PDA

View Full Version : Zlo mi je soli

electric_barbarella
02.11.2008., 14:17
ne mogu smisliti sol, znam da je nezdrava i losha ali opet meni se doslovce gadi sve sto je IMALO slano.
cak i najobicnija npr gauda kad ju kupim u ducanu mi je odvratna ako osjetim imalo soli na njoj.
sad se nakon preslane juhe (koje je svim ostalima bila premalo slana) ubijam u prezasecerenoj kavi jer mi se povraca od soli.
postajem stvarno zabrinuta da li sam previse ovisna o seceru i slatkom.
kad sam gladna, jede mi se slatko
jel to normalno?
kako da se odviknem od slatke hrane?
nisam razmazena i jedem stvarno sve sto je u skladu s mojim nekakvim pojmovima zdrave prehrane ali ne znam zasto mi je ta sol toliko odbojna

gerbengoy
02.11.2008., 17:35
kad sam gladna, jede mi se slatko
jel to normalno?
kako da se odviknem od slatke hrane?

Da li trazis slatko u ustima, ili bas moras konzumirati secer?
Jer, ako je samo ovo prvo, pokusaj secer zamijeniti zasladjivacem ili jedi slatko voce, npr., puno je zdravije od slatkih proizvoda, a slatko je.
No, ako ti organizam bas trazi secer, da se bez njega osjecas lose, onda odi vaditi krv. Mozda imas neki dijabetes. :ne zna:

nisam razmazena i jedem stvarno sve sto je u skladu s mojim nekakvim pojmovima zdrave prehrane ali ne znam zasto mi je ta sol toliko odbojna

Ne znam, ako ti se bas povraca od nje, mozda isto imas neki problem.
Ne salje nam tijelo signale uzalud. :mig:

electric_barbarella
03.11.2008., 09:55
Mozda imas neki dijabetes.
cijeli zivot me strah da imam dijabetes, milsim kolko ja znam nije nam bas u obitelji ali meni se vrti u glavi kad ne pojedem nesto slatko.
ne jedem ja puno slatkoga ali velim gladna sam za slatkim i svaki dan pojedem barem zivotinjsko carstvo ili bananu :D
mislim da cu ipak do doktora izvaditi krv pa da se vidi
to i ja kazem, ne salje nam tijelo uzalud signale