View Full Version : Kocka je čini se bačena
HELIX14
04.02.2004., 00:48
Ono sto je Koalicija s SDP-om uspjela izbjeci , izgleda po svemu sudeci ,da HDZ-ova Vlada nece moci .
Ispada ,da su zaista bili u pravu svi oni koji su tvrdili da kad HDZ dodje na vlast ,da ce predati generala Gotovinu u roku keks .
Gledajuci kronoloski posljednje dogadjaje cini se da nas pripremaju upravo na takav epilog .
8. siječnja - Odvjetnički tim generala Ante Gotovine jutros je, na temelju sudske odluke, u Uredu za suradnju s Haškim sudom preuzeo 77 dokumenata koje je Vlada ranije predala Haškom tužiteljstvu. Branitelju Anti Vukorepi dokumente je predao pomoćnik ministrice pravosuđa i predstojnik Ureda Jakša Muljačić.
9. siječnja - Florence Hartmann jučer je izjavila da je glavna tužiteljica Carla del Ponte odlučila napraviti iznimku i odobriti predaju dokumenata koje Gotovinin odvjetnički tim traži više od dvije godine. Hartmann je rekla kako je utvrđeno da prijevremeno objavljivanje tih dokumenata neće štetiti slučaju.
19. siječnja - Glavna tužiteljica ICTY-ja Carla del Ponte izjavila je u intervjuu za belgijski list La Libre Belgique da je prema informacijama kojima raspolaže general Ante Gotovina barem do rujna prošle godine bio u Hrvatskoj, istaknuvši kako je problem što Gotovina još uvijek uživa potporu dijela hrvatske uprave.
Na pitanje očekuje li skora uhićenja bjegunaca, del Ponte je odgovorila kako se nada tomu. Gledajte što se zbiva u Hrvatskoj. Kada je HDZ u studenome pobijedio na izborima, mnogi su govorili o povratku nacionalista, ali novi premijer Ivo Sanader je potvrdio da mu je zadatak suradnja s ICTY-jem. Vjerujem da će održati obećanja, rekla je Del Ponte.
3. veljače Odbjegli hrvatski general Ante Gotovina, kojeg je Haški sud (ICTY) optužio za zločine protiv čovječnosti, možda se skriva u Francuskoj, piše u današnjem izdanju francuski dnevnik Le Monde, a prenose agencije.
4. veljače Hebrang izjavio da Gotovina mora u Haagu obraniti dostojanstvo
Potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang tijekom jučerašnje sjednice Vlade u Splitu osvrnuo se na poziv Carle del Ponte Gotovini da se preda te da će mu omogućiti obranu sa slobode. "U izjavi Carle del Ponte vidim dvije poruke. U prvoj je dala dosad najpovoljnije uvjete za obranu generala Gotovine, a taj ustupak posljedica je otvorenog stava premijera Sanadera prema Haagu. Prema drugoj poruci, sada je na potezu general Gotovina, da se obrani na sudu, da obrani svoju čast i dostojanstvo te skine teret sa sebe, Domovinskog rata i Hrvatske", rekao je Hebrang. Dodao je kako ne može reći da je to poziv generalu Gotovini, ali je sigurno poruka o kojoj treba ozbiljno razmisliti. Vlada će, prema riječima dr. Hebranga, generalu Gotovini dati stručnu, materijalnu i moralnu potporu.
Jel kocka zaista bačena ?
Jasno, HDZ-ovo biračko tijelo se medijski polako priprema za izručenja. Kad je Račan pozivao Gotovinu da se preda bio je nacionalni izdajnik, kada ga Hebrang poziva u pomalo čak i ucjenjivačkom tonu, "da skine problem s Hrvatske", u desničarskim redovima - muk.
pa kakvog smisla ima skrivanje? Do kad?
znam da je vec milijun puta izrecena floskula ali Ante se moze obraniti samo pred Haaskim sudom,nigdje drugdje.
Da se predao sa Ademijem prije 2 godine sad bi se branio sa slobode
(Izgleda da ce slucaj Ademi preuzeti Hrvatski sudovi ali to nikoga od takozvanih zastitnika digniteta domovinskog rata ne interesira jer on nema prava krvna zrnca)
,Hrvatska bi bila blize EU, a bivsa i sadasnja vlada imala bi vise manevarskog prostora, vremena i resursa da se bavi drugim stvarima kao sto su gospodarstvo i ekonomija.
