PDA

View Full Version : Nokia E71

zeko2
13.09.2008., 20:51
Pozdrav svima,

dali itko može napisati riječ-dvije o E71,
zanima iz prve ruke, većinu stvari dostupnih na netu sam pročitao

hvala

centar137
17.09.2008., 14:38
Nemam ju, ali zasad ju imam u planu nabavit iduce godine, kad pojeftini :D
Ako ju kupis napisi koju rijec o njoj ;)

Mr.Bean
10.10.2008., 18:21
Zar nitko nije imao nikakvih iskustva sa ovim mobitelom? Ja mislim da cu si ga ja ubost:)...U oglasnicima ga vec ima po 2500 kn sto je fer cijena s obzirom na izradu i funkcionalnosti ovog mobitela

Aeon+
12.10.2008., 00:56
odličan mob,ima sve što treba,jedina mana male tipke-zanemarivo. u svakom slučaju mob je :top:

Mr.Bean
12.10.2008., 18:45
odličan mob,ima sve što treba,jedina mana male tipke-zanemarivo. u svakom slučaju mob je :top:

Daj mi reci kakva je kamera (dali su slike ok kada ih stavis na komp) i koliko traje baterija? Dali ga koristis kao navigaciju?

Aeon+
12.10.2008., 22:24
navigaciju nisam koristila.kako slike izgledaju- u mom potpisu album "lukine stvari" ti je sve slikano mobom,ja zadovoljna.doduše ne i kad je slabije svjetlo (još patim za n95 8 gb i 5 megapiksela). A baterija nikad je ispraznit.dosta pričam na mob,punim ga jednom u 5-6 dana.

Vespazijan
12.10.2008., 22:35
Ja se dvoumim izmedju te Nokije i Blekberija Bold

ne znam, kamera mi je bitna, a E71 ipak ima bolju :ne zna:

Mr.Bean
13.10.2008., 12:04
Sto se tice Blackbarrya, slicne su funkcije kao i kod E71. Oba mobitela imaju dobru bateriju, jedino sto ovaj ima bolju kameru. I ja sam se dvoumio izmedu ta dva ali cu si ipak uzet Nokiu. Samo jos neznam dali da ga uzmem preko oglasnika ili u ducanu. Nisam nikada nista kupovao preko oglasnika....Ipak je dosta jeftiniji a i pise da ima garanciju. Jedva cekam...

Slavemaster
13.10.2008., 20:55
Vidim da je riječ o Nokiji E71.
Ja sam ju kupio prošli tjedan jer je mobitel fenomenalan. Naj nokia koju sam ima u rukama; baterija je super, kamera je brutalna, a njene mogučnosti su neopisive. Fakat je mob prva liga.
Mana svemu tome je što ju na žalost moram prodati je su mi novci potrebni.
Ako ima koga da je zainteresiran za mobitel neka mi se javi preko maila: slavemaster@net.hr

zeko2
16.10.2008., 21:23
pokrenio sam temu sa pitanjem, bilo je čitanja a vidim nešto i odgovora

nakon dileme između E71 i Blackbarrya, odlučio sam da neću mijenjati tradiciju korištenja Nokie, kupio sam istu, i za sada nisam požalio

- ono zbog čega sam se i odlučio za nokiu; quickoffice ( edit excel), brz i jednostavan pristup netu, jaka baterija i druge stvari da sad
ne nabrajam, a ono što mi se svidjelo je Multiscaner (slična stvar što radim sa FineReadom i klasičnim skenerom, naravno u toj kvaliteti)
- u početku je bilo čudno naviknuti se na tipkovnicu koja nije nešto pretjerano velika,
- kućište je odlično, jedina zamjerka je poklopac za bateriju koji je preosjetljiv na otiske (sivi model)
- kamera nije nešto kvalitetna (kod slikanja preferiram digitalce, nebitno)

inače kad se usporedi cijena sa mogućnostima, preporuka je kupiti

robertstimac
04.11.2008., 09:30
Tko preferira symbian mobitele nokia e71 je br. 1 za sada!!!!! Preporucujem ga svima!!!!

LO1969VE
13.11.2008., 19:29
da nokija nije nista specijalno..koliko joj je specijalna baterija. jos da je mob malo uzi..to bi bio savršen symbian.

ryder on the storm
25.05.2010., 20:22
Ima onaj 1.5 mm utor za sušalice,zanima me dal ima kabel koji je na1 strani 1.5, a na drugoj 3.5mm tako da se mogu spojit normalne slušalice ili aux za auto?:top:

assassin
25.05.2010., 23:29
Krivo si napisao- ima 2.5mm utor.
Imaš po ebay- u takvih konvertera (2.5 na 3.5) koliko hoćeš- 0.99$ na dalje :)
Možda imaš i u nekom dućanu u Hrvatskoj, ali ne znam...

akoj
27.05.2010., 19:38
Krivo si napisao- ima 2.5mm utor.
Imaš po ebay- u takvih konvertera (2.5 na 3.5) koliko hoćeš- 0.99$ na dalje :)
Možda imaš i u nekom dućanu u Hrvatskoj, ali ne znam...
Ima u Hrvatskojh za kupiti(links i chipoteka)

Spalanic
01.06.2010., 13:41
Ima onaj 1.5 mm utor za sušalice,zanima me dal ima kabel koji je na1 strani 1.5, a na drugoj 3.5mm tako da se mogu spojit normalne slušalice ili aux za auto?:top:

Postoji ti i u Hrvatskoj i to u svakoj trgovini s opremom za mobitele,audio i video. Kupio ja za 20-ak kuna!

anita987
03.06.2010., 22:24
imas u mobisu, samo trazi sad, jel ad52 ili ad50 ti je adapter, 30-ak kn

fE rencic iNa
07.06.2010., 11:32
vjerovatno je ovo glupo pitanje, ali planiram si kupiti nokiu e71 i zanima me, kada se mobitel spoji na usb-om ili na neki drugi način na kompjuter koji ima max adsl flat, mogu li surfati na na mobitelom preko tog interneta koji mi je ionako beskonačan?

ako ne, znate li neku dobru ponudu t-mobile-a gdje bi mobilni internet bio jeftin, tj da nenaplate 20-30 kuna za 15 sekundi korištenja pošto je taj mobitel tipa blackberry, i htjela bi ga, tuj i tamo koristiti i za internet kad nisam doma.

oprostite što sam neupucena, hvala.

