View Full Version : Dinamo - Zagreb vs Milan - Inter
BabyAngel
23.02.2004., 08:39
Dvije utakmice prvog kola nacinalnih liga...
Čovjek bi očekivao dvije podjednako dobre utakmice... Doduše drugoplasirani (Dinamo) igrao je protiv kluba koji se teškom mukom bori za opstanak i ostanak u prvoj ligi što je trebalo pokazati dominaciju u igri favorita... a što smo dobili????
S druge strane utakmica koja je obečavala puno, dvije ekipe na vrhu ljestvice trebale su pružiti zanimljivu i napetu igru... i jesu...
Sličnosti i razlike...
Jedina sličnost uz to da su obje prvoligaške utakmice, su prekršaji... i tu smo stali...
Nakon utakmice Milan - Inter nikako nisam mogla oteti se dojmu da sam popodne gledala utakmicu male lige...
Ima li nade za naš nogomet?
-Shevchenko-
23.02.2004., 09:23
Nema tu budućnosti.. Sve dok se ne osnuje regionalna liga....
Stribor cumez
23.02.2004., 09:46
Nema buducnosti dok ne postanemo "bogati". Cak ni regionalna liga nemoze donijeti tolko prizeljkivanu lovu. Dapace, zbog problema razbijanja, osiguranja, i slicno moguce da bi klubovi samo izgubili.
Klupski nogomet danas mozes igrati na visokoj razini samo ako imas par desetaka milijuna eura po sezoni.
A slicno je i drugdje. Jucer Zagreb ispao u rukometu no ipak je to bilo cetvrtfinale. Al Cosic kaze ovi imaju 5 milijuna, a Zagreb milju i pol, no sad uzmi recimo Werder ili Dnjepropetrovsk i Dinamo Zg - omjer je jos i bitno veci nego u rukometu (a ni Dnjepar ni werder nisu kalibri cetvrtfinala lige prvaka). Zato u rukometu gledamo cetvrtfinala, a u nogometu to necemo gledati bar dok se netko odvratno ne obogati, a voli nogomet.
Daklem, vjerojatno nikad.
-Shevchenko-
23.02.2004., 09:56
Pravi zakon o navijačima, dobra organizacija... Bilo bi tu novaca... To je jedini način da "nešto bude".
Zašto ne probati?
Stribor cumez
23.02.2004., 11:03
Mozda bi bilo nesto vise, ali sumnjam da bi bilo dovoljno. Kvaliteta bi sigurno porasla (ako nista zbog veceg broja kvalitetnijih srazova), ali bi cetvrtfinala i dalje bila san (osim u slucaju udara meteora u sve zemlje vece financijske moci i interesa prema nogometu).
tuk'bah
23.02.2004., 11:07
Strašna usporedba.
Otprilike ko da uspoređujem sebe i Billa Gatesa te tko ima bolju informatičku opremu.
-Shevchenko-
23.02.2004., 11:09
tuk'bah kaže:
Strašna usporedba.
Otprilike ko da uspoređujem sebe i Billa Gatesa te tko ima bolju informatičku opremu.
Usporedba velikih i malih i jedno dobro pitanje. Ne vidim što je tu loše.
BabyAngel
23.02.2004., 11:21
tuk'bah kaže:
Strašna usporedba.
Pa u tome je i štos! Usporedba kvalitete dviju nacionalnih liga... Tvoja je usporedba smiješna i to iz više razloga...
Mislim da nije riječ samo u novcu.... Imam osjećaj da se kod nas zaboravio igrati dobar nogomet... I onda se pojavi netko tko odskače od drugih i odma ih se proglašava nogometnim majstorom... i onda on ode igrati u Europi... i tamo rijetko tko uspije jer se utvrdi njegova prava kvaliteta...
Correct me if I'm wrong....
Jesus Quintana
23.02.2004., 11:53
tuk'bah kaže:
Strašna usporedba.
nikad ne znaš :rolleyes:
Hrvatska i da je bogata zemlja nemoze nikada imati ligu kao jedna Italija,nije rijec u novcu.Po tome bi Svicarska liga morala biti nesto extra a di su oni?
Mi smo mala zemlja i malo trziste i to je to,zakon ponude i potraznje,sponzori nikada nemogu imati isti interes u jednoj drzavi sa 4 milijuna stanovnika i drugoj sa nekih 40-50 milijuna.
