View Full Version : Košarka - opći topic
Zdravko_Čolić
08.10.2010., 00:50
Evo Barcelona dobila Lakerse. :D
visca el Barca:s:s:s:s
Levat Anzulović dobija otkaz...:facepalm:
Riječ ekspresno u svom punom značenju :s:s:brukica::bang:
Luyindula
08.10.2010., 17:07
Khimki i Alba bi mogli zamjenit grupe u Euroligi. Nešto sam danas načuo na radiju o tome, navodno bi se to moglo desti jer bi u suprotnom bile dvije njemačke ekipe u skupini.
rossonero
08.10.2010., 18:03
Cibona starta sutra u 20:15 u vršcu prijenos na areni. Pobjeda cibone bi me iznenadila. U subotu na istom mjestu prijenos cedevite i zadra.
Mene bi također pobjeda iznenadila. Da izgubimo do 10 razlike nebi im ništa zamjerio.
Mene bi također pobjeda iznenadila. Da izgubimo do 10 razlike nebi im ništa zamjerio.
Koliko god lose izgledala situacija u hrvatskim klubovima,u srpskim je jos gora.
Bolji od tebe
09.10.2010., 15:06
ima tko njegova predavanja i seminare :ne zna:
http://www.youtube.com/watch?v=EEn2alHjwI4
NBA FAN13
09.10.2010., 19:46
trazim nba dresove za zamjenu ili prodaju
ja imam:
carter toronto l champion
rodman bulls xl champion
javiti se na email ipapic2@gmail.com
rasheed
10.10.2010., 23:24
ima tko njegova predavanja i seminare :ne zna:
http://www.youtube.com/watch?v=EEn2alHjwI4
Pogledaj malo ovdje http://www.uhkt.hr/main.asp?dir=shop
Vidim da Vanjak i Trninić imaju dvd-ove. To moram imati. :D
Bolji od tebe
11.10.2010., 10:07
Bio je ovaj vikend seminar u Rijeci
http://www.euroleague.net/rs/6194/56111b53-c236-44aa-a447-40f4f8703ee2/bed232d34deeb17cc10744b1fa15f648/rglang/en-US/filename/bozidar-maljkovic-tau-ceramica-ff-athens.jpg
http://www.novilist.hr/Sport/hrvatska-kosarka-nema-vrhovni-au.aspx
http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=35649
14.10. je ždrijeb eurocupa, možda sleti i u zagreb.
štronco
12.10.2010., 19:50
Bio je ovaj vikend seminar u Rijeci
http://www.euroleague.net/rs/6194/56111b53-c236-44aa-a447-40f4f8703ee2/bed232d34deeb17cc10744b1fa15f648/rglang/en-US/filename/bozidar-maljkovic-tau-ceramica-ff-athens.jpg
http://www.novilist.hr/Sport/hrvatska-kosarka-nema-vrhovni-au.aspx
...LEGENDA:s...
Bolji od tebe
13.10.2010., 13:26
ISPOVEST: ALEKSANDAR NIKOLIC, KOSARKASKA LEGENDA
JA SAM POSVECENIK
Zove me Tanjevic, kazem: "Osvojio si mesto vicesampiona Evrope, imas uspeh s reprezentacijom - sta cu ti ja?"
"Cetiri oka vise vide?", kaze on. Kao sto mi je rekao i Maljkovic: "Trebas ti meni, uvek!"
Veliko priznanje jugoslovenskoj kosarci dodeljeno je pre nekoliko dana u Springfildu, SAD, u sedistu Memorijalnog kosarkaskog centra. Profesor Aleksandar Nikolic, rodonacelnik jugoslovenske kosarke dobio je svoje postolje u "kuci slavnih". Tvorac novog defanzivnog stila i doktrine, koji su postali preovladjujuci u evropskoj kosarkaskoj teoriji, deli ovo izuzetno priznanje sa malim brojem kosarkaskih legendi van americkog kontinenta. Izuzetno skroman, tipican predstavnik stare skole sportskih entuzijasta, profesor Nikolic je ostvario rekord od 101 pobede i 39 poraza vodeci reprezentaciju plavih. U njegovom skoru nalaze se zlatne medalje sa Evropskog prvenstva 77. i Svetskog sampionata 78, kao i srebrna odlicja sa evropskih sampionata 1961. i 1965. godine. Predvodeci italijanski "Injis" u periodu od 1969. do 1973. osvojio je tri nacionalna kupa i sampionata, tri titule prvaka Evrope i dva Internacionalna kupa.
- Verujem da niko ne radi da bi dobio nagradu, ona dolazi samo kao posledica neceg sto se desavalo u toku rada. To je najveca nagrada koju sam u svom zivotu mogao da dobijem, sto stvara osecaj velikog zadovoljstva. Govorio sam na svecanosti pred sedam hiljada ljudi, na konferenciji za novinare; onda dolaze autogrami, ljudi vas prepoznaju na ulici... Nije mi bas bilo lako u ovim mojim godinama. Interesantno, datumi su se poklopili: tacno pre trideset godina dosao sam u Springfild na specijalizaciju, sad, evo, dobijam veliko priznanje.
NEDOZVOLjENE RADNjE: Posle Olimpijade u Berlinu 1936. kosarka se ozbiljnjije zacinje na tri mesta u Beogradu: Sokolskom drustvu u Deligradskoj ulici, u mojoj skoli "Kralj Aleksandar" na Dedinju i Trecoj muskoj gimnaziji. Za razliku od, recimo, Sofije, ovde nije bilo americkih koledza koji su promovisali taj sport. Bugari su kosarku mnogo ranije zaigrali od nas, u susretima s njima redovno smo gubili.
Za vreme rata kosarka se malo igrala, a odmah posle rata u Subotici je organizovano kosarkasko prvenstvo republika, plus armijski tim. U tom timu, pored mene igrali su: Ratko Vlahovic, Kovacevic, Dekleva, Bakarin... Nesto kasnije od te vojne ekipe formiran je tim "Partizana".
Kad sam izasao iz armije zaposlio sam se u komisiji za fizicku kulturu pri Izvrsnom narodnom odboru grada Beograda. Moj resor bio je trazenje i popravka sportskih terena. Presao sam u "Zvezdu", igrao sam kosarku, a nocu smo na Kalemegdanu pravili tribine za gledaoce. Sluzili smo se i nekim radnjama koje ne bi trebalo da se cine: nocu smo krali bandere, donosili ih na Kalemegdan i tako postavljali osvetljenje.
Upisao sam medicinu, ali sam posle izvesnog vremena shvatio da ne mogu da se bavim kosarkom i studijama medicine. Mozda je to bio samo izgovor pred sobom. Ozenio sam se, trenirao u "Zvezdi", radio u Izvrsnom odboru i zavrsavao DIF. Naime, ubedili su me da imam dara za pedagogiju. Upisao sam DIF, postao asistent, potom docent. Preuzeo sam kosarku na DIF-u i ostao u njemu sve do 1968.
MI PA ALBANIJA: U "Partizanu", de fakto, nije bilo trenera. Svi smo bili i treneri i igraci neki su se pitali vise, neki manje. U "Zvezdi" je svaki igrac vodio svoju ekipu pionira i onda smo pravili turnire. Tako smo poceli da shvatamo sta je to rad trenera. Izabralai smo Nebojsu Popovica za trenera, iako smo svi imali duzi kosarkaski staz od njega. On se najvise zauzimao za razvoj kosarke.
Sticajem okolnosti, rano sam prekinuo da igram. Naima, dogodio se incident na jednoj utakmici sa ekipom DIF-a. Stigao sam jednog igraca, Jeftimovskog (ne pamtim imena, njegovo sam upamtio), i uhvatio ga za ruku. Napravio sam faul. Odmah sam digao ruku, bio je to moj student. Medjutim, on je uhvatio loptu i gadjao me se njom. Izasao sam s utakmice. Shvatio sam da ne mogu da budem nastavnik DIF-a i kosarkas "Zvezde". Verovatno bih dolazio u slicne situacije i tako doveo u pitanje svoj autoritet nastavnika.
Otisao sam iz "Zvezde" 1949. godine. Kratko sam igrao u "Zeleznicaru", preuzeo sam BSK, danasnji OKK Beograd; u njemu sam bio trener i povremeno igrac.
Sta da vam kazem?! U tim posleratnim godinama nasa kosarka je bila na dosta niskom nivou na prvenstvu Evrope 49. i bili smo pretposlednji, iza nas je bila samo Albanija.
Imao sam 27 godina kad sam 1951. izabran za selektora jugoslovenske reprezentacije. Na toj funkciji ostao sam sve do 1965, u saradnji s trenerom Nebojsom Popovicem, u jednom periodu i Borom Stankovicem. Radio sam sa pet generacija kosarkasa. Dosao sam u situaciju da treniram svoje drugove, koji su svi bili bolji kosarkasi od mene. Ali, bili su korektni, tako da nikakvih problema nisam imao.
STA JE SPORTSKI: Godine 1953. u Moskvi, prvi put sam ucestvovao sa reprezentacijom. Nebojsa Popovic je bio trener, ja sam bio selektor. Uzeli smo sesto mesto, na pomalo komican nacin. Po tadasnjim pravilima lopta se mogla drzati neograniceno.
Bili smo u grupi s Bugarima i Izraelcima. Izraelci su tukli Bugare sa 15 koseva razlike. Nebojsa i ja smo se dogovorili: prve dve ekipe idu u finale, bolje da se cuvamo za utakmicu s Bugarima, a s Izraelcima, sta bude. Stavimo mladje igrace da igraju a ove kvalitetnije cuvamo za sutrasnju utakmicu s Bugarima. Izraelci povedu s 15 koseva razlike, medjutim, nasi mladi izjednace i utakmica se zavrsi nereseno. Sta se dogodi u produzetku? Izraelci uopste nisu napadali, stajali su ispod svog kosa, jer smo imali centra viseg od njihovog. Drzali smo loptu po cetiri minuta i pedeset sekundi, publika je pocela da izlazi iz sale. Dolazi treci produzetak, igraci se potpuno ohladili, samo povremeno dodaju loptu. Ubacimo u igru Geca, u to vreme naseg najboljeg kosarkasa, on izvede prodor, sutira i lopta pocne polako da se okrece oko obruca. Svi se sledili, gledaju sta ce se dogoditi, skoci Mirko Marjanovic, cusne je i mi dobijemo utakmicu.
Sutradan igramo s Bugarima, nereseno. Na samom kraju utakmice Bugari treba da izvedu dva penala. Ako namerno promase, igraju se produzeci - moze da se dogodi da izgubimo sa vise od sedam koseva razlike i tako ne udjemo u finalnu grupu. Onda ja pitam sudijsko rukovodstvo da li je po pravilima da sebi samima damo kos. Kazu: "Moze, ali to nije sportski!" Dogovorimo se da ipak to ucinimo. Medjutim, na nasu radost bugarski kosarkas postigne kos. Bugari su ispali iz daljeg takmicenja, a mi smo osvojili nas najveci rezultat do tada - sesto mesto. Pobedili smo cak i reprezentacije Cehoslovacke i Italije, koje su na prethodnom prvenstvu bile finalisti.
Bolji od tebe
13.10.2010., 13:27
MRLjA NA REPREZENTACIJI: Posle tog uspeha u Moskvi, postignutog u senci IB-a, nasa kosarka je naglo pocela da se razvija. Tvrdim da se u sportu nista ne moze postici na brzinu. Ipak, mi smo pravili dosta jake skokove.
Nazalost, na prvenstvu sveta u Riju 54. prosli smo vrlo lose. Igrajuci utakmicu s Urugvajem, mi smo drzali loptu i nasa evidencija je, kao i na semaforu, bila da vodimo s dva kosa razlike. Kad se utakmica zavrsila, ispostavilo se, na sudijskom stolu, da smo, zapravo, igrali nereseno. Pristali smo da igramo produzetke, ali smo se dogovorili da ulozimo zalbu. Prihvatili su da je sve tako kao sto kazemo, ali nas kapiten je potpisao zapisnik. Gotova stvar.
Na pocetku nasih putovanja po svetu bilo je dosta blamirajucih situacija, cemu su doprinosili nasi igraci. Nosili su novac da bi kupovali garderobu. Razumem ja da su bili zeljni svega, ali ne ide takvo ponasanje s reprezentacijom! Imali smo i incidente: dogadjalo se da odemo s manje igraca na medjunarodna takmicenja, jer su kod pojedinih carinici nalazili skriven novac. Za mnoge se kasnije saznavalo sta su sve radili, jer su se hvalili okolo. S obzirom na postignute rezultate, to je bila velika mrlja za reprezentaciju. Jeste, dnevnice na pripremama bile su mizerne. Bilo mi je neprijatno kad treba da ih podelim; za njih su mogli da plate kafu i eventualno koktu.
Imao sam dosta autoriteta, jer imam svoje principe. Nekim igracima sam se obracao sa vi. Nikad psovku nisam upotrebio. Mnogi igraci su tvrdili da me se plase, na sta sam ja pravio aluzije: "Ja sam mali i slab sam, a pogledajte se koliki ste vi?!" Nisu bili narocito iskreni u kontaktu sa mnom, nisu se mnogo poveravali. Sa Borom Stankovicem su bili iskreni, jer se Bora prema njima ophodio prijateljski. On bi snjima provodio po 4,5 dana, dok sam ja s njima bio po nekoliko meseci. Moja glava je kriva, uvek sam voleo da sve bude u redu, pedantno. Ja sam tezak za saradnju. Ako se dogovorimo nesto, ja cu dati sve od sebe da to ispunim, ali trazim to isto i od drugih.
