PDA

View Full Version : Ukradeni bicikli

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8

ktomy
08.10.2008., 19:12
Ukradena Kona Lana"i 2 mjeseca star,s ciklo kompjuterom.

Poštovani

Drski kradljivac ukrao bicikl ispod prozora na radnom mjestu u Borovju. Svezan s 3 sajle debljine 15mm.

Serijski broj rame :F810K1793,svjetlo plavi s bijelom ramom. Mjenjač Altus.Vrijednost bicikla cca 2500kn

Ukoliko se takav bicikl pojavi kod Vaših servisera,molim obavijest.Dajem nagradu.

Unaprijed Hvala
vipkuky@gmail.com

098/95-98-174

ktomy
08.10.2008., 19:16
http://www.ciklo-centar.hr/new/slikepop/2K8_LANAI.jpg

tvuk
08.10.2008., 22:27
Sorry stari, i meni je žao što su ti ukrali bic, al trebo si ga bolje zaključat (sajle su sranje, idući put si kupi dobar u-lock). Spam ne podnosim, tako da sam ti sve postove osim ovih gore obrisao. Dovoljno je reći jednom, a slobodno odeš i na dropbike i tam staviš.

chickeneye
09.10.2008., 01:05
uff... kuzim te :(

al nema tu puno pomoci

mozda ga nađes na hrelicu.
u djelovima :(:(
ja sam 6 zivcanih tamo dozivjela

........
zato ako kupujes, kupi novi... il barem da znas ciji je
: solidarnost :

ktomy
09.10.2008., 21:39
Hvala na savjetima.

Nabavio sam drugi bike,prijava ispunjena u Petrovoj MUP,izdana potjernica,obaviješteni svi servisi u državi (s obećanom nagradom u vrijednosti bicikla),uglavnom poduzeo sam sve što se može,poznam dosta ljudi po državi,gradu i oklolnim strukama i na policiji koji se bave tom vrstom kriminala itd..itd..uglavnom onaj koji ga je maznuo zažalit će ili će ga dovijeka voziti u svojoj mahali,ako je u Zagrebu naći ću ga neka to bude siguran..

dajem nagradu od 2000 kn za korisnu informaciju...ako ga je netko vidio :)

budžet namijenjen hvatanju lopova i kažnjavanju je izdvojen cca 5000kn,zasad s tendencijom rasta

..bicikl vrijedi 2000kn,ali je postalo osobno

chickeneye
09.10.2008., 23:46
dajem nagradu od 2000 kn ako ga je netko vidio :)

evo, ja ga vidila :rofl:

poznanik
09.10.2008., 23:49
računaš li sa time da ga je možda raskomadao u djelove i prodaje ga na taj način?

ktomy
10.10.2008., 17:57
..najvjerojatnije će ga raskupusat ,ostat će rama koju će unakaznit do neprepoznatljivosti ,ali broj s rame ne može maknut a da ne upropasti ležište pogona..najskuplje na njemu jest ta nesretna rama,ostalo je kikiriki,no za klošare koji se time bave i taj kikiriki je profit,vidjet ćemo ..

Matesonik
10.10.2008., 23:47
..najvjerojatnije će ga raskupusat ,ostat će rama koju će unakaznit do neprepoznatljivosti ,ali broj s rame ne može maknut a da ne upropasti ležište pogona..najskuplje na njemu jest ta nesretna rama,ostalo je kikiriki,no za klošare koji se time bave i taj kikiriki je profit,vidjet ćemo ..

Ako taj "urezani" broj izgleda ko na mom Lana'i model 2007, da se lako pokitati a bicikl prefarbati da se ne skuzi. Ovako moze lako utopiti i ramu, a ocekivati da ce ti ovaj dozvoliti struganje boje da si pogledas serijski je isto kao i ocekivati da s neba padaju kovanice od 25 kuna.

pakleni_patuljak
10.10.2008., 23:55
od 30 kuna!

ktomy
11.10.2008., 19:52
:top:

svjestan sam svega što želite reći,no pregledao sam ramu kod kupnje,ne može maknuti broj metodom brušenja jer mora izbrusiti cijeli pogon s donje strane,može ga zakitati..no sumnjam da će to raditi,a ako to radi onda taj bicikl vrijedi ko "pevecikl"..no za bagru koja to radi i to je profit

..susjed je ukradenog TREK-a našao na Hreliću,naravno devastiranog,ulovili (ipak naš MUP-nešto radi) su "majstora",odnosno policija ga je privela,no naše vrlo sudstvo ga je oslobodilo od krivnje zbog nedostatka dokaza...čim ga puste krađe se zaredaju

..lik operira na području Folnegovićevog,Borovju,Peščenica,Borongaj (navodno mu je neka crkva tamo zlatni rudnik gdje ih je najviše popalio)..
..lik se vozi po nasipu na nekom "zakitanom" šrotociklu i peca slučajne prolaznike s boljim biciklima,te ih prati i traži priliku..zato izbjegavajte Savski nasip za vožnju s boljim biciklom

..znam kradljivca,više puta s područja trešnjevke i knežije,stariji sijedi lik od nekih 50-60 godina,operira zapadnim dijelom grada s ruksakom opremljenim alatom za obijanje...neki vitalan starčić dok mu slučajno ne pukne kičma prilikom pada s bicikla,lik vozi neki prefarbani žuto plavi smet i omiljeni dan za operacije mu je petak..neko nepisano pravilo je da najviše kradu u petak poslije 12h kad je nestala i moja Konica

..uglavnom radim,povezujem se još s nekim ljudima,pa ćemo vidjeti..

..eto toliko,tko ima neki prijedlog,iskustvo neka piše,za sve ima lijeka

..naime bicikl je rođendanski poklon i radi se o sentimentalnoj vrijednosti,zato sam zapeo i neću popustiti ako treba i slijedećih 5 godina..

..nešto će iskrsnuti

.

.

ktomy
11.10.2008., 20:01
..ali računam na znatiželju lopova kad se opet vrati,tamo će ga čekati nešto ćemu neće moći odoljeti,kleptomaniju ne može suzbiti razumnim promišljanjem ..i kad se to dogodi,onda je moj..

..hvala na podršci i savjetima

ktomy
11.10.2008., 20:11
..Ženski bicikl ..neki kvalitetniji stari francuz iz garaža zaključan lačugom i lokotom vrijednijim od bicilkla,lopov je bio fer pa je lokot ostavio

..sljedeća žrtva je bio plavo - bijeli Engine za dovoz vrećica s placa,znam lika koji ga je maznuo,no neda mi se prljati ruke za 200 kn jer bic više ne vrijedi..

i treći je bio..ova Konica,žena se smilovala pa mi kupila bic za rođendan,jer obožavam bicikle,kakvi god da bili

poznanik
11.10.2008., 21:25
baš si baksuz, meni su u zgradi prije koju god. iz podruma koji se zaključava, provalili u šupu i maznuli bic. vjerojatno je u suradnji sa nekim stanarom. policija bi mogla imati bolji učinak da si daje truda ići u akcije vrebanja lopova. a naša je greška što malo vjerujemo policiji pa i ne prijavljujemo krađu,tako da statistički se čini da tih krađa ima puno manje nego je realno stanje.

Gutaperka
12.10.2008., 15:08
kad ih tako masovno kradu koja je onda najbolja zaštita? KOliko čujem sajla ne pomaže previše

znam tipa koji je u svog novog Mercedesa montirao ručnu bombu ispod sica da onaj koji ga ide ukrast odleti u zrak.Tip je inače također lopov

tvuk
12.10.2008., 17:43
Kvalitetan u-lock će izdržati neko kraće vrijeme, al najbolja zaštita je parkiranje negdje gdje lopov sigurno ne može lako do njega - dakle ne u šupu već u stan ili na balkon. Ja ga uredno spremam u ulazni hodnik stana u kojem živim, a na poslu dva metra od svog radnog mjesta :)

miss l on the road
12.10.2008., 17:47
..lik operira na području Folnegovićevog,Borovju,Peščenica,Borongaj (navodno mu je neka crkva tamo zlatni rudnik gdje ih je najviše popalio)..
..lik se vozi po nasipu na nekom "zakitanom" šrotociklu i peca slučajne prolaznike s boljim biciklima,te ih prati i traži priliku..zato izbjegavajte Savski nasip za vožnju s boljim biciklom

..znam kradljivca,više puta s područja trešnjevke i knežije,stariji sijedi lik od nekih 50-60 godina,operira zapadnim dijelom grada s ruksakom opremljenim alatom za obijanje...neki vitalan starčić dok mu slučajno ne pukne kičma prilikom pada s bicikla,lik vozi neki prefarbani žuto plavi smet i omiljeni dan za operacije mu je petak..neko nepisano pravilo je da najviše kradu u petak poslije 12h kad je nestala i moja Konica

:eek: isse, to ti je murja rekla za te likove ili.. mislim, kak se to zna? :D

nego, meni nije jasno.. ako su ti maznuli već 3 bicikla, pa kako to da ih i dalje vežeš samo sajlom? :confused:

ja sam možda paranoična kad su bicikli u pitanju, ali meni je to preskupa stvarčica da mi ju neko krade. nema šanse da ga igdje ostavim, pa čak ni vezanog, osim ako nije u mom vidnom polju. doma ga držim u stanu, ne u šupi ili podrumu (gdje se vrlo lako može provaliti), kad idem kod nekog, isto ga ufuram u stan, kad sam išla na trening s njim uvela bi ga u garderobu ili bi mi ga čuvao portir u dvorani :D)... ok, na posao ne idem biciklom jer mi je blizu, ali zar ne postoji nekakva mogućnost da ga barem u zgradu uneseš? :ne zna:

ovo s bombom je svakako najneobičnije rješenje :D

poznanik
12.10.2008., 19:05
kada sam kupovao bike pitam tipa koju sajlu da uzmem,ne pitam koliko košta,samo da je dobra. veli on,najbolje da nemaš nikakvu,pa nećeš pomišljati da ga ostavljaš po gradu nigdje, on ima bike od oko 20000kn i nema ništa za zavezati ga. za pravog lopova nema toga što mu može predstavljati veći problem. najbitnije je ne ostavljati ga primamljiva mjesta (a ta su više-manje svagdje)

miss l on the road
12.10.2008., 21:47
to je isto istina. mislim, meni bajk prvenstveno služi da ga vozim, a ne da s njim idem po gradu i na kave pa da onda svaki dan strepim dal će ga neko maznut :ne zna:

chickeneye
12.10.2008., 22:22
kad ih tako masovno kradu koja je onda najbolja zaštita? KOliko čujem sajla ne pomaže previše

znam tipa koji je u svog novog Mercedesa montirao ručnu bombu ispod sica da onaj koji ga ide ukrast odleti u zrak.Tip je inače također lopov:lol::lol::lol: ovo je genijalno

ktomy; ove info o "operatorima" su korisne! hvala :)

ktomy
21.10.2008., 19:46
.....:kava:

Strid3r
27.10.2008., 19:52
I meni su jednom maznuli bajs...Mog dragog Gianta...Ali na svu sam ga sreću našao drugi dan u nekoj travi izgleda da se lopov razbio pa ga samo ostavio...

poznanik
27.10.2008., 21:18
I meni su jednom maznuli bajs...Mog dragog Gianta...Ali na svu sam ga sreću našao drugi dan u nekoj travi izgleda da se lopov razbio pa ga samo ostavio...

zato kaj to nije bio klasični lopov,vjerojatno (jel' ti bio vezan?), već netko pijan tko je pokušao brže i lakše doći doma:)!?

a1exa
21.11.2008., 09:33
Hvala na savjetima.

Nabavio sam drugi bike,prijava ispunjena u Petrovoj MUP,izdana potjernica,obaviješteni svi servisi u državi (s obećanom nagradom u vrijednosti bicikla),uglavnom poduzeo sam sve što se može,poznam dosta ljudi po državi,gradu i oklolnim strukama i na policiji koji se bave tom vrstom kriminala itd..itd..uglavnom onaj koji ga je maznuo zažalit će ili će ga dovijeka voziti u svojoj mahali,ako je u Zagrebu naći ću ga neka to bude siguran..

dajem nagradu od 2000 kn za korisnu informaciju...ako ga je netko vidio :)

budžet namijenjen hvatanju lopova i kažnjavanju je izdvojen cca 5000kn,zasad s tendencijom rasta

..bicikl vrijedi 2000kn,ali je postalo osobno

pa držim ti fige da ga nađeš, mada nebi htjela bit na njegovom mjestu:) i meni su maznuli bike i čak imam snimku tog koju nemogu ni pogledat od bijesa

ktomy
22.11.2008., 19:56
Vidio istog nedavno u naselju BOROVJE.
Bicikl je prefarban jeftinom plavom bojom.Svi ostali dijelovi su ostali onakvi kako sam ih ja stavio.Specifičnost bicikla su tanje gume za gradsku vožnju s Zefal blatobranima.To me ubilo u pojam. Drugačije pedale i gripovi koji ne dolaze serijski. Previše detalja da bi se radilo o slučajnom prolazniku.

Ciklo komp,isti blatobrani iste gume,drugačiji gripovi koji ne dolaze uz taj model,likčina je dodao neku jeftinu torbicu na sic i to je jedina razlika.
Kad je skužio da sam ga vidio dao se u bijeg.

Povodom nedavnog ubojstva na Savici policija je bila zatvorila cijeli kvart,pa je bio prisiljen proći mjestom krađe.

Potencijalni lopov (možda ga je lik kupio za 200 kn na Hreliću-no indikativno je zašto je bježao ko pas kad sam krenu k njemu da ga zaustavim) izgleda kao i većina lopova: Crnokos ,tamnije put,visina cca 180cm,25-30 godina,crna jakna,neuredna zalizana rockabily zurka ..jeftine traperice,ofucan..

Vjerojatno se radi o serijskom kradljivcu bicikal u Borovju,okrug Savica...

poznanik
22.11.2008., 20:49
uff, e da si ga barem stigao!! dali si izvjestio policiju da im opišeš rokabilija? ja tim terenom svaki dan prolazim obratit ću pažnju al' vjerojatno se neće pojavljivati u blizini više.

Oluja77
23.11.2008., 08:47
I meni je žao što ga nisi stigao. U takvim trenutcima čovjek se ne može baš najbolje snaći (da si ga barem slikao). Prijedlog je da obavezno kažeš policiji za to i da se probaš sjetiti nekakvih detalja, jel lik bio na nekom mjestu gdje je kontaktirao s nekim (u bircu, ispred birca, dućana ili možda s nekim razgovarao), pa da se probaš po borovju malo raspitati. Možda i taktički, ako znaš neke sumnjive tipove, pa kao ono jel ima neko kakav maznuti (vrući) bajk ja bi nešto kupio (naravno moraš procijeniti da se ne nađeš u opasnosti).
btw. ne kužim likove koji kupe za jeftine pare neki bajk, a znaju da je ukraden i onda se tak bezobrazno vozikaju s njim čak možda i po kvartu gdje je ukraden.

Dozer
23.11.2008., 09:13
nadam se da ces uhvatiti kradljivca....

tako su i meni ukrali bajk, medutim policija ga nasla za tri dana, nisam mogao vjerovati

samo mi nisu htjeli reci tko ga je ukrao, jer je to vjerojatno bio netko od susjeda...

ktomy
01.12.2008., 23:48
..našo sam ga di živi,bike ostavlja u drugom stanu,na terasi,napravio sam prijavu na policiju,čeka se nalog za pretres...

Oluja77
02.12.2008., 07:46
Znači ipak si istraživao.

Ajd super, izgleda da će biti nešto. Ne kužim se u policijski posao, jesu li rekli koliko traje to čekanje do akcije.

Nemoj napraviti nešto da lik ne posumnja i da propadne akcija. Držim fige i javi novosti.

poznanik
02.12.2008., 23:28
to je poso!! svaka čast, ti bi trebao početi baviti takvim stvarima, odlično ti ide!! jedva čekam da objaviš kako je to izvedeno i zanima me koliko će ga ta igra koštati!!??
bdw. još kad bi mogao da ga pofotkaš i zakeljiš ovdje da se zna sa kime se ima posla!! tvuk jel' bi to bilo legalno??

tvuk
03.12.2008., 00:40
tvuk jel' bi to bilo legalno??

Ne znam, moguće. Trebalo bi pitati nekog pravnika...

QuieTrack
20.01.2009., 13:49
Meni su ukrali moj modified scott bike i nakon 4 dana našla ga policija 4 kuce dalje od moje kod kafića :rofl: bio sam presretan sada imam lokot za motore plus disk lokot

Zeus_osijek
20.01.2009., 15:41
e stvarno mi je zao
ja inace sam iz osijeka, i bike ostavljam samo na trgu (pun je kamera), ispred banke, i tako gdje ima puno kamera, ili ga ostavim di ima puno ljudi ili blizu sebe

e a da si ga barem uhvatio...
na tvom mjestu nebih ni zvao policiju kad bih skontao di je bike, nego bi mu dosao i ciglama sve prozore porazbijao, a frajer nebi ni zvao policiju jer bi znao o cem se radi i sumnjam da bii opet to ponovio!