A specijalno u nasoj situaciji s obzirom na nas standard i kupovnu moc stanovnistva.
tuk'bah
23.02.2004., 12:30
BabyAngel kaže:
Pa u tome je i štos! Usporedba kvalitete dviju nacionalnih liga... Tvoja je usporedba smiješna i to iz više razloga...
Mislim da nije riječ samo u novcu.... Imam osjećaj da se kod nas zaboravio igrati dobar nogomet... I onda se pojavi netko tko odskače od drugih i odma ih se proglašava nogometnim majstorom... i onda on ode igrati u Europi... i tamo rijetko tko uspije jer se utvrdi njegova prava kvaliteta...
Correct me if I'm wrong....
A zašto ode van? Zato što naši klubovi nemaju dovoljno novaca da ga plate. Pa ode van prije nego što igrački sazrije, vani sjedi na klupi i ostane vječiti talent.
Kako god da okreneš, sve se vrti oko novca.
BabyAngel
23.02.2004., 12:36
tuk'bah kaže:
A zašto ode van? Zato što naši klubovi nemaju dovoljno novaca da ga plate. Pa ode van prije nego što igrački sazrije, vani sjedi na klupi i ostane vječiti talent.
Kako god da okreneš, sve se vrti oko novca.
Tu se slažem. Sve se vrti oko novaca, ali mislim da su naši igrači pohlepni. Ja radim cijelu godinu, i to stvarno radim, za istu lovu koju on zaradi u mjesec dana...
Osim toga ja bi rađe jedno vrijeme igrala za manju lovu pa usavršila svoje znanje i vještinu, pa bi se onda dobro prodala (bez primisli molim!), nego odma zbrisala van i propala sjedeći na klupi...
tuk'bah
23.02.2004., 12:40
BabyAngel kaže:
Tu se slažem. Sve se vrti oko novaca, ali mislim da su naši igrači pohlepni. Ja radim cijelu godinu, i to stvarno radim, za istu lovu koju on zaradi u mjesec dana...
Osim toga ja bi rađe jedno vrijeme igrala za manju lovu pa usavršila svoje znanje i vještinu, pa bi se onda dobro prodala (bez primisli molim!), nego odma zbrisala van i propala sjedeći na klupi...
A pazi ovo:
Igraš nogomet u nekom našem klubu. Bolja si od ostalih, ali niš posebno. Međutim, novinari te dižu u nebo, pišu da si talent kakvog svijet nije vidio... Ako nemaš jaku psihu ili tatu koji kuži stvari (slučaj Kranjčar) zgrabit ćeš prvu priliku i zbrisat van.
-Shevchenko-
23.02.2004., 12:42
Balaban je pravi primjer nogometaša -p*****.
sjećam se kad je izjavio da će rađe sjediti na klupi Ville nego ići negdje drugdje za manji novac.
Da znam da nije toliko glup rekao bi da je pametan.
-Shevchenko-
23.02.2004., 12:42
tuk'bah kaže:
A pazi ovo:
Igraš nogomet u nekom našem klubu. Bolja si od ostalih, ali niš posebno. Međutim, novinari te dižu u nebo, pišu da si talent kakvog svijet nije vidio... Ako nemaš jaku psihu ili tatu koji kuži stvari (slučaj Kranjčar) zgrabit ćeš prvu priliku i zbrisat van.
Ne lupetaj...
BabyAngel
23.02.2004., 12:45
tuk'bah kaže:
A pazi ovo:
A ježi ga! To je već stvar karaktera... To jest, nedostatak istog! Ne može mene nitko uvjerit da sam bolja nego što jesam...
BabyAngel
23.02.2004., 12:46
-Shevchenko- kaže:
Balaban je pravi primjer nogometaša -p*****.
Pa izgleda da mu se želje ostvaruju...
robybaggio
23.02.2004., 14:51
Sve je problem nerealnih očekivanja prije svega malih ljudi, tj. običnih navijača poput nas. Mi smo mala, nikakva, siromašna zemlja koja ima dobre sportaše, ali nema para za sport. Zemlje slične našoj također imaju jadne lige (Mađarska, Rumunjska, sve zemlje juge, Bugarska...). Vi očekujete da se sagradi stadion ili da se dovedu dobri igrači ili da klub igra u CL, a ZET ima iste tramvaje već valjda 30 godina. Ako nema para za nove tramvaje ili za školske dvorane ili za nekoliko olimpijskih bazena zašto očekujete da bi bilo para za vrhunski profesionalni nogomet? Koliko para toliko i muzike... A para trenutno (a i još dugo godina) nema.
