PDA

View Full Version : Kondomi

Crow Jane
27.06.2005., 09:02
Kristina19 kaže:
I za Cilest piše da (na onom unutrašnjem papiru) da se popravi ten, kosa se manje masti, nestanu dlačice, bol kod menstruacije se smanji... Baš ću vidjet! :rolleyes:

Je, ovo je istina! :top: Ja sam trenutno na 2-mjesecnoj pauzi od Cilesta da mogu preci na Yasmin kojeg mi je prepisao doktor. On kaze da je to nekaj ultrasuper naspram Cilesta i ja mu vjerujem.

I primjetila sam u toj pauzi da su mi se pojavili mali potkozni pristici kojih na Cilestu nije bilo. Jedva cekam da prodje ta pauza jer mi se kondomi bas i ne svidjaju :D :D :D - kak se covjek lako navikne na "pokaz", to nije normalno. :zubo:

talia
13.08.2005., 19:34
magic kaže:
talia, ako nadjesh vremena izmedju svih ovih :horor: :eek: :horor:, mozhesh podijeliti s nama svoj nachin kontracepcije.

hvala.

Pa rekla sam u prethodnim postovima-kondomi.
Inace, cemu taj komentar, "ako nadjesh vremena izmedju svih ovih :horor: :eek: :horor:", sta ti to znaci?

magic
13.08.2005., 20:09
znash shto talia, kondomi se prvenstvemo koriste kao zashtita od spolno prenosivih bolesti.

nerado i rijetko ih se bira kao redovnu zashtitu od trudnoce u duzhoj vezi ili braku. eventualno one koje iz zdravstvenih razloga ne smiju niti jedno drugo kontracepcijsko sredstvo. a njih je vrlo mali broj.

ako si ti zadovoljna, svaka chast.

al da su dobar odabir - nisu.

talia
13.08.2005., 20:10
magic kaže:
znash shto talia, kondomi se prvenstvemo koriste kao zashtita od spolno prenosivih bolesti.

nerado i rijetko ih se bira kao redovnu zashtitu od trudnoce u duzhoj vezi ili braku. eventualno one koje iz zdravstvenih razloga ne smiju niti jedno drugo kontracepcijsko sredstvo. a njih je vrlo mali broj.

ako si ti zadovoljna, svaka chast.

al da su dobar odabir - nisu.

Da, ali im nuspojava nije depresija.
Zasto nisu dobar odabir?

talia
13.08.2005., 20:15
magic kaže:
postoji mogucnost promjene tableta dok se ne ustanovi koje najbolje odgovaraju :)

zashto bih ti ja objashnjavala ovo o dobrom ili loshem odabiru? ti si zadovoljna, zar ne? a probala si i druge vrste kontracepcije.

To o promjeni pilula sam takodjer spomenula.
Zanima me zasto su kondomi los odabir?
Djelotvornost im je 97%.

magic
13.08.2005., 20:22
talia kaže:
To o promjeni pilula sam takodjer spomenula.
Zanima me zasto su kondomi los odabir?
Djelotvornost im je 97%.

a ubijanje spontanosti 100 %.

ponavljam - ti zadovoljna, sve pet.

talia
14.08.2005., 17:10
magic kaže:
pretpostavila sam da nekome tko odabere kondome kao redovnu kontracepciju u braku spontanost bash i nije bitna.

inache, ova se tema zove PILULE. no nitko ti ne brani otvoriti tvoj topik gdje cesh raspredati o prednostima drugih sredstava zashtite.

Meni kondomi uopce ne ubijaju spontanost, niti su ikad.
To je sve u tvojoj glavi. :cool:

A sto se tice teme, nisam znala da je tema: "SAMO POZITIVNO O PILULAMA"?
Samo ti uzmi PLAVU pilulu, Toxic, "ignorance is bliss" :top:

talia
15.08.2005., 00:34
monika13 kaže:
Bože,koja glupača !!!!!!! :flop:
Za što ti u braku treba kondom kao trajna kontracepcija,osim ako se ne ševite okolo ?
I zanima me koji je to kondom 97% pouzdan ,odnosno kolika je vjerovatnost da ćeš ga pravilno staviti svaki put ?
:confused:
A glede spontanosti i ševe s kondomom-to mi je skoro,kao da si stavljam dijafragmu.

VIVA PILULA !:s

Ja se pitam tko je ovdje glupaca???
Ja sam lijepo napisala kakve mi je zdravstvene tegobe izazvala pilula, a ti opet pitas????
Kondomi imaju pouzdanost 97%-98%, to mozes provjeriti, ocito imas internet, a koja je vjerojatnost da ces ga svaki put pravilno staviti...da to je zaista nuklearna fizika :rolleyes:
Meni ne ubija spontanost i ne, ne sevimo se okolo.

A, ti se malo obrazuj o stetnosti pilule prije nego provalis takvu glupost :rolleyes:

_Altanta_
16.08.2005., 00:11
talia kaže:
Ja se pitam tko je ovdje glupaca???
Ja sam lijepo napisala kakve mi je zdravstvene tegobe izazvala pilula, a ti opet pitas????
Kondomi imaju pouzdanost 97%-98%, to mozes provjeriti, ocito imas internet, a koja je vjerojatnost da ces ga svaki put pravilno staviti...da to je zaista nuklearna fizika :rolleyes:
Meni ne ubija spontanost i ne, ne sevimo se okolo.

A, ti se malo obrazuj o stetnosti pilule prije nego provalis takvu glupost :rolleyes:

Uf, ipak moram nešto napisati... Kondomi jako puno cura smetaju, npr. meni... a tvoj muž, moj dečko bi mogli koristiti tehniku vadi van, i problem rješen. Zbog paranoje kao što su neprovjereni izvori preko interneta ne uzimati pilule jest samo tvoj odabir, i njega poštujem. Ali neke cure, kao ja imaju hormonalni poremećaj i moraju piti pilule, a time prihvaćaju sve moguće nuspojave, ujedno kao i uzimanjem obične tablete za glavobolju. Izbjegavaj lijekove i antibiotike oni imaju jaaako jaaako puno nuspojava. No, nemoj se začuditi, mogu ti na netu pronaći i izvore kako kondomi uzrokuju rak cervixa u većem postotku žena. Raz'meš..
Mogu samo pitanje, vidim da si spominjala candidu? Jesi li sigurna da u tom razdoblju nisi pila nikakav drugi antibiotik? Candidu si mogla dobiti i od svog partnera ako si imala nezaštićen seks... (ne napadam te, već pitam čisto informativno)

talia
16.08.2005., 06:06
_Altanta_ kaže:
Uf, ipak moram nešto napisati... Kondomi jako puno cura smetaju, npr. meni... a tvoj muž, moj dečko bi mogli koristiti tehniku vadi van, i problem rješen. Zbog paranoje kao što su neprovjereni izvori preko interneta ne uzimati pilule jest samo tvoj odabir, i njega poštujem. Ali neke cure, kao ja imaju hormonalni poremećaj i moraju piti pilule, a time prihvaćaju sve moguće nuspojave, ujedno kao i uzimanjem obične tablete za glavobolju. Izbjegavaj lijekove i antibiotike oni imaju jaaako jaaako puno nuspojava. No, nemoj se začuditi, mogu ti na netu pronaći i izvore kako kondomi uzrokuju rak cervixa u većem postotku žena. Raz'meš..
Mogu samo pitanje, vidim da si spominjala candidu? Jesi li sigurna da u tom razdoblju nisi pila nikakav drugi antibiotik? Candidu si mogla dobiti i od svog partnera ako si imala nezaštićen seks... (ne napadam te, već pitam čisto informativno)

Dobila sam kandidu probavnog sustava, zbog koje sam vec godinu dana na kandida-dijeti.
Nisam pila antibiotike, nisam imala razloga.

Tropas
14.01.2006., 01:02
Hmmm, ja curu pokušavam nagovoriti da predje na pilule jer su kondomi smeche, u vezi smo vec 8 mjeseci i oboma smo prvi, tako da nema rizika od HIV-a i sl. E sad, nisli smo na taj Yasmin koji je blag sa hormonima, a jos pomaze u stosta stvar i "ne deblja" jer je to njoj bitno i to joj je glavni razlog zasto nebi... " ne zelim se udebljat!" bla, bla... Uglavnom, bila je kod vaginologa, i on joj je rekao da tih pilula nema u Kninskim ljekarnama, mi doduše nismo provjeravali... hoćemo, al me zanima, može li se to ikako naručiti preko interneta u slučaju da stvarno nema u ljekarnama?

BabyNicky
16.02.2006., 07:47
Klasičan slučaj migrene od kontarcepcijskih tableta.
Meni je bilo isto tako grozno - čak sam završila u bolnici na nekoliko dana na neurologiji od njih.
Sve je nestalo kad sam ih prestala pit.
Živjeli kondomi.

NoirLady
29.05.2006., 18:51
Vidim da je ovo topik za oralnu kontracepciju pa da ne otvaram novi bezveze...
ehmm.. radi se o 'piluli za dan poslije'...
naime pred neka dva tjedna sam uzela pilulu za dan poslije. Dečko nije svršio u mene ali kondom je puknuo pa umjesto da paranoiziram, uzela sam ih...
I onda za tjedan i pol opet paaffff.. problemi... ovaj put je dečko svršio unutra!!! i to zadnji dan menstruacije (pretpostavljam one izazvane prethodnim 'pilulama za dan poslije)... i ja sam... opet uzela to jer ipak je svršio u mene, nije za zajebavat se.
Stvarno se nisam nikad zajebavala kontracepcijom ali se desilo da su glupi kondomi pukli... i šta da radim...
i sad me zanima...
da li te pilule svejedno djeluju iako su uzete u tako malo razmaku (od tjedan i pol)... i da li postoji mogućnost da mi je zadnji dan namjerno izazvanih stvari bio plodan dan?
E i da... taj drugi put kad sam uzela pilule sam ih uzela 20 min nakon odnosa... nisam čekala dan, dva...
Hoće li djelovati?

Chase
29.05.2006., 19:14
hello hello,

kad sam spomenula gineksici da dvije godine uzimam Cileste bez pauze ona je doslovno zinula i rekla mi da nisam normalna... Da bez obzira kako slabe bile, pauza se mora raditi barem nakon godinu dana...

Non stop putujem okolo tako da za doktore fakat nemam vremena i nekako uz vrijeme nemam ni zelju.

Pauzu sam pocela prije dva mjeseca na vlastitu inicijativu i sad sam u komi jer tih dva mjeseca nisam ni vidjela mengu... Kondomi su bili u uporabi i kontola poslije obavezna, tako da mi nije jasno, ako trudnoca nije kaj bi moglo biti????

Nalaze cekam, i usrala sam se od straha... Pliz eni suđešćns?

hana
30.05.2006., 13:13
kondomi pucaju kad se dobro ne stave a na kad si predivlji...

