PDA

View Full Version : ventilator napajanja..

flomasteric
23.01.2003., 13:17
Bok!
Imam neko JNC kuciste i ventilator napajanja je nakon nekog vremena poceo previse bucit.. a sad se zna dogodit da se ne moze ni zavrtit pa treba gurnit lopatice da bi tek nakon nekog vremena dobio punu brzinu (i i dalje suskao)..
Pa me zanima.. jel' se moze i jel se isplati samo zamjenit ventilator (koja je cijena i gdje to ima za kupit) ili treba mijenjat cijelo napajanje. Ako treba, koja su napajanja dobra, jesu li standardnih dimenzije napajanja (mogu se ugraditi u svako atx kuciste ili treba paziti a nesto). I na kraju, koje se isplati uzet!?
Gledam po cjenicima, cijene su otprilike 150kn, al' strah me da to nije opet ista stvar, a opet vec od 200kn mogu kupiti cijelo kuciste s napajanjem..
Reklamiraju i nekakva napajanja za P4, osim sto daju vecu snagu mogu li i to napajanje ugradit ili su konektori, dimenzije ili sto vec razlicite)?
Tnx, pozdrav!

Paske
23.01.2003., 14:53
Cijena venta 80mm je cca 40 Kn u bilokojem comp shopu.
Kučište za 200 Kn je isto kao i rektalni s*x - najebeš, a ne jebeš :D

Anyway preporuka u svakom slućaju pljuni cca 500 Kn za pristojno napajanje i mirno spavaj :top:

AxMi-24
23.01.2003., 17:17
Nabaci novi ventilator. Obivcno su 80mm tako da samo nakeljis novi tu (pazi da bude neki poprilicno tih i sa kulagerima) i nema frke

A za napajanje se slazem da je 500 kn minimum. I barem total output od 320 W (nikakvi pikovi i sl gluposti nego pravi RMS)

Lopuza
23.01.2003., 19:29
vecina napajanja ima termo senzor, i kako se povecava temperatura u samom napajanju, tako i ventilator pocinje brze da radi.

AxMi-24
24.01.2003., 07:53
Lopuza kaže:
vecina napajanja ima termo senzor, i kako se povecava temperatura u samom napajanju, tako i ventilator pocinje brze da radi.

Vecina napajanja sa sobro implementiranim time kosta preko 500 kn. Sem toga ako ventilator nece ni da krene onda NIJE samo da je sonda rekla da netreba raspalit punom brzinom.