PDA

View Full Version : Preporuka bežični laserski miš

Stoop
07.11.2008., 19:17
Navikao sam na bežične miševe i kako me moj postojeći(A4 tech) koji je kupljen zajedno sa bežićnom tipkovnicom pomalo prestaje slušati kupio bi neki do 250 kn.
Dao bih prednost laserskom jer pretpostavljam da je precizniji od optičkog (ispravite ako griješim)

Doduše, mana mog miša je da kad sam duže za računalom da mi se baterija isprazni za dva-tri dana.

Čitam da nekima traje i po par mjeseci!?:confused:

Pregledavajući postove nisam naišao na prave primjere, pa ako netko ima dobra iskustva dobro bi mi došla.:s

taipan
07.11.2008., 20:29
moj sin se svakodnevno igra sa mx3200 logitechom i mogu ti reći da mu baterije u mišu traju i više od mjesec dana, a u tipkovnici valjda nikad nisam ni mijenjao ;) to je bežični desktop, kbd i miš, pa ti neće odgovarati, ali eto da znaš...

a trajanje baterija ti osim o mišu, ovisi i o udaljenosti onog odašiljača... što je dalje od miša, to miš mora više energije trošiti na komunikaciju. ja sam ga provukao do ispod samog monitora, tako da je većinu vremena na tridesetak cm od miša... ;)

Stoop
07.11.2008., 21:05
I ja sa tipkovnicom i baterijom nemam nikakvih problema. Sve radi za pet.

Odašiljač mi je baš ispod monitora. Znači udaljenost skoro minimalna, dijeli ga samo tipkovnica. Mislim, s obzirom da miša imam cca 4 godine, da mi baterije nisu trajale duže od 10-12 dana maximum.

Bio sam kupio za rezervu miš Ione R7a ali se pokazao vrlo loš a i baterija mi nije trajala duže od dva-tri dana. Inače je USB bežični.

Zato bi sada uzeo ipak nekog kvalitetnijeg, a kako uvijek cijena i nije mjerilo kvalitete pokušavam ovdje vidjeti neka iskustva.

Cele303
12.11.2008., 14:20
Navikao sam na bežične miševe i kako me moj postojeći(A4 tech) koji je kupljen zajedno sa bežićnom tipkovnicom pomalo prestaje slušati kupio bi neki do 250 kn.
Dao bih prednost laserskom jer pretpostavljam da je precizniji od optičkog (ispravite ako griješim)

Doduše, mana mog miša je da kad sam duže za računalom da mi se baterija isprazni za dva-tri dana.

Čitam da nekima traje i po par mjeseci!?:confused:

Pregledavajući postove nisam naišao na prave primjere, pa ako netko ima dobra iskustva dobro bi mi došla.:s

Ako te zanima kupovina samo miša bez tipkovnice, Logitech LX8 bi mogao biti miš koji tražiš...

Logitech (http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/3618&cl=us,en)
Nabava.net (http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+lx8&cod=&cdo=&firma=-1&order=cijena&smjer=asc&submit=Pretra%C5%BEi)

DjMano
15.11.2008., 01:57
ja imam genius navigator5000
sa duracell baterijama mi je drzao oko 3-4 tjedna gamminga (cod4)
ali sad sam nasao baterije u LIDL-u (AEROCELL super alkaline)
dodu 20 kn 8 komada ako se ne varam
i drze mi vec 2 mj, jos nisam ni prve dvije potrosio,
mis mi koristi 2 baterije po 1.5 v

kolibri
23.11.2008., 15:29
Ja sam na ebay-u bidao i pobijedio za miš Logitech MX revolutiom laser wireless. U našim trgovinama dođe oko 650 kn, a ja sam za refurbished miša platio 280 kn (zajedno sa poštarinom). Budemo vidjeli u kakvom je stanju kad stigne... :)

Stoop
24.11.2008., 21:36
Evo kupio LOGITECH MX 620 Cordless Laser.
U karakteristikama stoji da baterija izdrži i godinu dana. Prodavatelj kaže da neće toliko ali da 6 mj sigurno hoće.

Usput sam ga pitao koje baterije koristi i rekao mi je da se iste mogu kupiti samo sa mišem a da ih posebno nema. Ako je tako i ako su kvalitetne (dugovječne) onda je zaista šteta što se ne mogu kupiti posebno.
Inače za sada sam sa mišem zadovoljan.