PDA

View Full Version : Najluđi vozači autobusa...

fiat doblo
05.11.2008., 19:11
Ne znam za vas, ali za mene su to (Setra, oprosti), bez ikakve konkurecije vozači Samoborčeka/Autoturista. Nebrojeno sam puta doživio da vozim 10-15 mkmh iznad ograničenja na Ljubljanskoj, a ovi tutnje u lijevoj traci pored mene...Danas isto na Velikogoričkoj, dozvoljeno 80, ja 90, on me pretiče barem sa 100...:i da, vozi djecu, valjda neki izlet:s:s:s:s Pa dobro jesu li oni normalni, ne vjerujem da im nabijaju takve norme. Zetovci su za njih puževi...
Da čujem vas

alfa mužjak
05.11.2008., 20:25
Bez konkurencije nabezobrazniji vozači. :mad:
Pogotovo prilikom uključivanja u promet.

babarej
05.11.2008., 20:26
Puntamika-line i Brioni-Pula.

Ludjaci. Pogotovo ovi drugi.

ship-shop
05.11.2008., 20:31
Puntamika-line i Brioni-Pula.

Ludjaci. Pogotovo ovi drugi.

A Brionu najskuplji... pa moraju biti najbrži:kava:

Headbanger
05.11.2008., 20:45
Niste se vi vozili u starim Čazmatransima na relaciji okolice KŽ. Jedino ih boja drži da se ne raspadnu a vozači sve Schumaher do Schumahera ...

Škafet
05.11.2008., 21:02
Ima lik u Makarskoj koji vozi školarce njima se stalno jada o razvodu i lista im slike svoje pile na mobu

BMWE30
05.11.2008., 21:50
ATP Šibenik, nikad luđih vozača nisam vidio, još pogotovo na onim lokalnim linijama sa onim starim kršinama koje je i Čazmatrans otpisao.

-mobyXXL-
05.11.2008., 21:55
najveći idiot koji me vozio u zadnje vrijeme je bio idiot na liniji mihaljevac-tomislavov dom. Bil sam na planinarenju a kak sam lijen i nije mi se dalo pješice dolje ušao sam u taj jebeni bus. Do šestina mu je trebalo ni 10 min a svih 10 putnika je skoro rigalo. Sva sreća da se nismo zabili u jedan zid u desnom zavoju iznad k.zdenca . Jebeni idiot je nastavio sa 110 km/h i kroz šestine. Nikad više kad idem u planine ne idem busom nazad. Rađe pješice makar i ne mogo nego ovo. To nije za opisat

suzuki
05.11.2008., 22:03
sjetil sam se jedne sa školskih izleta - "ajd vozaču stisni gas, nedaj nikom ispred nas" :rofl:

alpinaxc
05.11.2008., 22:25
ATP Šibenik, nikad luđih vozača nisam vidio, još pogotovo na onim lokalnim linijama sa onim starim kršinama koje je i Čazmatrans otpisao.

to bi voliO probat

clouseau
05.11.2008., 22:51
Ništa neobično, mene je isto ljetos na Zg-Ka preticao Autotransov bus, a išao sam 115-120...

Ali najluđi lik kojeg sam dosad vidio je bio jedan na brzoj cesti kod Udbine, kad je skužio da je fulao izlaz lik se sa busom punim putnika na rikverc vraćao na brzu cestu :s

djubre44
05.11.2008., 23:42
ja sam se s faksom vracao po noci iz sarajeva (isli smo na brod) i lik je s busom u zavoju preticao 2 slepera i auto.treba se rasplaka i dobila napadaje panike.ekipa je snimala.nesto prestrasno.moram priznat da mi nije bilo svejedno.naravno nastavio je preticati i dalje

Offshore
06.11.2008., 00:04
ATP Šibenik, nikad luđih vozača nisam vidio,

Suglasan s navedenim

papa štrumf
06.11.2008., 01:31
Kad se sjetim puta u Beč. Autobus kao onaj iz filma Tko to tamo peva, čudo da su nas pustili preko granice. A dva vozača, likovi neki ko iz serije A je to, neznaju kak se zovu. Likovi zbunjeni skroz, jedan vozi autoputom i usput traži onakav zbunjen pinkalu. Pitao sam se dali ću živ doći.

agw
06.11.2008., 05:28
Likovi zbunjeni skroz, jedan vozi autoputom i usput traži onakav zbunjen pinkalu.