@ milica
kakav family history?

bLOODSTONE
30.05.2006., 23:28
kondomi pucaju kad se dobro ne stave

Vidiš, još bolja situacija..to mi nije palo na pamet :)

Inače, očito je i s jasminom kao i sa ostalim tabletama, kako kome pašu...recimo, meni nisu nikako sjele, a od ginekologa sam već negdje 5 puta čula priču "pa kaaako ti ne pašu, pa to su najnovije tablete" ...da ...zanimljivo...:zubo:

hana
27.07.2006., 15:50
pa je li postoji neke tablete koje mogu piti samo u tom danu ili 3 dana unaprijed (mislim prije spolnog odnosa)?

koliko ja znam ne postoje.

ako se tako rijetko vidite i sexate onda su kondomi zaista najbolji izbor, mozes jos prekinuti snosaj uz kondome prakticirat ako te je jako strah :)

vivian
05.08.2006., 19:41
Počela sam od ovog ciklusa sa yasmine tabletama. Prvi puta ih koristim i pojavili su mi se čudni simptomi.Počela sam ih uzimati od prvog dana kako piše u uputama, ali nakon što mi je menstruacija završila,započelo je svakodnevno krvarenje i svrbež te pojačani apetit i depresija. Sad više ne znam da li da ih uzimam do kraja ili da ih nastavim piti :confused: Plaši me to svakodnevno krvarenje.

ja sam pocela s yasminom proslo ljeto i krvarila sam lagano 10ak dana, bas me to nekako prepalo ali kasnije je bilo sve ok. Yasmin su zakon, sve mi se poboljsalo od njih - ciklus traje tocno 28 dana, koza mi je bolja, grudi su sa 2 dosle na 3 (jeeeej:) ). jedina zamjerka mozda je cijena, ne znam, 90ak kn mi je ipak dosta... ali i kondomi su masu poskupili pa se to isto nadoknadi valjda...

little_devil
24.04.2007., 12:41
Dugorocne posljedice ces osjetiti ne sada nego za 10-20-30 god. Prema tome rijetko ko ovdje je mjerodavan da pise o dugorocnim posljedicama.
Moj savjet ti je da to izbjegnes ako ikako mozes....ako ih bas ne moras uzimati bolje nemoj a za kontracepciju postoji kondom........;)

a gle, ne znam koliko godina zene vec uzimaju pilule ali da su dugorocno toliko stetne vjerujem da bi se znalo...osim ako industrija nije toliko jaka da zataskava istrazivanja..
a ne znam ni sama, bezveze mi je uvijek sexat se s kondomima, koliko god to plitko i blesavo zvucalo... iako mi decko nikad nije prigovorio to mi je tako nekako oduzimanje uzitka njemu......
do sada smo kombinirali, kondomi, prekinuti snosaj, pracenje plodnih neplodnih dana... imala sam strasno stresan period i ciklus mi se poremetio potuno zadnja 3 mjeseca i dosta mi je pored svega jos i brige oko toga jesam li mozda ipak nekim cudom ostala trudna.....

nisam ni sama pametna sto da radim......

tince
24.04.2007., 13:16
a gle, ne znam koliko godina zene vec uzimaju pilule ali da su dugorocno toliko stetne vjerujem da bi se znalo...osim ako industrija nije toliko jaka da zataskava istrazivanja..
a ne znam ni sama, bezveze mi je uvijek sexat se s kondomima, koliko god to plitko i blesavo zvucalo... iako mi decko nikad nije prigovorio to mi je tako nekako oduzimanje uzitka njemu......
do sada smo kombinirali, kondomi, prekinuti snosaj, pracenje plodnih neplodnih dana... imala sam strasno stresan period i ciklus mi se poremetio potuno zadnja 3 mjeseca i dosta mi je pored svega jos i brige oko toga jesam li mozda ipak nekim cudom ostala trudna.....

nisam ni sama pametna sto da radim......

Slusaj, moze sve bit ok ali i ne mora i ti to ne mozes znati,,uostalom neka istrazivnja su pokazala da postoji poveznica izmedju kojekakvih hormonalnih pormecaja u kasnijoj dobi i tumora, i uzimanja hormona. Evo moja teta je pila kontracepciju kao mlada i sada u starijoj dobi ima velikih problema.To nije pravilo ali svaki organizam je individua za sebe te ne mozes znati kakva si ti ili netko drugi i kako cete reagirati dugorocno ili kratkorocno. Ja sam imala problema , sa prvom konracepcijom velikih, a sa drugom nesto manjih ali ipak dovoljno da mi poremeti zivot donekle, te sam ja se toga ostavila za sva vremena, a onaj ko me voli i stalo mu je do mene taj ce istrpit kondom kad bude bilo potrebno. Ja sam seksualno aktivna od od svoje 18 i nikad mi nije na pamet palo uzimanje hormonskih preparata...do nedavno i to zbog obilnih menstruacija. a tada sam skuzila da su mi nanijele vise stete nego koristi......:flop:

Kamilica10
05.05.2007., 08:55
Imala sam prvi sex...
Koristili smo durex-ov kondom classic i poslije sam imala jake svrbeze na podrucju vagine kao i neki cudan miris iste...

Jel moguce da sam osjetljiva na kondome jer poslije smo jos jednom pokusali,al desilo se isto....

Jel se kome od vas desilo??
Sto to moze biti??

Splenda
05.05.2007., 10:29
možda ti je to psihosomatski. ipak si nedavno izgubila nevinost pa je normalno da si malo više fokusirana na taj dio tijela.

maritimeivy
05.05.2007., 10:33
Imala sam prvi sex...
Koristili smo durex-ov kondom classic i poslije sam imala jake svrbeze na podrucju vagine kao i neki cudan miris iste...

Jel moguce da sam osjetljiva na kondome jer poslije smo jos jednom pokusali,al desilo se isto....

Jel se kome od vas desilo??
Sto to moze biti??

Ne vjerujem da ti je stvar u kondomu..ako ti se to opet bude ponovilo provjeri da li imaš neku vaginalnu infekciju tipa kandide, trihomonasa ili pak gardnerellu, jer one najčešće uzrokuju svrbež nakon odnosa.:o

polly
05.05.2007., 10:37
lako moguće da se radi o alergiji na lateks ili sperma-ono nešto u što je uvaljan
ni prva ni zadnja, nije to tako rijetko

u svakom slučaju, hopa-cupa do ginekologa da ti razjasni sve nedoumice :)

gottcha
05.05.2007., 11:07
moguće, ne samo na lateks, nego vjerojatnije na lubrikant

mogla bi dobit e. coli

radije promijeni kontracepciju prije nego dođe do značajnijih zdravstvenih problema

Ego
05.05.2007., 15:41
Neki su ljudi alergični na lateks, neki na razne lubrikante i spermicide...

Opet, čudan miris je obično znak neke upale, što također nakon prvog seksa nije rijetkost... Vrijeme je za posjet giniću.

mouse
07.05.2007., 14:07
Alergija, da.

hannah_st
07.05.2007., 14:52
promjenite kondome...i mene isto cesalo,cak i gljivice dobila...

Leia_
07.05.2007., 16:10
A koje kondome preporučujete? Koji ne izazivaju alergije i iritacije?

Malina
08.05.2007., 00:00
promjenite kondome...i mene isto cesalo,cak i gljivice dobila...

Koje kondome ti sad koristis??

MilkyWay
08.05.2007., 08:44
moguće, ne samo na lateks, nego vjerojatnije na lubrikant

mogla bi dobit e. coli

Od čega? Od kondoma? Nemoj nasmijavat.

gottcha
08.05.2007., 08:46

od bakterija koje se razvijaju nastavi li s upotrebom a alergična je..

i ne, nije nimalo smiješno :mig:

MilkyWay
08.05.2007., 15:53
od bakterija koje se razvijaju nastavi li s upotrebom a alergična je..

i ne, nije nimalo smiješno :mig:

Alergija i razvoj infekcije imaju samo jednu zajedničku dodirnu točku: reakciju imunološkog sustava. Sve što njoj može smetati jest ta reakcija, no to nije razlog za razvoj infekcije.

gottcha
08.05.2007., 17:36
Alergija i razvoj infekcije imaju samo jednu zajedničku dodirnu točku: reakciju imunološkog sustava. Sve što njoj može smetati jest ta reakcija, no to nije razlog za razvoj infekcije.

posredno ili neposredno, rekla sam da je mogućnost da dobije. detaljnije nije potrebno ići..

ako joj šteti, neka se kloni..

ovakvo pametovanje joj neće pomoći, ja joj samo govorim kako bi si mogla razjebat idućih par godina ne učini li nešto odmah po tom pitanju, ok?

Ad.Miss.G
08.05.2007., 17:55

Ne, nego od činjenice da je analni otvor koji je kraj probavnog sustava, u kome normalno obitava naša Escherichia blizu vaginalnom, a za vrijeme seksa, oh well..kak da to lijepo kažem, dođe svašta u kontakt.
Inače, za info..E.Coli se može prenijet do urogenitalnog trakta i ak se nakon wc-a obrišeš u krivu stranu tj. od nazad prema naprijed. Ovo sve malo disgusting zvuči..al eto, tak je.
Zašto inače žene uglavnom pate od E.Coli i sl. infekcija- fizionomija...
Al koliko je meni poznato (a poznato mi je jer sam u "branši" na neki način), E. Coli bi izazvala simptome uro-infekcije...dakle- svrbež, peckanje pri mokrenju itd. Miris bi prije mogao bit znak neke spolno prenosive bakterije/protozoe.

Odi ginekologu. Većinu stvari jednostavno riješe vaginalete. Uostalom, nije da pametujem..al steći naviku ić redovito ginekologu od početka spolnog života je jedna od pametnijih stvari. Good luck!

Autosjedalica
08.05.2007., 17:59
Ne, nego od činjenice da je analni otvor koji je kraj probavnog sustava, u kome normalno obitava naša Escherichia blizu vaginalnom, a za vrijeme seksa, oh well..kak da to lijepo kažem, dođe svašta u kontakt.
Inače, za info..E.Coli se može prenijet do urogenitalnog trakta i ak se nakon wc-a obrišeš u krivu stranu tj. od nazad prema naprijed. Ovo sve malo disgusting zvuči..al eto, tak je.

Istina, ali kakve to veze ima s navodnom alergijom na kondome?

Kakva sad fizionomija...?

Ostatak posta potpisujem.

gottcha
08.05.2007., 18:01
Al koliko je meni poznato (a poznato mi je jer sam u "branši" na neki način), E. Coli bi izazvala simptome uro-infekcije...dakle- svrbež, peckanje pri mokrenju itd. Miris bi prije mogao bit znak neke spolno prenosive bakterije/protozoe.