QuieTrack
20.01.2009., 17:31
Vjeruj mi svima nam je to palo napamet .Kad bi ga našo stavio bi mu glavu na rubnik i disk od bajsa na vrat.. dalje znas :mad::kava:

hasnfefer
12.02.2009., 21:16
Prokleti gadovi, pa ako se zna gdje djeluju nebi li bilo dobro da se organiziramo u grupice, i namjestimo i mamac?? Mome prijatelju su digli bicikl, od 3000 kuna. Meni je uvjek panika kad napuštam svoj bolidić. Jednom prilikom sam čak zamolio zaštitara kod Bauhausa da mi čuva bicikl!! A on meni: Pa što ga ne svežete, imate sajlu? A ja: Tu? PA u Bauhausu ima škara za armaturu za šaku kuna, kupi jedne takve precvika mi sajlu i odveze ga!! Rekao sam: ako ga čuvate ja kupujem, a ako ne je neću kupovati. Uglavnom, pustio me da ga stavim u predprostor, i tamo sam ga svezao!!

nimele9
11.04.2009., 20:15
meni je jučer ukraden giant vrijedan 3000 kn,u Ozaljskoj ulici,šteta taman sam ga otplatio,no mogu sam tipu poručit da je unatoč nekim mišljenjima Zagreb premali grad da ja ne bih naletio na svoj bicikl,uhvatio sam jednog prije par godina uhvatit ću i ovog i baš se veselim susretu mene,njegove face i mog teleskopa

HHmischko
12.04.2009., 12:13
Ah. Sretno vam bilo!

U OS je prije više od 10 godina ukraden Cannondale tada vrijedan apstraktne novce, više tisuća DEM. Iako je vlasnik tvrdio da će svaki dio s njega prepoznat gdje god da ga vidi i kako god da ga lopov proba zamaskirat, nikad ništa nije nađeno.

K'o da je iščezao s lica zemlje....

poznanik
12.04.2009., 14:28
na žalost sa sezonom vožnje počinje i sezona krađe, nemojte misliti da onaj koji ga mazne se vozi na njemu!! prodaje ga ili raskomada i na djelove prodaje.

cicko
12.04.2009., 18:35
ne mogu, a da se ozbiljno ne zabrinem kad čitam ove postove...kako zapravo zaštititi svoj bicikl, koliko lokota, sajli ili ne znam čega staviti na njega?!? Svaki puta kad ga ostavim (zaključanog, bez sjedala koje nosim sa sobom), razmišljam da li ću ga i naći na istom mjestu.

tvuk
12.04.2009., 18:52
ne mogu, a da se ozbiljno ne zabrinem kad čitam ove postove...kako zapravo zaštititi svoj bicikl, koliko lokota, sajli ili ne znam čega staviti na njega?!? Svaki puta kad ga ostavim (zaključanog, bez sjedala koje nosim sa sobom), razmišljam da li ću ga i naći na istom mjestu.

Nema 100% sigurne metode. Najbolje U-lock, što skuplji i jači to bolji.

SixthSoft
15.04.2009., 22:14
meni je prije mjesec dana nestao novi wheeler od 4500kn. na sec otisao kod frenda i jos ga svezao uz ogradu ispod stepenica, a mislio si ne trebam ga ni vezat kad cu odma doc, ipak ga svezao za prednji kotac, fali sve osim prednjeg kotaca i lanca. da im jebo pas mater glupu retardiranu, naravno prijavio, ali ne vjerujem da ima koristi od toga.
a jos cijelo proslo jebeno ljeto radio za posten bajk i ovu sezonu.

HHmischko
15.04.2009., 22:40
meni je prije mjesec dana nestao novi wheeler od 4500kn. na sec otisao kod frenda i jos ga svezao uz ogradu ispod stepenica, a mislio si ne trebam ga ni vezat kad cu odma doc, ipak ga svezao za prednji kotac, fali sve osim prednjeg kotaca i lanca. da im jebo pas mater glupu retardiranu, naravno prijavio, ali ne vjerujem da ima koristi od toga.
a jos cijelo proslo jebeno ljeto radio za posten bajk i ovu sezonu.

Da si vezo za ramu, odnjeli bi ti točkove....:D
... mislim sorry, žao mi je...., suosjećam. Toga se svi mi bojimo. Mamu im lopovsku, da mogu ukrali bi ga dok sam u vožnji.

lucyd
21.04.2009., 12:47
ovaj topic je ko krimi roman!!
:kava:

ljudi moji, čuvajte bic tako da je uvijek s vama i na oku, nema druge. i ne vezati ga na mjestima gdje prolazi puno ljudi.

sve mi se čini da je najbolje za po gradu imati neku kramu za 100kn da ti ne bude žao ako ˝pobjegne˝.
meni(točnije mom bratu) su u haustoru ukrali zavezani bic (za gelender, na drugom katu) i ostavili samo prednji kotač- baš hvala- kotač bi im u tom slučaju poklonila:mirko:...

Haus_Tw
21.04.2009., 14:34
Nema 100% sigurne metode. Najbolje U-lock, što skuplji i jači to bolji.

Jmislim da je najbolja zaštita uopće ga ne vezati jer ga onda ni ne ostavljaš bez nadzora :mig:

tvuk
21.04.2009., 15:07
Jmislim da je najbolja zaštita uopće ga ne vezati jer ga onda ni ne ostavljaš bez nadzora :mig:

Nemam uvijek tu opciju, a koji će mi k****, da prostite, bicikl, ak se neću vozit sa njim?

sinke01
22.04.2009., 20:46
Ktomy, kako je prošla akcija???

kamo sutra
22.04.2009., 21:16
Nego, kako kotira onaj stari lanac vulgaris i pripadajući lokot što se sigurnosti tiče? Znam da nije nešto lijep za vidjet, ali funkcionalnost prije estetike..

Slavuj
22.04.2009., 21:22
Nego, kako kotira onaj stari lanac vulgaris i pripadajući lokot što se sigurnosti tiče? Znam da nije nešto lijep za vidjet, ali funkcionalnost prije estetike..

evo ti jedan link o tome pa ti razmisli:
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_video&video_id=112937&context=search&offset=4&total_results=504

Filaoo1
30.04.2009., 22:51
Mom kolegi ukrali konu stinkya vrijednost 15.000 kn... i lik koji je ukrao uništio sve...i prodao za 400 kn...

poznanik
01.05.2009., 21:17
kad već kradu da bar znaju kaj su ukrali, gamad!!

robihr
01.05.2009., 22:23
ma neki cak i znaju sto kradu, a oni koji ne znaju najcesce gledaju neki koji bolje izgleda (prije par godina su copili mojem frendu bike samo zato sto je imao diskove).

mirka
07.05.2009., 21:22
meni su proslu jesen ukrali bicikl iz zgrade, i to jeftin obican bicikl, vec i stradao, prvi kotac mu je bio lagano savinut... ne znam kome to treba, nije za njega sigurno dobio vise od 300 kuna, a ja sam se tako vezala za njega, i bio mi super za po gradu... :(
ja nisam prijavila na policiju, mos mislit kak ce policija trazit neki jeftino ukradeni bicikl :(

iveza
09.05.2009., 00:39
Danas su mi ukrali mog Scotta a volio sam ga ko da mi je dijete. Centar grada u hodniku pola metra od kučnih vrata, čekao je da odem na posao i hop.
Iako vrijedi 2000 kn dajem 1000 eura ako je netko vidio, Biankinijeva ulica - sivi Scott - novi.
Dragi lopove ja ti želim puno sreče da te ne nađem, a ako te nađem, ......... a naći ču te,.......auto cenzura!!!
Sada ču kupit novi i staviti GPRS senzor u ramu -pa za godinu dvije kad se vrati, joj da mi ga je, ma dajem dve tisuće samo da mi ga pokažu. Ma ko da mi je ubio nekog.

robihr
09.05.2009., 11:51
eh ove pomisli su imali svi... i mislis valjda gps :D nego cak i ako ugradis takvo nesto u ramu, em ce imati ogranicen domet, em ces morati baterije mijenjati svako malo..

zato ako uzmes neki bolji bicikl, uvijek pod kljuc ga stavljaj (stan/kuca/garaza), znaci ne ostavljaj ga u hodnicima, balkonima i sl. , a kada si po gradu s njime, ne ispustaj ga iz vida i kupi neki debeli/dobar ulock pa kada se trebas na koju minutu odvojiti od bicikla da znas da ti ga nece tako lagano ukrasti. uglavnom u zagrebu previse kradu bike-ove da bi ga mogli bilo gdje ostavljati pogotovo sa nekakvim sugavim lokotima/sajlama...

Oluja77
09.05.2009., 15:58
Nisam iz centra, ali tko zna... možda ga negdje vidim. Nego koji model scotta?
A kad smo već kod GPS-a, zna li netko za te modele koji se mogu ugradit u bicikl? Tražio sam po netu, ali nisam niš našao pa ak neko imam kakav link.

flečer
09.05.2009., 17:07
a jel imas kakvu fotku svog bajka?(u slucaju da ga netko ipak vidi,a bajkova iste boje,rame,bla bla ima kolko oces)

a inace,ja sam svoj bajk trajno obiljezio(jedna gruba,namjerno napravljena ogrebotina sa strane) + bajk je relativno rijedak(kolko moze bit) tako da ako se moj bajk i nađe na meti beskorisnih budala,barem ce bit veca mogucnost da ga nađem.

nadam se da ces naci lopova i ak ga nađeš-pazi samo da ne padne niz stepenice neke il nes slicno(da se ne nabija sam glavom u zid npr.).

flečer
09.05.2009., 17:10
A kad smo već kod GPS-a, zna li netko za te modele koji se mogu ugradit u bicikl? Tražio sam po netu, ali nisam niš našao pa ak neko imam kakav link.

pa jednostavnije je kupit neki jeftini mobitel i njega stavit u ramu...:ne zna:

ak se ukrade bajk,odes do svog operatera i pitas dali mogu locirati mobitel,il kazes policiji za njega pa ga oni potraze(long shoot,znam ali vrijedi probat)

hasnfefer
09.05.2009., 17:23
a inace,ja sam svoj bajk trajno obiljezio (jedna gruba,namjerno napravljena ogrebotina sa strane) nadam se da ces naci lopova i ak ga nađeš-pazi samo da ne padne niz stepenice neke il nes slicno(da se ne nabija sam glavom u zid npr.).

Malo mi se čini drastičana ova tvoja metoda zaštite, ali tko zna, može upaliti!! Najbitnije je da ti nikada ne ustreba takva zaštita!! Pod ovim nabijanjem na zid si mislio vjerovatno da se lopov ne bi slučajno udario više puta:lol:

robihr
10.05.2009., 22:55

pravo rijesenje :D em sto ga moras puniti svaki x dana, em sto moras obnavljati racun svakih x mjeseci, a necu ni spominjati kako ugurati jedan takav u ramu :D

al svejedno sta god ti stavio trebat ce bateriju, a ta baterija nece dugo trajati posto ce bilo kakav odasiljac (mobite ili radio) trositi dosta struje. drugim rijecima ako stavis bilo kakvu elektroniku unutra trebat ces cesto mijenjati bateriju ili je puniti, sto predstavlja puno vise zajebancije nego koristi (osim ako netko zeli da ulovi par lopova, pa... )

iveza
11.05.2009., 08:11
:tuctuc:Nažalost ne znam model al čim nađem račun i model ja stavim sliku, usput naganjao sam u subotu maloga cigu po kvartu i njegovog dragog oca - imali su alat - škare za armaturu - s njima prerežeš svaku sajlu, a ako cigo ide u teretanu može i U-lock prerezat.Dakako nakon ispitivanja sam ih nerado pustio, nisu znali za bicikli ,al puno znaju

beznicka
11.05.2009., 09:27
Mozda bi ovako nesto trebalo

ProTrack G200P System

GPS/GPRS osobni prijenosni uređaj za praćenje sa 16 MB memorijskog prostora za pohranu podataka, baterijom, i ugrađenom GSM/GPS antenom, džepne veličine...

Specifikacije
Opće karakteristike

* Kompaktan, malih dimenzija, koje mu omogućuju jednostavno držanje i nošenje, težine 150 g., sa 16 MB memorijskog prostora za pohranu podataka
* U građena GSM i GPS antena, baterija, 3G senzor za pokret, Flash memorija
* Mala potrošnja baterije, vrijeme na čekanju do 2 mjeseca, mogućnost dvosmjerne glasovne komunikacije kao kod mobilnog telefona

Telekomunikacijski parametri

* GSM/GPRS 850/900/1800/1900 MHz
* Protok podataka s poslužitelja putem SMS-a ili TCP/IP protokola
* Slanje i primanje SMS-a putem GPRS konekcije
* G200P ima mogućnost slanja i pohrane podataka na server te njihovo naknadno "skidanje" i pregledavanje

Vrhunske performanse GPS sustava

* Ugrađena GPS antena
* -159 dB osjetljivost, 20 kanala za praćenje
* Mogućnost praćenja kada se nalazi u džepu, ali i ispod vozila
* Jako kvalitetan prijem GPS signala, ali ogranićenost praćenja u zatvorenim prostorijama

Sučelje

* Tipka za Uključivanje / Isključivanje uređaja
* Alarm – tipka za hitne slučajeve
* Tipka za ostvarivanje glasovne komunikacije
* Tipka za prekid glasovne komunikacije
* Signalna lampica
* Ugrađen mikrofon i zvučnik za handsfree glasovnu komunikaciju
* Serijski port za debugiranje i praćenje ponašanja sustava, te nadogradnju softvera
* Ugrađen biper za dojavu statusa (može se isključiti)

Prikupljanje GPS podataka i interna memorija

* Uređaj standardno dolazi sa ugrađenih 16 MB interne memorije u koju je moguće pohraniti preko 55000 GPS točaka
* Moguće “skidanje“ podataka daljinskim putem ili pomoću PC-a preko serijskog porta
* Mogućnost snimanja statusa Uključen/Isključen, lokacije, kretanja, navigacije, i drugih parametara, te njihove pohrane u memoriju

Dvosmjerna glasovna komunikacija

* Tipke za ostvarivanje glasovnog poziva, odnosno prekidanja poziva, omogućavaju komunikaciju sa drugim GSM uređajima ili “kontrolnim centrom“
* Ugrađen zvučnik i mikrofon, handsfree funkcija
* Glasnoća zvučnika može se podešavati daljinskim putem, a kada je zvučnik isključen uređaj se prebacuje u nečujan način rada
* Uređaj se može postaviti u status automatskog javljanja

Napredno upravljanje potrošnjom energije

* Vrlo mala potrošnja, CPU, GPS i Modem mogu biti isklučeni radi uštete energije
* Rad s ugrađenim senzorima za pokret može produžiti radni vijek za više od mjesec dana
* Može detektirati vozilo u pokretu ili u stanju mirovanja (motor ON/OFF, bez priključivanja na sustav paljenja vozila)
* Automatsko slanje početka ili kraja kretanja
* Funkcija automatskog Uključivanja / Isključivanja uređaja, radi uštede energije

Jamstvo vjerodostojnosti dostave podataka

* Obzirom da TCP bežični protokol ne garantira stopostotnu točnost podataka, ovaj uređaj ima ugrađen dodatni softver koji osigurava točnost dostave podataka
* Stopostotna garancija isporuke podataka (bez gubitaka) uslijed pada signala

Fleksibilno GPS slanje informacija

* Po određenim i promijenjivim vremenskim intervalima
* Po udaljenosti
* Kod uključenja alarma pri prekoračenju određene brzine
* Na zahtjev korisnika
* “Geo Fencing“ - u slučaju izlaska ili ulaska u određeno (označeno) područje, zadano od korisnika

Detaljan izvještaj o praćenju

* Uređaj omogućava vrlo detaljan izvještaj o praćenju
* Izvještaj o kilometraži, stajanju, kretanju, prekoračenju brzine, pokretu, alarmu, napajanju...

Geo Fencing funkcija

* Korisnik može odrediti do 100 regija
* Svakoj regiji se mogu dodijeliti različiti ulazno-izlazni pinovi za podršku imobilizacije vozila u različitim zonama radi dodatne sigurnosti
* Automatsko pokretanje unaprijed zadanih korisničkih radnji u slučaju napuštanja, odnosno ulaska u “Geo Fencing“ područje
* Korisnički predefinirane radnje uključuju kontrolu izlaznih pinova, slanje SMS ili GPRS podataka na server
* Mogućnost daljinskog upravljanja svim podacima, radi smanjenja troškova

Interni mjerač udaljenosti baziran na GPS sustavu

* Podržava mjerenje udaljenosti putem GPS-a, čuvajući očitane vrijednosti u memoriji
* Poništavanje ili očitavanje podataka daljinskim putem
* Podaci o udaljenosti su zaštićeni od brisanja

Alarm tipka

* Šalje SMS poruku zadanom primatelju o aktivaciji alarma

Podrška za Google Map

* Mogućnost pregleda pozicije preko Google Map sustava (na zahtjev ili naknadno)

Dodatna oprema (po izboru)

* Torbica za pojas
* Magnetna torbica za nošenje
* Vodootporna torbica za nošenje
* Dodatna baterija

Haus_Tw
11.05.2009., 09:50
Mozda bi ovako nesto trebalo
ProTrack G200P System
/cut ...

