View Full Version : stan u prizemlju
RichKid
15.02.2004., 18:03
Obzirom je naša mala tročlana familija odlučila prodati stan u kojem jesmo (50 m2), dići manji kredit i kupiti veći stan - dali smo se ovih dana u pregled situacije na tržištu nekretnina. Obzirom da među vama obitavaju vrsni poznavatelji nama nedokučivih misterija, a tiču se praktičnih savjeta - savjetujte nas! Naišli smo, naime, na stan u kojem već više od desetljeća obitava tuzemna inačica Addams familije. Stan je u katastrofalnom stanju, ali - mislim si ja, instalacije i zidovi su kao i ostali u zgradi, daklem - cc 20 godina stara. E pa, nakon što sam uspjela uvjeriti svog zakonitog da se to sve da srediti (izglodani štokovi i slično) ostao mi je jedan još veći problem: kako ga naime, nagovoriti da se useli u stan koji je u prizemlju?
Ostale generalije: stan je 80m2, ima lođu na istoku - gleda u park sa dječijim igralištem, ja kontam da se za cc 10000 eura može sasvim pristojno i urediti.
Eto, zaželite nam dobrodošlicu jer sretat ćemo se sigurno još puno narednih mjeseci, jer ako se i odlučimo za ovo visit ćemo na podforumu u potrazi za majstorima.
Savjeti, pokude, iskustva - čekamo. :W
xxGaladrielxx
15.02.2004., 18:15
stan u prizemlju imaju moji frendovi. Kad je toplije, nemreju istaviti nis otvoreno niti preko noci a kamo da izadju van.
Ostavili par puta i usla im djecurlija. Onako iz zabave. Napravili nered i to je sve. Kad takav stan, pa jos otvoren, jednostavno mami :D Cesto im bacaju nesto u nutra, tako da nije dovoljno prozor samo pritvoriti, vec jednostavno mora biti zavoren...
I uvijek si u mraku ako zelis izbjeci znatizeljne poglede.
Oni su navikli, ali ja se kod njih osjecam nelagodno.
Drugo, podovi su hladni kao i svi stanovi koji ispod sebe nemaju drugi.
xxGaladrielxx
15.02.2004., 18:19
inace, kod mene u kvartu svi ti stanovi u prizemlju imaju resetke na svim prozorima
zivim u prizemlju i jedva cekam otic dalje. osim sto ti svi naviruju kroz prozor, nerijetko ti ubacuju cikove kroz prozor (visoko prizemlje) i stosta, a pomirila san se s tim da svako jutro na teraci imam brdo smeca (pogotovo ako je bio vikend).
a najmilije mi je kad ujutro sused upali auto koji doslovno ispusta crni dim i tako 20 min. ceka da se zagrije.
ukratko koma, ali tu san nadam se samo kratko!
a pozitivno je sto mi macke uskacu kroz terasu i onda im obozavam promatrati kako se suncaju, napravila san im spavaonicu, tako da mi je to tako super.
to je stvarno jedino sto me veseli u stan koji je prostran i suncan, ali je na nezgodnoj poziciji.
Lorelaj
16.02.2004., 14:18
Moja prijateljica obožava svoj prizemni stan s velikom lođom. Cijelo ljeto provede na njoj, okružena bujnim zelenilom zasađenim u betonskim cvjetnjacima.
Kaže da joj je odlično jer ne mora misliti smetaju li djeca nekome kada protutnje stanom.
Ali, jednom su joj ukrali trenirku s užeta za sušenje.:eek:
obozavam i ja svoj balkon koji ima puno kvadrata, rostiljamo na njemu i imamo klupu, i macke koje dodju po ostake rostilja.
ali nema sussenja robe kad nisi doma, uvik u paranoji kad nesto susne, bacanje s visih katova raznih predmeta je svakodnevno.
Ne bih nikad u prizemlje u velikom naselju. Mada u sadašnjem kvartu ima dosta prizemnih stanova s povećim vrtom na obje strane zgrade i relativno visokom ogradom. Ali stvarno bi postali paranoični kad nismo u stanu.
Ali u zgradi gdje čekamo novi stan prizemlje je nešto sasvim drugačije, sakrivena zgrada s 20-tak stanova na povećem terenu okružena samo privatnim kućama, prizemlje bi bilo kao da imaš kuću. Ograda, zelenilo, komin, odustali smo jer je prenisko, da je bar metar iznad razine dvorišta... Kruna krovišta nije smjela biti viša od 10 metara. Ipak, svi su prodani.
milenka
11.03.2008., 13:49
tilla,
reci jesi li se u međuvremenu preselila na veću visinu ili si se navikla?
ja se uskoro selim prizemno i sva sam pod stresom radi toga.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.