Ali G
07.06.2010., 15:02
Uglavnom, imam oko 2.000 poruka, odjednom mi javio "spremnik pun" (kako je to moguće ako ide na karticu od 2gb sve), ja pobrisao par poruka...
I odonda više nemam ono pisamce kad dođe nova poruka na početnom ekranu, nego moram ulaziti u izbornik...

Kako to vratiti?

assassin
07.06.2010., 20:40
Nokia E71 se može spojiti preko WiFi- a na internet koji imaš kod kuće.
Naravno, ako imaš bežični ruter (to je onaj s antenicama :p).

Spajanje USB- om na kompjuter koji već ima internet po meni nema smisla...

Mobilni internet se već par godina ne naplaćuje po vremenu već po količini podataka (kao i Max ADSL).
T- mobile ima 100kb za 5 kuna- bez ikakve aktivacije (što je skupo).
Ali, imaš pakete (http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-00-00.asp?t=4) od 20MB za 15 kuna i 100MB za 20 kuna. Traje 30 dana.
Sada, ako tebi treba puno interneta- imaš i iTarife (http://www.t-mobile.hr/2/20-10-07-00-00.asp?t=3) (to je pretplata)...
No, napisala si da bi ga htjela tu i tamo koristiti pa mislim da bi ti 100MB bilo uvrh glave.
Ovisi što bi radila, možda i 20MB.
Vidiš da je prva aktivacija w'n'w besplatna- pa vidi hoće li ti biti dosta 20 :)

I ne trebaš dvije teme otvarati :top:

fE rencic iNa
09.06.2010., 21:52
e, a jel ce mi ta nokia e71 puštat justin tv streamove i sl?

fE rencic iNa
14.06.2010., 22:54
Prodajem Nokiu e 71! Mobitel nije upotrebljavan, nov novcat je, ima garanciju, sve original što dobijate ako ga kupite. Prodajem ga po cijeni od 2 000 kn.

Ako je netko zainteresiran, neka se javi na mail rose13@net.hr

vjerovatno si ga na pretplatu dobio jeftinije ha? svejedno, iznad 1500 nitko ti neće dati.

Ozana
15.06.2010., 17:55
vjerovatno si ga na pretplatu dobio jeftinije ha? svejedno, iznad 1500 nitko ti neće dati.

Sumnjam da bi i toliko dobio/la jer je post star šest mjeseci...

Ali nije loše podići temu jer mi je zapela za oko pa me zanimaju iskustva. Meni je prvenstveno mail i chat bitan... pa ako ima više korisnika bilo bi lijepo čuti iskustva.

Još jedno pitanje - ići u kombinaciju preko T-mobila (produžujem pretplatu ili uzimam itarifu) ili kupiti preko oglasnika?

Pastirica
17.06.2010., 09:09
Mobitel je savršen.
Ja sam ga kupila prošli tjedan.
Ima jako puno opcija, aplikacija.
Slike su odlične.
Navigacija je zakon.
Super je jer ima male tipke tj ima qwerty tipkovnicu.
Ima neki 3 D zvuk zvona što je isto cool.
Jedino se mora kupiti memorijska kartica jer sam uređaj nema baš puno memorije.
Super mi je ona opcija preslušavanja jer mi se nekad ne daju čitati poruke i mailovi pa mi on sam pročita.

nokiae71
25.06.2010., 15:27
da li mi netko moze objasniti sta tocno znaci besplatna navigacija i da li je potrebno spajanje na internet prilikom koristenja navigacije?:confused:
da li ima glasovno navođenje? :confused:

planiram kupiti taj mob :)

assassin
25.06.2010., 15:33
Besplatno- skineš, instaliraš, koristiš.
Ne spaja se na internet- ako ne koristiš A-GPS.
Karte (i glasovno navođenje na jezicima koje želiš) skidaš preko kompjutera, ubaciš na mobitel i to je to.
Tako da se ne troši nikakav internet.

saruh
29.06.2010., 12:27
Mobitel je savršen.
Ja sam ga kupila prošli tjedan.
Ima jako puno opcija, aplikacija.
Slike su odlične.
Navigacija je zakon.
Super je jer ima male tipke tj ima qwerty tipkovnicu.
Ima neki 3 D zvuk zvona što je isto cool.
Jedino se mora kupiti memorijska kartica jer sam uređaj nema baš puno memorije.
Super mi je ona opcija preslušavanja jer mi se nekad ne daju čitati poruke i mailovi pa mi on sam pročita.

I ja ga imam par mjeseci i skoro pa potpuno zadovoljan. Na male tipke se brzo navikne jer su prilično ispupčene pa se rijetko desi da se otipka pogrešno slovo. Kamera je prosječna i čak dobra za ovakav poslovni mobitel. Jedna koju napravih u hodu...

http://i50.tinypic.com/2aj9vs9.jpg

Ova opcija na telefonu sa zvučnim komandama pokriva skoro sve pa je idealan i za slijepe osobe samo @pastirice meni zbrljavi čitanje poruka koje su na našem jeziku dok one na engleskom čita tečno. J mi čita kao DŽ i slično. Prednost je i to, ali naravno onima kojima to treba da se mogu editovati Office dokumenti prije printanja.

