View Full Version : Perilice rublja s punjenjem odozgo
Koja su vaša iskustva sa perilicama rublja manjih gabarita - mislim na one širine/dubine 40 cm. Visina standardna. Sa prilazom bubnju odozgora - otvaranjem poklopca.
Da li se više kvare ?
Znam da i njih ima prilično dobrog kapaciteta bubnja 4,5 - 5kg. Ali pretpostavljam da je to smanjenje gabarita nauštrb nečega - možda se više troše mehanički dijelovi?
Ili su praktično iste kao one normalnih gabarita?
Hvala !
Ja imam usku perlicu, ali se puni od ispred. Za sada (kuc-kuc) nije imala nikakvih problema. Stara je jedno 3 godine, Whirlpool.
Mama mi ima vec drugu usku koja se puni odozgora. Prva je otisla zbog godina (Candy, mislim da je imala preko 15 godina... ta kad je centrifugirala setala se po kupaoni :D ). Sada ima isto Whirlpool i jako je zadovoljna. Meni se ne svidja kod takvih sto je dosta tesko vaditi robu (puno lakse mi je iz ove klasicne).
Vidio sam. I meni se bas ne svidjaju ta mala vratasca na bubnju. Mislim da je problem izvuci van neki veci komad - tipa hlace ili plahta. Mozda se netko javi tko ima iskustva sa time.
Sigurno je jednostavnije stavljanje vesa u normalnoj perilici, ali ako imas malu kupaonicu...:hebemu:
ja sam jednom montirao frendovima takvu..
po njima, mašina je k'o i svaka druga, samo je stavljanje i vađenje robe za ispalit..
ipak su prednja vrata zakon.
ja bi radije išao ištemat 20 cm zida pa stavit normalnu nego takvu..
Dobro prouci kupaonicu mozda ti stane i ovakva kao sto je moja (nije uopce duboka, ali sad se ne mogu sjetiti dimenzija, 30 ili 40 cm, tako nekako). Mi imamo nebodersku kupaonu koja je sitna skroz (170x150 cm tako nekako i pase unutra savrseno).
Inace, koliko se sjecam jos dok sam zivjela kod mame, nije toliko problem izvaditi veci komad robe koliko je problem kad ti na dnu ostanu sitne stvari pa moras uranjati unutra i vaditi (jos ako si nizak i s kratkim rukama... joooj :D )
Summer lady
20.01.2004., 14:46
Sigurno je jednostavnije stavljanje vesa u normalnoj perilici
Iz iskustva kažem da nije... preporodiš se kada se više ne moraš saginjati da bi isčeprkao i zadnji komadić robe iz bubnja.
Inače, mi imamo doma već gooodinama (rekla bi jedno 23-24) Candy-jevu usku perilicu s punjenjem odozgora i ta je bila na popravku samo jednom, ali nikakav mehanički dio već se nešto zaštropalo zbog kamenca (svaka perilica bolje pere uz Calgon...:D ).
To što ti kažeš za mala vratašca na bubnju, znam da su godinama doista svi proizvođači radili i po mom mišljenju preuska vratašca (naša su iste veličine koliko i poklopac od same mašine... vjeruj mi bez frke strpam unutra i deku), ali su u zadnje vrijeme Candy i Whirlpool ponovo počeli raditi velika vratašca na nekim modelima. Baš sam ih gledala neki dan i imala sam osjećaj da su vratašca veća nego na onoj mojoj doma.
Ja imam stariju Whirlpool i isto je vrlo "aktivna" kod centrifuge. Ne seta jos, ali jako bucna. Vjerojatno ipak ne mora biti tako.
Imam elektrolux , širine 60 dubine 45, punjenje klasično sa strane. 3 godine već radi bez problema.
Mama ima takvu Candy. Sad je stara već oko 4-5 godina. Taman nakon isteka garancije pokvarila se. Naime stabilizaciju nema preko federa i amortizera, nego elektronsku i to je podivljalo. Popravak i nije bio tako skup, ali su ju jedva popravili jer niko nije znao. Nakon toga nema problema.
