View Full Version : Top 5 Horror filmova
Paranoid
10.02.2004., 22:56
Ne nužno tim redom:
01. Evil dead trilogija (Raimi)
02. Alien tetralogija (Scott, Cameron, Fincher, Jeunet)
03. Isijavanje (Kubrick)
04. The Thing (Carpenter)
05. Nightmare on elms street I (Craven)
I ja isto nasumičnim redosljedom.
The Ring
Event horizont - ćisti Horror u svemiru
Isijavanje :s
Ralje I
Sad sam zabloko, kak se zove onaj, relativno novi sa Nicole Kiddman? jel Utvare, ili tak nešto.
No možda je to samo zato kaj mi je Nicole PREOPAKI KOMAD:D
Paranoid
11.02.2004., 00:10
Legion kaže:
Sad sam zabloko, kak se zove onaj, relativno novi sa Nicole Kiddman? jel Utvare, ili tak nešto.
No možda je to samo zato kaj mi je Nicole PREOPAKI KOMAD:D
The Others :), taj je isto dobar.
Meni su horori smijesni. Nekakvo napola plasticno cudoviste ili covjek sa velikom sjekirom me ne plase bas puno, prije tjera na smijeh. Freddy mi je smijesan, Pinhead cute, Alieni cute, Jack u Shining izgleda ko psycho (eh, kako to samo on moze :D), al knjiga rulez, i tako dalje...
Osim dva filma, i to jedan jedini pravi horor po mom misljenju
Exorcist
:s :s :s :s
a drugi, koji me obavezno isprepada kad ga gledam sama u mraku sa slusalicama na usima je Event Horizon.
Skoro zaboravih Night of the livig dead-originalna, crno-bijela verzija i Reanimatora
NakurnjakOdStridera
11.02.2004., 09:44
Meni su horori smijesni. Nekakvo napola plasticno cudoviste ili covjek sa velikom sjekirom me ne plase bas puno, prije tjera na smijeh.
Tako je, skoro pa da ne volim uopce gledati takve horore (osim Evil dead i P.Jacksonove uratke), ali zato volim gledati filmove ("horore") radjene po S.Kingovim knjigama...
Da, Rosemary's baby jest scarry. Ali nikada ga ne bih navela kao top horor on the other hand...ali ima jedan koi sam gledala kao dijete, i bio je onak....brrrr scarry, cini mi se da se zvao The City of Lost Boys ili slicno...taj i jos jedan...errr....Djeca Kukuruza....i errr...onaj sa ljudima ispod stepenica....Ljudi Ispod Stepenica? :misli:
Sjeca se netko?
Paranoid
11.02.2004., 19:22
darin kaže:
ali ima jedan koi sam gledala kao dijete, i bio je onak....brrrr scarry, cini mi se da se zvao The City of Lost Boys ili slicno...?
jel to onaj gdje Sutherland glumi mladog vampira??
Kad sam bila klinka, redovito sam se trovala Poltergeistom.
-Almighty_Watashi-
11.02.2004., 21:08
Rosemary je horor onolko kolko je 12 majmuna sf :p
-Almighty_Watashi- kaže:
vau kako si pametan. pa ti sve znas.
Paranoid
11.02.2004., 22:46
8472 kaže:
Kad sam bila klinka, redovito sam se trovala Poltergeistom.
Pa to je i inaće film za malu djecu ;)
Paranoid
11.02.2004., 22:51
-Almighty_Watashi- kaže:
Pokopaj se stari:flop:
Kad sam imao negdje desetak godina sam gledao The Thing, ali ne do kraja. Film je bio pobrisan iza dijela kad onaj crnac gleda kroz prozor (oko 20 min prije kraja). Oko 2-3 godine kasnije sam napokon pogledao cijeli.
Obozavam taj film, odlicna mi je ideja i prica. I muzika mi je odlicna. Jako mi je srcu prirastao, to mi je jedan od najboljih filmova i horrora.
Filmovi tipa Rosemary's baby ili Psiho (koji se nekada ubrajao u horore, a danas tesko da vise moze proci pod horor) su filmovi koji su u to vrijeme kada su nastali bili "strasni". Danas su prilicno "saljivi" i bar meni ne prilicno gledljivi.
S druge strane gledala sam novu verziju Isijavanja i nije me se dojmila, definitivno je bolja stara sa Jackom.
