PDA

View Full Version : Iscjedak iz bradavice

spanjoleta
12.09.2007., 12:03
drage moje ja bih vas zamolila ako koja ima iskustva ili bilo kakvog znanja o tome šta bi mogao znaciti gnojni iscjedak iz bradavice (to je smrdljivi iscjedak,kruceg stanja)u vrlo maloj kolicini.
to mi se pojavljuje vec neko vrijeme ali sada se pojavila i krv cista i bistra (ne sukrvica)
to me prestrašilo i narucila sam se doktoru ali me jako strah pa vas molim da ako tko zna šta bi to moglo biti da me pripremi.

znam da nije dobro ali molim vas vaše iskustvo!!!???

The Whale
12.09.2007., 12:11
http://www.wdxcyber.com/nbreast7.htm

Use the internet, my dear. :kiss:

Ivanicapeca
12.09.2007., 15:35
drage moje ja bih vas zamolila ako koja ima iskustva ili bilo kakvog znanja o tome šta bi mogao znaciti gnojni iscjedak iz bradavice (to je smrdljivi iscjedak,kruceg stanja)u vrlo maloj kolicini.
to mi se pojavljuje vec neko vrijeme ali sada se pojavila i krv cista i bistra (ne sukrvica)
to me prestrašilo i narucila sam se doktoru ali me jako strah pa vas molim da ako tko zna šta bi to moglo biti da me pripremi.

znam da nije dobro ali molim vas vaše iskustvo!!!???

Draga hitno kod doktora! Moraš hitno obaviti mamografski ili UZV pregled dojke. Ne želim te plašiti, ali krvavi iscjedak iz dojke je jedan od simptoma ca dojke. Jako je važno da se stvar što prije otkrije i počne liječiti jer su tada šanse za izlječenje i do 90%. Nadam se da to tvoje "neko vrijeme" ne traje dulje od par tjedana.:rolleyes:

baja
12.09.2007., 15:59
.... ali krvavi iscjedak iz dojke je jedan od simptoma ca dojke. ..
i to piše na svakoj brošurici....:rolleyes:

wondergirl21
12.09.2007., 16:34
ajoooj, to je jedan od simptoma raka, da. ne mora biti, ali hitno doktoru. nadam se da nije rak, sretno!

spanjoleta
12.09.2007., 19:42
hvala vam!

sutra idem na pregled

woolfwalter
12.09.2007., 20:05
:tuctuc: to pitanje ne postavljati na forumu nego odmah kod doktora!!!!!

fever
13.09.2007., 01:40

slažem se!!

tadukepa
13.09.2007., 08:23

pa rekla je da se pribilježila, sam je htjela čuti neka iskustva.nije da neće ići.:rolleyes:

alexxx
13.09.2007., 15:21
hvala vam!

sutra idem na pregleddržim fige.

spanjoleta
14.09.2007., 07:50
evo me!
obavila sam pregled i pronašli su mi nešto...na UZV,cak i ja vidim tu tockicu na slici.uzeli su mi sadrzaj i poslali na analizu da vide ima li malignih stanica u tome.za tj.dana je nalaz gotov poluditi cu do tada!!!!!

lilly53
14.09.2007., 07:58
evo me!
obavila sam pregled i pronašli su mi nešto...na UZV,cak i ja vidim tu tockicu na slici.uzeli su mi sadrzaj i poslali na analizu da vide ima li malignih stanica u tome.za tj.dana je nalaz gotov poluditi cu do tada!!!!!

Nemoj se sekirati. Sta god da je sigurno je da si otisla na vreme. Ne znam tacno koliko godina imas, ali ako si mlada,vrlo lako da ce biti neka cistica.
Jesu li ti radili punkciju ili biopsiju?
Punkcija se radi u slucaju da je sadrzaj tecan a biopsija ako je cvrst.

Sve u svemu, nemoj se brinuti, a dok ne stignu rezultati, radi sve sto te opusta. Ili se zakopaj u bilo kakav posao, pa ces manje misliti o tome.

Sto bi stari ljudi rekli, ti si uradila sto je do tebe, a sad je sve u bozijim rukama... Mozda ti zvuci glupo, ali tako je. :kiss:

baja
14.09.2007., 23:46
evo me!
sretno, držim fige :)

neftis
07.11.2008., 20:23
e, u zadnjih 6-7 mjeseci kad stisnem desnu bradavicu, iz nje izade mrvica (al zbilja mrvica) nečeg gustog bijelog, ko sirasto nest. zna mozda ko kaj bi to moglo biti? i kojeg doktora da pitam za to, ginicku ili opce prakse?:confused:

anjich
08.11.2008., 23:07
e da...ja istop imam iscjedak kad jako stisnem i to onak nekak žućkasti ljepljivi.pretražila sam sve živo na naetu i bolje da nisam gledala jer si sad brijem da je rak...ma dobro nije rak,prije neka cista il hormonalni poremećaj...bar sma tak pročitala.odmah u pon zovem svoju ginekologicu i idem tražit uputnicu za uzv i što će već trebat..

RHCP_cura
09.11.2008., 13:52
Nas su u školi učili da nikakav iscjedak iz bradavica nije normalan (osim ak dojiš :D), i da se istog trena treba javiti liječniku.

