PDA

View Full Version : Stomatološki fakultet

stranice : [1] 2 3 4

Hedonism_Girl
03.05.2004., 17:09
ej ljudi...

jel jako jako jako tesko upast na faks stomatologije....cujem da je tesko al vas pitam....sta ste culi o tome itd....:D

Hedonism_Girl
04.05.2004., 17:12
daj ljudi pomozite!!!!!!!:rolleyes:

Anteaa
04.05.2004., 17:42
Vidim da si očajna :mig: pa ću štagod napisat.

Ja ti neman puno pojma o tome. ALI, moj najbolji frend je upa na stomatologiju bez problema. Iz onih predmeta šta se gledaju za upis ima je zaključene sve dvojčice. Kad je predava papire za prijavu, žena mu ih vratila i rekla da ispravi to jer da se zabunija kod upisivanja ocjena! :lol:

Anyway, upa je bez problema. Dobro je spremio prijamni ispit i, s obzirom na ocjene, bio dosta visoko na listi.

Sist i grijat stoličicu danonoćno. Upadaš bez beda! :)

Hedonism_Girl
05.05.2004., 20:08
joj hvala :kiss: ....

nego..sestra prijateljice je isla na stomtologiju prije 3-4 god i bila 9 na upisu:eek: ...i znam da se jako dugo spremala za prijamni i uz to joj je tetka (takodjer sto.) jako dobra sa dekanom/icom al mislim da nije bilo potrebe previse za nju jer je ono stvarno pametna...tak da..al ono iz njene price (prijateljicine) ispalo je da je nesto teze upast na stomatologiju...:( tak da sam se vama obratila...:D

Elektra
05.05.2004., 22:03
Moj frend je prošle godine bio na upisu 7. :D :D :D

al znam da je išao na one pripreme preko zimskih praznika + konstantno je učio = upis :D

Hedonism_Girl
06.05.2004., 11:21
covjece....

ima ovdje dosta suprotnih iskustava....:D

ruda mraz
06.05.2004., 11:30
moja frendica je isto upala bez pol problema, rekla je da se ucila tjedan dana s tim da je svaki dan jos navecer isla van:D

Hedonism_Girl
06.05.2004., 18:25
u jebote...:D ...

pa sta ste odlucili... jel lako il nije????:D

Crimson Petal
06.05.2004., 18:39
ja sam isto cula da je tesko, i to od ljudi koji su bili odlikasi u srednjoj. ne mislim sad na slucajeve koji nisu knjigu ni otvorili za prijemni pa nisu upali. na prijemnom je isto gradivo kao na medicini (bio, kem, fiz) + jos neki test sposobnosti. tako da ne vjerujem da se to moze bas u tjedan dana pripremiti, da si ne znam kakav lumen.

a cula sam da je dobro imati i debelu vezu ako hoces upasti.

Crimson Petal
06.05.2004., 18:43
i dakako, ja pricam o zagrebackom fakultetu, ne znam kakvo je stanje u rijeci.

jedno je sigurno. nastrebas sve zivo sto treba i onda 100% upadas, neovisno o vezama i ocjenama iz srednje. znaci, zagrijat stolicu i nista nije nemoguce. a sad, tko zeli zagrijat stolicu... :D

Hedonism_Girl
06.05.2004., 18:51
imam ja jos 3 godine :D :D :D ...al ono...nice to know...

ma zelim ic na zg fax al...ono..cula sam i za opciju da idem na prijamni i iz med. i iz sto. pa ak upadnem na med.samo se pribacim na sto. al ...nije bas lako upast na med...

i druga je opcija...ic na prijamni na rijeckom i onda se samo pribacit na zag.....hm...:rolleyes: ...

enivej....mislim da tu triba dosta spremanja i da je opce poznato da se na prijamnima nekih fax (ukljucujuci i sto.) pise mekom olovkom (cini mi se HB) ...:rolleyes: :D

Crimson Petal
06.05.2004., 22:28
na medicini polja zacrnjujes olovkom gradacije 2B. tom, i nijednom drugom. zapravo, mozes onda jos pojacati plavom ili crnom kemijskom. :D

bez zajebancije. :D

Tinach
06.05.2004., 22:59
ruda mraz kaže:
moja frendica je isto upala bez pol problema, rekla je da se ucila tjedan dana s tim da je svaki dan jos navecer isla van:D
ko, điđi? ona je spremala fiziku od zime...

Crimson Petal
06.05.2004., 23:15
Tinach kaže:
ona je spremala fiziku od zime...

ta fizika je bas fucked up. :o

Hedonism_Girl
07.05.2004., 22:50
ma mislish??:D

eena_
17.05.2004., 18:50
Hedonism_Girl kaže:
joj hvala :kiss: ....

nego..sestra prijateljice je isla na stomtologiju prije 3-4 god i bila 9 na upisu:eek: ...i znam da se jako dugo spremala za prijamni i uz to joj je tetka (takodjer sto.) jako dobra sa dekanom/icom al mislim da nije bilo potrebe previse za nju jer je ono stvarno pametna...tak da..al ono iz njene price (prijateljicine) ispalo je da je nesto teze upast na stomatologiju...:( tak da sam se vama obratila...:D

Na stomatologiju ti pikira ekipa koja bi htjela maksimalnu lovu uz minimalan trud - čast izuzecima (znam za njih). Jedna isto tako pametna cura koja je upisala medicinu, na drugoj godini je uz medicinu upisala i stomatologiju, to je bio njen plan, ali upala je na plaćanje jer je navodno "manuelno nespretna" - cura je dala prvu godinu medicine i sa tim znanjem izašla na prijemni: fizika, kemija biologija. Eto toliko što ja znam iz prve ruke.

Hedonism_Girl
20.05.2004., 12:54
ma ja sam si mislila da upisem mozda preko medicine stom. pa se pribacim u prvom semestru ak ne upadnem izravo na stom......:D :rolleyes:

Minerva:-))
21.05.2004., 23:14
Ti si curo jako zanimljiva ... I meni treba još 3god a žarko želim jednom upasti na stomatologiju ... Tata mi je stomatolog pa uz to zanimanje živim cijeli život ... Nadam se da nije tako teško, učit ću kad dođe vrijeme pa što bude, bude! Želim ti puno sreće!

:W

noka
23.09.2006., 19:10
i moj je tata stomatolog i ja bih isto to željela studirati.Još plus volim biologiju i fizika je OK al kemija malo dosadna..hehe:-)sad sam 2.gimnazije...

Hedonism_Girl
24.09.2006., 17:30
ajme..dvi godine vech proshlo. :zubo:

..i 3 razlichita faksa...:o

yaTzna
25.09.2006., 10:02
imate topik o stom. na podforumu prirodne znanosti :))) ya cam mjesec dana uchila i bila 17.,damn it mogla sam i bolje :zubo:

Vepar56
28.12.2006., 00:47
imate topik o stom. na podforumu prirodne znanosti :))) ya cam mjesec dana uchila i bila 17.,damn it mogla sam i bolje :zubo:
Stomatolozi-rade 4 sata na dan,a plaća masna:eek:
ja isto kanim stomatologiju,imam u obitelji(djed) pa ću naslijediti ordinaciju,ako upadnem( i završim:) )

goplay001
30.12.2006., 21:55
ja sam srednja za zubica i ono cula sam da je dosta tesko upasti iz neke druge skole ako nisi gimnazija jer treba polagati nekakvu razliku....
i jedne godine ti je navala na medicinski a druge na stomatologiju tako kak te potrefi....heheheeee...
ja to isto namjeravam i za sada sam prosla ovo sve sa 5.....trudim se i ucim....

Piggy
31.12.2006., 14:39
ja sam srednja za zubica i ono cula sam da je dosta tesko upasti iz neke druge skole ako nisi gimnazija jer treba polagati nekakvu razliku....
i jedne godine ti je navala na medicinski a druge na stomatologiju tako kak te potrefi....heheheeee...
ja to isto namjeravam i za sada sam prosla ovo sve sa 5.....trudim se i ucim....

Ipak će ti trebati puno više da spremiš prijemni za stomatologiju, jer program strukovne škole ti je sranje u usporedbi s gimnazijom, ali opet sve ovisi o pojedincu;) Ja sam obožavala kemiju i fiziku a išla sam u zdravstvenu školu i kad sam izgubila te predmete u 3.srednje, stvarno mi je bilo žao.To me nije spriječilo u realiziranju mojih planova i upala sam na faks kojeg sam htjela upisati od svoje 5.g . Ipak, sve se to da nadoknaditi, samo treba biti uporan.:) Sritno!,

goplay001
01.01.2007., 14:56
hvala....
sve se moze kad se hoce.....

leo_boom
23.01.2007., 23:13
joj daj kaj serete svi, ako imate vezu upadate na stomatologiju, ako ne, nećete upast...
jedino se raspitajte o kupovini ispita, čula sam da su cijene prihvatljive :top:

Crimson Petal
24.01.2007., 13:57
a ja znam za neke koji pokusavaju kupit upad na stomatologiju pa ne mogu... :kava: a preglupi su da poloze prijemni. :rolleyes:

trebas ucit i to ti je to. :D

Xplamous
07.10.2007., 14:11
kad smo zaključili da treba učit,
ima neko slučajno pitanja sa prijemnog?
da odoka vidim kako ide?

mya_7920
07.10.2007., 23:20
zna li možda netko kako ide sa stranim studentima? prijatelj bi htio doći ovdje studirati pa ga zanima da li i oni pišu prijamni i kako to sve ide?

Good evil
08.10.2007., 01:31
Hedonism... tu nes spominjes medicinu, al vidim da su stari postovi..
nisi ti na kraju upisala nesto na politickim znanostima? heh

Elektra
08.10.2007., 16:56
zna li možda netko kako ide sa stranim studentima? prijatelj bi htio doći ovdje studirati pa ga zanima da li i oni pišu prijamni i kako to sve ide?

Od mog frenda cura je došla tu iz Slovenije i upisala je medicinu i Rijeci. Išla je na prijemni + još platila ne znam koliko tisuća kuna prvu godinu (iako, to su joj kasnije vratili jer ima neki dogovor između Hr i Slo što se studiranja naših tamo i njihovih ovdje tiče).

Uglavnom, ako nije iz Slovenije - onda plaća školarinu kao strani student a to je jako puno.

mya_7920
10.10.2007., 12:00
Uglavnom, ako nije iz Slovenije - onda plaća školarinu kao strani student a to je jako puno.

Hm. Talijan je.. :confused:

Piggy
11.10.2007., 12:55
a ja znam za neke koji pokusavaju kupit upad na stomatologiju pa ne mogu... :kava: a preglupi su da poloze prijemni. :rolleyes:

trebas ucit i to ti je to. :D

Ne bih rekla. Znam jednu koja je potplatila 20000 eura da bi joj ćer upala na stomatologiju, a ženska je glupa kao beton. I to se hvalila na sva zvona kako je ona kupila upad:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :mad:

ZeOtRi
11.10.2007., 23:04
i ja planiram na stomatologiju..a planiram pocet ucit negdje u daljoj buducnosti:D..najvjerojatnije cu se tam mjesec dana prije sjetit..to ce jos super biti ustvari:D..terski sam kampanjac i vec vidim da ce mi bit jako zabavno:D..treba maturu prvo sredit..a za maturu cu si fiz uzet pa onda ce to bit 2 u1 na neki nacin:D..

iva_556
20.04.2008., 23:41
planiram nakon sradnje ic na stomatologiju i posto ne poznam nikoga tko ide tamo evo postavljam temu da mi kazete malo vise o tome...:mig:

kako vam je tamo? kakvi su profesori? opcenito skola, kakva je? je li bilo tesko za upast? opisite predavanja malo...
ne znam, svega cega se sjetite... :top:

pliz, nemojte stavljat linkove vec osobna iskustva jer sve s interneta mogu i sama nac...

P.S. sad je pol 12 a ja sam umorna, ali smislit cu ovaj tjedan jos pitanja...:hrk::D

alessia
22.04.2008., 15:29
planiram nakon sradnje ic na stomatologiju i posto ne poznam nikoga tko ide tamo evo postavljam temu da mi kazete malo vise o tome...:mig:

kako vam je tamo? kakvi su profesori? opcenito skola, kakva je? je li bilo tesko za upast? opisite predavanja malo...
ne znam, svega cega se sjetite... :top:

pliz, nemojte stavljat linkove vec osobna iskustva jer sve s interneta mogu i sama nac...