Zanimljiva stvar, no za bicikl možda malo prevelika. Slika (http://www.mobilewhack.com/cybergraphy-gps-g200p-person-tracker.jpg)

beznicka
11.05.2009., 10:00
Zanimljiva stvar, no za bicikl možda malo prevelika. Slika (http://www.mobilewhack.com/cybergraphy-gps-g200p-person-tracker.jpg)

Mozda bi stalo ispod sica i jos ga malo zamaskiras

sylar86
11.05.2009., 11:13

ak se ukrade bajk,odes do svog operatera i pitas dali mogu locirati mobitel,il kazes policiji za njega pa ga oni potraze(long shoot,znam ali vrijedi probat)

A sta, onda bi ga trebao punit svakih 4-5 dana i nadoplacivat bonove svaka 3 mjeseca

Haus_Tw
11.05.2009., 13:47
Mozda bi stalo ispod sica i jos ga malo zamaskiras

da, i onda sic završi u Savi
Super bi bilo kad bi kučište bilo nekog duguljastog oblika da ga možeš spustiti u ramu.
Sigurno bi se dalo nešto napraviti s tim.

A sta, onda bi ga trebao punit svakih 4-5 dana i nadoplacivat bonove svaka 3 mjeseca

Ma i to mi ne bi predstavljalo problem jer ga preko noći napuniš i strpaš u bic.
Bon košta recimo 50 kn za 3 mjeseca što je 16,67 kn mjesečno.
To i nije neki novac kad bi bio sigurniji da ću naći bicikl

xt4ever
11.05.2009., 15:08
http://www.immobitag.com/uk/how_does_ImmobiTag_work.html

evo ovo je bas za bike

beznicka
11.05.2009., 15:15
da, i onda sic završi u Savi

Tesko da ce prosjecni lopov/narkic/cigic prvom prilikom pogledati pod sic, izvaditi uredjaj i reci :"Ah, evo ga, ProTrack G200P!" i tada bi ga bacio na pod i skakutao po njemu dok ga ne utrne. Vjerovatnije je da bi mu se ti , prije toga, pojavio na kucnom pragu sa ekipom iza ledja.

beznicka
11.05.2009., 15:21
http://www.immobitag.com/uk/how_does_ImmobiTag_work.html

evo ovo je bas za bike

RFID radi na pola metra pa nije bas previse koristan. Taj sustav je za dokazivanje vlasnistva (nakon sto je bic nadjen), a ne za lociranje.

trnac
14.05.2009., 12:10
Prošle su mi godine ispred kuće ukrali dječji bicikl (pevecikl), crveni.
Tražili smo po kvartu ali uzalud.

g-flash
14.05.2009., 14:38
ima li tko iskustva sa osiguravanjem bicikla kod osiguravajućih kuća?
jel to uopće moguće? isplativost?

mariner30
14.05.2009., 14:40
RFID radi na pola metra pa nije bas previse koristan. Taj sustav je za dokazivanje vlasnistva (nakon sto je bic nadjen), a ne za lociranje.

ok...da li netko zna kako locirati bicikl pri krađi ...nekakvi gps lokator za bicikl....koliko je to sve skupo....da li se isplati....netko tko ima iskustva sa time na biciklama....?osim RFID-a i GPS da li postoji još neki lokator?

prolaznica-
14.05.2009., 14:48
Nema ti pomoći, možda će zvučat grubo ali spremi se da ga više nikad nećeš naći i voziti. Meni su isto ukrali bicikl, nisam ga još preboljela. Trenutak je bio dovoljan da ga netko ukrade, inače sam ga svaki put furala na 4 kat nakon upotrebe, ali taj dan nisam, ostavila sam ga na pol sata u zgradi, bio je zaključan, sa lokotom i sa velikim-debelim lancem... od njega je ostao jedino trag kako ga je kradljivac gurao i vukao. Uzela sam ga na rate, naravno otplatila ga još nisam, obavjestila sam policiju ali od njih nikad ništ. Tak da kupi novi bicikl i jebeno ga ključaj i nabavi si neku prostoriju gdje ćeš ga držati pod još 10 lokota.

her@ic
15.05.2009., 16:45
Ukraden GT Avalanche 2.0 disc 2007. godište bijele boje
SLIKA (http://content.mtbr.com/images/Tradeshow/13/286/prodimg15.jpg)
Jarun, Horvaćanska cesta, kod placa..
vrijeme nestanaka: noć četvrtak na petak, (14/15. 5. 09)
Nema ih mnogo pa ako ga neko vidi neka javi. Hvala

assassin
16.05.2009., 11:46

Možda bi ovako nešto pomoglo.
Nije neka ekstra kvaliteta- ali toliko i košta (oko 20 kuna, dostava besplatna).
Makar, to je više preventivno, možda netko pobjegne kada pokuša ukrasti bicikl i to se oglasi (http://www.youtube.com/watch?v=QzmyKrSJE-0) (pogotovo ako je u gradu).
Ili se razp**** pa padne s bicikla i auto ga zgazi :rofl:
Samo što treba dobro montirati i nemate brige. :)

Dolje imate reviewe kupaca.

mlade_n
17.05.2009., 16:30
Kako se tu piše, izgleda da je kod nas biciklistički horor film. Bajkovi se kradu kao žvake.
Meni su bajk ukrali jedamput i to Rogov "sportski" (kako smo onda zvali te pile). Bilo je to nekad davno, davno. S njim sam bio glavni kit u selu. Imao je i brzine. Uglavnom, izgleda da je lopov bio pijan ili jako loš vozač, jer se zaletio u zgradu pošte i totalno spigao prednju felgu i još ponešto.

Sad mene zanima jedno moralno pitanje....
Biste li kupili bajk od 10 k kuna za 1-2 k kuna, ako vam sve skupa miriše na ukradenu robu? Ili bi napravili što drugo?

I meni se još čini da najveću potražnju na tom tržištu stvaraju serviseri koji na taj način dobivaju dijelove za kikiriki, od ljudi koji ili ne znaju kaj prodaju ili im nije važno jer lako dolaze do robe i love za "kruh i mlijeko" imaju bez problema.

mariner30
18.05.2009., 13:53
Možda bi ovako nešto pomoglo.
Nije neka ekstra kvaliteta- ali toliko i košta (oko 20 kuna, dostava besplatna).
Makar, to je više preventivno, možda netko pobjegne kada pokuša ukrasti bicikl i to se oglasi (http://www.youtube.com/watch?v=QzmyKrSJE-0) (pogotovo ako je u gradu).
Ili se razp**** pa padne s bicikla i auto ga zgazi :rofl:
Samo što treba dobro montirati i nemate brige. :)

Dolje imate reviewe kupaca.

pa baš sam ga naručio pa budemo vidili....nemože škodit...

ima i neki na daljinski samo neznam bi li ga moga montirat ispod sica.....

mishamu
22.05.2009., 21:59
onaj tko izumi neki upotrebljiv alarm za bicikle bit će bogat čovjek.

a šta je sa osiguranjem bicikla?
jel bi se to moglo?

ja mislim da ću ja na svoj zakačit onaj bejbi monitor i stalno osluškivat.

Haus_Tw
22.05.2009., 22:35

jel bi se to moglo?

Osiguranje ti (možda) pokriva u sklopu osiguranja domaćinstva (ako je ukraden iz prostora koji je osiguran) ovisi što imaš dogovoreno

flečer
22.05.2009., 22:47

jel bi se to moglo?

koliko ja znam osiguranje cijeni bicikl do max 2000 kn(bez obzira sto je bajk placen vise(bilo sto kn vise ili 100 000 kn vise)) + kad ti se desi da ti ga ukradu jos smanjuju vrijednost po tabeli starosti(wtf??),stoga-hvala,ali ne hvala.

i ja uvijek kazem-najbolja zastita od krađe je odgovorno ponasanje!dakle bic i bilo sto drugo ostaviti vrlo blizu sebe i nikad ga ispustati iz vida.

Slavuj
22.05.2009., 22:55
Moj bajk je siguran u mojoj garazi bez prozora i ne zakljucavam garazu. imam ispod bajka akumulator i spojim ga sa klemom na bajk i ako ga netko primi je naje...

Haus_Tw
22.05.2009., 23:13
koliko ja znam osiguranje cijeni bicikl do max 2000 kn(bez obzira sto je bajk placen vise(bilo sto kn vise ili 100 000 kn vise)) + kad ti se desi da ti ga ukradu jos smanjuju vrijednost po tabeli starosti(wtf??),stoga-hvala,ali ne hvala.

uglavnom se osigurava na osnovu računa, no moguće je da neka osiguranja imaju razne limite Sve ovisi o uvjetima koje primjenjuju Ista je stvar i sa amortizacijom kod nekih je novonabavna vrijednost kod nekih je vrijednost sa računa, kod nekih ... ma imaš milijun varijanti
Treba sjesti i pročitati uvjete, razumjeti ih :mig: i onda odlučiti

i ja uvijek kazem-najbolja zastita od krađe je odgovorno ponasanje!dakle bic i bilo sto drugo ostaviti vrlo blizu sebe i nikad ga ispustati iz vida.

apsolutno se slažem Zato ja nemam nikakav lanac za zaključavanje i ako nije pod gujcom onda je u kuhinji :cerek: uveseljava moju dragu :D:D

Slavuj
22.05.2009., 23:15
uglavnom se osigurava na osnovu računa, no moguće je da neka osiguranja imaju razne limite Sve ovisi o uvjetima koje primjenjuju Ista je stvar i sa amortizacijom kod nekih je novonabavna vrijednost kod nekih je vrijednost sa računa, kod nekih ... ma imaš milijun varijanti
Treba sjesti i pročitati uvjete, razumjeti ih :mig: i onda odlučiti

apsolutno se slažem Zato ja nemam nikakav lanac za zaključavanje i ako nije pod gujcom onda je u kuhinji :cerek: uveseljava moju dragu :D:D

Decki probajte moju soluciju. sigurno radi ;)

poznanik
22.05.2009., 23:21

sva sreća da ne zaboraviš na to dok ideš po njega!!:p

Slavuj
22.05.2009., 23:23
sva sreća da ne zaboraviš na to dok ideš po njega!!:p

napravio sam si mali podsjetnik pri ulasku u garazu ;)

Haus_Tw
22.05.2009., 23:53

to ti vjerujem, no mali mi je problem to što nemam garažu :D

napravio sam si mali podsjetnik pri ulasku u garazu ;)

Što? Padne ti cigla na glavu kad otvoriš garažna vrata :clint:

poznanik
23.05.2009., 00:02
to ti vjerujem, no mali mi je problem to što nemam garažu :D

Što? Padne ti cigla na glavu kad otvoriš garažna vrata :clint:
ja baš prije koji dan dao kaparu za garažu ispred zgrade:)

ma napis'o je prek' pola zida bike spojen na akomulator:lol::rofl:

mishamu
23.05.2009., 01:17

ma brine me što je preko noći u zaključanom podrumu zgrade i zaključan je u-lockom ali već su nestajale stvari iz tog podruma a ne mogu ga nosit na 3. kat svaki dan niti spojiti na struju, bombe ni akumulatore :ne zna:

Slavuj
23.05.2009., 09:30
ja baš prije koji dan dao kaparu za garažu ispred zgrade:)

ma napis'o je prek' pola zida bike spojen na akomulator:lol::rofl:

hahaha sam se vi zajebavajte. imam ja dobre ideje. kad otvorim vrata sam si ostavio jedan znakic koji ja znam kaj znaci :D

assassin
24.05.2009., 00:46
Sad i mi znamo :p

dr. van Nostrand
03.06.2009., 21:49
Danas mi ukraden vrlo vrijedan bicikl...

Jako, jako sjeban osjećaj... da vidim te bijednike zavrnio bi im vrat:mad:

Eto, tek toliko da podijelim sa nekim :D

Je li itko ikada u povijesti 'našao' ili mu je pronađen bicikl:ne zna:vjerojatno nikada:(

Limeni Nos
03.06.2009., 22:25
Kad si kupim malo bolji bicikl mislim da ću ga držati u atomskom skloništu (ionako ga nitko ne koristi u zgradi). :D

Haus_Tw
04.06.2009., 00:55
Danas mi ukraden vrlo vrijedan bicikl...

Jako, jako sjeban osjećaj... da vidim te bijednike zavrnio bi im vrat:mad:

Eto, tek toliko da podijelim sa nekim :D

Je li itko ikada u povijesti 'našao' ili mu je pronađen bicikl:ne zna:vjerojatno nikada:(

E jbga
Daj stavi sliku opis serijski broj ... možda se nešto sazna

Bilo je slučajeva da su pronalaženi bicikli, no da budem iskren to je stvarno rijetko

Ako nisi stavi post i na dropbike Ne košta te ništa, a možda pomogne

bart55
04.06.2009., 22:33
Ukraden ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu prije 2-3 tjedna (između 18-19:30h).
Nema značajniju materijalnu vrijednosti (2006. godine kupljen za cca 2500kn), ali smo Cult i ja dosta toga prošli zajedno, pa bi mi bilo iznimno drago da se ponovno sretnemo :D
Rama je crno-smeđe boje, razlika je u prednjoj i zadnjoj felgi, naime prednja je pojačana (crna); 24 brzine, Deore zadnji mjenjač...

Ako je itko primjetio sličan bicikl, molio bi da mi se javi na broj moba 099/310-88-04

Hvala :top:

Slika > http://www.imagesforme.com/show.php/527441_CULT.JPG

Roko
06.06.2009., 15:14
centar grada,u haustoru dolje sajlom rama zakljucana za gelender. nestao bez traga. MTB nije neki skupi al maznut fino...

BTW jesu oni U locks ak se zakljuca rama za nesto solidno sigurni?

profesor11
07.06.2009., 10:50
Ukraden mi je bicikl ispred Ekonomskog Fakulteta 06.06.2009 u vremenu
izmedu 19:00h 22:00h.

Bicikle je marke Kellys Madman, crno-crvene boje, disk kocnice, star tri tjedna.
Procijenjena vrijednost je oko 5000kn.

Tvornicki broj bicikla je 072 296 33.

Molim Vas ako primjetite bicikl koji bi odgovarao opisu da javite na private message cim prije.

Hvala svima.

http://www.e-bikes.cz/fotodata1/big/166-kellys-madman.jpg

Roko
07.06.2009., 19:08
prokletnici kradu bicikle.bas me zanima di zavrsavaju..

đakovo
07.06.2009., 21:28
prokletnici kradu bicikle.bas me zanima di zavrsavaju..
na sajmu se prodaju za duplo manju cijenu

assassin
09.06.2009., 12:39
Pogledaš samo one bicikle koji su cijeli obojani u crno- odmah ti je sve jasno ;D

OnlySky
05.07.2009., 21:37
Ukrali mi danas bicikl! Ispred vrata od stana! Naravno, bio je vezan. A što je najbolje bila sam doma i čula nešto ispred vrata, ali nisam pogledala jer sam mislila da je susjed. Kako sam ljuta :mad:. I što sad?

tvuk
05.07.2009., 21:45
Ukrali mi danas bicikl! Ispred vrata od stana! Naravno, bio je vezan. A što je najbolje bila sam doma i čula nešto ispred vrata, ali nisam pogledala jer sam mislila da je susjed. Kako sam ljuta :mad:. I što sad?

Uzmeš račun na kojem piše serijski broj bicikla, odeš na policiju, prijaviš i nadaš se da će slučajno naletjeti na lopova.

hichajker
05.07.2009., 21:53
Moj bajk je siguran u mojoj garazi bez prozora i ne zakljucavam garazu. imam ispod bajka akumulator i spojim ga sa klemom na bajk i ako ga netko primi je naje...

...i lopov ostane na mjestu mrtav kad primi za +12V akumulatora?

ideja bi se mogla iskoristiti pod uvjetom da lopov ne koristi rukavice.
-napuniti neke vece blok kondenzatore na 220V i preko skrivenog prekidaca dovesti 2 kontakta s kondenzatora na rucice volana. mobilno, jednostavno & przi. opet nije nemoguce ukrasti bicikl i postoji sansa da se u vlasniku u voznji aktivira zastita :D

Eppur si muove
05.07.2009., 22:07

pokušaj stavit oglas u novine sa slikom i ponudi nagradu...meni je to upalilo ...dobio bike nazad

Makarije
06.07.2009., 22:45
sta kad bi vidjeli svoj bicikli da vozi neki lik i dodjete do njega a covjek kaze da ga je kupio rabljenog od nekog drugog, sta raditi sa takvom situacijom jer taj nije nista kriv.

poznanik
06.07.2009., 23:25
kriv je, kupio bike nepoznatog porijekla!! prijaviš policiji i slijediš proceduru...

Dwarf980
06.07.2009., 23:35
kriv je, kupio bike nepoznatog porijekla!! prijaviš policiji i slijediš proceduru...

Onda je svaki rabljeni takav jer ko danas čuva račune....tj. kolki postotak ljudi....:rofl:

poznanik
06.07.2009., 23:45
ma ne mora bit' kupiš ga od nekoga poznatog' i sl. ali često se desi da kada netko prepozna svoj bike,ovaj se niti ne buni preveć već se ispričava što je kupio bike od sumnjivca!! jedna stvar je bitna tu, ne možeš kupiti bike koji objektivno vrijedi npr. 4000kn. za 500-1000kn.

srndach
08.07.2009., 12:45
Što je to s krađama bicikla u zadnje vrijeme? Recesija pere ljude i nemaju za benzin pa nam kradu bicikle?
Meni je prošli tjedan ukraden bajk (kupljen prije dva mjeseca!) ispred vrata kuće.
To je već druga krađa u dvije godine.