BlueBird
16.02.2004., 09:10
Moja mama ima takvu i super je zadovoljna. Nema saginjanja i traženja zadnje čarape u bubnju. Sve se može i staviti i izvaditi iz nje. Ono kaj mi pada na pamet je da ti kod tih perilica bubanj sjedi na dvije osovine dok kod "klasičnih" samo na jednoj (umjesto druge su vrata) pa to možda povečava dugovječnost. Ja planiram u svoj stan kupiti takvu. Jedina mana je kaj ne možeš "dugoročno" natrpati tonu stvari koje obično stoje na veš mašini u svim kupaonicam u kojima sam bio :)))
zippo-ka
05.10.2008., 00:47
Poštovani,
trebam kupiti perilicu rublja s punjenjem odozgo pa Vam molim za savjet jer sam čuo od više strana da:
WHIRLPOOL je bučna i trese
ELECTROLUX ima jako skupe popravke
CANDY je puno bolja marka nego prije i pruža više nego što košta kod plačanja.
Bitno mi je da ima 1000 okr. i kapacitet 5 do 6 kg veša i naravno A klasa potrošnje struje i vode.
Hvala!
Clearwater
05.10.2008., 01:28
Moj savjet-ako baš ne moraš kupiti-nemoj! To je sranje od mašine, i nije ni sluga front loaderima, pranje veša u njoj traje 15 minuta, malo probrlja i to je sad kakti oprano... bezveze...
toncica
05.10.2008., 08:14
moja nema taj program koji samo zbrlja u 15 min a sve sam gumbiće proučila
možda bih je trebala ići reklamirati
doduše ima program koji pere samo pola sata, ali i to je užasno dugo naspram ovih 15 min koje spominje clearwater
a da ne spominjem tek program koji pere 2 sata i 15 min. :D
@ zippo
ja imam takvu preilicu gorenje, i zadovoljna sam, i ne vidim da pere išta lošije nego klasične.
ima različite programe kao i svaka 'obična' mešaina sa prednjim pujenjem
ne znam baš dal će ti stati 6 kg, jer mislim da im je maksimlni kapacitet 5 kg, ali zauzima manje mjesta što je meni bilo bitno, ali sad čk i da imam duplo više mjesta u kupaoni opet bi kupila tu sa gornjim punjenjem
a za ove proizvođače koje si ti naveo, ne mogu ti baš pomoći
moja sestra je imala whirpoolowu običnu i nije bila zadovoljna, neki su sa njima zadovoljni tako da je sve relativno
Clearwater
05.10.2008., 09:01
Gle, ja ne znam kakvu ti imaš, ali znam kakvu ja imam! A to je novozelandsko Fisher&Paykel sranje, u koje doduše, stane 5.5 kilograma, ali ne pere ni izbliza kao naše europske. Valjda postoji neki razlog zašto ovdje front loaderi koštaju duplo više od ovih škafova. Ima program "heavy duty", ali i kad staviš na taj, pere kraće od obične mašine.
Ono što ja nalazim najgorim je to da te mašine zapravo samo vrte odjeću lijevo-desno, i to ne čak ni za puni krug, nego za otprilike dvije trećine, a onda okrene lopatice u drugom smjeru, umjesto da je skroz prevrću, kao front loaderice. Druga stvar, dugačka odjeća, tipa hlača, često se zna namotati oko onog centralnog stupa, pa se pritom i dosta zgužva. Hlače i takve stvari treba smotati u hrpu, a i onda se znaju zapetljat. Jedino što je dobro, je to da možeš dignut poklopac u svakom trenutku, da vidiš što se događa, ali to i nije neka prednost.
Sve u svemu, za mene ni izbliza učinkovito kao front loaderi... sad, svatko ima svoju istinu...
Gle, ja ne znam kakvu ti imaš, ali znam kakvu ja imam! A to je novozelandsko Fisher&Paykel sranje, .... Druga stvar, dugačka odjeća, tipa hlača, često se zna namotati oko onog centralnog stupa, pa se pritom i dosta zgužva.
Čini mi se da vidim problem. Tvoja perilica izgleda, recimo, kao mikser? Sve poslažeš u nju, a ona vrti robu oko vertikalne osovine?
Europske perilice s gornjim punjenjem imaju bubanj kao i front loaderi, s tim da osovina ide kroz njega. Tako da se sve fino vrti, i čak je i prednost jer nije ovjes samo na jednoj strani.
Kolega ima takvu i oduševljen je. Pere jednako, manje je bučna, manja je, jedino što na njoj ne možeš ništa držati (što je običak kod običnih perilica).
Clearwater
05.10.2008., 10:03
Tako je, da, ovdje jedino i postoje takve, ove druge nisam vidio da imaju, znači, jedino možeš kupiti ili takvu, klasičnu top loader ili front, odnosno, one naše standardne... pranje veša je Australcima općenito enigma, kad vidim da mi opere veš u mrzloj vodi, pucao bih mu u glavu odmah :confused: nemaju oni pojma što je veš mašina...