Pokretač teme je već odlučio, ali oni koji razmišljaju još neka pogledaju prethodno i e72...moda će ona upotpuniti telefon boljom kamerom kojima i je i taj detalj važan.

pitbull199
04.07.2010., 13:15
samo nemoj kupovat u ducanima za mobove baš te za 20-30kn isprobano:D....ne valja ništa rade nadi sluške od nokie 5700 ima na njuskalu po 70kn i riješio si stvar

IVAN115
04.07.2010., 23:41
ja ju imam extra mob stvarno
planiram ju prodat i uzet E72 pa da vidim jeli ima razlike

nokiae71
05.07.2010., 19:32
kupio mob. stvarno je fenomenalan
ali imam problem s navigacijom. svaki put kad postavim rutu želi se spojiti na internet da provjeri nešto s licencama. kad to odbijem izbaci me. ako se spojim strah me da ne pojede puno interneta. sto napraviti?

assassin
05.07.2010., 19:57
1. Uzmi si neki internet (jednokratno) paket za 10- 20 kuna, ovisi kojeg operatera koristiš.
2. Spoji se na WiFi.
Nakon toga napravi tu provjeru.

vhrkac
05.07.2010., 21:42
iskljuci a-gps........

nokiae71
06.07.2010., 14:55
znaci trebam ukljuciti samo opciju integrirani GPS a iskljuciti mrezu i sve ono ostalo

Sith
07.07.2010., 19:32
imas u mobisu, samo trazi sad, jel ad52 ili ad50 ti je adapter, 30-ak kn
točnije, ad-52

samo nemoj kupovat u ducanima za mobove baš te za 20-30kn isprobano:D....ne valja ništa rade nadi sluške od nokie 5700 ima na njuskalu po 70kn i riješio si stvar

:confused:
ne znam za "ove neke", ali original nokijin radi savršeno

Sith
07.07.2010., 19:36
kupio mob. stvarno je fenomenalan
ali imam problem s navigacijom. svaki put kad postavim rutu želi se spojiti na internet da provjeri nešto s licencama. kad to odbijem izbaci me. ako se spojim strah me da ne pojede puno interneta. sto napraviti?

skini besplatnu verziju aplikacije:
http://maps.nokia.com/services-and-apps/ovi-maps/free-downloads?intc=ncomexpserv-fw-ilc-lft-con-na-ncomexpserveu-g0-20-getfreenavigationleft_0x0#/nokia-e71/

1. Uzmi si neki internet (jednokratno) paket za 10- 20 kuna, ovisi kojeg operatera koristiš.
2. Spoji se na WiFi.
Nakon toga napravi tu provjeru.

o Bože...

iskljuci a-gps........

no comment

nokiae71
07.07.2010., 20:29
napravio tu provjeru s licencama i sad sve super radi :)

backi
18.07.2010., 23:09
hej ljudi... kako da provjerim koje sve mape imam na mob?. mislim koje sve države imam
muci me memorija pa bih izbrisao nepotrebno

magicmist
19.07.2010., 08:25
hej ljudi... kako da provjerim koje sve mape imam na mob?. mislim koje sve države imam
muci me memorija pa bih izbrisao nepotrebno

zumiraš na neko područje i vidiš ima li detaljna mapa.

lakše i brže: dnld map loaderom samo ono što ti treba.

ostalo će automatski biti izbrisano.

Curica
19.07.2010., 13:56
Help!
Instalirala sam Ovi Maps i sve krasno funkcionira, ali sam očito nešto uključila da mi guta internet i to košta više nego da platim avion do rute koju tražim!!! Upravo sam gledala stanje i pojelo mi jučer ujutro 80 kn za ništa. Ušla sam u karte i malo isprobavala, svega nekoliko minuta...
Gdje je greška?

dawg
19.07.2010., 15:15
Dakle:
1. U opcijama mora biti negdje metoda određivanja pozicije, makni kvačicu sa A-GPS. I ako te slučajno pita da se treba spojiti prilikom uključivanja navigacije, stisnuti na NE.
2. Kad pokreneš OVI maps (možda nebi bilo loše da staviš neku karticu koja nema love na sebi) onda ideš na opcije -> alate i tamo bi trebala biti neka opcija da se odspojiš sa mreže.

Naravno, u tom slučaju ako želiš koristiti navigaciju, moraš si prebaciti karte na mobitel, skini Nokia Maps loader i pomoću njega si prebaci karte zemalja kojih želiš da možeš imati u offline modu.

EDIT: Ako ti je uzelo 80Kn, jel to znači da nemaš neku data tarifu? Jel koristiš općenito internet preko tog moba? Ako ne koristiš, najbolje ti je izbrisati sve postavke za spajanje na net i to je to,

cromania2009
21.07.2010., 09:56
ja sam kupio zvucnike za 400 kn i dobio sam taj ad-52 adapter (mobitel mi ima 2.5 prikljucak pa mi treba), na zalost sam ga zdrobio vratima od auta.... :)

cromania2009
21.07.2010., 09:59

imam nokiu 5700 i taj prikljucak od sluski ne valja. spojio zvucnke i jednostavno se ne cuje pjesma...kako gdje koji ton.

Romeo20
28.07.2010., 08:45
Izašao je novi firmware 500.21.009. Da li je neko instalirao i kakva su iskustva?

dawg
30.07.2010., 08:56
Ja sam stavio novi soft, ali neznam koliko sam mjerodavan pošto sam kupio mob, koristio ga sat-dva i odmah kad sam došao do kompa stavio novi soft.
Uglavnom, novi radi OK, od razlika sam vidio nove nokia maps sa besplatnom navigacijom i lotus notes. Uglavnom, nikakvih problema nije bilo, a po changelogu vidim da ima još pobojlšanja,pa svakako preporučam upgrade.

Romeo20
03.08.2010., 08:01
Ja sam stavio novi soft, ali neznam koliko sam mjerodavan pošto sam kupio mob, koristio ga sat-dva i odmah kad sam došao do kompa stavio novi soft.
Uglavnom, novi radi OK, od razlika sam vidio nove nokia maps sa besplatnom navigacijom i lotus notes. Uglavnom, nikakvih problema nije bilo, a po changelogu vidim da ima još pobojlšanja,pa svakako preporučam upgrade.

Hvala na odgovoru, iako ne možeš usporediti stari i novi firmware.
Ja sam odustao od update-a iz dva razloga:
1) ponovna instalacija svih instaliranih programa
2) Prilikom pozivanja, na novom firmware-u opcija zvučnik se pojavi tek kad počne zvoniti, dok je na trenutnom firmware-u odmah dostupna nakon pritiska slušalice.

blueled
03.08.2010., 15:16
Zašto mi kada pokušam instalirati teme ili neki program izbaci crveni uskličnik i napiše pogreška s potvrdom ili potvrda istekla?