Oluja77
08.07.2009., 13:54
Onda je svaki rabljeni takav jer ko danas čuva račune....tj. kolki postotak ljudi....:rofl:

Ja čuvam još uvijek račun od svog Garya iz 2001.g.:zubo:

Makarije
08.07.2009., 18:54
treba kupiti onu stvarcicu koja se pricvrsti na bicikli, ima kod odasiljanja
kad ga aktiviras i stavis bicikli u stanje mirovanja pri prvom pokretu bicikla (nebitno na okretanje kotaca) vama se signalom salje na mobilni alarm.

Haus_Tw
08.07.2009., 20:02
treba kupiti onu stvarcicu koja se pricvrsti na bicikli, ima kod odasiljanja
kad ga aktiviras i stavis bicikli u stanje mirovanja pri prvom pokretu bicikla (nebitno na okretanje kotaca) vama se signalom salje na mobilni alarm.

o takvim stvarčicama se puno pričalo, no na tome je i ostalo
Imaš li možda neki link

mycroft
30.07.2009., 23:10
Dakle, vratio se s mora, nema lokota, nema sajle, nema bicikla (šupa na Laništu).

Par detalja:

Wheeler Pro 29 2005
- broj rame: WS04123250
- mat crni sa srebrnim detaljima
- stražnji mjenjač Deore
- Heyes mehaničke disk kočnice
- uske crne metalne pedale (klasične, ali prilično male)
- gradske gume (semislick)
- crni mat nosač bidona

Novi je izgledao ovako:

http://farm3.static.flickr.com/2283/2132813629_ea01c2e94b.jpg?v=0

Ako ga netko vidi na sajmu ili negdje, neka mi pošalje mail na makni-ovo-mycropht@gmail.com

Btw, ima li netko iskustva s osiguranjem? Strah me da ću za 4 g. star bicikl dobiti neki sitniš, a bicikl je bio u savršenom stanju (kad ga se skine prašina).

Svaki savjet što poduzeti osim plakanja je dobrodošao.

Više da se izjadam nego što se nadam nečemu. :(

Mladen

Rebbit
31.07.2009., 01:18
pridruzujem se klubu ukradenih, malo prije ispred zgrade, tj pitanje kada tokom veceri...
giant rock (dugo mi je trajao, cak mjesec dana)
http://www.giant-bicycles.com/_upload_uk/bikes/models/zooms/2008/Rock_Blue.jpg

opis: mountain bike, plavo crni, vilica prednja SR suntour, mjenjaci - shimano tourney, 21 brzina, muski, velicina XL (23")

specificnosti:
1.prednji mjenjac je stegnut za glavnu cijev okvira i pomaknuto je za 2-3cm prema gore jer sam ponovo micao i ostali su tragovi udubljenosti.
2. izlizano malo prvi vrhu držač desne kočnice (jer je bio okrenut naopačke kada sam ga popravljao i to se izlizalo).
3. dosta izlizani nosaci od sica jer se nije moglo dosta steci pa je bilo lufta i micalo se pa se dosta izlizalo. sic je muski s rupom na prednjem dijelu sica.
4. na amortizeru (prednjem i jedinom) je desna kapica za podesavanje dosta izlizana jer sam ju stezao kombinirkama pa se vide tragovi ostecenja.
5. prednji mjenjac ne prebacuje od prve u nizu brzinu. nego da bi se iz 3. doslo u 2. mora se stavit na 1. pa dignut na 2.
6. na guvernalu kada se spaja s amortizerom (ona velika cijev koja ide od amortizera do guvernala) dolje su stavljena 2 manja prstena, a gore 2 veca prstena. (bilo je namjesteno da su svi prstenovi dolje, ali sam ja malo snizio visinu guvernala).
7. ima prednje svijetlo ono bijelo regularno s lijeve strane guvernala, a zadnje je skinuto i stavljen nosac za bljeskalicu.

ako netko primjeti, mozda nekim slucajem nesto, molio bih neka javi na pm ili nikola.kudeljas@gmail.com

Dwarf980
02.08.2009., 20:04
Meni da nestane bajk iz šupe koja je zajednička za cijeli ulaz i svi iz ulaza tamo držimo bajkove....i da se dođe do nje trebaju ti dva ključa....jedan koji je i zajednički za cijeli ulaz i drugi koji imaju svi koji drže tamo bajkove....plus bajk mi je zavezan sa sajlom i to najdebljom koju sam dobil u ciklo centru....ja bi se tak fino naplatio iz zajedničke kase ulaza...uopče se nebi živcirao.....jer je očigledno neko zajebo ko je imao ključ.....a mene to ne zanima....ja sam svoj bajk platio i propisno osigurao a svaki put fino dva puta okrenem bravu na oba ulaza + bajk je tak fino privezan i osiguran.....da me ni najmanje nebi zanimalo na koju foru je neko mogo doć do šupe bez da je razjebo dvoja vrata.....i mirno nekak prepilio sajlu i uzeo moju konu iz šupe a da to nitko nebi skužio....

poznanik
02.08.2009., 20:15
meni su maznuli bike iz šupe u zgradi (koja je bila sigurnija od zajedničke bic. prostorije) također dvoja vrata sa ključem moraš imati da bi došao do nje a onda još potrgati lokot na šupi. a ti možeš samo sanjati da će ti netko iz pričuve izdvojiti novac ako ti ga maznu. nikada nisam pomislio držati bike u toj zajedničkoj prostoriji.

baboon
03.08.2009., 12:32
Pa evo da se i ja pridružim ekipi. Prije 10 dana sam i ja prijavio policiji krađu crnog KTM Life Sprint bajka iz zajedničkog dijela podruma koji je pod ključem. Nije me bilo dva tjedna u podrumu, i eto bajk nestao. Sumnjam na jednog susjeda, ali mu se u principu bez dokaza ne može ništa.

A na muriji sam proveo lijepih sat i pol na razgovoru i kroz priču se da shvatiti da oni imaju i većih stvari koje ne mogu riješiti, a ne tražiti bajk od 5000kn!

Uglavnom spajanje na struju, onesposobljavanje kočnica i slične gluposti su opasna stvar, jer ak se lopovu nešto dogodi, sudi se onomu tko je to spojio na struju.

Sagittarius01
03.08.2009., 15:31
ljudi jel netko zna kako je prosao ktomy-ev slucaj?

Dwarf980
03.08.2009., 19:11
meni su maznuli bike iz šupe u zgradi (koja je bila sigurnija od zajedničke bic. prostorije) također dvoja vrata sa ključem moraš imati da bi došao do nje a onda još potrgati lokot na šupi. a ti možeš samo sanjati da će ti netko iz pričuve izdvojiti novac ako ti ga maznu. nikada nisam pomislio držati bike u toj zajedničkoj prostoriji.

Gle moj ulaz u zgradi ima ravno 16 stanova tako da je puno teže to izvest....i zna se ko ima sve ključ od zajedničke i to dupli.....tako da se grdno varaš da se nebi naplatio iz zajedničke pričuve na bilo kakav naćin.....:mig: :kava:

branimir stulic
03.08.2009., 19:26
da, i mene zanima sto je bilo s ktomyem i njegovim bikeom. uzivio sam se bio u njegovu pricu vatanja lopova. meni hvala bogu nisu ukrali biciklu (vec ima 4 god ali nisu bas imali ni puno prilike, drzim je na balkonu, stan mi ima blind vrata a kad je iznesem vam onda je vezem s 2 lokota). moj problem je taj sto kupujem novu biciklu koji ce kostati 7000 do 8000 kn i prije nego sto ga kupim bi mi dobro dosao vas savjet.

koliko sam uspio procitati najsigurnija stvarcica je ulock. jel mi mozete preporuciti neki ducan koji ima malo bolji izbor tih lokota i koliko otprilike dode neki malo bolji?

branimir stulic
03.08.2009., 19:30
aha i zaboravio sam, necete vjerovati sto se dogodilo mome bratu dok smo zivjeli u starom stanu. zivili smo na zadnjem (4katu) i faca je ukrala biciklu koja je bila vezana na stubistu ispred vrata debelim lokotom. da stvar bude jos smjesnija tip je ukrao biciklu na dan godisnjice mojih staraca kad je u stanu bilo 20 ljudi i jos se posrao na misto di je bila bicikla. mislim da ovako nesto jos niste culi.

poznanik
03.08.2009., 19:32
Gle moj ulaz u zgradi ima ravno 16 stanova tako da je puno teže to izvest....i zna se ko ima sve ključ od zajedničke i to dupli.....tako da se grdno varaš da se nebi naplatio iz zajedničke pričuve na bilo kakav naćin.....:mig: :kava:

da ima 3 stana ajd' dokaži tko je lopov ili pomagač, 16 je puno jer svi imaju ključ. a po kojoj osnovi si uvjeren da bi se naplatio iz pričuve?? recimo da sam ti ja susjed i netko ti mazne bike iz zajedničke prostorije gdje ga ostavljaš na vlastitu odgovornost, to nema sa mnom nikave veze i ja ti ga neću plaćati a niti itko drugi skup' sa onim tko ga mazn'o!! osim ako imate neki pravilnik gdje stoji da za slična otuđenja je obavezna solidarnost svih stanara.

Sagittarius01 mene je također zanimalo ali malo mi to čudna priča, toliko si dao truda, locirao bike i lopova i...nikakvih daljnjih obavjesti. dali je izgubio potrebu za javljanjem ovdje :ne zna:

Oluja77
03.08.2009., 19:37
koliko sam uspio procitati najsigurnija stvarcica je ulock. jel mi mozete preporuciti neki ducan koji ima malo deblji izbor tih lokota i koliko otprilike dode neki najskuplji?

evo pogledaj ove (http://www.keindl-sport.com/proizvodi.asp?tip=33)

a ovaj (http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1198) mi se čini zanimljiv

mada smo već puno puta govorili kako ni jedna vrsta zaključavanja bicikla nije pouzdana, ako ga neko hoće ukrast to će i napravit bez obzira na to koliko "kvalitetno" bicikl bio zaključan

Oluja77
03.08.2009., 19:41
aha i zaboravio sam, necete vjerovati sto se dogodilo mome bratu dok smo zivjeli u starom stanu. zivili smo na zadnjem (4katu) i faca je ukrala biciklu koja je bila vezana na stubistu ispred vrata debelim lokotom. da stvar bude jos smjesnija tip je ukrao biciklu na dan godisnjice mojih staraca kad je u stanu bilo 20 ljudi i jos se posrao na misto di je bila bicikla. mislim da ovako nesto jos niste culi.

a čuo sam i za puno "nevjerojatnije" krađe - provale, ali nisu vezane za bicikl pa neću o tome

Dwarf980
03.08.2009., 21:15
da ima 3 stana ajd' dokaži tko je lopov ili pomagač, 16 je puno jer svi imaju ključ. a po kojoj osnovi si uvjeren da bi se naplatio iz pričuve?? recimo da sam ti ja susjed i netko ti mazne bike iz zajedničke prostorije gdje ga ostavljaš na vlastitu odgovornost, to nema sa mnom nikave veze i ja ti ga neću plaćati a niti itko drugi skup' sa onim tko ga mazn'o!! osim ako imate neki pravilnik gdje stoji da za slična otuđenja je obavezna solidarnost svih stanara.

Nemam ja kaj dokazivat....pa ako nitko ne drži onda do sigurnosti svih tih bajkova...onda mogu i ja radit sranja..ak već neće ić tako da me se iz pričuve naplati.....a mogu stvarno sranja ponapravljat u zgradi a da nitko neće moć mene optužit...tj. imat dokaza...za to....

Nisam ja dao skoro 4000 kuna..pa da radi nećije šlampavosti ili zlobe...nije bitno meni se taj isti bajk mazne.....

Dosada nije bilo sranja...nikada....od kad sam živ a nadam se da bu tak i ostalo...jer sa susjedima imam fakat korektan odnos....i nemamo u ulazu niti jednog pacjenta....

poznanik
03.08.2009., 21:38
Nemam ja kaj dokazivat....pa ako nitko ne drži onda do sigurnosti svih tih bajkova...onda mogu i ja radit sranja..ak već neće ić tako da me se iz pričuve naplati.....a mogu stvarno sranja ponapravljat u zgradi a da nitko neće moć mene optužit...tj. imat dokaza...za to....

Nisam ja dao skoro 4000 kuna..pa da radi nećije šlampavosti ili zlobe...nije bitno meni se taj isti bajk mazne.....

Dosada nije bilo sranja...nikada....od kad sam živ a nadam se da bu tak i ostalo...jer sa susjedima imam fakat korektan odnos....i nemamo u ulazu niti jednog pacjenta....

nadam se da će tako i ostati kod tebe!! kod mene nije neki red, često nađeš otključano sve a ljudi drže samo krame u toj prostoriji.:ne zna:

stramputica
06.08.2009., 15:06
Naletio sam na ovaj post tražeći na netu staze za bicikle po HR.
Pa evo ovako, da vam ispricam par zgodnih scena oko (pokušaja) krađa bicikla.
Prije više od pet godina mi je ukraden bike u centru zagreba i nikad nije pronađen. Stavljao sam oglas u novine, prijavio policiji itd. Potom sam kupio novi čija je cijena 10 000+kn. Kako radim posao gdje me dosta iživciraju tako imam zanimljiv ispušni ventil...
Jednom u dva/tri mjeseca stavim bicikl naslonjen na ogradu/zid/klupicu i zavežem ga sa sajlom. Sjednem se desetak metara dalje iza kakvog drva/grma (što već bude) i čekam po par sati. Do sada sam to napravio sedam puta i jednom je lik išao prčkat po bajku. Ugl. ja sam se doma vratio na dva kotača, lik je ostao u ležećem položaju. Nastavljam dalje sa istom praksom :)

Sagittarius01
06.08.2009., 17:58
S time ne pokazujes da si puno bolji od tog lika/lopova,ali moram priznat da ni ja nebi mogao odolit kad bi vidio nekog da mi pokusava ˝preuzet˝ bike...:mig:

pecsz
07.08.2009., 03:09
...i čekam po par sati...

jebote led kad bi ja imo toliko slobodnog vremena.....:ne zna:..... u biti i imam ga ali ga iskoristim na BICIKLIZAM pa nemam vremena za gluposti poput tvojih. vjerujem da ce se slozit dosta biciklista sa ovog foruma.

Eppur si muove
07.08.2009., 14:32
Ugl. ja sam se doma vratio na dva kotača, lik je ostao u ležećem položaju. Nastavljam dalje sa istom praksom :)

Ok, Stramputica je malo zastranio al ga dijelom shvaćam jer su i meni ukrali biciklu i u meni je duboko tinjala želja da sam drsku lopinu uvatio na dijelu pa ga jednim direktom tilta među oči :raspa: al daleko da bi mi to postala opsesija i gubit vrime na sačekuše .

xPsycho
07.08.2009., 23:52
nisam znao da se tako puno bicikli kradu

jedva cekam ktomy-a da isprica sta je bilo ....

stramputica
07.08.2009., 23:53
Sagittarius01 - nikad nisam ništa ukrao u životu, tako da vjerujem da sam puno bolji :moli: moje skromno mišljenje

pecsz - svaki dan sam na bajku, a prek vikenda 50 - 100km napravim. za ovih par sati jednom u dva/tri mjeseca za koje se ti tako čudiš čitam knjigu il jutarnji ak je subota. valjda su gluposti al mene vesele :cheer: ...

EPPUR SI MUOVE - naradio sam se krvavo za bajk i onda da mi netko dode, prereze sajlu i uzma ga... kazem ti, vrijedi svake sekunde cekanja :mljacko:

cokolada1st
10.08.2009., 01:42
Uf... meni je jednom ukraden sic... sic nije bio vezan... i to vremenski u okviru 10 min :mad::mad::mad:... bicikl cijeli nije... al u Splitu živim... čujem da tu ima manje krađi?

madmax17
10.08.2009., 16:37
Ja svoj držim u stanu i to preporučujem svima, meni je lakše jer sam u prizemlju. Vani ga vežem sajlom između rame i kroz jedan kotač no uvijek negdje gdje ga mogu držati na oku ili ne duže od 10 minuta, to bi preporučio svima, u-lock se isto može probiti ako ga ostavite negdje cijeli dan ili preko ljeta gdje lopov ima cijelu vječnost da se 'igra' i još ostavi govno na kraju :confused: sa kakvim ste to ljudima okruženi :lol: ili pračovjecima.

cross_that_line
10.08.2009., 23:57
U Zagrebu se masovno kradu bajkovi,vjerojatno najopasnije mjesto u drzavi za ostavit bajk bez nadzora i na samo par trenutaka.Zato u Zagrebu nisam imo bajk.Ovdje u slavoniji je nesto bolja situacija,pogotovo u malim gradovima mozes ostavit bajk i nevezan,naravno na vlastiti rizik jer mozes imat srece pa ga ostavit negdje cijeli dan a da ga nitko ni ne pogleda a moze ti nestat za 5min,sve je to relativno.

dannoc
13.08.2009., 22:32
uzasno..ja imam u-lock al ga rijetko kad vezem jer mi nigdje nije sigurno..jedino ak bas moram onda je to max 10 min..i to ga zavezem za neki prometni znak. :)
Mom susjedu su neki cigani u pol bijela dana preskocili u dvoriste i uzeli bicikl..sva sreca da ih je susjed vidio i za njima zapalio i ulovio ih..neznam sta je bilo s njima kasnije,al mislim da nisu dobro zavrsili!:D

tak da svoj bicikl drzim u kuci i nebih ga nikada drzao na terasi il u nekoj šupi da zivim u stanu..:)

LO1969VE
17.08.2009., 22:28
u-lock se obije jacim cekicem.. niti sajla nije nešto.. ubiti takve zaštite služe za izbivanje manje od 5minuta.. više od toga je rizik.

imam staru specu, dobro ocuvanu. zanima me na vasem mjestu, da li su vam privlacni stari brzinci?