Ja imam Candy CTG 856, puni 6 kg i 800 okretaja, potpuno zadovoljan.
I vrlo je tiha kada radi.
I nema veze s ovima iz Južnih mora. :D
adrian1
05.10.2008., 10:31
Poštovani,
trebam kupiti perilicu rublja s punjenjem odozgo pa Vam molim za savjet jer sam čuo od više strana da:
WHIRLPOOL je bučna i trese
ELECTROLUX ima jako skupe popravke
CANDY je puno bolja marka nego prije i pruža više nego što košta kod plačanja.
Bitno mi je da ima 1000 okr. i kapacitet 5 do 6 kg veša i naravno A klasa potrošnje struje i vode.
Hvala!
Imamo Candy vec 8 godina,i s dvoje male djece u kuci puno je prala,i jos je ziva.I mi gledamo novu i vidio sam da sad postoje i te s 1000 okr i 5,5 kg,ako ne i 1200 okr.Nekako mi Candy od ovih navedenih :top:
elegant
05.10.2008., 11:37
Savršena stvar .... moji roditelji imaju whirpoolovu već više od 10 god ... nikad servisirana. Mi imamo whirpoolovu već cca 5 godina ... radi ko vurica!!!! :top: Ni jedna ne trese i nije naročito bučna, a u malim kupaonicama nije baš zanemariv detalj što je dosta manja od klasične perilice istog kapaciteta!
toncica
05.10.2008., 12:01
Gle, ja ne znam kakvu ti imaš, ali znam kakvu ja imam! A to je novozelandsko Fisher&Paykel sranje ....sad, svatko ima svoju istinu... .,
e sad ti pričaš o nečem sasvim drugom što nema veze sa zippovim upitom tako da je bi ipak 'moja istina' bila bliža
a vidim da i svi ostali imaju iste komentare kao i ja
moja sestra ima klasičnu mašinu, isto gorenje kao što je i moja, i svi programi su nam identični, i mašina pere isto.
znam, jer sam u jednom periodu kod nje prala svoj veš i nema nikakve razlike
u raspravu o tipu mašine sa gornjim punjenjem kakvu ti imaš u australiji i kakve sam viđala u americi neću ulaziti jer o njima ne znam ništa, nikada ih niti isprobala
i iz istog razloga ti ne bi trebao govoriti da su ove naše sranje kad nisu :D
Clearwater
05.10.2008., 12:19
Pa nisam znao da postoje 2 tipa top loadera, jbg, ja sam veterinar, a ne mašina-majstor... samo kažem da je ovaj tip koji je ovdje dominantan, za k... , i da to ne kupuje ni u ludilu. Uostalom, rekao sam da su ove ovdje sranje; ove s horizontalnim bubnjem nisam viđao.
slavapelintrava
05.10.2008., 12:32
Imali Zanussi perilicu s gornjim punjenjem kao podstanari. Nije bila stara 2-3 godine, ali nije bila ničemu. Utezi joj jako brzo odu pa lupa ko luđakinja- djeca bježala po stanu kad bi naišla centrifuga.
Osim toga, mjesto za usipanje praška je bilo na poklopcu. Ludnica!!! čak i u ispiranju bi upadao zaostali prašak u opranu robu tako da bi imala šta vidjeti kad razgrnem robu....sva puna mrvica neotopljenog praška.:flop:
Kad jednom budem sama kupovala perilicu bit će to klasičarka...
Imam WHIRLPOOL-ovu perilicu sa gornjim punjenjem,kupila prije 2 mjeseca i jako sam zadovoljna. cijena prava sitnica- 2200kn. Mala,nezauzima cijelu kupaonicu. 5kg može stati u nju. Govorili su mi daje bezveze nju kupiti jel ima "samo" 600 okretaja,ali veš iz nje vadim gotovo suh!i nije jako zgužvan. Inače te sa gornjim punjenjem niti nerade iznad 600 okretaja jer bi se previše tresle! a i bolja mi je ova jer je nemogu gore natrpati sa kupaonskim stvarima,što mi inače izgleda neuredno,svaka kuća ima zatrpanu veš mašinu stvarčicama!
Ja sam zadovoljna s ovom,a i super izgleda!
mali minus-bučnija mi je od prošle ali nezamaram se previše time!
