PDA

View Full Version : Pomorski fakultet - Split

stranice : [1] 2 3 4

PONISTRA
03.09.2008., 12:24
http://www.upks.hr/podupiruci/pmfs.jpg

Web stranica Pomorskog Fakultet u Splitu, www.pfst.hr (http://www.pfst.hr/?)
Blog studenata nautike (http://naval.blog.hr/)

Iznesite svoja isustva, savjete, preporuke, razmjenjujte materijale.

PONISTRA
04.09.2008., 09:59
nije valjda da nema studenata pomorskog faxa na forumu....

PONISTRA
24.11.2008., 17:37
O B A V I J E S T

Sutra (utorak), 25.11.2008. u 19.30 ispred fakulteta u Zrinsko Frankopanskoj (Poljud) ''cakula'' sa dekanom i sindikatom pomoraca. Doci vec u 19.00, tko moze.

Dođite u sto vecem broju, pogotovo studenti koji su odslusali po starom programu jer je ovaj susret vezan zbog izjednacavanja titule dipl. ing. s titulom prvostupnika!!

An'Lyn
24.11.2008., 19:03
Negdje sam citao da vas tamo tlace sa tim promjenama titula pa sretno :top: ...

PONISTRA
24.11.2008., 19:17
di si to cita? ma

*ebe nas dekan izjednacija je dipl. ing. (4 god starog programa) sa prvostupnikom po bolonji! iako je ima odrjesene ruke da napravi sta zeli on je nabija jos 2 god skolovanja i 17 ispita uz placanje od 14.000 kn da bi se dobila titula magistra struke sta bi onda znacilo da san studira 6 god za magistra struke!?

m@rin
27.11.2008., 12:50
pa i prije se studiralo 6 godina za magistra...a to sta bolonjci studiraju 5 god. i opet su izjednaceni sa dipl.ing isto nije u redu i fer prema njima...

PONISTRA
27.11.2008., 15:20
ocito nisi upucen!

peskafondo
17.12.2008., 15:37
Poziv na bojkot svečane promocije !!!

Posjetite forum (http://www.pomorski-st.com/index.php?topic=116.0) i pročitajte mišljenja kolega.

Prenosimo misljenje jednog od posjetitelja foruma.

Ja sam osobno čvrstog uvjerenja da ne treba doći na tu svečanu promociju dok nam se ne riješi status. Ja sam nazvao referadu i rekao im baš to da neću na to dolazit jer neman što slaviti i da ne idem na tu promociju dok mi se ne riješi status.....pa pobogu neću slaviti svoju degradaciju Sad.......ne bih htio ništa nikome predlagati al mislim da je glupo ići na tu promociju i pravit se glup ka da se ništa nije desilo s našom diplomom i smješkat se s profesorima i dekanom koji nisu prstom makli da nam pomognu..... vjerojatno ste svi planirali doći s roditeljima i svojima prijateljima veselit se, smješkati i slikavat al mislim da našim nedolaskom možemo postići da se ljudi koji vode faks zapitaju zašto je odaziv mal te da saznaju da smo i dalje revoltirani i ljuti pa dalje nek oni pokušaju sprati svoju sramotu i naposljetku što žurnije riješiti naš status.........radite šta oćete ali mislim da bi svi trebali biti složni i ne doć na tu promociju.

Naval.blog.hr (http://naval.blog.hr/) u potpunosti stoji čvrsto uz ovaj bojkot!

moonlit_x
20.01.2009., 11:28
e molin vas dajte mi neke informacije vezane uz taj fakultet..zanima me pomorski menadzment.jel lako upast?vidin da nema prijemnog tu..al ne znan kakva je navala (posto necu bas previse bodova s ocjenama skupit)..

čarobna
26.02.2009., 20:56
e molin vas dajte mi neke informacije vezane uz taj fakultet..zanima me pomorski menadzment.jel lako upast?vidin da nema prijemnog tu..al ne znan kakva je navala (posto necu bas previse bodova s ocjenama skupit)..

lako je za upast..menađment je dobar smjer..imaš 20 predmeta na prvoj godini..većinu je lako za položit,al pripremi se na muku sa matematikon..ako imaš volje za ubijat se s ton matematikon,ili si bogat/-ta onda ok..jer pruža dosta taj smjer kad završiš..sritno..:top:

septik
13.03.2009., 01:06
nema prijemnog? :confused:

a što se onda gleda na upisu? ocjene iz srednje i matura?

i da, koja je cijena godine?

čarobna
21.03.2009., 11:43
nema ti prijemnog..nemogu se točno sitit koje predmete iz srednje gledaju..pogledaj na njihovoj stranici,mislin da bi ti tamo sve tribalo pisat ili nazovi referadu,imaš broj na internetu,stranica pfst..

čarobna
21.03.2009., 11:44
e cijena godine mislin da je 7500,tako nešto..

Kolpomorto
24.03.2009., 19:21
koliko sam upućen pomorski menađment ti i nije neki izbor u životu, dobro zvuči smjer, ali raspitaj se malo koliko ih je nezaposlenih...

PONISTRA
25.03.2009., 16:16
Bez uvrede ikog ali nautika i brodostrojarstvo su jedini pravi smjerovi na pomorskom faxu u splitu!

moonlit_x
22.06.2009., 14:41
e hvala.
ma ja samo znam da ima puno slobodnih mjesta s tim.evo sam ih vec nekoliko osigurala mada jos nisam ni upisala xd

septik
24.06.2009., 12:52
koji je broj referade od pfst-a...nemogu naći na njihovim stranicama :S

nadam se upisati u tehnologije jahta i marina, i zanima me, imaju li kakve ovlasti djeca branitelja pri upisima....pošto sam negdje pročitao da imaju, ali ne znam koje to :S

septik
26.06.2009., 18:54
di se može u splitu obavit liječnički pregled za ovaj faks?
tj. di je medicina rada u splitu

ST!
26.06.2009., 21:33
imas svugdi :)
imas tamo na solinskoj odma ma samo uzmi telefonski imenik i nadi, oko 350 kuna je....

e da jel istina da odi uvik ostane mista i na drugon roku, i koliko je bia prosle godine prag na pomorskon managmentu :)

rose7
27.06.2009., 13:29
što kažete na preddiplomski - informacijske tehnologije u pomorstvu?

PONISTRA
27.06.2009., 16:29
ljudi moji kako sam Vam vec napisa bez diskreditiranja drugih smjerova ali triba rec otvoreno neke stvari a to je da na pomorskom fakultetu u splitu jedini smjerovi koji imaju težinu su nautika i brodostrojarstvo ostali smjerovi su tu ''reda radi''.

ST!
27.06.2009., 20:15
e pa bas reda radi bi da tu ako bas nigdi drugo ne upadnen :)
jel tu uvik ostane mista?

PONISTRA
28.06.2009., 01:07
uvik ima mista ako oces platit ili imas vezu ka i na svin fakultetima...

ST!
28.06.2009., 13:10
uvik ima mista ako oces platit ili imas vezu ka i na svin fakultetima...

ne mislin nikog potplacivat a upast sa placanjen ionako je u planu...
nego jel ima lijecnicki nekakav i kolika se dioptrija tolerira?

PONISTRA
29.06.2009., 00:17
ne mislin nikog potplacivat a upast sa placanjen ionako je u planu...
nego jel ima lijecnicki nekakav i kolika se dioptrija tolerira?

pa upast s placanjen mozes to nije nikakav problem a na to sam placanje i mislija...

ja nisan ni radija ljecnicki kad san se upisiva....

Grozdana Gliser
29.06.2009., 13:44
ne triba lječnički maloprie zvala referadu

miss_marple
29.06.2009., 17:53
Za nekoga od studenata koji su u toku sa svime, gdje je lakše upasti bez plaćanja na nautiku ili menadžment? Ne znam ni koliko se u prosjeku prijavi ljudi, i kakvog kalibra? Jesu više ljudi iz gimnazija il srednje pomorske?
Može li netko tko je prolazio s 5 u gimnaziji, a traženi predmeti su bili 4 upast bez problema?

PONISTRA
30.06.2009., 00:22
Za nekoga od studenata koji su u toku sa svime, gdje je lakše upasti bez plaćanja na nautiku ili menadžment? Ne znam ni koliko se u prosjeku prijavi ljudi, i kakvog kalibra? Jesu više ljudi iz gimnazija il srednje pomorske?
Može li netko tko je prolazio s 5 u gimnaziji, a traženi predmeti su bili 4 upast bez problema?

ja mislin da bi moga upast a opet ovisi oce li bit boljih od tebe... kad san ja upisiva prije 5 godina gimnazijalci su bili bolje rangirani od nas iz pomorske jer su imali fiziku npr 4 god dok smo mi u pomorskoj imali fiziku 2 god...

fafarikula
30.06.2009., 13:50
Sto kazete na Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije?

PONISTRA
30.06.2009., 15:40
Sto kazete na Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije?

upisi FESB viruj mi znan sta govorin... nema ti smisla upisivat taj smjer na pomorskom faxu... upisi FESB koji je cjenjeniji na tom podrucju elektrotehnike i informatike i lakse ces ga zavrsit nego pomorski jer poznajem situaciju na pomorskom i na FESB-u....

zecica18
07.07.2009., 23:52
jel sa 227 bodova dovoljno da upadnen na menadzment?
VALJDA SAN dobro izracunala

miss_marple
08.07.2009., 12:36
Jesu bili rezultati, čekam i otvaram stranicu svake 2 minute :confused: :confused::confused:

PONISTRA
08.07.2009., 14:15
rezultati su objavljeni!

miss_marple
08.07.2009., 15:56
Upala bez plaćanja :cerek: :cerek:

septik
08.07.2009., 16:20
ja upisao tehnologije jahta i marina :)
30 i neki sam....
sad ne znam jeli plaćam 8000 ili manje?...
tj. imam potvrdu da mi je otac branitelj, prema mojim saznanjima, s time ne trebam ništa plaćati jeli tako?

zecica18
08.07.2009., 23:01
upala san 60 na pomorski menadzment, a prima ih 55.
kolike su sanse da cu upast?? :(

zecica18
08.07.2009., 23:07
ispravak, 65 san a prima ih 60

PONISTRA
08.07.2009., 23:11
koliko sad prima bez placanja ? kad san ja upisiva 2003. primalo nas je na nautiku 30 bez placanja...

miss_marple
09.07.2009., 11:12
Nautika 40 bez plaćanja i ne znam koliko je s plaćanjem još.

septik
11.07.2009., 16:21
trebalo bi jedno 4-5 studenata odustati da upadnem bez plaćanja u tehnologije jahta i marina....

što mislite ima li kakve šanse da se to čudo dogodi? ili ću morati potengut u džep 8 tisuća :(

PONISTRA
11.07.2009., 17:28
posegni u žep jer ne da ce odustat nego ce ih se jos uvalit priko veze naknadno...

mazutar
17.08.2009., 07:06
Bez uvrede ikog ali nautika i brodostrojarstvo su jedini pravi smjerovi na pomorskom faxu u splitu!

Pa ja mislin da je ipak brodostrojarstvo malo teže i cjenjenije , ipak je nautika svima više privlaćnija tako da ima dosta više nauticara nego strojara, a sa time je i veca potražnja za strojarima. A svima onima koji idu na menagment ili slicna usmjerenja sa ideom da jednog dana budu na cruzeru i ispijaju koktele sa 2-3 ženske koje se pale na uniformu porućija bi sritno ljudi, guštat ću u vašoj nevolji.

septik
17.08.2009., 21:23
sama pamet...zašto guštat u nečijoj nevolji?

