View Full Version : Pravosudje zaustavilo tuzbe Vesne Levar
http://www.novilist.hr/images/clanci/2004/1/87896.JPG
Hoce li ministrica pravosudja Vesna Skare Ozbolt pomoci pri rjesavanju pravosudne blokade povodom tuzbi Vesne Levar?
Clanak (http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285B2859286328592863285A28582858285C2863289628 97289E286328632860285F28602861285E2863286328632859 2863C)
soylent
31.01.2004., 16:53
ch'i kaže:
Hoce li ministrica pravosudja Vesna Skare Ozbolt pomoci pri rjesavanju pravosudne blokade povodom tuzbi Vesne Levar?
Clanak (http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285B2859286328592863285A28582858285C2863289628 97289E286328632860285F28602861285E2863286328632859 2863C)
mislim da nece...
[i]i]
sigurno hoće.
ako zeli onda ce pomoci. Ako ne pomogne, jasno ce dati do znanja da hrvatska drzava stoji uz terorizam i da se ne namjerava ponasati po "evropskim" vrijednostima, da nam jos nije mjesto u "Evropskoj kuci"...
;)
ch'i kaže:
[
Škare Ožbolt je Hadezeovka starog kova, neće ona ni prstom mrdnuti.Sramota!
Mljacko
31.01.2004., 20:43
to će biti kad na vrbi rode kremšnite:W
illegale
31.01.2004., 21:10
Mljacko kaže:
to će biti kad na vrbi rode kremšnite:W Jel to neka samoborska?
Da situacija kod nas nije bolja nego u BiH i SiCG nikad nas ne bi MZ pozurivala u Evropu. Bez takvog susjedstva ne bismo zavrijedili Evrope.
Medjutim, nece nam ta Evropa gledati kroz prste i kad nas primi. Iz austrijskog slucaja je jasno da mozes biti u Evropi, a mogu te i poslati na klupu za hladjenje. Prema tome, cini mi se da ce Vesna Skare Ozbolt dobro promislit sto ce u ovom slucaju poduzeti. Ona je u RH nadlezna za suradnju s Haagom, a Haag je Hrvatskoj dostavio zahtjev za zastitu Levara, a ova ga nije zastitila. Cak nije ni kaznila njegovog ubojicu ni nalogodavce zlocina. Pa jos ne zeli ni platiti materijalnu odstetu zato sto je omogucila da dodje do tog teroristickog cina. Ali kad nas hrabri Gotovina ode Carli na "sarmiranje", mozda se i ovaj slucaj ubrza.;)
go2slep
31.01.2004., 21:58
ch'i kaže:
Ali kad nas hrabri Gotovina ode Carli na "sarmiranje", mozda se i ovaj slucaj ubrza.;)
Ne zaboravi da je Carla priznati borac protiv sprege između politike i kriminala, a baš takva osoba je potrebna da objasni sve što se događalo na ovim našim prostorima
ch'i kaže:
Ako gledamo unatrag desetak godina i opcenito sve ministre i ministrice pravosudja, recite mi kojeg se uopce ministra ili ministricu moze okarakterizirati da je pomogao onako istinski za ikoji spor?!
Ministrovanje u ovom slucaju V.S. Ozbolt nije u svrhu pomaganja vec radi nje same i odredjenih pojedinaca u nasem drustvu. Kao takav aparat je sam sebi svrha i zato ne moze ici u korak za naprednijom Europom i zadovoljavanju eruopskih standarada pravosudnog sistema.
Da nam je pravosudje iole malo zadovoljavajuce, sa manjim postotkom korumpiranosti, brzim rjesavanjem sporeva vec bi smo najmanje bili tri do pet godina u Europskoj uniji.
Pravosudje jedne zemlje je ogledalo jednog naroda u svijetu!
Mislim da hoće!
A mislim da sad ima i instrument kojim to može i ostvarit.
Mora Sanader dokazat da može ono što Račan nije mogao!
A Ožboltica je, mislim, baš pogodna za tu "operaciju".
ch'i kaže:
[B]Hoce li ministrica pravosudja Vesna Skare Ozbolt pomoci pri rjesavanju pravosudne blokade povodom tuzbi Vesne Levar?[/B
Ništa se dogoditi neće, bez obzira na to što i gospićani i policija i istražni organi točno znaju tko je ubio M. Levara. U Gospiću, gradu koji bi trebao umrijeti od srama, caruje strah. Te odnose stvorila je nacionalšovinistička Tuđmanova vlast, a Račan i njegovi nisu ništa bolji.
Broadway Blueshirts
01.02.2004., 04:53
go2slep kaže:
Ne zaboravi da je Carla priznati borac protiv sprege između politike i kriminala, a baš takva osoba je potrebna da objasni sve što se događalo na ovim našim prostorima
Ma "borac" bez ovlasti. A sto se hvata politike ta Carla, nikome cudno nije. Sram vas bilo.
frčlopir
01.02.2004., 09:00
Feniks kaže:
Ništa se dogoditi neće, bez obzira na to što i gospićani i policija i istražni organi točno znaju tko je ubio M. Levara. U Gospiću, gradu koji bi trebao umrijeti od srama, caruje strah. Te odnose stvorila je nacionalšovinistička Tuđmanova vlast, a Račan i njegovi nisu ništa bolji.
znamo da je Levar poginuo dok je pokušavao staviti ručnu bombu u mašinu vlastitog vozila.... vjerovatno mu je usfalilo publiciteta.
Zbog politike nikada rezultati istrage nisu bili objavljeni...a što se Gospića tiče dotični je ostao upamćen kao lokalni alkoholičar i sileđija..sujedi su ga se bojali.:)
frčlopir
01.02.2004., 09:04
što se Haaga i Carle tiče to je gotova priča...sud je ostao bez novca i to u tolikoj mjeri da više ni prijevode nisu u stanju isplačivati :D
a Carla će tek pokazati svoje političke aspiracije
frčlopir kaže:
znamo da je Levar poginuo dok je pokušavao staviti ručnu bombu u mašinu vlastitog vozila.... vjerovatno mu je usfalilo publiciteta.
Zbog politike nikada rezultati istrage nisu bili objavljeni...a što se Gospića tiče dotični je ostao upamćen kao lokalni alkoholičar i sileđija..sujedi su ga se bojali.:)
ne znam to, ali poprilicno mi je jasnije kad sam cuo kako govori :" ovi iz zapadne HEMISFERE su radili "probleme" u gospicu !"
"ARKANOV SIN KUPUJE HOTEL NA VISU?
Bivši Udbaš Vinko Sindičić priznao je da je bio u društvu Arkanovog sina Kize kada je na Visu pokušao kupiti hotelsku kuću "Vis d.d.". U nastavku intervjua Večernjem listu, Sindičić ne želi otkriti podrijetlo novca za kupnju hotela te tvrdi da Arkanov sin nije imao nikakva interesa i udjela u tom poslu. Na upit je li ga policija ispitivala o podrijetlu novca Sindičić je odgovorio:"MUP neka radi svoj posao. Ako me imaju što pitati, neka me pitaju. Ja sam zapravo trebao biti izigran prilikom prodaje, jer su dionice bile opterećene dugovima, a oni su ih prikazali kao neopterećene, u tome je stvar. Kad dođem na Vis, SDP-a tamo više neće biti. Nećemo još sve reći, ima vremena"."
frčlopir
01.02.2004., 11:37
taman se sve stišalo pa čovjek poželio završiti na naslovnoj stranici Globusa da ga pokušavaju ubit :rolleyes:
poginuo je od obične ručne granate...nikakav mehanizam nije pronađen, a desilo se dok je imao otvorenu mašinu auta ispred sebe...kao popravljao...budala
Cijela ulica ga se bojala...pijanac, sileđija... opće poznata stvar u Gospiću:rolleyes:
taman se sve stišalo pa covjek poželio završiti na naslovnoj stranici Globusa da ga pokušavaju ubit
frčlopir,
ma, koliko sam nacuo :D on je goldstajnov izum i narafski, neovisnog istrazivackog novinarstva!
je li pokojni levar imao dobre karakteristike ( prezire ove iz ZAPADNE HEMISFERE ) , pa se gospodin slavko za njega zauzeo ?
u svakom slucaju... smrdi mi na veliku OBMANU, kao i ono sta su onoga iz "gospicke trojke" drzali u zatvoru iako nisu imali niti jedan dokaz protiv njega! cak je oslobodjen u tom procesu a neovisno novinarstvo u hrvatskoj ga je i prije izricanja presude
LINCOVALO!
evo, "sindicici" i "arkanovi sinovi" mogu feniksijati !
a levar ode!
nevezano:
koje ono heroine nam naturaju : ankicu lepej, levara...
frčlopir kaže:
Pokusavao je podici kotac koji je I.R.R. Beli Vuk preko noci postavio na zemlju nedaleko auta. Kad ga je malo podignuo vidio je bombmu - minu iznenadjenja ispod i bacio se na nju da Leon koji je stajao par koraka dalje ne nastrada.
Taj covjek nije pio alkohol od 90-e.
Siledjija koji nije vratio Marici Oreskovic koja ga je nasred Kaniske osamarila dok je njezin hrabri muz Tiho sjedio u autu?
frčlopir kaže:
taman se sve stišalo pa čovjek poželio završiti na naslovnoj stranici Globusa da ga pokušavaju ubit :rolleyes:
poginuo je od obične ručne granate...nikakav mehanizam nije pronađen, a desilo se dok je imao otvorenu mašinu auta ispred sebe...kao popravljao...budala
Cijela ulica ga se bojala...pijanac, sileđija... opće poznata stvar u Gospiću:rolleyes:
Doktor Darko Milinovic dobro zna kako je Levar ubijen, a zna i zasto. Kao sto mu je poznato koliko je Fata S. napravila abortusa na gospickoj ginekologiji, koliko je mladih mulata zavrsilo u kanti za smece.;)
frčlopir
01.02.2004., 13:13
ch'i kaže:
Pokusavao je podici kotac koji je I.R.R. Beli Vuk preko noci postavio na zemlju nedaleko auta. Kad ga je malo podignuo vidio je bombmu - minu iznenadjenja ispod i bacio se na nju da Leon koji je stajao par koraka dalje ne nastrada.
Taj covjek nije pio alkohol od 90-e.
Siledjija koji nije vratio Marici Oreskovic koja ga je nasred Kaniske osamarila dok je njezin hrabri muz Tiho sjedio u autu?
opa dakle bilo je i svjedoka koji su to vidjeli...
kao savjesnog građanina pozivam te da odeš najbližoj PP i daš iskaz...:W
nasilnik i alkoholičar...
Zloca kaže:
Ako gledamo unatrag desetak godina i opcenito sve ministre i ministrice pravosudja, recite mi kojeg se uopce ministra ili ministricu moze okarakterizirati da je pomogao onako istinski za ikoji spor?!
Činjenica je da se ministar pravosuđa uopće ne smije miješati u konkretan spor.
On se mora baviti pravosuđem kao takvim, rješvati probleme u sudstvu, ali u demokratskom društvu nema ovlasti ulaziti u rješavanje ili nerješavanje bilo kakvog spora - jer time grubo narušava trodiobu vlasti.
Prvu istragu vodi je u vidno alkoholiziranom stanju tadasnji nacelnik PU Gospic Dubravko Novak. On je pokusao plasirati dezniformaciju da je Levar stradao dok je plinom iz plinske boce nesto vario pod haubom. Svjedok Novakove alkoholiziranosti je novinarka Jutarnjeg lista Marina Borovac koju je sef policije pokasao izmanipulirati dezinformacijama. E sad umjesto da Novak bude kaznjen zbog pijanstva na radnom mjestu i svjesne opstrukcije istrage i manipulcija javnoscu on dobiva premjestaj za nacelnika psece bojne u policiji.
A tko bi ista isao polciji u Gospicu govoriti kad je nacelnik ureda nacelnika isti onaj Mirko Kasumovic koji je sudjelovao na "smrtonosnom sastanku", da bi se na sudjenju u Rijeci pojavio samo kao svjedok. Ne samo sto je zasticen sudskog progona iako je znao o zlocinima i sudjelovao u njihovu planiranju, a da bi desetak godina kasnije aktivno sudjelovao u njihovu zataskavanju, nego je jos ostavljen da radi u policiji u Gospicu na tako vazno mjestu. :B
Vojky kazˇe:
Cˇinjenica je da se ministar pravosu?a uopc´e ne smije mijesˇati u konkretan spor.
On se mora baviti pravosu?em kao takvim, rjesˇvati probleme u sudstvu, ali u demokratskom drusˇtvu nema ovlasti ulaziti u rjesˇavanje ili nerjesˇavanje bilo kakvog spora - jer time grubo narusˇava trodiobu vlasti.
A ako sutkinja povodom tuzbe Vesne Levar nije u zakonskom roku zakazala raspravu, tko je za to nadlezan: Vladimir Gredelj, Ivica Crnic, Sud u Strazburu?
Gredelj bi u Hrvatskoj htio ocuvati HDZ-ovsku vlast u sudstvu i postavlja sudstvo iznad ljudi, Boga... A kad je rijec o frclopirovim pijancima, nek samo pogleda Gredelju facu i vidjet ce kako izgleda pravi pijanac.:B
OrangeC
02.02.2004., 09:20
ch'i kaže:
Oce, pomoci ce Makazica. Prvo ce postici da se tuzbe odbace, pa ce onda u ime jedine i vjecne Hrvatske tuziti Vesnu Levar zbog uznemiravanja hrvatske javnosti, te je osuditi na 20 godina zivota u Gospicu.
Di ces gore kazne.
OrangeC
02.02.2004., 09:23
Vojky kaže:
Činjenica je da se ministar pravosuđa uopće ne smije miješati u konkretan spor.
On se mora baviti pravosuđem kao takvim, rješvati probleme u sudstvu, ali u demokratskom društvu nema ovlasti ulaziti u rješavanje ili nerješavanje bilo kakvog spora - jer time grubo narušava trodiobu vlasti.
A ako suci zabrljaju, kao u ovom i miljon drugih slucajeva, ministar pravosudja je duzan postici da dobiju trenutni otkaz, i zatim postici da se nepravda ispravi.
Inace je duzan dati trenutnu ostavku.
Danebi, nije Vsenica postala gospoja Ministarka zato da bi se bavila odgovornim poslom! Namjerno ne kazem "radila odgovoran posao".