P.S.: Regionalna liga nam ne treba. Košarka je drugačija i tu Cibona i Partizan koji solidno igraju Euroligu moraju imati malo jaču konkurenciju. Sve zemlje oko nas (ne računam Italiju) imaju jadan nogomet. Zejednička liga bi također bila jadna.
Stribor cumez
23.02.2004., 14:52
Daj molim te, normalno je da ljudi idu tamo gdje su bolje placeni. Kakav karakter, kakva izgradnja. Realno nase je liga toliko losa da nakon sezonu-dve u njoj vise ni nemozes napredovati. Jedina je varijanta otici van. Sad je samo pitanje procjene da li ces ici negdje gdje se mozes jos usavrsiti ili ces zgrabiti najbolju lovu, ali sve se svodi na to da ides van.
Bez love nema ni jake lige, ali ni usavrsavanja nogometasa. A nekih 100-150 miliona eura koji bi godisnje bili potrebni da se ova liga priblizi nizozemskoj ili belgijskoj su ipak jos dugooooo godina samo masta.
-Shevchenko-
23.02.2004., 14:55
Baš ti je bilo nedavno u vijestima da je KONČAR potpisao ugovor i da će zagreb dobiti punonovih tramvaja (koji mogu preko 70 km/h).
Eto, stižu tramvaji, a ako se ima za tramvaje bit će i za igrače....
Stribor cumez
23.02.2004., 14:59
ZA rukomet i vaterpolo da. Za kosarku puno teze, ali eto moze se zalomit. Vrhunski nogomet je financijski way out of our league.
robybaggio
23.02.2004., 15:00
Bar nešto, ali sport uvijek dolazi na zadnje mjesto. I tako je svugdje gdje država ima kontrolu nad sportom. Tek kad klubovi budu imali vlasnike bit će nešto. Ovako - ništa.
-Shevchenko-
23.02.2004., 15:03
robybaggio kaže:
Bar nešto, ali sport uvijek dolazi na zadnje mjesto. I tako je svugdje gdje država ima kontrolu nad sportom. Tek kad klubovi budu imali vlasnike bit će nešto. Ovako - ništa.
Pa jebemu... Eto, grad kupi nove trmvaje i opet nisi zadovoljan. Razmisli, sad kad imamo tramvaje možemo kupovati igrače..
BabyAngel
23.02.2004., 15:06
-Shevchenko- kaže:
Pa jebemu... Eto, grad kupi nove trmvaje i opet nisi zadovoljan. Razmisli, sad kad imamo tramvaje možemo kupovati igrače..
Prvo nam treba stadion koji se neće srušiti na te "skupe" igrače!
-Shevchenko-
23.02.2004., 15:08
BabyAngel kaže:
Prvo nam treba stadion koji se neće srušiti na te "skupe" igrače!
A evo, polako se gradimo, imamo nove tramvaje koje "navijači" neće porazbijati, ti tramvaji će ih dovesti do stadiona (koji će se izgraditi -pa se neće srušiti) i tek onda dolaze na red igrači....
Nemamo nikakvu budućnost.... Za sve je kriv Tuđman :D
BabyAngel
23.02.2004., 15:10
-Shevchenko- kaže:
Nemamo nikakvu budućnost....
:D Klasa optimist! ;)
-Shevchenko-
23.02.2004., 15:14
BabyAngel kaže:
:D Klasa optimist! ;)
Tu svrstaj robija, mene stavi u klasu -realist. :)
Stribor cumez
23.02.2004., 18:06
Imamo buducnost, ali za 50 godina. Jebiga that's life.
bogeyman
27.02.2004., 16:14
Mislim da su priče o primanjima domaćih fudbalera ponešto prenapuhane.
Čini mi se da igrači Hajduka po novim ugovorima dobivaju oko 6000 kuna mjesečno a klub im ni to ne može isplaćivati pa im duguju plaće još od ljeta.