Djeca kukuruza nisu horor nego :bljak:
Netko je vec gore napisao i slozila bih se da su horori snimljani po Kingovim knjigama daleko najbolji. :top:
Paranoid
12.02.2004., 01:12
Zmaj kaže:
Kad sam imao negdje desetak godina sam gledao The Thing, ali ne do kraja. Film je bio pobrisan iza dijela kad onaj crnac gleda kroz prozor (oko 20 min prije kraja). Oko 2-3 godine kasnije sam napokon pogledao cijeli.
Obozavam taj film, odlicna mi je ideja i prica. I muzika mi je odlicna. Jako mi je srcu prirastao, to mi je jedan od najboljih filmova i horrora.
Da, stvarno je zakon film, ima jednu od najoriginalnijih ideja u horrorima, film čovjeka baš cijelo vrijeme drži napetim jer se do kraja nezna ko je od njih sve alien. :s
Paranoid kaže:
jel to onaj gdje Sutherland glumi mladog vampira??
Je, taj je!!! :)
Inace, 12 majmuna za svoj predlozak imao je pricu/cine-roman Chrisa Markera iz 60ineke, gdje je naglasak primarno stavljen na smisao i strukturu nego na pricu. To i nije klasican SF, prije jedan inteligentan semi-filozofski film.
ljetopisac
12.02.2004., 08:34
najbolji horrori?
the evil dead (prvi)
the wicker man
:cool:
Anorgan
17.02.2004., 13:38
Tiamat kaže:
[B]Meni su horori smijesni. Nekakvo napola plasticno cudoviste ili covjek sa velikom sjekirom me ne plase bas puno, prije tjera na smijeh. Freddy mi je smijesan, Pinhead cute, Alieni cute, Jack u Shining izgleda ko psycho (eh, kako to samo on moze :D), al knjiga rulez, i tako dalje...
LOL: dečki, pa nemojte gledati šugave američke hororce kad postoji Japanska produkcija:
Takeshi Miika:
-Visitor Q
-Itchy the killer
-Dead or Alive
Ovo pogledaj.
Original The Ring vam je Ringu - malo kraći.
I naravno svaki dan u 7:30 Dnevnik na HRT1 - totalni horor :)
:eek:
Paranoid
17.02.2004., 14:28
Anorgan kaže:
LOL: dečki, pa nemojte gledati šugave američke hororce kad postoji Japanska produkcija:
Takeshi Miika:
-Visitor Q
-Itchy the killer
-Dead or Alive
Ovo pogledaj.
Original The Ring vam je Ringu - malo kraći.
:eek:
Možeš opisati u kratkim crtama o čemu se radi u tim horrorcima, osim ringua.
Anorgan
17.02.2004., 15:56
Pa recimo samo da je to luđački pogled na naš svijet:
Visitor Q: obitelj posjeti neki misteriozan tip i navede obitelj da se pokolje međusobno (obiteljski film za djecu i odrasle koji prikazuje ubijanje i silovanje kćeri, sranje po istoj, te kasnije raskomadanje :)
Itchy the killer: čisto normalna osoba koja poludi i počne klat mafiju sa svakojakim oštricama koje si je stavio na razne dijelove tijela
isijavanje i ring su opaki, ali The Thing je najjaci ikad snimljen!
Arwen Evenstar
26.02.2004., 23:11
Postoji li drugi dio Kneza tame?
Gledala sam taj film neki dan pa mi se mota glavi malo prečesto...
Pussy Cat
26.02.2004., 23:24
Arwen Evenstar kaže:
Postoji li drugi dio Kneza tame?
Gledala sam taj film neki dan pa mi se mota glavi malo prečesto...
E to je meni baš jaaaaaaaako scary film...
One gluposti di neko s maskomna licu komada cijeli grad mi nisu fora. Ali ovakvi su :horor:
codiac77
27.02.2004., 15:21
ah, horrori. hrana mojeg ranog djetinjstva:) a i lude mladosti:)
daklem, horrori:
the thing (gledo jedno 137 puta)
hellraisers I i II
invasion of the bodysnatchers
exorcist
xtro
alien 1
i ko ce se sad jos sjetit ostalih 1208120381.
neke je vrijeme pregazilo, al u vrijeme premijernog gledanja,
bilo je kakanja u gace:))))
horror komedije:
dead alive (a.k.a) braindead
evil dead trilogija
return of the living dead (drugi dio ak se ne varam)
amer. vukodlak u londonu
howling 1 & 2 (meni to bas smijesno:)
itd... itd...