AMERICKI PRESING: Nas uspon u kosarci dobrim delom bio je rezultat nase saradnje sa stranim trenerima. Prvi je u Beograd dosao Bugarin Temkov, zatim Madjar Kamaras, profesor kosarke iz Peste. Treci je bio Francuz Anri El. Uzor nam je bila francuska kosarka. Posle smo shvatili da su oni, zapravo, pogresno interpretirali mnoge elemente iz americke skole kosarke.
Na Olimpijadi u Rimu 1960. osvojili smo sesto mesto, to je bio znacajan rezultat nase reprezentacije. Na utakmici s Amerikancima bilo je i duhovitih situacija: zatrazio sam tajm aut u desetom minutu, kod rezultata 32:2 za Amerikance. Imali su izvanrednu ekipu, citav taj tim presao je u profesionalce. Tad se prvi put pojavio legendarni Belami, posle je igrao 15 godina u profesionalcima.
U tajm autu pitam igrace: "Dobro, recite mi zasto sutirate cim predjete centar?" Daneu mi odgovori: "Pa to je jedini momenat kad vidimo kos!" Amerikanci su igrali strahovit presing. Oko nam nisu dali da otvorimo, a mi nismo bili naucili na takav stil igre. Izgubili smo sa 20 koseva razlike, nije bilo bas katastrofalno. S drugim reprezentacijama smo se dosta dobro nosili u to vreme.
Na prvenstvu sveta u Riju 63. tukli smo i Amerikance i Ruse. To je bilo prvi put da smo ih pobedili. Nazalost, izgubili smo od Brazilaca, u prilicnoj meri zahvaljujuci sudijama. Bukvalno nam nisu dozvoljavali da predjemo centar. Mislim da je kljucna tacka naseg uspona u kosarci bio taj uspeh u Riju. Potom je usledio mali pad.
Krajem 63. sest meseci sam proveo na studijskom putovanju po americkim centrima kosarke. Boravio sam kod poznatih trenera, upoznavao njihov nacin rada. Zarekao sam se da, bar, dve godine pustim da sazre moje novo znanje, da bih mogao solidno da ga prenesem igracima. Medjutim, napravio sam gresku vec u Tokiju 64. Krenuo sam dosta da radim na odbrani; desilo se da je napadacki red oslabio, a da odbrana nije mnogo uznapredovala. Tim je bio rovit, nismo imali dobru igru.
Uvek sam bio pristalica dobre odbrane, smatrao sam da se tako automatski postize bolji razvoj napada. Raije sam cesto objasnjavao trenerima jednu formulu: utakmica traje 40 minuta. Hipoteticki posmatrano, svaka ekipa ima loptu 20 minuta. To znaci da svaki igrac ima mogucnost da poseduje loptu 4 minuta - sve ostalo radi se bez lopte. Neki igraci ce posedovati loptu duze, neki krace... Kad igraci sami shvate, ne da im vi to kazete, to je dostignuce. Kad se sami postave na svoja mesta: ovaj najbolje sutira, njemu cemo to dati da radi, ovaj najbolje skace...
KO JE NAJBOLjI: Pokojnog Kresu Cosica uveo sam u reprezentaciju 1965. godine. Bio je uzasno mrsav, nikad nije skidao donji deo trenerke. Isao je kroz tri generacije kosarkasa; ako se uopste moze rangirati, ako to ima smisla, bio je najbolji igrac kog smo imali u reprezentaciji. Cosa je bio vanserijski igrac, i covek. U Americi je naucio da igra izvanredno, a imao je i sjajan ljudski odnos prema igracima. Tacno je znao kad koji igrac treba da bude uposlen. Cesto sam govorio da je on nas najbolji plejmejker. Nemanja Djuric takodje je bio izvanredan igrac, Daneu, fantastican. Da ne govorim o Plecasu, Cermaku, pa iza njih Kicanovicu, Slavnicu, Delibasicu... Uvek smo imali kvalitetne igrace. Jasno, najkvalitetnija reprezentacija bila je ona u kojoj su igrali: Divac, Kukoc, Paspalj, Radja, pokojni Petrovic... Iako mislim da bi ih ova sadasnja reprezentacija tukla. Ne moze se negirati dijalektika napretka: ne moze se zaustaviti vreme, niti napredak.
NISAM MATERIJALIST: Godine 1965. posle prvenstva Evrope u Moskvi, gde smo osvojili drugo mesto izgubivsi od Rusa u izuzetno teskoj utakmici, otisao sam u Italiju, u "Petrarku" iz Padove. Dobio sam odobrenje od DIF-a da mogu da idem. Uslovi u tom klubu bili su minimalni, ali vec prve godine usli smo u prvu ligu. Tu sam upoznao Daga Mouka, za koga smatram da je najbolji igrac s kojim sam radio. Otisao je u profesionalce, kasnije je deset godina bio trener "Denvera".
Godine 67. vratio sam se na fakultet, i u "Zvezdu". Doveo sam Kapicica u tim, a tada su u juniore dosli Simonovic i Slavnic. Godine 1969. ponovo odlazim u Italiju, ovaj put u "Injis", na cetiri godine.
Kad su me pozvali, nisam hteo da idem. Dogovorim se sa "Zvezdom" da im postavimo takve uslove koje oni nece prihvatiti. Medjutim, oni odmah prihvate te "nemoguce" uslove. Kad sam dosao u "Injis" vidim da sam placen kao i ostali treneri. Sami su mi povecali primanja za pedeset posto, ja to nisam trazio. Mada, to su bile prilicno male sume u odnosu na ove danas. Ovo sto sad dobijaju treneri, ja cetvrtinu toga nisam dobio za sve godine mog rada u inostranstvu. Mnogi su se tamo i smejali, zato sto sam uredno placao porez. Samo u jednom klubu dobio sam pare koje nisu bile oporezovane. Ne mogu sad da govorim o tome... Nije mi sve uzela "stara stednja", neke stvari sam i napravio zahvaljujuci mojoj zeni. Ona je bila racionalnija, ja sam bio posvecenik.
PRINCIPIJELNOST: Sa "Injisom" sam vec prve godine osvojio sve sto se moglo osvojiti: Kup, prvenstvo Italije, Kup sampiona i Interkontinentalni kup.
Godine 1976. ponovo sam preuzeo jugoslovensku reprezentaciju. U tom periodu igrala je fantasticno: trujumfovali smo u Evropi 77, postali prvaci sveta u Manili. Ali, ja sam jos 1977. najavio ostavku. Napravio sam izvestaj na 40 strana o svim problemima u nasoj kosarci. Ljudi u Savezu smatrali su da ne treba otpocinjati s razmiricama u trenucima trijumfa. Naprotiv, smatrao sam da stvari treba menjati bas kad se ima uspeha. Kad gubis treba da se pokrijes usima. Zamolili su me da ostanem na tom mestu do Manile; po zavrsetku poslednje utakmice vise nisam bio trener reprezentacije.
Doveden sam, po pozivu, na mesto redovnog profesora DIF-a. U njemu sam radio tri godine i 81. otisao u prevremenu penziju. Ponovo sam otisao u Italiju i tamo radio do 86. godine. Vrativsi se, nastavio sam da radim s mladjim trenerima, bio sam njihov pomocnik. Nisam zeleo da budem supervajzer, godine su to... Saradjivao sam sa Tanjevicem, Maljkovicem, Obradovicem, Suboticem i Darkom Rusom.
Zove me Tanjevic, kazem: "Osvojio si mesto vicesampiona Evrope, imas uspeh s reprezentacijom - sta cu ti ja?" - "Cetiri oka vise vide!", kaze on. Kao sto mi je rekao i Maljkovic: "Trebas ti meni, uvek!"
Bolji od tebe
13.10.2010., 13:28
TAJNA USPEHA: Smatram da je osnovna stvar: rad i samo rad. Bolje je i pogresno raditi, nego ne raditi. Tvrdim da igraci prave dobrog trenera. Oni su izmislili i tehniku i sve drugo. Mi treneri samo smo to obradili, doterali i preneli drugima. Ko je naucio Dzordana da radi sve ono sto radi? Nema tog trenera. Igrac nikad ne moze biti kriv za izgubljenu utakmicu. Italijanima je bilo cudno kad sam poceo da izjavljujem da sam ja kriv za izgubljene utakmice. Dogodilo mi se sa "Injisom" da tri sekunde pre kraja izgubimo utakmicu i odemo u drugu ligu. Rekao sam: "Ostajem da vratim ekipu u prvu ligu!" Sledece godine bili smo peti u plej ofu.
Sustina je da ako se trener posveti svom poslu, a tako je i u svim drugim profesijama, mora da dobije odredjene rezultate. Opet, jasno je da neko mora da trpi zbog toga. Ko? Trpi porodica. Tokom godine bio sam odsutan od kuce po 4-5 meseci; kad se zavrsi prvenstvo, moje cerke mole: "Budi samo sedam dana s nama!" Kazem: "Tu sam, nigde ne idem, ali moram da radim." Ne smem da izgubim ni jedan dan - danas je vec sutra u sportu. Ako se posle prvenstva opustim, pocne da deluje samozadovoljstvo, upropastio sam sledecu sezonu. Bio sam posvecenik kosarke.
Prvih 17 godina nisam isao na godisnji odmor, 13 godina radio sam bez dinara. Znam da su treneri koji su dolazili posle mene, dobijali i 12 puta vecu platu nego sto sam ja imao. Niti mi je zao, niti sam povredjen zbog toga. Nikad nisam razmisljao na takav, materijalisticki nacin. Ne bih ni zeleo da to naglasavate u tekstu. Isto moze da vam kaze i Nebojsa Popovic i mnogi drugi. To je, znate, cist entuzijazam.
Da budem iskren, ima stvari zbog kojih zalim. Ima. Izazov je bio da postignem bolje rezultate na Olimpijadama, nisam to postigao. To mi je zao.
I danas mislim da je odbrana u kosarci - kljucna stvar. Pre svega, ne mozete igrati u napadu ako nemate loptu. To je sva mudrost. Svakako, zadovoljan sam kad podvucem crtu. Nezgodno je raditi mnogo, a nemati rezultate. A kad ih ima, pa to je izvanredno! Srecan sam da su svi moji dobro, da sam ja relativno dobro. Kad me neko pita; "Kako si?", kazem: "Slusaj, ako pocnem da ti pricam sta mi sve fali... Ovako, dobro sam!"
Allen-Iverson
13.10.2010., 15:34
Maljkoviću?:ne zna:
rossonero
13.10.2010., 16:48
CSKA je na turneji po SAD-u. Gordon protiv Miamia 17 poena, 8 skokova i 7 izgubljenih lopti.
Napreduje pomalo, ako se ovako nastavi razvijati, ako popravi koju manu, otić će čovjek za koju godinu nazad preko bare.
fortaleza
13.10.2010., 18:17
U emisiji o Divcu i Draženu ništa što već nismo vidjeli. Zivkali se svaki dan u prvim NBA sezonama a nakon bacanja zastave Dražen podigao ručnu. Divac kaže da hrvatska (ni srpska...) zastava nije imala šta tražiti na terenu te da ju je bacio. Mediji nakon toga sve prenapuhali što potvrđuju i Kukuč i Rađa, da nije bilo gaženja, pljuvanja...Tijekom rata definitivno udaljavanje HR igrača, Kukoč kaže da je bilo bolje izbjegavati kontakt jer "nije bilo zajedničke teme, razgovor o ratu bi uvijek bio u prvom planu, a rođaci i prijatelji su mi bili na prvom linijama". Divac šprehao o zlim političarima koji su dijelili narod a "krivci su bili na svim stranama". Većinom autobiografska emisija o Divcu i Draženu, uspjesima Yuge. Na kraju Divac dolazi u Zagreb na Draženov grob i posjećuje obitelj Petrović. Dosta "teška" atmosfera, isforsirana. Divac izjavljuje kako je sa Draženom sve više gubio kontakt, Biserka odgovara "pa nismo tome mi krivi". Razgledavanje slika, komentari da bi Dražen još mnogo toga postigao...
Divac šprehao o zlim političarima koji su dijelili narod a "krivci su bili na svim stranama". .
ko nas bre zavadi :cry:
fortaleza
14.10.2010., 13:17
EUROKUP
Cedevita Zagreb
Aris Solun
- prošli Lukoil u kvalifikacijama (+4 vani, -1 doma), 3 Amerikanca u ekipi, plej Pierre Pierce, problemi sa zakonom, završio u zatvoru, 2007. imao 21ppg u Ljetnoj ligi za Golden State ali zbog napuštanja države Iowa opet seli u zatvor, konačno dobija dozvoli za igranje u Europi i zabija za francuski klub 14ppg; SF P. J. Tucker, 3 godine u Europi, zabio 26 koševa u prvom susretu, prije 3 godine sa Holonom postao MVP i uzeo naslov prekinuvši niz Maccabija; Bryant Dunston PF, dvije godine pro, prošle sezone u Koreji, slab protiv Bugara; prvi centar je bivši igrač Partizana Dejan Borovnjak; dobar šuter Christos tapoutos; od poznatijih još Nikos Hatzivrettas.