Imam E71 već 1,5 god, dobio sam s njom i garmin navigaciju, a budući da već ima sve potrebno instalirano nisam puno toga ni stavljao, svojedobno neke teme i ubacio mp3 tonove i muziku.

U čemu je problem i što trebam napraviti da mi instalira?

blueled
03.08.2010., 18:09
Pronašao sam na kompu program za potpisivanje, pa sam riješio problem sa temama (bilo je to davno kad sam zadnji put stavljao pa sam zaboravio da treba svaku potpisat).

Ali neće mi instalirat psiloc IR remote iako sam ga potpisao. Ako netko ima za E71 taj program ili neki drugi kojim se mob pretvara u daljinac koristeći IR port, molim neka pošalje na PM.

Mr.Bean
04.08.2010., 00:16
Promjeni datum na mobu pa ce ti inst. teme...vrati datum godinu dana (nekada je potrebno malo vise)unazad,inst. temu pa opet vrati na aktualni datum...to je kod mene uvijek sljakalo.:top:

lol2606
25.08.2010., 21:44
Prije 2 mjeseca sam dobila E71 Pro, medjutim kinesku verziju. Jucer mi je taj mob pao na pod i od tada display ne radi. U svim servisima su mi rekli da ga ne mogu zamijeniti jer je kineska, a ne original verzija.
Ima li neko rjesenje???

dawg
26.08.2010., 08:26
Prije 2 mjeseca sam dobila E71 Pro, medjutim kinesku verziju. Jucer mi je taj mob pao na pod i od tada display ne radi. U svim servisima su mi rekli da ga ne mogu zamijeniti jer je kineska, a ne original verzija.
Ima li neko rjesenje???

Jedino rješenje je da kupiš drugi. Sa tim kinezima je problem u tome što ih ima brdo istih izvana a različitih iznutra, djelova za njih nema nitko, tako da nekog većeg popravka niti nema.
Jedino da kontaktiraš tamo gdje si kupila, ako se radio o nekom preprodavaču koji je imao više komada, možda ima kojeg neispravnog za podjeliti.

lol2606
26.08.2010., 12:42
Jedino rješenje je da kupiš drugi. Sa tim kinezima je problem u tome što ih ima brdo istih izvana a različitih iznutra, djelova za njih nema nitko, tako da nekog većeg popravka niti nema.
Jedino da kontaktiraš tamo gdje si kupila, ako se radio o nekom preprodavaču koji je imao više komada, možda ima kojeg neispravnog za podjeliti.

Dobila sam ga sa drugog kraja svijeta, tako da bas nema sanse.
U jednom servisu su mi rekli jedino ako bih imala slican mob kojem je otisla ploca pa da onda sa njega uzmem display.

blueled
29.08.2010., 12:48
Možda bi se dalo nać na e-bayu dijelova za taj mob, samo bi trebalo točno znat koji je seller bio za tvoj mob pa pitat njega ako ima za prodat ili da navede serisjki broj, tip ili bilo koju oznaku po kojoj bi se moglo pronać i kupit dio, ako ima. ili prema tipu mobitela, ako ima neku drugu oznaku osim E71.

Sve je to vrlo "nategnuto" što sam naveo, ali postoj mala šansa da nađeš dio, sigurno nije velika cijena, više će ti uzet u servisu za ugradnju.

zrixy
05.09.2010., 12:58
Može li mi netko pomoći, naime moja je nokia E71 podivljala. Stalno mi baca van upozorenje "memorija puna". nemam pojma kaj da radim. Je li netko do vas imao takvih iskustava. Molim pomoć! :(

Edo2387
06.09.2010., 01:20
Može li mi netko pomoći, naime moja je nokia E71 podivljala. Stalno mi baca van upozorenje "memorija puna". nemam pojma kaj da radim. Je li netko do vas imao takvih iskustava. Molim pomoć! :(

Ja sam imao takvih problema sa Motorolom V8. Reci mi jesi li ga možda dekodirao naknadno? Meni je to pokazivalo jedno vrijeme pa je poslije radila normalno :ne zna: . Probaj ga resetirat na tvorničke postave

fico1
06.09.2010., 15:13
Trazim nokiu E71 za 1400kn nemrem ju naci nigdje...pls ak neko prodaje nek se javi fico.gerguri@hotmail.com TNQ

dawg
06.09.2010., 18:05
Trazim nokiu E71 za 1400kn nemrem ju naci nigdje...pls ak neko prodaje nek se javi fico.gerguri@hotmail.com TNQ

??? Tražuš novo u dućanu?
Ja za 900Kn kupio kao novu, sa folijom na ekranu samo bez ambalaže i garancije.

Edo2387
06.09.2010., 18:13

Ma imaš ih i na oglasima za 1.200 praktično nove

Edo2387
06.09.2010., 20:28
Evo ja danas kupio polovni e71 za 900 kn. Jedva čekam da stigne:jumping:

Edo2387
13.09.2010., 23:50
Evo stigo mobač :). E sad s obzirom da se prvi put susrećem sa ovom vrstom mobitela zanima me par stvari pa ako je neko voljan molio bi da mi odgovori. Želim prebacivati pjesme, slike itd. sa laptopa na mobitel i obratno. Koji program moram skinut? Je li u pitanju onaj Nokijin Ovi ili? Polovan je pa nisam dobio instalacijski CD. Ako može link za download ne bi bilo na odmet

magicmist
14.09.2010., 08:38
instaliraš nokia/ovi suite i copy/paste na mass memory do mile volje.