I neznam dal se neko sjeca, al prije jedno 20ak godina, na
telki je isla kao "djecja" serija po imenu "Strasilo". Valjda
Scarecrow u originalu. Znam da mi je bila odvratna. Na koju
foru je to bila djecja serija - ja neznam. Neki tip odvratnog siljatog nosa u cijoj utrobi su se gnijezdile ptice prijateljevao
je s lokalnom djecicom. Fuj. Znam da sam imo nocne more
ko klinac od toga. Bljak:)
Kierlan
28.02.2004., 19:52
Bodysnatchersi
Gledao sam taj film ko mali i tjedan dana nisam mogao spavati kad sam vidio zadnju scenu - Donalda Sutherlanda u onom odurnom izrazu lica kak pušta onaj gadan zvuk.
The Thing
Zbog dobre ideje, atmosfere, nedorečenog kraja i činjenice da je to jedini dobar Carpenterov horor.
Krug
Jer je to bolestan film. Navečer u mračnoj sobi sa slušalicama na ušima. Gledao sam ga na DVD-u jer možeš nadrapat samo ako gledaš kazetu. Taman pomisliš da je film gotov, a prava sranja tek onda počnu.
Ne mogu se dalje sjetiti. Ako se sjetim, postat ću još.
Alien meni nije strašan film. Niti jedan. To su akcići sa dobrom atmosferom.
codiac77
01.03.2004., 10:23
Kierlan kaže:
Alien meni nije strašan film. Niti jedan. To su akcići sa dobrom atmosferom.
Joj prvi dio nije akcic. I nemres rec da nije strasan. Cak i danas.
Vecini ljudi je danas alien isfuran i oguglali su na tu ideju. Ali
kad se pojavio bio je mrak. Ideja o alienu kaj ti ulazi u utrobu
i tamo se gnjezdi i slini. Br.....
Drugi dio je akcic, treci je los pokusaj povratka na prvi, a cetvrti
je totalni drek.
cemo kaže:
ring je opaki, ali The Thing je najjaci ikad snimljen!
Potpisujem :top: :top: :top:
The Thing je nenadjebiv, najbolji horror koji sam ikad gledao.
Onda je tu Ring, isto jako dobar horror (gledat ga kad si sam i po noci)
Sve od Carpentera - Noć vještica, Christine, zbog ugođaja i napetosti čak i Napad na policijsku stanicu broj 8 iako je film zapravo akcijski, Magla, Stvar (koji može ići i u SF)...
Rosemaryna beba definitivno jest film strave i užasa, i to dobar. Jako je teško napraviti film takvog ozračja bez ijedne scene nasilja i krvi. Polanski je vrhunski majstor. :)
U tu kategoriju spada i Cormanov Pad kuće Usherovih; svidio mi se zbog neobičnog spoja strave, nadrealizma i groteske. Mislim da je jako dobro pogodio Poea.
Blackadder
02.03.2004., 10:42
Lik koji vitla/prijeti oružjem (nož, pučka, motorna pila...) meni ne predstavlja tipični horor film. Meni je kod horor filmova najvažnija atmosfera i što se manje zna i vidi, a što je očitije da je po srijedi nešto vrlo gadno je meni definicija horora koji mi se sviđa. Čim znaš/vidiš što ti prijeti, odmah je to upola manje strašno. Sad se nažalost ne mogu sjetiti nekog od horora koji bi pasao u tu definiciju, ali mislim da je Spielberg (ili Lucas) imao jedan davni film u kojem je vljada kuća bila ukleta. Osnovna ideja je da napetost raste, u početku polako, a onda sve brže i brže...
A Event Horizon, kad ga je netko već spomenuo, je meni loš film. Reklamirali su ga kao SF, a to nije bio SF nego loš horor. Jedan od rijetkih filmova za koje sam požalio što sam platio ulaznicu.
Nego, može li se Plan 9 From Outer Space smatrati hororom? :D
Blackadder kaže:
Sad se nažalost ne mogu sjetiti nekog od horora koji bi pasao u tu definiciju, ali mislim da je Spielberg (ili Lucas) imao jedan davni film u kojem je vljada kuća bila ukleta. Osnovna ideja je da napetost raste, u početku polako, a onda sve brže i brže...
Režirao ga u tandemu sa Tobe Hooperom, zove se film Poltergeist.
Blackadder kaže:
Nego, može li se Plan 9 From Outer Space smatrati hororom? :D
Moze.
Nisam ga jos gledao, ali stekao sam neku ideju na sta lici u "Ed Woodu".
Naravno dobit cu ga na cedeju.