OrangeC kaže:
A ako suci zabrljaju, kao u ovom i miljon drugih slucajeva, ministar pravosudja je duzan postici da dobiju trenutni otkaz, i zatim postici da se nepravda ispravi.
Inace je duzan dati trenutnu ostavku.
Ministar jednostavno nije taj koji može sucu dati otkaz. Za navedeno postoji odgovarajuća procedura i odgovarajuće nadležno tijelo.
OrangeC
02.02.2004., 09:35
Vojky kaže:
Ministar jednostavno nije taj koji može sucu dati otkaz. Za navedeno postoji odgovarajuća procedura i odgovarajuće nadležno tijelo. [/B]
Znam da nije Mministar taj koji daje otkaze. Ali ministar moze pokrenuti javnu kampanju, i donijeti prijedlog zakona kojim bi se trenutno kaznjavali takvi suci.
Jel tako, Vojky.
I u tom grmu lezi zec. Vesnica-Makazica to NE ZELI. Vesnici se svidjaju suci koji pustaju djecoubojice, suci koji pustaju dinamitase. A to je vjerojanto zato sto se takvi ljudi HDZu svidjaju? I svidjaju se glasacima HDZa? Npr glasacima HDZa iz Gospica.
A di ces protiv volje glasackoga tila. Jerbo ti tilo more uvalit ciket u auto, ka Levaru. A to ne valja. Lose je za probavu.
A Vesnica voli imati dobru probavu. I miran san. Jebro je dosti tesko imat dobru probavu i miran san dok ti criva lezu po cesti, jel tako :D
OrangeC kaže:
I u tom grmu lezi zec. Vesnica-Makazica to NE ZELI. Vesnici se svidjaju suci koji pustaju djecoubojice, suci koji pustaju dinamitase.
Nije samo VŠO takva, ona je samo zadnja u nizu ministara poznatih po "ima korupcije u sudstvu, ali većina sudaca je časna, ima sudaca neradnika, ali većina vrijedno radi". Ona uopće ne razumije zašto pravosuđe ne funkcionira, a kako i bi kad jedan dan nije provela u njemu. Svakako da ona ne smije intervenirati u sporove sub iudice, niti može otpuštati suce, ali ona se ionako već upleće na posredan način u sporove primajući pred kamerama neke stranke, što je samo malo suptilniji pritisak na suce od onog koji vrši slavonski kabadahija Glavaš. Nisam mislio da je to moguće, ali Ingrid je za VŠO pravosudna reformatorica non plus ultra.
...ali ona se ionako vec uplece na posredan nacin u sporove primajuci pred kamerama neke stranke, što je samo malo suptilniji pritisak na suce ...
ja to razumijem kao pritisak da se sudski sporovi zavrsavaju u sto kracem roku!
OrangeC
02.02.2004., 10:16
WeM kaže:
A sto na primjer javno ne primi Vesnu Levar?
Da ne bi, voli nasa Maca-makazica imat miran san i dobru probavu. :D
A osim toga to bi se moglo smatrat ka pritisak na glasacko tilo da ne pravi sranja. :D
WeM kazˇe:
jer to bi znacilo to o cemu ti ovdje razumijes;)
ch'i kaže:
Gredelj bi u Hrvatskoj htio ocuvati HDZ-ovsku vlast u sudstvu i postavlja sudstvo iznad ljudi, Boga...
Ne znam ja čiju on vlast želi zadržati, zadnji put je napao Glavaša u Forumu zbog toga što je organizirao referendum o PPK Valpovu.
A to što uzdiže sudstvo iznad Boga pa je onda po njemu strašno neku presudu uopće i komentirati jer ju je donio neki sudac je po meni naprosto pogrešan pristup. Tko bi se trebao onda baviti kriminalom u pravosuđu, a jasno je da ga ima? Sudske presude naprosto moraju biti izložene sudu javnosti, loše je kada se netko počne osjećati kao da je Bog u ovom našem ljudskom sustavu.
OrangeC
02.02.2004., 11:49
soks kaže:
loše je kada se netko počne osjećati kao da je Bog u ovom našem ljudskom sustavu.
Nego sta! Dok je to sasma u redu u npr americkom sustavu. Eno Bush se napuva ka dva Boga :D
OrangeC kaže:
Prima svakog tko joj se najavi i dogovori sastanak.
OrangeC kaže:
gospodja levar je svakako vec javna osoba!
a sto bi trebalo orangecu znaciti ukoliko bi ministrica i "primila" gospodju levar ?
WeM kaže:
a sto bi trebalo orangecu znaciti ukoliko bi ministrica i "primila" gospodju levar ?
U tom slučaju bi ljevičari otvorili 5 topica s temom: JOOOJ Vesna Škare Ožbolt je primila gospođu Levar, a da je to napravila Antičevićka onda bi to značilo tko zna što. :D
OrangeC
02.02.2004., 12:10
soks kaže:
Jedino je malo jeba najavit se i ugovorit sastanak :D :D :D
Ne mora ona stic laprdavat sa svakojim probisvijetom sa ulice :D
OrangeC
02.02.2004., 12:12
WeM kaže:
Gosodja Levar to, za razliku od Mace-makazice, to nije trazila, ka ni njen muz.
Meni nista, al se nadam da bi gdji Levar moglo pomoci. Jer nekima ocito puno znaci. Tolko da su spremni poremetit neciju probavu i miran san.
OrangeC
02.02.2004., 12:14
soks kaže:
U tom slučaju bi ljevičari otvorili 5 topica s temom: JOOOJ Vesna Škare Ožbolt je primila gospođu Levar, a da je to napravila Antičevićka onda bi to značilo tko zna što. :D
Za ovo prvo cisto sumnjam, al sam siguiran da je plemenita Ingridica od Lifta primila Levaricu, desnicari bi napravili baremko biblijski potop ovoga foruma. :D :D
OrangeC kaže:
Jedino je malo jeba najavit se i ugovorit sastanak :D :D :D
Ne mora ona stic laprdavat sa svakojim probisvijetom sa ulice :D
Pah a jesi pokušao?
Prvo probaj pa onda javi ;)
OrangeC
02.02.2004., 12:26
soks kaže:
Pah a jesi pokušao?
Prvo probaj pa onda javi ;)
Evo samo da mi ubacu ciket u auto, pa sam spreman :D
soks kazˇe:
Ne znam ja cˇiju on vlast zˇeli zadrzˇati, zadnji put je napao Glavasˇa u Forumu zbog toga sˇto je organizirao referendum o PPK Valpovu.
Nije ga osobito napao, a morao ga je nacelno kritizirati, pa izmedju ostalog i zbog toga jer je kritizirao prethodno Zeljku Antunovic sto se uplela u Valpovo.
A kad si vec spomenuo tu emisiju, ne znam jesmo li mi svi bez zdravog razuma. Brzica je lijepo rekao da se privremeno povukao jer su mu rekli da bi se mogao dogoditi incident za koji bi on na kraju ispao kriv. Nakon 10 minuta Glavas je ispricao kako jje on razgovarao s Brzicom prenijevsi mu referendumski stav pa se Brzica povukao. I onda su Glavas i Hebrang nekoliko puta upitali Brzicu jel da je tako da mu nitko nije prijetio. I nitko u studiju, a bila jee to prvestveno duznost onog Ladisica, da upita Brzicu je li mu Glavas rekao da se sprema incident za koji bi on mogao biti okrivljen. I je li ta informacija vid pritiska ili prijetnje. Ah da, na Glavaseva i Hebrangova pitanja, Brzica je samo sutio.