Odi ginekologu. Većinu stvari jednostavno riješe vaginalete. Uostalom, nije da pametujem..al steći naviku ić redovito ginekologu od početka spolnog života je jedna od pametnijih stvari. Good luck!

točno to i je što govoriš..

i ima slučajeva da se e. coli pojavi baš nakon sexa s kondomom (kao u njenom slučaju, da, peckanje i neugodan miris, prvi znakovi svega), ne mora bit ni analac nit brisanje.. jel sad stvar u lubrikantu kao takvom ili u njegovom sastavu, ne zna se..

a njeni simptomi upućuju baš na to.. zato bjež od toga, traži kontracepcijske il neš drugo.

Autosjedalica
08.05.2007., 18:03
točno to i je što govoriš..

i ima slučajeva da se e. coli pojavi baš nakon sexa s kondomom (kao u njenom slučaju, da, peckanje i neugodan miris, prvi znakovi svega), ne mora bit ni analac nit brisanje.. jel sad stvar u lubrikantu kao takvom ili u njegovom sastavu, ne zna se..

a njeni simptomi upućuju baš na to.. zato bjež od toga, traži kontracepcijske il neš drugo.

Ma daj, a ako dečko ima HPV i dalje da ne nabrajam? Sad ispada da je kondom kriv za infekcije. A nije. ;)

gottcha
08.05.2007., 18:06
Ma daj, a ako dečko ima HPV i dalje da ne nabrajam? Sad ispada da je kondom kriv za infekcije. A nije. ;)

onad oboje na testiranje.. čuj, ako ti se davi ostatak života s e.coli, ako ti se da ić par puta dnevno mokrit u bolovima i peckanju, samo daj :s

btw, kondom može spriječit kontakt sperma-djevojka.. ali on ne pokriva sve, ne bi vjerovala ;) kondom, draga moja, ne štiti od hpv-a ;)

i kondom je kriv za infekcije, i je ;)

Autosjedalica
08.05.2007., 18:16
onad oboje na testiranje.. čuj, ako ti se davi ostatak života s e.coli, ako ti se da ić par puta dnevno mokrit u bolovima i peckanju, samo daj :s

btw, kondom može spriječit kontakt sperma-djevojka.. ali on ne pokriva sve, ne bi vjerovala ;) kondom, draga moja, ne štiti od hpv-a ;)

i kondom je kriv za infekcije, i je ;)

Draga moja, nema razloga da mi se tako s visine obraćaš, jer, po svemu sudeći, imaš puno manje životnog iskustva, a čini mi se i znanja. KORIŠTENJE KONDOMA NE IZAZIVA INFEKCIJU E. COLI! S druge strane, seks s kondomom je sigurniji od seksa bez kondoma, jel.

Do infekcije vlastitom E. coli može doći nakon seksualnog odnosa, ali ne zbog toga što je korišten kondom. Bilo bi dobro kad ne bi širila opasne dezinformacije, ovaj forum čita dosta ljudi.

gottcha
08.05.2007., 18:17
Draga moja, nema razloga da mi se tako s visine obraćaš, jer, po svemu sudeći, imaš puno manje životnog iskustva, a čini mi se i znanja. KORIŠTENJE KONDOMA NE IZAZIVA INFEKCIJU E. COLI! S druge strane, seks s kondomom je sigurniji od seksa bez kondoma, jel.

Do infekcije vlastitom E. coli može doći nakon seksualnog odnosa, ali ne zbog toga što je korišten kondom. Bilo bi dobro kad ne bi širila opasne dezinformacije, ovaj forum čita dosta ljudi.

čitaj što hoćeš, stojim iza toga

a i ti si sa hpvom pokazala dosta svoga iskustva

zato, shvaćaš li što je alergija? zahvali Bogu što nemaš iskustva s tim, ali nemoj drugima pričat da je to nemoguće.

Ad.Miss.G
08.05.2007., 18:23
Hm..iskreno, nemam nasreću pretjerano pojma o alergiji na kondome..tj. koji su simptomi. Svrbež..prilično moguće, budući da alergije uzrokuju i svrbež po koži npr. pa zašto ne i dole. Al miris me upućuje ipak na bakterije.

Um..fizionomija....u smislu građe spolnog/mokraćnog sustava. To sam rekla u smislu zašto se muški ne zaraze vlastitom E. Coli.

Najbolje da se mi ne natežemo od toga nego da cura ode ginekologu. Peace! :)

Autosjedalica
08.05.2007., 18:28
čitaj što hoćeš, stojim iza toga

a i ti si sa hpvom pokazala dosta svoga iskustva

zato, shvaćaš li što je alergija? zahvali Bogu što nemaš iskustva s tim, ali nemoj drugima pričat da je to nemoguće.

Dušo draga, naravno da za prijenos HPV-a nije potrebna penetracija :mig: ali korištenje kondoma NI U KOM SLUČAJU NIJE UZROK INFEKCIJE :rolleyes:

Da ti šapne teta nešto: seks s kondomom sigurniji je od seksa bez kondoma. Ako postoji alergija na lateks, postoje i kondomi bez lateksa, ne znam doduše ima li ih u Hr. :kava:

Autosjedalica
08.05.2007., 18:29
Um..fizionomija....u smislu građe spolnog/mokraćnog sustava. To sam rekla u smislu zašto se muški ne zaraze vlastitom E. Coli.

Najbolje da se mi ne natežemo od toga nego da cura ode ginekologu. Peace! :)

Anatomija. Naravno da treba otići ginekologu. I naravno da je moguće da se radi o infekciji. :) Ali da je infekcija izazvana korištenjem kondoma, e pa nije.

gottcha
08.05.2007., 18:33
Dušo draga, naravno da za prijenos HPV-a nije potrebna penetracija :mig: ali korištenje kondoma NI U KOM SLUČAJU NIJE UZROK INFEKCIJE :rolleyes:

Da ti šapne teta nešto: seks s kondomom sigurniji je od seksa bez kondoma. Ako postoji alergija na lateks, postoje i kondomi bez lateksa, ne znam doduše ima li ih u Hr. :kava:

alergija na lateks i alergija na lubrikant kojima je taj lateks premazan su dvije različite stvari..

u slučaju da ima crvenilo, osip oko rodnice i oticanje, radilo bi se o alergiji na lateks, neugodan miris i peckanje upućuju na bakterije, piše ti gore. žalosno je što se o drugoj alergiji nigdje ne piše i očito nedovoljno istražuje, jer očigledno samo rijetki razviju takvu alergiju. zašto to nekog čudi, ne znam. ako čovjek može bit alergičan na pelud, što je prirodno, što ne bi mogao na kemikalije? strano područje, ha?

seks s kondomom nije sigurniji ako nabacaš bakterije na sebe koje ako ne izliječiš na vrijeme zahvate bubrege i tako dalje, teta :)

gottcha
08.05.2007., 18:36
Anatomija. Naravno da treba otići ginekologu. I naravno da je moguće da se radi o infekciji. :) Ali da je infekcija izazvana korištenjem kondoma, e pa nije.

ne bi vjerovala vjerojatno ni iskustvu, znam. slučaju pojave e.coli odmah nakon korištenja kondoma, pišanje krvi i to... rješavanje bakterije, odbacivanje kondma.. nakon par mjeseci povratak kondomu, opet drugi dan e. coli..

ne prepucava mi se ovdje, nije mi to cilj.

meni bi samo bilo žao da se još jedna nauči na vlastitom iskustvu, jer vi takvih nemate i nelogično vam je i nevjerojatno da je to moguće..

Autosjedalica
08.05.2007., 18:55
Do toga nije došlo zbog korištenja kondoma, nego zbog početka seksualnog života. Ad.Miss.G je opisala kako.

gottcha
08.05.2007., 18:57
neka tebi bude po tvom

Autosjedalica
08.05.2007., 19:02
neka tebi bude po tvom

Da. :kava:

Radi se o tome da ženi koju svrbe genitalije a poševila se samo jednom, ne možeš online dijagnostiricati alergiju na kondom (bilo na lateks, bilo na lubrikant - naročito na ovo zadnje jer nije rekla koji kondom je koristila, nisu svi isti :mig: ). S druge strane, općenito govoreći, neodgovorno je tvrditi da je kondom uzročnik infekcije, bilo koje, i da ga stoga treba izbjegavati.

gottcha
08.05.2007., 19:04
svak će za sebe izabrat najbolje ;)

bitno samo da ako se koja prepozna, znat će..

a ti djecu uči kondomu, tu te nisam pokopala

Autosjedalica
08.05.2007., 19:13
svak će za sebe izabrat najbolje ;)

bitno samo da ako se koja prepozna, znat će..

a ti djecu uči kondomu, tu te nisam pokopala

Ne, uopće, samo si osam puta rezolutno ponovila da korištenje kondoma izaziva infekciju E. coli.

gottcha
08.05.2007., 19:18
onima koji su alergični na lubrikant tih svemogućih kondoma

Autosjedalica
08.05.2007., 19:20
onima koji su alergični na lubrikant tih svemogućih kondoma

A kako ti možeš znati tko je alergičan na lubrikant, pa onda sugerirati preko foruma? Ne postoje specifični simptomi. I o kojem točno lubrikantu govoriš, znaš li njegov kemijski sastav?

hannah_st
08.05.2007., 19:22
Koje kondome ti sad koristis??

nisam vise na kondomima....

gottcha
08.05.2007., 19:26
A kako ti možeš znati tko je alergičan na lubrikant, pa onda sugerirati preko foruma? Ne postoje specifični simptomi. I o kojem točno lubrikantu govoriš, znaš li njegov kemijski sastav?

ne igra mi se više s tobom.

ako netko ustanovi da mu smetaju, neka ih slobodno odjebe uz adekvatnu drugačiju kontracepciju.. znaju da nisu jedini

pozdrav sjedalice :w

Autosjedalica
08.05.2007., 19:27
ne igra mi se više s tobom.

ako netko ustanovi da mu smetaju, neka ih slobodno odjebe uz adekvatnu drugačiju kontracepciju.. znaju da nisu jedini

pozdrav sjedalice :w

Kondomi nisu samo kontracepcija. :w

Malina
08.05.2007., 20:05
nisam vise na kondomima....

Na kojima si bila??:)

MilkyWay
08.05.2007., 20:27

Ili si neupućena ili...

HPV se može prenjeti i izvan područja pokrivenog kondomom. I to nema apsolutno nikakve veze sa E.Coli koja uglavnom prebiva u uretralnom dijelu, u zaražene osobe.

I da rezimiram: moguća alergija na kondom nema APSOLUTNO nikakve veze sa infekcijama E.Coli!

gottcha
08.05.2007., 20:31
Ili si neupućena ili...