Blackadder
02.03.2004., 20:05
Grejp kaže:
Blackadder bješe pitao:
Nego, može li se Plan 9 From Outer Space smatrati hororom? Moze.
Nisam ga jos gledao, ali stekao sam neku ideju na sta lici u "Ed Woodu".
Naravno dobit cu ga na cedeju. Gledao sam ga juče s Watashijem. Meni to više liči na komediju nego na išta drugo. Naročito nakon što dobrano više od pola filma nisam skužio da se dio radnje odvija u neposrednoj blizini prizemljenog letećeg tanjura i u njemu. Tako su im dobre bile makete. :D
mirrorball
02.03.2004., 22:21
...ovo je moja top lista horora:
1. MAGLA - još i danas mi nije svejedno kad se vozim (ili nedaj bože šećem) a magla se spušta
2. MONSTRUMI MORA - jedini horor kojeg nisam imao muda pogledati više od dva puta :horor: (pri horor kojeg sam gledao u kinu)
3. AMERIČKI VUKODLAK U LONDONU i URLIKANJE (takav je bijo prevod nekad) - jedini horori kojih se bojim su oni sa vukodalcima :horor: :horor:
4. LEPTIRICA - noćna mora YU dječice
5. TEKSAŠKI MASAKAR MOTORNOM PILOM I - evo kratkog objašnjenja zašto: imali jednom feštu u prirodi (pokraj rijeke, šuma, logorska vatra, svijetla nema, kadli iz mraka iskoči spodoba sa bejzbol kapom, zakopčana do grla s upaljenom motornom pilom :horor: :horor: :horor: ...kaj da vam velim - noge su mi se "odsjekle" i join...ovaj cigareta mi je ispala iz ruke lijevice, a čaša puna bambusa iz ruke desnice...grozno iskustvo...:eek:
...još i danas j***m mater frendu kojem je takva ideja pala na pamet...
..ima tu još toga (Isijvanje, Thing, Rosmerys baby, Egzorcist, Noć vještica, uglavnom više - manje horori iz sedamdesetih i osamdesetih i stariji) - ovi današnji su zaku**c...
...i nije mi jasno kako jedan malo žešći ...triler kao što je Ring (bilo koja verzija) možete smatrati hororom :confused:
Arwen Evenstar
02.03.2004., 22:32
mirrorball kaže:
5. TEKSAŠKI MASAKAR MOTORNOM PILOM I -
Dobra ti je priča:D
To sam jednom vidjela na šaljivom kućnom videu. Tata sa maskom na glavi i motornom pilom upada svojim sinovima u sobu, pali motornu pilu, mama diže roletne, a klinci vrište.... Jezivo... jadna djeca....
Meni je u sjećanju ostao prvi horror koji sam gledala, i čini mi se da je najstrašniji koji sam u životu vidjela.
To je bio crno-bijeli film... Sjećam se samo jedne scene u kojoj nekom čovjeku otpadne glava i otkotrlja se niz cestu, pa neki klinci s njom igraju nogomet. A bezglavom tipu iz vrata počne rasti nova, mala, dlakava glava koja se još cerekala. :horor:
PadanFain
02.03.2004., 23:00
Uf, u zadnje vrijeme sam gledao prOKLeTo PunO horrora i ZaISta nemogu odabrati 5 najboljih, ali bi preporuchio:
Suspiria, Inferno, Deep Red, Tenebrae i josh par starijih od Daria Argenta - kakav CArpener, kakva noc vjestica, atmosfera i ideje pokradene su iz ovi filmova
Stagefright, Dellamorte Dellamore od Michael Soavi-a - prvi je horror-triler s odlichnim razvojem priche dok je drugi ekranizacija Dylan Dog-a - ponavljam, ekranizacija Dylan Doga - tochnije, scenarij je baziran na istoimenom stripu, iliti na srpski preveden Ljubav, Smrt, Ljubav
Suicide Club, Uzumaki, Gozu, Audition i josh hrpa japanskih horora - originalniji, bolji i zanimljiviji od vechine americkih
Ginger Snaps 1 & 2 - ovo mi je doshlo kao JakKO UGOdnO iznenadjenje - kanadski horor o vukodlacima na totalno netipichan nachin - je*eno dobro!
ima ih jos al sad mi ne pada napamet...
z.