P.S. sad je pol 12 a ja sam umorna, ali smislit cu ovaj tjedan jos pitanja...:hrk::D

ja sam samo isla na prijemni, tako da ti mogu reci da je prijemni bio poprilicno lagan, naravno, ovisi u koju si skolu isla (ja san bila gimnazija).
ima jako puno pitanja iz plave knjige koju mozes nabaviti na mefu. u savkom slucaju, ako i ne upadnes odmah, crta ti ide jako dolje, s obzirom da ti masa ljudi ode i na stomatologiju i na mef, pa se odluce na mef.
al meni je eto frendica na stomatologiji i ona kaze da je bas okj. u svakom slucaju sretno!:mig:

iva_556
22.04.2008., 15:32
hvala!!
joj, ja se nadam da ce bit lagano...
a fizika? koliko je ima na prijemnom i koji joj je stupanj tezine? koliko je ima na faksu opcenito? to mi nekako predstavlja najveci problem...

alessia
22.04.2008., 16:17
ma fizika je i meni bila najveci problem, al stvarno su vecina pitanja bila iz te plave knjige, da je cak bilo pitanja na prijemnom koja nisan znala rjesiti al kak su bila iz zbirke znala san odgovor :cerek:

al, nije bila teska, rjesavaj zadatke i kad shvatis princip nije bed. a jel ces ic na pripreme? meni su one sto se fiz tice ful pomogle

alessia
22.04.2008., 16:19
ja san na medicini, al je i stomatologija prve 2 god tamo, i slicni su programi, njihovo je mozda malo lakse. nema je puno, al profesori mi nisu bas ostali u lijepom sjecanju. al sve se da proc. na faksu nemas za rjesavat zadatke, vec je samo teorija

Duggy
22.04.2008., 16:43
Teme spojene - ista tema. Sretno s upisom. :)

VU-MARIO
26.04.2008., 18:17
pozz svima!
zamolio bi vas za pomoc... jedna meni znana kolegica bi htjela upisati stomatologiju u zagrebu...
inace ona je sad maturantica u zubo-tehnickoj skoli i zivi i ide u skolu u BIH. kakva je procedura sa stjecanjem prava dolaska na prijemni i opcenito studiranja na tom fakultetu....

hvala!

mali_boss
08.06.2008., 12:47
ja studiram stomatologiju u splitu i mogu reć da nije lagano iako sam položio skoro sve ispite... faks je odličan jer se provodi bolonja 100%... nemogu ga uspoređivat sa drugim fakultetima jer na te nisam išao :-) ali recimo na prvoj godini imamo više predmeta nego medicina i stvarno su nas iscrpili... ali ako želite studirat stomatologiju, onda to stvarno morate volit, jer morate bit svjesni da prve dvije godine radimo pretkliničke predmete, a tek od 3. godine stručne. Pozdrav iz Splita

Jujigatame
09.06.2008., 18:35
Daj mi reci tko su vam predavaci u strucnim predmetima?
6000 eura kosta godina?

mali_boss
09.06.2008., 18:44
Ne znam im imena ali će doći iz Zagreba i Rijeke, a već smo doveli ovu Dolores iz Zagreba ka voditeljicu Stomatologije... A jbg recimo ja ne plaćam faks jer sam upa uz potporu ministarstva, ali imaš jedno 20-ak ljudi koji plaćaju tu lovu... Znam da je puno love, ali koliko para toliko muzike.. Dok se u starom rodilištu gradi naša poliklinika, odemo kod privatnika šta valjda stoji u ugovoru, ne znam ti... a onda vidiš kako ljudi rade za pare... ionako prve 2 godine imamo pretkliničke predmete... ali mislim da se radi na kvaliteti a ne na kvantitetu... Jer iz pojedinih i pretkliničkih predmeta imamo 1 asistenta na 3-4 studenta šta je stvarno odlično, a znaš koliko ih je u Zg i Rijeci? Ti fakulteti imaju dužu tradiciju i to se teško može sustić, ali imamo dobru namjeru.. Ne znam kakav je tvoj stav, ali recimo dobro je da ima neki pandan Zagrebu i Rijeci, barem za mene i ljude iz Dalmacije i Hercegovine koji gravitiraju ovde... ali da ti ne govorim da ima ljudi iz Slavonije, Istre, Rijeke.. Pozdrav

Jujigatame
20.06.2008., 19:40
Bas me interesira popis predavaca iz struke, literatura... Zanima me kak vam izgleda klinika - restorativa, endodoncija, protetika, kirurgija - ako sam dobro shvatio, kazes da idete raditi "praksu" u privatne ordinacije? Interesantno!

Inace ja sam definitivno za da se Zagreb decentralizira. Cijela Dalmacija i BiH dodje tu zivjeti i raditi, a to ne valja jer se slabi ostatak zemlje. npr.SFZG; upisuje se previse ljudi sto donekle rusi kvalitetu nastave, desava se hiperprodukcija kadra - na kraju svi zele ostati tu, stomatologa ima na svakom uglu... Trebalo bi ojacati Rijeku, Split, Osijek itd, uspostaviti ravnotezu i kvalitetu...samo sto nam drzava ne funkcionira pa je to sve skupa utopija.
I definitivno podrzavam taj Marusicev projekt, samo ako ne ispadne da je cisto ubiranje love i/ili siguran studij za one koji ne mogu nigdje drugdje upasti/zavrsiti jer su neradnici :mig:

Mona*
17.10.2008., 14:00
Sve mi se čini da ga nema ovdje :confused:
Ako već ima tema skužajte i bacite ovu temu na staru.

Ali eto,jako me zanima ovaj faks pa aj ako neko nešto zna nek kaže.
Koliko je zahtjevan,kakav je prijamni?
:ceka:

Alpagueur
17.10.2008., 17:16
MEF i VEF iznenada potisnuti u drugi, odnosno treći plan?

Prijamni ima iste predmete kao i medicina, i veterina, bio, kem i fiz. Dodatne bodove, njih max. 30, možeš dobiti na nekakvom testu preciznosti ili tako nečem. Prijamni nije isti dan kada i prijamni na MEF-u. Ljdui koji su lani išli i na stomatologiju, i na medicinu pisati prijamni kažu da im je ovaj na stomatologiji bio lakši.
Nastava na fakultetu nije turnusna, već semestralna i mada su predmeti prve tri godine jednaki kao na medicini, nisu jednaki raspoređeni na svim godinama.

Mona*
18.10.2008., 11:47
a eto,u nedoumici sam :rofl:
hvala ti

ima li još ko kakve savjete ili mišljenja?
još ko? Joško?
dajte :cheer:

bmw048
31.01.2009., 12:00
Pozz ljudi!

Evo zanima me prijamni na stomatologiji, konkretno koje gradivo se trazi iz kemije, fizike i biologije, pogotovo iz fizike? :)
Kak se faks pohađa, jel teško, koliko slobodnog vremena i te stvari :)

E da...i koliko godina faks traje?

iva_556
31.01.2009., 16:09
evo ja planiram ic na stomatologiju pa da se prikljucim temi. :cerek:
pratim onu temu o mefu i tamo ima nekoliko informacija o stom, ali i dalje slabo.

koliko ja znam, na prijemnom nema 2. godine iz biologije i jako malo 3. godine iz kemije. (ispravite me ako grijesim)
a za fiziku ne znam. ona mi predstavlja jako veliki problem jer sam s racunanjem na nuli, pa cu se za fiziku najvise morat mucit... :(

postoji neka plava knjiga sa pitanjima koji su slicni na prijemnom pa je dobro i to imati.

ako mi netko moze reci kako se racunaju bodovi iz srednje jer si jos nisam izracunala bodove.

@alpagueur
sta se na tom testu ne dobije 60, a ne 30 bodova? ( :moli: )
i ako netko zna kakav je to test i sta se na njemu tocno radi?

bmw048
31.01.2009., 18:48
http://www.upisi.info/index.aspx?enc=00E9BCA5722A9B9C1B6BE5260D2229C64A9 E960F2F42C28719A91E5AE5A65DDBEA57F67E322CEE9088FD6 21AD8BD6A4C

Tu imas sve a sa strane imas i kalkulator pa si odmah izracunas :)

iva_556
31.01.2009., 18:54
a sta bude na tom testu posebnih sposobnosti?

iva_556
31.01.2009., 19:14
@alpagueur
na temi o medicinskom fakultetu sam nasla knjige po kojima si ucio. jesu to ove?
http://i43.tinypic.com/2mmwind.jpg
http://i40.tinypic.com/mtw5jc.jpg
http://i42.tinypic.com/72c5ug.jpg

Allexis
31.01.2009., 20:59
već postoji tema o stomatologiji --> http://www.forum.hr/showthread.php?t=48441&page=2

iako ni ta nije baš opširna

iva_556
31.01.2009., 22:15
da, to je stara tema... stalno pada u zaborav...

ajmo, stomatolozi ili oni koji ce to tek postati, dajte malo vise informacija! :jumping:

bmw048
02.02.2009., 21:20
Dajte ljudi...

Zanima me iz kojih knjiga treba ucit za prijamni (opća gimnazija) i jel postoje jos kakve posebne knjige i koji su autori i nakladnik?

Htio bi na stomatologiju i trebam pocet sto prije...nema vremena...a maturant sam :)

bmw048
02.02.2009., 22:48
Dajte malo vise toga...svi spominjete veliku plavu knjigu...ja ih imam doma kolko hocete...pa dajte recite autora, ime knjige...tak nekaj

Alpagueur
03.02.2009., 10:27
Pozz ljudi!

Evo zanima me prijamni na stomatologiji, konkretno koje gradivo se trazi iz kemije, fizike i biologije, pogotovo iz fizike? :)
Kak se faks pohađa, jel teško, koliko slobodnog vremena i te stvari :)

E da...i koliko godina faks traje?
Prijamni ti je gradivom jednak onom na medicini, ali znači li to da i na stomatologiji vole iz fizike više teoriju nego zadatke, nemam pojma, nisam išao na prijamni za stomatologiju. Biologije 2. i bioljke iz 3. razreda nema. Anorganska kemija valjda isto ne dođe.

Ovo govorim iz druge ruke, tako da uzmi to s dozom rezerve. Faks odnosno, gradivo koje moraš savladati na faksu nije posebno teško i ostaje ti poprilično slobodnog vremena. Kažem opet, iz druge ruke, ne studiram stomatologiju. Ali čak i da nije tako, uz bolju organizaciju vremena, imat ćeš i slobodnog vremena.
Faks traje 6 godina. Nastava je semestralna. Zajen je što si na prve tri godine razbacan između Gundulićeve (tu je sam faks), Vinogradske, Šalate, a na trećoj godini i Rebra. Nekad u jednom danu moraš ići na tri različite lokacije. Ali zato se na zadnje tri godine sve ili bar gotovo sve odvija u glavnoj zgradi faksa.

Dajte ljudi...

Zanima me iz kojih knjiga treba ucit za prijamni (opća gimnazija) i jel postoje jos kakve posebne knjige i koji su autori i nakladnik?

Htio bi na stomatologiju i trebam pocet sto prije...nema vremena...a maturant sam :)
Kakve veze ima to što si ti opća gimnazija s knjigama iz kojih treba učiti?
Ove koje je iva_566 izvukla su knjige po kojima sam ja učio i upao sam na MEF bez plaćanja. One su po meni bolje od ostalih, ali ne znači da su jedini izbor.

Nema vremena? Ej, početak veljače je tek.

Dajte malo vise toga...svi spominjete veliku plavu knjigu...ja ih imam doma kolko hocete...pa dajte recite autora, ime knjige...tak nekaj
Plava knjiga ti je skup (zbirka) pitanja sa prijamnih ispita za medicinu i stomatologiju. Ima oko 900 pitanja iz biologije i 850 iz kemije i fizike ako se još dobro sjećam. Košta 150 kuna.

koliko ja znam, na prijemnom nema 2. godine iz biologije i jako malo 3. godine iz kemije. (ispravite me ako grijesim)
a za fiziku ne znam. ona mi predstavlja jako veliki problem jer sam s racunanjem na nuli, pa cu se za fiziku najvise morat mucit... :(

postoji neka plava knjiga sa pitanjima koji su slicni na prijemnom pa je dobro i to imati.

ako mi netko moze reci kako se racunaju bodovi iz srednje jer si jos nisam izracunala bodove.

@alpagueur
sta se na tom testu ne dobije 60, a ne 30 bodova? ( :moli: )
i ako netko zna kakav je to test i sta se na njemu tocno radi?
Neka te ne brine računanje, već teorija, posebice ako prijamni za stomatologiju bude obilat teorijom.

Da, postojio, već sam bmw-u objasnio koja je to.

Ne znam kako se računaju.

Meni je u sjećanju ostala brojka 30, naravno da se možda krivo sjećam. :)

E, pa bit će smotra sveučilišta u travnju, početkom travnja, tamo pitajte studente stomatologije što vas zanima, a ne uspijete saznati tu.

