PDA

View Full Version : Sve će biti dobro


stranice : [1] 2

Shadow_Weaver
31.07.2008., 18:22
Kao sto smo vec svi culi... AVA i HRT vise ne saradjuju. Ali bez brige... HRT je vec nasao odekvatnu zamenu. Produkcija Ring Multimedia snima Sve će biti dobro, koju je HRT kupio. Za sada jos nema informacija, da li ce gledaoci u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji takodje moci da gledaju ovu telenovelu. Bice zanimljivo pratiti takmicenje balkanskih sapunica ove jeseni. Cekaju nas dve AVA-ine telenovele. Hrvatska Zakon ljubavi i srpska Zaustavi vreme, kao i spomenuta Sve će biti dobro iz kuce Ring Multimedia. Na nama je samo da se zavalimo u fotelje i uzivamo :mig:.

Evo prvi intervju glavne junjakinje iz Sve će biti dobro:


Uloga ginekologinje Nevenke za moju prvu sapunicu

Nakon odmora s obitelji i Splitskog ljeta na kojem ponovno glumi Fedru, poznata glumica prihvatila je angažman u telenoveli ‘Sve će biti dobro’

Pred Bojanom Gregorić-Vejzović radno je ljeto. Nakon kraćeg odmora što ga je lijepa glumica sa suprugom Enesom Vejzovićem i njihovim dvogodišnjim sinom Raulom provela u društvu prijatelja u Podgori, ona će već početkom kolovoza, u sklopu 54. Splitskog ljeta po drugi put odglumiti Fedru, koja je po težini scenskih izražaja jedna od najtežih uloga.

Nakon toga naša sugovornica vraća se u Zagreb, gdje će sredinom kolovoza početi snimanje nove sapunice “Sve će biti dobro”, koja će se na HTV-u početi prikazivati u rujnu. Bojana glumi ginekologicu Nevenku, što će joj biti prva glavna uloga u jednoj telenoveli.

• Za ulogu Fedre lani ste drugi put u životu, deset godina nakon “Breze”, dobili Nagradu hrvatskoga glumišta. Imate li tremu uoči te predstave koju ćete uskoro, nakon jednogodišnje stanke, ponovo odigrati u Splitu?

- Upravo zbog nagrade Fedra je za mene još veći izazov. Imam pozitivnu tremu, ali mislim da ću igrati opuštenije jer nema premijernog iščekivanja. Premijera je bila lani, u sklopu Splitskog ljeta, a sada ćemo 1., 2. i 3. kolovoza odigrati tri predstave. Dobili smo pozitivne kritike i struke i publike i to će se sigurno odraziti na ležernost i veselje igre cijelog ansambla. Na zadnje dvije izvedbe prošle godine izvan gledališta ostalo je po sedamdesetak ljudi koji nisu uspjeli doći do karte, što nam je najbolji pokazatelj da je predstava uistinu dobra.

• Na kojem se jeziku vi i ostatak glumačke postave sporazumijevate s redateljem Marcom Sciaccalugom? Je li teško raditi s redateljem koji ne govori hrvatski?

- Govorim engleski i talijanski, tako da nije bilo problema meni, a ni ostalom dijelu ekipe koju čine Dijana Vidušin, Sunčana Zelenika, Lada Bonacci, Lidija Florijan, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković, Mijo Jurišić... Naravno da nam je svima bilo drugačije raditi s redateljem koji ne poznaje jezik koji sluša, ali tu su emocije koje su prepoznatljive na svim jezicima.

• Gubi li glumac kondiciju kada predstavu ne igra godinu dana? Zbog čega se 'Fedra' nije u međuvremenu odigrala i u nekom drugom prostoru?

- Naravno da se gubi glumačka kondicija, pa i sigurnost, ali zato su tu ponovne probe za izvedbu ovoga ljeta. Inače, nakon mjesec dana velikog uloženog rada, kad predstavu izvedeš samo pet puta, imaš osjećaj da si se tek ugrijao, ali pravila festivalskih predstava su uvijek takva da je broj izvedbi od tri do pet predstava po festivalu. Što se prijenosa kazališne predstave na neke druge 'daske' tiče, mi 'Fedru' igramo u Dioklecijanovim podrumima i mislim da bi takav ambijent teško bilo nadoknaditi nekom scenografijom jer ti podrumi igraju s nama u svojoj ljepoti, kao i u svojoj mračnoj strani hladnoće i jeze.

• Zbog čega glumci kažu da je Fedra jedna od najtežih kazališnih uloga?

- Prvo, pisana je u stihu, što je dodatni izazov jer u današnje vrijeme valja postići ležernost kolokvijalnog govora, a opet ostati vjeran ljepoti rime. Potom, što se Fedrinih emocija tiče, ona traži veliku glumačku zrelost, jer Fedra unutar samo jednog stiha dopre od ljubavi do ludila, od ljubomore do samokažnjavanja... I ta unutarnja previranja su sjajan i težak glumački zadatak.

• Žalosti li vas što ste medijima zanimljiviji zbog svojih uloga u sapunicama nego zbog Fedre?

- Ne, jer to je činjenica televizijske sveprisutnosti, u svakom je domu, no umjetnost pronalazi i dalje svoju publiku i to je njezina snaga.

• Kako iz Fedre uskačete u lik iz sapunice?

- Odjenem drugi kostim... Šalim se. Ne podnosim umjetničke snobove, a eto imam sreću da se ne moram busati u prsa i govoriti 'Znate, ja sam ozbiljna glumica!' To govore uloge koje su iza mene, nagrade, a osim toga volim probati različite stvari jer bih se inače beskrajno dosađivala. Smatram da je ljepota glumačkog posla upravo u raznolikosti uloga, suradnika, pa i medija u kojima ostvarujem glumački zadatak. Fedra je za mene umjetnost kojoj pristupam s punom glumačkom odgovornošću, a sapunica glumački posao kojem pristupam s veseljem, zabava koju ću također odraditi najbolje što mogu obzirom na brzinu kojom se radi.

• A vjerojatno i bolja zarada.

- Da, na žalost kazalište će na takve honorare dosta pričekati, iako ne želim zvučati kao Sganarelle. Imala sam sreće surađivati u sapunicama i s producentima koji su znali cijeniti moj glumački trud i to su financijski pokazali.

• Je li istina da glavni likovi sapunica tijekom pola godine snimanja mogu zaraditi i do 20.000 eura?

- Ne bih pričala o zaradama, kako o svojim tako ni tuđim.

• Svoju novu sapunicu počinjete snimati sredinom kolovoza...

- Da, 18. snimamo špicu i počinju nam pripreme, a 25. kolovoza snimamo prvu od sto i pet epizoda telenovele 'Sve će biti dobro', u produkciji 'Ring Multimedije'. Imamo odličnu glumačku ekipu: Gorana Grgića, Milana Pleštinu, Barbaru Nolu, Ivicu Vidovića... Organizatori su, koliko čujem, u dodatnim pregovorima s još nekim doajenima hrvatskoga glumišta, što će nam svima napraviti dodatnu odgovornost. Imat ćemo mlade redatelje: Dizdara, Kušana, Rukavinu, a supervizor će biti Branko Ivanda. Mislim da imamo odličnu ekipu i zato se uistinu veselim tom projektu.

• Oko čega se vrti radnja sapunice?

- Scenarij je vrlo dobar. Priča o dvije obitelji koje su u jednom periodu života bile vrlo bliske, a zbog nekih životnih situacija se raziđu. Sama priča prepuna je zapleta i intriga, a sve će na kraju, kako i sam naslov priče kaže, nadajmo se, završiti dobro.

• Koga vi glumite?

- Nevenku. Ona je doktorica, točnije ginekologinja.

• Vaš lik je pozitivan ili negativan?

- Teško je to ocijeniti. Ona jest u principu pozitivka, ali kako nitko nije bezgrešan, ispostavit će se da i ona ima mane te čini pogreške u životu, što ćemo kao ekipa dočaravati tijekom slijedećih mjeseci koje ću provesti na snimanju koje u šali nazivam svojom slatkom robijom.

• Koliko ćete vremena provesti na toj robiji?

- Planirano je da se snimanje okonča u roku od četiri mjeseca. Spremna sam na to. Znam da ću se do konca godine ustajati u šest sati ujutro, a s poslom završavati u šest sati poslijepodne. Ona je glavna uloga, nema šale. Uvijek mi je bilo simpatičnije prihvaćati epizodne uloge u sapunicama, jer je manje posla i više slobodnog vremena, no odlučila sam probati i ovo.

• Tko će čuvati Raula dok vi radite?

- Raul na jesen kreće u vrtić, to je velika novost u našem životu. Enes će biti slobodniji ove jeseni, pa će uskakati oko Raula, baš kao što sam to lani činila ja dok je snimao “Dobre namjere”.

Koliko će vam ove godine ostati vremena za ljetovanje?

- Premalo. Dio srpnja s obitelji sam provela kod kumova u Podgori, a ovih dana selimo u Split, u 'Vilu Dalmacija'. Pokušat ćemo spojiti ugodno s korisnim i malo se okupati između predstava. Naravno, više će to uspjeti Raulu i Enesu, ali sve ćemo mi to nadoknaditi tijekom zime kad odemo na skijanje.

Klara Rožman

Bednaya Nastya
01.08.2008., 10:34
Valjda neće pjevati...:rolleyes:

Guylian
10.08.2008., 18:37
Valjda neće pjevati...:rolleyes:

:lol:

Bobi93
14.08.2008., 01:13
HRT ce jako puno imati slabi rejting nego kao sto je imao prije. Jasno je da ce projekt od AVA biti puno uspesniji od ovaj. Nova sad ima zaista zagarantirani rejting :s a sto se tice mene i ja cu gledati Nova, uprkos tome sta HRT volim je vise, ali jer su se iselili Ava od tamo i ja cu se valjda iseliti na druga tv :lol:

romanov
29.08.2008., 18:42
Telenovela se počela snimati, izgleda zanimljivo.
Glavna scenaristica je Diana Pečkaj Vuković, ona koja je pisala Ljubav u zaleđu. :cerek:

Shadow_Weaver
29.08.2008., 18:54
Telenovela se počela snimati, izgleda zanimljivo.
Glavna scenaristica je Diana Pečkaj Vuković, ona koja je pisala Ljubav u zaleđu. :cerek:

Oh... "Ljubav u zaleđu" mi je bila jedna od najdražih telenovela! :mig:

blue_boy
29.08.2008., 19:09
Oh... "Ljubav u zaleđu" mi je bila jedna od najdražih telenovela! :mig:

I meni je Ljubav u zaleđu bila puno bolja od svih i nekako najdraža. Ja ću pratiti u 18:30 telenovelu na Novoj TV a izjutra u 9 sati HTV-ovu telenovelu naravno kad stignem. :)

harlan
30.08.2008., 19:58
Meni isto izgleda dobro to Sve će biti dobro. Dobri su glumci, redatelj je Ivanda. Baš obećava. To ću sigurno gledati, a ovu na Novoj možda snimim.

Shadow_Weaver
30.08.2008., 21:19
Meni isto izgleda dobro to Sve će biti dobro. Dobri su glumci, redatelj je Ivanda. Baš obećava. To ću sigurno gledati, a ovu na Novoj možda snimim.

Da, Ivanda... isti reditelj koji je u prošlim telenovelama snimao mikrofone, kablove... koji je dozvoljavao u "Ljubavi u zaleđu" da fotografi slikaju dok se snima, te da se čuje škljocanje fotoaparata, i da se vidi blic. Ili čuveno "Akcija!" u Ratkajevima.

Meni sinopsisi za "Zakon ljubavi" i "Zaustavi vreme" zvuče mnogo, mnogo interesantnije. Šta zvuči interesantno u vezi priče jedne ginekologinje :ne zna:?

Scenarij je vrlo dobar. Priča o dvije obitelji koje su u jednom periodu života bile vrlo bliske, a zbog nekih životnih situacija se raziđu. Sama priča prepuna je zapleta i intriga, a sve će na kraju, kako i sam naslov priče kaže, nadajmo se, završiti dobro.

Već je i otkrila, da će kraj biti pozitivan. Kako to može da uradi? Okej... skoro svaka telenovela se završava pozitivno... ali ima i neke sa negativnim krajem. Nije trebala to da ispriča.

Ne kažem da ovo neće biti dobro... ali to što smo do sada čuli o ovoj telenoveli ne ukazuje na nešto posbeno.

romanov
30.08.2008., 22:15
Recimo da sam insajder, priča je puno opširnija nego "priča o ginekologinji", još nije ništa od sadržaja ni izašlo van.
Gregurička trabunja, šta ona zna kako će završiti kad se dobro zna da se scenario piše u hodu, malo morgen je sve napisano.
Glavna ljubavna priča i nije s njom, nego nešto navodno jako romantično, neki nesretni lutalica se zaljubljuje u lijepu novinarku. A ima još svašta. Al ne smin reč' :kava:

Shadow_Weaver
30.08.2008., 22:24
Recimo da sam insajder, priča je puno opširnija nego "priča o ginekologinji", još nije ništa od sadržaja ni izašlo van.
Gregurička trabunja, šta ona zna kako će završiti kad se dobro zna da se scenario piše u hodu, malo morgen je sve napisano.
Glavna ljubavna priča i nije s njom, nego nešto navodno jako romantično, neki nesretni lutalica se zaljubljuje u lijepu novinarku. A ima još svašta. Al ne smin reč' :kava:

Pa odmah sam ja povezao da si ti insajder... čim neko hvali nove projekte, a ima samo 2-3 posta, znaj o čemu se radi :D.

Reci mi... ima li planova da se telenovela proda i u druge republike u "regionu"... kako se to danas kaže :mig:? Do sada su sve telenovele prodate... fenomen, koji kod drugih serija nije slučaj.

harlan
31.08.2008., 10:39
Da, Ivanda... isti reditelj koji je u prošlim telenovelama snimao mikrofone, kablove... koji je dozvoljavao u "Ljubavi u zaleđu" da fotografi slikaju dok se snima, te da se čuje škljocanje fotoaparata, i da se vidi blic. Ili čuveno "Akcija!" u Ratkajevima.

Meni sinopsisi za "Zakon ljubavi" i "Zaustavi vreme" zvuče mnogo, mnogo interesantnije. Šta zvuči interesantno u vezi priče jedne ginekologinje :ne zna:?

Scenarij je vrlo dobar. Priča o dvije obitelji koje su u jednom periodu života bile vrlo bliske, a zbog nekih životnih situacija se raziđu. Sama priča prepuna je zapleta i intriga, a sve će na kraju, kako i sam naslov priče kaže, nadajmo se, završiti dobro.

Već je i otkrila, da će kraj biti pozitivan. Kako to može da uradi? Okej... skoro svaka telenovela se završava pozitivno... ali ima i neke sa negativnim krajem. Nije trebala to da ispriča.

Ne kažem da ovo neće biti dobro... ali to što smo do sada čuli o ovoj telenoveli ne ukazuje na nešto posbeno.


Hm, je li to Ivandina greška ili šeprtljava produkcija ?
btw, znaš li tko je u srbiji otkupio zaustavi vreme ?

Shadow_Weaver
31.08.2008., 20:41
Hm, je li to Ivandina greška ili šeprtljava produkcija ?
btw, znaš li tko je u srbiji otkupio zaustavi vreme ?

Ja mislim da režiser određuje iz kojeg ugla se snima, šta kamera treba sve da zabeleži... naravno da su to u postprodukciji trebali retuširati, ali... .

Još nisu rekli ko je kupio "Zaustavi vreme". Štampa za SRB spominje RTS i TV Pink. Za HR se spominje Nova TV. Čim saznam, objaviću u topicu "Zaustavi vreme".

romanov
31.08.2008., 21:25
Pa odmah sam ja povezao da si ti insajder... čim neko hvali nove projekte, a ima samo 2-3 posta, znaj o čemu se radi :D.

Reci mi... ima li planova da se telenovela proda i u druge republike u "regionu"... kako se to danas kaže :mig:? Do sada su sve telenovele prodate... fenomen, koji kod drugih serija nije slučaj.

A ne znam ti to reć. Nisam baš tako blizak vrhuški :ne zna:
Provalio si me, a dobro, kažu da svaki cigo svoga... ili kako to već ide, ali meni se baš čini da bi ovo moglo bit dobro. Kako da kažem, nije nabrijano ko AVA-ine, znaš, drugi stil, za promjenu.

Dodo85
31.08.2008., 23:44
A ne znam ti to reć. Nisam baš tako blizak vrhuški :ne zna:
Provalio si me, a dobro, kažu da svaki cigo svoga... ili kako to već ide, ali meni se baš čini da bi ovo moglo bit dobro. Kako da kažem, nije nabrijano ko AVA-ine, znaš, drugi stil, za promjenu.Kako misliš nabrijano? :rofl: AVA-ine su sve samo ne nabrijane... Ponekad su (često) čak i uspavljujuće... :ne zna:

romanov
01.09.2008., 08:19
Kako misliš nabrijano? :rofl: AVA-ine su sve samo ne nabrijane... Ponekad su (često) čak i uspavljujuće... :ne zna:

Ma u drugom smislu sam mislio nabrijano - AVA ide na to neko visoko društvo, glamur, dizajn, isfuravanje, ... a ovo će biti više neke ljudske priče s baš puno neke romantike. Valjda. Ne znam jesam li sad jasniji

Shadow_Weaver
01.09.2008., 18:03
Ma u drugom smislu sam mislio nabrijano - AVA ide na to neko visoko društvo, glamur, dizajn, isfuravanje, ... a ovo će biti više neke ljudske priče s baš puno neke romantike. Valjda. Ne znam jesam li sad jasniji

Većina telenovela se bavi (među ostalog) visokim društvom. Sapunice kako koja... tu češce ima "obične ljudske priče", kako ti kažeš.

Ako bogati plaču... onda se zna kome je namenjena serija. A i jedna stara dobra formula je "fetišizacija nepoznatog"... kao "gledaš bogatašima kroz prozor - direktno u salon". Meni je to sasvim okej. Volim da gledam one nalickane likove... . A romantike takođe ne manjka. A čekaj... jeli za tebe bogati ljudi nisu ljudi? Kada kažeš, vaša telenovela će se baviti "ljudskim pričama"... ? Ispade, da su bogati "neljudi", i da su samo priče prosečnih ljudi vredne pojave na malim ekranima.

Samo u "Villa Mariji" i "Ljubavi i mržnji" je se radnja pretežno vrtela oko bogataša. U svim ostalim telenovelama su podjednako bili zastupljeni svi slojevi. Društvo je takvo... nisu svi ljudi siromašni ili srednjeg sloja (ima li uopšte srednjeg sloja na ovim prostorima?). A ja lično više volim da vidim našminkanu ženu, sa lepom frizurom u štiklama i večernjoj toaleti i nalickanog frajera, nego neku kokoš u farmerkama i džemperu sa klošarom pod rukom :D.

Obične "ljudske priče", kako kažeš, mogu gledati u svakoj običnoj dramskoj seriji. Dok su telenovele i sapunice jedina mogućnost na ovim prostorima, da se vide neki lepi ljudi, glamur i malo šika.

romanov
01.09.2008., 18:41
Većina telenovela se bavi (među ostalog) visokim društvom. Sapunice kako koja... tu češce ima "obične ljudske priče", kako ti kažeš.

Ako bogati plaču... onda se zna kome je namenjena serija. A i jedna stara dobra formula je "fetišizacija nepoznatog"... kao "gledaš bogatašima kroz prozor - direktno u salon". Meni je to sasvim okej. Volim da gledam one nalickane likove... . A romantike takođe ne manjka. A čekaj... jeli za tebe bogati ljudi nisu ljudi? Kada kažeš, vaša telenovela će se baviti "ljudskim pričama"... ? Ispade, da su bogati "neljudi", i da su samo priče prosečnih ljudi vredne pojave na malim ekranima.

Samo u "Villa Mariji" i "Ljubavi i mržnji" je se radnja pretežno vrtela oko bogataša. U svim ostalim telenovelama su podjednako bili zastupljeni svi slojevi. Društvo je takvo... nisu svi ljudi siromašni ili srednjeg sloja (ima li uopšte srednjeg sloja na ovim prostorima?). A ja lično više volim da vidim našminkanu ženu, sa lepom frizurom u štiklama i večernjoj toaleti i nalickanog frajera, nego neku kokoš u farmerkama i džemperu sa klošarom pod rukom :D.

Obične "ljudske priče", kako kažeš, mogu gledati u svakoj običnoj dramskoj seriji. Dok su telenovele i sapunice jedina mogućnost na ovim prostorima, da se vide neki lepi ljudi, glamur i malo šika.


U, hebate Shadow, pa ti tu razvio cijeli traktat. Neda mi se s tobom prepucavat :) Nit imam vremena. Snimamo seriju!
Ajd čekaj, pa vidi, pa onda reci jel ti dobro ili ne. I biće nalickanih, bez brige. Glavna glumica je za nevjerovat zgodna. I, ne, još ne znaš koja je! Iznenađenje!

Shadow_Weaver
01.09.2008., 19:13
U, hebate Shadow, pa ti tu razvio cijeli traktat. Neda mi se s tobom prepucavat :) Nit imam vremena. Snimamo seriju!
Ajd čekaj, pa vidi, pa onda reci jel ti dobro ili ne. I biće nalickanih, bez brige. Glavna glumica je za nevjerovat zgodna. I, ne, još ne znaš koja je! Iznenađenje!

Ma kakvo crno prepucavanje romanov? :) Ne prepucavamo se, već pričamo, razmenjujemo stavove i mišljenja... valjda tome služi forum... zar ne? Nemoj odmah misliti da je ovo svađa, ako se ne složimo oko svakog segmenta.

Svaka telenovela i sapunica je dobrodošla :D.

Hoće li ova serija ići normalno na satelitu ili će biti šifrirana?

Dodo85
02.09.2008., 14:59
HTV-ova sapunica od 18 milijuna kuna


http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/telenovela_nola1.jpg
Barbara Nola

ZAGREB - Nova telenovela HRT-a “Sve će biti dobro”, koja će se početi prikazivati u rujnu prije središnjeg Dnevnika, ušla je u drugi tjedan snimanja, a jučer su producenti na setu u Jadran filmu vrata otvorili i medijima.

Riječ je o seriji u 105 nastavaka u kojoj se sage o ljubavi i prijateljstvu isprepleću s napetim obratima dviju glavnih obitelji, obitelji koje su u jednom razdoblju života bile vrlo bliske, ali su se ipak razišle.

- Iako je na natječaju prošlo 105 nastavaka, sapunica će se, naravno, i dalje moći snimati. Radimo usporedo na dva kata na više od 20 setova. Tih je 2000 četvornih metara najveći set u Hrvatskoj ikad. Cijena jedne epizode inače je 169.000 kuna - rekao je Robert Tomljenović, direktor Ring Multimedije, kuće koja seriju producira.

Atmosfera je, kaže, vrlo živahna, a dnevno se radi i više od 10 sati. - Snimili smo dovoljno za prvu turu montaže. Glumci su svi svježi nakon ljetnih odmora iako su neki imali vrlo radno ljeto - dodao je Tomljenović koji je iznimno zadovoljan glumačkom postavom.

Nju, među ostalima, čine Bojana Gregorić, Goran Grgić, Barbara Nola, a novije je ime, primjerice, Petra Maroja, inače manekenka iz Zadra. Redatelj serije je Branko Ivanda koji je zadovoljan dosadašnjim radom.

- Ritam je profesionalan, neki se glumci, istina, još love, no sve ide prema planu - rekao je Ivanda. Na pitanje je li dosad bilo ikakvih problema Ivanda je odgovorio da još nije, no ako će ih biti, on to, kako kaže, zna riješiti “Ivandinim poučkom".

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/telenovela_markovina-djurdj.jpg
Među glavnim glumcima čije ćemo životne drame pratiti u novoj HTV-ovoj sapunici su Barbara Nola i Damir Markovina, a cijeli se zaplet vrti oko pripadnika dviju posvađanih obitelji

Izvor: Jutarnji list

Shadow_Weaver
02.09.2008., 18:31
Znači bivša muza Romana Majetića (Petra Maroja), koja je za vreme snimanja "Zaustavi vreme" sa njim boravila u Beogradu, je to "iznenađenje" :).

Zanimljivo je, da su naši novinari i dalje nestručni i nazivaju telenovele sapunicama. U noslovu "sapunica", a u prvoj rečenici "telenovela"... strašno je, kada se neko uhvati pisanja, koji nema pojma o tome, o čemu piše.

U jednom drugom članku je pisalo sledeće "Uz nezaobilaznu sapunicu koja se sad pristojno zove telenovela..." :rolleyes:. Svakojakih gluposti ću se ja načitati.

No... pošto će ovo sasvim sigurno ići samo na HTV-u, i na satelitu biti šifrirano... a ićiće i uporedno sa AVA-inom telenovelom... gledam AVA-ine telenovele "Zakon ljubavi" i "Zaustavi vreme". Ovo, možda ako se nađe negde na internetu.

romanov
02.09.2008., 20:04
[QUOTE=Shadow_Weaver;15825594]Znači bivša muza Romana Majetića (Petra Maroja), koja je za vreme snimanja "Zaustavi vreme" sa njim boravila u Beogradu, je to "iznenađenje" :).

Ne!

Dodo85
03.09.2008., 16:29
Teaser (http://www.youtube.com/watch?v=SXcAbNGN1yg) :D

fanzabranjene
03.09.2008., 17:31
mocan mocan

Arby
03.09.2008., 19:15
Ne kažem da se Ivandi ne može omaknuti lošiji rad (bože sačuvaj, nema kreativca kojem se ne dogodi), ali nije fer reći da čovjek ne zna. 5 godina je imao status Visiting Adjunct Professor pri UCLA (LA, California), nasmimao se filmova. Kao suradnik je prilično OK, to će vam potvrditi većina ljudi.

Glede nabrojenih omaški, ne zaboravite da se većina telenovela snima u nemogućem ritmu, i da lako moguće nije pri svakoj montaži Ivanda bio u studiju.

Shadow_Weaver
03.09.2008., 20:16
Teaser (http://www.youtube.com/watch?v=SXcAbNGN1yg) :D

Uf, uf, uf... koji font, koja muzičica... da nisam video da piše na našem, pomislio bih da je u pitanju nešto iz radionice Telemundo :D.

Glede nabrojenih omaški, ne zaboravite da se većina telenovela snima u nemogućem ritmu, i da lako moguće nije pri svakoj montaži Ivanda bio u studiju.

Arby... svaka telenovela se snima nemogućom brzinom. Evo, baš juče sam pročitao, da su za "Zaustavi vreme" nekim danima snimali i po 15 sati dnevno!

Ali čudi me, da baš sve Ivandine telenovele imaju niz grešaka, a "Jelena", "Ne daj se, Nina" i "Zabranjena ljubav" ne. Zvuk, slika, rezovi... su mnogo bolji... okej, okej... "Zabranjena ljubav" je sapunica i snimali su samo 23 minuta materijala na dan, ne 40-50 kao kod telenovela, ali ipak... .

Uredu je da se dese neke greške... iz emisije "Bau Bau" znamo da se to dešava i u Hollywood-u... ali toliki broj grešaka.

Za utehu... Alicia Carvajal je bila mnogo lošija režiserka.

Bobi93
03.09.2008., 22:29
Ajme meni ovaj promo teaser izgleda bas privlacan, al ne znam sta sad prije gledati, dal "Zakon ljubavi" dal "Sve ce biti dobro". Al ipak i da bude bolja od Zakon Ljubavi, ja cu ipak AVAinu gledati, oni su mi meni najbolji tako da uz njima sam... a "Sve ce biti dobro" bacit cu oko kad bude dosla u Makedoniju, naravno bit ce i to uskoro!

Dodo85
03.09.2008., 23:10
Ajme meni ovaj promo teaser izgleda bas privlacan, al ne znam sta sad prije gledati, dal "Zakon ljubavi" dal "Sve ce biti dobro". Al ipak i da bude bolja od Zakon Ljubavi, ja cu ipak AVAinu gledati, oni su mi meni najbolji tako da uz njima sam... a "Sve ce biti dobro" bacit cu oko kad bude dosla u Makedoniju, naravno bit ce i to uskoro!Ma ja ću gledat šta bude bolje :lol: Jer kad se podvuče crta, AVA-ine serije mi nisu bile vrhunac, da nisu domaće serije vjerojatno nikad ne bi ni bacio pogled na njih... Sad kad imam izbor ću izvagati i odlučiti koju ću pratiti... A ako obje budu dobre, ima da jednu snimam, drugu gledam :rofl::kava:

harlan
04.09.2008., 10:37
ove najave sto se vrte po HRT su im bas dobre. nekako se cini da bi moglo biti zanimljivo. bas se veselim jeseni,
imat cemo na hrtvatskim televizijama dvije sapunice na izbor, to mora da potakne na kvalitet. ali nekako tipujem na sve ce biti dobro.

Shadow_Weaver
04.09.2008., 16:19
ove najave sto se vrte po HRT su im bas dobre. nekako se cini da bi moglo biti zanimljivo. bas se veselim jeseni,
imat cemo na hrtvatskim televizijama dvije sapunice na izbor, to mora da potakne na kvalitet. ali nekako tipujem na sve ce biti dobro.

Gašenjem "Zabranjene ljubavi" nećeš imati niti jednu jedinu sapunicu na izbor. Ali ko zna... RTL želi da kupi FOX Serbia ili TV Avala... po možda se opet bude snimala "Zabranjena ljubav"... na ekavskom :D.

Imaćeš dve telenovele na izbor... ali i pored svega, ja i dalje tipujem na "Zakon ljubavi" i treću "Zaustavi vreme". AVA je do sada uvek bila vodeća, a Ring Multimedia tek radi prvu telenovelu. Jedino što će im pomoći, je to... da su na HTV-u... a većina niti zna, niti većinu interesuje šta je AVA a šta Ring Multimedia.

A da su kvantitet i kvalitet dve različite stvari... to znamo već odavno... bilo bi poželjno da veći broj telenovela utiče na kvalitet... ali to nazalost nije uvek logičan sled okolnosti. A šteta, nepotrebno i žalosno je to nadmetanje... stavljanje telenovela u isti termin... . Moglo je i drugačije.

harlan
04.09.2008., 17:51
ma, znam razliku izmedju telenovele i sapunice, samo sam upotrebio naziv koji vise manje svi koriste. a moras priznati da neke razlike izmedju sapunice i telenovele nema, sve je to isti zanr.

stavljanje telenovela u isti termin je glupost, no tako je to s novom tv. inace, vrlo je lako govoriti da je ava vodeca s obzirom da je bila jedina. ono sto me muci oko Zaustavi vreme jeste to - da ako ta serija nesto valja, zasto je jos niti jedna televzija u srbiji nije kupila.

Shadow_Weaver
04.09.2008., 18:10
ma, znam razliku izmedju telenovele i sapunice, samo sam upotrebio naziv koji vise manje svi koriste. a moras priznati da neke razlike izmedju sapunice i telenovele nema, sve je to isti zanr.

stavljanje telenovela u isti termin je glupost, no tako je to s novom tv. inace, vrlo je lako govoriti da je ava vodeca s obzirom da je bila jedina. ono sto me muci oko Zaustavi vreme jeste to - da ako ta serija nesto valja, zasto je jos niti jedna televzija u srbiji nije kupila.

Nije isto. Da obe pripadaju dramskom žanru okej... nemci i austrijanci su slični, ali nisu isti. Englezi i irci su slični, ali nisu isti

Telenovela i sapunica se znatno razlikuju po atmosferi, stilu i rešavanju dramaturški čvorova.

AVA nije bila jedina... možda u Hrvatskoj, ali ne i u regionu. Snimljene su i druge telenovele kao "Ne daj se, Nina", "Ljubav i mržnja" kao i "Jelena", koja je by the way prodata u oko petnaestak država.

A za "Zaustavi vreme"... odlučeno je da se ta telenovela snimi u celini, pa tek onda emituje. Ne kao ostale... da se snima i uporedno emituje. Ona će se emitovati sada na jesen. Logično je da AVA želi da naplati najveću moguću cenu... kada već RTS i Pink žele ovu telenovelu. Da ova serija valja... ne sumnjam. Do sada su sve telenovele valjale, koje je AVA snimila (a i ostale serije). Možda je već prodata... to što ja neznam ko ju je kupio ne znači da nije već kupljena... nisam ja AVA-in PR menadžer. Otkuda znaš, da ona "ne valja"? Valja samo ta vaša, koju snimate? Zašto onda vi niste uspeli da prodate vašu telenovelu nigde osim na lokalnom nivou HTV-u?

Molim tebe i tvoj tim, da nas poštedite hvalispevki na račun vaše telenovele - zgadiće mi se unapred, verujem i drugima.

A telenovele u isti termin. Zašto "kod Nove"... mogli ste i vi vašu telenovelu staviti u drugi termin. No... meni je svejedno, jer ću gledati AVA-inu na TV Pink.

Dodo85
04.09.2008., 18:42
Bla bla... Što ti znaš filozofirati :lol: Svi znamo razliku između sapunice i telenovele... Valjda je naziv 'sapunica' postao uvriježen za sve sapunasto na TV :ne zna: Čak se prilog časopisa Tena koji je pisao o telenovelama zvao Sapunice :D

Shadow_Weaver
04.09.2008., 18:50
Brblja, brbljaj

Znamo ti i ja razliku između sapunice i telenovele... ali nisam baš siguran da znaju svi... ponajmanje naši novinari. Ali bilo bi poželjno da znaju ljudi, koji rade na tim projektima.

Al' ti je časopis "Tena" jak izvor uuu :lol:.

harlan
04.09.2008., 22:26
Nije isto. Da obe pripadaju dramskom žanru okej... nemci i austrijanci su slični, ali nisu isti. Englezi i irci su slični, ali nisu isti

Telenovela i sapunica se znatno razlikuju po atmosferi, stilu i rešavanju dramaturški čvorova.

AVA nije bila jedina... možda u Hrvatskoj, ali ne i u regionu. Snimljene su i druge telenovele kao "Ne daj se, Nina", "Ljubav i mržnja" kao i "Jelena", koja je by the way prodata u oko petnaestak država.

A za "Zaustavi vreme"... odlučeno je da se ta telenovela snimi u celini, pa tek onda emituje. Ne kao ostale... da se snima i uporedno emituje. Ona će se emitovati sada na jesen. Logično je da AVA želi da naplati najveću moguću cenu... kada već RTS i Pink žele ovu telenovelu. Da ova serija valja... ne sumnjam. Do sada su sve telenovele valjale, koje je AVA snimila (a i ostale serije). Možda je već prodata... to što ja neznam ko ju je kupio ne znači da nije već kupljena... nisam ja AVA-in PR menadžer. Otkuda znaš, da ona "ne valja"? Valja samo ta vaša, koju snimate? Zašto onda vi niste uspeli da prodate vašu telenovelu nigde osim na lokalnom nivou HTV-u?

Molim tebe i tvoj tim, da nas poštedite hvalispevki na račun vaše telenovele - zgadiće mi se unapred, verujem i drugima.

A telenovele u isti termin. Zašto "kod Nove"... mogli ste i vi vašu telenovelu staviti u drugi termin. No... meni je svejedno, jer ću gledati AVA-inu na TV Pink.


ja ne snimam nista (nazalost), niti promovisem ikoga, a niti odredjujem termim emitovanja. cini mi se da bi Sve ce biti dobro moglo biti dobro, pa me to onda interesira...

ne znam valja li zakon ljubav, nadam se da valja. ti si taj koji stalno suvereno govori da je to super. zato sam pitao ako je to super, zasto jos nitko nije kupio.

ne bih se slozio da su sve avine serije bile uspjesne, jer je urota dozivjela opravdani debakl u regiji. ali se slazem da su im telenovele vise-manje bile vrlo, vrlo dobre.
najbolji su bili obicni ljudi :s, ali moram da priznam da mi se ratkajevi bas i nisu
svidjeli. nelosa je bila i ljubav u zaleđu.

a moram da primetim jednu stvar. slazem se s dosta toga u tvojim diskusijama i vidi se da razumes neke stvari, ali kako mozes da tvrdis da je Nedaj se Nina kvalitetan proizvod. kada se radi o jednoj od najlosije produciranih serija, s očajnom glumom, lošom režijom, presmešnom scenografijom... čak je i rtl shvatio da im je proizvod kvalitetan, pa je prestao s emitiranjem nakon četiri epizode, te potom pustao po pola epizode svaki dan u vreme dnevnika htv-a, samo da se toga reše..:flop:

Shadow_Weaver
04.09.2008., 23:28
@Harlan

Ne govorim "samouvereno da je super"... otkud bih ja to znao, a da nisam video ni insert :confused:? "Zakon ljubavi" je kupila Nova TV a u Srbiji verovatno TV Pink. "Zaustavi vreme"... na to si verovatno mislio, i ako si napisao "Zakon ljubavi"... rekao sam "da mislim da će biti dobro, poznavajući stare AVA-ine telenovele". Otkud znaš da niko nije kupio? Rekao ti je neko ili radiš kod AVA-e?

"Urota" nije doživela nikakav debalk u regiji. Možda kod vas u Hrvatskoj. U Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je uredno emitovana. A to je znatno veće tržište, nego sama Hrvatska.

Telenovele su im bile sve dobre... naravno da se nije svaka svidela baš svakom... ali sve u svemu, za naše skromne uslove, su bile baš dobre.

Za "Ne daj se, Nina" je isti slučaj kao sa "Urotom". U Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini je uredno emitovana i imala je okej gledanost. Kada su glumci u organizaciji Fox televizije imali promociju, su ih fanovi skoro rastrgli.

Očigledno je istinita ona stara narodna... Najteže je biti prorok u svom selu :).

Neznam što bi gluma bila lošija nego u drugim telenovelama, kada su glumili svi oni, koje smo već znali iz bivših hrvatskih i srpskih telenovela. Scenografija je diskutabilna :mig:. Baš kao i što je diskutabilno ukidanje "Zabranjene ljubavi"... ali očigledno RTL Hrvatska ima neke probleme sa programskom šemom.

Arby
05.09.2008., 08:36
Obzirom na moj angažman u Sve će biti dobro, glupo je da hvalim vlastiti proizvod. Volio bih samo da ljubitelji telenovela sjednu bez predrasuda pred naš rad i pogledaju ga. Ako im se ne svidi, daljinski je uvijek pri ruci. Nitko nikog ne sili da gleda. No opet, Shadow, mislim da ćeš biti ugodno iznenađen.

Glede Nine, ne mogu govoriti o točnim podacima u Srbiji, ali koliko mi je znano baš je Fox raskinuo suradnju s RTL-om zbog nedovoljne gledanosti (ne kažem "male", već "nedovoljne"). Odjek negativnog PR-a u Hrvatskoj, uz neke druge faktore, je napravio ostalo.

harlan
05.09.2008., 14:02
@Shadow

ma da, mislio sam onda na Zaustavi vreme, pa sam unio zabunu. pricalo se nesto po beogradu oko navlacenja
oko kupovine zaustavi vreme. ali to su valjda obavezni likovi u pregovorima.

i da, slazem se s tobom da su sve telenovele iznad nasih uvjeta i da to produkcijski bez srama moze proci i izvan regije....

Dodo85
05.09.2008., 15:01
Prijateljstvo preraslo u žustru svađu i beskrajno suparništvo

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/sve1.jpg

Studio na snimanju HTV-ove sapunice ‘Sve će biti dobro’ gdje glumačka ekipa provodi prve dane zajedničkog druženja

Operacijska dvorana, dnevni boravak imućne obitelji Bebić, lounge bar, skromni dnevni boravak obitelji Šarić, redakcija dnevnih novina te bivša prijateljstva, suparništva i svađe čine okosnicu nekih od 20 setova na kojima je nedavno počelo snimanje nove telenovele “Sve će biti dobro” koja uskoro kreće na HRT-u.

Impresivna glumačka ekipa, okupljena prije ljeta, svaki dan po više od deset sati snima na dvije etaže studija 4 Jadranfilma, ali unatoč tom napornom ritmu, zadržava dobro raspoloženje. Prema riječima Roberta Tomljenovića, direktora Ring Multimedije i producenta serije, u tome imenom i ponašanjem prednjači upravo Bojana Gregorić.

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/sapunica.jpg

- Vozač je pokupi rano ujutro, oko 6 sati, a kući je vozi poslije šest popodne. Radni je elan itekako na nivou, a svi glumci izgledaju potpuno odmoreni, čak i oni koji su imali najmanje odmora, poput Gorana Grgića koji je na snimanje stigao nakon jednog dana odmora od Dubrovačkih ljetnih igara. Bojana ima iza sebe naporno Splitsko ljeto, a neki su glumili i na Brijunima. No, to se uopće na njima ne vidi - istaknuo je Tomljenović dok nas je vodio prvom etažom studija 4. Prolazeći pokraj dječje sobe i bolnice, došli smo u mali stan novinarke Mile Radić čiji lik utjelovljuje Leonora Surian. Riječ je o riječkoj kazališnoj glumici koja je nedavno izdala i prvi CD, a sada se našla u sapunici.

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/nola.jpg

- Nije mi teško, super je ovdje glumiti. Lik novinarke mi se sviđa, čak sam se i kod nekih prijateljica raspitala o tom poslu. Prošetale smo se i po redakciji, jedino još nisam naučila brzo tipkati - nasmijala se Leonora Surian kojoj se pridružio Milan Pleština raspoložen za zafrkanciju.On utjelovljuje lik arhitekta Zorne Fabrisa koji se na početku radnje nalazi u golemim problemima iz kojih se s vremenom uspijeva izvući.

- Scenarij je zaista dobar. Netko se potrudio napraviti ga, odnosno nisu samo nabacane sitnice, nego sadržaj ima glavu i rep. Ritam je naporan, ali sve ide po planu - napomenuo je ozbiljnije Pleština dok smo sjedili u udobnim kaučima u jednom od brojnih dnevnih boravaka. Pleštinu, koji rijetko kad gleda sapunice, stalno zadirkuje redatelj Branko Ivanda koji se sa sapunicama prvi put susreo 80-ih godina u Americi.

- Moj kolega i prijatelj bio je dio tima koji je snimao ‘Santa Barbaru’ pa sam posljednje dvije sezone tamo vodio studente da vide kako se to radi. Ali, znam i ovdje ih poslati na neku sapunicu - priznao je Ivanda koji naše sapunice smatra visokokvalitetnim, pa čak i boljim od meksičkih.

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/markovina.jpg

- Ovdje su ipak odnosi izvanredni, priča je lijepa i svi uspijevaju držati profesionalni ritam - dodao je redatelj. Dok smo razgovarali s njim, u pozadini se još uvijek dovršavala adaptacija čekaonice i porte klinike Zapad u kojoj će se odvijati više od 20 posto radnje. Među glumcima-liječnicima je i mladi Damir Markovina koji je zapravo nesuđeni liječnik.

- Upisao sam bio prvu godinu Medicine, tako da o ovome i znam ponešto. Bar se neću osramotiti kada moram uzeti neki instrument i glumiti operaciju - rekao je Markovina koji glumi mladog liječnika iz imućne obitelji.

- Taj mladi ginekolog je lijen i neodgovoran, a o medicini razmišlja kao o biznisu - dodao je Markovina s kojim smo razgovarali u improviziranoj operacijskoj dvorani. Tamo se nalazi prava mala bolnica: svi instrumenti, pravi rendgen, ultrazvuk i ostali liječnički pribor.

- Budući da snimamo od ponedjeljka do petka, vikendom pružamo liječničke usluge po povoljnim cijenama - našalio se Tomljenović i dodao: - Anegdote iz prvog tjedna su vezane i uz te instrumente. Svi glumci se stalno igraju njime i šale. To ih najviše veseli. Najveća anegdota, prema Ivandinim riječima, vezana je uz prvi tjedan snimanja kada su svoju rolu morali odraditi Goran Grgić i Božidar Orešković.

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/tele.jpg

- Božo je zadnji počeo učiti scenarij jer je imao ljetne obveze. Kada je na red došla ta scena, ja sam ga pozvao i rekao da mogu krenuti s prvom rolom. Kad je Orešković počeo govoriti tekst, Grgić ga je pogledao i u nevjerici rekao: ‘Pa čekaj, to je moj tekst’. Tek tada je Orešković shvatio da je učio krivi tekst - ispričao je Ivanda. No, sve je ipak ispalo dobro jer očito tako u ovoj seriji mora biti.

Izvor: Jutarnji list

Dodo85
05.09.2008., 15:20
Leonora Surian: Iz kazališta upala u svijet jazza i sapunicu

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/surian1.jpg

Iz svijeta jazza, u sklopu kojega je prošli tjedan promovirala svoj prvi album “Moj mali svijet”, Leonora Surian prebacila se u svijet sapunica te u serijalu “Sve će biti dobro” glumi novinarku Milu.

Tridesetjednogodišnjoj riječkoj glumici, koja je stalna članica Hrvatske drame u riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca, te promjene ne predstavljaju problem. Štoviše, ističe kako joj se sviđa poigravanje najrazličitijim žanrovima, premda jazz nipošto nije njezina igra, nego prava glazbena ljubav.

Leonora je završila gimnaziju u talijanskome Moglianu. Pohađala je osnovnu glazbenu školu za klavir i solo pjevanje te baletnu školu. Završila je i školu za mjuzikl te “Colli”, školu za kazalište u Bologni. U Rimu je diplomirala glumu na nacionalnoj akademiji za dramske umjetnosti “Silvio D'Amico”, a sada je spremna osvojiti svijet.

• Po profesiji ste glumica. Zbog čega ste se odlučili na snimanje albuma?

- Odrasla sam u glazbenoj obitelji. Moji tata i mama su operni pjevači, pohađala sam glazbenu školu i otkad znam za sebe, glazba je dio mog života.

• Zbog čega niste postali pjevačica?

- I gluma me oduvijek zanima. S vremenom sam uvidjela da te svoje dvije ljubavi, glumu i muziku, mogu spojiti. Pjevala sam u mnogim dramskim predstavama i nastupala u mjuziklima poput ‘Jalta, Jalta’ i ‘Nunsense’. Što se tiče CD-a ‘Moj mali svijet’, koji je početkom rujna izašao pod etiketom Aquarius Recordsa, oduvijek sam maštala da snimim baš takvo što.

Moja se mašta počela pretvarati u zbilju kada sam, glumeći Margaret u predstavi ‘Mačka na vrućem limenom krovu’ u HKD Teatru, upoznala Duška Rapoteca Utea koji je za tu predstavu skladao glazbu. Svidio mu se moj glas pa je predložio glazbenu suradnju. Od početnih dogovora do izlaska albuma prošle su dvije godine, ali mislim da se isplatilo. Svi smo zadovoljni time što smo napravili.

Uz Duška, tu su još Robert Pilepić i Ivo Popeskić. Ideja nam je bila da okupimo najbolje jazz glazbenike u Hrvatskoj i drago nam je što smo to uspjeli ostvariti.

Na albumu gostuju Henry Radanović, Ricardo Luque s kojim sam snimila duet, Marko Lazarić, Elvis Stanić, Boško Petrović, Saša Nestorović, Darko Juranović Charlie, Olja Dešić, Boris Popov, Ante Gelo, Branko Sterpin, Marina Majerle, Primož Flajšman...

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/surian2-010908.jpg

• Kako to da su ti doista vrsni glazbenici pristali gostovati na vašem prvom albumu?

- Svi se oni otprije znaju s Ivom Popeskićem koji me je preporučio. Neke od glazbenika upoznala sam preko kazališta, a meni je doista čast što su svi oni pristali biti moji gosti.

• Promociju albuma održali ste na Trsatskoj gradini. Kako ste zadovoljni prijemom publike?

- Prezadovoljna sam.

• Odakle zapravo potječe vaša ljubav prema jazzu?

- Volim svaku vrstu glazbe. Obožavam pjevati. Jazz sam puno slušala i poželjela sam napraviti album na kojemu ću predstaviti svoje viđenje toga glazbenog smjera. Skladbe koje se nalaze na CD-u ‘Moj mali svijet’ nisu tipični jazz, prije bih rekla da koketiraju s jazzom. Radi se o ambijentalnoj glazbi koja ima zajedničke točke s jazzom. Melodije su intimne, prepune osjećaja, baš onako po mojoj mjeri.

http://i218.photobucket.com/albums/cc8/Akord85/surian3-010908.jpg

• Što trenutačno radite u kazalištu?

- Trenutačno ne radim ništa. Angažirana sam na snimanju sapunice Ring Multimedije 'Sve će biti dobro' pa sam stalno na putu, na relaciji Rijeka - Zagreb. Ljudi iz kazališta izašli su mi ususret zbog angažmana u toj seriji.

• Je li to prva sapunica koju snimate?

- Da. Nešto sam sitno radila u ‘Villi Mariji’, ali može se reći da je ovo moje prvo iskustvo u sapunici.

• Koliko se snimanje televizijske sapunice razlikuje od rada u kazalištu?

- Kao nebo i zemlja. U kazalištu dva mjeseca radimo na jednom projektu i postoji kontakt s publikom. Kazalište je živo, ljudi koji te gledaju pune te emocijama, pa ih ti s pozornice također obasipaš emocijama. Rad na sapunici, s druge strane, zahtijeva strahovitu koncentraciju i memoriju. Sve se jako brzo odvija, a ti se moraš nekako snaći i odglumiti najbolje moguće. Snimanje sapunice je jako zanimljivo, ali to je potpuno drugačiji svijet od kazališta.

• Što igrate u sapunici?

- Glumim novinarku Milu Radić. Ona je jedan od glavnih likova i mnogo se radnje vrti oko nje.

• Je li Mila pozitivan ili negativan lik?

- Pozitivan. Sviđa mi se jer se odlikuje dobrotom koju će pokazati kroz seriju, o kojoj zasad ne smijem opširnije govoriti.

• Mnogo glumaca ima određen odmak prema snimanju sapunice. Pretpostavit ću da je vas tom projektu prvenstveno privukla dobra uloga, ali zanima me koliko je novac u toj priči bio važan jer je poznato da glumci najbolje zarađuju upravo snimajući sapunice.

- Novac je, naravno, odigrao svoju ulogu, ali nije mi to bio primarni motiv. Nema novca radi kojega bih prihvatila lošu ulogu. Taj odmak prema sapunicama ja nemam. Štoviše, volim isprobavati nove stvari jer su dio mog posla. Sve mi je to novi životni izazov, a ja se veselim svakom novom danu.

Izvor: Jutarnji list

Shadow_Weaver
05.09.2008., 18:45
Obzirom na moj angažman u Sve će biti dobro, glupo je da hvalim vlastiti proizvod. Volio bih samo da ljubitelji telenovela sjednu bez predrasuda pred naš rad i pogledaju ga. Ako im se ne svidi, daljinski je uvijek pri ruci. Nitko nikog ne sili da gleda. No opet, Shadow, mislim da ćeš biti ugodno iznenađen.

Glede Nine, ne mogu govoriti o točnim podacima u Srbiji, ali koliko mi je znano baš je Fox raskinuo suradnju s RTL-om zbog nedovoljne gledanosti (ne kažem "male", već "nedovoljne"). Odjek negativnog PR-a u Hrvatskoj, uz neke druge faktore, je napravio ostalo.

Nemoj se opterećivati glupostima :). Zašto bi neko imao predrasude prema telenovelama, koje nisu AVA-ine? Da je to tako, ne bih otvorio ovaj topic. Lepo je, da se na ovim prostorima nešto snima, šta nije sitcom!

Arby... zašto Ring Multimedia nema zvanični sajt? Barem ga ja nemogu naći? AVA je za svaku telenovelu izradila zvanični sajt... bilo bi lepo da i vi sledite taj primer. I još jedno pitanje... da li imate u planu da "Sve će biti dobro" prodate nekoj tv stanici u regionu :mig:? Ako ne... onda neka neko snima i ovde postavlja svaki dan :D.

A za "Ninu"... razlozi za njen prekid su sasvim druge prirode... barem mi je tako rečeno. Koliko je nemački RTL profesionalan i dobar, toliko je hrvatski RTL neprofesionalan i amaterski... ukidanje "Zabranjene ljubavi", pored dobre gledanosti, je dovoljan dokaz. Nemački RTL emituje tri sapunice (dve već preko dest godina) iz domaće produkcije bez prekida i bez letnje pauze!

@Shadow

ma da, mislio sam onda na Zaustavi vreme, pa sam unio zabunu. pricalo se nesto po beogradu oko navlacenja
oko kupovine zaustavi vreme. ali to su valjda obavezni likovi u pregovorima.

i da, slazem se s tobom da su sve telenovele iznad nasih uvjeta i da to produkcijski bez srama moze proci i izvan regije....

Zaista neznam šta je se pričalo po Beogradu :). Te priče "rekla-kazala"... mnogo toga je se "reklo" i "kazalo". Ja ću kao i svi drugi sačekti i gledati kada je budu emitovali.

Potpuno se slažem za naše telenovele... s obzirom na naše skromne uslove su jako dobre. Ipak smo mi male državice na tamo nekom Balkanu, a ne negde u SAD ili EU... pa da imamo sredstava da snimimo novu "Dinastiju", gde je u svaku epizodu uloženo oko 8 miliona Evra! I da... bez ikakvih problema bi bile uspešne u izvan bivše Jugoslavije... to je i "Jelena" dokazala, koja je prodata u oko petnaest država... a bivša Jugoslavija, barem koliko ja znam, nije imala oko petnaest država :).

...

Hvala za postavljanje :).

Dodo85
05.09.2008., 19:02
To za službenu stranicu i mene zanima :D Ova Leonora Surian po slikama baš izgleda OK :cerek: Nadam se da će i na ekranu ispast simpa :top: Al Goran Grgić i Barbara Nola su najjače karike... Damir 'Bogmama' Markovina je najslabija, no možda se iskupi. Njegovo gostovanje u BiP u ulozi prodavača krumpira (derao se 'krumpiraaaaaa' iz sveg plućnog krila cijelu epku :rofl:) je bilo simpatično :) Što se tiče RTL-a... Totalna neprofesionalnost. Baš sam čitao intervju s Lanom Gojak (Nina) i rekla je da je u jednom danu samo tako 200 ljudi ostalo bez posla bez ikakve najave... Hebeš državu koja takvo što dopušta, i to još strancima :kava:

Shadow_Weaver
05.09.2008., 23:08
To za službenu stranicu i mene zanima :D Ova Leonora Surian po slikama baš izgleda OK :cerek: Nadam se da će i na ekranu ispast simpa :top: Al Goran Grgić i Barbara Nola su najjače karike... Damir 'Bogmama' Markovina je najslabija, no možda se iskupi. Njegovo gostovanje u BiP u ulozi prodavača krumpira (derao se 'krumpiraaaaaa' iz sveg plućnog krila cijelu epku :rofl:) je bilo simpatično :) Što se tiče RTL-a... Totalna neprofesionalnost. Baš sam čitao intervju s Lanom Gojak (Nina) i rekla je da je u jednom danu samo tako 200 ljudi ostalo bez posla bez ikakve najave... Hebeš državu koja takvo što dopušta, i to još strancima :kava:

Meni je doktorka (Barbara Nola) za klase lepša, od Leonore Surian... barem po ovim promo fotkama! :)

Lana Gojak mi deluje kao jako fina devojka... gledao sam jedan intervju sa njom. Mislim da je ostala normalna i da nije inveštačena kao mnoge druge glumice.

Sumnjam da su za propadanje projekta "Nina" krivi "stranci", mnogo realnija mi je pomisao da su u pitanju bile prljave zakulisne radnje na domaćem terenu. Mogu samo da ponovim - nemački RTL, je mega-profesionalna televizija. Uzor mnogim televizijama u Evropi... oni tako ne bi postupili.

Dodo85
06.09.2008., 00:31
Lana Gojak mi deluje kao jako fina devojka... gledao sam jedan intervju sa njom. Mislim da je ostala normalna i da nije inveštačena kao mnoge druge glumice.
Zna ju kolega s faksa, čuju se svako toliko... Savjetovala mu je da ne gleda seriju, kao uopće nije smiješna :rofl:

Meni je doktorka (Barbara Nola) za klase lepša, od Leonore Surian... barem po ovim promo fotkama!A Barbara je komad... Samo je starija od Leonore... Nije da me smeta hehe

adrian'85
06.09.2008., 02:24
Jel se to meni čini ili ova Leonora malo pari na Brooke iz Bold & Beautiful :mig:

http://entertainment1.sympatico.msn.ca/NR/rdonlyres/B0CEEE9B-2C0B-43D4-B425-26B26EC56937/88139/KatherineKellyLangCBS3.jpg

Arby
06.09.2008., 11:32
Nemoj se opterećivati glupostima :). Zašto bi neko imao predrasude prema telenovelama, koje nisu AVA-ine? Da je to tako, ne bih otvorio ovaj topic. Lepo je, da se na ovim prostorima nešto snima, šta nije sitcom!

Arby... zašto Ring Multimedia nema zvanični sajt? Barem ga ja nemogu naći? AVA je za svaku telenovelu izradila zvanični sajt... bilo bi lepo da i vi sledite taj primer. I još jedno pitanje... da li imate u planu da "Sve će biti dobro" prodate nekoj tv stanici u regionu :mig:? Ako ne... onda neka neko snima i ovde postavlja svaki dan :D.

A za "Ninu"... razlozi za njen prekid su sasvim druge prirode... barem mi je tako rečeno. Koliko je nemački RTL profesionalan i dobar, toliko je hrvatski RTL neprofesionalan i amaterski... ukidanje "Zabranjene ljubavi", pored dobre gledanosti, je dovoljan dokaz. Nemački RTL emituje tri sapunice (dve već preko dest godina) iz domaće produkcije bez prekida i bez letnje pauze!Nisam službeni PR serije (već jedan od scenarista u timu kojeg odlično predvode Diana Pečkaj Vuković i Milijan Ivezić) i na Forumu ću se oglasiti jedino kad mi raspored obaveza dopusti, i isključivo s pozicije jednog od pisaca. Lojalnost platiši/poslodavcu je prva. :) Vidim da vas već ima dosta zainteresiranih, i punih pitanja, pa ću nastojati kad god mogu, i najbolje što mogu, odgovoriti na ista. Pri tom ću nastojati da to ipak preuzme službeni PR, i da se netko od kolega uključi.

Koliko mi je znano, sajt bi trebao vrlo brzo biti up. Zašto već nije -- dosta toga se radi paralelno, dovoljno je da netko malo zakaže i nastaje veći problem. U takvim okolnostima, naravno, prvo se odgodi ono što se odgoditi može -- izrada sajta.

Mogao bih dosta o RTL-u iz vremena Nine jer sam i tamo kratko bio scenarist, još kraće vrijeme i headwriter, nakon čega sam promptno dao otkaz. Da, puno toga nije štimalo, moji prijedlozi da se više inzistira na komičnom aspektu, te da se svijet mode malo više karikira su redom odbijani, a na mene navaljivan sve veći pritisak.Na projektu je bilo dosta jako talentiranih glumaca i režisera/asistenata režije, te par ljudi iz produkcije koji se izgarali da se to dobro napravi. Nažalost, nije manjkalo ni notornih gluposti, i ljudi koji su radili sve da bi rad na seriji bio nemoguć. Otišao sam puno prije samog kolapsa, pa iskreno ne znam što se sve odigralo.


Situacija iz Nine je dosad bila više pravilo, nego iznimka na domaćim TV. Pojavljuju se neke naznake da će se stvari popraviti.

Da se vratimo na Sve će biti dobro -- što vas zanima, pitajte, nastojat ću vam odgovoriti, ali unaprijed molim za strpljenje.

Što se daljnje prodaje tiče, zbog ugovora HRT-Ring, u prodaju se ne može ići bez blagoslova matične kuće. (točne detalje ugovora i vlasništva ne znam) Siguran sam da to imaju u planu, obzirom na uložena sredstva. Treba pričekati emitiranje i reakcije publike.

gola_jaja
06.09.2008., 13:00
Onda ćemo imat ekskluzivu.

Dodo85
06.09.2008., 13:41
Mene bi za početak zanimalo je li Barbara Nola pozitivan ili negativan lik u SĆBD :D

Dodo85
06.09.2008., 13:46
Jel se to meni čini ili ova Leonora malo pari na Brooke iz Bold & Beautiful :mig:

http://entertainment1.sympatico.msn.ca/NR/rdonlyres/B0CEEE9B-2C0B-43D4-B425-26B26EC56937/88139/KatherineKellyLangCBS3.jpgPa onako... Jedna je Brooke Logan Forrester Forrester Chambers Forrester Forrester Jones Forrester Forrester Forrester Marone :rofl:

Shadow_Weaver
06.09.2008., 18:56
Nisam službeni PR serije (već jedan od scenarista u timu kojeg odlično predvode Diana Pečkaj Vuković i Milijan Ivezić) i na Forumu ću se oglasiti jedino kad mi raspored obaveza dopusti, i isključivo s pozicije jednog od pisaca. Lojalnost platiši/poslodavcu je prva. :) Vidim da vas već ima dosta zainteresiranih, i punih pitanja, pa ću nastojati kad god mogu, i najbolje što mogu, odgovoriti na ista. Pri tom ću nastojati da to ipak preuzme službeni PR, i da se netko od kolega uključi.

Koliko mi je znano, sajt bi trebao vrlo brzo biti up. Zašto već nije -- dosta toga se radi paralelno, dovoljno je da netko malo zakaže i nastaje veći problem. U takvim okolnostima, naravno, prvo se odgodi ono što se odgoditi može -- izrada sajta.

Mogao bih dosta o RTL-u iz vremena Nine jer sam i tamo kratko bio scenarist, još kraće vrijeme i headwriter, nakon čega sam promptno dao otkaz. Da, puno toga nije štimalo, moji prijedlozi da se više inzistira na komičnom aspektu, te da se svijet mode malo više karikira su redom odbijani, a na mene navaljivan sve veći pritisak.Na projektu je bilo dosta jako talentiranih glumaca i režisera/asistenata režije, te par ljudi iz produkcije koji se izgarali da se to dobro napravi. Nažalost, nije manjkalo ni notornih gluposti, i ljudi koji su radili sve da bi rad na seriji bio nemoguć. Otišao sam puno prije samog kolapsa, pa iskreno ne znam što se sve odigralo.


Situacija iz Nine je dosad bila više pravilo, nego iznimka na domaćim TV. Pojavljuju se neke naznake da će se stvari popraviti.

Da se vratimo na Sve će biti dobro -- što vas zanima, pitajte, nastojat ću vam odgovoriti, ali unaprijed molim za strpljenje.

Što se daljnje prodaje tiče, zbog ugovora HRT-Ring, u prodaju se ne može ići bez blagoslova matične kuće. (točne detalje ugovora i vlasništva ne znam) Siguran sam da to imaju u planu, obzirom na uložena sredstva. Treba pričekati emitiranje i reakcije publike.

Hvala ti pre svega na opširnom odgovoru i što si našao vremena da nam se obratiš.

Sajt je trebao još pre mesec dana biti postavljen... kao što se to radi svuda u svetu - na vreme... nadam se da će, pre svega, imati slika... i naravno da se te slike mogu skidati :D. Za sada sam ja, otvaranjem ovog topica, bio bolji PR vašoj seriji od Ring Multimedije (i to i ako je uopšte neću moći gledati, kako izgleda :D)... koja je ama baš niti najmanje nije reklamirala.

To je i razlog, zašto AVA nije više zelela da sarđuje sa HTV-om... zato što više ne bi bila vlasnik svog proizvoda (po novim pravilima). Normalno bi Ring Multimedia mogla da proda seriju kome god želi, jer su oni producenti, ne HTV. Šta tu HTV ima da odlučuje, kada oni nisu producenti serije? Hm... nadam se da će ovu telenovelu prodati. Mada je prodaja upitna... od hrvatskih serija su prodate samo (koliko se ja sećam) AVA-ine serije i "Bitange i princeze". Kod "Ne daj se, Nina" je FOX bio suvlasnik licence.

Meni je drago da "Nina" nije bila smešnija... zar nemamo dovoljno sitcoma? "Nina" je pre svega telenovla. Od Tite pa na dalje nam serviraju samo sitcome. Valjda postoje i drugi televizijski žanrovi, koje valja snimiti :mig:.

Verujem ti na reč da ima puno prljavih zakulisnih radnji na našim tv stanicama... no, šta ćeš... takvi smo mi ljudi :ne zna:. Žao mi je samo tih ljudi, koji su... ni krivi, ni dužni... završili preko noći na ulici.

Reci mi... čije maslo je bio taj glupi naziv "Sve će biti dobro"? :lol: Zar nije bilo više kreativnosti, da se smisli neki prigodniji naziv umesto te ofucane fraze "Sve će biti dobro"?

PS.: Promo sa kravatom je dobar i sexy! :mig:

Zna ju kolega s faksa, čuju se svako toliko... Savjetovala mu je da ne gleda seriju, kao uopće nije smiješna :rofl:

A Barbara je komad... Samo je starija od Leonore... Nije da me smeta hehe

Lanu sam gledao u jednom intervjuu za Max TV... znaš ono, gde pričaju o modi i bla, bla, bla. Baš mi je bila simpatična.

Barbara Nola je prava venera za Leonoru Surian! :mig: Leonora mi je sasvim prosečna ženska... ko će biti glavni muški lik? Nije valjda Janko Popović-Volarić?

Arby
06.09.2008., 22:27
U jednom trenu RTL je donio odluku da ne bude telenovela, već dramska serija. Meni je to u budget limitu, cajtnotu za pisanje i snimanje - dakle i s postojećom scenografijom i ostalim djelovalo kao nemoguća misija pogotovo što je tad previše nalikovalo na Ugly Betty koja je paralelno planirana na HRT.

Barbara Nola - lik vrlo ambiciozne liječnice. Sorry, trenutno ne mogu više o razvojnom luku karaktera. Ako pažljivo iščitaš frazu "vrlo ambiciozna" neke stvari se same nameću.

Sve će biti dobro - ime je dao autor koncepta. S tim imenom je ostvarena pobjeda na natječaju HRT. Promjena nije niti razmatrana kao opcija iz dva navedena razloga.

Glavni muški lik - teško je reći jer nije minutaža dodijeljena na taj način da on konzumira najviše vremena, no mogli bi smo Milana Pleštinu nazvati tako. Iako, velim, malo je nezahvalno. I Goran Grgić ima veliku i interesantnu rolu.

Također obavijest za sve zainteresirane (imao sam 3 PM upita): nemam ovlasti davati vam privatne podatke i kontakte članova ekipe. Ako se potrudite, vjerojatno ćete i sami uspjeti, no ja to stvarno ne smijem. :(

Shadow_Weaver
06.09.2008., 23:53
U jednom trenu RTL je donio odluku da ne bude telenovela, već dramska serija. Meni je to u budget limitu, cajtnotu za pisanje i snimanje - dakle i s postojećom scenografijom i ostalim djelovalo kao nemoguća misija pogotovo što je tad previše nalikovalo na Ugly Betty koja je paralelno planirana na HRT.


Kako to misliš, "doneta je odluka da bude dramska serija, a ne telenovela"... kada je "Nina" kao takva sa svim karakteristikama telenovela... cliffhangeri, gluma, emitovana je dnevno u SRB, BiH i MK... scenografija je zaista bila jako skromna. No... trebali su barem snimiti još jedan večernji film, da zaokruže telenovelu... da ne ostane tako, hm... neznam ni kako bi to nazvao :). No... sada bi mogli opet po "filozofiji" - telenovela jeste dramska serija, specijalna vrsta dramske serija, kao i njena sestra sapunica :mig:.

Obična dramska serija, nema cliffhangere, razlikuje se glumom, kostimografijom, stajlingom, muzikom, stilom snimanja, dramaturgijom, emituje se samo jednom nedeljno (znam da je u HR emitovana samo jednom nedeljno, ali nemože se gotov proizvod prekrojiti u nešto što nije)... i po mnogo drugo čemu. No, RTL i FOX su verovatno podcenili ovaj projekat... i kada su videli šta znači snimati visokobudžetnu telenovelu na ovim prostorima, uz skupu licencu... su rešili da to brže, bolje okončaju.

U telenovelama obično ima glavni ljubavni par... pa valjda bi se trebalo znati koji je taj :D.

A neki forumaši bi u scenariste ili šta? :D

fanzabranjene
08.09.2008., 22:33
a kakav je spot serije? i kojom je tehnologijom snimana? meni su avine serije djelovale kao dokumentarci :)

Dodo85
10.09.2008., 15:08
SĆBD je na rasporedu 22.rujna, u klasičnom terminu 18.35, na HRT1 jupiiiiii :)

zepina
10.09.2008., 15:12
SĆBD je na rasporedu 22.rujna, u klasičnom terminu 18.35, na HRT1 jupiiiiii :)

Riga mi se od toga sranja,pretpostavljam da je sranje triba viti kako će izgledati ali mislim da neće biti bolja od Avine zbog toga jer sam neki dan pogledao u emisiji Hrvatska uživo prilog o sapunici i izgleda jadno nekako više za starkelje tipa luda kuča!

Dodo85
10.09.2008., 15:22
Riga mi se od toga sranja,pretpostavljam da je sranje triba viti kako će izgledati ali mislim da neće biti bolja od Avine zbog toga jer sam neki dan pogledao u emisiji Hrvatska uživo prilog o sapunici i izgleda jadno nekako više za starkelje tipa luda kuča!Ja ne kužim to svršavanje na AVA-u :ne zna: Bile su OK serije, pokatkad zabavne, nekad dosadne do bola, pune grešaka, što produkcijskih, što scenarističkih, što glumačkih... Mislim, sve u svemu neki prosjek... I mislim, sapunice :rolleyes: Ne znam, dok ne vidim actual nastavak na TV, ne mogu ništa reći, ali nije da imaju neku ogromnu produkciju za nadmašiti. AVA nije Globo, nije čak ni Televisa, jer koliko god Televisine telenovele bile zatucane, produkcijski su još uvijek ispred AVA-e ma što Majetić & co. sami sebe uvjeravali. Mislim, AVA se ne može mjeriti ni s njemačkim telenovelama, produkcijski... We shall see :D

zepina
10.09.2008., 15:27
Ja ne kužim to svršavanje na AVA-u :ne zna: Bile su OK serije, pokatkad zabavne, nekad dosadne do bola, pune grešaka, što produkcijskih, što scenarističkih, što glumačkih... Mislim, sve u svemu neki prosjek... I mislim, sapunice :rolleyes: Ne znam, dok ne vidim actual nastavak na TV, ne mogu ništa reći, ali nije da imaju neku ogromnu produkciju za nadmašiti. AVA nije Globo, nije čak ni Televisa, jer koliko god Televisine telenovele bile zatucane, produkcijski su još uvijek ispred AVA-e ma što Majetić & co. sami sebe uvjeravali. Mislim, AVA se ne može mjeriti ni s njemačkim telenovelama, produkcijski... We shall see :D

Ali valjda se AVA može nisiti sa Ring multimedijom!

Dodo85
10.09.2008., 16:13
Ali valjda se AVA može nisiti sa Ring multimedijom!Kako rekoh, vidjet ćemo :ne zna: Ako bude dobro, gledat ću, ako ne neću... I to je to :kava:

Shadow_Weaver
10.09.2008., 18:06
Ja ne kužim to svršavanje na AVA-u :ne zna: Bile su OK serije, pokatkad zabavne, nekad dosadne do bola, pune grešaka, što produkcijskih, što scenarističkih, što glumačkih... Mislim, sve u svemu neki prosjek... I mislim, sapunice :rolleyes: Ne znam, dok ne vidim actual nastavak na TV, ne mogu ništa reći, ali nije da imaju neku ogromnu produkciju za nadmašiti. AVA nije Globo, nije čak ni Televisa, jer koliko god Televisine telenovele bile zatucane, produkcijski su još uvijek ispred AVA-e ma što Majetić & co. sami sebe uvjeravali. Mislim, AVA se ne može mjeriti ni s njemačkim telenovelama, produkcijski... We shall see :D

Storilajn i sve ostalo po strani... ali šta se tiče produkcije su nemci na nivou... molim lepo :mig:. Jeste da su nemačke telenovele više nalik sapunicama... ali to je zato, jer nemci nikada nisu imali neku telenovela tradiciju, kao mi (na tv).

Joj ljudi... prepucavate se oko gluposti... koja će biti bolja ćemo videti... ja ću svakako pratiti AVA-inu, a za SĆBD ću se već nekako snaći :D.

Našao sam jedan YOUTUBE kanal, gde ima sve teasere http://www.youtube.com/user/zika7222 . Pa koga interesuje, neka pogleda. Meni se čine baš ekstra :mig:.

Za sve one, koji su malo pratili polemiku oko "Nine"... na PM sam dobio objašnjenje. Prvobitno je trebala biti telenovela... da bi se u 5 do 12 predomislili, da ipak snime dramsku seriju... nakon niz nesuglasica, promena storilajnera... su ipak ostali pri formatu telenovela. Koja je na kraju, uz neka neuverljiva objašnjenja ukinuta.

a kakav je spot serije? i kojom je tehnologijom snimana? meni su avine serije djelovale kao dokumentarci :)

AVA nije stavljala Avid-plug-in... zbog toga slika nekada deluje pre-plastično.

Dodo85
10.09.2008., 18:28
Storilajn i sve ostalo po strani... ali šta se tiče produkcije su nemci na nivou... molim lepo :mig:. Jeste da su nemačke telenovele više nalik sapunicama... ali to je zato, jer nemci nikada nisu imali neku telenovela tradiciju, kao mi (na tv).
Pa rekao sam da se AVA ne može mjeriti ni s njemačkim telenovelama, produkcijski :D Što znači, njemačke su produkcijski (daleko) bolje :p Talijani poludjeli za njemačkim telenovelama pa se kod njih trenutno emitiraju 3, pa vidjeh... Svaka čast produkciji, ali mogu li biti razvodnjeniji i banalniji :rofl: No to je druga priča... Hvala za kanal :mig:

Dodo85
12.09.2008., 15:37
Sve će biti dobro, telenovela

Epizoda: 1
Građevinski poduzetnik Matko Bebić (Goran Grgić) priprema se za prezentaciju projekta Metropolis koja će se graditi u naselju Brezovo. Njegova supruga, liječnica Nevenka Augustinčić Bebić (Bojana Gregorić Vejzović), žuri na posao u Bolnicu Zapad gdje je očekuje operacija. Njihova kći maturantica Sunčica (Zorana Rajić) odlazi u školu gdje sazna da je dobila novog razrednika, Dinka Matića (Duško Modrinić). Bebićev sin iz prvog braka Slaven Bebić (Filip Riđički) ima rođendan na godišnjicu smrti svoje majke koja je umrla na njegovom porodu. Dan je počeo loše za poznatu kolumnisticu u listu "Kronika" Milu Radić (Leonora Surian) koja se nalazi u bolnici nakon spontanog pobačaja. Samozatajan skitnica Zoran Fabris (Zoran Pleština) budi se u zapuštenoj sobi te odlazi posjetiti grob Marije Bebić. Ivana (Gorana Marin) i Marko (Siniša Popović) Šarić s dvojicom malodobnih sinova žive u siromašnom naselju Brezovo u oskudnim uvjetima. Napetost između njih produbljuju financijske teškoće koje su se povećale početkom nove školske godine. Mila Radić (Leonora Surian) deprimirana zbog spontanog pobačaja i propale ljubavne veze s urednikom "Kronike" Davorom Šestanom (Željko Šestić), odlazi na Savski most gdje susreće skitnicu Zorana Fabrisa (Milan Pleština) koji se također nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Uloge: Bojana Gregorić Vejzović (Nevenka Augustinčić Bebić), Goran Grgić (Matko Bebić), Milan Pleština (Zoran Fabris), Leonora Surian (Mila Radić), Janko Popović Volarić (Tomo Šimunić), Barbara Nola (Aleksandra Kirin), Duško Valentić (Josip Augustinčić), Kostadinka Velkovska (Katarina Augustinčić), Filip Ridjički (Slaven Bebić), Zorana Rajić (Sunčica Bebić), Duško Modrinić (Dinko Matić), Marinko Leš (Krešo Antić), Petra Maroja (Kristina Kovač), Željko Šestić (Davor Šestan), Alain Blažević (Robert Šmit), Barbara Prpić-Biffel (Tamara Ručević), Damir Markovina (Anton Kučera), Gorana Marin (Ivana Šarić), Siniša Popović (Marko Šarić), Božidar Orešković (Branko Macanović), Davor Svedružić (Brane Rizla), Andrea Horvat (tajnica Ljubica)

Koja depra :mikroval:

fanzabranjene
12.09.2008., 15:49
čini mi se zanimljivo ali... neznam vidjećemo

Dodo85
12.09.2008., 16:03
Trailer 1 (http://www.youtube.com/watch?v=6FTH5MgxMmA)

Trailer 2 (http://www.youtube.com/watch?v=Nu_4J_b42f8)

Me likes :D

Shadow_Weaver
12.09.2008., 17:52
Trailer 1 (http://www.youtube.com/watch?v=6FTH5MgxMmA)

Trailer 2 (http://www.youtube.com/watch?v=Nu_4J_b42f8)

Me likes :D

Oh... this seams to be very good... :five:!

Slika je dobra... izgleda da koriste Avid-plug-in, tako da ne deluje toliko plastična. Priznajem, da mi je ispočetka bila smešna pomisao, da oni žele da konkurišu sa AVA-om... ali izgleda da grešim :mig:. Svaki kliše iz dosadašnjih balkanskih telenovela je prisutan :top:. Pograbili su čak i one iz ukinute ZLJ, koji nisu angažovani sa strane AVA-e.

Dodo - snimaj i postavljaj :D!!!

Arby
12.09.2008., 18:16
Meni je zapravo smiješno čitati kako ljudi zamišljaju da se mi u Ringu gledamo kao neprijatelji preko plota s ljudima koji rade u AVI... Ne šljaka to tako. Dobiješ angažman, nastojiš odraditi najbolje što možeš, ne nervirati se oko stvari na koje nemaš utjecaja, i ne svaditi se s nikim previše jer ne znaš tko ti može biti naredni poslodavac. Čemu sam sebi praviti probleme?

Mi napravimo, ljudi pogledaju par prvih epizoda i odluče koju seriju prate, a koju ne.

Nadam se da sam uspio nekoga u Ringu nagovoriti da se priključi forumu, tako da ne morate čekati mene.

Dodo85
12.09.2008., 18:30
Meni je zapravo smiješno čitati kako ljudi zamišljaju da se mi u Ringu gledamo kao neprijatelji preko plota s ljudima koji rade u AVI... Ne šljaka to tako. Dobiješ angažman, nastojiš odraditi najbolje što možeš, ne nervirati se oko stvari na koje nemaš utjecaja, i ne svaditi se s nikim previše jer ne znaš tko ti može biti naredni poslodavac. Čemu sam sebi praviti probleme?

Mi napravimo, ljudi pogledaju par prvih epizoda i odluče koju seriju prate, a koju ne.Ma to mi fanovi sapuna malo napuhujemo :D Onako, zanimljivije je misliti da su Ring i AVA u zavadi :ziba: :rofl:

Nadam se da sam uspio nekoga u Ringu nagovoriti da se priključi forumu, tako da ne morate čekati mene. :klap:

Re-Invented
12.09.2008., 19:17
Mislim da će to biti traljavi proizvod u produkcijskom smislu anyway.
Sve je rađeno bez nekog velikog prepa, pogotovo jer Ring nema nekog iskustva s velikim projektima tipa telenovela. Scenarij je prosjecan, prica je OK, ali daleko slabija od Avine sapunice, nije toliko dinamicna. Produkcija napola spremna a i postoji opasnost da će se nađu na pola serije u produkcijskim problemima zbog slabe pripreme.
Cast je prosječan, moglo je bit i bolje. Bojana Gregorić - Hmmm ne ne ne i ne.
Ostali onako. Nije da branim AVU, ali priča i glumačka postava je daleko bolja i jača.

Shadow_Weaver
12.09.2008., 19:32
Mislim da će to biti traljavi proizvod u produkcijskom smislu anyway.
Sve je rađeno bez nekog velikog prepa, pogotovo jer Ring nema nekog iskustva s velikim projektima tipa telenovela. Scenarij je prosjecan, prica je OK, ali daleko slabija od Avine sapunice, nije toliko dinamicna. Produkcija napola spremna a i postoji opasnost da će se nađu na pola serije u produkcijskim problemima zbog slabe pripreme.
Cast je prosječan, moglo je bit i bolje. Bojana Gregorić - Hmmm ne ne ne i ne.
Ostali onako. Nije da branim AVU, ali priča i glumačka postava je daleko bolja i jača.

Sve potpisujem imenom i prezimenom! :klap::D

Dodo85
12.09.2008., 19:38
Onda oboje spavate u produkciji sapunice pa znate kako tamo stvari stoje kad potpisujete :lol: A šta ja znam, uvijek može gore, al ako bude gore od Ville Marije :eek: Oh, well... Iako, slažem se da je priča ''Zakona ljubavi'' jača, određenija, meni osobno :D No, čekam da vidim :kava:

Arby
12.09.2008., 19:48
Mislim da će to biti traljavi proizvod u produkcijskom smislu anyway.
Sve je rađeno bez nekog velikog prepa, pogotovo jer Ring nema nekog iskustva s velikim projektima tipa telenovela. Scenarij je prosjecan, prica je OK, ali daleko slabija od Avine sapunice, nije toliko dinamicna. Produkcija napola spremna a i postoji opasnost da će se nađu na pola serije u produkcijskim problemima zbog slabe pripreme.
Cast je prosječan, moglo je bit i bolje. Bojana Gregorić - Hmmm ne ne ne i ne.
Ostali onako. Nije da branim AVU, ali priča i glumačka postava je daleko bolja i jača.

Oprosti, ali kako znaš kakav je točno scenarij ako još nisi vidio ni jednu epizodu? Kostur priče je onaj koji je pobijedio na Tenderi HTV. Što se produkcije tiče, u to ne bih ulazio. Imam svoje razloge. Svatko radi po svojoj savjesti. Ja moj dio (dijalogist) u mojim epizodama odradim najbolje što mogu. Međutim, ako živiš u uvjerenju da je kod Ave sve naštimano kao po špagi, e, tu si u zabludi.

Nije da braniš Avu, a ja neću braniti Ring, nego samo kažem -- ako volite gledati sapunice, pogledajte i ovu. Nije problem promijeniti kanal. Zašto već sudiš o dinamici priče??? Ako si insajder koji je pogledao sve snimljeno u Ringu i kod Ave, onda OK, ali to i reci. Ako ne, please pričekaj da ljudi sami pogledaju i odvagnu.

Pokopati proizvod prije nego vidi svjetlo dana, nije u redu napraviti. Ja to ni Avi, ni bilo kome drugome ne radim. Nakon što odgledaš nešto epizoda, imaš pravo reći i da je totalno negledljivo sranje, ne zamjeram. Javni posao trpi i kritiku, pa čak i anonimnu.

Re-Invented
12.09.2008., 20:07
Oprosti, ali kako znaš kakav je točno scenarij ako još nisi vidio ni jednu epizodu? Kostur priče je onaj koji je pobijedio na Tenderi HTV. Što se produkcije tiče, u to ne bih ulazio. Imam svoje razloge. Svatko radi po svojoj savjesti. Ja moj dio (dijalogist) u mojim epizodama odradim najbolje što mogu. Međutim, ako živiš u uvjerenju da je kod Ave sve naštimano kao po špagi, e, tu si u zabludi.


Nije da braniš Avu, a ja neću braniti Ring, nego samo kažem -- ako volite gledati sapunice, pogledajte i ovu. Nije problem promijeniti kanal. Zašto već sudiš o dinamici priče??? Ako si insajder koji je pogledao sve snimljeno u Ringu i kod Ave, onda OK, ali to i reci. Ako ne, please pričekaj da ljudi sami pogledaju i odvagnu.

Pokopati proizvod prije nego vidi svjetlo dana, nije u redu napraviti. Ja to ni Avi, ni bilo kome drugome ne radim. Nakon što odgledaš nešto epizoda, imaš pravo reći i da je totalno negledljivo sranje, ne zamjeram. Javni posao trpi i kritiku, pa čak i anonimnu.

A tko ti kaze da nisam vidio scenarij? Samo sudim prema PROCITANOM, produkciji kao takvoj, i castu i nista vise. Naravno da je to samo moje misljenje i ne motra to utjecati na misljenja ostalih gledatelja.
Nikako ne zelim pokopati taj proizvod. Sto se mene tice, samo naprijed i sretno. Ponavljam, to je samo moje misljenje. Govorim samo o stvarima koje sam vidio na svoje oci, u oba slucaja.
Sve u svemu, all the best.

Shadow_Weaver
12.09.2008., 20:11
Onda oboje spavate u produkciji sapunice pa znate kako tamo stvari stoje kad potpisujete :lol: A šta ja znam, uvijek može gore, al ako bude gore od Ville Marije :eek: Oh, well... Iako, slažem se da je priča ''Zakona ljubavi'' jača, određenija, meni osobno :D No, čekam da vidim :kava:

"Villa Maria" je bila prva hrvatska telenovela... a greške su mahom bile greške režije - a režiju je vodila meksikanka. Ovo je sada AVA-ina šesta telenovela... valjda će biti dobra. Videćemo :mig:.

Oprosti, ali kako znaš kakav je točno scenarij ako još nisi vidio ni jednu epizodu? Kostur priče je onaj koji je pobijedio na Tenderi HTV. Što se produkcije tiče, u to ne bih ulazio. Imam svoje razloge. Svatko radi po svojoj savjesti. Ja moj dio (dijalogist) u mojim epizodama odradim najbolje što mogu. Međutim, ako živiš u uvjerenju da je kod Ave sve naštimano kao po špagi, e, tu si u zabludi.

Nije da braniš Avu, a ja neću braniti Ring, nego samo kažem -- ako volite gledati sapunice, pogledajte i ovu. Nije problem promijeniti kanal. Zašto već sudiš o dinamici priče??? Ako si insajder koji je pogledao sve snimljeno u Ringu i kod Ave, onda OK, ali to i reci. Ako ne, please pričekaj da ljudi sami pogledaju i odvagnu.

Pokopati proizvod prije nego vidi svjetlo dana, nije u redu napraviti. Ja to ni Avi, ni bilo kome drugome ne radim. Nakon što odgledaš nešto epizoda, imaš pravo reći i da je totalno negledljivo sranje, ne zamjeram. Javni posao trpi i kritiku, pa čak i anonimnu.

Arby... lepo je ako neko stoji iza svog projekta... ali moraš dozvoliti i protivmišljenje! Od tebe čoveče nesme niko ni da zucne nešto protiv Ring Multimedije :no:. Svojim hvalispevkama sam doprinosiš pokopu svoje telenovele koju uporno nazivaš sapunicom. Evo, meni lično se sve više gadi. A da li će neko ovde javno reći da je insajder - to je samo njegova lična odluka, a ne tvoja :nono:!

Iz vašeg tima su se već na samom početku ovde prijavljivali neki likovi (romanov...), da javno otpevaju neku hvalispevku u čast projekta Everything is going to be alright. To je toliko jadno... :flop:. Pustite publiku samu da odluči šta će gledati! Kažeš "...please pričekaj da ljudi sami pogledaju i odvagnu"... braneći se od loših prognoza, a sam hvališ Everything is going to be alright, na sva usta. Moraš se navići, da će biti i loših kritika - ljudi imaju pravo da pokopaju tu telenovelu (čak i) unapred ako žele! To se zove sloboda govora.

Meni lično se dopadaju inserti, koje sam video - to sam i napisao.

Arby
12.09.2008., 20:14
"Svojim hvalispevkama sam doprinosiš pokopu svoje telenovele"

U pravu si, telenovela je. Moja? Kako je moja? Ja sam jedan od puno ljudi koji radi na njoj. Nije samim tim baš moja. Navedi jedan hvalospjev s moje strane. Kad sam to napravio?

Dodo85
12.09.2008., 20:29
Arby... lepo je ako neko stoji iza svog projekta... ali moraš dozvoliti i protivmišljenje! Od tebe čoveče nesme niko ni da zucne nešto protiv Ring Multimedije :no:. Svojim hvalispevkama sam doprinosiš pokopu svoje telenovele koju uporno nazivaš sapunicom. Evo, meni lično se sve više gadi. A da li će neko ovde javno reći da je insajder - to je samo njegova lična odluka, a ne tvoja :nono:!

Iz vašeg tima su se već na samom početku ovde prijavljivali neki likovi (romanov...), da javno otpevaju neku hvalispevku u čast projekta Everything is going to be alright. To je toliko jadno... :flop:. Pustite publiku samu da odluči šta će gledati! Kažeš "...please pričekaj da ljudi sami pogledaju i odvagnu"... braneći se od loših prognoza, a sam hvališ Everything is going to be alright, na sva usta. Moraš se navići, da će biti i loših kritika - ljudi imaju pravo da pokopaju tu telenovelu (čak i) unapred ako žele! To se zove sloboda govora.

Meni lično se dopadaju inserti, koje sam video - to sam i napisao.A i ti isto :rofl: Čovjek napiše apsolutno pomirljiv post, kao odgovor na post u kojem čovjek na dosta oštar način popljuje još neviđenu seriju :lol: Koji hvalospjevi? :ne zna: Ja ih se ne sjećam :ne zna: No dobro, mislim da je Arby bio dosta objektivan, pogotovo kao zaposlenik serije... Čak je bio objektivan u tzv. srazu AVA vs. Ring Multimedia... Rekao da se seriju treba ocijeniti nakon par odgledanih epki, mislim šta je još trebao, reći da je AVA bolja od Ring Multimedije? :rofl: Osim toga, Shadowe, da kojim slučajem TI radiš na nekoj telenoveli, ne želim ni zamisliti kakvi bi to bili hvalospjevi :rofl:

Shadow_Weaver
12.09.2008., 20:45
"Svojim hvalispevkama sam doprinosiš pokopu svoje telenovele"

U pravu si, telenovela je. Moja? Kako je moja? Ja sam jedan od puno ljudi koji radi na njoj. Nije samim tim baš moja. Navedi jedan hvalospjev s moje strane. Kad sam to napravio?

Arby, nemoj sada praviti problem, gde ga uopšte nema. Vaša je, tvoja je... nećemo sada ovde cepidlačiti. Neda mi se prepucavati bezveze... .

A i ti isto :rofl: Čovjek napiše apsolutno pomirljiv post, kao odgovor na post u kojem čovjek na dosta oštar način popljuje još neviđenu seriju :lol: Koji hvalospjevi? :ne zna: Ja ih se ne sjećam :ne zna: No dobro, mislim da je Arby bio dosta objektivan, pogotovo kao zaposlenik serije... Čak je bio objektivan u tzv. srazu AVA vs. Ring Multimedia... Rekao da se seriju treba ocijeniti nakon par odgledanih epki, mislim šta je još trebao, reći da je AVA bolja od Ring Multimedije? :rofl: Osim toga, Shadowe, da kojim slučajem TI radiš na nekoj telenoveli, ne želim ni zamisliti kakvi bi to bili hvalospjevi :rofl:

Ej, ja prelažem da nas dvoje snimimo jednu telenovelu. Ti budi vođa jedne porodice, a ja druge :D. Već maločas, kada sam napisao post sam pomislio "Kada Dodo ovo pročita... ima odmah da se uključi u raspravu!" :lol:.

E, ako je to "pomirljiv post", onda svaka čast :D. Čekaj... ti nikada nisi ispljuvao neke telenovele, koje još nisu ni emitovane ;)? Kritika uopšte nije bila oštra, niti se to može nazvati pljuvanjem... Re-Invented je pristojnim rečnikom izrekao sumnje u kvalitet serije. Jeli to zabranjeno?

Iz Ringa su se razni likovi prijavljivali ovde i hvalili seriju... mislim, koji bedak čoveče.

Dodo85
12.09.2008., 22:25
Arby, nemoj sada praviti problem, gde ga uopšte nema. Vaša je, tvoja je... nećemo sada ovde cepidlačiti. Neda mi se prepucavati bezveze... .Ej, ja prelažem da nas dvoje snimimo jednu telenovelu. Ti budi vođa jedne porodice, a ja druge. Već maločas, kada sam napisao post sam pomislio "Kada Dodo ovo pročita... ima odmah da se uključi u raspravu!" :lol:.

E, ako je to "pomirljiv post", onda svaka čast. Čekaj... ti nikada nisi ispljuvao neke telenovele, koje još nisu ni emitovane? Kritika uopšte nije bila oštra, niti se to može nazvati pljuvanjem... Re-Invented je pristojnim rečnikom izrekao sumnje u kvalitet serije. Jeli to zabranjeno?

Iz Ringa su se razni likovi prijavljivali ovde i hvalili seriju... mislim, koji bedak čoveče.
Ideje postoje, ali na žalost ne ljubujem s Majetićem, a još manje Huljićem :(:(:( Što se tiče pljuvanja, možda :lol: But, people grow up :eek: Mislim, imam 23 godine, još prije 2-3 sam bio klinac, a ranije da ne pričam... Uvijek kad čitam svoje prve postove na forum.hrt.hr, dođe mi da propadnem u zemlju :rofl: Ma radi šta hoćeš, imamo insajdera, a ti skači po njemu :rofl:

Shadow_Weaver
12.09.2008., 22:47
Ma radi šta hoćeš, imamo insajdera, a ti skači po njemu :rofl:

Žašto bih ja skakao ovde po nekome? Rekao sam da svako ima pravo da kaže šta želi o seriji (dok ne vređa druge).

Za tvoju informaciju... imamo mi više insajdera ovde :mig:. Ti sada čitaj između redova.

Valjda je jasno da smo mi svi ovde, jer volimo sapunice i telenovele! Nadam se, da će Zakon ljubavi, Zaustavi vreme i Sve će biti dobro biti podjednako super :mig:.

Bobi93
13.09.2008., 18:31
"Sve ce biti dobro" uskoro na A1 Televiziji, Makedonija. Vec idu one teasere, vidim da su bas brzo otkupili :d. Valjda ce idi u termin u 17.45 priije Zabranjena Ljubav u 18.30.

Shadow_Weaver
13.09.2008., 18:48
"Sve ce biti dobro" uskoro na A1 Televiziji, Makedonija. Vec idu one teasere, vidim da su bas brzo otkupili :d. Valjda ce idi u termin u 17.45 priije Zabranjena Ljubav u 18.30.

Grrr... ja sam ljubomoran :mig:. Zašto još nijedna srpska tv kuća nije kupila prava za emitovanje? Ako ovo neko iz Ring Multimedije čita... ja bih želeo da kupi Pink :D. Pa da uveče prvo ide SĆBD, a odmah nakon nje ZNLJ... to bi bilo dobro :mig:!

Dodo85
13.09.2008., 19:21
"Sve ce biti dobro" uskoro na A1 Televiziji, Makedonija. Vec idu one teasere, vidim da su bas brzo otkupili :d. Valjda ce idi u termin u 17.45 priije Zabranjena Ljubav u 18.30.Stvarno ne kužim kad će prije stići dobiti epke i onda ih prevesti, baš me zanima kako to ide, koliko se snimi na dan itd :D Uglavnom :top:

Bobi93
13.09.2008., 19:30
Stvarno ne kužim kad će prije stići dobiti epke i onda ih prevesti, baš me zanima kako to ide, koliko se snimi na dan itd :D Uglavnom :top:

I ja nemam pojmu, valjda su im epizode vec otkupljene, i sada su u fazu za prijevodivanje. A za pocetak prikazivanje sigurno ce biti 5/6 epizoda kasnije od HRT. Nema sansi da pocne zajedno s prikazivanjem :mig:

Shadow_Weaver
19.09.2008., 04:55
IZDAJA, KRIVNJA I OSVETA
'Sve će biti dobro' - nova HTV-ova sapunica

Na HTV-u će se od 22. rujna početi emitirati nova hrvatska telenovela 'Sve će biti dobro'. Producentska kuća Ring Multimedija okupila je za ovu sapunicu neka od vodećih imena hrvatske glumačke scene

Telenovelom 'Sve će biti dobro' producentska kuća Ring Multimedija nameće se kao prva prava konkurencija Ava Produkciji, a neke od glavnih uloga igraju i nekadašnji Avini glumci. Od vodećih imena domaće glumačke scene pojavljuju se tako Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Duško Valentić i Milan Pleština. U telenoveli glumi i Damir Markovina, koji je slavu pred televizijskom publikom stekao u prvoj hrvatskoj sapunici 'Vila Maria' i koji se kroz 'Sve će biti dobro' ponovno vraća tom formatu, samo što će ovog puta tumačiti ulogu mladog specijalizanta kojeg daleko više zanimaju medicinske sestre nego pacijenti.

'Glumim simpatičnog lika, koji je samo na prvu loptu negativac, a ustvari je jako pozitivan. Nije on kriv što su ga loše odgojili.' - kroz smijeh komentira svoju ulogu Damir Markovina koji svoju odluku da ponovno zaigra u telenoveli objašnjava time da je prevagnula iznimno dobra glumačka ekipa, uigrani tim i redatelj Branko Ivanda kojemu je ovo već četvrto ostvarenje ovog tipa.

Pored toga kaže kako ne može usprediti sadašnji angažman s onim u prvoj hrvatskoj sapunici 'Vili Mariji'. 'Tada smo svi bili na početku i tek se razvijao domaći know-how u stvaranju sapunice. No ispalo je da je taj posao bio temelj za sve koji su kasnije krenuli u produkciju telenovela.' - izjavio je Markovina za tportal.

Radnja telenovele će se baviti sudbinama obitelji Fabris i Bebić te njihovim tajnama. Nizom nesretnih okolnosti i krivih poteza veliko prijateljstvo i poslovno partnerstvo Matka Bebića (Goran Grgić) i Zorana Fabrisa (Milan Pleština) grubo je prekinuto početkom devedesetih. Danas je Matko Bebić uspješan građevinski poduzetnik i sređen obiteljski čovjek, a Zoran Fabris je nakon prijateljeve izdaje godinama izgubljen i na rubu egzistencije.

Priča započinje u trenutku kada se saznaje da su životi glavnih likova, iako sasvim različiti i naizgled nepovezani, ustvari isprepleteni na više razina i da je došlo vrijeme razrješavanja događaja iz prošlosti. To dolazi u trenutku kad obje obitelji potresaju i unutrašnje trzavice i problemi.

Matka neizmjerno nervira 19-godišnji sin Slaven, koji želi postati roker. Slavenova godinu dana mlađa polusestra Sunčica razmažena je učenica četvrtog razreda klasične gimnazije kojoj otac pažnju nadomješta velikom količinom novca koji ona bez imalo grižnje savjesti besramno troši uživajući u čarima zagrebačkog noćnog života.

Zoran, nekoć uspješan arhitekt, nakon dugotrajne samoizolacije upoznaje novinarku Milu Radić (Leonora Surian) i uz njenu pomoć se vraća u život i posao. Odlučan je u namjeri da ispravi nepravdu iz prošlosti i osveti se Matku, čime započinje žestok poslovno-osobni okršaj pun gorčine i osvete. Svi uključeni u njihove živote postavljaju sebi pitanje hoće li sve biti dobro.

Podsjećamo da su se tijekom lipnja ove godine pojavile glasine da je snimanje serije prekinuto, ali je to bilo brzo opovrgnuto. Telenovela 'Sve će biti dobro' je pobijedila na javnom natječaju HTV-a, koji će emitirati 105 nastavaka. U svakom slučaju, ove sezone sapunica neće nedostajati na domaćim televizijama, dapače, sve će se cijediti iz malih ekrana.

Zoran Stajčić


Junaci HRT-ove domaće sapunice 'Sve će biti dobro'

Nova hrvatska telenovela 'Sve će biti dobro' počinje se prikazivati od 22. rujna na HTV-u. Upoznajte obitelj Bebić i Fabris te njihove mračne tajne. U sapunici producentske kuće Ring Multimedija ponovno su se zajedno našle i zvijezde serije Ponosa Ratkajevih Janko Popović Volarić i Bojana Gregorić.

No ovaj put jednu od glavnih uloga igra Bojana (dr. Nevenka Augustinčić), dok je Janka, koji je u svojim dosadašnjim angažmanima uvijek glumio dobrice, zapala sporedna uloga – problematičnog pomoćnika Nevenkina supruga Matka (Goran Grgić). A glavna radnja serije se ipak vrti oko Nevenika supruga, poduzetnika Matka Bebića i njegovog nekada dobrog prijatelja Zorana Fabrisa (Milan Pleština).

Naime nizom nesretnih okolnosti i krivih poteza, veliko prijateljstvo i poslovno partnerstvo Bebića i Fabrisa grubo je prekinuto početkom devedesetih. Danas je Bebić uspješni građevinski poduzetnik i sređen obiteljski čovjek, a Zoran Fabris je nakon prijateljeve izdaje godinama izgubljen i na rubu egzistencije. Iz depresije Fabrisa izvlači novinarka Mila Radić (Leonora Surian), a prvi cilj koji ima nakon povratka među 'žive' jest – osvetiti se Matku.

Damir Markovina glumi razmaženog specijalizanta Antona Kučeru kojeg više zanimaju medicinske sestre nego pacijenti. A unatoč poslovnom uspjehu i Bebić ima svoje probleme. Jedan od njih je svakako njegov 19-godišnji sin Slaven (Filip Riđički) koji želi postati roker. U seriji, među ostalim, glume i Barbara Nola, Duško Valentić, Damir Markovina, Petra Maroje... A hoće li zbilja sve biti dobro moći ćete provjeriti od 22. rujna na HTV-u kada se ova serija počinje prikazivati.

Izvor: Net.hr

romanov
19.09.2008., 09:19
A evo i špice:

http://www.youtube.com/watch?v=hsXW3NLbqSw

adrian'85
19.09.2008., 10:24
E ljudi, svaka čast, špica mi se dopada, samo mala kritika: čemu tako spora i dosadna uvodna pjesma? Puno bolje bi vam bilo da ste stavili neku bržu i dinamičnu pjesmu, koja ulazi odmah u uho i po kojoj će se serija pamtiti :mig:

Dodo85
19.09.2008., 16:43
E ljudi, svaka čast, špica mi se dopada, samo mala kritika: čemu tako spora i dosadna uvodna pjesma? Puno bolje bi vam bilo da ste stavili neku bržu i dinamičnu pjesmu, koja ulazi odmah u uho i po kojoj će se serija pamtiti :mig:Ma najbolje da su stavili neki žešći instrumental iz meksičke telenovele, a? Pjesma je malo uspavljujuća, ali ipak je to Arsen, poznat u svim zemljama ex-yu, manje više...

Shadow_Weaver
19.09.2008., 17:12
Špica mi se dopada. Pesma je lepa, fina "lagana"... što bi se reklo. Percussions i ženski hor su dobri.

eko5
19.09.2008., 17:49
U Srbiji "Sve ce biti dobro" na TVB92!!!

Shadow_Weaver
19.09.2008., 18:17
U Srbiji "Sve ce biti dobro" na TVB92!!!

To je nakon AVA-inih serija i "Bitangi i princeza" prvi put da su uspeli da prodaju seriju u SRB.

http://www.b92.net/tv/najava.php?id=531

Bobi93
19.09.2008., 18:37
Makedonska stranica serija na A1 Televizije, pocinje prije od Hrvatskoj, u ponedjeljak u 17.20.
http://www.a1.com.mk/emisii/serii/serija.asp?ID=2

Meni se spica svida, al pjesma mi je preruzna :eek::D

adrian'85
19.09.2008., 18:38
Ma najbolje da su stavili neki žešći instrumental iz meksičke telenovele, a? Pjesma je malo uspavljujuća, ali ipak je to Arsen, poznat u svim zemljama ex-yu, manje više...

Ma ne, pa nisam to rekao, nego nešto više na pop i da uđe u uho već na prvo slušanje. Makar mi se ne sviđaju instrumentali kao uvodne špice, od Zakon ljubavi mi je ovaj put odlična.

Shadow_Weaver
19.09.2008., 18:56
Makedonska stranica serija na A1 Televizije, pocinje prije od Hrvatskoj, u ponedjeljak u 17.20.
http://www.a1.com.mk/emisii/serii/serija.asp?ID=2

Meni se spica svida, al pjesma mi je preruzna :eek::D

A u Srbiji na TV B92 počinje još pre emitovanja na HTV i A1 - u 16:30 sati... tako da se nastavlja tradicija da hrvatske telenovele imaju premijeru na srpskoj televiziji :mig:. Koja ironija :D.

Dodo85
19.09.2008., 19:18
A u Srbiji na TV B92 počinje još pre emitovanja na HTV i A1 - u 16:30 sati... tako da se nastavlja tradicija da hrvatske telenovele imaju premijeru na srpskoj televiziji :mig:. Koja ironija :D.Da se srpske televizije trgaju kupiti hrvatske telenovele? :D :p

Shadow_Weaver
19.09.2008., 19:26
Da se srpske televizije trgaju kupiti hrvatske telenovele? :D :p

Iz jednog novinskog članka o fenomenu telenovela i sapunica.:

Dobra stvar koja je proizišla iz ovih saradnji jeste da smo ponovo otkrili da sa našim „susedima” ne delimo samo strast prema oružju, već i prema ljubavi, zavođenju i smehu.

:mig:

Dodo85
19.09.2008., 19:29
Iz jednog novinskog članka o fenomenu telenovela i sapunica.:

Dobra stvar koja je proizišla iz ovih saradnji jeste da smo ponovo otkrili da sa našim „susedima” ne delimo samo strast prema oružju, već i prema ljubavi, zavođenju i smehu.

:mig:Sam si pokušao podjebavati :p Jedino što zamjeran HRT-u što nije u suradnji s Ringom sročio neku web-stranicu :rolleyes: Onako, malo predstaviti seriju ne bi bilo loše :rolleyes:

Dodo85
19.09.2008., 19:34
To je nakon AVA-inih serija i "Bitangi i princeza" prvi put da su uspeli da prodaju seriju u SRB.

http://www.b92.net/tv/najava.php?id=531Potpuno isti sadržaj, samo su hrvatske verzije nekih riječi prepravljene u srpsku verziju :lol:I to je tako očito :lol:

Shadow_Weaver
19.09.2008., 19:51
Sam si pokušao podjebavati :p Jedino što zamjeran HRT-u što nije u suradnji s Ringom sročio neku web-stranicu :rolleyes: Onako, malo predstaviti seriju ne bi bilo loše :rolleyes:

Zašto bih te podjebavao? :confused:

Potpuno isti sadržaj, samo su hrvatske verzije nekih riječi prepravljene u srpsku verziju :lol:I to je tako očito :lol:

To je tekst, koji je Ring Multimedia dala svim televizijama. Ti si očekivao da će tekst biti na jekavskom i sa hrvatskim rečima za publiku u Srbiji? Bolje da ne produbljujemo tu temu, jer mislim da su hrvati po tom pitanju mnogo gori. Nova TV je čak promenila naziv humorističke serije "Vratiće se rode" u "Vratit će se rode" - to je pravi primitivizam. Ili da je grupa Trik FX za HRF morala svoju pesmu da prepeva na jekavski, jer organizatori nisu prihvatili ekavsku verziju.

Dodo85
19.09.2008., 20:10
Zašto bih te podjebavao? :confused:Nisi ME podjebavao, nego si bio ciničan s tom ironijom, pa sam ja odgovorio cinizmom, ne smijem? To je tvoje isključivo pravo? :p

To je tekst, koji je Ring Multimedia dala svim televizijama. Ti si očekivao da će tekst biti na jekavskom i sa hrvatskim rečima za publiku u Srbiji?Ne... Samo sam rekao da se vidi da je netko samo pregledao tekst i poispravljao grješke i grješkice :lol: Ne bih se čudio da je jednostavno koristio translator :rofl:Odnosno, rekao sam da mi je smiješno, ni da nisu trebali, ni da je pogrešno, ni da ne znam šta... Ili što...Bolje da ne produbljujemo tu temu, jer mislim da su hrvati po tom pitanju mnogo gori. Nova TV je čak promenila naziv humorističke serije "Vratiće se rode" u "Vratit će se rode" - to je pravi primitivizam.Al ja mislim da ih čak rvacki zakon, ako ne i sam ustav (kako je hrvatski jezik kojim se priča u RH po ustavu) obvezuje da 'prevedu' nazive koji nisu po standardnom rvackom jeziku... Ili da je grupa Trik FX za HRF morala svoju pesmu da prepeva na jekavski, jer organizatori nisu prihvatili ekavsku verziju.Pa valjda im je to bilo prihvatljivo kad su ipak nastupili, šta ti brineš tuđe brige :ne zna:

Shadow_Weaver
19.09.2008., 20:27
Nisi ME podjebavao, nego si bio ciničan s tom ironijom, pa sam ja odgovorio cinizmom, ne smijem? To je tvoje isključivo pravo? :p

Što se mene tiče, smeš šta god ti je volja. Nisam šerif... a to što ti u svakom mom postu vidiš "nacionalističku ironiju", "cinizam" ili da upotrebim tvoj izraz "podjebavanje"... je tvoj problem. To sam napisao jer sam se želeo šaliti. Da meni smetaju hrvati, ne bih ovde pisao sa vama.

Ne... Samo sam rekao da se vidi da je netko samo pregledao tekst i poispravljao grješke i grješkice :lol: Ne bih se čudio da je jednostavno koristio translator :rofl:Odnosno, rekao sam da mi je smiješno, ni da nisu trebali, ni da je pogrešno, ni da ne znam šta... Ili što...

I šta je tu sada smešno ili čudno? Serija treba da predstavi publici u Srbiji i najnormalnija stvar je, da će se službeni tekst za sajt prevesti na srpski naglasak. Važno je da B92 nije primitivna kao Nova TV... pa da seriju preimenuje u "Biće sve dobro".

Al ja mislim da ih čak rvacki zakon, ako ne i sam ustav (kako je hrvatski jezik kojim se priča u RH po ustavu) obvezuje da 'prevedu' nazive koji nisu po standardnom rvackom jeziku...

To je još veći primitivizam. "Ljubav u zaleđu" je na Pinku ostala "Ljubav u zaleđu"... ne "Ljubav u ofsajdu". Ali pustimo mi to... znam da ti neke stvari jednostavno ne želiš da razumeš... a i ne želim da drugi forumaši čitaju pet strana ovo razglabanje.

Pa valjda im je to bilo prihvatljivo kad su ipak nastupili, šta ti brineš tuđe brige :ne zna:

Brinem - baš kao i ti za tekst na B92. Nisam ja počeo o tome.

Znaš... ti retko kada imaš razumevanje za neke stvari. Evo jedan primer... kada je u "Villa Mariji" išla ona scena gde su huligani napali Doru i Svena u parku, si napisao da je to loša reklama za vašu predstonicu i da više nećeš gledati "Villa Mariju". Kada sam ja kritikovao neke druge stvari, koje su bile sasvim očigledne... nisi želeo to da prihvatiš i ako sam ti te stvari obrazložio.

Molim te da ostane na ovome... zarekao sam se još pre početka nove tv sezone, da se više neću prepucavati sa tobom. Pogotovo ne oko trivijalnih stvari.

zepina
19.09.2008., 20:44
Ova sapunica je za strace!!!

Dodo85
19.09.2008., 20:46
Šta se mene tiče, smeš šta god ti je volja. Nisam šerif... a to što ti u svakom mojih postova vidiš "nacionalističku ironiju" ili da upotrebim tvoj izraz "podjebavanje"... je tvoj problem. To sam napisao jer sam se želeo šaliti.Pa i ja :ne zna: Ti si napisao 'Kako ironično' u svezi emitiranja hrvatske telenovele premijerno na nekoj srpskoj televiziji. A ja sam pitao je li to ironično zato što srpske televizije hrle što prije kupiti hrvatku telenovelu? Potpuno ista vrsta cinične dosjetke, odnosno podjebavanja, odnosno zezanja :D

I šta je tu sada smešno ili čudno? Serija treba da predstavi publici u Srbiji i najnormalnija stvar je, da će se službeni tekst za sajt prevesti na srpski naglasak. Važno je da B92 nije primitivna kao Nova TV... pa da seriju preimenuje u "Biće sve dobro".Meni je smiješno jer su riječi poput 'poduzeće' samo preveli u 'preduzeće' i sl. A recimo, uopće nema dakanja. Pa ispada ko da je neki 'pametni' hrvat pokušao pisati srpski :rofl:

To je još veći primitivizam. "Ljubav u zaleđu" je na Pinku ostala "Ljubav u zaleđu"... ne "Ljubav u ofsajdu". Ali pustimo mi to... znam da ti neke stvari jednostavno ne želiš da razumeš... a i ne želim da drugi forumaši čitaju pet strana ovo razglabanje.OK, pisci Hrvatskog Državnog Ustava su primitivci :rolleyes:

Brinem - baš kao i ti za tekst na B92. Nisam ja počeo o tome.Mene taj tekst ne brine ni izdaleka :eek: Stavljen je link, ja sam pogledao o čemu se radi i komentirao... Smijem li?Pretty please? :(

Znaš... ti retko kada imaš razumevanje za neke stvari. A ti opet sve shvaćaš preozbiljno... Svašta sam ja govorio s 19 u dupetu :s A ti se opet svačega sjećaš, očito najviše gluposti izrečenih od strane mene :cerek:

Molim te da ostane na ovome... zarekao sam se još pre početka nove tv sezone, da se više neću prepucavati sa tobom. Pogotovo ne oko trivijalnih stvari.Za tebe ne znam, ali ja se ne prepucavam :ne zna: Raspravljam... Šteta što se ne sjećaš na što su sličila naša prepucavanja, umjesto mojih komentara na VM :rofl:

Shadow_Weaver
19.09.2008., 21:04
@Dodo85

O sećam se naših čuvenih prepucavanja! Svaka televizijskia sezona je počela jednim takvim prepucavanjem - sećaš li se prošle godine i licence za "Ne daj se, Nina". Vas desetoro je krenulo na mene - a bio sam u pravu. na RTL-ovom sajtu piše da je FOX televizija bila licencni partner.

A to za ustav i prepravljanje srbizma i kroatizma... da... za mene je to čist primitivizam. A ako je to još ustavom "propisano" - onda je to najveći primitivizam ikada viđen na ovim prostorima. Kao "neće ljudi razumeti"... ili "počeće da govore ekavski i koristiće srbizme/ jekavski i koristiće kroatizme".

U SRB je na TV Pink prikazano do sada četiri hrvatske telenovele sa ukupno 685 epizode, plus 52 epizode telenovele "Ne daj se, Nina" na FOX televiziji... - znači 737 dana hrvatske jekavice na TV Pink i FOX televizije (ne računajući tri reprize "Villa Marije" i reprize ostalih telenovela i krimi seriju "Urota", te sitcom "Bitange i princeze"... i naravno još stalna gostovanja hrvatskih muzičara, koji ne prepevavaju "pjesme" u "pesme" (a i ne treba - jedan jezik, samo drugi naglasak!) )... moji rođaci još svi govore ekavski, ponekada ubace "bre" i "more"... i koliko znam još nisu konvertovali u katoličanstvo. Znači - bezopasno i nije potrebno prepravljanje!

Ne razumem, zašto moraš da komentiraš tekst, ali hajde... neka bude... verovatno će biti kako si rekao... da je Ring Multimedia sama "prevela" sinopsis na srpski naglasak.

Dodo85
19.09.2008., 23:07
@Dodo85
A to za ustav i prepravljanje srbizma i kroatizma... da... za mene je to čist primitivizam. A ako je to još ustavom "propisano" - onda je to najveći primitivizam ikada viđen na ovim prostorima. Kao "neće ljudi razumeti"... ili "počeće da govore ekavski i koristiće srbizme/ jekavski i koristiće kroatizme".Žali se Saborskom odboru za ustav, sigurno postoji :rofl:

U SRB je na TV Pink prikazano do sada četiri hrvatske telenovele sa ukupno 685 epizode, plus 52 epizode telenovele "Ne daj se, Nina" na FOX televiziji... - znači 737 dana hrvatske jekavice na TV Pink i FOX televizije (ne računajući tri reprize "Villa Marije" i reprize ostalih telenovela i krimi seriju "Urota", te sitcom "Bitange i princeze"... i naravno još stalna gostovanja hrvatskih muzičara, koji ne prepevavaju "pjesme" u "pesme" (a i ne treba - jedan jezik, samo drugi naglasak!) )... moji rođaci još svi govore ekavski, ponekada ubace "bre" i "more"... i koliko znam još nisu konvertovali u katoličanstvo. Znači - bezopasno i nije potrebno prepravljanje!And the point of this is? :kava: Jesam ja rekao da podržavam to prepravljanje ili da je ekavica opasna za Hrvatsku i njene stanovnike? Ako da, gdje? :kava: Ja sam samo rekao razlog zbog kojeg je naziv serije 'Vratiće se rode' vjerojatno izmijenjen... Čini mi se da nije kriva Nova, ona poštuje zakon, kao... Zaboravljaš u koje se vrijeme pisao hrvatski Ustav, a i zakon :lol: U doba najvećeg nacionalnog ponosa i dike... Tuđmanovih :D

Shadow_Weaver
19.09.2008., 23:31
Žali se Saborskom odboru za ustav, sigurno postoji :rofl:

Ha, ha, ha :kava:.

And the point of this is? :kava: Jesam ja rekao da podržavam to prepravljanje ili da je ekavica opasna za Hrvatsku i njene stanovnike? Ako da, gdje? :kava: Ja sam samo rekao razlog zbog kojeg je naziv serije 'Vratiće se rode' vjerojatno izmijenjen... Čini mi se da nije kriva Nova, ona poštuje zakon, kao... Zaboravljaš u koje se vrijeme pisao hrvatski Ustav, a i zakon :lol: U doba najvećeg nacionalnog ponosa i dike... Tuđmanovih :D

Nisam znao da postoji takav propis.

Nisi ništa rekao... ali sam jednom, iz čiste radoznalosti čitao par poruka u topicu "Pink Hrvatska"... čega se sve neki likovi pribojavaju :rolleyes:. (Priča o tekstu na B92 me je pomalo podsetila na tu temu) Ako bi neko trebao voleti Pink, onda hrvati. Pink je bio prvi kanal u SRB, koji je počeo da ponovo emituje hrvatsku muziku i hrvatske serije. Pink izdaje skoro sve albume hrvatskih izvođača za srpsko, bosanskohercegovačko i crnogorsko tržište. A ono, šta hrvati osporavaju, a najviše konzumiraju - turbo-folk - se emituje svega 2-3 sata nedeljno.

Pre nekoliko nedelja je neko napisao, da će Nova TV verovatno takođe emitovati "Zaustavi vreme" - za tren oka je se pojavio neki nacionalista i napisao "Otkud ti to? Da bar ne, dajem ruku u vatru da ne bi bila dobra gledanost.". To je dobro... zar ne? Serija još nije ni počela, a on zna da neće biti dobra gledanost... zato što je srpska telenovela. A u istom dahu se raduje početku "Zakona ljubavi".

Eto vidiš zašto ne želim da se prepucavam sa tobom - što se na kraju uvek ispostavi da imamo sličan stav... a večito je problem u pokvarenom telefonu :D.

Dodo85
20.09.2008., 00:18
Pre nekoliko nedelja je neko napisao, da će Nova TV verovatno takođe emitovati "Zaustavi vreme" - za tren oka je se pojavio neki nacionalista i napisao "Otkud ti to? Da bar ne, dajem ruku u vatru da ne bi bila dobra gledanost.". To je dobro... zar ne? Serija još nije ni počela, a on zna da neće biti dobra gledanost... zato što je srpska telenovela. A u istom dahu se raduje početku "Zakona ljubavi".Hoćeš reći da takvih debosa nema na srpskim forumima, i da svi, baš svi, čak i SRS podržavaju 'ustaške' serije? :D

Eto vidiš zašto ne želim da se prepucavam sa tobom - što se na kraju uvek ispostavi da imamo sličan stav... a večito je problem u pokvarenom telefonu :D. [/QUOTE]Al zato napravimo dramu :s Ti pogotovo, odmah skačeš na svaku moju riječ :eek:

Shadow_Weaver
20.09.2008., 00:51
Hoćeš reći da takvih debosa nema na srpskim forumima, i da svi, baš svi, čak i SRS podržavaju 'ustaške' serije? :D

Takvih debila na ovim prostorima nažalost ima i za izvoz! :) Primitivci, kao oni iz SRS, za mene ne postoje.

Al zato napravimo dramu :s Ti pogotovo, odmah skačeš na svaku moju riječ :eek:

Pa nisi ni ti bolji :mig:. Ali kao što kaže ova telenovela - Sve će biti dobro!

fanzabranjene
20.09.2008., 00:55
jao vas dvoje jeste dosadni a opet vas pripit citam u 2 sata po noci! :D

Jay&AmberFan
20.09.2008., 11:45
Vidim da kreće u BiH i na NTV Hayatu...Koji je termin?

Shadow_Weaver
20.09.2008., 16:01
Vidim da kreće u BiH i na NTV Hayatu...Koji je termin?

U 16:45 sati. To ne ide direktno preko "TV Hayat", već preko "Mreža plus".

http://www.mrezaplus.ba/pregled_emisija.php?kategorija=25&emisija=695

Dies Irae
22.09.2008., 18:34
Neloše. U svakom slučaju bolje od nove AVA-ine sapunjare. Imaju puno jači cast, a to je već nešto. I muzika mi se više sviđa. Mislim da ću gledati ovu seriju.:top:

Guylian
22.09.2008., 18:45
Gledah! :D Evo utisci:


- ne znam zašto stalno stavljaju muziku! Baš stalno. Suviše je nametljivo.
- za sad mi je još malo čudno to što ima puno glumaca što su prije bili u Ratkićima (i to sve komunisti :lol: ) No nisam se mogla suzdržati kad se pojavi jedan i jedini, neponovljivi OTTO WIESER :s:D:s
- izuzetno loša gluma u trenucima kad bi se trebala pokazivati tuga i patnja - nitko ne tuguje kad umre primarijus, Mila se ponaša kao da uopće nije izgubila dijete ...
- Janko Popović Volarić izgleda puno bolje nego u Ratkićima :top:
- scena na groblju kad stari sa sinom razgovara kao Terminator :rofl: I još stavi one naočale :s
- Nevenka (Bojana Gregorić) na radnom mjestu u bolnici u štiklama i suknji - da, sigurno.
- Sunčica tijekom nastave normalno glasno razgovara sa frendicom i nitko ne primjećuje - da, sigurno. :rolleyes:
- kad smo već kod nje, njezin purgerski je, onak, čisto preglumljavanje.
- spomenuli su da u bolnicu dolazi netko iz Amerike - još da je samo pravi Amer pa da nauči hrvatski brzo kao Herr Muller :rofl:

Shadow_Weaver
22.09.2008., 19:14
Neloše. U svakom slučaju bolje od nove AVA-ine sapunjare. Imaju puno jači cast, a to je već nešto. I muzika mi se više sviđa. Mislim da ću gledati ovu seriju.:top:

Samo dva posta... ruži AVA-u, hvali Ring Multimedia... sumnjivo... a kako je moguće da su odgledane obe telenovele uporedno... i to pažljivo, da bi se išta moglo realno proceniti? :kava:

Ček', ček'... a gde su ranije glumili Bojana Gregorić Vejzović, Duško Valentić, Janko Popović Volarić, Davor Markovina, Gorana Marin, Siniša Popvić i Filip Riđički? Tačno - u AVA-inim telenovelama i sapunici "Zabranjena ljubav". Oh, zaboravih Petru Maroju - i ona je glumila u "Zabranjenoj ljubavi" i telenoveli "Ne daj se, Nina". Znači, argument "Stalno isti cast..." ne pali baš. :kava:

Za "Zakon ljubavi"... režiju vode isti kao i do sada... Ivandin sin i Majetić. Mislim da režija nije lošija nego kod ranijih telenovela. No... nisam gledao "Sve će biti dobro", tako da ne mogu da uporedim... sinopsis za prvu epizodu mi je delovao dobar. Gledao bih, da sam imao mogućnosti :).

Ali da će ZNLJ "popušiti"... to ne verujem. Do sada još nijedna AVA-ina telenovela nije "popušila". Pre mislim da će SĆBD "popušiti"... i to svejendo da li bila bolja od ZNLJ ili lošija. AVA ima svoje fanove i dobar PR, telenovela ima 80 epizoda više i počinje 20 minuta ranije (ljudi se udube u radnju i zaborave da će za 20 miunta početi SĆBD)... ja tipujem na ZNLJ ;).

No... nakon samo jedne odgledane epizode se još ništa ne može prognozirati. Živi bili pa videli! Od mene - Good luck to everyone :top:!

garfield01
22.09.2008., 20:42
koja luda serija...

cura se upucava profesoru :lol::lol::lol:

Halloween
22.09.2008., 21:47
meni je ovo bolje od Zakona ljubavi..ali vidjeti cemo

Shadow_Weaver
22.09.2008., 22:06
- ne znam zašto stalno stavljaju muziku! Baš stalno. Suviše je nametljivo.

Zato što je to jedna od glavnih karakteristika telenovele :mig:. Uporedi sa latino produkcijama... tamo je to isto tako :). Kod sapunice se to nešto manje naglašava, ali kod telenovele je to važan detalj!

Guylian
22.09.2008., 22:30
Zato što je to jedna od glavnih karakteristika telenovele :mig:. Uporedi sa latino produkcijama... tamo je to isto tako :). Kod sapunice se to nešto manje naglašava, ali kod telenovele je to važan detalj!

Zar nisi rekao da nisi gledao Sve će biti dobro?

Pretpostavljam da na ovom području ni u snu nisam obaviještena kao ti (bez sarkazma), ali vidjeh i ja u svom kratkom životu poneku epizodu telenovele i muzika mi sve do SĆBD nigdje nije smetala, dapače. U ovoj epizodi SĆBD muzika je bila doslovce u svakoj drugoj sceni, i to ne dok lik govori pa da ide lijepo u pozadini već kad lik šuti i radi štogod tako da je muzika ono što se daleko najviše primjećuje. Kužiš, telenovela bez spike.

Shadow_Weaver
22.09.2008., 23:05
Zar nisi rekao da nisi gledao Sve će biti dobro?

Pretpostavljam da na ovom području ni u snu nisam obaviještena kao ti (bez sarkazma), ali vidjeh i ja u svom kratkom životu poneku epizodu telenovele i muzika mi sve do SĆBD nigdje nije smetala, dapače. U ovoj epizodi SĆBD muzika je bila doslovce u svakoj drugoj sceni, i to ne dok lik govori pa da ide lijepo u pozadini već kad lik šuti i radi štogod tako da je muzika ono što se daleko najviše primjećuje. Kužiš, telenovela bez spike.

Nisam ni gledao. Kada si spomenula jako izraženu muziku, sam znao o čemu se radi... pa sam ti želeo objasniti.

Baš to što mi opisuješ je ta karakteristika... lik kao nešto radi a u pozadini se čuje muzika. Tako se želi dočarati šta lik oseća, misli... .

Ma daj :), ne bih ja sada rekao da znam bog zna šta, što ne bi znao i svako drugi, koji nešto prati :mig:.

vanessa929
23.09.2008., 18:23
serija je katastrofa

Dodo85
23.09.2008., 19:08
serija je katastrofaTroll :rolleyes:

:( Nitko nije baš oduševljen, nisam ni ja, al volim nove stvari, neviđene... U smislu: nova produkcijska kuća itd :D Kad se sjetim prvih epizoda VM, LJUZ i OLJ, pa čak i PR, iako je bila povijesna telenovela, gdje su prve epizode isto bile spore i tek nas uvodile u radnju, ovo je isto čisto OK za početak. Ima lošijih glumaca koji se tek uhodavaju, tipa tajnica od Gorana Grgića, al sve ostalo je manje više OK. Sviđa mi se lik Mile, Bojana Gregorić je napokon 'svoja', Barbara Nola zasad još nije ništa pokazala,, ali ima vremena, Damir Markovina me iznenadio... Sviđa mi se što ćemo gledati i teen priče, i tu mi glumi mala Bakulica iz 'Dobrih namjera', i baš je super :s U biti, taj dio u srednjoj je možda najbolji :cerek: A simpa mi je i što su ubacili i blago pomaknute elemente s ukletom bolnicom :lol: Onda obitelj iz Brezova, pa simpa mi je ženica, al muž, nadam se da će ona doći pameti i poslati ga da šeće... Najgluplji dio mi je ovo s beskućnikom kojeg Mila traži po gradu, pa pita ribiča dal ga zna, pa zaspi u autu, pa ju probude i ona udari baš njega :rolleyes: Filip Riđički je kao da su prepisali lik Matije iz ZLJ, i ovo s bandom... Imamo svoj 'Rebelde' :rofl: Al najbolje kad je deda došao bubnjati :s Malo se previše upotrebljavaju instrumentali, no OK, neka ih... Dat ću im šanse da zakotrljaju radnju, uvijek mogu prestat gledat... Al meni je zasad sve dobro... Mislim, ako sam odgledao prve epke svih AVA-inih i dao im šansu, ne znam zašto ne bi ovoj seriji, koja izgleda bolje od svih dosadašnjih AVA-inih, osim OLJ i ZaLJ :o

Aaron_Turner
23.09.2008., 19:19
Majko mila...
Koja je to rupetina od serije, ako ništa, a to je stvarno žalosno,
čini mi se da su glumci iz ove serije u drugima lošim serijama bili bolji.
A te serije su isto bile loše.
Jedva čekam da ekipa sa ovog šifriranog foruma (Nova TV špijuni) počne citirati ratingse...
Ah da...

fanzabranjene
23.09.2008., 23:30
meni se sviđa serija SĆBD, a i zakon ljubavi mi nije losa pogledam je 15ak minuta pa ako mi se da ustati ujutru pogledam :)

Shadow_Weaver
24.09.2008., 04:50
Evo... dođoh i ja do snimka prve epizode :mig:.

Ugodno sam iznenađen. Slika je odlična, scenografija je lepa, muzička podloga je baš potaman za telenovelu, storilajn je super, glumci su dobri, dijalozi deluju pirodno... priznajem da sam sumnjao u ovaj projekat i umeće Ring Multimedije na ovom polju, ali... .

Ovo što sam moga videti u prvoj epizodi je bilo ekstra :top:!

amazonka
24.09.2008., 12:22
ja imam samo jedno pitanje: tko je ona nekakva tajnica koju se nista ne razumije sto prica i zsto ona glumi?!!!!!!! :eek:

pivka
24.09.2008., 15:48
Gledah! :D Evo utisci:
Janko Popović Volarić izgleda puno bolje nego u Ratkićima :top:

- Nevenka (Bojana Gregorić) na radnom mjestu u bolnici u štiklama i suknji - da, sigurno.


janko zgleda i drži se kao da ima skoliazu u naj boljem slučaju.

a Nevenka ne smije po zakonu o radu biti u štiklama na poslu, mora nositi adekvatnu obuću (klompe,borosane i sl.)zbog mogućnosti od ozljeda. :rofl:

fanzabranjene
25.09.2008., 22:52
meni je serija bas super, nekako mi je neznam - ugodna za gledati, opusteni su glumci i sl. ne preglumljavaju. najludji mi je dedo, nevenkin ćaća :):):):)

a to za štikle.... naravno da ih ne smije nositi - u operacijskim salama i slično, u ostalim slučajevima zašto ne. dajte, odite u bolnicu i pogledajte glavne doktorice... ;)

Tourniquet_
26.09.2008., 09:59
meni je serija bas super, nekako mi je neznam - ugodna za gledati, opusteni su glumci i sl. ne preglumljavaju. najludji mi je dedo, nevenkin ćaća :):):):)Slažem se, i meni je serija dobra, onak za popunit vrijeme:D Okej mi je totalno, simpa likovi i to..

sedma od devet
26.09.2008., 11:26
ja imam samo jedno pitanje: tko je ona nekakva tajnica koju se nista ne razumije sto prica i zsto ona glumi?!!!!!!! :eek:

pa, moguce su tisuce razloga za to :kava:
1. mozda zeli uspjeti kao glumica u zivotu pa ostali cekaju da se nesto magicno desi s kvalitetom njene glume nakon 50-te epizode
2. mozda ima premalo poslova u okviru svog radnog mjesta pa treba zaraditi za placu i kao glumica
3. potreban joj je dodatni posao kako bi zaradila za put na Karibe
4. voli biti na televiziji? :ne zna:
5. mozda je netko smatrao da tajnica najbolje moze odglumiti tajnicu

fanzabranjene
27.09.2008., 14:10
sedma od devet. ta ti pod pet najbolja ahahahaha

jel jos iko ima osjecaj da je matkova zena marija zapravo ziva, ispocetka sam mislio da je to ona ivana što je muž mlati.

MOLOKAI
27.09.2008., 15:32
Everything's gonna be alright


koji patetican naslov serije :ne zna:

fanzabranjene
27.09.2008., 21:42
pa i nije lose, barem se ne zove obiteljska ljubav, ljubav je bol, patnja ljubavi, ljubav kao ljubav, ljubavi u godinama, građevinska ljubav, zabranjena ljubav, nedopuštena ljubav, kisela ljubav, pokvarena ljubav, ljubavne strasti, ljubavna oluja, ljubav, ljubiti ljubav, zaljubljen u ljubav, ljubavne priče, ljubaaaaaaaav....

Aaron_Turner
27.09.2008., 22:24
Ljubav na tašte, Ljubav s mesom, Ljubav s mlincima, Uraganska ljubav, Ova ljubav će da plati kredit za naš novi auto koji ne možemo platiti sa novcima i tako.

Genijalno!

underdog
27.09.2008., 23:31
jel jos iko ima osjecaj da je matkova zena marija zapravo ziva, ispocetka sam mislio da je to ona ivana što je muž mlati.

možda će je jednom tak premlatit da i ona završi na mirogoju, pa obje uskrsnu. kak je počelo s ukletom bolnicom, ne bih se čudio.

fanzabranjene
29.09.2008., 18:55
dobra mi je današnja epizoda... dobra je ona scena sa damirom markovim i strašilom

SkinYZ
30.09.2008., 18:44
Meni je danas okepizoda malo je usporena.. trrebalo bi to sve malo brze ic
inace, zasad mije ok, i nisam nasao neke gresk..
Kak je vama danasnja epizoda?

fanzabranjene
30.09.2008., 21:36
ok je dobra je.... ali katastrofa ako mila zavrsi s onim zoranom :) kako ga gleda

Toni I.
01.10.2008., 12:11
Ova mi je serija užas! :ne zna: :kava:

Luu
01.10.2008., 12:57
Moze mala pomoc :D

Kako se zove uvodna pjesma od arsena?

fanzabranjene
01.10.2008., 20:09
prijatelj/i

Dodo85
01.10.2008., 20:29
Ova mi je serija užas! :ne zna: :kava:Dobro :ne zna::kava:

Meni je serija super :lol: Jedino mi je bilo glupo kako Mila trči za nekim tamo beskućnikom, znam da ju je vodio novinarski instinkt, al come on, svaki nastavak je vikala, lupala, trčala ne bi li ga ulovila... Sve ostalo je manje-više OK. Ovi u bolnici znaju biti dosadni, ali i smiješni :D Al najviše volim priču Sunčice i profesora, ne znam zašto :D

SkinYZ
01.10.2008., 23:04
Dobro :ne zna::kava:


Al najviše volim priču Sunčice i profesora, ne znam zašto :D

Meni Suncica ima neke radnje bar, ovi sam nekaj bezveze briju, dok Mi Suncicina radnja se nekak i odvija...
Slatko.. :p

Re-Invented
02.10.2008., 02:51
Ja lijepo molim jednog od glavnih pisaca da mi u dvije rečenice objasni o čemu bi ova serija trebala biti? Čini mi se da ni gđa. Pečkaj Vuković kao ni gdin. Ivezić nemaju jasno određene smjernice priče.

