PDA

View Full Version : Tuna (iz konzerve)

*cactus*
18.07.2003., 11:33
tunjevina u biljnom ulju......tunjevina u biljnom ulju.....
sve su u ulju.
čujte, pitam ja vas, pa ima li tunjevine u vodi? :mad:
pa ja uopće ne mogu naći, sve su u ulju!
pa zašto.
kamo ide ovaj svijet

:eek:

el_mariachi
18.07.2003., 12:08
Postoji tunjevina u ulju i ja je iskljucivo kupujem. Cijena je ista kao i kod ove u ulju. Ne zanam za hrvatsko trziste ali moralo bi se naci.
Citao sam da ce cijene tunjevine u sledecih 5-10g otici u nebesa zbog prekomjernog iskoristavanja.

shef Sale
18.07.2003., 12:44
el_mariachi kaže:
Postoji tunjevina u ulju i ja je iskljucivo kupujem.

Pretpostavljam da mislis na tunjevinu u vodi, a ne u ulju ;)

sailor
18.07.2003., 13:16
shef Sale kaže:

fuj bljak
kome smeta ulje?
čime ju začinite, mineralnom? :confused:

Roko
18.07.2003., 13:34
ima u vodi tunjevine. Meni je uvijek draze kupit tu u vodi i onda stavit domace ulje maslinovo po njoj. Bolje neg ove u sjemenovom ulju i sta ti ja znam.

acid high
18.07.2003., 13:47
*cactus* kaže:
sve su u ulju.
pa zašto.
kamo ide ovaj svijet

:eek:
Pa iscijedi ulje kojeg ionako ima vrlo malo... fileti su skoro suhi a ako se radi o komadićima onda je stvarno sve 'zauljeno'. Našao sam od Postira filete po kn 12,50 a limenka i količina je stvarno poštena. Odlične su od Eve ali je pakovanje manje. Rio Mare sam prestao uzimat jer 'kupujem hrvatsko', :D naročito ako je kvalitetno.

el_mariachi
18.07.2003., 15:51
shef Sale kaže:

SSale: U pravu si :D Hvala
Znaci o vodi se radi... Kad sad ovako razmisljam sa 18 sto ce biti kad budem imao 22. :eek:

Blaise
18.07.2003., 15:57
Pa ima za kupit tunjevina koja je u nekoj salamuri. Kupila sam nedavno i toliko je odurno bilo da sam sve pesu dala. Pozderala je to u roku keks. :D:D
Nije bilo kiselo, ali je zato bilo uzasno smrdljivo. Nemam pojma od kojeg proizvodjaca i koliko je kostalo.
Ja ulje ocijedim uvijek.

sailor
18.07.2003., 16:08
Blaise kaže:

Ja ulje ocijedim uvijek.

I ja, i dodam domaće maslinovo. Ali voda ...:confused:

bondbabe
18.07.2003., 16:20
Tuna Rio Mare u bijeloj konzervi sa svijetlo plavim natpisom.E ta je u vodi :p

*cactus*
19.07.2003., 07:14
tunjevina RIO MARE je stvarno :s :s :s :s :s
ma probat ću naći tu neku u vodi, ali ako je bljak, onda ostajem ipak kod onih u ulju.
thx people:s

Cofex
14.06.2007., 13:17
Tunjevina u vodi...aaaaaaa....fuj....jednom sam probao..odvratno...pa to ne bi ni psu dao...kome smeta ulje nek ljepo ocjedi...iako ga slobodno malo možete i ostaviti, jer ulje dok stoji u konzervi zajedno s ribom upije u sebe dobar dio esencijalnih masnih kiselina iz tunjevina...ja pola iscjedim, a pola pojedem s ribom...ne brinite, neće se to uhvatiti na vas...tpogotovo ako vježbate...to je, ajmo reći zdravo ulje! -(^_^)-

alanka
14.06.2007., 13:22
pa ima tunjevine u salamuri, ja kupujem u metrou i kako netko reče, začinim domaćim uljem

murtela
14.06.2007., 13:34
Tunjevina u vodi...aaaaaaa....fuj....jednom sam probao..odvratno...pa to ne bi ni psu dao...kome smeta ulje nek ljepo ocjedi...iako ga slobodno malo možete i ostaviti, jer ulje dok stoji u konzervi zajedno s ribom upije u sebe dobar dio esencijalnih masnih kiselina iz tunjevina...ja pola iscjedim, a pola pojedem s ribom...ne brinite, neće se to uhvatiti na vas...tpogotovo ako vježbate...to je, ajmo reći zdravo ulje! -(^_^)-
Ljudi ta voda odnosno salamura nije tamo da bi se jela :zubo:
Dakle kupiš tunu u vodi , opereš i onda začiniš s maslinovim. Takva ja tuna puno bolja od ovih u biljnom ulju ( što god da to značilo) jer nikad ne znaš kakav mix ulja uvale u te konzerve a i ne možeš je nikada dobro isparati.

