PDA

View Full Version : Hiperpigmentacija

oya
21.10.2008., 11:48
zna li tko nekakav način kako se rješiti pigmentacijskih mrlja od sunca?

MoW
21.10.2008., 12:37
Ja bih promijenio prehranu na onu bogatu sirovim voćem i povrćem koje sadrži puno enzima što posljedično dovodi i do zdrave kože, ali pretpostavljam da nisi na to mislila.
Ako misliš kako da se rješiš tog "simptoma", mislim da ima nekih kremica koje se daju upotrijebiti, upitna je samo njihova kvaliteta i trajnost učinka.

srki2311
21.10.2008., 14:28
Meni je pomogao šampon Oronazol. Mrlje su nestale posle prvog tuširanja. Neznam jesu li tvoje mrlje iste koje sam ja imao...kod mene su bili ko neki lišajevi svetlije boje po ledjima i ramenima...a posle svakog ljeta mi se pojave u ovim mjesecima...

oya
21.10.2008., 15:03
Meni je pomogao šampon Oronazol. Mrlje su nestale posle prvog tuširanja. Neznam jesu li tvoje mrlje iste koje sam ja imao...kod mene su bili ko neki lišajevi svetlije boje po ledjima i ramenima...a posle svakog ljeta mi se pojave u ovim mjesecima...

moja je tamnija i na licu..

utisana
21.10.2008., 22:16
To sam i ja imala.Hiperpigmentacija...

Kako je lani u proljece sunce przilo...U par dana bila sam sva flekava:(
To je uglavnom povezano sa hormonima(ali ja ne zelim gutati umjetne hormone)
Dakle,bila sam kod kozmeticarke na dermoabraziji,dosta lijepu svotu platila -i sljedece ljeto,tj.ovo, su se opet pocele pojavljivati..
sta ti je ciniti?
Kupis u apoteci kremu za izbjeljivanje koze,OBAVEZNO koristis kremu za suncanje LICA sa faktorom 50.
I kvalitetna prehrana sigurno pomaze.
I limunov sok izbjeljuje kozu,ali bolje da ga malo razrijedis kako ti nebi previse nagrizao kozu.

Merlina
21.10.2008., 23:53
Korištenjem prave prirodne kozmetike koja se izrađuje od baznih i eteričnih ulja, te ne korištenjem krema sa visokim zaštitnim faktorom koje potiču stvaranje pigmentacijskih fleka. Osim toga postoji i recept za aroma mješavinu koja se sastoji od baznog ulja plod d. ruže te eteričnih sjeme mrkve i celer, a koja dugoročno (nema brzih rezultata) pomaže izbjeljivanju pigmentacijskih fleka.

oya
22.10.2008., 09:58
Korištenjem prave prirodne kozmetike koja se izrađuje od baznih i eteričnih ulja, te ne korištenjem krema sa visokim zaštitnim faktorom koje potiču stvaranje pigmentacijskih fleka. Osim toga postoji i recept za aroma mješavinu koja se sastoji od baznog ulja plod d. ruže te eteričnih sjeme mrkve i celer, a koja dugoročno (nema brzih rezultata) pomaže izbjeljivanju pigmentacijskih fleka.
možeš li mi molim te reći omjere za pripravak. može i na pm

utisana
22.10.2008., 19:53
I ja bih voljela znati kako skidati fleke..
Nisam pojma imala da kreme za sunce izazivaju fleke??!!:eek:

Merlina
22.10.2008., 21:39
Radi se o mješavini baznog ulja plod divlje ruže i eteričnih sjeme mrkve i sjeme celera.
Predlažem Oshadhi bazno i eterična ulja.

armagedonius
23.10.2008., 00:14
http://www.blemish-free.com/before.html

oya
23.10.2008., 12:25
http://www.blemish-free.com/before.html
i jesi probao?

armagedonius
23.10.2008., 19:53
Ne još, ali hoću. izgleda mi ok, ako ne probaš ne znaš.

utisana
22.04.2010., 08:06
Pojavilo se sunce-evo i fleka:mad:
Koristim nevenovo ulje sa zaštitnim faktorom 10.
Izgleda da nije dovoljno.
Šta sad?
Sunce jedva da sam i vidila...

Merlina
23.04.2010., 11:31
Utišana kaj to znači nevenovo sa zaštitnim faktorom 10?
Biljna ulja koja štite od sunca su sezam, čilenaska malina, čileanski lješnjak, shea maslac, te sjemenke pasjeg trna, naravno u nekoj kombinaciji sa helioguardom 365, te titan dioksidom (mineralna mehanička zaštita od sunca).
Neke od ovih sastojaka možeš i sama naručiti i smučkati pa koristiti za zaštitu od sunca.

LinaLena
23.04.2010., 16:09
Pojavilo se sunce-evo i fleka:mad:
Koristim nevenovo ulje sa zaštitnim faktorom 10.
Izgleda da nije dovoljno.
Šta sad?
Sunce jedva da sam i vidila...

Hiperpigmentacija: između ostalog pregledaj jetru i štitnjaču.

Uzalud se trackati kremicama i uzimati suplemente. Treba riješiti uzrok.

utisana
24.04.2010., 18:29
Utišana kaj to znači nevenovo sa zaštitnim faktorom 10?
Biljna ulja koja štite od sunca su sezam, čilenaska malina, čileanski lješnjak, shea maslac, te sjemenke pasjeg trna, naravno u nekoj kombinaciji sa helioguardom 365, te titan dioksidom (mineralna mehanička zaštita od sunca).
Neke od ovih sastojaka možeš i sama naručiti i smučkati pa koristiti za zaštitu od sunca.
Hi Merlina!
ma tako pise na bocici zast. faktor 10..
Nabavila sam i cileansku malinu,ali vidis da sam lijena ...morati cu se potruditi i nesto napraviti.
Znaci, narucim jos shea maslac i titan dioksid i ti izmijesam sa uljem cileanske maline -i ti je TO?
Da li titan mogu naci u aromaterri ili u obicnim apotekama i koja kolicina uopce ide?
Hvala tiii:D

utisana
24.04.2010., 18:30
[QUOTE=LinaLena;26290130]Hiperpigmentacija: između ostalog pregledaj jetru i štitnjaču.
Stitnjaca i jetra delaju kako urica. To ja polako starim pa i koza pocinje otkazivati.