Mislim da bi na privatnom planu Anti takodjer bilo lakse jer je covjek vec vise od 2 godine odvojen od obitelji i djece a i zivot u bijegu i skrivanju sigurno nije lak za niciju psihu.
NakurnjakOdStridera
04.02.2004., 09:07
Kad je Račan pozivao Gotovinu da se preda bio je nacionalni izdajnik, kada ga Hebrang poziva u pomalo čak i ucjenjivačkom tonu, "da skine problem s Hrvatske", u desničarskim redovima - muk.
Ne smeta licemjere Gotovina u Hagu, nego "komunjare" na vlasti.
Mljacko
04.02.2004., 10:09
Zanimljiv smo mi narod, glasamo za stranku koja prvo prizna haaški sud, a onda mu se protivi, a sad ovo:rolleyes:
Da bi se napravila država, potreban je određen tip hrabrih i čvrstih ljudi koji će to iznijeti "na leđima". Međutim da bi država išla dalje ponekad je potrebno i neke od tih ljudi žrtvovati. Ovo je jako nepravedno okrutno i nezahvalno. Ali prosperitet države iznad je svih zasluga i svih parcijalnih interesa. Ako država nije u stanju svoj opći interes prepoznati i nametnuti ga iznad bilo čijeg parcijalnog interesa (pa i onih najzaslužnijih za njen nastanak) onda ona nema budućnosti.
Očito je da politička klasa u Hrvatskoj prepoznaje ulazak u euro-atlanske integracije kao hrvatski interes.
Da li je to ispravno ili nije, o tome se može diskutirati, ali oni to tako prepoznaju, i HDZ i SDP i HNS i HSS (a vjerojatno i HSP).
Kad je već tomu tako onda bi oni bili slabi političari kada ne bi znali taj svoj interes i provesti relativizirajući moralnu nedopustivost izdaje onoga tko im je omogućio da budu tu gdje jesu.
Onog trenutka kada je HDZ jasno deklarirao da su mu cilj euro-atlanske integracije bilo je jasno da će čim dođu na vlast morati početi aktivno surađivati sa haagom oko izručenja Gotovine. Bez obzira na to koliko izrijekom bili protiv izručenja dok je na vlasti bila koalicija.
Taj stav protiv izručenja bio je odličan za privlačenje onog dijela birača koji nečije namjere prosuđuju prema tome što on govori a bez pravilnog procjenjivanja okolnosti i ponašanja iz čega se prilično pouzdano mogu pročitati nečije stvarne namjere i mogućnosti.
Eto, nisam uopće ulazio u pravni aspekt, t.j. da li je Gotovina optužen s razlogom ili ne.
OrangeC
04.02.2004., 10:22
Hrvatskoj bi definitivno pomoglo da se Gotovina preda.
No, iskreno, zasto bi Gotovinu trebala bolit ona stvar? On bi mogao gulit 20 godina robije, a ne celnici HDZa koi su ga tako dobro savjetovali. Ako su gradjani Hrvatske glasali za upravo te HDZovce,a jesu, zasto bi onda Gotovina trebao podmetnuti svoja ledja za budale. Neka gospoda sad izvole malo trpit posljedice svoga glasanja.
Jedina je nevolja sta cemo to morat trpit i mi ostali.
Ja sam protiv bilo čije predaje i žrtvovanja "jer je to dobro za nacionalne interese". Država nije sama sebi svrhom, nego postoji radi pojedinaca, među ostalima i Gotovine. On se ne treba predati radi nac. interesa, nego radi toga jer svaki građanin mora poštivati zakon.
Ludi konj
04.02.2004., 10:43
HDZ jednostavno malo sere!:B
Ja sam protiv bilo cije predaje i žrtvovanja "jer je to dobro za nacionalne interese". Država nije sama sebi svrhom, nego postoji radi pojedinaca, medu ostalima i Gotovine. On se ne treba predati radi nac. interesa, nego radi toga jer svaki gradanin mora poštivati zakon.
no "hrvatska" ne postuje svoje heroje! zasto se general norac nije mogao branti sa slobode iako se odazvao sudu ?
zasto se anti jelavicu MONTIRA PROCES ?
stagediver
04.02.2004., 14:57
WeM kaže:
no "hrvatska" ne postuje svoje heroje! zasto se general norac nije mogao branti sa slobode iako se odazvao sudu ?
zato sto se na obranu sa slobode ne pustaju ljudi optuzeni za izuzetno okrutne zlocine i ljudi za koje se sumnja da bi mogli pobjeci?