LO1969VE
17.08.2009., 22:34
u-lock se obije jacim cekicem.. niti sajla nije nešto.. ubiti takve zaštite služe za izbivanje manje od 5minuta.. više od toga je rizik.

imam staru specu, dobro ocuvanu. zanima me na vasem mjestu, da li su vam privlacni stari brzinci?
-zanima me opcenito interes za takvim speederima

http://www.youtube.com/watch?v=fZ16xEMURlA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2BfeYLx3Tuo&feature=related

da bi se ukrao bic, treba se normalno ponašati. tu je finta. a da te vide da krades, nitko ne bi nista poduzeo, samo ljudi bi samo prošli.. te bi na kavici komentirali da su vidili lika kak uzima bicikl..

norco2010
20.08.2009., 10:53
Jucer ujutro (19.08.2009.)u Rendicevoj ulici iz zgrade je ukraden bicikl Norco
Bandit koji ga je uzeo ostavio je bocu vode koja je bila na istom, a koja je trenutno u centru za krim vjestacenja Ivan Vucetic i "prasi" se na otiske.
Ukoliko se budala nadje u policijskom arhivu JA cu doci po njega, ne policija, ako i za 20 godina budala napravi i najmanju glupost pa ga u arhivu evidentiraju JA cu doci po njega, ne policija!
Naravno ukoliko ga vrati gdje je bio ova sitna glupost ce mu biti oprostena, ali nek ne bude u zabludi da ce dolijati, vec mu pusemo za vratom...

xPsycho
21.08.2009., 19:20
triba te budale "malo" prestrašiti....

poznanik
21.08.2009., 20:56
budale je teško prestrašiti!!

hasnfefer
21.08.2009., 21:28
uzasno..ja imam u-lock al ga rijetko kad vezem jer mi nigdje nije sigurno..jedino ak bas moram onda je to max 10 min..i to ga zavezem za neki prometni znak. :)
Mom susjedu su neki cigani u pol bijela dana preskocili u dvoriste i uzeli bicikl..sva sreca da ih je susjed vidio i za njima zapalio i ulovio ih..neznam sta je bilo s njima kasnije,al mislim da nisu dobro zavrsili!:D

tak da svoj bicikl drzim u kuci i nebih ga nikada drzao na terasi il u nekoj šupi da zivim u stanu..:)

Provjeri dali je znak fiksiran, ja sam osobno vidjeo par znakova koji su se micali lako poput kišobrana! Digne ga u zrak, i ako je svezana samo rama odveze se!

poznanik
21.08.2009., 21:32
da, dođe cigo i veli BINGO, znak i bic od aluminija!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sandman16
25.08.2009., 21:05
za sve su vama cigani krivi. bas ste bezobrazni.:mad::mad::mad:

poznanik
28.08.2009., 22:05
ma ne, daleko od toga da su za sve cigani krivi!! svi kradu,nema tu pravila, lopovski smo mi narod.

KILLERDOG
28.08.2009., 23:40
nije badava onaj vic:
tko je izmislio triatlon?
cigani
dotrči do jaruna,skoči u vodu i iz vode na bicikl i odjuri :)

inače ove skuplje bicikle,ako i grade rom,onda je dobro upućen što diže ;)

haulin6
29.08.2009., 00:34
e sad kad sam procito vecinu postova videl sam kolko ja iam srece...vozim K2 bajk vrijedan nekih 8 soma kuna i valjda sam ga vec miljon puta negdje ostavil otkljucanog ispred ducana il neke ustanove cak sam ga ostavil jednom ispred konzuma otkljucanog a zna se kakvi su redovi u ducanu pa dok se ja vratim po bajk kolko vremena prodje i naso sam bajk netaknut...al mislim da cu sad pocet zakljucavat bajk gdje got bio.. a stari mi ima KTM el paso, bil je negdje u ducanu ...to je bilo prije koih mjesec dana... i zakljuco bajk kad se vratil sajla je bila precvikana al bajk nije nestao nekim cudom, valjda je neki majmun probo drpit pa mu je neko naiso.. u zadnje vrijeme tolko prijava o kradji bajkova vise ga nije sigurno u kuci drzat... jos ce pocet provaljivat u kuce zbog bicikla! stvarno nije normalno

a1exa
29.08.2009., 15:27
[QUOTE=haulin6;22266963]e sad kad sam procito vecinu postova videl sam kolko ja iam srece...

imaš blesave srece :cerek:
ja sam svoj ostavila zavezan doslovno na 5 min ispred faxa di ima kamera i onda se desilo:(

spriovan
01.09.2009., 18:55
Na tresnjevci, tocno iza policijske stanice (divota i to je vec drugi put)
ukraden iz haustora ljubimac

diamondback response sport 22" - sivi
seriski broj: u74k05457
(http://www.bikepedia.com/QuickBike/BikeSpecs.aspx?Year=2007&Brand=Diamondback&Model=Response+Sport&Type=bike)

vilica: MARZOCCHI '08 XC 500 (http://www.wiggle.co.uk/images/marzocchi-9080601s.jpg)
pogon: STYLO-3.3 team 175 (http://www.bike-shop.com.hr/index.php?c=64&p=272)

vrlo prepoznatljive gume Geax Tatoo (http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=1632)
i vrlo vidljiv sic ALIANTE XM Gamma Twin Flex - bijele boje + original zadnje svijetlo koje ide direkt na sic (http://www.fizik.com/catalog.aspx?subid=Aliante_XM_Gamma)

doradjivala sam ga sama pa mi je vrlo bitan ... nagrada zagarantirana!
javiti na suncana@zamir.net smrc ...
suncana

LO1969VE
01.09.2009., 20:03
ljudi, bicikle nemojte drzati po garazama i haustorima. nosite ih ravno u stan, u sobu. puno manji rizik da bude ukraden.

spriovan
02.09.2009., 12:36
hm naravno ali nakon sto sam ostetila sve zidove haustora do 4-tog kata (naime zgrada ne bi trebala ni dobiti uporabnu jer je stpeniste pre usko) nije mi ostalo puno opcija.

naravno da bajk inace drzim u stanu al ponekad neke stvari jednostavno nisu moguce.

ljudi, bicikle nemojte drzati po garazama i haustorima. nosite ih ravno u stan, u sobu. puno manji rizik da bude ukraden.

Dega76
02.09.2009., 15:44
bicikli se kradu ko ludi u zagrebu...jednom čekao tram u dubravi, pokraj policijske postaje...garaža bila otvorena...a unutra hrpetina ukradenih bicikla...sigurno prek sto komada bilo...najviše narkomani kradu...i prodaju ih onda po nekoj sići...a zaštita nikakva ne pomaže...sve se da obiti, ak se namjere lopovi s alatom na bic...zato ja svog baš nikada ne ostavljam bez nazora...

scott_aspekt
02.09.2009., 16:26

huh...ja bi ga rado nosio ali zivim na 10-om katu...kada stavljaju valjda ljudi bicikle u garazu zakljucaju i garazu i biciklu koja je u garazi!!

LO1969VE
02.09.2009., 21:09
bicikli se kradu ko ludi u zagrebu...jednom čekao tram u dubravi, pokraj policijske postaje...garaža bila otvorena...a unutra hrpetina ukradenih bicikla...sigurno prek sto komada bilo...najviše narkomani kradu...i prodaju ih onda po nekoj sići...a zaštita nikakva ne pomaže...sve se da obiti, ak se namjere lopovi s alatom na bic...zato ja svog baš nikada ne ostavljam bez nazora...

jedanput godišnje, policija prodaje te bicikle kojima se nije pronasao vlasnik po hebeno niskim cijenama.

huh...ja bi ga rado nosio ali zivim na 10-om katu...kada stavljaju valjda ljudi bicikle u garazu zakljucaju i garazu i biciklu koja je u garazi!!

frendu su mi u garazu provalili.. kazem, najsigurnije je drzati u stanu... mada nije niti to sigurno. jbg, bicikli su teški... -j edan od razloga što sam si uzeo specku... lagano ju je nositi na kat.

najcesci kradljivci su oni s kojima ste si jako dobri.

sandman16
02.09.2009., 22:19
ja svog penjem 6 katova i stavim u sobu. glupo ih je držati preko noći po portunima i garažama. iako meni brat drži u garaži, al taj bajk je kupio za 200 kuna.

Dwarf980
02.09.2009., 23:09
jedanput godišnje, policija prodaje te bicikle kojima se nije pronasao vlasnik po hebeno niskim cijenama.
.

di se to prodaju i di murija daje te oglase????

ktomy
02.09.2009., 23:23
slučaj prijavljen u policiji,u međuvremenu dobio dijete,"osoba" koja krade bicikle po Borovju svaki drugi dan ga vidim na nasipu s drugim novim biciklom (operira po Savici,Borovju;Folnegovićevom,Cvjetnom),stariji sijedi uhranjeni visok korpulentan lik (nestaje i pojavi se ko vampir-ne mogu mu ući u trag satima se vozi gradom i snima,očito ih ima par u kompi),u međuvremenu kupio drugi bicikl,naoružao ga alarmom,sajlom i trelockom,opskrbio se sa nečim što nijedan kradljivac ne bi htio isprobati..btw..u međuvremenu ukrali mi ciklokompjuter i trubu..već i zaboravio na Konu (moš mislit :)):kava:,veselim se klincu i molim Boga da mi taj sijedi ili neki drugi ne naleti na bicikl,a da ga slučajno ulovim
:kava:,,to bi bilo jako loše za njeg a i za mene u konačnici

ktomy
02.09.2009., 23:28
Ne kupujte sajle s šifrom,lopine imaju sistem kako da to otvore,ako je sajla onda što deblja i isključivo s ključem,bicikl mora biti osiguran tako da odvrati lopova,sajla,trelok,dvorište,garaža ,pas..pa ni onda nije siguran,odnosno ,ne odvajajte se od njega,ako idete u dućan s biciklom idite s nekim kinezom za 200 kn i sajlom ;):lol:

poznanik
02.09.2009., 23:48
čovječe čekamo tvoje izvješće već jako dugo!! a šta bi s ti što si zadnji put rekao da si došao do mjesta gdje ga drži?? kaj veli murija na to sve??

btw. čestitam na bebi!!

LO1969VE
03.09.2009., 01:02
di se to prodaju i di murija daje te oglase????
jedanput godišnje, policija se rjesava starih policijskih automobila i ostalih stvari... ugl. ukradeni bicikli koji se ne prodaju, idu u staro željezo.
ne znam kad je, moraš pratiti, ili mejlaj na mup i pitaj.

@ktomy - de malo bolje opisi tog ''sijedog'' lopova..

znam i ja jednog takvog, uvijek ima zalihu u garazi, pravda se kao da je serviser.

evo opisa: stariji lik, oko 55-60god, tijelo mu je kao u mladica, vrlo vitalno za svoje godine, osisan na kratko, na bajku zgleda visoko, jer podigne sic na maxium. nekad nosi naocale.

da cujem tvoj opis?

djnaki
03.09.2009., 02:38
Ewo moja jedna pričica...:D

Prije 4-5 godina nesto mi je bajk ispred ulaza di sam ga drzao zakljucanog(na šifru)...nije to neki ekstra bajk al je bio ok...i tak nestao on meni i ja se pomirio s tim..eh nakon tjedan dana ja ujutro izlazim iz ulaza kad ono moj bajk parkiran uza zgradu..hah...nisam mogo vjerovat...ok..bajk mi se vratio i sve 5...sumnjo sam da me neko zahebava ili se neko sluzio njime na 7 dana :D...ok prođe to...i tako opet nakon nekih mjesec dana nestane mi bajk...hh...i nis ja reko owaj put su mi ga ziher uzeli...proslo je 3-4 dana šećem se ja centrom gorice kad vidis ispred Robne Kuce moj bajs parkiran tamo za bicikle...ja reko sjest cu se tu na klupicu i cekat ko ce doc do njega da ga uzme...međutim valjda me osoba vidjela i nije se usudila pric...znaci da je bila osoba koja me je znala ;)...ok nis od toga ja sjednem na bajk i odem doma...i od tad sam bio ziher da mi je neki sused neki klošar ili idiot uzima bajk ili iz inata neznam sta..jbg :D..ok jedno jutro idem u skolu...kad onooo NE-VIDIM bajk loool....opet ga neko maznuo...rekoh ajd bu ga vratil...al nazalost nisam ga vise niti vidio...hh..otad bajk vezem sa lokotom za motor :D

a1exa
03.09.2009., 13:45
Tri puta ti nestao bicikl i ti ga i dalje uporno ostavljaš ispred ulaza ??:confused:

expozed
03.09.2009., 14:40
Ja nikada nebi kupio lokot sa sifrom ili onaj sa sajlom debljine pol centimetra. Imam stari Rog Mtb u Zgb za vozikat se do faksa i okolo pa sam si svejedno kupio lokot sa onim celicnim karikama debljine vece od 1cm :) Sigurno je sigurno. Sljedeci mjesec cu si dofurat svog Kelly's Imagine u Zgb da mogu na Sljeme (inace se vozim po Papuku), namjeravam ga drzat u stanu, jer ovi lopovi su neustrasivi. Frend, prije manje od godinu dana kupio Scotta za 2200kn i lokot-sajlu, zivio je u studentskom domu na savi i tamo ga je ostavljao, u domu vezanog za radijator, naravno da su mu maznuli... Kupio si je drugi Scott od 900kn koji je bio na akciji, ali ovaj put si je uzeo lokot za motore, celicne karike promjera 3cm i duljine metar i pol, pa je svaki put kada se vozio na fax ili negdje, lokot nosio oko ledja :D

Dega76
03.09.2009., 15:05
Ja nikada nebi kupio lokot sa sifrom ili onaj sa sajlom debljine pol centimetra. Imam stari Rog Mtb u Zgb za vozikat se do faksa i okolo pa sam si svejedno kupio lokot sa onim celicnim karikama debljine vece od 1cm :) Sigurno je sigurno. Sljedeci mjesec cu si dofurat svog Kelly's Imagine u Zgb da mogu na Sljeme (inace se vozim po Papuku), namjeravam ga drzat u stanu, jer ovi lopovi su neustrasivi. Frend, prije manje od godinu dana kupio Scotta za 2200kn i lokot-sajlu, zivio je u studentskom domu na savi i tamo ga je ostavljao, u domu vezanog za radijator, naravno da su mu maznuli... Kupio si je drugi Scott od 900kn koji je bio na akciji, ali ovaj put si je uzeo lokot za motore, celicne karike promjera 3cm i duljine metar i pol, pa je svaki put kada se vozio na fax ili negdje, lokot nosio oko ledja :D

i bez tog bu ostal, ak ga ne stavi u sobu...jedini sigurni način za osigurat bicikl...

a1exa
03.09.2009., 15:34
Baš...
Moj je kod mene u sobi
mislim da bi me moro prisilit pištoljem da ga ostavim u hodniku zgrade :D

assassin
03.09.2009., 16:22
Moj je u servisu :)
Pa, ako mi ga netko ukrade- onda stvarno... :rofl:

Inače, imam neku sajlu debljine 0,8 ili tako negdje i fino me služi.
Makar, rijetko ga ostavljam dulje vrijeme.

Par puta sam ostavio na stanici kod vlaka, ili na okretištu u Dupcu par sati- makar kod vlaka ima par zavezanih kotača :D (pametan uči na tuđim greškama).
Ako baš hoće, mogu si uzeti kotače.
A, inače ako uđem u neki dućan zavežem ga za nešto blizu i po mogućnosti da vidim bicikl kroz izlog.
Doma ga držim u šupi, nesputanog :D (živim u kući).
Niti je šupa zaključana, ali nikada nismo imali nikakav slučaj u ulici (ako bude neki, nadam se da neću biti prvi :D).

xPsycho
03.09.2009., 16:38
moj je isto sada na servisu maloprije ga odveza...
napravit kocnice ... :)

expozed
03.09.2009., 16:51
Neznam za vas, ali ja nekak nemam petlje ostaviti bicikl koji nije bas jeftin privezan negdje kod kolodvora ili pred ducanom. I da ga privezem nekim ogromnim lokotom, moze mi skinut kotac, sjedalo, svijetla, reflektore itd. Da mi skine samo prednji kotac steta je malo veca. Kad je sve na onaj rucni zatezac :D

expozed
03.09.2009., 16:54
i bez tog bu ostal, ak ga ne stavi u sobu...jedini sigurni način za osigurat bicikl...

