View Full Version : Prekinuli smo, a sad kaže da je trudna
ocajan79
17.09.2008., 09:54
Situacija je sljedeca:
Prekinuli smo, prije 2 tjedna... cca 3 dana nakon prekida izjavila da je trudna :-(
Poslala mi mms s slikom testa za trudnocu (slika mutna,skoro pa nist se ne vidi) Nekidan dojde slika od ginekoloskog pregleda, isto mutna, nist se ne vidi. Rekla da je dijete veliko 2-3mm, a staro 6-7 tjedana. Ovo mi bas i nije jasno, ako se starost odreduje prema velicini, beba u toj dobi bi morala biti velika 1.5-2cm. I jel se to vidi na ultrazvuku dok je tak malo? Prvo je rekla da bude pobacila, sad veli da nece pobaciti.
Kao osoba je pravi davez, prekinuli smo, imal sam po 30 poziva preko noci i isto tolko poruka. Nemam volje ni razgovarati, posesivna je poprilicno i naucena da dobije sve kaj zeli. Dok ne dobije onda je spremna na svasta. Prije koji mjesec mi je rekla da ako je ostavim da će mi se pošteno osvetiti...
Inace je teski manipulator, sad mi je jasno kako sam izdrzao s njom 4 godine... U vezu se ne vracam, niti pod razno...
Razmisljam da odem s njom k nekom drugom ginekologu, kojega bi ja odredio.
Any ideas?
Ća da radim...? :-(
pa , tesko da sada mozes nesto uraditi
ako je ona odlucila roditi , ti tu nemas pravo glasa
jedino sto mozes je u neko doba testirati dnk djeteta da vidis jesi li uopce otac
inace , biti u losoj vezi zbog djeteta je glupo i kontraproduktivno
Ne znam kako ju uopće možeš odvesti kod ginekologa kojeg ti izabereš ako se ona tome bude protivila.
Dobro kaže ZgSash, ni veze s perspektivom se ne održavaju samo zbog djeteta, a kamoli ovakve kao tvoja... Raspitaj se na Pravu, kakva je tvoja pravna pozicija kao oca (ako je uopće trudna), neka prava imaš u svakom slučaju. Pa po onome što tamo čuješ najbolje možeš odlučiti i šta od toga želiš.
ocajan79
17.09.2008., 10:19
Ne znam kako ju uopće možeš odvesti kod ginekologa kojeg ti izabereš ako se ona tome bude protivila.
Dobro kaže ZgSash, ni veze s perspektivom se ne održavaju samo zbog djeteta, a kamoli ovakve kao tvoja... Raspitaj se na Pravu, kakva je tvoja pravna pozicija kao oca (ako je uopće trudna), neka prava imaš u svakom slučaju. Pa po onome što tamo čuješ najbolje možeš odlučiti i šta od toga želiš.
A zasto bi imala razloga protiviti se...? Inace je muljator i njenom ginekologu ne vjerujem.
Pitam se koja je sansa da netko zatrudni kome su doktori rekli da nema sanse da bude imal dijete (policisticni jajnici) i jos k tome pije kontracepciju 7 godina...
Al opet tesko mi je za povjerovati da je spremna tako daleko ici s muljanjem...
U vezu natrag neidem, to je odluceno.
E sad, posto je ona pila neke dodatne tablete (uz yasmin), za koje nije (nakon svega) htjela reci kako se zovu, jel moguce da je namjerno zatrudnjela (ako je)?
O Boze, kako sam bio glup........
Nema nikakva prava, al zato može imati obaveza gomilu ako dotična gospodična to poželi! Jedino što može je tražiti dna analizu kad se djete rodi i prema tome nešto tražiti ili ne, a ovak jebi ga. Živjela ravnopravnost spolova!:rolleyes:
Simptomaticno je da ti je to rekla 3 dana nakon prekida. Po starosti fetusa, mjesecnica joj kasni vise od pola mjeseca. Mislim da bi tako nesto saznao ranije da je istina.
ocajan79
17.09.2008., 10:34
Simptomaticno je da ti je to rekla 3 dana nakon prekida. Po starosti fetusa, mjesecnica joj kasni vise od pola mjeseca. Mislim da bi tako nesto saznao ranije da je istina.
Imala je mjesecnicu, doduse, smajnenu. Ali ona, ako nije pila tablete za kontracepciju nije ni imala mjesecnice... zato mi se cini da su sanse minimalne. Ali opet...
i ja mislim da te samo navlaci i muci
no pomiri se s tim da ako zaista rodi dijete i dokaze se da je tvoje , tvoja prava se svode samo na povremeno vidanje djeteta i placanje alimentacije
s pravne strane tu se ne moze nista napraviti
ocajan79
17.09.2008., 11:03
i ja mislim da te samo navlaci i muci
no pomiri se s tim da ako zaista rodi dijete i dokaze se da je tvoje , tvoja prava se svode samo na povremeno vidanje djeteta i placanje alimentacije
s pravne strane tu se ne moze nista napraviti
To i ja mislim, sanse su joj bile valjda 0,1% ali bile su...
Al opet, previse mi se sad vec sve to skupa cini da bi muljala tolko.
Dosad joj se nisam javljal, promijenil sam broj, slala mi je puno mailova (nisam ih imal volje citati) Dosaduje sestri, zajednickim prijateljima, jedno vrijeme je govorila da bude se ubila. Fakat nije normalna...
Meni se čini da ona radi sve i spremna je na sve samo da te zadrži...
ocajan79
17.09.2008., 11:24
Meni se čini da ona radi sve i spremna je na sve samo da te zadrži...
Riječi ti se pozlatile :-) :s
To i ja mislim, sanse su joj bile valjda 0,1% ali bile su...
Al opet, previse mi se sad vec sve to skupa cini da bi muljala tolko.
Dosad joj se nisam javljal, promijenil sam broj, slala mi je puno mailova (nisam ih imal volje citati) Dosaduje sestri, zajednickim prijateljima, jedno vrijeme je govorila da bude se ubila. Fakat nije normalna...
pa mozda bi bilo korektno da joj odgovoris na mail. razumijem da nemas volje vidjati se s njom ili pricati na telefon ali joj mozda mozes jasno napisati (bez dramatiziranja ili grubosti) nesto u ovom stilu (ja sam shvatila da ovako nekako mislis):
"Bok XY,
Dobio sam tvoje poruke. Zao mi je sto je situacija takva, ali moram ti ipak jasno reci da ne mislim biti s tobom u vezi, bez obzira jesi li trudna ili ne. Ako odlucis terminirati trudnocu, racunaj na moju podrsku*. Ako odlucis zadrzati, kad se dijete rodi, trazit cu test ocinstva i u slucaju da je dijete moje, preuzet cu pravne obaveze prema djetetu**. U svakom slucaju, odluka je tvoja i zelim da jasno znas moj stav.
Pozdrav,
ocajan79"
* mislim da ako postoji sansa da je trudna i da odluci na pobacaj, trebat ce vjerojatno podrsku i bilo bi fer ako ste bili skupa 4 godine da ne mora sama proci kroz to.
** ne znam da li to i ti smatras, ali mislim da ako ona zadrzi dijete i ti vec imas dokaz da je tvoje, da moras preuzeti svoje odgovornosti prema djetetu u tom slucaju. dijete nije krivo za situaciju i ja se nadam da bi prema djetetu imao i vise nego samo pravne obaveze. naravno da to znaci da je ona dio tvog zivota do neke mjere, ali ne znaci da trebas biti u vezi s njom.
Lijepo zajedno otiđite ginekologu(ako ikako možete)pa ako ona bude odbijala i dalje-onda stvarno znaš da tu nešto ne štima...Ti se lijepo napravi fin i pristojan i daj joj do znanja da kako je ona "mama",tako si ti "tata"-zajedno ste sudjelovali u tome,pa normalno da želiš čuti drugo mišljenje...ali,nekako mi djeluje da bi te zadržala a ne zna kako...
A zasto bi imala razloga protiviti se...? Inace je muljator i njenom ginekologu ne vjerujem.
Pitam se koja je sansa da netko zatrudni kome su doktori rekli da nema sanse da bude imal dijete (policisticni jajnici) i jos k tome pije kontracepciju 7 godina...
E sad, posto je ona pila neke dodatne tablete (uz yasmin), za koje nije (nakon svega) htjela reci kako se zovu, jel moguce da je namjerno zatrudnjela (ako je)?
Ja sam npr. zatrudnila iako mi je ginekolog rekao da nema šanse. Ali se nekako bojim da to nije tu slučaj.
Meni se čini da je ženska patološka muljatorica i da ti ne možeš biti siguran ni u ono što misliš da znaš.
Uostalom, bio si s njom 4 godine, valjda znaš šta možeš od nje očekivati... :ne zna:
castanea
17.09.2008., 11:35
ne kužim tu njenu komunikaciju putem sms-a i mms-a kada se radi o nekim bitnim životnim stvarima i problemima. nekako mi to totalno nezrelo i kukavički. s druge strane koliko god ti sumnjao u njenu priču nije u redu da i ti izbjegavaš komunikaciju, mijenjaš broj i slično jer problemi neće nestati ako ih stavljate pod tepih. ako je cura stvarno trudna bilo bi u redu da skupa sjednete i razgovarate. jer to je nešto što će vam oboma itekako utjecati na život, bez obzira što niste više skupa i što se ti ne namjeravaš vratiti u tu vezu.
VirtualBaby
17.09.2008., 11:43
Any ideas?
Iznio si dobru ideju. Ona je spremna na sve da te zadrži a ti budi spreman na sve da saznaš istinu. Ako treba, odglumi pomirenje dok od nekog kome vjeruješ ne saznaš istinu o trudnoći. Ako ništa, bar ćeš imati razlog za odjeb.
ocajan79
17.09.2008., 11:44
pa mozda bi bilo korektno da joj odgovoris na mail. razumijem da nemas volje vidjati se s njom ili pricati na telefon ali joj mozda mozes jasno napisati (bez dramatiziranja ili grubosti) nesto u ovom stilu (ja sam shvatila da ovako nekako mislis):
"Bok XY,
Dobio sam tvoje poruke. Zao mi je sto je situacija takva, ali moram ti ipak jasno reci da ne mislim biti s tobom u vezi, bez obzira jesi li trudna ili ne. Ako odlucis terminirati trudnocu, racunaj na moju podrsku*. Ako odlucis zadrzati, kad se dijete rodi, trazit cu test ocinstva i u slucaju da je dijete moje, preuzet cu pravne obaveze prema djetetu**. U svakom slucaju, odluka je tvoja i zelim da jasno znas moj stav.
Pozdrav,
ocajan79"
* mislim da ako postoji sansa da je trudna i da odluci na pobacaj, trebat ce vjerojatno podrsku i bilo bi fer ako ste bili skupa 4 godine da ne mora sama proci kroz to.
** ne znam da li to i ti smatras, ali mislim da ako ona zadrzi dijete i ti vec imas dokaz da je tvoje, da moras preuzeti svoje odgovornosti prema djetetu u tom slucaju. dijete nije krivo za situaciju i ja se nadam da bi prema djetetu imao i vise nego samo prave obaveze. naravno da to znaci da je ona dio tvog zivota do neke mjere, ali ne znaci da trebas biti u vezi s njom.
zaboravih napisati... poslal sam joj mail, skoro pa takav. Napisal sam joj da ako je trudna da budem se brinul za dijete, ali da natrag u vezu neidem. opširan mail, sve sam joj objasnil u tom mailu. No njen odgovor (SMS) je bil kako joj je drago da sam joj se javil, kako zna da je volim, kako i ona mene voli, da je spremna preci preko toga itd.. Nakon pola sata jos jedan sms, dal bi joj mogel zazeljeti laku noc dok bude isla spavati, da bi joj bilo drago...
Nisam odgovaral na SMS-ove, napisal sam joj jedan mail, gdje sam bez okolisanja napisal sve kaj mislim (pritom nisam koristil ni uvrede ni prijetnje ni nist slicnoga, samo sam joj dal do znanja da je gotovo) Nakon tog maila je rekla da bude se ubila... i stizale su svakakve SMS. Poludel sam, tolko me zabrinula da sam zval njene doma, da je pogledaju, da nebi stvarno napravila neku glupost. Bojal sam se stvarno da je u stanju nekaj si napraviti...
štemajzl
17.09.2008., 11:44
Prije svega - ona ti je REKLA da je trudna. To još ne znači da stvarno i jest trudna, možda je to samo neka očajnička šema da te vrati.
Dalje, ako je zaista trudna, potpuno je razumijem da ne bi išla nekom 'tvom' ginekologu. Ne bi ni ja dao nekom bezveznom (a to je svaki doktor osim mojeg) da prčka po meni samo kako bi se zadovoljila tvoja znatiželja. Ni slučajno. Razumijem je i ako nije trudna. :zubo:
Treće, ti zapravo i nemaš puno izbora. Rekao si da se nećeš vratiti luđakinji samo zbog djeteta i to joj trebaš jasno reći jer ako laže, možda odustane od laganja. Prema djetetu uvijek možeš (i moraš!) biti fer i korektan i bez sklapanja braka s njom. Ovaj mail koji je luca napisala čini mi se kao dobra ideja, a prije svakog priznavanja djeteta i obaveza prema njemu, svakako preporučam test očinstva.
Sretno.
JustForFun
17.09.2008., 11:52
slažem se sa Štemajzlom
ako je redovno pila kontacepcijske tablete nema šanse da je trudna
ali moguće da je pila tablete za poticanje ovulacija, odnosno da je namjerno htjela zatrudnjeti, jer ako ima polic. jajnike ne znači da ne može imati djece samo da je malo teže planirano zatrudnjeti
a moguće da je prestala piti kontracepcijske i da joj jednostavno menga nakon toga kasni, što je čest slučaj sa ženama koje imaju izražen problem polic. jajnika
ako je imala smanjenu menstr. moguće da to nije bila prava menga i da je stvarno trudna
reci joj da preuzimaš sve obaveze kao otac djeteta, ali da se nećeš vratiti u vezu jer to nema smisla, a ne bi bilo dobro za dijete jer ne želiš da dijete ispašta jer se vi ne volite, ovako da mu neće ništa faliti
niko kao ja
17.09.2008., 12:00
"Bok XY,
Pozdrav,
ocajan79"
** ne znam da li to i ti smatras, ali mislim da ako ona zadrzi dijete i ti vec imas dokaz da je tvoje, da moras preuzeti svoje odgovornosti prema djetetu u tom slucaju. dijete nije krivo za situaciju i ja se nadam da bi prema djetetu imao i vise nego samo pravne obaveze. naravno da to znaci da je ona dio tvog zivota do neke mjere, ali ne znaci da trebas biti u vezi s njom.
Ovo je super receno,samo sto bih ja na tvom mjesto to uradila licno, ne preko mail-a.Test ocinstva svakako uraditi.
Daj do znanja da neces biti s njom, a ona neka radi sa svog zivot sta hoce.
Njene roditelje obavijesti o suicidnim prijetnjama.
Ona nije tvoja briga.
Ako je trudna, dijete ce biti tvoja briga koliko i njena(ako ga zadrzi)
Ne bjezi od odgovornosti prema djetetu koje jadno nije krivo ni za sto(ako je uopste trudna)
Budi jak, ne daj da te iko ucjenjuje.
Brakovi se ne sklapaju iskljucivo zbog djece.
Cesto ne funkcionisu brakovi sklopljeni iz ljubavi, a kamoli sklopljeni ucjenom i sl.
Dalje, ako je zaista trudna, potpuno je razumijem da ne bi išla nekom 'tvom' ginekologu. Ne bi ni ja dao nekom bezveznom (a to je svaki doktor osim mojeg) da prčka po meni samo kako bi se zadovoljila tvoja znatiželja. Ni slučajno. Razumijem je i ako nije trudna. :zubo:
slazem se, mislim da je se ne moze ocekivati od zene (normalne ili lude, trudne ili netrudne) da ide bilo kojem doktoru samo zato jer su netko forsira. sto se tice ginekologa, vecina zena ima osobu kojoj vjeruje i ne ide bilo kome, bilo kad.
ako ti prijeti samoubojstvom, onda je na tebi da procjenis da li se zelis time ucjeniti ili ne. uvijek joj mozes poslati poruku/mail da je tebi jako zao da se ona tako lose osjeca ali da njene prijetnje kakve god bile nece promjeniti tvoju odluku. i reci joj da ako treba ici kod psihologa, da ces joj pomoci. poanta je da pokazes da si fer prema nekome s kime si proveo godine ali da ne preraste sve u histeriju i dramu i ucjene.
ocajan79
17.09.2008., 12:12
slažem se sa Štemajzlom
ali moguće da je pila tablete za poticanje ovulacija, odnosno da je namjerno htjela zatrudnjeti, jer ako ima polic. jajnike ne znači da ne može imati djece samo da je malo teže planirano zatrudnjeti
a moguće da je prestala piti kontracepcijske i da joj jednostavno menga nakon toga kasni, što je čest slučaj sa ženama koje imaju izražen problem polic. jajnika
ako je imala smanjenu menstr. moguće da to nije bila prava menga i da je stvarno trudna
reci joj da preuzimaš sve obaveze kao otac djeteta, ali da se nećeš vratiti u vezu jer to nema smisla, a ne bi bilo dobro za dijete jer ne želiš da dijete ispašta jer se vi ne volite, ovako da mu neće ništa faliti
Rekla je da su tablete za ciscenje jajnika... Kaj su tocno bile neznam, jer nije htjela reci kako se zovu... na zadnjem pregledu, prije 2-3mj su jajnici bili crni i prilicno povecani i puni cista
Njoj je nekoliko lijecnika reklo da nema sanse. Sad prije kojih 5-6mj su joj rekli (u slucaju da zeli zatrudnjeti da mora prestati piti kontracepciju (pila je diane prije, zadnje vrijeme yasmin) sve zajedno 7 godina) i nakon neznam kakve terapije mooooooozda uspije zatrudnjeti
ocajan79
17.09.2008., 12:15
slazem se, mislim da je se ne moze ocekivati od zene (normalne ili lude, trudne ili netrudne) da ide bilo kojem doktoru samo zato jer su netko forsira. sto se tice ginekologa, vecina zena ima osobu kojoj vjeruje i ne ide bilo kome, bilo kad.
ako ti prijeti samoubojstvom, onda je na tebi da procjenis da li se zelis time ucjeniti ili ne. uvijek joj mozes poslati poruku/mail da je tebi jako zao da se ona tako lose osjeca ali da njene prijetnje kakve god bile nece promjeniti tvoju odluku. i reci joj da ako treba ici kod psihologa, da ces joj pomoci. poanta je da pokazes da si fer prema nekome s kime si proveo godine ali da ne preraste sve u histeriju i dramu i ucjene.
Ja jesam uvijek bil i fer i korektan. I to je sad upravo fora na koju me izluduje.... sad se pojavio neki dug, kao da sam joj neke novce duzan... ono, bezveze (nisam nist duzan). I cijelo vrijeme igra na moju griznju savjesti i tjera me na osjecaj krivnje. ( I prije nego je izjavila da je trudna) Kao da je njoj tesko, da je jadna i tak...
Ms_Manners
17.09.2008., 12:28
ja bih ju isto odvela nekom pouzdanom liječniku. možete za početka negdje na licu mjesta napraviti test na trudnoću, a onda ako je pozitivan provjeriti da je stvarno tako.
što njeni kažu na to sve? ako prijeti samoubojstvom možda da s njima probaš razgovarati, ako su normalni.
svakako budi siguran da je trudna, i da je tvoje.
Situacija je sljedeca:
Prekinuli smo, prije 2 tjedna... cca 3 dana nakon prekida izjavila da je trudna :-(
Poslala mi mms s slikom testa za trudnocu (slika mutna,skoro pa nist se ne vidi) Nekidan dojde slika od ginekoloskog pregleda, isto mutna, nist se ne vidi. Rekla da je dijete veliko 2-3mm, a staro 6-7 tjedana. Ovo mi bas i nije jasno, ako se starost odreduje prema velicini, beba u toj dobi bi morala biti velika 1.5-2cm. I jel se to vidi na ultrazvuku dok je tak malo? Prvo je rekla da bude pobacila, sad veli da nece pobaciti.
Kao osoba je pravi davez, prekinuli smo, imal sam po 30 poziva preko noci i isto tolko poruka. Nemam volje ni razgovarati, posesivna je poprilicno i naucena da dobije sve kaj zeli. Dok ne dobije onda je spremna na svasta. Prije koji mjesec mi je rekla da ako je ostavim da će mi se pošteno osvetiti...
Inace je teski manipulator, sad mi je jasno kako sam izdrzao s njom 4 godine... U vezu se ne vracam, niti pod razno...
Any ideas?
Vidim da si u gadnim problemima inaće nebih sudjelovala u ovoj temi.Imam ih troje i nikada ih nisu ultrazvukom mjerili na taj naćin u poćetnoj fazi trudnoće.
Druga stvar je zašto nije prije reagirala na kašnjenje mjasečnice i rekla ti.Inače stalni partneri o tome razgovaraju.Ako je takva kako ti pišeš pričekaj nako vrijeme,nedaj se ucijenjivati,voljela bih reći da nažalost neke ostavljene žene tako pokušavaju natjerati partnera da se vrati.U svakom slućaju malo toga i možeš napraviti taman i da je trudna( mada po prići sumnjam)ona će odlućiti što će.Nikako joj dopustiti da te maltetira.Pozdrav
Sashica
17.09.2008., 13:11
Mislim da bi svakako trebao otići s njom ginekologu, pa makar i tom njenom slijedeći put kad ide na uzv da vidiš da je stvarno trudna, a dalje probat dogovoriti s njom još jednom uživo sve što si joj napisao u mailu, da vidi da misliš ozbiljno.
Zbilja teška situacija. Ali, ako si odlučio da više nećeš biti s njom, nedaj da te nikako uvjeri da se zbog bebe pomiriš s njom, jer ako roditelji nisu sretni skupa neće ni djeca biti, jer ona osjete sve, bez obzira koliko roditelji skrivali i glumili pred djecom.
ocajan79
17.09.2008., 13:15
Vidim da si u gadnim problemima inaće nebih sudjelovala u ovoj temi.Imam ih troje i nikada ih nisu ultrazvukom mjerili na taj naćin u poćetnoj fazi trudnoće.
Druga stvar je zašto nije prije reagirala na kašnjenje mjasečnice i rekla ti.Inače stalni partneri o tome razgovaraju.Ako je takva kako ti pišeš pričekaj nako vrijeme,nedaj se ucijenjivati,voljela bih reći da nažalost neke ostavljene žene tako pokušavaju natjerati partnera da se vrati.U svakom slućaju malo toga i možeš napraviti taman i da je trudna( mada po prići sumnjam)ona će odlućiti što će.Nikako joj dopustiti da te maltetira.Pozdrav
Imala je mjesečnicu, ali smanjenu. Al to je bila češća pojava, pa se nismo zabrinjavali time. Mučnine ima već 2 godine, tak da ni to nije neki pokazatelj.
Znam da pokušavajuna taj način, imal sam već takav slučaj, ali nije išel do te krajnosti...:ne zna:
JustForFun
17.09.2008., 13:42
i meni je također čudno da u tim prvim tjednima može se registrirati trudnoća ultrazvukom
aurora-s
17.09.2008., 14:02
Mislim da ti je najpametnije odmaknuti se od svega toga. Vrijeme će pokazati svoje. Dovoljno je 2-3 mjeseca da vidiš da li je lagala. Ionako to ništa ne mjenja među vama.
Nemoj dat da manipulira s tobom. Osobno znam jednu sličnu koja je godinama maltretirala jednog lika, onda drugog.. na kraju se udala za 3. a ova dvojica su ostala sa trajnim posljedicama na psihi (tribalo im je par godina dok dođu sebi).
Isto prijetnje samoubojstvom, navodne trudnoče, spontani pobačaji itd..
Ženska je luda, otkantaj je. Očito želi tvoju pažnju..
Meni jako vleče na to da te mulja....
ocajan79
17.09.2008., 14:09
Meni jako vleče na to da te mulja....
i meni vleče, ima možda 2% sansi da je trudna. Al tih 2% me ubija u pojam :(
Cosmopolita
17.09.2008., 14:10
Mala te laca..:kava:
6-7 tjedana? vidi se na ultrazvuku s vaginalnom sondom. vidi se glava i srce i moze se izmjeriti velicina...
mala_babaroga
17.09.2008., 17:24
6-7 tjedana? vidi se na ultrazvuku s vaginalnom sondom. vidi se glava i srce i moze se izmjeriti velicina...
Točno tako, postoji vaginalni uzv na kojem se zametak te veličine jako dobro vidi, tako da tu nema mjesta teorijama zavjere.
Sad, ako cura izmišlja trudnoću, to joj je jako kratkoročna strategija. Prije ili kasnije će se otkriti da nije trudna. Ako je pak na brzinu zatrudnila s nekim drugim, to će se otkriti na dnk testu nakon djetetovog rođenja. :ne zna:
No, ako je zaista trudna s tobom, nadam se da ćeš prema djetetu biti fer. :top:
ocajan79
17.09.2008., 18:03
Točno tako, postoji vaginalni uzv na kojem se zametak te veličine jako dobro vidi, tako da tu nema mjesta teorijama zavjere.
Sad, ako cura izmišlja trudnoću, to joj je jako kratkoročna strategija. Prije ili kasnije će se otkriti da nije trudna. Ako je pak na brzinu zatrudnila s nekim drugim, to će se otkriti na dnk testu nakon djetetovog rođenja. :ne zna:
No, ako je zaista trudna s tobom, nadam se da ćeš prema djetetu biti fer. :top:
eto, to mi je poslala. Nisam siguran al ovo mi se cini ko slika klasicnog ultrazvuka, ili? Nisam bas upuceni u ove stvari...
http://img168.imageshack.us/my.php?image=dsc00272ob3.jpg
Ako je trudna onda budem se moral brinuti, kolko budem mogao i umio... Jedino budu mi mrski kontakti s njom, al kaj se tu sad već može...
eto, to mi je poslala. Nisam siguran al ovo mi se cini ko slika klasicnog ultrazvuka, ili? Nisam bas upuceni u ove stvari...
Ako je trudna onda budem se moral brinuti, kolko budem mogao i umio... Jedino budu mi mrski kontakti s njom, al kaj se tu sad već može...