... Inače te sa gornjim punjenjem niti nerade iznad 600 okretaja jer bi se previše tresle..
kako onda moji starci već godinama imaju aristonovu s gornjim punjenjem sa 850 okretaja :confused:
Tema spojena s jednom sličnom prastarom, ima i u tim postovima iz 2004 nekih iskustava za pročitati :mig:.
mali miš
06.10.2008., 10:46
ja sam prije mjesec dana kupila whirpoolicu s punjenjem odozgo (proslogodisnji model), ima 1200 okretaja, i zasad sam jako zadovoljna, nije jako glasna (i to s obzirom da jos nemam vrata na kupaonici, mislim da se kad dodju vrata nece nista cuti) i ne skace po kupoanici ;)
sto se tice tog punjenja odozgo trebalo mi je kratko vrijeme da se naviknem jer sam do sad imala samo onu s vratima sa strane, ali nije mi nikakav problem izvuci deku, plahtu i slicno
Ja imam Gorenje WT 51051 500 okretaja,stara je 3,5 godine i do sada nisam imala nikakvih problema s njom.Odlično pere robu i tiha je,jedina stvar koja mi se ne sviđa su posudice za prašak i omekšivač.Teško ih je oprati a pogotovo ovu za omekšivač jer se ne može skroz rastaviti.Kako je omekšivač sam po sebi mastan ,a u kombinaciji sa praškom(ako slučajno upadne)stvori se kugla koju je teško rastopiti i izvaditi iz te posudice.Možda su ove nove sa praktičnijim posudicama.
Ja imam WHIRLPOOL-ovu perilicu sa gornjim punjenjem kupljenu prošle godine, model AWE 10727 mislim... i nisam zadovoljna s njom :ne zna: Bučna je jako, skakuće ko luda iako smo ju dobro namjestili i povremeno baca vodu van kod centrifugiranja kroz vrata gore... voda se kao sljeva niz nju. I svaki puta kad odlučim da zovem servisera ona me zezne i prestane to radit i bude sve opet ok neko vrijeme.... :zubo: A mislim da ništa krivo ne radim. U svakom slučaju ne mogu reći da loše pere ili neš al nisam ni zadovoljna kao što sam bila sa LG-evom koja je imala "normalno" punjenje. A ta ne da je bila tiha nego sam čak mislila da ne radi koliko je bila tiha...
adrian1
06.10.2008., 14:21
povremeno baca vodu van kod centrifugiranja kroz vrata gore... voda se kao sljeva niz nju. .
sly,vodu ti moze bacat kod centrifuge jedino ako guma gornja ne brtvi kako treba.To mozes rijesit da stavis nesto teze na nju dok radi,a kako su nama klinci polomili i onaj zub na vratima koji ih drzi zatvoren,rijesio sam tako da sam pricvrstio onaj klasicni mali "kracun"(door hook)na masinu ispred, a na vrata onaj manji dio gdje se zakaci kuka,tako da ti u ovom slucaju nema sanse da pusta jer ga usarafis na mjeru da brtvi 100%
elegant
12.10.2008., 12:02
Imam WHIRLPOOL-ovu perilicu sa gornjim punjenjem,kupila prije 2 mjeseca i jako sam zadovoljna. cijena prava sitnica- 2200kn. Mala,nezauzima cijelu kupaonicu. 5kg može stati u nju. Govorili su mi daje bezveze nju kupiti jel ima "samo" 600 okretaja,ali veš iz nje vadim gotovo suh!i nije jako zgužvan. Inače te sa gornjim punjenjem niti nerade iznad 600 okretaja jer bi se previše tresle!
moja whirpoolica je na 900 okretaja i uopće se ne trese! .... već godinama :D
KAMA SUTRA
13.10.2008., 00:02
Imam WHIRLPOOL-ovu perilicu sa gornjim punjenjem,kupila prije 2 mjeseca i jako sam zadovoljna. cijena prava sitnica- 2200kn. Mala,nezauzima cijelu kupaonicu. 5kg može stati u nju. Govorili su mi daje bezveze nju kupiti jel ima "samo" 600 okretaja,ali veš iz nje vadim gotovo suh!i nije jako zgužvan. Inače te sa gornjim punjenjem niti nerade iznad 600 okretaja jer bi se previše tresle! a i bolja mi je ova jer je nemogu gore natrpati sa kupaonskim stvarima,što mi inače izgleda neuredno,svaka kuća ima zatrpanu veš mašinu stvarčicama!
Ja sam zadovoljna s ovom,a i super izgleda!
mali minus-bučnija mi je od prošle ali nezamaram se previše time!
s boldanim se ne slažem.
velika je razlika od centrifuge 600 i 1300 okretaja! s 1300 je veš gotovo suh!
i tko ti je rekao da se ne rade mašine s gornjim punjenjem iznad 600 okretaja?
pa ja imam Blombergovu s 1300! 45 cm širine, ta se manje trese od ovih 40 šir.