extreme
14.06.2007., 13:45
dakle...citiram ove što su to već napisali....rio mare ima tunu u vodi...
i meni je to odvratno...
al ko voli....

polly
14.06.2007., 13:48
meni je dobra i u vodi i u ulju, zavisi od namjene, volje na taj dan

samo bi dometnula da jako volim dizanje topica starih 2, 3, 4,..godine
podsjeti me to na neke posustale forumaše :cerek:
samo kaj mislim da bu aždaja od moderatorice zakeljila kartonček :tuzni:

Prolaznica
14.06.2007., 13:57
Kad smo vec kod tune u konzervi, koje vam valjaju uz Rio mare? Meni Calvo nije losa, a i K+ u nekakvom mex izdanju nije za bacit (nazovimo ga jeftinijom varijantom isalatissima)

crtica
14.06.2007., 13:59
Meni su jako dobri fileti od tune od "Postira" s Brača.

štemajzl
14.06.2007., 14:21
Našao sam od Postira filete po kn 12,50 a limenka i količina je stvarno poštena. Odlične su od Eve ali je pakovanje manje. Rio Mare sam prestao uzimat jer 'kupujem hrvatsko', :D naročito ako je kvalitetno.

Vjerojatno se nisi sjetio pogledati tko proizvodi 'domaću' EVA tunjevinu (hint - E viva Espanja), tako da se slobodno možeš vratiti na Rio Mare.

Treefrog
14.06.2007., 14:21
Tunjevina u vodi je ustvari tunjevina u salamuri. Ja sam mislila da je to bljutavo dok nisam probala ali ustvari u zadnje vrijeme uvijek tu tunjevinu i kupujem. Dobra mi je! :klopa:

Patkica_ST
14.06.2007., 14:55
Konzum ima K+ tunjevinu u vodi. I u Metrou sam kupila jednom, netko je spomenuo već.

Aramengo
14.06.2007., 15:49
Ona K+ u salamuri je ok, iako malo bljutava.
Meni je bolja nego one u ulju jer ove uljene mi dodju na grlo tj. dobijen zgaravicu od njih.
Bolje je malo maslinovoga proliti po ovoj u vodi :top:

xdjevojcicax
15.06.2007., 23:40
K+ mexicana je odlična, skoro nema ulja uopče (doduše ni tunjevine, samo povrće) :) Al prefina je

I K+ u umaku od rajčice...mljac!

~Jesen
16.06.2007., 01:30
dakle...citiram ove što su to već napisali....rio mare ima tunu u vodi...
i meni je to odvratno...
al ko voli....
da, odvratna je! neki dan sam je smazala al na silu. šta ću kad sam je već otvorila. :D
btw više od Rija Mare koji je precijenjen preferiram jeftinu i ukusnu SPAR tunu :D :cerek:

Patkica_ST
16.06.2007., 16:01
K+ mexicana je odlična, skoro nema ulja uopče (doduše ni tunjevine, samo povrće) :) Al prefina je

I K+ u umaku od rajčice...mljac!

:top:

mayy
16.06.2007., 16:30
Vjerojatno se nisi sjetio pogledati tko proizvodi 'domaću' EVA tunjevinu (hint - E viva Espanja), tako da se slobodno možeš vratiti na Rio Mare.

kaj? pa kaj nije evu kupila Podravka?

:kupujmo hrvatsko, ali ukusno :D:

ako niste, obavezno probajte evinu tunu u umaku od povrća. mrak.

Ken
16.06.2007., 16:32
Znaci, Evina je u rangu sa Rio Mare? Obozavam tunu i rado bih kupio domace, ali ako nije jednako dobra... :zubo:

Patkica_ST
16.06.2007., 20:54
Eva sa povrćem mi je predobra. Još kad je uspijem nać na faxu za 2,5kn onda mi je milina. Nego, mrzim kad mi profesori razgrabe sve te fine stvari. :mad:

Discovery.v2
16.06.2007., 20:58
Imaš Rio Mare u vodi. Ali Rio mare je kurac, totalno je precjenjena ta marka, kao ono najskuplje i najbolje bla bla, a u stvari penis. Smiješno. Najjača tuna je od EVA i MORE. A što se tiče ulja, jebeš ulje pa iscjediš ga, ionako ga ima malo.

