PDA

View Full Version : Ideja za posao

Tuco-il brutto
16.02.2004., 09:10
Gledam jučer slike sa karnevala u Veneciji, digitalne naravno. i tada se desilo. A što kad bi postojao maleni album za gledanje digitalnih slika. Velićine 15 x 15 debljine 1 cm. Umetneš cd sa strane i onda imaš tipke play, stop, pause, slide. Ok možda još neke, ali da bude što jednostavniji. Znači uređaj za gledanje slika u krevetu. A i ljudi vole albume sa slikama.
Pitanje je li to moguće?

Jango Fett
16.02.2004., 12:29
Tuco-il brutto kaže:
Gledam jučer slike sa karnevala u Veneciji, digitalne naravno. i tada se desilo. A što kad bi postojao maleni album za gledanje digitalnih slika. Velićine 15 x 15 debljine 1 cm. Umetneš cd sa strane i onda imaš tipke play, stop, pause, slide. Ok možda još neke, ali da bude što jednostavniji. Znači uređaj za gledanje slika u krevetu. A i ljudi vole albume sa slikama.
Pitanje je li to moguće?

Ne želim te razočarati, ali već sam vidio takve dizajnerske studije. Bez imalo sumnje, to je super fora! Uskoro će se takve stvari početi pojavljivati na tržištu, ali samo u sklopu nekih drugih uređaja, ne ovako za posebnu svrhu. Ručni multimedijski centri se po današnjem trendu rade za više funkcija.

Naravno, te dizajnerske studije vjerojatno još nisu patentirane, pa navali... ali pazi na isplativost. Današnji kupci nisu spremni platiti toliko novaca koliko takva tehnologija košta a da pri tom ne dobiju nešto više od samog digitalnog prglednika slika... to bi upalilo samo kad bi se smanjila cijena proizvodnje i time cijena tog proizvoda.

Tuco-il brutto
16.02.2004., 13:10
Ma nisam ja mislio raditi posao! Za napravit i lansirat takav proizvod i Sony treba dvaput razmislit. Samo mislim da bi ljudima bilo lakše i komotnije na takav način gledat slike.

Jango Fett
16.02.2004., 17:14
Tuco-il brutto kaže:
Ma nisam ja mislio raditi posao! Za napravit i lansirat takav proizvod i Sony treba dvaput razmislit. Samo mislim da bi ljudima bilo lakše i komotnije na takav način gledat slike.

Nisam ni mislio da bi ti radio taj posao. To bi ipak bilo malo komplicirano. ;)
Mislio sam na patent i prodaju ideje.

Tuco-il brutto
17.02.2004., 09:56
OK, li bi samo ja poželio takav uređaj?
Valjda još netko misli da bi to bio zgodan proizvod?
Koliko ste spremni platiti za takav strojić?

Brock
17.02.2004., 10:07
Pa... znači da bi trebao imati čitač CD-a ili DVD-a i minimalno 10*15cm LCD display u boji... eventualno i stalak, pa da ti stoji na polici i da se može vrtit slide show slika.

Možda je bolje sa internom memorijom, a ne sa DVD čitačem... smanjenje dimenzija i potrošnje napajanja... trebalo bi barem 256MB interne memorije.

Dakle... igračkica za gledanje slika u krevetu bi koštala oko 1500 - 2000kn... moja pretpostavka...

Jango Fett
17.02.2004., 10:16
Možda je bolje sa internom memorijom, a ne sa DVD čitačem... smanjenje dimenzija i potrošnje napajanja... trebalo bi barem 256MB interne memorije.

Čitač sa samo internom memorijom nije baš upotrebljiv, jer bi svejedno morao učitavati slike sa digitalca preko odgovarajućeg kabela. Lakše bi bilo da je to čitač koji može primiti CD/DVD i memorijske kartice koje samo umetneš i pregledavaš. Dimenzije uređaja za primanje takvih medija ne moraju biti velike. Ni dimenzije CD discmana nisu mnogo veće od promjera samog CD-a, a to je prihvatljiva veličina tim više što omogućava i veći display- ići na manje dimenzije ne bi ni bilo preporučljivo - takav preview imaš već na samim digitalcima! Čitač memorijskih kartica može biti sveden na još manje dimenzije. Upravo sam kupio USB čitač za 6 vrsta kartica koji ima dimenzije manje od jednog CD diska.

Thurgood
17.02.2004., 10:51
ako se ne varam takav preglednik za memorijske kartice već postoji :misli:

HANS
17.02.2004., 20:19
Ajme......ako nemaš sada nekog pri HDZ (ki su navodno sada jako IN) zehebi izlete i biznice...

Jango Fett
17.02.2004., 20:42
Thurgood kaže:
ako se ne varam takav preglednik za memorijske kartice već postoji :misli:

I ja mislim da postoji, iako ne u ovakvom konceptu: mass-production virtualni album za slike.

miST
02.03.2004., 10:23
Evo pa gledajte i čitajte Epson foto-album (http://www.epson.com/cgi-bin/Store/consumer/consDetail.jsp?BV_UseBVCookie=yes&oid=37746817). Obratite pažnju na cijenu :horor:

pakleni_patuljak
03.03.2004., 19:12
Fora stvarčica... iako bih osobno preferirao model sam malo većim displejem. Čak i nauštrb težine i vanjskih gabarita. Ipak je to stvarčica za po doma....

A cijena... yebiga!
Sa masovnom proizvodnom bi se prepolovila bez beda.