Lanali
09.11.2008., 14:04
vjerojatno povišen prolaktin, otiđi vaditi hormone

Ivanicapeca
09.11.2008., 16:46
Curke sve što curi iz cica, a nije mlijeko tj. ne dojite, nije normalno:o. Nemojte ništa zabrijavati unaprijed, bilo pozitivno ili negativno, nego pravac dr! 7 mj. je užasno dugo vremena za odgađanje pregleda o kojem ti može ovisiti i život u najgorem slučaju!

zločestoća
15.07.2009., 19:04
ja imam iscjedak tj nista mi nejde iz bradavice kad ju stisnem nego na bijelim grudnjacima znam uociti kao kapljice iz bradavice zuckasto,svjetlozeleno......

extreme
15.07.2009., 23:37
ja imam iscjedak tj nista mi nejde iz bradavice kad ju stisnem nego na bijelim grudnjacima znam uociti kao kapljice iz bradavice zuckasto,svjetlozeleno......

ne zvuči dobro..
odu liječniku čim prije...

zločestoća
16.07.2009., 19:24
ne zvuči dobro..
odu liječniku čim prije...

to vec imam godinama, bila sam kod doktorice opce prakse pa mi rekla nek pratim kad mi to iscuri ali ne moguce je to tocno pratit

extreme
16.07.2009., 21:15
to vec imam godinama, bila sam kod doktorice opce prakse pa mi rekla nek pratim kad mi to iscuri ali ne moguce je to tocno pratit

a jesi pitala ginićku??

mene brine što na desnoj cici imam neku sitnu crnu piknicu, veličine kao miteser.. jednom sam ga istisnula- ali još se vidi crna piknica.
na idućem pregledu ću svakako vidjet sa ginićem što je to, al sad još ne želim paničariti...:ne zna:

jahorinka
16.07.2009., 21:22
baš sam neki dan s curom s faksa pričala. ona ima isto iscjedak iz bradavica, otišla je na pregled i ustanovili su da ima ciste.

Leona81
17.07.2009., 13:44
s obzirom da imam iskustva s tom pojavom, rekla bih povišen prolaktin usljed možda nekog stresa, lijekova itd..meni s eto zna dosta često pojaviti, nestane nakon nekoliko dana

ali najbolje je otići vaditi hormone za svaki slučaj :)

ssnjoff
17.07.2009., 14:44

odi kod ginekologice.

zločestoća
18.07.2009., 13:59
a jesi pitala ginićku??

mene brine što na desnoj cici imam neku sitnu crnu piknicu, veličine kao miteser.. jednom sam ga istisnula- ali još se vidi crna piknica.
na idućem pregledu ću svakako vidjet sa ginićem što je to, al sad još ne želim paničariti...:ne zna:

ici cu onda pitati ginekologicu nekak sam vise mislila da je to pitanje za doktora opce prakse. javim vam

snnopy
21.07.2009., 15:03
Moja prijateljica ima povećanu hipofizu pa su joj zbog toga malo poremeceni hormoni. Također je imala taj iscjedak iz grudi, ali tek kad bise jace stislo. to jest mlijeko nastalo zbog tih ludih hormona. u to vrijeme nije bila trudna (a ni danas).

delgirl
10.08.2009., 21:35
I ja imam bijeli sirasti iscjedak iz bradavice, bila na UZ kod ginekologa - pronađene ciste i fibroadenomi. Gin kaže da pritišću nekakve kanaliće pa se zato to događa.

annie25
16.08.2009., 14:13
ja vec dosta dugo imam iscjedak iz bradavice ali tek kad malo jace stisnem, gust je i bijel...to mi se pojavljuje vec godinama.

prvo san isla kod doktorice opce medicine ona mi je rekla da mi se upalila mlijecna zlijezda i da to ne diram, da to nije nista opasno.

onda sam isla na uzv dojke i ova je rekla da to nije nista opasno dok god je iscjedak bijel... a tim da mi je na drugoj dojci nasla povecan fibrodeanom za koji je rekla da ne treba dirati ako se jos ne poveca.

međutim ovo na bradavici me uzasno nervira je rmi se nakupi toga bijelog i ja to tu i tamo pritisnem........

Yo!Gurth
16.08.2009., 15:17
je li moguće da izlazi bijelo(valjda mlijeko) manje od jedne kapljice kad se bradavica jače pritisne jednom mjesečno iako nije trudna?

Borjana
16.08.2009., 19:27
Iscjedak iz bradavice znači da je visok hormon prolaktin. Obvezno vadi krv i istraži. Postoji terapija kojom se to riješi. I svakako smanjiti stres, koliko je moguće.

annie25
16.08.2009., 22:39
Iscjedak iz bradavice znači da je visok hormon prolaktin. Obvezno vadi krv i istraži. Postoji terapija kojom se to riješi. I svakako smanjiti stres, koliko je moguće.

smanjiti stres...uh...to je nemoguce

Borjana
16.08.2009., 23:56
smanjiti stres...uh...to je nemoguce

Prolaktin nazivaju "hormon stresa". teško je živjeti pod staklenim zvonom, znam. :kava:

BeautifullyChaotic
31.08.2009., 10:05
Evo još jedne... prije par dana sam primjetila vodenasti iscjedak iz lijeve dojke, a jučer bijeli iz lijeve i vodenasti iz desne, ali tek kada stisnem bradavicu. Naravno, odmah me uhvatila panika što bi to moglo biti. Prošle godine sam snimala mozak, pa su me slali na MR hipofize zbog sumnje na adenom hipofize, ali nalaz je hvala Bogu bio uredan... koji još može biti uzrok povišenom prolaktinu, i općenito iscjetku? Čitam da je prozirni i bijeli obostrani iscjedak znak ili trudnoće ili hormonalnih poremećaja. Na pregled idem kod svog ginića za tjedan dana, ali, eto, strah me svih mogućnosti. Nisam pod stresom trenutno pa mi je čudno...