Ovaj ne trazi jere je vec koristi :)

http://www.youtube.com/watch?v=VVuCkLDRwEg

i jos

http://www.youtube.com/watch?v=9nrkuZ8FgtI&NR=1

-dominic-
06.11.2008., 05:42
najveći idiot koji me vozio u zadnje vrijeme je bio idiot na liniji mihaljevac-tomislavov dom. Bil sam na planinarenju a kak sam lijen i nije mi se dalo pješice dolje ušao sam u taj jebeni bus. Do šestina mu je trebalo ni 10 min a svih 10 putnika je skoro rigalo. Sva sreća da se nismo zabili u jedan zid u desnom zavoju iznad k.zdenca . Jebeni idiot je nastavio sa 110 km/h i kroz šestine. Nikad više kad idem u planine ne idem busom nazad. Rađe pješice makar i ne mogo nego ovo. To nije za opisat

To ti ovisi. Recimo do sad sam putovao jedno 15 puta s tim busom i uvijek ide polako i propušta druge aute, pošto je spor. Sad mora da si nalatio na teškog luđaka.

babarej
06.11.2008., 10:41
Ovaj ne trazi jere je vec koristi :)

http://www.youtube.com/watch?v=VVuCkLDRwEg

A u kurac! Ovo je budala.

babarej
06.11.2008., 10:44
Inace, tu je jedan lik stavio zanimljiv filmic pa tko nije vidio neka pogleda.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=16819315&postcount=1411

BMWE30
07.11.2008., 14:11
E, da, sjetio sam se još jednom situacije u Hercegovini na liniji Grude - Mostar, neka kršina stara, mislim čak da je bio FAP-ov bus, uđemo frend i ja unuta, proljeće bilo, vozač u nekoj košulji bijeloj, raskopčana do pola, križina od jedno pola kile visi, ulazimo unutra i kupujemo karte, a on obriše nos rukom, od dlana do lakta i pita oš za mostar, kad je došao do lakta, pita oš nazad i povuče ruku, opet brišući nos, do dlana, fino bale vise po rukavu, majstor vozi li ga vozi, pretiče kamione, telefonira, kopa nešto po podu, jede neki sendvič, pije pivu, ma ludilo.

-mobyXXL-
07.11.2008., 19:16
To ti ovisi. Recimo do sad sam putovao jedno 15 puta s tim busom i uvijek ide polako i propušta druge aute, pošto je spor. Sad mora da si nalatio na teškog luđaka.

ma i ovaj je propuštao jer uvijek ima debila koji idu jednosmjernom gore iz šestina al to je radio tako da naglo zakoči i iako smo svi sjedili smo letili po busu :rolleyes: Još je i stao kod lagvića i grafičara pa je opet trebao manje od 15 min do mihaljevca :rolleyes: Nabijao je i gas na onoj nizbrdici makar ima 100 zavoja od 180°:rolleyes: Novi bus je al konj očito nikad nije čuo da se kočnice oće i pregrijat pa da vidiš kad otkažu pošto je biser kočio u svakom zavoju ko luđak.
Nije ni čudo da su im sva vozila nakon 5 godina eksploatacije za smeće

-dominic-
07.11.2008., 19:54
To je istina. Jednom sam se vozio u busu od vrha sljemena, više neznam koja linija, bio je pun do zuba, i šao tako polako, a smrdi unutra da boli glava. Poslije izađem iz busa, a gume se dime da to nije normalno.