PONISTRA
18.08.2009., 14:29
Pa ja mislin da je ipak brodostrojarstvo malo teže i cjenjenije , ipak je nautika svima više privlaćnija tako da ima dosta više nauticara nego strojara, a sa time je i veca potražnja za strojarima. A svima onima koji idu na menagment ili slicna usmjerenja sa ideom da jednog dana budu na cruzeru i ispijaju koktele sa 2-3 ženske koje se pale na uniformu porućija bi sritno ljudi, guštat ću u vašoj nevolji.

slažen se s tobom da je brodostrojarstvo ''teže'' imaju teške kolegije i jos zajebanije profesore... nautika je privlacnija jer je ''laksa'' od strojarstva a s time ima i vise nauticara... iako nije ni nautika ''lagana'' ima zajebanih profesora koji naprave od svog kolegija atomsku fuziju... sta je vise cijenjeno od nautike i strojarstva ne mogu i ne zelin sudit samo znan da su to jedini smjerovi koji se cijene sa pomorskog fakulteta... ostali smjerovi su svjetlosnim godinama iza ta dva smjera i po ''težini'' a i po ''kvaliteti'' obrazovanja jer su im programi ''lagani''...

sta je isto jedan apsurd jer san bija prisutan kada je bivsi dekan munitic ponosno izjavija da su se izborili da menađment ima iste mogucnosti kao i nautika u smislu zaposljavanja na brodovima trgovacke mornarice a ''program'' im je blago receno smješan jer san prisustvova ispitivanjima iz istih kolegija koje imaju nauticari i menađeri i kad san vidija kriterij kod ispitivanja nauticara i menađera sve mi je bilo jasno pa njima je vrhunac iz astronomske navigacije da je sunce planet malo karikiran ali nije daleko od toga dok isti profesor nauticare ''satare''...

Imago99
18.08.2009., 15:40
šta bi ja ka ženska mogla radit s nautikom a da ne moram ić na brod? baš se premišljam, možda mi je bolje dizat sidro s ovog faksa dok je još navrime.
bojim se da nema tu kruva za mene :confused:

PONISTRA
18.08.2009., 17:56
s fakultetom mozes sve radit bitna je bilo kakva diploma... ako imas vezu za kapetaniju ili neku lučku ispostavu, špediciju, jadroliniju, tankersku, neki office... a uvik mozes otic na brod... putnicki ...

septik
18.08.2009., 18:50
jeli moguće prebacit se na kraju godine sa jednog smjera na drugi?

Imago99
18.08.2009., 21:12
s fakultetom mozes sve radit bitna je bilo kakva diploma... ako imas vezu za kapetaniju ili neku lučku ispostavu, špediciju, jadroliniju, tankersku, neki office... a uvik mozes otic na brod... putnicki ...

ma ja to isto kažem ali svi se afanavaju kad čuju da sam na pomorskog a pogotovo kad kažen da san na nautici. oće ljudi u nesvist past. pa san se u zadnje vrime počela i sama pitat nijesam li ošla u totalno krivom smjeru :confused: :rofl:
i inače nemam vezu za ama baš ništa
mali mujo :zubo:

septik
19.08.2009., 15:05
zašto nigdje ne piše kada počinje faks?

PONISTRA
19.08.2009., 19:36
ma ja to isto kažem ali svi se afanavaju kad čuju da sam na pomorskog a pogotovo kad kažen da san na nautici. oće ljudi u nesvist past. pa san se u zadnje vrime počela i sama pitat nijesam li ošla u totalno krivom smjeru :confused: :rofl:
i inače nemam vezu za ama baš ništa
mali mujo :zubo:

reci ti njima da je pomorski fakultet u splitu jedan od rijetkih fakulteta u hrv koji je priznat ''vani'' jer pomorski fakultet u splitu radi prema stcw-u a pod kapom IMO-a tako da se zna kakvo obrazovanje imaju ljudi sa diplomom pomorskog fakulteta u splitu te po kakvom programu rade dok to nije slucaj sa ostalim fakultetima! na njihovu zalost!

oscaryw
26.08.2009., 13:20
isplati li se ic na studij pomorskog menadmenta kakvo je zaposljaVNJE I TAKO

PONISTRA
26.08.2009., 14:36
isplati li se ic na studij pomorskog menadmenta kakvo je zaposljaVNJE I TAKO

po meni mozda bolja opcija od nautike sta se tice zaposlenja na kopnu laksi program a uvjeti za ukrcaj jednaki a kod zaposlenja na kopnu mogucnosti vece... ako ne uzmemo u obzir da ''veza'' moze sve...

oscaryw
27.08.2009., 10:53
kolike su place sta se tocno radi poslije tog smjera jer ima nezaposlenih sa studijem pomorski menadment isplati li se

Grozdana Gliser
27.08.2009., 20:04
ovako, ja san sad upisala prvu godinu nautike i zanima me mogu li se pribacit na menadžment? čula sam da ako se sad odmah na početku ne prebacim, da više neću imati priliku prebacit se?

oscaryw
27.08.2009., 21:12
a koji te dava tira na nautiku mislin ono bolje se prebaci jer ono uvik ce nekog muskog uzet jer je to muski posaaaaa

oscaryw
27.08.2009., 21:15
dajte odgovorite jerse tesko zaposlit sa pomorskim menadmentom ima li nezaposlenih s tim smjerom ilida upisen pomorske tehnologije jahta i marina??????????????????????????

Grozdana Gliser
27.08.2009., 21:34
a koji te dava tira na nautiku mislin ono bolje se prebaci jer ono uvik ce nekog muskog uzet jer je to muski posaaaaa

:lol: daj muči nemoj mi stavljat sol na ranu. uostalon zašto ne bi žensku zaposlilo :raspa:

ajme kume. ako imaš vezu moš di oćeš! sa tehnologijon jahta i marina nećeš nikad nigdi radit. ja sad baš radin u marini i tu niko nema faks. nego veza vezica pa se ti češkaj.

oscaryw
28.08.2009., 14:01
a onda mi reci kakva je stvar sapomorskin menadmentom jer odtoga ima kruvaaa

Grozdana Gliser
28.08.2009., 16:23
pa ista stvar. ja ne znan nikog ko se bez veze zaposlija na kopnu sa pomorskin fakulteton..ne kažen da ih nema, samo ja nisan nikad čula za takve :zubo: . a valjda ti triba ili luda srića ili dobra veza.
ali opet tila bi se pribacit na menadžment jer se s tin možda uspijen zaposlit u neku firmu šta nema veze s pomorstvon, glavno da piše menadžment :zubo:.
a kad bi vidili nautika ja mislin da bi me hitili nogon u guzicu :(

oscaryw
29.08.2009., 21:38
e sad ko to zna

oscaryw
30.08.2009., 18:49
moze li mi ko rec ko studira pomorski menadment ono kakav je faks jeli tezak jer se moze nac posao u struci mislin bez veze jel se moze s ovim smjerom ici raditi na brod i di se sve moze zaposliti ??''''''

Marinhcst
01.09.2009., 12:36
Zanima me koje djelove knjige treba proc za prvi kolokvij iz matematike za jahte i marine, jer san vec pomalo pocea radit da me kasnije ne stisne? Hvala!

PONISTRA
01.09.2009., 18:42
Zanima me koje djelove knjige treba proc za prvi kolokvij iz matematike za jahte i marine, jer san vec pomalo pocea radit da me kasnije ne stisne? Hvala!

pametno :)

Imago99
01.09.2009., 20:48
znaš li ti ponistra može li se pribacit sa smjera na smjer u nekom (bilo kojem) semestru ili to baš mora bit na početku prve godine ka šta mi neki kažu?
i postoje li uvjeti kao da moraš imat sve ispite položene da bi se prebacio?
ja zvala tetku u referadi i ona govori da ne zna, pa ako ti slučajno znaš pliz odg

oscaryw
02.09.2009., 00:36
isplati li se studirati pomorski menadment ima li nezaposlenih s tim smjerom kakvi se poslovi rade nakon faksa i koliko su trazeni i da li je tezak??????????

PONISTRA
02.09.2009., 01:14
znaš li ti ponistra može li se pribacit sa smjera na smjer u nekom (bilo kojem) semestru ili to baš mora bit na početku prve godine ka šta mi neki kažu?
i postoje li uvjeti kao da moraš imat sve ispite položene da bi se prebacio?
ja zvala tetku u referadi i ona govori da ne zna, pa ako ti slučajno znaš pliz odg

stvarno ti ne bi zna odgovorit tocno na to pitanje a nema smisla da ti nesto nagađan pa da te odveden u krivom smjeru...

a koze sa referade necu niti komentirat... jer su koze na kvadrat...

PONISTRA
02.09.2009., 01:16
isplati li se studirati pomorski menadment ima li nezaposlenih s tim smjerom kakvi se poslovi rade nakon faksa i koliko su trazeni i da li je tezak??????????

sve se isplati studirat... ima nezaposlenih u svim bransama i raznih stupnjeva obrazovanja... nakon tog faxa kao i nakon svih mozes radit sve u RH... trazeni su onoliko koliko imas dobru vezu... a da li je težak to je relativan pojam i individualna stvar... ali iz mog kuta gledanja to nije loš smjer a lakši je od nautike...

oscaryw
02.09.2009., 14:27
a imajuskoro iste predmete ??????

oscaryw
02.09.2009., 14:31
a zna li neko kakavje smjer pomorske tehnologije jahta i marina

oscaryw
03.09.2009., 13:38
moze li mi neko rec zasto studij pomorski menadment ima predmete kao nprbrodska elektrotehnika i tehnicka mehanka gleda san u rijeci na pomorskom faxu smjer logistika i menadment u pomorstvu i prometu a oni takve predmete nemaju a oba dva studija nude ista zaposlenja moze li mmi neko ovo objasniti

PONISTRA
03.09.2009., 21:18
moze li mi neko rec zasto studij pomorski menadment ima predmete kao nprbrodska elektrotehnika i tehnicka mehanka gleda san u rijeci na pomorskom faxu smjer logistika i menadment u pomorstvu i prometu a oni takve predmete nemaju a oba dva studija nude ista zaposlenja moze li mmi neko ovo objasniti

na pomorskom fakultetu u splitu nema logike...

oscaryw
04.09.2009., 00:35
a onda se moze sa pomorskim menađmentom raditi na brodu ?????????

PONISTRA
04.09.2009., 09:13
a onda se moze sa pomorskim menađmentom raditi na brodu ?????????

o tome san vec pisa u prethodnim postovima na ovom forumu... da moze se radit na brodu... imaju isti status kao i nautičari... žalosno ali istinito...

oscaryw
05.09.2009., 13:31
zasto je zalosn okad imaju skoro isti program oba smjera

PONISTRA
05.09.2009., 16:15
zasto je zalosn okad imaju skoro isti program oba smjera

nemaju isti program!

niti isti tretman nauticari i menađeri...

kako rekoh vec san pisa o tome tako da mi se glupo ponavljat...

WTFFTW
08.09.2009., 17:16
Jel zna ko koji će bit uvjet za upisat višu godinu ove godine?

PONISTRA
23.09.2009., 01:23
Ljudi da li ste zainteresirani za materijale vezane za pomorstvo, pomorski fakultet naglasak je na nautickom smjeru ali i menađeri i jahtaši mogu nac za sebe potrebne materijale?

Iman svega od programa, publikacija (knjiga), studentskih radova, primjera ispitnih zadataka sa rjesenjima, pitanja za ispite itd... to bi sve dobili na DVD-u u pdf formatu!

Javite se na PM.

Grozdana Gliser
23.09.2009., 11:24
Ljudi da li ste zainteresirani za materijale vezane za pomorstvo, pomorski fakultet naglasak je na nautickom smjeru ali i menađeri i jahtaši mogu nac za sebe potrebne materijale?

Iman svega od programa, publikacija (knjiga), studentskih radova, primjera ispitnih zadataka sa rjesenjima, pitanja za ispite itd... to bi sve dobili na DVD-u u pdf formatu!