Inace, koliko je menii poznato Gredeljev sin je bio na listi HB-a u Bjelovaru, a Brzica je isto clan HB-a. Koliko mi je poznato Ivic Pasalic je bio potpredsjednik HDZ-a dok nije postao sef HB-a.
;)
WeM kazˇe:
da onaj tko bude govorio javno o onome sto smatra da se krivo, kriminalno, zlocinacki, dogadjalo ili dogadja u nasem drustvu nece biti ubijen kao Milan Levar. Ili ako bude i ubijen, da ce drzava kazniti njegove ubojice i nalogodavce zlocina. To bi bila poruka s tog sastanka javnosti, odnosno svima nama. Suci bi mogli primiti poruku da nije dobro sto razvlace i zavlace... Da svaka presuda suda u Strasbourghu kosta nas porezne obveznike, te da su upravo suci ti koji nam izbijaju novce schlajboka.;)
da onaj tko bude govorio javno o onome sto smatra da se krivo, kriminalno, zlocinacki, dogadjalo ili dogadja u nasem drustvu nece biti ubijen kao Milan Levar.
kako sad ubijen ?
WeM kazˇe:
kako sad ubijen ?
na koncu ustanovio da je Levar ubijen - stradao od podmetnute bombe pod kotac automobila u dvoristu kuce svoje majke Katice.
A kako su i predsjednik Mesic, inace devedesetih nekoliko puta rucao i vecerao u Levarovu stanu u Kaniskoj ulici, i premijer Racan, tu smrt okarakterizirali kao politicki atentat i cin terorizma. E pa, Vesna Levar sad tuzi drzavu jer nije zastitila njenog muza od terorizma, a trazi i odstetu za smrt muza koji je stradao od akta terorizma, a po osnovi Zakona o odstetama za zrtve teroristickih akata.
I WeM, tvoje relativizacije na ovome mjestu su gnjusne!
Usput, predsjednik HDZ-a u sjeni, svojedobno je odbio ici na Olimpijadu u Australiju uz obrazlozenje da bi se tamo mogao naci netko iz Gospica.
Razmisli! Sjeti se!:B
I WeM, tvoje relativizacije na ovome mjestu su gnjusne!
nista ja ne relativiziram!
A kako su i predsjednik Mesic, inace devedesetih nekoliko puta rucao i vecerao u Levarovu stanu u Kaniskoj ulici, i premijer Racan, tu smrt okarakterizirali kao politicki atentat i cin terorizma.
znaci oni su bili u tom strasnom gospicu i nitko im nista ?
postoji li mogucnost da su se oni ipak izletili s ocjenama o levarovoj smrti ?
E pa, Vesna Levar sad tuzi drzavu jer nije zastitila njenog muza od terorizma, a trazi i odstetu za smrt muza koji je stradao od akta terorizma, a po osnovi Zakona o odstetama za zrtve teroristickih akata.
e pa... meni izgleda da je netko uputio gospodju levar na krivi put!
ch'i kaže:
Inace, koliko je menii poznato Gredeljev sin je bio na listi HB-a u Bjelovaru, a Brzica je isto clan HB-a. Koliko mi je poznato Ivic Pasalic je bio potpredsjednik HDZ-a dok nije postao sef HB-a.
;)
aaaaaa, znači to je škvadra iz HB-a, sad mi je jasnije. :lampica:
WeM kaže:
postoji li mogucnost da su se oni ipak izletili s ocjenama o levarovoj smrti ?
e pa... meni izgleda da je netko uputio gospodju levar na krivi put!
Pa i nisu. Levar je bio u Hagu svjedok optužbe, a navodno je to što je izjavio optuživalo tada sam vrh vlasti, naime Tuđmana i Pašalića. Kolika je vjerojatnost da netko preživi svjedočenje protiv vrha vlasti...vjerojatno nema razlike između naše i bilo koje druge pa i razvijene zemlje, budimo realni :rolleyes:
A kako su i predsjednik Mesic, inace devedesetih nekoliko puta rucao i vecerao u Levarovu stanu u Kaniskoj ulici, i premijer Racan, tu smrt okarakterizirali kao politicki atentat i cin terorizma.
. . .
Posto istrazitelji Ujedinjenih nacija nisu zeleli da dodju u Gospic, Levar se sa njima sastao u Zagrebu. Ostali svedoci, koji nisu smeli da se direktno obrate Haskom tribunalu, koristili su Levarov stan kao mesto za sastanke. Istrazitelji su preuzeli dokumenta i snimili svedocenja ocevidaca.
. . .
Oreskovic je potpisao ovlascenje koje je Levar cuvao kao dokazni materijal. Ono glasi: "Imate slobodu da vojnicki postupate kako zelite, niko nece pokusati da vas spreci".
. .
Levar je bio isfrustriran nedostatkom interesovanja Haskog tribunala
. . .
Vlasti sada pokusavaju da isele porodicu Levar iz njihovog stana. U njemu je ranije stanovao bivsi oficir jugoslovenske armije koji ga je napustio na pocetku rata i nikada se nije vratio. Vesna Levar veruje da se radi o pokusaju da je proteraju iz grada. Ona je prkosno odlucila da ne napusta svoj stan.
. . .
Neki, pak, sumnjaju da lokalna policija nije bas neduzna u ovom slucaju.Oni smatraju da je policija mozda prikrila dokaze neposredno nakon Levarovog ubistva!
. . .
skinuto s neke blesave stranice. autor je valjda dominic hipkins, novinar u hrvatskoj!
hehehuhu
02.02.2004., 22:10
OrangeC kaže:
Evo samo da mi ubacu ciket u auto, pa sam spreman :D
koja ti je tablica?
hehehuhu
02.02.2004., 22:12
BTW ilitga PP, ko je ta levar , sta oce i cemu takva frka.
soks kazˇe:
Pa i nisu. Levar je bio u Hagu svjedok optuzˇbe, a navodno je to sˇto je izjavio optuzˇivalo tada sam vrh vlasti, naime Tu?mana i Pasˇalic´a. Kolika je vjerojatnost da netko prezˇivi svjedocˇenje protiv vrha vlasti...vjerojatno nema razlike izme?u nasˇe i bilo koje druge pa i razvijene zemlje, budimo realni :rolleyes:
Aleksandar Vasiljevic, Dejan Anastasijevic, Jovan Dulovic, Srbi su koji su u Haagu javno svjedocili protiv Milosevica. Zive u Srbiji i nista im se jos nije dogodilo.;)
OrangeC
03.02.2004., 08:05
OrangeC kaže:
A sto na primjer (Vesna Skare Ozbolt) javno ne primi Vesnu Levar?
soks kaže:
OrangeC kaže:
Jedino je malo jeba najavit se i ugovorit sastanak
Ne mora ona stic laprdavat sa svakojim probisvijetom sa ulice
Soks
Pah a jesi pokušao?
Prvo probaj pa onda javi
OrangeC kaže:
Evo samo da mi ubacu ciket u auto, pa sam spreman
hehehuhu kaže:
koja ti je tablica?
