PDA

View Full Version : HTC G1

gliby
05.11.2008., 15:18
Molio bih ako mi netko može pomoći.
Naručio sam G1 telefon preko ebaya i sada je došao na carinu. Kako nisam baš iskusan uovome, sada sam saznao da trebam za njega imati CE Declaration of Conformity.

Da li netko ima ideju kako da nabavaim ovo? Na stranicam proizvođačaza nisam uspio pronaći, a čak su mi i u carini dali da otvorimo kutiju i probamo naći dokument , ali ništa. Jedino je na bateriji bila oznaka CE. Situacija je dosta glupa i ne mogu uvesti telefon bez ovoga.

F.C.B.
05.11.2008., 17:01
Molio bih ako mi netko može pomoći.
Naručio sam G1 telefon preko ebaya i sada je došao na carinu. Kako nisam baš iskusan uovome, sada sam saznao da trebam za njega imati CE Declaration of Conformity.

Da li netko ima ideju kako da nabavaim ovo? Na stranicam proizvođačaza nisam uspio pronaći, a čak su mi i u carini dali da otvorimo kutiju i probamo naći dokument , ali ništa. Jedino je na bateriji bila oznaka CE. Situacija je dosta glupa i ne mogu uvesti telefon bez ovoga.

mislim da sam negdje naletio na slucaj kao i tvoj...
Kolko se sjecam moras se obratitit agenciji za telekomunikacije..
site je www.telekom.hr .. Trebat ces neke papire od njih kako bi ti dozvolili uvoz... bas zbog takvih stvari kupujem sve osim elektronike na ebayu :)
Sretno

gliby
05.11.2008., 18:00
Tu je i problem. Agencija za telekomunikacije traži "CE Declaration of Conformity" koji ne znam kako da nabavim. Kažu da je dovoljna i slika ili sken, ali nigdje ne mogu naći.
Link za što je Declaration of conformity:
http://en.wikipedia.org/wiki/CE_mark#Declaration_of_conformity

Situacija je očajna, danas sam ga imao u ruci na carini, ali ga ne mogu podići. Bez ovoga ga sigurno vračaju u Ameriku.

Bio bih jako zahvalan ako netko može pomoći

vhrkac
06.11.2008., 19:43
to ti je malo zeznuta stvar.....tu deklaraciju bi ti trebao dati proizvodjac.e sad jedno veeeeeliko ali......mora biti za Hrvatsku jer mi jos nismo u EU jel....imao sam isti problem sa uvozom jednog lasera i na kraju ga vratio....ukucaj malo u google pa ces skuziti----meni su u ODASILJACI i Veze htjeli uzeti oko 3800kn s tim da im ja moram dofurat taj aparat da ga oni ispitaju......
dakle----Declaratio of conformity ti mora izdat proizvodjac(u tvom slucaju za mobitel)ili ako ga nema,onda ga moras sam napraviti.tj dati na ispitivanje a to kosta,jer ovi nasi lopovi nas deru ko majmune.....sad neznam....

zelim ti puno srece....javi sto si rijesio.

Joint
06.11.2008., 21:02
nećeš ti ništa riješit...možda sam malo pesimističan ali... nebu ti to prošlo

gliby
17.11.2008., 12:49
Ne kužim svrhu gornjeg komentara i motiv korisnika Joint. Niti da ti čovjek da neki pametan savjet, već samo zatrpa temu.
Sva sreća da očito nisam takav defetist u životu, koji odustaje bez da proba riješiti problem.

U svakom slučaju, ako se netko nađe u sličnom problemu šaljem mu link na Android Community forum gdje mi je netko pomogao riješiti ovaj problem:
http://androidcommunity.com/forums/showthread.php?p=69334#post69334

Vjerojatno zahtjev ne bi prošao da u Agenciji ne radi par ljudi sa mozgom koji kuže besmislenost ovog postupka.

Pozdrav

ib41517
24.02.2009., 13:56
jel možeš ukratko reći kao si rješio taj problem?

Ne kužim svrhu gornjeg komentara i motiv korisnika Joint. Niti da ti čovjek da neki pametan savjet, već samo zatrpa temu.
Sva sreća da očito nisam takav defetist u životu, koji odustaje bez da proba riješiti problem.

U svakom slučaju, ako se netko nađe u sličnom problemu šaljem mu link na Android Community forum gdje mi je netko pomogao riješiti ovaj problem:
http://androidcommunity.com/forums/showthread.php?p=69334#post69334

Vjerojatno zahtjev ne bi prošao da u Agenciji ne radi par ljudi sa mozgom koji kuže besmislenost ovog postupka.

Pozdrav

Kritičar
27.02.2009., 21:38
jel možeš ukratko reći kao si rješio taj problem?

ako sam dobro shvatio... tražio je na android forumu nekog da mu da link ili mu skenira tu CE potvrdu i lik mu je dao link (sa pdfom ) koji su mu naši prihvatili.

gliby
28.02.2009., 00:05
Upravo tako. Ne znam da li je pitanje vezano za G1 ili neki drugi uređaj. Ako je za G1, mislim da ne trebaš prolaziti tu muku pošto to treba napraviti samo onaj koji prvi uvozi uređaj. Svi ostali trebaju samo platiti pristojbu, a Agencija automatski prihvaća zahtjev.