1. ovo je ultrazvuk ali moze biti bilo ciji .. obicno pise ima na njemu
2. po meni zena sa policisticnim jajnicima i dijagnozom teske mogucnosti zaceca + kontracepcijske pilule ... tesko, ali stvarno zesko moze samo tako zatrudniti .. sanse su manje od tvojih 0,2%
3. ako je stvarno trudna onda je ocito prestala piti tablete a nije ti rekla sto je izuzetno bolesno i ne fer :ne zna:
p.s. ne daj se terorizirati
ocajan79
17.09.2008., 19:01
1. ovo je ultrazvuk ali moze biti bilo ciji .. obicno pise ima na njemu
2. po meni zena sa policisticnim jajnicima i dijagnozom teske mogucnosti zaceca + kontracepcijske pilule ... tesko, ali stvarno zesko moze samo tako zatrudniti .. sanse su manje od tvojih 0,2%
3. ako je stvarno trudna onda je ocito prestala piti tablete a nije ti rekla sto je izuzetno bolesno i ne fer :ne zna:
p.s. ne daj se terorizirati
Mislim da mi i samo zato salje mms, jer se nist ne vidi.
Znam da se nesmijem dati terorizirati, ali budi ti ravnodusam posle svega ovoga...
castanea
17.09.2008., 19:03
Poludel sam, tolko me zabrinula da sam zval njene doma, da je pogledaju, da nebi stvarno napravila neku glupost. Bojal sam se stvarno da je u stanju nekaj si napraviti...
Šta njeni roditelji kažu na te učestale prijetnje samoubojstvom? I šta kažu na to kako će postati dida i baka?
prolaznica-
17.09.2008., 19:06
Ne znam što bi ti rekla na tu tvoju sitoaciju.... Samo cu ti reći jednu stvar a to je ako ju ne voliš bolje nemoj ništa pokretati... otac možeš biti i bez bračnih obaveza. Nemoj se sam pokopati!
ocajan79
17.09.2008., 19:13
Šta njeni roditelji kažu na te učestale prijetnje samoubojstvom? I šta kažu na to kako će postati dida i baka?
nebi znao, nisam u kontaktu s njima. Mada bi najradije ih kontaktirao, jer ona nije bas za suvisli razgovor...
to je možda i najbolje, da sjedneš sa njezinima, ipak ste bili dugo skupa
pa probaj iznijeti sve kaj si tu nama ispričao...
Nemoj se dati ucjenjivati. Provjeri jel stvarno trudna, reci da ćeš preuzeti zakonske obaveze nakon što napravite test očinstva.
Probaj razgovarati s njezinim roditeljima o prijetnjama samoubojstvom.
Vjerojatnost da je sve izmislila je velika, ako shvati da te više ne može nikako vratiti možda "ustanovi da ipak nije trudna".
iglica_1981
17.09.2008., 21:28
Na slici koju dobiješ nakon ultrazvuka vrlo jasno piše ime i prezime osobe kojoj je ultrazvuk rađen kao i točno vrijeme vršenja istog. Čudno je što na slici koju si ti dobio su baš ti dijelovi slike mutni :kava:, zar ne?
Meni se iz svega ovog što si pisao čini kako te ona samo želi natrag ne rabeći pri tom sredstva što je zapravo jako tužno (jer ako zaista ima ili je imala policistične jajnike onda bi trebala biti svjesna činjenica kako imati tumalu mrvicu u sebi znači svetinju).
djavoljaodvjetnica
17.09.2008., 22:56
Situacija je sljedeca:
Any ideas?
Oh Bože, ja sam mislila da ovo postoji samo u sapunicama??
slati mms testa? ja isto mislim da je fake.
iskreno, mislim, da će za par dana zvati i plačući reći kak je pobacila (zbog stresa kaj ju ti nisi htio), pa pričekaj
Zasto bi se imala pravo protiviti, pitas se? Zato sto ima pravo odluciti tko ce joj gledati u intiman organ. Pa nije majmun pa ju se vodi okolo za pokazivanje.:rolleyes:
A ti lijepo pocni sparati, jel znas kako su kolica skupa. :kava:
Ovi koji kalkuliraju sa menstruacijom i terminom iste, u prvim mjesecima trudnoce mogucan je i spotting koji se cesto, pogresno, drzi za slabu menstruaciju. A mogla je i piti kontracepcijske i uz to kazes jos neki lijek, koji bi smanjio ucinkovitost kontracepijskih.
Luce je dobar post napisala. I mozda nije losa ideja da skupa napravite test za trudnocu?
nikada ih nisu ultrazvukom mjerili na taj naćin u poćetnoj fazi trudnoće.
Sto ne znaci da nije moguce. Nisu mi meni nikad vadili zub na zivo, pa je moguce, ne?
Mozda mu je poslala mms jer drugacije nije zelio komunicirati s njom?
Ne znam ali meni je zao cure koja iza sebe ima zavrsenu dugogodisnju vezu a mozda i trudnocu koju ce izgurati sama i biti samohrana majka. Mozda bih i ja u tim okolnostima bila nepromisljena i dosadna, ne znam.
Pixie777
17.09.2008., 23:19
Ponovite test skupa.
A onda ćeš znati što je a što nije i kako dalje.
6-7tj? da, na vaginalnom uzv se vidi...
Prema ovoj slici ne mogu ništa reći jer se ništa ne vidi...
Možda mulja, možda je spletkarošica.
A možda je i sve gore navedeno + cura koja je ostala trudna.
Jedini način na koji možeš saznati je da ponovite test skupa, da joj se javiš zbog toga..
Traženja drugog ginekologa i sl...vjeruj mi, ne bih ni sama pristala na to.
mala_babaroga
17.09.2008., 23:19
Zlatna i drugi su ti već odgovorili: na svakoj uzv snimci vrlo jasno piše
1. ime i prezime pacijentice
2. ime ordinacije ili liječnika
3. dan i sat pretrage
Drugo, na tako ranom uzv-u se obično vidi gestacijska vrećica i u njoj malo bijelo zrno - to je beba. Gestacijska vrećica je neki recimo to svijetli balončić u kojem se nalazi zametak. Ova snimka je toliko nejasna da se na njoj ne vidi baš ništa.
Netko je spomenuo tzv. "Simona Gotovac strategiju" - izmišljena trudnoća koja završava izmišljenim spontanim pobačajem. Nije nemoguće, pogotovo ako će tu priču koristiti kako bi ti nabila grižnju savjesti.
Ja bih na tvom mjestu tražila da što prije vidim uživo snimku s uzv-a - nemoj pristati na izgovore tipa "ostala mi je kod kuće". Ako treba, odite zajedno kod nje doma po snimku, ali uvjeri se da ona zaista postoji. Ako je izmislila trudnoću i ako će izmisliti pobačaj, vrlo je lako da će izmisliti i da je snimku bacila "zato da ju ne podsjeća na gubitak", a snimke zapravo nikad nije ni bilo.
Kao drugo, tražila bih od nje da pred tobom napravi test za trudnoću. Odi u ljekarnu i raspitaj se - iako je hormon trudnoće najprisutniji u prvoj jutarnjoj mokraći, na tržištu postoje testovi koji reagiraju već i na njegovu najmanju količinu, pa se mogu napraviti s mokraćom iz bilo kojeg doba dana. To u prijevodu znači da se možete naći bilo kad, ona se popiški na test, pričekate par minuta i evo ti rezultata (to još uvijek ne znači da je dijete tvoje, ali barem si siguran da ti ne laže u vezi trudnoće).
Ne bih je tjerala da ide nepoznatom doktoru :ne zna: , ali inzistiraj na tome da odeš s njom na pregled kod njezinog. Ne brini, ginekolozima je sasvim normalno da otac djeteta bude prisutan na pregledu i da mu se objašnjava uzv snimka, nije to ništa čudno.
Uglavnom, budi čvrst i odlučan. :mig:
Peppa Pig
17.09.2008., 23:29
ajme koja prica :eek: :eek:
slazem se sa zenama da laze i da joj, ako te na taj nacin zeli vratiti, nije bas sve u redu u glavi
mislim da bi trebao kontaktirati njene roditelje - te lude price i price o samoubojstvu prestanu cim u pricu ukljucis familiju
ptica_rugalica
17.09.2008., 23:32
ukratko = ženska sere. ona se triba poći ličit...
ptica_rugalica
17.09.2008., 23:36
zar nije logično da ženska da stvarno je trudna bi te lipo zovnila i rekla čujes mozemo se nać da popričamo i pokaze ti taj test, i tu sliku da s euvjeriš, nego je toliko neozbiljna i patetična da ti šalje MMSON!!!!!!!!
ženska laže... nije trudna, a ako je onda je glupa sta trudnocu smatra tako neozbiljnon i samo te zavlači. glupača
tequila
17.09.2008., 23:44
:rolleyes:
sto cvilis isusa ti ....
jeste li u vrijeme zadnje menge bili ok ?
jel ti zabrinuto /normalno rekla kako ta menga nije kako bi trebala biti ?
jeli rekla da ce ici na pregled ?
iako ste prekinuli prije dva tjedna, kako su prosli tjedni prije toga ?
jel govorila da je umorna, da nije ok, da nezna sto je, da ce ici kod doc ?
promisli o ovome pa ces objektivno moci odgovoriti sam sebi na pitanja ...
i onda se skuliraj i zovi je na razgovor face to face, pa nismo mi babe vracare
zar nije logično da ženska da stvarno je trudna bi te lipo zovnila i rekla čujes mozemo se nać da popričamo i pokaze ti taj test, i tu sliku da s euvjeriš, nego je toliko neozbiljna i patetična da ti šalje MMSON!!!!!!!!
ženska laže... nije trudna, a ako je onda je glupa sta trudnocu smatra tako neozbiljnon i samo te zavlači. glupača
Pa ako su u svadji i prekinuli su i on ne ide na telefon, kako da ga nazove? Promijenio je broj mobitela.
ptica_rugalica
17.09.2008., 23:52
Pa ako su u svadji i prekinuli su i on ne ide na telefon, kako da ga nazove? Promijenio je broj mobitela.
a kako mu je onda uspila poslat mms????
Ti zbilja misliš da je ona trudna?
Pa bilo kako bilo, ima i normalnijih načina za to priopćit čovjeku.
tequila
17.09.2008., 23:59
Rekla da je dijete veliko 2-3mm, a staro 6-7 tjedana. Ovo mi bas i nije jasno, ako se starost odreduje prema velicini, beba u toj dobi bi morala biti velika 1.5-2cm.
:rolleyes: again
6/7 tjedana = 6 do 9 milimetara
dakle ako je zaista plod velik 2-3 mm onda nije toliko dugo noseca (ili izmislja)
kad ste zadnji put vodili ljubav ?
pa daaj jebote valjda ti je ovo dovoljno vazno da proguglas malo
a kako mu je onda uspila poslat mms????
Ne znam valja mu je poslala mms prije nego je promijenio broj, ali dok se nije javljao na pozive.
SuzQ - ne znam. Pokusavam se zamisiti u njenoj situaciji (pogotovo dio da me netko vodi ginekologu kojeg je on odabrao :rolleyes:) i mislim da bi mi bilo jako tesko.
Slazem se da ima normalnijih nacina, ali tko zna kakva im je veza (problematicna) bila pod zadnje. Pise se po forumu da osobe u ocaju bacaju predmete na muza (a inace miroljubive vjerujem), fizicki se obracunavaju, tako da ovo nije normalna reakcija, ali mozda ni kontekst nije normalan ni lak.
Mislim da bi se mnoge nedoumice rijesile da skupa naprave taj test.
castanea
18.09.2008., 07:29
nebi znao, nisam u kontaktu s njima. Mada bi najradije ih kontaktirao, jer ona nije bas za suvisli razgovor...
Ma ne mislim da si s njenim roditeljima u kontaktu stalno, ali sam si napisao da si ih zvao jer si se uplašio zbog tih njenih učestalih prijetnji samoubojstvom. Pa šta su oni rekli na tom što im kćer prijeti kako će se ubiti? Kako su oni reagirali?
ocajan79
18.09.2008., 09:39
:rolleyes: again
6/7 tjedana = 6 do 9 milimetara
dakle ako je zaista plod velik 2-3 mm onda nije toliko dugo noseca (ili izmislja)
kad ste zadnji put vodili ljubav ?
pa daaj jebote valjda ti je ovo dovoljno vazno da proguglas malo
naravno, zbog toga mi se i cini da mulja (jer je premali)
A zadnji put smo imali odnose prije 6-7 tjedana
ocajan79
18.09.2008., 09:47
Ma ne mislim da si s njenim roditeljima u kontaktu stalno, ali sam si napisao da si ih zvao jer si se uplašio zbog tih njenih učestalih prijetnji samoubojstvom. Pa šta su oni rekli na tom što im kćer prijeti kako će se ubiti? Kako su oni reagirali?
Zval sam na fixni, pa se ona javila...
Prica je bila, rekla je da je gotovo, da bude svijet bolji bez nje...bla bla bla onda sam zval na fixni, pa se ona javila.
Mislim, netko tko se sprema tak nekaj napraviti neide 10-15m javiti se na telefon koji vjerojatno nije za njega... Tak sam skuzil da nema takve namjere. Al sam za svaki slucaj kontaktiral njenu kolegicu, nek je pogleda malo...
Ona je osoba koja se dost dobro zna sluziti racunalom. I mislim da stvarno postoje originali takvih slika da bi ih skenirala i poslala mailom, tak da bi se stvarno i vidjelo nekaj, a ne mutni mms...
niko kao ja
18.09.2008., 10:06
Zval sam na fixni, pa se ona javila...
Prica je bila, rekla je da je gotovo, da bude svijet bolji bez nje...bla bla bla onda sam zval na fixni, pa se ona javila.
Mislim, netko tko se sprema tak nekaj napraviti neide 10-15m javiti se na telefon koji vjerojatno nije za njega... Tak sam skuzil da nema takve namjere. Al sam za svaki slucaj kontaktiral njenu kolegicu, nek je pogleda malo...
Ona je osoba koja se dost dobro zna sluziti racunalom. I mislim da stvarno postoje originali takvih slika da bi ih skenirala i poslala mailom, tak da bi se stvarno i vidjelo nekaj, a ne mutni mms...
Spremi se i pravac do njenih roditelja.Mani se telefona.
Otvoreno ljudima reci sve sto se desava(da te ucjenjuje i ostale nebuloze) i neka pripaze na nju.
Ako je isla kod doktora, mora imati nalaz (s pecatom,potpisom doktora , zaglavljem klinike …) Trazi da ti pokaze.
Gle što se tice slika koje ti je poslala kažeš mutne su to je kada nešto povečavaš pa se gubi rezolucija.Sliku testa je mogla uzeti sa uputstava tamo imaš kako izgleda test kad si trudna a sliku ultrazvuka iz bilo koje knjige o trudnoći.Jednom mi se prijatelj jadao sa pričom poput tvoje.Uglavnom u petak su raskinuli u ponedjeljak mu je javila da je bila kod doktora i na ultrazvuku,vadila krv i da je trudna.Gluposti krvni test trudnoće ne postoji.
Inaće kad su ostavljene trudne taje da su.Da sam na tvom mjestu nebi brinula vrijeme će pokazati svoje.
Kod prvog pregleda kod svog gin.ne dobiješ nikakvu potvrdu niti trudničku knjižicu već ti se trudnoća upisuje u karton.Ako odlučiš roditi kupuješ tr.knjižicu u narodnim novinama,određuješ krvnu grupu i ultrazvuk,mjerenje težine,tlaka,pisanje obiteljske amneze.Ultrazvuk danas je moderan i vidi sve čak možeš dobiti sliku od zametka samo što ga ti golim okom nemožeš raspoznati na slici kao laik.Da još i ovo djevojka iz moje priće doista nije bila trudna nego očajna prijetila je i samoubojstvom.Na kraju je sve prošlo i svatko je nastavio svoj život.
mala_babaroga
18.09.2008., 10:35
Gluposti krvni test trudnoće ne postoji.
Naravno da postoji, u žargonu se kaže "izvaditi betu" i to je najraniji i najpouzdaniji test trudnoće koji postoji, već 7 dana nakon ovulacije.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=184&Tekst2ID=186&Show=860
mala_babaroga
18.09.2008., 10:38
Kod prvog pregleda kod svog gin.ne dobiješ nikakvu potvrdu niti trudničku knjižicu već ti se trudnoća upisuje u karton.Ako odlučiš roditi kupuješ tr.knjižicu u narodnim novinama
:confused:
Rodila četvero, nikad se srela s ovom praksom. :ne zna:
niko kao ja
18.09.2008., 11:14
Ti si moj idol
cetvero djece
ja jedva jedno rodila
niko kao ja
18.09.2008., 11:16
Ja isla privatno na prve pretrage,dobila nalaz s a karakteristikama ploda,endometrija i ost.
Tek kasnije dobila trudnicku knjizicu .
Krvni test trudnoce je hormon beta hcg koji samo trudnica ima u krvi
Poprilicno je siguran kod dokazivanja trudnoce.
Kucni testovi su nesigurni.
Vaginalnom sondom je moguce odrediti ranu trudnocu.
Ja zivi primjer.
iskreno, mislim, da će za par dana zvati i plačući reći kak je pobacila (zbog stresa kaj ju ti nisi htio), pa pričekaj
Ovo je najvjerovatniji ishod. Sigurno ce dramiti kako je zbog njegovog groznog ponasanja ona izgubila bebu koju je tako zeljela da rodi i kako je on za sve kriv...
Spremi se i pravac do njenih roditelja.Mani se telefona.
Otvoreno ljudima reci sve sto se desava(da te ucjenjuje i ostale nebuloze) i neka pripaze na nju.
Ako je isla kod doktora, mora imati nalaz (s pecatom,potpisom doktora , zaglavljem klinike …) Trazi da ti pokaze.
Naravno da ce njeni roditelji biti na njegovoj strani i da ce njegovu pricu uzeti kao validnu...
Ne dao Bog da bi mogli povjerovati cerki kad kaze da je on kreten koji ju je napumpao i sad je se zeli rijesiti, pa onda izmislja gluposti poput toga da ga ona zove i proganja, te da se zeli ubiti...a kad 'izgubi bebu' nakon sto je sam upleo njene roditelje mogao bi ocekivati uz njenu patetiku i da ga njen otac posjeti sa sikiricom ili tandzaricom...
Najbolje da se on nadje direktno sa njom i trazi na uvid nalaze. Da poprica otvoreno sa njom i jasno i glasno joj stavi do znanja da ni u kojem slucaju nece ponovo biti s njom, a ako je trudna preuzece svoj dio obaveza prema djetetu, ali da to nikako nece uticati na odnos izmedju njih dvoje.
niko kao ja
18.09.2008., 12:46
Ovo je najvjerovatniji ishod. Sigurno ce dramiti kako je zbog njegovog groznog ponasanja ona izgubila bebu koju je tako zeljela da rodi i kako je on za sve kriv...
Naravno da ce njeni roditelji biti na njegovoj strani i da ce njegovu pricu uzeti kao validnu...
Ne dao Bog da bi mogli povjerovati cerki kad kaze da je on kreten koji ju je napumpao i sad je se zeli rijesiti, pa onda izmislja gluposti poput toga da ga ona zove i proganja, te da se zeli ubiti...a kad 'izgubi bebu' nakon sto je sam upleo njene roditelje mogao bi ocekivati uz njenu patetiku i da ga njen otac posjeti sa sikiricom ili tandzaricom...
Najbolje da se on nadje direktno sa njom i trazi na uvid nalaze. Da poprica otvoreno sa njom i jasno i glasno joj stavi do znanja da ni u kojem slucaju nece ponovo biti s njom, a ako je trudna preuzece svoj dio obaveza prema djetetu, ali da to nikako nece uticati na odnos izmedju njih dvoje.
U pravu si. Napisala sam to s pretpostavkom da su joj roditelji objektivni.
ako nije trudna, prica ce najvjerojatnije zvucati ovako...
da ovo pretocim u mail :zubo:
"Bok XYZ,
Dobio sam tvoj mms, ali mi na zalost to nista ne govori. Molim te da iduci put kad ides na pregled kod ginekologa, da me obavijestis gdje i kad da dodjem jer zelim razgovarati s tvojim lijecnikom i saznati vise detalja. Ako nemas u planu ici uskoro, molim te da se nadjemo tad-i-tad, na tom-i-tom mjestu i da mi pokazes sve nalaze od zadnje posjete.
Pozdrav,
ocajan"
Kod prvog pregleda kod svog gin.ne dobiješ nikakvu potvrdu niti trudničku knjižicu već ti se trudnoća upisuje u karton.Ako odlučiš roditi kupuješ tr.knjižicu u narodnim novinama,određuješ krvnu grupu i ultrazvuk,mjerenje težine,tlaka,pisanje obiteljske amneze.Ultrazvuk danas je moderan i vidi sve čak možeš dobiti sliku od zametka samo što ga ti golim okom nemožeš raspoznati na slici kao laik.Da još i ovo djevojka iz moje priće doista nije bila trudna nego očajna prijetila je i samoubojstvom.Na kraju je sve prošlo i svatko je nastavio svoj život.
Pises da si rodila tri puta, a vec si dvije pogresne informacije dala. Jedom za "krvni test", drugi put (jos sinoc) za ultrazvuk. Zamisli se da bi pokretac teme na osnovu tih krivih infromacija mogao nepravedno optuziti curu.
I opet se slazem sa lucom.
Njene ideje nabijaju najmanje tenzija i nekako su miroljubive.
štemajzl
18.09.2008., 16:07
"Bok XYZ,
Dobio sam tvoj mms, ali mi na zalost to nista ne govori. Molim te da iduci put kad ides na pregled kod ginekologa, da me obavijestis gdje i kad da dodjem jer zelim razgovarati s tvojim lijecnikom i saznati vise detalja. Ako nemas u planu ici uskoro, molim te da se nadjemo tad-i-tad, na tom-i-tom mjestu i da mi pokazes sve nalaze od zadnje posjete.
Pozdrav,
ocajan"
Smiješno mi je ovo inzistiranje na nekakvim ultimatumima o zajedničkim posjetama doktoru. Može tražiti da vidi uzv, može tražiti da napravi kućni test, ali ovakav ultimativan zahtjev za razgovorm s mojim doktorom bio bi momentalno odbijen, iz principa (a i što je s povjerenjem liječnik-pacijent?).
Vrijeme je na strani pokretača teme jer sam i dalje uvjeren da ona mulja, i kad tad morat će pokazati i neki dokaz, trbuh, nešto. Ako je stvarno trudna, i sama će ga pozvati da je otprati na pregled, kad-tad.
Neka joj jasno da do znanja da više neće s njom u vezu, a vrijeme će učiniti ostalo.
soddisfatta
18.09.2008., 16:20
Hmm... pratim od početka, i iskreno - priznajem da me živo zanima rasplet.
Da, vrijeme će pokazati... ali isto tako ona može izvesti već spomenuti scenarij sa spontanim pobačajem zbog "stresa, straha, neprihvaćanja, nevoljenosti, nedostatka njegove ljubavi" itd, a onda tek neće znati na čemu je. Idealan scenarij za njemu nabiti osjećaj grižnje savjesti do kraja života.
Podsjeća me na jedan slučaj (frend), iako se kod njega radilo samo o "one-night-stand"-u. On i ta cura spavali (tulum, alkohol, blabla, kak to već ponekad neodgovorno ide u mlađim godinama). Nakon toga ona se njemu javljala, zivkala, slala poruke itd., a on nije odgovarao jer nije imao nikakve namjere za nastavak "odnosa" bilokakve vrste s njom. Kad, eto, za mjesec dana nje s pričom... Prvo je počela pričati po kvartu, da bi se na kraju obratila njemu - trudna je. Da, sigurna je da je on otac. Da, sigurno je trudna. Čak je imala i nekakve papire koje mu je ovlaš tutnula po nos (falsificirani /ah, blaženi Photoshop/ nalaz i povijest bolesti od privatnog ginekologa). Da bi završilo s pričom kako ona nikako ne želi zadržati dijete, i kako je "red" na njemu da se "pobrine".
U prijevodu - stari, daj lovu za AB.
Samo nije znala za činjenicu da je njegov stari dr. i to, hehe, u Petrovoj. Pa joj je rekao - nema problema, sve ćemo riješiti ako ti tako želiš; dogovorio joj pregled u Petrovoj.
Nakon toga, ženska je netragom nestala. Par mjeseci kasnije, netko iz društva ju je sreo - niti trudna, niti bila. Čak je kasnije i priznala da je izmislila cijelu priču jer je željela biti s njim, a ako to već i ne može, onda barem igrati na suosjećanje ili u krajnjoj liniji pokupiti neku lovu. Fuj.
Naravno da postoji, u žargonu se kaže "izvaditi betu" i to je najraniji i najpouzdaniji test trudnoće koji postoji, već 7 dana nakon ovulacije.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=184&Tekst2ID=186&Show=860
Zbog prijatelja zvala sam svoju gin.i pitala je za to,ona mi je odgovorila da se tako u našim ambulant,i dom.zdr.ne dokazuje trudnoća.Možda ih imaju privatne ordinacije.
Imam 3 i uvjek je tako bilo ,valjda se razlikuju gin.ordinacije.Zapravo to sada uopče nije bitno.Ima raznih načina da si on pomogne i sazna jeli doista trudna a da ne pristane na ucijenu i maltetiranje.
Pises da si rodila tri puta, a vec si dvije pogresne informacije dala. Jedom za "krvni test", drugi put (jos sinoc) za ultrazvuk. Zamisli se da bi pokretac teme na osnovu tih krivih infromacija mogao nepravedno optuziti curu.
I opet se slazem sa lucom.
Njene ideje nabijaju najmanje tenzija i nekako su miroljubive.
Moje najmlađe dijete ima 7g što znači da su se stvari od tada promjenile ,test mokraće također radi na principu hcg-a a ultrazvuk koji se plati u pr.ordinaciji pokazuje i rane trudnoće a prijateljica koja je nedavno rodila ima slike svog dječaka od rane trudnoće pa sve do poroda.Druga stvar on njoj nemože ništa,niti joj išta osporiti ako je trudna i želi roditi on tu nemože ništa.Treće,da bi se upisali djetetu bilo kakvi podaci on mora doći i sve službeno potvrditi.Molim lijepo da kažeš onda gdje je ta ordinacija kojoj je praksa da na svakoj ženi koja to traži primjenjuju krvni test.
Meni je moja gin.rekla da ga ne rade jer imaju puno jednostavnijih testova. Sinoć nisam ni bila na netu.
I mene je jedan moj bivši nakon prekida emocionalno ucjenjivao, uhodio, prijetio da će se ubiti ako mu se ne vratim, ma živa katastrofa :bonk:
Za ovu curu nemam riječi, možda bi bilo najpametnije da se fino nađete i da pred tobom pišne test, onda nema lažiranja i muljanja :top: Ak je fakat trudna fino joj objasni da je među vama gotovo i da može računati na podršku u odgoju djeteta, ali da ne računa na tebe kao na dečka/muža/što već jer je više ne voliš.