ST-1941-U
:D :D :D
hehehuhu BTW ilitga PP, ko je ta levar , sta oce i cemu takva frka.
nama frke nikakve, a taj levar je jedan od branitelja dolje u gospicu koji je imao direktno vezu s manolicem! e sad...
soks kaže:
Pa i nisu. Levar je bio u Hagu svjedok optužbe, a navodno je to što je izjavio optuživalo tada sam vrh vlasti, naime Tuđmana i Pašalića. Kolika je vjerojatnost da netko preživi svjedočenje protiv vrha vlasti...vjerojatno nema razlike između naše i bilo koje druge pa i razvijene zemlje, budimo realni :rolleyes:
ma taj levar je bio samo propagandna bomba i nista vise! od njega je ruke diglo i hasko tuzziteljstvo! a koliko je bio ugrozen govori i to da vec od 1993. izlazi u javnost sa svojim kontraverznim iskazima... i to sve protiv VRHA!
Aleksandar Vasiljevic, Dejan Anastasijevic, Jovan Dulovic, Srbi su koji su u Haagu javno svjedocili protiv Milosevica. Zive u Srbiji i nista im se jos nije dogodilo.
ch'i :D sve je to sitna boranija :D mi imamo mesica!
Doznajemo da su sva tri Levarova mobitela, a u svakoj je mreži imao po jedan uključujući i dojavnik, privremeno uzeta obitelji. Pretpostavlja se da je razlog tomu iščitavanje poziva koje je ubijeni primao u posljednje vrijeme zbog sumnje na prijetnju te pregled imenika. Inače, vještačenja koja su dosad obavljena u MUP-ovu centru u zagrebačkoj Kustošiji govore da je oružje, odnosno bomba od čije je eksplozije poginuo Milan Levar vojnog podrijetla. Sumnja se da je bomba zaplijenjena u Domovinskom ratu i bila je u ilegalnom posjedu unatoč nekoliko puta produljenjom roku za vraćanje oružja koje se - kao ni ručna bomba - ne može legalizirati. Po Levara je kobno bilo, neslužbeno doznajemo, što je bomba pala na tvrdu podlogu koja nije amortizirala pad, i to je povećalo njezinu razornu moć. Oštećenja od rasprsnute bombe ima po cijeloj radionici, a samo pukim slučajem nisu ozlijedili Leona Levara udaljenog nekoliko metara od mjesta na kojem mu je poginuo otac. Dječak se, naime, zabavljao pomažuči ocu u drugoj automobilskoj olupini koja ga je zaštitila.
vecernjak 2000.
WeM kazˇe:
Doznajemo da su sva tri Levarova mobitela, a u svakoj je mrezˇi imao po jedan ukljucˇujuc´i i dojavnik, privremeno uzeta obitelji. Pretpostavlja se da je razlog tomu isˇcˇitavanje poziva koje je ubijeni primao u posljednje vrijeme zbog sumnje na prijetnju te pregled imenika. Inacˇe, vjesˇtacˇenja koja su dosad obavljena u MUP-ovu centru u zagrebacˇkoj Kustosˇiji govore da je oruzˇje, odnosno bomba od cˇije je eksplozije poginuo Milan Levar vojnog podrijetla. Sumnja se da je bomba zaplijenjena u Domovinskom ratu i bila je u ilegalnom posjedu unatocˇ nekoliko puta produljenjom roku za vrac´anje oruzˇja koje se - kao ni rucˇna bomba - ne mozˇe legalizirati. Po Levara je kobno bilo, nesluzˇbeno doznajemo, sˇto je bomba pala na tvrdu podlogu koja nije amortizirala pad, i to je povec´alo njezinu razornu moc´. Osˇtec´enja od rasprsnute bombe ima po cijeloj radionici, a samo pukim slucˇajem nisu ozlijedili Leona Levara udaljenog nekoliko metara od mjesta na kojem mu je poginuo otac. Djecˇak se, naime, zabavljao pomazˇucˇi ocu u drugoj automobilskoj olupini koja ga je zasˇtitila.
vecernjak 2000.
pa jos malom kupio i racunalo.. eto mi je vec sumnjivo za Gospic. kao i to sto je drzao i pudlicu. ta je pudlica sigurno bila neciji pas.
a bomba od koje je poginuo iz istog je skladista od koje su pogibali povratnici Srbi u Liku od 1996., a poznato je cijelom Gospicu da je takvo skladiste imao, predsjednickom mirovinom umirovljeni I. R. R. Beli Vuk. Pa je on po potrebi bombe prodavao policiji, o cemu cak postoje i sluzbeni zapisnici.
Policijski general Mladen Markac bio je upoznat sa svim aktivnostima I. R. R. Belog Vuka.:B
pa jos malom kupio i racunalo.. eto mi je vec sumnjivo za Gospic. kao i to sto je drzao i pudlicu. ta je pudlica sigurno bila neciji pas.
a sta je bilo s pudlicom?
a bomba od koje je poginuo iz istog je skladista od koje su pogibali povratnici Srbi u Liku od 1996.,
1 9 9 6. se vracali u liku?
ch'i kaže:
Aleksandar Vasiljevic, Dejan Anastasijevic, Jovan Dulovic, Srbi su koji su u Haagu javno svjedocili protiv Milosevica. Zive u Srbiji i nista im se jos nije dogodilo.;)
Vjerojatno su tada kada su prihvatili da budu svjedoci optužbe imali status zaštićenog svjedoka, Evo ovaj Vasiljević je trebao biti C-o39, ali sad kada je svjedočio 2003. pojavio se pod svojim imenom jer su očito prestali razlozi zbog kojih je trebao skrivati identitet. A Levar je sve mjere zaštite koje su mu nudili odbio.
http://www.hsp1861.hr/vijesti/200831vd.htm
Npr. njih trojica su svjedočila pod svojim imenom, i to onda kada je frka već odavno prošla, ali još uvijek protiv Miloševića svjedoći hrpa zaštićenih svjedoka koji se očito ipak ne osjećaju sigurnima.
http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic/mil_arhweekproc.htm
pa levar je nastradao tek 2000 a koliko sa daa izcitati, JAVNO JE NASTUPAO od 1993. i nije mu falila dlaka s glave!
dapace, stan mu je bio neka vrsta stozera!
hehehuhu
03.02.2004., 10:52
VeM, ma znam, samo sam htio naglasit da me uopce nije briga.
orangecccc, a sad daj pravu registraciju pa ce bit pun qurac smajlica.
WeM kaže:
a sta je bilo s pudlicom?
1 9 9 6. se vracali u liku?
pudlica je u trenutku atentata bila s Vesnom, a ne s Milanom i Leonom, pa je ziva i dan danas.
A Srbi su se 1996. vracali u Liku. Dio onih staraca koji nije otprve poslusao Tudjmanov poziv i ostao docekati Markaceve specijalce i Norceve Vukove, vracao se iz BiH i Srbije u Liku, a Markacevi specijalci dostavljali su njihove popise I.R.R. Belom Vuku koji je onda znao tocno kome, kada i gdje postaviti bombu iz svojih zaliha. Na isti nacin stradao je i umigorvljeni general JNA Nikola Miscevic, koji je cijelo vrijeme rata zivio u Zagrebu, a nakon Oluje krenuo je popravljati vikendicu u selu Vrepci. IRR Beli Vuk postavio mu je bombu pod vrata koja je prethodno skinuo s popravljane vikendice i ostavio ih na zemlju. Trebalo je samo da ih stari Nikola podigne i odleti na nebo svom komunistickom Bogu Titi.