I da, knjige koje si našla su one po kojima sam ja učio.

bmw048
03.02.2009., 20:27
Ok, hvala na svemu Alpaqueur :top:

hermesis
04.02.2009., 11:54
ovako, moja sestra je uz pripreme i malo učenja upala na stomatologiju u zagrebu bez plaćanja, a starci mi nemaju nikakve veze sa stomatolozima (ekonomisti su po struci), tako da nije istina da svi upadaju preko veze iako ima i toga, naravno. ne znam sad konkretno za prijamni, ali jedna njezina kolegica s faksa čiji su starci stomatolozi i imaju veze sa fakultetom imala je još prije nego su predavanja zavšila sve ispunjene rubrike u indeksu s potpisima i ocjenama.
Na faksu joj je bilo krvavo, na prvoj godini je žrtvovala i dane i noći za stomatologiju, kasnije je bilo nešto lakše. pogotovo anatomija, ona je jako gadna za položit.
uglavnom, nakon što je diplomirala i odstažirala je odmah dobila posao i sad je na posdiplomskom.

imam i jednu frendicu koja nije ni prošla prag na stomatologiji iz bio/kem/fiz iako joj je manuelna spretnost bila jako visoka, ali ona je išla u privatnu gimnaziju što je jad i bijeda od gimnazije prema državnim gimnazijama.
bar je takva situacija u varaždinu.

P.S. nemoj samo učit bio/kem/fiz za prijamni nego vježbaj i praktični dio, manuelnu spretnost. uglavnom taj praktični dio se odnosi na neki test percecije gdje moraš zaokružiti pravilnu kompoziciju na papiru (nešto moraš kockice slagat i rastavljat u glavi). drugi dio prektičnog je da moraš gađat čavliće u rupicu, mislim da bacaš po 2 čavlića u jednu rupicu, a treći je da moraš savinut bakrenu žicu u pravilni oblik ključa. ali raspitaj se još kakav je taj praktični danas, moja sestra je bila na prijamnom 1999/2000, ali mislim da je isti. Za čavliće i ključ ti štopaju vrijeme i o vremenu ovise bodovi tako da poradi i na brzini, ne samo preciznosti

iva_556
06.02.2009., 20:08
P.S. nemoj samo učit bio/kem/fiz za prijamni nego vježbaj i praktični dio, manuelnu spretnost. uglavnom taj praktični dio se odnosi na neki test percecije gdje moraš zaokružiti pravilnu kompoziciju na papiru (nešto moraš kockice slagat i rastavljat u glavi). drugi dio prektičnog je da moraš gađat čavliće u rupicu, mislim da bacaš po 2 čavlića u jednu rupicu, a treći je da moraš savinut bakrenu žicu u pravilni oblik ključa. ali raspitaj se još kakav je taj praktični danas, moja sestra je bila na prijamnom 1999/2000, ali mislim da je isti. Za čavliće i ključ ti štopaju vrijeme i o vremenu ovise bodovi tako da poradi i na brzini, ne samo preciznosti

:horor::horor: zvuci uzasno! nemam pojma di da to vjezbam!

ajde ljudi, ako netko ima nesto vise informacija neka se javi!

iva_556
06.02.2009., 22:27
@alpagueur
hvala na odgovorima.

sad sam pogledala na internetu i za taj test se dobije 60 bodova

hermesis
07.02.2009., 12:47
moja sestra nije vježbala čavliće, to nemaš gdje provježbat. Ona je vježbala samo oblikovanje ključeva iz bakrene žice i onaj test s kockicama. mislim da ti te testove imaju psiholozi u domu zdravlja. bar je moja sestra nabavila te testove za stomatologiju kod lokalne psihologinje na domu zdravlja.

iva_556
07.02.2009., 16:34
uuuu, morat cu otic pogledat i ja... nekako mi se ne cini lako, a mozda i je...
a koliko je tvoja sestra nosila bodova iz srednje ako znas? ja ih imam malo... :(

hermesis
07.02.2009., 17:10
maksimum, prošla je sve 4 godine s 5.0, hehe
ali bez brige budi, ako dobro napišeš prijamni, možeš se i s lošijim ocjenama upisat.

uči bio/kem/fiz do 6 mjeseca i onda par dana provježbaj praktični dio. možda sam malo i pretjerao s ovim praktičnim, ljudi prođu i bez da su spremali praktični dio, ali jako je dobro prije provježbat, u svakom slučaju

iva_556
07.02.2009., 18:55
da bar imam bolje ocjene iz skole... ali kad sam se sjetila da bi stomatologiju u 9. mjesecu, prije sam mislila da cu na filozofski... sad bi se najrade ubila!

yaTzna
12.02.2009., 18:27
Ovo govorim iz druge ruke, tako da uzmi to s dozom rezerve. Faks odnosno, gradivo koje moraš savladati na faksu nije posebno teško i ostaje ti poprilično slobodnog vremena. Kažem opet, iz druge ruke, ne studiram stomatologiju. Ali čak i da nije tako, uz bolju organizaciju vremena, imat ćeš i slobodnog vremena.

Tako je, s dozom rezerve jer slobodnog vremena ostaje malo, zato je organizacija vremena koju si naveo majka. Najveći 'oduzimač vremena i iscrpljujući faktor' je šetanje po različitim lokacijama.

http://studenti.sfzg.hr/ --> ovo je stranica studenata stomatologije na kojoj imate forum, priključite mu se i pročitajte o svemu što vas zanima, jer je o tome već ispisano milijardu topica i savjeta : )

Sretno! :mig:

guitar_girl
12.02.2009., 21:48
prodajem sve materijale za upise! detaljnije u:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=422653

alessia
14.02.2009., 15:09
:horor::horor: zvuci uzasno! nemam pojma di da to vjezbam!

ajde ljudi, ako netko ima nesto vise informacija neka se javi!

Ja sam bila na prijemnom prije 2 god. Nisam ni ja vježbala ništa, al kad dođes budeš vidjela da je fakat lagan. Zato nemaj brige, :mig:

iva_556
14.02.2009., 16:11
Ja sam bila na prijemnom prije 2 god. Nisam ni ja vježbala ništa, al kad dođes budeš vidjela da je fakat lagan. Zato nemaj brige, :mig:

nadam se da je! :cerek:

Freakzoid
14.02.2009., 18:06
ugl sve zavisi o vama kolko ste i kako ucili i o VOLJI.

Freakzoid
14.02.2009., 18:16
.

markeccc
03.05.2009., 00:06
pozdrav svima!!
imam jedan malo drugaciji problem od ostalih... naime, student sam ekonomskog fakulteta kojeg privodim kraju, ali zadnju godinu dana razmisljam o tome kako sam totalno fulao struku te da me zanima druga... a to je stomatologija :)
imam 23 godine i ostalo mi je jos nekoliko ispita do kraja.. sigurno je da necu ove godine na prijemni iz stomatologije, al ja to kao na vrijeme (god. dana u naprijed :) .. za pocetak tu na forumu a kasnije mozda i kod strucnjaka...
zanima me vase misljenje o tome da na prijemni idem sa 24., dali sam jedini? kakve su mi sanse da se uklopim s obzirom na to da sa ekonomista i da sa isto tako i srednju ekonomsku zavrsio, bio., kem. i fiz. gotovo nije niti bilo. Imam veliku zelju ali neznam kolike su mi sanse da ju ostvarim?
help! vasa misljenja, savjete, podrska, kritike.. sve prihvacam...HVALA
LIJEPI POZDRAV SVIMA I SRETNO ONIMA KOJI OVE GODINE IDU NA PRIJEMNI I KOJI SU NA VRIJEME NARAVNO SHVATILI STO ZELE JEDNOG DANA RADITI I U TOME BITI JAKO DOBRI! :top:

-Cyclone-
01.06.2009., 10:33
pozdrav svima!!
imam jedan malo drugaciji problem od ostalih... naime, student sam ekonomskog fakulteta kojeg privodim kraju, ali zadnju godinu dana razmisljam o tome kako sam totalno fulao struku te da me zanima druga... a to je stomatologija :)
imam 23 godine i ostalo mi je jos nekoliko ispita do kraja.. sigurno je da necu ove godine na prijemni iz stomatologije, al ja to kao na vrijeme (god. dana u naprijed :) .. za pocetak tu na forumu a kasnije mozda i kod strucnjaka...
zanima me vase misljenje o tome da na prijemni idem sa 24., dali sam jedini? kakve su mi sanse da se uklopim s obzirom na to da sa ekonomista i da sa isto tako i srednju ekonomsku zavrsio, bio., kem. i fiz. gotovo nije niti bilo. Imam veliku zelju ali neznam kolike su mi sanse da ju ostvarim?
help! vasa misljenja, savjete, podrska, kritike.. sve prihvacam...HVALA
LIJEPI POZDRAV SVIMA I SRETNO ONIMA KOJI OVE GODINE IDU NA PRIJEMNI I KOJI SU NA VRIJEME NARAVNO SHVATILI STO ZELE JEDNOG DANA RADITI I U TOME BITI JAKO DOBRI! :top:

Ako misliš upast najvjerojatnije ćeš morat položit razliku tih predmeta (bilogija, fizika i kemija) u nekoj gimnaziji, najbolje privatnoj, koja ima dozvolu Ministarstva za to budući da ih nisi slušao i plus državna matura iduće godine. Tako su meni rekli... ljudi upisuju faks i sa 40, nikad nije kasno ako stvarno znaš šta želiš radit i ako si odlučio... :top: Eto moram i ja to sve polagat...

Maxum
16.06.2009., 18:45
zamolio bih nekog tko studira stomatologiju da mi se javi na PM! hvala :s

zivko18
07.11.2009., 23:19
moze li mi neko rec koliko se triba ucit na stomatologiji jeli faks zahtjevan da li trazi dan nocno strebanje kolike su knjige ????''''''

brunette
08.11.2009., 22:05
koliko je zastupljena fizika?? koliko god je ima? može li neko reć više o psihomotoričkom testu..npr navest pitanja i pojasnit 3 bakrene žice XD?? zahvaljuem :)

Maxum
09.11.2009., 09:52
@zivko18

treba učiti, nema zajebancije. jedno 2-3 sata na dan najmanje i to sad na početku. kasnije će trebati i više. knjige su debele :D

@brunette

fizika nije strašna, čak bi rekao nešto kao u srednjoj možda nešto teža. dakle psihomotorika... 1.dio-imaš psihotest i pitanja su ti tipa imaš 2 kocke na čijim stranama su različiti slikice tj oblici ali su kocke drukčije okrenute i sad ih moraš vrtit u glavi i skužiti dal su jednake i onda ispod zaokružuješ T (točno) ili N (netočno) i samo je taj tip pitanja. štopaju ti kolko se sječam 3 minute za 1 stranu i to većina ne uspije riješiti ni pola strane, a i imaš negativne bodove tak da ostaviš ono kaj nisi sigurna. 2.dio-dobiješ 3 bakrene žice koje moraš saviti prema obliku kojeg oni objese na ploču, nama su stavili ključ. isto tako štopaju za svaki ključ određeno vrijeme, znači moraš napraviti 3 ključa od tih žica. 3.dio-stavljanje čavlića u rupice. sjedneš pred ispitivača, jednu ruku držiš na stolu dok sa drugom moraš uzeti po 3 čavlića odjednom i staviti u jednu rupicu na jednoj drvenoj ploči sa rupama i tako dok ih sve ne popuniš, a ima jedno 40-ak rupica. isto štopaju i tu je važna brzina...tak da je dobro da imaš nokte da možeš primiti čavliće. bilo bi dobro kad bi to vježbala doma, pomaže! :D

*mare =)*
09.11.2009., 20:17
..koliko sam pratila temu o DM shvatila sam da fizika zapravo nije obavezna za položit u izbornom dijelu, zapravo da između bio, kem i fiz se boduje samo predmet iz kojeg imamo najveći broj bodova. True or false???

Ja spremam kemiju i biologijiu za izborni dio uz višu razinu sva tri osnovna predmeta ( nadam se da se boduju više od osnovne razine), je li to dovoljno ili da uzmem i fiziku?? :( :( :(

-mare =)

brunette
10.11.2009., 14:55
@maxum-puno hvala na odg...al nekako mi se sve to čini nemoguća misija, iako ipak neću odustat od pokušaja upisivanja stomatologije :)
@mare-pa čekaj zašto uzimat sva tri predmeta, kad se boduje samo JEDAN?! mislim ja planiram uzet samo jedan, al opet mi nije jasno oće li netko tko uzme sva tri predmeta-bio, kem, fiz, bez obzira na rezultate, bit u boljoj poziciji glede upada na fax od mene? ja smatram da ne, jer lijepo piše i izjasnili su se da se boduje samo jedan od izbornih predmeta hmm..nadam se da sam u pravu :D

Stupsi
10.11.2009., 16:18
samo jedan predmet se boduje. npr. ako rješiš bio 98% a kem 90%, bodovat će se samo biologija.
i ja bi stomatologiju :)

brunette
10.11.2009., 20:25
samo jedan predmet se boduje. npr. ako rješiš bio 98% a kem 90%, bodovat će se samo biologija.
i ja bi stomatologiju :)

da, zasad je tako :D
a čini mi se da bi svi stomatologiju joj XD
jesi počela pripreme?koji ti je prosjek?gimnazija il? :D

jack_07
10.11.2009., 23:04
hmm zanima me je li isti sustav bodovanja i za medicinu?meni se čini da su na medicini bodovali sve što si pisao a ne samo ono sto si najbolje rjesio.