Javite se na PM.

mislim da neće bit na odmet . javin se kad počne faks i kad konačno saznam jesu me pribacili na menadžment. nekako mi to smrdi , već misec dana ''rješavaju'' te molbe. :(
i jedno pitanje , je li i menađeri imaju te puste vježbe ka i nautičari?

marinowich
23.09.2009., 11:53
sada sam 4 razred ekonomije(iako me ona ne zanima)...i malo gledam na koji cu se fakultet prijaviti iduce godine...posto smo mi prva generacija koju zahvaca drzavna matura...a prijave ce mo trebati vec dati u 2 mj sljedece godine...
Zanima me kakav je studiji "Pomorske tehnologije jahta i marina"?

PONISTRA
23.09.2009., 13:49
mislim da neće bit na odmet . javin se kad počne faks i kad konačno saznam jesu me pribacili na menadžment. nekako mi to smrdi , već misec dana ''rješavaju'' te molbe. :(
i jedno pitanje , je li i menađeri imaju te puste vježbe ka i nautičari?

e javi se... mala napomena... za ove materijale... nema đabe ni u stare babe :kava: ovisi o sadrzaju DVD-a visina naknade...

Grozdana Gliser
23.09.2009., 22:49
e javi se... mala napomena... za ove materijale... nema đabe ni u stare babe :kava: ovisi o sadrzaju DVD-a visina naknade...

haha a ja se već mislin kako mi smrdi da sve to nudiš besplatno..kad ono :zubo:
dobro vidit ćemo šta će mi tribat, valjda neće bit skupo ka svetog petra kajgana ipak smo mi siroti studenti :p

i molim odgovor na pitanje ako znaš slučajno

PONISTRA
23.09.2009., 23:45
haha a ja se već mislin kako mi smrdi da sve to nudiš besplatno..kad ono :zubo:
dobro vidit ćemo šta će mi tribat, valjda neće bit skupo ka svetog petra kajgana ipak smo mi siroti studenti :p

i molim odgovor na pitanje ako znaš slučajno

kada nesto skupljas dugo a i ponesto se kupi i tako dalje onda neke stvari nisu za free distribuciju... napiši šta ti triba pa cemo vidit...

kakve vježbe iz kojih kolegija?? znan da su vježbe jako bitne i da profesori traze 100% prisustvo iz skoro svih predmeta...

Asturias
27.09.2009., 15:47
Bok!
evo mene samo zanima je li moguce ovde u st na pomorskom studirati nautiku izvanredno...samo dolazit polagat ispite... sljedece godine cu najvjerojatnije u zg pa me zanima da li se ikako nesto moze iskombinirat...
thanx ;)

PONISTRA
27.09.2009., 17:04
zovi referadu!

Kolpomorto
29.09.2009., 23:36
Po meni PM i PTJIM su čisti ženski smjerovi tipa viša uzaludna. Sa njih se "probija" samo jedan da ja znan, zove se Srećko Favro, tzv. doktor za jahte. Ali on je doktorira na nautičkom turizmu i radi ka sudski vještak. Svi drugi imaju realno šanse samo ka skiperi/tajnice u charteru...... znači školovanje za qrac.

A sada ono pravo! Aj Ponistra objasni malo fenomen Pomorskih sustava i procesa, kad su samo nautika i brodostrojarstvo "priznati". Ja znan više likova koji su dobili posal na kopnu na račun tog smjera di in je izričito rečeno da ljudi sa nautike(čiste) ne dolaze u obzir. Oćeš primjere firmi? Spectator solis(sunseeker zastupstvo i charter), Brodosplit, Hempel (inspektori piture u škverovima $ $ $), razne firme koje rade sa brodskom opremom... Nadalje, ko god se tija sa tog smjera ukrcat na brod ukrca se bez problema (uglavnon ka nautičar, ali ima i pouzdano jedan slučaj strojara na jahti). HRM kadeti? Cjenjeniji su oni sa PSP-a... Nautičar nema šta tražit na kopnu, a na brodu je jednak sa PSP-om pa se ti misli.

Kada su samo brodostrojarstvo i nautika "pravi" onda po tebi pomorska elektrotehnika nije "prava", a vidiš Ponistra, bez završenog PEIT-a nemoš do breveta pomorskog elektroničara i puno ti je teže napredovat ka struja na brodu...... Ili evo, reci strujićima koji zalaze na Pomorac.net ili npr. čoviku na internet stranicu sivastina2006.com da in je smjer falši i nepotreban :lol::lol::lol:...

Ali šta je reka moj prika sada secondo palube sa završenon višon, "ma jeben i taj faks i sve njihove titule, zanima me samo jedna, a to je kapetan duge plovidbe". Sve drugo, stari moj, samo su bajke. :mig:

Grozdana Gliser
01.10.2009., 20:26
da viša uzaludna, daj nemoj me nasmijavat
danas je ovde sve viša uzaludna ako nemaš vezu.
a budući da je situacija takva kakva je očito je bitno jedino da imaš diplomu i da na njoj nešto piše, a sad nautičar, ptjim ili pm ka da je bitno
ali...svaki cigo svoga konja fali, očito ;)

PONISTRA
02.10.2009., 00:22
Po meni PM i PTJIM su čisti ženski smjerovi tipa viša uzaludna. Sa njih se "probija" samo jedan da ja znan, zove se Srećko Favro, tzv. doktor za jahte. Ali on je doktorira na nautičkom turizmu i radi ka sudski vještak. Svi drugi imaju realno šanse samo ka skiperi/tajnice u charteru...... znači školovanje za qrac.

A sada ono pravo! Aj Ponistra objasni malo fenomen Pomorskih sustava i procesa, kad su samo nautika i brodostrojarstvo "priznati". Ja znan više likova koji su dobili posal na kopnu na račun tog smjera di in je izričito rečeno da ljudi sa nautike(čiste) ne dolaze u obzir. Oćeš primjere firmi? Spectator solis(sunseeker zastupstvo i charter), Brodosplit, Hempel (inspektori piture u škverovima $ $ $), razne firme koje rade sa brodskom opremom... Nadalje, ko god se tija sa tog smjera ukrcat na brod ukrca se bez problema (uglavnon ka nautičar, ali ima i pouzdano jedan slučaj strojara na jahti). HRM kadeti? Cjenjeniji su oni sa PSP-a... Nautičar nema šta tražit na kopnu, a na brodu je jednak sa PSP-om pa se ti misli.

Kada su samo brodostrojarstvo i nautika "pravi" onda po tebi pomorska elektrotehnika nije "prava", a vidiš Ponistra, bez završenog PEIT-a nemoš do breveta pomorskog elektroničara i puno ti je teže napredovat ka struja na brodu...... Ili evo, reci strujićima koji zalaze na Pomorac.net ili npr. čoviku na internet stranicu sivastina2006.com da in je smjer falši i nepotreban :lol::lol::lol:...

Ali šta je reka moj prika sada secondo palube sa završenon višon, "ma jeben i taj faks i sve njihove titule, zanima me samo jedna, a to je kapetan duge plovidbe". Sve drugo, stari moj, samo su bajke. :mig:

to si isa negdi nesto procitat ili ti je netko nesto reka i sad si dosa palamudit ali nema veze... imas pravo palamudit...

kakva je situacija sa smjerovima poputp PSP i PEIT... ne znan tocno... a i nisu se moji postovi odnosili na njih niti san ih igdi spomenija... jer kako san napisa ne znan stanje s njima... vec su se moj postovi odnosili na menađment i jahte... ali tvoje poznavanje situacije dokazuje tvoja crvena izjava... s tim si reka koliko malo znas...

Kolpomorto
02.10.2009., 19:11
Je, za jednog studenta PFST-a sa "pravog" smjera brodostrojarstvo stvarno malo znan... :rofl:

Prema HZZ-u od svih VSS inženjera, dipl. inženjeri nautike najteže dolaze do posla. To je jedino šta san negdi pročita, ostatak je naveden iz gorke prakse na PFST-u. Pomorski faks u cjelini ? :lol:

Inače PSP ima i jednu veliku manu, a to je šta se izgleda ukida, iz nekog razloga faks ga izgleda neće podržavat, valjda zato šta su im sad svi studiji sveučilišni dok je prije to bija samo PSP. PEIT također ima jednu veliku manu. Skoro ga je nemoguće završit zahvaljujući konkretno jednom profesoru.

Uglavnom, sad kad crknu škverovi, a i mala brodogradnja sa pratećim djelatnostima ne vidin puno posla na kopnu za ljude sa pomorskog, ni za inženjera brodostrojarstva, a ni za nautičara. Ako griješim bilo bi mi itekako drago da me ispraviš! :traca:

PONISTRA
02.10.2009., 20:11
Je, za jednog studenta PFST-a sa "pravog" smjera brodostrojarstvo stvarno malo znan... :rofl:

Prema HZZ-u od svih VSS inženjera, dipl. inženjeri nautike najteže dolaze do posla. To je jedino šta san negdi pročita, ostatak je naveden iz gorke prakse na PFST-u. Pomorski faks u cjelini ? :lol:

Inače PSP ima i jednu veliku manu, a to je šta se izgleda ukida, iz nekog razloga faks ga izgleda neće podržavat, valjda zato šta su im sad svi studiji sveučilišni dok je prije to bija samo PSP. PEIT također ima jednu veliku manu. Skoro ga je nemoguće završit zahvaljujući konkretno jednom profesoru.

Uglavnom, sad kad crknu škverovi, a i mala brodogradnja sa pratećim djelatnostima ne vidin puno posla na kopnu za ljude sa pomorskog, ni za inženjera brodostrojarstva, a ni za nautičara. Ako griješim bilo bi mi itekako drago da me ispraviš! :traca:

iako si na faxu ocito malo znas... do koje si godine dogura?? i po kojem sustavu studiras bolonja ili stari??

vidis da si nesto procita... kako san samo pogodija :rofl:

bit ce posla a ima posla na kopnu i sad za nauticare samo moraju imat fax i polozen porucnicki i posa se otvara kao i u svin drugin bransama... nista manje ili vise... samo ocito nemas dobru predodžbu ili kompletnu sliku o stanju na terenu... uostalom zasto bi i zna ja osobno ne znan kakvo je stanje za strojare iako san docijuka za jednu pipu na kopnu na koju bi se mogli spojit i nauticari i strojari ali to cu zadrzat za sebe... :top:

Kolpomorto
03.10.2009., 18:20
Poručnički mi ne triba, a i zatriba li mi napravit ću asistenturu ili na Brodospasa (je, iman vezu) ili na kakvoj jahti (bitna mi je samo snaga motora, a koliko gledan takve nemani se sve više grade). Govorin tri strana jezika šta mi je za yachting taman dovoljno. Osobno, zanimaju me mala brodogradnja i generalno održavanje brodova i tu nedi se vidin, nadam se u Hrvatskoj, a ako kod nas sve crkne iskopa san nešto u Australiji, pa opet dobro.

Posal na kopnu se može pronać, nekako i nešto, ali većina ljudi jako teško. Npr. hoćeš radit opremanje jedrilica kao rigger? Super ti dođe što imaš diplomu pomorskog za imiđ, ali što kad imaju samo dvije firmice na cilom Jadranu koje to rade i obje su popunjene. Takvih primjera je sijaset, stvarno ima poslova di čovik sa pomorskog može nešto nać, ali to je sve sitno i pojedinačno i ne vrijedi kao opći slučaj. Evo moj prika brodostrojar je na vrime uteka iz Brodotrogira i sad je nekakav šef proizvodnje u Antipirosa, ali kad crkne Brodotrogir velika većina njegovih kolega neće biti takve sreće...

Koja san godina? Pa recimo to ovako, STCW uvjet san ispunija, a ovo dalje je luksuz koji si mogu dopustit :frajer: Ne želin otić sa faksa prije nego šta se preseli iz ove rupe u novu zgradu! Da se i ja osjetim malo ka pravi student, a ne ka škovaca iz seks šopa. BTW radin paralelno sa faksom i spajam uredno teoriju sa praksom!