Ako se radi o drugom uređaju, probaj isti postupak (nabavi negdje upute) i nadaj se da će ti proći.

U osnovi je ovaj postupak jedan birokratski namet u koliziji sa ljudskom pameti, ali nažalost je tu i takav je.

peaceoffcake
28.02.2009., 14:39
Upravo tako. Ne znam da li je pitanje vezano za G1 ili neki drugi uređaj. Ako je za G1, mislim da ne trebaš prolaziti tu muku pošto to treba napraviti samo onaj koji prvi uvozi uređaj. Svi ostali trebaju samo platiti pristojbu, a Agencija automatski prihvaća zahtjev.

Ako se radi o drugom uređaju, probaj isti postupak (nabavi negdje upute) i nadaj se da će ti proći.

U osnovi je ovaj postupak jedan birokratski namet u koliziji sa ljudskom pameti, ali nažalost je tu i takav je.

Poslužio sam se tvojim predloškom za sličan problem na android forumu ali su me zbanali iz meni, još uvijek, nepoznatih razloga. Ali po svemu sudeći, ako si ti legalno dobio dozvolu za uvoz za svoj G1, svaki sljedeći koji kupi isti mob. ne mora prolaziti cijelu proceduru. No, tu postoji problem, na stranicama agencije u njihovom popisu ne postoji model G1 a imam osjećaj da to namjerno rade upravo zato da se procedura naplati. Ispravite me ako sam u krivu (volio bih da jesam).

gliby
28.02.2009., 19:18
Baš sam gledao na stranice od HAT-a i nigdje ne mogu pronaći. Frend jedan mi je ra rekao da je na nekom dokumentu vidio moje ime kada se raspitivao za sebe u HAT-u. Da li si zvao u HAT?
Da li si ga već naručio ili tek planiraš. Ako nisi, znam čovjeka koji ih prodaje u RH.

peaceoffcake
28.02.2009., 20:20
Baš sam gledao na stranice od HAT-a i nigdje ne mogu pronaći. Frend jedan mi je ra rekao da je na nekom dokumentu vidio moje ime kada se raspitivao za sebe u HAT-u. Da li si zvao u HAT?
Da li si ga već naručio ili tek planiraš. Ako nisi, znam čovjeka koji ih prodaje u RH.
Već je na carini u Zg i dobio sam poziv. Nisam zvao HAT jer sam jučer dobio poziv pred kraj radnog vremena. Ja nisam naručio G1 nego CECT Ming Xing A008 (nemoj se smijati imenu) i tražim po stranicama HAT-a barem nešto sa jaaako sličnim marketinškim imenom ... ako prođe, jer u pozivu mi kaže da donesem isprint dozvole ako je ima na HAT-ovoj stranici. Živa muka jer ne mogu od selera dobiti CE.
Imaš kakav pametan savjet?
Dođe mi da u Photoshopu prepravim što mi treba tako predam ali me frkaaaa.

gliby
28.02.2009., 20:34
Kužim.
Šteta što je već u RH. Da nije, preporučio bih ti da ga dostaviš u BiH ili Sloveniju i onda autom uvezeš u RH.
Moram priznati da ne znam što napraviti sada. Ja sam bio u istoj situaciji, ali sam uspio nabaviti neki dokument gdje se CE spominje (Android se prodaje u Engleskoj).
Čini se da je lakše uvesti nuklearno oružje nego telefon (laptop) za osobnu upotrebu. Najžalosnije je je što ti zapravo možeš doći sa tim telefonom u RH kao npr. turist i normalno ga koristiti (znači eventualna svrha ovog pravila - da se telefon ne koristi u RH - nije ostvariva).

Možda da se nekako prvo probaš dogovoriti sa tetama na carini (zamoliš ili nešto slično). Ako ne probaj istu stvar u HAT-u, ali mislim da je tamo birokracija na malo višoj razini.

Stvarno ne znam što napraviti osim ovoga.

peaceoffcake
28.02.2009., 20:42
Kužim.
Šteta što je već u RH. Da nije, preporučio bih ti da ga dostaviš u BiH ili Sloveniju i onda autom uvezeš u RH.
Moram priznati da ne znam što napraviti sada. Ja sam bio u istoj situaciji, ali sam uspio nabaviti neki dokument gdje se CE spominje (Android se prodaje u Engleskoj).
Čini se da je lakše uvesti nuklearno oružje nego telefon (laptop) za osobnu upotrebu. Najžalosnije je je što ti zapravo možeš doći sa tim telefonom u RH kao npr. turist i normalno ga koristiti (znači eventualna svrha ovog pravila - da se telefon ne koristi u RH - nije ostvariva).

Možda da se nekako prvo probaš dogovoriti sa tetama na carini (zamoliš ili nešto slično). Ako ne probaj istu stvar u HAT-u, ali mislim da je tamo birokracija na malo višoj razini.