C.C.C.P.agent001
07.11.2008., 20:17
ma ovi svi su za k....

dok vas ne provozaju vozaci gradskih buseva u lisabonu (pogotovo noćna) neznaš šta sve ti busevi mogu

laella
07.11.2008., 23:34
Mene već duže vrijeme fasciniraju ZET-ovci s bahatim uključivanjem. Jutros opet jedan takav biser na Remetinečkoj. Nit' je promijenio žmigavac s desnog na lijevi (pa misliš još mu putnici izlaze/ulaze), nit' uopće gleda ima li koga ili ne u traci, samo kreće...a neka cijeli svijet stane. Sva sreća pa sam uvijek oprezna kad prolazim pokraj njih, ali nekad te fakat dovedu u situaciju da moraš bježati u susjednu traku, kad krenu 'na tebe', a ukopavanje u mjestu nije moguće :mad: .

bbsan
08.11.2008., 01:30
Po meni su vozači Promet Makarske najdrskiji, osobno sam vidio niz situacija, a prijatelj mi je prepričao jednu kad je vozač autobusom obišao cijelu kolonu (koja stoji zbog sudara i to s poginulima) i onda trubio policajcu da mu se makne. :eek:

A što se tiče pozitivnog dojma, najveći maestro (ne u negativno HFPovskom smislu riječi :D ) je jedan vozač Samoborčeka na relaciji Split - Zagreb prije možda 10 godina kad kod Udbine naije postojala zaobilaznica, nego oni zavoji od 360 stupnjeva. Vozač je ušao u taj zavoj držeći mobitel lijevom rukom na lijevom uhu, desnom rukom je prebacivao brzinu u niže, a lijevim LAKTOM je vrtio volan u zavoju :rofl:

dragan88
08.11.2008., 01:31
Niste se vi vozili u starim Čazmatransima na relaciji okolice KŽ. Jedino ih boja drži da se ne raspadnu a vozači sve Schumaher do Schumahera ...

a ja bia na praksi na starom servisu od cazmatransa u krizevcima....
issss samo kad se sjetim sta se tamo sve radilo :s:s:s

Headbanger
08.11.2008., 02:32
Onda ti je sva jasno iz prve ruke :zubo:

Lorkin
08.11.2008., 12:56
definitivno croatia bus na relaciji zg-dubrovnik, posebno od st-du, prestižu na mjestima gdje se ja s autom nebi usudio i sl, vecinom kad je bus poluprazan i rani jutarnji sati, dobra vremena postižu, nažalost vec je to 6-7 putnika platilo životom.

zacky
08.11.2008., 13:23
Prije jedno 10 tak godina bio je jedan što je vozio vojsku iz Rijeke za Zagreb i Varaždin.
U to doba je kod njega karta bila 50 kn i bio je najjeftiniji.
Vozio bi po tadašnjoj poluautocesti do Delnica kada to nije smio niti jedan autobus.
Autobus je bio tada star jedno 15 godina,pomalo podrapan,sa poluispravnom bukom iz motra i auspuha,
sa propucanim vjetrobranom i barem 60 putnika.
Na staroj cesti za nega nije bilo opasne situacije,taj je pretjecao kako bi naišao na sporije vozilo.
Kad bi se dočepao auto ceste Zagreb-Karlovac stisnuo bi do kraj,120>,mogao je i malo brže.
Prodavao je i povratnu kartu,mada neznam dali je uvijek imao karte.
Taj mi je ostao u sječanju.
Mada se sječam i jednog zetovca kojeg su nagovorili da vozi brže iz Voltinog za Mažuranac.
Inače,dosta neobičnih stvari se dešavalo sa i u tom starom zetovom Ikarusu.

joso99
08.11.2008., 14:01
Zacky me podsjetio da na relaciji Mažuranac-Voltino kruži urbana legenda da jednog vozača zovu "ispod 7 minuta". Dost često se vozim tim busom i obično treba 20-25 min za tu relaciju, znači lik je vozio paklenski brzo i nije imao vremena stajati na stanicama...

zacky
08.11.2008., 14:32
Pa,možda je to taj lik.
Pa nije stao na više stanica,a na zelenom valu je vozo slalom.
Normalno,ekipa koja ga je nagovorila je vrištala.
Ja sam sjedio u sredini.
Na Mažurancu su tražili još.