Alpagueur
11.11.2009., 09:24
Na stomatologiji, po onom što je zadnje stajalo na www.postani-student.hr, se bira SAMO jedan izborni predmet, dakle ili bio, ili kem ili fiz, i samo taj jedan se boduje.
Na medicini se može odabrati samo jedan izbroni, ali se time u startu gube bodovi. Tako da se to zapravo ni ne isplati.

jack_07
11.11.2009., 10:20
aha,hvala :D

Maxum
11.11.2009., 14:20
bacite oko link (http://www.sfzg.hr/studiji/uvjeti_upisa)

*mare =)*
11.11.2009., 18:55
aaa fala na odg.. =)).. ma s obzirom da mi je farmacija prvi izbor uzela sam dva izborna. Vjerujem da neće bit problema, pa koji god bolje riješim stomatolozi će mi bodovat... eee baš su dobrice :D

MissSunshine
11.11.2009., 19:43
HVALA LIJEPI POZDRAV SVIMA I SRETNO ONIMA KOJI OVE GODINE IDU NA PRIJEMNI I KOJI SU NA VRIJEME NARAVNO SHVATILI STO ZELE JEDNOG DANA RADITI I U TOME BITI JAKO DOBRI! :top:

evo da te utješim i ja sam u istoj situaciji, također 23 godine,
i isto poput tebe sam (malo kasno) shvatila da je stomatologija moj posao iz snova pa idem mijenjati faks:) a šta ćeš, bolje ikad nego nikad!

sretno!

Stupsi
11.11.2009., 21:09
da, zasad je tako :D
a čini mi se da bi svi stomatologiju joj XD
jesi počela pripreme?koji ti je prosjek?gimnazija il? :D

a ja san bila 40 i neka ove godine. meni se čak čini i da nema puno potražnje za stomatologijon.
iden svaki tjedan privatno na kemiju i fiziku.
da, gimnazija. od 4.2-4.5 ovisi kako koje godine.
ti??

brunette
11.11.2009., 21:38
@stupsi....također prosjek ko tvoj :D, gimn ..ne idem zasad ni na kakve pripreme, al planiram na zimske...nisam opće stavila stomatologiju na probnoj tak da...a ček čemu kem i fiz ak se gleda samo 1. il imaš medicinu u opciji il tak neš?

pa meni se nekako čini da je porastao interes za stomatologiju,premda smatram da je lakše upast nego na farmaciju il medicinu npr...al mene brine taj njihov test psihomotoričkih sposobnosti..

još par pitanja :D-kakve su plaće stomatologa? mogućnost specijalizacije? zaposlenje(s obzirom da mi starci nisu stomatolozi nit imaju veze s tim) ? i jel istina da se samo upisuju djeca stomatologa? :D zahvaljujem

brunette
11.11.2009., 21:39
evo da te utješim i ja sam u istoj situaciji, također 23 godine,
i isto poput tebe sam (malo kasno) shvatila da je stomatologija moj posao iz snova pa idem mijenjati faks:) a šta ćeš, bolje ikad nego nikad!

sretno!

kako to da baš stomatologija? :D

Maxum
11.11.2009., 21:52
@stupsi....također prosjek ko tvoj :D, gimn ..ne idem zasad ni na kakve pripreme, al planiram na zimske...nisam opće stavila stomatologiju na probnoj tak da...a ček čemu kem i fiz ak se gleda samo 1. il imaš medicinu u opciji il tak neš?

pa meni se nekako čini da je porastao interes za stomatologiju,premda smatram da je lakše upast nego na farmaciju il medicinu npr...al mene brine taj njihov test psihomotoričkih sposobnosti..

još par pitanja :D-kakve su plaće stomatologa? mogućnost specijalizacije? zaposlenje(s obzirom da mi starci nisu stomatolozi nit imaju veze s tim) ? i jel istina da se samo upisuju djeca stomatologa? :D zahvaljujem

to nije istina. u mojoj užoj i široj obitelji nitko nema ama baš nikakve veze sa stomatologijom ni medicinom, ja sam prvi :D. to je jednostavno stereotip, dosta ljudi sa faxa nema starce stomatologe

MissSunshine
14.11.2009., 22:13
kako to da baš stomatologija? :D

ljubav prema medicini općenito.
iskreno, meni je svejedno upisala ja medicinu ili stomatologiju, to je tak svejedno, ali mislim da s obzirom na moje godine :o više baš i nemam vremena za sve one specijalizacije na medicini.
staračka logika je presudila stomatologiji u korist ...:kava:

zivko18
24.11.2009., 18:18
mze li mi neo reci koliko je tesko upisat stomatologiju studirat je i zavrsit i kolika je navala na prijemnim bila koliko npr je bilo pristupnika i moze li mi neko rec onaj test psihomotorike sta se tu triba radit i kako

zivko18
24.11.2009., 22:51
zar niko dajte javite se buduci stomatolozi iiiiiiiiiiiii ne kuzin zasto studij stomatologije u zagrebu traje 6 godina dok u splitu i rijeci traje 5 godina moze mi to neko objasnit

yaTzna
26.11.2009., 09:11
Lijepo posjeti www.studenti.sfzg.hr.
Učlani se na forum.
Tamo ćeš pronaći apsolutno sve što te zanima :)

zivko18
28.11.2009., 11:17
jesan al niko ne odgovara a na faxu takoder

zivko18
02.12.2009., 10:51
moze mi neko rec ja san stavia studij stomatologije na drzavnoj maturi u zg i splitu..i sad jel ja triban ic na obe provjere psihomotorike ili mogu ic na samo jednu pa faksirat nalaz od oftalmologa i ortopeda ??????????

zivko18
02.12.2009., 10:52
[QUOTE=zivko18;23821031]moze mi neko rec ja san stavia studij stomatologije na drzavnoj maturi u zg i splitu..i sad jel ja triban ic na obe provjere psihomotorike ili mogu ic na samo jednu pa faksirat nalaz od oftalmologa i ortopeda na studij u zg ili obrnuto

-Cyclone-
02.12.2009., 12:14
Zar se već mogu prijavit studiji??
A najbolje ti je faks nazvat ili im poslat mail ( u zagrebu uvijek odgovore, ovi u splitu se nikad ne udostoje odgovorit), oni će ti reći šta i kako. Ovdje ćeš samo dobit puno različitih informacija.

brunette
04.12.2009., 09:52
nekako mi se sve teže čini upisat bilo koji fax, a kamoli ovaj...vidim svi uče za fax, a ja nikako da se natjeram a i nemam vremena pored škole.. :(
nego, jel još uvijek vrijedi samo jedan izborni predmet između bio, kem i fiz, se boduje?

zivko18
04.12.2009., 15:00
vridi i ja namjravan upisat stomatologiju al bojin se ocu li moc upast jer ka navale one strebercine od gimnazijalaca bit ce ajme

-Cyclone-
04.12.2009., 15:59
Haha pa čemu takav pesimizam. Tako nečeš ni jedan faks upisat. Tako možeš reć za svaki faks da će se samo gimnazijalci upisat. Stomatologija nije ništa manje ili više tražena od bilo kojeg drugog faksa. Uostalom imaš tri mogućnosti. Split, Rijeka i Zagreb. Je da je Zagreb traženiji ali sve se može ako postoji volja.
Sigurno je da će dosta njih koji namjeravaju upisat medicinu stavit i stomatologiju kao rezervu iako ih pretjerano ne zanima jer eto žele bit doktori nečega.

brunette
04.12.2009., 22:13
ufff da kad navale one štreberčine, neće bit dobro...ohoho...zivko18 jel se ti već pripremaŠ? koji si izborni predmet uzeo? zg il st?
btw.što se tiče stomatologije, jel težak fax? čula sam da je teži od farmacije?! wtf?

zivko18
04.12.2009., 23:28
brunette valjda cemo upast ja se pripreman nekih misec dana za sada ucin hrvtaski muka mi je od njega al mora se a od izbornih cu uzet biologiju i kemiju a kemiju cu ic na pripreme jer san ima kemiju samo dvi godine ......sta se tice tezine mislin da je laski od medicine i od farmacije al ne gledaj to tako jer ako ti to zelis uspit ces jer na faksu ne uspjevaju pametni vec uporni.....al milsin da je farmacija ......a eto ja cu ti stavit studij stomatologije u splitu i zagrebu a mozda i u rijeci pa sad daj boze da upadnen ......jel mi neko moze reci jer ja triban ic na provjeru psihomotorike na sva tri faksa isto tako i na sva tri donit nalaze od oftalmologa i ortopeda ili mogu ic samo na jedan pa da faks u st faksira nalaze i rezultat u zg i rijeku jel moze tako ili moran ic na sva tri faksa??????????????

-Cyclone-
05.12.2009., 09:47
Di ćeš na pripreme? U Pitagoru?

brunette
05.12.2009., 11:54
zivko18 i ja se nadam da ćemo upast...premda sam malo skeptična al ajd...nego, zašto si uzeo bio i kem, ako se boduje SAMO jedan izborni predmet, bez obzira polagao ti i sva 3, zar ne? a jel radiš išta za psihomotorički test?

zivko18
05.12.2009., 13:53
na pripreme iden u pitagore treca san grupa a uzea san bioogiju i kemiju zato sta studij stomatologije u splitu boduje prvi predmet sa 20 posto drugi sa deset i treci sa 5 posto a treci je fizika koju nemam pojma jer smo imali u srednjoj neku staru ludakinju koja ti pita na popravnom kako se pravi biskvit i kako raste cempres a sta se tice psihomotorikke cua san da je lako imas kljuc napravit od zice zica ti je duga 30 cm i broji ti se vrime
zatim imas neke kockice na papiru i trece je imas neku dasku 10x10 i tribas jednom rukom uzimat cavlice i stavljat ih u te rupice takoder se broji vrime

zivko18
05.12.2009., 13:55
na pripreme iden u pitagore treca san grupa a uzea san bioogiju i kemiju zato sta studij stomatologije u splitu boduje prvi predmet sa 20 posto drugi sa deset i treci sa 5 posto a treci je fizika koju nemam pojma jer smo imali u srednjoj neku staru ludakinju koja ti pita na popravnom kako se pravi biskvit i kako raste cempres a sta se tice psihomotorikke cua san da je lako imas kljuc napravit od zice zica ti je duga 30 cm i broji ti se vrime
zatim imas neke kockice na papiru i trece je imas neku dasku 10x10 i tribas jednom rukom uzimat cavlice i stavljat ih u te rupice takoder se broji vrime
tj imas sto rupica koliko san uspija skuzit sa foruma i ko znas kolika ce biti konkurencija samo se nadan da cemo upast :top:

zivko18
05.12.2009., 14:16
ides li ti u pitagore na kemiju ???????????????????????

-Cyclone-
05.12.2009., 14:47
Koliko dođu pripreme u pitagore??? I ja mislim u 2. mjesec kod njih.