Britney Spears
13.10.2008., 08:41
Ja isto imam WHIRLPOOL-ovu sa gornjim punjenjem više od 3 godine i super sam zadovoljna.
Ima 1000 okretaja, nije bučna, niti skače i naprosto ju obožavam! :cerek:
miskozd
13.10.2008., 20:03
Imam Indesit sa 1000 okr. vec 5-6 godina i jos uvijek savrseno radi. A to jos glasi kao polushit marka... Jedino promijenio grijac, sto je presmjesna radnja i moze je obaviti svaka curica na takvoj masini. I zahrdjala su vrata blizu panta, ali to ne pripisujem sistemu punjenja nego jedostavnoj cinjenici da to tako talijani rade.
Prednosti:
1. 2 osovine, sto ne mozda nego sigurno doprinosi dugotrajnosti lezajeva i amortizera koji su jos uvijek kao prvi dan
2. Plasticni bubanj, znaci ne hrdja
3. Puno jednostavnije punjenje i preglednost
4. Guma ne trpi nikakvo opterecenje jer samo sprecava preljevanje vode preko bubnja i nakon pranja nije pod vodom sto znaci da nikad ne puca. Meni je jos uvijek kao nova.
5. Kad sam je otvorio vidio sam koliko je jednostavna. Servisiras je kao PC, cisti PnP
6. Puno je manja i laksa.
Zapazanja:
Nije nista glasnija nego obicna.
Ne seta po kupaoni, mozda se par puta malo pomakla.
Kapacitet kao kod normalnih masina.
Ponekad ostavlja koje zrno praska (sto moooozda ima veze sa sistemom punjenja, nije iskljuceno da se to dogadja i kod obicnih). Rjesava se da stavis na jos jedno ispiranje, dakle dodatnih 10 minuta vrtnje.
Savjet:
Kupiti neku sa vise okretaja jer je pretpostavka da imaju bolje lagere i onda koristiti na 500-600 jer ne postoje lageri koji ce izdrzati konstantno centrifugiranje na 1200 okretaja. I na 500 okretaja je sve dovoljno ocjedjeno. 1200 okretaja koristiti u nuzdi.
Veni1984
13.10.2008., 22:10
I ja imam perilicu na punjenje odozgo Candy CTG1256, energijski razred A+, 1200 obrtaja i punjenje 6kg. Jedino što mi smeta je to da pere na 90° preko 3 sata. Obične Gorenje peru malo krače, i ponekad mi ostaju mrljice od praška ali sam ga stavljala previše :D. Inače veš opere dobro a i nije ni suh previše. Jedino mi smeta da nemožeš preskočit koju fazu pranja ili npr. samo centrifugu namjestit.
I ja je imam. Odlična je, ne kvari se, dobro me služi. Jednom mi je nešto upalo u filter i zato sam zvala majstora, inače, bez greške je. Dobra je jer zauzima manje mjesta nego klasična, a može stati samo pola kila manje robe, šta me nije osobito briga.
bula&pupa
14.10.2008., 23:43
Moja je od Whirpoola, ima do 1000 okretaja i stane 5 kg robe. Ja zadovoljna za sada, ok, nije da ju imam dugo (ddvije godine) ali za sada niej bilo nikakvih problema, i da ponovno kupujem opet bi uzela mašinu sa punjenjem odozgo
potpuno zadovoljna, lakše mi vadit robu odozgo, nego se saginjati (imam problema sa zglobovima)...mislim da je i čvršća jer je bubanj pričvršćen sa dvije strane, dok je kod klasične samo sa jedne strane...ima 800 okretaja, zanussi
nedostatak - previše bučna
kupila od gorenja sa gornjim punjenjem...3200kn, 1100 okretaja, pere 5 kg.. ipak imam osjecaja da je dosta bucna, meni roditelji imaju 2-e ali klasicno punjenje od gorenja, ali se ne cuju koliko i moja...:rolleyes:
mozda je to od centrifuge jer je obicno namjestim na 1100 okretaja...
Marinapomorac
07.01.2009., 13:33
Pozdrav svima !
Evo, nakon pretrage interneta odlučila sam se za jednu od ove tri
Candy CTG 1056 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/2746/)
Whirlpool AWE 8727 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/3874/)
Gorenje WT52112 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/3455/)
Dakle, sad samo sljedi odabir marke. Koju da odaberem ?