Azovmash Mariupol
- prošli Orleans u kvalama (-4 vani, +10 doma); 5 Amerikanaca; G Fred House 32 g., bivši igrač Partizana; G Ramel Curry 31g.; F Charles Thomas 24g., novi igrač lani 20 ppg u ukr. ligi; F Demetrius Alexander 35 g.; C Daniel McClintock 33g., novi igrač lani 17 ppg u ukr. ligi; prvi susret Curry 24 koša, House 14, uzvrat: Alexander, Curry i Thomas po 13, najbolji strijelac Maksym Pustozvonov 28 koševa SF, novi igrač, lani 13 ppg u ukr. ligi
Hapoel Galil/Gilboa
- izraelski prvak (jedna utakmica finala), novi trener i sasvim novi roster (4 igrača ostala), 5 Amerikanaca a od domaćih poznatiji Kozikaro (igrao 2009 EP). Amerikanci: Jack McClinton dolazi sa koledža, 19ppg zadnja sezona, ustvari igrao prošle sezone u Europi za turski klub, 16ppg, šuter; Rodney Green također šuter, 22g.; i treći Amer je mlad, 23g. Leo Lyons PF, 7ppg u ovom natjecanju prošle sezone za H. Jeruzalem; Warren Carter PF 25g., 12ppg prošle sezone za grčki klub, 15ppg+15rpg sezonu prije toga; Tyler Wilkerson, svjež sa koledža, 14ppg zadnja sezona PF
ko nas bre zavadi :cry:
Baš sad gledam. A ono, razumljivo, što će reć, živi tamo, rođen je tamo, ne može reć "naši su krivi", razapet će ga. :D Pitanje je što privatno misli o tome, možda je još ekstremniji a možda kuži, tko će znat.
Odgledao sam 6 od 8 na jubitou sad i štajaznam, ima zanimljivih stvari. Teška atmosfera, ali zanimljivo.
Mislim pazi, svak film na ovu temu, pogotovo sa sportskog stajališta, uvijek netko može napisat "ko nas bre zavadi, kme kme", jer jebiga, tako ispada. Tako da ja pokušavam zanemarit taj aspekt i gledat neke druge stvari, tipa razgovor Magica i Divca o Draženu u Portlandu, nekome je to usput, meni je baš to zanimljivo.
Evo sad sam pogledao do kraja. A ne znam, potresna priča, jedna od najgorih stvari koja se može desiti je da sukob i neriješene račune ljudi odnesu u grob, to je onda patnja samo takva. Ne znam, nije Vlade cvijeće, ne treba ga gledat kao žrtvu okolnosti, i on je imao putra na glavi, ali ne može ga se ni svesti na samo jednu riječ, kao onaj prolaznik u Zagrebu. Jer se ljude općenito ne može svest na jednu riječ, pa tako ni njega, makar ga ne simpatiziram, jebiga.
Teška priča, baš teška.
EUROKUP
Cedevita Zagreb
Zajebana grupa, poprilično. Ali može se proći.
Vujčić ostaje do siječnja u Splitu :lux: Idemo po tu A1 ligu i onda u napad na povratak u NLB :kava:
Italija je povukla kandidaturu za domaćina EuroBasketa 2013. Slovenija na taj način (gotovo sigurno) postaje organizator tog natjecanja.
Evo upravo gledam na jubitou sažetke naše polufinalne tekme na OI 92 i ne mogu se načudit. Dal je moguće da se tada kada dobiješ dva bacanja, ako fulaš prvo igralo dalje?? Vidim svi čekaju ispod i namještaju se za skok, Dražen pogodi bacanje i normalno ide na drugo. U akciji nakon toga Volkov ima dva bacanja, kaže Slavko "samo da promaši prvo", Volkov fula, naši hvataju loptu, igra se dalje.
Jesam ja to sve krivo vidio ili je stvarno tako bilo??
Italija je povukla kandidaturu za domaćina EuroBasketa 2013. Slovenija na taj način (gotovo sigurno) postaje organizator tog natjecanja.
Koji je Radić imbecil to je neviđeno. Da je poslao kandidaturu bili bi domaćini 2013. godine. :facepalm:
Evo upravo gledam na jubitou sažetke naše polufinalne tekme na OI 92 i ne mogu se načudit. Dal je moguće da se tada kada dobiješ dva bacanja, ako fulaš prvo igralo dalje?? Vidim svi čekaju ispod i namještaju se za skok, Dražen pogodi bacanje i normalno ide na drugo. U akciji nakon toga Volkov ima dva bacanja, kaže Slavko "samo da promaši prvo", Volkov fula, naši hvataju loptu, igra se dalje.
Moguće je, tad je bilo 1+1 mislim. Čak sam gledal Šibenku protiv Bosne pa je malo bilo 3 pa malo 2 bacanja, a trice nije bilo. :rofl:
Dobili Dardu 36 razlike :lux: prema Sportnetu 1200 ljudi na tribinama, odlična brojka... :top:
Koji je Radić imbecil to je neviđeno. Da je poslao kandidaturu bili bi domaćini 2013. godine. :facepalm:
čuo sam da je trebalo osigurati 6m eura za to, a mislim da HKS taj novac nema... ali nesposobnost ljudi koji vode taj savez dovodi do toga da oni taj novac ne mogu naći, iako se može naći sponzore... i zato ostajemo bez Eura, koji bi bio, SIGURNO, ogroman, kako Ameri kažu, boost hrvatskoj košarci :(
Dobili Dardu 36 razlike :lux: prema Sportnetu 1200 ljudi na tribinama, odlična brojka... :top:
gdje se igra, na Gripama ili u Spaladiumu :confused:
rossonero
18.10.2010., 10:40
Čitao sam da treba uplatiti 4 milijuna eura (ili 6 kako kaže mitch, ne mogu se sad sjetit točne cifre, koja je velika), kao neke garancije vjerojatno i da je to nekim savezima bio problem. Nama bi pogotovo bio problem iako nije nemoguće doći do te love.
giovanni006
18.10.2010., 12:18
Čitao sam da treba uplatiti 4 milijuna eura (ili 6 kako kaže mitch, ne mogu se sad sjetit točne cifre, koja je velika), kao neke garancije vjerojatno i da je to nekim savezima bio problem. Nama bi pogotovo bio problem iako nije nemoguće doći do te love.
sigurno bi se nasla lova za euro2013, pogotovo jel bi nam se to sigurno vratilo. sad ostaje nada da ce slovenci zastrat, pa da cemo mi nekim cudom, dobit sansu da budemo domacini
gdje se igra, na Gripama ili u Spaladiumu :confused:
Na Gripama
Ovo je tema od velikog znacaja.Pomoci ce katarzi hrvatske kosarke.
Naime kada pitate hrvatske forumase zasto su napustili postolje pa im se zbog toga desavaju nesrece u kosarci,oni svi odgovaraju da je srbiji cela dvorana zvizdala zbog sudjenja i da su oni u znak protesta zbog sudjenja na utakmici srbija-litvanija napustili postolje.
Pa se postavlja logicno pitanje:Zasto su hrvati 95-e morali biti veci Litvanci od samih Litvanaca, kada se zna da litvanci nisu napustili postolje?
možda jer su Litvanci pičke :ne zna:
Naime kada pitate hrvatske forumase zasto su napustili postolje pa im se zbog toga desavaju nesrece u kosarci,oni svi odgovaraju da je srbiji cela dvorana zvizdala zbog sudjenja i da su oni u znak protesta zbog sudjenja na utakmici srbija-litvanija napustili postolje.
Pa se postavlja logicno pitanje:Zasto su hrvati 95-e morali biti veci Litvanci od samih Litvanaca, kada se zna da litvanci nisu napustili postolje?
iz kojeg razloga si ti ovdje??
Ne od velikog nego od presudnog značaja za hrvatsku košarku. Hvala ti kaj pomažeš oporavku hrvatske košarke otvaranjem ovakvih tema. :top:
Jako dobro si to povezao. Hrvatska košarka je u banani zato jer je ekipa sišla s postolja. :s
Uistinu logično pitanje.
fortaleza
19.10.2010., 00:08
Ovaj je ban od minornog značaja. Neće pomoći katarzi srpske svijesti.
Pročita na drugom forumu kako će Sportklub prenosit svake subote jednu utakmicu A1 lige, počinje se ovaj tjedan sa utakmicom Zabok - Split. Ako ima neko informaciju da je ovo 100 % sigurno bija bi mu zahvalan :)
Boki000
19.10.2010., 00:44
gledam raspored i nema nista od a1 lige. mozda ce se promjenit ovih dana :ne zna:
fortaleza
19.10.2010., 01:19
Da, tijekom večerašnjeg EL prijenosa komentator je to potvrdio.
Pročita na drugom forumu kako će Sportklub prenosit svake subote jednu utakmicu A1 lige, počinje se ovaj tjedan sa utakmicom Zabok - Split. Ako ima neko informaciju da je ovo 100 % sigurno bija bi mu zahvalan :)
evo ima ti ovdje, vidio sam to nedavno, ali nisam stavio (http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/na-htv-u-mrvice-kosarke-daleko-najvise-sport-klubu-clanak-199314) :D ... ali jako dobra vijest
Dobro si to vidio, kao što je već Grunf rekao u to vrijeme je bilo na snazi pravilo 1+1 u slobodnim bacanjima. Ako si fulao prvo, igra bi nastavljala dalje bez izvođenja drugog i to pravilo je ako se dobro sjećam trajalo par sezona.
Tako smo se između ostalog i iščupali iz zaostatka u tom 1/2 finalu sa ZND-om, Volkov je čini mi se fulao pri kraju tekme 5-6 slobodnih bacanja :p
Btw, upravo pogledao na ESPN-u dokumentarac "Once brothers". Lijepo je bilo prisjetit se EP '89 u Zagrebu, SP Argentine '90, OI Barcelone '92 ... Draženove muke u Portlandu, pa onda preporoda u Netsima ...
Što kaže Fortaleza, sve već manje-više poznato i viđeno, ali film po meni svakako vrijedan gledanja
EuroBasket 2011 će trajati ukupno devetnaest dana, i to znači da će biti najduži turnir u svojoj dugoj povijesti.
Natjecanje počinje 31.VIII. 2011., a završava 18.IX.2011. Gradovi domaćini su Kaunas, Vilnius, Panevežys, Šiauliai, Klaipeda i Alytus
1. dan - 6. dan
pet kola prve faze, skupine A i B će imati odmor 3., a C i D 4. dan
7. dan
odmor; kurac odmor, putovanje u druge gradove
8. dan - 13. dan
tri kola druge faze, skupina E se igra 8., 10. i 12. dan, skupina F 9., 11. i 13. dan
14. dan
odmor - put u Kaunas
15. dan
četvrtfinale 1, E1 - F4
četvrtfinale 2, F2 - E3
16. dan
četvrtfinale 3, F1 - E4
četvrtfinale 4, E2 - F3
za plasman 1, por1 - por2
17. dan
polufinale pob1 - pob2
polufinale pob3 - pob4
za plasman 2, por3 - por4
18. dan
za sedmo mjesto, poraženi u utakmicama za plasman
za peto mjesto, pobjednici utakmica za plasman
19. dan
za treće mjesto, poraženi polufinalisti
finale
Pobjednik (kao i sve ekipe u top osam) će odigrati 11 utakmica u 19 dana. Mislim, bar ja, da to nije normalno.
Da vas pitam, ako netko slučajno zna...ovo sad što je pomaknuta linija za tricu, reket što se promjenio i to...koja je procedura da se sve to izmjeni u školskim dvoranama, igralištima i tak to??? ako netko zna molio bih neka napiše...pravila su se promjenila, ali mi još uvijek moramo igrati "po starom"
Platiš 20 tisuća kuna nekoj firmi da ti napravi crte ili ih sam napraviš. :D
Chiro23
24.10.2010., 02:19
Nek nazovu Mamića da povuče crtehttp://www.pic4ever.com/images/905.gif
Modern Gent
24.10.2010., 02:37
Nek nazovu Mamića da povuče crtehttp://www.pic4ever.com/images/905.gif
Vrlo oštroumno i nadasve humoristično :mudri:
Da vas pitam, ako netko slučajno zna...ovo sad što je pomaknuta linija za tricu, reket što se promjenio i to...koja je procedura da se sve to izmjeni u školskim dvoranama, igralištima i tak to??? ako netko zna molio bih neka napiše...pravila su se promjenila, ali mi još uvijek moramo igrati "po starom"
Nema nikakve procedure. Nađeš ljude koji to rade (ili možeš sam) i napravite crte, nema tu nekih velikih mudrosti. Ne moraš sad ići u općinu prijaviti nove dimenzije terena. :)
DEFENSE
24.10.2010., 16:38
Što su napravili od Cibone, to je sramota, takav klub, takve prošlosti i renomea na što spala jad i bijeda.
Što su napravili od Cibone, to je sramota, takav klub, takve prošlosti i renomea na što spala jad i bijeda.
Ne rise. Cibona ima odličnu ekipu, ali je imala sramotnu upravu koja ju je pokrala. Idi malo do Draženovog doma pa pogledaj Bogdanovića i Radoševića kaj rade. Danas je Bogdanović zabio 33 koša. :s:s Mali ide u NBA, a rijetko tko uopće zna za njega.
DEFENSE
24.10.2010., 23:12
Ne rise. Cibona ima odličnu ekipu, ali je imala sramotnu upravu koja ju je pokrala. Idi malo do Draženovog doma pa pogledaj Bogdanovića i Radoševića kaj rade. Danas je Bogdanović zabio 33 koša. :s:s Mali ide u NBA, a rijetko tko uopće zna za njega.
To ti (boldano) doma ostavi za komunikaciju sa svojim bližnjima, a ja nisam komentirao momčad niti njihovu igru, nego stanje u klubu a samim tim i njenu upravu.