A šta se tiće provjere tih sposobnosti, koliko znam to ne polože jedino oni koji se ne pojave.

zivko18
05.12.2009., 18:40
mislin da je kemija oko 800 kn 40 sati a ako ne dodes na provjeru psihomotorike ne mos se upisat tj izbacuju te iz ranga jer je to obvezno

zivko18
05.12.2009., 18:41
a i cua san da je to lako proc nije nei nista tesko a os ti ic samo u st na stomatologiju ili pokusat i u zg

-Cyclone-
05.12.2009., 18:57
Ja ću samo u ZG prijavit.
Zvat ću pitagoru sljedeći tjedan pa ću se prijavit, valjda ima još mjesta u 2. mjesecu? A nisu ni skupi toliko...

zivko18
05.12.2009., 21:08
mislin da jos ima mista al oni ti formiraju male grupe a i primilo bi te svakako jer in triba lova

brunette
05.12.2009., 22:02
aha, da split baš ima drukčije uvjete za upis..meni je bitno da zagrebačka stomatologija boduje jedan predmet bez obzira koliko položili, pa ću uzet samo biologiju, a stavit ću samo u zgu pa kud puklo da puklo...nadam se da ćemo upast (tj.bit i ispred najnadobudnijih štreberčina) :D uff ...da bar...
a kak to da ste baš odlučili stomologiju??
ja sam se dugo premišljala i eto stomatologija na kraju! :)

Karijes
06.12.2009., 00:03
ne brinite se za test psihomotorike to vam otpadne 2-3 koji ne znaju koristiti ruke. ja sam sada 1. godina i nama je otpalo samo 1. trebalo je slagat te ćavlice u 100 rupica uzimas 3 odjednom i tako svaku rupicu. ćavlići nisu normalni vec ultra tanki mali i sklizavi. ponesite svakako puder za bebinu guzu sto je meni pomoglo kad sam pravila kljuceve. a i za te ćavliće. što se tiče ključeva pravite 3. i boduje se najbolji. svake godine je drugačiji predložak. al možete otprilike izvježbat. za prvi dio su kockice na papiru i to vam je otprilike kao neki testovi inteligencije sto mozete naci i na netu. al je zeznuto što imate malo vremena i imate kaznene bodove. dakle bolje uradite 7 sigurnih na svakoj stanici a ima ih koliko se sjecam 3 po cca 20 kockica.

a ne znam kako vam sad ide to posto ste drzavna matura. puno srece...pozz

zivko18
06.12.2009., 00:08
brunette al bolje ti je stavit na dva faksa nego na jedan i prije upasdnes u splitu nego u zg a i ja san se predomislja koji cu faks upisat dosta puta i zakljucia da je stomatologija number one ................samo se nadan da upadnen bilo u st ili zg

zivko18
06.12.2009., 00:10
karijes mos mi rec tj stavit link di su te kockice i mos mi rec kako je na faksu jel tezak jel se triba svaki dangrijat stolica ko na pravu ?????????????

Karijes
06.12.2009., 15:31
a nije ti bas identican kao testovi inteligencije al otprilike imas kao neke kockice i na njima su slova A B C i jednu vidis s jedne strane a pored nje stoji druga A B D ajmo rec i ti trebas skuzit dal je to ista kockica ak se okrene itd... na faksu je tesko( bar u zagrebu) jer slusamo 80% stvari na šalati i raspored je koma. uvod, socijalnu, engleski, informatiku ili ostale izborne predmete slusas na stomatoloskom faksu u gundulicevoj pa onda imamo višesatne rupe koje provedem učeći u knjižnici. imamo kontrolnike prisustva predavanjima seminarima i vježbama tako da moras bit na svemu prisutan. anatomija je najveci problem jer imamo svaki tjedan kolokvije usmene i moramo ih skoro sve proc da izadjemo na ispit. tako da ucis 0-24. a prakticki nemas vremena jer si na predavanjima od pon do pet. van nisam izasla vec 4 tjedna. al naviknes se nakon mjesec dva. u drugom mjesecu polazem 4 ispita( kemija, fizika, socijalna i uvod) sad sam pocela s kemijom i fizikom i iskreno se nadam da cu stic svladat svo gradivo do navedenog roka.

usporedba s pravom? imam prijatelje tamo i oni ne moraju biti na svi predavanjima i idu svako treci dan na faks ili netko ode pa ih potpise, tako da imaju vremena doma ostat naspavat se, i imaju vise vremena za uciti. imaju kolokvije svako 3 tjedna sto je poprilicno dosta vremena. oni izlaze svake subote van i imaju vremena za ostale stvari. ali ja osobno ne bi mogla pravo studirati jer ne volim društeve predmete.

išla sam na pripreme na pomak i to je bačen novac a pogotovo vrijeme jer sam išla na one od 1-2 mjeseca.

ne znam ako te još šta zanima pitaj
pozz :)

zivko18
06.12.2009., 15:51
dakle sad znan sta me cekaaaaaaaaaaaa ako upisen a kod vas ne ide ono ko na splitskoj stomatologiji ucite jedan predmet pa pises test pa ucis drugi

Karijes
06.12.2009., 19:27
dakle sad znan sta me cekaaaaaaaaaaaa ako upisen a kod vas ne ide ono ko na splitskoj stomatologiji ucite jedan predmet pa pises test pa ucis drugi

ako se ne varam splitski je privatni?:kava:

brunette
07.12.2009., 13:56
a nije ti bas identican kao testovi inteligencije al otprilike imas kao neke kockice i na njima su slova A B C i jednu vidis s jedne strane a pored nje stoji druga A B D ajmo rec i ti trebas skuzit dal je to ista kockica ak se okrene itd... na faksu je tesko( bar u zagrebu) jer slusamo 80% stvari na šalati i raspored je koma. uvod, socijalnu, engleski, informatiku ili ostale izborne predmete slusas na stomatoloskom faksu u gundulicevoj pa onda imamo višesatne rupe koje provedem učeći u knjižnici. imamo kontrolnike prisustva predavanjima seminarima i vježbama tako da moras bit na svemu prisutan. anatomija je najveci problem jer imamo svaki tjedan kolokvije usmene i moramo ih skoro sve proc da izadjemo na ispit. tako da ucis 0-24. a prakticki nemas vremena jer si na predavanjima od pon do pet. van nisam izasla vec 4 tjedna. al naviknes se nakon mjesec dva. u drugom mjesecu polazem 4 ispita( kemija, fizika, socijalna i uvod) sad sam pocela s kemijom i fizikom i iskreno se nadam da cu stic svladat svo gradivo do navedenog roka.

usporedba s pravom? imam prijatelje tamo i oni ne moraju biti na svi predavanjima i idu svako treci dan na faks ili netko ode pa ih potpise, tako da imaju vremena doma ostat naspavat se, i imaju vise vremena za uciti. imaju kolokvije svako 3 tjedna sto je poprilicno dosta vremena. oni izlaze svake subote van i imaju vremena za ostale stvari. ali ja osobno ne bi mogla pravo studirati jer ne volim društeve predmete.

išla sam na pripreme na pomak i to je bačen novac a pogotovo vrijeme jer sam išla na one od 1-2 mjeseca.

AAAAAJME MENIII....nije mi dobro ...huh...toliko učenja..a kažu ma stomatologija ti nije toliko teška!....
zašto su ti pripreme na pomaku bačen novac? ja sam čula da su jako kvalitetne
kakva je ekipa na faxu?jesu djeca stomatologa većinom itd?

brunette
07.12.2009., 13:59
btw.karijes u koju si školu išla, jesi bila odlična? čula sam da na stom idu samo vrsni odlikaši......uff neznam jel se isplati stomatologija studirat opće, kad su tolike muke, možda bolje pravo il ekonomija hmm

zivko18
07.12.2009., 14:29
stoamtologija u splitu je bila privatna a sad vise nije godina dode 15000kn i nemoj gledat jel se isplati tako san i ja gleda pa san se napokon odlucia za stomatologiju pravo ajde samo ako volis povjest i ppuno citat al sta se tice ekonomije bolje nemoj stomatologija je zakon ........jos mos otvorit svoju ordinaciju zaradivat samo tako .....to sta na stomatologiju idu samo streberi ne mora znacit da i ti nemos naucit ko oni ....vazna ti je volja jer je uvik bilo i bit ce fakultet zavrsavaju uporni a ne pametniiiiiiiiiiii

-Cyclone-
07.12.2009., 18:23
jesu djeca stomatologa većinom itd?

Već je netko prije napisao da je to samo stereotip. Sigurno da ih ima, ali to ne treba biti nikakvo mjerilo ili nešto slično. Zašto je to uopče važno?? Očeš se osjećat manje važnom, misliti kako oni znaju više, da su pametniji? :)

Ili možda jer imaju ljepše zube?? :rofl:

zivko18
07.12.2009., 21:22
ma jebes ti strebercine i dicu zubara ako ti to zelis uspit ces vazna je volja al ove godine nema upisa priko veze ja se bar nadAN

Karijes
07.12.2009., 23:55
ovako.
išla sam u opću gimnaziju i prolazila sam sa 4.8 zadnju godinu 4.9 iako ne znam za šta će ti ta informacija jedino ako želiš zaključit da imam radnu naviku. a i nisam imala sve bodove zbog kemije. -.-
na faksu se upisuju ljudi koji to žele njih cca 70% a ovima ostalima je stom bila 2. izbor jer nisu uspjeli na medicinu.
djeca stomatologa? od 100 upisanih ima ih ako 15 u vrh glave.
u zagrebu ima dosta ekipe sto prelazi sa veterine.

pa stomatologija nije TOLIKO TEŠKA. stigne se, ako si uporan i želiš to bla bla nj nj...al kad gledas druge fakseve (izuzmimo mef, fer, pmf) je puno teže, ne toliko jer nećeš svladat gradivo vec zato jer nemas vremena, nemas vremena za ucenje...a kad imas vremena onda odeš spavat jer si umoran. sad mi idu praznici a ja moram ucit po 5 sati dnevno za 2 mjesec.
rekli su mi da je prva godina najteža....iskreno - nadam se.

ne znam šta stvarno želiš, ako si vise tip koji voli izlaziti van, a manje se zrtvovat radi knjige onda razmisli dobro... velika je stepenica između ekonomije i stomatologije
iako mislim da svatko moze zavrsit ako se potrudi i zapne. ako planiras vrijeme sta kad radis nadje se vremena subotom i nedjeljom da odes na 2(3) sata na neku kavu, dečko, cura.
ja se ne žalim jer me jedino stomatologija zanima. ako su mogli završiti ljudi prije nas mozemo i mi :D
a da vas malo ohrabrim organiziraju se svaki mjesec i party-ji stomatologa po zagrebu pa se okupimo i tako...ja nisam isla... jer nemam vremena hahaha

Maxum
08.12.2009., 16:46
ovako.
išla sam u opću gimnaziju i prolazila sam sa 4.8 zadnju godinu 4.9 iako ne znam za šta će ti ta informacija jedino ako želiš zaključit da imam radnu naviku. a i nisam imala sve bodove zbog kemije. -.-
na faksu se upisuju ljudi koji to žele njih cca 70% a ovima ostalima je stom bila 2. izbor jer nisu uspjeli na medicinu.

pa stomatologija nije TOLIKO TEŠKA. stigne se, ako si uporan i želiš to bla bla nj nj...al kad gledas druge fakseve (izuzmimo mef, fer, pmf) je puno teže, ne toliko jer nećeš svladat gradivo vec zato jer nemas vremena, nemas vremena za ucenje...a kad imas vremena onda odeš spavat jer si umoran. sad mi idu praznici a ja moram ucit po 5 sati dnevno za 2 mjesec.

ne znam šta stvarno želiš, ako si vise tip koji voli izlaziti van, a manje se zrtvovat radi knjige onda razmisli dobro... velika je stepenica između ekonomije i stomatologije
iako mislim da svatko moze zavrsit ako se potrudi i zapne. ako planiras vrijeme sta kad radis nadje se vremena subotom i nedjeljom da odes na 2(3) sata na neku kavu, dečko, cura.
ja se ne žalim jer me jedino stomatologija zanima. ako su mogli završiti ljudi prije nas mozemo i mi :D
a da vas malo ohrabrim organiziraju se svaki mjesec i party-ji stomatologa po zagrebu pa se okupimo i tako...ja nisam isla... jer nemam vremena hahaha

kolegice, nemojte tak plašit ljude molim lijepo :D

zivko18
08.12.2009., 17:18
prosjek 4.8 ako je tebbi tesko onda mogu mislit kao ce biti nama ostalima

-Cyclone-
08.12.2009., 19:13
prosjek 4.8 ako je tebbi tesko onda mogu mislit kao ce biti nama ostalima

Pa koliki je tvoj prosjek??

Bit će ti teško ako nemaš radnu naviku i ako si svake godine bio redovit na popravnima. Ako imaš radnu naviku plus upišeš ono šta stvarno želiš bit ćeš nezaustavljiv. :D U suprotnom... :o

zivko18
08.12.2009., 21:53
meni ti je prosjek oko 3,6 i popravni iz matiseeeeeeeeee

zivko18
08.12.2009., 22:43
jel MI KO MOZE REC JA NAMJERAVAN IC TJ STAVIT NA DRZAVNOJ MATURI STOMATOLOGIJU U SPLITU I ZG A MOZDA I RIJECI .........OCU JA MORAT IC NA SVA TRI MISTA NA PSIHOFIZICKE SPOSOBNOSTI ILI SAMO NA JEDNO ?????????????

Maxum
09.12.2009., 14:00
to ćeš najprije saznat ako uzmeš telefon u ruke i nazoveš fax ili im pošalješ mail

brunette
09.12.2009., 14:45
ovako.

ah lijepo i realno napisano :D
ipak...moj konačni odgovor je stomatologija :D....nisam sad neka štreberica, prosjek mi je 4,2-4,5 u gimnaziji...znam da se na stomatologiju upisuju samo najbolji učenici..al eto valjda ima nade i za mene...mislim da je bolje upisat neki kvalitetniji fax i poslije uspjet u životu...a za izlaske se uvijek nađe vremena ako se dobro organiziraš...a to da sa stomatologijom odmah sjedneš u svoju ordinaciju i masno zarađuješ, eh to je varka..treba tu krv, znoj i suze :d da bi se došlo do tog...al vrijedi :D

zivko18
09.12.2009., 17:08
to ćeš najprije saznat ako uzmeš telefon u ruke i nazoveš fax ili im pošalješ mail

to san pitau zagrebu i rekli su mi da ce znat nakon smotre ,,,,,,,,milsin ono akl ne znaju pa i prje je bia taj test psihomotorike a i bilo je sigurno ljudi sta je tilo ic na dva mista na stomatologiju

Karijes
09.12.2009., 20:15
@Maxum - a šta ću bolje da im sad kažem kak stvari stoje.. ja nisam bila spremna psihički... btw. prva godina ili?