WeM kaže:
ante jelavic je prvenstveno drzavljanin bih :confused:
stagediver kaže:
zato sto se na obranu sa slobode ne pustaju ljudi optuzeni za izuzetno okrutne zlocine i ljudi za koje se sumnja da bi mogli pobjeci?
da bi NORAC "pobjegao" je potpuna losa prosudba! uostalom i general ademi je optuzen "za izuzetno okrutne zlocine" !
ante jelavic je prvenstveno drzavljanin bih :confused:
ne samo to! on je bio i predsjednik BiH !
WeM kaže:
#1 tocno. pravi primjer: jastreb
#2 ako love nema, onda ju je netko uzeo. lova i nacija - nemaju veze.
uzdravlje
stagediver
04.02.2004., 18:41
WeM kaže:
da bi NORAC "pobjegao" je potpuna losa prosudba! uostalom i general ademi je optuzen "za izuzetno okrutne zlocine" !
ademi je optuzen po zapovjednoj odgovornosti
norac je za gospicki slucaj optuzen mnogo izravnije - kao sudionik sastanka na kojem se odlucilo ubiti odredjeni broj gradjana srpske narodnosti, nisam poblize pratio proces pa ne znam je li bio optuzen i kao izvrstelj ubojstava
jednako tako, ne znam niti zasto je na kraju osudjen
u svakom slucaju, rijec je o puno okrutnijim stvarima od zapovjedne odgovornosti
jer podrazumijeva izravnu ukljucenost u zlocin
maliveliki
04.02.2004., 19:47
HDZ je izdao svoj biracki korpus i hrvate kao naciju,ovo je licemjerje bez premca,jebo vas HDZ,zasto niste glasali za HSP???????
BootBoy
04.02.2004., 19:48
OrangeC kaže:
Hrvatskoj bi definitivno pomoglo da se Gotovina preda.
No, iskreno, zasto bi Gotovinu trebala bolit ona stvar? On bi mogao gulit 20 godina robije, a ne celnici HDZa koi su ga tako dobro savjetovali. Ako su gradjani Hrvatske glasali za upravo te HDZovce,a jesu, zasto bi onda Gotovina trebao podmetnuti svoja ledja za budale. Neka gospoda sad izvole malo trpit posljedice svoga glasanja.
Jedina je nevolja sta cemo to morat trpit i mi ostali.
ovo je prvi, i vrlo vjerojatno zadnji put da se slazem s tobom!
on je svoje odsluzio.
soylent
04.02.2004., 20:06
HELIX14 kaže:
Jel kocka zaista bačena ?
ma koja mrtva kocka. bolje je reci da je netko dobro povucen za jaja... ;) u ovoj zemlji sve go izdajica i lopov. :D
ma, jesenti, kako se samo on sjetio Jamstvene Kartice? nanizao je nas jovica sve biser do bisera, a JK ima jacinu karte za zicaru ilica-gornji grad. :D
SvogaTelaGospodar
04.02.2004., 20:13
HELIX14 kaže:
"U izjavi Carle del Ponte vidim dvije poruke. U prvoj je dala dosad najpovoljnije uvjete za obranu generala Gotovine, a taj ustupak posljedica je otvorenog stava premijera Sanadera prema Haagu. Prema drugoj poruci, sada je na potezu general Gotovina, da se obrani na sudu, da obrani svoju čast i dostojanstvo te skine teret sa sebe, Domovinskog rata i Hrvatske", rekao je Hebrang.
hehe...bravo hebrang...toooo! :klap:
Sebastijan
04.02.2004., 20:23
Roko kaže:
znam da je vec milijun puta izrecena floskula ali Ante se moze obraniti samo pred Haaskim sudom,nigdje drugdje. Da se predao sa Ademijem prije 2 godine sad bi se branio sa slobode.
Nema šanse. Pa Gotovina je velika riba. Da se onda predao lijepo bi oni njemu spičili četrdesetak godina (da se malo prodrma savjest Hrvata kao ponosne nacije).
maliveliki
04.02.2004., 20:30
zasto hrvatska vlast suti o umjesanosti engleza i njihovoj direktnoj odgovornosti u ratu u BiH i Hrvatskoj?