Samojedica
05.09.2009., 10:31
I ja to imam. Obavila sve moguče pretrage. Još kao djevojka. Sada već ima sigurno 10 godina od toga.
Bila ležala u bolnici, radili mi svakakve testove, uzimali uzorak na analizu...
Isto sumnjali na tumor hipofize.
Uglavnom ništa nisu otkrili. Na kraju mi rekli da ne stišćem grudi i da se kod nekih žena to jednostavno javlja bez nekog opravdanog razloga.
Idem na uredno na uzv prsa i nikada ništa mi nisu našli.
Doduše ja sam imala i imam i sad problema sa štitnjačom pa možda zbog toga:ne zna:
Tko bi znao.
Uglavnom, nikada nisam otkrila zašto je tako.
A isto sam se isprepadala i izmučili su me na rebu do besvjesti.

podrumski tlak
30.11.2009., 13:55
I kod mene se isto prije par mjeseci pojavio smeđi gušći iscjedak i to iz obadvije dojke. Otišla sam tek prije par dana kod dr. Dao mi je uputnicu za citologiju, gdje sam morala 3 dana za redom dolaziti da uzmu uzorke. Nalaz je pokazao da su nađene pjenušave stanice, kapljice masti i skvame. Sve benigno. Hormone nisam išla pregledavati, ali pretpostavljam da je iscjedak posljedica cisti koje su mi nedavno pronađene ( čak 5 komada ).

annie25
16.12.2009., 12:22
evo proslo je godinu dana od zadnjeg uzv dojke i cijelu godinu sam imala tu nakupinu na bradavici i kad pritisnem sirasti bijeli iscjedak. procitala na netu da se moze radit o prosirenom kanalicu ili lojnoj zlijezdi.
prije dva dana sam opet isla na uzv i opet sve u redu, on govori to normalno, nema razloga za brigu??
ne znam, to mi vec godinama stoji na bradavici, imam iscjedak i svi pregledi u redu......
samo sta to mene uzasno nervira jer ja to moram stiskat

lidija84
18.12.2009., 16:37
evo proslo je godinu dana od zadnjeg uzv dojke i cijelu godinu sam imala tu nakupinu na bradavici i kad pritisnem sirasti bijeli iscjedak. procitala na netu da se moze radit o prosirenom kanalicu ili lojnoj zlijezdi.
prije dva dana sam opet isla na uzv i opet sve u redu, on govori to normalno, nema razloga za brigu??
ne znam, to mi vec godinama stoji na bradavici, imam iscjedak i svi pregledi u redu......
samo sta to mene uzasno nervira jer ja to moram stiskat

NE stiskati! Stiskanje je potrebno samo pri redovnom samopregledu dojki - 1x mjesečno (provjera dali ima iscjedka ili nema) ili ako to liječnik zatraži ali u glavnom to ne traže jer stalno istiskivanje uglavnom potiče stvaranje još više iscjedka!

Ako su nalazi uredni onda se stvarno nemoj opterečivati a pogotovo ne istiskivati!

Orleanska I.
26.02.2010., 00:34
OK, sad me panika uhvatila. Iz lijeve bradavice mi je izašlo malo prozirnog ljepljivog iscjetka - naravno, ja sam to dirala, inače, samo od sebe ne bi curilo. Trebam li ići kod liječnika zbog toga ili ne? Panika me uhvatila jer mi je baka imala rak dojke.

Omaha
26.02.2010., 17:02
Cure, bez panike!
To se zove MASTITIS.
Vjerujem da nas to većina ima. Bila sam i ja na Institutu, jer se meni odjednom bradavica bila upalila. Fakat sam se us...
Čovjek je rekao da je to masnoća i htio mi to stisnuti. Hahaha, nema šanse, nisam dala.

Evo lijeka:
odeš u kadu, par kapi eteričnog ulja - sat vremena se pacaš. Koža je već omekšala, pore otvorene. Lagano se bradavica stišće i masnoća izađe.
Tako se neće upaliti. Meni je dovoljno svakih nekoliko mjeseci to učiniti i sve ok. Ako to ne učinim, naprosto me boli.

BeautifullyChaotic
26.02.2010., 18:07
Meni na uzv-u rekli da imam cistično proširen mlijećni kanalić, ali samo na jednoj strani, pa da je vjerojatno hormonski. Hormoni svi ok. Ako bi mijenjalo boju ili intenzitet, onda će me slati na davanje uzorka. Ali doktorica kaže da danas 90% žena to ima, samo većina ne primjeti pa se oko toga ni ne uzrujava.

