjeni na istim principima kao i ostali filmovi, samo sto je tamo sve puno ocitije.
Tako da i mi glupi skuzimo kako se rade filmovi :)
illegale
21.01.2003., 12:48
evo otkrio sam pravu rijec. niskomudzetni filmovi. newcomer, ima istine u tome sto zboris, btw oces postat koji link? ljetos sam naletio na jedan super sajt, ali sam ga zagubio :(.
no, s obzirom da se neka dobra ideja moze isfurati i sa minimalnim parama (tipa 10 000$), postoji velika mogucnost da bas ti filmovi koji ne prate komercijalu budu nesto ludo. I bilo ih je. Samo naravno ima i puno vise smeca.
Icepick
21.01.2003., 12:56
illegale kaže:
ima dosta takvih filmova sto se sada vrte okolo. uglavnom hong-kong-skoh , ali i svih drugih.
neki dan sam gledo battle royale. prilicno lud film. on me je zapravo i ponukao da ovo postam.
sve u svemu, volite li takve filmove. i spomenite eventualno neki.
Kao prvo tražim javnu ispriku Illegalea što uopće spominje BR u istoj rečenici sa "žblj" filmovima. :p Isto tako nije hong-kongška produkcija već japanska.
E sad...BR mi je svakako na popisu najboljih filmova koje sam pogledao prošle godine.
Rađen je po romanu Koshun Takamija i slovi kao jedan od najkontraverznijih filmova u Japanu.
U stvari nema riječi kojima bi opisao koliko mi je to odličan film. Ideja je zaista sjajna iako smo već vidjeli slične tematike. Ono što ovaj film izdvaja je ipak taj jedan surov ali realan prikaz situacije u kojoj su se ti učenici našli.
U stvari je baš bilo zanimljivo gledati kako se formiraju razne grupe, i kako svatko ima svoje ciljeve, ili zbog čega će netko ubiti ovog drugoga. Pa recimo onda taj jedan izljev iskrenosti kad čovjeku prijeti smrt i slično.
Takeshi Kitano je predobar u ovom filmu. Ono "Dobro jutro želim svima. Lijep dan za ubijanje".
Eh da...pogledajte "Brother", još jedan OK film.
Pale Blue Eyes
21.01.2003., 13:25
Ma koji Brother.... to nije nista u usporedbi sa Hana-Bi, Sonatine, Hard boiled, Kids... :))) to je pravi Takeshi :)))
Icepick
21.01.2003., 15:23
Pale Blue Eyes kaže:
Ma koji Brother.... to nije nista u usporedbi sa Hana-Bi, Sonatine, Hard boiled, Kids... :))) to je pravi Takeshi :)))
:s :s :s
Nego sjetih se naj scene iz BR-a.
Treba izvadi sjekiru i kaže: "This one is super-lucky" :D
illegale
21.01.2003., 18:34
nikom se ja necu za nista ispircavati!!!
btw, tko je takeshi kirano?
Cop 663
22.01.2003., 12:11
illegale kaže:
nikom se ja necu za nista ispircavati!!!
btw, tko je takeshi kirano?
Takeshi Kitano je jedna od najvecih filmskih i TV zvezda u Japanu. Poceo u komedijama, odakle dobija nadimak "Beat" pod kojim se povremeno pojavljuje. Prelomni trenutak u karijeri: uloga oficira u "Merry Christmas, Mr. Lawrence" kod Hagise Oshime. Posle toga se pojavljuje u filmovima kao neka vrsta japanskog Dirty Harry-ja u policijskim trilerima i sl. Krajem osamdesetih pocinje da rezira ... '97 dobio "Zlatnog lava" u Veneciji za "Hana-bi".
Vrlo zanimljiv lik: pored "surovog" (http://movies.yahoo.com/shop?d=hc&id=1800021751&cf=pg&photoid=189096&intl=us) izgleda i minimalisticke glume, koja se svodi na kratke recenice i ogranicenu mimiku, vrlo je (hiper)aktivan bavi se slikanjem, pisanjem itd.
btw, jedan od mojih favorita ...kao sto se i da primetiti :D
sub pop 34
22.01.2003., 20:41
illegale kaže:
tata, nisam mislio na takve filmove. ne znam kako da se bolje izrazim. mislio sam na "alternativnu" produkciju. stvari kao sto je recimo i story of ricky.
imali ljubitelja tih zblj filmova?
stvarno ne znam sta je zblj ali ricky-oh je odlican ;))
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.