HPV se može prenjeti i izvan područja pokrivenog kondomom. I to nema apsolutno nikakve veze sa E.Coli koja uglavnom prebiva u uretralnom dijelu, u zaražene osobe.

upravo zato mi se više ne da.. ljudi ne čitaju topic kak spada i onda još okreću riječi

hpv nisam ja spomenula, samo sam ispravila forumašicu koja je apelirala na to da kondom sprečava zarazu hpvom.. zato me to ne moraš učiti, jer sam već to rekla. i nisam to povezala s coli

ajmo, prvo na čitanje, onda pametovanje

Ego
09.05.2007., 00:26
Ovako... što se e. colli tiće, ginekologica je jednoj mojoj bivšoj objašnjavala da može doči do infekcije zbog kondoma. Naime, lateks izazove alergijsku reakciju, koja onda učini sluznicu osjetljiviju na infekciju bakterijama koje se nalaze u crijevu žene (mali broj bakterija se iz analnog otvora uvijek spušta do mokračnih puteva).

Dakle, ne uzrokuje alergija nekom magijom stvaranje bakterije, nego učini tkiva podložnijim infekciji.

luna_30
11.05.2007., 10:30
DA Ego, to bi bilo najtočnije objašnjenje.
A što se tiče kondoma koji su napravljeni baš za ljude alergične na lateks, ima ih (u ljekarnama) ali su skupiiiiiii...Naravno ako ste skloni upalama i alergijama bolje da izbjegavate kondome sa okusima i mirisima..(to govorim iz vlastitog iskustva).
Nakon čokolodanog i sličnih kondoma,,,ajaj...koji svrab.

Blondy-ri
30.05.2007., 13:12
A sta je sa sidom? Kad dobis sidu, nece ni bit tak jeftino, sve te tabletice, pa na kraju krepas od prehlade. Nisu vam frajeri vjerni kak ste uvjerene

to što ti nisi vjeran, ne mora značit da nije i moj dečko! osim toga, ja se redovito kontroliram, radim papa-test i hvala Bogu zdrava sam! i da...znaš bolje se barem tako zaštitit nego oni optimisti koji koriste metode vadigavan, nepolodni dani i ostalo...osim toga, ni kondomi u potpunosti ne štite od bolesti, tako da u jednu ruku moraš vjerovat osobi s kojom spavaš...

Novogovornik
30.05.2007., 19:55
to što ti nisi vjeran, ne mora značit da nije i moj dečko! osim toga, ja se redovito kontroliram, radim papa-test i hvala Bogu zdrava sam! i da...znaš bolje se barem tako zaštitit nego oni optimisti koji koriste metode vadigavan, nepolodni dani i ostalo...osim toga, ni kondomi u potpunosti ne štite od bolesti, tako da u jednu ruku moraš vjerovat osobi s kojom spavaš...

Kontrola nije prevencija! Ako se testiras, i ispadne da si negativna, OK, ali ako si pozitivna, sta ti vrijedi kontrola? Otkud ti to da kondomi ne stite u potpunosti protiv bolesti, to mi zvuci kao da citam Antu Bakovica. OK, kad puknu, jebiga, u svemu je rizik, ali je daleko manji nego kad se nikad ne koriste...

Blondy-ri
30.05.2007., 23:16
Kontrola nije prevencija! Ako se testiras, i ispadne da si negativna, OK, ali ako si pozitivna, sta ti vrijedi kontrola? Otkud ti to da kondomi ne stite u potpunosti protiv bolesti, to mi zvuci kao da citam Antu Bakovica. OK, kad puknu, jebiga, u svemu je rizik, ali je daleko manji nego kad se nikad ne koriste...

slušaj, ja imam jednog jedinog partnera cijelo vrijeme, ja sam njemu bila prva i on meni, ja njemu vjerujem i stvarno nema nikakvog straha od bolesti
e pa kad nisi dobro informiran...a bitno da tu pametuješ...ne štiti 100%, ne u slučaju da pukne, nego zato jer jedan dio spolovila ipak dolazi u doticaj...
osim toga, ne znam zašto si uopće došao s ovakvim pitanjima, ti se seksaj s kondom, cijeli život, i u braku čak, a nas ostavi na miru...a prednosti pilula nad kondomima su velike...;)

renchys
16.08.2007., 13:22
kolko vidim po vašim postovima curke, dosta vas koristi tu famoznu zastitu od 99,9%...

e ja bi pocela pit pilulice al su me frendice splasile da uz njih one koriste jos ili kondom, (sto mi je ok ako nije stalni partner, al ovdje se radi o takvom) ili 'vadi ga van' metodu, ili nekaj slicno. cemu onda pilule?
jel znate nekoga tko je zatrudnio s piulama?
sad me strah....

zakaj da kupujem pilule ak moram jos kupovati i kondome?

pilule te od prvog dana koristenja stite od trudnoce, ja sam ipak iz nekog straha prvi mjesec dana koristila i kondome i pilule, jer kazu da pilule nisu prvi mjesec dana sigurne kao i nakon nekoliko mjeseci koristenja...ako te ipak strah nastavi koristit samo kondome ili samo pilule...mislim da ti se financijski ne isplati koristit i jedno i drugo...kondomi su 98% sigurni, pilule 99% sigurni )naravno ako ih redovito pijes)...nista nije 100% sigurno...pilule sprjecavaju ovulaciju, tako da mislim da nemas brige...no na tebi je odluka...konzultiraj se sa ginekologom ako imas bilo kakvih pitanja...ja sam se dugo dvoumila dal da pocnem piti pilule zbog nuspojava, no osim u prvih mjesec dana tockastog krvarenja, nisam imala nikakvih nuspojava...no kao sto vec rekoh odluka je na tebi i na decku koji nacin zastite cete koristiti...

Blondy-ri
16.08.2007., 14:18
Praktičnije od kondoma su sigurno. Meni su kondomi već išli na živce, em šta se u početku nikako nismo mogli opustit uz njih, pa pukne, pa ti onda dođe da se seksaš - a nemate ga ni ti ni on uza se i tako to...ovako je sve opuštenije i spontanije :cerek:

sara0805
26.08.2007., 20:55
Žene pomozite mi da odlučim! Do sad nisam pila nikakve pilule i niti ne bih sad, ali imam ful bolne menstruacije i baš nemogu normalno živit jer stalno moram mislit di ću bit kad dobijem da brzo stignem kući jer prva tri sata umirem. Zanima me da li prestane bolit kad ih počneš pit? Jer inače imam ful čisto lice i kožu, a što se tiče zaštite ih nebi pila. S dečkom sam više od tri godine i kondomi su nam ok, nikad nikakav problem. Šta da radim?:flop:

aurora-s
28.08.2007., 15:42
Žene pomozite mi da odlučim! Do sad nisam pila nikakve pilule i niti ne bih sad, ali imam ful bolne menstruacije i baš nemogu normalno živit jer stalno moram mislit di ću bit kad dobijem da brzo stignem kući jer prva tri sata umirem. Zanima me da li prestane bolit kad ih počneš pit? Jer inače imam ful čisto lice i kožu, a što se tiče zaštite ih nebi pila. S dečkom sam više od tri godine i kondomi su nam ok, nikad nikakav problem. Šta da radim?:flop:

Obično pomognu. Mene više ne boli i smanjilo mi se krvarenje upola otkad ih pijem. Jesi probala knavon- odličan protiv bolova od menge.
Smanji ti i trajanje menge na 3-4 dana, i ne trebaju mi više veliki nego normalni ulošci. Dlake mi rastu full sporo i prorjedile su se ( na nogama i brčići koje sam prije čupala a sad nema potrebe). Jedino mi je libido smanjen..

yabooka
29.08.2007., 15:27
Mislim da možeš. Dobiti ćeš mengu u roku od tih tjedan dana pauze. Daj samo nemoj se seksati bez zaštite tih dana, iako je šansa umanjena s obzirom da je to zadnji tjedan.
Inače ja te polunačete ostavim kad trebam malo manevrirati mengom ljeti npr. kad me kvači more.

hmm..a ok..jer znam da ako zelim odgodim mengu da samo odmah nastavim pit slj paketic al neznam za ovo..cula sam da ce mi samo doc ranije ako ih ne popijem sve..proklete upute,nemogu virovat da sam ih izgubila..
uglavnom,necu se seksat tih dana,mislim da mogu izdrzat malo a moze i dragi..prezivit cemo :cerek:

i jos nesto..koristite li koju zastitu u tih 7 dana pauze? mislim dok menga jos nije pocela..meni sestra kaze da ona ne koristi nista al opet..ona je neplodna pa pije pilule iz skroz drugih razoga i tako i tako nemoze zatrudnit..dakle..strpit se tih par dana ili sam jos uvik onda zasticena?? kondomi nisu opcija..radije cu apstinirat ako moram :)

khoda13
03.09.2007., 08:21
khoda, ti imaš PCOS i piješ pilule prvenstveno radi liječenja?

ma naravno da ne pijem prvenstveno radi liječenja ,pa tako luda nisam--mislila sam samo ubit 2 muhe jednim udarcem:prvenstveno kontracepcija,a onda ako mi lice bude bolje,dobro dođe!ali kako je to krenulo,ostavljam se toga,srećom ne pijem ih dugi period pa će mi se organizam lakše očistiti od njih.barem mislim.srećom tu su kondomi pa ne bu bilo problems!!

Freia
10.01.2008., 19:19
a mnogo djevojaka ni nezna kako djeluje ta pilula ako zaista djeluje onako kako je par postova prije opisano, dakle uništava zametak i ne dopušta mu da se ugnijezdi za maternicu. pa to je prisilno prekidanje trudnoće i to je prema kršćanstvu ubojstvo

a uostalom puno cura su vjernice, nemožeš pobjeć od toga

to NIJE prisilno prekidanje trudnoće. Prisilno prekidanje trudnoće je abortus ilitiga pobačaj u kojem se iz maternice ostruže zametak maternici koji tamo RASTE I RAZVIJA SE. Prije nego što se ugnijezdio u maternicu, bio je samo spermijem oplođena jajna stanica ... :rolleyes:
Day after pilule služe tome da spriječe da dođe do trudnoće, isto kao što to rade kontracepcijske pilule koje žena uzima svaki dan, kondomi itd itd...
Ti pričaš kao da su day after tablete za pobačaj... toliko o tvom znanju :rolleyes:
evo malo si pročitaj ovdje što piše pa onda dođi prosipat pamet: http://ec.princeton.edu/questions/ecwork.html

Researchers have identified several ways that emergency contraceptive pills (also called "morning after pills" or "day after pills") likely prevent pregnancy. How they might work in your case depends on where you are in your monthly menstrual cycle when you use them. But no matter when you take emergency contraception, it will not cause an abortion.
....
Emergency contraceptive pills are not the same as the abortion pill. There is no time when emergency contraception would end a pregnancy once it has started. Emergency contraceptive pills don’t have any effect if you are already pregnant.

