View Full Version : Open Graphic Library vs DirectX
fastcode
22.01.2003., 15:22
Zanima me mišljenje, što je bolji izbor za izradu prezentacijskog alata: OpenGL ili DirectX. Osobno sam najskloniji kombinaciji (direct show + ogl). Ima li netko slična iskustva?
Isto tako, da li netko zna adresu nekog zaista dobrog foruma za directx
Noordung_NSK
22.01.2003., 17:20
...kada sam pisao graficke aplikacije i odabirao tehnologiju Direct X je bio zivi uzas. Ne znam je li danas tako. U svakom slucaju, OpenGL je jednostavniji, a u nekim stvarima nadmasuje Direct X. No sa druge strane, Direct X ima potpunu podrsku i za zvuk i za periferne uredjaje, dok je OpenGL samo graficki API. Stoga moja preporuka: upotrijebiti Open GL za vizualizaciju a Direct X za manipulaciju zvukom. Takve preporuke daju i strucnjaci koji se bave izradom igara, pa smo onda vjerojatno u pravu.
P.S. Mozda ti je ovo pogresan forum. Tu ti se "programeri" time ne bave. Oni rade "inteligentna mrezna rjesenja" pa ti nece dati dobar savjet.
P.P.S. Sa C-om si, nadam se na ti...
fastcode
23.01.2003., 08:40
Pozdrav Noordung :)
DirectX ima kompliciraniji i duži kod, sve ide preko objekata. OpenGL je jednostavniji i posjeduje prenosivost.
Vjerojatno ću koristiti neku kombinaciju te dvije tehnologije. Hoću, da osim efekata s tekstom i fotografijama, da omogućim i prikaz video signala, a tu mi je Direct Show najbolje rješenje.
P.S. Znaš li neki dobar forum za DirectX?
Noordung_NSK
23.01.2003., 17:46
...otici na www.programmersheaven.com/zone10
Ne mogu se sad sjetiti, ali postoji i specijalizirani site za programiranje igara i multimedije, ali pogledaj na gore navedenoj adresi, mozda ima link.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.