@brunette - predivno razmišljanje. za sve navedeno. daleko ćeš dogurat ako tako sad razmišljaš!

@zivko18 - nemam pojma, predala sam samo u zg. ima par ljudi sa slabijim prosjekom i upali su na foru "naučio sam napamet plavu zbirku", imaju iste šanse kao i mi sa većim prosjekom. kad upišeš, to ti ništa ne znači ako ti odlučiš učit. a za učenje ćeš se odlučit samo ako te stom zanima i žrtvuješ sve okolo radi knjige. jer te drži razmišljanje kako je brunette rekla - stomatologija vrijedi :D

Maxum
09.12.2009., 21:04
@Maxum - a šta ću bolje da im sad kažem kak stvari stoje.. ja nisam bila spremna psihički... btw. prva godina ili?

ma znam, zezam se ja :mig:. da, prva god

brunette
11.12.2009., 19:00
karijes- :) misli moram i prevest u djela :)
zivko18-kad će bit ta smotra?
btw. sad su me ljudi počeli odgovorat od stomatologije, zbog sljedećih razloga-težak i naporan posao, kičma odmah ode(a nije mi sad u najboljem stanju XD), velika mogućnost zaraze itd.....kad bolje razmislim dovoljni razlozi da budeš u neodlučnosti da ili ne :D

-Cyclone-
11.12.2009., 19:27
karijes- :) misli moram i prevest u djela :)
zivko18-kad će bit ta smotra?
btw. sad su me ljudi počeli odgovorat od stomatologije, zbog sljedećih razloga-težak i naporan posao, kičma odmah ode(a nije mi sad u najboljem stanju XD), velika mogućnost zaraze itd.....kad bolje razmislim dovoljni razlozi da budeš u neodlučnosti da ili ne :D

Težak je i naporan ako ti se ne da radit. Ako voliš taj posao bit će ti pravi užitak radit, bar ja to tako zamišljam. Za razliku od mnogih poslova stomatologija nije jednolična, uvijek nešto novo radiš, svaki pacijent novi problem i novi izazov za tebe. :D meni se več par ljudi naručilo. :rofl:

Što se tiče kičme za to postoji pilates, joga, teretana, kiropraktičar i ne znam ni ja šta više. :mig:

Uostalom zašto dopuštaš da te drugi odgovore. :flop:

Znaš onu: Ne daj da te strah od poraza spriječi da zaigraš! E pa ja se držim toga. :)

zivko18
11.12.2009., 19:29
BRUNETTE SMOTRA U ZAGREBU TI JE OD 21.1.2010 DO 23.1.2010 MILSIN

brunette
11.12.2009., 20:29
cyclone-ma uzimam svačije mišljenje u obzir, naravno moje uvijek presudi! a opet ne kužim zašto stomatologiju redovoto navode kao naporan posao, u usporedbi s poslom kirurga, farmaceuta(stajanje, na stom se bar možeš sjest na stolicu :D :D), il neki poslovi s faxom fsb-a, stom nije naporna!
zivko18-e hvala, budem još provjerila :)

Alpagueur
11.12.2009., 22:10
BRUNETTE SMOTRA U ZAGREBU TI JE OD 21.1.2010 DO 23.1.2010 MILSIN
Sigurno je tad.

http://smotra.unizg.hr/

zivko18
11.12.2009., 22:20
al sta ces ic na smotru kad imas sve na netu

Alpagueur
11.12.2009., 22:23
al sta ces ic na smotru kad imas sve na netu
Na smotri budu studenti dotičnog fakulteta, njih 3-4 po štandu i možeš iz prve ruke dobiti neke informacije. Koje na internetu ne moraju biti.

Bella20
12.12.2009., 23:23
ej ljudi ja vam studiram stomatologiju pa ako imate jos pitanja slobodno pitajte...

zivko18
12.12.2009., 23:33
bella jel mozda znas ako ja polazen test na stomatologiji u splitu da li i triban i u zagrebu ........i kakav je faks jel puno tezak jel se gradivo tesko uci...zasto u zagrebu stomatologija traje 6 godina a u rijeci i splitu 5????????????'

-Cyclone-
13.12.2009., 00:43
Zar im je tako teško poslat mail??
Na pitanje o težini već ti je par puta odgovoreno. Osobno mislim da je to stvar subjektivnog dojma, odnosno nekome je lakše nekome teže, nema pravog odgovora. Nemoj da te toliko muči ta težina faksa.

@Bella, koja si godina?

Bella20
13.12.2009., 02:22
ja sam 2.godina...ako se polaze prijemni u splitu,treba polagat i u zagrebu jer to su ipak dva faksa...jedino ne znam bas kak ce to sad bit sa tom drzavnom maturom...a ovo sto se tice trajanja,prije je i tu u zg trajalo 5 god,al su sad po nekom novom glupom sistemu uveli i sestu god(potpuno nepotrebno)...a ovo za split ja ne znam bas kakav je tamo faks ali cula sam od kolega iz splita da je puno laksi u splitu,sto se tice ucenja,i profesori manje traze...a i vidim ovdje u zagrebu koliko su odvratni ti profesori....;)

zivko18
13.12.2009., 19:49
a sta mislis di se lakse upisat u rijeci ili zg cyclone posla san mail i ona mi je tuka od tajnice rekla da ce znat kad prode smotra

Bella20
14.12.2009., 20:07
e di se lakse upisat to stvarno ne znam..mislim da je to podjednako...

zivko18
14.12.2009., 23:53
i ja milsin jer sad ljudi mogu stavit sva tri faksa stomatologiju pa je veca navala al nadan se da cu upast u split nada umire zadnja

zivko18
18.12.2009., 19:55
a jebote sranja na prtovjere psihofizicke sposobnosti cu morat ic na sva tri stomatoloska faksa a baren cu vidit na prvom kako je i postic bolji rezultat na ostala dva

margyyy
03.01.2010., 22:10
Bok! Ako je netko informiran može li mi reći nešto o faksu stomatologije u splitu. Mislim, vidjela sam da ste pisali da je bio privatni i da je sada 15 000 kn školarina, pa da li je to za sve ili postoje izuzeci kojima dio plaća ministarstvo... I je li kemija jako teška, jer iako prolazim s 5, taj mi se predmet baš ne sviđa... :confused:

zivko18
07.01.2010., 14:51
Bok! Ako je netko informiran može li mi reći nešto o faksu stomatologije u splitu. Mislim, vidjela sam da ste pisali da je bio privatni i da je sada 15 000 kn školarina, pa da li je to za sve ili postoje izuzeci kojima dio plaća ministarstvo... I je li kemija jako teška, jer iako prolazim s 5, taj mi se predmet baš ne sviđa... :confused:
ala evo konkurencije:top:

margyyy
07.01.2010., 17:37
ala evo konkurencije:top:
:D Haha, ma ne znam baš, nije mi to prvi izbor, ali bi se ipak htjela informirat o tome... A ti si iz splita?

zivko18
12.01.2010., 00:03
:D Haha, ma ne znam baš, nije mi to prvi izbor, ali bi se ipak htjela informirat o tome... A ti si iz splita?

jesannn provat cu upisa stomatologiju u splitu jer je manja navala a straj me ic u zagreb jer kad vidin ove ljude iz gimnazija izgubin volju hhhhhhhhhhhhhhhhh:top:

leptiric17
18.01.2010., 20:03
joj :( ja bih jako htjela da mi neko iskreno odg tko ima iskustva ili je malo bolje upoznat :) ucenica sam gimnazije 1. raz sam prosla sa 4, 2. sa 3-nesto malo mi je falilo, jako sam malo radila, skoro pa nista. prije par dana sam razmisljala o fakultetu stvarno bi jako htjela upisat stomatologiju, je li imam ikakve sanse ako se pocnem spremat na ljeto?

Maxum
19.01.2010., 11:53
joj :( ja bih jako htjela da mi neko iskreno odg tko ima iskustva ili je malo bolje upoznat :) ucenica sam gimnazije 1. raz sam prosla sa 4, 2. sa 3-nesto malo mi je falilo, jako sam malo radila, skoro pa nista. prije par dana sam razmisljala o fakultetu stvarno bi jako htjela upisat stomatologiju, je li imam ikakve sanse ako se pocnem spremat na ljeto?

ja sam zavrsio gimnaziju, sva 4 razreda sa prosjekom 3.8-4.0 a iz fizike i kemije su mi ocjene varirale 2-3 dok je biologija 5 i upisao sam stomatologiju. imas sanse ako se pocnes pripremati na ljeto, nabavi si hrpu zadataka i konstantno vjezbaj i vjezbaj. npr ako ti dodje zadatak tipa iz biologije kojeg ne znas i ne znas ni sta znace ponudjeni odgovori, onda uzmi neku biljeznicu i svaki ponudjeni odgovor/pojam napisi sta znaci i tako za sve. ja sam tako ispisao jedno 4-5 biljeznica naravno i ostatak skolovanja se koncentriraj na biologiju, fiziku i kemiju. makar vi sad imate drzavnu maturu pa ne znam kak to ide :confused:

leptiric17
19.01.2010., 15:23
ja sam zavrsio gimnaziju, sva 4 razreda sa prosjekom 3.8-4.0 a iz fizike i kemije su mi ocjene varirale 2-3 dok je biologija 5 i upisao sam stomatologiju. imas sanse ako se pocnes pripremati na ljeto, nabavi si hrpu zadataka i konstantno vjezbaj i vjezbaj. npr ako ti dodje zadatak tipa iz biologije kojeg ne znas i ne znas ni sta znace ponudjeni odgovori, onda uzmi neku biljeznicu i svaki ponudjeni odgovor/pojam napisi sta znaci i tako za sve. ja sam tako ispisao jedno 4-5 biljeznica naravno i ostatak skolovanja se koncentriraj na biologiju, fiziku i kemiju. makar vi sad imate drzavnu maturu pa ne znam kak to ide :confused:

hvala maxum :)

zivko18
20.01.2010., 18:32
hvala maxum :)

ali polaze se drzavna matura

Psiho:)
27.01.2010., 18:13

DE MI RECI ŠTO JE TO UOPĆE TEST PSIHOMOTORIKE? KAKO SE PRIPREMAT ZA TO? GDJE I SL.

27.01.2010., 18:22
ej ljudi ja vam studiram stomatologiju pa ako imate jos pitanja slobodno pitajte...