Ak nije trudna plati joj taxi do Vrapča :mig:
Sobzirom da imaš druga iskustva,podijeli samnom kako se kod tebe dokazivala trudnoća?U dz.Zapad u ZGB i dan danas se trudnoča potvrđuje ginekološkim pregledom i ultrazvukom.Ja jesam davno rodila ali sam jučer pitala baš zbog toga trudne frendice kako to danas rade.
zezalica
19.09.2008., 09:17
Mislim da mi i samo zato salje mms, jer se nist ne vidi.
ma sta se ne vidi..??:eek:
ja tu vidim....hmm,cekaj,...pa da!... dvojceke....
cestitam, cestitam.... :zivili::Pivo:
:rofl:
no, no, keine panik, samo opravdavam svoj nik...:D
Znam da se nesmijem dati terorizirati, ali budi ti ravnodusam posle svega ovoga...
ravnodusan ne mozes bit, ali mozes racionalno razmisljati i tako si olaksati situaciju
ako zenska laze, to ce se vidjeti uskoro, najkasnije za 8-9 mjeseci:zubo:
sto nije tako dugo za cekati ...
barem ne u odnosu na ono vrijeme koje ce proci prije nego to dijete "osposobis za zivot":D...ako je istina sto kaze
ali ti rijesi problem s njom
dakle, pozovi je na razgovor i objasni joj kako je vise ne volis
da ces joj pomoci u slucaju da je trudna i rodi, ali da je to financijska pomoc, a nikako emocionalna
jer ti vise nisi u stanju njoj to pruziti
ako je tip koji pada na rijeci, reci nesto o onome kako je predobra osoba i kako zasluzuje nekog tko ce je iskreno voljeti, ali da ti nisi taj
da ona sad misli kako bi vam bilo lijepo, no da bi ubrzo shvatila kako je grdo zivjeti s nekim tko te ne voli i tko zivi svoj emocionalni zivot u koji ona nije ukljucena
a to ne zelis priustiti ni njoj, a niti sebi
pomoci ces joj materijalno oko djeteta, koliko budes mogao, voljeti ga , ali ne i nju
test ocinstva ces traziti bas zato jer je ne volis i ne vjerujes joj
Da u tebe ima ljubavi za nju, bilo bi drugacije, vjerovao bi joj, ali ovako...:nono:
mora biti svjesna sto je ceka
ako je cura stvarno tako neuracunljiva kako pises, moras biti spreman na scenu, suze, histeriju, ali to su popratne pojave neugodnih duznosti
po meni sad ne mozes puno napraviti sto se tice trudnoce, tipkaj po forumu da ti vrijeme brze prodje , a ono ce pokazati jesi li strahovao bez razloga
Sobzirom da imaš druga iskustva,podijeli samnom kako se kod tebe dokazivala trudnoća?U dz.Zapad u ZGB i dan danas se trudnoča potvrđuje ginekološkim pregledom i ultrazvukom.Ja jesam davno rodila ali sam jučer pitala baš zbog toga trudne frendice kako to danas rade.
Prije svega te šalje vadit krv i u ambulantama Dz-a i kod privatnika i svugdje.
Ja sam napravila doma test koji mi je pokazao da sam trudna i otišla svojoj ginici (u DZ) i prvo me poslala vaditi krv i urin,jer je to jedino pouzdano,ustvari tako se radi.
mala_babaroga
19.09.2008., 09:49
Kod mene se dokazivala običnim kućnim testom i vaginalnim uzv-om, no moj post je bio reakcija na tvoju izjavu da "krvni test za trudnoću uopće ne postoji". Naravno da postoji. Žene koje zatrudne pomoću medicinskih postupaka se rutinski podvrgavaju tom testu, a sve druge ga također mogu tražiti (i dobiti) ako ga iz bilo kojeg razloga žele.
Također sam reagirala na tvoj decidirani opis situacije, a taj je da pri prvom trudničkom pregledu ne dobiješ nikakvu potvrdu, nego tek kasnije ideš kupiti trudničku knjižicu u NN... Možda je to prije bilo tako, no već dugo nije. :) Dapače, trenutno uopće ne postoji jedan jedini postupak, nego sve ovisi o ordinaciji i običajima pojedinog doktora.
Na jednoj od ranijih stranica si isto tako napisala da se tako rana trudnoća uopće ni ne može ustanoviti uzv-om, a može se (to ti je u međuvremenu napisalo nekoliko forumašica).
Ako ti nisi imala neki postupak, ne znači da on ne postoji, kužiš? :mig: :)
Očajan, imaš kakvih novosti?
Kod mene se dokazivala običnim kućnim testom i vaginalnim uzv-om, no moj post je bio reakcija na tvoju izjavu da "krvni test za trudnoću uopće ne postoji". Naravno da postoji. Žene koje zatrudne pomoću medicinskih postupaka se rutinski podvrgavaju tom testu, a sve druge ga također mogu tražiti (i dobiti) ako ga iz bilo kojeg razloga žele.
Također sam reagirala na tvoj decidirani opis situacije, a taj je da pri prvom trudničkom pregledu ne dobiješ nikakvu potvrdu, nego tek kasnije ideš kupiti trudničku knjižicu u NN... Možda je to prije bilo tako, no već dugo nije. :) Dapače, trenutno uopće ne postoji jedan jedini postupak, nego sve ovisi o ordinaciji i običajima pojedinog doktora.
Na jednoj od ranijih stranica si isto tako napisala da se tako rana trudnoća uopće ni ne može ustanoviti uzv-om, a može se (to ti je u međuvremenu napisalo nekoliko forumašica).
Dobro jutro.Ajde ti lijepo pročitaj što sam napisala.Kao npr.ultrazvučna slika o kojoj sam pisala jer mu je njome i prijetila.Kad je tako rana trudnoča na slici se ništa posebno nevidi,ne u smislu da to ultrazvuk ne prikazuje več u smislu kako će muškarac bez iskustva na toj slici prepoznati djete.Trudnoča nije bolest pa odmah ideš na brdo hitnih pretraga.Pročitaj njegov prvi post ispočetka:mig:
ocajan79
19.09.2008., 10:09
Hvala svima na podrsci, prijeti mi i dalje, proganja itd. No sve sam vise uvjereni da nije trudna... A i nemam kaj vise s njom razgovarati. Ako je trudna, javila bude se dok budu pocele moje obaveze. Ako nije trudna isto ok. Dal sam do znanja sve kaj mislim, da budem se brinul za dijete, itd... Vrijeme će sve pokazati.
Hvala svima jos jednom, javil budem konacan ishod :-)
Hvala svima na podrsci, prijeti mi i dalje, proganja itd. No sve sam vise uvjereni da nije trudna... A i nemam kaj vise s njom razgovarati. Ako je trudna, javila bude se dok budu pocele moje obaveze. Ako nije trudna isto ok. Dal sam do znanja sve kaj mislim, da budem se brinul za dijete, itd... Vrijeme će sve pokazati.
Bravo tako i treba.Nedaj se,da manipulira tobom na račun djeteta to je jadno ali kada je kriza zbog prekida prođe pustiti će ona tebe na miru.Još jednom ne vjerujem da je trudna a druge forumašice nek pišu što hoće.:top:
Smiješno mi je ovo inzistiranje na nekakvim ultimatumima o zajedničkim posjetama doktoru. Može tražiti da vidi uzv, može tražiti da napravi kućni test, ali ovakav ultimativan zahtjev za razgovorm s mojim doktorom bio bi momentalno odbijen, iz principa (a i što je s povjerenjem liječnik-pacijent?).
Vrijeme je na strani pokretača teme jer sam i dalje uvjeren da ona mulja, i kad tad morat će pokazati i neki dokaz, trbuh, nešto. Ako je stvarno trudna, i sama će ga pozvati da je otprati na pregled, kad-tad.
Neka joj jasno da do znanja da više neće s njom u vezu, a vrijeme će učiniti ostalo.
1) razumijem tvoj argument sto se tice vremena i nemam bas nista protiv te strategije. ali mislim da ocajan ima problem s tom strategijom: naime, njemu se mozda radi o ostatku njegovog zivota- mozda postane otac. mozda je to prevelika stvar za nekoga da samo sjedi i ceka i razmilja da li je istina ili ne. mozda mu neki planovi u zivotu o tome ovise... mogu razumjeti i njega, da mu je to objektivno vazna informacija.
2) ne razumijem gdje si vidio ultimatum u mom postu, ali ako te veseli...
ni ja nisam nikad bila pobornik ideje da se zenu (trudno ili ne, ludu ili ne) seta okolo ko majmuna ili prijeti da je nesto duzna ili da piski pred njim ili ista ponizavajuce.
da pokusam pojasniti sto sam mislila: osoba A ujecnjuje osobu B. tool za ucjenu je neka cinjenica (trudnoca). osoba B zeli znati da li je tool za ucjenu postojeci ili ne. i moj "mail" samo kaze "ako vec zelis da sam ja dio toga, ukljuci me u to da i ja znam tocno o cemu se radi".
3) ne vidim ni kako je naruseno povjerenje pacijent-doktor???
ako zena zeli da je on dio ove price (a ocito zeli, jer inace ne bi mi imali ovaj topic a on ne bi imao MMS ultrazvuka), onda on samo trazi da bude u toj prici na nacin na koji je jedino normalan i ispravan: da zna sto se tocno desava. ako ona pak ne zeli da on ista zna konkretno, onda ne vidim zasto bi ona smatrala da on treba biti dio toga...
Ms_Manners
19.09.2008., 13:20
da možda dokumentiraš te njene gluposti nekako? za svaki slučaj, zlu ne trebalo. jer ako se nastavi tako ponašati, i ako nekim nevjerojatnim slučajem ispadne da je trudna i da je tvoje, nećeš imati mira cijeli život ako dijete ostane s njom. možda se smiri kad vidi da neće upaliti, sumnjam, ali ta cura ne bi smjela hodati okolo, a kamoli odgajati dijete.
frendu je cura izvela isto. prekinuli, kad ona trudna i tvrdi da je njegovo, a trudna prekratko. tražila lovu za pobačaj, on dao, ona to nije učinila, i vukla ga dvije godine po sudovima, ona je njega tužila. na kraju je slučaj pao u zaborav (ne znam kako je to pravno riješeno) zbog njenog konstantnog nepojavljivanja kad god je trebalo dijete dat na test očinstva. naravno, olajavala ga na sve strane, skoro je morao mjesto napustit koliko ga je opsjedala.
ali ono gore, to dijete je s takvom majkom ostalo jer se pravi otac nije ni našao.
ubojica mekog tuljca
19.09.2008., 13:26
joj lik žena te tak sere da je to prestrašno... wake up
to je valjda postala tradicija ženama u zadnje vrijeme, svako malo čujem o nekim prekidima i odjednom su sve trudne, ali za mjesec dva se više ne sjećaju istih detalja.
ocajan79
19.09.2008., 15:50
joj lik žena te tak sere da je to prestrašno... wake up
to je valjda postala tradicija ženama u zadnje vrijeme, svako malo čujem o nekim prekidima i odjednom su sve trudne, ali za mjesec dva se više ne sjećaju istih detalja.
Ma velim da sam 98% siguran da mulja, ali opet me sj*** onih 2%. Nije to sam tak...
Inace sam poprical s gospodicom uzivo. Objasnil sam svoje stajaliste, reko sam da je u svakom slucaju podrzavam, kaj god da se odluci. Jednostavno nemam snage povlaciti se s njom oko ginekologa. Sad samo preostaje da pričekam malo... Mada je sad zadnja priča da bude pobacila ako ne želim biti s njom...
Death-of-Art
19.09.2008., 15:56
ja isto nekako imam osjećaj da nije trudna makar nemam pojma o kome se radi :lol:
ali imam osjećaj da nije trudna.
ne može ti vječno lagati da je trudna i time te u šaci držati :lol:
al dobro...ako ipak je trudna... jebiga..oboje ste odgovorni.
nije samu sebe začela.
bluebox
19.09.2008., 16:05
Mada je sad zadnja priča da bude pobacila ako ne želim biti s njom...
Ako je to tako kako si prezentirao :D sad će sljedeća priča biti da je pobacila jer gad, nisi htio biti s njom :zubeki:
hello kitty
19.09.2008., 17:14
Ma lipo joj ti odi na kuću kad znaš da nje nema doma,pa njenim starcima ispričaj cijelu priču ,reci im da ćeš preuzeti odgovornost ako je uistinu trudna,ali da sumnjaš u tu priču.
soddisfatta
19.09.2008., 17:36
Zbog prijatelja zvala sam svoju gin.i pitala je za to,ona mi je odgovorila da se tako u našim ambulant,i dom.zdr.ne dokazuje trudnoća.Možda ih imaju privatne ordinacije.
Nekidan sam bila vaditi krv u ambulanti tj. domu zdravlja u Švarcovoj (nije privatna), i u cjeniku imaju najnormalnije istaknutu tu stavku.
Dobro jutro.Ajde ti lijepo pročitaj što sam napisala.Kao npr.ultrazvučna slika o kojoj sam pisala jer mu je njome i prijetila.Kad je tako rana trudnoča na slici se ništa posebno nevidi,ne u smislu da to ultrazvuk ne prikazuje več u smislu kako će muškarac bez iskustva na toj slici prepoznati djete.Trudnoča nije bolest pa odmah ideš na brdo hitnih pretraga.Pročitaj njegov prvi post ispočetka:mig:
Sve su ti vec napisale druge forumasice, ne da mi se s tobom prepucavati jer si zaista napisala pogresne informacije, nemam se tu sto o tome diskutirati :ne zna:
Potpisujem malu babarogu.
Komentirala sam to sve jer bi bilo nepravedno da na osnovu takvih izjava netko jos bude i lazno optuzen (bivsa djevojka autora teme recimo).
delfina16
19.09.2008., 21:59
Ma da je ona zaista trudna ta ludjakinja bi ti vec dosla trceci na kucnu adresu, upala u sobu, mahala papirima i nalazima, bacila ti test za trudnocu u lice :) Ne bi ti slala mutan mms! Vec bi te pitala i za prezime deteta. Ubedjena sam 100% da nije trudna.
Moja drugarica se zabavljala sa deckom cija se bivsa isto tako ponasala. Kad su raskinuli pretila je da ce se ubiti pa joj se on vracao da je ne bi nosio na dusi. Jedva je se nekako otarasio. A pravila je scene gde stigne, histerisala na ulici, iseci ce vene, popice tablete, ma tipicno skretanje paznje. Eno nje sad ziva, zdrava i udata za drugog :)
niko kao ja
20.09.2008., 08:30
Uh,evo jos jednog primjera.
Moja poznanica slagala bivsem da je trudna,uzela novac od njega za abortus.
I kupila sebi nove cipele za tu lovu ...:bonk:
Nevjerovatno dokle budalastina moze ici.
Nekako sam skepticna kada je i ova njena trudnoca u pitanju.
Delfina16 je to lijepo rekla, da ima papire i test,vjerovatno bi vec bila pred tvojim vratima.
Ali,vidjet cemo..
fuj, kak se meni gade takve ženske :eek::eek::eek:
fuj, fuj, fuj...
sve su uglavnom rekle / rekli ovi prije mene a ja bih nadodala da nebi štetilo u cijeloj situaciji eventualno spomenuti i advokata...
I nikako ne davat novce... Osim toga, ako sam ja shvatila pa ona je rekla da je na tabletama ?!
uf, što mrzim takve krmače... postavljaču topica - drž' se!
Situacija je sljedeca:
Any ideas?
stari, frend je prošao isto :s naravno da nije ni bila trudna :rofl:
1. nek napravi test pred tobom
2. ako je trudna traži i test očinstva
i da, pazi, pošto 99,9% nije trudna odigrat će ti igru i odglumit "pobačaj vaše bebe", a onda opet tebi nabijanje grižnje savjesti :s
Kako znam? Prošao slična sranja
I s takvim osobama nema razgovora. O ničem. Baš ničem. Jer bilo kakav normalan pristup razgovora tumače kao "on me još uvijek voli". Lijepo ti to ignoriraj i živi život, a nju pusti nek se hladi. I moja je prijetila da će se ubit. Sve dok nisam rekao "OK, samo daj :ne zna:".
Još je živa :kava:
hagendaz
22.09.2008., 09:13
Situacija je sljedeca:
Hmmm vrlo lako pitanje! Preuzmi odgovornost za djecu koju pravis ili sljedeci put kupi kondom.
Hmmm vrlo lako pitanje! Preuzmi odgovornost za djecu koju pravis ili sljedeci put kupi kondom.
čitaj sve, već je rekao da će preuzet odgovornost ako je stvarno trudna i ako je dijete njegovo :kava:
hagendaz
22.09.2008., 09:34
Odgovornost je slobodan izbor i prihvatanje rezultata tog izbora. Da li taj rezultat bio los ili dobar je ono sto dobijemo kad napravimo odabir.
Mi smo generalno odgovorni prema:
1. samom sebi
2. drugima
3. svijetu oko nas.
Kako je momak odgovoran u svemu ovome ?
Momak je spavao sa curom. Cura je spavala sa momkom. ( izbor )
Cura nije zeljela da ima dijete s njim. On nije zelio da ima dijete s njom ( u tom momentu recimo )
Ali ona je postupila odgovorno za svoj izbor jer ona je bila na kontracepciji - on nije.
Znaci ona je prihvatila odgovornost, on nije.
Cura je obavjestila momka o mogucnosti trudnoce mimo njene volje. Ona je prihvatila odgovornost za svoja djela, on nije.
Ima li ista ovdje da sam rekao a da nije tacno?
Kad bi svi ljudi pravili djecu a da niko ne prihvata odgovornost niko ovdje ne bi imao oca ili mater pored sebe.
hagendaz
22.09.2008., 09:46
čitaj sve, već je rekao da će preuzet odgovornost ako je stvarno trudna i ako je dijete njegovo :kava:
Jel on spavao s njom bez kondoma?
Ako je, onda zasto bi se neko ponasao prema njemu kao da on nije vec otac?
On je u vezi sa tom curom bio 4 godine.
Ne 4 dana.
Tako sazaljivo bi se moglo postupiti samo prema momcima koji dibidus nisu spavali sa curom.
Ali on jeste bio s njom, znaci mogucnost je tu. A sta ako jeste otac?
Ko ce nadoknaditi djetetu sav mir i ljubav umjesto ovih trauma i stresa koje on uzrokuje ovoj majci sa svojim neprihvatanjem odgvornosti?
Kakav je to covjek koji bi radije volio da mu je dijete mrtvo nego da ga ima?
Ostaviti majku u ovakvoj situaciji i slati joj neke emajlove u kojima je tjera na ubijanje djeteta samo zasto sto on nije htio da stavi kondom je neodgovornost....
koja ce mozda kostati tog djeteta zivota. :rolleyes:
Mada mislim da cura iz price nece abortirati jer ako je dosada postupila odgovorno cisto sumnjam da ce ubiti dijete samo zato sto je to njemu ceif ili sto to ne ide njemu u prilog.
Ona treba bebu roditi ali naci drugog oca ( boljeg, odgovornijeg i postenijeg ) i ovog otkantati jer on to dijete svakako ne zasluzuje. :ne zna:
Jel on spavao s njom bez kondoma?
Ako je, onda zasto bi se neko ponasao prema njemu kao da on nije vec otac?
On je u vezi sa tom curom bio 4 godine.
Ne 4 dana.
Tako sazaljivo bi se moglo postupiti samo prema momcima koji dibidus nisu spavali sa curom.
Ali on jeste bio s njom, znaci mogucnost je tu. A sta ako jeste otac?
Ko ce nadoknaditi djetetu sav mir i ljubav umjesto ovih trauma i stresa koje on uzrokuje ovoj majci sa svojim neprihvatanjem odgvornosti?
Kakav je to covjek koji bi radije volio da mu je dijete mrtvo nego da ga ima?
Ostvaiti majku u ovakvoj situaciji i slati joj neke emajlove u kojima je tjera na ubijanje djeteta samo zasto sto on nije htio da stavi kondom je neodgovornost....
koja ce mozda kostati tog djeteta zivota. :rolleyes:
Mada mislim da cura iz price nece abortirati jer ako je dosada postipila odgovorno cisto sumnjam da ce ubiti dijete samo zato sto je njemu ceif.
Ona treba bebu roditi ali naci drugog oca i ovog otkantati jer on to dijete svakako ne zasluzuje. :ne zna:
o jebemti :s jel mi čitamo istu temu? :s:s:s
on dakle, da sumiram, govori kako će prihvatiti odgovornost, i on je ničim ne tjera da ubije dijete, al joj govori da neće bit u vezi s njom, no svejedno će bit odgovoran prema djetetu u svakom drugom mogućem pogledu
žišku :rofl:
hagendaz
22.09.2008., 09:52
On nije odgovoran bio uopste ni prije a nije ni sada.
Procitaj ti moje postove jos 3 puta. Mislim da sam bi jasan. ;)
On nije odgovoran bio uopste ni prije a nije ni sada.
Procitaj ti moje postove jos 3 puta. Mislim da sam bi jasan. ;)
tvoji postovi su naivni, koji ovu ženu dižu na tron kao oličenje nevinosti i kreposti
tu već griješiš
dalje ni ne moram čitati :kava:
hagendaz
22.09.2008., 09:59
E sad, posto je ona pila neke dodatne tablete (uz yasmin), jel moguce da je namjerno zatrudnjela (ako je)?
Ako ti nisi zelio da imas dijete s njom zasto nisi koristio kondom?
Ona je prihvatila odgovornost i bila na kontracepciji, a kako si ti prihvatio odgovornost?
Po tome istom pravilu mozemo onda reci jel moguce da si u stvari ti nju namjerno ostavio u drugom stanju ( ako si )?
Jer da nisi zelio dijete s njom valjda bi stavio kondom...
:rofl:
naravno da je želio dijete, zato se pouzdao u njenu kontracepciju, bemti logiku :s
Koja tuga i zalost..jad i bijeda..ona te pokusava djetetom teeb pridobit nazad(jer unatoc kontracepciji moze zatrudnjet)..ti bjezis od nje al savjest ti ne dozvoljava da pobjegnes od svog nerodjenog djeteta, sve u svemu , zao mi jedino tog nerodjenog djeteta..a za vas me zaboli:kava:
hagendaz
22.09.2008., 10:09
tvoji postovi su naivni, koji ovu ženu dižu na tron kao oličenje nevinosti i kreposti - tu već griješiš...
a sta treba da stavljam na tron covjeka koji spava sa curom 4 godine i ne prihvata odgovornost za svoja djela?
U svim svojim postovima nije nista dobro ni objektivno rekao za zenu s kojom je dijelio krevet 4 pune godine.
Jel moguce da ima ovako nisko postovanje prema ljudskom zivotu? I to zivotu svog mozda sopstvenog dijeteta ... :confused:
Pa ne mozemo se mi tako ponasati prema ljudima oko sebe!!!
U pitanju je zivot, u pitanju je dijete, u pitanju je ljudsko bice, u pitanju je majka koja ce ga roditi, u pitanju je savjest, i odgovornost individue u drustvu u kojem zivimo. :kava:
a sta treba da stavljam na tron covjeka koji spava sa curom 4 godine i ne prihvata odgovornost za svoja djela?
U svim svojim postovima nije nista dobro ni objektivno rekao za zenu s kojom je dijelio krevet 4 pune godine.
Jel moguce da ima ovako nisko postovanje prema ljudskom zivotu? I to zivotu svog mozda sopstvenog dijeteta ... :confused:
U pitanju je zivot, u pitanju je dijete, u pitanju je ljudsko bice, u pitanju je majka koja ce ga roditi, u pitanju je savjest, i odgovornost individue u drustvu u kojem zivimo. :kava:
:top:
na podebljano - :rofl: :rofl: :rofl:
na zadnji dio texta - da ti velim kaj je u pitanju - u pitanju je bolesna osoba koja tvrdi da je trudna, a zapravo nije, a sve to jer je posesivna
znaš od kud znam? imam iskustva s takvima:flop:
hagendaz
22.09.2008., 10:12
naravno da je želio dijete, zato se pouzdao u njenu kontracepciju, bemti logiku :s
Da, ako nije stavio kondom onda je zelio dijete.
Da ga nije zelio onda bi stavio kondom.
To kako se majka postavila nema veze sa njegovom odgovornoscu.
On je odgovoran za svoja djela, a majka je odgovorna za svoja djela.
Jel ona preuzela odgovornost i bila na kontracepciji? Jeste. A kako je on preuzeo odgovornost?
ocajan79
22.09.2008., 10:14
Odgovornost je slobodan izbor i prihvatanje rezultata tog izbora. Da li taj rezultat bio los ili dobar je ono sto dobijemo kad napravimo odabir.
Mi smo generalno odgovorni prema:
1. samom sebi
2. drugima
3. svijetu oko nas.
Kako je momak odgovoran u svemu ovome ?
Momak je spavao sa curom. Cura je spavala sa momkom. ( izbor )
Cura nije zeljela da ima dijete s njim. On nije zelio da ima dijete s njom ( u tom momentu recimo )
Ali ona je postupila odgovorno za svoj izbor jer ona je bila na kontracepciji - on nije.
Znaci ona je prihvatila odgovornost, on nije.
Cura je obavjestila momka o mogucnosti trudnoce mimo njene volje. Ona je prihvatila odgovornost za svoja djela, on nije.
Ima li ista ovdje da sam rekao a da nije tacno?
Kad bi svi ljudi pravili djecu a da niko ne prihvata odgovornost niko ovdje ne bi imao oca ili mater pored sebe.
A koju bih ja po tebi odgovornost trebao prihvatiti? Kaj bi ja sad trebal napraviti? Vratiti se njoj? :confused:
Ne bjezim od odgovornosti, to sam i njoj rekel, ali u vezu s njom natrag neidem. Rekoh da ako je trudna da budem se brinul o djetetu kolko budem mogao...
ko da smo u kamenom dobu..ona je kriva kaj je zatrudnila...ako je rodila zensko , ona je kriva..jebemti zatucani narod..:mad:pa zasto si onda tako ocajan i iznenadjen ..eeej?????ako prihvacas odgovornost..
Jel ona preuzela odgovornost i bila na kontracepciji? Jeste. A kako je on preuzeo odgovornost?
a kaj je on trebal preuzeti ako je već kontracepcija bila korištena, znači kontracepcija, nekaj kaj štiti oboje, il ti tvrdiš da je on usprkos njenom korištenju kontracepcije trebal koristit kondom?
pa tko je lud? :lol:
hagendaz
22.09.2008., 10:15
u pitanju je bolesna osoba koja tvrdi da je trudna, a zapravo nije, a sve to jer je posesivna znaš od kud znam? imam iskustva s takvima:flop:
Ma stani. Ona moze biti mentalno retardirana.