Chiro23
25.10.2010., 13:05
Iverson u Bešiktašu (http://www.index.hr/sport/clanak/allen-iverson-potpisuje-za-besktas-na-dvije-godine/519859.aspx) :ne zna:
Iverson u Bešiktašu (http://www.index.hr/sport/clanak/allen-iverson-potpisuje-za-besktas-na-dvije-godine/519859.aspx) :ne zna:
Taman sam mislio linkati.
Sjajan marketinški potez Bešiktaša, ali ne znam koliko i dobar za samu igru. Ali vidjet ćemo, sigurno je da će se kupovati njegovi dresovi i slično.
Meni je drago što dolazi u Europu :)
Chiro23
25.10.2010., 13:36
Bit će show program,bez daljnjega.:D
To ti (boldano) doma ostavi za komunikaciju sa svojim bližnjima, a ja nisam komentirao momčad niti njihovu igru, nego stanje u klubu a samim tim i njenu upravu.
Mislil sam da si to govorio za igrače, zato sam tak rekao. Onda ti se ispričavam.
Koliko ozbiljno može on još igrati košarku? Jel bude najbolji u Europi ili bude tak tak?
DEFENSE
25.10.2010., 16:03
Mislil sam da si to govorio za igrače, zato sam tak rekao. Onda ti se ispričavam.
Isprika prihvačena:rofl:
yzerman
25.10.2010., 17:32
Koliko ozbiljno može on još igrati košarku? Jel bude najbolji u Europi ili bude tak tak?
mislim da nebude baš neko preveliko realno pojačanje,više u marketinško-promidžbenom smislu.mislim da mu ne paše europa(još uvijek manji i uži teren),on je oduvijek više išao u prodore i brzinu a to se u europi lakše brani nego u NBA i uopće mi nije jasno zašto klubovi kupuju tako profilirane igrače za europu(npr. childress),mislim da bi im bilo puno pametnije za manje novce dovesti nekog prekaljenog čistog šutera(npr. eddie house i sl.)
Mischketz
28.10.2010., 11:52
Cibona će domaću scenu u Euroligi otvoriti protiv najboljeg mogućeg protivnika. U Draženov dom stiže Fenerbahče Ülker našeg trenera Nevena Spahije, te Roka Ukića i Marka Tomasa.Pobjeda protiv Fenera dodatno bi podigla atmosferu nakon trijumfa protiv Union Olimpije u NLB ligi.:top:Direktan prijenos na balkaniyum.tv u 18:30 h.
"I naprijed plavi I naprijed plavi
Draženov dom nek opet slavi
Slavi uz pobjede Slavi uz pobjede
CIBONO znaj da VUKOVI iz KANADE VOLE TE!!!!!
ALE ALEEEEE ALE ALEEEE ALE ALE ALE ALEEEEEE" :s
Opa, nova stranica za promociju sportaša.
www.sportnetmanager.com
Sviđa mi se!
vagner love
30.10.2010., 12:03
jel zna netko di je alan anderson, trazim na internetu ali nemogu nista naci...
rossonero
30.10.2010., 12:56
Zadnje kaj sam čuo prije dan, dva je da nema klub još. Traži dobar ugovor vjerojatno, ne prihvaća bilo kakvu ponudu očito. :D
I bez Vujčića rutinska pobjeda protiv Dubrave 103 - 69 raduje odlična igra u obrani, a lipo je vidit da su se svi upisali u strijelce:s sljedeća utakmica je u Brodu protiv Svjetlosti
Svjetlost je prilično skupa momčad za A1 prilike, ali su im rezultati obrnuto proporcionalni uloženom. Pravi test za split, moguće da to bude u petak na sportklubu, ne znam koju utakmicu rade...
Luyindula
01.11.2010., 09:51
Ma Svjetlost igra katastrofalno, barem ono što sam ja gledao do sada. Ako se nastavi ovako nema šanse da budu među četiri.
Boki000
01.11.2010., 17:40
Ma Svjetlost igra katastrofalno, barem ono što sam ja gledao do sada. Ako se nastavi ovako nema šanse da budu među četiri.
ma uvijek oni krenu lose al se uvijek uguzaju u 4. nadam se da ce tako bit i ove sezone. a i ako ne budu, mislim da ce osigurat opstanak bez problema
Zagrizli su neku balkansku ligu, ne znam što im je to trebalo. Ući među 4 u A1 ligi nije nikakav veliki uspjeh, iako možda iz perspektive splita to tako izgleda :D .
Alan Anderson drugi pick NBDL drafta
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=36128
Anderson je težak karakter (osim kad je bio u Ciboni), ali opet se čudim da ga nitko u Europi nije potpisao
Chiro23
08.11.2010., 23:16
Giriček se vraća u Cibonu (http://sportske.jutarnji.hr/radulovic-pronasao-pojacanje--gordan-giricek-se-vraca-u-cibonu--/902032/) http://www.smilies.4-user.de/include/Ugly/smilie_ugly_012.gif
fortaleza
08.11.2010., 23:18
Želimo i Sesara te Atkinsa!
To za giričeka prvo objavljuje slobodna dalmacija iz pera zadarskog novinara, malo čudno. Nijedan ozbiljan košarkaški medij ne zna o tome još ništa.
Luyindula
09.11.2010., 12:00
ma uvijek oni krenu lose al se uvijek uguzaju u 4. nadam se da ce tako bit i ove sezone. a i ako ne budu, mislim da ce osigurat opstanak bez problema
Zaboravih napisat da je Svjetlost zdrobila Splita 95:82 :s
Sada je omjer 2-3, na 6. su mjestu. Trećeplasirani Zabok ima samo pobjedu više. U subotu Svjetlost dočekuje Kvarner, i već tada bi mogli među četiri.
Giriček se vraća u Cibonu (http://sportske.jutarnji.hr/radulovic-pronasao-pojacanje--gordan-giricek-se-vraca-u-cibonu--/902032/) http://www.smilies.4-user.de/include/Ugly/smilie_ugly_012.gif
:rofl:
koji smijeh je ta Cibona... pa jebo mu ja mater, ne bih tog izdajnika u klub doveo za ne znam koliku lovu, mislim ono stvarno...
:rigo:
Čunga lunga
09.11.2010., 14:05
Osobno ga ne bi uzeo ali če ga Radulović uzeti.A Giriček če se probati prodati za drugi dio sezone.On ima para ( u zadnje 2 godine je uzeo Turcima oko 4.000.000 €) pa bi za Cibonu sigurno igrao za burek.
Ali bi onda krao minute ostalim klincima koji se super razvijaju i postaju dobri igrači.Biti če šeta ako Cibona ode u stečaj kroz 3 mjeseca.
Giricek je izdajnik isto koliko i vujcic i zizic, koriste se bezobrazni termini koji ne spadaju u sport. Mozda su za komentar glavnog urednika sportskog programa koji pusta jednu kosarkasku utakmicu svako 2-3 mj. u program javne televizije. Giricekov razlog je osoban, a nije fiktivan (priprema za nba)).
Cibona nema dovoljno igraca u rotaciji za igrati dvije jake lige, svaka pomoc je itekako dobrodosla. Neki igraju po vise od 35 min. po utakmici, ako netko misli da je to normalno ok.
Nek dođe Giriček, fali rotacije. Još samo nek dovedu nekog poštenog pleja. :top:
Navodno rok ima ugovor koji mu garantira status prvog playa...
Čunga lunga
10.11.2010., 05:01
Istina je da je Gira dobar igrač,ali on nije timski igrač,on samo gleda kako bi spremijo što više para.
Cijela javnost zna kakav je,a on još uvijek nešto mulja i laže :) Prije nekoliko godina kada je odbio repku radi obiteljskih razloga,da želi više da bude sa kčerkom.Ja sam ga tada vidio na Pagu kako partija :) Tada je pio ko smuk :)
Chiro23
11.11.2010., 16:39
Ja sam ga vidio na Braču.:) Bio je sa kćerkom.:) Velika cura,preko 20 godina je imala.:)
Ja sam ga vidio na Braču.:) Bio je sa kćerkom.:) Velika cura,preko 20 godina je imala.:)
Geni su to, geni :D
Zna netko internet stranicu ili tv program di bi se mogla pogledati današnja utakmica Bešiktaša navodno Iverson danas ima prvu utakmicu tamo?
Hvala
Počela nova NCAA sezona. Dosta naših igra.
Dragan Šekelja - Baylor Bears
Sandi Marciuš - Purdue Boilmakers
Duje Dukan - Wisconsin Badgers
Marin Kukoč - Pennsylvania Quakers
Marko Petrović - San Francisco Dons
Vjerovatno ih ima još samo što ja ne znam
Solidan start Petrovića juniora, u 15min 14 koševa
http://rivals.yahoo.com/ncaa/basketball/boxscore?gid=201011120499
Još od Kreše Ćosića nismo imali vrhunskog igrača koji je prošao NCAA parkete. Koliko se sjećam stariji brat Rimac je igrao nešto malo za Arkansas kad su oni osvajali naslov tamo negdje sredinom 90ih dok je Corliss Williamson igrao za njih
nikol@j
16.11.2010., 19:27
hahah koji cirkus... gledam ovaj EuroChallenge.... TurkTelekom primio od Svedana u 1/4 ni manje ni vise neg 41... kos....:eek: danas svatko moze dobit....al ovo ce bit sramota turcina... propisno ce se osramotit ak ovak nastave...
Chiro23
16.11.2010., 22:18
Je li itko gledao Hemofarm i Bešiktaš na Eurosportu 2? Bešiktaš imao 17 razlike u zadnjoj četvrtini,Hemofarm se furioznom serijom trica vratio i dobio 3 razlike:s Iverson je zabio 10-ak koševa.
torrente_bg
17.11.2010., 11:01
Je li itko gledao Hemofarm i Bešiktaš na Eurosportu 2? Bešiktaš imao 17 razlike u zadnjoj četvrtini,Hemofarm se furioznom serijom trica vratio i dobio 3 razlike:s Iverson je zabio 10-ak koševa.
Ubio ih HEMOFARM....Za 7 minuta im utrpao 29 koseva. Turci nisu znali gde se nalaze.
Mrki_Međed
18.11.2010., 23:17
Evo, ja prerovo cijeli net u potrazi za rosterom hrvatske košarkaške reprezentacije iz 1992. i nemogu vjerovat da nema nigdje ništa detaljnie osim samog popisa igrača :s
Čak sam sad pregledavao snimke da vidim brojeve nekih igrača jer ni to nigdje ne piše :confused:
Uglavnom bio bih jako zahvalan ako neko ima detaljniji roster sa visnom, težinom i pozicijom svih igrača... i statistika bi isto dobro došla ali to još i mogu naći...
Hvala! :top:
4 Dražen Petrović SG 196
5 Velimir Perasović SG 196
6 Danko Cvjetičanin SG
7 Toni Kukoč SF/PF 211
8 Vladan Alanović PG
9 Franjo Arapović C
10 Žan Tabak C 213
11 Stojan Vranković C 218
12 Alan Gregov PG
13 Arijan Komazec SF 201
14 Dino Rađa PF/C 211
15 Aramis Naglić PF
Trener: Petar Skansi
U kvalifikacijama za OI je igrao Stipe Šarlija, a na Olimpijadi je umjesto njega u ekipu upao Arapović.
Brojevi i pozicije su po sjećanju, visine što sam uspio naći. Ostali mogu nadopunit
patriot
19.11.2010., 00:35
Alanovic-194
Arapovic-215
Cvjeticanin-199
Gregov-185-188(njega odokativno odmjerio:d)
Kaj nije i Danko bio krilo?
Chiro23
19.11.2010., 01:20
Naglić je oko 203,204 cm visine,ako se ne varam.
patriot
19.11.2010., 01:31
Jest..Al vidim da kukoceva visina mjerena u tenisicama recimo..
Mislim da je izbor svakoga u NBA-a,kako ce se mjeriti i prema tome pisati mu visina..ako nisam omasio..
DraftExpress se oglasio po pitanju Bojana Bogdanovića. Vide ga u ljeto u prvoj rundi drafta
Breakout Bogdanovic
After a breakout year in 2009/2010, Croatian wing Bojan Bogdanovic is establishing himself as a legitimate star in the early going of 2010-2011, ranking as one of the top scorers in the Euroleague while leading the Adriatic League with 22 points per game.
http://www.draftexpress.com/profile/Bojan-Bogdanovic-1104/
Mrki_Međed
20.11.2010., 13:54
4 Dražen Petrović SG 196
5 Velimir Perasović SG 196
6 Danko Cvjetičanin SG
7 Toni Kukoč SF/PF 211
8 Vladan Alanović PG
9 Franjo Arapović C
10 Žan Tabak C 213
11 Stojan Vranković C 218
12 Alan Gregov PG
13 Arijan Komazec SF 201
14 Dino Rađa PF/C 211
15 Aramis Naglić PF
Trener: Petar Skansi
U kvalifikacijama za OI je igrao Stipe Šarlija, a na Olimpijadi je umjesto njega u ekipu upao Arapović.