E pa reci onda kako se pripremat, iz čeg učit..i sta je to test psihomotorike..kak se za to pripremit?

moj mail je e220_andreja@hotmail.com
ako je tko voljan pomoć, da mi odgovori na par pitanja neka se javi..hvala

zivko18
27.01.2010., 20:53
test psihomotorike ti je izrada kljuca od bakrene zice po nekoj slici di je nacrtan kljuc i imas odreden dio vremena...zatim imas neke kockice na papiru tribas ih u glavi okrecat i stavljanje cavlica u neke rupice isto se broji vrime

Engelchen00012
27.01.2010., 21:15
test psihomotorike ti je izrada kljuca od bakrene zice po nekoj slici di je nacrtan kljuc i imas odreden dio vremena...zatim imas neke kockice na papiru tribas ih u glavi okrecat i stavljanje cavlica u neke rupice isto se broji vrime

Ja bih se uspaničila od tog vremenskog ograničenja. :lol::lol:
Ne bih prošla test. :(

Ali jebeš ga, to valjda znači da sam psihički nestabilna.:rolleyes: Bolje da sam dalje od pacijentovih usta.:cerek:

29.01.2010., 10:57

E hvala, de mi sam reci, el ja to trebam nešto vježbat, i ako trebam, kako?

zivko18
29.01.2010., 11:09
ne znan i ja iden sad ove godine na tu psihomotoriku i koliko san cua da je lako i da svi produ na tome a sad ne znan bi li trebao vjezbat

Maxum
29.01.2010., 23:47
E hvala, de mi sam reci, el ja to trebam nešto vježbat, i ako trebam, kako?

malo prolistajte temu. evo ovdje (http://forum.hr/showpost.php?p=23454229&postcount=78) imaš sve napisano o psihomotorici

01.02.2010., 13:14
malo prolistajte temu. evo ovdje (http://forum.hr/showpost.php?p=23454229&postcount=78) imaš sve napisano o psihomotorici

Hvala puno...:)

simbica
02.02.2010., 20:58
Zna li netko kad će biti taj test provjere psihomotoričkih sposobnosti?

kiki_991
02.02.2010., 23:58
Evo i ja se planiram upisati na stomatologiju u Rijeci...meni je rečeno da će te provjere biti sredinom 7-og mjeseca (nakon što se srede liste poslije konačnih rezultata mature) , a isto tako su mi rekli da to nije obavezno--> u prijevodu: ako imaš dosta bodova na maturi ne moraš uopće ići na to ako ti se ne da (ili se bojiš), zbog toga ti ne mogu zabraniti upad na stomatologiju, jedino možeš dobiti malo bodova, a i malo bodova je bolje od nimalo bodoba :p :p

zivko18
07.02.2010., 23:33
TO NE MOZE BITI ISTINA I NIJE ISTINA STA CE PO TVOM MISLJENJU UPISAT NEKOG LIKA STA MU SE NPR TRESU RUKEEEEEEEEEE ILI NES SLICNO

-Cyclone-
08.02.2010., 01:02
TO NE MOZE BITI ISTINA I NIJE ISTINA STA CE PO TVOM MISLJENJU UPISAT NEKOG LIKA STA MU SE NPR TRESU RUKEEEEEEEEEE ILI NES SLICNO

Nije mi jasno zašto svi daju taj primjer ljudi kojima se tresu ruke. Pa jebote, to su ljudi od 18-19 godina, a ne 70-godišnje bakice. Puno veći, a i glavni problem je nerazvijena motorika. Znači ne moraju se određenoj osobi tresti ruke da ne bi prošla. Jednostavno nema dovoljno razvijenu motoriku.
Da li ste ikada vidjeli nekog 19-godišnjaka da mu se tresu ruke tako da ne bi mogao ključ od žice napraviti?

Evo i ja se planiram upisati na stomatologiju u Rijeci...meni je rečeno da će te provjere biti sredinom 7-og mjeseca (nakon što se srede liste poslije konačnih rezultata mature) , a isto tako su mi rekli da to nije obavezno--> u prijevodu: ako imaš dosta bodova na maturi ne moraš uopće ići na to ako ti se ne da (ili se bojiš), zbog toga ti ne mogu zabraniti upad na stomatologiju, jedino možeš dobiti malo bodova, a i malo bodova je bolje od nimalo bodoba

Tko ti je to rekao? Stomatološki faks sigurno nije jer to ELIMINATORNI uvjet za upis.

zivko18
08.02.2010., 16:09
to ti je koda neko ide na umjetnicku akademiju a ne zna crtat tako i to ......da to tako nije bitno ne bi ni trazili takve sposobnosti

zivko18
16.02.2010., 23:16
jel ko zna koliko je prijvilo stomatologiju u zagrebu na drzavnoj maturi??????????

SilvrBckGorilla
16.02.2010., 23:36
meni se ne tresu ruke, ali su mi prsti debeli ko šiš-ćevapi

jel ko zna koliko je prijvilo stomatologiju u zagrebu na drzavnoj maturi??????????

oko 400

-Cyclone-
18.02.2010., 13:53
oko 400

Kako znaš? Nekako mi je to premalo.

zivko18
18.02.2010., 23:51
prijavilo se vise od 400 jer ako se na samu medicinu prijavilo za sada 2400 a cesto stavljaju u kombinaciji sa medicinom stomatologiju

zivko18
05.03.2010., 23:34
jel zna koliko se prijavilo na studij stomatologije trenutno

tooth fairy :*
25.04.2010., 21:38
E dragi moji stomići gdje ste?
Kako se pripremate,koliko bodova ocekujete da ce biti dovoljno za upis,na koji grad ciljate?
Imate li neka saznanja koliko je do sada otprilike ljudi prijavljeno.
Komentirajte sto god vezano uz temu.. :mig:

Ja,Lucifer
25.04.2010., 21:50
U Zagreb. Iz mjesta sam blizu Splita.

25.04.2010., 22:03
U Zagreb. Iz mjesta sam blizu Splita.

A ja bih lako mogla u Split.. :D
sto mislis koliko bodova ce biti dosta za upis?

Ja,Lucifer
25.04.2010., 22:04
Lol, ja se zajebavam. Ne idem na stomatologiju. Nisam ja za TEtuten stvari.

25.04.2010., 22:07
ok,jedan manje.dalje..

MrSandman
25.04.2010., 22:14
Ja znam dosta ljudi iz Zagreba koji idu, a sad koliko ih se ukupno prijavilo ne znam, a još manje koliko će bodova biti dovoljno za upis. To ćeš saznati tek u 7.mjesecu, ali sudeći po svemu upad na taj faks neće biti prelagan pa se nadam da imaš dobre ocjene i da si dobro napisao-la bio/kem/fiz.

25.04.2010., 22:16
Ja znam dosta ljudi iz Zagreba koji idu, a sad koliko ih se ukupno prijavilo ne znam, a još manje koliko će bodova biti dovoljno za upis. To ćeš saznati tek u 7.mjesecu, ali sudeći po svemu upad na taj faks neće biti prelagan pa se nadam da imaš dobre ocjene i da si dobro napisao-la bio/kem/fiz.

ma ta glupa biologija mi je definitivno poremetila planove..ajd jos da ne uspijem u zg,onda barem Ri,ali ne bih bas na drugi kraj drzave-u St..
joj sve me strah da nista od toga..:(

MrSandman
25.04.2010., 22:27
ma ta glupa biologija mi je definitivno poremetila planove..ajd jos da ne uspijem u zg,onda barem Ri,ali ne bih bas na drugi kraj drzave-u St..
joj sve me strah da nista od toga..:(

Nemoj odmah razmišljati negativno, svoje si napisala i sada ti preostaje jedino sa cekas i potrudis se sto bolje riješiti hrv, mat i engl. I potruditi se navuci par ocjena kad već tolko donose. Šta si biologiju riješila ispod 60%?

25.04.2010., 22:33
Ma rijesila sam ju oko 85%,ali nisam prolazila s 5 u srednjoj,pa sam mislila to nekako kompenzirati super rijesenom biologijom,pa mi se to cini nekako jadno sad.
Koliko ti mislis imati otprilike bodova?:mig:

MrSandman
25.04.2010., 22:38
Ma rijesila sam ju oko 85%,ali nisam prolazila s 5 u srednjoj,pa sam mislila to nekako kompenzirati super rijesenom biologijom,pa mi se to cini nekako jadno sad.
Koliko ti mislis imati otprilike bodova?:mig:

Ne idem ja na stomatologiju. Pa mislim da je 85% jako solidno, ovi iz mog razreda su se žalili da su riješili ispod 70%, iako većina njih je u maloj prednosti zbog odličnih ocjena. Ne unam, na tvom mjestu nikako ne bih otpisao taj fax, pogotovo ne u Splitu, gdje je manja navala, mislim da si zbog dobro rijesene biologije definitivno u igri. Sretno!

debela.djevojka
25.04.2010., 23:04
toothy koliki ti je prosjek iz srednje?
šta mislite oće li 800, 850 bit dosta za upad. u zagreb. :rolleyes:

-Cyclone-
25.04.2010., 23:07
Tooth, samo sam čekao kada ćeš otvoriti temu. :D Neka bolje da jesi.

Moj ti je 4,6. Ali to ti ne bi trebalo ništa značiti. :)

25.04.2010., 23:08

Pa mislim da bi cak 800 trebalo biti sasvim dovoljno za Zg,za ostale gradove i manje bodova! :) tjesim se.
ali realno,nema sanse da svi sve savrseno rijese..ima tu i nabrijanih koji nema sanse da upadnu,a nekad i najbolji podbace..a prosjek mi varira (4.0, 4.3--tako otprilike)
kako ti stojis za sad? :mig:

25.04.2010., 23:10
Tooth, samo sam čekao kada ćeš otvoriti temu. :D Neka bolje da jesi.

Moj ti je 4,6. Ali to ti ne bi trebalo ništa značiti. :)

A jbt,moja skola je odvratno teska..Olakotna je okolnost sto se vec dugo dugo komentira da se nas kao tankerom iskrca na stom svake godine.. juhuuu! :p

debela.djevojka
25.04.2010., 23:11
prosjek 4,4. a biologija će biti oko 80%. :)

25.04.2010., 23:13
prosjek 4,4. a biologija će biti oko 80%. :)

:top: gubit cu bodove na matematici i kljucevima.
Ma briga me,u najgorem slucaju,idem u St,bar cu se udat za nekog lipog Dalmatinca. :cerek:

leksand
25.04.2010., 23:15
Ma briga me,u najgorem slucaju,idem u St,bar cu se udat za nekog lipog Dalmatinca. :cerek:

meni je stomatologija na drugom izboru poslije medicine ako ne upadnem tu idem na stom. sve u splitu mozda smo buduci kolege:D

-Cyclone-
25.04.2010., 23:28
A jbt,moja skola je odvratno teska..Olakotna je okolnost sto se vec dugo dugo komentira da se nas kao tankerom iskrca na stom svake godine.. juhuuu! :p

A ja ću biti kapetan. :rofl::rofl:

debela.djevojka
25.04.2010., 23:28

ja pišem sve višu razinu. i za tu mat me isto malo strah. valjda će dobro proć. :mig:

25.04.2010., 23:39
A ja ću biti kapetan. :rofl::rofl:

A kapetan uvijek ostaje zadnji. :D

Ma samo malo,joj ranit cu se.stalno nesto preracunavam.
Moja procjena: 1.-50. mjesto--- 900-1000 bodova
50.-85.mjesto-- 800-900 bodova.
Upadam.
treba neku kladionicu otvoriti. :)

-Cyclone-
25.04.2010., 23:41
A kapetan uvijek ostaje zadnji. :D

Ma samo malo,joj ranit cu se.stalno nesto preracunavam.
Moja procjena: 1.-50. mjesto--- 900-1000 bodova
50.-85.mjesto-- 800-900 bodova.
Upadam.
treba neku kladionicu otvoriti. :)

Jeej, idem odmah potvrdit upad. :rofl:

debela.djevojka
25.04.2010., 23:41
nadam se da ti je računica ispravna :top:

25.04.2010., 23:44
AA necu se vise brinuti.Kad sam nervozna,jedem nenormalno cokolade..Dok dodjem na fax,imat cu tri zuba..lijepa zubarica :) primjer drugima!

Ako su prije upadali sa 720,sad ce sa 800.i tocka.jel tako?

debela.djevojka
25.04.2010., 23:45
valjda. :)

debela.djevojka
27.04.2010., 19:49
jel zna iko kad je u splitu test psihometričkih sposobnosti? :confused:

debela.djevojka
27.04.2010., 21:45
jel zna iko kad je u splitu test psihometričkih sposobnosti? :confused:
*psihomotoričkih.

27.04.2010., 23:31
*psihomotoričkih.

Hej kad udjes na postani student,uneses sve svoje podatke,mislim da ti s desne strane trebaju biti opcenito informacije o svim dodatnim ispitivanjima na fakultetima. :)

Maxum
28.04.2010., 17:05
jel znate da ćete vi, odnosno sad sljedeća generacija, imati na prvoj godini uz sve sadašnje predmete još dodatno histologiju i usmeni ispit iz biokemije :horor:. ja kad sam to čuo onda sam čvrsto odlučio da mi se ne smije ni pod koju cijenu dogoditi da padnem godinu :eek:. ja ne znam tko će to sve uspjeti u roku dati...tko to da sve u roku taj je bog. pa to će biti najteži fax u Hrvatskoj. eto tak da vam želim jako, jako puno sreće :top:

28.04.2010., 17:10
A ti si prva godina?
Odakle ti ta informacija?

Maxum
28.04.2010., 18:38
da, prva sam godina. čuo sam na faxu priča se. a i rekli mi demosi iz histologije da je istina :)

28.04.2010., 19:13
Ma nek stave sve predmete na prvu godinu..Kad ju padnem 5,6 puta,onda cu drugu upisati. :top:

dr.green
29.04.2010., 14:45
U teško vam je stomatologiju u Zagrebu upisati. Jel se još uvijek traži biologija/kemija/fizika kao na medicini?

29.04.2010., 15:09
U teško vam je stomatologiju u Zagrebu upisati. Jel se još uvijek traži biologija/kemija/fizika kao na medicini?

Hrvatski,matematika,engleski,bio ili kem ili fiz,test psihomotorike.
A i ti si zainteresiran?