Marinapomorac, nemam niti jednu od tih perilica, ali i ja sam u fazi traženja. Pogledala sam ove tri i čini mi se da je whirpool najbolja. Cijena je umjerena, razina buke bolja nego od ove Candy, štedljivija, više okretaja centrifuga...
Marinapomorac
07.01.2009., 15:39
Marinapomorac, nemam niti jednu od tih perilica, ali i ja sam u fazi traženja. Pogledala sam ove tri i čini mi se da je whirpool najbolja. Cijena je umjerena, razina buke bolja nego od ove Candy, štedljivija, više okretaja centrifuga...
Gdje si našla to da je buka veća jer ja sam našla da je Candijeva manja (buka centrifuge je 73 a whirlpoolove 75)
Ja ima tu whirpool i nisam zadovoljna. :ne zna: Bučna je, pleše povremeno do iznemoglosti mada sam ju učvrstila i stabilna je. I najgore što kad centrifugira baca kroz vrata vodu. I to nema pravila. Radi mjesec dana super i ja mislim sve ok...ziher sam ja neš kriva i onda opet pobenavi i na istu količinu rublja i svega baca vodu i to ne na svim programima. I onda opet odlučim zvat servisera i onda se unormali. Luda sam više od nje. Nema nikakvog pravila. Prvo sam mislila da negdje ispod curi pa smo skužili da zapravo se sljeva iz vrata. S obzirom da je opet u lošoj fazi mislim da ću zvati servis da to pogledaju i več me strah odgovora ...sve je u redu. :rofl:
Što se tiće veša... pere ok. Nemam nekih večih zamjerki.
Gdje si našla to da je buka veća jer ja sam našla da je Candijeva manja (buka centrifuge je 73 a whirlpoolove 75)
Lapsus...uspoređivala sam Gorenje i Whirlpool...
ma nema veze, ionako ćeš ti procijeniti koja ti je bolja. Nemam iskustva niti sa jednom.
Pozdrav svima !
Evo, nakon pretrage interneta odlučila sam se za jednu od ove tri
Candy CTG 1056 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/2746/)
Whirlpool AWE 8727 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/3874/)
Gorenje WT52112 (http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/84/pogled/3455/)
Dakle, sad samo sljedi odabir marke. Koju da odaberem ?
moja ti je ova od gorenja, kupili je pred mjesec dana, 3200kn
Marinapomorac
08.01.2009., 08:19
moja ti je ova od gorenja, kupili je pred mjesec dana, 3200kn
E i ?
Jel bući pri centrifugi?
Jel se čuje ako su zatvorena vrata od wc-a?
Kakva je roba nakon neke polovne centrifuge (600-700 okretaja), mokra, vlažna suha?
Jel opere robu?
Jel opere dječju robu?
Kolko efektivno stane robe?
Jel super il bi uzela onu bočnu kad bi ti je netko poklonio besplatno (novu)?
E i ?
Jel bući pri centrifugi?
Jel se čuje ako su zatvorena vrata od wc-a?
Kakva je roba nakon neke polovne centrifuge (600-700 okretaja), mokra, vlažna suha?
Jel opere robu?
Jel opere dječju robu?
Kolko efektivno stane robe?
Jel super il bi uzela onu bočnu kad bi ti je netko poklonio besplatno (novu)?
1.da ako je masina poluprazna(po mome cuje se vise nego klasicna gorenjeva perilica)
2.jedino ako centrifugii,
3.ne, ja kad bi god prala na nizoj centrifugi roba ja jako osusena
4.opere
5.opere, ali sporkaniju djecju robu perem na 60 ne na 40
6. mozes komodno dosta robe staviti 5kg, i prakticnija mi je sta se tice stavljanja i vadena nego klasicna perilica
7. ovo pitanje bas ne kuzim, ali ako mislis da li bi sada uzela onu klasicnu prelicu- ne bih, sa ovom sam jako zadovoljna...
sumo-sumarum, ja bi je opet uzela, i to ti preporucam jer ima 5 godina garancije i servis im je brz i efikasan, za razliku od drugih...
Marinapomorac
08.01.2009., 09:32
E jedina caka između gorenja i ovih ostalih jest da gorenje nema odgodu pranja. I tu se sad lomu koplja jer bi ja tila tu odgodu pranja.
A ovo sedmo pitanje glasi da npr osvojiš na nagradnoj igri novu sa bočnim vratima bili je zadržala a otu šta imaš s gornjim otvorom prodala ili spremila u špajizu (tj. kad bi imala obe mašine ispred sebe i veliki wc i obe su besplatne, koju bi uzela?)