Brojevi i pozicije su po sjećanju, visine što sam uspio naći. Ostali mogu nadopunit
Thnx :s
Hvala svima :top:
DraftExpress se oglasio po pitanju Bojana Bogdanovića. Vide ga u ljeto u prvoj rundi drafta
Breakout Bogdanovic
After a breakout year in 2009/2010, Croatian wing Bojan Bogdanovic is establishing himself as a legitimate star in the early going of 2010-2011, ranking as one of the top scorers in the Euroleague while leading the Adriatic League with 22 points per game.
http://www.draftexpress.com/profile/Bojan-Bogdanovic-1104/
Super :top:
Za to vrijeme Barać ubija u Španjolskoj. U pobjedi Caje nad Barcom zabio je 15 koševa, imao 12 skokova, 4 blokade i 3 asistencije. :s:s
Pogledajte zakucavanja i blokade na ovom videu: http://kosarka.org/main.asp?dir=video&vid=1105
Da nam je on bio na Euru svašta bi bilo.
rossonero
21.11.2010., 22:27
Pogledajte zakucavanja i blokade na ovom videu: http://kosarka.org/main.asp?dir=video&vid=1105
Uuu, lijepo. :top:
Kad ovakav div sam prevede loptu od koša do koša i zakuca. :top:
Aha. :s
Where are you going Stanko? Where are you going Stanko? Kaaaabaaaam. :D http://www.youtube.com/watch?v=b866hh4apUI
Da nam je on bio na Euru svašta bi bilo.
Najbolja, a ujedno i najsmješnija akcija koju sam vidio u zadnje vrijeme :s
http://www.youtube.com/watch?v=3L4daRCeQjk
Koja faca Ivanovića, a oko njega i igrači i publika umiru od smijeha :rofl:
Sutra na EuroSportu 2 u 17h Azovmash-Cedevita
Treba vježbat za navijanje nakon bankrota Cibone
Heja Heja ...... crveni? :ne zna:
Cedevita jako dobro stoji kod Mariupola. Desetak koševa prednosti sredinom druge četvrtine. :)
Srića za Cedevitu, ovi su promašili otvorenu tricu za produžetak
Luyindula
23.11.2010., 18:57
53-35 za Zadar protiv Apoela na poluvremenu. Danas izgleda bolje kolo za naše.
user_name
23.11.2010., 19:07
Gledam sad malo Galatasaray - Cantu na Eurosport 2 i u 2 minute utakmice, Andrić odmah 2 faula. :zubo:
Neke stvari se nikad ne mijenjaju. :D
Treba njemu trener tipa Vujošević, bar na jednu sezonu.
I tko je igrač utakmice, a???
Srića za Cedevitu, ovi su promašili otvorenu tricu za produžetak
Da, tri otvorene trice je lik fulao u zadnjoj minuti
A imali su 15 razlike 5min do kraja i onda prestanu igrat. Ipak, vidi se koliko je ekipa stabilnija kad se vratio Baždarić, s njim igraju puno bolje
53-35 za Zadar protiv Apoela na poluvremenu. Danas izgleda bolje kolo za naše.
Ajde da dođe netko s kime se i Zadar može malo poigrat :s
A Zagreb igra očajno ove sezone. Gledao sam ih sad za vikend na BHT protiv Širokog. Pa Morović, Grgat i par klinaca su ih razbili. Šarić je dobio par minuta, ali nije se puno vidio. Po imenima Zagreb nema lošu ekipu, ali uopće nema igre, svi se nešto bezvoljno vuku po parketu...
A Zagreb igra očajno ove sezone.... Zagreb nema lošu ekipu, ali uopće nema igre, svi se nešto bezvoljno vuku po parketu...
Bajramović :)
Zagreb je odlična ekipa na papiru, ali su očajni u stvarnosti. Vjerojatno je do trenera.
Molim da mi pojasnite koji su to odlicni igraci u kk zagrebu????
Kasun, Žorić, Simon, Mula i Rančić npr.
decent young player
24.11.2010., 18:17
kakav je zapravo bajramović trener?
Tko od nabrojanih igra obranu ili mislis da je košarka igra u jednom smjeru?
Dwarf980
25.11.2010., 00:24
LOOOL.....Žorić,Simoon, Rančić hahahahahahah.....LOOOOL....:lol::lol::s
rossonero
25.11.2010., 10:12
Ode Bajramović.
Vuvuzela
25.11.2010., 10:59
bilo je i vrijeme smijeh od trenera taj Bajramovic
Ode Bajramović.
A nasljeđuje ga Batmanov Robin
http://lh6.ggpht.com/_V9rtE2VnYfg/Sk97yvRoUUI/AAAAAAAAGmI/hVGMYQ_6-uQ/06-
UPOZORENJE: nemojte kliknuti na link
Da dodje sveti petar u kk zagreb od ove nakupine igraca ne moze napraviti rezultat. Jedina pogodnost je losa konkurencija u hr. cedevita ima bolji roster, ali blefera na klupi.
Dwarf980
25.11.2010., 15:57
A nasljeđuje ga Batmanov Robin
http://lh6.ggpht.com/_V9rtE2VnYfg/Sk97yvRoUUI/AAAAAAAAGmI/hVGMYQ_6-uQ/06-
UPOZORENJE: nemojte kliknuti na link
Opa golum....:rofl:
Slovenska Vlada nije pristala na davanje 6,5M eura (dali bi 1,1M) za organizaciju EuroBasketa 2013. Kako je Slovenija bila jedini kandidat, nakon povlačenja kadidatura nekoliko zemalja, i vjerojatnog ispadanja Slovenije, ostaje nejasno gdje će se održati to natjecanje.
Bravo za FIBA-u što uništavaju košarku i što su doveli do toga da nitko ne želi preuzeti organizaciju kontinentalnog prvenstva. :)
Dwarf980
25.11.2010., 23:47
Daj nek se naši jave sa ponudom od 10 milja jurosa.....kad se nema nek se zaduži baš kak naši znaju....:D
Neka talijani to organiziraju, kad već zbog njih proširuju prvenstva.
Boki000
26.11.2010., 00:26
jbt, našta je košarka spala. živjela fiba.:ne zna:
ULEB uništio europsku košarku, Radić hrvatsku. Čestitam smradovima :top:
Zato je europska kosarka nikad bliza nba.
abastal
26.11.2010., 22:13
Cibona - Barcelona 25.11.2010. i 3 minute šutnje za spas Cibone
http://www.youtube.com/watch?v=JEKBAvjuoFU&feature=player_embedded
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=36666
Dubrava dobila Zabok 4 razlike u gostima. Najbolji pojedinac susreta je bio Dario Šarić koji je zabio 23 koša, uz 11 skokova, 6 asistencija, 5 ukradenih lopti i 10 pretpljenih faulova. :eek: :s:s:s
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=36666
Dubrava dobila Zabok 4 razlike u gostima. Najbolji pojedinac susreta je bio Dario Šarić koji je zabio 23 koša, uz 11 skokova, 6 asistencija, 5 ukradenih lopti i 10 pretpljenih faulova. :eek: :s:s:s
DraftExpress o Radoševiću i Šariću
European Roundup: Reliable Radosevic
Only six weeks into the 2010-2011 season, you'd be hard pressed to find a more productive young big man in all of high-level European basketball than 20-year old Leon Radosevic. The 6-10 Croatian has taken advantage of the serious economic issues at Cibona Zagreb to establish himself as a consistent performer in the Euroleague, currently ranking 8th in the competition's MVP formula. Much of that is due to the huge minutes he's seeing, but it's impressive nonetheless, especially when you consider that he's often been considered just the fourth best prospect on his own team, behind fellow Croatians Bojan Bogdanovic, Tomislav Zubcic, and Mario Delas.
http://www.draftexpress.com/profile/Leon-Radosevic-5136/
One of the youngest prospects in our database at just 16 years old, Dario Saric is amongst the most promising prospects in the European game. Though he may not have matched Ricky Rubio's legendary 51 point, 24 rebound, 11 assist triple-double from the 2006 U16 European Championships, his 35 points, 11 assists, and 11 rebounds were decisive in Croatia's rout of Lithuania in the 2010 U16 final. The tallest player for the Croatian side standing 6'8, Saric showed his versatility and put his skill level on full display, leading the competition in scoring and rebounding while finishing second in assists in carrying his often overmatched team to a first place finish as its first option and primary ball-handler.
http://www.draftexpress.com/profile/Dario-Saric-5706/
Treba pogledati gdje je radošević bio prije dvije godine i gdje je sada. Rad, krvavi rad, jebeš naše 'talente' u njegovom godištu o kojima su se bajke pisale i kojima je radošević bio za garbage time u reprezentaciji.
Allen-Iverson
28.11.2010., 13:54
radoševića je užitak gledat, kao i bogdanovića. moraju bit u udarnoj petorci na idućem reprezentativnom natjecanju.
Chiro23
28.11.2010., 15:47
Radošević je nažalost iznimka.
Delaš je pravilo.
Vanjushka
28.11.2010., 19:50
http://img210.imageshack.us/img210/9648/87732396.jpg
zvijer :s
Ide Barać u NBA :s:s:s Zvjerina :s:s
Cedevita dobila Aris u produžetku i to bez Baždarića i Vukušića. Ali tu je zato Damjan NBA Rudež
Sad su u odličnoj poziciji da prođu dalje jer su Izraelci doma kihnuli od Azovmasha
Kad pogledaš malo, imam sad stvarno širok izbor solidnih i vrlo dobrih igrača koji imaju potencijal da postanu odlični!
Još kad bi imali i čovjeka koji će od njih napraviti repku... :(
Ide Barać u NBA :s:s:s Zvjerina :s:s
Miami bi ga trebao uzeti. Zydrunas i Anthony su zakurac, a treba im netko dobar pod košem. :D
Ceda lijepo danas.
Zadar :(.
Treninzima košarkaša Splita priključio se Bruno Šundov. Iskusni 30-godišnji centar s NBA iskustvom slobodan je igrač, zadnji klub početkom ove sezone bio mu je Power Electronics iz Valencije. Sada je na najboljem putu da karijeru nastavi u matičnom klubu o čemu će se razgovarati narednih dana. .
Vuvuzela
02.12.2010., 15:27
Slovenija domacin EP 2013
a di je Hrvatska??? nas bas briga, pfff
Luyindula
02.12.2010., 17:28
Ostalo je još jedno kolo do kraja prvog djela sezone u A1 ligi. Do sada je odigrano osam susreta, a pred nama je još 10. Prva četiri idu u ligu za prvaka.
1. Split 7-1
2. Borik 5-3
3. Alkar 5-3
4. Svjetlost 4-4
5. Zabok 4-4
6. Dubrovnik 4-4
7. Kvarner 3-5
8. Dubrava 3-5
9. Trogir 3-5
10. Darda 2-6
Zadnje kolo prvog djela;
Borik - Split (sutra)
Darda - Kvarner (4.12.)
Dubrava - Svjetlost (5.12.)
Alkar - Zabok (4.12.)
Trogir - Dubrovnik (5.12.)
Ephraim
02.12.2010., 20:57
Slovenija domacin EP 2013
a di je Hrvatska??? nas bas briga, pfff
Jel se hrvatska kvalificirala? Ako jeste, jel ce opet Joke biti trener? Jel ce opet grunf pisati ''strucne komentare'' o nepobijedivosti ukica & co.? :D
Chiro23
03.12.2010., 14:14
nažalost,hoće
Josip321
03.12.2010., 14:46
Jučer gledao na tv-u Sofoklis Schortsanitis-a. Koja je ono mrcina to nije normalno.
Zovu ga Baby Shaq. E sada, da li je po vama on razina za NBA? Koje su mu mane a koje prednosti? Kako bi se nosio sa Shaq-om Velikim?
Vidim jučer oni iz Žalgirisa su ga udvajali, dvojica na njega. Isto kao i Shaq-a. Ili pravili fasule pa da puca penale koji su mu na oko 50%.
Jesu li Schortsanitis i Shaq skraćenice za nešto?
Adi Harry
03.12.2010., 22:40
Jučer gledao na tv-u Sofoklis Schortsanitis-a. Koja je ono mrcina to nije normalno.
Zovu ga Baby Shaq. E sada, da li je po vama on razina za NBA? Koje su mu mane a koje prednosti? Kako bi se nosio sa Shaq-om Velikim?
Vidim jučer oni iz Žalgirisa su ga udvajali, dvojica na njega. Isto kao i Shaq-a. Ili pravili fasule pa da puca penale koji su mu na oko 50%.
tek si jučer gledao malog shaqa?...pa kako ce on u nba, a nije ni za olympijakosa bio, puno bolji od njega je burusis, ustvari bur je naj centar u europi sad kad nema pekovica...mali shaq je 2,08 mislim, a ima previse kila..bio bi dobar za picken rolla, i moze zagraditi protivnickog centra da krilni centar ili sf pokupe te lopte...njemu nba ritam ne bi pasao, nije u kondiciji, pokusavali su vlasnici olympa da smrsa, ali je to nemoguce...zanimljiv igrac, ali nista vise, bio bi solidan cisto za rotacije...
Kod sofoklisa nije problem znanje i fizički limiti nego karakter i lijenost. Puno gori od njega su završili u nba-u.
Išel bi on u NBA, ali Ameri ne vole baš Grke. :D
tominator
04.12.2010., 14:38
Ja neki dan gledao malog Iversona, zovu ga The Answer i igra u Besiktasu. Kako frajer igra to je čudo :s:s:s
Šta mislite jel bi mogao u NBA?
rossonero
04.12.2010., 16:45
Igrali su Sofo i Shaq jedan protiv drugog prošle godine, ima clipova po YouTubeu. Sofo je Shaqa poslao u 3. red tribina. :rofl: http://www.youtube.com/watch?v=NA3c8Gftvkk
Inaše Sofoklis je ove godine igrao ljetnu ligu za Clipperse, kolko se sjećam nije se baš iskazao.
Luyindula
04.12.2010., 17:27
Cedevita će svoje utakmice Eurokupa ipak igrati u Sutinskim. Sad cujem na radiju da su nesto obnovili, a i dovuć će neke dodatne tribine. Svi prihodi od ulaznica idu u humanitarne svrhe.