Sith
14.09.2010., 19:01
Evo stigo mobač :). E sad s obzirom da se prvi put susrećem sa ovom vrstom mobitela zanima me par stvari pa ako je neko voljan molio bi da mi odgovori. Želim prebacivati pjesme, slike itd. sa laptopa na mobitel i obratno. Koji program moram skinut? Je li u pitanju onaj Nokijin Ovi ili? Polovan je pa nisam dobio instalacijski CD. Ako može link za download ne bi bilo na odmet

biraj: OVI suite (http://europe.nokia.com/support/download-software/nokia-ovi-suite/compatibility-and-download#) ili PC suite (http://europe.nokia.com/support/download-software/pc-suites/compatibility-and-download#), svejedno je

instaliraš nokia/ovi suite i copy/paste na mass memory do mile volje.

za korištenje mass memorry ne treba nikakav driver niti ovi/pc suite

zico_zg
14.09.2010., 23:02
dali je moguce da se u "Ovi store" uđe spajanjem na wi-fi? uvijek me spaja na WAP, bez da mi ponudi opciju spajanja na wi-fi

rukfaš
14.09.2010., 23:44
dali je moguce da se u "Ovi store" uđe spajanjem na wi-fi? uvijek me spaja na WAP, bez da mi ponudi opciju spajanja na wi-fi

moguće je ! odi na internet ( browser ), opcije, postavke, način spajanja ili tako nešto neznam napamet, tamo ti je definirana neke od podatkovnih računa i umjesto toga odabereš wifi i spajat će ti se na OVI putem wifi-a ! :)

Edo2387
29.09.2010., 18:00
Ja sam kupio E 71 polovan. Gore vec imam neku kartu. Da li mi to skida lovu (ne znam jer imam preplatu) dok koristim ili je to besplatno??? Znači kada idem u rubriku GPS imam imam samo ikonicu na kojoj piše karta...

Edo2387
29.09.2010., 19:27
Evo instalirao sam novi Ovi maps. Stavio sam karticu na kojoj nemam love i dolazi mi poruka da nemam dovoljno na racunu za prjenos podataka. Šta to znači da mi je skidao lovu dok sam imao gore karticu sa pretplatom? Korištenje navigacije je koliko znam besplatno. U čemu je problem?

magicmist
30.09.2010., 14:01
trebalo bi biti besplatno. E71 je podržani telefon. ali ako ti je uključen A-GPS on ti skida neki minimum (u mojoj pretplati 0,02 kn po spajanju, u tvojoj, ne znam). tako da ako imaš baš nula kn isključi barem A-GPS.

Mr.Bean
05.10.2010., 11:39
Da,vjerojatno ti A-gps guta novce i iskljuci opciju da ti ide na net kada ukljucis ovi maps...

Edo2387
06.10.2010., 19:26
Da,vjerojatno ti A-gps guta novce i iskljuci opciju da ti ide na net kada ukljucis ovi maps...

kako doc do tog A-gpsa. Cackao sam po mobu ne mogu nac...

Sith
06.10.2010., 19:28
kako doc do tog A-gpsa. Cackao sam po mobu ne mogu nac...

ako koristiš hr meni onda ti je to "potpomognuti gps" u postavkama pozicioniranja

Edo2387
06.10.2010., 23:53
ako koristiš hr meni onda ti je to "potpomognuti gps" u postavkama pozicioniranja

E hvala puno, našo sam :top:. Još jedno pitanje imam. Pokušavao sam si staviti neke nove teme međutim javlja mi se problem "nije moguce instalirati temu, obratite se davatelju programa"!?

assassin
07.10.2010., 17:19
Edo- jednokratno rješenje (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=45111), konačno rješenje (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56431)

bling
09.11.2010., 13:01
Kad nekog zovem stalno mi krči i ovaj s druge strane me ne može čuti.jel imo neko ovakav problem?

haklyn
27.11.2010., 17:15
dali neko zna u čemu je problem naime imam E71 i zna se dogodit da se jednostavno zamrze

assassin
27.11.2010., 17:34
Naravno da svi znaju :p
"Zna li netko što mi je s autom- jednostavno ne radi?" :D

Probaj napraviti update pomoću NSU (http://europe.nokia.com/support/download-software/device-software-update)- a pa vidi hoće li problem ostati.

Spalanic
02.02.2011., 21:40
Društvo drago....molim za pomoć! Već nekoliko dana na mojoj Nokiji E71 pojavljuje se sljedeći problem: Kad želim osvježiti pjesme u Music Playeru( povući nove,pobrisati neke obrisane...a sve to sa SD kartice) javlja mi se sljedeće: Kad kliknem OSVIJEŽI, onda mi dugo vremena piše Osvježavanje a ispod toga Dodano 0 i tako to stoji u nedogled, kad npr. odem u GLAZBA...pa SVE PJESME i ako pokušam tamo izbrisati pjesmu ili više njih.....napiše mi SISTEMSKA GREŠKA. Gdje je problem!?:ne zna:

Spalanic
03.02.2011., 13:02
Trenutno instalirani softver na Nokiji koju posjedujem je 410.21.0108-02-2010.Pitanje je sljedeće;Ako instaliram novi softver koji nudi Nokia na svojim stranicama,tj onaj najnoviji koji mi se nudi preko Nokia Software Update dali će imati podršku za hrvatski jezik kao što je do sad imao ovaj gore navedeni?Smatram da je problem mom iznad navedenom postu,u softweru...ili ako netko ima kakvo drugo mišljenje ili rješenje!?Hvala:kava:

magicmist
03.02.2011., 15:58
imat ćeš naravno podršku za hr jezik ako su taj sw odobrili naši operateri. a očigledno jesu.
preporučio bih ti backup podataka, hard reset (* lojtrica 7370 lojtrica) pa update na zadnji sw.

ja uradio prije par dana na e72, zezale su me mape.

Spalanic
03.02.2011., 16:59
Upravo sam napravio update i za sad sve radi....osim ponavljam OSVJEŽAVANJE music playera.Možda je poroblem u sd kartici!?

Spalanic
04.02.2011., 08:41
Baš kao što sam i pretpostavljao....problem je bio u SD kartici. Jednostavno sam je formatirao (prije toga naravno sačuvao podatke s nje) i sad sve radi kako treba.:top::s

Spalanic
04.02.2011., 12:10
Čemu služi i kako funkcionira ova aplikacija!?:confused:

vhrkac
04.02.2011., 14:15
Čemu služi i kako funkcionira ova aplikacija!?:confused:

e to ti je sranje tesko stalno se pali i gasi
ja ga iskljucim i ponovno se pojavi
to je mali minus zadnjeg softwera......500.21.009

odes u upravitelj prograa i izbrises to......
to i chat.......
i onda ti tipka sa kovertom(mail) radi kako treba---ides na svoj mail racun

Spalanic
04.02.2011., 14:23

to i chat.......