mayy
18.06.2007., 13:27
Imaš Rio Mare u vodi. Ali Rio mare je kurac, totalno je precjenjena ta marka, kao ono najskuplje i najbolje bla bla, a u stvari penis. Smiješno. .

nisam htjela reći, ali evo :)

spužvasti šit koji uopće nema okus po ribi

jahorina planina
18.06.2007., 13:29
Imaš Rio Mare u vodi. Ali Rio mare je kurac, totalno je precjenjena ta marka, kao ono najskuplje i najbolje bla bla, a u stvari penis. Smiješno....

slažem se :top:

dobra je i ova K+ :lol: :klopa:

-ana-
18.06.2007., 15:05
sta vi cijedite evin tunj (tunj, tunjevina je jedno te isto, je 'l? :misli:) u ulju?:confused:
ja bas jucer jela i nisam imala sta ocijediti, jer je ulja bilo jako malo. :)

Saireen
18.06.2007., 21:50
meni je odlična calvo tuna, u maslinovom ulju, a duplo jeftinija od rio mare.

jappa
18.06.2007., 22:39
meni je odlična calvo tuna, u maslinovom ulju, a duplo jeftinija od rio mare.

Bas sam to htio napisat. Meni je i ona Sparova u maslinovom ulju isto super a jos je i kunu jeftinija od calvo, a pakirana je 3x80g

Icicle
18.06.2007., 23:30
što je to zapravo fino u rio mare? svaki put kad sam ju kupila, bila ona u vodi ili u ulju, dobila sam mikroskopske razmrvljene komadiće! :confused:

dok, s druge strane, eva :s

Chome
19.06.2007., 11:01
Slažem se.. Eva je najjača ali i HR proizvod.. Ne puni se kod nas ali opet je HR firma :)

štemajzl
19.06.2007., 12:20
Po čemu je EVA hrvatskiji proizvod od recimo Pedro tunjevine koja se puni u Vijetnamu?

Chome
19.06.2007., 13:14
Po čemu je EVA hrvatskiji proizvod od recimo Pedro tunjevine koja se puni u Vijetnamu?

Bolja je :-)

štemajzl
19.06.2007., 14:26
Samo šarenija... (etiketa)

Discovery.v2
20.06.2007., 14:11

Nisam siguran di se EVA puni, ali tuna koja dolazi iz Vijetnama, Tajvana, Filipina, i bla bla sadrži veći postotak žive.

štemajzl
20.06.2007., 15:35
Veći postotak žive u odnosu na... što?

Može neki izvor za tu tvrdnju?

Discovery.v2
20.06.2007., 17:46
Veći postotak žive u odnosu na... što?

Može neki izvor za tu tvrdnju?

Kako misliš na što? Pa na živu. Tuna iz Vijetnama sadrži veću koncentraciju žive u sebi, od tune iz recimo Sredozemlja. Evo recimo ovdje je bila rapsrava o tome http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=9693&highlight=%BEiva (http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=9693&highlight=%BEiva)

P.S. jesi se kad upitao zašto neka tuna (npr 185g) dodje 4-5 kn, dok s druge strane imaš pakovanja od 115 g (kao npr EVA) i ona košta 10 - 13 kn zavisi di i koje ulje? Ako nisi, vrijeme je da se upitaš. ;)

TincH
20.06.2007., 17:56
sve su u ulju.
pa zašto.
kamo ide ovaj svijet

:eek:Ima. K-Plus, Rio-mare.
Al nisu mi fine. Čudno miriše :rolleyes:
Zato je ona u maslinovom :s

TincH
20.06.2007., 17:59
P.S. jesi se kad upitao zašto neka tuna (npr 185g) dodje 4-5 kn, dok s druge strane imaš pakovanja od 115 g (kao npr EVA) i ona košta 10 - 13 kn zavisi di i koje ulje? Ako nisi, vrijeme je da se upitaš. ;)

A i to je brate preskupo, ko da živimo na brdu u Švicarskoj i more nam je milijardu km udaljeno :kava:
Zaista, ne kužim zakaj te ribe moraju bit tolko skupe?

Discovery.v2
20.06.2007., 17:59
Al nisu mi fine. Čudno miriše :rolleyes:

:rofl: :rofl: :s :s :s :s

Discovery.v2
20.06.2007., 18:00
A i to je brate preskupo, ko da živimo na brdu u Švicarskoj i more nam je milijardu km udaljeno :kava:
Zaista, ne kužim zakaj te ribe moraju bit tolko skupe?

Investicija u kvalitetniju i zdraviju prehranu nikada nije preskupa, zapamti to.

TincH
20.06.2007., 18:04
Investicija u kvalitetniju prehranu nikada nije preskupa, zapamti to. Kupim često Evinu tunu, ili Postiru ;)
Al svaki put si mislim kroz koliko skup postupak prolazi ta riba da joj je cijena takva?
Ozbiljno, zanima me.