Orleanska I.
26.02.2010., 21:38
Hvala! Ne moram jurcati do liječnice, nego ću joj spomenuti kad budem drugi put išla.

orhidey
12.01.2011., 14:07
Cure ne znam dal cete ovo viditi nadam se da da...vec sam par puta spomenula danas ovo al nitko mi nije dao odgovor...pijem jaz kontracepcijke tablete i imam gljivice vec 4 mjeseca i nikako ih se rjesiti uglavnom...danas mi se pojavio iz lijeve dojke proziran iscjedak a iz desne ide malo mlijecnog nekog bijelog iscjedka...i sad sam se uzasno zabrinula...trebal bi suta od ginekologice dobiti uputnicu za hormone da odem vaditi....a trenutno imam mengu i da li mogu vaditi hormone i 5. dana ciklusa?
i koje bi jos pretrage trebala napraviti ?

lahesis
18.01.2011., 01:25
Ovako, meni već mjesec dana iz jedne dojke kad pritisnem bradavicu izlazi kadkad bijeli, a kadkad prozirni iscjedak. Vidim ovdje da svi govorite o prolaktinu, i to bi bio logičan odgovor, jer se stvaranje tog bijelog isjcjtka povečava, ali, stvar je u tome da ide samo iz jedne bradavice i to tek kad se stisne.
A vezano ili nevezano uz to, nakon ovulacije sam počela lagano krvariti (znam da je to normalno) ali to traje već 2 tjedna i nije prestalo, nego se povećalo. Je li moguće da su ove dvije stvari povezane? I ako je jesu, ima li netko ideju što bi to moglo biti? Na pregled idem uskoro, čim nađem vremena.

Sashica
18.01.2011., 08:10
lahesis, ako nisi nedavno rodila i ne dojiš, a imaš iscjedak iz dojke, svakako se trebaš javiti liječniku, bilo da imaš mliječni ili proziran iscjedak. Može biti da je uzrok neki hormonalni poremećaj, možda cista, glupo je sad nagađati dijagnoze, tako da ti preporučam da se svakako javiš doktoru na pregled.

Također, ako imaš krvarenje već 2 tjedna koje se povećava, isto moraš ginekologu. Na pregled odi odmah, nemoj čekati da nađeš vremena, zdravlje prije svega :top:

ina2
18.01.2011., 14:22
Evo da se i ja javim na temu. Imam iscjedak iz obje dojke prozirni do bijeli, samo kada stisnem, ali sam rodila dvoje djece. Međutim ne dojim više od godinu i pol, ali sam do prije 6 mjeseci svakih tjedan dva to istiskala. Neki dan sam slučajno stisnula dojku i opet. Danas mi je ginićka rekla da obavezno odem na UZV dojki. Gdje da idem? Privatno, Rebro? Gdje ste vi to obavile? Hvala na odgovorima!

Sashica
18.01.2011., 22:46
Ja sam obavila nedavno u Medikolu, ali preko uputnice, čekala sam na termin 4 mjeseca.

Ne znam što da ti preporučim, ako ideš preko uputnice svugdje ćeš čekati. Ako možeš platiti, dođeš na red kod privatnika odmah.

Ja sam išla na redovnu kontrolu pa mi nije bilo bed čekati, ali s obzirom da imaš iscjedak, ne znam, možda bi bilo bolje da što prije obaviš pregled. Probaj napomenuti kad se budeš naručivala da imaš iscjedak, možda te negdje zguraju preko reda :ne zna:

ina2
19.01.2011., 10:03
Ja sam obavila nedavno u Medikolu, ali preko uputnice, čekala sam na termin 4 mjeseca.

Ne znam što da ti preporučim, ako ideš preko uputnice svugdje ćeš čekati. Ako možeš platiti, dođeš na red kod privatnika odmah.

Ja sam išla na redovnu kontrolu pa mi nije bilo bed čekati, ali s obzirom da imaš iscjedak, ne znam, možda bi bilo bolje da što prije obaviš pregled. Probaj napomenuti kad se budeš naručivala da imaš iscjedak, možda te negdje zguraju preko reda :ne zna:

Hvala na informaciji! Kad se toliko čeka naručiti ću se kod Eljuge, tamo idem i kod ginekologa. Da li je bitno da se ide poslije menstruacije? Tako sam čula, a trebam dobiti za tjedan dana pa nakon toga da se naručim? Hvala!

Sashica
19.01.2011., 12:29
Da, bitno je, na UZV bi trebalo doći cca između 5.-10.-og dana ciklusa.

ina2
19.01.2011., 13:30
Da, bitno je, na UZV bi trebalo doći cca između 5.-10.-og dana ciklusa.

Hvala! To sam i mislila. Dakle, idem poslije ove menge. To je otprilike za 2 tjedna, pa javim kak je prošlo!

zara01
21.01.2011., 22:59
Ja radim uzv grugi svakih 6mjeseci kod eljuge tj.kod njihove onkologice i nikad mi nije rekla za te dane ciklusa:ne zna:naručim se dojdem i to je to.

iva4567
22.01.2011., 15:26
Ja radim uzv grugi svakih 6mjeseci kod eljuge tj.kod njihove onkologice i nikad mi nije rekla za te dane ciklusa:ne zna:naručim se dojdem i to je to.

ja idem u petrovu na UVZ jer sam isto kao i vi imala taj iscjedak i to sa 18 godina, a sada su mi 24! kod mene je to uzrokovano cistama kojih nekad ima manje, nekad više! koliko sam ja upućena, bjelkasti iscjedak ne bi terbao biti ništa opasno, ALI ODITE NA UZV radi svoje sigurnosti !! kod mene je isto bilo raka dojke u obitelji i to ozbiljno shvaćam..a to što se tiče UZV, da, preporuča ga se raditi od drugog do petog dana poslije ciklusa, a maksimalno sedam dana nakon!