Žišku? :rolleyes:

dobra vila
13.01.2008., 17:47
eto ,isto kod mene,jos samo ova... :mad: makar sam i ja potpuno sigurna da su mi te pilule prilicno narusile zdravlje... ma budem prestala,ali te pilule skoro pa ko da izazivaju ovisnost.. :D

i ja ih mjesecima planiram prestati piti, a nikako. grudi su mi OGROMNE, ne da ih se u nista spakirati:rolleyes: to je bilo zabavno u pocetku, sad vise nije. ok, muzu nije mrsko, al meni je puna kapa ovih sisetina. uz to imam medjukrvarenja, na pola paketa mi se pojavi lagano krvarenje. pijem ih vec dugo, a nikako da mi se tijelo navikne. u pocetku sam bila nervozna, grintava, sad sam normalna, al isto imam osjecaj da mi ne pasu i zelim prestati s njima. al sta cu? svake pilule do sada su mi smetale. imala sam i mirenu, ni to mi nije odgovaralo. kondomi ne dolaze u obzir, to mi je uzas. ne znam ni sama sta bi....

jelena-85
23.01.2008., 20:38
jedina hormonska kontracepcija koju možeš kupiti bez recepta je Evra kontracepcijski flaster.
naravno ipak je najbolje prvo otić do gyn i napraviti jetrene probe.
recept za tablete vrijedi beskonačno, ne samo 3 mjeseca.
žene su plodne u 70% vremena ciklusa tako da na plodno-neplodno zaboravi...
kondomi su takva gnjavaža...da ih nisam vidjela od srednje škole..

Desiree
30.01.2008., 10:04
I cekaj, ti ako imas alergiju na spermu (wtf? nisam znala da takvo nesto postoji uopce) pijes pilule jer se ne zelis backat s kondomima?

Ne pasu li ti bolje bas kondomi zbog te alergije (:lol:)?

Blondy-ri
30.01.2008., 11:05
I cekaj, ti ako imas alergiju na spermu (wtf? nisam znala da takvo nesto postoji uopce) pijes pilule jer se ne zelis backat s kondomima?

Ne pasu li ti bolje bas kondomi zbog te alergije (:lol:)?

Da, baš :confused: Ni meni ovo nije jasno. :ne zna:
Zar ne bi onda trebala koristiti isključivo kondom (i to unatoč pilulama)?

Inače, što se tiče terapije za alergiju - toga nema, nažalost. Ima lijekova koji ti olakšavaju simptome, ali ne i nečega što bi alergiju potpuno suzbilo. Ja sam alergična na životinjsku dlaku, perje i svu moguću pelud. Uzimam Singulair da mi ipak bude malo lakše, ali svejedno ne smijem imati papigu, dragati mačku ili previše vremena provoditi na livadi ili blizu iste jer me alergija svejedno uhvati. Jednako kao i ljudi koji su alergični na hranu, nema tu lijeka, jednostavno moraju izbjegavat određene namirnice (ili ih jesti što manje, ovisi kakva je alergija) i gotovo. Znam da postoji terapija injekcijama, u početku svaki tjedan, pa svaki drugi, pa jednom mjesečno, ali to traje gotovo zauvijek, jer čim čovjek prestane s tim svi se simptomi vrate. Time se navodno postiže takav učinak da ti određeni alergen više ne smeta. Samo nisam sigurna vrijedi li to za sve alergije ili samo za određene. U svakom slučaju, ne znam zašto odavno nisi pitala svog liječnika da ti da uputnicu za alergologa, ne vjerujem da bi ti i tamo samo slegnuli ramenima.

Freia
10.02.2008., 13:32
Durex kondomi su vam sad na akciji u Konzumu za 9,99 :D:D:D:D
Mojeg momka više nema pa se ne sexam (a pijem kontracepciju, how ironic :o ) ali nisam mogla odolit iskušenju da ne kupim durex kondome po 9,99, pa mi sad stoje tamo i čekaju neke bolje dane.
Rok trajanja im je do 2012... ako mi ostanu do tad, poklanjam ih onome tko se prvi javi :D

¤sunflower¤
30.03.2008., 23:55
jesi pitala doktoricu jel ima interakcije izmedu tih antibiotika i pilula? Inace znam da grudi mogu zabolit 2-3 dana prije menge, ali meni se to desi jako rijetko.

dobila sam ih iznenada zbog zuba, al da- u uputama piše da mogu smanjiti učinkovitost. za vrijeme pijenja su u igri bili i kondomi, a ostatak mjeseca prekinuti snošaj... nekako mi se čini da šanse nisu tako velike, al nekad i mali postotci znaju iznenaditi...
kad su me boljele za vrijeme treće kutije prestalo je s mengom, a ovo je sad četvrta kutija i pitam se jel to normalno ili...? baš me plaši :(

tiny dancer- i mene su na prvoj kutiji stalno boluckale, a to što su narasle je i ostalo, a to je valjda + jer inače nisam nešto obdarena (iako mi to ne znači ništa pretjerano, najvažnije je izbjeći bebu)

cuttie_123
09.05.2008., 00:29
Kao prvo i osnovno ja sam objašnjavala svoju situaciju sa Yasmin tabletama,a kako djeluju druge nisam isprobala i niti me ne zanima,jer previše sam se "opekla" sa ovima.Za flastere znam ovo što i ti,ali rečeno mi je od ginekologice da imaju manju dozu hormona od Yasmina o kome sam govorila.
No niti njih ne koristim,jer smatram da ako imaš psihičku sigurnost ne trebaju ti isključivo ti oblici zaštite,postoje zdraviji oblici npr. prezervativi,razdoblje plodnih dana,a i ejakuacija izvan rodnice,a tim metodama su se služili i naši roditelji,pa im je na kraju sve dobro ispalo.Ovdje nisam da strašim cure i da si one umišljaju nuspojave već samo da ih obavijestim da pametno izaberu koju će vrstu kontracepcije izabrati i ako biraju tablete da se dobro konzultiraju sa svojim ginekolozima,te naprave sve potrebne pretrage i po mogućnosti izaberu one s manjom dozom hormona,jer ako je doza prevelika mogu dobiti poremećaj hormona,udebljati se itd...To sve pišem samo zato što sam na svojoj koži osjetila kako treba pažljivo birati zaštitu,jer nije baš tako bezazlena kao što se čini.I cure još jednom ovime vas ne strašim već samo molim da pazite na sebe i svoje zdravlje.:mig:

vidim kako pazljivo biras.....kondomi, pa ono znaju puknnut......ejakulacija izvan rodine, curo jesi ti pukla, jedna od najnepouzdanijih metoda....i daj mi reci kakva je to psihicka sigurnost......ja sam sigurna samo kad imam sigurnost, i do dana danasnje su hormonalne kontracepcije jos i najsigurnije. A toliko i zdravijim kondomima, sta je ak imas alergiju na njih...kad te nakon sexa sve svrbi......nemoj jos cure nagovarat na prekinuti snosaj..... i onda ja nisam informirana...Boze pomozi...

wishandhope
03.07.2008., 16:36
te pilule mi nisu pasale, voda mi se previse nakupljala u organizmu...a najbolji su kondomi!
nikako ne bez zastite, boze sacuvaj

Splenda
20.07.2008., 18:15
curke, koji su vam kondomi bolji- durex elite ili classic?
između ta 2 se dvoumim.

Hobby
22.08.2008., 11:49
zanima me samo koliku zastitu pridonose pilule..pise na prospektu oko 98%..al mene zanima da li vi jos sta rabite ili koristite zastitu uz pilule..ili ne koristite nista ali ste samo opreznije za plodnih dana? :eek: ili uopce niste...
uglavnom sto smjeti a sto ne : .....

i jos nest oen razumijem..meni ciklus zna trajati oko 30 dana..a sad mi ginekologinja kaze da s uzimanjem pilula (yasmin) nakon 21 dana moram dobiti mengu i tad mi idu 7 dana pauze..a sta ako ne dobijem mengu u to vrijeme?

hval@

Ja pijem pilule godinama. Ne koristim nikakvu dodatnu zaštitu.
Ne postoji 100 postotna kontracepcija (jedino da izvadiš jajnike, možeš biti ziher da nećeš zatrudnjeti), tako da nigdje nećeš naći da nešto pruža 100 % zaštitu - niti kondomi, niti spirale, dijafragme...itd, niti tablete...

A oprez u plodne dane kada piješ tablete nema smisla, jer nemaš plodnih dana.
Samo trebaš paziti da popiješ sve tablete na vrijeme - najveća opasnost da dođe do ovulacije je ako zakasniš sa tabletom, a to ti se može dogoditi bilo kojeg dana ciklusa.
U uputstvima gotovo svih tableta piše da nema bojazni ako si zakasnila manje od 15 sati od kada si trebala uzeti zadnju tabletu, ali koliko je to zapravo pouzdano... mislim da to opet ovisi o organizmu i metabolizmu.
Tako da dobro pazi da popiješ sve tablete na vrijeme i nemaš brige.
Ja ih pijem skoro 6 godina i nikada nisam zatrudnjela.

A mengu naprosto moraš dobiti u pauzi, iako se ponekada zna dogoditi da ne dođe - to uglavnom nije zabrinjavajuće, osim ako se dogod 2 ciklusa za redom. U tom slučaju napraviš test na trudnoću i odeš ginekologu.