PONISTRA
06.10.2009., 14:12
e i sta sad kad imas vezu za brodospasa... totalno suvisan komentar... kao da je imas jedini... a i ne triba neka posebna veza za ukrcat se kod njih...

sta se tice ostalog... otisli smo i ti i ja offtopic... tako da bi bilo dobro da se vratimo na temu koja je... Pomorski Fakultet Split...

i jos nesto...

nadan se da ce se svi zaposlit onde di zele i da ce radit ono sta vole i da ce za to bit adekvatno placeni... i s tim bi ja zavrsija ovu diskusiju koja je kako san vec reka offtopic...

zdravi i veseli bili...

Kolpomorto
07.10.2009., 21:11
Veza? Reka san malo olako pa je ispalo ka preserans, ali ništa gori od tvoje "pipe na kopnu" :W Brodospas je jedna od rijetkih ulaznica za offshore i sad su im trenutno liste prepune ljudi koji čekaju ukrcaj unatoč maloj plaći i sličnim zajebima.... a veza nije rodijačka već strukovna, iman određeni merit kod nekih ljudi temeljem zdravih radnih navika i općenito vlastitog elana. Otprilike tako nekako.

Pomorski faks kao tema? Fala Bogu stiže propast i nad tu rupu bez dna sad kada se uvedu napredni tečajevi za pomorce. Da bog da svaki secondo sa SSS postane čif priko noći, koji god da ima dovoljno navigacije, eto to ja mislim o pomorskom faksu. I volija bi da se uvede kod nas šta je u svitu manje više pravilo: da se ne može doć do diplome pomorskog fakulteta bez odrađene godine dana kadeture/asistenture u sklopu redovnog višeg školovanja. Onda bi bilo tri puta manje pozera i kafićkih pomoraca na faksu to ti je sigurno. Ko ne naviga, nije pomorac. Meni ta etiketa "pomorca" ne predstavlja ništa u životu, ići ću radit di mi bude pasalo bija to brod, škver ili marina. So fu**ing what? Ajd bog.

PONISTRA
08.10.2009., 10:14
nisan cuja za ovo sta spominjes da se uvodi napredni tecaj za pomorce pa vec postoji ubrzani tecaj... WTF?? koji sad novi tecaj.... ni mi jasno...

nije pomorac onaj tko zavrsi pomorski fakultet mislin da je to jasno... tako da ovo sta govoris o obaveznoj kadeturi u sklopu školovanja nema smisla... ne planiraju svi navigat...

Kolpomorto
08.10.2009., 12:14
Evo ti o tečaju dva članka sa Pomorac.net pa pogledaj:

http://www.pomorac.net/portal_udruga/Obavijesti/3145-Rezultati-razgovora-MMPI-UPH1dio---breveti.html

http://www.pomorac.net/portal_udruga/Obavijesti/3257-MMPI-ipak-pokazuje-razumjevanje-prijedlog-koji-predlozio-UPH.html

Jako mi se sviđa i portal i forum. I dobra je ekipa, ljudi su jako susretljivi. Apsolutno preporučam! Jedino šta in je glupo šta je članarina u UPH ista i za studente ka i za naprimjer nekog čifa, kapa ili barbu šta mi je iracionalno... WTF, oni zarade u misec dana koliko ja u 7-8 miseci.....

septik
08.10.2009., 21:41
nešto nam je profesor mislim kulenović ugl. tehnička mehanika... objašnjavao da nakon dvije godine se dobije neka diploma koja je koliko sam ja skuzio ista ka i ona koju dobijes nakon 3 godine? ili sam ja to nesto pobrk?

PONISTRA
09.10.2009., 00:31
nešto nam je profesor mislim kulenović ugl. tehnička mehanika... objašnjavao da nakon dvije godine se dobije neka diploma koja je koliko sam ja skuzio ista ka i ona koju dobijes nakon 3 godine? ili sam ja to nesto pobrk?

nije ista... pobrka si... s ton diplomon nakon 2 god mos navigat... ne znan da li je dovoljno za dogurat do kapetana... ali to govorimo o bolonjskon sustavu...

2 više po starom je ono sta se sad studira 3 godine po bolonji... ok mora se neka razlika sitna radit ali to je to...

Kolpomorto
09.10.2009., 15:33

Nakon dvije godine ne dobiješ nikakvu diplomu nego potvrdu sa faksa da si savladao sve sadržaje propisane STCW konvencijom koji su uvjet za sva pa i najviša časnička zvanja. Sa tom potvrdom možeš na kapetaniji izvadit osnovne brevete i pitat kod agenata da te se ukrca ka kadeta. Takđer, ako poželiš jednom nastaviti školovanje, uredno možeš upisati treću godinu. Dakle sa dvije godine nemaš diplomu ni akademsku titulu, ali imaš pravo i mogućnost ostvarivanja svih pomorskih zvanja tvoje struke, pretpostavljam nautika.

PONISTRA
09.10.2009., 22:10
Nakon dvije godine ne dobiješ nikakvu diplomu nego potvrdu sa faksa da si savladao sve sadržaje propisane STCW konvencijom koji su uvjet za sva pa i najviša časnička zvanja. Sa tom potvrdom možeš na kapetaniji izvadit osnovne brevete i pitat kod agenata da te se ukrca ka kadeta. Takđer, ako poželiš jednom nastaviti školovanje, uredno možeš upisati treću godinu. Dakle sa dvije godine nemaš diplomu ni akademsku titulu, ali imaš pravo i mogućnost ostvarivanja svih pomorskih zvanja tvoje struke, pretpostavljam nautika.

dobro napisano i koliko znam tocno!! :top: STCW je kljucna ric a s 2 god ispunjavas sve njihove zahtjeve!

nlaskar1
19.10.2009., 23:54
ljudi, upisala sam ove godine u Splitu pomorski menadžment :rofl::rofl::rofl::rofl:...molim pomoć za skripte!! :s:s:s:s:s
Nemam još niti jednu, trenutno još živim i radim u Zagrebu i ne mogu dolaziti na predavanja :flop:

septik
14.01.2010., 17:09
ako ima ponistra ili neko, nije bitno, odgovore na pitanja iz terestričke navigacije za lušića....nek mi se javi...

georgebesst
21.01.2010., 19:42
ljudi jel moze pitanje..kakvi je smjer psp,radim u vojsci i namjeravam to upisat,uglavnom zanima me je li tezak i je li tesko za upast...hvala

batelant
22.01.2010., 10:16
ljudi jel moze pitanje..kakvi je smjer psp,radim u vojsci i namjeravam to upisat,uglavnom zanima me je li tezak i je li tesko za upast...hvala

koliko znam PSP se ukida.... ali nemojte me vatat za ric.... :ne zna:

batelant
22.01.2010., 10:17
ako ima ponistra ili neko, nije bitno, odgovore na pitanja iz terestričke navigacije za lušića....nek mi se javi...

pomorac.net je tvoja destinacija :top:

georgebesst
22.01.2010., 18:07
dobro,al ako ne dodje do toga kakvi je smjer,reci mi par inf..

Kolpomorto
29.01.2010., 12:47
dobro,al ako ne dodje do toga kakvi je smjer,reci mi par inf..

Ukinilo ga je, sad je to i službeno. Upiši nautiku (a možeš i brodostrojarstvo ako ti je fetiš mazut ka meni) i odmah preko ljeta unaprijed uzmi jako, jako dobre instrukcije/repeticije iz matematike. BTW sada ti za upis na faks treba državna matura, tj. bojim se da već kasniš za ovu godinu! Dobra stvar je šta za upis na pomorski treba samo niža razina državne maure koja je dosta lakša.

fafarikula
07.03.2010., 17:01
Zna li mozda netko kako napreduju radovi na novom kampusu. Oce li biti gotov do devetog mjeseca?

fesbovac st
07.03.2010., 21:08
Rektor Pavić najavio je otvaranje novih zgrada Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta te PMF-a za proljeće iduće godine,

bilo bi odlično ako se to napravi

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/82798/Default.aspx

X-Plosiv
07.03.2010., 23:50
...samo da se subscribe, gledam i ovaj fax :)

cake or die
09.03.2010., 23:08
1. ima li ko da je polozia matematiku:-))??
2. sta je s prijavom ispita? jel se sad racuna svaki ili se i daljem moze beskonacno 1. put prijavljivat?
3. jel ko ima kakva iskustva s bielicem? tocnije predmet organizacija rada???

DelmatST
11.03.2010., 19:01
Zna li mozda netko kako napreduju radovi na novom kampusu. Oce li biti gotov do devetog mjeseca?

Još malo pa će nova zgrada pomorskog bit gotova LINK (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=601557&page=56)
Iduće godine se selite u novu zgradu :top:

http://i49.tinypic.com/6zmyhd.jpg

http://i47.tinypic.com/24x2u6f.jpg

Grozdana Gliser
29.04.2010., 21:29
...samo da se subscribe, gledam i ovaj fax :)

ako želiš sebi dobro, bolje ti je nemoj :zubo:

septik
29.04.2010., 22:17
ako želiš sebi dobro, bolje ti je nemoj :zubo:

kako mislis? pa sta fali faxu?
fax je pizdarija, diplomu ce dobit....i briga ga

batelant
30.04.2010., 10:49
ljudi ima puno boljih fakulteta u splitu od pomorskog... upisite FESB ako Vas zanimaju tehnicke znanosti...

Grozdana Gliser
06.05.2010., 12:50
kako mislis? pa sta fali faxu?
fax je pizdarija, diplomu ce dobit....i briga ga

da, pizdarija je ako imaš par tisuća eura viška.
faks nije pizdarija ako ćeš pošteno igrat. jedan je od najtežih u splitu, pogotovo radi profesora koji su ajme majko. to je misto di se znanje ne cijeni i ako ideš na faks da stekneš neka znanja i vještine onda nemoj upisat pomorski u splitu! jer ovo je leglo kriminala i đubradi svake vrste, od studenata do profesora i asistenata.
ne poznajen niti jednu osobu ( s drugih fakulteta) koja je na ispit izašla 5 puta sa vrhunskim znanjem, a da nije prošla i da joj se profesor u facu smije.
to se može dogodit samo na pomorskon! :kava:

septik
06.05.2010., 23:20
a ne znam draga kolegice, slažem se da ima profesora koji su zadnji scum, ali ima ih svugdje tako daa....do sada nisam naišao na neku nerješivu engimu...matiša je teška, ali ko je nauči, proći će... a ostalo, ne znam....ona zloglasna sredstva još nisam imao no vidjet ćemo....svakako bi rekao prema dosadašnjem iskustvu da faks sve u svemu nije problem za završit...

Grozdana Gliser
06.05.2010., 23:39
koji si ti smjer?
ako nisi nautika onda je sve lakše, jer nautičare ribaju samo tako.
a na matišu uopće ne mislin jer je to posebna priča na koju se ne isplati trošit živce,
ovde upravo govorin o sredstvima koji su pičkin dim, ali taj idiot je napravija nuklearnu fiziku od toga!

Grozdana Gliser
06.05.2010., 23:40
e da, i nisan ti više kolegica, nasriću :zubo:

batelant
07.05.2010., 10:31
u splitu ima puno ''težih'' a ''lakših'' fakulteta od pomorskog... dugo sam na ovom faxu sta mi nije na ponos ali ovo sta sam reka je istina... da sam studira na FESB-u davno bi ga zavrsija...

marinowich
09.05.2010., 15:17
Je li iko zna kada odlazi prof. matematike sa pomorskog fak....
cuo sam da je brzo...
jeli ta inf. tocna??

batelant
09.05.2010., 18:38
Je li iko zna kada odlazi prof. matematike sa pomorskog fak....
cuo sam da je brzo...
jeli ta inf. tocna??

odlazi ima vec 5 godina!! :lol: :rofl: tako bar kruzi prica!! :lol:

ne triba se s tim zamarat... knjigu u ruke ucit i na svake konzultacije! :kava:

septik
09.05.2010., 19:28
prof. iz mat drzi sve manje predavanja i stanivuk sad ima sve više i više posla ;)
meni u ovom semestru recimo nije toma nego prof stanivuk tako da....

lallaa_
10.05.2010., 15:06
ako ko ima teku iz teresticke, prof. Lušić bila bi mu jako zahvalna.
Rijec je studiranju na "stari" nacin, prije bolonje koje je zbog raznih zivotnih nedaca prekinuto te je sad uz veliko zadovoljdstvo nastavljeno.
Imam skripte ali bez biljeznice sa zadacima nemogu nista pomagajte!
Samo bi je fotokopirala i to je to. Hvala unaprijed!:top:

marinowich
12.05.2010., 22:43
prof. iz mat drzi sve manje predavanja i stanivuk sad ima sve više i više posla ;)
meni u ovom semestru recimo nije toma nego prof stanivuk tako da....

sry...neznam kako se tocno zovu...kako se zove taj "opasni" iz mat...sto "odlazi" vec 5 god?

batelant
13.05.2010., 09:11
navodno opasni je marko tomašević

z i o n
14.07.2010., 23:22
je mi vuna u glavi.. za 2 miseca bit cu van kolega :kava:

fafarikula
15.07.2010., 23:10
Tražim stan pa bi me zanimalo da li se pomorski fakultet seli na kampus Visoka kao što je to bilo najavljivano?

fafarikula
16.07.2010., 19:27
Tražim stan pa bi me zanimalo da li se pomorski fakultet seli na kampus Visoka kao što je to bilo najavljivano?

Itko??:rolleyes:

Grozdana Gliser
16.07.2010., 21:59
Itko??:rolleyes:

ko zna...najavljuju oni svake godine selidbu na visoku...ali neš ti problema spustit se do pazara, imaš 101 bus.

ma koja crna visoka... di ćeš tamo pit kavu, na zidovima nema napisanih šalabahtera, smrdljivih wc-ova i svih ostalih dragocjenosti

Clint Eastwood
16.07.2010., 22:09
ma koja crna visoka... di ćeš tamo pit kavu,

u kafiću na ekonomiji....:mig:

na zidovima nema napisanih šalabahtera, smrdljivih wc-ova i svih ostalih dragocjenosti

uzevši u obzir profil studenata, što misliš koliko će to biti tako? :D

batelant
16.07.2010., 22:18
preseljenje najavljeno ali tko zna kad ce tocno bit... nemoj se prema tome ravnat...

Clint... a kakvi su to studenti sa pomorskog faxa? Nista bolji ni losiji od onih sa ostalih fakulteta...

nemoj samo blatit nick koji nosis... samo te to molin...!

Grozdana Gliser
16.07.2010., 22:40
u kafiću na ekonomiji....:mig:

uzevši u obzir profil studenata, što misliš koliko će to biti tako? :D

ne mere se svugdi kafa srkat :p :zubo:

uzevši u obzir spol studenata virujen da će wc ubrzo bit ka i oni u hrvojevoj :zubo:

a ti batelante je da svaki cigo svoga konja fali, ali studenti i profesori, općenito djelatnici sa pomorskog su posebna rasa ljudi tj NEljudi! :p

Clint Eastwood
16.07.2010., 22:45
Clint... a kakvi su to studenti sa pomorskog faxa? Nista bolji ni losiji od onih sa ostalih fakulteta...

nemoj samo blatit nick koji nosis... samo te to molin...!

Slobodoumni, neobuzdani i spontani.....Zadovoljan?

z i o n
18.07.2010., 05:26
Slobodoumni, neobuzdani i spontani.....

Na pomorskom svi strijelci po horoskopu?? :D

fafarikula
18.07.2010., 15:50
Pomorci su ludi u glavu!

batelant
19.07.2010., 13:50
Pomorci su ludi u glavu!

a i ti pricas gluparije... :kava:

fafarikula
19.07.2010., 22:27
a i ti pricas gluparije... :kava:

Ajde brate zaj se...

Cua sam da su pomorske menađerice najljepse studentice na splitskom sveucilistu?:p

lejdi edna
21.07.2010., 22:18
ja sam na menadžmentu od ove godine :) nadam se da nisam pogrijašila sto sam na kraju odabrala st :P

z i o n
22.07.2010., 21:56
ja sam na menadžmentu od ove godine :) nadam se da nisam pogrijašila sto sam na kraju odabrala st :P

split ka split,faks ka faks :) ako se snades proci ces,ako ne uvik mozes upisat nesto drugo. :D

chixyman2904
29.07.2010., 15:58
cekaj ko mi je onda ode kolega/kolegica na menadzmentu? :D

Clint Eastwood
31.07.2010., 14:19
Ako tko želi materijale s pomorske nautike(split) očuvane i po povoljnoj cijeni, nek se javi na PM.

chixyman2904
07.08.2010., 12:57
ajde ozivite malo temu di su buduci brucosi?

fafarikula
07.08.2010., 14:22
Evo nas brate, buduci pomorci :).
Trazim stan, a neman ni cimera :(

kokoš_bez_krila
07.08.2010., 22:32
i ja tražim cimericu propadne li dom :(

chixyman2904
09.08.2010., 03:10
ja mislin da san nasa stan sam sam u njemu :D

Maarek
11.08.2010., 02:26
je je nadaj se ti domu :) daleko ces :D

batelant
11.08.2010., 11:07
ima li tko ovde da dolazi od starih studenata jer san ja jedan od njih i triba mi pomoc oko materijala i pitanja za automatizaciju 2 kod antonića... iman tu njegovu suhoparnu knjigu od 260 stranica i sad ne znan sta triba naucit iz nje... ima li tko popis pitanja ili neke materijale po kojima ucit ka skriptu ili nesto...

škvara
20.08.2010., 18:56
kad ce priselit fakultet na kampus? ili je vec priseljen?

chixyman2904
22.08.2010., 19:46
kad ce priselit fakultet na kampus? ili je vec priseljen?

cita san nek dan u novine da su radovi pri kraju da bi mogli cak i pocetkom 10 mjeseca al valjda najkasnije do nove godine :mig:

lovački
25.08.2010., 20:21
ja sam management

Maarek
26.08.2010., 17:12
a pocinje kad? 04.10.?

fafarikula
27.08.2010., 13:37
Nezna se jos ni di ce se odvijati nastava ni kad pocinje... Vec vidim na sto ce to doli liciti...

lovački
27.08.2010., 14:29
meni nikad ništa nitko korisno i točno rekao od onih gore u referadi šta primaju plaću

batelant
27.08.2010., 20:41
ne mora vas to cudit... to je doli sve stoka velikog zuba! osim par njih sta su stoka sitnog zuba!

lovački
27.08.2010., 21:23
sad ću morat rješit sredstva 1 u 9 mjesec u dvornika, a triba bi i 2 isto,
o kojim nemam pojma.

batelant
28.08.2010., 10:18
sad ću morat rješit sredstva 1 u 9 mjesec u dvornika, a triba bi i 2 isto,
o kojim nemam pojma.

evo ovako da ti recen... ta sredstva su ti ubiti razbijeni KSOP kolegij po starom programu... moras mu ic na konzultacije i pilat ga stalno... nema ti druge... ti si bolonjac i ne znan da li ti je to kakav uvjet za godinu ili sta ali ne gubi volju... samo mu idi na konzultacije i pilaj ga da ti da materijale ovo ono sta god...pilaj ga da ne znas da ti pokaze kako se rjesava mora on vidit da te interesira... i naravno doma sidi i nauci nije problem...

lovački
29.08.2010., 17:42
znam to sve, thx, znam i sredstva 1 dosta dobro, samo šta mi sad na knap s vremenom, a moram dat i sredstva 2, vidit ćemo šta se može i mora.
ostalo mi je sve čisto,

nemam nekih nedoumica šta se tiče ovog sad roka,

ono šta će mi još ostat je pomorske komunikacije kod bilića, to je dosta zajebano, ugl se prolazi samo na prvom roku, onom u na kraju 6 mjeseca.

astronomska navigacija isto mi je jasno, imam čovika za repeticije i ajde.

batelant
29.08.2010., 19:30
znam to sve, thx, znam i sredstva 1 dosta dobro, samo šta mi sad na knap s vremenom, a moram dat i sredstva 2, vidit ćemo šta se može i mora.
ostalo mi je sve čisto,

nemam nekih nedoumica šta se tiče ovog sad roka,

ono šta će mi još ostat je pomorske komunikacije kod bilića, to je dosta zajebano, ugl se prolazi samo na prvom roku, onom u na kraju 6 mjeseca.

astronomska navigacija isto mi je jasno, imam čovika za repeticije i ajde.

koji si smjer? nautika?

mozda ti mogu pomoc oko komunikacija kod bilica... iman nesto jako korisno...

astronomsku navigaciju isto iman neke materijale... nadan se da ne planiras na repeticije kod sunka!!! to je kreten kakvog nema! moja preporuka Baljak!

sta se tice sredstava iman ti ispite iz KSOP-a ja mislin da bi mogli bit isti ili slicni zadaci samo rastavljeni na 2 ispita...

javi se na pm... pa cemo dalje priko maila...

lovački
31.08.2010., 01:09
menadžment, 2 godina, s tim da nisan još položia matematiku 1 i 2 i sredstva 1 i 2, sad bi triba upisat treću s tim da rješim matematiku 1 i sredstva 1 i skupim 42 iz 2 godine, nadam se da je to moguće, s obzirom da sredstva 1 znam ok, a matematiku 1 imam samo usmeni odradit. nadam se da će mi dat u 3. godinu s 2 predmeta iz prve, znam da su prošle godine dopuštali.

posla sam ti, al i ovde ćemo da održimo temu i da se uvali i još neko s informacijama za dilit,

genijalno za ovo sve, mora mi pomoć sigurno,

baljka nema više, tj nešto je na brodu neman pojma, znam da je on bia asistent i da je svima bia uredan,
meni je gavranović, kod njega polažem, taj me nervira lagano, tj ne da me nervira on nego pozicija u kojoj sam, asistent koji mi drži jedan od jačih kolegija, i astronomsku i terestričku - ne postoje konzulatacije, čovjek radi i u pomorskoj školi i ne postoje konzulatacije, a da ne kažem da ispit moram polagat u 4 puta.

je je ksop je to slično garant.

batelant
31.08.2010., 09:38
mislija sam da odes u baljka ako planiras repeticije uzimat... u koga god budes isa ajde samo ne u SUNKA...!!!!

Gavranović je meni dobar profesor i s njim se sve mozes dogovorit viruj mi samo dodji u 4 oka s njim...

lovački
31.08.2010., 10:50
al nemam ga di uvatit :) aj vidit ćemo dalje sve kako će ić,

sutra imam vidučića, poslovni informacijski sustavi, to nije teško, samo ne znam oću stić pripremit se do kraja, al moga bi izać čisto da vidim šta je kako je.
btw on mi je uvik bia drag profesor, jedan od rijetkih koji privuku pažnju na predavanjima.

batelant
31.08.2010., 13:30
sritno... imas mail...

ivanaa7
01.09.2010., 02:00
bok! brat mi je upisan na nautiku u splitu ove god vanredno. zna li netko koja je shema s njima? jesu li obavezne vjezbe i predavanja?

vidila sam i neki raspored za 9. mj. pa ne kuzim je li to za novu generaciju jesenski termin ili za proslu godinu?

lovački
01.09.2010., 11:26
A pise ti vjerovatno, pogledaj točno sta piše na sta se odnosi.
A to ti je od profesora do profesora, na sta se mora na sta ne. Neki i kažu da s mora pa se ne mora, nista ovde nije točno i jasno, a opet uvijek možeš rjesit onom zamolbom da ti se odobri potpis.

ivanaa7
01.09.2010., 23:43
i sta je stvarno ta matematika problem? sta je jos zeznuto

lovački
02.09.2010., 10:28
Ništa vise nije toliko strašno, nije ni matematika osim ako bas nemas nikakvo predznanje.

chixyman2904
03.09.2010., 01:00
posto smo vecina na managmentu idemo se skompat haha :D

lejdi edna
03.09.2010., 14:55
cekaj ko mi je onda ode kolega/kolegica na menadzmentu? :D

ja sam,glavom i bradom :mig:
vidim da nas ima ....

fafarikula
03.09.2010., 22:30
Kolegice sa faksa :) znate li kad nam pocinju predavanja?

lejdi edna
03.09.2010., 22:41
Kolegice sa faksa :) znate li kad nam pocinju predavanja?