Znaći nekorisno i suvišno. Nisam primjetio da se stalno pali, ali definitivno smeta u meniju! Brišem! Chat ni ne koristim....tako da bi mogao i njega maknuti! Hvala:top:

Spalanic
04.02.2011., 17:06
Imam jedan problemčić.Prilikom otvaranja aplikacija koje koriste internet vezu (npr.Opera, Skipe..Snaptu i slično) pjavljuje mi se prozorčić na kojemu piše: "Dopustiti programu "npr Snaptu" upotrebu mreže i slanje ili primanje podataka?". Nije to neki problem, no dali se ta opcija da isključiti!?:confused:

Spalanic
09.02.2011., 13:03

to i chat.......

Nakon što sam otišao u upr.prog. ,izbrisao programčič IBM.... i CHAT sve je ok....oni nestanu,no kad mob nakon što sam ga ugasio ponovno upalim,ove dvije aplikacije ponovno se pojave u sustavu!!! Kako ih se uistinu rješiti? Nije da previše smetaju ali mi ni ne koriste!:mad:

vhrkac
09.02.2011., 17:19
o tome ti sam ti ja pricao..........nema rjesenja dok ne dodje novi softwareupdate

Spalanic
10.02.2011., 08:19
Tad će s novim softwareom doći neka nova applikacija koje se nečemo moći rješiti!!!:D No ipak je ova sitnica zanemariva,sve ostalo u mobitelu besprijekorno radi i stvarno nema smisla sitničariti na jednoj ikonici više u sistemu!!!:kava: Nego ima li rješenja za moj gornji post, o kako isključiti i dal se može....kad se spajam na aplikacije preko mreže....da me ne pita potvrdu svaki put!?:top:

Spalanic
14.03.2011., 10:03
Molim za malu pomoć.Kako funkcionira VOIP na E71? Do sad mi nije trebalo stoga nisam davao važnost toj mogučnosti ovog telefona. No kako ću narednih dana putovati (večinu u inozemstvo) dobro bi mi došlo telefoniranje preko slobodnih wifi mreža!Dali je to izvedivo?:kava:

Mr.Bean
14.03.2011., 18:58
Imas skype mobile...Za poruke je ok ali za pricanje je tak tak...signal mora biti jak a i prekida dosta.Ali nisam previse koristio skype tako da...

Spalanic
15.03.2011., 08:39
Molim za malu pomoć.Kako funkcionira VOIP na E71? Do sad mi nije trebalo stoga nisam davao važnost toj mogučnosti ovog telefona. No kako ću narednih dana putovati (večinu u inozemstvo) dobro bi mi došlo telefoniranje preko slobodnih wifi mreža!Dali je to izvedivo?:kava:

Instalirao sam Fring kao opciju za ostvarivanje internet poziva.Pretpostavljam da sve one koje imam u imeniku (sad su i u imeniku Fringa) nemogu zvati internetskim pozivom,osim onih koji isto imaju Fring. Jeli to točno!? Naravno,osim ako uplatim određeni iznos za ostvarivanje povoljnijih poziva prema svima. Ima li kakve druge mogučnosti!?:s

angel_w
16.05.2011., 14:42
nadam se da je tema na pravom mjestu...

muz mi je izronio nokiu e71, ne znam koliko dugo je bila u moru ali naravno, ne da se upaliti. zanima me isplati li se uopce ozivljavati je i je li to izvedivo?

assassin
16.05.2011., 17:14
Ako je bila u moru- ne isplati se.
Mobiteli se nekada mogu oživjeti i biti djelomično ili potpuno funkcionalni nakon kratkog izlaganja vodi.
Ali, ako je stajao u moru više od par minuta- nema šanse.
Eventualno možeš prodati- ako nekome treba maska.

tomisličak
16.05.2011., 17:37
...a ne bi bila loša ideja proslijediti je u policijsku upravu,
tko zna radi kojeg kriminalnog djela je E71 i završila u moru...
...možda bi se tako brojni slučajevi mogli riješiti,
poput onih iz dubrovnika sa nesretnom australkom...
...8GB memorijska kartica može sadržavati dosta korisnih zapisa i slika...

deejaysale
25.06.2011., 00:49
Zanima me da li netko zna može li Nokia E 71 uhvatit wireless signal i kad ju spojim sa pc-em na kojem je instaliran Nokiin softwer(Ovi Suite) da se spaja pc na taj vireless,da izbjegnbem spajanje s vipom jer imam u pretplati 500 mb i to mi je premalo. Ako je to moguće zamolio bih onog tko to zna da mi objasni malo postupak. Naime dosad sam se spajao preko operatera(VIP) i tada sve to uredno radi,ali kad potrošim promet koji imam u pretplati ubit će me račun pa sam zato uhvatio wireless signal,ali neznam kako u ovi suite ili mobitelu namjestit postvake i da li je to uopće moguće.Ako nije moguće kupit ću wireless usb stick pa piči,ali ako je ovo moguće što da ne ;) .
Unaprijed hvala :P

nokiae71
15.08.2011., 01:15
evo opet problemi s navigacijom. radila je normalno, sad je neko vrijeme nisam trebao i sad kad bi mi trebala opet nesto steka. kad slozim rutu i hocu poceti da me vodi pojavi se okvir u kojem pise: odredbe i uvjeti, ukljucujuci pravo opoziva http://www.nokia.com/maps/ legal/ NOKIA CORPORATION END-USER SOFTWARE AGREEMENT.
Ja stisnem prihvati i onda se pojavi u okvir naslova Vozi i hodaj a u tekstu pise da kupim nadogradnju glasovne navigacije za auto i pješake.
Ja opet stisnem za preuzimanje i odaberem si za jugoistočnu europu i balkan.
tad mi se pojavi da licenca za 1 godinu kosta 10€ a za 30 dana 3€.