Blackadder
03.03.2004., 14:08
Sad sam se sjetio - horor koji me najvise isprepadao je "Bal vampira" od Polanskog. Ne zato sto je nesto narocito jeziv film, ali bio sam mali - ne znam jesam li isao u vrtic ili u nize razrede osnovne skole. Znam da me je isprepadalo nacisto. Narocito se dobro sjecam masovne scene plesa u nekoj dvorani i sve super i sve k00l i onda najednom sve, al bas sve stane. Nasi junaci su plesali zajedno s vampirima dok se netko nije sjetio pogledati u ogledalo, a u njemu nasa dva junaka u praznoj dvorani. Koja vrvi vampirima. :D Mislim da od tada potice moje obozavanja cesnjaka koje jos ne jenjava. :D
Shadowfax
03.03.2004., 17:42
The Thing
The Exorcist
Sve sto je rađeno po Kingovim knjigama
Alien
Princ Tame (e ovog me filma fakat bilo strah)
Rosemary baby
:w :w
LEPTIRICA - noćna mora YU dječice
Strasno!!
Sjecam se ko klinac da nisam mogao spavati nocima nakon tog filma!
Ono kad Strahinja(ili kak se vec zove glavni lik) otkopcava mladinu spavacicu, a na trbuhu joj rupa od kolca!! :eek:
Ima jos jedan strasan srpski, mislim da se zove TT sindrom. Imao sam osjecaj da je Tarantino kopirao taj film za Hostel!
dr mladjo
03.07.2008., 15:40
Imao sam osjecaj da je Tarantino kopirao taj film za Hostel!
po ne znam koji put.q tarantino je bio producent..nije on napisao i režirao hostel...
po ne znam koji put.q tarantino je bio producent..nije on napisao i režirao hostel...
Polako, ne pjeni si! :bicedobro:
Samo hocu reci da mi Hostel izgleda ko kopija TT sindroma.
Lostie89
05.07.2008., 19:33
I neznam dal se neko sjeca, al prije jedno 20ak godina, na
telki je isla kao "djecja" serija po imenu "Strasilo". Valjda
Scarecrow u originalu. Znam da mi je bila odvratna. Na koju
foru je to bila djecja serija - ja neznam. Neki tip odvratnog siljatog nosa u cijoj utrobi su se gnijezdile ptice prijateljevao
je s lokalnom djecicom. Fuj. Znam da sam imo nocne more
ko klinac od toga. Bljak:)
Sjećam se! Sva sreća da si me podsjetio, jer nisam znala kako se to čudo zove... Odvratno, fuj! Mislim da sam tad imala oko 5,6 godina...
Samo znam da nije išla prije 20ak godina, već prije 13-15 sigurno.... mene prije 20ak godina nije još ni bilo :rofl: ...osim ako nisu bile reprize ili nešto... :D
mario_t
07.07.2008., 19:02
Joj prvi dio nije akcic. I nemres rec da nije strasan. Cak i danas.
Vecini ljudi je danas alien isfuran i oguglali su na tu ideju. Ali
kad se pojavio bio je mrak. Ideja o alienu kaj ti ulazi u utrobu
i tamo se gnjezdi i slini. Br.....
Drugi dio je akcic, treci je los pokusaj povratka na prvi, a cetvrti
je totalni drek.
drugi dio jedan je od najboljih filmova ikad, uopće... za te godine u kojima je rađen izgleda za +10!
batmanova žena
20.07.2008., 18:17
najstrašniji horrori po mom mišljenju su:
1.the thing
2.exorcist
3.omen666
4.rosemary's baby
5.amytville horror...
...:s:s:s:s
project zwo
20.07.2008., 19:59
ah,
horror komedije:
dead alive (a.k.a) braindead
evil dead trilogija
return of the living dead (drugi dio ak se ne varam)
amer. vukodlak u londonu
howling 1 & 2 (meni to bas smijesno:)
itd... itd...
Bljak:)
mala korekcija: Evil Dead I, II nikako nije horror komedija!!! :nono:
III dio je...potpuno su pokvarili dojam, ali prva dva su stvarno 100%tni horrori...u šumi, kamera koja ide prema glumcima, efekti vrlo realni...:s
Paradox_master
20.07.2008., 20:59
ja sam fan Saw...(slagalice strave) znam da ljudi kažu da nije toliko strašna ali jebo vas ljudi nije sve u horroru da se moraju masakrirati i klati...saw je psihološki i onako srednje strašni...a i poučan :D (na neki invalidni način)
project zwo
20.07.2008., 21:56
ja sam fan Saw...(slagalice strave) znam da ljudi kažu da nije toliko strašna ali jebo vas ljudi nije sve u horroru da se moraju masakrirati i klati...saw je psihološki i onako srednje strašni...a i poučan :D (na neki invalidni način)
je dobar je - trebalo se sjetit te ideje...:top: (ubojica koji ne ubija direktno nego smišljenim pristupom "nagovori" drugu osobu da ubije!
dr mladjo
21.07.2008., 08:20
evil dead 2 JE crnohumorni horror....