Uzmi najjeftiniju, tako da kad se počne kvariti (a hoće sve, kad-tad), nećeš dobivati fraze jer si previše platila.
Sve su to samo stvari i sve se lošije rade, tako da raditi nekakve silne analize i usporedbe buke, vibracija, centrifuge, nema smisla. IMHO.
Marinapomorac
08.01.2009., 11:20
Mislim da ću uzet whirlpoolovu jer ima odgodu starta, display, a to gorenje nema a cijena je ista.
Ili ipak gorenje jer ima 5 godina garancije i adekvatan servis????
ajme muko moja...
kom briga još plaća nije stigla tako da ja moje biranje mogu obisit mačku o rep kad nemam kuna... hi hi hi
Što više kerefeka aparati imaju (displejevi i ostala elektronika), brže se i lakše kvare. :D
imam ja takvu gorenje sa odgodom starta, ista je kao i ovaj model koji si tu navela samo ima još mali displej i gumbić za podešavanje odgode pranja
ja sam jako zadovoljna, a s obzirom da imam mali kupaonu obična mašina nije niti dolazila u obzir
Marinapomorac
08.01.2009., 12:09
imam ja takvu gorenje sa odgodom starta, ista je kao i ovaj model koji si tu navela samo ima još mali displej i gumbić za podešavanje odgode pranja
ja sam jako zadovoljna, a s obzirom da imam mali kupaonu obična mašina nije niti dolazila u obzir
Znam to je 52113 ali ta ima električnu zaštitu od poplave, a 52112 ima mehaničku. I prema specifikacijama na tvojoj se ne može isključiti jednom započeta centrifuga (ili može)?
Mislim da je najveća fora te odgode ako imaš dvotarifno mjerilo, pa da ne čekaš 21 sat i fulaš naravno (jer se minja liti zimi ta ura kad počinje niža tarifa) namistiš da mašina počne oko ponoći ili dva ujutro i onda te roba oprana dočeka ujutro a da nije puno stajala u mašini nakon završetka pranja.
Ja volim dvotarifno jer me preko dana nema doma (tek u 17 h sam doma), ali tamo gdje idem je jednotarifno i mislim se dali da ga prebacim na dvotarifno,trebam saznat jel taj prebačaj skup, i koliko bi me koštalo da promijenim stare osigurače sa onim novim, sklopkama?
Tako da s te strane ako ću ostat na jednotarifnom, ne treba mi odgoda, jer bi onda bilo svejedno kad perem.
uh, ne znam za to, nisam isprobavala, nije mi to za sada trebalo
ali znam da se program pranja može zaustaviti a da li je baš u toku centrifuge ili ne, ne mogu ti sad reći
izabrala sam tu baš zbog te mogućnosti odgode pranja jer često to koristim, a nije baš bio veliki izbor tih mašina sa gornjim punjenjem od gorenja a kako sam kupovala sve aparate za novi stan svi su aparati gorenje kupljeni odjednom
E jedina caka između gorenja i ovih ostalih jest da gorenje nema odgodu pranja. I tu se sad lomu koplja jer bi ja tila tu odgodu pranja.
A ovo sedmo pitanje glasi da npr osvojiš na nagradnoj igri novu sa bočnim vratima bili je zadržala a otu šta imaš s gornjim otvorom prodala ili spremila u špajizu (tj. kad bi imala obe mašine ispred sebe i veliki wc i obe su besplatne, koju bi uzela?)uzela bi opet ovu... a mozes staviti pauzu, pa nastavit
i prenje kad ti pase...
Mislim da ću uzet whirlpoolovu jer ima odgodu starta, display, a to gorenje nema a cijena je ista.
Ili ipak gorenje jer ima 5 godina garancije i adekvatan servis????
ajme muko moja...
kom briga još plaća nije stigla tako da ja moje biranje mogu obisit mačku o rep kad nemam kuna... hi hi hi
ako ti je ista cijena, nemoj, 5 godina j 5 godina
Marinapomorac
19.01.2009., 14:50
Uzmi najjeftiniju, tako da kad se počne kvariti (a hoće sve, kad-tad), nećeš dobivati fraze jer si previše platila.
Sve su to samo stvari i sve se lošije rade, tako da raditi nekakve silne analize i usporedbe buke, vibracija, centrifuge, nema smisla. IMHO.