Igiveup
27.08.2008., 16:27
Nije mi ništa radila, samo mi je prepisala Yasmin. Ma znam da sam paranoična, tako mi i treba kad tražim boleštine po Internetu :-) sad sam već ok, dovršit ću ovu kutiju a kasnije ću razmisliti hoću li ih nastaviti uzimati, za sada su mi kondomi ipak dovoljni.

bubicaa
27.08.2008., 23:06
meni nije jasno zašto toliko cura pije tablete, sve redovno i sve ok, i onda se većina njih boji da su trudne... :ne zna:
i ja pijem tablete, i ne koristim nikakvu drugu zaštitu... prvo jesam, ali ono, čemu još i kondomi ako sam na tabletama...

kad čitam ovaj forum ispada da su tablete učinkovite kojih 10ak posto, i to ako... i onda si sve mislim da sam ja luda jer im vjerujem
a sve moje frendice koje ih piju ne koriste nikakvu drugu zaštitu osim njih i ništa se ne zabrinjavaju i niti jedna nema bebu

evo morala sam podijeliti svoje razmišljanje :mig:

malecka88
30.08.2008., 22:15
POzdrav svima. Imam jedno pitanje intimne prirode. Naime budući da u samom kontaktu s kondom se sva osušim, sve počne peć i bolit zanima me jel postoje kakvi antialergijski kondomi? jer bez kondoma sve funkcionira normalno, no čim dođem u dodir s kondomom jednostavno me počne peć i bolit. Ne znam ni dal to postoji pa ak ko zna kak taj problem riješit(a da nisu kontrac. piule) bila bih vrlo zahvlana :D

petra-pan
30.08.2008., 22:18
POzdrav svima. Imam jedno pitanje intimne prirode. Naime budući da u samom kontaktu s kondom se sva osušim, sve počne peć i bolit zanima me jel postoje kakvi antialergijski kondomi? jer bez kondoma sve funkcionira normalno, no čim dođem u dodir s kondomom jednostavno me počne peć i bolit. Ne znam ni dal to postoji pa ak ko zna kak taj problem riješit(a da nisu kontrac. piule) bila bih vrlo zahvlana :D

lubrikanti :kava:

malecka88
30.08.2008., 22:19
lubrikanti :kava:
Probala, ne pomaže. :(

simple mind
31.08.2008., 00:06
postoje antialergijski kondomi. to su kondomi koji nisu od lateksa (očito si alergična na lateks). pitaj u ljekarni.

malecka88
31.08.2008., 10:34
postoje antialergijski kondomi. to su kondomi koji nisu od lateksa (očito si alergična na lateks). pitaj u ljekarni.
Hvalja puuuuuuuuunooooooooooo! :D

High_Hopes
31.08.2008., 23:37
meni nije jasno zašto toliko cura pije tablete, sve redovno i sve ok, i onda se većina njih boji da su trudne... :ne zna:
i ja pijem tablete, i ne koristim nikakvu drugu zaštitu... prvo jesam, ali ono, čemu još i kondomi ako sam na tabletama...

kad čitam ovaj forum ispada da su tablete učinkovite kojih 10ak posto, i to ako... i onda si sve mislim da sam ja luda jer im vjerujem
a sve moje frendice koje ih piju ne koriste nikakvu drugu zaštitu osim njih i ništa se ne zabrinjavaju i niti jedna nema bebu

evo morala sam podijeliti svoje razmišljanje :mig:

super je kad se razmišlja tak"pijem tablete,jebem se i neću ostat trudna".a meni to sve čudno.jest da pijem yasmin prvi put,tj prvi mjesec i nemam iskustva..a tu piše svašta.i da se može ostat trudna i da ne.. pije moja prijateljica 4mj i sve ok.. i naravno da je znanstveno dokazana učinkovitost ukolko se pije redovito i to sve..ja evo imam još oko 7 tableta do kraja kutije.imam ona krvarenja al to je normalno za prvi put..al neznam sve mi nekak čudno i ta ak koja tabletica nije djelovala jer uopće nevjerujem u tu kemiju..al jebiga..ok..vidit cu za par dana..

Krovopokrivac
02.09.2008., 14:12
Kako je napredovala farmaceutska industrija, tako je porasla i kvaliteta alternativne medicine...
Slažem se da su se u prošlosti iskorijenile mnoge teške bolesti uz pomoć penicilina i sl. ali zar danas nisu nastale još gore neizlječive bolesti poput side?
Imamo izbor jesti zdravu hranu, živjeti zdravo i tako se ponašati.

Mislim da se bez kemije ipak može, a to je stalno se kretati i jesti zdravo. Naravno, izbjegavati zagađen zrak i još hrpu faktora što je jako teško, ali moguće...

Po meni su ipak kondomi bolje sredstvo kontracepcije jer štiti protiv bolesti i kemijskih reakcija u tijelu...
Cura i ja ne koristimo ništa, pazimo na plodne dane i to tako fuknkcionira već duže vrijeme. Planiramo živjet zajedno i ako se zalomi, ništa strašno...dapače :D

Ali uvijek bi radije curi preporučio da ne pije ništa, a ja da koristim kondom.

Ne znam...čitajući knjige o farmaceutima koji u suradnji sa lječnicima varaju ljude i takoreći ih čine ovisnima o raznim lijekovima mi se zgadila! Radije ću se okrenuti prirodnim lijekovima s kojima sam imao samo pozitivna iskustva!

P.S.
Ispričavam se što upadam na ženski dio foruma, ali današnji članak na indexu, jutarnjem listu i 24 sata me dodatno zabrinuo...

fernngully
06.11.2008., 16:53
MALECKA88, jel si naišla na te kondome jer i meni takvi trebaju??? I ja i dečko smo alergični a kontr. pilule... ah duga priča... PLIIIIIIIIIIZ reci jel si uspjela nabaviti... :mig:

tina88
28.05.2009., 21:13
Bok cure, vidim da tema dugo nije bila aktivna pa da ju malo pokrenem jednim poprilično blesavim pitanjem....:D

Pa evo drito u glavu; kad i kako znati da je kondom 'puknuo'? Što to zapravo znači? Je li to ono klasično puknuće od par centimetara ili nešto drugo? Naime, mene podosta često panika tokom seksa hvata pa tu i tamo bacim oko ali đabe to ako se radi o milimetraži, pogotovo za vrijeme ovulacije...

Da, znam, glupo pitanje ali zato molim vas da se ne rugate i sprdate već ponudite najbolji odgovor koji možete :)

SweetHeart
28.05.2009., 23:26
Pa evo drito u glavu; kad i kako znati da je kondom 'puknuo'?
Kad kondom pukne, onda pukne pošteno. :D
Jednom nam je kondom puknuo i to se sve razlilo, jel. Pitala sam ginekologicu poslije jel to to, ona je potvrdila. Znači, ako pukne, primjetit ćeš, nema tu milimetar je puknuo pa nećeš vidjet. :mig:

M.B.
29.05.2009., 09:36
Bok cure, vidim da tema dugo nije bila aktivna pa da ju malo pokrenem jednim poprilično blesavim pitanjem....:D

Pa evo drito u glavu; kad i kako znati da je kondom 'puknuo'? Što to zapravo znači? Je li to ono klasično puknuće od par centimetara ili nešto drugo? Naime, mene podosta često panika tokom seksa hvata pa tu i tamo bacim oko ali đabe to ako se radi o milimetraži, pogotovo za vrijeme ovulacije...

Da, znam, glupo pitanje ali zato molim vas da se ne rugate i sprdate već ponudite najbolji odgovor koji možete :)

joj, meni su ti kondomi nužno zlo... :rolleyes:
uglavnom nama je jednom puknuo i to ti je najbolje primjetiti tako što je onaj spremnik koji je inaće sav napuhnut i napunjen spermom, u slučaju puknuća sav spljošten, jer se sperma izlila van.

kikicamarica
07.06.2009., 00:25
Dali itko zna gdje se kupe kondomi koji nisu od lateksa?????

min_min
22.06.2009., 15:44
pitaj u ljekarni, mislim da oni control ili tako nesto u liniji imaju i hipoalergenih i svakojakih, inace su to stvarno odlicni kondomi.

morala sam se i ja ukljucit, nova sam na forumu kao sto vidite, lool :)
uglavnom, moje je misljenje a mislim da je ispravno...
cure, ako se kontrolirate (pritom mislim na jetrene probe iako one ne mogu unaprijed iskljuciti da pilula nece stetno djelovati vec tek kad ih neko vrijeme pijete mogu pokazati odredena odstupanja i alarmirat da nesto ne stima), ako nemate u obitelji nekakvih bolestina tipa venskih oboljenja, krvozilnih i jetrenih bolesti, malignih bolesti i tako to, onda su pilule :top: stvar
a jos ako vam pasu, ma fantazija! siguran partner + pilule = super bezbrizan sex

medjutim, ne svida mi se sto je par cura ovdje tako izricito popljuvalo pilule ili kondome, jer ne pase svima sve, primjerice ja ne smijem vise koristiti pilule jer su dovele do razvoja necega sto se SIGURNO ne bi razvilo da ih nikad nisam ni pila i sada ih doslovno mrzim ali to sam samo ja i moj organizam, nisu svi isti...
pa i kad cu bit u braku i dalje cu morati koristiti kondome bez obzira na gubitak spontanosti ovo-ono (iako je to sve relativno) jer pilule jednostavno ne smijem a spirale i slicne aparature mi nikako ne djeluju privlacno...
eto. to je samo moje misljenje :)
usput, imam zbilja jako puno iskustva s tim famoznim pilulama pa ako netko ima neko pitanje... pomoci cu ako mogu :cerek:

Poluplave okice
23.06.2009., 12:10

http://www.durex.com/en-GB/Products/Condoms/Pages/AvantiUltima.aspx
imaju ti durexovi ali ja ih nisam vidjela kod nas, mozda bi se i nasli negdje.

min_min
24.06.2009., 00:39
http://www.durex.com/en-GB/Products/Condoms/Pages/AvantiUltima.aspx
imaju ti durexovi ali ja ih nisam vidjela kod nas, mozda bi se i nasli negdje.

ili da bezveze ne lutas i trazis, jednostavno - pitaj u ljekarni :D

kikicamarica
24.06.2009., 22:10
ili da bezveze ne lutas i trazis, jednostavno - pitaj u ljekarni :D

Hvala cure, našla sam na netu ali ih nema nigdje a ljekarne smo već obišli i svi kao mazge u čudu blenu i kao nitko nije čuo da to postoji

Bubsi
01.07.2009., 20:18
Zna li netko koji su kondomi u sirini najveci? Znaci veci od Durexovih 56mm?:D
Problem: jednostavno je kondom uzak.. dodje samo do pola:D

maky91
03.07.2009., 16:11
da li moze da se desi da kondom ne zastiti od trudnoce a da nije pukao? da na neki nacin sperma "prodje" kroz njega? ako mu je prosao rok trajanja ili tako nesto?

larchy120
25.07.2009., 11:13
evo ja ovdje nova...

pošto nisam stigla sve čitat samo me zanima koji je to problem u kondomima???

larchy120
25.07.2009., 11:14
da li moze da se desi da kondom ne zastiti od trudnoce a da nije pukao? da na neki nacin sperma "prodje" kroz njega? ako mu je prosao rok trajanja ili tako nesto?

e to bi i mene jako zanimalo jer jedina zaštita koju koristimo ja i moj dečko je kondom!!???

Zcurica
25.07.2009., 11:21
evo ja ovdje nova...

pošto nisam stigla sve čitat samo me zanima koji je to problem u kondomima???

tek si dobila mjesečnicu,već računaš plodne dane...
gdje ova današnja mladež ide?:rolleyes:
problem u kondomima i bez kondoma je samo osjećaj...

larchy120
25.07.2009., 13:00
tek si dobila mjesečnicu,već računaš plodne dane...
gdje ova današnja mladež ide?:rolleyes:

nije važno kada sam dobila mjesečnicu, svaka osoba za sebe odlučuje kada će stupit u prvi spolni odnos

Zcurica
25.07.2009., 13:40
nije važno kada sam dobila mjesečnicu, svaka osoba za sebe odlučuje kada će stupit u prvi spolni odnos

da,u pravu si:mig:
pričekaj bar da ti ciklus bude redovit:D

Otilija
29.03.2011., 23:21
ovako: sanse za trudnocu uz koristenje kondoma i prekinutog snosaja istovremeno,ali u PLODNE dane,tj.u vrijeme ovulacije,malo prije :mig:

Neocortex
21.08.2011., 18:30
pitanje jedno: što se može dogoditi ako se kondom stavi na krivu stranu?!

leeloo27
21.08.2011., 18:33
Može puknuti.