Vise nije u studentskom domu, a i da je, sobe su toliko male da nemozes ni sam proc, a jos kad imas i cimera, postanes klaustrofobican svremenom :D

regica
03.09.2009., 19:26
Meni je moja Sreca uvijek u stanu, obozavam taj biciklo. Brand nije bitan. Prije pet, sest godina sam ulozila ne pretjeranih 3500 zivotinja. Geometrija po mjeri: sljunak, rinzol, travurda, lokva, bedasti pjeshak...nema problema, kao da su mi udovi srasli s njim - eto tako se sigurno osjecam.
Ali me izludjivalo kamo s njim po gradu. Nepoznata stubista, porezne uprave, moja firma, tudja firma, lokot od skutera tezak ko sam vrag, a opet prekratak da obgrlim stupove na koje sam naisla.
Sad se vozamo vikendom i planski, a za po gradu sam nasla nekog amsterdamera. Sporog, jeftinog, no sto je najbitnije, udobnog :top: Puno opustenija sam kad ga nekud privezem. Obicno je u drustvu gdje bi predzadnjeg njega neko izabrao, a opet sve stignem. Sporije, da, al na zraku sam...to mi je najbitnije.
:)

Btw, pitanje. Netko vam nudi povoljno dobar bicikl. Nema sanse da nije ukraden. I ne, nije policijska aukcija. Da li bi ga kupili?

a1exa
03.09.2009., 19:41
Meni je moja Sreca uvijek u stanu, obozavam taj biciklo. Brand nije bitan. Prije pet, sest godina sam ulozila ne pretjeranih 3500 zivotinja. Geometrija po mjeri: sljunak, rinzol, travurda, lokva, bedasti pjeshak...nema problema, kao da su mi udovi srasli s njim - eto tako se sigurno osjecam.
Ali me izludjivalo kamo s njim po gradu. Nepoznata stubista, porezne uprave, moja firma, tudja firma, lokot od skutera tezak ko sam vrag, a opet prekratak da obgrlim stupove na koje sam naisla.
Sad se vozamo vikendom i planski, a za po gradu sam nasla nekog amsterdamera. Sporog, jeftinog, no sto je najbitnije, udobnog :top: Puno opustenija sam kad ga nekud privezem. Obicno je u drustvu gdje bi predzadnjeg njega neko izabrao, a opet sve stignem. Sporije, da, al na zraku sam...to mi je najbitnije.
:)

Btw, pitanje. Netko vam nudi povoljno dobar bicikl. Nema sanse da nije ukraden. I ne, nije policijska aukcija. Da li bi ga kupili?

ne nebi
baš zato što mi je jednom bio ukraden i znam kakav je to ogavan osjecaj

a1exa
03.09.2009., 19:42
i ako je crno plavi Diamondback molim pp:D

colbert
03.09.2009., 19:51
Neki moji poznanici skinu sic s bicikla prije nego ga napuste iz vidokruga. :)

Eric Prydz
03.09.2009., 19:54
Prijatelju su maznuli gotovo novog Fujia, istina njegovom krivnjom, pa su mu maznuli s tog istog sic prije nego li je ukraden naravno...poucen njegovim svoj ostavljam svugdje naoruzanog s jednim lokotom za motore a drugi za bicikle...zavezano je sve, i bic i sic...dok ne dodje pravi lopov.
A kada bi takvog ugledao boga mi ne bi birao sredstva, ako je veci kamenjem u glavu, bez ikakve griznje savjesti ili straha od zatvora.

Ne razumijem gdje je policiji problem hvatati takve lopove; na frekventnim mjestima, onima na kojima cesto nestaju bicikli bace mamce-bicikle s ugradjenim gpsovima i opa, ako je vec lijeno pripremati zasjede.

a1exa
03.09.2009., 20:01
ma briga njih
svejedno ce dobit placu
ja otkad sam nazvala policiju da prijavim krađu je prošlo tipa 5 min kak ga je tip uzeo
bez problema su mogli dat obavijest da pripaze na takav i takav bicikl i na tipa
dala sam opis i sve, našli bi ga vrlo vjerojatno
al kao oni tako ne rade
je rajt
neda im se
nego dođite vi u postaju i prijavit
dok su zaprimili prijavu naravno morala sam cekat 3 sata
doslovno:mad:
a dotad je bicikl bio pitaj boga di
vjerojatno kod novog kupca vec

Eric Prydz
03.09.2009., 21:27
Citao sam jednom prilikom da je, mislim jedan novinar bio u pitanju, zakljucao bicikl u sred Osijeka, stavio ga na rame i krenio u sustet dvojici cipelica i hladno prosao pokraj njih tako da ga ovi nisu ni pogledali. Spustio bicikl s ramena i posao prema njima da ih pita zasto ga nisu zaustavili a ovi mu odgovorili nesto u stili nije nas bilo briga.

Ma smijesno sve u svemu....

assassin
03.09.2009., 22:59
Imaš na youtubeu filmova...
U centru, na prometnim mjestima zaključaju bicikle.
Nakon mekog vremena idu u "krađu".
Jedan su kliještima sijekli, drugi pilom, treći čekićem i možda je bio još koji.
Naravno, ljudi su samo prolazili, jedan tip je čak pomogao. :D

regica
03.09.2009., 23:09
Jedan su kliještima sijekli, drugi pilom, treći čekićem i možda je bio još koji.

..Al nije vise bajkova u pitanju. Sve je bilo na jednom filmicu :lol::lol::(i jednom bicu) tip je sve pokusao, cak su mu i prolaznici pomogli, zato i je bilo smjesno. Donekle :)

La Bahata
04.09.2009., 12:13
Čuvši jučer da je poznaniku (ne Poznaniku :D) prije nekog vremena ukraden Cannondale vrijedan 20ak tisuća, odlučila sam proći ovu temu. I sad ne znam dal da se smijem ili plačem...

Pogotovo na sljedeće:

Citao sam jednom prilikom da je, mislim jedan novinar bio u pitanju, zakljucao bicikl u sred Osijeka, stavio ga na rame i krenio u sustet dvojici cipelica i hladno prosao pokraj njih tako da ga ovi nisu ni pogledali. Spustio bicikl s ramena i posao prema njima da ih pita zasto ga nisu zaustavili a ovi mu odgovorili nesto u stili nije nas bilo briga.

Ma smijesno sve u svemu....

:eek:

Sad sam se sjetila da i ja imam iskustva s tim. Naime, prije nekih 5,6 godina ostavila sam bajk ispred vlastitog (dobro tatinog i maminog :D) birca, odvezla se negdje autom na sat vremena, i kad sam se vratila bajka nije bilo. Pitam konobare jer neka fora u pitanju, a kad ono nije bila. Na kraju smo skužili tko je mogao ukrasti ga i pritisnuli ga malo. Nakon par dana, u zoru, bajk je nađen pred bircem, ali napola prefarban i u koma stanju. Valjda ga je rastavio, pa je morao ponovno sastavljati :D Poslije sam ga dala susjedu za kunu da radi s njim kaj hoće, igra se malo i šarafi jer više nije bio za vozit. Tog "lopovčića" sam kasnije viđala. Ne zamjerim mu previše (imao je možda 13,14 god), ali se uvijek sjetim :D

Na Koni imam U lock i djeluje mi dosta pouzdano. Jest da se može čekićem razbiti onaj plastični dio, al se iskreno nadam da nitko to ne bi išao raditi usred grada, među gomilama :D

Eric Prydz
04.09.2009., 14:00
Tog "lopovčića" sam kasnije viđala. Ne zamjerim mu previše (imao je možda 13,14 god), ali se uvijek sjetim :D

:D

To se onda nadje roditelj (citaj tata, zene necem jos uvjek ima discipline u umu :p ) i iscuska s jednakim uzitkom, mozda i vecim...

Nisam bas detaljno iscitavao topic, nekako me strah sto bi jos mogao procitati...

Strider_hr1
04.09.2009., 17:47
Naletio sam na ovaj post tražeći na netu staze za bicikle po HR.
Pa evo ovako, da vam ispricam par zgodnih scena oko (pokušaja) krađa bicikla.
Prije više od pet godina mi je ukraden bike u centru zagreba i nikad nije pronađen. Stavljao sam oglas u novine, prijavio policiji itd. Potom sam kupio novi čija je cijena 10 000+kn. Kako radim posao gdje me dosta iživciraju tako imam zanimljiv ispušni ventil...
Jednom u dva/tri mjeseca stavim bicikl naslonjen na ogradu/zid/klupicu i zavežem ga sa sajlom. Sjednem se desetak metara dalje iza kakvog drva/grma (što već bude) i čekam po par sati. Do sada sam to napravio sedam puta i jednom je lik išao prčkat po bajku. Ugl. ja sam se doma vratio na dva kotača, lik je ostao u ležećem položaju. Nastavljam dalje sa istom praksom :)
Samo nastavi. Kad su mi zeni ukrali bajk (po drugi put), u ocaju, nemoci i bjesu, i meni su padale takve ideje na pamet.. A panduri, boli ih neka stvar..

stipan_101
28.09.2009., 14:12
Ukraden bicikl...

Marka: Gary Fisher
Model: Wahoo
Boja: Rama je tamno smeđo-crna s sivim vilicama na kojima pise Rock-
Shock
Gume: IRC Mythos XC II
Kocnice: V-Brake

Karakteristike: Na ruckama volana imao crne rogove; montiran straznji
nosac s bisagama; imao monitran ciklometar te prednje i straznje
svijetlo; Na rami su dvije karakteristicne naljepnice: "Ja volim svoj
bicikl" i "Stavi zadovoljstvo medju svoje noge"...Dio rame gdje se
obicno montira nozica obljepljen je crnom izolir trakom...

Bicikl je ukraden u cetvrtak 24.09.2009 (oko 19.30h) iz dvorista
obiteljske kuce u Trnovcici (Dubrava)...

Ako imate bilo kakvu informaciju...Hvala unaprijed

ktomy
29.09.2009., 23:29
Maslinastozeleni KHS ukoliko jenekomukradenviđen na nasipu kod dežurnog lopova. Ima crni paktreger

Iz zafrkancije pitam lika jel to njegov bike ((budući da svaki dan vozi drugi) lik se dao u bijeg. :lol:

Prvom prilikom postavljam slike lopova..treba taj smet sredit

Ukraden bicikl...

Marka: Gary Fisher
Model: Wahoo
Boja: Rama je tamno smeđo-crna s sivim vilicama na kojima pise Rock-
Shock
Gume: IRC Mythos XC II
Kocnice: V-Brake

Karakteristike: Na ruckama volana imao crne rogove; montiran straznji
nosac s bisagama; imao monitran ciklometar te prednje i straznje
svijetlo; Na rami su dvije karakteristicne naljepnice: "Ja volim svoj
bicikl" i "Stavi zadovoljstvo medju svoje noge"...Dio rame gdje se
obicno montira nozica obljepljen je crnom izolir trakom...

Ako imate bilo kakvu informaciju...Hvala unaprijed

ktomy
29.09.2009., 23:47
Uskoro će godina otkako je moj bike nestao. Ukradendan dva nakonprvog servisa.
Razina bijesa i ogorčenja je malo splasnula,ali da nađem taj ološ,završio bih u zatvoru,zato je boljeda ga nikad ne nađem.

Bike identičan mome viđen je napodručju Savice,Folnegovićevog.

Lopov je pofarbao donju stranu rame u narančasto,a gornja je ostala original svjetloplava. Valjda je kitao serijski.

Od policije nema službene vijesti,

Prezauzet sam brigama oko djeteta,očito je da bicikl promijenio možda i više vlasnika otad.
Bit će loše ako tog smeta ikad ščepam,u međuvremenu menii kolegi maznuli su zvonce,ciklokompjuter,lampu..sad smo nabavili neke alarme,pokazala se ok stvarčica zasad..:top:

Pokazalo se korisno u trenu krađe nazvat carinske prijelaze prema bosni,neki su isti ili drugi dan prema točnim opisima našli ukradene bicikle...

ktomy
30.09.2009., 00:04
"evo opisa: stariji lik, oko 55-60god, tijelo mu je kao u mladica, vrlo vitalno za svoje godine, osisan na kratko, na bajku zgleda visoko, jer podigne sic na maxium. nekad nosi naocale.

da cujem tvoj opis?

opisao si ga u dlaku,lik

operira,prisavljem,savicom,novim zagrebom,trešnjevkom i dubravom..neki dan sam ga vidio na zelenom KHSu.
Omiljeno mjestomu je savski nasip di vreba i prati žrtve. Uvijek nosi crne naočale i ponaša se kao da netko prati.

Po nekoliko dana ga nema,svaki put vozi drugi bike
.
Snifa po kvartovima stubištima ujutro od 8 -10 h,uvijek vozi sa sobom neku torbu (vjerojatno je unutra alat za obijanje).

Omiljeno mjesto mu je neka crkva blizu folnegovićevog di krade naviše,bio već više puta privođen pa puštan,zadnje smeće u ljudskom obliku.

ktomy
30.09.2009., 00:10
Serijski broj rame :F810K1793 ( na pogonu s donje strane),svjetlo plavi s bijelom ramom. Mjenjač Altus.

Ako ju netko nađe u nekoj garaži

http://www.ciklo-centar.hr/new/slikepop/2K8_LANAI.jpg

moja je imala tanje cestovne gume,nedavo je takav bikeviđen na folnegovićevom.devastiran narančastom bojom

ktomy
30.09.2009., 00:21
http://img233.imageshack.us/img233/2786/2k8lanai.jpg

Znak da je moja,da lik nije skinuo cestovne gume,i ofarbao je donju stranu rame napola u narančasto..kitao je brojeve vjerojatno

Strider_hr1
30.09.2009., 08:47
http://img233.imageshack.us/img233/2786/2k8lanai.jpg

Znak da je moja,da lik nije skinuo cestovne gume,i ofarbao je donju stranu rame napola u narančasto..kitao je brojeve vjerojatno

Ak znas kak lik izgleda, i ak si siguran da je bajk tvoj, kaj cekas:mljacko::tuctuc::visi: i uzmes bajk natrag:frajer:

a1exa
30.09.2009., 17:13
pa šta ak je taj stari lik tak poznat svima šta se nešto ne napravi?
a kaj murija radi?
dobro glupo pitanje :D

ktomy
01.10.2009., 00:29
Ak znas kak lik izgleda, i ak si siguran da je bajk tvoj, kaj cekas:mljacko::tuctuc::visi: i uzmes bajk natrag:frajer:

vidio ga frend prilikom vraćanja s posla,zaustavio tipa,ali ovaj počeo bježati..nisam ga osobno vidio u tom je keč

Strider_hr1
01.10.2009., 09:00
vidio ga frend prilikom vraćanja s posla,zaustavio tipa,ali ovaj počeo bježati..nisam ga osobno vidio u tom je keč

Ak je poceo bjezati, sve jasno.. :rofl:
A policija kaj radi.. Glupo pitanje..:zubo:

morino
02.10.2009., 19:33
mislim da vi malo brijete(osim onog lika koji je cekao par sati njemu kapa dolje)
frend prica bio u teretani na jarunu bike zavezan kod veslaca i kaze neki decko cjelo vrijeme vani da bi na kraju ispalo da su dotle drugi cvikao sajlu,okolo ima brdo narkića i sličnih probisvjeta,to treba kad se ulovi natući ista prića je i s krađama mobitela klincima.,
od vaseg bjesa nista ali predlazem dobar mamac i ekipa da s skupi i onda udri cipelarku.

morino
02.10.2009., 19:34
"evo opisa: stariji lik, oko 55-60god, tijelo mu je kao u mladica, vrlo vitalno za svoje godine, osisan na kratko, na bajku zgleda visoko, jer podigne sic na maxium. nekad nosi naocale.

da cujem tvoj opis?

opisao si ga u dlaku,lik

operira,prisavljem,savicom,novim zagrebom,trešnjevkom i dubravom..neki dan sam ga vidio na zelenom KHSu.
Omiljeno mjestomu je savski nasip di vreba i prati žrtve. Uvijek nosi crne naočale i ponaša se kao da netko prati.

Po nekoliko dana ga nema,svaki put vozi drugi bike
.
Snifa po kvartovima stubištima ujutro od 8 -10 h,uvijek vozi sa sobom neku torbu (vjerojatno je unutra alat za obijanje).

Omiljeno mjesto mu je neka crkva blizu folnegovićevog di krade naviše,bio već više puta privođen pa puštan,zadnje smeće u ljudskom obliku.

stavi sliku.

kudkojimilimoji
09.10.2009., 09:59
nije nekakav vrijedan bicikl, ali mi je drag.

bijelo crni, s brzinomjerom, rogovima, i malom pumpom na rami na kojoj piše Biltema.

popaljen prije dva dana u Sopotu iz s dvije brave zaključanog biciklarnika (nije provaljeno - interesantno!!!??).

ako slučajno...:s netko vidi please na pp

poznanik
11.10.2009., 01:33
nije nekakav vrijedan bicikl, ali mi je drag.

bijelo crni, s brzinomjerom, rogovima, i malom pumpom na rami na kojoj piše Biltema.

popaljen prije dva dana u Sopotu iz s dvije brave zaključanog biciklarnika (nije provaljeno - interesantno!!!??).

ako slučajno...:s netko vidi please na pp
danas na jakuševcu bi valjalo pronjuškati!!
btw. moš' se slikat' kao i ja, prije koju god. mi maznuli iz šupe u podrumu bike, provaljeno u šupu a podrum ne provaljena željezna vrata, što upućuje na lopova susjeda. nikome se ne može ništa dokazati,nema svjedoka. a u prostoriji za bicikle nema smisla držati iole pristojan bike. lokacija sopot također.

Dega76
11.10.2009., 13:31
Ukraden bicikl...
..

a mogao si ga i na cesti ostaviti :eek:

ljudi kaj vam je, brinite se malo više za bicikle...držite ih u kućama ili stanovima, svugdje drugdje bu vam nestao...