Evo od svih poslušala tebe, ali zbog sile prilika, ovih drugih modela nigdi nije bilo za uzet, sve se trebalo čekat po mjesec dana, pa sam uzela CANDY CTY 105 za 2790kn, ima sve funkcije kao i ove navedene ali je jeftinija ta 410kn. (najjeftinija a da ima sve funkcije i programe i mogućnosti). A i kupila sam je na sreću, zagubili su je na skladištu pa je nisu navrijeme izložili za Božićne blagdane i tako im je ostala.....Mislim da s obzirom na cijenu da sam dobro prošla jer ispod 2500kn ne bi nigdi našla, ima jedan dućan u Zagrebu da je prodaje za 2500 ali bi me za ovih 300kn koštala dostava tako da dođe na isto.....
Evo od svih poslušala tebe, ali zbog sile prilika, ovih drugih modela nigdi nije bilo za uzet, sve se trebalo čekat po mjesec dana, pa sam uzela CANDY CTY 105 za 2790kn, ima sve funkcije kao i ove navedene ali je jeftinija ta 410kn. (najjeftinija a da ima sve funkcije i programe i mogućnosti). A i kupila sam je na sreću, zagubili su je na skladištu pa je nisu navrijeme izložili za Božićne blagdane i tako im je ostala.....Mislim da s obzirom na cijenu da sam dobro prošla jer ispod 2500kn ne bi nigdi našla, ima jedan dućan u Zagrebu da je prodaje za 2500 ali bi me za ovih 300kn koštala dostava tako da dođe na isto.....
oprosti ali to uopce nije jeftino, za mene je jeftino 2100kn, za 800 okretaja od virpula, pere 5 kg, i 2 godine garancije...ovo mi je dosta skupo...
Marinapomorac
21.01.2009., 09:16
oprosti ali to uopce nije jeftino, za mene je jeftino 2100kn, za 800 okretaja od virpula, pere 5 kg, i 2 godine garancije...ovo mi je dosta skupo...
Da, znam, ali mislila sam na najjeftiniju a da opet nije samo bubanj koji se vrti s vodom, a to su te od 2100kn...
Ova je najjeftinija a da ima sve mogučnosti, fuzzy logic (sama određuje količinu praška , pjenjenja, centrifuge, vode, struje u ovisnosti o težini robe koja je u nju stavljena) Ima kratko pranje (u 32 minute odradi sve) koje ću koristiti za šugomane i lancune jer njima ne treba ništa nego da se grinje odstrane, ne držim lancune mjesecima pa da im treba pravo prnaje na 60 90 C....
Klasa potrošnje je A+ tako da troši manje struje i u kračem vremenu obavi sve (najduži program traje tri sata sve skupa). Ima indikator vremena i ima odabir centrifuge od 0 do 1000 okretaja, polu vrtnju za spriječavanje gužvanja (vrti se bubanj livo desno a ne u krug) itd itd..... i mehaničku zaštitu od preljevanja
Gorenjeva i Whirlpoolova sa svim ovim funkcijama košta 3200kn i to je uz popust za gotovinu inače su 3600
Imam takvu Candy već 9 godina i sve je ok.
mineral
14.08.2011., 21:25
WHIRLPOOL AWE 9629
Ima li tko na forumu iskustva sa perilicom WHIRLPOOL AWE 9629?
Ili ako netko ima prijdelog za nekakav best buy perilice sa gornjim punjenjem bit ću jako zahvalan!!
mineral is online now Prijavi nepoćudan post Odgovori s citatom
Yoya girl
09.12.2011., 20:57
Ja imam Gorenje WT 51051 500 okretaja,stara je 3,5 godine i do sada nisam imala nikakvih problema s njom.Odlično pere robu i tiha je,jedina stvar koja mi se ne sviđa su posudice za prašak i omekšivač.Teško ih je oprati a pogotovo ovu za omekšivač jer se ne može skroz rastaviti.Kako je omekšivač sam po sebi mastan ,a u kombinaciji sa praškom(ako slučajno upadne)stvori se kugla koju je teško rastopiti i izvaditi iz te posudice.Možda su ove nove sa praktičnijim posudicama.
Ovo je stari post, ali evo mi se još uvijek mučimo oko tih posudica, ne znam kako više i čime očistiti, ne znam zašto nisu odvojili dijelove za lakše održavanje... Mi imamo Gorenje WT 52113
http://4.static.slando.com/photos/live/96/stiralnaya_mashinka_gorenje_wt_52113_s_frontalnoy_ zagruzkoy_27561596_2_F.jpg
I još nam slabo centrifugira, ali to je još podnošljivo koliko nije s tim posudicama.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.