Malo mi je čudno da baš nitko nije spomenuo azijske horrore,jer nakon što sam odgledao -ju on japansku verziju za mene ne postoje horror filmovi koji nisu azijski,u zadnje vrijeme i europski.
Osim ringa i ju-ona stvarno ima hrpu bolesnih koje se isplati pogledat jer većina vjerovatno nije gledala neki od sljedećih :
Infenction,Inprint,Dark Water,Marebito,Ghost train,Three extremes ,the Voice- ne mogu se sjetit više ali i ovo je dovoljno za početak.
Jučer sam baš pogledao i španjolski REC,meni je prejeben iako možda malo previše blairwitch furka-evo teaser ak nekog zanima :
http://www.youtube.com/watch?v=tqsOaV7NUVM
http://www.youtube.com/watch?v=1gWEy9uHACU&NR=1 VGG Scena :)
Edit : vidim da Anorgan ima isti ukus kao i ja :).
Anyway kad pogledaš jedno 3-4 azijska horrora teško da će te ikad više privući neki novi američki horror. Moram ipak izdvojit ju on the grudge -jap. verzija , meni definitvno najstrašniji film ikad.
Probajte odgledat cijeli film solo doma u mraku sa slušalicama, i zvukom pojačanim do daske. trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=e8R1dODSbzU
project zwo
23.07.2008., 20:34
evil dead 2 JE crnohumorni horror....
po čemu? ima sve elementa klasičnog horrora, za razliku od III dijela.:ne zna:
project zwo
23.07.2008., 20:36
E ljudi, a jel ko gledo "Ghost Ship" Noviji hororac, bio i na TVu. Meni je OK.:top:
dr mladjo
24.07.2008., 09:00
po čemu? ima sve elementa klasičnog horrora, za razliku od III dijela.:ne zna:
točno.ali ima i smiješnih scena.zato sam napisao crnohumorni horror
jučer na hrt-u bio japanski horor kojeg nisam stigo pogledat zvao se "iz dubine tamne vode".....
....... howerver pogledao sam horor poslije zvan "nakaza":eek: i mogu samo reći da se nikad nejdem vozit subwayom; ikad, ..bilo gdje, bilo kad ... scary shit :mig:
Lucas13
26.07.2008., 18:22
1.Rose Red
2.Bez Povratka 1,2,3
3.Kletva
4.Slagalica Strave
5.Omen 666
to su mi favourit horrori
Cokaric
31.07.2008., 11:05
Jel ko gleda Surviving the game, odličan horor film
Prokleta
01.08.2008., 01:14
Skoro zaboravih Night of the livig dead-originalna, crno-bijela verzija i Reanimatora
To mi je najbolji film dosad. Jedno sam ga vrijeme gledala svaki dan na kazeti! Stvarno najbolji.
Thechosentwo
01.08.2008., 14:16
Bambi. Svih 5 djelova.:ne zna:
zmaj_xpzt
01.08.2008., 16:16
stay alive je dobar
funky me
02.08.2008., 14:00
Hmmm...teško pitanje:confused:
Egzorcist
Teksaški masakr motornom pilom
Hostel
Jama smrti
Krug
Strava u Ulici brijestova
Fakat je teško izvuć dobar horor...:ne zna:
nepostojeći
06.08.2008., 00:55
isijavanje je sjajan film, ali meni je "strašnija" ova novija verzija, ona u dva dijela - kapa dolje velikom Jacku, ali ono mi je nekako više triler nego horor. sve od stephena kinga je dobro, ipak ni približno toliko kao knjige (jel netko snimio možda Potrebne stvari? to mi je daleko najjača knjiga od kinga). evil dead -:s - apsolutno genijalno, ali ljudi, dajte - horor? po meni je to parodija, i to jako dobra. dakako, tu je i sjajni romero - noć, dan i zora živih mrtvaca su remek dijela B (Z?) produkcije (čitaj trash horora). da vidimo... omen, također scary. freddy i pinhead su mi smiješni, ne strašni. ajde freddy još i nekako, ali pinhead mi je koma. djeca kukuruza nije loš film. rosemary's baby+psycho+exorcist - klasici. slagalica strave? bolje gledati prijenos uživo iz klaonice - strašnije je (i realnije). slično i za hostel i sve ine nove hack&slash horore - nit strašno, nit gledljivo. i ne zaboravimo "najbolje od najboljeg": scary movie, znam što si radila ovog, prošlog, pretprošlog i budućeg ljeta i slične gluposti. po mom mišljenju mrak film (jedinica) nije bio niti potreban, ja se više smijem na original (iako je maska ubojice preeejaka, dušu dala za dječje bojanke i trećerazredne crtiće)
Parva Efferus
06.08.2008., 01:05
Potrebne stvari... ček da nađem...