Eppur si muove
12.10.2009., 11:19
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/58994/Default.aspx

fjonix
12.10.2009., 12:02
Sacuvaj boze ali znam i dva svijeltla primjera kada su bicikli nadeni

Ukrali Jamisa i prodali nekome klincu i klinac dovezao bicikl na servis i vlasnik ducana skuzi bike i po serijskom broju vidi da mu je to bike od njegovog kupca i nazove policiju,bas sam dosao na servsi s svojim bikom i murjaci u ducanu i sada sta ce biti bog zna ali tesko da ista mogu lopovima

Drugi je vidla murija nekog idiota na remetineckoj kako lomi lokot na biickli i u stanicu i samaralica i priznao sta je sve krao i tako frendu vratili bicikli sreca da je to isao prijaviti na policiju nije htio kao nema nikakvig smisla ali on je imao srece vise nego pameti i vratili mu bike

Limeni Nos
14.10.2009., 10:04
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/58994/Default.aspx

liku je vjerojatno trebalo za dop

haram
14.10.2009., 12:37
U islamskim zemljama imaju interesantne zakone po tom pitanju.
Nisam bas za sakacenje, ali da kod nas kradljivcu slome rukicu svaki put kad ga uhvate,
ne bi to dvaput napravio garant!

LO1969VE
14.10.2009., 16:25
Znate one stupice koji se stavljaju da auti ne bi mogli proci? - dakle stupici koji su medjusobno povezani lancem..

..i tako danas vidio dobar bicikl srednje klase... kako je privezan za taj stupic visine 50cm! :s :D

...da bi mu uzeli bicikl samo ste morali nagaziti na lance koji vezuju stup i eto bicikla.. koji idiot!

Najradje bih mu uzeo bicikl - ne ukrao i bacio u prvi kontenjer...

Presmješno i za ne povjerovat da tako netko moze privezati bajk -za ''nizašto''

Schmutzi
23.10.2009., 19:46
Eto, sinoćnja krađa me pokrenula da se i ja ovdje javim. Novi Zagreb, ispred stana na 3. katu zašifran sa klasičnom sajlom (imo sam i trelock ali mi se nije dalo vezat i s njim svaki dan). I tak jedno 2 godine. Prije sma ga držo u stanu ali kak u njemu nema puno mjesta nije mi ga se više dalo naguravat i počeo sam ga ostavljat ispred vrata. I tak je bilo sve do sinoć. Ujutro idem na poso i imam kaj vidit tj. nemam. Niš, otišo na policiju, prijavio kaj se desilo, dao im sliku bajka i serijski broj pa bumo vidli. Inaće frendu i frendici prošle godine maznuli ispred avenue mall-a pa ih murija našla tak da uvjek ima malo nade.
Molio bi ak neko vidi crni "Haro V1" da mi pošalje poruku, ali nekak mi se čini da bum počeo šparat za novi.
A što se tiće ovih lopina, trebala bi ih policija slikat i po cijelom gradu stavljati jumbo plakate sa njihovim slikama i pisati: OVO JE LOPOV KOJI KRADE BICIKLE". PA kad ga vidiš blizu svog bajka udri po njemu bez pitanja jer ga htio ukrast ili nije.
I za kraj Stramputica je zakon. Samo tako majstore :)
http://a926.ac-images.myspacecdn.com/images01/118/l_9cc6785689fbd241b37939e6cc7e2e15.jpg

plavva
23.10.2009., 20:47
Maznulo mi Diamondbacka Sorrento, plavog. Nije vrijedan, al ga jako, jako volim. Da nađem tko mi ga je uzeo, pustila bih pseto da se podruži s njim. Stoka.

zmahalec
26.10.2009., 14:27
Dragi bajkeri,

ukraden mi je Bike Haro V4, sa Magura vilicom (100mm), Magura diskovima i kočnicama (Julie), mijenjač prednji i zadnji XT, sic WTB, gume WTB Velocioraptor 2.3, većinom je crne boje s malo sive...ima i malu crno-sivu torbicu na čičak ispod rame...
Nije mi toliko materijalno važno već koliko sam emotivno vezan uz ovaj bicikl i što sam seve prošao s njim, gotovo kao da sam izgubio dragu osobu..
Bicikl je nedugo ukraden na Području Novog Zagreba-Sopot. Prijavljeno je policiji i prijateljima...
MOlim bilo kakvu pomoć ili informaciju, tako nudim i nagradu...
Sliku stavim naknadno..
Hvala, i čuvajte svoje bicikle jer se u zadnje vrijeme vrlo učestalo i uspješno kradu...

KILLERDOG
26.10.2009., 18:40
može da navedete i gdje je dignut?

Schmutzi
30.10.2009., 08:49
Hmmm, ziher je isti frajer. Meni ga je drmno u Sigetu

ssssaa
13.11.2009., 21:36
Wheeler PR 2900
Bicikl je star oko 6 godina ali super očuvan.
Ukraden je Zagrebu na Knežiji iz zajedničke prostorije u zgradi. Zaključan sajlom bio.
Izgleda točno ovako!!!
Ajde ljudi ako je tko što vidjeo ili misli da bi se moglo naći negdje...
Lomim ruke onome tko ga je uzeo ali i jednoj osobi po vašem izboru za nagradu! :D

http://i387.photobucket.com/albums/oo319/ssssaa/1.jpg
http://i387.photobucket.com/albums/oo319/ssssaa/2.jpg
http://i387.photobucket.com/albums/oo319/ssssaa/3.jpg

svetli
16.11.2009., 16:46
Dragi bajkeri,

ukraden mi je Bike Haro V4, sa Magura vilicom (100mm), Magura diskovima i kočnicama (Julie), mijenjač prednji i zadnji XT, sic WTB, gume WTB Velocioraptor 2.3, većinom je crne boje s malo sive...ima i malu crno-sivu torbicu na čičak ispod rame...
Nije mi toliko materijalno važno već koliko sam emotivno vezan uz ovaj bicikl i što sam seve prošao s njim, gotovo kao da sam izgubio dragu osobu..
Bicikl je nedugo ukraden na Području Novog Zagreba-Sopot. Prijavljeno je policiji i prijateljima...
MOlim bilo kakvu pomoć ili informaciju, tako nudim i nagradu...
Sliku stavim naknadno..
Hvala, i čuvajte svoje bicikle jer se u zadnje vrijeme vrlo učestalo i uspješno kradu...

Strašno nešto koliko se krade u zadnje vrijeme, barem što se bajkova tiče. U Ivanić Gradu se prije nekoliko mjeseci pronašli neke klince koji su imali, navodno, preko 100-njak ukradenih bicikala u nekoliko garaža, sve su bicikle raskopali u dijelove, očistili rame i dijelove i spremili za prodaju. Ta ista ekipa je mom frendu dignula bajk, KTM Ultra Fun, čovjek otišao na policiju prijavit krađu bicikla, pričekao ih tjedan dana i policija ništa živo nije javljala. Otišao čovjek u zgb, kupio KTM-a Race Line-a, kao ono počastit će se i treće jutro ga zvali sa policije da su mu našli bajk. Strašno. Pokupio čovjek svoj bicikl (u djelovima) i sad ga namjerava odvest u Bim Bike i dat ga sastavit i servisirat pa će poslat račun na starce od klinaca. Za nevjerovat.

svetli
16.11.2009., 16:49
Strašno nešto koliko se krade u zadnje vrijeme, barem što se bajkova tiče. U Ivanić Gradu se prije nekoliko mjeseci pronašli neke klince koji su imali, navodno, preko 100-njak ukradenih bicikala u nekoliko garaža, sve su bicikle raskopali u dijelove, očistili rame i dijelove i spremili za prodaju. Ta ista ekipa je mom frendu dignula bajk, KTM Ultra Fun, čovjek otišao na policiju prijavit krađu bicikla, pričekao ih tjedan dana i policija ništa živo nije javljala. Otišao čovjek u zgb, kupio KTM-a Race Line-a, kao ono počastit će se i treće jutro ga zvali sa policije da su mu našli bajk. Strašno. Pokupio čovjek svoj bicikl (u djelovima) i sad ga namjerava odvest u Bim Bike i dat ga sastavit i servisirat pa će poslat račun na starce od klinaca. Za nevjerovat.

E da, i kažu da nijedan bajk nije bio neki pevecikl ili limex i takva sranja, samo dobri bajkovi.

hunky_dory
04.05.2010., 20:47
Prije nekih cca mjesec dana ukraden mi je bicikl iz moje zgrade iz spremišta. Bila sam totalno očajna, ali sam rekla da ću kad tad naletiti na svoj bajs što je malo vjerojatno, ali tako je i bilo. Osijek je ipak mali grad. Idem ujutro autom na faks i stanem na semaforu i pogledam desno, a bicikl kao moj stoji zavezan za ogradu. Ja parkiram i izađem, pogledam bicikl - to je taj, sve oznake govore da je to moj bicikl. Odem u policiju, policija pošalje dvoje da se nađu samnom, oni došli, napravili zapisnik, čekali samnom da se netko pojavi, ali su morali ići dalje i kažu mi da ostanem kraj bicikla i čekam ako se netko pojavi da ih momentalno zovem i da su oni tu za 5 min. Čekala sam kraj bicikla od 9 ujutro pa do 2 popodne (sva sreća pa taj dan nisam imala obaveza). Na kraju se pojavila "gospođica" (neka balavica) i pitali smo ju odakle joj bicikl, koliko ga ima itd.... po svemu što je rekla nema smisla, jer bicikl star godinu dana ne može izgledati kao taj, a moj je star 4 godine... uglavnom preočito je da ženska sere.... prvo kaže da ga je dobila pa da ga je kupila u trgovini koja uopće zapravo ne postoji.... na svu sreću uspjela sam od nje izvući kako se zove i gdje živi jer sam rekla da će ju policija posjetiti. Ja ponovo nazovem policajce i u međuvremenu dok sam ženski govorila da ih pričeka da oni dolaze... ženska počela plakati i histerizirati i uzme bic i ode.... policija došla, napravila ponovo zapisnik, dvojica su otišli autom za njom u smjeru di je otišla, i rekli su da idu kod nje doma, ali ako ona ne prizna da joj ne mogu ništa, i da ju mogu jedino tužiti, ali da će me kao nazvati da mi kažu šta je bilo. Prošlo je već 5 dana, a oni se uopće ne javljaju, ja žensku i dalje viđam s biciklom, čak sam i bila kod te kuće vidjeti gdje je to, ženska živi u ulici bez asfalta bogu iza nogu kraj buvljaka... Znam da sere, i da je to sigurno 100% moj bicikl, ali nemoš joj nažalost ništa....

I tako ja već luda od tog bicikla...:ne zna:

stealth
04.05.2010., 21:01
Kako ne mozes nista, pa valjda imas racun sa serijskim brojem. Neka pregledaju taj bicikl, ako pase serijski broj okvira, tvoj je i gotova prica, nema se tu vise sto misliti. Osim toga, pa imas valjda kakvu sliku tvog bicikla, to bi trebalo pomoci.

Haus_Tw
04.05.2010., 21:19
Prije nekih cca mjesec dana ukraden mi je bicikl iz moje zgrade iz spremišta. Bila sam totalno očajna, ali sam rekla da ću kad tad naletiti na svoj bajs što je malo vjerojatno, ali tako je i bilo. Osijek je ipak mali grad. Idem ujutro autom na faks i stanem na semaforu i pogledam desno, a bicikl kao moj stoji zavezan za ogradu. Ja parkiram i izađem, pogledam bicikl - to je taj, sve oznake govore da je to moj bicikl. Odem u policiju, policija pošalje dvoje da se nađu samnom, oni došli, napravili zapisnik, čekali samnom da se netko pojavi, ali su morali ići dalje i kažu mi da ostanem kraj bicikla i čekam ako se netko pojavi da ih momentalno zovem i da su oni tu za 5 min. Čekala sam kraj bicikla od 9 ujutro pa do 2 popodne (sva sreća pa taj dan nisam imala obaveza). Na kraju se pojavila "gospođica" (neka balavica) i pitali smo ju odakle joj bicikl, koliko ga ima itd.... po svemu što je rekla nema smisla, jer bicikl star godinu dana ne može izgledati kao taj, a moj je star 4 godine... uglavnom preočito je da ženska sere.... prvo kaže da ga je dobila pa da ga je kupila u trgovini koja uopće zapravo ne postoji.... na svu sreću uspjela sam od nje izvući kako se zove i gdje živi jer sam rekla da će ju policija posjetiti. Ja ponovo nazovem policajce i u međuvremenu dok sam ženski govorila da ih pričeka da oni dolaze... ženska počela plakati i histerizirati i uzme bic i ode.... policija došla, napravila ponovo zapisnik, dvojica su otišli autom za njom u smjeru di je otišla, i rekli su da idu kod nje doma, ali ako ona ne prizna da joj ne mogu ništa, i da ju mogu jedino tužiti, ali da će me kao nazvati da mi kažu šta je bilo. Prošlo je već 5 dana, a oni se uopće ne javljaju, ja žensku i dalje viđam s biciklom, čak sam i bila kod te kuće vidjeti gdje je to, ženska živi u ulici bez asfalta bogu iza nogu kraj buvljaka... Znam da sere, i da je to sigurno 100% moj bicikl, ali nemoš joj nažalost ništa....

I tako ja već luda od tog bicikla...:ne zna:

koja nevjerojatna priča
Jesi li kod prijave krađe dala i serijski broj bicikla?

Dođe ti da dočekaš curu kad otkljuća bicikl, zahvališ joj, uzmeš bic i odeš doma. Kasnije samo policiji javiš da si našla svoj bicikl :angeleye:

ili još bolja varijanta

uzmeš dva ulocka i zavežeš bicikl da cura ne može otići sa tvojim biciklom
Onda nazoveš policiju i kažeš da si našla bicikl Ako ne žele doći kaži da ćeš zvati novinare i prijaviti ih (policiju) da ti ne žele pomoći oko prijave krađe.

Pa ja bi im skakao po kičmi dok mi ga ne bi vratili i ispričali se za nesposobnost :mad:

g-flash
04.05.2010., 22:08
1. jesi apsolutno sigurna da je tvoj bajs? (provjerila si serijski broj rame?!)
2. nisi joj trebala govoriti da policajci dolaze
3. nisi je smjela pustiti da ode
4. ako znaš gdje živi, odi tamo i uzmi joj bajs :D

haram
04.05.2010., 23:33
...

... bojim se da ti policija nemoze pomoci ako je samo tvoja rijec protiv njene (ako nemas racun za bic), jedino da tu curu "na blef" uhvate da prizna kako je dosla do njega (a oni znaju kako se to radi), pogotovo ako je nekako povezana s nekim koga vec imaju u evidenziji zbog kradja.

... inace je korisno "personalizirati" svoje vlasnistvo; npr. ubaciti papiric sa svojim imenom i prezimenom/adresom u cijev upravljaca, ili pazljivo ugravirati negdje neuocljivo na rami (ako nema ser.broja)...

hunky_dory
05.05.2010., 10:22
nažalost, garancija i račun više nisu na životu, za bicikl sto posto znam da je moj jer ga poznam, naletila sam na još jednoga istoga ali vidim da to nije taj. RAzmišljala sam o svemu, da ga zaključam , da ga maznem, vamo tamo.... najpametnije bi bilo da čim sam ga vidjela da sam ga precvikala i odnijela. Čak se na bicu vidi trag testerisanja lanca pilom :mad:... da sam znala da će do ovoga doći sigurno bi ga označila nekako....

razmišljala sam da ženskoj pošaljem poruku da ga vrati jer ću ju na sud dati, razmišljam da ga samo uzmem sljedeći put kada ga vidim, slika ne vrijedi kaže policija a i nemam nijednu. Jedino što znam su neke oznake koje je bic imao npr. oštećenje od pada ili iskrivljeni blatobrani i amortizer, tragovi stajanja na kiši jer nisam imala krovište u dvorištu, pa ogrebotina na sjedalu itd....

neznam uopće više što bi... glupo mi je uopće zvati ponovno policiju, sama sebi sam glupa...

nkb11
05.05.2010., 17:08
nažalost, garancija i račun više nisu na životu, za bicikl sto posto znam da je moj jer ga poznam, naletila sam na još jednoga istoga ali vidim da to nije taj. RAzmišljala sam o svemu, da ga zaključam , da ga maznem, vamo tamo.... najpametnije bi bilo da čim sam ga vidjela da sam ga precvikala i odnijela. Čak se na bicu vidi trag testerisanja lanca pilom :mad:... da sam znala da će do ovoga doći sigurno bi ga označila nekako....

razmišljala sam da ženskoj pošaljem poruku da ga vrati jer ću ju na sud dati, razmišljam da ga samo uzmem sljedeći put kada ga vidim, slika ne vrijedi kaže policija a i nemam nijednu. Jedino što znam su neke oznake koje je bic imao npr. oštećenje od pada ili iskrivljeni blatobrani i amortizer, tragovi stajanja na kiši jer nisam imala krovište u dvorištu, pa ogrebotina na sjedalu itd....

neznam uopće više što bi... glupo mi je uopće zvati ponovno policiju, sama sebi sam glupa...

ako si 100% sigurna da je tvoj bicikl (ali stvarno 100%), kad ga vidiš negdi vezanog, zovi prijatelja, precvikaj sajlu i vozi... mala neće moći ništa tebi kao ni ti njoj (po pitanju policije), a bicikl je ipak TVOJ!

samo ga pregledaj iza toga da ga mala lukavica nije di označila!

haram
05.05.2010., 17:22
... ili joj predlozi da ti ga lijepo vrati, pa ces sve zaboraviti, a ako nece... demonstriraj nekako da si i ti spremna ici do kraja, i prljavim sredtvima (samo pametno)...

hunky_dory
05.05.2010., 18:27
možeš misliti kako će ga vratiti :rofl:

haram
05.05.2010., 18:46
... strah cini cuda...