Kad pogledam na mobu koje licence imam pise mi da imam za jugoistočnu europu i balkan i to jos vise od 2 miljuna dana sto znaci dozivotno

znali netko u cemu je problem? zasto me ne vodi i zasto bi morao platiti za tu licencu?

ddejaaa
07.10.2011., 13:07
kako da si složim Skype?
išla sam na njihovu stranicu i upisala br.mob, i došla mi je poruka za instalaciju, a kad sam htjela instalirati došla mi je poruka da on to ne podržava. imam e71.

Spalanic
14.10.2011., 13:17
kako da si složim Skype?
išla sam na njihovu stranicu i upisala br.mob, i došla mi je poruka za instalaciju, a kad sam htjela instalirati došla mi je poruka da on to ne podržava. imam e71.

Pazi, probaj ovako:
Idi u POSTAVKE > APLIKACIJE>UPRAVITELJ PROGRAMA>INSTALACIJA SOFTVERA>sad klikni na opciju SVE. Sad bi ti trebalo normalno prihvatiti instalaciju SKYPA. Pokušaj, ako neide javi probat ćemo nešto drugo. Meni radi sasvim normalno i bez problema.:kava:

Intel_85
17.10.2011., 17:39
evo opet problemi s navigacijom. radila je normalno, sad je neko vrijeme nisam trebao i sad kad bi mi trebala opet nesto steka. kad slozim rutu i hocu poceti da me vodi pojavi se okvir u kojem pise: odredbe i uvjeti, ukljucujuci pravo opoziva http://www.nokia.com/maps/ legal/ NOKIA CORPORATION END-USER SOFTWARE AGREEMENT.
Ja stisnem prihvati i onda se pojavi u okvir naslova Vozi i hodaj a u tekstu pise da kupim nadogradnju glasovne navigacije za auto i pješake.
Ja opet stisnem za preuzimanje i odaberem si za jugoistočnu europu i balkan.
tad mi se pojavi da licenca za 1 godinu kosta 10€ a za 30 dana 3€.

Kad pogledam na mobu koje licence imam pise mi da imam za jugoistočnu europu i balkan i to jos vise od 2 miljuna dana sto znaci dozivotno

znali netko u cemu je problem? zasto me ne vodi i zasto bi morao platiti za tu licencu?

v501.21.001

Changelog;
◦Ovi Maps 3.03 Lite with free navigation
◦New version of Music player
◦New version of Ovi Store
◦Office 2007 support
◦Usability and performance improvements

ddejaaa
31.10.2011., 22:09
Društvo, molim vas recite mi koja je baterija najbolja za ovaj mobitel?
BP 4 ILI 1500 mAh ili je to isto...?

assassin
31.10.2011., 22:52
BP-4L je oznaka baterije, a 1500 mAh je kapacitet.
Uglavnom, ta BP-4L koja dolazi u E71 ima kapacitet od 1500 mAh.
Sada, ako na nekoj kineskoj bateriji piše 1500 mAh- najvjerojatnije nema baš 1500 mAh pa nije ista kao original.
Ali, vjerojatno na eBayu ima i baterija sa većim kapacitetom- sada, koliko je to stvarno... Nisam isprobavao.

ddejaaa
31.10.2011., 23:07
Jel valjaju te baterije šta na Njuškalu?Ili da kupim u VIP-u?
Kupila sam polovni mob i sad mi se gasi svaki dan. Ne vidim drugi problem osim baterije?
Hvala.

assassin
31.10.2011., 23:09
Po meni su te baterije dobre jedino zato što su jeftine (pa možeš kupiti 2 komada).
To je barem moje iskustvo.

One koje sam kupovao preko eBaya (i koje najvjerojatnije prodaju na njuškalu) su kraće trajale od original baterija koje sam dobio s mobitelom.
Sada, jesam li ja baš naletio na takve... :/

vhrkac
01.11.2011., 09:41
Jel valjaju te baterije šta na Njuškalu?Ili da kupim u VIP-u?
Kupila sam polovni mob i sad mi se gasi svaki dan. Ne vidim drugi problem osim baterije?
Hvala.

nemora znaciti da je do baterije
najbolje bi bilo da od nekog posudis bateriju pa vidis dali je do toga
dali se mob gasi tokom razgovora ili kad je baterija na kraju crtica
ima fora da se skuzi
dali je telefon na najnovijem softweru i tako
probaj napraviti update pa da vidimo
ukucaj *#0000# u tel da vidim koji je software gore
najnoviji je 510.21.009 rm346
jer te e71 rade i rade bez greske
rijetko koja se zamrzne i ugasi-to su bili stari software-i
al to je bilo tek u pocetku

opisi opsirnije svoj problem pa cemo ti pomoci
ja imam e71
i pucaj sa pitanjima

ddejaaa
18.11.2011., 21:24
vrhac,hvala.kupila novu bat.,sad radi za 5.

smrtnik2oosx
15.12.2011., 18:57
imam problem sa svojom nokiom kad je upalim samo zavibrira i svijetli i dalje ništa...spojim je preko USB-a na komp ali komp uopče ne reagira kao da nisam ništ ni napravil...zna ko šta bi moglo bit????software možda?????

vhrkac
15.12.2011., 19:40
imam problem sa svojom nokiom kad je upalim samo zavibrira i svijetli i dalje ništa...spojim je preko USB-a na komp ali komp uopče ne reagira kao da nisam ništ ni napravil...zna ko šta bi moglo bit????software možda?????

pao software
treba ga dignuti pomocu phoeniksa
ako nikad nisi to radio ,50kn u dzep i pravac servis
i nokia opet kao nova:mig:

smrtnik2oosx
15.12.2011., 20:32
pao software
treba ga dignuti pomocu phoeniksa
ako nikad nisi to radio ,50kn u dzep i pravac servis
i nokia opet kao nova:mig:

jel to moguće kak doma preko kompa napravit ili? i kaj sam zaboravil napisat dok je ugašena i dok je spojim na punjač normalno se pokaže nokia plavim slovima i posle toga u desnom čošku gore kak se puni....puno fala