Stvarno ne znam što napraviti osim ovoga.
Hvala ti na brzom odgovoru. U ponedjeljak idem u HAT pa ću vidjeti što se može. Čuo sam da su na carini grozni pa se moram dobro pripremiti da ne popi....m jer još mi neke naručene stvari stižu ovih dana pa ne bi hto da me zapamte.

peaceoffcake
28.02.2009., 20:48
Zapravo...da nije žalosno, bilo bi smiješno jer, ako trebamo puniti proračun to ću u ovom slučaju učiniti ako platim carinu i davanja. Ako moram vratiti mob...ništa od toga. Mi u HR ne proizvodimo mobitele i ne mogu na ovaj način oštetiti proizvodnju a legalne prodavače takve opreme država ne štiti ni u kom pogledu.
Supruga mi je jučer dobila paket od Victoria's Secret. Ukupna vrijednost sa shippingom je bila nešto ispod 500kn. Dobila je obavijest da ga podigne na pošti s plaćanjem od cca 220kn. Smiješno.

gliby
28.02.2009., 20:52
Puno veća lova (ne u proračun) se okreće na robi koja se uveze, a da ne može dobiti dozvolu. Mislim da kužiš što želim reći.

Sretno

peaceoffcake
28.02.2009., 20:56
Puno veća lova (ne u proračun) se okreće na robi koja se uveze, a da ne može dobiti dozvolu. Mislim da kužiš što želim reći.

Sretno

Kužim. Hvala.
Javim se da obavijestim kako je prošla ova saga.

Charlly987
03.03.2009., 20:36
peaceofcake javljaj se majke ti upijao sam ti svaku rijec?!?!? ŠTA SI NAPRAVIO ????? ja imam jebeni i68+ stoji na carini. nisam se još počeo šetat po gradu - sutra krećem pa daj pleaaaaaase se javi na pm il nešto.

thx

peaceoffcake
04.03.2009., 06:39
peaceofcake javljaj se majke ti upijao sam ti svaku rijec?!?!? ŠTA SI NAPRAVIO ????? ja imam jebeni i68+ stoji na carini. nisam se još počeo šetat po gradu - sutra krećem pa daj pleaaaaaase se javi na pm il nešto.

thx

Bez CE jednostavno nema uvoza. Tvrdi su i u HAT-u i na carini. Jedino da pokušaš nabaviti CE od onoga koji ti je prodao mob ili da nađeš na stranicama HAT-a mob koji ima isto ime kao tvoj i68 (jer kinezi znaju svašta napisati na kutiji) ali mislim da je to skoro pa nemoguće. Ja ću vjerojatno danas još na carinu i zamoliti da mob pošalju što prije nazad da mi seller vrati novac. Eto, tako stoje stvari.

gliby
04.03.2009., 08:51
Čuo sam da ljudi naručuju su Sloveniju i BiH (ako znate nekog tamo) i onda jednostavno uvezu autom.
Raspitajte se eventualno oko te opcije.

Charlly987
04.03.2009., 10:52
a sta mislis o tome da u photoshopu obradis neku s neta? to nije nikakav problem...čak i ako ti vele da je to falsificirano, praviš se mutav i veliš da ti ju je takvu firma poslala. i nikom ništa.......

peaceoffcake
04.03.2009., 11:53
a sta mislis o tome da u photoshopu obradis neku s neta? to nije nikakav problem...čak i ako ti vele da je to falsificirano, praviš se mutav i veliš da ti ju je takvu firma poslala. i nikom ništa.......

Ne bih ti to savjetovao jer carina je ipak država a nju nije za zafrkavati.

Charlly987
04.03.2009., 23:12
evo za sve one koji se isto pitanje budu pitali nakon mene i pisofkejka koji smo uspjeli dobit mobitele na carini.
sve što trebate napravit je sljedeće (nije milijon posto zagarantirano ali barem je nama tako uspjelo) -> na sljedećoj RiTT-ovoj stranici - http://www.telekom.hr/Default.aspx?sec=24 odaberite proizvodjača ili model i pronađite originalnu verziju svog moba. U mom slučaju za cectov i68+ sam odabrao IPhone 3G. Isprintajte to i priložite uz račun od mobitela cariniku. To bi bilo sve.

Veliko hvala peaceofkake-u koji je ispao ljudina i po ! :D iznenadilo me koliko je čovjek bio spreman pomoć pored svog posla ^^ šteta samo što ih ima šaka takvih