On je bio s njom bez kondoma. On je odgovoran. 100%
Kakva je majka ne igra ulogu. U pitanju je dijete. Da li je majka dobra, ili losa je nebitno.
On je bio s njom 4 godine.
To je njegov odabir, kakva god da je, on je nju odabrao i s njom imao nezasticen seks, znaci sad ako bude imao i dijete sa njom, bas tako, sa njom takvom ( ako je takva ), to je njegov izbor.
Ma stani. Ona moze biti mentalno retardirana.
On je bio s njom bez kondoma. On je odgovoran. 100%
Kakva je majka ne igra ulogu. U pitanju je dijete. Da li je majka dobra, ili losa je nebitno.
On je bio s njom 4 godine.
To je njegov odabir, kakva god da je, on je nju odabrao i s njom imao nezasticen seks, znaci sad ako bude imao i dijete sa njom, bas tako, sa njom takvom ( ako je takva ), to je njegov izbor.
ko da smo u kamenom dobu..ona je kriva kaj je zatrudnila...ako je rodila zensko , ona je kriva..jebemti zatucani narod..:mad:pa zasto si onda tako ocajan i iznenadjen ..eeej?????ako prihvacas odgovornost..
odustajem :troll::amen:
hagendaz
22.09.2008., 10:19
a kaj je on trebal preuzeti ako je već kontracepcija bila korištena, znači kontracepcija, nekaj kaj štiti oboje, il ti tvrdiš da je on usprkos njenom korištenju kontracepcije trebal koristit kondom?
pa tko je lud? :lol:
Ona je bila ta koja je preuzela odgovornost za svoju kontracepciju. On nije uopste preuzeo nikakvu odgovornost.
To sto je ona ostala trudna nije njena greska, vec njegova jer on nije preuzeo odgovornost.
Da je imao kondom posto vec nije zelio da ima dijete onda mozda ona ne bi ostala u drugom stanju.
Znaci on je taj koji je dijete napravio, on je dijete zelio i on je taj odgovoran.
Ona je bila ta koja je preuzela odgovornost za svoju kontracepciju. On nije uopste preuzeo nikakvu odgovornost.
To sto je ona ostala trudna nije njena greska, vec njegova jer on nije preuzeo odgovornost.
Da je imao kondom posto vec nije zelio da ima dijete onda mozda ona ne bi ostala u drugom stanju.
Znaci on je taj koji je dijete napravio, on je dijete zelio i on je taj odgovoran.
:kava:
hagendaz
22.09.2008., 10:26
Da da.... ne mozemo mi praviti djecu tek tako i ostavljati majke jer mi nismo spremni na to.
Pa kako bi to bilo da nas svi ocevi i sve majke ostavljaju onda niko ne bi imao oca ni majke, u stvari mi bi svi bili sirocad.
Izvoli kupi kondom, i odmah ces smanjiti sanse bilo cije trudnoce. :ne zna:
Sta imas racunati na nekog drugog, racunaj na samog sebe i to je to.
I naravno budi odgovoran za svoja djela. :mig:
ocajan79
22.09.2008., 10:35
Daj mi reci nekaj, kolko imas godina? Zvucis ko da si 15 i da nisi imal nikakvu ozbiljniju vezu dosad i da mislis da sve znas... nije svijet crno-bijeli, svijet je u boji, nije sve tako jednostavno kako ti to opisujes...
Nisi odgovoril koju bih ja sad trebal preuzeti odgovornost, konkretno?:ne zna:
Daj mi reci nekaj, kolko imas godina? Zvucis ko da si 15 i da nisi imal nikakvu ozbiljniju vezu dosad i da mislis da sve znas... nije svijet crno-bijeli, svijet je u boji, nije sve tako jednostavno kako ti to opisujes...
Nisi odgovoril koju bih ja sad trebal preuzeti odgovornost, konkretno?:ne zna:
nemoj se zamarati s odgovorima, trebal si naime staviti kondom usprkos njenoj trudnoći a pošto nisi pa iz aviona se vidi da si htel da ostane trudna :lol:
tako isto ako ti koristiš kondom, ona svejedno treba pit pilule jer ak ne pije očito hoće ostati trudna :rofl: :rofl: :rofl:
a sad ozbiljno - kakav je razvoj situacije?
hagendaz
22.09.2008., 10:40
A koju bih ja po tebi odgovornost trebao prihvatiti? Kaj bi ja sad trebal napraviti? Vratiti se njoj? :confused:
Ne bjezim od odgovornosti, to sam i njoj rekel, ali u vezu s njom natrag neidem. Rekoh da ako je trudna da budem se brinul o djetetu kolko budem mogao...
Jesi li ti spavao sa ovom zenom, djevojkom 4 pune godine?
Jesi.
Jel ona bila na kontracepciji. Jeste.
Jesi li ti? Nisi.
PRIHVATI ODGOVORNOST.
Kako?
- ides s njom na svaki pregled ako ona to zeli
- ako ti kaze da je bolesna, vodis racuna o njoj
- tretiras je sa postvanjem jer mozda nosi tvoje dijete
- ne nerviras je, ne sikiras je i ne nazivas je pogrdnim imenima
- tretiras je onako kako bi tvoje dijete zelilo da tretiras njegovu.njenu majku.
- pitas je sta joj treba?
- pomognes joj finansijski
- poklonis joj svoje vrijeme, imas 1 sat u svom zivotu sedmicno? 1 sat mozes otici s njom u supermarket i pomoci joj kupiti namirnice.
- das sve od sebe da bude sretna zena dok je trudna
- kazes svima da postoji mogucnost da je to tvoje dijete jer si bio s njom 4 godine
- ne govoris joj gluposti kako ti nisi zelio dijete ( tvoj problem jer ti nisi stavio kondom ona je trosila kontracepciju )
- budes 100% odgovoran za svoja djela.
Kad se beba rodi uradis test ocinstva.
Ako je dijete tvoje nastavis sa odogovornoscu, i tako sve do 18 ili dok ne zavrsi fakultet.
Ako dijete nije tvoje pozdravis se civilizovano i pozelis majci sretan zivot a djetetu pozelis da ima oca.
Drustvo ne trazi od tebe da se ozenis, ali drustvo trazi od tebe da prezumes odgovornost za svoju djecu.
To da li ti volis majku, da li je ona dobra, manipulativna, losa, debela, mrsava, stara, mlada ne igra ulogu.
I drugu put kad imas curu stavis kondom pa preuzmes odgovornost za svoje seksualne uzivancije i smanjices sansu da dodjes opet u ovakvu situaciju - znatno.
Joanna4
22.09.2008., 10:46
:lol: za ovu zadnju raspravu. :top: za selektivno citanje! Necu se petljat jer cu i ja dobit po nosu...
Ocajan, kako mozes toliko raspredati tu na forumu o svom privatnom problemu, a nisi provjerio gdje je damici taj test za trudnocu i UZV? I vidjeli ste se u medjuvremenu. :confused:
Netko gleda previse sapunica (trudnica)... jel ti problem jednostavno otic do nje i trazit dokaze trudnoce? I rijesis problem u 5 minuta. Ili uzivaj u razmisljanju sta ako je, sta ako nije, sta ako je moje, mozda nije...
ocajan79
22.09.2008., 10:48
nemoj se zamarati s odgovorima, trebal si naime staviti kondom usprkos njenoj trudnoći a pošto nisi pa iz aviona se vidi da si htel da ostane trudna :lol:
tako isto ako ti koristiš kondom, ona svejedno treba pit pilule jer ak ne pije očito hoće ostati trudna :rofl: :rofl: :rofl:
a sad ozbiljno - kakav je razvoj situacije?
nist previse se ne događa... salje mi sms redovito, provocira... nije mi lako, pokusavam ostati hladan. Dobro da imam podrsku okoline. Ne prestane li uskoro idem na policiju... Kaj je previše previše je...
hagendaz
22.09.2008., 10:49
Daj mi reci nekaj, kolko imas godina? Zvucis ko da si 15 i da nisi imal nikakvu ozbiljniju vezu dosad. Nisi odgovoril koju bih ja sad trebal preuzeti odgovornost, konkretno?:ne zna:
Ja mislim da ti zvucis kao da imas 15 godina. Odgovorio sam na pitanje kako preuzeti odgovornost. Moras cekati na odgovor...
Mislim da ti djevojka bivsa treba dijete roditi ali uzeti nekog odgovornijeg, boljeg i manje ocajnog da bude otac a tebe skoz oktantati jer neznam stvarno sta ces joj!!?
Sta ti mozes uraditi za nju i za vase nerodjeno dijete konkretno? ( recimo da je trudna ). :kava:
hagendaz
22.09.2008., 11:06
Dobro da imam podrsku okoline....
Drustvo ne podrzava momke koji prave djecu i bjeze glavom bez obzira.
nist previse se ne događa... salje mi sms redovito, provocira... nije mi lako, pokusavam ostati hladan. Dobro da imam podrsku okoline. Ne prestane li uskoro idem na policiju... Kaj je previše previše je...
:top: al ignoriraj
btw jesi bar za trudnoću utvrdio 100% jel je il nije?
Jesi li ti spavao sa ovom zenom, djevojkom 4 pune godine?
Jesi.
Jel ona bila na kontracepciji. Jeste.
Jesi li ti? Nisi.
PRIHVATI ODGOVORNOST.
Kako?
- ides s njom na svaki pregled ako ona to zeli
- ako ti kaze da je bolesna, vodis racuna o njoj
- tretiras je sa postvanjem jer mozda nosi tvoje dijete
- ne nerviras je, ne sikiras je i ne nazivas je pogrdnim imenima
- tretiras je onako kako bi tvoje dijete zelilo da tretiras njegovu.njenu majku.
- pitas je sta joj treba?
- pomognes joj finansijski
- poklonis joj svoje vrijeme, imas 1 sat u svom zivotu sedmicno? 1 sat mozes otici s njom u supermarket i pomoci joj kupiti namirnice.
- das sve od sebe da bude sretna zena dok je trudna
- kazes svima da postoji mogucnost da je to tvoje dijete jer si bio s njom 4 godine
- ne govoris joj gluposti kako ti nisi zelio dijete ( tvoj problem jer ti nisi stavio kondom ona je trosila kontracepciju )
- budes 100% odgovoran za svoja djela.
Kad se beba rodi uradis test ocinstva.
Ako je dijete tvoje nastavis sa odogovornoscu, i tako sve do 18 ili dok ne zavrsi fakultet.
Ako dijete nije tvoje pozdravis se civilizovano i pozelis majci sretan zivot a djetetu pozelis da ima oca.
Drustvo ne trazi od tebe da se ozenis, ali drustvo trazi od tebe da prezumes odgovornost za svoju djecu.
To da li ti volis majku, da li je ona dobra, manipulativna, losa, debela, mrsava, stara, mlada ne igra ulogu.
I drugu put kad imas curu stavis kondom pa preuzmes odgovornost za svoje seksualne uzivancije i smanjices sansu da dodjes opet u ovakvu situaciju - znatno.
Cura mozda (vjerojatno) laze za trudnocu i jest manipulativna kucka. Ali postoji mogucnost da ipak nije. I postavljac teme, ako zeli biti ista bolji od nje, trebao bi se potruditi tako i ponasati, a ne samo tresti se u strahu i moliti krunice da ona ipak nije trudna.
Kao sto je hagendaz rekao, 4 godine su skupa, znao je kakva je, prekid nije dosao preko noci. Seksati se bez zastite sa zenom s kojom ne zelis biti je neodgovorno.
Smatrati da si preuzeo nekakvu odgovornost tako sto si rekao "preuzet cu odgovornost", ali pritom neimati nikakvu zelju ici u doktora sa tom zenom, vidjeti je, cuti je, i cak razmisljati o policiji - nije preuzimanje odgovornosti.
Ne postoji samo crno bijelo, ne postoji samo "biti s njom u vezi" i "ponasati se kao da cura ni ne postoji", postoji citav spektar odnosa izmedju toga.
agramer666
22.09.2008., 14:41
Ocajan, držim ti fige da izdržiš još malo dok zaista ne utvrdiš da ona NIJE trudna!!! Ona koristi čistu patološku psihologiju da te zbedira.
A ovo što pišu hagendaz i barca nema puno veze sa zdravom pameću. Prvi puta čujem da bi oboje partnera u vezi trebali prakticirati kontracepciju. Obično je to stvar dogovora - ili ti ili ja. I to još s takvom njezinom dijagnozom (policistični jajnici)!!!??!!
Istina da ste spavali 4 godine, ali to je bila vaša zajednička odluka, a ne samo njezina ili tvoja!
Na žalost, ne bi bio niti prvi niti zadnji kojega je cura navukla na trudnoću kada je prestala piti kontracepciju, ali ne boj se. Budući ti ona to nije rekla dok ste hodali, već tek kada si ti prekinuo sa njom, sigurno je lažnjak.
U svakom slučaju, trebaš o cijeloj situaciji sjesti sa njezinim roditeljima, a nju odjebi po kratkom postupku i čekaj šta će se dalje dogoditi!
Držim ti fige, izdrži još malo, neće ovo dugo trajati!!!
:top::top::top:
O.k. novi radni tjedan :mig: jesi ju zamolio da se nadjete i da ti pokaze medicinsku dokumentaciju? Ako nisi, zasto nisi? :confused:
Sto se tice prosle diskusije, shvatite da ima ljudi o kojima nikad nista necete saznati osim da su svetiji od pape. Na vama je ulaziti onda u takve diskusije ili ne.
Inace slazem se sa Barcom i to sam pokusala od pocetka teme pojasniti. Da za slucaj da je sve istina ne bih zeljela toj curi sad biti u kozi. :(
b-e-y-b
23.09.2008., 15:13
Imala je mjesecnicu, doduse, smajnenu. Ali ona, ako nije pila tablete za kontracepciju nije ni imala mjesecnice... zato mi se cini da su sanse minimalne. Ali opet...
Kao prvo,to sto je ona dobila mjesecnicu,malu ili obilnu nema nikakve veze,jer mnoge zene i cure bezobzira na trudnocu mogu imat mjesecnicu cak i do 5 mj trudnoce,tak da to nista ne znaci.
A kontracepcijske tablete sluze da ne dode do oplodnje tj. da se oplodena jajna stanica ne "usadi" u maternicu,isto tako onemogucuje ovulaciju tj otpustanje jajne stanice iz jajovoda i sprjecava da spermiji prodru u maternicu. Sad neznam koje je tablete pila,jer ovisi o kolicini hormona,ali samo kontacepcijska pilula nije dovoljna da se njen ciklus javlja svaki mjesec,nego je morala uzimati i neke druge tablete,vjerojatno one za koje ti nije htjela reci kako se zovu. Ali opet to je moje misljenje.
Savjetujem ti da se nades s njom,da zajedno odete kod tog njenog ginekologa i tak ces najbrze saznat istinu,nema razloga da te ne povede sa sobom,osima ako laze,zamoli ginekologa da odes unutra s njom pa ces sve cuti,tak ti nece moci slagat,ako te puste,ali mislim da hoce,osim ako ona ne pocne s glupostima,mene je sram,ja ne zelim da si ti unutra itd.
niko kao ja
23.09.2008., 15:22
Kao prvo,to sto je ona dobila mjesecnicu,malu ili obilnu nema nikakve veze,jer mnoge zene i cure bezobzira na trudnocu mogu imat mjesecnicu cak i do 5 mj trudnoce,tak da to nista ne znaci.
A kontracepcijske tablete sluze da ne dode do oplodnje tj. da se oplodena jajna stanica ne "usadi" u maternicu,isto tako onemogucuje ovulaciju tj otpustanje jajne stanice iz jajovoda i sprjecava da spermiji prodru u maternicu. Sad neznam koje je tablete pila,jer ovisi o kolicini hormona,ali samo kontacepcijska pilula nije dovoljna da se njen ciklus javlja svaki mjesec,nego je morala uzimati i neke druge tablete,vjerojatno one za koje ti nije htjela reci kako se zovu. Ali opet to je moje misljenje.
Savjetujem ti da se nades s njom,da zajedno odete kod tog njenog ginekologa i tak ces najbrze saznat istinu,nema razloga da te ne povede sa sobom,osima ako laze,zamoli ginekologa da odes unutra s njom pa ces sve cuti,tak ti nece moci slagat,ako te puste,ali mislim da hoce,osim ako ona ne pocne s glupostima,mene je sram,ja ne zelim da si ti unutra itd.
Moguce da je pila tablete za ovulaciju i pucanje folikula...
E,onda su sanse velike...
Hmm, kao da nitko nije cuo da pilule nisu 100% sigurne :ne zna:
kuroishijin
23.09.2008., 16:46
Prekinuli ste i to je to.
Trudnoca, dijete, big bang, nista vise to ne moze promijeniti.
Prakticno sa tom zenom nemas nista. Ako hoce nek se odmah ubije.
Očajan79,ima li kakvih novosti?
O.k sad me stvarno zanima šta se događa?
Joanna4
24.09.2008., 16:28
A ni za policisticne jajnike. S kojima se takodjer moze zatrudnjeti. Da ne moze, svaka treca zena bi bila neplodna. Kaze moj ginekolog.
Ocito nema novosti, gospodinu je draze tu dramiti nego pitati osobu s kojom je bio 4 godine da mu pokaze nalaze.
Lozinka090
24.09.2008., 17:03
Muljator, manipulator i sto sve ne, opet se nije sama sexala :rolleyes:
Prica o tim namjernim, slucajnim i podmetnutim trudnocama danas ima zaista mnogo.
To ne znaci da ti trebas biti sa njom, ali znaci da trebas preuzeti odgovornost za ono sto ste skupa stvorili. Ako zaista je, trudna.
Ako zaista je trudna, i ako se zaista odluci zadrzati bebu mislim da joj trebas pomoci kroz trudnocu, ali isto tako da joj das do znanja-sa klincem ili bez, ti ne zelis biti sa njom. Reci joj otvoreno na sta si spreman ukoliko zaista je trudna, i ukoliko se uspostavi da je klinac tvoj. I jasno i glasno joj objasni da to nema nikakve veze sa bilo kakvim osjecanjima prema njoj.
O.k pročitala sam sve ovo...pa pozdrav sapunici:p!A svaka sapunica postane trakavica.Ne kontam čemu tolike priče..jadikovke i tralala?Lipo se sidne popriča i riješi se problem.4 godine je bio sa njom(nije da je upoznao prije dva dana) pa zna šta može očekivat od nje.Laže li ona ili ne?To se ne riješava ovako...barem odrasli ljudi se ne ponašaju ovako..
VeronikaN
24.09.2008., 23:18
O.k pročitala sam sve ovo...pa pozdrav sapunici:p!A svaka sapunica postane trakavica.Ne kontam čemu tolike priče..jadikovke i tralala?Lipo se sidne popriča i riješi se problem.4 godine je bio sa njom(nije da je upoznao prije dva dana) pa zna šta može očekivat od nje.Laže li ona ili ne?To se ne riješava ovako...barem odrasli ljudi se ne ponašaju ovako..
:D
hajde NIKY,
postavila bi prije no što trakavica,otpuzi, tamo gdje već takve odlaze,pitanje:
obzirom da neki smatraju da je očajan 79,kriv što nije koristio kondom,uprkos tome što je ona uzimala oralnu kontracepciju(valjda po onoj:duplo je sigurnije...:top:)i već toga radi je apsolutno kriv pa mora preuzeti i posljedice,pardon odgovornost,eto ja pitam:A što bi bilo da je kondom pukao(a događa se)????
Tko bi onda bio kriv?
Proizvođač kondoma?
Lozinka090
25.09.2008., 01:15
:D
hajde NIKY,
postavila bi prije no što trakavica,otpuzi, tamo gdje već takve odlaze,pitanje:
obzirom da neki smatraju da je očajan 79,kriv što nije koristio kondom,uprkos tome što je ona uzimala oralnu kontracepciju(valjda po onoj:duplo je sigurnije...:top:)i već toga radi je apsolutno kriv pa mora preuzeti i posljedice,pardon odgovornost,eto ja pitam:A što bi bilo da je kondom pukao(a događa se)????
Tko bi onda bio kriv?Proizvođač kondoma?
vidis ne mislim da on mora preuzeti 'posljedice', kako ti to kazes, ili ti odgovornost, jer je kriv...vec zato jer je to njegovo djete (naravno ukoliko se uspostavi da je doticna zaista trudna, i rodi)
Da je recimo, ona pala niz stepenice- Da se okliznula i sama pala, to nema nikakve veze s njim. No, da je on gurnuo, odgovornost i krivica su na njemu.
Ali vidis to ne pali u ovom slucaju, da je on imao 10 kondoma, da su svi svemirski pokazatelji ukazivali da nece zatrudniti itd itd, ako je trudna, nebitno je ko je 'kriv'.
A ako je on takav smrad da ne zeli znati za svoje djete (opet, ukoliko je trudna i rodi:D), jer eto, on nije mislio da ce ona zatrudniti, nije kriv, onda je svako slovo suvisno.
Žena kao prvo ima policistične jajnike (nije neplodna, ali su ipak mogućnosti smanjene), pila je kontracepcijske tablete i navodno ostala trudna baš kada su prekinuli, a ona očito taj prekid ne prihvaća.
Znači trebalo se potrefiti:
1. Baš zgodno vrijeme za trudnoću (nakon prekida)
2. Zakazati pilule (pazite, onih 1 %)
3. Doći do ovulacije i ugnježđenja jajašca unatoč policističnim jajnicima
4. Broj 2 i 3 se dogoditi baš kada su se seksali zadnji put prije prekida
5. Mutna slika s ultrazvuka
Hallo? Ima li koji matematičar ili ekonomist da izračuna statističku vjerojatnost za ovo?
Da uopće i ne ulazim u njezino psihičko stanje, motive i sl. ovo smrdi čim samo malo zbrojiš čiste činjenice.
A ako je doista trudna, veća je vjerojatnost da je ciljano zatrudnjela (prestala piti pilule), nego da se slučajno dogodilo.
Joanna4
25.09.2008., 09:03
Pije kontracepciju 7 godina a ne moze imat djece... :rolleyes: ne moze imat djece jer ima policisticne jajnike :rolleyes: tablete za kontracepciju + "dodatne" da ostane trudna? :rolleyes: Koji "doktori"? :rolleyes:
Sorry, daj se informiraj malo. Sad sam tek opazila koliko bisera ima u ovom postu.
Pije kontracepciju 7 godina a ne moze imat djece... :rolleyes: ne moze imat djece jer ima policisticne jajnike :rolleyes: tablete za kontracepciju + "dodatne" da ostane trudna? :rolleyes: Koji "doktori"? :rolleyes:
Sorry, daj se informiraj malo. Sad sam tek opazila koliko bisera ima u ovom postu.
Je, kontracepcijske tablete i hormoni za stimulaciju ovulacije ne idu zajedno, jer se radi o 2 potpuno suprotna djelovanja.
Iskreno nemam pojma što bi još mogla piti uz kontrcepcijske tablete zbog policističnih jajnika.
Eventualno Roaccutane, ako je imala većih problema s aknama.
A bilo što drugo, ako i je pila, ne vjerujem da je uopće pila zbog jajnika.
Mislim da te totalno mulja.
Policistični jajnici su sindrom (čak se ne smatraju bolešću) za koji se ne zna zbog čega nastaje, nema lijeka, već je terapija kontracepcijske tablete kako bi se jajnike stavilo u mirovanje da se ublaže simptomi.
Ako je pila kakve stimulanse ovulacije, onda sigurno nije paralelno s njima pila i kontracepciju.
S time da joj niti jedan ginekolog neće samo tako propisati terapiju za potpomaganje trudnoće, ako sama nije izrazila želju i inicijativu da radi na bebi.
A ako je to učinila, znači da te je namjerno uhvatila na foru (ali, jako sumnjam da je uopće trudna).
hagendaz
26.09.2008., 08:22
A ako je doista trudna, veća je vjerojatnost da je ciljano zatrudnjela (prestala piti pilule), nego da se slučajno dogodilo.
Ako cemo o namjerama zasto je spavao s njom bez kondoma?
Po tome kako ti zakljucujes mozemo onda reci da je on spavao s njom bez kondoma jer je zaista zelio da ona ostane u drugom stanju i da ne koristenje kondoma s njegove strane nije slucajno vec namjerno.
Slucajno je kad momak slucajno ne stavi kondom.
Namjerno je kad momak svjesno ne zeli i nece da koristi kondom.
Cim nije koristio kondom svjesno, mozemo onda reci da je i svjesno ciljao da ona ostane trudna. :ne zna:
Bez obzira da li se trudnoca desila slucajno ili namjerno ( svjesno/nesvjesno ) on je opet odgovoran.
Praviti djecu a ostavljati ih drustvu da se brine o njima a pri tome ne prihvatati nikakvu odgovornost za nezasticen seks je big no no ... :flop:
S druge strane zena je koristila kontracepciju godinama i nije ostajala u drugom stanju ranije. Znaci ona je preuzela 100% odgovornost sa svoje strane.
Znaci nije mogla namjerno nikako da ostane trudna jer je ona pila kontracepciju zato da ne ostane trudna ( i to godinama ).
Da je ona na to ciljala mogla je da ne pije kontracepciju nikako i da ostane u drugom stanju prije 2-3 godine, ili nekad ranije ali nije.
Znaci definitivno nije zeljela biti trudna.
Mogla je isto tako da kaze da uopste nece uzimati nikakvu kontracepciju pa da sva odgovornost padne samo na njega, ali cak nije ni to uradila.
A on da je zaista zelio 100% da se osigura jer ni pod razno nije zelio dijete s njom, sigurno bi koristio kondom. I ne bi bio s njom 4 godine, vec 4 sata.
štemajzl
26.09.2008., 08:39
Ako cemo o namjerama zasto je spavao s njom bez kondoma?
Zato što je ona bila na piluli. Kratko i jasno.
Druga je stvar to što je on naivac pa nije znao na kojoj je ona piluli. :D
hagendaz
26.09.2008., 08:43
A ako je to učinila, znači da te je namjerno uhvatila na foru (ali, jako sumnjam da je uopće trudna).
Kako ga je ona mogla uhvatiti na foru?
Nije ga ona nikako mogla namjerno uhvatiti na foru. On je imao nezasticen seks.
Svjesno, nesvjesno... on je postupio onako kako postupa neko ko zeli da zena bude u drugom stanju. ( nije koristio kondom )
Ona je s druge strane postupila onako kako postupa zena koja ne zeli da bude u drugom stanju. ( zena trosila kontracepciju )
Pa mi cudno sad, nakon svega toga, ispade sad zena ga je navukla na foru a on je taj koji je u prvom planu spavao s njom bez kondoma i prouzrokovao njenu trudnocu a onda kad je napravio bebu --- bjezi glavom bez obzira. :rolleyes:
sa nekim izgovorima kako ona zeli da ga veze.