Neocortex
21.08.2011., 18:43
ajde dobro. nije puknuo!:zubo:

leeloo27
21.08.2011., 18:46
:rofl: događa se i najboljima.

Nadam se samo da nisi svršio dok si bio u njoj jer je sa unutarnje strane kondom premazan spermicidom, pa je manja zaštita ako je naopačke okrenut.

Sigurna
21.08.2011., 18:49

Nadam se samo da nisi svršio dok si bio u njoj jer je sa unutarnje strane kondom premazan spermicidom, pa je manja zaštita ako je naopačke okrenut.

Otkud ti ovo? Mislim, ozbiljno pitam. Koliko ja znam, kondomi imaju spermicidni sloj izvana i to samo određene vrste kojih kod nas skoro ni nema ili ima par vrsta, ostali imaju obični lubrikant, što je i navedeno na pakiranju.
Ili ja živim u zabludi sve ove godine? :D
Baš idem pogledati na kutiju jednog Trojana. :rofl:

EDIT: sa pakiranja - "...sa nespermicidnim lubrikantom". Dakle, logički lubrikant je izvana, naravno, a nigdje se ne spominje da bi iznutra bio spermicidni premaz (mislim da to imaju kdo nas samo Durex extra safe, ali to sma možda totalno fulala)

Neocortex
21.08.2011., 18:53

nije svršio unutra.:rofl:
a morali smo tako s naopkao okrenutim, jer nismo imali više kondoma!:facepalm:

Sashica
21.08.2011., 18:55
pitanje jedno: što se može dogoditi ako se kondom stavi na krivu stranu?!

Uvijek mi je nejasno kako netko uspije staviti kondom naopako, kako ga uspije odmotati prema dolje?

Da bi bio siguran da ga stavljaš ispravno, ubuduće uvijek provjeri kad ga uzmeš u ruku na koju stranu se treba odmotati, tj, ''odrolati'', kondomi su napravljeni tako da ih je zaista vrlo jednostvano staviti, samo ako se stavljaju na ispravnu stranu. Lagano pritisneš kapicu na vrhu (da uzađe zrak), stvaiša ga na penis u erekciji i onda ga lagano ''odrolaš'' prema dolje. da si ga stavio naopako pri8mijetiti ćeš odamh, jer će ga biti teško odrolati :mig:

leeloo27
21.08.2011., 18:57
Otkud ti ovo? Mislim, ozbiljno pitam. Koliko ja znam, kondomi imaju spermicidni sloj izvana i to samo određene vrste kojih kod nas skoro ni nema ili ima par vrsta, ostali imaju obični lubrikant, što je i navedeno na pakiranju.
Ili ja živim u zabludi sve ove godine? :D
Baš idem pogledati na kutiju jednog Trojana. :rofl:

EDIT: sa pakiranja - "...sa nespermicidnim lubrikantom". Dakle, logički lubrikant je izvana, naravno, a nigdje se ne spominje da bi iznutra bio spermicidni premaz (mislim da to imaju kdo nas samo Durex extra safe, ali to sma možda totalno fulala)

A moguće, nisam dugo koristila kondome pa sam zaboravila jel sa vanjske ili sa unutarnje. Al mislim da imaš kondoma koji su premazani i spermicidom. :ne zna:

nije svršio unutra.:rofl:
a morali smo tako s naopkao okrenutim, jer nismo imali više kondoma!:facepalm:

A dobro, događa se. :D

YaseminSavas
13.10.2011., 16:59
Nisam vidjela da ima slicna tema ovdje, ali ima sorry nisam mogla pronac...
Dali netko zna ako u slucaju tokom sex-a pukne kondom, koliko je moguce zatrudniti od prvog puta ??

div
13.10.2011., 17:03
Nisam vidjela da ima slicna tema ovdje, ali ima sorry nisam mogla pronac...
Dali netko zna ako u slucaju tokom sex-a pukne kondom, koliko je moguce zatrudniti od prvog puta ??

prvog seksa ili prvog puknutog kurtona ??

čuj, otprilike jednaka :rofl:

:lol:

YaseminSavas
13.10.2011., 17:07
prvog seksa ili prvog puknutog kurtona ??

čuj, otprilike jednaka :rofl:

:lol:

Nije prvi seks, vec nazalost prvi puknuti :(:lol:

buntovnik21
13.10.2011., 17:35
pa ovisi jel svrsio u tebe ili nije.
ako je onda je veca sansa,ako nije onda isto postoji neka mala sansa.

lurker312
13.10.2011., 17:38
mozda nesto malo manja zbog spermicida na kondomu ali vjerojatno jako slicna onoj u seksu bez zastite

Tonnie
13.10.2011., 17:39
Mislim da je mogucnost i dalje velika.

To da li je u pitanju prvi ili peti puknuti kondom i nije tako bitan podatak.

Ivanicapeca
13.10.2011., 19:55
Ukoliko su ti plodni dani, šansa postoji kao i kod ne zaštićenog odnosa.
Kad si imala zadnji menzes i koliko ti ciklus traje?

FIGICA
14.10.2011., 10:51
Mene baš zanima zašto u HR nema za kupiti ženski kondom,mislim da se zove femidon :ne zna:

Sigurna
14.10.2011., 12:45
Ma, meni ti se čini to totalno nepraktično i nepouzdano. Imam osjećaj da je pouzdanost toga ko kod dijafragme zbog toga kaj se, da tak velim, nebreš "hermetički zatvoriti". Čim se nešto stavlja "u", a ne "na", odmah je veća mogućnost da nije zatvoreno kako treba (a jesam slikovita :rofl:).

FIGICA
14.10.2011., 16:32
A ja sam baš znatiželjna,ja bi probala :D
Pogledala sam filmić kako se to stavlja i kako sve to ide i djeluje baš sigurno...

Sigurna
14.10.2011., 18:41
A dobro, kad si baš zapela...:rofl:. U mojoj seoskoj ljekarni naruče iz inozemstva bilo koji lijek da ti treba. Vjerujem da mogu i ovo i u puno većim ljekarnama. Samo da mi je vidjeti facu farmaceuta kad dođeš pitati za to....neprocjenjivo zasigurno :rofl:.

leeloo27
14.10.2011., 18:54
Ja sam negdje čitala da ti ženski kondomi su jedini koji štite i od hpv-a jer se preko cijelog spolovila stavljaju. :ne zna:

Sigurna
14.10.2011., 19:06
Jest. Samo kaj će neke onda zaboraviti da ga mogu i oralno pobrati :).

Ja sam za to da Figica proba, pa nam javi :rofl:....mene pogotovo zanima to kak će doći do toga. I Figice, ako kupiš vani, ne računa se, ja hoću da nabaviš kod nas! :rofl:

A ako si iz Zg-a, možda i to imaju u onoj famoznoj ljekarni na Dolcu, a?

leeloo27
14.10.2011., 19:18
I analno. :D

Ja sam bila uvjerena da tih ženskih kondoma ima za kupiti u ljekarnama, nemam pojma zašto. Znam kad je izašlo da je bilo u svim novinama, po svim emisijama, pa sam vjerovatno zbog toga pretpostavila da se može nabaviti i kod nas.

Sigurna
14.10.2011., 20:18
Da, da....kao i injekcije, pa oni štapići što se ugrade pod kožu....a jesmo zaostali...

FIGICA
16.10.2011., 22:25
I analno. :D

Ja sam bila uvjerena da tih ženskih kondoma ima za kupiti u ljekarnama, nemam pojma zašto. Znam kad je izašlo da je bilo u svim novinama, po svim emisijama, pa sam vjerovatno zbog toga pretpostavila da se može nabaviti i kod nas.

Nema,ja sam radila u više Riječkih ljekarni i nikada to nismo imali a samo jednom me jedna cura pitala dal imamo
Jedino možda u sex shopovima :ne zna:

FIGICA
29.12.2011., 23:24
Evo napokon se može nabaviti i ženski kod nas :top:
http://www.kondomanija.hr/femidom-3s-p-132.html

Mislim da ću naručiti :D

rossi79
30.12.2011., 08:16
Evo napokon se može nabaviti i ženski kod nas :top:
http://www.kondomanija.hr/femidom-3s-p-132.html

Mislim da ću naručiti :D

ajde javi kad probaš... mene zanima... :D

dirkmars
23.05.2012., 21:41
ev trebam par informacija...u dugoj sam vezi 4god...od 1mjeseca djevojka pije pilule,al sad je prestala jer joj nepasu,tj nepodnosi ih bas najbolje..sto se sexa tice super nam je,al sad sam uzeo kondome,veceras cu kod nje pa me interesuje da li je dobar kondom,mogul tj smijem li u nju?ja ipak nebi,imam 24god sam jednom sam kondom stavio i to dok sam mas..jel stvarno duze sa kondom,kao sto kazu?ajmo vasa iskustva cure,decki..please..hvala!

pravikut
23.05.2012., 21:53
ev trebam par informacija...u dugoj sam vezi 4god...od 1mjeseca djevojka pije pilule,al sad je prestala jer joj nepasu,tj nepodnosi ih bas najbolje..sto se sexa tice super nam je,al sad sam uzeo kondome,veceras cu kod nje pa me interesuje da li je dobar kondom,mogul tj smijem li u nju?ja ipak nebi,imam 24god sam jednom sam kondom stavio i to dok sam mas..jel stvarno duze sa kondom,kao sto kazu?ajmo vasa iskustva cure,decki..please..hvala!

Kako to misliš da li smiješ u nju? S kondomom je naravno duže, ali svejedno može biti odlično, ne brini!

dirkmars
23.05.2012., 22:02
pa dok je pila pilule svrsavo sam u nju..osim kad su plodni dani,nisam smio jbg..pa pitam jel smijem skondom svrsit u nju??imam osjecaj da ce puknit kad svrsim,:D..znaci,duze je?ajmo javite se i ostali,da cujem iskustva sa kondomima,bolje mi ovako se raspitat malo,nego se pravit pametan,pa napraviti bebu,:D

dirkmars
23.05.2012., 22:08
e da,kakva je fora u ovim vrstama durex kondoma?ja sam uzeo clasic,jel ima kakvih razlika?koji preporucujete?