Nema tu kruva, naši klubovi ne mogu nikako poslovati pozitivno. Trebala bi nam liga biti poluamaterska (kad može u većim i bogatijim sjevernoevrop. državama može i kod nas), da igrači igraju doslovno “za pivu i sendvić” i da se nadaju zaradi kad i ako se plasiraju vani. A ionako je na nogometnom tržištu recesija i nema bojazni da će nam tako otići svi vani, tako da neće imati izbora – ili igraj po uvjetima koje diktiraj klub ili ajde igraj brajo na male branke.
-Shevchenko-
28.02.2004., 12:44
6000KN mjesečno? Da se nisi malo zaj****?
Sudden Sid
28.02.2004., 22:52
bogeyman kaže:
Mislim da su priče o primanjima domaćih fudbalera ponešto prenapuhane.
Čini mi se da igrači Hajduka po novim ugovorima dobivaju oko 6000 kuna mjesečno a klub im ni to ne može isplaćivati pa im duguju plaće još od ljeta.
Ne znam ja, ali kad prolazim kraj Zagrebovog stadiona za vrijeme treninga, na parkiralistu su auti koji se bas i ne kupuju sa 6000 kuna mjesecno.
6000:lol: :lol: :lol:
da....:D :D :D naše "zvijezde" ne bi pristale na tako sramotno "mali" novac:rolleyes:
BabyAngel
01.03.2004., 07:32
-Shevchenko- kaže:
6000KN mjesečno? Da se nisi malo zaj****?
To on misli po satu... :rolleyes:
Pamprčitelj
01.03.2004., 10:28
Regionalna liga bi nam donijela samo probleme i dva derbija više. Tko bi išao gledati tekmu Dinamo i npr. Široki Brijeg? Naš ligaški nogomet je uništen. Uskoro će se to desiti i s reprezentativnim i to će ,nažalost, biti kraj priče.
Put ka ozdravljenju vodi preko najvažnije stvari, a to su navijači. Bez publike nema novaca, a bez novaca nema kvalitete.
Pitanje je kako zainteresirati nekoga da ide gledati Dinamo-Zagreb, kad isti dan ima u ponudi Chelsea-Arsenal, Milan-Inter ili Valencia-Barca?
-Shevchenko-
01.03.2004., 10:37
Tko kaže da bi se morali udružiti sa BiH?
BabyAngel
01.03.2004., 10:45
-Shevchenko- kaže:
Tko kaže da bi se morali udružiti sa BiH?
Nego s kim? Sa Slovenijom? :D
Stribor cumez
01.03.2004., 11:02
Mogucnosti da se nesto eventualno promjeni su:
1. Polu Amaterizacija lige.
2. Poboljsanje uvijeta na stadionima (udobnije sjedalice na nenavijackim tribinama. vise klope, cuge, natkrivanje)
3. Forsiranje trenera mladjih uzrasta.
Polu amaterizacija bi trebala donijeti odredjenu ustedu koja bi se onda mogla iskoristiti za 2 i 3.
Problem je sto bi igraci formalno bili amateri, a neku lovu bi dobivali ispod stola + hrpa skvadre koja zeli zivjeti od nogometa ne radeci nista (stotine manadzera, pregovaraca, port parola i opcenito ljudi koji su tamo zato jer nigdje drugdje ne bi mogli nista postici).
bogeyman
03.03.2004., 16:38
Mislim.. inače mi ne smeta kad ljudi govore gluposti, imamo na to ustavom zagarantirano pravo je li. Ali uvijek me raspizdi kad najveće neznalice idu drugima soliti pamet. :mad:
Mislim da su price o primanjima domacih fudbalera ponešto prenapuhane.
To sam pretpostavljao a sad sam provjerio… Grupi igrača Hajduka uskoro istječe ugovor (Andrić, Vuković, Miladin, Deranja, Carević, Sunara…) i zasad je samo Careviću sigurno produženje a ostalima je ponuđeno da nastave igrati za mjesečnu plaću od cca 1000 eura. Znači i nisam toliko puno pogriješio. I pretpostavlja se da će svi prihvatiti jer nije da imaju nešto previše ponuda izvana. I većina ugovora potpisanih u klubu u zadnje vrijeme je u tom rangu.
-Shevchenko-
03.03.2004., 17:11
1000 €??? Ne budi lud....
ugovor je vjerovatno na toliko potpisan ali naplate si oni to na druge načine....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.