To pokušavam i ja saznat...al nitko,ništa...mada nisam pokušala zvat ... valjda cemo na vrime bit obavješteni....

fafarikula
03.09.2010., 22:44
To pokušavam i ja saznat...al nitko,ništa...mada nisam pokušala zvat ... valjda cemo na vrime bit obavješteni....

Rekla je meni teta na faksu da pocinje u desetom misecu, ali nije bila posve određena:rolleyes:. Iden ja 1.10. doli pa sto bude:)

lejdi edna
03.09.2010., 22:47
Rekla je meni teta na faksu da pocinje u desetom misecu, ali nije bila posve određena:rolleyes:. Iden ja 1.10. doli pa sto bude:)

ja sam od 17.9. u st...dok povatam kako sve ide :) :kava:
nadam se da ne treba nikakav materijal prikupljati prije predavanja...?!

fafarikula
03.09.2010., 23:17
ja sam od 17.9. u st...dok povatam kako sve ide :) :kava:
nadam se da ne treba nikakav materijal prikupljati prije predavanja...?!

Ma nevirujem... Napisi ode ako bude sto tribati digniti na faksu (indeks, iksicu, potvrdu za pokaz...) :D

chixyman2904
04.09.2010., 11:13
ja mislin 4.10 to mi je neko reka a i logicki je prvi ponediljak u misecu

lejdi edna
04.09.2010., 13:12
ja mislin 4.10 to mi je neko reka a i logicki je prvi ponediljak u misecu

prošle godine je počeo zadnji tjedan u 9. :p

lovački
04.09.2010., 13:15
ja ne znam jel još uvijek ono da ovi s prve godine imaju prvi tjedan dana elementarnu matematiku 1 tjedan priprema i onda kolokvij iz toga.
ma pratite site, mislim da bi sve tribalo pisat.

lejdi edna
04.09.2010., 13:17
ja ne znam jel još uvijek ono da ovi s prve godine imaju prvi tjedan dana elementarnu matematiku 1 tjedan priprema i onda kolokvij iz toga.
ma pratite site, mislim da bi sve tribalo pisat.

e,e radi te elementarne matematike,tako sam i ja cula...e da ja odem na putovanje onda se prislino vracam dan prije radi predavanja :eek:
nije ferr

lovački
04.09.2010., 13:36
ma ne moraš se ti ništa vraćat, tako sam ja na prvoj godini otiša u london i cura mi kaže kao moramo se vratit radi predavanja, nećemo dobit potpis ovo ono, ma daj koji potpis, prije ili kasnije svatiš da to ovde nije nikakav problem.
barem šta se tiče menadžemnta prve 2 godine, eventualno lušić za navigaciju, koji se drži malo strože,
naravno da je korisno biti na faksu i to sve se zna, al šta se tiče samog potpisa, nije da je nekekav problem.

Pegula 777
04.09.2010., 18:01
bok! brat mi je upisan na nautiku u splitu ove god vanredno. zna li netko koja je shema s njima? jesu li obavezne vjezbe i predavanja?

vidila sam i neki raspored za 9. mj. pa ne kuzim je li to za novu generaciju jesenski termin ili za proslu godinu?

Ja san ti vanredan na nautici,većina profesora ti traži minimum za potpis,na predmete koje drži Bićanić ne triba vanredan ni dolazit,a jedino neka ide na sva predavanja i vježbe iz matiše i sredstava pom. prom. jer su stvarno teški predmeti i triba sve to povatat

LuxyWings
04.09.2010., 21:22
prošle godine je počeo zadnji tjedan u 9. :p

al ove godine je prvi u 10. :p reka mi je nekoo siguran san sto posto xD

ma pisat ce na stranici fakulteta tako da budemo bez brige :mig:

LuxyWings
04.09.2010., 21:23
Ništa vise nije toliko strašno, nije ni matematika osim ako bas nemas nikakvo predznanje.

a jel tebi tomašević ili? jer ako jee onda si maher ako si proša bez plačanja :mig:

Pegula 777
05.09.2010., 00:10
ma ne moraš se ti ništa vraćat, tako sam ja na prvoj godini otiša u london i cura mi kaže kao moramo se vratit radi predavanja, nećemo dobit potpis ovo ono, ma daj koji potpis, prije ili kasnije svatiš da to ovde nije nikakav problem.
barem šta se tiče menadžemnta prve 2 godine, eventualno lušić za navigaciju, koji se drži malo strože,
naravno da je korisno biti na faksu i to sve se zna, al šta se tiče samog potpisa, nije da je nekekav problem.
Al taj iz navigacije pravi probleme oko potpisa???

lovački
05.09.2010., 01:33
a jel tebi tomašević ili? jer ako jee onda si maher ako si proša bez plačanja :mig:

naravno da je. on je svima. nisam maher, niti sam proša :)

al znam da ne stvara nikakve probleme. te priče oko njega ili su nekad bile istinite, ili se odnose samo plaćanje ili ne znam šta, uglavnom ako ti se da vježbat i radit matematiku neće ti niko stvarat probleme, radi se o tome da ovaj faks i nije neki mamac za velike mase odličnih učenika tako da se to odrazi i na to. a zna se šta je matematika. kažem ti, ako imaš kakvo predznanje normalno, možeš to rješit. ma i da nemaš, a imaš volju rješit ćeš si.

lovački
05.09.2010., 01:39
Al taj iz navigacije pravi probleme oko potpisa???

ne bi ja to nazva problemom, reć ću ti ja odmah da ti je isplativije ić na to i odradit, jer te navigacije za savladat iziskuju 100 % prisutnost na vježbama i po mogućnosti predavanjima, tako da ti se isplati ić, slušat i pratit to.

puno pametnije nego da te uvati posli, pa traži repeticije, pa izlazi na ispite, koje btw fizički ne moš rješit iz prve jer je gradiva masu. tako da ti je najbolje paralelno s vježbama i predavanjima izlazit na kolokvije i rješavat to odmah.

to će ti svi govorit na prvoj godini, pitanje je oćeš li svatit dovoljno ozbiljno, npr ja sam dosta izlazia vani, zajebava se, gubia dane, sad mi je normalno žao, kao svima koji izgube vrijeme i novac :)

Pegula 777
05.09.2010., 12:02
ne bi ja to nazva problemom, reć ću ti ja odmah da ti je isplativije ić na to i odradit, jer te navigacije za savladat iziskuju 100 % prisutnost na vježbama i po mogućnosti predavanjima, tako da ti se isplati ić, slušat i pratit to.

puno pametnije nego da te uvati posli, pa traži repeticije, pa izlazi na ispite, koje btw fizički ne moš rješit iz prve jer je gradiva masu. tako da ti je najbolje paralelno s vježbama i predavanjima izlazit na kolokvije i rješavat to odmah.

to će ti svi govorit na prvoj godini, pitanje je oćeš li svatit dovoljno ozbiljno, npr ja sam dosta izlazia vani, zajebava se, gubia dane, sad mi je normalno žao, kao svima koji izgube vrijeme i novac :)

riješia san ja prvu god bez problema,uvatiš kad triba i malo se satareš,ali da se to sve izgurat kad se ima volje,samo svi pričaju da je zajebana ta navigacija na 2.god

Pegula 777
05.09.2010., 12:06

al znam da ne stvara nikakve probleme. te priče oko njega ili su nekad bile istinite, ili se odnose samo plaćanje ili ne znam šta, uglavnom ako ti se da vježbat i radit matematiku neće ti niko stvarat probleme, radi se o tome da ovaj faks i nije neki mamac za velike mase odličnih učenika tako da se to odrazi i na to. a zna se šta je matematika. kažem ti, ako imaš kakvo predznanje normalno, možeš to rješit. ma i da nemaš, a imaš volju rješit ćeš si.

Ma svi seru o toj matiši,a najviše oni šta nikad nisu izašli na ispit i plaše ljude namjerno,ali činjenica je da mi svako malo dobijemo za polagat sve kolokvije i svako malo šansu za usmeni,tu in svaka čast jer su masu izašli u susret,to nema ni na jednon faxu osin našen + šta nakon svakog semestra ako ima zainteresiranih,organiziraju ponavljanje gradiva prije ispita!!!

LuxyWings
05.09.2010., 13:31

a lako tako.. ne proc :p ma sve se moze kad se oce :mig:

lovački
05.09.2010., 15:25
riješia san ja prvu god bez problema,uvatiš kad triba i malo se satareš,ali da se to sve izgurat kad se ima volje,samo svi pričaju da je zajebana ta navigacija na 2.god

jesi rješia dvornika? sredstva 1 i 2? to mi triba, ostalo mi je iz 1. godine to i usmeni kod tomaševića za matematiku 1 i sve za matematiku 2, al to ću se pomalo uvatit, sredstva su mi bitnija atm.

a šta se tiče navigacije iz 2. godine upravo sad to izlazim, terestričku. postoji još i astronomska, to ću kad rješim ovu prvu.
nije ti ništa extra teško, čak mi je i interesantno. s obzirom da sad to radim imam ti materijale i to sve ako ti bude tribalo. samo šta je ispit dosta velik i triba vrimena, , najmanje 2 roka za rješit taj 1 ispit.
osim ako nećeš pametnije kako sam ti gore napisa.

Pegula 777
05.09.2010., 17:58
jesi rješia dvornika? sredstva 1 i 2? to mi triba, ostalo mi je iz 1. godine to i usmeni kod tomaševića za matematiku 1 i sve za matematiku 2, al to ću se pomalo uvatit, sredstva su mi bitnija atm.

a šta se tiče navigacije iz 2. godine upravo sad to izlazim, terestričku. postoji još i astronomska, to ću kad rješim ovu prvu.
nije ti ništa extra teško, čak mi je i interesantno. s obzirom da sad to radim imam ti materijale i to sve ako ti bude tribalo. samo šta je ispit dosta velik i triba vrimena, , najmanje 2 roka za rješit taj 1 ispit.
osim ako nećeš pametnije kako sam ti gore napisa.

Položija san sredstva i sačuva materijale,samo je bitno koji si smijer,mi nautičari i psp imamo ista sredstva i isti nan je ispit,a za matišu san posudija sve materijale pa vratija,tako da neman ništa u sebe,jer mi više nije tribalo! a tu navigaciju sačuvaj,možda mi zatriba

lovački
05.09.2010., 19:44
Ti si nautika, a? Vama je teže sta se tice sredstava, vidia sam, poslat ću ti pm da se dog za materijale, dobro ce mi doc u svakom slučaju.
A navigaciju ću ostavit.

lejdi edna
05.09.2010., 20:17

ja isto mislim da bi mogla proc bez placanja,ne brine me toliko ta matematika....

Pegula 777
05.09.2010., 20:17
Ti si nautika, a? Vama je teže sta se tice sredstava, vidia sam, poslat ću ti pm da se dog za materijale, dobro ce mi doc u svakom slučaju.
A navigaciju ću ostavit.

E,a s nama su ti slušali predavanja i PSP-ovci,tako da nan je sve identično! A vama ostalima su zadaci dosta lakši,a teorija je ista za svih,jer baš san gleda neke zadatke za PTJM i PM,nema to veze s onin šta smo mi imali na ispitu.