SSDM
23.05.2012., 22:24
pa dok je pila pilule svrsavo sam u nju..osim kad su plodni dani,nisam smio jbg..pa pitam jel smijem skondom svrsit u nju??imam osjecaj da ce puknit kad svrsim,:D..znaci,duze je?ajmo javite se i ostali,da cujem iskustva sa kondomima,bolje mi ovako se raspitat malo,nego se pravit pametan,pa napraviti bebu,:D

samo da te upoznam sa jednom cinjenicom, kada djevojka pije pilule nema plodnih dana, svi dani su neplodni, zato se pilule i uzimaju.

s kondomom mozes slobodno da svrsis u nju bez ikakve bojazni, zato se kondomi i prave :rolleyes, ali osjecaj nije ni blizu onom pravom, tj. bez kondoma, bar meni.

pravikut
23.05.2012., 23:11
Možeš slobodno svršiti u kondom, neće puknuti :p

Sashica
24.05.2012., 00:44

S obzirom da kažeš da si samo jednom koristio kondom i nisi siguran, evo kratka uputa.

Otvoriš paketić s kondomom (ne zubima, niti ičim oštrim), paziti da se ne ošteti, izvadiš ga van i primiš za vrh. Staviš ga na vrh penisa u erekciji (mora biti u erekciji) i lagano ga ''odrolaš'' do dna penisa. Tu pazi na dvije stvari: prvo - pazi da kondom ne odrolaš na krivu stranu, tj. naopako, dakle, ispravna strana je ona na kojoj je prsten kondoma okrenut prema van i vrlo lako se odrolava prema dolje (ne znam kako bih bolje objasnila); drugo - pazi da ne ostane zrak u kondomu kad ga ''rolaš'' prema dolje, dakle, kod stavljanja kondoma lagano pritisni vrh kondoma, odnosno taj mali spremnik za spermu i onda ga tek stavi na penis, da ne ostane zrak u tom spremniku (to je jako važno, jer ako ostane zrak, nakon što muškarac svrši, moguće je pucanje kondoma).

I to ti je sva mudrost. Izvježbaj na penisu nekoliko puta nasamo, prije seksa s curom, pa ćeš bez problema to svladati. :)

Sashica
24.05.2012., 00:47
Kad već pričamo o sigurnosti kondoma, evo jedan post koji sam već pisala pa pročitaj.

Evo nešto s neta: Prije nego se kondomi nađu izloženi na policama u prodajnim mjestima moraju proći razne kontrole i testiranja. Prvo se vrši elektronsko testiranje kondoma na zapremninu vode koju može izdržati. Sljedeći korak je testiranje na pucanje, odnosno rastezanje kondoma, nakon toga test zračnog pritiska, pa test curenja kondoma u slučaju da ima rupa i na kraju test starenja koji se obavlja ubrzanom simulacijom. Kada kondom prođe sva navedena testiranja pozitivno može se slati dalje na pakovanje, jer je utvrđeno da je kondom kao takav siguran za primjenu i upotrebu.

Dakle, ja bih rekla da je kondom poprilično siguran. :top: Složila bih se sa Silvery da taj mali postotak trudnoće koji se dogodi je vjerojatno zbog nepravilne upotrebe kondoma.

Kao prvo, nemojmo zaboraviti da mnoge cure za vrijeme neke terapije vaginalnim kremama/vaginaletama primjenjuju seksualne odnose uz kondom, iako na tim kremama/vaginaletama piše da oštećuju kondome. I onda ako dođe do trudnoće reći će ''ali ja sam ispravno koristila kondom i nije puknuo'' :confused:

Isto tako, uz kondome od latex-a smiju se koristiti isključivo lubrikanti na bazi vode, jer drugi mogu oštetiti kondom. A neki trpaju razne ovlaživače u sebe uz kondom, npr. Nivea kremu i slično. :o

Kao treće, dogodi se da u uzbuđenju, pogotovo mladi, počnu stavljati kondom na krivu stranu, tj. ''odrolavati'' ga naopako, onda skuže da krivo odrolavaju pa ga samo okrenu na ispravnu stranu i ponovno odrolavaju. S obzirom da se kondom stavlja na penis u erekciji, moguće je da je već odmah nakon erekcije došlo do izlučivanja (neprimjetnog!) malo predsjemene tekućine u kojoj se može (iako su šanse slabe, ali ipak) naći koji spermić. Muškarac to ne primijeti, ali zapravo je to nanio na kondom koji sada stvalja na penis, uvjeren da ispravno koristi. :mig: Dakle, bolje je tad baciti kondom i uzeti novi.

Također, s obzirom da je većina kondoma izrađena od latex-a, a koji je prema onome što sam čula porozan, dakle možda je moguće da u jednom malom postoku nešto prođe kroz njegove pore, recimo ako su se pore zbog lošeg skladištenja povećale i slično (ne znam, nisam stručnjak za to). Zato nemoj kondom držati na nekom jako toplom mjestu ili kupovati one s kioska koji stoje obješeni u izlogu na direktnoj sunčevoj svjetlosti. :mig: Najbolje je čuvati ga na nekom prozračnom tamnom mjestu (nikako u novčaniku što mnogi rade, jer se može oštetiti).

A i ovo što Silvery kaže za tete na kiosku :rofl: Zato sam ja uvijek kupovala kondome u DM-u ili ljekarnama, i to one zapakirane u kutijice s folijom preko, da budem sigurna da su uščuvani, gledala datum proizvodnje i u većini slučajeva sam ga ja i stavljala na penis, da budem sigurna da je ispravno stavljen :D

Evo, svi ovi nabrojani razlozi mogu uzrokovati da ipak dođe do trudnoće. Vjerujem da uz ispravnu upotrebu kondoma nemaš razloga za brigu. Dakle, potrebno je naučiti kako se koristi kondom. Po meni, prakticirati seks bez kondoma je neodgovorno i opasno (osim ako želiš bebu :D). Uostalom, svakako je bolje i koristiti sredstvo koje ima sigurnost 92%, nego nikakvo :top:

Edit: da samo napomenem, ovo sam govorila za trudnoću, što se tiče zaštite od HPV-a, slažem se sa Silvery.

fairy12345
25.05.2012., 09:20
kako znati da li je kondom pukao jer ja nisam sigurna...?? da li ako pukne to bude mala rupica ili pukne skroz? ili mogu biti oba slucaja?? jer kada je decko svrsio nista nije procurilo... ali prije toga je na kondomu bilo nesto bijelo ali ne iznutra nego vana i to na kraju kondoma prema tijelu muskom (ne znam kako to drugacije objasniti) da li to moze biti i od mene?

lucy07
12.07.2012., 15:00
Zene molim pomoc! ;)
Dakle cini se da sam alergicna na latex.
Vidjela sam da se i ovdje pisalo o tome, medutim nisam nasla odg.
Koji kondomi nisu od lateksa, a mogu se kupit kod nas?
Hvala!

FIGICA
12.07.2012., 21:25
Zene molim pomoc! ;)
Hvala!

Znam za one Durexove u svijetlo smeđoj kutijici,ali zaboravila sam kako se točno zovu

strunja
12.07.2012., 23:07
vece... rekli su mi da se ovdje informiram... e ovako.. sinoc sam bio sa djevojkom... imali smo odnos i stavio sam kondom,, no kad sam trebao svrsiti ja sam izvadio penis i poceo svrsavati u kondomu, a seksajuci se u mraku nismo skuzili da je kondom puknuo sve dok ona nije rekla da joj kapa po vagini i to bas po sredini.. i obrisala se majicom..
jel moze ostati trudna?? ne znam koliko je dugo kondom bio puknut, samo znam da smo se malo duze seksali i brzo ...:504::503::confused::ne zna:

leeloo27
12.07.2012., 23:19
Ako nisi svršavao dok si bio u njoj, male su šanse.

tinita
13.12.2012., 14:17
Slusaj, moze sve bit ok ali i ne mora i ti to ne mozes znati,,uostalom neka istrazivnja su pokazala da postoji poveznica izmedju kojekakvih hormonalnih pormecaja u kasnijoj dobi i tumora, i uzimanja hormona. Evo moja teta je pila kontracepciju kao mlada i sada u starijoj dobi ima velikih problema.To nije pravilo ali svaki organizam je individua za sebe te ne mozes znati kakva si ti ili netko drugi i kako cete reagirati dugorocno ili kratkorocno. Ja sam imala problema , sa prvom konracepcijom velikih, a sa drugom nesto manjih ali ipak dovoljno da mi poremeti zivot donekle, te sam ja se toga ostavila za sva vremena, a onaj ko me voli i stalo mu je do mene taj ce istrpit kondom kad bude bilo potrebno. Ja sam seksualno aktivna od od svoje 18 i nikad mi nije na pamet palo uzimanje hormonskih preparata...do nedavno i to zbog obilnih menstruacija. a tada sam skuzila da su mi nanijele vise stete nego koristi......:flop:

Mene zanima da li je tko od vas koristio Billy Boy kondome? stigli na hrvatsko tržište....moje frendice kažu da su super i da postoje neki BIJELI koji su baš namjenjeni ženama. posebno ženama koje imaju problema sa vaginalnom florom....

tinita
13.12.2012., 14:19
Zene molim pomoc! ;)
Hvala!

Čula sam da je Billy Boy od lateksa, ali da postoje WHITE kondomi namjenjeni baš ženama koje imaju problema sa vaginalnom florom i preosjetljivost na latex?!

palibombe
30.12.2012., 21:19
zanima me gdje kupujete kondome najcesce malo mi je to bed jer nisam kupovao prije, koje kupiti, koliko ima kondoma u paketu i sve sto bi trebao znati????

leeloo27
01.01.2013., 21:54
Možeš ih kupiti gdje hoćeš, u trg, centrima, benzinskoj, dm-u... Najčešće ih ima 3 kom po pakiranju ali ima i većih pakiranja. Ja sam koristila samo durexove, pokazali su se kao ok. :)

GothicRomance
13.01.2013., 20:44
Ima li negdje u Zagrebu za kupiti Unique kondoma? I gdje? Trazim one skroz tanke. Durex ultra thin mi se nisu pokazali kao dobri tj. njemu pa trazimo nesto jos tanje. Njegov pimpac bas i ne voli kondome :D. I gdje opcenito ima najveci izbor kondoma? DM mi je nekako ocajan po tom pitanju nemaju bas neki izbor. Ili jednostavno ne stignu napuniti police. Web ducani iskljuceni.

Barbarica
15.01.2013., 02:57
Takoded se slazem sa egom.. ;)
S druge strane imam.problem di nakom odnosa me krene peci i dok mokrim i opcenito,mjenjali kondole ali nakon nekog vremen opet isto,luda sam vise,koristim kremu na bazi cajevca koja djeluje,ali svejedno me tjekom odnosa krene peci(kad je u pitanju kondom).. koliko se cijena krece tih kondoma u ljekarni ?