Ma ko bi zelio ovako neodgovornog momka da ima pored sebe? :rolleyes:
Ja vjerujem da iako je zena ostala trudna to se desilo jer je on bio neodgovoran.
Ona tu nista nije mogla bolje uraditi osim sto je trosila kontracepciju, dok je on mogao puno toga bolje uraditi.
hagendaz
26.09.2008., 08:45
Zato što je ona bila na piluli. Kratko i jasno.
Druga je stvar to što je on naivac pa nije znao na kojoj je ona piluli. :D
On uopste nije naivan. To sto je ona bila na piluli njega ne pravi manje odgovornim za njenu trudnocu.
Nije ona mogla sama sebe oploditi ako on nije u tom oplodjivanju ucestvovao.
Mogao je on da koristi kondom bez obzira na to da li je ona na piluli ili ne.
Ali nije! Zasto? Zato sto je:
1. neodgovoran
2. zeli djecu svjesno/nesvjesno
3. oboje
hagendaz
26.09.2008., 08:52
Muljator, manipulator i sto sve ne, opet se nije sama sexala :rolleyes:
Onda je ostala u drugom stanju tako sto je samu sebe zatrudnila i jadan on sad ga je navukla na foru jer je to dijete mozda njegovo. :p :rolleyes: :)
hagendaz
26.09.2008., 09:12
Hallo? Ima li koji matematičar ili ekonomist da izračuna statističku vjerojatnost za ovo?
Da uopće i ne ulazim u njezino psihičko stanje, motive i sl.
Prekinuli smo, a sad kaze da je trudna.
Nema veze sto su prekinuli. :ne zna: Mozda je ona ostala trudna prije prekida a saznala tek nakon prekida. :kava:
Rijetko koja cura zeli uopste da ima dijete sa tipom kojeg ona ne zeli.
Rijetko koji muskarac zeli uopste da ima dijete sa curom koju on ne zeli.
A za nekog ko je bio sa curom 4 godine ne mozemo nikako reci da je bio u pitanju seks samo za 1 noc.
Ali cak i da je bio seks za 1 noc, muskarci koji ne zele da imaju djecu koriste kondom uvijek i na svakom mjestu, bez izuzetaka.
Ako ne koristi kondom onda je:
1. neodgovoran
2. zeli djecu svjesno/nesvjesno
3. oboje
Toliko do daljneg ... :top:
Svi se raspisali a ocajan79 nikako da nam javi razvoj situacije :kokice:
U 4-godišnjoj vezi (sporazumno vjerujem), odabran je način kontracepcije i to su bile pilule.
Zašto kažeš da je on bio neodgovoran?
Malo mi je čudna tvoja logika.
Ona se pobrinula za svoju kontracepciju i zbog toga je ona odgovorna (isto tako, možemo ići u krajnost i nju nazvati neodgovornom jer se sexala sa čovjekom koji nije koristio nikakvu kontracepciju).
On se nije pobrinuo za svoju kontracepciju (pored već jedne kontracepcije) i zbog toga je on neodgovoran.
Druga je stvar ako misliš da jedan način kontracepcije nije bio dovoljan.
Nigdje nisam pročitala da autor želi izbjeći obveze prema djetetu, dapače, tako da ne razumijem tvoje uporno "ukazivanje" da on ne želi išta imati sa djetetom.
lollatutu
26.09.2008., 11:39
slažem se sa Štemajzlom
Sve od reda GENIJALCI:rolleyes:
Pod 1) to što ima policistične jajnike NE ZNAČI da ne moze zatrudnit.
Dapače, zene s policističnim teze zatrudne od ovih koje nemaju, ali da ne mogu zatrudnit je bullshit jer mogu i to bez nekog pretjeranog truda.
Pod 2) ako je pila kontracepciju i PRESTALA piti(a ti ne mozeš znati kad je i da li prestala) biti će još plodnija i prije će zatrudnit nego da uopće nikad nije pila
Pod 3) jedino što ti preostaje je, da ako si se već gurao s njom 4 godine da je onda i podrziš u trudnoći, pa zatražis test očinstva.
Ako ispadne da si otac, minimalno što mozeš napravit je plaćat alimentaciju i biti dobar roditelj jer je to i TVOJE dijete.
Nipošto ništa ne pokušavajte, dakle nekakvi brakovi, veze jer to ne ide.
Prekinuli ste, gotovo je, ali to te ne spriječava da budeš dobar roditelj jer dijete nije NIŠTA KRIVO.
S druge strane odjebi nekakve lazi i slična glupava ponašanja što ti je na početku teme savjetovala Virtual, jer to nije ponašanje dolično jednom tipu od 30 godina.
Također, ako si bio s njom 4 godine, a to nije malo, znači da se nemaš šta sad vadit, ako si je trpio 4 godine, moći ćeš i ovih narednih 9 mjeseci ako se ispostavi da je trudna.Nisi ni ti cvječka.
Tako da, ako je trudna, čestitam, postat ćeš otac, što ne znači da trebaš ponovo biti s njom, već da se samo moraš pomiriti s time da ćeš morati biti dobar otac
hagendaz: Ako cemo o namjerama zasto je spavao s njom bez kondoma?
Po tome kako ti zakljucujes mozemo onda reci da je on spavao s njom bez kondoma jer je zaista zelio da ona ostane u drugom stanju i da ne koristenje kondoma s njegove strane nije slucajno vec namjerno.
Štemajzl ti je već odgovorio na to.
Kako ga je ona mogla uhvatiti na foru?
Nije ga ona nikako mogla namjerno uhvatiti na foru. On je imao nezasticen seks.
Ako cura pije pilule, to nije nezaštićeni seks.
Pilule i služe kao metoda kontracepcije, ako slučajno nisi znao i svrha im je sprečavanje trudnoće.
Čak su pouzdanije od kondoma.
muskarci koji ne zele da imaju djecu koriste kondom uvijek i na svakom mjestu, bez izuzetaka.
I cure, ako se radi o usputnom seksu.
Ali, ako si u četverogodišnjoj vezi u kojoj je kontracepcija riješena pilulama, valjda je normalno osloniti se na pilule - kakva je to veza u kojoj sumnjaš u svoju curu da će namjerno prestati piti pilule kako bi ostala trudna, bez dogovora sa tobom.
Onda je ostala u drugom stanju tako sto je samu sebe zatrudnila i jadan on sad ga je navukla na foru jer je to dijete mozda njegovo.
Naravno da nije samu sebe zatrudnila, ali ako je prestala piti tablete s namjerom da zatrudni, bez da o tome obavijesti pokretača teme, koji je bio uvjeren da ona pije pilule - sorry, ali to je prevara i spletkarenje za koje nije on odgovoran, već ona.
On je odgovoran za dijete, nije niti rekao da neće preuzeti odgovornost.
Ali, ako je ona namjerono prestala sa tabletama - sorry, ali to je za osudu i ne zaslužuje baš previše razumijevanja za taj svoj čin.
Pa mi cudno sad, nakon svega toga, ispade sad zena ga je navukla na foru a on je taj koji je u prvom planu spavao s njom bez kondoma i prouzrokovao njenu trudnocu a onda kad je napravio bebu --- bjezi glavom bez obzira.
On uopće ne bježi glavom bez obzira, već pokušava doznati je li ona doista trudna- o tome je cijelo vrijeme i riječ, a ne o odgovornosti za dijete, to nije ni bilo upitno.
A ako si pod time mislio da bi ju sada trebao oženiti, to neću niti komentirati.
lollatulu: Pod 1) to što ima policistične jajnike NE ZNAČI da ne moze zatrudnit.
Naravno, ali policistični jajnici smanjuju mogućnost začeće, jer su skloni izostanku ovulacije.
Pod 2) ako je pila kontracepciju i PRESTALA piti(a ti ne mozeš znati kad je i da li prestala) biti će još plodnija i prije će zatrudnit nego da uopće nikad nije pila
Da, kod zdravih jajnika, a policistični nakon prestanka uzimanja tableta najčešće reagiraju tako da po par mjeseci nemaš menstruaciju (znači, niti ovulaciju), ili čak (kao što je kod mene slučaj) imaš sasvim redovite menstruacije, ali do ovulacije uopće ne dolazi.
Ja ne tvrdim da nije moguće da je ona zatrudnila, samo kažem da, s obzirom na okolnosti prvo treba utvrditi je li uopće trudna, a onda odlučivati što dalje.
VeronikaN
26.09.2008., 23:46
Jao ljudi kuda ode ova diskusija!
Koliko pristranosti!
Ostaje,gola i neuljepšana činjenica:kod sporazumnog seksa,bez ikakve zaštite,za posljedice odgovorna su oba partnera!Jednakom mjerom!
Ako žena saopći partneru da uzima oralnu kontracepciju(što je opisao pokretač teme),pa onda bez da ga obavijesti,istu prekine,za posljedice tj trudnoću snosi odgovornost isključivo sama.I nemože na osnovi svojih manipulacija,očekivati ljubav i brigu od bivšeg partnera.I u tom slučaju prvenstveno ću osuditi tu ženu.
Zakonski gledano muškarac će ipak snositi dio odgovornost po pitanju skrbi o djetetu.
Smatram nepravednim da postoji takav zakon,koji izjednačava prevaru i manipulaciju sa ostalim slučajnim ili namjernim trudnoćama.I u tom i takvom zakonu,muškarci su obrali bostan ovako ili onako.
Bili prevareni ili varali sami,alimentacija im ne gine!
Ako ćemo stati na stajalište,da je muškarac uvijek i isključivo kriv,onda nismo realni ni pravedni.
Jer po tome bi ispalo,da žene blagog pojma nemaju o spolnosti i posljedicama iste,te su obične ovce koje daju ovnovima da ih oplode!
hagendaz
27.09.2008., 00:23
On je odgovoran za dijete, nije niti rekao da neće preuzeti odgovornost.
On je odgovoran za sve svoje postupke:
1. Za nezasticen seks, nije koristio kondom. Znaci njegov problem, ako cura ostane trudna, on je doprinio.
2. Za doprinos sperme, snosi odgovornost.
3. Trudnoca koja se desi, snosi odgovornost.
4. Briga oko zene koja nosi njegovo dijete 9 punih mjeseci, snosi odgovornost.
5. Bolnica, rodjenje djeteta, snosi odgovornost
6. Dijete ako se ispostavi njegovo, snosi odgovornost.
Ona s druge strane je svoj dio prihvatila.
1. trosila pilule
2. ostala u drugom stanju jer on nije koristio kondom ( dok ne nadjes dokaz da nije uzela pilule, cak i tada on je opet odgovoran jer da je koristio kondom ne bi bila trudna )
3. vodi racuna o svojoj trudnoci i prihvata odgovornost za to
4. rodice dijete
5. vodice racuna o tom svom djetetu
Iz njegovog pisanja sasvim je jasno da one ne snosi odgovornost za 1-5.
On bi da snosi samo odgovornost za 6. A i to cisto sumnjam. :rolleyes:
hagendaz
27.09.2008., 00:29
Ako žena saopći partneru da uzima oralnu kontracepciju (što je opisao pokretač teme),pa onda bez da ga obavijesti, istu prekine,za posljedice tj trudnoću snosi odgovornost isključivo sama.
Imas ti dokaz da je ona prestala piti pilule? :rolleyes:
Ali jedno je tacno, i da je prestala piti pilule ona ne bi mogla ostati u drugom stanju da je on koristio kondom.
I nemože na osnovi svojih manipulacija,očekivati ljubav i brigu od bivšeg partnera.I u tom slučaju prvenstveno ću osuditi tu ženu.
Hmmm, manipulacija je kad momak spava sa curom 4 pune godine bez kondomaa onda pobjegne glavom bez ozbira kad ona ostane trudna.
Briga oko trudnoce, majke, djeteta, naravno.... sasvim je svejedno sta on misli o svemu tome, bio je s njom - snosi odgovornost. 100%
Lozinka090
27.09.2008., 00:37
Oni su prekinuli. Ako je djevojka zaista trudna, mislim da stvarno nije bitno ko je 'kriv'.:rolleyes: To je, sto je.
Umjesto energije utrosene u racunanju mjeseceve pozicije na dan kada su se seksali i statisticke vjerovatnoce, moglo bi se pola te energije uloziti u razmisljanje mogu li se tom eventualnom bebacu, jedinoj nevinoj stranci u svemu ovome, pruziti normalni uslovi za zivot.
hagendaz: Imas ti dokaz da je ona prestala piti pilule?
Čovječe, pa samo nagađamo.
Nema nitko dokaz ni da je uopće trudna.
Zapravo, riječ i je o tome da pokretač teme sumnja da je ona uopće trudna, a ti si otišao na to čija je odgovornost - to uopće nije niti sporno.
Svi govore "ako je prestala piti pilule".
A iskreno, šanse da je zakazala pilula su toliko male, da ih, uzmemo li uz to i čitave okolnosti ove priče, možemo komotno isključiti.
Uostalom, ja sam gotovo uvjerena da ona uopće nije niti trudna.
Hmmm, manipulacija je kad momak spava sa curom 4 pune godine bez kondomaa onda pobjegne glavom bez ozbira kad ona ostane trudna
Ti se ponašaš kao da je kondom jedino sredstvo kontracepcije.
Ona mu je rekla za navodnu trudnoću nakon prekida, znači nije on s njom prekinuo radi toga.
Što ako usred spolnog odnosa dečko neprimjetno skine kondom i svrši u curu bez njezinog pristanka?
Onda je valjda ona kriva, jer nije imala spiralu, po tvojoj logici.
Umjesto energije utrosene u racunanju mjeseceve pozicije na dan kada su se seksali i statisticke vjerovatnoce, moglo bi se pola te energije uloziti u razmisljanje mogu li se tom eventualnom bebacu, jedinoj nevinoj stranci u svemu ovome, pruziti normalni uslovi za zivot.
O majko mila!
Pa radi se upravo o tome - o vjerojatnosti, jer pokretač teme misli da laže za trudnoću i ima apsolutno razloga sumnjati u to.
Lozinka090
27.09.2008., 00:55
O majko mila!
Pa radi se upravo o tome - o vjerojatnosti, jer pokretač teme misli da laže za trudnoću i ima apsolutno razloga sumnjati u to.
OK, sorry-idem po grah da bacim pa da vidim sta on kaze na sve to :rolleyes:
Neko mu je na samom pocetku sugerirao odlazak kod doktora ili ti test trudnoce-neka bude prisutan i on.
od tada se tema razvila u ko je kriv sto je trudna, ako je i td i td.
Javim vam kako je grah 'pao':rolleyes:
ocajan79
27.09.2008., 00:56
Oni su prekinuli. Ako je djevojka zaista trudna, mislim da stvarno nije bitno ko je 'kriv'.:rolleyes: To je, sto je.
Eto novosti.
Kao prvo ovolko lupetanja od hegenandeza jos nisam nigde videl i fakat je bezvezno lupetanje.
Kao drugo, bil sam danas kod nje, razgovaral s njom i njenim roditeljima.
Objasnil sam svoju situaciju i na kaj sam sve spreman (briga, odgovornost itd...).
E sad, jos uvijek nisam 100% siguran da je trudna, al ako nije onda laze svima odreda, čak i roditeljima. Ima sliku ultrazvuka, mutna, nist se ne vidi (i da se vidi nekaj, ja nebi znal, tak da ne igra neku ulogu), vrijeme i datum donekle stimaju. Nadalje postoji nalaz od ginekologa, ispisan na tintnom pisacu, zig razlijani (nije iskljuceno da je skenirano i isprintano sve skupa), potpis cudan (nije potpisan kemijskom nego isprintan) Poznam nekoliko osoba koje hodaju tom ginekologu - svugdje je potpis penkalom, ili nema potpisa, ali opet postoji vjerojatnost da je zig s potpisom.
Kaj se tice razloga, dotična je uzimala pilule, ali je par puta u onom ciklusu zaboravila popiti. Što mi je isto tako zaboravila napomenuti. Inače nisam neodgovoran, ne krivim je jer je zaboravila popiti (jbga dogada se i najboljima), ali kaj mi nije rekla da je zaboravila je jako loše i neodgovorno. Svaki put inače kad je zaboravila koristili smo kondom. Htel sam i onda s kondomom, al njoj je kao bolje bez kondoma, bolji je osjećaj. Koristili smo ga i kad je imala onu pauzu od tjedan dana... da budemo sigurniji. Inače sam ziheraš i ne igram se takvim stvarima. Al sad jbga kaj je tu je, ako je.
I sad najsumnjiviji dio, kao pošto je pod stresom, ona bude se svejedno odlučila za pobačaj, makar ja pristanem da budem dalje s njom...
Jer veli da je to jako loše za dijete, da se boji kaj bi bilo s djetetom itd...
hagendaz
27.09.2008., 00:57
U 4-godišnjoj vezi (sporazumno vjerujem), odabran je način kontracepcije i to su bile pilule.
Cek cek... ko je ovaj nacin odabrao? Ona, oni ili oni?
Da malo pojasnimo ovo:
Cura kaze ne zeli da bude u drugom stanju, nije spremna za djecu i trosi pilule.
Muskarac kaze OK. Cura ostane u drugom stanju, ona je ta koja je trosila kontracepciju, on nije - on je odgovoran 100%.
Svako je odgovoran za svoje postupke, ona za svoje, on za svoje. Ne moze ona biti odgovorna za njegove postupke.
Ona se pobrinula za svoju kontracepciju i zbog toga je ona odgovorna (isto tako, možemo ići u krajnost i nju nazvati neodgovornom jer se sexala sa čovjekom koji nije koristio nikakvu kontracepciju).
Ne mozemo reci za nju da je neodgovorna jer ona prihvata odgovornost za sva svoja djela.
On iako je spavala sa tipom koji nije koristio nikakvu zastitu ( ona jeste ) znaci tu je prihvatila svoju odgvornost jer se zastitila, ( on nije ).
Drugo kako je prihvatila odgvornost! Pa eto ako ostane u drugom stanju ( zbog njegove neodgovornosti i nezastite sa kondomom ) ona je ta koja nosi trudnocu znaci prihvata rezultat seksa.
Ne bjezi od toga.
On je taj koji bjezi od svojih postupaka. Znaci on je neodgovoran za svoja djela.
On bi da spava sa curom bez kondoma ali kako ostane u drugom stanju on bi da nema nista s tom trudnocom.
On se nije pobrinuo za svoju kontracepciju (pored već jedne kontracepcije) i zbog toga je on neodgovoran.
Da jer njeni postupci su nezavisni od njegovih. On je odgovoran za svoja djela, ona za svoja.
Nema veze sta on misli, on je opet odgovoran. 100% Ne mozes ti spavati sa osobom A a bjezati od rezultat tog seksa.
Kakav je on seks imao s njom nije zavisilo samo od nje vec i od njega.
Nije ga ona natjerala da ne nosi zastitu. On je sam tak odlucio.
Druga je stvar ako misliš da jedan način kontracepcije nije bio dovoljan.
Ovo nije tema. :) Vidi, ako ti sad sjedes i uzmes jesti nenormalno bogatu hranu od koje se udebljas 50 kg.
Cija je to odgovornost? Tvoja ili onog proizvodjaca koji je proizveo ili konobara koji tije predlozio da to pojedes?
Come on - on je odgovoran 100% bez ozbira na nju, ona nije bitna ovdje jer ona je produzela sve mjere sa svoje strane, on nije.
hagendaz
27.09.2008., 01:06
Objasnil sam svoju situaciju i na kaj sam sve spreman (briga, odgovornost itd...).
Bravo postaces tata i snositi odgovornost za nezasticen seks. :top:
Nemoj samo da ostavljas svoju djecu koju pravis drustvu na teret. I drug put natakni kondom.
Lakse je, i odgovornije je. ;)
Lozinka090
27.09.2008., 01:06
I sad najsumnjiviji dio, kao pošto je pod stresom, ona bude se svejedno odlučila za pobačaj, makar ja pristanem da budem dalje s njom...
ja da sam na tvom mjestu, na to bih se pravila budalom. Jer vrlo lako moze biti cista zamka da se zaletis i obecas da ces biti s njom, jel' stres da joj umanjis :rolleyes:
Otvoreno kazes, kao sto vec jesi, da si spreman pomoci i biti tu, ali samo u ulozi oca tog djeteta. Ali da je postujes toliko da shvatas da je krajnja odluka ipak njena :mig:
I zaista, sta mislis da si prekratis muke i pitas je da zajedno odete do tog doktora? Jer eto, posto nisi nikada bio u toj situaciji i ti bi zelio porazgovarati sa covjekom koji se mozda brine o razvoju tvog buduceg djeteta? Sorry ako si vec to napravio, ili nesto slicno cime bi se sam uvjerio u stvarno stanje 'trudnoce'.:mig:
Ja za to ne znam, znam da sve oko mene nisu mogle zatrudniti barme godinu dana (iako su jako zeljele) od tableta i da im je doktor rekao da dugogodisnje uzimanje pilula zna proizvesti da nakon prestanka treba malo duze da se zatrudni.
kakva je to veza u kojoj sumnjaš u svoju curu da će namjerno prestati piti pilule kako bi ostala trudna, bez dogovora sa tobom.
Pa losa veza. Ali oni su vec tad imali krahove i vjerojatno se prekid nazirao.
Poznam nekoliko osoba koje hodaju tom ginekologu
Jel to onaj isti nepouzdani? :D
hagendaz
27.09.2008., 01:17
Da to je jako vazno. Ne bi bilo dobro da i ovo dijete koje nije krivo sto mu otac prica najlose stvari za majku koja ce ga ujedno i roditi a koje je on napravio jer nije koristio kondom postane socijalni slucaj zbog neodgovornosti oca.
Ja mislim kad bi dijete nerodjeno moglo birati oca, nikad ne bi odabralo nekoga ovako.
Hapa, dajperi, flasice, vakcine, ljekari, trudnoca, pregledi.... ima puno toga.
Predlazem za pocetak 2 posla ... sa oceve strane. :top: I za buducu majku da mu preda djete 1/2 vremena.
Eto novosti.
Kao prvo ovolko lupetanja od hegenandeza jos nisam nigde videl i fakat je bezvezno lupetanje.
Kao drugo, bil sam danas kod nje, razgovaral s njom i njenim roditeljima.
E sad, jos uvijek nisam 100% siguran da je trudna, al ako nije onda laze svima odreda, čak i roditeljima. Ima sliku ultrazvuka, mutna, nist se ne vidi (i da se vidi nekaj, ja nebi znal, tak da ne igra neku ulogu), vrijeme i datum donekle stimaju. Nadalje postoji nalaz od ginekologa, ispisan na tintnom pisacu, zig razlijani (nije iskljuceno da je skenirano i isprintano sve skupa), potpis cudan (nije potpisan kemijskom nego isprintan) Poznam nekoliko osoba koje hodaju tom ginekologu - svugdje je potpis penkalom, ili nema potpisa, ali opet postoji vjerojatnost da je zig s potpisom.
Kaj se tice razloga, dotična je uzimala pilule, ali je par puta u onom ciklusu zaboravila popiti. Što mi je isto tako zaboravila napomenuti. Inače nisam neodgovoran, ne krivim je jer je zaboravila popiti (jbga dogada se i najboljima), ali kaj mi nije rekla da je zaboravila je jako loše i neodgovorno. Svaki put inače kad je zaboravila koristili smo kondom. Htel sam i onda s kondomom, al njoj je kao bolje bez kondoma, bolji je osjećaj. Koristili smo ga i kad je imala onu pauzu od tjedan dana... da budemo sigurniji. Inače sam ziheraš i ne igram se takvim stvarima. Al sad jbga kaj je tu je, ako je.
stari a kaj sam ti rekel? sad ona ide na pobačaj? nepostojećeg djeteta :rolleyes:
došla je pred zid sa svojim lažima, može priznati laž tebi i starcima il napraviti "pobačaj"
nedaj se :kava:
hagendaz
27.09.2008., 04:58
S druge strane odjebi nekakve lazi i slična glupava ponašanja što ti je na početku teme savjetovala Virtual, jer to nije ponašanje dolično jednom tipu od 30 godina.
Također, ako si bio s njom 4 godine, a to nije malo, znači da se nemaš šta sad vadit, ako si je trpio 4 godine, moći ćeš i ovih narednih 9 mjeseci ako se ispostavi da je trudna.
Nisi ni ti cvječka.
Tako da, ako je trudna, čestitam, postat ćeš otac, što ne znači da trebaš ponovo biti s njom, već da se samo moraš pomiriti s time da ćeš morati biti dobar otac
Zar ima 30? :eek:
Njegov rasplet i navodno susret sa roditeljima, scene oko slike, datuma, i ostale informacije koje naknadno dodaje se ne uklapaju u provobitno pisanje o ocajnom problemu.
Puno toga mijenja da uklopi u ishod koji po njemu najmanje tereti njega a on je najvise ovom svom problemu doprinio.
Zvuci jako nelogicno da mu njeni roditelji nisu odrzali lekciju za direktan pokusaj ostavljanja nerodjenog djeteta nakon cetvero godisnje veze sa njihovom kcerkom.
Bilo je puno lakse da je jednostavno rekao jah ja jesam odgovoran i dacu sve od sebe da to sve bude najbolje za svakoga.
Ali ne moze neodgovoran preuzeti odgovornost. Ni za sebe, ni za nju, ni za dijete, ni za trudnocu, ni za svijet u kojem zivi... jer je uvijek sve necija tudja greska, i uvijek je sve necija tudja manipulacija.
hagendaz
27.09.2008., 05:14
Ima sliku ultrazvuka, mutna, nist se ne vidi (i da se vidi nekaj, ja nebi znal, tak da ne igra neku ulogu), vrijeme i datum donekle stimaju. Nadalje postoji nalaz od ginekologa, ispisan na tintnom pisacu, zig razlijani (nije iskljuceno da je skenirano i isprintano sve skupa), potpis cudan (nije potpisan kemijskom nego isprintan) Poznam nekoliko osoba koje hodaju tom ginekologu - svugdje je potpis penkalom, ili nema potpisa, ali opet postoji vjerojatnost da je zig s potpisom.
Koga poznajes konkretno a da hoda kod tog istog ginekologa? Ko su te osobe?
Kako te osobe znaju kako izgleda papir koji se dobije vezano za trudnocu?
Jesu li sve te osobe koje pominjes bile trudne?
Koliko zena dosada je tvrdilo da je trudno sa tobom? 1, 2 ... 5? Ona jedina? Jel ti ni sa jednom zenom ne koristis kondom?
Jel znas okrenuti broj telefona tog ginekologa i pitati da li je djevojka tvoja s kojim si spavao 4 godine bez kondoma zaista trudna?
Kad si se navodno pojavio njenim roditeljima na vrata jesi li im rekao za kcerku ovo sto pises ovdje? ( ako si se pojavio jer nemas ti petlje za to )
Jesi li ikad cuo za test trudnoce koji se moze kupiti u apoteci?