Adi Harry
04.12.2010., 17:37
Ja neki dan gledao malog Iversona, zovu ga The Answer i igra u Besiktasu. Kako frajer igra to je čudo :s:s:s
Šta mislite jel bi mogao u NBA?
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Cedevita će svoje utakmice Eurokupa ipak igrati u Sutinskim. Sad cujem na radiju da su nesto obnovili, a i dovuć će neke dodatne tribine. Svi prihodi od ulaznica idu u humanitarne svrhe.
A na radiju blješte reklame za tekme, i nagrade, skuteri, poklon paketi, pozivanje gledatelja. Odlično. :s :top:
@ tomi :rofl:
Luyindula
07.12.2010., 00:29
U prostorijama HKS-a održan je ždrijeb Kupa Krešimira Ćosića
U prvom krugu koji se igra 11. prosinca igrat će Međimurje - VROS Darda, Jolly JBS - Zabok, Kvarner 2010 - Trogir i Dubrava - Dubrovnik.
Bolji iz okršaja Međimuraca i Darde bit će tjedan dana kasnije domaćin Brod-Svjetlosti, dok će sinjski Alkar u goste Jollyju ili Zaboku. Splićani će ili prema Rijeci ili Trogiru, dok će Borik-Puntamika ići kod Dubrave ili Dubrovnika.
Treći krug ujedno je četvrtfinale, a na rasporedu je 28. prosinca 2010. godine. Svi će naši NLB-ligaši igrati te utakmice u gostima pa bi se moglo dogoditi da Cedevita mora u goste na Gripe, a Zadar u Jazine. Ciboni bi se lako moglo dogoditi da mora na dugo putovanje do Sinja.
Final Four Kupa Krešimira Ćosića igrat će se od 9. do 11. veljače 2011.
I krug:
11. prosinca
1: Međimurje - VROS Darda
2: Jolly JBS - Zabok
3: Kvarner 2010 - Trogir
4: Dubrava - Dubrovnik
II krug:
18. prosinca
A: Pobjednik 1 - Brod-Svjetlost
B: Pobjednik 2 - Alkar
C: Pobjednik 3 - Split CO
D: Pobjednik 4 - Borik-Puntamika
III krug:
28. prosinca
Pobjednik A - Zagreb CO
Pobjednik B - Cibona
Pobjednik C - Cedevita
Pobjednik D - Zadar
Mislim da je, od NLB ligaša, Cibona najbolje prošla.
Da podsjetim na bodovanje:
pobjednik - 5 bodova
finalist - 3 boda
polufinalist - 1 bod
Modern Gent
07.12.2010., 01:37
Sa sigurnošću mogu reći da Borik izbacuje Zadar :kava: :zubo:
Nema vise zadra, to su Borik 1 i borik 2.
Chatman protiv Hemofarma 43 koša, to se rijetko događa u Europi
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcup/competition/results/showgame?gamecode=68
Naravno, izgubio je Besiktas tekmu 101-100
Luyindula
14.12.2010., 23:43
Cedevita za prolaz u zadnjem kolu mora pobjediti Azovmash, a smije si priuštiti i poraz, ali mora biti manji od tri razlike. Smiješe se novi bodovi za Cedevitu u utrci za EL. Za prvo mjesto nemaju šanse, Aris ima bolji omjer.
Zadar u zadnjem kolu mora dobiti Ethu doma s bilo kakvom razlikom. Nažalost, kao i Cedevita nemaju šanse za prvu poziciju, ali su u vrlo dobrom položaju u zadnjem kolu sto se prolaza tice.
Zagreb, iako ima utakmicu manje, više nema šanse za prolaz, pa čak niti za treće mjesto, jer imaju loš skor s Bonnom. Preporučam da sutra trpate na Krku.
Loša vijest, a nije da ih fali u našoj košarci.
Popović slomio ruku
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=37033
Preporučam da sutra trpate na Krku.
Ja sutra igram na Zagreb.
I to trpam.
... Preporučam da sutra trpate na Krku.
Hvala,pratio sam ovo.:D
Allen-Iverson
16.12.2010., 00:00
caja je u zadnjih 8 i pol minuta zabila 4 koša i od +14 došlo do x:s
da bi na kraju dobili u produžetku:s
a u zadnjih 7 minuta dva
a u zadnje 4 minute točno 0. žalgiris od 69-80 4 min do kraja došao do 80-80
Olimpija :s
CSKA :s. Drugi na ljestvici uspješnosti nakon Cibone. :zubo:
Real Madrid:facepalm:. Jebeni Brose Baskets šamara ovako skupu ekipu. :facepalm:. Messina, odlazi. Perez, odlazi.
Efes Pilsen:). Zamalo poraz, imali +18 u prvom dijelu, dobili +1. :)
Mirza Teletović izjednačio rekord u broju trica. Devet je puta pogodio za tri, a postavio je rekord pogodivši sedam puta u prvom dijelu. 32 koša total. :s
S obzirom kakvu lovacku dozvolu ima u ekipi to nije neki podvig, ove godine je vise utakmica izgubio nego dobio. I danas nije imao najbolji index u ekipi. Za caju i stanka vazniji je play, nego ovaj sto lupa trice.
Mačvan potpisao za Maccabi
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2010&mm=12&dd=16&nav_id=479718
Bitan faktor za razvoj sezone u NLB ligi jer Hemofarm je bez Mačvana 30% slabiji
rossonero
17.12.2010., 20:16
Čudi me da još davno nije otišao nekud, jer kolko mene pamćenje služi on već nekoliko sezona igra na visokom nivou.
Čudi me da još davno nije otišao nekud, jer kolko mene pamćenje služi on već nekoliko sezona igra na visokom nivou.
Mačvan je vodio u poretku za MVP-a NLB lige, treći strijelac, drugi skakač
http://www.adriaticbasket.com/player_scoreboard.php
Valjda ga u Hemofarmu nisu htjeli prodat dok ne dođe neka jaka ponuda
Inače, Alan Anderson rastura u NBDL ligi
http://www.nba.com/dleague/statistics/player/Scoring.jsp
A Antoine Walker nakon bankrota mora igrat za kikiriki :zubo:
Dr.Phil
18.12.2010., 11:52
A Antoine Walker nakon bankrota mora igrat za kikiriki :zubo:
za tog Walkera bi bilo bolje da proba otići u europu i iskamčit nešto love na ime:D
rossonero
18.12.2010., 14:16
Inače, Alan Anderson rastura u NBDL ligi
Ta NBDL liga mi je nepoznanica. Jel netko iz te lige uopće prijeđe u NBA?
Znam samo da su u toj ligi plaće smiješno male.
I ovo s Andersonom mi je isto čudno, ima on dosta mana i mušica, ali u NBA-u igraju i gori od njega. :confused:
Anderson je igrač za klub srednje europske klase. U jačim klubovima njegov način igre ne prolazi tj. nema dovoljnu kvalitetu da tamo bude šerif.
Primili 114 koševa od Kvarnera. Mamma mia :facepalm:
Ova momčad splita vrijedi za krvavu borbu za ligu za prvaka A1 lige, ništa više od toga. Vujčić im je omogućio sadašnju komforniju situaciju na tablici.
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=37117
Nakon sjajnog nastupa Manua Ginobilija u posljednjoj četvrtini protiv Nuggetsa u studiju emisije "Inside the NBA" razvila se zanimljiva diskusija. Naime, utakmicu je obilježio Ginobilijev koš i onda sudar s Carmelom Anthonyjem u posljednjoj sekundi utakmice (što je sudac označio kao prekršaj u napadu, zbog čega su Spursi dobili utakmicu), pa su uvijek raspoloženi Charles Barkley i Kenny Smith počeli uspoređivati strane igrače. Od Ginobilija i Dirka stigli su do Olajuwona te na kraju - Dražena.
Da li bi Dražen obranio napad kao Ginobili? Ne, on bi zabio 40 i uopće se ne bi doveli u tu situaciju. :s:rofl: Kaže Charles da zna da bi zabil 40. :D
Lijepo je da se ljudi još sjećaju maestra košarke. :top:
Evo videa: http://www.nba.com/video/channels/tnt_overtime/2010/12/16/20101216_top5_inside_4.nba/?ls=iref:nbahpt2
Primili 114 koševa od Kvarnera. Mamma mia :facepalm:
To ti je 137 u NBA tekmi. :s Treba toliko primiti :s:s
Trener Zvezde (http://www.youtube.com/watch?v=8WB_Vuj-rLU&feature=related) :rofl::rofl:
Trener Zvezde (http://www.youtube.com/watch?v=8WB_Vuj-rLU&feature=related) :rofl::rofl:
Ovo je jos bolje od zadnjeg puta :rofl:
Uvalin legenda :s
papirlova
19.12.2010., 18:07
http://sportske.jutarnji.hr/charles-barkley--ginobili-ili-nowitzki---kenny-smith--drazen--on-bi-ovima-utrpao-40-koseva/912492/
Ta NBDL liga mi je nepoznanica. Jel netko iz te lige uopće prijeđe u NBA?
Znam samo da su u toj ligi plaće smiješno male.
I ovo s Andersonom mi je isto čudno, ima on dosta mana i mušica, ali u NBA-u igraju i gori od njega. :confused:
U NBDL igraju igrači koji nisu dovoljno dobri za NBA, a nisu izvadili putovnice pa ne mogu igrati nigdje vani. Mislim da sam negdje pročitao da je maksimalna plaća 25 000 $ godišnje.
Dogodi se da se neki igrači dokažu u NBDL pa prijeđu u NBA, ali to su uglavnom oni koji su tu da popune broj ili odigraju nešto malo s klupe.
Imaš ovdje popis MVP igrača NBDL-a, nisu neke poznata imena
http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_Development_League
Brown, Carroll, Amundson, moraš stvarno dobro pratit NBA da znaš za te igrače. Ili onaj Tolliver što je sad potpisao za Minnesotu pa se proslavio svojim sprdanjem od LeBrona poznatom kao Decision - Part Deux :D
http://www.youtube.com/watch?v=fvL5KRoXC00
A što se tiče Andersona, jmp je u pravu. Anderson je faca kad je šerif u ekipi kao što je bio u Ciboni, ali kad se treba uklopit u neku ujednačenu ekipu, to ide malo teže. Pročitao sam da se navodno Barcelona raspituje za njega. Prije će za njih potpisat nego u NBA
Par brzopoteznih vijesti
Alan Anderson show stiže u Barcelonu
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=37160
Maljković u Sloveniji
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=37167
Toliko o tome da Božo ne želi trenirati reprezentaciju
Bandić spašava Cibonu
http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/gradska-skupstina-odobrila-bandicev-plan-sanacije-cibone-clanak-230485
Cedevita sutra u 20.00h lovi Top 16 Eurocupa
http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=37165
Stanje u momčadi sve je bolje a umor ne predstavlja baš nikakav problem pa je Aco samo poželio punu dvoranu i iskrenu podršku svih košarkaških zaljubljenika. "Ljubitelji košarke trebali bi doći, ne samo navijači Cedevite, nego i Zagreba i Cibone jer bi im trebao biti privlačan taj drugi krug, da vide Uniks, Gran Canariju, Asvel ili Hemofarm."
Barcelona očito ne misli kao ja.
Bandić ne sanira dug cibone, nego uzima poslovne prostore koji vrijede 60 mil kuna za dug od 23 milijuna kuna. Tu se jasno spominje stečajni upravitelj!
Bandić ne sanira dug cibone, nego uzima poslovne prostore koji vrijede 60 mil kuna za dug od 23 milijuna kuna. Tu se jasno spominje stečajni upravitelj!
Pravo je pitanje kako je uopće došlo do 23 milijuna kuna duga (a možda i više)?
I kako se uprava Cibone dovela u poziciju da kleči pred Bandićem i na kraju pristaje na svaki njegov ultimatum?
Bandic preko svojih ljudi nadzire rad u ciboni vec godinama, bez njegovog blagoslova nisu izabrana zadnja 2-3 predsjednika. Ovo je sad predstava za javnost i odavno napisani scenarij.
Allen-Iverson
21.12.2010., 00:31
maljković preuzeo sloveniju
Luyindula
21.12.2010., 19:54
Zadar pobjedio i prošao u drugi krug Challenge kupa :lux:
I Apoel dobio Pinar, ali Zadar ima bolji omjer protiv njih i ide dalje. Na ovaj način su si priskrbili 2 boda u borbi za EL. U osmini finala će biti u grupi nenositelja jer su bili drugi u grupi. Ako prođu osminu onda će na kontu imati 3 boda.