WeM, pa ovo ti je sve poznato svakom u Gospicu, a nesto od toga objavile su i novine, a nesto je bilo i predmeta sudjenja IRR Belom Vuku.
pa levar je nastradao tek 2000 a koliko sa daa izcitati, JAVNO JE NASTUPAO od 1993. i nije mu falila dlaka s glave!dapace, stan mu je bio neka vrsta stozera!
osim Mesica u njegov stan dolazili su Drazen Jurkovic, ratni povjerenik Vlade za Liku, a danas sef HNS-a u Gospicu. Perica Jurič, bivsi glavni tajnik HDZ-a, a kasnije pripadnik obavjestajnog lobija Ivica Pasalica. Slucaj PIK Vrbovec. .... I naravno da se Levaru do 2000. nista nije smjelo dogoditi, jer je znao sve o svima. Zivio u zgradi gdje i glavni HDZ-ovci Gospica, pa tko bi se odlucio stavit bombu pod auto kraj kojeg su morali parkirati HDZ-ovci i kraj pokraj kojeg su prolazila djeca HDZ-ovaca. Slavko Goldstein, koji je poznavao Markicvu Rebica kao tajnika Koalicije narodnog sporazuma iz 1990. zatrazio ga je nek se Levara zastiti. I stitili su ga od Roke, Tihe, Mirka, Mladena i ekipe... Zato ja i ocekujem da ce sad Sanader zatvotit njegovg ubojicu, jedan nalogodavac je vec u zatvoru, po drugoj osnovi, a drugi nalogodavac priprema se putovati u Haag.
pudlica je u trenutku atentata bila s Vesnom, a ne s Milanom i Leonom, pa je ziva i dan danas.
samo malo, pa i leon je ziv!koji ste vi podmetaci bombi !
I naravno da se Levaru do 2000. nista nije smjelo dogoditi, jer je znao sve o svima
je, a odjednom je prestao znati "sve o svima" pa zbog toga puce bomba! 2000-te !
I stitili su ga od Roke, Tihe, Mirka, Mladena i ekipe...
8 ili 9 (osam ili devet) godina ga "stitili" ... ( morat cemo vidjeti da patentiramo taj program zastite )
Zato ja i ocekujem da ce sad Sanader zatvotit njegovg ubojicu, jedan nalogodavac je vec u zatvoru, po drugoj osnovi, a drugi nalogodavac priprema se putovati u Haag.
ma samo nek su zatvoru! nema veze zasto!moze i bez veze! tako su drzali i onog iz gospicke skupine ...
Zato ja i ocekujem da ce sad Sanader zatvotit njegovg ubojicu,
ne moze sanader nikoga zatvoriti! nego, ime i prezime ubojice milana levara!
WeM kazˇe:
samo malo, pa i leon je ziv!koji ste vi podmetaci bombi !
a znas li da je Norca u medjuvremenu napustila cura? nasla nekog Francuza na privremenom radu u Zagrebu? hoce li mu sada biti dovoljna samo duhovna utjeha vlc Sudca?:B
a znas li da je Norca u medjuvremenu napustila cura?
ne znam!
nasla nekog Francuza na privremenom radu u Zagrebu?
ne znam!
hoce li mu sada biti dovoljna samo duhovna utjeha vlc Sudca?
ne znam!
WeM kazˇe:
ne znam!
ne znam!
ne znam!
a kol'ko cujem Sime Lucin bit cesvjedok u procesu Vesne Levar vs. RH, a i Ranko Ostojic veli da su dokazi protiv I.R.R. nabubrili da bi ga se moglo optuziti za ubojstvo Milana Levara:w
ch'i kaže:
a znas li da je Norca u medjuvremenu napustila cura? nasla nekog Francuza na privremenom radu u Zagrebu? hoce li mu sada biti dovoljna samo duhovna utjeha vlc Sudca?:B
Ajde molim te chi, kakve su to sad žute vijesti, kaj se i time baviš? :rolleyes:
ch'i kaže:
a kol'ko cujem Sime Lucin bit cesvjedok u procesu Vesne Levar vs. RH, a i Ranko Ostojic veli da su dokazi protiv I.R.R. nabubrili da bi ga se moglo optuziti za ubojstvo Milana Levara:w
znaci jos nema ubojice, nije ni jasno odkud bomba, a govori se o ubojstvu!
ok!
a ovo :D
bivsi ministar MUP-a i prvi policajac ce svjedociti PROTIV hrvatske za nesrecu koja se dogodila u vrijeme dok su oni bili "hrvatska"...
pa jaci su od linica: "samo preko mene mrtvog moze utrka formulejedan doci u rijeku!"
o boze moj!
WeM kazˇe:
znaci jos nema ubojice, nije ni jasno odkud bomba, a govori se o ubojstvu!
ok!
a ovo :D
bivsi ministar MUP-a i prvi policajac ce svjedociti PROTIV hrvatske za nesrecu koja se dogodila u vrijeme dok su oni bili "hrvatska"...
pa jaci su od linica: "samo preko mene mrtvog moze utrka formulejedan doci u rijeku!"
o boze moj!
il mislis da fali drugima?!
postoji zrtva (Milan Levar), postoji sredstvo izvrsenja ubojstva (utvrdjeno je da je to rucna bomba postavljena pod kotac, a to se zna jer su na Levarovom tijelu pronadjene njene krhotine, vidljive i u dvoristu gdje je eksplodirala), postoji desetak slicnih slucajeva - ubojstava Srba povratnika koji imaju isti modus operandi - dakle ubojstvo, postoji svjedocenje Stipe Novakovica, policajca da mu je I.R.R. rekao da ce ubit Levara cim za to dobije zapovjed, to su sve tragovi vidljivi i osnovnosklolcu, koje negiraju podrzavatelji zlocina.:B
koje negiraju podrzavatelji zlocina.
koji su to ?
tragovi vidljivi i osnovnosklolcu,
polako...pa nismo svi zavrsili osnovnuskolu!
nesreca se desila ( ubojstvo-terorizam, kak velite) u vrijeme dok je LUCIN bio MINISTAR MUP-a a OSTOJIC glavni policijac!
kako stoje stvari sa zapovijednom odgovornoscu ?
WeM kazˇe:
nesreca se desila ( ubojstvo-terorizam, kak velite) u vrijeme dok je LUCIN bio MINISTAR MUP-a a OSTOJIC glavni policijac!
kako stoje stvari sa zapovijednom odgovornoscu ? [/B]
Zaprimili zahtjev ICTY-a da se Levaru pruzi zastita. Zahtjev se do Gospica izgubio. Posvjedocit ce Lucin. Dovoljno za osnovanost tuzbe da je drzava trebala pruziti zastitu Levaru, a nije to ucnila. Ti onda tuzi Lucina i Ostojica.:B
Zaprimili zahtjev ICTY-a da se Levaru pruzi zastita
ma daj, bio je zasticen ko licki medvjed! a i odbio je ICTY zastitu!
Ti onda tuzi Lucina i Ostojica.
a valjalo bi i te kako! to se mora razrjesiti pa makar i slavko goldstajn morao visiti!