Hajd sad malo istine, dosta je bilo lazi jer si providan ko' celofan.
Lozinka090
27.09.2008., 05:27
Jesi li ikad cuo za test trudnoce koji se moze kupiti u apoteci?
Pa to je prelako!
Logicnije je sprovesti anketu medju svim poznanicama koja ide kod kojeg ginekologa, one koje imaju doticnog, otici im na vrata i traziti bilo kakvu potvrdu, uputu i sl koju je isti izdao zbog radi usporedjivanja potpisa :D
Ma kada malo bolje razmislim i procitam ovu temu, ocajni vas dvoje ste ustvari kao stvoreni jedno za drugo. Bas mislim da ste si par.
hagendaz
27.09.2008., 05:51
Lozinka, nece on odgovoriti na ona pitanja, ne sikiraj se...
Zasto cure dozvole da ih neko ovako koristi?? Pa nemojte dozvoliti da vas neko ovako radi...
Na kraju ispadoste vi manipulatorke a on nista. Boli njega...
Lozinka090
27.09.2008., 06:00
Lozinka, nece on odgovoriti na ona pitanja, ne sikiraj se...
Zasto cure dozvole da ih neko ovako koristi?? Pa nemojte dozvoliti da vas neko ovako radi...
Na kraju ispadoste vi manipulatorke a on nista. Boli njega...
Ma znam da nece, ali nadam se da ce barem procitati sto si mu sve kroz ovu temu pisao.
Ja ipak imam osjecaj da su oni krpa i zakrpa. Nazalost on jos nije shvatio da sve sto pise o njoj govori samo jos vise o njemu. Ako je zaista takva, kakav je on da je mogao provesti 4 god sa njom?
Po cemu mislis da je iskoristio? Za sta ju je koristio?
hagendaz
27.09.2008., 06:20
Kako je iskoristio?
Pa on zna vrlo dobro da je on isao na sto manje obaveza s njom a sve vece zadovoljstvo koje ga nece kostati nista i prema kome nece imati nikakvih obaveza.
Ona da nije ostala trudna on bi i dalje bio s njom.... (nesluzbeno) jer ima seks bez obaveza a ne snosi nikakvu odgvornost za bilo sto proizadje kao rezultat tog seksa.
Kad mu je rekla za trudnocu pobjegao je glavom bez obzira i napisao temu izbezumljen ne znajuci sta da uradi.
Onog momenta kad mu kaze da ce abortirati on ce opet nazad njoj u krevet (nesluzbeno) jer ne snosi nikakve posljedice.
On ce pricati kako ga ta "bivsa" zeli vezati da podigne svoju vrijednost.
Nece on rizikovati svoje zdravlje. Nece on postati ubica tog embria.
Nece niko strugati njegovu matericu. Nece on ici kod ginekologa.
Nece on nosati bebu, nece on nista. Njega cak ne zanima ni njeno zdravlje.
Niti to kako se ona osjeca. Niti da li ce proci kroz traumu ako abortira. Njega to nista ne zanima ... samo ga zanima kako da se izvuce... da nije odgovoran.
Ona iako abortira nece se on osjecati odgovornim jer za njega je ona to odlucila sama svojevoljno.
On ce samo seksati bez kondoma i bjezati kad zapne. Znaci koristio je. Tako ce proci svaka druga s njim. Zalosno... :rolleyes:
Lozinka090
27.09.2008., 06:35
Slazem se sa tvojim opisom, ali ipak nemogu to nazvati 'koristenjem'.
Kako je on zelio seks bez obaveza sa njom, tako je i ona bila u istoj situaciji. Ne bih rekla da je i ona zeljela/planirala ostati u drugom stanju (ako to zaista jeste), kao sto ni on nije razmisljao/zelio njenu trudnocu.
Sve ostalo sto pises je na mjestu. Ali mislim da dvoje zrelih ljudi, ako se seksaju, moraju biti svjesni da je i trudnoca moguca. Sasvim je nesto drugo, ako oboje radi uzitka tu cinjenicu zanemare.
On nije razmisljao o kondomu. Ali ocigledno nije ni ona insistirala na tome :rolleyes:
Generalno o abortusu kao o mogucnosti ne bih. Ne znam koliko je njima dvoma godina ali cvrsto vjerujem da u nekim malo zrelijim godinama, ukoliko je trudnoca rezultat svojevoljnog a ne nasilnog seksa, jednostavno nemogu razmisljati o abortusu kao o mogucnosti :confused: Bas zbog svih mogucih posljedica koje si i ti opisao. Ali eto, to je jedan od 'izlaza' i za nju i za njega..
I kroz sve ovo, ipak ne mislim da je i jedno od njih 'krivo'. Da su oboje zasluzni za situaciju u kojoj su, to da. Dobro, o njemu mozda imam malo losije misljenje jer on je on taj koji je, u nimalo zavidnom svjetlu, nasiroko opisao osobu sa kojom je proveo toliko vremena-ako cemo vec mjeriti.
hagendaz
27.09.2008., 06:38
I sad najsumnjiviji dio, kao pošto je pod stresom, ona bude se svejedno odlučila za pobačaj, makar ja pristanem da budem dalje s njom... Jer veli da je to jako loše za dijete, da se boji kaj bi bilo s djetetom itd...
To ili je bilo ovo:
Ti si joj predlozio da abortira i obecao da ako abortira da ces biti s njom.
Onda kad ona abortira ti ces nestati ali doci u njen krevet ( nesluzbeno ) samo da se seksas bez obaveza.
I tako sve dok ona abortira svaku trudnocu ti si miran jer mozes se trositi bez kondoma i ono najznacajnije bez posljedica.
hagendaz
27.09.2008., 06:57
Slazem se sa tvojim opisom, ali ipak nemogu to nazvati 'koristenjem'.
Kako je on zelio seks bez obaveza sa njom, tako je i ona bila u istoj situaciji.
Znam da cure ne vole da se opise takva veza kao da je u pitanju koristenje. Ali sa muske perspektive ona je njemu sluzila samo za to.
Iako je ona uzivala u tom seksu, ona je ta koja je snosila svu odgovornost. Hocu reci da kad neko udvoje radi s tobom nesto, recimo ja i ti se dogovorimo da zajednicki otvorimo biznis.
Ja ulozim sve sto imam, a ti ne ulozis sve, ja sam za sve odgovoran ako krene lose a ti nisi, jer po tebi sve lose je moja greska i moja odgovornost iako ti uzivas plodove tog biznisa podjednako onda mozemo zakljuciti iz tvog ponasanja i iz mog ponasanja da ti mene koristis.
Tako i on nju.
Ne bih rekla da je i ona zeljela/planirala ostati u drugom stanju (ako to zaista jeste), kao sto ni on nije razmisljao/zelio njenu trudnocu.
Ona definitivno nije zeljela trudnocu i nije planirala, ali na kraju se sve lomi preko njenih ledja iako je on puno vise doprinio ovom problemu nego ona samom cinjenicom sto je on taj koji ne snosi nikakve odgovornosti.
Sve ostalo sto pises je na mjestu. Ali mislim da dvoje zrelih ljudi, ako se seksaju, moraju biti svjesni da je i trudnoca moguca.
Pa naravno, ali njega njena trudnoca ne zanima jer samo gleda kako da se izvuce iako je on sudjelovao u toj trudnoci.
Sasvim je nesto drugo, ako oboje radi uzitka tu cinjenicu zanemare.
On nije razmisljao o kondomu. Ali ocigledno nije ni ona insistirala na tome :rolleyes:
Nista ne znamo o njoj, mozda je ona insistirala. Zvucala mi je iz price kao savjesna cura jer je trosila pilule godinama. Znaci sasvjesno postupa. Mi samo znamo ono sto nam on kaze, a on naravno ce reci samo ono sto ga najmanje tereti.
Mozda se osjecala duznom da mu kaze da je trudna da bi mu dala opciju da sam vidi sta zeli umjesto da je abortirala i njegovo dijete bez njegove suglasnosti?
jednostavno nemogu razmisljati o abortusu kao o mogucnosti :confused: Bas zbog svih mogucih posljedica koje si i ti opisao. Ali eto, to je jedan od 'izlaza' i za nju i za njega..
Ja ne mogu reci to jer to je izbor i pravo zene... ali znam 100% da ako muskarac kaze nece biti abortusa jer ne zelim da te stavim uopste u tu situaciju on ce se postaviti drugacije u startu sa zenom s kojom ima seks.
Kao prvo koristice kondom. Jer zna posljedice... a lakse mu je koristiti kondom nego se suocavati sa posljedicama ( ako je odgovoran )
A ako je neodgovoran onda njega uopste briga sta ce biti od onog momenta kad on ima nezasticen seks. On misli da sve sto se desi od tog momenta je iskljucivo njen problem. Jer je koristi.
Da je ne koristi mislio bi i osjecao drugacije. Osjecao bi da sve sto se njoj desava desava se i njemu jer oni su zajedno napravili to dijete.
I kroz sve ovo, ipak ne mislim da je i jedno od njih 'krivo'. Da su oboje zasluzni za situaciju u kojoj su, to da. Dobro, o njemu mozda imam malo losije misljenje jer on je on taj koji je, u nimalo zavidnom svjetlu, nasiroko opisao osobu sa kojom je proveo toliko vremena-ako cemo vec mjeriti.
To ko je kriv je zaista stvar misljenja, nije mi to bio prioritet da pojasnim ali i nije toliko vazno koliko je vazno kako on reaguje nakon svega, kako ne moze da prihvati odgovornost za svoja djela a ne da jos kazem da prihvati odgovornost kao muskarac za vezu sa zenom s kojom je bio 4 godine. To je puno vremena biti s nekim.
Da je on rekao da je odgovoran za sve svoje sto je uradio moja reakcija bi bila skroz drugacija. I to sto on pise sve njagore o njoj, s kojom je bio 4 godine da to govori puno o njemu vise nego o njoj. :) A mi se ispricasmo u kasne sate.
VeronikaN
27.09.2008., 08:17
Imas ti dokaz da je ona prestala piti pilule? :rolleyes:
Ali jedno je tacno, i da je prestala piti pilule ona ne bi mogla ostati u drugom stanju da je on koristio kondom.
Hmmm, manipulacija je kad momak spava sa curom 4 pune godine bez kondomaa onda pobjegne glavom bez ozbira kad ona ostane trudna.
Briga oko trudnoce, majke, djeteta, naravno.... sasvim je svejedno sta on misli o svemu tome, bio je s njom - snosi odgovornost. 100%
Ti si u svojoj pristranosti,kao ukopani magarac pa ni koraka dalje.
Pišeš,kao netko tko ili nema ama nikakvog iskustva o odnosima među ljudima ili kao osoba koja je osobno prošla točno onako,zašto optužuje autora topića.
Ova tvoja rečenica(vidi boldano)je nonsens prve klase.
Očitio da blage veze nemaš što je i obostrano voljni seks!Ili seks uopće!
Ako se žena štiti pilulama,onda nema potrebe da on upotrijebi kondom.Očito je i njoj bio miliji seks bez njega.Jer ipak osjet nije isti i ima mnogo žena koje nevole seks s kondomom.
I uporno na osnovi svoje vlastite konstrukcije događaja(a kojoj nije prisustvovao nitko od nas,pa nemoj molim te upotrebljavati: otkuda ti znaš?),što znači da svi ovdje stvaramo samo projekciju na osnovi podataka koje nam je autor dao.
Osim toga ne čitaš postove,pa tvrdiš da je on pobjegao glavom bez obzira kada je ona ostala trudna,hajde čitaj uvodni post ponovno!
VeronikaN
27.09.2008., 08:34
Znam da cure ne vole da se opise takva veza kao da je u pitanju koristenje. Ali sa muske perspektive ona je njemu sluzila samo za to.
Iako je ona uzivala u tom seksu, ona je ta koja je snosila svu odgovornost. Hocu reci da kad neko udvoje radi s tobom nesto, recimo ja i ti se dogovorimo da zajednicki otvorimo biznis.
Ja ulozim sve sto imam, a ti ne ulozis sve, ja sam za sve odgovoran ako krene lose a ti nisi, jer po tebi sve lose je moja greska i moja odgovornost iako ti uzivas plodove tog biznisa podjednako onda mozemo zakljuciti iz tvog ponasanja i iz mog ponasanja da ti mene koristis.
Tako i on nju.
Ona definitivno nije zeljela trudnocu i nije planirala, ali na kraju se sve lomi preko njenih ledja iako je on puno vise doprinio ovom problemu nego ona samom cinjenicom sto je on taj koji ne snosi nikakve odgovornosti.
Pa naravno, ali njega njena trudnoca ne zanima jer samo gleda kako da se izvuce iako je on sudjelovao u toj trudnoci.
Nista ne znamo o njoj, mozda je ona insistirala. Zvucala mi je iz price kao savjesna cura jer je trosila pilule godinama. Znaci sasvjesno postupa. Mi samo znamo ono sto nam on kaze, a on naravno ce reci samo ono sto ga najmanje tereti.
Mozda se osjecala duznom da mu kaze da je trudna da bi mu dala opciju da sam vidi sta zeli umjesto da je abortirala i njegovo dijete bez njegove suglasnosti?
Ja ne mogu reci to jer to je izbor i pravo zene... ali znam 100% da ako muskarac kaze nece biti abortusa jer ne zelim da te stavim uopste u tu situaciju on ce se postaviti drugacije u startu sa zenom s kojom ima seks.
Kao prvo koristice kondom. Jer zna posljedice... a lakse mu je koristiti kondom nego se suocavati sa posljedicama ( ako je odgovoran )
A ako je neodgovoran onda njega uopste briga sta ce biti od onog momenta kad on ima nezasticen seks. On misli da sve sto se desi od tog momenta je iskljucivo njen problem. Jer je koristi.
Da je ne koristi mislio bi i osjecao drugacije. Osjecao bi da sve sto se njoj desava desava se i njemu jer oni su zajedno napravili to dijete.
To ko je kriv je zaista stvar misljenja, nije mi to bio prioritet da pojasnim ali i nije toliko vazno koliko je vazno kako on reaguje nakon svega, kako ne moze da prihvati odgovornost za svoja djela a ne da jos kazem da prihvati odgovornost kao muskarac za vezu sa zenom s kojom je bio 4 godine. To je puno vremena biti s nekim.
Da je on rekao da je odgovoran za sve svoje sto je uradio moja reakcija bi bila skroz drugacija. I to sto on pise sve njagore o njoj, s kojom je bio 4 godine da to govori puno o njemu vise nego o njoj. :) A mi se ispricasmo u kasne sate.
Sve mi se više čini,da ti nisi muško,već se samo tako ovdje predstavljaš!
A ja ti kao žena kažem:ni žene nisu ni svetice ni jadnice,koje baš uvijek i na svaki naćin,muškarci varaju i iskorištavaju!
Sve češće i sve više itekako proračunate žene koriste prljave trikove i manipuliraju.
Dali je on bio s njom 4 g ili 25 g,uopće nije mjerodavno,mjerodavno je da ta veza nje uspjela.On ju je prekinuo i točka.To što se ona manipulacijom lovi za nekoga tko je ne želi,pa je bez ikakvog samopoštovanja,govori više o njoj nego o njemu.
VeronikaN
27.09.2008., 08:38
Očekuje li ona da platiš taj abortus?
ocajan79
27.09.2008., 10:39
Očekuje li ona da platiš taj abortus?
neznam dal ocekuje. Samo je rekla da košta cca 1500kn na crno... Ali da opet postoji opcija da nebude nikaj kostalo... Mislim da ne ocekuje tak nekaj. Ne vjerujem da je takva osoba, mada jako voli novce :-)
niko kao ja
27.09.2008., 10:46
neznam dal ocekuje. Samo je rekla da košta cca 1500kn na crno... Ali da opet postoji opcija da nebude nikaj kostalo... Mislim da ne ocekuje tak nekaj. Ne vjerujem da je takva osoba, mada jako voli novce :-)
Ako ce pobaciti, naravno da ti to trebas platiti u najmanju ruku 50:50 s njom.
I gdje se to jos radi na crno ...pa nije pobacaj zabranjen...
Ljudski bi bilo da ides s njom, da ne ide sama
Nije ga sama ni zacela
Ako je trudna...
Cosmopolita
27.09.2008., 11:36
Ja ocajnom 79 nista ne verujem..
Covek jos uvek ne zna da li mu je riba uopste trudna..:rolleyes:..
Da nije zalosno,bio bi smesno..
delfina16
27.09.2008., 12:07
Pricao si sa njenim roditeljima a nisi 100% siguran u trudnocu??!! Zaboga... pa da sam ja na tvom mestu ne bih mogla da zaspim nocu! Morala bih odmah sutradan da je odvedem za ruku kod ginekologa da je pregleda na moje oci, da se uverim. Ili bih kupila test pa bih je poslala u wc neka ga uradi dok sam ja tu. Tu nema vrdanja.
Kako mozes normalno da funkcionises kad ne znas ovakvu bitnu stvar?
VeronikaN podržavam tvoje postove u potpunosti :kava:
@autor - prije tog "abortusa" zatraži da napravi test pred tobom, da vidiš jel je tak il nije!
KAMERONAAA
27.09.2008., 12:53
Vodi je drugom ginekologu
I ne zeni je pa ako i jest trudna....jer cete srusit djetetov svjet...
Ali ona je postupila odgovorno za svoj izbor jer ona je bila na kontracepciji - on nije.ako ja pijem pilule, mi koristimo kontracepciju, a ne ja.
Cura kaze ne zeli da bude u drugom stanju, nije spremna za djecu i trosi pilule.
Muskarac kaze OK. Cura ostane u drugom stanju, ona je ta koja je trosila kontracepciju, on nije - on je odgovoran 100%.cura zezne pilule, ne kaže dečku, ostane trudna.
on ima povjerenja u nju.. ili bi muškarci čije partnerice kažu da piju pilule trebali stavljat kondome da ih one ne bi zajebale? "draga, ne vjerujem ti da me nećeš zajebat pa ću ja evo navuć kondom" - ja bih takvog tipa ostavila :D
ne vidim u čemu je problem ni zašto je on kriv, ako je ona pila pilule i nije mu rekla da je poneku preskočila. meni se isto znalo desit da skiksam s pilulama, pa mi je dečko znao za to. da sam mudro šutila i ostala trudna, on bi bio kriv što sam ja glupa mutava tuka? da, mora da bi. i za glad u svijetu bi isto on bio kriv.
Bože, pa nisu stvari crno-bijele.
Zvuci jako nelogicno da mu njeni roditelji nisu odrzali lekciju za direktan pokusaj ostavljanja nerodjenog djeteta nakon cetvero godisnje veze sa njihovom kcerkom.
A po čemu si ti zaključio da je on pokušao ostaviti svoje nerođeno dijete?
On je htio ustanoviti postoji li to dijete uopće i rekao je da, ako postoji, preuzet će odgovornost.
Svi pričate o testovim na trudnoću i sličnim stvarima - ja sasvim razumijem da, s obzirom na to da su nedavno prekinuli, da je ona prijetila samoubojstvom i sl, pokretaču teme nije baš jednostavno reći joj da ne vjeruje da je trudna i da inzistira na tome da napravi test pred njim.
Da sam ja u njegovoj situaciji, ne znam bih li mogla tako postupiti prema toj osobi.
Mislim da je sasvim dobro učinio pustivši da vidi kako će se situacija razvijati, jer će stvari sigurno izići na vidjelo kad - tad.
A hagendaz i lozinka mislim da baš niste fer - jer ste uzeli zdravo za gotovo da je ona trudna, a očajni je džubre, koje sumnjom u tu trudnoću želi sprati sa sebe odgovornost.
I sada ona želi na pobačaj - zar to nije malo sumnjivo?
Prvo prijeti da će se ubiti, jer on ne želi biti s njom, a trudna je, a sada će pobaciti bez obzira želi li on ostati s njom ili ne?
I vi očajnog nazivate neodgovornom osobom koja bježi od odgovornosti prema djetetu.
Da se razumijemo - odgovorni su oboje bez obzira kako i zbog čega je dijete nastalo, ali nipošto on u ovoj priči nije negativac, a ona svetica, kako ste se vi postavili.
Što se tiče slike s ultrazvuka, na njoj mora pisati vrijeme, datum i IME pacijentice jasno i čitljivo - čim su ti podaci zamućeni, razmrljani i nečitljivi, ta slika nije autentična.
I prvo je pila neke "dodatne" tablete za koje mu nije htjela reći, a tvrdila je da ih je pila, a sada je priča da je zaboravila popiti par tableta taj mjesec i još mu nije rekla, nego je inzistirala na seksu bez kondoma.
I sada ona ispada jadno nevinašce kojeg je đubre od očajnog napumpalo.
Niste objektivni.
Vi kao da ne znate da ima milijun slučajeva ucjenjivanja muškaraca trudnoćom i izmišljenih trudnoća, a s obzirom na sve okolnosti među njima i općenito cijele njezine priče o navodnoj trudnoći, to je sumnjivo.
ocajan79
27.09.2008., 16:00
Bože, pa nisu stvari crno-bijele.
A po čemu si ti zaključio da je on pokušao ostaviti svoje nerođeno dijete?
On je htio ustanoviti postoji li to dijete uopće i rekao je da, ako postoji, preuzet će odgovornost.
Svi pričate o testovim na trudnoću i sličnim stvarima - ja sasvim razumijem da, s obzirom na to da su nedavno prekinuli, da je ona prijetila samoubojstvom i sl, pokretaču teme nije baš jednostavno reći joj da ne vjeruje da je trudna i da inzistira na tome da napravi test pred njim.
Da sam ja u njegovoj situaciji, ne znam bih li mogla tako postupiti prema toj osobi.
Mislim da je sasvim dobro učinio pustivši da vidi kako će se situacija razvijati, jer će stvari sigurno izići na vidjelo kad - tad.
A hagendaz i lozinka mislim da baš niste fer - jer ste uzeli zdravo za gotovo da je ona trudna, a očajni je džubre, koje sumnjom u tu trudnoću želi sprati sa sebe odgovornost.
I sada ona želi na pobačaj - zar to nije malo sumnjivo?
Prvo prijeti da će se ubiti, jer on ne želi biti s njom, a trudna je, a sada će pobaciti bez obzira želi li on ostati s njom ili ne?
I vi očajnog nazivate neodgovornom osobom koja bježi od odgovornosti prema djetetu.
Da se razumijemo - odgovorni su oboje bez obzira kako i zbog čega je dijete nastalo, ali nipošto on u ovoj priči nije negativac, a ona svetica, kako ste se vi postavili.
Što se tiče slike s ultrazvuka, na njoj mora pisati vrijeme, datum i IME pacijentice jasno i čitljivo - čim su ti podaci zamućeni, razmrljani i nečitljivi, ta slika nije autentična.
I prvo je pila neke "dodatne" tablete za koje mu nije htjela reći, a tvrdila je da ih je pila, a sada je priča da je zaboravila popiti par tableta taj mjesec i još mu nije rekla, nego je inzistirala na seksu bez kondoma.
I sada ona ispada jadno nevinašce kojeg je đubre od očajnog napumpalo.
Niste objektivni.
Vi kao da ne znate da ima milijun slučajeva ucjenjivanja muškaraca trudnoćom i izmišljenih trudnoća, a s obzirom na sve okolnosti među njima i općenito cijele njezine priče o navodnoj trudnoći, to je sumnjivo.
Eto, baš zbog njene sitacije ne inzistiram da se dalje ne utvrdi jel je ili nije... Jer ako je, nanio bih joj jos vecu bol, a to ne zelim. I njoj i njenima. Ja cu moci zivjeti s time da neznam jel stvarno bila ili nije. Jer sad, posto su njeni roditelji upleteni, ako laze onda laze svima. A ako laze, mislim da bude tesko zivjela s tim poslije. Mada cinjenice govore suprotno, zasad budem joj vjeroval. I vjerojatno budem isel s njom na pobacaj...
Tak da bude ionak sve doslo na vidjelo, kad tad...
delfina16
27.09.2008., 16:44
Pa ok. Ako tako razmisljas nije ni cudo sto svako moze da manipulise tobom. Hoces li i meni poverovati ako ti kazem da nosim tvoje dete? :) Jer ako posumnjas ja cu se ubiti!
Eto, baš zbog njene sitacije ne inzistiram da se dalje ne utvrdi jel je ili nije... Jer ako je, nanio bih joj jos vecu bol, a to ne zelim. I njoj i njenima. Ja cu moci zivjeti s time da neznam jel stvarno bila ili nije. Jer sad, posto su njeni roditelji upleteni, ako laze onda laze svima. A ako laze, mislim da bude tesko zivjela s tim poslije. Mada cinjenice govore suprotno, zasad budem joj vjeroval. I vjerojatno budem isel s njom na pobacaj...
stari ti traži provjeru trudnoće prije abortusa!!! :kava:
nemoj joj omogučiti da s lažnim abortusom te jebe cijeli život i nabija ti grižnju savjesti!
bubicaa
27.09.2008., 17:35
meni jedino nije jasno kako njeni ne žele utvrditi jel stvarno trudna ili ne :confused: nije valjda da i oni dobrovoljno produljuju tu cijelu farsu :ne zna:
a lažni pobačaj nitko ne bi radio, mislim ono...
meni jedino nije jasno kako njeni ne žele utvrditi jel stvarno trudna ili ne :confused: nije valjda da i oni dobrovoljno produljuju tu cijelu farsu :ne zna:
a lažni pobačaj nitko ne bi radio, mislim ono...
kaj ti nije jasno, ak kćer veli da je trudna onda je, tak bar oni misle :mig:
tko zna kaj im je rekla
Gle, to svakako moraš saznati, jer će te proganjati cijeli život, vjeruj mi.
Pobačaj nije nešto što se obavi i na to se zaboravi.
Ako ćeš već to cijeli život nositi na savjesti, onda se barem uvjeri da imaš što nositi na savjesti, a ne da cijeli život živiš s činjenicom da je netko pobacio tvoje dijete, a djeteta nikada nije niti bilo.
Moraš saznati.
I još jedna stvar - policistični jajnici (a pogotovo u toj mjeri da ti doktori kažu da vjerojatno nikada nećeš zatrudnjeti) ne luče dovoljno progesterona, što vrlo često završi pobačajem u prva 3 mjeseca trudnoće.
Zato doktori propisuju uzimanje Utrogestala ili nekog drugog nadomjestka progesterona.
Nadalje, meni nikako nema logike pobačaj - ako joj je doista zdravstveno stanje s jajnicima takvo - ta trudnoća bi bila čudo i vjerojatno jedina prilika da ikada ima dijete, stoga mi pobačaj u ovoj situaciji nikako nije logičan i mislim da bi manje od 1 % žena u ovoj situaciji htjelo pobaciti.