Večeras Cedevita čeka Azovmash i ako dobije također ide dalje. Oni će u tom slučaju imati 4 boda i biti samo bod iza Cibone u borbi za EL.
nikol@j
21.12.2010., 23:14
Cedevita isto slavila ... .bravo naši :s :s
fortaleza
21.12.2010., 23:33
EUROKUP - LAST 16 Groups
GROUP I
UNICS 1st Group A
GRAN CANARIA 1st Group C
HEMOFARM STADA 2nd Group B
CEDEVITA ZAGREB 2nd Group D
GROUP J
BG GOETTINGEN 1st Group B
ARIS BSA 2003 1st Group D
LE MANS 2nd Group A
BUDIVELNIK/BUDUCNOST 2nd Group C
GROUP K
GALATASARAY CAFE CROWN 1st Group E
CEZ NYMBURK 1st Group G
ASEFA ESTUDIANTES 2nd Group F
PEPSI CASERTA 2nd Group H
GROUP L
BENETTON BASKET BWIN 1st Group F
ALBA BERLIN 1st Group H
PANELLINIOS BC 2nd Group E
CAJASOL SEVILLA 2nd Group G
EUROCHALLENGE - LAST 16 Groups
GROUP I
BC SPARTAK SAINT- PETERSBURG 1st Group A
LUKOIL ACADEMIC SOFIA 1st Group C
Maccabi Haifa B.C. 2nd Group B
BARAK NETANYA 2nd Group D
GROUP J
KK KRKA NOVO MESTO 1st Group E
PINAR KARSIYAKA 1st Group G
ANTWERP GIANTS 2nd Group F
DEXIA MONS-HAINAUT 2nd Group H
GROUP J
BK VENTSPILS 1st Group B
NORRKÖPING DOLPHINS 1st Group D
BCM GRAVELINES DUNKERQUE 2nd Group A
SPORT LISBOA E BENFICA 2nd Group C
GROUP L
BC LOKOMOTIV KUBAN 1st Group F
BC Telenet Oostende 1st Group H
BK PROSTEJOV 2nd Group E
BC ZADAR 2nd Group G
Ajde, konačno malo dobrih vijesti iz košarke
Draper 32k, 7a, 5s za Cedevitu. Kako ih samo Aco skautira :s
Dva crnca su odvela cedevitu dalje, to je taj prerorod hrvatske kosarke kad vise nema cibone - grobara hr. kosarke.
Luyindula
22.12.2010., 11:02
Cedevita će teško dalje, Zadar ima ok skupinu.
U teoriji još može i Budućnost umjersto Canarie u Cedevitinu skupinu. Te dvije ekipe imaju jos jedan susreta za odigrati, ali tu bi Budućnost morala slaviti s nekih 25 razlike da bude na prvom mjestu.
Zbilja tezak zdrijeb za Cedevitu.
Ja bi bio zadovoljan samo kojom pobjedom (1-2) jer stvarno bilo nerealno ocekivati nesto vise.
Chiro23
23.12.2010., 13:45
Savanović:s kako ju je frajer hladno stavio:s
Veselo danas u Grčkoj i Turskoj :kokice: u grčkom kupu PAOK - Oly prekinuto, a i na gradskom derbiju Galatasaray - Fenerbahce je isto zanimljivo i na tribinama i na terenu. Atmosfera za 10 u Istanbulu :kava:
Na kraju pobjeda Galate 11 razlike, dobili su zadnju cetvrtinu 25-12
Luyindula
30.12.2010., 13:26
Kvarner 2010 je ugostio Cedevitu u posljednjoj utakmici ove godine za oba kluba. Veća kvaliteta zagrebačkog NLB ligaša došla je do izražaja u drugom poluvremenu nakon kojeg je Cedevita izborila (77:60) Final Four Kupa Krešimira Ćosića.
Osigurali su i 1 bod u borbi za EL i tako se izjednačili s Cibonom. Oba kluba sada imaju po 5 bodova, s tim da Cibona nije odigrala svoju četvrtfinalnu utakmicu.
Danas igraju Darda - Zagreb, a ostale dvije utakmice se igraju 13. odnosno 19. siječnja (Dubrava -Zadar, Zabok - Cibona).
Radulović je smijenjen, a novi trener Cibone je Anzulović. Aj napokon da je otišao. Cibona je ipak bila preveliki zalogaj za njega.
Luyindula
30.12.2010., 21:04
Darda - Zagreb 71:96
Po očekivanju i Zagreb je uspio.
Gustavo
30.12.2010., 22:30
Ako Cibona ubode pravog play-a i centra mogli bi spasiti sezonu, navodno Zula dobija dva igrača na tim pozicijama.
nikol@j
30.12.2010., 22:33
ajme sa gorega na gore.... strahota... al ako mora tako biti neka se sad ispucaju pa da iduce godine normalno dolazim na utakmice... :) strava :o
Koga bi ti angažirao za trenera cibone????
rossonero
30.12.2010., 23:13
Nakon ovog bih volio da ode i Rok. On protiv svake ozbiljnije momčadi izgleda smiješno.
Raduloviću pohvale što se borio i trudio u ovakvim uvjetima, kad bi neki drugi digli ruke.
Prognoziram na kraju Ciboni 6. ili 7. mjesto u NLB-u. Za više od tog bi se zbilja morali pojačati dobro.
rasheed
30.12.2010., 23:53
Ruku na srce, ovo nije pošteno. Radulović se prihvatio Cibone u najgorem trenutku za taj klub ikada. Bez novaca, sa demoraliziranim igračima, nije znao koga će imati sutra na treningu, hoće li uopće bit treninga, struje, vode, elementarnih stvari. I sad, kada su se navodno konsolidirali - dobije nogu. U profesionalnom sportu nema mjesta za emocije i sentimentalnost ali žao mi je Radulovića.
Ruku na srce, ovo nije pošteno. Radulović se prihvatio Cibone u najgorem trenutku za taj klub ikada. Bez novaca, sa demoraliziranim igračima, nije znao koga će imati sutra na treningu, hoće li uopće bit treninga, struje, vode, elementarnih stvari. I sad, kada su se navodno konsolidirali - dobije nogu. U profesionalnom sportu nema mjesta za emocije i sentimentalnost ali žao mi je Radulovića.
Sve si rekao, nema se što dodati i oduzeti.
Da, tako je. Došla nova uprava i postavila čovjeka za kojeg vjeruju da je pravo rješenje. Jebiga, Raduloviću, peci zanat negdje drugdje. :ne zna:
Timurlenk
31.12.2010., 10:18
Zula se već dokazao kao trener, ali s ovom momčadi niti Messina, Duda i Jackson zajedno ne bi napravili ništa. Treba se pojačati.
P.S. Budući da je ovo konačno "Cibona bez stranaca i puna mladih domaćih perspektivnih košarkaša", što neki već godinama prizivaju, sada očekujem krcatu dvoranu bez obzira na rezultate.:rolleyes:
nikol@j
31.12.2010., 12:44
Koga bi ti angažirao za trenera cibone????
svatko ima svoje razmisljanje... al ajde se probaj sjetit cibone iz onog njegovog "prvog mandata".... i sta mislis zasto su ga Litavci potjerali(otpustili) nakon mjesec dana na pocetku ove sezone.... :rolleyes:
Sve je to lijepo i krasno, ali nema boljih. Joke, mršić itd. misliš da su bolji izbor? Ozbiljni treneri su zauzeti i iznad ciboninog razreda. Prvi si htio smjenu radulovića!
... al ajde se probaj sjetit cibone iz onog njegovog "prvog mandata"....
O da, to je bilo krasno iskustvo. Doduše, imamo mi i gorih trenera - Joku & Zdravka.
Samo se nadam da neće se s njim vratiti i ona konjina što je bio pomoćni trener u to doba.
Once upon a time dotični (ne znam mu ime) je na svakoj utakmici psovao k'o kočijaš. I to bi mu bila jedina uloga na tekmi (osim pljeskanja po guzici igrača koji igraju za Cibonu). Taj je urlao na sve živo i neživo što se našlo u blizini terena, dok je Zula mirno sjedio na klupi i gledao utakmicu. Fascinantno je bilo što se nije ograničavao na vrijeđanju sudaca, već je urlao i na klince koji brišu parket, zapisničare, onog što na mikrofon redovno izvikuje kriva imena i rezultate... Tom je čak i hrvatski opus psovki bio premalen pa je izmišljao i svoje. Redovno bi se razmahao ako je slučajno Cibona za tu tekmu podjelila karte hrpetini klinaca koji treniraju košarku u Vučićima. Baš mi fali... :cerek: :rolleyes:
Zemljanin
31.12.2010., 23:40
Samo se nadam da neće se s njim vratiti i ona konjina što je bio pomoćni trener u to doba.
Once upon a time dotični (ne znam mu ime) je na svakoj utakmici psovao k'o kočijaš. I to bi mu bila jedina uloga na tekmi (osim pljeskanja po guzici igrača koji igraju za Cibonu). Taj je urlao na sve živo i neživo što se našlo u blizini terena, dok je Zula mirno sjedio na klupi i gledao utakmicu. Fascinantno je bilo što se nije ograničavao na vrijeđanju sudaca, već je urlao i na klince koji brišu parket, zapisničare, onog što na mikrofon redovno izvikuje kriva imena i rezultate... Tom je čak i hrvatski opus psovki bio premalen pa je izmišljao i svoje. Redovno bi se razmahao ako je slučajno Cibona za tu tekmu podjelila karte hrpetini klinaca koji treniraju košarku u Vučićima. Baš mi fali... :cerek: :rolleyes:
:D
Dario Gjergja? Ako se ne varam on je vec skoro godinu dana samostalni trener pa no sikiriki...:mig: Valjda...
rossonero
03.01.2011., 18:34
Anderson tek došao u Barcelonu a već uzima game winning šuteve. :D
Zabio za pobjedu u solo akciji 1,7 sekunde do kraja.
Mortiis
03.01.2011., 21:03
posto nigdje na netu nikad nisma vidio tako nesto
odlucio sam danas napraviti all time listu hrvatskih prvenstava....
s time da otkako se igra NLB liga uzimam podatke samo iz one Lige za prvaka kada se prikljuce najjace momcadi...jer ono prije toga nema nikakvog smisla...
pa evo all time liste kada se zbroje sve konacne tablice
http://img694.imageshack.us/img694/1417/koarka.jpg
e sad mi treba malo pomoci...
propali klubovi su ovo....
šibenik...onda oba riječka kluba...croatia line(kantrida) i kantrida RC(sava osiguranje)...vise ni ja neznam koji je koji klub...al ovaj zadnji je ispao iz lige jos krajem 90ih i vise se nije vracao...pa bih molio nekog tko pozna dobro rijecku kosarku da se oglasi...
osijek(kandit olimpija...olimpija slavoning) je isto propao...ovaj danasnji osijek 2006 je neki ondasnji nizeligas hrvatski sokol
sta je sa klubovom franck(dona) u kojoj su igrali mladi cibonini igraci?
gradine su danasnja kk istra jel tako?
ovaj dalmacijavino...kako se on danas zove?....jel se taj prije zvao Jadrankolor ili kako?
znam da je jadrankolor isto bio u 1.ligi pocetkom 90ih a u tablicama ga nevidim...isto tako nevidim ni puntamiku da je bila...a kolko se sjecam JE!...
pa eto tako netko zna volio bih da prokomentira ovo malo
Chiro23
03.01.2011., 22:37
Jadrankolor je Sava Osiguranje iz Rijeke,koliko se sjećam.Mujagić-Naglić.:rozi:
Za Franck se ne mogu sjetiti,Gradine su valjda Istra,ako se tako danas zove.:ne zna:
Mislim da je Dalmacijavino, nekad poznatije kao Dalvin ugašen već nekoliko godina :ne zna:
@Zemljanin hm,Dario Gjergja... nisam trebala znati to ime, ako ga ikad sretnem gađat ću ga jajima od pretprošlog uskrsa.
@Mortiis Nije li jedan od tih riječkih klubova sada Kvarner osiguranje? :misli:
Našla sam... i Croatia Line i Sava osiguranje su isti klub,a na kraju priče zvali se Kvarner nešto, klub je propao 2009.
Zemljanin
04.01.2011., 09:21
Vijest je, kako bi rekli u zemlji europskih kosarkaskih viceprvaka - malo bajata, ali je dobra...
Vujcic po izboru kosarkaskog internetskog portala Talkbasket-a izabran u top 10 igraca Euroleague u prvoj deceniji 21. stoljeca:
Vujo u top ceneru EL-a (http://http://www.nacional.hr/clanak/98825/talkbasket-vujcic-deveti-najbolji-euroligaski-igrac-desetljeca)
Mortiis
04.01.2011., 11:06
@anako
nije ti to bas tocno za riječke klubove
Da, Katrida je bila Jadrankolor... jos su ih zvali pituri... a danasnjni Triglav je nasljednik Kvarnera koji se u medjuvremenu stigao zvati i Croatia line.
jadrankolor(kantrida,sava) je propao 2006....a croatia line(triglav,kvarner) 2009 god
Zemljanin
04.01.2011., 12:11
@anako
Da, Katrida je bila Jadrankolor... jos su ih zvali pituri... a danasnjni Triglav je nasljednik Kvarnera koji se u medjuvremenu stigao zvati i Croatia line.
jadrankolor(kantrida,sava) je propao 2006....a croatia line(triglav,kvarner) 2009 god
... a sada postoji Kvarner 2010 koji je, ako se ne varam, nastao fuzioniranjem dva rijecka A-2 ligasa, Jadrana i Torpeda...
Donedavno ih je vodio Rudolf Jugo.
@anako
Ma našla sam tako na wikipediji, a svi znamo koliko je ona pouzdana. Bratić je igrao once upon a time za sava osiguranje, pitat ću ga šta je točno s tim klubom/klubovima bilo.
Mortiis
04.01.2011., 12:22
... a sada postoji Kvarner 2010 koji je, ako se ne varam, nastao fuzioniranjem dva rijecka A-2 ligasa, Jadrana i Torpeda...
Donedavno ih je vodio Rudolf Jugo.
tocno...a ovaj danasnji klub nema veze sa ona 2 bivsa prvoligasa jer je ovaj nastao fuziom jadrana i torpeda kao sto i sam kazes ;)
Zemljanin
06.01.2011., 23:55
Partizan pregovara sa Panioniosom oko povratka Milosa Vujanica. Cini se da u Partizanu ipak nisu (previse) zadovolni igrama playa Curtisa Jerrellsa, pa bi malo "pojacali konkurenciju"...
