PDA

View Full Version : recenzija zvučnika genius SP-HF 355X

Slash2
25.10.2008., 13:30
dakle, opis zvučnika se nalazi na:

http://www.geniusnet.com/geniusOnline/upload/support/eCatalogue/speaker/SP-HF355X/PA-SP-HF355X_SB.pdf

cijena je nekih 170-180 kn u HR, ovisno o dućanu.

e sada, što se tiče mojih iskustava s zvučnicima, krajnje su pozitivna. izgledom plijene, definitivno. Veliki su, napravljeni od MDF-a (iverice,jelte)i sve u svemu ostavljaju dobar vizualni dojam. opći dojam za mrvicu kvari prejako svijetlo LED diodice kada su zvučnici upaljeni. baš upadaju oko i u perifernom vidu, pa sam osobno to riješio tako što sam naljepio komadić samoljepljivog papira preko LED-ice. 9/10

što se tiče kvalitete izrade, također je na razini. dosta su masivni, precizno izrađeni od samih kutija pa do kabela za spajanje. potrebno je tek desni zvučnik (jer se u njemu nalazi pojačalo i transformator) postaviti na neku mekšu podlogu jer se ono zujanje transformatora dosta čuje u vibraciji sa stolom kada su zvučnici ugašeni. potenciometri također kvalitetno napravljeni. 9/10

zvuk je također na razini. zahvaljujući visokotoncima i niskotoncima, mislim da su sve frekv. dosta dobro pokrivene, 10W je i više no dovoljno za prosječnu sobu. nisam ih previše frljio zbog susjeda tako da ne znam kakva su izobličenja kod viših decibela. sve u svemu, i više no zadovoljavajuće. 9/10

ukupna ocjena 9/10, s obzirom na cijenu 10/10 definitvno

dakle, moja preporuka svima koji traže dobre 2.0 zvučnike za mlo para

eto. pozdrav, narode

bokygs
25.10.2008., 19:02
Neznam jesu li bolji,ali ja bi nekako radije išao na Logitech S-220:ne zna:
Inače dobra receznija:top:

Slash2
25.10.2008., 20:32
ne sumnjam da su S-220 dobri, ali tražio sam 2.0 sustav zbog nekih ograničenja, ovo mi je bio overall pobjednik

taipan
26.10.2008., 11:57
da, genius tu i tamo izleti sa neki izvanserijskim proizvodom koji po kvaliteti odskače u svom cjenovnom rangu... slušalice hs-02n, pa oni 5.1 drveni zvučnici, i sad ovi 2.0 kojima su karakteristike stvarno dobre i koji bi mogli biti opet jedan takav geniusov izlet...

mislim da je 170kn stvarno prihvatljiva cijena za drvene 2.0 zvučnike i to sa odvojenim wooferom i tweeterom... a i snaga mi se čini sasvim pristojna...