Pa nije valjda veći problem kozervirati tunu nego, ne znam, smućkati umak od paradajza koji dođe 5kn pola litre :confused:

~Jesen
20.06.2007., 20:26
Bas sam to htio napisat. Meni je i ona Sparova u maslinovom ulju isto super a jos je i kunu jeftinija od calvo, a pakirana je 3x80g
pa da! tu ja stalno kupujem.
sparovi proizvodi su u 99% stvarno jako dobri!

štemajzl
20.06.2007., 21:37
Kako misliš na što? Pa na živu. Tuna iz Vijetnama sadrži veću koncentraciju žive u sebi, od tune iz recimo Sredozemlja. Evo recimo ovdje je bila rapsrava o tome http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=9693&highlight=%BEiva

Link ti je stvarno referenca i pol. Neki bilderi raspravljaju o nečem što su nešto načuli, al nitko nije ziher.

A plaćaš ju više zbog 'brenda'. Ove Vijetnamske znaju varirati u kvaliteti dok su ove ostale ujednačenije, a EVA (koja stvarno nije loša) je na vrhu kao 'kupujmo hrvatsko' što naša ekipa puši masovno.

lyrics
21.06.2007., 04:40
zivim u sydneyu ali kad kupujem tunu u konzervi preferiram onu u vodi jer je ukusnija te dodam poslje zacine kao extra virgin oliv oil, papra, sjemenke....dodam je u salatu (avokado, celep, pomidoru, sir na kockice....).
tuna u ulju mi je vec nekako previse uljna i zacinjena pa ipak ja preferiram obaviti taj dio posla oko zacina.

Discovery.v2
21.06.2007., 11:59
Link ti je stvarno referenca i pol. Neki bilderi raspravljaju o nečem što su nešto načuli, al nitko nije ziher.

A plaćaš ju više zbog 'brenda'. Ove Vijetnamske znaju varirati u kvaliteti dok su ove ostale ujednačenije, a EVA (koja stvarno nije loša) je na vrhu kao 'kupujmo hrvatsko' što naša ekipa puši masovno.

Stvar je da sam ja to negdje još prije to pročitao (par godina), ali se stvarno ne mogu sjetiti gdje.

Uglavnom, ti kako god hoćeš, ako ćeš i jesti teške metale sa žličicom, tako mi je svejedno, ali činjenica je da si sam racionaliziraš i tješiš se da je samo do šarene ambalaže. Uglavnom sretno :top:

Derek Trotter
05.07.2007., 01:13
Tja, vidim da se ova tunjevina vuče već par godina na ovih par strana:)
Eva ima odličnu tunu ali isto tako mi je dobra ova jeftinija od Riala ili Reala ne znam sad...
Meksički mix ili tako nešto...u Nici sam kupio jednu kao super finu konzervu od 8 i po eura (preračunaj) a okus živi očaj ili mi je nepce preseljačko za takve "delicije".Nema tu nikakve garancije, uostalom kupiš, otvoriš i probaš i odlučiš!

btw: činjenica je da su ove recimo domaće i susjedne konzerve puno šarenije od tajlandskih i tajvanskih koje su uglavnom ili zelenkaste ili blijedo sivkaste i plavkaste!

gatto
05.07.2007., 09:54
Kad smo vec kod tune u konzervi, koje vam valjaju uz Rio mare? Meni Calvo nije losa, a i K+ u nekakvom mex izdanju nije za bacit (nazovimo ga jeftinijom varijantom isalatissima)
Volim jako tunjevinu i najbolja mi je Rio Mare, ali ona koja se kupi bez ulja. Maslinovo naknadno dodam.
Osim Rio Mare mi je dobra i Palmera, ali nisam siguran ima li je u Hrvatskoj za kupiti, nisam je imao prilike vidjeti.

Kako je vec navedeno, tunjevina je jako zdrava, ali mislim da je ne treba konzumirati precesto (ono, bas svaki dan) nego umjereno, zbog toga sto sadrzi zivu.