peaceoffcake
05.03.2009., 00:05
Zapravo, da smo charly i ja išli po protokolu, mobiteli bi bili vraćeni u HK jer CE Declaratin of Conformity nema niti jedan kineski telefon a ako je i seller pošalje (jer su mi neki rekli da je imaju) opet je provjeravaju u HAT-u a vjerovatno su lažirane u Kini. Tako da od HAT-a ne bi dobili dozvolu.
Po forumima sam čitao da su carinici grozni, opaki, babe roge i kad sam dobio poziv na carinu mrak mi je pao na oči. No, ipak, neki tamo su mi malo vratili vjeru u ljude jer sam se iznenadio kako su bili susretljivi i puni razumijevanja. Ja sam donio ispis dozvole sa HAT-ove stranice i iskreno rekao da je moj mob kopija istog na što je carinica rekla da zna i da me neće gnjaviti. Ladica mi je opala kako je lako prošlo a u ponedjeljak, kada sam prvi put došao na carinu (istina, malo nespreman) dobio sam odbijanac i sva sreća da nisam poslao odmah paket nazad. I još jedan važan savjet za one koji će se sresti sa sličnim problemom ... NE LAŽIRAJTE RAČUN. Gđa. je uredno otišla na stranice Ebaya i po broju item-a našla moj mob, našla sellera i cijenu po kojoj sam kupio. Nemreš bilivit.
Drago mi je da sam Charliju pomogao, uštedio 200kn (koje bi mu HAT uzeo a ne bi dao dozvolu) i što ima svoj mob. i nadam se da će to nekima u budućnosti koristiti.

Dingo_HR
06.03.2009., 00:00
Zapravo, da smo charly i ja išli po protokolu, mobiteli bi bili vraćeni u HK jer CE Declaratin of Conformity nema niti jedan kineski telefon a ako je i seller pošalje (jer su mi neki rekli da je imaju) opet je provjeravaju u HAT-u a vjerovatno su lažirane u Kini. Tako da od HAT-a ne bi dobili dozvolu.
Po forumima sam čitao da su carinici grozni, opaki, babe roge i kad sam dobio poziv na carinu mrak mi je pao na oči. No, ipak, neki tamo su mi malo vratili vjeru u ljude jer sam se iznenadio kako su bili susretljivi i puni razumijevanja. Ja sam donio ispis dozvole sa HAT-ove stranice i iskreno rekao da je moj mob kopija istog na što je carinica rekla da zna i da me neće gnjaviti. Ladica mi je opala kako je lako prošlo a u ponedjeljak, kada sam prvi put došao na carinu (istina, malo nespreman) dobio sam odbijanac i sva sreća da nisam poslao odmah paket nazad. I još jedan važan savjet za one koji će se sresti sa sličnim problemom ... NE LAŽIRAJTE RAČUN. Gđa. je uredno otišla na stranice Ebaya i po broju item-a našla moj mob, našla sellera i cijenu po kojoj sam kupio. Nemreš bilivit.
Drago mi je da sam Charliju pomogao, uštedio 200kn (koje bi mu HAT uzeo a ne bi dao dozvolu) i što ima svoj mob. i nadam se da će to nekima u budućnosti koristiti.

evo ja za koji sat idem pokušati istom formulom

javim uspjeh

gliby
06.03.2009., 02:42
sretno

Dingo_HR
06.03.2009., 16:43
Nikad nebih rekao da ću istinom doći do željenog cilja u već rasprodanoj domovini gdje su svi gazde osim nas.

:top: :s

peaceoffcake
06.03.2009., 16:49
Nikad nebih rekao da ću istinom doći do željenog cilja u već rasprodanoj domovini gdje su svi gazde osim nas.

:top: :s
Znači..prošlo je?

Dingo_HR
07.03.2009., 00:28
Znači..prošlo je?

Mogu samo komentirati da smo i država i ja imali obostranu korist i ako je cifra sada bila viša od onoga koliko sam mislio potrošiti na kineza opet je jeftinije od bilo kojeg mobitela sličnih mogućnosti i dizajna u našim trgovinama i bez potpisa na godinu dvije nekom od naših mobilnih gulikoža.

Mobitel je koliko vidim osim jabuke identičan po izgledu, iako ima napadnu startnu melodiju (i pri gašenju) defaultni ringtone je zvučao OK.

Fali mi samo dodatni punjač za drugu bateriju.

Kontaktirao sam prodavatelju na eBayu za mogući problem, ispričava se meni po njoj za visoku carinu i jedva ju nagovorio da Hrvatsku ne izbaci iz ponude. Tvrdi da sa EU zemljama za male narudžbe nema problema i jako rijetko naplate carinu osim Italije, Španjolske i Njemačke.
Pitao sam za dodatni adapter za EU utičnice i data kabel i šalje mi kao pravi poklon da mi malo umanji troškove carine.
I da regao sam se na
http://www.i9forum.co.uk/
i otkrio da se stvarno dosta toga da koristiti sa mobitelom.
Preporučam vlasnicima java baziranih kineza.
:top:

peaceoffcake
07.03.2009., 02:18
Super. Vidiš, meni nije palo na pamet požaliti se selleru da sam platio carinu a još manje da bi mi to mogao "refundirati" nekim giftom iako sam se s njim dosta mejlao zbog CE. Možeš reči koliko si platio carinu i poslati link od sellera?

Dingo_HR
08.03.2009., 23:19
Super. Vidiš, meni nije palo na pamet požaliti se selleru da sam platio carinu a još manje da bi mi to mogao "refundirati" nekim giftom iako sam se s njim dosta mejlao zbog CE. Možeš reči koliko si platio carinu i poslati link od sellera?