WeM kaže:
to se mora razrjesiti pa makar i slavko goldstajn morao visiti!
a to je protiv Isusove zapovjedi ljubavi.
Razmisli! Pokaj se!:s
dobro onda, kad si me ukorio :D
ovo da ovu dvojicu treba u zatvor jedno dva mjeseca pa nek se brane sa slobode!
WeM kaže:
dobro onda, kad si me ukorio :D
ovo da ovu dvojicu treba u zatvor jedno dva mjeseca pa nek se brane sa slobode!
Ministrica pravosudja Vesna Skare Ozbolt s kojom sam ostao u prisnim odnosima iz vremena kad je vedrila i oblacila u Tudjmanovom uredu i kad je vodila reintegraciju Podunavlja, udovoljila je zahtjevu Branka Serica, odvjetnika Vesne Levar i priupitala Zupanijski sud i Drzavno odvjetnistvo zasto je doslo do zastoja u slucaju Levar. O tome su danas izvijestili Jutarnji i Vecernji list.
Vidim ja da Vesnica postuje internet inicijative i da u slobodno vrijeme visi na forumu.:B
Moš mislit da ima slobodnog vremena :p
preatorian
13.02.2004., 17:06
U svakom slučaju mu bolje leži novinarstvo od recenzije filmova. (Mislim Chi-u)
preatorian kazˇe:
U svakom slucˇaju mu bolje lezˇi novinarstvo od recenzije filmova. (Mislim Chi-u)
fakat, da sam toliko uporan u recenziranju filmova sigurno bismo imali bolji (u zanatskom smislu) film od LSLG. a jos da se bavim pisanjem scenarija ne bismo ni raspredali o Kolji Pejakovicu (guslar s banjalucke cesme) il Pavicicu (ovca od gipsa koja misli da stranci sto su nagradjivali Feral nisu razumjeli sto u Feralu pise):B
ch'i kaže:
Ministrica pravosudja Vesna Skare Ozbolt s kojom sam ostao u prisnim odnosima iz vremena kad je vedrila i oblacila u Tudjmanovom uredu i kad je vodila reintegraciju Podunavlja, udovoljila je zahtjevu Branka Serica, odvjetnika Vesne Levar i priupitala Zupanijski sud i Drzavno odvjetnistvo zasto je doslo do zastoja u slucaju Levar. O tome su danas izvijestili Jutarnji i Vecernji list.
Vidim ja da Vesnica postuje internet inicijative i da u slobodno vrijeme visi na forumu.:B
nja nja! sto je sad?
a prvi policajac i ministar unutrasnjih ce tuziti DRZAVU ili svjedociti protiv DRZAVE dok "su oni bili drzava" ?
Milan Levar, koji je bio svjedok Haaškog tužilaštva o zločinima počinjenim nad srpskim civilima na gospićkom području, poginuo je u kolovozu 2000. od podmetnute eksplozivne naprave. Zastupnik pokojnikove supruge i sina - odvjetnik Branko Šerić je tužio državu, a kao glavni dokaz služi mu priopćenje Haaškog tužilaštva u kome se navodi kako je Levar od njih tražio zaštitu. Iz tužilaštva su se po tom pitanju obratili tadašnjoj Vladi RH, koja je 15. travnja 1998. potvrdila da će Levar biti zaštićen. No, to se nije dogodilo pa je likvidiran.
Mnogi su tada "upirali prstom" u Ivicu Rožića kao počinitelja (podmetača eksplozivne naprave koja je usmrtila Levara), a i policija je istraživala u tom pravcu. No, eto, dokazi nisu pronađeni pa u ovom slučaju Rožić nije procesuiran. Državno je odvjetništvo, inače, kao i u mnogim prethodnim slučajevima odbilo pokrenuti (odštetni) postupak protiv države pa su Vesna Levar i njezin sin upućeni na privatnu parnicu protiv RH. Rasprava u ovom predmetu bi se 18. ožujka trebala održati na zagrebačkom Općinskom sudu, no Državno je odvjetništvo zatražilo promjenu nadležnosti, smatrajući da je za ovaj postupak nadležan sud u Gospiću.
iz slobodne dalmacije, link imate na drugim topicima!
Vanjushka
23.02.2004., 11:07
Koji su idioti ovi desnicari, oni stvarno vjeruju da je covjek sam sebe ubio.
Naravno, i svi oni Gospicani, Srbi, su izvrsili samoubojstvo. Boze, kad se sjetim tih romanticnih vremena, Srbi lete unezvjereno okolo i kolju sami sebe a nasi heroji Norac i kompanija ih hvataju i spasavaju im zivote. Legenda kaze da je Norac u jednom podrumu izbio kasikaru iz ruke jedne babe i tako spasio zivote desetak srpskih civila. Ustvari, on je legao na bombu da spasi te civile. Koji junacina!
Ja sam nekada mislio da je paranoja svojstvena samo srpskim pomahnitalim sovinistima i fasistima, ali vidim da nije.
Inkvizitor
23.02.2004., 11:22
Inace je poznata cinjenica da se covjek moze sam ubiti. Kazu da se to zove suicid. I da ga cine najcesce psihicki rastrojene osobe. Ali izgleda da vanjuska jos nije cuo da to postoji.
Vanjushka kaže:
Koji su idioti ovi desnicari, oni stvarno vjeruju da je covjek sam sebe ubio.
ne znam ali lucin i ostojic su mi sumnjivi do neba!
vanjushka, sto mislis kako bi se tretirala ta nesreca obitelji levar da je kalapalo to sa nalogom za zastitu koju je pokojni lever cijelo vrijeme odbijao ?
Vanjushka
23.02.2004., 11:39
Lucin je i meni uvijek bio mutan ko Vardar.
Wem, ne razumijem rijec "kalapalo" ;)
Meni je malo sumnjivo to da se covjek koji je svjedok u jednom takvom procesu kakav je gospicki slucaj i covjek kojem se prijetilo smrcu odjednom sam sebe ubije bombom, a sve se pokusa opravdati tezom kako je on pijanica i siledzija.
Previse je tu slucajnosti.
Inkvi, ja se uvijek nerado sjetim kako smo mi u ratu bili suicidalni pa smo sami sebe bombardovali, palili gume i jeli malu "decu". Sve u kompletu, izdanje Ustasa 91 "Povamiprena zver".
Salim se za "idioti", to ja radi dojma ;)
Salim se za "idioti", to ja radi dojma
tu salu objasni lucinu i ostojicu!
sad su u oporbi, da ne pomislis ovo-ono !
Meni je malo sumnjivo to da se covjek koji je svjedok u jednom takvom procesu kakav je gospicki slucaj ...
bilo je i onih svjedoka koji su govorili o dvjesta pobijenih pa je, mos mislit, iz beograda dolazio vjestak da utvrdi kako ih je tridesetak...
WeM kaže:
bilo je i onih svjedoka koji su govorili o dvjesta pobijenih pa je, mos mislit, iz beograda dolazio vjestak da utvrdi kako ih je tridesetak...
pa da, tridesetak leseva nadjenih na Lipovoj Glavici. A u samom obrazlozenju presude Norcu I Oreskovicu, navodi se oko 100 ubijenih. :B
pa da, tridesetak leseva nadjenih na Lipovoj Glavici.
to su bili iz njuvejv benda "Beli Orlovi" !