Derek Trotter
05.07.2007., 23:35
Naravno, u ničem ne treba pretjerivat pa tako ni u tunjevini!

btw: Tunj je kvalitetniji od tune što bi ovako bilo nezamjetno i nevažno ali osjeti se kod svježe ribe i pečenja!

dubrava
08.07.2007., 15:10
tuna je :top: rio mare:flop: pa ne vjerujem da postoji itko ko kupuje rio mare..osim jedne frendice kod koje sam bio, a valjda jer malo jede..to je skupo to je malo to je nis....kolko to ima grama, ja jedem one od 185g iliti 130g ciste ribe, ova rio mare je duplo manja..zatim prije sam jeo samo k+ al sad su skupe pa nekad to , no u vecini slucajeva uzmem aro, il tak neke jeftinije oko 5-6kn 185g... glavno da je u komadima, komadici:flop: ... i stalno jedem tunu, i spremistu ih imam preko 40kom trenutno i stalno se puni, nikad nemam manje od 20-30 u zalihi, tunu uz meso pokusavam jest svaki dan, kad mi je pun q posnog, znao sam i po 5-6 tih tuna od 185g na dan pojest, kolko bi para potrosio kad bio jeo po 10rio mare je*emu... no sad se smirio, ipak je to konzervirano pa pojedem po 2 navecer , il ubacim koju tokom dana kad zatreba...prije sam bio frik pa sam tu iz ulja cijedio dodatno u toploj vodi al sam se smirio s tim idejama..ona u salamuri cini mi se je pre preslana...ocjedim ovu kolko ide i potamanim, nekad ubacim rajcicu i vegete i pomijesam..a cesto umak s tunom uz tijesto...tuna :top: :cool:

BluesCat
08.07.2007., 16:45
sve su u ulju.
pa zašto.
kamo ide ovaj svijet

:eek:Postoji. Ima je i kod nas.

medo
10.07.2007., 11:57
Jel zna neko di ima za kupit ona tunjevina u plavim vrećicama (mislim da je američki proizvođač "Starkist" ili slično)? Bilo ih je u Billi prije jedno godinu dana ali samo par mjeseci. Tuna je inače bila OK, pakirana u ulju ili u vodi u dvije veličine pakiranja. Stvarno praktično pakiranje i okus jer mislim da ameri imaju dosta uskustva s tunama, znate ono po filmovima svako malo imaju neke tuna sandwiche.
Još jedna stvar: kaj je ono "komadići u ulju". Pa to je koma, imam filing da se radi o otpadu koji postružu sa trake nakon kaj zapakiraju poštene komade, zaliju sa nekakvim uljem i naši fino uvezu. Probajte ocijediti ulje i dobijete ljubičasto-smeđu hrpicu nečega.

BluesCat
10.07.2007., 18:52
Ameri i ukus? Dajte najte... U Washingtonu sam jeo najgoru (najbljutaviju) ribu ikada, odrezak od sabljarke koja je imala samo toplinu i ništa drugo. Sav ukus dolazio je od obilne porcije tjestenine koju dobijaš uz taj odrezak, i oko 5 milijardi umaka.

verik
10.07.2007., 19:10
Ameri i ukus?

Složio bi se s ovim, i ja sam konzumirao dosta toga, pa mi baš nije najbolje sjelo.;)

klopotec8
17.07.2007., 21:11
I ja volim pojest tunu, ali uvijek pazim da to bude nasa hrvatka tuna od
vec poznatih prozvodaca.Tuna koju dolazi iz nekih dalekih zemalalja trebalo bi izbjegavati jel mogu sadzavati toksine od kojih se mozete otrovati.Nasa tuna
je poznata po tome sto ne sadrzi te toksine, zato kupujte hrvatsko

Chome
18.07.2007., 00:09
I ja volim pojest tunu, ali uvijek pazim da to bude nasa hrvatka tuna od
vec poznatih prozvodaca.Tuna koju dolazi iz nekih dalekih zemalalja trebalo bi izbjegavati jel mogu sadzavati toksine od kojih se mozete otrovati.Nasa tuna
je poznata po tome sto ne sadrzi te toksine, zato kupujte hrvatsko

Hr proizvođači nemaju tunu iz Jadranskog mora isto tak da ti je eventualno bitno da ne dolazi tamo s istoka već eventualno iz Sredozemlja. A što se tiče kupujmo hrvatsko tog se držim i ja ali ako je nešto strano znatno bolje onda ipak biram bolje.

klopotec8
18.07.2007., 01:53
mozda to rade to neki novonastali proivodaci koji se zele na brzinu obogatit, daj reci koji su to pa cemi ih tuzit? Probo sam ja i spanjosku tunu s zutim perajama koja je isto poznata , ali nista narocito, tako da cisto sumnjam da to bas svi rade

Chome
18.07.2007., 09:34
mozda to rade to neki novonastali proivodaci koji se zele na brzinu obogatit, daj reci koji su to pa cemi ih tuzit? Probo sam ja i spanjosku tunu s zutim perajama koja je isto poznata , ali nista narocito, tako da cisto sumnjam da to bas svi rade