Stoga, obavezno saznaj je li doista trudna.
Jel znas okrenuti broj telefona tog ginekologa i pitati da li je djevojka tvoja s kojim si spavao 4 godine bez kondoma zaista trudna?
Ovo doktor ne smije reci. Gdje bi stizali kad bi svaka susha smjela nazivati ginekologe i ispitivati tako privatne informacije. Mogao bi to biti i njen sef koji trazi razlog da joj ne produzi ugovor nakon probnog roka, recimo, posve je logicno da doktori NE SMIJU takve podatke davati telefonom.:rolleyes:
Ali to koliko hagendaz po ocajnom 79 jase, je izvan svake mjere.
meni jedino nije jasno kako njeni ne žele utvrditi jel stvarno trudna ili ne nije valjda da i oni dobrovoljno produljuju tu cijelu farsu
To ni meni nije jasno. I od pocetka sam bila, priznajem, na strani djevojke ali ne toliko da cu sad ovdje nad ocajnim79 vrsiti egzorcizam :rolleyes:
Nista ne znamo o njoj a prije toga ovo
Ona definitivno nije zeljela trudnocu i nije planirala
Dakle odakle ti znas sto je osoba koju nikad nisi vidio i nikad nisi s njom pricao - zeljela i planirala? :confused:
Ja i dalje vjerujem curi i ne mislim da laze, ali da mogu znati sto ona misli i zeli - ne mogu. Niti nitko ovdje to moze.
Ti si u svojoj pristranosti,kao ukopani magarac pa ni koraka dalje.
Pišeš,kao netko tko ili nema ama nikakvog iskustva o odnosima među ljudima ili kao osoba koja je osobno prošla točno onako,zašto optužuje autora topića.
Slazem se i odabirem prvu opciju. Druga mozda, ali iskljucivo posredno preko neke bliske osobe a pretpostavljam i koje. Ali nije tema.
Osim toga ne čitaš postove,pa tvrdiš da je on pobjegao glavom bez obzira kada je ona ostala trudna,
To sam i ja htjela napisati. Oni su prekinuli prije nego je bilo i govora o trudnoci i moramo mu dati kredita da nije pobjegao zbog trudnoce.
Sve mi se više čini,da ti nisi muško,već se samo tako ovdje predstavljaš!
Ovo misle mnogi a i napisano je visekratno na forumu. :mig:
Ako ce pobaciti, naravno da ti to trebas platiti u najmanju ruku 50:50 s njom.
I gdje se to jos radi na crno ...pa nije pobacaj zabranjen...
Ljudski bi bilo da ides s njom, da ne ide sama
Nije ga sama ni zacela
Ako je trudna...
:top: Prvo, MORAS sujdelovati u troskovima, drugo zasto na crno, da ustedite malo? Daj. :rolleyes:
I naravno da bi trebao ici s njom, nije to kao otici na sladoled.
I prvo je pila neke "dodatne" tablete za koje mu nije htjela reći, a tvrdila je da ih je pila, a sada je priča da je zaboravila popiti par tableta taj mjesec
Pila je neke lijekove, to bi bile dodatne tablete.
meni jedino nije jasno kako njeni ne žele utvrditi jel stvarno trudna ili ne
Zasto bi pozeljeli UTVRDITI ako joj vjeruju. Da ja danas kazem da sam trudna, pa ne bi me mama slala na provjere istoga, vjerovala bi mi. :)
- ta trudnoća bi bila čudo i vjerojatno jedina prilika da ikada ima dijete,
Pretjerujes. Kad zena zatrudni a ima policisticke jajnike to nije CUDO i nadnaravna stvar, a nikako nije jedina moguca trudnoca u zivotu takve zene. Dapace bas takvi jajnici se prvom trudnocom znaju srediti. I s drugom se onda zatrudni lakse.
To jako ovisi, sve što si napisala.
Neke žene imaju velikih problema da zatrudne.
Nakon trudnoće se ponekada stanje poboljša, ali to nije pravilo.
Očito su joj jajnici u prilično lošem stanju, ako joj je liječnik rekao da vjerojatno nikada neće zatrudnjeti.
A trudnoća i porod, te abortus nisu jedno te isto.
Abortus joj sigurno neće povećati šanse da zatrudni kada to bude željela, već naprotiv.
Pila je neke lijekove, to bi bile dodatne tablete.
Navodno ih je pila zbog jajnika, a nije ocajnom htjela reći čemu služe, pa su se čak javile pretpostavke da su bile za poticanje ovulacije.
Ako je to pila, onda sigurno nije istovremeno pila kontracepcijske.
Uglavnom, htjela sam reći da mi nije jasna ta priča s tim "dodatnim" tabletama i zbog čega tajiti osobi s kojom si u vezi koje tablete i zašto piješ.
Moja pretpostavka, sasvim nasumce je da je pila antidepresive ili anksiolitike ili nesto slicno. Obicno takve lijekove ljudi taje pred drugima, zbog srama. Mozda grijesim ...
A za trudnocu, pa RiD je pun zena koje su imale problema sa jajnicima i trudne su, moje dvije prijateljice upravo trudne a neki balvan od doktora :rolleyes: im je rekao da nece nikad zatrudnjet. Koliko je to ohrabrujuce i koliko doktora bi trebalo poslati na osnove psihologije i to prisilno, kad te netko ubije u pojam da ne mozes ostati trudna, onda zabrijes i sam, a negativa svemu nis ne pomaze. :(
I onda se dogadjaju iznenadne i nezeljene trudnoce jer joj je doktor rekao da ne moze zatrudniti. :rolleyes:
Uglavnom, zelim reci da su jajnici za ovu pricu sporedni. :mig:
Moja pretpostavka, sasvim nasumce je da je pila antidepresive ili anksiolitike ili nesto slicno. Obicno takve lijekove ljudi taje pred drugima, zbog srama. Mozda grijesim ...
A za trudnocu, pa RiD je pun zena koje su imale problema sa jajnicima i trudne su, moje dvije prijateljice upravo trudne a neki balvan od doktora :rolleyes: im je rekao da nece nikad zatrudnjet. Koliko je to ohrabrujuce i koliko doktora bi trebalo poslati na osnove psihologije i to prisilno, kad te netko ubije u pojam da ne mozes ostati trudna, onda zabrijes i sam, a negativa svemu nis ne pomaze. :(
I onda se dogadjaju iznenadne i nezeljene trudnoce jer joj je doktor rekao da ne moze zatrudniti. :rolleyes:
Uglavnom, zelim reci da su jajnici za ovu pricu sporedni. :mig:
Znam, nije to sada toliko niti bitno.
Samo kažem da žene koje imaju PCOS obično 3 puta razmisle o abortusu - nema sada toliko veze sama činjenica koliko PCOS uzrokuje neplodnost, već čisto način razmišljanja u toj situaciji.
Ja znam par primjera kada su cure rodile dijete, jer su se bojale da, ako pobace, zbog PCOS-a kasnije neće moći zatrudnjeti.
PCOS ne uzrokuje neplodnost, ali sigurno smanjuje mogućnost začeća, a koliko - to opet ovisi od žene do žene.
Ja godinama nisam koristila nikakvu kontracepciju i nikada nisam zatrudnjela.
Onda sam saznala da imam PCOS, koji uzrokuje anovulativne cikluse i da sam neplodna, jer naprosto ne ovuliram, a menstruacije su mi bile redovite.
Uglavnom, ne vjerujem da bi samo tako pobacila - to je samo još jedan razlog zbog čega mi je ta njezina trudnoća sumnjiva.
ocajan79
27.09.2008., 20:26
Gle, to svakako moraš saznati, jer će te proganjati cijeli život, vjeruj mi.
Pobačaj nije nešto što se obavi i na to se zaboravi.
Ako ćeš već to cijeli život nositi na savjesti, onda se barem uvjeri da imaš što nositi na savjesti, a ne da cijeli život živiš s činjenicom da je netko pobacio tvoje dijete, a djeteta nikada nije niti bilo.
Moraš saznati.
I još jedna stvar - policistični jajnici (a pogotovo u toj mjeri da ti doktori kažu da vjerojatno nikada nećeš zatrudnjeti) ne luče dovoljno progesterona, što vrlo često završi pobačajem u prva 3 mjeseca trudnoće.
Zato doktori propisuju uzimanje Utrogestala ili nekog drugog nadomjestka progesterona.
Nadalje, meni nikako nema logike pobačaj - ako joj je doista zdravstveno stanje s jajnicima takvo - ta trudnoća bi bila čudo i vjerojatno jedina prilika da ikada ima dijete, stoga mi pobačaj u ovoj situaciji nikako nije logičan i mislim da bi manje od 1 % žena u ovoj situaciji htjelo pobaciti.
Stoga, obavezno saznaj je li doista trudna.
A mislim da budem saznal, time kaj budem isel s njom kad bude isla pobaciti...
Znam da bude u svakom slucaju trebala podrsku...
Stvarno nebi sad htel delati veći cirkus nego je...
Moram priznati da ti svaka čast jer bi se ja uvijek pitala je li moje ili nije...Možda misliš da neke stvari nisu potrebne ali...ili si ti jednostavno takav da se ne opterećuješ puno tj.misliš da te to neće proganjati...
I samo tako donijeti odluku o pobačaju a toliko te voli i ima problema s jajnicima...
U svakom slučaju bi trebao biti s njom da ipak istina izađe na vidjelo..jer možda se ona bude dobro nosila sa svojim lažima a uvijek će biti pitanje u zraku što je zapravo bilo-je li tvoje ili ne.
Ma meni sve to zvuči jako, jako čudno.
Kao prvo, čudna mi je cijela ta njezina priča oko trudnoće, a kao drugo, čudna mi je reakcija ocajnog.
Što ti uopće misliš o pobačaju (pod pretpostavkon da doista je trudna)?
Što njezini roditelji o svemu tome misle?
Postavio si se poprilično indolentno prema tome.
Po mojem mišljenju moguće su 2 varijante:
1. Ili si jedva dočekao da se ta situacija riješi, bilo kako, samo da se tebe ostavi na miru i da za tebe ispadne dobro.
2. Ili ni sam podsvjesno ne želiš znati istinu i imati nešto takvo na savjesti.
Nemoguće je da si ravnodušan.
Pa, već zbog ovih par dana muke koju ti je sve to priuštilo, čovjek bi bio odlučan da sazna istinu.
A sasvim je moguće da laže i tebi i roditeljima - odnosno, uvalila se u laži preko glave, nije tebi mogla reći istinu, pa je morala lagati i roditeljima.
Ja još uvijek ne vjerujem da je trudna, a sve da i je - nakon cijele drame koju ti je priuštila, sada se odlučila na pobačaj bez beda...
Da nije ona psihički bolesna?
Mislim, te prijetnje samoubojstvom... ne znam baš da li ste pametno riješili situaciju, bila ona trudna ili ne.
Kao prvo, trebali bi utvrditi je li doista trudna, a ako nije - rješavati njezine psihičke probleme.
Ako je doista u depresiji i takva ode na pobačaj, to bi za nju (psihički) mogla biti katastrofa.
Predlažem da se nađeš s njom i da otvoreno porazgovarate o svemu i da joj pokušaš pomoći, čisto da se malo psihički sredi.
Ovakav tvoj indolentan odnos ne mogu shvatiti.
Nije ovdje u pitanju samo je li ili nije trudna, te ako je, riješiti to pobačajem.
Na temelju svega što si napisao, ja mislim da cura ima psihičkih problema koje svi zanemaruju.
Mislim da s njom, u svakom slučaju, nešto ne štima.
Kao prvo, čudna mi je cijela ta njezina priča oko trudnoće, a kao drugo, čudna mi je reakcija ocajnog.
1. Ili si jedva dočekao da se ta situacija riješi, bilo kako, samo da se tebe ostavi na miru i da za tebe ispadne dobro.
Pa, već zbog ovih par dana muke koju ti je sve to priuštilo, čovjek bi bio odlučan da sazna istinu.
A sasvim je moguće da laže i tebi i roditeljima - odnosno, uvalila se u laži preko glave, nije tebi mogla reći istinu, pa je morala lagati i roditeljima.
Ja još uvijek ne vjerujem da je trudna, a sve da i je - nakon cijele drame koju ti je priuštila, sada se odlučila na pobačaj bez beda...
Mislim, te prijetnje samoubojstvom... ne znam baš da li ste pametno riješili situaciju, bila ona trudna ili ne.
Kao prvo, trebali bi utvrditi je li doista trudna, a ako nije - rješavati njezine psihičke probleme.
Ako je doista u depresiji i takva ode na pobačaj, to bi za nju (psihički) mogla biti katastrofa.
Predlažem da se nađeš s njom i da otvoreno porazgovarate o svemu i da joj pokušaš pomoći, čisto da se malo psihički sredi.
Nije ovdje u pitanju samo je li ili nije trudna, te ako je, riješiti to pobačajem.
Na temelju svega što si napisao, ja mislim da cura ima psihičkih problema koje svi zanemaruju.
Upravo to!!To sam i ja pomislila da se njoj treba pomoći...jer stvarno tu neke stvari ne štimaju.
[/B]
Upravo to!!To sam i ja pomislila da se njoj treba pomoći...jer stvarno tu neke stvari ne štimaju.
cura ima karakteristike jedne obične posesivne cure, više o tome tu : http://www.forum.hr/showthread.php?t=200644
a hagendaz ti si takav troll da to nije normalno, jel ti uopče čitaš sve kaj tu piše :troll:
hagendaz
28.09.2008., 03:31
cura ima karakteristike jedne obične posesivne cure,
On moze reci sta on hoce. Mi ne znamo da li on prezentira nju onkvom kakva je. Isto tako mi ne znamo sta ona kaze kakav je on? Ako je ona bila tako losa zasto je bio s njom 4 pune godine?
On moze reci sta on hoce. Mi ne znamo da li on prezentira nju onkvom kakva je. Isto tako mi ne znamo sta ona kaze kakav je on? Ako je ona bila tako losa zasto je bio s njom 4 pune godine?
jesi ti ikad bio s takvom osobom?
hagendaz
28.09.2008., 03:44
Postavi se u situaciju te cure.
Recimo :) Ti si u vezi sa njim 4 godine. Ti svih tih 4 godine trosis pilule, znaci godinama si na kontracepciji.
Ti ne moras trositi pilule, ali ti odgovorno sama shvatis da za sebe treba da brines nezavisno od momka.
Momak odlucuje da nece koristiti kondom. Ti ostanes u drugom stanju, ali kad si saznala vi vise niste bili u vezi.
Sta bi ti uradila? Da li bi ga nazvala, rekla mu ili cutala?
Dalje.... recimo da si odlucila da mu kazes.
Iz kojeg razloga bi mu rekla ako vise niste skupa?
Recimo rekla si mu. On ti ne vjeruje.
Naziva te pogrdnim imenima i kaze ti da si ti jedna obicna manipulatorska lazljivica koja zeli samo da ga veze sa djetetom i nista vise.
Da nece ni da te vidi ni da te cuje. I da ti uopste ne vjeruje da si trudna.
Bjezi od tebe ko djavo od krsta i pljuje po tvoj licnosti prijeteci da ce otici kod tvojih roditelja... ( i reci im ne znam sta? )
a onda trazeci izbezumljeno nacina kako da se otarasi te trudnoce da on nema nista s tim.
Ti si za njega jedna luda zena kojoj treba psihijatrijska pomoc. I da rekao je za tebe da si htjela da se ubijes ( samo da te ne ostavi )
a vi vec prekinuli. Sta bi ti mislila?
A onda mi reci ako mozes kako bi se muskarac normalan ponasao u ovakvoj situaciji, recimo muskarac koji je sa 30 godina trebao bi biti zreo jel da?
hagendaz
28.09.2008., 03:53
jesi ti ikad bio s takvom osobom?
Hej ja sam siguran da si ti imao losa iskustva sa curama, ali to svakako ne znaci da mi mozemo tek tako sutati ljude, nerodjenu djecu, i zene s kojima spavamo 1 mjesec a ne 4 godina i onda se pravdati da je razlog takvome ponasanju jer je ona posesivna.
Kad kaze da je odgovoran za sve svoje postupke s njom, tek onda mogu uzeti u obzir njegov polozaj.
Hej ja sam siguran da si ti imao losa iskustva sa curama, ali to svakako ne znaci da mi mozemo tek tako sutati ljude, nerodjenu djecu, i zene s kojima spavamo 1 mjesec a ne 4 godina i onda se pravdati da je razlog takvome ponasanju jer je ona posesivna.
On je mogao nju da ostavi 400 puta u ove 4 godine. Ali je nesto cekao te 4 godine.
Kad kaze da je odgovoran za sve svoje postupke s njom, tek onda mogu uzeti u obzir njegov polozaj.
Do tada nista. :top:
dakle nisi
time je sve rečeno.
Lozinka090
28.09.2008., 04:01
dakle nisi
time je sve rečeno.
Cime bi tebe takva osoba mogla natjerati da ostanes sa njom 4 min, a ne 4 godine?
Cime bi tebe takva osoba mogla natjerati da ostanes sa njom 4 min, a ne 4 godine?
ja sam bio skoro 3 godine
obično takve osobe ne odkriju pravo lice odmah
a kad otkriju onda je to dosta kasno i veza postane "ozbiljna" pa pokušaš to promijenit, pa vidiš da niš od toga
onda slijedi dug i težak prekid, popračen razno raznim ucjenama i maltetiranjima, lažima i glupostima
tako da znam o čemu govorim
hagendaz
28.09.2008., 04:04
Osobama koje imaju problema ( ako imaju psihickih problema ili su pod stresom ) treba jos vise pomoci i biti vise ljubazniji.
Ja imam druga koji ima cimera. Taj nikad ne izlazi iz sobe, samo 1x dnevno da jede i ide nazad u krevet. Nema drustva nema prijatelja nema nikoga, sam je.
Mama mu je umrla i kaze jako je depresivan. Neznam za njene probleme, ali sigurno jeste pod stresom. Ipak je u pitanju za nju vazna odluka a i ovaj neodgovorni nema ni osjecaja prema njoj - sigurno joj jeste tesko.
Ne bi volio da moju sestru tako neko tretira.
Lozinka090
28.09.2008., 04:15
a kad otkriju onda je to dosta kasno i veza postane "ozbiljna" pa pokušaš to promijenit, pa vidiš da niš od toga
onda slijedi dug i težak prekid, popračen razno raznim ucjenama i maltetiranjima, lažima i glupostima
Izvini ako je previse licno, ali koliko si tada imao godina?
Jer ne shvatam kod kojeg zrelog muskarca, s nesto iskustva, bi ovakve price o samoubistvu, laznim trudnocama i td zaista pile vode?
Mozda ja zaista nisam upucena u tematiku, ali tako nesto bih mozda mogla shvatiti u nekim tinejdzerskim ljubavima, ovako malo teze.
Pa cak i tada, ti si sa njom bio jer si ju volio pretpostavljam :confused:
hagendaz
28.09.2008., 04:18
Imao je moj prijatelj jednu curu u koju je bio ludo zaljubljen i zbog kojeg se htio ubiti kad ga je ostavila. Kod mene nije bilo bas takvih drama.
Vratila mu se dok se malo nije oporavio ali relacija nije isla opet, i onda su prekinuli.
Niko nije znao da se on radi nje htio ubiti. On to nije pokazivao. Poslije je rekao i mi smo se svi shokirali. Kaze da mu je odgovarala u svim segmentima, bila idealna za njega.
Postoji nacin kako rijesiti konflikt ali ne ovako kako autor to pokusava. Mora se biti fin i civilizovan, odgovoran i savjestan.
U pitanju su ljudski zivoti.
Imao je moj prijatelj jednu curu u koju je bio ludo zaljubljen i zbog kojeg se htio ubiti kad ga je ostavila. Kod mene nije bilo bas takvih drama.
Vratila mu se dok se malo nije oporavio ali relacija nije isla opet, i onda su prekinuli.
Niko nije znao da se on radi nje htio ubiti. On to nije pokazivao. Poslije je rekao i mi smo se svi shokirali. Kaze da mu je odgovarala u svim segmentima, bila idealna za njega.
Postoji nacin kako rijesiti konflikt ali ne ovako kako autor to pokusava. Mora se biti fin i civilizovan, odgovoran i savjestan.
U pitanju su ljudski zivoti.
ja sam ti rekao sve kaj mislim i ne želim više trošiti riječi tu
hagendaz
28.09.2008., 04:21
Ima li neko neki dobar prijedlog koji bi bio super dobar za sve njih dvoje ( troje ) ? :)
Jer ne shvatam kod kojeg zrelog muskarca, s nesto iskustva, bi ovakve price o samoubistvu, laznim trudnocama i td zaista pile vode?
Mozda ja zaista nisam upucena u tematiku, ali tako nesto bih mozda mogla shvatiti u nekim tinejdzerskim ljubavima, ovako malo teze.
to može popušit svatko tko to ne prođe već jednom prije, onda tek znaš
da, volio, no ubrzo je to nestalo, i dan danas mi ta osoba stvara probleme povremeno
hagendaz
28.09.2008., 04:26
dakle nisi - time je sve rečeno.
Ne moram ja biti atom da znam kako rade neutroni i protoni. Kontas?
Naucnici nemaju direktna iskustva sa svakom osobom ali ipak iz raznih istrazivanja, obzervacije i tudjih iskustava mogu da steknu znanje. :top:
Hocu reci ne mora se meni ovo desiti da znam kako se desavaju stvari u emotivnom, duhovnom, i intelektualnom planu kad su u pitanju ucesnici jer bilo je dosta drugih ljudi koji su se nasli u slicnim situacijima.
Osim toga ja gledam stvari sa raznih aspekata i nisam subjekt ove price znaci moja vidjenja ce uvijek biti vise objektivnija.
Ako se osjecas da te ne razumijem, izvini, ja razumijem poziciju autora ali on treba prvo da preuzme odgovornost za sva svoja djela u ovoj vezi pa tek onda mozemo dalje ...
Lozinka090
28.09.2008., 04:32
Ima li neko neki dobar prijedlog koji bi bio super dobar za sve njih dvoje ( troje ) ? :)
1) odlazak na terapiju
2) test za trudnocu-moze i apotekarski
i onda, jel zemska trudna ili nije? Meni je jedna prodala isto takvu pricu nakon prekida. Ja sam bio ocajan jer znam da nisam koristio zastitu. Kada je konacno ispalo da nije trudna nakon priznanja vise nikada, ali nikada nisam prozborio jednu rijec s njom niti sam je ikada vise vidio.
melanie_
28.09.2008., 09:31
i onda, jel zemska trudna ili nije? Meni je jedna prodala isto takvu pricu nakon prekida. Ja sam bio ocajan jer znam da nisam koristio zastitu. Kada je konacno ispalo da nije trudna nakon priznanja vise nikada, ali nikada nisam prozborio jednu rijec s njom niti sam je ikada vise vidio.
Ma nema tu ni T od trudnoce. Stari zenski trik. Imala sam ja jednu takvu frendicu (citaj bivsu) koja je bila luda za svojim momkom i kad je ovaj ostavio slagala mu da je trudna, kao bila kod ginica, isto tako nekakvu slicicu je nosala (a na slicici se nista ne vidi, dobije je svaka cura kad ode na ultrazvucni pregled), lagala je i sestri o tome da bi prica bila uvjerljivija....Poslje sestra, zastitnicki raspolozena, zvala momka kao da je tjesi, ovo, ono i normalno da se na kraju sve razotkrilo. Sto bi ljudi rekli: mozes kako hoces ali ne i dokle hoces. Samo neznam sta se nalazi u glavama tih cura, kako nekog silom natjerati na ljubav? I kako misli, dovjeka mu lagati? Pa moze prva 2-3 mjeseca, sta dalje? Valjda kontaju dobit na vremenu, pa ce momak skontat staje izgubio pa joj se vratiti.
I ja, da na pomenem, ovu su svi na kraju provalili i od*ebali je. Smijesno mi je to pravo. Za 4 godine, koliko ste bili skupa, nije zatrudnila i ko iz topa, prekines snjom i ona najedanput trudna. Moze se desiti ali ja mislim da je sve to samo njen nacin da te vrati. Cura je ocajna i hvata se za slamcice. Za koji dan sve ce to biti iza tebe, smijat ces se svemu ovome vidjet ces :mig:
ocajan79
28.09.2008., 09:52
Da, priča je jako čudna. Vjeroval sam njoj i njenima tako dugo dok nije spomenula da bude svakak napravila pobačaj. Jer je prvotna verzija bila da bude zadržala dijete.
Inače sam u svakom slučaju protiv abortusa, al tu je njen glas jači od mojeg. Mislim, ona bude nosila još 7 mjeseci, ona bude se vecinom brinula itd. Ako ona veli da bude pobacila, ja mogu pokusati utjecati da neide. Al nemogu joj zabraniti da ide :-(
A možda još popusti i sve prizna...
Da, priča je jako čudna. Vjeroval sam njoj i njenima tako dugo dok nije spomenula da bude svakak napravila pobačaj. Jer je prvotna verzija bila da bude zadržala dijete.
Inače sam u svakom slučaju protiv abortusa, al tu je njen glas jači od mojeg. Mislim, ona bude nosila još 7 mjeseci, ona bude se vecinom brinula itd. Ako ona veli da bude pobacila, ja mogu pokusati utjecati da neide. Al nemogu joj zabraniti da ide :-(
jel pak sad ti čitaš kaj ti se piše?!
Tvoja mišljenja se mjenjaju kako god vjetar puhne, ti si IDIOT.
ocajan79
28.09.2008., 10:54
Tvoja mišljenja se mjenjaju kako god vjetar puhne, ti si IDIOT.
Zadnji post se odnosio na trenutnu aktualnu situaciju. Počel sam vjerovati dok su se njeni roditelji upleli. Nekoliko sati poslije je ona izjavila da svakak ide na pobačaj... Mislim da ni njeni točno neznaju kaj sve ona misli..
Kako ona mijenja svoja razmisljanja tako se i ja moram tome prilagodavati...
Trebaš "lupiti šakom o stol" i riješiti tu situaciju-što se više odugovlači-to je gore i za nju i za tebe i za sve.Ako nije trudna-treba joj se pomoći možda,na drugi način,ako je trudna i želi pobačaj,treba utvrditi da li je dijete tvoje i biti uz nju-jer cijeli život živjeti sa pitanjem u zraku-svaka čast ako ćeš to moći,a ako je trudna i želi dijete a tvoje je-trebaš joj pomoći.I to je to-čemu odugovlačenje??
Zadnji post se odnosio na trenutnu aktualnu situaciju. Počel sam vjerovati dok su se njeni roditelji upleli. Nekoliko sati poslije je ona izjavila da svakak ide na pobačaj... Mislim da ni njeni točno neznaju kaj sve ona misli..