WeM kazˇe:
to su bili iz njuvejv benda "Beli Orlovi" !
a ne ti civili koje je Norac izvalicio iz Gospickih podruma i likvidirao vlastitom rukom. Jesi znao da ce Tihomir Oreskovic izgubit stan u Boskovicevoj u sporu sa Sipadom iz Sarajeva?:B
Jesi znao da ce Tihomir Oreskovic izgubit stan u Boskovicevoj u sporu sa Sipadom iz Sarajeva?
a odkad se spore i sto je sa stanom u kojem su levarovi?
drzavni je stan koji im je Ured za raspolaganje drzavnom imovinom dao na koristenje, dok su svi njihovi susjedi u zgradu jos za HDZ-a dobili pravo da svoje stanove (nekad, kao i Levarov, u vlasnistvu JNA) dobili pravo na otkup.
Sipad je u Boskovicevoj imao poslovni prostor u koji je Oreskovic 1992. bespravno upao. To ti je nedavno na sudu priznala i njegova zena Milica. A taj stan je 100-njak kvadrata. Al barem ce Tiho imat u Rijeci smjestaj slijedecih 13 godina. A Milica moze kod Ivice Oreskovica u Zvonimirovu. Ima njegov braco i jahticu usfali im prostora.:B
ch`i, pa za koju tajnu službu ti radiš? Ili si možda samo dio "obavještajnog podzemlja? :D
ch'i kaže:
a znas li da je Norca u medjuvremenu napustila cura? nasla nekog Francuza na privremenom radu u Zagrebu?
Koliko je stara ta vijest?
geom kaže:
ch`i, pa za koju tajnu službu ti radiš? Ili si možda samo dio "obavještajnog podzemlja? :D
mordak sam dio "obaviještenog podzemlja". a podzemlje se odnosi na moj podrum u kom uzgajam gljive bukovace:w
geom kaže:
Koliko je stara ta vijest?
a tada je vec bila stara mjesec.
najbolje ti se raspitati kod skvadre koja radi u "Renault - Hrvatska":top:
ch'i kaže:
mordak sam dio "obaviještenog podzemlja". a podzemlje se odnosi na moj podrum u kom uzgajam gljive bukovace:w
a jesil siguran da su to samo bukovace....
:rofl: :rofl: malo su izgleda, ono...zesce !
WeM kazˇe:
a jesil siguran da su to samo bukovace....
:rofl: :rofl: malo su izgleda, ono...zesce !
se ne uzgaja u podrumima.
ma aludirao sam na Manolica koji je svojedobo uzgajao sampinjone u nekom podrumu, tunelu, bogtepitaj kojoj i kakvoj vlaznoj rupi pod zemljom.
WeM, daj se skockaj! :bljak:
ch'i kaže:
Policijski general Mladen Markac bio je upoznat sa svim aktivnostima I. R. R. Belog Vuka.:B
Kako bi on mogao biti upoznat s Rožićevim aktivnostima? :rolleyes:
takodjer svjedochiti u procesu povodom tuzbe Vesne Levar. Hm, hm al che se neki ljudi vruche meshkoljiti.
Ona kaže:
takodjer svjedochiti u procesu povodom tuzbe Vesne Levar. Hm, hm al che se neki ljudi vruche meshkoljiti.
U Nacionalu piše Frano Drlja.
Ali evo novosti o ovom slučaju:MOGUĆA NAGODBA O ODŠTETI KOJU OD DRŽAVE TRAŽI OBITELJ UBIJENOG MILANA LEVARA ZAGREB, 18. ožujka 2004. (Hina) - Postoje dobre naznake da bi se oko odštete koju od države traži obitelj ubijenog Milana Levara mogla postići nagodba, izjavio je danas odvjetnik obitelji Branko Šerić nakon prvog ročišta na zagrebačkom Općinskom sudu u povodu tužbe kojom supruga i sin Milana Levara ukupno potražuju oko 750 tisuća kuna od države koju smatraju odgovornom jer nije ništa poduzela da spriječi Levarovo ubojstvo.
Šerić je novinarima potvrdio da su u tijeku pregovori oko nagodbe, odnosno da država Vesni i Leonu Levaru isplati odštetu u visini od oko 750 tisuća kuna - 440 tisuća kuna zbog pretrpljenih duševnih boli prouzročenih gubitkom supruga i oca te pretrpljenog straha, plus mjesečna renta koju Leon Levar traži kao nadoknadu štete zbog izgubljenog uzdržavanja i pomaganja od 2.500 kuna mjesečno.
Odštetni zahtjev temelji se na Zakonu o unutarnjm poslovima, odnosno tvrdnji tužitelja (obitelji Levar) da je Haški sud u travnju 1998. tražio od MUP-a da zaštiti Milana Levara, potencijalnog haškog svjedoka ratnih zločina u Gospiću 1991., i njegovu obitelj, ali da to nije učinjeno.
Šerić je istaknuo da obitelj Levar od države traži i odštetu po Zakonu o šteti nastaloj uslijed terorističkih akata - po 350 tisuća kuna svakome od tužitelja (Vesni i Leonu Levaru) plus mjesečna renta, a na temelju tvrdnje da je Milan Levar poginuo od podmetnute eksplozivne naprave krajem kolovoza 2000. »uslijed akta nasilja i terora koji je država bila dužna spriječiti«.
Šerić je novinarima rekao da u pregovorima s Državnim odvjetništvom, koje u sporu zastupa državu, neće pristati na odštetu manju od 440 tisuća kuna, napomenuvši da bi se nagodba odnosila na oba odštetna zahtjeva.
Kako bi potkrijepio navode da je država preuzela odgovornost za Levarovu zaštitu, Šerić je sudu priložio ispis s web stranice Ureda Haškog tužiteljstva iz kolovoza 2000., na kojemu se kaže da je Haško tužiteljstvo 1. travnja 1998. od hrvatske Vlade zatražilo da osigura zaštitu Levara kao potencijalnog haškog svjedoka, te da je Vlada 15. travnja potvrdila da će tu odgovornost prihvatiti.
Budući da se taj ispis ne može koristiti kao sudski dokaz, predložio je da se o tome na sudu očituje glavna haška tružiteljica Carla del Ponte ili osoba koju ona ovlasti.
Sutkinja Neri Radas Habazin odlučila je da sud od Ličko-senjske Policijske uprave zatraži očitovanje je li od Haškog suda dobiven zahtjev za zaštitu svjedoka Levara, te da se Vlada, odnosno njezino tijelo nadležno za suradnju s Haškim sudom, očituje o tome je li Haški sud od nje tražio da osigura Levarovu zaštitu i jesu li u tom smislu poduzete neke mjere. Odbila je zahtjev Državnog odvjetništva da se zagrebački Općinski sud proglasi mjesno nenadležnim u sporu, a nadležnost prenese na gospićki sud.
Iduće ročište sutkinja će sazvati pismenim putem nakon pribavljanja navedenih dokumenata.
Nakon ročišta, Vesna Levar novinarima je kazala da je zadovoljna početkom procesa za nadoknadu štete.
Na novinarski upit proživljava li još strahove zbog ubojstva supruga odgovorila je da su danas strahovi manji, ali da su ona i sin dugo nakon ubojstva bili svakodnevno izloženi prijetnjama smrću.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.