Oluja77
05.05.2010., 19:32
pošto ne možeš dokazat da je bicikl tvoj, lijepo ga uzmi, pa nek ona dokazuje da je njen i sve super, sve pet, pijemo pivu :Pivo:

lav1000
05.05.2010., 20:34
evo da se i ja pohvalim meni maznulo treka 6000 disc evo ovdje sam to oglasio:
http://www.bicikl-portal.com/ukradeno/index.html
na svu sreću sredio sam GF pirahnu vrlo povoljno :) ako netko vidi onakav bicikl pls neka obavjesti da testiramo trekovo doživotno jamstvo na ramu kad je iskrivim na kičmi onog tko ju sad vozi

POKLANJAM
10.05.2010., 18:21
imam jedno ankentno pitanje u vezi krađa ???

kome je ukraden bicikl koji je bio zaključan U-LOCK-om i koliko dugo je bicikl bio bez nadzora???

nemam tajma za pregledat sve postove, zanima kako često se kradu bicikli vezani sa U-LOCK-om i koji su to U-LOCK-ovi :confused: :confused:

kika87
11.05.2010., 14:55
Evo da se i ja prikljucim vama... Ukraden mi je bijeli Scott Aspect, prosli tjedan, u Novom Zgrebu,Savski Gaj. Provalili su mi u šupu,razbili lokot i uzeli mi ga.. ne mogu vjerovati da ga vise nema, bio mi je rođendanski poklon,nije bio star ni pola godine. Ali ne odustajem! prijavljeno je policiji,svaki dan gledam oglasnik i nadam se da ce se nesto pojaviti. A kada se pojavi,ako se pojavi nesto,jadan taj koji mi ga je uzeo !!! inace sam na kinezioloskom fakultetu i namjeravam upotrijebiti sve svoje znanje na njemu ! Bit ce lomljenje jedne i druge rukice,pa nek proba ukrasti jos nesto !
Pa vas evo molim ako vidite nekoga na bijelom ,novom scottovom biciklu, stanite pogledajte dal mu je malo izgreban volan, ako je mozete slobodno primjeniti silu na nekome ( zamislite samo da je to taj koji vam je ukrao bicikl i nece biti tesko malo ga unakazit ) i da naravno javiti mi na broj 091 598 6574 , evo i slika..... http://www.evanscycles.com/product_image/image/934/b06/d1a/32767/product_page/scott-aspect-70-2009-mountain-bike.jpg
Hvala !

-Domagoj-
11.05.2010., 21:20
Evo da se i ja prikljucim vama... Ukraden mi je bijeli Scott Aspect, prosli tjedan, u Novom Zgrebu,Savski Gaj. Provalili su mi u šupu,razbili lokot i uzeli mi ga.. ne mogu vjerovati da ga vise nema, bio mi je rođendanski poklon,nije bio star ni pola godine. Ali ne odustajem! prijavljeno je policiji,svaki dan gledam oglasnik i nadam se da ce se nesto pojaviti. A kada se pojavi,ako se pojavi nesto,jadan taj koji mi ga je uzeo !!! inace sam na kinezioloskom fakultetu i namjeravam upotrijebiti sve svoje znanje na njemu ! Bit ce lomljenje jedne i druge rukice,pa nek proba ukrasti jos nesto !
Pa vas evo molim ako vidite nekoga na bijelom ,novom scottovom biciklu, stanite pogledajte dal mu je malo izgreban volan, ako je mozete slobodno primjeniti silu na nekome ( zamislite samo da je to taj koji vam je ukrao bicikl i nece biti tesko malo ga unakazit ) i da naravno javiti mi na broj 091 598 6574 , evo i slika..... http://www.evanscycles.com/product_image/image/934/b06/d1a/32767/product_page/scott-aspect-70-2009-mountain-bike.jpg
Hvala !

:(
meni bajk od 6000 kn stoji takoder u supi...stvarno se bojim za njega ali jednostavno nemam drugdi s njim

lav1000
11.05.2010., 21:30
e razmisli da ga makneš iz šupe jer sudeći po drugim postovima maknut će ga netko drugi odatle iako ništa to ne znači meni ga maknuli vezanog za zeljeznu ogradu metar od ulaznih vrata na petom katu ( vidio sam neki susjedi imaju šupe obložene s nekim ivericama, šperpločama itd. bar se ne vidi što im je u šupi, ne znam možda su lopovi a možda su poučeni neugodnim iskustvima pa eto bar da gamad ne vidi što je unutra zaključano)

ZenWebMaster
11.05.2010., 21:48
Meni su ispred firme pokusali ukrasti bicikl, pala je pinceta kad sam makao bajk. Na putu doma vidim pandure, objasnim im situaciju (cak sam rekao i da su bile i nadzorne kamere odmah pokraj) i pitam ih oce li pincetu ... a ovi me lagano otpile. :cerek:

Imao sam srece, jer sam vidio "ustase" (U-Lock :D) koje su isti model ko moja na ogradi (naravno, bez bicikla) ... a mislim se da si jos i neki lanac ubodem.

lav1000
11.05.2010., 21:56
što sa pincetom obijaju U lock?

ZenWebMaster
11.05.2010., 23:56
što sa pincetom obijaju U lock?

Probao sam je stavit i taman odgovara. I ja sam se iznenadio.

kika87
12.05.2010., 00:35
:(
meni bajk od 6000 kn stoji takoder u supi...stvarno se bojim za njega ali jednostavno nemam drugdi s njim

rade ga makni,nemoj da ti se desi ovo,kao sto se desilo meni i drugima... odfuraj ga u stan,drzi ga rade u sobi ili na balkonu. Danas su na policiji rekli da je jucer isto ukraden bijeli scott... kradu na veliko,a supe su im najmanji problem.

kika87
12.05.2010., 00:40
Probao sam je stavit i taman odgovara. I ja sam se iznenadio.

ma ne postoji stvar koja moze zastiti bickl, prestrasno... onaj koji izmisli nesto, bit ce bogat!

ZenWebMaster
12.05.2010., 07:15
ma ne postoji stvar koja moze zastiti bickl, prestrasno... onaj koji izmisli nesto, bit ce bogat!

Ma ima - rotvajler. :D

Samo je preskup za odrzavati ... :D

Rookie
12.05.2010., 08:00
izgrebi oriđiđi naljepnice i preko toga fino naljepi naljepnicu Limex i uživaj :)

mislim da bi i quindao ili xin xin radilo isto :D

mazgov
12.05.2010., 08:30
izgrebi oriđiđi naljepnice i preko toga fino naljepi naljepnicu Limex i uživaj :)

onaj koji zna otvorit modernu ključanicu s žičicom i pincetom, vjeruj mi , taj zna prepoznat kvalitetne djelove bicikla , ma što ti na njima napisao

svetli
12.05.2010., 10:16
Ulovih danas oko pola 3 ujutro tipa u dvorištu kuće kod ulaza u garažu sa neakvim alatom u ruci. Da stvar bude bolja, i prepoznao sam ga, tako da nisam trčao za njim, već sam pričekao sat vremena, da se on malo smiri i da misli da ništa neče bit, nazavo policiju te se dogovorio sa njima da ga pokupe ujutro pa da se nađemo u stanici oko 7 sati, prije posla.
Čekam da mi jave da li su uopće našli ikakve bicikle kod njega, jer su ga radi toga i prije privodili.

zivcani_slon
12.05.2010., 12:44

Evo nesto slicno (http://www.dominicwilcox.com/stickers.html), ne znam je l' netko vec polinkao. :)

ZenWebMaster
12.05.2010., 13:20
onaj koji zna otvorit modernu ključanicu s žičicom i pincetom, vjeruj mi , taj zna prepoznat kvalitetne djelove bicikla , ma što ti na njima napisao

Kona je dosta specificna (ovi modeli kojeg i ja imam), tesko ju je ne skuzit. Iako, moram priznat da je dobra ideja. :D

g-flash
12.05.2010., 13:49
Ulovih danas oko pola 3 ujutro tipa u dvorištu kuće kod ulaza u garažu sa neakvim alatom u ruci. Da stvar bude bolja, i prepoznao sam ga, tako da nisam trčao za njim, već sam pričekao sat vremena, da se on malo smiri i da misli da ništa neče bit, nazavo policiju te se dogovorio sa njima da ga pokupe ujutro pa da se nađemo u stanici oko 7 sati, prije posla.
Čekam da mi jave da li su uopće našli ikakve bicikle kod njega, jer su ga radi toga i prije privodili.

aj javi kako je sve prošlo, jesu našli što kod lika itd
i jesu li ga uopće i uhitili

-Domagoj-
12.05.2010., 17:47
rade ga makni,nemoj da ti se desi ovo,kao sto se desilo meni i drugima... odfuraj ga u stan,drzi ga rade u sobi ili na balkonu. Danas su na policiji rekli da je jucer isto ukraden bijeli scott... kradu na veliko,a supe su im najmanji problem.

radi bi ga drzao u sanu da se rjesim muke ali jednostavno nema prostora.
za balkon neznam kakvo je rjesenje,pogotovo zimi kad kisi i kad je hladno
i btw ja sam iz zadra,ne iz zg,ali i tu se krade uhh.

lav1000
12.05.2010., 18:16
a dobro i meni je ovu zimu prezimio u zadru u šupi 5 mjeseci tako da ima malo veće šanse da tu i ostane nego da je u zg bar prema mom iskustvu a za balkon kupiš pokrivalo za bicikl i miran si bar što se tiče kiše a hladnoća u zadru baš i nije neka da mu našteti ( više mu našteti vlagurina u šupi)

svetli
13.05.2010., 10:59
Evo kako je završilo.
Malo je frustrirajuće da unutar 2 godine čovjek dobije 3. prekršajnu prijavu i puste ga da doslovno odšeta i ode se braniti pred sucem za prekršaje pričom o teškom životu. To što krade bicikle koji su u većini slučajeva krvavim radom zarađeni, to apsolutno nikoga u pravosuđu nije briga, počevši od prijave krađe pa do završnog elementa prekršajnog suca. Sve sam skloniji mišljenju da ljudi koji uzmu stvar u svoje ruke kada ulove kradljivca i nisu puno pogriješili sa obzirom na situaciju u rješavanju ovakvih problema pred sudom. :flop:

Skoro zaboravih napisati. Našli su nešto sitno djelova po kutijama, ništa za što bi se mogli uloviti, navodno.

Mr.Cipelić
13.05.2010., 12:12

Pa kaj mu nisi izletio ako si ga vidio:confused::ne zna:

Mijce
13.05.2010., 12:47
Ja nekak se opće bojim ispustit tu u zgbu bajk iz ruke. Dobro,... tek sam si ga kupila pa me malo strah, ali još nije bilo prilike da ''odem u dućan'' pa ga svežem negdje... ne ne.. radije vozim jos 10 km da nadjem kiosk... neg da ga ostavim i na 5 min samog. grozno mi je to. a i nemam bas povjerenja u svoj lokot. kostao je 30 kn. iako izgleda cvrsto i tako to, ne vjerujem nikom, do sad su mi ukrali sve kaj su mogli (s početkom još u osnovoj, pa u srednjoj pa na dalje)... mobitele, mp3-e, fotiće... tako da sve čuvam... a bajk držim u stanu, u sobi, il na balkonu, ovisno o vremenu.

Mijce
13.05.2010., 12:52
Evo kako je završilo.
Malo je frustrirajuće da unutar 2 godine čovjek dobije 3. prekršajnu prijavu i puste ga da doslovno odšeta i ode se braniti pred sucem za prekršaje pričom o teškom životu. To što krade bicikle koji su u većini slučajeva krvavim radom zarađeni, to apsolutno nikoga u pravosuđu nije briga, počevši od prijave krađe pa do završnog elementa prekršajnog suca. Sve sam skloniji mišljenju da ljudi koji uzmu stvar u svoje ruke kada ulove kradljivca i nisu puno pogriješili sa obzirom na situaciju u rješavanju ovakvih problema pred sudom. :flop:

Skoro zaboravih napisati. Našli su nešto sitno djelova po kutijama, ništa za što bi se mogli uloviti, navodno.

mhm.... trebo si ti to sam rješit sa stričekom, pravde u hrvatskoj nema, to svi znaju. da ne govorim o policiji. Ima ona treba koja je jelte nestala, ona martina hrovat, dosla policija pretrazila i zapecatila stan, i nakon tri mjeseca, doso joj brat u stan i pronaso putovnicu., tako da kolko oni rade svoj posao sve ti govori... a svako ce se smilovat jadniku, bez obzira kolko smo mi ostali jadni. jos ce pocet nas kaznjavat koji imamo :D evo bas nedavno, frajer otiso u ducan krast za bebu, ok, znam da je tesko, no zbog ukradene robe on ce prehranit svoje celjade dok je mogo ugrozit neciju cijelu obitelj, jer da ga nisu uhvatili vrlo lako bi neko iz dućana dobio otkaz... i onda njemu cijela hrvatska salje novce... i to je dobro??
jebote

Equilibrium
13.05.2010., 14:46
kako je netko već napisao, ako premlatiš nekoga tko ti krade imovinu, i budeš ulovljen/prijavljen, više ćeš najebat radi teških fizičkih ozljeda nego lopov radi krađe.
istina, teško bih se suzdržao da sam vidio likove koji su mi provalama u podrume (3 različita) makli 3 bicikla.

Mr.Cipelić
13.05.2010., 23:26
kako je netko već napisao, ako premlatiš nekoga tko ti krade imovinu, i budeš ulovljen/prijavljen, više ćeš najebat radi teških fizičkih ozljeda nego lopov radi krađe.
istina, teško bih se suzdržao da sam vidio likove koji su mi provalama u podrume (3 različita) makli 3 bicikla.

Pa dobro sada,ne moraš ga/ih našamarati...Glavno da ih uhvatiš i predaš policiji ili kaj god,ne moraš odmah batinom na njega ma koliko god to bilo teško!Ako već vidiš nekoga kako ti čeprka po imovina,zaustavi ga,milom ili silom:azdaja::Snajper::clint::driver::nono::E:visi ::tuctuc::troll::usama::mljacko:

svetli
14.05.2010., 10:14
Pa kaj mu nisi izletio ako si ga vidio:confused::ne zna:

Izletio sam, zato je i pobjegao.

svetli
14.05.2010., 10:24
mhm.... trebo si ti to sam rješit sa stričekom, pravde u hrvatskoj nema, to svi znaju. da ne govorim o policiji. Ima ona treba koja je jelte nestala, ona martina hrovat, dosla policija pretrazila i zapecatila stan, i nakon tri mjeseca, doso joj brat u stan i pronaso putovnicu., tako da kolko oni rade svoj posao sve ti govori... a svako ce se smilovat jadniku, bez obzira kolko smo mi ostali jadni. jos ce pocet nas kaznjavat koji imamo :D evo bas nedavno, frajer otiso u ducan krast za bebu, ok, znam da je tesko, no zbog ukradene robe on ce prehranit svoje celjade dok je mogo ugrozit neciju cijelu obitelj, jer da ga nisu uhvatili vrlo lako bi neko iz dućana dobio otkaz... i onda njemu cijela hrvatska salje novce... i to je dobro??
jebote

Baš sam ih pitao u vezi toga u stanici, naime, stvari stoje ovako, iako je on na posjedu koji nije njegov sa namjerom radnje kaznenog djela provale i otuđivanja imovine, ti kao vlasnik posjeda i imovine nemaš APSOLUTNO nikakva prava na obranu imovine fizičkom silom osim ako ti provlanik nije prijetio radnjama koje su opasne po tvoj život. totalna glupost. :flop:
Dakle, trebao bih čekati da me opali pajserom po glavi, pa poslje toga nešto napraviti, ako preživim. :confused:
U, recimo, Americi ... prođeš znak "no trespassing" ... upozoren si i nečeš se maknuti .... :Snajper:

mazgov
14.05.2010., 11:37

poziv na nasilje:ban:

:D

Equilibrium
14.05.2010., 11:52
nikakav poziv... zadržao bih zabavu samo za sebe :zubo:

Mijce
14.05.2010., 12:29
Dakle, trebao bih čekati da me opali pajserom po glavi, pa poslje toga nešto napraviti, ako preživim. :confused:

To ti ja govorim... nema pravde, niti će je ikada biti. Zato bolje sam rješit...
Policija neće ništa napravit. kad kažem ništa to doslovno to znači. Kao prvo čekat ćeš ih da se udostoje doć, napavit će zapisnik, zatvorit će lika na par sati i pustit ga, stan mu neće ni pregledat, ako i oće, stavit će one žute trake i otić. eto ... pa ti biraj očeš zvat murju ili objasnit čovjeku na brutalan način da više ne krade... or else...

Littlefoot
14.05.2010., 14:23
U, recimo, Americi ... prođeš znak "no trespassing" ... upozoren si i nečeš se maknuti ....

Primjerice:
Any persons (except players)
caught collecting golf balls
on this course will be
prosecuted and have their
balls removed

ili

NO trespassing
Violators will be shot
Survivors will be shot again