PDA

View Full Version : LCD monitor/i i ne prikazivanje rezolucija?

Miha©
31.10.2008., 18:46
Zanima me zašto LCD monitori ne prikazuju neke rezolucije? Konkretno, imao sam prije Cibox-ov LCD i sada Samsungov LCD i nakon instalacije drivera prikaže mi monitor sliku gdje se boota OS i nakon toga ništa. Lampica power žmiga kao da je ugašen (nema signala) i to je to sve dok ne spojim komp na neki CRT i onda podesim na neku višlju rezoluciju te tada to radi. Oba monitora su imala sličan problem pa mislim da je to tako kod svih onda. Jedino što je u XP-u bila jedna opcija da prilikom paljenja stisneš F8 te odabereš VGA mode te ga s tom modom podižeš sustav te bi to monitor prikazao i samo naredio rezu koja odgovara tom monitoru i gotovo, ali to u Visti nema ili je promjenjeno ... Eto ako bi itko znao kako taj problem rješiti ? Samo da nadopunim Cibox je čak i napisao poruku kao da signal nije u dometu ili tako nešto...

Hvala ;)

Oprosty
01.11.2008., 13:08
Imao do prije par dana CRT Benq V772 od 17" na 1024x768.

Spoji novi Samsug T200 koji je sam napravio Autoadjusting kod priključivanja i stavio rezuluciju mna 1024x768 na koju je bila namještena kartica.

Zatim podesio na 1680x1050 i radi bez problema

Miha©
01.11.2008., 18:26
Imao do prije par dana CRT Benq V772 od 17" na 1024x768.

Spoji novi Samsug T200 koji je sam napravio Autoadjusting kod priključivanja i stavio rezuluciju mna 1024x768 na koju je bila namještena kartica.

Zatim podesio na 1680x1050 i radi bez problema

Tako je bilo i kod mene nego ja sam kasnije preko updata neko update dobio za drivere grafičke pa se onda nešto poremetilo inače ok ;)