Bilo je i price da bi angazirali i Aleksandra Pavlovica, nekadasnje krilo Buducnosti, Utaha, Cavaliersa i Timberwolvesa... ali se cini da je to tek bila patka. (A navodno je i Zalgiris zainteresiran za ovosezonskog slobodnog agenta.)
fortaleza
08.01.2011., 00:24
efes-pilsen-mora-promijeniti-ime-ostaje-bez-sponzora (http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/efes-pilsen-mora-promijeniti-ime-ostaje-bez-sponzora-clanak-236686)
Evo rješenje za Cibonu. Neka ponude Turcima da si zakače Efes Pilsen za ime i biti će puni ko brod.
Luyindula
08.01.2011., 00:30
http://i56.tinypic.com/eugivq.jpg
Nakon što su Europi podarili najboljeg mladog playmakera Rickya Rubija, čelnici španjolskog Juventuta iz Badalone uskoro bi mogli izbaciti još jednog sjajnog igrača. No, ovaj put riječ je o igraču koji igra na centarskoj poziciji. 16-godišnji Bienvenu Letuni još je prošle godine privukao pažnju javnosti ali i NBA skauta prvenstveno svojom visinom.
Sa svojih 227 centimetara ovaj mladi Kongoanac pobudio je maštu Amerikancima koji su u njemu vidjeli novog Manutea Bola, Sudanca koji je s 231 centimetrom igrao za četiri NBA momčadi, i što je još zanimljivije imao veći prosjek blokada nego postignutih poena, po čemu je NBA rekorder. Skauti koji su vidjeli Letunija na djelu prošle godine su izjavili kako je pred njim još puno posla, pa čak i 'da uopće ne može skočiti koliko je trom'.
No, očito se dobro radilo posljednjih godinu dana, jer su čelnici Juventuta odlučili priključiti Letunija prvoj momčadi. Igrati protiv Kongoanca koji ima raspon ruku od 240 centimetara imali su priliku i juniori Cedevite na tradicionalnom L' Hospitalet turniru. Juventut je slavio 61:53, a Letuni je za 10 minuta ubacio 4 poena, imao sedam skokova i jednu blokadu. Posebno dojmljivo izgleda kada Letuni uhvati obruč rukom bez da mora stajati na prstima ili skočiti...
[
Sa svojih 227 centimetara
Matere ti mile. 227 i 16 godina :eek:
nikol@j
08.01.2011., 02:15
sto je najbolje ovog decka znam ispred njega... :eek: a on je ogroman za svoje godine(205cm)... covjece... ovo je nestvarnoo... Strava :)
rossonero
08.01.2011., 02:17
Omg, 16 godina i ova visina. :D
Ova slika izgleda smiješno.
Nedugo sam vidio na youtubeu onog kineza Sun Mingminga, 2.36 visina ali je prespor i pretrom. Vidjet ćemo kaj će bit iz ovog.
papirlova
09.01.2011., 21:10
http://j.imagehost.org/0979/untitled_5.jpg
Zemljanin
10.01.2011., 22:22
Ima li KK Zadar svoga Bandica? (http://http://www.jutarnji.hr/zadar-pred-ispadanjem-iz-kupa-kresimira-cosica--/916932/)
ZADAR - Stanje u Košarkaškom klubu Zadar krajnje je dramatično, informira direktor kluba Zdenko Mičić. Zadar je pred ispadanjem iz Kupa Krešimira Ćosića, ako klub ne postigne sporazum s igračima ili im se ne isplate dugovanja, pravo nastupa neće imati igrači koji su ove sezone pristigli u zadarske redove. Ima ih podosta, Jakov Vladović, Chester Mason, Brandon Brown, Mario Dundović, Ive Ivanov, Marko Ramljak.
A bas bi tekma 1/4 finala Kupa bila zgodna prilika da vidimo koliko moze Dubravina teenagerska mladost (Brzoja, Saric, Cubric, Juricic) protiv hrvatskog viceprvaka... kompletnog, ne u juniorsko-kadetskom izdanju.
Luyindula
10.01.2011., 22:43
Kako Šarić može igrati i za Dubravu i za Zagreb? Ili sam nešto propustio :ne zna:
Zemljanin
10.01.2011., 22:50
Ne znam kako je to "pravno" rijeseno, ali u Dubravi doista i igra, u Zagrebu jos uvijek nema bas puno lufta za skupljati minutazu...
Luyindula
10.01.2011., 23:02
Čudno u svakom slucaju, bas me zanima kako bi to rijesili da su se ZG i Dubrava susreli sada u kupu.
Ima li KK Zadar svoga Bandica? (http://http://www.jutarnji.hr/zadar-pred-ispadanjem-iz-kupa-kresimira-cosica--/916932/)
A bas bi tekma 1/4 finala Kupa bila zgodna prilika da vidimo koliko moze Dubravina teenagerska mladost (Brzoja, Saric, Cubric, Juricic) protiv hrvatskog viceprvaka... kompletnog, ne u juniorsko-kadetskom izdanju.
Ima kaljmetu, najvećeg mafijaša u hrvata.
http://j.imagehost.org/0979/untitled_5.jpg
Danko Radić u srcu :s:rofl::lol:
Svaka čast Petrinjci :top:
komar89
11.01.2011., 20:25
Intervju Mosora u kojem izravno optužuje Radića za stanje hrv. košarke. Rekao je da je Radić "sugerirao" klubovima koje trenere da uzmu... http://drugacije.hr/sport/50-koarka/163-mosor-danko-radi-je-zakopa-pokopa-i-unitia-hrvatsku-koarku#comments
Josip321
11.01.2011., 20:31
Imam jedno pitanje?
Kako se postaje košarkaški sudac? Može li itko proceduru ukratko opisati?
Ako nije lijeno. :-)))
Zemljanin
11.01.2011., 21:45
Intervju Mosora u kojem izravno optužuje Radića za stanje hrv. košarke. Rekao je da je Radić "sugerirao" klubovima koje trenere da uzmu... http://drugacije.hr/sport/50-koarka/163-mosor-danko-radi-je-zakopa-pokopa-i-unitia-hrvatsku-koarku#comments
Ovaj intervju zapravo popularizira sudacku profesiju:
Imam jedno pitanje?
Kako se postaje košarkaški sudac? Može li itko proceduru ukratko opisati?
:mig:
U biti, Mosor je samo olaksao dusu, ovo o cemu prica - znaju valjda svi. Barem oni kojima je jos uvijek stalo. Hrvatska je vjerojatno jedina drzava u kojoj je sudacki stroj - alfa i omega, pocetak i kraj, a i ž, ma ono -sve jednoga sporta.
Ovaj Radic nikome i ni zasto ne mora polagati racune, a kosarka je i tako stjerana na marginu da nikakve "kriticne mase" nema, a prilicno je izvjesno da je nece ni biti.
Dok je kod jednih susjeda kosarkas izabran za sportasa stoljeca, kod drugih se za sve pita bivse kosarkase i etablirane trenere (Sport i Sportski zurnal su puni intervjua sa Bodirogom, Djordjevicem, Ivkovicem, Vujosevicem, Obradovicem) - kod nas se za sve pita Radica, intervjue novinarima daje Dozai, ne samo na "partijski/administrativna mjesta" - vec i na proizvodno/operativna, odnosno za trenere i izbornike se postavljaju poslusnici i "nasi ljudi".
Ponadao sam se da ce onaj projekt koji su pokrenuli Srebrni iz Barcelone uspjeti ukloniti ovu stoglavu azdaju, ali mu je tek uspio iz glasacke baze maknuti Zagreb. Ako se ne varam, osim u Zagrebu, Radic nema svoje pipke jos samo u Koprivnicko-krizevackoj zupaniji (koja je opet - kosarkaski ne bas bitna)...
komar89
12.01.2011., 00:16
Ovaj intervju zapravo popularizira sudacku profesiju:
Po čemu veliča sudačku profesiju? Nije mi jasno...
Zemljanin
12.01.2011., 08:45
Po čemu veliča sudačku profesiju? Nije mi jasno...
Ma nista, komar89, losa zeka-peka :mig:
Prvo ti postas link u kojem Mosor secira naseg kosarkaskog Sanadera, njegov lik i djelo, a par minuta nakon tvog posta, kolega forumas Josip321 pita kako postati sudac (a kao sto znamo, Radic je sudac)... Meni ta koincidencija bila pravo smijesna...
Za sve daljnje, eventualno potrebne informacije - ostajem sve vrijeme na raspolaganju.:)
Lp
Luyindula
12.01.2011., 22:36
Europsko košarkaško prvenstvo, Litva 2011. godine, jakosne skupine:
Skupina 1: Španjolska, Srbija, Grčka, Slovenija
Skupina 2: Francuska, Hrvatska, Rusija, Turska
Skupina 3: Njemačka, Litva, Crna Gora, Belgija
Skupina 4: Velika Britanija, Makedonija, Izrael, Gruzija
Skupina 5: Italija, Bugarska, Poljska, Bosna i Hercegovina
Skupina 6: Ukrajina, Latvija, kvalifikant 1, kvalifikant 2
Idealno;
Slovenija
Hrvatska
Belgija
Gruzija
Bosna
neki lijevi kvalifikant
:lux:
Chiro23
12.01.2011., 22:51
Reci da se zajebavaš sa kalkulacijom i luksanjem,molim te:rofl:
Ja bih rađe Srbiju, Belgiju, V.Britaniju, Bugarsku i kvalifikanta br.2. :ne zna:
Ferdibrand Boffin
13.01.2011., 00:34
po kojem su ključu slagane ove jakosne skupine? :ne zna:
ok prva i druga te prva polovica treće, ali onda slijedi kaos :zvrko: Belgija u trećem? Gruzija u četvrtom? Latvija u zadnjem? :confused:
Treba slozit skupine da italija dodje daleko.
fortaleza
13.01.2011., 00:43
Plasman u kval. grupama i na zadnjem EP-u.
According to FIBA Europe Regulations, the ten European nations that participated in the FIBA World Championship 2010 in Turkey qualified directly to EuroBasket 2011 and are the top ten seeds.
These ten teams are ranked according to the EuroBasket 2009 results and so reigning European Champions Spain are ranked first, silver medallists Serbia second and bronze medallists Greece third.
The following 12 teams are ranked according to their results in the Qualifying Round that was held last summer. Wherever the win/loss percentage was identical, the goal average was used as the next criteria, so for example Montenegro are seeded 11th because their goal average coefficient was better than that of Belgium and Great Britain, who also finished with the same record (6-2) in the Qualifying Round.
The 23rd and 24th seed are reserved for the two countries (from Finland, Hungary, Portugal) that will qualify for EuroBasket 2011 through the Additional Qualifying Round, which will be concluded on 24th August.
Ferdibrand Boffin
13.01.2011., 00:45
hvala fortaleza :)
prilično glup kriterij, imho :)
fortaleza
13.01.2011., 00:50
Btw, unatoč proširenju, i dalje u drugi krug idu 3 ekipe. Biti će čupavo.
Luyindula
13.01.2011., 11:45
Reci da se zajebavaš sa kalkulacijom i luksanjem,molim te:rofl:
[/Grunf mode ON]Ovo je ta godina[/Grunf mode OFF]
Kako je jadna ova FIBA. Pa, jebemu mater, stavite domaćina u prvi bubanj, ono, da ne mora u skupine smrti i slično.
Ali dobro, ko ih jebe.
želja:
Španjolska
Hrvatska
Litva
Velika Britanija
Italija
Portugal
Boki000
13.01.2011., 13:42
Slovenija
Hrvatska
Belgija
Gruzija
Bugarska
neki kvalifikant
:ne zna:
Daddy-Cool
14.01.2011., 13:49
Europsko košarkaško prvenstvo, Litva 2011. godine, jakosne skupine:
Skupina 1: Španjolska, Srbija, Grčka, Slovenija
Skupina 2: Francuska, Hrvatska, Rusija, Turska
Skupina 3: Njemačka, Litva, Crna Gora, Belgija
Skupina 4: Velika Britanija, Makedonija, Izrael, Gruzija
Skupina 5: Italija, Bugarska, Poljska, Bosna i Hercegovina
Skupina 6: Ukrajina, Latvija, kvalifikant 1, kvalifikant 2
:lux:
Osim jedne,mozda dve ekipe iz prve skupe,tesko da bilo ko drugi moze da pobedi Srbiju.
Najvise bi voleo Turke,da im se osvetimo za onu KRADJU u polufinalu.
Izgubili od Darde 20 razlike, ali opravdanje je šta je na put išlo samo 7 igrača (falili Dijan, Subotić, Mimica, Sobin...)
Uncle Jonny
17.01.2011., 09:38
Srpski playmaker Vujanic koji je trebao prijeci iz Panionisa u Partizan je slomio nogu u zadnjoj tekmi za Panionis,te ce pauzirati najmanje 6 mjeseci.
patriot
17.01.2011., 14:08
http://www.youtube.com/watch?v=ID_5ag-Fo8I&feature=related
:kava:
Osim jedne,mozda dve ekipe iz prve skupe,tesko da bilo ko drugi moze da pobedi Srbiju.
Najvise bi voleo Turke,da im se osvetimo za onu KRADJU u polufinalu.
Litva? pa ta famozna Turska? pa Velika Britanija, koja će igrati u najjačem sastavu? pa ona državica pored Srbije? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ID_5ag-Fo8I&feature=related
:kava:
tucha :facepalm:
Morales77
18.01.2011., 00:36
Draper će možda igrati za Hrvatsku?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.