A šta se tiče kompletnih i važnih materijala,najbolje da ko šta od nas forumaša ima da uploada na rapidshare u print verziji pa šta kome triba neka skida i printa,jer ljudi na faxu su u debelon kurcu,većina njih ima sve materijale a namjerno neće da podile s drugima,tako da bi samo oni položili!!! Nas par smo se debelo ispizdili za nabavit određene maaterijale,a znaš da ih svi imaju,a ka ono priče su da niko ništa nema

lovački
05.09.2010., 20:23
a ekipa na našem faksu je posebna priča, i to posebno ova moja postava šta smo počeli skupa,
al to će svi reć za svoje,
dok je ptjm bila zkn ekipa u istoj sezoni kad smo i mi upisali.
poklopila mi se dobra ekipa u srednjoj i osnovnoj, al zato faks :flop:
al to je takav faks, već sam se navika.

eee btw mosori su mi odlični. uvijek se zalomi gore, samo šta sad daje puno manje točkica nego prije. npr 3 umisto 5.
tj svih 5 ako ideš skroz gore, al sve skupa :s

Pegula 777
05.09.2010., 20:27
a ekipa na našem faksu je posebna priča, i to posebno ova moja postava šta smo počeli skupa,
al to će svi reć za svoje,
dok je ptjm bila zkn ekipa u istoj sezoni kad smo i mi upisali.
poklopila mi se dobra ekipa u srednjoj i osnovnoj, al zato faks :flop:
al to je takav faks, već sam se navika.

A pazi do kraja godine se pokaže ko je kakav i onda znaš s kin imat posla!!! A još u nas nautičara teški peder party,na ostalin smjerovima(osin strojara) zaluta i koja dobra ženska pa van je odma lakše :)

Ma nisan nikako otiša na taj Mosor,bilo je dogovora,ali na kraju sve propalo,ali ove godine iden svaki put,pivo u torbu i pomalo

LuxyWings
05.09.2010., 20:29
A pazi do kraja godine se pokaže ko je kakav i onda znaš s kin imat posla!!! A još u nas nautičara teški peder party,na ostalin smjerovima(osin strojara) zaluta i koja dobra ženska pa van je odma lakše :)

Ma nisan nikako otiša na taj Mosor,bilo je dogovora,ali na kraju sve propalo,ali ove godine iden svaki put,pivo u torbu i pomalo

slusaj fala bogu da cu imat koju zensku kakva bila da bila jer nakon elektrotehnicke gore ne moze :D

Pegula 777
05.09.2010., 20:32
slusaj fala bogu da cu imat koju zensku kakva bila da bila jer nakon elektrotehnicke gore ne moze :D

Ja san bija u medicinskoj,ne triban ti ništa o tome govorit,a kad san doša ode,strefilo me,šok nad šokovima

lovački
05.09.2010., 20:33

nekad je bolje da ti je peder party ako je zajebancija, nego da ti složi postava mješana, al zamorna :mig: znam o čemu pričam

gori ima nenormalno vino, ima bit da je 20 % alk :)
a i pivo jeftino. uvik je gušt gore.
još ja imam ajfon sound pa bude potpuni ugođaj gore na stinama ili dole, u svakom slučaju vrhunski warm up za izlazak, samo :) nerijetko se završi u krevetu u dubokom snu puno prije izalaska.

LuxyWings
05.09.2010., 20:34
Ja san bija u medicinskoj,ne triban ti ništa o tome govorit,a kad san doša ode,strefilo me,šok nad šokovima

strefilo na dobar ili los nacin? :)

Pegula 777
05.09.2010., 20:36
nekad je bolje da ti je peder party ako je zajebancija, nego da ti složi postava mješana, al zamorna :mig: znam o čemu pričam

gori ima nenormalno vino, ima bit da je 20 % alk :)
a i pivo jeftino. uvik je gušt gore.
još ja imam ajfon sound pa bude potpuni ugođaj gore na stinama ili dole, u svakom slučaju vrhunski warm up za izlazak, samo :) nerijetko se završi u krevetu u dubokom snu puno prije izalaska.

bude li šta svita po tin mosorima,jer da se poklopi prava ekipa na ton vinu,ni GSS nas ne bi spustija doma :zivili::zivili:

ali bazen je meni zakon,dignen se iz kreveta pa plutan tamo 2 ure

Pegula 777
05.09.2010., 20:38
strefilo na dobar ili los nacin? :)

:visi: NIKAKO NA POZITIVAN NAČIN,doli je bilo žena na bacanje,ma bija je gušt u najmanju ruku gledat ako ništa drugo,a ode pederluk teški

LuxyWings
05.09.2010., 20:40
:visi: NIKAKO NA POZITIVAN NAČIN,doli je bilo žena na bacanje,ma bija je gušt u najmanju ruku gledat ako ništa drugo,a ode pederluk teški

a u kurac onda san sjeba opet :eek: kad san bia na upise vidia san dobre robe tako da i malo njeznijeg spola je dosta samo da ih ima :mig:

Pegula 777
05.09.2010., 20:42
a u kurac onda san sjeba opet :eek: kad san bia na upise vidia san dobre robe tako da i malo njeznijeg spola je dosta samo da ih ima :mig:

Ma bez obzira na sve,fax je ludilo,zajebancija na vrhuncu

LuxyWings
05.09.2010., 20:44
Ma bez obzira na sve,fax je ludilo,zajebancija na vrhuncu

eto to je najbitnije samo molin boga da bude dobra ekipa da iman sa kime otic na kavu malo popricat nalokat se gledat trebe i nista vise mi ne triba :D

lovački
05.09.2010., 20:49
ma ima na menadžmentu i ptjm više žena od muških.

na mosoru uvik ima nešto ljudi, al ekipno se ide ugl prva i druga godina.

posli se to sve razvodni, al ne smeta meni to, meni je gore gušt, ja povedem i svoje okolo ljude i slično.

LuxyWings
05.09.2010., 20:51

posli se to sve razvodni, al ne smeta meni to, meni je gore gušt, ja povedem i svoje okolo ljude i slično.

e pa ja san menadžment tako da nema straha :top:

elf_dalmatae
05.09.2010., 20:57
ljudi moji kako sam Vam vec napisa bez diskreditiranja drugih smjerova ali triba rec otvoreno neke stvari a to je da na pomorskom fakultetu u splitu jedini smjerovi koji imaju težinu su nautika i brodostrojarstvo ostali smjerovi su tu ''reda radi''.

O da - "upravljanje jahtama i marinama" - koje prodavanje magle :s

I jos ekipa plati za to :cerek:

Svaka cast hostaplerima, treba i to znat :ne zna:

Pegula 777
05.09.2010., 20:59

A baš ću probat ove godine,bude li sad kroz 10. i 11.mj Mosora!
A kad si spomenija menadžment,ne kužin di će ti ljudi radit,kad svak ko završi ekonomiju more radit njihov posal,bez uvrede ikome

Pegula 777
05.09.2010., 21:01
O da - "upravljanje jahtama i marinama" - koje prodavanje magle :s

I jos ekipa plati za to :cerek:

Svaka cast hostaplerima, treba i to znat :ne zna:

JAHTE I PEDALINE,ma di ćedu oni s tin nać posal,imamo "10" marini u državi i sad kako se tu uvalit :)

Pegula 777
05.09.2010., 21:06
Evo ovako,ima li ko informacije kad se više ide na taj novi fax,nama pričaju bajke još od 12.miseca prošle godine,ka brzo će to,međutim,zgrada je gotova,vidija san nekidan,ali iznutra je prazna skroz

lejdi edna
05.09.2010., 21:07
A baš ću probat ove godine,bude li sad kroz 10. i 11.mj Mosora!
A kad si spomenija menadžment,ne kužin di će ti ljudi radit,kad svak ko završi ekonomiju more radit njihov posal,bez uvrede ikome

Ekonomisti danas rade svugdi... prema tome... danas se radi,šta se stigne :o

LuxyWings
05.09.2010., 21:09
Evo ovako,ima li ko informacije kad se više ide na taj novi fax,nama pričaju bajke još od 12.miseca prošle godine,ka brzo će to,međutim,zgrada je gotova,vidija san nekidan,ali iznutra je prazna skroz

ja san ti cita u slobodnoj ima nekih dva tjedna mozda to sta si reka da je zgrada gotova i da su sad objavili natjecaj za opremljanje namjestajem pise ka da bi vec moglo sredinon 10 tako nesto ali to ce se razvuc pa ono.. neka neka itako zelin vidit malo ovaj trenutni 'stari' :D

LuxyWings
05.09.2010., 21:10

well done! :)

Pegula 777
05.09.2010., 21:10

A neman pojma,nisan upućen,zato i pitan,bez uvrede ikome! Ja isto s ovin svojin da oću radit u Lučkoj kapetaniji,otac mi mora bit predsjednik države :) jer drukčije ne moreš upast

Pegula 777
05.09.2010., 21:12
ja san ti cita u slobodnoj ima nekih dva tjedna mozda to sta si reka da je zgrada gotova i da su sad objavili natjecaj za opremljanje namjestajem pise ka da bi vec moglo sredinon 10 tako nesto ali to ce se razvuc pa ono.. neka neka itako zelin vidit malo ovaj trenutni 'stari' :D

HAHAHAH,ako nisi vidija ovaj "stari" odma ti diploma ne vridi :),sad je kaos,a šta su mi ovi stariji pričali,baš mi je žaj šta to nisan proša

lejdi edna
05.09.2010., 21:14
A neman pojma,nisan upućen,zato i pitan,bez uvrede ikome! Ja isto s ovin svojin da oću radit u Lučkoj kapetaniji,otac mi mora bit predsjednik države :) jer drukčije ne moreš upast

ko hoće,nađe naćin..nego,završimo mi faks,pa mislimo gdje cemo

LuxyWings
05.09.2010., 21:14
HAHAHAH,ako nisi vidija ovaj "stari" odma ti diploma ne vridi :),sad je kaos,a šta su mi ovi stariji pričali,baš mi je žaj šta to nisan proša

a ti si isto sad prva godina ili?

Pegula 777
05.09.2010., 21:17
ko hoće,nađe naćin..nego,završimo mi faks,pa mislimo gdje cemo

moja lady i to je šta kažeš,triba prvo završit,a do tad će valjda stvari na bolje,nisan ljubitelj europske unije,ali sigurno će bit bolje šta se tiče posla

LuxyWings
05.09.2010., 21:18
moja lady i to je šta kažeš,triba prvo završit,a do tad će valjda stvari na bolje,nisan ljubitelj europske unije,ali sigurno će bit bolje šta se tiče posla

sad ce ti bit shema obalna straža i to eto nam posla.. valjda :ne zna:

Pegula 777
05.09.2010., 21:18
a ti si isto sad prva godina ili?

Ne,sad upisujen 2. u 10.,iman nešto sitno očistit pa san gotov s 1.

sad ce ti bit shema obalna straža i to eto nam posla.. valjda :ne zna:

Koja je točno priča s ton obalnon??