Glacier
28.12.2011., 21:35
pozdrav, zanima me jel ima netko kakvu matičnu ploču za nokiu E71, moja otišla... ili gdi bi mogao jeftino nabavit neku

vhrkac
29.12.2011., 17:02
pozdrav, zanima me jel ima netko kakvu matičnu ploču za nokiu E71, moja otišla... ili gdi bi mogao jeftino nabavit neku

jeftino tesko da ces ju nabaviti jer sama maticna ploca kosta vise nego sam telefon

radje trazi na njuskalu i ostalim oglasima e71 sa slomljenim kucistem ili razbijenim displejem pa od dvije napravi jednu ako ti je bas prirastao srcu

imas ih sad jeftino za kupit
ja neki dan svoju jako povoljno dao a bila kao nova

grocky
25.02.2012., 22:41
moze li mi neko reci nesto vise o bijeloj E71
planiram da je kupim, a cuo sam kao da ima nekih fake verzija (ne mislim na one kineske sa dvije SIM kartice) ili da su na njima neke jeftine i losije maske

vhrkac
26.02.2012., 12:34
svojevremeno su ut-mobile bile bijele nokie e71 na prodaju

to vrlo lako provjeris jeli njoka prepakirana ili ne u bijelo kuciste

prilikom kupnje bijele e71 na kutiji ti pise = nokia e71 white = i imei broj na toj istoj naljepnici

i onda si siguran da je to ta njoka (naravno ako se imei brojevi poklapaju)

ali nikad nemozes bit sto posto siguran da i na takvoj nije mijenjana maska -opet u bijelu ali zamjensku

ali ako se kuzis u mobitele lako skuzis dali je zamjenska ili original maska na njemu
ako si zapeo bas za odredjenu njoku daj link na oglas pa mozemo i mi ostali pogledati i dati svoje misljenje

grocky
26.02.2012., 13:00
svojevremeno su ut-mobile bile bijele nokie e71 na prodaju

to vrlo lako provjeris jeli njoka prepakirana ili ne u bijelo kuciste

prilikom kupnje bijele e71 na kutiji ti pise = nokia e71 white = i imei broj na toj istoj naljepnici

i onda si siguran da je to ta njoka (naravno ako se imei brojevi poklapaju)

ali nikad nemozes bit sto posto siguran da i na takvoj nije mijenjana maska -opet u bijelu ali zamjensku

ali ako se kuzis u mobitele lako skuzis dali je zamjenska ili original maska na njemu
ako si zapeo bas za odredjenu njoku daj link na oglas pa mozemo i mi ostali pogledati i dati svoje misljenje

ja sam mislio naci koristenu E71 tako da ta provjera sa kutijom ne pali mnogo, jer je malo vjerovatno da uz koristenu ima kutija.
nisam jos zapazio nista konkretno, tek se malo raspitujem i trazim misljenja od prijatelja i poznanika.
svaki svajet i misljenje su dobro dosli :D

cameosb
15.03.2012., 19:58
Sta mislite dali bih mogao ugradit jači blic tj diodu, jer mi je slab

peachwoman
12.03.2013., 18:34
Ljudi gdje ima kupiti baterija za Nokiu E71, tražim ali nikako da nađem.
Ne želim na Njuškalu kupiti.
Hvala Vam!:mig:

vhrkac
12.03.2013., 23:29
e71,e72,e52,i jos pokoji imaju istu bateriju...
onda kupi u mobisu pa dodji nam tu kukat kako je baterija 250kn.......
a koliko vrijedi tvoj telefon?

kupi na njuski za 50kn i uzivaj
ili ebay za par dolara

peachwoman
13.03.2013., 09:03
e71,e72,e52,i jos pokoji imaju istu bateriju...
onda kupi u mobisu pa dodji nam tu kukat kako je baterija 250kn.......
a koliko vrijedi tvoj telefon?

kupi na njuski za 50kn i uzivaj
ili ebay za par dolara

Hvala, nisam znala da baterija košta 270 kn u Mobisu.:)

Beg 4 Mercy
23.03.2013., 12:43
Pozdrav svima,

imam veliki problem, zaboravio sam kod za otključavanje (kod za privatnost) i ne mogu ga se nikako sjetiti. Da li postoji mogućnost razbijanja koda i korištenja mobitela ponovo bez gubljenja podataka na mobitelu. Na njemu mi se nalaze stvarno izuzetno bitni podaci

Hvala vam unaprijed

vhrkac
24.03.2013., 15:06
nije lipo ulaziti curi(e+decku u mob) hehe bez znanja....
a sad za ozbiljno....
karticu memorijsku ako imas izvadi...
sim isto....
sa te dvije kartice spasis sve
sto je ostalo na telefonu pozdravi se s time....
hardreset
i to je to....
ili preko nss......
zato treba redovno raditi backup na komp

(ali nemogu shvatiti ako netko svakodnevno koristi mob pa da zaboravi sifru...mislim da je nesto drugo posrijedi)

assassin
24.03.2013., 18:35
Možeš i odnijeti u neki servis pa pitati mogu li pročitati kod bez resetiranja (negdje se moglo čak i Phoenixom ili nečim (besplatni programi), ali nisam imao E71 pa ne znam).

vhrkac
25.03.2013., 11:19
svi symbiani su isti ili vrlo slicni sto vrijedi za jednog vrijedi i za druge.....samo je hardwer drugaciji-----

moze se kod iscitati kod servisera.......za 50tak kn.....
phoenix nisam siguran....
moze i preko nss
ali telefon mora bit ukljucen sto nije problem ali nemozes uci u telefon jer ima taj kod......
hardreset isto nemozes napraviti dok ne ukucas taj kod pa onda tek hardreset.....
jer sta bi ti znacila sifra ako ti netko tko nadje telefon opali*#7370# i moze bez problema koristiti tvoj telefon
jest da nema tvoje podatke ali i sta ce mu...nismo cia da nas spijuniraju.....

ako su presudne vaznosti ti podatci(redovno raditi backup na komp)onda odi u lokalni unlok servis i reci sto te muci...iscitaju ti kod i to je to....