HDZ ne mijenja ni način funkcioniranja niti se ljudi u vodstvu mijenjaju. Sve Hrvate u Hag je isporučio HDZ. U ono vrijeme su to bili VITEZOVI. Došla je koalicija na vlast a HDZ savjetuje i sakriva Gotovinu. Račan je nacionalni izdajnik jer poziva Gotovinu da se preda a vlada (Račanova) će mu pružiti svu potrebnu pomoć u obrani. Sada je na vlasti HDZ i pravila igre se bitno mijenjaju. Žrtveni jarac (Gotovina) je svoje odradio te ga sada oni koji su mu savjetovali na se skriva, prijateljski savjetuju da se preda. Naravno nude mu sve isto što mu je nudila i bivša vlada. Ali sada su u interesu nacionalni interesi. Koje li ogavnosti i licemjerja. :bljak: :bljak:
maliveliki
05.02.2004., 04:49
ovo mi sve izgleda kao jedna prljava politicka igra od strane HDZ-a,ima li netko ovdje ispred HDZ-a tko moze pojasniti stvari? mozda mi grijesimo,ali..........
Roko kaže:
Da se predao sa Ademijem prije 2 godine sad bi se branio sa slobode
(Izgleda da ce slucaj Ademi preuzeti Hrvatski sudovi
Što misliš zašto će slučaj Ademi (vjerojatno) preuzeti hrvatski sudovi?
ali to nikoga od takozvanih zastitnika digniteta domovinskog rata ne interesira jer on nema prava krvna zrnca)
Zašto misliš da to nikoga ne zanima? Pa pune su novine toga.
POTPREDSJEDNIK Vlade Andrija Hebrangu utorakje u stanci Vladine sjednice u Splitu odgovarajući na upit novinara kazao kako je haaška tužiteljica Carla del Ponte do sada dala najpovoljnije uvjete osumnjičenom generalu Anti Gotovini jer je ponudila da se brani sa slobode.
"Sada je na potezu sam Ante Gotovina, koji svojim pojavljivanjem na sudu skida veliki teret i sebi i pomaže Hrvatskoj da se riješi jedan veliki problem", rekao je Hebrang.
Kako piše Jutarnji list, poziv generalu Gotovinu na predaju Haagu nagli je zaokret u Hebrangovim stavovima, koji je prošlih par godina zauzimao za odbacivanje optužnice protiv Gotovine. Sud u Haagu smatrao je političkim sudom "kojem je cilj dovesti pred istog suca srpskog generala Strugara i Gotovinu".
Jutarnji list dodaje kako je na jednom od skupova HIP-a, čiji je i suosnivač, Hebrang poručio Gotovini kako se ne bi trebao predati.
"Smatramo da u obrambenom ratu nema zapovjedne i objektivne odgovornosti" - govorio je Hebrang 2002. nakon podizanja optužnice protiv generala Bobetka.
Hebrang se također svojim potpisom pridružio 555-orici uglednika koji su od tadašnje Vlade tražili neizručivanje Gotovine sudu u Haagu.
U neformalnom razgovoru s novinarkom HTV-a Silvijom Luks nakon obavljenog intervjua, Carla del Ponte natuknula je kako bi se Gotovina, ako se preda, mogao braniti sa slobode.
Upravo tu izjavu glavne haške tužiteljice Hebrang smatra ključnom za promjenu svog stava o predaji Gotovine Haagu.
"Obrana sa slobode je časna obrana i time je sačuvan obraz generalu, braniteljima i Domovinskom ratu" - pojasnio je radikalnu promjenu svojih stavova Hebrang.
Sve svoje ranije stavove o predaji Gotovine Hebrang je odbacio riječima: "To je bilo drugo vrijeme, kada je Carla del Ponte drugačije postupala. Sada ona nudi obranu sa slobode. Svaka joj čast jer se odlučila na takav potez. Divim joj se!"
Iako je Hebrangov stranački šef Ivo Sanader i u vrijeme predizborne kampanje i neposredno nakon izbora tvrdio kako će pravnim sredstvima osporiti kvalifikacije iz optužnice protiv Gotovine, Hebrang je na novinarsku upit zašto to nije pokušano nego se Gotovini preporuča predaja, kratko odgovorio: "Politika je umijeće mogućeg."
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=184454
SvogaTelaGospodar kaže:
kao i WeM :zubo:
Ni brda nisu,
ni doline, ni rijeke, ni more,
ni oblaci nisu
ni kisa, ni snijeg nije
moja Hrvatska.
i ono dublje s bosnom me veze
sa patnjama njinim,
sa smijehom i nadom,
s ljudima me veze...