Punu cifru na $155 US
nije niže išlo sa sellerom

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=270343505848

Ako kontaktiraš sellera slobodno navedi zadnjeg tipa iz HR koji je kod nje kupio taj mob.

Imaš i jeftinije ali sa manjom memorijskom karticom.

Za CE seller sada zna tako da se nemožeš praviti krivi ako ispadne problem, mada sam naknadno u onoj knjižici našao da piše o nekom certifikatu, tko zna možda je i pravi.

Danas sam baš podesio GPRS i MMS u jednu minutu sa automatskim postavkama za Nokiu 2610.

Moram pobiti neke kineske aplikacije i potrpati korisne JAVA aplikacije i mobitel će biti ajme meni.
I ja bih si ga sada uzeo (bio je poklon supruzi) mada mi fali wi-fi, ali sa G1 bit ću miran barem 2-3 godine.

Još jednom da ljude u carini, a ne birokrate koji rade propise da zaštite lopine. Kako to da određeni (nećemo ga spomenuti koji) mobilni operater svako ljeto ne blokira sve IMEI-e koji nisu prošli procjenu u tzv nezavisnoj TK agenciji.

Charlly987
09.03.2009., 21:49
dingo daj mi reci kako stojiš sa baterijom i koliko mah-a ti piše da ima?
meni vjerovali ili ne jedna baterija izdrži 5 sati na stanby-u i jedva 3 sata ako pričam i drkam po njemu (vrijedi za obe baterije). surfajući sam skužio da ih ima koji imaju isti problem ali isto tako i da ih ima koji na poslu slušaju muziku po 5 sati i popuše samo jedan bar baterije...sto bi reko mile iz hladnog piva -nije nam jaaaaaaaasnoooo :D

Dingo_HR
10.03.2009., 10:29
dingo daj mi reci kako stojiš sa baterijom i koliko mah-a ti piše da ima?
meni vjerovali ili ne jedna baterija izdrži 5 sati na stanby-u i jedva 3 sata ako pričam i drkam po njemu (vrijedi za obe baterije). surfajući sam skužio da ih ima koji imaju isti problem ali isto tako i da ih ima koji na poslu slušaju muziku po 5 sati i popuše samo jedan bar baterije...sto bi reko mile iz hladnog piva -nije nam jaaaaaaaasnoooo :D

Baterija je nakon prvog punjenja izdržala 2,5 dana uz umjereno korištenje, baš smo bili na putu starom cestom preko Delnica prema Rijeci.
Druga baterija je punjena preksinoć i po "baru" prikazuje 50% nešto sam se ja igrao sa postavkama GPRS-a i MMS-a. Za sada deklariranje su obje kao 900mAh ali u odnosu na moj G1 koji je 1150 i 1200 mAh ponaša se više nego solidno.

Pitanje je samo koliko će baterije dugo držati ovu kvalitetu koje sada imaju ovisno o broju ciklusa.

Inače iako su baterije Li-ion bilo bi dobro napomenuti da nestanak memorijskog efekta je samo komercijalna laž i da bi trebao malo kondicionirati bateriju pa da vidiš poslije rezultate.

Charlly987
10.03.2009., 14:52
Inače iako su baterije Li-ion bilo bi dobro napomenuti da nestanak memorijskog efekta je samo komercijalna laž i da bi trebao malo kondicionirati bateriju pa da vidiš poslije rezultate.

na što konkretno misliš kad kažeš "kondicionirati bateriju" ? :cerek:

peaceoffcake
11.03.2009., 01:58
Da, problem kod kineza je da lažu o Mpx i mAh tj. o rezoluciji fotoaparata i o kapacitetu baterije. Meni osobno, fotic na mobitelu nije bitan ali mi je bitna izdrzljivost baterije. Kako sam do nedavno koristio Nokiu 6310i, koja je deklarirana na 1100 mAh, naučio sam se da mi baterija traje 5-7 dana sa dosta razgovora i bez gašenja po noći. Do sada sam imao 5 kineskih mobitela i jedino ovaj koji koristim (Cect A008 sa 3800 mAh) ima izdržljivost baterije do 3 dana i to bez slušanja mp3ca ili gledanja mpega. Mislim da pod kondicioniranje baterije Dingo misli da je barem tri puta ful ispraznis i napuniš pa tek onda dobijes maksimalan kapacitet iste.

Dingo_HR
13.03.2009., 18:10
na što konkretno misliš kad kažeš "kondicionirati bateriju" ? :cerek:

Isprazni do kraja, puni duže vrijeme i ponoviš postupak više puta.