Pa neko je tu već napisao da se Eva uni u Španjolskoj. Ja nisam provjerava ali... Naravno mislim na tunu. Ostale Eva ribe se pune možda u Hr ali tuna ne jer se kod nas očito ne lovi ili je ni nema u moru.

klopotec8
19.07.2007., 20:57
moze bit da je istina , meni bas eva nije dobra, ja inace uzimam onu koja proiuvodi sardina postira, na njihovoj web stranici procito sam da imaju vlastita ribogojilista, mozda su mi zato najokusnije:confused:

*jezebel*
21.07.2007., 15:47
jel' normalno da komadici tune onako malo...hm...pocrne na rubovima? prodavali su nam u studentskom neku s*ebanu, zemlja porijekla kina, vijetnam il' whatsoever...dzizs...jel' to ovisi o dijelu tijela il' je to neka radioaktivna nekroza tkiva:rofl: ?

ja ovu u ulju ne podnosim ni kad ju iscijedim, dusu izrigam od toga, morat cu pocet kupovat u vodi. al' rio mare mi je fakat preskupa (podsjeca me na one je*eno fine, a bezobrazno male jogurtice od zotta), ja se volim ozderat u tunjevini, onako s puno paradajza, pa malo fete ili mozzarelle, pa bosiljka, pa aceto balsamico...mmmmmmmmm :slin:

klopotec8
21.07.2007., 19:08
Tunu iz vijetnama ne bih dao niti cucku:eek: kod tune je najbolje bijelo meso, tamno meso se ne koristi, jer sadzri najvise tih tokina, u nasim morima nema tih toksina pa je pogodna za uzgoj tune , zato se kod nas i nemoze nas nasa riba jel svu ribu izvozimo a mi uvozimo neku trerazrednu ili krave s kravljim ludilom

Peregrina
22.07.2007., 13:28
Hmmm,sigurno jedem tunu na salatu jednom na tjedan.
Moja je tak,tuna (u vodi),rajcice na kocke,krastavci na kocke,malo zelene salate,kukuruz,masline,maslinovo ulje,sok od limuna,razne kostice za salatu (ima posebno za kupit).Bon profit!:top:

*jezebel*
24.07.2007., 13:07
evo probah rio mare naturale, fiiiiiiina jeeeee njam njam njam...i tako lijepa ruzicasta (iako mi je skupo), u intersparu paket 3+1 (po 80g) 25 kn...ako netko nadje gdje jeftiniju, nek' slobodno javi:) .

chani
25.07.2007., 17:37
pa da! tu ja stalno kupujem.
sparovi proizvodi su u 99% stvarno jako dobri!
100% juice od spara je bljak,vindijin rula:zubo:

probala na moru K+ u salamuri, bila mi je ok u kombi sa sparovim pestom i tijestom :)

Peregrina
25.07.2007., 21:15
Meni je dobra Deep Blue tuna u vodi,3x 80 gr,product op Spain!

*jezebel*
29.10.2007., 19:01
koje ulje se inace stavlja u tunu ako nije specificirano na konzervi? ono... napisu ''sjemenovo'' ili ''biljno'', a mi nek' si mislimo. e pa ja nemam pojma. :ne zna:

anyone?

hvala unaprijed!:D

(nisam uspjela nac' onu temu o tunjevini pa e'o bacam posebno.)

MOLOKAI
29.10.2007., 19:11
mislim da je kitovo ulje ;)

Deedy
29.10.2007., 19:17
koje ulje se inace stavlja u tunu ako nije specificirano na konzervi? ono... napisu ''sjemenovo'' ili ''biljno'', a mi nek' si mislimo. e pa ja nemam pojma. :ne zna:

anyone?

hvala unaprijed!:D

(nisam uspjela nac' onu temu o tunjevini pa e'o bacam posebno.)

Ono najjeftinije biljno vulgaris.... ocijedi, pa dodaj maslinovog, ako hoćeš... :ne zna:
Ili biljno stave, ili suncokretovo... :)

chateauxdeif
29.10.2007., 19:26
mislim da je kitovo ulje ;)

si probala kada kitovo ulje? onako žličicu, bez ičega :no:

*jezebel*
29.10.2007., 21:11
ne znam zasto, al' imam neki neobjasnjiv osjecaj da me za*ebavate s kitovim uljem :D.

:kava:

ma znam da je biljno, al' zast' tupani ne napisu koje. ovo je zasigurno puno nekih fuckin' nusprodukata industrije. jbg, nemam uvijek para za tunu u maslinovom, a ova u salamuri mi je dosadila. volim znat' sta trpam u sebe. kupujem uglavnom onu calvo sto pakira interspar, sama tuna je dobra (bolja od onog azijskog shita), al' to ulje me *ebe.

Skviki
30.10.2007., 00:08
možda je soja-ulje, meni to ulje uvijek smrdi na ribu... :ne zna:

chateauxdeif
30.10.2007., 12:20
ne znam zasto, al' imam neki neobjasnjiv osjecaj da me za*ebavate s kitovim uljem :D.
:kava:
ma znam da je biljno, al' zast' tupani ne napisu koje. ovo je zasigurno puno nekih fuckin' nusprodukata industrije. jbg, nemam uvijek para za tunu u maslinovom, a ova u salamuri mi je dosadila. volim znat' sta trpam u sebe. kupujem uglavnom onu calvo sto pakira interspar, sama tuna je dobra (bolja od onog azijskog shita), al' to ulje me *ebe.

kitovo ulje je bilo pitanje za MOLOKAI:) okus tog ulja ne može izbrisati niti nadjačati bilo koji drugi okus. ne vjerujem da bi jela tunu koja bi bila u tom ulju. vrlo je skupo, pa čak mislim da se više, s obzirom na zabrane lova na kitove, niti ne može samo tako kupiti, a najmanje stavljati tunu u to:)

ja sam u zadnje vrijeme počela intenzivnije trošiti tunu i redovito kupim onu koja je samo u salamuri, salamuru bacim, tunu prelijem maslinovim uljem i ostavim da neko vrijeme odstoji, jer mi se čini da bolje "povuće" ulje na sebe.

sve što na konzervama piše ulje vako, ulje nako ja ne vjerujem. jer ima maslinovog ulja i maslinovog ulja.:D

*jezebel*
30.10.2007., 18:03
kitovo ulje je bilo pitanje za MOLOKAI:) okus tog ulja ne može izbrisati niti nadjačati bilo koji drugi okus. ne vjerujem da bi jela tunu koja bi bila u tom ulju. vrlo je skupo, pa čak mislim da se više, s obzirom na zabrane lova na kitove, niti ne može samo tako kupiti, a najmanje stavljati tunu u to:)

a...sorry...

nisam cula da se stavlja u kitovo ulje, nisam to nikad ni vidjela medju svim onim delicijama po kojima slinavo plazim k'o da nisam jela mjesec dana. mozda na crnom trzistu :D.

crna pantera
31.10.2007., 10:43
Nema tune do talijanske Rio Mare....savršenstvo, neusporedivo s drugim tunama. Je malo skuplja od ostalih ali je daleko najkvalitetnija i najboljeg okusa...

Chome
31.10.2007., 11:35
Nema tune do talijanske Rio Mare....savršenstvo, neusporedivo s drugim tunama. Je malo skuplja od ostalih ali je daleko najkvalitetnija i najboljeg okusa...

Slazem se da je jedna od najboljih ali meni je jako dobra i od Eva. Oni fileti tune od Eva su mi isto super.

tough_cookie
31.10.2007., 18:47
ako nema specifikacije na konzervi, ja ne uzimam nego trazim drugog proizvodjaca. ako ne moze napisati sto je sve stavio unutra, zelim li ja to jesti? :confused:

pchelicaMaja
04.11.2007., 21:53
veliki sam potrošač tune, i koristim k+, meni je bolja od rio mare čak, rio mi je malo bljutava..

vivien79
09.09.2008., 18:06
Koje su vam najbolje (proizvođač, vrsta) i zašto? S čime ju kombinirati za brzi obrok? Možda tko ima kakav maštoviti recept za hladne salate i ostala jela s konzerviranom tunjevinom..

regica
09.09.2008., 18:58
Joj ja tu tunu jos od studenskih dana kupujem jednu te istu. Jefriniju, u plavoj konzervi. S vremenom sam s komadica presla na komade i to je to. Kvaliteta, okus...ma meni je to sve isto. Ionako je iscjedim i zacinim po volji i utopim u finom masl ulju.

Topli umak: pelati rajcica, dinstani na luku gdje bi pri kraju ubacila tunu. Ako mi se sjecka dodam cesnjak, persin.

hladna salata: preuzeto sa letaka iz kaslica: tjestenina (ohladjena) plus majoneza /vrhnje/vlasac/persin/cesnjak/moze i bez/ umak u koji dodam kukuruz, papriku (nasjeckanu,mirisljavu, ljetnu bitna stavka!) tunu, tvrdo kuhano jaje i kisele krastavce. Ispadne hrpa al se i bro pojede jel je fakat ukusno. Neki to zovu Portugalska salata.
Jos draza kombinacija mi je sa svjezim sirem i malo manje tjestenine, moze i bez. tu se jos moze dodati crveni grah i ljuta mljevena paprika. I/ili tabasco. Bitno je da nekaj zagrizes dok ju jedes a da nije samo tjestenina.

Ma kombinacije isprobas i izaberes si najbolju. Paprika (svjeza) s kukuruzom cuda cini za sve te salate.

Pastete od tunjevine! Ukusno, jeftino i...svi je spremaju na svoj nacin. Pa nek ti napisu kako. Iskreno, ja je vec dugo nisam spremala.
Pozdrav:)

sinkat
09.09.2008., 19:38
meni je osim rio mare koja mi je nekad malo skuplja jedna od boljih mikado fileti sa umakom i povrćem jer je odlična za tjesteninu, samo ju ubacim..a i nije skupa..

tough_cookie
09.09.2008., 19:41
ima dosta o ribljim konzervama na topicu "sto vam treba biti vrhunsko a na cemu stedite" :)

grogo bolger
09.09.2008., 19:52
evo moje egzibicije od neki dan....

-k-plus iz salamure
-malo maslina očišćenih
- pomidora narezana na kockice
- paprika narezana na kockice
- malo sira grabacijaša :Slin:
- žlica soja sosa, za slanost
- zauljio maslinovim uljem

+ neko fino imtegralno pecivo

:Slin:

regica
09.09.2008., 20:05
ima dosta o ribljim konzervama na topicu "sto vam treba biti vrhunsko a na cemu stedite" :)

:)...
Ima ima, zato sam ja samo i pisala o receptima (vec isprobanima al neka)

vivien79:
Koje su vam najbolje (proizvođač, vrsta) i zašto? S čime ju kombinirati za brzi obrok? Možda tko ima kakav maštoviti recept za hladne salate i ostala jela s konzerviranom tunjevinom..

Odgovarajuci forumasu iznad. Nadam se da ce se manje pisati o brendovima a vise o receptima. :)

Kao npr: GROGO BOLGER

-k-plus iz salamure
-malo maslina očišćenih
- pomidora narezana na kockice
- paprika narezana na kockice
- malo sira grabacijaša
- žlica soja sosa, za slanost
- zauljio maslinovim uljem

+ neko fino imtegralno pecivo

:lux: drugacije, napokon i super zvuci! :lux:

panorama
09.09.2008., 20:38
Trojno pakovanje iz Metroa ( žuta konzerva, brand Aro ), začudo kvalitetni i veliki komadi prepoznatljivog obličja, ne odveć slani i još po povoljnoj cijeni. Raznorazne zbrčke po 4,5 kune nebum više nikad kupil, izgleda kao da je već netko jeo...

Moje najdraže : konzerva tune, kuhane pene rigate al dente, maslinovo po želji, dvije žlice pesta genovese od Barille, čilija obilno i jedna crvena paprika narezana na sitne kockice. Može parmezana po vrhu a obavezna je čaša crnjaka.

vivien79
09.09.2008., 20:49
Ispricavam se što nisam digla staru temu, modovi hvala :)
Slažem se s gore navedenim, dajte onda recepte radije.

Ja danas za veceru smiksala Rio Mare Naturale (u vodi), malo fažola iz konzerve, malo kukuruza, paprike i pomidora na kockice, tvrdo kuhano jaje i prepržene kockice kruha, te pokapala maslinovim domaćim. Za prste polizat..

Gustavo
09.09.2008., 21:32
ako nema specifikacije na konzervi, ja ne uzimam nego trazim drugog proizvodjaca. ako ne moze napisati sto je sve stavio unutra, zelim li ja to jesti? :confused:

A što vrijedi što napiše ako je unutra sasvim nešto drugo.

vivien79
09.09.2008., 22:23
Pa valjda postoje kakve kontrole da je ono što je na deklaraciji = onome što je unutra. Ili???

Zenabr1
13.09.2008., 14:06
sve mi sline idu dok vas čitam

ivys
13.09.2008., 15:37
Meni je rio mare najbolja,uzmem si insalatissimo i pomiješam sa paštom i tartar umakom i nema mi boljega...

Špranja
13.09.2008., 22:46
Tuna iz Postira - u maslinovom ulju :s.

agent
14.09.2008., 01:17
pod biljno ulje ili sjemenovo ulje najčešće se misli na sojino ulje.

okrugla EVA je iz ESP, a ostala EVA je iz našeg mora Jadrana i to iz kaveznog uzgoja. Uglavnom tuna je jako polovljena i neke vrste tuna su na pragu izumiranja, a konstatacija da tuna sadrži malo žive i ne preporučuje se trudnicama je točno - to se odnosi na tunu iz Tajlanda ( a to je K+ tuna)

Zenabr1
14.09.2008., 08:29
dajte malo više recepata na koje je sve načine pripremate ja je obožavam,ali slaba sam sa receptima,