PDA

View Full Version : Istrakon

Elektra
22.02.2004., 17:23
26.-28.3.'04. održava se 5. po redu Istarska konvencija SF-a i Fantasy-a u Pazinu.

Svi koji su zainteresirani više informacija mogu pronaći na albus.ipazin.net (http://albus.ipazin.net)

:top:

Mrgud
22.02.2004., 20:35
Elektra kaže:
26.-28.3.'04. održava se 5. po redu Istarska konvencija SF-a i Fantasy-a u Pazinu.

Svi koji su zainteresirani više informacija mogu pronaći na albus.ipazin.net (http://albus.ipazin.net)

:top:

Definitivno podrzavam preporuku!!!!!! :top:

najbolja sf&f konvencija zadnjih par godina... cak i bolja od sferakon

ko moze nek definitivno dodje

pozdrav svim organizatorim istrakona a pogotovo jedanveliki pozdrav alenu!:top: :top:

Elektra
22.02.2004., 20:43
Maja_cro kaže:
Definitivno podrzavam preporuku!!!!!! :top:

ko moze nek definitivno dodje

pozdrav svim organizatorim istrakona a pogotovo jedanveliki pozdrav alenu!:top: :top:

A jel bih ja mogla nekako saznati tko si ti? :D

ljetopisac
22.02.2004., 22:02
Maja_cro kaže:

a to je kao tesko :rolleyes:

Mrgud
23.02.2004., 01:09
Elektra kaže:
A jel bih ja mogla nekako saznati tko si ti? :D

hihihi....amazonka, ak ti to kaj znaci...ak ne...pm-aj me :w

Tufir II
23.02.2004., 19:50
:jumping:

Naravno da ću doći na najbolji kon u galaksiji. Još ni jedan nisam propustio.

PS, pozdrav Istrakonašima, a naročito Davoru ;)

Nimrod
23.02.2004., 22:49
Ja!! Hocu!!! Al- kad onaj moj debil od frenda neche :mama: A i ne pije vishe :cry:
Imal' itko josh na ovom svijetu sam a da pije i da oche prichat o Amandi Svemirskoj plesachici i dostignuchima Vivecovih kvartova? Eh? I da josh oche ic na Istrakon samnom :mama: I da nema love neg' da mora spavat u vrechi ko i ja. So What? Miles Davis.

Cairenn
25.02.2004., 21:15
ako će bit para, ići će se :top: :tulum:

praetorian
27.02.2004., 00:42
vec godinama pokusavam doci ali nikako ne uspjevam :(

na SFerakon ove godine dolazi Ken MacLeod ako nekoga zanima...

Elektra
27.02.2004., 13:05
praetorian kaže:
vec godinama pokusavam doci ali nikako ne uspjevam :(

na SFerakon ove godine dolazi Ken MacLeod ako nekoga zanima...

Hmm .. baš da je tako teško doć na Istrakon .. ne bih rekla .. ne znam zašto tebi trebaju godine no dobro ..

U čemu je problem? Sve se da srediti :D :D

Cairenn
01.03.2004., 12:57
ima li tko ovdje s istrakona tko znade reć kad će otprilike biti dani rezultati natječaja za istrakonsku zbirku?

zanima me onak.. iz sebičnih razloga.. :D

Elektra
05.03.2004., 17:22
Cairenn kaže:
ima li tko ovdje s istrakona tko znade reć kad će otprilike biti dani rezultati natječaja za istrakonsku zbirku?

zanima me onak.. iz sebičnih razloga.. :D

Pa ja mislimda se rezultati natječaja objave na samom Istrakonu (pretpostavljam da se ranije obavijesti pobjednike kako bi došli na Istrakon) jer koliko ja znam ovogodišnja zbirka je već gotova šta znači da se vjerojatno zna tko je osvojio 1. mjesto, ali za svaki slučaj provjerit ću to danas i obavijestiti te :D

Elektra
05.03.2004., 21:34
Ovako, saznala sam točne informacije.

Svi koji su poslali svoje priče za Istrakon 2004 biti će obaviješteni mailom a oni koji su ušli u samu zbirku biti će i pozvani. Rezultati natječaja saznaju se na samom Istrakonu.

Oni koji su osvojili neko mjesto na natječaju već su obaviješteni.