LuxyWings
05.09.2010., 21:21
Koja je točno priča s ton obalnon??

a nesto kako ulazimo u europsku uniju onda ce ti tribat ka obalna straza i pomorske policija vise nego sta imamo sada..a to je dobro vidis nekoga kako glisira snimis ga on ti plati uvalis pare sebi u takujin i jebe te se opet dobro haha :D

lovački
05.09.2010., 21:22
koliko sam ja stuka živaca u ove 2-3 godine s ovim prostorijama, inventarom, čekanjem, cilim sustavom održavanja predavanja i vježbi,
odma me u želucu zavrti kad prođem hrvojevom hahha

jedva čekam to gore da vidim kako će funkcionirat, još taman sam biciklu uzea :)

a to šta se tiče svrhe ptjm i menadžmenta, nije da ne drži vodu, al šta je tu je.
na drugu stranu, oću bit isto kvalificiran kao da sam završia neku ekonomiju? vjerovatno da, šta nije loše, bit ću ja zadovoljan kad završim ovo.

lejdi edna
05.09.2010., 21:22

:S pomorski fakulteti vise vani vrijede neg kod nas...a nikad ne znas mozda EU stvarno i nešto dobra donese :/ nisam baš u tim vodama pa necu ni filozifirat

lovački
05.09.2010., 21:26
da da da, to je dobra shema s obalnom, ionako me nerviraju bezobraznici s gliserima i slično, isto tako i ovi stranci u krivolovu i sve to šta nam se dira u prirodni poreda :)

:S pomorski fakulteti vise vani vrijede neg kod nas...a nikad ne znas mozda EU stvarno i nešto dobra donese :/ nisam baš u tim vodama pa necu ni filozifirat

nije isključeno ni skupit se i otić vani dođe li do te mjere.

lejdi edna
05.09.2010., 21:29
nije isključeno ni skupit se i otić vani dođe li do te mjere.

i onda te ovi drže ka malo vode na dlanu,a kod svojih si samo kap u moru...jaaaako poznata priča

Pegula 777
05.09.2010., 21:33
a nesto kako ulazimo u europsku uniju onda ce ti tribat ka obalna straza i pomorske policija vise nego sta imamo sada..a to je dobro vidis nekoga kako glisira snimis ga on ti plati uvalis pare sebi u takujin i jebe te se opet dobro haha :D

Evo ja baš sad radin na tome da se uvalin u pomorsku panduriju,to mi je ludilo,jer je dobar posal i doma san,sad šta će bit od toga neman pojma,ali s ovin našin fakson ne bi smilo bit problema! a obalna ako se otvori bit će ludilo,to je isto vrhunski posal

lovački
05.09.2010., 21:34
mogli bi i to pročešljat ovde,
di i kako nastaviti vani s završenim pomorskim fakultetom.
kakve su sve mogućnosti za doškolovavanje, gdje?
menadžement mislim da ne bi trebalo biti teško, postoje razne sheme s marketingom, ekonomijom uopće na svakom kantunu tako da...

e i šta me još zanima, oni tečajevi na pomorskom, npr skiper? šta još ima interesantno i koliko to može bit kvalitetno?

Marijan
05.09.2010., 21:35
Buduće kolege samo par savjeta.
Kadar pomorskog faksa u st je katastrofalan. Ti vam ljudi veze o pomorstvu i brodovima nemaju a pogotovo o suvremenom pomorstvu. To je skup uhljeba i jebivjetara kojima je cilj šta više love ukrast od studenata.
Imajući na pameti sa kakvom stokom imate posla nastojete što prije završit faks i na brod. Sa onim što vas "nauče" nećete imati previše koristi zato savjetujem samostalno stjecanje znanja i vještina koristeći literaturu, internet i savjetujte se sa ljudima koji već plove a pogotovo sa ovima koji su offshore poslu (tu su vam kratki ugovori, relativno velike plaće i imate doticaj sa najnovijom tehnologijom u pomorstvu).
Dakle, shvatite faks kao nužnost da dobijete diplomu a znanje nastojte sami steći jer vas ti jadnici sigurno neće naučiti onome što vas čeka na brodu i što triba na brodu znat.

Pegula 777
05.09.2010., 21:35
da da da, to je dobra shema s obalnom, ionako me nerviraju bezobraznici s gliserima i slično, isto tako i ovi stranci u krivolovu i sve to šta nam se dira u prirodni poreda :)

slažen se 100% s tobon,pogotovo šta se tiče krivolovaca,njih bi na doživotnu robiju posla,to su najveća stoka i smeće od ljudi (jebiga,ako je neko gladan pa ide u krivolov,to je opravdano,ali takvih je 5%)

mogli bi i to pročešljat ovde,
di i kako nastaviti vani s završenim pomorskim fakultetom.
kakve su sve mogućnosti za doškolovavanje, gdje?
menadžement mislim da ne bi trebalo biti teško, postoje razne sheme s marketingom, ekonomijom uopće na svakom kantunu tako da...

e i šta me još zanima, oni tečajevi na pomorskom, npr skiper? šta još ima interesantno i koliko to može bit kvalitetno?

Menadžment je super stvar,ali mi nemamo baš pomorskih firmi,zato je to sranje kod nas,a vani moš di oćeš,jezik struke ti je eng,a imaš na papiru da si ga položija,tako da ne bi smilo bit problema

konkretno za skipera,mislin da to dobiješ nakon završene 3.godine,bar na mom smijeru,ali moš ga polagat u antipirosa,cijena oko 3000kn,za par dana si gotov,ja se mislin bi li sad kroz 10.mj iša na to

LuxyWings
05.09.2010., 21:40
Evo ja baš sad radin na tome da se uvalin u pomorsku panduriju,to mi je ludilo,jer je dobar posal i doma san,sad šta će bit od toga neman pojma,ali s ovin našin fakson ne bi smilo bit problema! a obalna ako se otvori bit će ludilo,to je isto vrhunski posal

to je i glavni razlog zasto san upisa ovaj faks :)

Pegula 777
05.09.2010., 21:41

nije ti to samo pomorski,vanka ti mi sa svakin fakulteton vridimo manje od njih,a evo ti čisti primjer da se u nas najviše cijene purgerski faxevi,pa onda svi ostali,ma ......hrvatistan

LuxyWings
Kadar pomorskog faksa u st je katastrofalan. Ti vam ljudi veze o pomorstvu i brodovima nemaju a pogotovo o suvremenom pomorstvu. To je skup uhljeba i jebivjetara kojima je cilj šta više love ukrast od studenata.
Imajući na pameti sa kakvom stokom imate posla nastojete što prije završit faks i na brod. Sa onim što vas "nauče" nećete imati previše koristi zato savjetujem samostalno stjecanje znanja i vještina koristeći literaturu, internet i savjetujte se sa ljudima koji već plove a pogotovo sa ovima koji su offshore poslu (tu su vam kratki ugovori, relativno velike plaće i imate doticaj sa najnovijom tehnologijom u pomorstvu).
Dakle, shvatite faks kao nužnost da dobijete diplomu a znanje nastojte sami steći jer vas ti jadnici sigurno neće naučiti onome što vas čeka na brodu i što triba na brodu znat.

a realno gledajuci nes stec znanje ovako ionako ionako sve sta triba naucis na poslu

lejdi edna
i ne trebaš se previše odaljavat od granice,da bi skužio razliku mogučnosti kod nas i kod susjeda :)

lovački
05.09.2010., 21:43
.

ko ne zna kad upisuje, nakon par dana mu se iskristalizira ova tvoja slika šta si posta. najjasnije moguće.

lejdi edna
a realno gledajuci nes stec znanje ovako ionako ionako sve sta triba naucis na poslu

PRAKSA JE ČUDO!

Pegula 777
to je i glavni razlog zasto san upisa ovaj faks :)

HAHAHAHAHAHA,neka neka,eto nas,budući kolege,ko će na brod,kad je doma lipše :),samo mala caka ti je da bi se tu uvalija nije ti dosta diploma pomorskog,nego za obalnu moraš odslužit profi vojsku,pa onda ako te prime,a za pomorsku p. moraš u zg na akademiju,pa ako te prime :kava:

LuxyWings
05.09.2010., 21:46
HAHAHAHAHAHA,neka neka,eto nas,budući kolege,ko će na brod,kad je doma lipše :),samo mala caka ti je da bi se tu uvalija nije ti dosta diploma pomorskog,nego za obalnu moraš odslužit profi vojsku,pa onda ako te prime,a za pomorsku p. moraš u zg na akademiju,pa ako te prime :kava:

sta se mora nije tesko :) to je samo jedav vise izazov za mene :mig:

lovački
05.09.2010., 21:52

imaš li šta za preporučit za generalno šta se tiče pomorstva, nešto opće korisno. web? literatura?

Pegula 777
05.09.2010., 21:55
sta se mora nije tesko :) to je samo jedav vise izazov za mene :mig:

isplati se malo i pritrpit za dobar i siguran posal

LuxyWings
05.09.2010., 21:57
isplati se malo i pritrpit za dobar i siguran posal

to si dobro reka na kraju krajeva we all want money :D

Pegula 777
05.09.2010., 21:59

Primjetija san da na nekin predmetima učimo skroz zastarjele stvari,ka da na jedrenjaku plovimo,a sad se najavljuju promjene kad dođe nova zgrada,navodno dosta nove opreme i totalna modernizacija,živi bili pa vidili! Ali da ne ispada da smo mi najgori,studira san kratko i na medicinskon faxu,tamo je situacija još gora (s obziron da se radi o ljudskin životima) kad vidin ko sve tamo predaje i ko sve to završava,ne bi volija bit ozbiljnije bolestan!!!

Pegula 777
05.09.2010., 22:01
to si dobro reka na kraju krajeva we all want money :D

ma normalno,jer bez love ne moreš ni živit ka čovik,ali opet ne triba ni pucat na neke basnoslovne iznose,evo ti dosta ekipe na faxu,još nisu ni počeli,a već pričaju o 50 000kn misečno i svi će bit veliki kapetani :lol:

LuxyWings
05.09.2010., 22:02
Primjetija san da na nekin predmetima učimo skroz zastarjele stvari,ka da na jedrenjaku plovimo,a sad se najavljuju promjene kad dođe nova zgrada,navodno dosta nove opreme i totalna modernizacija,živi bili pa vidili! Ali da ne ispada da smo mi najgori,studira san kratko i na medicinskon faxu,tamo je situacija još gora (s obziron da se radi o ljudskin životima) kad vidin ko sve tamo predaje i ko sve to završava,ne bi volija bit ozbiljnije bolestan!!!

ma stari najbolje ic vanka nakesat se para i doc ode lagodno zivit priko lita

ma normalno,jer bez love ne moreš ni živit ka čovik,ali opet ne triba ni pucat na neke basnoslovne iznose,evo ti dosta ekipe na faxu,još nisu ni počeli,a već pričaju o 50 000kn misečno i svi će bit veliki kapetani :lol:

hahahaah daj meni za pocetak 5000 i ja sritan :p

Pegula 777
05.09.2010., 22:09
A vidit ćeš sad kad kreneš,pa kad budu sredstva i matiša u Hrvojevoj H1,a 120 ljudi unutra,ko ne uvati misto stoji na noge,koje su to komedije bile ove zime,a daš 8000kn da bi sta na nogama :top:

LuxyWings
05.09.2010., 22:14
A vidit ćeš sad kad kreneš,pa kad budu sredstva i matiša u Hrvojevoj H1,a 120 ljudi unutra,ko ne uvati misto stoji na noge,koje su to komedije bile ove zime,a daš 8000kn da bi sta na nogama :top:

sad je prva godina besplatna svima :p

Pegula 777
05.09.2010., 22:16
sad je prva godina besplatna svima :p
Je van lipo

fafarikula
05.09.2010., 22:16
eto to je najbitnije samo molin boga da bude dobra ekipa da iman sa kime otic na kavu malo popricat nalokat se gledat trebe i nista vise mi ne triba :D

to je to stari :top:

LuxyWings
05.09.2010., 22:23
to je to stari :top:

i mozda ubost koji tiket u kladioni :D

Countess
05.09.2010., 22:24
Aj malo smanjite sa spamom. Znam da ste svi uzbuđeni prije početka faksa :cerek: ali nemojte me tjerat da dajem kartone... :tuzni:

Maarek
06.09.2010., 01:36
ajme ne opet cu sa nikin pijancima zavrsit :D

Marijan
06.09.2010., 06:30

POGREŠNO. Znanje ćeš sam steći. Ako misliš da ćeš na brodu sve naučit u zabludi si. Koliko mi je kadeta bilo na brodu koji nisu znali osnove rada na karti a da ne pričam o drugim stvarima. Bez pripreme i osnovnog predznanja ne idi na brod jer ćeš bit predmet zajebancije kako posade tako i časnika.

LuxyWings
06.09.2010., 09:43
POGREŠNO. Znanje ćeš sam steći. Ako misliš da ćeš na brodu sve naučit u zabludi si. Koliko mi je kadeta bilo na brodu koji nisu znali osnove rada na karti a da ne pričam o drugim stvarima. Bez pripreme i osnovnog predznanja ne idi na brod jer ćeš bit predmet zajebancije kako posade tako i časnika.

na brod ni ne mislin ic tako da me za to nije ni briga