Sashica
22.01.2011., 16:30

Dakle, evo kako je to meni ginekologica objasnila - struktura ženskih grudi sastoji se od žlijezda, masnog tkiva, ligamenata i sl. Žljezdana struktura ovisna je o hormonalnom statusu pa se mijenja tijekom menstrualnog ciklusa. Najbolje je UZV (i samopregled) raditi neposredno nakon menstruacije, jer se tada grudi opuste i lakše je uočiti promjene. (pa i sama znaš kako ti tijekom PMS-a, prije menge grudi budu napete, povećaju se i osjetljive su :mig: )

iva4567
22.01.2011., 18:26
Dakle, evo kako je to meni ginekologica objasnila - struktura ženskih grudi sastoji se od žlijezda, masnog tkiva, ligamenata i sl. Žljezdana struktura ovisna je o hormonalnom statusu pa se mijenja tijekom menstrualnog ciklusa. Najbolje je UZV (i samopregled) raditi neposredno nakon menstruacije, jer se tada grudi opuste i lakše je uočiti promjene. (pa i sama znaš kako ti tijekom PMS-a, prije menge grudi budu napete, povećaju se i osjetljive su :mig: )

hihi, meni je to doktor na UZV objašnavao isto to ali nisam baš sve zapamtila...:)
a ako ideš u polikliniku eljuga njima je očito svejedno i nisu te upozorili na to...nisam tamo imala nimalo lijepa iskustva :(

zara01
22.01.2011., 19:10
Ja baš naprotiv,a kod njih sam išla jer je bilo ljeto i svi na g.o.kad imah problema,pa sam poslije nastavila,jer dok bi dočekala red u vin.već bi riknula valjda.Bum znala za drugi put:)Za iscjedak svakako ići,kod mene je bila riječ o cistama.

makaronka
23.01.2011., 18:46
Ja sam isto imala problema s iscjedkom. Dok sam uspjela sve pretrage napraviti na koje me ginekolog uputio, mogla sam 3 puta umrijeti, ali dobro sad to je manje bitno. Bila sam u Institutu za tumore na ultrazvuku i rekli su mi da imam zadebljanje tkiva koje mi pritišće žlijezdu, pa mi se zato javlja taj iscjedak. Žena je rekla da je to sasvim normalno i da to ima 80% žena koje ni ne znaju da to imaju jer im ne stvara probleme. Tako da je hvala bogu meni teret pao sa prsa. Na kontrole moram 1 u dvije godine da se vidi da li sve štima. Ugl. od kada sam to napravila i saznala što je, više ga gotovo ni nemam, mislim iscjedak. Jer vjerojatno to kaj sam se nervirala dok sam sve to napravila ga je samo potaklo da se stvara.

ina2
24.01.2011., 14:51
Meni ne stvara probleme, jer taj iscjedak izlazi samo kad stisnem bradavicu. Uglavnom, idem kod Eljuge čim mi završi menstruacija koju trebam dobiti ovih dana. Ispipala sam obje dojke i nisam osjetila nikakvu kvržicu. Nadam se da će sve biti ok. Inače mene kod Eljuge pitaju za ciklus i kada se naručujem kod ginekologa pa mi nije jasno kako to da nisu pitali za UZV dojki?:ne zna:

Eshyy
24.01.2011., 18:12
Inače mene kod Eljuge pitaju za ciklus i kada se naručujem kod ginekologa pa mi nije jasno kako to da nisu pitali za UZV dojki?:ne zna:

Ja sam dugo mislila da je za UZV dojki bitan ciklus. Pa mi je onkologica gdje odlazim na UZV rekla da nije bitan. Jedino je za mamograf bitan ciklus.
Konkretno, na UZV sam išla kad mije bio PMS, na mamograf 10-l5 dan ciklusa, a i za punkciju nije bilo bitno koji mi je dan ciklusa.

Sashica
24.01.2011., 20:55
Ah, eto, onda valjda svaki ginekolog po svome :ne zna: Al, bitno da se kontrolirate :top:

ina2
25.01.2011., 10:43
Danas sam bila kod Eljuge i rekli su mi slijedeće: za UZV dojki nije bitan ciklus, ali bolje je raditi u prvom dijelu ciklusa jer je ženi ugodnije, nema napetosti u dojkama tj. svega što PMS nosi. Za mamografiju je bitno doći poslije ciklusa.

smile4
27.01.2011., 07:46
bok.

cure ste same trazile utz i mamografiju dojki il vas je ginek.uputio na to?
godine i geni igraju ulogu.meni zasad još nitko nije rekao da idem ali sad sam changala ginek.pa budem vidjela

girl-33
12.03.2011., 15:23
isti problem ista dojka..
nije prolaktin, nije hipofiza ni stres..
ne znam što je..
gin me šalje kod dr opće prakse, ova kog gin..
ne znam, ali bojim se..
e, a ta kap - dvije koje izađu, nisu mi iz središta bradavice, nego maro gore..