Krs ko njezin vidjeh u Estremaduri
i travnjake ko njene oko Loire
i vocnjake ko njene oko Settignana,
o, svud po svijetu sretoh lice njeno,
replika na "hrvatska" ne postuje svoje heroje:
_\|/_ kaže:
#1 tocno. pravi primjer: jastreb
#2 ako love nema, onda ju je netko uzeo. lova i nacija - nemaju veze.
uzdravlje
1. za mene nema velike razlike izmedju "jastreba", gotovine i ostalih manje medijski eksponiranih!
2. nema love! opljackao ju je petric! ( no to je za topik o anti jelavicu)
valja nam preko rubikona
Carli svaka čast i pokoj, a ti Hebrang - odi doma.
subc0mandante m0ris
05.02.2004., 10:09
I šta reći?
Hebrang je i prije pokazao da je zadnje smeće od čovjeka.
Hebrang je dvoličan političar koji voli igrati emocije a suštinski je emocionalni invalid.
Pred Bobetkovom kućom je cmizdrio nacionalne suze i lamatao velikim rječima ali sve je to bilo bez duše a sa čistim političkim vrlo pragmatičnim ciljevima. Htio je rušiti vlast i sam zasjesti u fotelju.
Danas kada ima fotelju, slučaj Gotovina mu samo smeta i hladnokrvan kao špricer ga se želi rješiti što prije. Hebranga boli za Gotovinu. Pragmatično shvaćanje vlasti u kojem cilj opravdava sredstvo. Gotovina je u tom političkom fightu topovsko meso.
Nije Hebrang ni u jednom trenutku mjenjao svoje političko mišljenje, on mijenja svoju taktiku, ovisno o svojoj poziciji.
Andrija i Carla zaljubljeni par
Kad se budu ženili kupiću im dar
:cice: :cice: :cice:
pa jedno je govoriti kad si opozicija a drugo kad si vlast.
Predaja Gotovine je nacionalni interes jer je svima jasno kao dan da bez toga nema ratificiranja ugovora o pridruzivanju u UK i NL parlamentu. A bez toga niti pozitivnog odgovora o ulasku u EU.
Zalosno je jedino to da je Hebrang sve to skupa odgadjao i kocio dok je SDP bio na vlasti i time zakocio i usporio te procese. To je ipak bila taktika povratka na vlast jer se znalo sto biraci zele cuti.
Takodjer je logicno da se ovakvi nepopularni potezi vuku sada na pocetku mandata jer je pamet naroda kratka i do drugih izbora ce se na sve zaboravit.
Uglavnom to se mora napraviti i nema izmotavanja ukoliko zelimo u EU i Nato
mislim da se to zove Vicious Circle, circolo vicioso, a Andrija od tateka partizana i časnog čovjeka prometnuo se cijeli krug. ali ovdje on samo predstavlja apoteozu HDZ-a kao stranke i načina mišljenja. u biti, smeće ostaje smeće, nema veze što povremeno skrene tamo ili amo, smeće ima cilj, a cilj je topla i fina gizica predsjednika strane, jer mu obećo naivnom, da će andrija H. zauzvrat biti 'precjednik Rvacke'. heheHebranže!!!
a pokazat će njima Carla od Mostića da i ona zna lagat' i govori't štop banda voli čuti, sve dok ne ćapi ubojicu, lopova, kriminalnca i 'junaka' Antu.
:B
Broadway Blueshirts
05.02.2004., 10:46
Wall kaže:
a pokazat će njima Carla od Mostića da i ona zna lagat' i govori't štop banda voli čuti, sve dok ne ćapi ubojicu, lopova, kriminalnca i 'junaka' Antu.
Sve dok cetnici pisu optuznice za Hrvate, Carla moze sanjati Gotovinu, bas kao sto ga ti sanjas.
Phil Lynott
05.02.2004., 10:55
E uvek se setim onoga iz Undergrounda
- ccc..ccc.cika m..mm..marko, je..je..je..je...jesu uvatili cc..c..crnog?
- jesu, al za *****. ko sto ce i mene.
subc0mandante m0ris
05.02.2004., 10:55
Sjećam se onih lijepih vremena kad je Hebrang bio šef Tuđmanovog liječničkog konzilija.
Koliko nas je puta uvjeravao u Tuđmanovo odlično zdravlje i tvrdio da je sposoban obavljati predsjedničku funkciju sa smrtne postelje.
