View Full Version : Izgubio sam nevinost – prvi put u zivotu dobio sam virus – i to-W32.Netsky.B@mm
parsifal
24.02.2004., 00:12
Imam neka pitanja
to se dogodilo malorpije dok sam primao postu u outlook.Ali nisam aktivirao nijedan attach ili .slicno. ali sam primio dosta (5-6 )spam poruka...
Norton je bio aktivan I javio je za taj virus I kaze da ga je bacio u karantenu ali ne moze popraviti.
Zatim sam na symantecovoj stranici downloadaao alat . alat je brzo sve skanirao I kaze da nije pronasao taj virus.
ALI KAKO KADA NORTON KAZE DA JE U KARANTENI. Pod file name - document.htm.scr
1) zar Norton ne dopusta ‘’prilaz’’ alatu u karantenu
2) Norton u rezimu karantene ima opciju
‘’restore item’’
ali kada se to klikne dobije se upozorenje :
you are about to restore potentially infected item . are you sure do you want to proceed.
3) dakle , sto da ucinim ? da li da kliknem ovaj restore item Ili nesto drugo?
Kazu da je to ustvari worm I ne cini vece stete ali vidim da je najnoviji tip virusa/worma?
4) hm,ali ima opcija u nortonu EXPORT FILE tj prebacio sam karantena folder na desktop I dao naredbu removal tools da samo taj folder pogleda.
I kaze on nema nista I sl .
Pa kako nema ako je taj worm tu u toj karanteni?
Molim neki savjet tj komentar!
I ja sam ga danas zaradila negdje . Prvi put u životu neki virus u kompjuteru .
Odn. upozorilo me neki failure delivery na Outlooku da sam na nepostojeću adresu poslala taj virus....etc...
A ni ja nisam otvarala nijedan attachment .
I ti si iz Pule , zar ne ?
Širi li se geografskom blizinom ? :D
.............
idem updejatat antivirusni pa da pokrenem outlook, možda ga zaradim :D
Ako ste dobili upozorenje za virus ne znaci i da ga imate jer taj virus radi na nacin da kod zarazenog racunala preskenira sve datoteke koje sadrze e-mail adrese, kreira zarazenu poruku te se posalje na neku adresu ali u FROM polje stavi e-mail adresu koju je nasao na korisnickom racunalu. U slucaju da adresa na koju se virus nije htio poslati ne postoji, e-mail server odbija takvu poruku i obavjestava posiljatelja (njega procita iz FROM polja) da poruku nije bilo moguce isporuciti.
Dakle, ako ste dobili jednu takvu poruku to znaci da Vase racunalo nije zarazeno virusomp, vec netko od osoba s kojima ste u proteklom vremenu razmjenjivali e-mailove.
SETRA Samoborček
24.02.2004., 09:07
Pa recimo parsifal, da ja tebe strpam u karantenu, niko do tebe nebi mogo, e vidiš, ali norton ima opciju u karanteni da zbrišeš sadržaj ;)
EVo ja dobio neki DR. AKU BUKE mail, mailwsher ga prepozno ko spam i ja mu vratio poruku i prijavio ga:D
FastAndFurious
09.03.2004., 11:50
Ja sam to sranje isto dobila neki dan preko maila (a ja mislila da je Eudora nedodirljiva:D), iako nisam otvarala nijedan attachment.
Moj ga je McAfee prebacio isto u karantenu, on mi je javio da je par (virusa?) fileova (od istog virusa) sam izbrisao a nešto mi je javio da ne može.
Ja imam sistem da onda sama idem po tim pathovima (koje si zapišem na papir kad mi javlja kam je to skliznulo) pa to ručno obrišem, za sada sam sve mogla. Mislim da i ćeš morati i kod Nortona slično, probaj ići zaobilaznim putem ako ti da.
Poslije kad scaniran disk za virus, ne javlja mi da je išta našao. Makar to je meni malo čudno.
Prije 10 dana posudila sam periferni HDD (navodno čist ko suza reče mi ScanDisc) burazu da mi nešto nasnimi i on mi je javio da mu je sistem odmah zaurlao da ima neki virus koji je došao preko mog diska. Ja ga nisam uspjela naći čak niti u Virus list kod McAfeeja a nemam pojma zašto (buraz ima Nortona) a zove se IRC.MIZI.worm.
Imam blagi dojam da ti wormovi kod nekog samo "prespavaju" antivirus ih ne nalazi a kad dođu kod drugoga onda se aktivira.
Zna li netko nešto podrobnije?
:W :W :W
pobriši ga. vidiš i sam da ima extenziju SCR. to je extenzija windows screensavera i kao takva je izvršna te može sadržavati malicious code. SVE fajlove s DUPLOM EKSTENZIJOM briši bez razmišljanja.
SETRA Samoborček
09.03.2004., 21:11
ako nećete brisat, ostavite ga u karanteni, niš mu neće bit :D
ma zbriši ga u karanteni, di je problem D:
hebeš mcAffeeeeeee
SETRA Samoborček
09.03.2004., 21:20
FastAndFurious kaže:
Ja ga nisam uspjela naći čak niti u Virus list kod McAfeeja a nemam pojma zašto (buraz ima Nortona) a zove se IRC.MIZI.worm.
Symantec:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/irc.mizi.worm.html
a da nije slučajno Missy vorm? Ako je evo http://pestpatrol.com/pestinfo/i/irc-worm_missy.asp
FastAndFurious
10.03.2004., 13:11
free kaže:
a da nije slučajno Missy vorm? Ako je evo http://pestpatrol.com/pestinfo/i/irc-worm_missy.asp
nije nije,"mizi" je. Hvala SETRA za info.
(u međuvremenu sam našla i info na McAfeeju, ali kako je to star crv (a ja gledala samo novije) nisam ga odmah našla. Još uvijek mi nije jasno kak je ostao na mom "clean" backup disku više od godine dana s češljanjem scanom svaki tjedan.....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.