evo: http://www.imdb.com/title/tt0107665/
Nije mi dobar.
batmanova žena
10.08.2008., 02:24
jučer na hrt-u bio japanski horor kojeg nisam stigo pogledat zvao se "iz dubine tamne vode".....
....... howerver pogledao sam horor poslije zvan "nakaza":eek: i mogu samo reći da se nikad nejdem vozit subwayom; ikad, ..bilo gdje, bilo kad ... scary shit :mig:
ja sam gledala.
već par japanskih filmova sam gledala,i mogu lijepo reć da se od njihovih filmova dobro uplašiš...mislim da se isplati gledat japanske horrore.:top:
Untollerant
10.08.2008., 02:34
rose red, zakon. isijavanje- zakon. rosemarys baby - zakon. krug, oko itd ( svi japanski (kineski itd) filmovi) jezivi ali samo zbog muzike (efekata). hostel, slagalica strave, itd... nisu jezivi nego brutalni. dok gledash, dodje ti da se izrigash...
Baphomet
10.08.2008., 09:52
The Ring (svako toliko bih se okretao da vidim da mi mala možda nije iza leđa)
Event Horizont (za mene odličan SF horor, jeziv sa tmurno-mističnom atmosferom)
Nosferatu: Phantom der Nacht (jedan od prvih horora koje sam gledao i nakon kojeg nisam mogao spavati :D)
Hellraiser I & II (Clive Barker, šta drugo reć')
Leptirica (jebeno jezivo)
batmanova žena
10.08.2008., 17:21
hostel? čula sam da je film prejeben..
može mi neko ukratko napisat..da znam dal se isplati gledat?:D
Parva Efferus
10.08.2008., 17:41
Meni je bio bezvezan. Ne volim te... hack'n'slash kvazi-horore.
Ok evo mojih top 5:Ralje
Osmi putnik
Stvor
Predskazanje
Princ tame
A od novijih Dog soldiers,Descent,28 days later,28 weeks later i Host
zoran k
10.08.2008., 22:37
Film je dosadan. Fora je samo skupina djece koji se pojavljuju kao sporedni likovi i imaju jednu jaku scenu.
Inače je bezveze.
batmanova žena
11.08.2008., 03:39
Film je dosadan. Fora je samo skupina djece koji se pojavljuju kao sporedni likovi i imaju jednu jaku scenu.
Inače je bezveze.
oke. tnx:D:mig:
Derek Trotter
12.08.2008., 12:18
Horrore dilam i jeftino prodajem...
Potrebne stvari... ček da nađem...
evo: http://www.imdb.com/title/tt0107665/
Nije mi dobar.
Ali je Max von Sydow odličan...
Parva Efferus
12.08.2008., 19:41
Ali je Max von Sydow odličan...