Zadovoljna?
:)

Cairenn
05.03.2004., 22:37
tenk juri veliku mačku :D

Baphomet
06.03.2004., 13:22
Loši su....svi guraju neke svoje miljenike koji pišu nekakav kvazi SF koji nema veze s ničime.

Cairenn
06.03.2004., 15:59
Baphomet kaže:
Loši su....svi guraju neke svoje miljenike koji pišu nekakav kvazi SF koji nema veze s ničime.

kao prvo, natječaj je anoniman, što će reć da se bira prema priči a ne prema imenu autora..

ja sam malo pristrana kad je o istrakonskoj zbirci riječ jerbo mi je u prošloj bila objavljena priča, al prema mom mišljenju, u prošloj istrkonskoj zbirci je bilo boljih priča (ne računam sebe) nego u prošloj sferakonskoj gdje mi se samo jedna svidjela.. :rolleyes:

kao treće, argumentiraj taj 'kvazi SF'.. baš me zanima što je 'pravi' SF za tebe..

Elektra
06.03.2004., 23:13
Baphomet kaže:

A tko to gura "svoje miljenike"? I da, natječaj je u potpunosti anoniman ..

Baphomet
07.03.2004., 17:59
Meni nije jasno kako se Krušvar može svrstati u SF. Barem ono što je pisao do prije nekih godinu dana. To je više neka fantasy satira.

Cairenn
07.03.2004., 18:26
Baphomet kaže:
Meni nije jasno kako se Krušvar može svrstati u SF. Barem ono što je pisao do prije nekih godinu dana. To je više neka fantasy satira.

btw, istrakonska je zbirka zbirka SF & F priča..

inače, osim mainstreem SF-a, postoje još mnoge podvrste koji se uvrštaju pod to SF & F (iako se zapravo radi o žanru FANTASTIKE).. imaš space opere, cyberpunk, utopije, distopije, alternativnu povijest, putovanja kroz vrijeme, socijalni SF, politički SF, religijski SF, čak i erotski SF, a kamoli ne satirični..
pa onda, nadalje, imaš, klasični fantasy, herojski fantasy, gotske romane, žanr mača i magije, horor itd.

to je jako veliko žanrovsko područje a često postoje tendencije i miješanja među žanrovima.. ko je tu da veli šta je a šta nije sf??

zoran k
08.03.2004., 22:50
Baphomet kaže:

Krušvar (tj. ja) je uglavnom i pisao fantasy satiru, što je bilo u skladu s propozicijama natječaja (budući da je bila FANTASY satira). Također, NEKE od 7 priča objavljenih u prve dvije zbirke nisu bile fantasy satira, a jesu li uopće bile SF to ovisi o definiciji SF-a koju koristimo.
Ja se slažem da neke od mojih priča koje su bile zastupljene u nekim SF medijima možda i ne spadaju tamo, ali kao dobar poznavalac vlastitog opusa ne bih to generalno izjavio za SVE što sam napisao.
Ako je spominjanje moga imena imalo veze s Baphomet kaže:
guraju neke svoje miljenike koji pišu nekakav kvazi SF koji nema veze s ničime. onda da vas razočaram: ove godine su mi odbili obje poslane priče jer su bile dugačke. Meni ne djeluje kao da imam protekcije.

Tufir II
09.03.2004., 09:27
zoran k kaže:
Ako je spominjanje moga imena imalo veze s onda da vas razočaram: ove godine su mi odbili obje poslane priče jer su bile dugačke. Meni ne djeluje kao da imam protekcije.

Možda je mislio na protekciju u Futuri :rolleyes: :p :D

(BTW, jel' dobijem ja neki keš zato jer sam čovjeku ukazao na Forum; i to ne bilo kojem čovjeku nego SF wunderkindu? :eek: :D)

zoran k
10.03.2004., 00:07
Tufir II kaže:...i to ne bilo kojem čovjeku nego SF wunderkindu? :eek: :D) [/B]

To što si ti stariji od mene ne znači da ja nisam mator za wunderkinda :B

Mrgud
31.03.2004., 15:23
čestitke na vrlo uspješnom Istrakonu!!!!!

trenutno vodeća sf&f konvencija u Rh, po mom skromnom mišljenju!

:top: :top: :s :top: :top: