PDA

View Full Version : rpg prek chata

-Watashi!i!i!i-
08.02.2004., 13:21
Hmm, bio je neki chat program koj bi dozvoljavo jednoj osobi da shalje zvuk dok ostali tipkaju :)

Jedino treba dice roll rjeshit :rolleyes:

-Almighty_Watashi-
08.02.2004., 17:12
Imam source od nekog php chata. Nije velki, pa ak mi date koju godinu, mozda ga prokljuvim i nadogradim :p

wyrm
08.02.2004., 19:04
Ajmo igrati!!! Bio je jedan tutorial na flashu koji je imao kockice pa ono... :D :D
Get a life...! :D :D :D :D

ljiga
08.02.2004., 20:26
Inače problem sa bacanjem kocaka se rješava tako da DM ima sve kocke kod sebe i on radi sve roll-ove

Blackadder
08.02.2004., 21:03
ljiga kaže:
Inače problem sa bacanjem kocaka se rješava tako da DM ima sve kocke kod sebe i on radi sve roll-ove Bit će ih puno koji će imati nešto protiv. Mislim da ne bi bila loša ideja da se napiše neka php kockica koja se stavi na neku stranicu i tko treba klikne, stranica se generira i svi mogu vidjeti što je na toj stranici. Ima još nekih tehničkih detalja vezanih uz tu stranicu, ali oni su lako rješivi (mislim). Ima li komentara na ovo?

To bih se moglo napraviti i na Linuxu uz pomoć cron-a bez većih problema, ali treba vremena. svako toliko se generira bacanje novih kockica, GM kaže: pogledaj prve sljedeće tri bačene kockice u trenutku 19:28, 19:29 ili 19:35 i to su tvoje. Nitko ništa ne zna unaprijed, a igrač ima neku mogućnost izbora. Komentari? Razrade? Hoćemo li probati?

Naravno, GM mora amenovati takvo što. stranicu.

GaelGarciaBernal
08.02.2004., 22:53
Prijatelji, kao neko ko je igrao FRP godinama, iskreno mislim da je RPG preko neta tesko izvodljiv u izvornoj varijanti (sa svim onim socnim uzicima igranja takve igre:D ). Ako zelite igrati zasto se ne dogovorite za pravi paper&pencil mode?

-Almighty_Watashi-
09.02.2004., 01:11
pnp vec igramo!!!! Sad bi probali neku perverziju!!!

Hmm, cron? Bash mi pade na pamet, cron bi bio dobar za online tombolu (ja josh uvjek mashtam o osobnom casinu iako neznam nish o php-u :p)

Nego, program se zvao paltalk. Sluzio je za chat s tim da bi samo jedan korisnik odjednom mogo imat upaljen zvuk :). Oke, to je pretjerivanje, al ak bi stavili chat s listom korisnika i dice rollom kojeg bi samo dm mogo pokretat, to bi vec bilo neshto. Ak nis drugo, za risus :)

-Almighty_Watashi-
09.02.2004., 01:12
Evo mozemo tu nastavit da ne unishtavamo dalje dungeons&dragons temu :)

The Trooper
26.02.2004., 01:44
ima jedan zgdan programcic koji se zove Roger Wilco.
on omogucava da se igraci sporazumjevaju preko mikrofona na jednom kanalu. inace se sluzi u multiplayer igrama za komunikaciju (quake, unreal...)

-Almighty_Watashi-
26.02.2004., 02:35
bio je program paltalk koj je imao chat s podrskom za mikrofon... Iako bi bilo najbolje da imamo nekaj web based jer ovo ostalo je puno kompliciranja nekim ljudima :o

Khan
28.02.2004., 11:26
Imate online dice roller na http://www.irony.com/igroll.html ako mislite da treba. osobno ne volim igrat preko chata, to mi je jako sakato. uvjek fali onaj kretivni dio s deskripcijama. Volim play-by-mail, mada je spor.