-Cyclone-
29.04.2010., 15:32
jel znate da ćete vi, odnosno sad sljedeća generacija, imati na prvoj godini uz sve sadašnje predmete još dodatno histologiju i usmeni ispit iz biokemije :horor:. ja kad sam to čuo onda sam čvrsto odlučio da mi se ne smije ni pod koju cijenu dogoditi da padnem godinu :eek:. ja ne znam tko će to sve uspjeti u roku dati...tko to da sve u roku taj je bog. pa to će biti najteži fax u Hrvatskoj. eto tak da vam želim jako, jako puno sreće :top:

:kava: Ma to je ništa.
Jednostavno ne smijemo imati nikakvog života izvan faxa i bit će sve u redu. :lol::rofl:

29.04.2010., 17:21
:kava: Ma to je ništa.
Jednostavno ne smijemo imati nikakvog života izvan faxa i bit će sve u redu. :lol::rofl:

Nemaju ga ni ovi sad!
Jesi siguran da bas to zelis? :rofl:
Ja sam bog,ja mogu

-Cyclone-
29.04.2010., 17:27
Nemaju ga ni ovi sad!
Jesi siguran da bas to zelis? :rofl:

Mislio sam na to da ne smiješ jesti ni piti nego jedan put dnevno, pa čak nećeš imati vremena ni zube oprati. :rofl:
A ti se jako želiš riješiti mene? :D

Ja sam bog,ja mogu

:s

29.04.2010., 17:33
Mislio sam na to da ne smiješ jesti ni piti nego jedan put dnevno, pa čak nećeš imati vremena ni zube oprati. :rofl:
A ti se jako želiš riješiti mene? :D

:s
Nikako te se ne zelim rjesiti,rekla sam ti vec da sam ti se zakacila,kao pit bull :p a kad upisemo,onda cu ti ovako svaki dan,hihihihi..i jos cu te zvati! :p :D :lol: crazy
A daj ovaj nas plasi,bezveze.

-Cyclone-
29.04.2010., 17:35
A daj ovaj nas plasi,bezveze.

Ma pusti ti njega.
Mogao bi on lako s nama završiti. :lol: :D

29.04.2010., 17:41
ako je onaj zgodni s prijemnog nek padne.
da utvrdi gradivo,ne mislim nista lose. :D

milla karolina
29.04.2010., 17:46
Daj mi objasnite u čemu se sastoji ispitivanje vještina koje ce trebati obaviti na faxu a potrebne za upis. Di se to može vidjeti ?

29.04.2010., 17:47
Cyclone,preuzmi. :mig:

29.04.2010., 17:50
Daj mi objasnite u čemu se sastoji ispitivanje vještina koje ce trebati obaviti na faxu a potrebne za upis. Di se to može vidjeti ?

http://www.upisi.info/index.aspx?wiki=Psihomotorika :cerek:

-Cyclone-
29.04.2010., 18:29
http://www.upisi.info/index.aspx?wiki=Psihomotorika :cerek:

+ psihotest sa kockama. :mig:

Maxum
29.04.2010., 18:48
Ma pusti ti njega.
Mogao bi on lako s nama završiti. :lol: :D

pa gle, to je vrlo lako moguće :(. znat ću 15.6. :D

-Cyclone-
29.04.2010., 19:37
pa gle, to je vrlo lako moguće :(. znat ću 15.6. :D

:confused:

Ma daj ne pričaj gluposti, uhvati se knjige. :D

Što je toliko teško?

29.04.2010., 19:40
Ako je tako,ja pocinjem ovo ljeto uciti.

Maxum
29.04.2010., 20:11
:confused:

Ma daj ne pričaj gluposti, uhvati se knjige. :D

Što je toliko teško?

a jbg treba učiti. moram priznati da se ja možda malo previše zajebavam i da ne učim onak kak bi trebao...iako sad učim fakat puno al ako to prekasno shvatiš onda je gotovo...tj nemaš ljeto :mig: .znaš da je medicina teška, e prva godina stomatologije je teža :rozi:.

-Cyclone-
29.04.2010., 20:20
e prva godina stomatologije je teža :rozi:.

Ma toooo. :headbang: :rofl:
Bar neće biti dosadno.

29.04.2010., 20:45
a jbg treba učiti. moram priznati da se ja možda malo previše zajebavam i da ne učim onak kak bi trebao...iako sad učim fakat puno al ako to prekasno shvatiš onda je gotovo...tj nemaš ljeto :mig: .znaš da je medicina teška, e prva godina stomatologije je teža :rozi:.

Ma tko ce koga ako ne svoj svoga..
Pa pretpostavljam da svatko misli da je upravo njegov fakultet najtezi.
Ok,vjerujem da je tvoj fax tezak,ali nemoj iznositi informacije o tome da je prva godina teza na stom nego na med,jer za to ne postoje nikavi statisticki podaci,a ti ne studiras oba faxa istovremeno da bi mogao dati kvalitetnu usporedbu. :mig:

Maxum
29.04.2010., 22:55
Ma tko ce koga ako ne svoj svoga..
Pa pretpostavljam da svatko misli da je upravo njegov fakultet najtezi.
Ok,vjerujem da je tvoj fax tezak,ali nemoj iznositi informacije o tome da je prva godina teza na stom nego na med,jer za to ne postoje nikavi statisticki podaci,a ti ne studiras oba faxa istovremeno da bi mogao dati kvalitetnu usporedbu. :mig:

gledaj, stomatologija i medicina na prvoj godini imaju identične predmete (razlika je u 2 predmeta) s tim da na medicini imaju super organizirana predavanja i ispite na način da npr 1 mjesec slušaju jedan predmet i onda imaju ispit i tako za svaki predmet (osim anatomije koju imaju jednom tjedno cijelu god), a stomatologija sluša sve predmete odjednom i onda ti lupe ispite u razmaku par dana pa se ti snađi + raspored je banana. na prvoj godini 90% predavanja, seminara i vježbi imaš na medicinskom faxu, osjećaš se kao da ni ne studiras stomatologiju...uostalom nadam se da ćeš i sama vidjeti:mig:

29.04.2010., 23:03
gledaj, stomatologija i medicina na prvoj godini imaju identične predmete (razlika je u 2 predmeta) s tim da na medicini imaju super organizirana predavanja i ispite na način da npr 1 mjesec slušaju jedan predmet i onda imaju ispit i tako za svaki predmet (osim anatomije koju imaju jednom tjedno cijelu god), a stomatologija sluša sve predmete odjednom i onda ti lupe ispite u razmaku par dana pa se ti snađi + raspored je banana...uostalom nadam se da ćeš i sama vidjeti :mig:

Uopce mi nije bio cilj pametariti se tebi ovdje,jer opet kazem,ne studiram to(jos), naravno da si bolje informiran o tome kako sve funkcionira, ali riskiras si puno ovakvih rasprava,kad usporedjujes medjusobno fakultewte-mogao si ih usporediti na razini organiziranosti(sto odmah i olaksava dio posla-makar u sihickom smislu),ali mislim da ih ne bi trebao usporedjivati na temelju tezine. :mig: Zelim ti da uspjesno sve rjesis,ali ja ti uvijek ovako moram sve iskomentirati do u detaljcice,nadam se da ti ne smeta.

29.04.2010., 23:03
kako fulam slova,kao malo luda :D

toma_vk
29.04.2010., 23:06
ima maxum pravo, stvarno je teško, stim da cete vi imat jos usmeni iz biokemije i histologiju, vec ovak malo upise drugu godinu, a ne znam kak ce tek sad bit, al mislim da ce to ukinut kad vide rezultate promjene plana nastave

29.04.2010., 23:08
ima maxum pravo, stvarno je teško, stim da cete vi imat jos usmeni iz biokemije i histologiju, vec ovak malo upise drugu godinu, a ne znam kak ce tek sad bit, al mislim da ce to ukinut kad vide rezultate promjene plana nastave

Vi ste ovdje da nas urazumite kad panicarimo! :p

Maxum
29.04.2010., 23:10
kako fulam slova,kao malo luda :D

ma okej nema frke :). btw uspoređujem samo prvu godinu, ne cijeli studij. naredne godine su lakše od medicine (bar se nadam). sve u svemu ljudi jako podcjenjuju stomatologiju i to ćeš skužiti kad počneš studirati :mig:

toma_vk
29.04.2010., 23:11
a što se tiče testa psihomotorike, nemojte se stim zamarat, mislim da od 100 ljudi možda 1 padne to, ni tolko čak, ak vas zanima bas točno kak to izgleda pitajte, neda mi se pisat ak vec znate:)

29.04.2010., 23:13
a što se tiče testa psihomotorike, nemojte se stim zamarat, mislim da od 100 ljudi možda 1 padne to, ni tolko čak, ak vas zanima bas točno kak to izgleda pitajte, neda mi se pisat ak vec znate:)

Bila sam ja,nesudjeni kolege,lani vec s vama na tome! Ovo je 2.pokusaj! tek! :D

29.04.2010., 23:14
ma okej nema frke :). btw uspoređujem samo prvu godinu, ne cijeli studij. naredne godine su lakše od medicine (bar se nadam). sve u svemu ljudi jako podcjenjuju stomatologiju i to ćeš skužiti kad počneš studirati :mig:

Ma pusti,nek podcjenjuju.
Nadam se da ti misljenja takvih nisu vazna,barem ti njihove rijeci ne bi trebale imati tezinu. :)

-Cyclone-
29.04.2010., 23:14
Trenutno mi je najveća briga upasti.
A kad upadnem onda će mi najveća briga biti upisati drugu godinu. :rofl:

toma_vk
29.04.2010., 23:15
Bila sam ja,nesudjeni kolege,lani vec s vama na tome! Ovo je 2.pokusaj! tek! :D

onda vec znas kak sve ide, sretno pri upisu:D

29.04.2010., 23:16
onda vec znas kak sve ide, sretno pri upisu:D

Hvala ti!!

29.04.2010., 23:16
Trenutno mi je najveća briga upasti.
A kad upadnem onda će mi najveća briga biti upisati drugu godinu. :rofl:

Ja cu ti biti najveca briga. :lol:

-Cyclone-
29.04.2010., 23:19
Ja cu ti biti najveca briga. :lol:

Ma ti ćeš mi biti najgora noćna mora!

Maxum
29.04.2010., 23:20
Ma pusti,nek podcjenjuju.
Nadam se da ti misljenja takvih nisu vazna,barem ti njihove rijeci ne bi trebale imati tezinu. :)

ma baš me briga, nek pričaju. nego nakon nekog vremena ti dojadi. pošto si 90% vremena na "tuđem teritoriju" gledaju te kao uljeza, čak te profesori vrijeđaju :rolleyes:. uglavnom jedva čekaš da se makneš sa medicine u prostorije svog faxa :)

29.04.2010., 23:25
ma baš me briga, nek pričaju. nego nakon nekog vremena ti dojadi. pošto si 90% vremena na "tuđem teritoriju" gledaju te kao uljeza, čak te profesori vrijeđaju :rolleyes:. uglavnom jedva čekaš da se makneš sa medicine u prostorije svog faxa :)

Eh,to sam cula.
Crnjak! Kaladontici? :rofl:

-Cyclone-
29.04.2010., 23:31
Eh,to sam cula.

Stvarno?
awwww :cerek: to je tako slatko. :rofl:

29.04.2010., 23:32
Ma ti ćeš mi biti najgora noćna mora!

Aha! jedva cekam! Ti? :Server:

Maxum
29.04.2010., 23:34
Eh,to sam cula.

:rofl: ma da, al to je još ok kao iz šale više. nego baš znaju bit profesori nadrkani na nas ne znam zašto, valjda zato kaj ima dvorane zauzimamo il nešto. jednom nas je usred predavanja jedan profesor doslovno sterao sve van uključujući i profesoricu zato što on mora održati predavanje svojima :D. ali sve u svemu, jako je zanimljiv fakultet i nek vas ne spriječi to :mig:

-Cyclone-
29.04.2010., 23:36
Aha! jedva cekam! Ti? :Server:

Bolje da se ja i ti ne upoznamo jer ćemo se počupati. :lol:

29.04.2010., 23:41
:rofl: ma da, al to je još ok kao iz šale više. nego baš znaju bit profesori nadrkani na nas ne znam zašto, valjda zato kaj ima dvorane zauzimamo il nešto. jednom nas je usred predavanja jedan profesor doslovno sterao sve van uključujući i profesoricu zato što on mora održati predavanje svojima :D. ali sve u svemu, jako je zanimljiv fakultet i nek vas ne spriječi to :mig:

Zato sto medicinari uglavom misle da studiraju najtezi,,najzahtjevniji,najbolji i sve naj,naj fax.
A znamo da tako nije. :cerek:
A gle,s jedne strane ih moras i razumijeti jer uz istu kolicinu ucenja,ako ne i vecu,stomatolozi opet rade u neku ruku bolji,finiji posao od njih,uz puno veca primanja.

29.04.2010., 23:42
Bolje da se ja i ti ne upoznamo jer ćemo se počupati. :lol:

Slazem se.