Allexis
28.03.2011., 02:29
imam i ja iscjedak, ali povremeno, svakih desetak dana...nakon toga nestane i opet dođe...ali imam i nekako upaljene bradavice --> tamno crveno bijele prošarane + malene sitne plikove koje stisnem, izađe voda i onda se osuše i pojave opet za kojih mjesec dana (to je na areoli)...također me često svrbe dojke i koža oko njih...

planiram na ultrazvuk...ali ne znam gdje :ne zna:...neki kažu kod radiologa, drugi onkologa :confused:
gledala sam medikol i eljugu...

na medikolu sam našla i ovo...jel to vrijedilo samo za taj dan ili još uvijek, s obzirom da im stoji ta obavijest...

10. veljače - Europski dan radiologije i akcije Poliklinike Medikol
Povodom Europskog dana radiologije 10. veljače 2011. Poliklinika Medikol, Voćarska 106, Zagreb, pruža mogućnost preventivnog ultrazvuka dojki i testiranje tumorskog markera CA 15-3 po cijeni od 200 kn.

Informacije i rezervacije termina na 01 4594 777, 772

happy libra
28.03.2011., 13:39
Ja sam dugo mislila da je za UZV dojki bitan ciklus. Pa mi je onkologica gdje odlazim na UZV rekla da nije bitan. Jedino je za mamograf bitan ciklus.

Sve vam je to slično kao ono za četkicu za zube-najbolja je ona koja se koristi.Tako je i sa ciklusima i pregledima.Najvažnije je da se redovito obavljaju pregledi,bez obzira imali problem ili ne.Ciklusi su manje važni. Baš u slućaju da postoji nešto sumnjivo i važno tada bi vam doktori rekli da dođete u određeni dan ciklusa,kako bi sa sigurnošću mogli utvrditi o čemu se radi.Najgore je predugo razmišljati dali otići na pregled ili ne.Tu nebi smjelo biti zabune-[U]obavezno odlaziti na kontrole.[U]:top:

Valčy
01.05.2011., 09:59
Molim vas jako sam zabrinuta za sebe. Želim da mi odgovorite.

Imam iscjedak iz bradavice. Bijeli, ljepljivi. Ali on izlazi sam od sebe, ja ga ne istišćem van. Čitam ovdje i ne znam što da zaključim da je to.

Ne idem kod ginekologice. (Imam 12 godina)
JAKO SAM ZABRINUTA!!! MOLIM ODGOVORE ŠTO BRŽE.:confused:

Sashica
01.05.2011., 13:26
Javi se svom doktoru opće prakse, svakako, teško je ovako nagađati što bi mogao biti uzrok, zato odi kod doktora.

lindsayDU
20.09.2011., 15:26
Juce su me pocele boljeti bradavice i danas primjetim vodeno bijeli iscjedak iz desne bradavice. Pijem tablete za kontracepciju a i uradila sam 4 kucna testa na trudnocu i svu negativni tako da ne bi trebalo da je trudnoca. A plus sam i dobila mjesecnicu na vrijeme, danas mi je zadnji dan. Plasim se, ne znam sta je to, da li je ipak moguce da je trudnoca a da testovi nisu pokazali? Sta moze biti?

Gerta
20.09.2011., 15:34
Juce su me pocele boljeti bradavice i danas primjetim vodeno bijeli iscjedak iz desne bradavice. Pijem tablete za kontracepciju a i uradila sam 4 kucna testa na trudnocu i svu negativni tako da ne bi trebalo da je trudnoca. A plus sam i dobila mjesecnicu na vrijeme, danas mi je zadnji dan. Plasim se, ne znam sta je to, da li je ipak moguce da je trudnoca a da testovi nisu pokazali? Sta moze biti?

Ne bi smjela biti trudnoća :mig:

Iscjedak iz dojke najčešće se pojavljuje kao posljedica pojačane osjetljivosti žljezdanog tkiva dojke na hormone.
Uglavnom je tada iscjedak proziran/mliječne boje.

Međutim, može nastati i u slučaju rasta papiloma (dobroćudne izrasline) unutar kanalića dojke, ponekad i kod karcinoma dojke - obično onda bude sukrvav/smeđ/gnojan.

Svaki iscjedak ako potraje bi trebalo prekontrolirati - sa uputnicom se ode na odjel za citologiju gdje se 3 dana uzastopce istisne mala količina iscjetka na stakalce te se pregleda mikroskopom.

lindsayDU
20.09.2011., 15:48
Znaci mislite da ipak nije trudnoca? Toga se plasim, raskinula sam sa deckom pa me jos vise strah. Testove sam uradila 18 i 19 dana poslije odnosa, a tog 19. sam i dobila. A iscjedak nisam nikad ranije primjecivala, sad sam pogledala jer su me malo boljele bradavice i onda kad sam stisnula iscurilo je malo providne tecnosti, providno-bijela i to samo iz jedne dojke. Sad me vise grudi ne bole. Pod stresom sam stalno u zadnje vrijeme, narocito sam pocetkom 8. mjeseca imala jako stresnih sedmicu dana. Vidjela sam da se ovo moze desiti zbog povisenog prolaktina kojeg uzrokuje stres, ali da li je moguce da se manifestuje tek mjesec dana nakon stresa? Idem sutra kod doktora ali ne mogu da se smirim do tad pa sam vas zato pitala za misljenje :tuzni:

Gerta
20.09.2011., 16:40
Ne brini, šansa da si trudna je doslovno nikakva.

lindsayDU
20.09.2011., 16:47
Hvala Gerta, nervoza cuda radi, valja sa nekim popricati :kiss:

lindsayDU
21.09.2011., 09:03
Nisam trudna :cheer: uradila sam jutros jos dva i oba su negativna. Al mi i dalje ne prestaje ovo curiti i to u vecim kapljicama. Od prije mjesec dana sam pocela koristiti onaj dezodorans u stiku i skoro mi se pojavio neki cvor ispod desne ruke, bio je par dana pa je nestao. Moze li biti da je sve to uzrok, mozda se upalila neka zlijezda od tog dezodoransa? Malo se plasim otici doktoru :(

Mala Huba
11.10.2011., 22:58
Bok!
Evo ja nemam baš neki iscjedak, ali sam primjetila u zadnje vrijeme neugodni miris bradavice i onda bi u dnu našla vrlo malu količinu sirastog sadržaja. Također osjećam i peckanje/iritaciju u desnoj.

Znam da treba ići liječniku, ali da li je možda netko primjetio nešto slično?

Rainbow Lady
18.02.2012., 13:24
Trebam mišljenje- mama mi je prije desetak godina operirala dobroćudni tumor na dojci. Prije par godina su joj na mamografiji rekli da ima pune dojke dobroćudnih cisti, ali da nije ništa opasno i da su u fazi mirovanja.
E sad.. već zadnjih godinu dana ona konstantno ima iscjedak iz dojke koju je operirala. Nekad je sa sukrvicom, nekad žućkast. Ne javlja se svakih tjedan-dva, nego svakih 2-3 dana. Išla je i na ultrazvuk i na vađenje hormona i na sve moguće pretrage. Nitko joj ne zna reći zbog čega joj je to. Kad god sam pretraživala po netu, većinom piše da je uzrok iscjetku rak dojke. Znam da nije normalno da joj se javlja, ali opet, da je rak, šta se nije trebalo to otkriti dosad?
Ona se ne zamara više s time, ali mene je strah i ne znam više kome da se obratimo da se konačno sazna uzrok te pojave....
Ima tko kakvih ideja, prijedloga, savjeta? Jer ja sam već luda. Čak spava u posebnoj potkošulji jer joj svako jutro bude flekava od tog prokletog iscjetka.

Gerta
18.02.2012., 14:03
Trebam mišljenje- mama mi je prije desetak godina operirala dobroćudni tumor na dojci. Prije par godina su joj na mamografiji rekli da ima pune dojke dobroćudnih cisti, ali da nije ništa opasno i da su u fazi mirovanja.
E sad.. već zadnjih godinu dana ona konstantno ima iscjedak iz dojke koju je operirala. Nekad je sa sukrvicom, nekad žućkast. Ne javlja se svakih tjedan-dva, nego svakih 2-3 dana. Išla je i na ultrazvuk i na vađenje hormona i na sve moguće pretrage. Nitko joj ne zna reći zbog čega joj je to. Kad god sam pretraživala po netu, većinom piše da je uzrok iscjetku rak dojke. Znam da nije normalno da joj se javlja, ali opet, da je rak, šta se nije trebalo to otkriti dosad?
Ona se ne zamara više s time, ali mene je strah i ne znam više kome da se obratimo da se konačno sazna uzrok te pojave....
Ima tko kakvih ideja, prijedloga, savjeta? Jer ja sam već luda. Čak spava u posebnoj potkošulji jer joj svako jutro bude flekava od tog prokletog iscjetka.

Za početak, rak nije najčešći uzrok iscjetka iz dojke, iako se kod raka iscjedak može pojaviti.
Najčešći uzroci su intraduktalni papilom i fibrocistične promjene u dojci.

Obzirom da ti mama ima puno cista, možda ima i fibrocistične promjene (to bi u tom slučaju trebalo biti spomenuto u nalazu UZV-a ili mamografije) - kod njih se iscjedak zna pojaviti jer jednostavno dojke zbog svoje građe proizvode više sekreta pod hormonalnim utjecajem. To stanje je benigno.

Glavni problem je međutim što si napisala da iscjedak zna biti sukrvav. On je najčešće posljedica patološkog rasta unutar kanalića dojke, bilo da se radi o intraduktalnom papilomu (dobroćudnoj promjeni) ili intraduktalnom karcinomu (zloćudnoj promjeni).

Napisala si da je napravila hrpu pretraga, no ne i točno što.

Citološka analiza iscjetka? obavezno bi se trebala napraviti, jer se u iscjetku mogu naći tumorske stanice.

Ultrazvuk i mamografija (za žene iznad 40-te)? rade se kako bi se isključila ili dokazala tumorska tvorba kao uzrok iscjetka.

Galaktografija? već pomalo napuštena metoda kojom se međutim može pronaći tumorski rast u pojedinom kanaliću.

MR dojki? pretraga koja se može napraviti u ovom slučaju kada postoji krvavi iscjedak, a ne može mu se otkriti uzrok.

Endokrinološka obrada? napisala si da je mama vadila hormone - to je da se isključi adenom hipofize kao uzrok pojave oscjetka, iako bi u tom slučaju iscjedak bio obostran i ne bi smio biti krvav.