Kako ona mijenja svoja razmisljanja tako se i ja moram tome prilagodavati...
njezini nemaju veze s ničim, pa normalno da vjeruju kćeri na riječ
ti moraš potvrdu trudnoće tražiti, nek napravi test pred tobom il neki drugi način, pa nisi valjda lud :eek:
ocajan79
28.09.2008., 11:04
Trebaš "lupiti šakom o stol" i riješiti tu situaciju-što se više odugovlači-to je gore i za nju i za tebe i za sve.Ako nije trudna-treba joj se pomoći možda,na drugi način,ako je trudna i želi pobačaj,treba utvrditi da li je dijete tvoje i biti uz nju-jer cijeli život živjeti sa pitanjem u zraku-svaka čast ako ćeš to moći,a ako je trudna i želi dijete a tvoje je-trebaš joj pomoći.I to je to-čemu odugovlačenje??
S obzirom na njene prijetnje samoubojstvom bojim se da ako to napravim da dok vidi da nema drugi izlaz da si stvarno nekaj ne napravi... Zbog toga se bojim poduzimati neke mjere koje inače bih. I da, posjetila je psihijatra nekoliko puta zadnje vrijeme...
S obzirom na njene prijetnje samoubojstvom bojim se da ako to napravim da dok vidi da nema drugi izlaz da si stvarno nekaj ne napravi... Zbog toga se bojim poduzimati neke mjere koje inače bih. I da, posjetila je psihijatra nekoliko puta zadnje vrijeme...
s ovakvim razmišljanjem si podložan ucjeni
al razumijem te, i ja sam bil dok se nisam pameti naučil
danas da veli da se ide ubit reko bi joj idi
Ok,ako je bila kod psihijatra-opet se može riješiti sve to-samo treba drugačiji pristupe svemu tome-a ne iz dana u dan ovako-nastavak agonije...Pitanje kad će ona vidjeti izlaz,zato si ti ovdje koji trebaš na što bezbolniji način pristupiti situaciji i riješiti je.
s ovakvim razmišljanjem si podložan ucjeni
al razumijem te, i ja sam bil dok se nisam pameti naučil
danas da veli da se ide ubit reko bi joj idi
Da,upravo to ona i radi.
Sorrela
28.09.2008., 11:10
Klasican primjer manipulacije, sa svim mogucim sredstvima pa i samoubistvom.:ne zna:
U jebenoj si poziciji, al znas da u ovakvim situacijama zena odlucuje, tako je, nema druge.
Jedino me zivcira sto ne nadjes nacin da se vise utvrdi ta trudnoca, je li ili nije.
Mozda sam negdje preskocila, al zasto se ne moze kupiti test u apoteci i da ga zajedno napravite.
Mislim, prvi neki potez.
adrian'85
28.09.2008., 11:29
Poznata mi je situacija, samo u mom slučaju, njeni roditelji nisu imali pojma. Nekih dobrih 2 tjedna me vukla za nos, bio sam skroz sjeban jer mi je u to vrijeme i mama bila pred smrti i svašta nešto i kad me počela ucijenjivati da će i sebi i bebi oduzet život, nacrtao sam se kod nje doma i pred svima tražio neka izvoli napraviti test a ne samo ''sumnjati'', onda je priznala da nije trudna. Par dana kasnije mi se njen stari došao ispričati :kava:
Meni je u svemu tome najviše žao bilo što se opet ispostavilo da neke ljude upoznaješ kakvi su zapravo, tek kada se posvađate i odlučite ići svak svojim putem :rolleyes:
Chris Blue
28.09.2008., 11:46
Niti ja ne vjerujem da je djevojka trudna. Takve izjave su klasično sredstvo manipulacije i znam više slučajeva...
Kupi test. Više nije neophodno koristiti ih odmah ujutro, može bilo kada. Donesi joj doma. Reci joj da joj ne vjeruješ i da neka ga napravi. I ne daj se navlačiti još danima. Jer to je ono što ti ona radi - navlačenje.
Ako ne zelis djecu, koristis kondom. Ovo pravilo vazi za sve muskarce ne vidim zasto bi on bio izuzetak.
Sasvim je bio jasan da svu krivicu za trudnocu stavlja na nju iako je on bio taj koji nije koristio kondom.
Samim time sve sto se dogadja je za njega njen problem. A zasto bi bi trudnoca bila samo njen problem ako je i on imao udio u tome?
Opet ti po starome.
Ne znam odakle si izvukao to "pravilo" i uporno se kačiš za to da on bježi od odgovornosti.
Ako ti svakoj koja izjavi da nosi tvoje dijete povjeruješ, iako znaš da su okolnosti sumnjive, onda ćeš se bogme naplaćati alimentacija u životu.
Radi se o tome je li ona uopće trudna, a nije ocajan u to posumnjao iz vedra neba, već doista okolnosti jesu sumnjive.
I otišao je k njoj, porazgovarao s njezinim roditeljima i rekao da će ju podržati što god ona odlučila.
Ne shvaćam što je po tebi drugo trebao?
Postavi se u situaciju te cure.
Recimo Ti si u vezi sa njim 4 godine. Ti svih tih 4 godine trosis pilule, znaci godinama si na kontracepciji.
Ti ne moras trositi pilule, ali ti odgovorno sama shvatis da za sebe treba da brines nezavisno od momka.
Kontracepcija u vezi je stvar dogovora.
Ja pijem pilule kao prvo iz zdravstvenih razloga, a iz istih tih razloga ih je pila i dotična cura.
Pilule su kontracepcija i nije potrebna dodatna zaštita u obliku kondoma.
Stoga, ocajni nije ništa više kriv za (navodnu) trudnoću, nego što je ona.
Zapravo, ona je i više "kriva", jer ga nije obavijestila da je zaboravila popiti tabletu, već je inzistirala na seksu bez kondoma.
Po tome je logičan zaključak da je ona htjela zatrudnjeti, a ako je htjela, zašto želi na pobačaj?
Ajde, objasni mi onda ovo, kada već toliko uporno vjeruješ "jadnoj curi".
Momak odlucuje da nece koristiti kondom. Ti ostanes u drugom stanju, ali kad si saznala vi vise niste bili u vezi.
Sta bi ti uradila? Da li bi ga nazvala, rekla mu ili cutala?
Najvjerojatnije bih pobacila.
A da li bih mu rekla, to ovisi o milijun stvari - najviše o tome bi li imalo ikakvog smisla govoriti mu s obzirom da dijete gotovo sigurno ne bih rodila.
Ali, to je moj osobni stav, jer ja osobno ne želim djecu bila u vezi ili ne.
A hipotetski, što god odlučila - roditi ili ne, da li bih mu rekla ovisi o okolnostima prekida i odnosima nakon tog prekida.
Recimo rekla si mu. On ti ne vjeruje.
Naziva te pogrdnim imenima i kaze ti da si ti jedna obicna manipulatorska lazljivica koja zeli samo da ga veze sa djetetom i nista vise.
Da nece ni da te vidi ni da te cuje. I da ti uopste ne vjeruje da si trudna.
Bjezi od tebe ko djavo od krsta i pljuje po tvoj licnosti prijeteci da ce otici kod tvojih roditelja... ( i reci im ne znam sta? )
a onda trazeci izbezumljeno nacina kako da se otarasi te trudnoce da on nema nista s tim.
Ti si za njega jedna luda zena kojoj treba psihijatrijska pomoc. I da rekao je za tebe da si htjela da se ubijes ( samo da te ne ostavi )
a vi vec prekinuli. Sta bi ti mislila?
Ocajni ne radi ništa od navedenoga.
Nije joj rekao da sumnja u trudnoću (iako je trebao), već se povjerio nama da čuje naše mišljenje.
Prema njoj je postupio sasvim korektno.
A da se meni dogodi ovo što si opisao, poslala bih ga u 3 krasne i sigurno mu ne bih cmoljila na telefon i prijetila samoubojstvom.
A upravo zbog tog ponašanja mislim da cura ima psihičkih problema, a vezano uz to i sumnjam da je uopće trudna.
hagendaz
28.09.2008., 12:14
Radi se o tome je li ona uopće trudna?
Da li bi ga mogla priupitati posto ignorise sva pitanja (na koja ti vec imas sve odgovore) koji su rezultati testa za trudnocu?
Prvi post je napisao 17. Septembra tacno prije 10 dana.
Mozes li ga uzeti za ruku, odvesti u apoteku, posuditi mu novac za test, staviti test u njegov dzep, uzeti ga za ruku, odvesti ga bivsoj na vrata, pruziti test, i ljubazno zamoliti da mu ponudi rezultate?
Hajde ti si tako pozrtvovana, ucini nam svima tu uslugu. :top:
Logika ti nije bas jaca strana zato ostavljam ona pitanja na koja si nadosla ( a koja meni postavljas ) da samoj sebi odgovoris.
Da li bi ga mogla priupitati posto ignorise sva pitanja (na koja ti vec imas sve odgovore) koji su rezultati testa za trudnocu?
Prvi post je napisao 17. Septembra tacno prije 10 dana.
Mozes li ga uzeti za ruku, odvesti u apoteku, posuditi mu novac za test, staviti test u njegov dzep, uzeti ga za ruku, odvesti ga bivsoj na vrata, pruziti test, i ljubazno zamoliti da mu ponudi rezultate?
Hajde ti si tako pozrtvovana, ucini nam svima tu uslugu. :top:
Logika ti nije bas jaca strana zato ostavljam ona pitanja na koja si nadosla ( a koja meni postavljas ) da samoj sebi odgovoris.
Moja logika je sasvim ispravna.
Zapravo, to nije moja logika, već tvoja.
Ako se ne varam, ti tvrdiš da muškarac koji ne želi dijete treba koristiti kondom, zar ne?
Po toj logici i žena koja ne želi dijete treba koristiti tablete, spiralu ili tražiti od muškarca da stavi kondom, nije li tako?
Ona je znala da je zaboravila popiti tabletu, a htjela je seks bez kondoma.
Dakle, po TVOJOJ logici - ona je htjela dijete.
A sada želi na pobačaj.
I nemoj mi, molim te kačiti raznorazne pridjeve kada ostaneš bez argumenata.
Samo sam se spustila na tvoju razinu argumentiranja - crno-bijelu.
Nisi niti malo objektivan - nitko nije rekao da ju "pikne v rit nogom", već da sazna što je na stvari.
Baš me zanima što ćeš napisati ako se ispostavi da je cijelo vrijeme lagala - a ti tu mogućnost niti ne uzimaš u obzir.
Po tebi bi on trebao uzeti zdravo za gotovo da ona doista je trudna, po mogućnosti je još i oženiti.
I što će biti ako nije trudna?
A da joj dođe na vrata s testom i zamoli da ga napravi pred njim, to bi po tebi bilo ponižavanje cure i pokušaj izvlačenja.
Dakle, što god da napravi, po tebi ne valja.
soddisfatta
28.09.2008., 16:51
Bilokoja apoteka, 61 kn, test za trudnoću "INTIM", može se napraviti u bilokoje doba dana, ne mora biti prvi jutarnji urin.
Rezultat je 1 minutu nakon uranjanja štapića u urin.
Meni to djeluje kao jedino rješenje :ne zna: pa makar to značilo da to tražiš i pred njenim starcima.
Moglo bi, kako da ne. Zato sto se te sve stvari ne dogode u 2 dana, nego se razvuku na godine a izmedju njih ima i dobrih faza ili ne znas ni za jedan slucaj gdje pametna osoba bude u losoj destruktivnoj vezi/braku godinama?
Pa svijet je pun takvih. Jer kad udjes u emotivnu vezu, ne vidis neke stvari koje drugi vide iz aviona, kad ih i vidis i dalje ti je tesko samo tako sve to prekinuti jer se nadas da ce biti bolje. Meni je posve logicno da ljudi budu par godina u losim vezama dok im eto ne sine u cemu zive i dok ne skupe snage za izlazak iz iste i mislim da se to svakome moze dogoditi.
Samo neznam sta se nalazi u glavama tih cura,
Ocaj se krije.
A da se meni dogodi ovo što si opisao, poslala bih ga u 3 krasne i sigurno mu ne bih cmoljila na telefon i prijetila samoubojstvom.
A upravo zbog tog ponašanja mislim da cura ima psihičkih problema, a vezano uz to i sumnjam da je uopće trudna.
Danas 11:46
Kamo srece da smo svi tako snazni i pribrani u teskim trenucima. Ja nisam.
Lozinka090
28.09.2008., 17:49
Moglo bi, kako da ne. Zato sto se te sve stvari ne dogode u 2 dana, nego se razvuku na godine a izmedju njih ima i dobrih faza ili ne znas ni za jedan slucaj gdje pametna osoba bude u losoj destruktivnoj vezi/braku godinama?
Pa svijet je pun takvih. Jer kad udjes u emotivnu vezu, ne vidis neke stvari koje drugi vide iz aviona, kad ih i vidis i dalje ti je tesko samo tako sve to prekinuti jer se nadas da ce biti bolje. Meni je posve logicno da ljudi budu par godina u losim vezama dok im eto ne sine u cemu zive i dok ne skupe snage za izlazak iz iste i mislim da se to svakome moze dogoditi.
Ma apsolutno se slazem da postoje lose veze. Pa pobogu danas mi se cini da ih je vecina takvih :rolleyes:
Ali ovo su ipak neke ekstremne situacije o kojima govorimo
OK treba ti vremena da shvatis da osoba sa kojom si je lazov i manipulator. Da ti treba 4 god u nekim zrelijim godinama je vec pomalo diskutabilno, no, nebitno.
Dakle ti si shvatila da si sa psihicki bolesnom osobom, koja laze i manipulise ljudima.
Raskines s njom/njim
I dalje dozvoljavas da manipulise sa tobom i bjezis od jednog jedinog nacina koji bi ti mogao rjesiti sve te nedoumice, tipa test trudnoce :rolleyes:
Ne, lakse je sebi jos vise komplicirati zivot :confused:
Eto, to ne kuzim :rolleyes:
Ali ovo su ipak neke ekstremne situacije o kojima govorimo
OK treba ti vremena da shvatis da osoba sa kojom si je lazov i manipulator. Da ti treba 4 god u nekim zrelijim godinama je vec pomalo diskutabilno, no, nebitno.
Dakle ti si shvatila da si sa psihicki bolesnom osobom, koja laze i manipulise ljudima.
Raskines s njom/njim
I dalje dozvoljavas da manipulise sa tobom i bjezis od jednog jedinog nacina koji bi ti mogao rjesiti sve te nedoumice, tipa test trudnoce :rolleyes:
Ne, lakse je sebi jos vise komplicirati zivot :confused:
Eto, to ne kuzim :rolleyes:
Neki bi rado da su za 4 godine shvatili s kime imaju posla. :mig: Pa su proveli osam, dvanaest ili vise, a sve punoljetni ljudi, uspjesni na poslu i ne bas posebno glupi. Dakle ja razumijem.
I razumijem da prvo vrijeme ne vidis nista, jer si previse zaljubljen, poslije vidis ali ne zelis vidjeti.
Nakon toga sve vidis, pa se nadas da ce biti bolje samo ako ulozis malo vise truda i strpljenja. Pa onda vidis da NISTA nece biti bolje ali jos nemas snage napraviti konacni rez. Izmedju toga se uvuce pokoja dobra faza, cisto da ti sjebe koordinate.
Forum je prepun prica udanih zena koje godinama trpe sranje i zaista bolesne situacije. I muskarci naravno imaju ovdje takve price, s time da se oni teze otvaraju jer bi ispalo da kukaju, a to jel nije muski.
Imas ljudi koji apriori udju u losu situaciju (jedna ljubavnica ili ljubavnik) i nadaju se boljemu. Pa zar je tesko shvatiti da netko tko je vjerojatno u pocetku imao dobru vezu, da se i on nada da se dobra stara vremena mogu vratiti?
Meni je to sve razumljivo i kamo srece da sam sve svoje greske uvidjela nakon 4 godine.
Lozinka090
28.09.2008., 18:35
Neki bi rado da su za 4 godine shvatili s kime imaju posla. :mig: Pa su proveli osam, dvanaest ili vise, a sve punoljetni ljudi, uspjesni na poslu i ne bas posebno glupi. Dakle ja razumijem.
I razumijem da prvo vrijeme ne vidis nista, jer si previse zaljubljen, poslije vidis ali ne zelis vidjeti.
Nakon toga sve vidis, pa se nadas da ce biti bolje samo ako ulozis malo vise truda i strpljenja. Pa onda vidis da NISTA nece biti bolje ali jos nemas snage napraviti konacni rez. Izmedju toga se uvuce pokoja dobra faza, cisto da ti sjebe koordinate.
Forum je prepun prica udanih zena koje godinama trpe sranje i zaista bolesne situacije. I muskarci naravno imaju ovdje takve price, s time da se oni teze otvaraju jer bi ispalo da kukaju, a to jel nije muski.
Imas ljudi koji apriori udju u losu situaciju (jedna ljubavnica ili ljubavnik) i nadaju se boljemu. Pa zar je tesko shvatiti da netko tko je vjerojatno u pocetku imao dobru vezu, da se i on nada da se dobra stara vremena mogu vratiti?
Meni je to sve razumljivo i kamo srece da sam sve svoje greske uvidjela nakon 4 godine.
Ok sve to stoji. Ali kazem ovdje se opet radi o nekim ekstremima. Mislim da u tvojoj licnoj situaciji, koliko si ovdje pisala, ipak nije bilo ovako ekstremnih devijacija.
Iskreno koliko sam imala prilike tebe citati na forumu, da ti je bivsi muz pricao o tome kako ce se ubiti:confused: pa ti prva bi mu isla trazit' profesionalnu pomoc. Eto to je barem moj neki dojam koji sam stekla o tebi.
I kazem nemogu da skuzim tu potrebu da se od problema pravi jos veci. Komplicirati si zivot dodatno :rolleyes:
Zar je lakse bacati grah, kasike, karte, vrtiti se u nekom krugu ludosti, nego odnijeti test za trudnocu na vrata.:rolleyes: Ako se ozbiljno brines ili sumnjas da bi ta osoba zbog toga mogla sebi nesto napraviti, onda upozoriti i njene roditelje na te prijetnje, pozvati neki od sos brojeva i sl.
Mislim da ovakva situacija ne pomaze ni jednom ni drugome :rolleyes:
Bilokoja apoteka, 61 kn, test za trudnoću "INTIM", može se napraviti u bilokoje doba dana, ne mora biti prvi jutarnji urin.
Rezultat je 1 minutu nakon uranjanja štapića u urin.
Meni to djeluje kao jedino rješenje :ne zna: pa makar to značilo da to tražiš i pred njenim starcima.
Ja sam mu odmah i rekla da ustanovi je li uopće trudna, a on bi čekao do pobačaja.
Nije ni meni shvatljiva ta njegova indolentnost.
Uostalom, prije desetak dana mu je rekla da je trudna, koliko ono 6-7 tjedana?
Je li išta poduzeto u vezi pobačaja?
Određen termin za pregled, išta?
Bavljenje žigovima na nekakvim nalazima je debilizam.
Bili ste 4 godine zajedno, a nisi u stanju riješiti dilemu je li ona trudna ili nije.
Mislim da se ocajni sada već i pokopao.
Bio je razgovor sa starcima, nije reagirao odmah, odnosno odmah izjasnio svoje sumnje i sasvim mi je jasno da mu je to sada sve teže i teže.
Igrao je njezinu igru od početka i umjesto da se stvar od početka rješavala na zreo način, oboje su se bavili bedastoćama - ona prijetnjama samoubojstvom i raznim dramama, a on se igrao detektiva proučavajući razne nalaze i navodne slike ultrazvuka, umjesto da je odmah rekao da sumnja u tu njezinu trudnoću i želi se uvjeriti u to da govori istinu.
inka1104
28.09.2008., 19:00
Situacija je sljedeca:
Any ideas?
EVO STO
UZMI TU FRAJLU ZA RUKU ,ODI KOD GINEKOLOGA KOJEG SI TI IZABRAO I UDI SA NJOM U ORDINACIJU(NA STO IMAS PRAVO AKO SI OTAC DJETETA A ONA JE TRUDANA),GINEKOLOG CE TI RECI SVE ....
A ONDA AKO JE TRUDA ...E PA FALA BOGU ...O TOME DA NE ZELIS DJETE SA TAKVOM ZENSKOM TREBAO SI MISLIT PRIJE NO STO SI JE SEXAO BEZ ZASTITE ...SAD PREUZMI ODGOVORNOST ZA SVOJA DJELA
A AKO NIJE TRUDNA,NABIJI JE NOGOM I TRAZI ZABRANU PRILASKA TE LUDE...
eto jako jednostavno neznam cemo 100 strana polemiziranja...
Ok sve to stoji. Ali kazem ovdje se opet radi o nekim ekstremima. Mislim da u tvojoj licnoj situaciji, koliko si ovdje pisala, ipak nije bilo ovako ekstremnih devijacija.
Iskreno koliko sam imala prilike tebe citati na forumu, da ti je bivsi muz pricao o tome kako ce se ubiti:confused: pa ti prva bi mu isla trazit' profesionalnu pomoc. Eto to je barem moj neki dojam koji sam stekla o tebi.
I kazem nemogu da skuzim tu potrebu da se od problema pravi jos veci. Komplicirati si zivot dodatno :rolleyes:
Zar je lakse bacati grah, kasike, karte, vrtiti se u nekom krugu ludosti, nego odnijeti test za trudnocu na vrata.:rolleyes: Ako se ozbiljno brines ili sumnjas da bi ta osoba zbog toga mogla sebi nesto napraviti, onda upozoriti i njene roditelje na te prijetnje, pozvati neki od sos brojeva i sl.
Mislim da ovakva situacija ne pomaze ni jednom ni drugome :rolleyes:
Lozinka moj je pricao bas to i ja mu placala terapeuta, a on bi uredno eskavirao termine. Vidi ga sad, nije se ubio, ziv i zdrav samo sam skoro ja u ludnici zavrsila.
Pa ne mozes ti nekoga vuci nekamo kamo ne zeli ici. Da bi netko dobio pomoc, tj. da bi mu se pomoglo, mora to zeljeti. Bez toga ne ide.
Ja tebe potpuno potpisujem i napisala sam na pocetku teme da treba skupa s njom napraviti test. Zasto on to ne radi, nije mi jasno.
A za boldano, pa ljepse bi bilo bez toga, ali onda ne bi bilo tema poput prevarene, preljubnice, ljubavnice, moj muz krije novac, moj muz laze, prekid zbog momacke veceri i slicno. Ljudima je u naravi raditi od malih problema velike. Dok ne nauce bolje.
Dakle ja ne kazem da odobravam ali da razumijem. I da je svatko jednom u zivotu, bas svatko, bio u problemu koji si je sam produzio ili povecao jer nije znao tog trena bolje.
bubicaa
28.09.2008., 19:29
Zasto bi pozeljeli UTVRDITI ako joj vjeruju. Da ja danas kazem da sam trudna, pa ne bi me mama slala na provjere istoga, vjerovala bi mi. :)
pa ja gledam ovako - ako je on njima rekao što se događalo (ne sjećam se jel je htio ili je) onda bi i oni mogli biti zabrinuti... znam da bi mene moji pitali što je stvarno u igri i tražili barem dokaz od dr-a...
Lozinka090
28.09.2008., 19:44
n
A za boldano, pa ljepse bi bilo bez toga, ali onda ne bi bilo tema poput prevarene, preljubnice, ljubavnice, moj muz krije novac, moj muz laze, prekid zbog momacke veceri i slicno. Ljudima je u naravi raditi od malih problema velike. Dok ne nauce bolje.
Dakle ja ne kazem da odobravam ali da razumijem. I da je svatko jednom u zivotu, bas svatko, bio u problemu koji si je sam produzio ili povecao jer nije znao tog trena bolje.
Kuzim i slazem se ali...
sve te gore opisane situacije se cine vecima iz prostog razloga da su emocije jos uvjek itekako prisutne. a svi znam da emocije mogu pomutiti u najveci razum.
S toga dolazi i do neodlucnosti i otezanja u potrazi za rjesenjem i td i td.
Ali, u ovom slucaju to otezanje ne kuzim.
On je sa njom prekinuo.
Ne zeli biti sa njom, na bilo koji nacin.
Opet se zeli vrtiti u zacaranom krugu :rolleyes:
pa ja gledam ovako - ako je on njima rekao što se događalo (ne sjećam se jel je htio ili je) onda bi i oni mogli biti zabrinuti... znam da bi mene moji pitali što je stvarno u igri i tražili barem dokaz od dr-a...
Ako ja svoje roditelje ne lazem inace i da zbog mog bivseg decka :rolleyes: pokazu da mi ne vjeruju (a recimo do sad nisu imali razloga za takvo sto) osjecala bih se duboko povrijedjeno i izigrano. Vjerujem da i njeni roditelji to znaju.
Lozinka - koliko sam shvatila on se boji da ona ne ostvari svoje ideje o samoubojstvu i da ju nema na savjesti.
bubicaa
28.09.2008., 23:10
meni moji vjeruju i ja svojima nisam lagala... ali da im dođem s vijesti da sam trudna, a onda se pojavi netko tko kaže da nek pripaze na mene, da možda i nisam trudna ili bilo što slično zabrinuli bi se... ipak bi to bila neka sumnja...
a ako je cura stvarno trudna onda bi bez problema napravila kućni test i direktno ga njemu pokazala. mislim, to bih barem ja napravila, a ne da se sumnja u mene...
nekako si sve mislim da će priča završiti spontanim pobačajem... (tj. dokaz da bebe nije bilo)
ali vidjet ćemo...
ocajan79
29.09.2008., 00:15
Lozinka - koliko sam shvatila on se boji da ona ne ostvari svoje ideje o samoubojstvu i da ju nema na savjesti.
Je, mislim da sam to i napisao u nekom od proslih postova...
Nebih se bojao da mislim da nije u stanju nauditi si... Al mislim da ako odbije da je pratim na pobacaj inzistiral na nekom (pouzdanijem) testu iz apoteke. Tek tolko da se uvjerim... Ako stvarno je trudna nema razloga ne pristati na to. Odlazak nekom drugom ginekologu bi mogla odbiti, za to bi mogla naci neki razlog (bilo je nekih prijedloga u proslim postovima), ali neki test nebi smjela imati razloga odbiti, jedino ako mulja...
E sad, zanima me kolko su ti testovi pouzdani? Koja je sansa da pokaze krivo? Te jel ima nacina za laziranje?? Ono, tipa da se nekaj prije popije ili da se nekaj umijesa u mokracu pa da pokazuje nebuloze ili pozitivno???
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.