Kako nas sada uvjerava u kastarofalno stanje zdravstva a prešućuje podatke o stanju zdravstva na da 3.1.2000.
Valjda misli da se zdravstvo davilo u novcu u njegovo vrijeme.
On je fenomen.
On se kuži u medicinu, on se kuži u vojsku, on je ekonomski stručnjak.
No..kad se sve rezimira....:bljak:
Broadway Blueshirts
05.02.2004., 10:58
Phil Lynott kaže:
:D
Phil Lynott kaže:
Dobar! :top:
HELIX14
05.02.2004., 13:03
Wall kaže:
mislim da se to zove Vicious Circle, circolo vicioso, a Andrija od tateka partizana i časnog čovjeka prometnuo se cijeli krug. ali ovdje on samo predstavlja apoteozu HDZ-a kao stranke i načina mišljenja. u biti, smeće ostaje smeće, nema veze što povremeno skrene tamo ili amo, smeće ima cilj, a cilj je topla i fina gizica predsjednika strane, jer mu obećo naivnom, da će andrija H. zauzvrat biti 'precjednik Rvacke'. heheHebranže!!!
Dijete ajde jos malo knjigu u ruke !!!
Jer ne kaze se circolo vicioso , kaj ne znaci apsolutno nista vec Circolo vizzioso , kaj u ovome kaj ti hoces reci isto ne znaci nista .
To kaj ti hoces je Circolo chiuso (jer si napisao da Hebrang zarvara krug) , a na taj krug ces doci kad ti kroz ruke prodje Circolo di Libri a do tada circolare !
maliveliki kaže:
zasto hrvatska vlast suti o umjesanosti engleza i njihovoj direktnoj odgovornosti u ratu u BiH i Hrvatskoj?
Povijest naglavačke
Američki povjesničar tvrdi da su u srednjoj Bosni muslimani bili - agresori
"Ratna zbivanja u središnjoj Bosni ispričana su 'naglavačke', jer se hrvatska vojska – ustvari – branila, dok su muslimanske snage bile agresori" - tvrdi povjesničar i umirovljeni časnik američke vojske Charles R. Shrader u nedavno objavljenoj knizi o hrvatsko-bošnjačkom sukobu u Bosni i Hercegovini pod naslovom "The Muslim-Croat Civil War in Central Bosnia". "Prvi izvještaji, uključujući i teorije koje su se koristile u Sudu za ratne zločine u Den Haagu, kao i propaganda koju je širila muslimanska vlast, utjecali su na formiranje sadašnjih stajališta. Ona su se, međutim, temeljila na djelomičnim informacijama... Samo se pogledom unatrag može sagledati sve činjenice zajedno – i na taj sam način i ja shvatio da je cijela priča ispričana naglavačke", kaže Shrader. On smatra da će s vremenom biti preispitane neke od kazni izrečene pred Haškim tribunalom za ratne zločine
Evo, zato...
A moralo se Hrvate okriviti, jer su im oni srušili milu jugovinu.
Broadway Blueshirts kaže:
Sve dok cetnici pisu optuznice za Hrvate, Carla moze sanjati Gotovinu, bas kao sto ga ti sanjas.
jebe mi se za njega! ima toliko zločinaca, pa da baš zbog njega razbijam glavu??? svi 'njihovi' optuženi su odmah zločinci dokazano, a svi 'naši' nevini na pravdi Boga? ma nemoj? Ante je u Legiji stranaca (vani se to otvoreno zove DOGS OF WAR=dakle, plaćene ubojice) sigurno samo bio kuhar???
:bljak: :bljak: :bljak:
HELIX14 kaže:
Dijete ajde jos malo knjigu u ruke !!!
Jer ne kaze se circolo vicioso , kaj ne znaci apsolutno nista vec Circolo vizzioso , kaj u ovome kaj ti hoces reci isto ne znaci nista .