Meni je on inače super. :)
Smart_vampire
12.08.2008., 20:17
Jel neko gledo soba 1408? Meni je bio super film. Kad je već mislio da je izašo, shvati da je još uvijek u sobi. Onda mu prekipi pa napravi molotovljev koktel i zapali sobu.:rofl:
pogledao sam malo naveden filmove, i ima tu mnogo dobrih, ali čini mi se da nitko nije naveo jedan od meni najboljih, a to je SHIVERS
http://www.imdb.com/title/tt0073705/
Miaaa007
14.07.2009., 18:21
može mi neko reć par horora sa teen glumcima??????? na PM :moli:
nepostojeći
15.07.2009., 15:55
III dio je...potpuno su pokvarili dojam, ali prva dva su stvarno 100%tni horrori...u šumi, kamera koja ide prema glumcima, efekti vrlo realni...:s
:eek::eek:
to je jedan od najtreš horora (B produkcije) ikad snimljen! i upravo zato je teško reći koji je dio trilogije bolji:rofl:
5tarstan
17.07.2009., 20:50
The Thing - John Carpenter
Night of the Living Dead - George Romero
Dawn of the Dead - George Romero
Halloween - John Carpenter
Rosmary's Baby - Roman Polanski
Ikstomi
10.08.2009., 03:20
1. The Descent
2. Martyrs
3. Population 436
4. REC
5. The Thing
sad mojih pet vako:
The Grudge 1,2,3
Rose Red
Knowing
napravit cu dvije liste, na prvu cu stavit omiljene naj klasike (za danasnje pojmove to cak i nisu horori, lol), a na drugu omiljene opcenito:
moji naj klasici:
1. Nosferatu (http://www.imdb.com/title/tt0013442/) (1922)
2. Frankenstein (http://www.imdb.com/title/tt0021884/) (1931) / The Thing (http://www.imdb.com/title/tt0084787/) (1982)
3. Rosemary's Baby (http://www.imdb.com/title/tt0063522/) (1968) / Don't Look Now (http://www.imdb.com/title/tt0069995/) (1973)
4. The Exorcist (http://www.imdb.com/title/tt0070047/) (1973) / Dawn of the Dead (http://www.imdb.com/title/tt0077402/) (1978)
5. The Shining (http://www.imdb.com/title/tt0081505/) (1980)
mojih top5:
1. Shutter (http://www.imdb.com/title/tt0440803/) (2004)
2. Janghwa, Hongryeon (http://www.imdb.com/title/tt0365376/)(2003)
3. Martyrs (http://www.imdb.com/title/tt1029234/) (2008)
4. Ôdishon (http://www.imdb.com/title/tt0235198/) (1999)
5. Gin gwai (http://www.imdb.com/title/tt0325655/) (2002) / Kairo (http://www.imdb.com/title/tt0286751/) (2001)
lunadee
10.08.2009., 17:41
Anđeosko srce s Robertom De Nirom ko Nečastivim........brrrrrrrrrrrrrr....još me vata jeza :mama: :mama:
Han Solo
11.08.2009., 09:40
daleko najbolji horror je Omen iz `76
Ikstomi
11.08.2009., 09:50
daleko najbolji horror je Omen iz `76
Anđeosko srce s Robertom De Nirom ko Nečastivim........brrrrrrrrrrrrrr....još me vata jeza :mama: :mama:
vidis da je tema top 5???!:rolleyes:
lunadee
11.08.2009., 18:51
vidis da je tema top 5???!:rolleyes:
a šta ako mi nemamo top 5 :rolleyes: :lol:
cave troll
22.08.2009., 16:17
Ne znam za Top5 ali znam za Top1 odozdo.
Devil's Tomb
Ubjedljivo najgori film kojeg sam gledao.
cave troll
23.08.2009., 13:00
mojih top5:
1. Shutter (http://www.imdb.com/title/tt0440803/) (2004)
2. Janghwa, Hongryeon (http://www.imdb.com/title/tt0365376/)(2003)
3. Martyrs (http://www.imdb.com/title/tt1029234/) (2008)
4. Ôdishon (http://www.imdb.com/title/tt0235198/) (1999)
5. Gin gwai (http://www.imdb.com/title/tt0325655/) (2002) / Kairo (http://www.imdb.com/title/tt0286751/) (2001)
:top:
S time da Janghwa, Hongryeon u biti nije klasičan horror. Film je apsolutno remek djelo.
Powerbeat
23.08.2009., 19:08
Inaće skupljam filmove, ponajviše horore, a mojih top 5 su
Shining
The Omen(original)
The Thing
NOES
Alien
naravno...još ću spomenut par koji su također mi pri vrhu poput Exorcista, Black Cristmas(original), Rosemary Baby, Evil Dead, Poltergeist, An American Werewolf In London, Nosferatu, Birds itd.
Zeljko81
24.08.2009., 11:21
Lista bez Let the right one in
nije lista :D
Powerbeat
24.08.2009., 16:08
Lista bez Let the right one in
nije lista :D
Jedan od boljih europskih horora
Zeljko81
24.08.2009., 17:05
jedan od najboljih horrora uopće
PONCHO_23
15.10.2012., 22:56
Prvi koji mi padaju napamet (i koji i jesu najbolji mi):
1. It (1990)
2. The grudge 1,2
3. Pet sematary
4. Dead silence
5. Jeepers Creepers
Fuerteventura
16.10.2012., 09:53
Ma svi oni francuski. :mig:
Rockstar 47
20.10.2012., 17:22
The Thing (1982.)
The Thing (2011.)
Alien
Silent Hill
Event Horizon
Ne nužno tim redoslijedom.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.