Glavni frajer kaže:
08.11.2008., 15:53
mene (jedino) smeta kod (vozača) autobusa što daju lijevi žmigavac i kada ne planiraju krenuti... oni to ležerno: daju lijevi žmigavac, zatvaraju vrata, kažu dobar dan, i tek onda gledaju retrovizor i kreču... a mi koji stajemo da ga pustimo, mogli smo već 5x proči...
ali i to se rijetko događa... tak da zapravo nemam sa čime popljuvati (vozače) autobusa... ;) ;)

a to što je netko spomenuo kako busevi prebrzo voze... pa u današnje vrijeme 95% ljudi prebrzo vozi... jedini koji normalno voze su oni vozači skutera sa ograničenjem 50kmh... a za njih svi kažu da presporo voze... buahahaha

getriba_
08.11.2008., 16:17
najluđi vozači autobusa...? mislim da su to bili pišonja i žuga kad su maznli autobus autoprevoza sa hrida! :mig:

Jujigatame
08.11.2008., 18:15
čazmatrans bez konkurencije.

Glavni frajer kaže:
08.11.2008., 18:44
čazmatrans bez konkurencije.misliš čizmatrans ;)

Matesonik
08.11.2008., 19:01
Moji favoriti:
Korcula bus, hrdjava prigradska podrtina, na sicevima sjedilo po troje i prolaz prepun, ovaj vozi ko Sumaher...
Jedan manji prijevoznik kojemu je na hrdjavoj podrtini krepala klima u ljetu, genijalac otvorio zadnja vrata i tako se vozio po autoputu
Vecina Libertasovih vozaca koji voze po Konavlima, njihove stare Avtomontaze su bile tako izbubetane da mislim da je ovaj zapeo za ama bas svaki cempres/smokvu koja mu je na putu, a i oni koji su vozili stare MANove na liniji 8 nisu nista bolji :horor:
Opet Korcula bus, okretao se u nekom selu na rivi, ali mu je jedan par zadnjih kotaca (lijevi) bio metar nad morem. Opca panika...
Ona dvojica koja su zdipila ZETov bus i vozili za Veliku Goricu :s :s :s

filipfe
08.11.2008., 19:35
zacky i joso vjerovali ili ne taj "lik" iz voltinog zapravo je žena, schummaher smo je zvali, ženska je jedina VOZAČICA busa u zg, znam iz prve ruke jer me svako jutro u srednju vozila na toj relaciji, kad god bi mi u busu povikali šumaher ženska bi stisnula gas do kraja...

dragan88
08.11.2008., 22:48
Onda ti je sva jasno iz prve ruke :zubo:

jos uvik mi nije jasno kak je jedan vozac u tjedan dana uspio 3 motora sjebat :s:s:s:s:s:s

I wonder
08.11.2008., 22:57
mene (jedino) smeta kod (vozača) autobusa što daju lijevi žmigavac i kada ne planiraju krenuti... oni to ležerno: daju lijevi žmigavac, zatvaraju vrata, kažu dobar dan, i tek onda gledaju retrovizor i kreču... a mi koji stajemo da ga pustimo, mogli smo već 5x proči...
ali i to se rijetko događa... tak da zapravo nemam sa čime popljuvati (vozače) autobusa... ;) ;)

čovjek stane na stanici, ukrca putnike, zatvara vrata, daje lijevi žmigavac i gleda retrovizor da se uvjeri da su se sva vrata zatvorila (jer nemre krenut bez toga), da nitko ne visi na vratima.

tek je zatvoril vrata a u retrovizoru vidi kak prema vratima trči službenica Veronika (za opis pitajte her-a). ti nebi stal?

ili tek se sprema krenuti kad ulijeće ćelavac koji je ušao na srednja vrata i traži kartu. a ima sve po 10 i 20 lipa.
nice:):)

često se dogodi i na višetračnoj cesti. on bi izašao van, ali vidi u retrovizoru da mu u drugoj traci dolazi široki auto. ako dolazi mali auto, nikom ništa.
ako u drugoj traci do njega ide kamion ili bus, moglo bi biti sranja pa je bolje pričekati. da se ne kupuju novi retrovizori radi 20 sekundi žurbe.

uglavnom, imaju i oni neku normu.
kad čekaš bus na autobusnom kolodvoru, očekuješ da će doći na vrijeme. a njega nitko ne pita dal vozi prazan ili ima 50 ljudi.
ako je dal žmigavac, budi siguran da bi i on htio izaći van. ni njemu se neda čekati. ali ako neide, ja vjerujem da ima i razlog.

zacky
09.11.2008., 00:59
zacky i joso vjerovali ili ne taj "lik" iz voltinog zapravo je žena, schummaher smo je zvali, ženska je jedina VOZAČICA busa u zg, znam iz prve ruke jer me svako jutro u srednju vozila na toj relaciji, kad god bi mi u busu povikali šumaher ženska bi stisnula gas do kraja...