To kaj ti hoces je Circolo chiuso (jer si napisao da Hebrang zarvara krug) , a na taj krug ces doci kad ti kroz ruke prodje Circolo di Libri a do tada circolare !
pamet je kod tebe 'chiuso' ajd' znaš malo talijanskog, pa što? naslov- H.zatvorio krug, to jest-ali s tatekom partizanom, a vicious circle, je začarani okrutni, krug, jer nema izlaza, i to sam i mislio, nema izlaza (pa onda može i chiiuso, zatvoreno, closed, ili kakogodhoćeš) nema izlaza za Hravtsku i normalne građane HR zbog Hebranga & co.
sapienti sat (pazi, ovo sat nemoj prevodit kao clock, watch, ora, orario itd)
:B :B :B
Wall kaže:
jebe mi se za njega! ima toliko zločinaca, pa da baš zbog njega razbijam glavu??? svi 'njihovi' optuženi su odmah zločinci dokazano, a svi 'naši' nevini na pravdi Boga? ma nemoj? Ante je u Legiji stranaca (vani se to otvoreno zove DOGS OF WAR=dakle, plaćene ubojice) sigurno samo bio kuhar???
:bljak: :bljak: :bljak:
koliko god ja šutio o tome, debilko će se uvijek izdati skvičanjem
HELIX14 kaže:
[B]Dijete ajde jos malo knjigu u ruke !!!
HELLIX-ov moto: War an ugly thing, but not the ugliest of things .The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling which thinks that nothing is worth war is much worse .
The person who has nothing for which he is willing to fight , nothing which is more important than his own personal safety , is a miserable creature , and has no chance of being free unless made or kept
dakle, čovjek koji u svoj moto stavlja bljuvotinu s glorificiranjem rata, i stigmatiziranjem onih koji ne vole ubijati- pa ni za Državu- a citirati da kao svatko tko ne ubija ili ne želi u rat samim tim nema ideala, takva je boleština da i ne treba komentar!!! Istina, u mnogim je ratovima, pa i u zadnjem, jedna PLEMENSKA zajednica bila ugrožena, dinaroidna, mrziteljska, plemenska, u kojoj su i najgori pripadnici vlastitog plemena bolji od onih najboljih iz tuđeg plemena.
opterećen si dragi Heelix, liječiti to treba. to je tako passe, pa ni 1970-tih godina dok su istim argumentima napadali protestante protiv rata u Vijetnamu, nije to bilo moderno i normalno, a sad- u 21.stoljeću opravdavati ratove i zvjerstva u ime neke više Nacije, Države... ts ts ts, jadno!!!:bljak: :bljak: :bljak:
Aldebaran
05.02.2004., 17:25
Wall kaže:
dakle, čovjek koji u svoj moto stavlja bljuvotinu s glorificiranjem rata, i stigmatiziranjem onih koji ne vole ubijati- pa ni za Državu- a citirati da kao svatko tko ne ubija ili ne želi u rat samim tim nema ideala, takva je boleština da i ne treba komentar!!!
:top: :top: :top: :top:
Dobro si rekao. Svaki put kad procitam tu bljuvotinu od siga dolazim u napast da iskljucim prikaz signaturea ili da doticnog diskutanta stavim na ignore. Inace ponukan odvratnoscu tog teksta potrazio sam informacije o autoru. Otac ga je izolirao od vrsnjaka i sam ga poducavao. Rezultat takve poduke je bio intelektualno napredan adolescent koji dozivljava slom zivaca u dvadesetoj.
HELIX14
05.02.2004., 21:19
Wall kaže:
HELLIX-ov moto: War an ugly thing, but not the ugliest of things .The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling which thinks that nothing is worth war is much worse .
The person who has nothing for which he is willing to fight , nothing which is more important than his own personal safety , is a miserable creature , and has no chance of being free unless made or kept
dakle, čovjek koji u svoj moto stavlja bljuvotinu s glorificiranjem rata, i stigmatiziranjem onih koji ne vole ubijati- pa ni za Državu- a citirati da kao svatko tko ne ubija ili ne želi u rat samim tim nema ideala, takva je boleština da i ne treba komentar!!! Istina, u mnogim je ratovima, pa i u zadnjem, jedna PLEMENSKA zajednica bila ugrožena, dinaroidna, mrziteljska, plemenska, u kojoj su i najgori pripadnici vlastitog plemena bolji od onih najboljih iz tuđeg plemena.
opterećen si dragi Heelix, liječiti to treba. to je tako passe, pa ni 1970-tih godina dok su istim argumentima napadali protestante protiv rata u Vijetnamu, nije to bilo moderno i normalno, a sad- u 21.stoljeću opravdavati ratove i zvjerstva u ime neke više Nacije, Države... ts ts ts, jadno!!!:bljak: :bljak: :bljak:
Je u pravu si !
I kak si samo pametan koda ti je 17 .
A kad je rat pocinjao imao si punih 4 !
A ja vis , jebena ustaska generacija koja nemre bez rata .