KILLERDOG
30.03.2009., 13:05

hvala ti na ovome:s:s:s:s:s:s
i ja sam zapao u sličan problem
uzeo sam ovaj mob
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=270357727291

i došlo isto od carine
probat ću na vaš način.
Ako znate koji bi otprilike to bio bio bih vam zahvalan do neba

EasyOn
30.03.2009., 15:47
Znači, od ritta se uzme potvrda od originala i to je to?? Killerdog, javi kak je prošlo.

drazum1175
30.03.2009., 17:41
evo za sve one koji se isto pitanje budu pitali nakon mene i pisofkejka koji smo uspjeli dobit mobitele na carini.
sve što trebate napravit je sljedeće (nije milijon posto zagarantirano ali barem je nama tako uspjelo) -> na sljedećoj RiTT-ovoj stranici - http://www.telekom.hr/Default.aspx?sec=24 odaberite proizvodjača ili model i pronađite originalnu verziju svog moba. U mom slučaju za cectov i68+ sam odabrao IPhone 3G. Isprintajte to i priložite uz račun od mobitela cariniku. To bi bilo sve.

Veliko hvala peaceofkake-u koji je ispao ljudina i po ! :D iznenadilo me koliko je čovjek bio spreman pomoć pored svog posla ^^ šteta samo što ih ima šaka takvih

Pozdrav! Ja sam naručio Sciphone I68+ koji je došao iz HK-a DHL-om. Već mi je 5 dana zapeo na carini. U DHL - u me ne traže Declation of Conformity nego me šalju u HAT kako bih tamo dobio dozvolu za uvoz mobitela, a nju ću dobiti ako pokažem Declaration of Conformity (koji nemam naravno ) i tako ništa od dozvole za uvoz - ništa ni od mobitela. Otvoren sam za sve prijedloge i svu raspoloživu pomoć...

peaceoffcake
30.03.2009., 23:19
uzeo sam ovaj mob
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=270357727291

i došlo isto od carine
probat ću na vaš način.

Koliko mogu naplatiti uslugu ?

peaceoffcake
30.03.2009., 23:28
uzeo sam ovaj mob

i došlo isto od carine
probat ću na vaš način.

Koliko mogu naplatiti uslugu?

peaceoffcake
30.03.2009., 23:36
Šalim se, ne naplačujem .... za sada.
Tvoj mobitel je kopija Samsunga Armani SGH-P520 a odobrenje od RiTT-a isprintaj s ovog linka. http://www.telekom.hr/Default.aspx?art=154
Sretno.

KILLERDOG
31.03.2009., 09:39
imaš pm

drazum1175
05.04.2009., 22:52

EVO I JA SAM USPIO NA ISTU OVU VAŠU FORU!! SVAKA ČAST !!!

peaceoffcake
08.04.2009., 00:06
EVO I JA SAM USPIO NA ISTU OVU VAŠU FORU!! SVAKA ČAST !!!
Ajde super. Što si kupio?

Burning Daylight
09.04.2009., 23:29
I kollika je konačna računica (carinjenje+pdv) za i68?

Burning Daylight
11.04.2009., 08:58
[QUOTE=Charlly987;19194584]evo za sve one koji se isto pitanje budu pitali nakon mene i pisofkejka koji smo uspjeli dobit mobitele na carini.

To ne prolazi. Istu stvar sam napravio. Došao mi i68, u bazi RiTT sam stavio iphone 3G, isprintao i ženi na carini rekao da je kopija istog uređaja. Ona mi je pokazala prstom (na odobrenju RiTT) "T-Mobile Hrvatska" i rekla da NE MOŽE. Zašto? upitah. Pa odakle je vaš mob?pita ona. Hong Kong odgovorih. Idite u HAT, al oni vam neće dati odobrenje, odgovorila je.:mad:

vhrkac
11.04.2009., 13:02
to je sve puka sreca....i moja kopija SE C905 se isto vratila od kud je dosla u Hing Kong.........teta sa carine me hladno odbrusila da je to kopija i da nema sanse da je taj RITT za tu kopiju izdao certfikat-tj odobrenje....i bye bye teljefon.......

Burning Daylight
11.04.2009., 17:51
A hebemu...Baš je sreća. Iako se ne mogu požaliti. Od 3 telefona iz Kine, prolaznost je bila 66,6 %, što bi značilo, prva dva su prošla, a treći nije..Sad si pak mislim dal da probam naručit ponovo kad mi kinez vrati pare, pa od nekog drugog. Pitaj boga, što je ovaj zadnji kinez napisao na paket, što je privuklo pažnju...hmm A možda ovisi i o cariniku (tj. carinici)

BundyR
20.04.2009., 15:01
Mogu samo komentirati da smo i država i ja imali obostranu korist i ako je cifra sada bila viša od onoga koliko sam mislio potrošiti na kineza opet je jeftinije od bilo kojeg mobitela sličnih mogućnosti i dizajna u našim trgovinama i bez potpisa na godinu dvije nekom od naših mobilnih gulikoža.

Mobitel je koliko vidim osim jabuke identičan po izgledu, iako ima napadnu startnu melodiju (i pri gašenju) defaultni ringtone je zvučao OK.