Znam za tu ženu,ali kolko sam vidio ona vozi normalno,
bar kad sam se ja vozio.
Ovo kaj sam napisao bilo je oko 1993.
Autobusi su bili stari srpski Ikarusi,sa ručnim mjenjačima.
Bili su pred rashodom.Vozača je bilo više,i bilo je to neko ludo
vrijeme.Nije bilo mobitela i sl.
Ekipa je jela slance,sranja su bila svakodnevna.
Jednom je neka ekipa zajebavala policajca koji je sjedio ispred.
Pa im ovaj prijetio pištoljem,mislim bilo je užasno,a ovi su se samo smijali ko šašavi,
ali ubrzo su prestali,samo su još malo gunđali.

Glavni frajer kaže:
09.11.2008., 07:01
čovjek stane na stanici, ukrca putnike, zatvara vrata, daje lijevi žmigavac i gleda retrovizor da se uvjeri da su se sva vrata zatvorila (jer nemre krenut bez toga), da nitko ne visi na vratima.

tek je zatvoril vrata a u retrovizoru vidi kak prema vratima trči službenica Veronika (za opis pitajte her-a). ti nebi stal?

ili tek se sprema krenuti kad ulijeće ćelavac koji je ušao na srednja vrata i traži kartu. a ima sve po 10 i 20 lipa.
nice:):)
daje lijevi žmigavac i gleda dali su se sva vrata zatvorila :s što u trom trenu nebi trebao gledati na cestu jel se može ubaciti?! ;)

samo neka on otvori veroniki i neka zbroji sve lipe... ali neka tek tada uključi lijevi žmigavac....

-dominic-
09.11.2008., 11:00
Mažuranac voltino se pređe za 15 min ako nema gužve i ako je vozač normalan. Nikad se nisam vozio preko 20 minuta, a najbrže je bilo 12, s tim da lik nije stao na 2 stanice jer ljudi nisu bili baš na samoj stanici :cerek:

njuskalo
09.11.2008., 11:24
Istratours iz umaga.
kada sam isao u srednju šole je bio par puta toliko pijan ujutro da bi produžio kod škole nije znao di ide...:confused:...a kada nas je vracao znao se derati da svi odemo na jednu stranu tako da ljuljamo bus kao da bude na 2 kotača!:rofl:

jednom sam vidio te buseve isto kada sam isao kroz gorski kotar,stara cesta,uzbrdica i zavoja ko u priči.ispred mene cisterna,šleper,a iza mene bus.
i krene on preticavat iz suprotnog izlete kombi i dva auta van ceste,a cisterna mu se morala maknut i zadnji kotaci proklizali i zavrsila u jarku!:eek:

i niš i on samo produžio....poslje jedno 50km ga je murja zaustavila

Matesonik
09.11.2008., 18:57
Sjetih se jos jednog...

A. Faur iz Toulousea, smotanac je za pocetak kasnio, a onda se jedno sat i pol muvao po i oko Toulousea. Na kraju stao u nekom predgradju i unezvjeren istrcao iz busa. Najzad nazove nekoga da ga navodi i drzeci mobitel jednom a vozeci drugom rukom, ocese parkirani auto i razbije jedan drugi na krizanju. Ostecenog pozdravi poljupcem. :cerek:

Njegovu turu sam kasnije prosao za cca 15min vozeci se u gepeku Citroena C15D. :D

sistemantivirus
11.11.2008., 00:57
ajme...
ovdje sve ludo, za razliku kad smo se mi autoputom vozili do pariza ne više od 90KM/h. Kao nesmije brže jer busevi nesmiju više od 90.