Da li je ovo serija o lječnicima?
Da li je ovo serija o građevinarima?
Da li je ovo serija o novinarima?
Da li je ovo serija o adolescentima?
Da li je ovo serija o primitivnom hercegovcu za kojeg ne znamo hoće li ubit Boga u svojoj ženi, svaki čas ili je on jednostavno neki policajac na dopustu.
ili je ovo serija o suhim šljivama ili možda zloduhu koji opsjeda bolnicu?

Osim što sve te paralelne radnje nemaju apsolutno nikakvog smisla ni pojedinačno ni kao cjelina, nema nikakvih naznaka ka nekakvom interesantnom zapletu kao ni poveznicama među likovima. Izgleda kako su svi likovi sami za sebe i tako bauljaju uokolo bez ikakvog cilja intriga i zapleta. Od svih tih likova već ste odavno mogli napraviti svašta.

Jedini likovi koji imaju kakvu takvu priču su Sunčica i profesor.

Pretpostavljam da pisci ne rade po sistemu da imaju u glavi početak- sredinu i sam kraj priče, barem okvirno, jer sve ovo izgleda kao hrpa nedorađenih ideja na jednoj hrpi, a ni jedna odrađena kako treba.

Što se tiće same produkcije, također je loša. Loša rasvjeta, gluma kao po običaju traljava, loš izbor glumaca, čast izuzetcima, glazbena podloga vraća u osamdesete u vrijeme zlatnog doba TV Zagreb i onih jednosatnih TV drama. Vrlo staromodno.
Najveće iznenađenje u toj hrpi gluposti je već standardno dosadna Bojana Gregorić koja u ovom slučaju nije imala izbora nego jednostavno briljirati.
U ovih 8-9 epizoda svašta se već moglo izdogađati s likovima, a još se nije dogodilo apsolutno ništa, bar ne zanimljivo.
Fali priče, fali dinamike i interesantnih cliffhangera. Fali kreativnosti. Stvarno da se čovjek zapita: "Što će sve to biti dobro"?

Kokodakalica
02.10.2008., 08:50
Na žalost, re-invented, moram se složiti s tobom. Najveći problem ove sapunice je struktura - nije se krenulo od jedne snažne ljubavne priče oko koje bi onda kružili sporedni likovi i priče, a sve u svrhu podržavanja glavne priče. Tu imamo nekoliko jednako jakih priča (odnosno, ne znaš tko je glavni lik), a niti jedna priča pak nije dovoljno interesantna, niti emotivna, niti žanrovski jaka, niti ima u sebi išta što bi zadržalo pažnju gledatelja.

Sve skupa, dojam je mlačan i bezličan, spor i dosadan. Neki hiperrealizam koji nema dovoljno hrabrosti da barem bude socijalno angažiran ili kritičan. Nema krvi ama baš nigdje.

fanzabranjene
02.10.2008., 12:25
polako, sve će biti dobro.

Dodo85
02.10.2008., 15:07
Da li je ovo serija o lječnicima?
Da li je ovo serija o građevinarima?
Da li je ovo serija o novinarima?
Da li je ovo serija o adolescentima?
Da li je ovo serija o primitivnom hercegovcu za kojeg ne znamo hoće li ubit Boga u svojoj ženi, svaki čas ili je on jednostavno neki policajac na dopustu.
ili je ovo serija o suhim šljivama ili možda zloduhu koji opsjeda bolnicu?
Pa valjda o svemu tome zajedno... :ne zna: Jel mora biti samo o jednoj gore navedenoj stvari da bi ti iole shvatio radnju?

Re-Invented
02.10.2008., 19:23
Pa valjda o svemu tome zajedno... :ne zna: Jel mora biti samo o jednoj gore navedenoj stvari da bi ti iole shvatio radnju?

DA, MORA! To su neka scenaristička pravila. A od glavne okosnice radnje stvaraju se podzapleti. Dakle, Story A, Story B i Story C.
Jer kad natrpaš 7 različitih stvari i svih 7 obrađuješ kao podjednako glavne, jasno je da pisci apsolutno ne znaju o čemu bi pisali i na kraju se pogube u vlastitoj kaši. A kada niti jedna tema nije obrađena kako treba nastane kaos. Što se i vidi iz priloženog.

Predlažem ti da prvo profesionalno napišeš jedan scenarij, sa razradom priče, likova, da bude tehnički ispravan i to u nekoliko draftova...onda ću te zamoliti za komentar. Do tad slobodno laički gledaj seriju i uživaj u njoj, jer moj gore navedeni komentar proizlazi s profesionalnog stajališta, a ne gledatelja koji ubija 45 minuta.

Re-Invented
02.10.2008., 19:27
Na žalost, re-invented, moram se složiti s tobom. Najveći problem ove sapunice je struktura - nije se krenulo od jedne snažne ljubavne priče oko koje bi onda kružili sporedni likovi i priče, a sve u svrhu podržavanja glavne priče. Tu imamo nekoliko jednako jakih priča (odnosno, ne znaš tko je glavni lik), a niti jedna priča pak nije dovoljno interesantna, niti emotivna, niti žanrovski jaka, niti ima u sebi išta što bi zadržalo pažnju gledatelja.

Sve skupa, dojam je mlačan i bezličan, spor i dosadan. Neki hiperrealizam koji nema dovoljno hrabrosti da barem bude socijalno angažiran ili kritičan. Nema krvi ama baš nigdje.

Totalno se slažem, ako su već pucali na hiperrealizam, onda su mogli snimati ljude po cesti i napraviti pošten dokumentarac. Ovako, safta niotkud. Ali kužim pisce dijaloga jer s lošim materijalom i loše prelomljenim Beat sheetom, ništa bolje se i ne može izvući. Samo me zanima da li Dijana i Milijan imaju Future Planning meetinge s dijalogistima?

romanov
02.10.2008., 19:51
DA, MORA! To su neka scenaristička pravila. A od glavne okosnice radnje stvaraju se podzapleti. Dakle, Story A, Story B i Story C.
Jer kad natrpaš 7 različitih stvari i svih 7 obrađuješ kao podjednako glavne, jasno je da pisci apsolutno ne znaju o čemu bi pisali i na kraju se pogube u vlastitoj kaši. A kada niti jedna tema nije obrađena kako treba nastane kaos. Što se i vidi iz priloženog.

Predlažem ti da prvo profesionalno napišeš jedan scenarij, sa razradom priče, likova, da bude tehnički ispravan i to u nekoliko draftova...onda ću te zamoliti za komentar. Do tad slobodno laički gledaj seriju i uživaj u njoj, jer moj gore navedeni komentar proizlazi s profesionalnog stajališta, a ne gledatelja koji ubija 45 minuta.

A ti si, oprosti, neki pisac kojeg su odhebali ili kaj :p kad se tak pjeniš? Ili si ti zapravo AVA-in jumbo plakat u elektroničkom obliku?

Re-Invented
02.10.2008., 20:17
A ti si, oprosti, neki pisac kojeg su odhebali ili kaj :p kad se tak pjeniš? Ili si ti zapravo AVA-in jumbo plakat u elektroničkom obliku?


Pisac? -Vjerojatno. Definitivno ne odjeban. :-)
Ti slobodno piši, diši, radi, glumi i li gledaj tu seriju, ali činjenica je da je loša.
Možda će stvarno sve biti dobro iduće sezone s novom sapunicom. Ipak je ovo velik pomak od "Zauvijek nam daleko bili susjedi". Ja samo ukazujem na greške s kojima se ti naravno ne moraš složiti.

I uopće ne kužim zašto svi imaju taj kompleks od Ave? I jedino što ovoj seriji ide u prilog je izvrstan termin na nacionalnoj televiziji. Šteta ga je bolje ne iskoristit, jer lošu produkciju može spasit samo dobra priča, koje za sad nema.

Dodo85
02.10.2008., 23:04
DA, MORA!Ne moraš se derati :kava:
Jer kad natrpaš 7 različitih stvari i svih 7 obrađuješ kao podjednako glavne, jasno je da pisci apsolutno ne znaju o čemu bi pisali i na kraju se pogube u vlastitoj kaši. A kada niti jedna tema nije obrađena kako treba nastane kaos. Što se i vidi iz priloženog. Sav taj kaos me podsjeća na jednu seriju... Ma koju ono... :ne zna::confused: Ah, da, ''Zabranjenu ljubav'', R.I.P.

Predlažem ti da prvo profesionalno napišeš jedan scenarij, sa razradom priče, likova, da bude tehnički ispravan i to u nekoliko draftova...onda ću te zamoliti za komentar.Ja mislio da je ovo forum, gdje se slobodno može komentirati... :mama: Ok,vaša visosti :s Više se nikada neću drznuti komentirati nekoga ili nešto na forum.hr :s Yeah, right :rolleyes:
Do tad slobodno laički gledaj seriju i uživaj u njoj, jer moj gore navedeni komentar proizlazi s profesionalnog stajališta, a ne gledatelja koji ubija 45 minuta.A izdiktirala ti ga je teta Veljača kod koje sad radiš? :cerek: Prepisujući iz nekog priručnika ''Soaps for dummies''?:cerek:

Calm down i ne deri se na mene :rolleyes:

dr. van Nostrand
02.10.2008., 23:05
Papundek je najjači:s

Dodo85
02.10.2008., 23:11
I uopće ne kužim zašto svi imaju taj kompleks od Ave?Ja se tebi jednostavno ne mogu načuditi... :eek: Prvo si godinama ljude uvjeravao da je ZeLJe odlična serija i da samo što nije postala savršena... Kad si napokon skužio da taj brod tone i otišao raditi na drugu seriju, ZeLJe je postalo njesra, neviđena katastrofa i sve ono što sam ja par sezona što je trajala govorio, u suštini. I svo to vrijeme si pljuvao po SVIM AVA-inim serijama, od VM do PR... I sad odjednom AVA valja :eek::eek::eek: Gazdarica Februar čita? :D

fanzabranjene
02.10.2008., 23:17
papundek?

dr. van Nostrand
02.10.2008., 23:27
papundek?

šta nije jasno :ne zna:

Papundek je lik iz Velog mista kojeg je glumio Duško Valentić, a on ti u ovoj seriji glumi doktora u mirovini Josipa Augustinčića, Nevenkinog oca...
Ja Duška od milja zovem Papundek :zubo:

educiraj se :kava:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1ko_Valenti%C4%87

Re-Invented
02.10.2008., 23:29
Ne moraš se derati :kava:
Sav taj kaos me podsjeća na jednu seriju... Ma koju ono... :ne zna::confused: Ah, da, ''Zabranjenu ljubav'', R.I.P.
Ja mislio da je ovo forum, gdje se slobodno može komentirati... :mama: Ok,vaša visosti :s Više se nikada neću drznuti komentirati nekoga ili nešto na forum.hr :s Yeah, right :rolleyes:
A izdiktirala ti ga je teta Veljača kod koje sad radiš? :cerek: Prepisujući iz nekog priručnika ''Soaps for dummies''?:cerek:

Calm down i ne deri se na mene :rolleyes:

Zabranjenba ljubav? Hah..pa da..u pravu si bilo je momenata, ali znala se i struktura. Samo ti dragi moj komentiraj, ali argumentirano, ne cinicno jer taj I'm a fag bitch attitude je totalno out.
Pa ajmo sad svi po teti Veljači kod koje BTW; ne radim, ali moje iskustvo mi daje za pravo komentirati na profesionalnoj razini, a tebi 20-tak godina buljenja u Rette 4, ne daje za pravo napadati mene. Jer o tom biznisu znaš jedino upaliti crveni gumb na daljinskom. A tvoj užitak gledanja ove divote nitko ti i ne pokušava uskratiti, a niti si bio prozvan ni u jednom trenutku. I ko koga napada? Ja sam dao svoje konstruktivno mišljenje na koje imam pravo, a ne izdrkavati se koje kakvim kvazi znanjem kao ti. Ti samo komentiraj, al molim te, ne petljaj se tamo gdje te nitko nije zvao. A kada budeš dorastao situaciji, onda se počni bosti. Soaps for Dummies...HAH!
I da, DERAT ĆU SE jer s derištem jedino tako treba.

Dodo85
03.10.2008., 00:40
Zabranjenba ljubav? Hah..pa da..u pravu si bilo je momenata, ali znala se i struktura.Da, kad je završila :rofl:
20-tak godina buljenja u Rette 4, ne daje za pravo napadati mene. Ma o čemu ti? :rofl: Glavno da ti znaš šta sam ja navodno gledao :rolleyes: Jer o tom biznisu znaš jedino upaliti crveni gumb na daljinskom. A tvoj užitak gledanja ove divote nitko ti i ne pokušava uskratiti, a niti si bio prozvan ni u jednom trenutku. Al ja sam mislio da je ovo forum za gledatelje telenovela koji mogu komentirati serije koje gledaju, a ne za 'profesionalce' koji će gledateljima solit pamet o tome kako se serije snimaju :ne zna: I ko koga napada? Ja sam dao svoje konstruktivno mišljenje na koje imam pravo, a ne izdrkavati se koje kakvim kvazi znanjem kao ti. Ja sam te samo pitao je li ti potrebna radnja usredotočena na samo jedan na prošloj stranici spomenut segment radnje SĆBD da bi je shvatio... Možda je to bilo nisko, recimo to tako, al ja ne vidim da sam se negdje izdrkavao nekim kvazi znanjem, možda si to ti radio... Ja sam samo postavio pitanje. Napisao dvije rečenice. Gdje vidiš izdrkavanje kvazi znanjem u njima? Ako vidiš, svaka čast :s Ti samo komentiraj, al molim te, ne petljaj se tamo gdje te nitko nije zvao. A kada budeš dorastao situaciji, onda se počni bosti.Ti ćeš mi reći kad ću ja nešto reći ili ne :lol:
I da, DERAT ĆU SE jer s derištem jedino tako treba.Deri se doma na svoje :rolleyes:

Re-Invented
03.10.2008., 00:53
Ne moraš se derati :kava:
Sav taj kaos me podsjeća na jednu seriju... Ma koju ono... :ne zna::confused: Ah, da, ''Zabranjenu ljubav'', R.I.P.
Ja mislio da je ovo forum, gdje se slobodno može komentirati... :mama: Ok,vaša visosti :s Više se nikada neću drznuti komentirati nekoga ili nešto na forum.hr :s Yeah, right :rolleyes:
A izdiktirala ti ga je teta Veljača kod koje sad radiš? :cerek: Prepisujući iz nekog priručnika ''Soaps for dummies''?:cerek:

Calm down i ne deri se na mene :rolleyes:

Klinac?
- IGNORE!

maestral
03.10.2008., 06:49
Totalno se slažem, ako su već pucali na hiperrealizam, onda su mogli snimati ljude po cesti i napraviti pošten dokumentarac. Ovako, safta niotkud. Ali kužim pisce dijaloga jer s lošim materijalom i loše prelomljenim Beat sheetom, ništa bolje se i ne može izvući. Samo me zanima da li Dijana i Milijan imaju Future Planning meetinge s dijalogistima?

Možda bi ti pisac HTIO biti, ali sigurno nisi. Jer mi pisci, kad imamo primjedbe na rad kolega, onda im to kažemo osobno (mi aktivni se naime svi uglavnom poznajemo) a ne pišemo pamflete po forumu. Jadno.
"Scenaristička pravila" su ti ful of šit!:bonk::bonk::bonk:
Serija je odlična.

fanzabranjene
03.10.2008., 15:11
sta se odmah foliras samo sam pitao ko je papundek. i da, deda mi je najbolji. kralj je

Arby
03.10.2008., 16:36
Malo forum gubi smisao ako se nađe četa insajdera pa se međusobno prepucavamo. Tako možemo na atfreeforum otvoriti svoju (zatvorenu) grupu, i lajati do mile volje.

Otporan sam na kritiku. Pisao sam dosta i za TV, i radio, a evo, nešto i za teatar. Varijanta da ću napisati nešto što se SVIMA sviđa me davno prestala držati. Netko poljuje, netko nahvali, life goes on. Na početku sam samo inzistirao da se seriji da šansa. To sam dobio, hvala. Dalje, ako ćete pratiti, super, drago mi je, uživajte(!), a ako nećete, a bože moj, što ja tu mogu :ne zna: Ima kanala.

Zašto se dvojac koji vodi priču odlučio na ovakvu strukturu, a nije krenuo iz jedne obitelji/situacije, pa onda granao -- jednostavno nije. Ne znam što drugo reći.

Pitanje je njihove odluke i procjene što je bolje. Oboje imaju iskustva, slušali su svoje instinkte. Projekt je trebalo što hitnije početi pisati radi rokova, i u tom cajtnotu su napravili najbolje što su mogli, kao i svi koji su uključeni tu. Nije ni ovakav način storytellinga baš tako neuobičajen.

Još jednom, ako netko očekuje da ću ja sad krenuti u flame wars s nekim tko ne misli kao ja, ili je pak AVA-in "igrač" - ne pada mi na pamet. U AVI trenutno radi jedan tonac, i još par njih u tehnici s kojima sam i privatno dobar. Neću pljuvati po nečijem radu. Mi napravimo, TV mjeri rejtinge, tko napravi bolje, ide dalje. Jako jednostavno.

FireWalkWithMe
08.10.2008., 08:40
Pa valjda o svemu tome zajedno... :ne zna: Jel mora biti samo o jednoj gore navedenoj stvari da bi ti iole shvatio radnju?

Zar hrvatske serije imaju radnju?:rigo::rigo::rigo:

FireWalkWithMe
08.10.2008., 08:45
Hrvatske serije i filmovi su sinonim za glupo, isprazno, nekreativno, neinteligentno, nekvalitetno, ZATUPLJUJUĆE!!!!
:rigo::rigo::rigo:

peacedefender
09.10.2008., 23:49
Zna ju kolega s faksa, čuju se svako toliko... Savjetovala mu je da ne gleda seriju, kao uopće nije smiješna :rofl:

A Barbara je komad... Samo je starija od Leonore... Nije da me smeta hehe

Sta nije najbolja mala Suncica? Uzasno je slatka.

Sweet_Andrea
10.10.2008., 15:52
Ej, meni je onaj Primarijus na SCBD pravi KOMAD !!!! ..... Tko ima više informacija o tom glumcu ? Please. - Napokon novo lice na TV, ito baš MUŠKO.....ala George Clooney. Frendica mi je rekla da je bio u "Gloriji".... ali u ovoj novoj nije, možda prošli tjd. ? Tko zna neka mi javi..... Inaće... svaka informacije...tipa, od kuda je, šta radi, itd. je dobro došla :cerek:

peacedefender
10.10.2008., 23:54
Primarijus ne kuzim zasto, mislim da se zene pale na doktora "bokmama" (znas na kog mislim).Ne kuzim onog primarijusa zasto stedi na inventaru tj antibioticima itd..koji lik.

alfa enter
12.10.2008., 16:03
Jel zna netko gdje smo imali prilike vidjeti novinarku Marijanu?Nemam pojma kam da ju stavim :ne zna: :rolleyes:

Arby
12.10.2008., 20:31
Ej, meni je onaj Primarijus na SCBD pravi KOMAD !!!! ..... Tko ima više informacija o tom glumcu ? Please. - Napokon novo lice na TV, ito baš MUŠKO.....ala George Clooney. Frendica mi je rekla da je bio u "Gloriji".... ali u ovoj novoj nije, možda prošli tjd. ? Tko zna neka mi javi..... Inaće... svaka informacije...tipa, od kuda je, šta radi, itd. je dobro došla :cerek:

Glumi ga Alain Blažević. Koliko znam, jedini interview je dao za EPH http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/7924/Default.aspx

@alpha enter - novinarka Marijana? Nisam skroz siguran na koga misliš.

Spisak glumaca većih uloga:
Bojana Gregorić Vejzović (Nevenka Augustinčić Bebić)
Goran Grgić (Matko Bebić)
Milan Pleština (Zoran Fabris)
Leonora Surian (Mila Radić)
Janko Popović Volarić (Tomo Šimunić)
Barbara Nola (Aleksandra Kirin)
Duško Valentić (Josip Augustinčić)
Kostadinka Velkovska (Katarina Augustinčić)
Filip Riđički (Slaven Bebić)
Zorana Rajić (Sunčica Bebić)
Duško Modrinić (Dinko Matić)
Marinko Leš (Krešo Antić)
Petra Maroja (Kristina Kovač)
Željko Šestić (Davor Šestan)
Alain Blažević (Robert Šmit)
Barbara Prpić-Biffel (Tamara Ručević)
Damir Markovina (Anton Kučera)
Gorana Marin (Ivana Šarić)
Siniša Popović (Marko Šarić)
Božidar Orešković (Branko Macanović)
Davor Svedružić (Brane Rizla)
Andrea Horvat (tajnica Ljubica)

alfa enter
13.10.2008., 08:24
@alpha enter - novinarka Marijana? Nisam skroz siguran na koga misliš.


:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Kristina a ne Marijana :lol::lol:

Arby
13.10.2008., 12:11
Zabranjena ljubav, Ne daj se, Nina.

Žena nam stiže iz manekenskog svijeta (meni je taj svijet prilična enigma -- ne znam ništa o uspješnosti, ni kriterijima, tko je "in", tko "out" isl., pa mogu jedino dati link)

http://www.fashionmodeldirectory.com/models/petra_maroja/photos/

alfa enter
13.10.2008., 12:24
Totano sam zablokirala :rolleyes:

Koga je glumila u Ljubavi a koga u Nini :ne zna:

peacedefender
13.10.2008., 14:43
Jedno pitanje, nisam siguran dali je doktorica Augustincic glumila Kiki u ponosu ratkajevih ?

Arby
13.10.2008., 15:27
Za te stvari vam je najsigurniji imdb, puno sigurniji od moje sumnjive memorije:D

Petra Maroja........http://www.imdb.com/name/nm2623043/ (u Nini je tumačila lik Kristine Maras -- Davidove ex zaručnice)

Bojana Gregorić....http://www.imdb.com/name/nm0339698/

Kolovare
16.10.2008., 09:01
http://www.forum.hr/showthread.php?t=385902

Glasujte za najbolju domaću seriju!

carmen 71
16.10.2008., 09:11
Jedno pitanje, nisam siguran dali je doktorica Augustincic glumila Kiki u ponosu ratkajevih ?

Glumila je Kiki/Alegru/Natašu i to katastrofalno. Malo sam škicnula jučer na seriju ovdje mi se čini dobra. Ne znam što joj je bilo u PR, možda je bila isfrustrirana likom koji glumi

dinis
16.10.2008., 11:12
Marinko Leš (Krešo Antić)

jel nije ovaj voditelj ili urednik dnevnika na hrt:confused:

Arby
18.10.2008., 00:12
Glumila je Kiki/Alegru/Natašu i to katastrofalno. Malo sam škicnula jučer na seriju ovdje mi se čini dobra. Ne znam što joj je bilo u PR, možda je bila isfrustrirana likom koji glumi

Svakom glumcu ponekad loše "padne" neki lik, no uz to je i velika istina da se s glumcima mora raditi, pomoći im da kreiraju osobnosti. Zbog tempa telenovele se često ne radi dovoljno... Bojana je inače velika profesionalka, ali i vrlo pristupačna kao osoba, i nastoji dati sve od sebe u svakoj prilici. Naravno da ima i oscilacija, ne dogodi se "klik". Sve je to dio posla.

@ dinis Da, Marinko Leš je spiker, ali je i završio dramsku akademiju. Također spada u radišnu skupinu, u kojoj je i valjda najveći radoholičar (uz unbeatable Peru Kvrgića koji pak pomno bira što će raditi) -- Goran Grgić. Ljudi o Goranu imaju oprečna mišljenja, a ja bi volio da samo jednom dođu na set/teatar gdje je on. Velika, velika radilica. Prije nego netko vas kaže: "honorar" kao glavnu motivaciju, nije baš tako.

Jay&AmberFan
24.10.2008., 19:54
Dok sam šaltao kanale, naletih danas na Marija Valentića u SĆBD.. nisam znao da i on tu glumi...al valjda je neka gostujuća uloga, bilo ga dvije minute :confused:

Bojana Gregorić mi je presexy u ovoj seriji :cerek: Kao Allegra u Ratkajevima mi je bila grozna. U LJUZ je bila naporna.. al ovdje :cerek:

pera_djetlic
25.10.2008., 18:06
Marinko Leš (Krešo Antić)

jel nije ovaj voditelj ili urednik dnevnika na hrt:confused:
Njegovo ime je cesto na odjavnim spicama brojnih dokumentaraca (odabrao Djelo Hadjiselimovic, tekst citao Marinko Les)

pera_djetlic
25.10.2008., 18:10
Arsen Dedic soundtrack - Imao sam prijatelja (http://vinovo.magnify.net/watch/playlist/LSRDRBYD73MVDGG9)

Arsenova glazba je ponajbolji dio serije, malo mi je cudno sto se odlucio skladati za sapunicu, al... (mislim da mu je ovo prvi rad za sapunice, telenovele...)

nadalina9
27.10.2008., 12:00
Ej, meni je onaj Primarijus na SCBD pravi KOMAD !!!! ..... Tko ima više informacija o tom glumcu ? Please. - Napokon novo lice na TV, ito baš MUŠKO.....ala George Clooney. Frendica mi je rekla da je bio u "Gloriji".... ali u ovoj novoj nije, možda prošli tjd. ? Tko zna neka mi javi..... Inaće... svaka informacije...tipa, od kuda je, šta radi, itd. je dobro došla :cerek:

Odi na IMDB i upisi njegovo ime a,evo i Glorije u kojoj je objavljen intervju http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=6141 ,uzivaj!

p.s. imas pravo,zbilja podsjeca na clooney-a i pravo je osvjezenje na malim ekranima!

Dodo85
28.10.2008., 20:47
Bojana Gregorić mi je presexy u ovoj seriji Kao Allegra u Ratkajevima mi je bila grozna. U LJUZ je bila naporna.. al ovdje Je l' da :cerek: I tako sva fensi-šmensi paradira po bolnici :lol: Al' neka, neka, to daje neki trash sastojak seriji...

Gledah danas nakon nekog vremena, tu i tamo bacim oko, i ono, klasična 'pasivna' telenovela, možeš i ne moraš gledati. Ako ne pogledaš, nećeš propustiti ništa važno, ako pogledaš, možda se i zabaviš. Prije svega, moram spomenuti predebilan zaplet s mišem u bolnici... Ja ne znam je l' posebna ekipa pisaca radi na pričama koje se odvijaju u bolnici, znam da je pisanje serije razgranato na više ekipa, al' to je bilo bezveze. Skužio sam namjeru da uz dramu s pacijenticama, ubace malo maknutih i polusmiješnih priča kako bolnica ne bi bila predepresivna, ali priča s udomljavanjem laboratorijskog bijelog miša, kojeg su držali u garderobi, da bi poslije išli npr. pregledavati ženino intimno mjesto je malo... :eek: I onda zla, zla Barbara Nola ide baciti miša u kanalizaciju, i primarijus je vidi i sav šokiran ju pita ŠTO TO, POBOGU, RADI :eek: Such suspense, such drama... Nisam mogao dočekati rasplet :lol: Ipak, sviđa mi se priča s Vesnom (partizanka iz PR, ona najfrendica od Helene, ne mogu se sad sjetiti imena), sestrom Sunčinog profesora koja ima smrtnu bolest (ne znam još koju).

Priča mladih i nemirnih se dobro zapetljala. Marina se petlja s Sunčinim bivšim, Jurica je napokon saznao da se Marina pali na njega, ali sad je ona s drugim i čak se pobrusila s njim :eek: Imam blagi feeling da će moja omiljena Bakulica iz ''Dobrih namjera'' ostati trudna. Priča s bandom je bezveze. Toliko spora, da je gotovo statična. I uvijek sviraju na isti debilan način, i tako... Mali Bebić se bio spanđao s onom novinarkom Kristinom, al ona je sad s Tomom (Popović-Volarić), ali drame oko toga skoro niotkuda. Nešto su se nadvikivali Riđički i Kristina, al' danas o njima ništa.

Nevenkini roditelji su zakon. Odlično razvijeni likovi i ljudska priča. Sviđaju mi se iako znaju biti naporni, al na pozitivan način.

S druge strane, priča o 'Palisadama' je dosadna... Sporo i dosadno :kava: Ipak, Ivana i Marko su mi možda najzanimljiviji. Počinjem suosjećati, i to ozbiljno, zbog Ivane, a Marko mi se sve više i više gadi. Odlični likovi i priča. Još u paketu sa susjedima i raznim sumnjivim ljudima koji pokušavaju dobiti njihov skromni dom. Ipak, i ta priča je malo spora, mislio sam da će se Ivana polako zbližiti s kolegom njenog muža, policajcem i pokušati srediti Marka. Ali ništa... Može li mi netko (Arby) poslati bar spoilerić na PM da l' će Ivana napokon krenuti u akciju i srediti tog muža? :D I odgovoriti zašto je radnja tako spora... Npr. očito je da se kuha nešto između Nevenke i primarijusa, al dajte ljudi... Nisu ovo ''Strasti'' pa da imamo 1000 nastavaka da dočekamo prvi poljubac... Još 80-ak nastavaka do kraja :eek: Ili će se snimati još? Arby, daj malo hintova :mig:

Arby
29.10.2008., 16:53
. Prije svega, moram spomenuti predebilan zaplet s mišem u bolnici... Ja ne znam je l' posebna ekipa pisaca radi na pričama koje se odvijaju u bolnici, znam da je pisanje serije razgranato na više ekipa, al' to je bilo bezveze.

Nema više ekipa, jedna je. Neću se razbacivati stručnim terminima tako da me mogu kužiti i ljudi koji TV samo gledaju Za tijek priče su zaslužni Milijan Ivezić i Diana Pečkaj-vuković. Diana je, osim toga, i urednica svakog scenarija. Nas 5 stalnih (još 2 su povremeno pisali) je zaslužno (ili krivo :D) za dijaloge. Mi ponekad imamo drugačije zamisli kako bi nešto trebalo izgedati, i.e. moj stil je pogotovo "razbarušen" pa se Diana potrudi to vratiti u tijek stvari, i usklađuje nas da se ne primijeti toliko osobnost stila svakog od pisaca.

Može li mi netko (Arby) poslati bar spoilerić na PM da l' će Ivana napokon krenuti u akciju i srediti tog muža? :D I odgovoriti zašto je radnja tako spora... Npr. očito je da se kuha nešto između Nevenke i primarijusa, al dajte ljudi... Nisu ovo ''Strasti'' pa da imamo 1000 nastavaka da dočekamo prvi poljubac... Još 80-ak nastavaka do kraja :eek: Ili će se snimati još? Arby, daj malo hintova :mig:

Eh, ugovor mi je takav da ne smijem ništa izlajati, sorry znaš kako to već ide. :) Ako ćemo pričati o osobnim afinitetima, ja bih rado da imamo jači tempo kakav krasi serije kalibra 24, Fringe, Spooks (u nekim epizodama), no spomenuti dvojac koji vodi priču i koji je puno iskusniji od mene glede telenovela, se odlučio za ovakav model. Naš target nije kao kod Nove, već su target svi. Starija populacija teže prati serije s jačom dinamikom. Ovdje ima više paralelnih priča, pa je postojala bojazan da bi im to bilo teže za pratiti.

Napomena: ovo su moja razmišljanja; moguće da bi Diana i Milijan ponudili neko svoje viđenje koje se i ne bi sasvim poklapalo s mojim.

Diana je pisala Ljubav u zaleđu koja je imala sjajnu gledanost, Milijan se "brusio" na ZLJ, nemam razloga sumnjati u njenu/njihovu prosudbu. Ne zaboravi da mišljenja ljudi na forumu/internetu općenito predstavljaju toliko mali dio populacije da TV urednici i producenti zapravo i ne obračaju pažnju na to.

Što se tiče više nastavaka od 105, o tome stvarno ne znam ništa. Mi bi rado radili, ali odluku donosi HRT.

Apolon
30.10.2008., 16:26
Ko si ti, neki s HRT-a???

Arby
31.10.2008., 16:47
Ne, iz Splita. :rofl:

Apolon
31.10.2008., 18:53
Ne, iz Splita. :rofl:

I ja sam LOOL

Sendi34
03.11.2008., 08:27
Pitam se, pitam se... kako Ivana nije reagovala na Zoranovo prezime kada je Natalija rekla da se on preziva Fabris, a zna da su se njeni pravi roditelji tako prezivali? :ne zna:

I zasto Mila sprema stan i kuha u istoj odjeci u kojoj ide na posao? To mi je nekako malo bez veze - pretpostavljam da se ipak vecina ljudi presvuce u nesto komotnije kada dodje kuci sa posla :)

I jos nesto: zasto ima tako malo komentara na ovoj temi? Nije valjda da svi gledaju "Zakon ljubavi"!

nana_du
04.11.2008., 06:59
meni je ovo super serija... zakon ljubavi mi je bez veze..

Jay&AmberFan
04.11.2008., 22:31
Ja ovo TAKO počinjem redovito gledati. Zašto? Vidjeh danas - Andrijana - Mirna Medaković - Maja iz Zabranjene ljubavi :cerek::cerek::cerek::cerek::cerek::cerek: I još je bitchy :cerek:

Jay&AmberFan
05.11.2008., 11:19
Piše danas u Novom Listu kako se serija produžava zbog dobre gledanosti sa 105 na 180 epizoda. :D

peggy bundy
05.11.2008., 15:59
predvidiva totalno serija:rolleyes: .... 1000% je Ivana ona Zoranova izgubljena sestra:D
al uvodna pjesma mi je fenomenalna

Dodo85
05.11.2008., 19:06
Kraj dvoboja domaćih sapunica: HTV pobijedio Novu TV

ZA SAPUNICU "Sve će biti dobro", koju snima Ring Multimedija a prikazuje HTV, može se reći kako "sve ide na bolje". Naime, zbog iznimno dobre gledanosti i uspjeha koju je ova telenovela postigla, čelnici Prisavlja naručili su dodatnih 75 epizoda. Stoga umjesto prvotnih 105, sapunica će imati sveukupno 180 nastavaka i emitirat će se do srpnja sljedeće godine.

Na Novoj TV, koja u istom terminu emitira domaću seriju "Zakon ljubavi", odigrava se sasvim drugi scenarij, zapleten poput same sapunice. Priča "Zakona ljubavi", telenovele u produkciji Ave, čak je mnogo zanimljivija iza kamere nego ona što se prikazuje svakog dana.

Kako je Jelena Veljača dobila kopito

Podsjetimo, nakon razmirica predsjednika Uprave Ave Romana Majetića i Tončija Huljića, koji je imao svoj udio u producentskoj kući, uslijedio je Huljićev odlazak i prekinuta je suradnja (uz naravno pozamašnu novčanu odštetu). Zatim je uslijedio nastavak priče kada je Jelena Veljača dobila nogu i prestala pisati scenarij serije, a do toga je, prema riječima Romana Majetića, došlo zbog njezinog neispunjavanja ugovorenih obveza, odnosno kršenja ugovora. Prekipjelo mu je kad je "svestrana" Veljača, osim pisanja kolumne za jedan list, snimila spot s Borisom Novkovićem te pristala biti konzultantica za scenarij serije "Hitna 94".

Glumci navodno tri mjeseca bez honorara!

HTV-ovoj sapunici sve više raste popularnost, a zabilježena je gotovo dvostruko veća gledanost od "Zakona ljubavi". Kad se uzmu u obzir nedavni događaji u produkciji Ave, šuškanja da će Nova TV ugasiti "Zakon" ili znatno smanjiti broj njezinih epizoda (planirano ih je 185) više se ne čini tako nemogućim. Također nije na odmet spomenuti da glumci "Zakona ljubavi", kako doznaje Index, nisu primili honorar već puna tri mjeseca, dok se u konkurentskoj "Sve će biti dobro" najavljuju velika glumačka pojačanja poput Ksenije Pajić, Žarka Savića i Enesa Vejzovića. Na kraju se nameće pitanje: "Hoće li sve biti dobro za 'Zakon ljubavi'"?

Izvor: Index.hr

Ksenči :cerek::cerek::cerek:

adrian'85
06.11.2008., 18:58
Ajme kako mi je Mirna bila sexy jučer sa onom zavodničkom facom u onom klubu http://img356.imageshack.us/img356/2878/thflirtysmile3iv2.gif

sweet ivi
07.11.2008., 11:03
ej, evo da se i ja priključim. znate da se scene koje se odigravaju u brezovu snimaju na više različitih lokacija? jučer sam baš skužila da su one zgrade koje gradi bebić zgrade koje se grade u mom kvartu (savica), ravno na putu za tramvajsku stanicu u folnegovićevom, a kraj kojih prolazim svaki dan. ali onakvih kuća u kakvima žive stanari brezova na savici nema, pa me zanima gdje se snimaju te scene, ako netko možda zna? isto tako, ni osnovna škola u kojoj je održana prezentacija palisada ne odgovara mojoj bivšoj osnovnoj školi na savici (oš jure kaštelana)? to je fakat bezveze, jedno naselje na više lokacija. fakat ostavlja jako uvjerljiv dojam...

maestral
07.11.2008., 12:46
ej, evo da se i ja priključim. znate da se scene koje se odigravaju u brezovu snimaju na više različitih lokacija? jučer sam baš skužila da su one zgrade koje gradi bebić zgrade koje se grade u mom kvartu (savica), ravno na putu za tramvajsku stanicu u folnegovićevom, a kraj kojih prolazim svaki dan. ali onakvih kuća u kakvima žive stanari brezova na savici nema, pa me zanima gdje se snimaju te scene, ako netko možda zna? isto tako, ni osnovna škola u kojoj je održana prezentacija palisada ne odgovara mojoj bivšoj osnovnoj školi na savici (oš jure kaštelana)? to je fakat bezveze, jedno naselje na više lokacija. fakat ostavlja jako uvjerljiv dojam...

Isuse, pa ovo nije dokumentarac o Zagrebu! Čovječe!

Dodo85
07.11.2008., 20:54
ej, evo da se i ja priključim. znate da se scene koje se odigravaju u brezovu snimaju na više različitih lokacija? jučer sam baš skužila da su one zgrade koje gradi bebić zgrade koje se grade u mom kvartu (savica), ravno na putu za tramvajsku stanicu u folnegovićevom, a kraj kojih prolazim svaki dan. ali onakvih kuća u kakvima žive stanari brezova na savici nema, pa me zanima gdje se snimaju te scene, ako netko možda zna? isto tako, ni osnovna škola u kojoj je održana prezentacija palisada ne odgovara mojoj bivšoj osnovnoj školi na savici (oš jure kaštelana)? to je fakat bezveze, jedno naselje na više lokacija. fakat ostavlja jako uvjerljiv dojam...Pa to znate samo vi iz ZG... I bolnicu ''Zapad'' u seriji, gdje rade Bojana Gregorić i kolege, glumi Nacionalna knjižnica :rofl: Opet, to mogu i ne moraju znati ostali stanovnici države i okolice.

BTW, serija postaje sve napetija i zapetljanija... Današnji kraj :eek::s Baš me tjera da gledam dalje :top:

bigli
09.11.2008., 14:31
Dosta se petlja, ali meni to nekako sve spooooro ide. Neke epizode su baš umorile. Molio bi prijavljenog scenaristu da mi objasni lik Zorana. On je imao firmu s Matkom, ili nije??? Ako ga je Matko izbacio zašto mu recimo Mila nije objavila priču, zašto on od Matka ne traži pola MABE, zašto nisu o tome pričali kad su se sreli? Nikako mi tip ni jasan, sav je nikakav...Šta vam je ta priča s garažom i bendom, kud to ide? To mi je dosadno. Puno ste toga nadrobili i palisade i svašta.

lopov007
09.11.2008., 15:39
U petak je bio u Studiu (prilog jutarnjeg lista) odma na 2 str. da ce sapunica sve ce biti dobro dobiti jos dodatnih 80 epizoda!!!!!!!! :top: :top:

HTV je prvo dao raspis za 105 epizoda sapunicu jer su se bojali da nece biti tolika gledanost jer ce se u istom terminu emitirati AVA-ina sapunica... ma to vec znate... uglavnom bit ce jos uzbudenja :top:

bigli
09.11.2008., 15:57
U petak je bio u Studiu (prilog jutarnjeg lista) odma na 2 str. da ce sapunica sve ce biti dobro dobiti jos dodatnih 80 epizoda!!!!!!!! :top: :top:

HTV je prvo dao raspis za 105 epizoda sapunicu jer su se bojali da nece biti tolika gledanost jer ce se u istom terminu emitirati AVA-ina sapunica... ma to vec znate... uglavnom bit ce jos uzbudenja :top:

Baš čudno! Dijana Čuljak Šelebaj...
http://pollitika.com/suprug-hrt-ove-urednice-dijane-culajk-prodaje-emisije-hrt-u
:D:D:D:D:D:D:D

fanzabranjene
09.11.2008., 21:44
SPOILER: marko ce biti ubijen :)::) i'm so happy

a da vas pitam sta je to ljubici bilo, kako ju je to tomo ubio, moze mi tko opisati scenu

Jay&AmberFan
09.11.2008., 22:15
Naguravali su se i ova je pala niz stepenice...

fanzabranjene
09.11.2008., 22:23
kako je snimljeno to?

Jay&AmberFan
09.11.2008., 23:39
Nisu pokazali njen pad... samo kad je "nestala", a Tomo je gledao prema dolje šokirano...

bigli
13.11.2008., 22:53
Istinu se ne može tek tako ubit. Nema cenzure, sloboda je riječi demokracija. Ja to donosim. Punu reportažu o svemu, od pobjede na natječaju do danas. Samo istinu čitajte idući tjedan, ljudi su se odazvali, besplatno mi dali dokumente, sutra i u subotu skupljam zadnje intervjue, svima sam našao kontakte, svi su za suradnju protiv maltetiranja i tuđeg bogaćenja na njihovoj kičmi. Najveće skeptike sam razoružao. PAZITE samo istinom, činjenicama, stvarnim dokumentima. Nema jedne stavke!!!! koja nije pokrivena izjavama i potpisanim papirima. Nema naklapanja ni možda. ČINJENICE PROTIV POHLEPE!!! :flop::flop:Mnogi na forumu sumnjaju, sumnjama je kraj. Reportaža stiže.:top::top::top:

Jay&AmberFan
13.11.2008., 23:03
Spamaš i dalje bzvz :ne zna: Karton.

maestral
14.11.2008., 10:47
Istinu se ne može tek tako ubit. Nema cenzure, sloboda je riječi demokracija. Ja to donosim. Punu reportažu o svemu, od pobjede na natječaju do danas. Samo istinu čitajte idući tjedan, ljudi su se odazvali, besplatno mi dali dokumente, sutra i u subotu skupljam zadnje intervjue, svima sam našao kontakte, svi su za suradnju protiv maltetiranja i tuđeg bogaćenja na njihovoj kičmi. Najveće skeptike sam razoružao. PAZITE samo istinom, činjenicama, stvarnim dokumentima. Nema jedne stavke!!!! koja nije pokrivena izjavama i potpisanim papirima. Nema naklapanja ni možda. ČINJENICE PROTIV POHLEPE!!! :flop::flop:Mnogi na forumu sumnjaju, sumnjama je kraj. Reportaža stiže.:top::top::top:

Ako ti imaš neki problem s tom firmom i ljudima tamo, daj to riješi osobno. Naporan si, čovječe!

lopov007
14.11.2008., 14:32
Ako ti imaš neki problem s tom firmom i ljudima tamo, daj to riješi osobno. Naporan si, čovječe!

tako je! sad si i meni digo zivac... dosadan si i bogu i covjeku

Dodo85
14.11.2008., 20:31
Istinu se ne može tek tako ubit. Nema cenzure, sloboda je riječi demokracija. Ja to donosim. Punu reportažu o svemu, od pobjede na natječaju do danas. Samo istinu čitajte idući tjedan, ljudi su se odazvali, besplatno mi dali dokumente, sutra i u subotu skupljam zadnje intervjue, svima sam našao kontakte, svi su za suradnju protiv maltetiranja i tuđeg bogaćenja na njihovoj kičmi. Najveće skeptike sam razoružao. PAZITE samo istinom, činjenicama, stvarnim dokumentima. Nema jedne stavke!!!! koja nije pokrivena izjavama i potpisanim papirima. Nema naklapanja ni možda. ČINJENICE PROTIV POHLEPE!!! :flop::flop:Mnogi na forumu sumnjaju, sumnjama je kraj. Reportaža stiže.:top::top::top:I što je još novo u državi Hrvatskoj? Who cares :rofl: Meni je samo važno da sam se navukao i da svaki dan imam novi nastavak :s:ne zna:

Dandy_080
14.11.2008., 23:51
Meni je ova serija svakako bolja od Zakon ljubavi! :top:

MOLOKAI
22.11.2008., 23:22
Zakon ljubavi je blijeda kopija neke americke teenagerske serije u usporedbi s ovm serijom. Za ovu seriju je zakon ljubavi - sapunica! :rofl:

Apolon
02.12.2008., 18:26
Zanima me hoće li se serija produžiti do 180 epizoda ili će imati 105 epizoda?

Jay&AmberFan
02.12.2008., 21:47
Off topic. Vratite se na temu serije ili daljnje postove brišem :kava:

Sendi34
05.12.2008., 08:26
Konacno Ivani malo srece :) Ali, imam jedno pitanje za one koji su pratili. Da li sam samo ja cula, negdje na pocetku serije, kada je Zoran objasnjavao kako je imao jos jednu sestru, da je rekao da se beba zvala Ana? A onda odjednom Edita?!

Jay&AmberFan
05.12.2008., 11:33
Koliko ja znam, ne.. uvijek se spominjala Edita... druga sestra je bila Marija...

Sendi34
06.12.2008., 14:53
Ocigledno ondA da se meni ucinilo :)

nana_du
08.12.2008., 20:18
zna li tko (moze li se naci gdje na netu) kako ce zavrsit... Oce se pomirit Matko i Zoran, i Matko i Nevenka?

gola_jaja
08.12.2008., 20:27
Brijem da malo prerano to pitaš, kolko sam čitao, produkcija je tek nedavno dobila 75 novih epizoda, pa ne vjerujem da su već napisani scenariji.

Lucia66
11.12.2008., 10:18
Da mi je netko ranije rekao da cu se ovako zagrijati za neku seriju...I nikada mi nisu bili jasni oni koji moraju ici doma da im ne prodje koja epizoda neke sapunice. Sada sam takva ja! Djeci ne dam govoriti, muza usutkavam, ma, nitko ne smije disati dok gledam Matka, Nevenku, Toncicu, Smita...Ah, kad smo kod njega, kak' je samo zgodan!
Toncica mi je preslatka vrca i navijam da se makar na kratko Matko i ona spoje, a potom neka se vrati Nevenki...Pocela sam zivjeti u seriji...Strasno...
Posto zivim u Beogradu, nekada je gledam i po 2 puta, ako sto propustim, jer ide prvo na B 92, a odmah zatim na HRT-u.
Sve u svemu, cestitke ekipi, serija je odlicna!!! Morala sam se javit!
Pozz.iz Beograda!!!

Dodo85
11.12.2008., 20:09
Da mi je netko ranije rekao da cu se ovako zagrijati za neku seriju...I nikada mi nisu bili jasni oni koji moraju ici doma da im ne prodje koja epizoda neke sapunice. Sada sam takva ja! Djeci ne dam govoriti, muza usutkavam, ma, nitko ne smije disati dok gledam Matka, Nevenku, Toncicu, Smita...Ah, kad smo kod njega, kak' je samo zgodan!
Toncica mi je preslatka vrca i navijam da se makar na kratko Matko i ona spoje, a potom neka se vrati Nevenki...Pocela sam zivjeti u seriji...Strasno...
Posto zivim u Beogradu, nekada je gledam i po 2 puta, ako sto propustim, jer ide prvo na B 92, a odmah zatim na HRT-u.
Sve u svemu, cestitke ekipi, serija je odlicna!!! Morala sam se javit!
Pozz.iz Beograda!!!

Baš super :D Ja ako ne uhvatim epku, obavezno skidam torrent :lol: Malo su se riješili likova u zadnje vrijeme, i sad uvode nove, čudno mi je što su makli neke likove iz uvodne špice tako rano. No, dobro, moći ću bez Bogmame i Janka :D Bojana je napokon dobila odličnu ulogu, oduvijek sam je volio, ali je u domaćim sapunicama imala bezvezne likove... Sunčica mi je super, iako onaj njen profesor, Roko iz reklame je bezveze... Sviđa mi se priča u školi sve u svemu. Priče u bolnici mi se sviđaju kako kada, iako su se u zadnje vrijeme zahuktale, u počecima su bile dosta infantilne. Nisam očekivao da su Ivana i Zoran Fabris u rodu, dobar zaplet :eek: Al od svih me najviše živcira Mila... Zna ona biti simpa i sve, al je tako neodlučna, nedorečena, besciljna... Ono, neće me Zoki idem nazad šefu :rolleyes: Jedina dva tipa u gradu :rofl::kava: Sve u svemu, me loves SĆBD :s

Lucia66
13.12.2008., 15:01
Da, Dodo, slazem se sa tobom. Ma, Mila i mene bas zivcira! Jucer sam se tak iznervirla kada su se u agenciji i na mostu Zoran i ona mimoisli! :mad: Ocekivala sam da ce se konacno sresti i reci sto im lezi na dusi, zagrliti, poljubiti i otici skupa doma! Ali, ocigledno se nece skoro to desiti. Sestan me zivcira takodjer. U stvari, postavim se u Milinu kozu i kada je zagrli i poljubi, tocno znam da je njoj u glavi samo Zoran i da joj je sve to sa Sestanom pomalo "bljak".
Bojana mi je u SCBD preslatka! I bas joj lezi uloga doktorice. Ovaj novi asistent mi se ne dopada, Kucera mi je bio bolji lik.
E, a posto nisam pratila seriju od pocetka, sto se zbiva u bolnici sa tim, navodno, duhom iz podruma? To mi je malo nejasno i pomalo bzvz.
Pozz svima. I jedva cekam pon.da vidim sto ce biti dalje...:)

Dodo85
14.12.2008., 08:31
E, a posto nisam pratila seriju od pocetka, sto se zbiva u bolnici sa tim, navodno, duhom iz podruma? To mi je malo nejasno i pomalo bzvz.Ma to je uglavnom Tamara uvjerena da imaju duha na odjelu, kako im povremeno nestaje struje, a sad im je netko iznenada počeo zatvarati vrata i sl. A i Nevenka i Šmit su išli u podrum provjeriti što je sa strujom, i tamo našli nečiju sobu. Mislim da sve skupa ima neko logično objašnjenje, još treba vidjeti koje :ne zna:

Lucia66
14.12.2008., 21:51
Aha, ok. Znaci, cekat cemo da vidimo sto se zbiva u podrumu...:rolleyes:
Hvala Dodo! :kiss:

lopov007
15.12.2008., 19:30
Baš super :D Ja ako ne uhvatim epku, obavezno skidam torrent :lol:
DI? Das molim te link za 61 epizodu?

Dodo85
15.12.2008., 22:00
DI? Das molim te link za 61 epizodu?Ima na najnovije.net, pa ideš u dio gdje su torrenti i upises ''sve ce biti dobro'' u tražilicu. No, moraš biti registriran i pridržavati se njihovih pravila (što uzmeš, to moraš i vratiti, odnosno ostaviti skinuti torrent aktivnim). Ažurni su i sve epke su postavljene...

lopov007
16.12.2008., 17:05
Ima na najnovije.net, pa ideš u dio gdje su torrenti i upises ''sve ce biti dobro'' u tražilicu. No, moraš biti registriran i pridržavati se njihovih pravila (što uzmeš, to moraš i vratiti, odnosno ostaviti skinuti torrent aktivnim). Ažurni su i sve epke su postavljene...

hvala :top:

trendseterica
17.12.2008., 13:05
Jasno je da ce projekt od AVA biti puno uspesniji od ovaj.

puno uspjesniji ali i puno skuplji sto se moglo i vidjeti prekidanjem emitiranja serije Zakon Ljubavi

Dodo85
19.12.2008., 00:37
puno uspjesniji ali i puno skuplji sto se moglo i vidjeti prekidanjem emitiranja serije Zakon LjubaviJoj, daj se tornjaj, izvlačiš stare postove. ZNLJ je gotova, finiš, kaput, pomiri se s tim :kava:

Jay&AmberFan
19.12.2008., 18:07
Čini se da se glumačkoj postavi pridružila i Barbara Vicković (Vesna-Villa Maria; Gabi Fijan-Zabranjena ljubav). :cerek:

Simpsolina
19.12.2008., 20:07
Čini se da se glumačkoj postavi pridružila i Barbara Vicković (Vesna-Villa Maria; Gabi Fijan-Zabranjena ljubav). :cerek:

o ne :(

Le Chef
20.12.2008., 08:22
Kao sto smo vec svi culi... AVA i HRT vise ne saradjuju. Ali bez brige... HRT je vec nasao odekvatnu zamenu. Produkcija Ring Multimedia snima Sve će biti dobro, koju je HRT kupio. Za sada jos nema informacija, da li ce gledaoci u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji takodje moci da gledaju ovu telenovelu. Bice zanimljivo pratiti takmicenje balkanskih sapunica ove jeseni. Cekaju nas dve AVA-ine telenovele. Hrvatska Zakon ljubavi i srpska Zaustavi vreme, kao i spomenuta Sve će biti dobro iz kuce Ring Multimedia. Na nama je samo da se zavalimo u fotelje i uzivamo :mig:.

Evo prvi intervju glavne junjakinje iz Sve će biti dobro:


Uloga ginekologinje Nevenke za moju prvu sapunicu

Nakon odmora s obitelji i Splitskog ljeta na kojem ponovno glumi Fedru, poznata glumica prihvatila je angažman u telenoveli ‘Sve će biti dobro’

Pred Bojanom Gregorić-Vejzović radno je ljeto. Nakon kraćeg odmora što ga je lijepa glumica sa suprugom Enesom Vejzovićem i njihovim dvogodišnjim sinom Raulom provela u društvu prijatelja u Podgori, ona će već početkom kolovoza, u sklopu 54. Splitskog ljeta po drugi put odglumiti Fedru, koja je po težini scenskih izražaja jedna od najtežih uloga.

Nakon toga naša sugovornica vraća se u Zagreb, gdje će sredinom kolovoza početi snimanje nove sapunice “Sve će biti dobro”, koja će se na HTV-u početi prikazivati u rujnu. Bojana glumi ginekologicu Nevenku, što će joj biti prva glavna uloga u jednoj telenoveli.

• Za ulogu Fedre lani ste drugi put u životu, deset godina nakon “Breze”, dobili Nagradu hrvatskoga glumišta. Imate li tremu uoči te predstave koju ćete uskoro, nakon jednogodišnje stanke, ponovo odigrati u Splitu?

- Upravo zbog nagrade Fedra je za mene još veći izazov. Imam pozitivnu tremu, ali mislim da ću igrati opuštenije jer nema premijernog iščekivanja. Premijera je bila lani, u sklopu Splitskog ljeta, a sada ćemo 1., 2. i 3. kolovoza odigrati tri predstave. Dobili smo pozitivne kritike i struke i publike i to će se sigurno odraziti na ležernost i veselje igre cijelog ansambla. Na zadnje dvije izvedbe prošle godine izvan gledališta ostalo je po sedamdesetak ljudi koji nisu uspjeli doći do karte, što nam je najbolji pokazatelj da je predstava uistinu dobra.

• Na kojem se jeziku vi i ostatak glumačke postave sporazumijevate s redateljem Marcom Sciaccalugom? Je li teško raditi s redateljem koji ne govori hrvatski?

- Govorim engleski i talijanski, tako da nije bilo problema meni, a ni ostalom dijelu ekipe koju čine Dijana Vidušin, Sunčana Zelenika, Lada Bonacci, Lidija Florijan, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković, Mijo Jurišić... Naravno da nam je svima bilo drugačije raditi s redateljem koji ne poznaje jezik koji sluša, ali tu su emocije koje su prepoznatljive na svim jezicima.

• Gubi li glumac kondiciju kada predstavu ne igra godinu dana? Zbog čega se 'Fedra' nije u međuvremenu odigrala i u nekom drugom prostoru?

- Naravno da se gubi glumačka kondicija, pa i sigurnost, ali zato su tu ponovne probe za izvedbu ovoga ljeta. Inače, nakon mjesec dana velikog uloženog rada, kad predstavu izvedeš samo pet puta, imaš osjećaj da si se tek ugrijao, ali pravila festivalskih predstava su uvijek takva da je broj izvedbi od tri do pet predstava po festivalu. Što se prijenosa kazališne predstave na neke druge 'daske' tiče, mi 'Fedru' igramo u Dioklecijanovim podrumima i mislim da bi takav ambijent teško bilo nadoknaditi nekom scenografijom jer ti podrumi igraju s nama u svojoj ljepoti, kao i u svojoj mračnoj strani hladnoće i jeze.

• Zbog čega glumci kažu da je Fedra jedna od najtežih kazališnih uloga?

- Prvo, pisana je u stihu, što je dodatni izazov jer u današnje vrijeme valja postići ležernost kolokvijalnog govora, a opet ostati vjeran ljepoti rime. Potom, što se Fedrinih emocija tiče, ona traži veliku glumačku zrelost, jer Fedra unutar samo jednog stiha dopre od ljubavi do ludila, od ljubomore do samokažnjavanja... I ta unutarnja previranja su sjajan i težak glumački zadatak.

• Žalosti li vas što ste medijima zanimljiviji zbog svojih uloga u sapunicama nego zbog Fedre?

- Ne, jer to je činjenica televizijske sveprisutnosti, u svakom je domu, no umjetnost pronalazi i dalje svoju publiku i to je njezina snaga.

• Kako iz Fedre uskačete u lik iz sapunice?

- Odjenem drugi kostim... Šalim se. Ne podnosim umjetničke snobove, a eto imam sreću da se ne moram busati u prsa i govoriti 'Znate, ja sam ozbiljna glumica!' To govore uloge koje su iza mene, nagrade, a osim toga volim probati različite stvari jer bih se inače beskrajno dosađivala. Smatram da je ljepota glumačkog posla upravo u raznolikosti uloga, suradnika, pa i medija u kojima ostvarujem glumački zadatak. Fedra je za mene umjetnost kojoj pristupam s punom glumačkom odgovornošću, a sapunica glumački posao kojem pristupam s veseljem, zabava koju ću također odraditi najbolje što mogu obzirom na brzinu kojom se radi.

• A vjerojatno i bolja zarada.

- Da, na žalost kazalište će na takve honorare dosta pričekati, iako ne želim zvučati kao Sganarelle. Imala sam sreće surađivati u sapunicama i s producentima koji su znali cijeniti moj glumački trud i to su financijski pokazali.

• Je li istina da glavni likovi sapunica tijekom pola godine snimanja mogu zaraditi i do 20.000 eura?

- Ne bih pričala o zaradama, kako o svojim tako ni tuđim.

• Svoju novu sapunicu počinjete snimati sredinom kolovoza...

- Da, 18. snimamo špicu i počinju nam pripreme, a 25. kolovoza snimamo prvu od sto i pet epizoda telenovele 'Sve će biti dobro', u produkciji 'Ring Multimedije'. Imamo odličnu glumačku ekipu: Gorana Grgića, Milana Pleštinu, Barbaru Nolu, Ivicu Vidovića... Organizatori su, koliko čujem, u dodatnim pregovorima s još nekim doajenima hrvatskoga glumišta, što će nam svima napraviti dodatnu odgovornost. Imat ćemo mlade redatelje: Dizdara, Kušana, Rukavinu, a supervizor će biti Branko Ivanda. Mislim da imamo odličnu ekipu i zato se uistinu veselim tom projektu.

• Oko čega se vrti radnja sapunice?

- Scenarij je vrlo dobar. Priča o dvije obitelji koje su u jednom periodu života bile vrlo bliske, a zbog nekih životnih situacija se raziđu. Sama priča prepuna je zapleta i intriga, a sve će na kraju, kako i sam naslov priče kaže, nadajmo se, završiti dobro.

• Koga vi glumite?

- Nevenku. Ona je doktorica, točnije ginekologinja.

• Vaš lik je pozitivan ili negativan?

- Teško je to ocijeniti. Ona jest u principu pozitivka, ali kako nitko nije bezgrešan, ispostavit će se da i ona ima mane te čini pogreške u životu, što ćemo kao ekipa dočaravati tijekom slijedećih mjeseci koje ću provesti na snimanju koje u šali nazivam svojom slatkom robijom.

• Koliko ćete vremena provesti na toj robiji?

- Planirano je da se snimanje okonča u roku od četiri mjeseca. Spremna sam na to. Znam da ću se do konca godine ustajati u šest sati ujutro, a s poslom završavati u šest sati poslijepodne. Ona je glavna uloga, nema šale. Uvijek mi je bilo simpatičnije prihvaćati epizodne uloge u sapunicama, jer je manje posla i više slobodnog vremena, no odlučila sam probati i ovo.

• Tko će čuvati Raula dok vi radite?

- Raul na jesen kreće u vrtić, to je velika novost u našem životu. Enes će biti slobodniji ove jeseni, pa će uskakati oko Raula, baš kao što sam to lani činila ja dok je snimao “Dobre namjere”.

Koliko će vam ove godine ostati vremena za ljetovanje?

- Premalo. Dio srpnja s obitelji sam provela kod kumova u Podgori, a ovih dana selimo u Split, u 'Vilu Dalmacija'. Pokušat ćemo spojiti ugodno s korisnim i malo se okupati između predstava. Naravno, više će to uspjeti Raulu i Enesu, ali sve ćemo mi to nadoknaditi tijekom zime kad odemo na skijanje.

Klara Rožman

Ne gledam telenovele, ali po obicaju ukucani redovito prate. Svidja mi se u ovoj o kojoj je tema špica serije.

Shadow_Weaver
27.12.2008., 22:14
Trenutno nadoknađujem propušteno :kokice:. Trebaće mi još par dana, dok ne stignem do aktuelnih epizoda.

Već sada mogu reći, da je SĆBD, po meni (do sada), najbolja balkanska telenovela :s! Pre nje mi je "Ljubav u zaleđu" bila neprikosnovena.

Generalni zaplet, oko projekta "Metropolis", je odličan, baš kao i podzapleti :top:.

Serija je dinamična i šarolika, jer se paralelno prate i po pet, šest niti ranje. Za svakoga ima ponešto. Najbolje mi je, što ima likove svih generacija i slojeva, koji su jako dobro razrađeni. Gledalac se brzo veže za likove i zanimljivu radnju.

Cliffhanger-i su dobri (za razliku od onih, nepostojećih kod "Zakon ljubavi"). Jedan od najboljih mi je bio onaj, kada Marko juri Ivanu kroz dvorište, želeći da je prebije, a ona hoće da se sakrije kod Natalije :D.

Miljan Ivezić je uspeo da napiše ljudske priče u kojima se prosečni građani mogu pronaći. Dopada mi se, što serija ima toplu, porodičnu atmosferu... ne onako hladnu i underground kao što je bila u "Zakon ljubavi".

Topao spektar bolja, koji je korišćen za scenografiju, svemu daje veselu i pozitvnu notu.

Dijalozi su prirodni, često duhoviti i zanimljivi. Ne koriste se stalno iste fraze. Najvažnije je, da nema prostačenja i kojekakvih vulgarnosti, kao što ih je bilo u "Zakon ljubavi".

Špica i pesma "Prijatelj", Arsena Dedića, su svojevrsna poslastica :gitara:!

Od glumaca bih izdvojio Leonoru Surian, koja mi je baš super :mig:. Mada ih ima puno, koji su mi simpatični: Zorana Rajić, Siniša Popović, Filip Riđički, Petra Maroja, Barbara Nola... Bojana Gregorić-Vejzović je takođe odlična. Čak su i epizodne uloge dobre. Na primer Zoranova gazadrica u prvim epizodama ili Darko Janeš, kao Ivanin šef :D.

Najbolje tek dolazi - Ksenija :s!

Jedino, što je možda moglo biti malo maštovitije, je naziv telenovele - "Sve će biti dobro". Tu su mogli izabrati nešto upečatljivije, nego takvu trivijalnu frazu.

Moram reći, da sam ispočetka sumnjao u SĆBD, jer je ovo prva telenovela Ring Multimedije... (sada me je blam, kada čitam neke svoje poruke na ovom topic-u (pogotovo one, kada je huškao onaj zaposlenik AVA produkcije) :brukica:)... no, serija je ekstra i pratiću je sigurno :top:! Biće teško nadmašiti ovu telenovelu u sledećoj sezoni!

Jay&AmberFan
27.12.2008., 22:21
Meni je isto serija super. Kao što si rekao, super je šta ima za svakog ponešto..teensi, umirovljenici, novinari itd. Kostadinka i Duško Valentić su mi genijalni. :rofl:

Još trebaš vidjeti i Andrijanu :cerek:

Shadow_Weaver
27.12.2008., 22:54
Meni je isto serija super. Kao što si rekao, super je šta ima za svakog ponešto..teensi, umirovljenici, novinari itd. Kostadinka i Duško Valentić su mi genijalni. :rofl:

Još trebaš vidjeti i Andrijanu :cerek:

Da, likovi su stvarno super razrađeni. Teško je nekoga izdvojiti, jer su svi odlični. Svaki lik ima pozitivne i negativne strane.

Marko je bio super "Začepi tu gubicu glupu, da ti ne privežem jednu!" (Ivani), "Reci mi koliko para nudiš. Kikirik brale, to mene interesuje!" (Zoranu). :lol: :s

Andrijanu sam već video :mig:. Macanovićeva ćerka? Sada sam tu negde oko 35. epizode... kada je frka oko onih fotografija u "Skandalu", kada zakoči lift u podrumu (Nevenka i Robert), i kada je Ljubica pala... to je bio zadnji cliffhanger juče :D.

Meni je serija stvarno ekstra skroz na skroz! Upošte mi ne ide u glavu da bilo kome "Zakon ljubavi" može biti bolja telenovela. Sam se sebi čudim, kako sam mogao da odgledam svih šezdest epizoda, onog valijuma od telenovele :zzz:. Likovi su bili tako bledi i nerazrađeni... nalikovali su kalupu - negativci - pozitivci... pa nikakav zaplet... a tek oni vulgarni dijalozi... SĆBD je 1200 milja ispred ZNLJ :mig:!!!

yaya
28.12.2008., 09:51
Da, likovi su stvarno super razrađeni. Teško je nekoga izdvojiti, jer su svi odlični. Svaki lik ima pozitivne i negativne strane.

Marko je bio super "Začepi tu gubicu glupu, da ti ne privežem jednu!" (Ivani), "Reci mi koliko para nudiš. Kikirik brale, to mene interesuje!" (Zoranu). :lol: :s

Andrijanu sam već video :mig:. Macanovićeva ćerka? Sada sam tu negde oko 35. epizode... kada je frka oko onih fotografija u "Skandalu", kada zakoči lift u podrumu (Nevenka i Robert), i kada je Ljubica pala... to je bio zadnji cliffhanger juče :D.

Meni je serija stvarno ekstra skroz na skroz! Upošte mi ne ide u glavu da bilo kome "Zakon ljubavi" može biti bolja telenovela. Sam se sebi čudim, kako sam mogao da odgledam svih šezdest epizoda, onog valijuma od telenovele :zzz:. Likovi su bili tako bledi i nerazrađeni... nalikovali su kalupu - negativci - pozitivci... pa nikakav zaplet... a tek oni vulgarni dijalozi... SĆBD je 1200 milja ispred ZNLJ :mig:!!!
o ukusima se ne raspravlja i da se svim ljudima svidja samo jedno..na sto bi to slicilo..zato je meni ova serija ..losa,, ibolja mi je bila Zakon ljubavi..eto!!

maestral
28.12.2008., 10:27
Shadow, Miljan Ivezić je samo dio ekipe, glavna scenaristkinja je Dijana Pečkaj, jedna od dva autora Ljubavi u zaleđu. Korektnosti radi. Serija je super!

Shadow_Weaver
02.01.2009., 18:31
o ukusima se ne raspravlja i da se svim ljudima svidja samo jedno..na sto bi to slicilo..zato je meni ova serija ..losa,, ibolja mi je bila Zakon ljubavi..eto!!

A zašto se onda ne pridržavaš :p? Šala mala :mig:!

Izneo sam svoje mišljenje, o SĆBD, što ne znači da ga drugi moraju samnom deliti :kiss:.

Shadow, Miljan Ivezić je samo dio ekipe, glavna scenaristkinja je Dijana Pečkaj, jedna od dva autora Ljubavi u zaleđu. Korektnosti radi. Serija je super!

Njeno ime se piše Diana, ne Dijana :D!

Evo šta je Diana Pečkaj Vuković rekla, za "Jutarnji list", kako njihov team radi na scenariju za SĆBD:

Iskustvo ste stekli sapunicom “Ljubav u zaleđu”, a odnedavno potpisujete i jednu od dvije najnovije hrvatske sapunice “Sve će biti dobro”. Kako napreduje pisanje scenarija? Može li jedna osoba sama napisati stotinjak epizoda od kojih svaka zauzima barem 50 stranica teksta?

- ‘Sve će biti dobro’ pišem na način koji je za mene jedno posve novo iskustvo. Naime, na scenariju ‘Ljubavi u zaleđu’ kolegica Martina Vukoja i ja radile smo ravnopravno, sve smo osmislile i napisale potpuno same, a sada radim po sistemu piramide. Ja sam ‘headwriter’ i radim s ekipom. S koautorom Milijanom Ivezićem dogovaram radnju, zatim on to raspisuje po scenama, a tim od pet ljudi piše dijaloge. Nakon toga ja to sve uređujem i usklađujem s osnovnom idejom serije. Taj je način pisanja zapravo najčešći u svijetu. Nakon startanja sapunice nama preostaje još najviše dva mjeseca pisanja preostalih epizoda, kojih će sveukupno biti 105. Naglasak priče je na velikoj romantičnoj ljubavi.


Celi intervju http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-2008,9,22,,134130.jl

Serija je odlična.

Inače... deo storyline-a, kada novinarka Kristina tajno radi za tabloid "Skandal", mi je zanimljiv. U Srbiji zaista postoji jedan tabloid naviza "Skandal", koji radi na sličan način, kao dotični u seriji :D!

Apolon
03.01.2009., 11:43
Serija mi je baš super:cerek::cerek:

Shadow_Weaver
06.01.2009., 23:27
Stigao sam do 73. epizode. Znači, uskoro ću biti "u toku" :mig:.

Scenaristički je ova telenovela savršena. Pored glavnog zapleta (narušeno prijateljstvo Matka i Zorana), su i podzapleti solidno razrađeni, što znači, da nema likova "statista"... kao, znate već, u "Zakon ljubavi" :p. Inače je i sama podela uloga odlična. Svakome pristaje lik, kojeg glumi.

Podzaplet "Doktor", mi je super :top:. "Joža, dokle misliš da se ponašaš tako suludo?!" :D.

Konačno se pojavila i Ksenija Pajić :s! Mani telenovelu, koja Kseniju nema :mig:. Hm... da li su noge, koje su pri njenom prvom pojavljivanju u seriji, koje su snimljene u velikom kadru (dok je koračala prema kancelariji doktora Šmita), zaista bile njene (ili ipak neki body double) :misli:?

Tipujem da je Michael Šmitov sin :mig:.

Povratak Barbare Vicković je takođe dobar... mada moram reći, da mi je bila lepša u plavom izdanju :mig:. Ovako, kao brineta, deluje dosta starija.

Izgleda da je sekretaricu Ninu, iz kancelarije "Perković & Nardelli", ukidanje "Zakona ljubavi", potpuno izbacilo iz koloseka! Radi, kako reče, "noću", pod umetničkim imenom "Nancy" :lol:.

Outro su već aktualizovali. No, trebali bi i intro aktualizovati.

Dodo85
06.01.2009., 23:32
Konačno se pojavila i Ksenija Pajić :s! Mani telenovelu, koja Kseniju nema :mig:. Hm... da li su noge, koje su pri njenom prvom pojavljivanju u seriji, koje su snimljene u velikom kadru (dok je koračala prema kancelariji doktora Šmita), zaista bile njene (ili ipak neki body double) :misli:?Pa Ksenija ima super noge, to se zna :eek: Vidjet ćeš u idućim nastavcima kad ugane gležanj da su to njene noge :cerek:

Mene trenutno najviše zanima priča o Doktoru, ostali manje-više. Zanimljivo mi je i to s Vanesom, Macanovićem i Zoranom, podsjeća na zaplete iz američkih sapunica :D Ivana mi je definitivno najdraži lik, tako draga i mila, ne znam kako ću prebroditi slijedeće nastavke :(

Shadow_Weaver
07.01.2009., 00:03
Pa Ksenija ima super noge, to se zna :eek: Vidjet ćeš u idućim nastavcima kad ugane gležanj da su to njene noge :cerek:

Mene trenutno najviše zanima priča o Doktoru, ostali manje-više. Zanimljivo mi je i to s Vanesom, Macanovićem i Zoranom, podsjeća na zaplete iz američkih sapunica :D Ivana mi je definitivno najdraži lik, tako draga i mila, ne znam kako ću prebroditi slijedeće nastavke :(

Da, trenutno je "Doktor" stvarno najbolji zaplet! Joža i Katarina i njihova prepucavanja su mi ekstra :D. A i Matkov cale je zanimljiv.

Šteta da više nema Marka. On je bio super, kada se naljuti i juri Ivanu okolo :lol:.

Božidar Orešković takođe dobro glumi Macanovića. Ima markantnu facu :frajer:, baš kako treba za takvu ulogu :mig:.

Nadam se, da će biti dovoljno prostora za Kseniju :kokice:.

Teško je nekoga izdvojiti, jer ima zaista puno zanimljivih likova i odličnih glumaca! No... Bojana Gregorić Vejzović i Leonora Surian su mi nekako najbolje :mig:.

Dodo85
07.01.2009., 00:42
Imam jedno pitanje Shadow :D Je li uopće prikazano da su dr.Aleksandra i Krešo spavali skupa? Ja se samo sjećam njihovog susreta u onom baru, ničeg više. Možda sam nešto propustio, a sada ispada da je dr.Kirin trudna s Krešom :eek:

Shadow_Weaver
07.01.2009., 01:02
Imam jedno pitanje Shadow :D Je li uopće prikazano da su dr.Aleksandra i Krešo spavali skupa? Ja se samo sjećam njihovog susreta u onom baru, ničeg više. Možda sam nešto propustio, a sada ispada da je dr.Kirin trudna s Krešom :eek:

Ne, nisu to prikazali. Samo flert u Lounge Bar-u, ali je iz konteksta bilo jasno da su proveli burnu noć. Krešo je se pohvalio Zokiju :mig:.

Inače... interesuje me, ko je onaj duh iz podruma :D.

Dodo85
07.01.2009., 02:13
Ne, nisu to prikazali. Samo flert u Lounge Bar-u, ali je iz konteksta bilo jasno da su proveli burnu noć. Krešo je se pohvalio Zokiju :mig:.

Inače... interesuje me, ko je onaj duh iz podruma :D.Nemam blage, doista :ne zna: Mislio sam da je netko od beskućnika, ali nije... Da nije prvi usvojni otac od Ivane, onaj neki visoki funkcioner iz bivšeg sistema :D Ili je on umro :confused:

Shadow_Weaver
07.01.2009., 03:23
Nemam blage, doista. Mislio sam da je netko od beskućnika, ali nije... Da nije prvi usvojni otac od Ivane, onaj neki visoki funkcioner iz bivšeg sistema. Ili je on umro.

I ja sam prvo mislio da je neki beskućnik. Duduše ne jedan od Zokijevih prijatelja, već onako neko :). No tako nešto se ne bi uklopilo u priču, kao takvu :ne zna:.

Prvi Ivanin usvojitelj je bio neki političar, koji u braku nije mogao imati dece. Nakon smrti svoje supruge, vratio je Ivanu u dom, pa ju je kasnije usvojio jedan drugi bračni par :mig:.

Hm, zašto bi neki bivši političar čamio u bolničkom podrumu :confused: :lol:?

Imali su neki trag :misli:. Davno se navodno, pod sumnjivim okolnostima, desio jedan smrtni slučaj u bolnici "Zapad", (lekarska greška?). Hteli su, u vezi toga, da posete penzionisanu bolničarku Lelu (koja je pomogla Zoranu i Ivani). Ona bi kao mogla nešto znati :mig:. Sigurno neka neurotična drama :gitara:!

Dodo85
07.01.2009., 03:32
Hm, zašto bi neki bivši političar čamio u bolničkom podrumu :confused: :lol:?Jer je s novim sistemom propao i postao poturica? :D Ne znam, nagađam isto kao i ti... :lol:

Shadow_Weaver
07.01.2009., 04:08
Jer je s novim sistemom propao i postao poturica? Ne znam, nagađam isto kao i ti...

Lud si :lol: :five:!

Dopadaju mi se i ostale priče oko bolnice :top:. Barbara Nola i Barbara Prpić Biffel su dobre glumice :mig:.

SĆBD je stvarno bolja od svih prethodnih telenovela. VM, LJuZ, LJiM, OLJ... i ostale su bile dobre, ali ova je najbogatija sadržajem i dinamikom :frajer:!

Napravili su izvanrednu kombinaciju (lekari, novinari, građevinci, srednjoškolci, penzioneri...) :s! Jednostavno ljudske priče, ne neke neopipljive izveštačene... .

Odlično :top:!

adrian'85
07.01.2009., 08:43
Shadow, Mir Božji, Hristos se rodi! Pretpostavljam da danas lumpuješ :D Da ti Bog da zdravlja a ti nama puno komentara :cerek:

trendseterica
07.01.2009., 16:56
I biće nalickanih, bez brige. Glavna glumica je za nevjerovat zgodna. I, ne, još ne znaš koja je! Iznenađenje!

Ovome se moram slatko nasmijati u toplini svoga doma kad je Ksenija Pajic glavna nalickana u ovoj seriji i predstavlja izuzetno njegovanu i lijepu zenu
buahahahhahahaha:D

Jay&AmberFan
07.01.2009., 17:50
Imaš šta reći o ovoj seriji? Ako ne, ovaj tvoj post je običan spam/trol. :ne zna:

Shadow_Weaver
07.01.2009., 21:41
Shadow, Mir Božji, Hristos se rodi! Pretpostavljam da danas lumpuješ :D Da ti Bog da zdravlja a ti nama puno komentara :cerek:

Vaistino se rodi :Pop:! Hvala, što si se setio :mig:.

A za komentare ću se pobrinuti :D!

reset
07.01.2009., 22:00
ne znam od kud odjednom tooooliki hvalopjevi za SĆBD? Pogledam je kad stignem i nije me se dojmila. Likovi lete, nestaju, pa nestaju, gubi se nit glavne ljubavne priče, imam osjećaj da nema nekog future planninga već se sva radnja radi od tjedna na tjedan. Niš posebno (doduše bolje od zakona ljubavi), za izgubit vrijeme. Ništa više, ništa manje. Zabranjena ljubav i Ljubav u zaleđu po mom skromnom mišljenju na daleko šišaju SĆBD po kvaliteti, dinamici ali i sadržaju

Shadow_Weaver
07.01.2009., 23:06
Ja mogu samo reći za sebe - meni je SĆBD već nakon odgledane prve epizode bila super, ne "odjednom tooooliko" :frajer:.

Glavna ljubavna priča se uopšte ne gubi :Placebo:. Možda ti se tako čini, jer ne gledaš redovno?

Priča Mile i Zorana je uvek prisutna. Šta bi trebalo biti? Nakon četrdeset epizoda "Svadba, svadba, hej... :zivili:".

Za likove nije istina da "lete, nestaju...". Ko je tu leteo :confused:? Anton Kučera je suspendiran, zbog lekarske greške, Tomo Šimunić je u zatvoru, Vesna Matić je umrla od raka, a Marko Šarić i sekretarica Ljubica su poginuli. Ja nisam primetio nikakve nedoslednosti (da je neki lik nesto tek tako, bez objašnjenja) :ne zna:.

A gde je se radilo "od tjedna, na tjedan", se još svi sa zgražavanjem sećamo.

Šta se tiče upoređenja sa LJuZ, ZLJ i ZNLJ. Za ZNLJ sam svoje već rekao :kava:. ZLJ je sapunica, a SĆBD telenovela. To je kao da upoređuješ Švarcvald Tortu sa Bečkom Šniclom :p. LJuZ mi je pre SĆBD bila najdraža telenovela. No, SĆBD je (barem po meni) dinamičnija i ima znatno više likova :).

Pošto ne moram praviti rang listu, po svaku cenu - obe su mi odlične :D. Ali šta se tiče sadržaja je ova nesporno bolja od ostalih telenovela. LJuZ je se odvijala u miljeu fudbalera i novinara, ZNLJ u miljeu pozorišnih glumaca i advokata, dok se ova odvija u miljeu novinara, lekara, srednjoškolaca, penzionera, građevinaca... . Dinamična je i šarolika. Po mom skoromnom mišljenju je odlična. Al' Bože moj... ukusi su različiti, hvala Bogu :mig:.

Xenon
09.01.2009., 13:32
A tko je onaj s dugom zalizanom kosom u rep, baš se pojavio u seriji jučer i kak čujem sad će ga biti u dosta epizoda, mislim da je nekakav ucjenjivač, otmičar, tak nešto.
Prije je glumio epizodne uloge u ljubavi u zaleđu, običnim ljudima, dobrim namjerama i u još nekima.
Tip je baš faca i uvijek glumi nekakve negativce i šteta kaj ga malo više nema.