Kontaktirao sam prodavatelju na eBayu za mogući problem, ispričava se meni po njoj za visoku carinu i jedva ju nagovorio da Hrvatsku ne izbaci iz ponude. Tvrdi da sa EU zemljama za male narudžbe nema problema i jako rijetko naplate carinu osim Italije, Španjolske i Njemačke.
Pitao sam za dodatni adapter za EU utičnice i data kabel i šalje mi kao pravi poklon da mi malo umanji troškove carine.
I da regao sam se na

Moze link na tog sallera

BundyR
20.04.2009., 15:06

I da regao sam se na

Moze link na tog sallera

BundyR
20.04.2009., 15:13
sorry za dva ista posta, a i link sam nasao :rolleyes:

AGLASIS
11.11.2009., 21:18
ljudi trebam pomoc kupio sam d900+ (mob) preko e-baye i sada milezi na carini vec dva tjedna i neznam sta da radim salju me po potvrdu u hakom ali citam da treba ta jeb... deklaracija a di da je nađem............................. POmOć AKO ITKO ZNA

luckynumberseven
17.11.2009., 10:01
Eh, usrao sam motku i naručio i9 prije nego sam vidio ovu temu i bio svjestan zabrane uvoza.
Sad ćemo vidjeti što će biti za par dana...

BundyBoy
04.12.2009., 17:37
bog,

može mi netko reći pod kojem se imenom vodi taj mobitel na web stranici
od telekoma ? s obzirom da je otvarač teme uspio dobiti dozvolu od telekoma, može mi netko reći ili otvarač teme reći koji je naziv ?
jer pod htc nemrem naći niti pod nazivom DREA100 ili DREA110

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413&subId=2

hvala

BundyBoy
05.12.2009., 09:53
te me zanima još sljedeće :
može mi netko reći ako kupim mobitel iz UK-a i stavim da mi ga pošalju u sloveniju, dali u sloveniji isto traže CE Declaration of Conformity odnosno
dozvolu za uvoz mobitela kao i kod nas ili ne ?
znači iz UK-a u sloveniju, ništa ne plaćam pdv i carinu, ali me zanima dali oni isto to traže kao i kod nas ili što je unutar EU - ne traže te dozvole ?

hvala

drazum1175
29.12.2009., 01:34
Ajde super. Što si kupio?

I9 (kopija Iphone-a ( naravno da sam ih ja svim silama uvjeravao da je unutra pravi Iphone ) Malo ljubaznosti i malo šarma i carinica je uz smješak popustila iako mislim da je znala u cemu je kvaka. Ispričao sam se do poda za sve neugodnosti jer ja NAVODNO pojma nisam imao da mi treba bilo kakva dozvola i ponizno sam ponudio da ću platiti bilo kakve troškove jer se to naravno podrazumijeva da i država mora uzeti svoje. Eh da račun sa PAYPAL-a ne smije biti premalen (prejeftin ) jer bi to moglo dovesti do dodatnih komplikacija kao npr. carinjenje po nekakvim njihovim tabelama koliko zapravo po njima pravi IPHONE vrijedi ,a to će vas pak sigurno koštati više nego što ste platili samog kineza.Inače I9 imam već preko 6 mjeseci sve je OK. Zadovoljan sam!

drazum1175
29.12.2009., 01:41
[QUOTE=Charlly987;19194584]evo za sve one koji se isto pitanje budu pitali nakon mene i pisofkejka koji smo uspjeli dobit mobitele na carini.

To ne prolazi. Istu stvar sam napravio. Došao mi i68, u bazi RiTT sam stavio iphone 3G, isprintao i ženi na carini rekao da je kopija istog uređaja. Ona mi je pokazala prstom (na odobrenju RiTT) "T-Mobile Hrvatska" i rekla da NE MOŽE. Zašto? upitah. Pa odakle je vaš mob?pita ona. Hong Kong odgovorih. Idite u HAT, al oni vam neće dati odobrenje, odgovorila je.:mad:

Nisi smio reći da se radi o kopiji. Trebao si inzistirati da je u paketu pravi IPHONE. Ako sam dobro shvatio, kako bi oni mogli otvoriti paket, moraš biti prisutan ti, carinik i još jedna osoba (čiju sam funkciju zaboravio),a prije toga moraju obaviti neku papirologiju,a to nitko ne voli.

vhrkac
29.12.2009., 17:49
carinik ili carinica lijepo po tvom racunu nadje taj telefon na stranici sa koje si kupio i tamo ti sve lijepo pise...nisu oni vise tako glupi...ne prolaze odavno vec te fore.........
kad dolazis po mob moras donijeti kopiju racuna na kojem je item nummer i po njemu se sve nadje...ako gospodja lijepo procita recimo sciphone umjesto iphone lako ce te skuziti...ja sam odavno odustao od uvoza mobitela iz kine......