Ukoliko se ne nađe uzrok krvavom iscjetku niti jednom od navedenih metoda (a iscjedak je konstantan, a osobito ako je stalno iz istog kanalića na bradavici) u obzir dolazi i kirurško odstranjenje problematičnog kanalića i njegova patohistološka provjera.

Svakako treba provjeriti i uzima li mama neki od lijekova koji mogu dovesti do pojave iscjetka (iako opet, ne bi trebao u tom slučaju biti sukrvav) kao što su : kontraceptivi; lijekovi za visok tlak - metildopa, verapamil; H2 antagonisti - cimetidin, ranitidin; antidepresivi.

Nora13
06.08.2012., 11:53
Imam 15 godina i prije mjesec dana primjetila sam žućkaste točkice na potkošulji jedno ih vrijeme nije bilo al su se sada opet pojavile .pregledala sam lijevu dojku i nisam primetila nikakve kvržice,promjene boje ili anomalije:confused: surfala sam po internetu i pravo sam se prepala ,nez je li to zbog toga što sam se tek sada počela razvijati,radi štitne žljezde jer imam problema sa njom ili je neš drugo???'(u obitelji prije nije bilo nikakvih bolesti)::503::503::503: još nešto prije 2tjedna vadila sam nalaze krvi i urina sve je bilo ok dapače odlično,,,,,, al sm pravo zabrnuta ,,,sa mamom sam pričala i odlučila sam otić kod doktora ali me je pravo strah,,nez što da uradim?

Anabella08
16.08.2012., 11:43
Od povišenog prolaktina ( hormon ) može nastati galaktoreja ili iscjedak iz dojki .
E sad do njega obićno dolazi kod jakog stresa , ali i kad imate dobročudnu izraslinu na hipofizi / prolaktinom . Obično je iscjedak mlječno bijeli ili proziran ...
Razinu prolaktina možete izmjeriti na nuklearnoj , ali vam lječnik opće prakse ili ginekolog treba dati uputnicu . Krv se vadi rano ujutro , tako da vam stane kanilu u venu kanulu i pošalju vas ležati nekih 30 / 45 minuta , jer i samo vađenje krvi može dovesti do jako povišenog prolaktina zbog " stresa" ...
Zato se mora odležati da se organizam smiri pa se tek onda krv vadi .
Ako je nalaz uredan , onda treba na daljnju obradu ..mamografija , uzv , te citološki bris samog iscjedka .
Ako je povišen , onda bez obzira treba napraviti citološki bris iscjedka , ponoviti još jednom nalaz prolaktina u krvi , te ako i je i tada povišen, ide se na obradu za prolaktinom " dobročudni tumor hipofize "

E sad da se pola vas ne bi prepalo , 90% da vam je prolaktin povišen od stresa !
S obzirom kojim tempom života živimo , nije ni čudo .. stres u školi , stres na faksu , stres na poslu , stres kod kuće ...

blue_moon
19.09.2012., 09:05
Drage curke,

evo i meni se dogodio slučaj curenja krvi iz bradavice dojke, zabrinula sam se strašno te kad sam krenula googlati, jos sam se vise prestravila, slučajevi su samo rak..rak...
Pa evo da podijelim i moj događaj. Prije par dana sam primejtila par kapljica krvi na košarici grudnjaka. (dva dana zaredom) Jedino što sam mogla povezati s tim je da sam se ogrbala dan prije tokom tuširanja..pa sam mislila da je to veza u najboljem slučaju.
Znam da nije dobro da išta curi iz grudi ako žena nije u fazi dojenja..Premišljala sam se, no nagovor prijateljice sam otišala odmah ginekologu na pregled. Prvo mi je ispipao grudi (sumnjam da si žene takav pregled same mogu napraviti, zato preporučam da se za to ide redovito ginekolgu) nakon toga me pregledao sa ultrazvukom (obe dojke) i sve je bilo u redu.:) :) :)
A krvarenje je moglo nastati od ogrebotine prije par dana. Što se nadam da i jest.
Inače, kako sam tek saznala ovih dana, ultrazvuk je za žene mlađe životne dobi vjerodostojan pregled, odnostno da nešto ima u grudima vidjelo bi se na njemu. Mamografija se primjenjuej na žene starije zivotne dobi, zbog razlike u strukturi dojke kod malđih i starijih žena. Eto, dok sam ja mozgala koje cu sve nalaze morati vaditi i da mi mamografija ne gine, nije mi se ni dalo ići na pregled. Kad sam saznala da je ovako "jednostavno" skupila sam hrabrost i otišla.

Stoga, moj savjet je: NE čekajte uputnice u bolnicama za ultrazvk ako ne mozete doći odmah na red, nego skupite 200-300 kn i kod privatnika napravite pregled čim nesto primjetite.

Amybroj9
23.12.2012., 16:29
Pročitala sam temu,nisam uvidjela slicnost.Da naglasim,imam 16 godina.
U zadnjih par dana je treci put da sam ovo primjetila. Samo lijeva dojka mi je masna,prvi put sam mislila da je znoj,ne znam. Ali sad sam uocila da mi je bradavica masna,i sve ispod bradavice (nisam uocila da bas izlazi,ali ono). Nije iscjedak,uzasno je masno,kao da sam ulje po sebi polila.
Ima li itko ovakva iskustva?