Kaj ces ?
A najvise sam volil, ono kuis ,kad cetnici zbrisu pa ostave malu djecu ono kuis sve onak cetverogodisnjaci , a nama kaj smo bili ludi za ratom a bez ogrlica se nemres vratit doma kuis.
I ono veli meni frend , kuis , ajmo im izrezat prstice ono kuis za ogrlice i narukvice , znas koje bumo gube bili , i tak velim ja ok ajmo ...
Nis im nije bilo , ono kuis , ja sam si isfural ono good , da im nis nije .
I kad su ogrlice bile gotove tad sam najvise volil rat .
Ono svi zajedno Manchester eeeengland eeeengland acros the seaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
Telac !!!
:zmaj: :tuctuc:
HELIX14
05.02.2004., 21:46
Aldebaran kaže:
Dobro si rekao. Svaki put kad procitam tu bljuvotinu od siga dolazim u napast da iskljucim prikaz signaturea ili da doticnog diskutanta stavim na ignore. Inace ponukan odvratnoscu tog teksta potrazio sam informacije o autoru. Otac ga je izolirao od vrsnjaka i sam ga poducavao. Rezultat takve poduke je bio intelektualno napredan adolescent koji dozivljava slom zivaca u dvadesetoj.
Je vis sad sam i ja skuzil .:top:
Njega jadnog odgajal otac i rezultat da o njemu pisu knjige , ljudi ga studiraju a tebe pametnog odgajala mama pa nista .
Ali ti si zato brzi ..
klik..klik..klik...po internetu i taj čas ti prostudiras ono kaj je Millu i bezveznjacima trebalo godinama-- ti u jedno poslijepodne .
:top:
Majstore !!!!
..e i nemoj me molim te staviti na ignore , to mi najvise znaci ovdje na IMF-u ili da bi nedaj Boze prestao pisati i istrazivati , jer to pak moze izazvati ogromne gubitke za cjelokupno covjecanstvo a narocito za vas ..........
drkače od 17 godina..........
Aldebaran
06.02.2004., 00:57
HELIX14 kaže:
Je vis sad sam i ja skuzil .:top:
Njega jadnog odgajal otac i rezultat da o njemu pisu knjige , ljudi ga studiraju a tebe pametnog odgajala mama pa nista .
Ali ti si zato brzi ..
bla bla kenj kenj ...
Drago dijete nemoj se bojati. Nece tebe nitko. Branit ce te millovi ljubljeni drzavoljupci, a usput bi mogli zatuc nekoliko inferiornih pacifista. Ta miroljubiva gamad ionako ne zasluzuje zivot. Ne ubijati za svetu drzavu? Pa to je neoprostivi zlocin. Gamad pacifisticka! Millovi vitezovi navalite! :D :D :D :D :D :D :D
HELIX14
06.02.2004., 01:28
Aldebaran kaže:
Srolj , sronj , kenj, prič......
Gle mali dosadan si ko proljev , kuzis ?
Ako hoces raspravljati o Millu odi na filozofiju i otvori temu ako hoces o (ne)pacifistima isto tako .
A ovdje ako imas kaj na postavljenu temu napisati -izvoli ako si dosao radi zajebancije odjebi u skokovima .
Kuzis ?
:zmaj:
Helix, potpis je :s
ili po naški "Mill svaka ti dala" :zubo: utjecaj kratkog boravka u Vrijeđaonici
BootBoy
06.02.2004., 19:56
nekidan slucajno okrenem na tvBN (neka srpska, sta ja znam), kad tamo Cicak(novinar iz jutarnjeg) i neki srbi... i sad kaze njima cicak kako Hrvatska ne moze nista s Gotovinom jer je covjek u bijegu, a na kraju krajeva je i komandos, ima veze itd. ali, on kaze, zato HDZ jedva ceka nove optuznice iz Haaga, da dokaze kako suradjuje...
sad tek dolazi najbolji dio...
srbin se ubacuje sa komentarom: - mi srbi smo posle WWII odmah uhvatili Drazu i ubili ga, ni ne znamo gdje, sve lepo... a vi niste uhvatili sredovecnog Pavelica, koji NIJE bio komandos... i onog artukovica ste uhvatili tek kad mu vise nije bilo do zivota!
i odmah me sve to podsjetilo na IMF politiku... postavi ti temu o genetski modificiranim bumbarima, zavrsiti ce na ustasama, cetnicima i partizanima
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.