BundyBoy
01.01.2010., 11:28
te me zanima još sljedeće :
može mi netko reći ako kupim mobitel iz UK-a i stavim da mi ga pošalju u sloveniju, dali u sloveniji isto traže CE Declaration of Conformity odnosno
dozvolu za uvoz mobitela kao i kod nas ili ne ?
znači iz UK-a u sloveniju, ništa ne plaćam pdv i carinu, ali me zanima dali oni isto to traže kao i kod nas ili što je unutar EU - ne traže te dozvole ?

hvala

čisto da se javim...da sam naručio i stavio adresu u sloveniju
i sve je super prošlo. :top:

BundyBoy
01.01.2010., 11:30
carinik ili carinica lijepo po tvom racunu nadje taj telefon na stranici sa koje si kupio i tamo ti sve lijepo pise...nisu oni vise tako glupi...ne prolaze odavno vec te fore.........
kad dolazis po mob moras donijeti kopiju racuna na kojem je item nummer i po njemu se sve nadje...ako gospodja lijepo procita recimo sciphone umjesto iphone lako ce te skuziti...ja sam odavno odustao od uvoza mobitela iz kine......

točno. to ne prolazi... osim toga ako dofuraš dozvolu od sličnog ili drugog moba i to im želiš podvaliti, mogu te za to prijaviti i novčano kazniti....
zato nema zajebancije....

Majkus!
06.01.2010., 11:26
Da Vas pitam,ja nešto naručim..konkretno naručio bi kopiju iPhonea,i pošto imam dobrog frenda u Italiji stavio bi na adresu u Italiji..hoće li biti ikakvih problema za tamo?
Ovako,nisam baš stručan pri kupnji na e-bayu,jednom sam kupovao i to neki lanac (kraljevski vez) i uplatio sam tipu preko Pay-pala i sve je lijepo mi došlo na kučnu adresu.
Ne želim imati nikakve dodatne komplikacije kao što čitam da su bile vaše?
Hoću li imati ikakvih problema s carinom ako to ide na adresu u Italiji?
I ako mi može dati netko link na te kopije i upozorit me kako se kreću cijene? Hvala?

razmazena91
14.05.2010., 10:55
evo ja za koji sat idem pokušati istom formulom

javim uspjeh

Ljudi ja ne mogu nac svoj mobitel na popisu. Ni orginalal(Nokia 5800) niti kinesku verziju(cect ka09)!! Pomagajte, mozda krivo trazim?!
Samo da im nes posaljem!

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413&subId=2

strucnjak
14.05.2010., 11:30
Imas ga na Hakomovim stranicama pod NOKIA 5800d-1:

Proizvođač NOKIA CORPORATION
Opis proizvoda Pokretni radiotelefon u E-GSM850/900/1800/1900/UMTS mreži sa Bluetooth-om, WLAN-om i GPS-om
Marketinško ime NOKIA 5800d-1
Firma MOBIS-electronic d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/08-01/02576
Ur. broj 376-10-08-5
Datum izdavanja 27.10.2008.

razmazena91
15.05.2010., 17:40
Hvala puno, nego jos samo 1 pitanje!!
Znaci isprintam to.. i faxiram skupa s racunom.. trebam li jos sto dodat??! neki tehnicki opis isprintat skupa s slikom nokie 5800(da vide da je isti mob :D ) ili tako nesto?! :kava:

vhrkac
15.05.2010., 19:43
nazalost nece ti to proci
tako su mene vratili sa kopijom c905
nisu oni vise tako bedasti
al drzim ti fige
jer teta ode na web nadje taj model mobitela-bas preko tog racuna na kojem pise gdje si kupila mob koliko kosta i dali je original ili ne
i vrlo dobro kuzi sto je kopija i sto je original
tako je bar u zagrebu

Dingo_HR
02.12.2010., 15:20
Pretpostavljam da ih nema mnogo, ali za mene najbolji Android mobitel zbog tikovnice.

Rootajte svoj mobitel ako to do sada niste napravili i stavite cyanogenmod v6.x radi puno brže nego predhodne CM verzije.

Uz market enabler možete nabavljati aplikacije iz Market-a koje nisu namjenjene za naše tržište.

Za navigaciju koristim Google navigaciju (Brut verzija), sve 5 do sada ZG i okolica.

Verdasco
22.09.2011., 00:00
Da da ko bi rekao da to jos netko ima :D

Zna li netko step by step korak za upgradanje Androida 1.6(rootan je) na 2.2(cyanogen) po mogucnosti na hrvatskom ako netko zna tocno kako da ga pritom ne brickam haha... i ako pritom ima linkove koje trebam skinut za upgradanje... naci imam obicni Android 1.6 DMD64

cro_denno
22.09.2011., 00:10
2.2 je froyo a 2.3 cyanogen ;)

Verdasco
22.09.2011., 00:14
2.2 je froyo a 2.3 cyanogen ;)

a vidim ti se kuzis jos vise od mene :) ... 2.2 je froyo official android, 2.3 je gingerbread official android, a cyanogen mod je "piratski" ROM koji stavljas u mob da dobis neke posebne mogucnosti koji ti official romovi ne pruzaju ;)

cro_denno
22.09.2011., 00:27
fejlo sam sad tek vidim jer je meni na 2.3 cynogen rom a 2.2 obicni bez cynogena nisam razmisljao :)

Verdasco
22.09.2011., 00:47
fejlo sam sad tek vidim jer je meni na 2.3 cynogen rom a 2.2 obicni bez cynogena nisam razmisljao :)

tebi je na 2.3 Gingerbread, a stavio si na njega Cyanogen 7 :D