PDA

View Full Version : Vladimir Putin - diktator bez strategije

Constatinopol
25.02.2004., 00:01
Eto,predsjednik negdasnje svjetske sile,danas poluunistene,marginalne zemlje s jos ipak jakim naoruzanjem i nuklearnim glavama se bez ikakve brige ponasa diktatorski,a rusi takvo ponasanje svog predsjednika pozdravljaju i kunu se da ce ih vise od tri cetvrtine glasati za svog omiljenog Vladimira,jer im je nakon pijanca Jeljcina vratio nacionalni ponos (njima je to prioritet n1,npr.turizam im je u zavojima jer skoro svima treba viza za ulazak u zemlju).
Stanje u zemlji neodoljivo podsjeca na Hrvatsku sredine 90-ih,predsjednikova ruzna faca se vrti na nacionalnoj televiziji dan i noc,parlament je bez kritika,novinarima se prijeti...itd.
Meni se cini da Putin nema nikakvu viziju i strateski planove za politicku i ekonomsku buducnost Rusije kad vlada tako nedemokratski.
Ili pak Rusi ne znaju za demokraciju i njene prednosti?!

Constatinopol
25.02.2004., 08:41
Sta nikoga ne zanimaju ova dogadanja u Rusiji!?:kava: :trk:

Sebastijan
25.02.2004., 08:44
Constatinopol kaže:

Imamo mi dovoljno događanja u našoj Domovini. Nemoj se ljutiti.

lijencina
25.02.2004., 09:23
Constatinopol kaže:

A sta da ti kazemo. Mnogi su predvidjali siguran krah Rusije kroz stoljeca, pa su im Rusi na kraju pi... razbili. Rusi zajedno sa svojim saveznicima Indijcima i Kinezima kontroliraju najvecu zemljanu masu (dobar dio euroazije) na planeti sa 2.5 milijarde stanovnika i 50% svjetskih resursa.

OrangeC
25.02.2004., 09:55
Constatinopol kaže:
Ili pak Rusi ne znaju za demokraciju i njene prednosti?!

Meni se cini da Rusi JAKO dobro znaju za demokraciju i njene "prednossti" koje su im se obijale o glavu zadnjih 13 godina.

Pa im se onda i KGBovac ucinio privlacnim.

By the way, navedi JEDNU zemlju koja se razvila u demokraciji. A da ih nisu protezirali npr.Amerikanci.

Constatinopol
25.02.2004., 10:06
OrangeC kaže:

Pa im se onda i KGBovac ucinio privlacnim. Ako je to istina,onda je to prebizarno...
OrangeC kaže:

By the way, navedi JEDNU zemlju koja se razvila u demokraciji. A da ih nisu protezirali npr.Amerikanci. Sweden,Swiss,Denmark,Britain............

Constatinopol
25.02.2004., 10:12
lijencina kaže:
A sta da ti kazemo. Mnogi su predvidjali siguran krah Rusije kroz stoljeca, pa su im Rusi na kraju pi... razbili. Rusi su se sjebali s privatizacijom,koja je bila duplo gora od hrvatske inacice,jer se radi o naftnom carstvu lijencina kaže:
Rusi zajedno sa svojim saveznicima Indijcima i Kinezima kontroliraju najvecu zemljanu masu (dobar dio euroazije) na planeti sa 2.5 milijarde stanovnika i 50% svjetskih resursa. Pola svjetskih resursa i populacije...Nije lose,to mi jos jedino pruza nadu da ce americki empire kad tad krahirati

OrangeC
25.02.2004., 10:13
Constatinopol kaže:
Ako je to istina,onda je to prebizarno...

Rusi su glasali, valjda znaju bolje da li im se vise svidja KGB ili demokracija.

Sweden,Swiss,Denmark,Britain............

Svedska - kraljevina, bogatstvo stekla u I i II sr prodajom celika Njemackoj, prije toga bila siromasnija od npr.tadasnje Dalmacije (koja je bila jebeno siromasna). Kakve veze ima demokracija sa razvojem Svedske?

Svicarska - pocetkom stoljeca siromasna zatucana gorstacka zemlja (poput Crne Gore). Bogatstvo stekla tokom I i II sr sluzeci kao servis za pranje novca izmedju zaracenih strana. Plus u II sr posluzila kao servis za masno placeno bjezanje Zidova iz Njemacke. Kakve veze ima demokracija sa razvojem Svicarske.

Danska. Tesko pitanje. Potpuna je tajna STO su zapravo proizvodi koji su razvili Dansku. Imas ideju? jesi li ikad naletio na neki danski proizvod? (osim Bang Olufsena). Jedino sta imaju je poljoprivreda. I Grenland. Plus kontroliraju njemacke pomorske putove. Sta je vrlo unosno u doba rata, jel tako.

Britanija. Opljackala pola svijeta. Kakve to veze ima sa demokracijom.

OrangeC
25.02.2004., 10:14
Constatinopol kaže:
Rusi su se sjebali s privatizacijom,koja je bila duplo gora od hrvatske inacice,jer se radi o naftnom carstvu Pola svjetskih resursa i populacije...Nije lose,to mi jos jedino pruza nadu da ce americki empire kad tad krahirati

A onda dolazi kineski empire :D Navodno imaju 4.000 godina iskustva :D :D :D

Constatinopol
25.02.2004., 10:19
OrangeC kaže:
Svedska - kraljevina, bogatstvo stekla u I i II sr prodajom celika Njemackoj, prije toga bila siromasnija od npr.tadasnje Dalmacije (koja je bila jebeno siromasna). Kakve veze ima demokracija sa razvojem Svedske? Tradicija parlamentarne demokracije

OrangeC kaže:
Svicarska - pocetkom stoljeca siromasna zatucana gorstacka zemlja (poput Crne Gore). Bogatstvo stekla tokom I i II sr sluzeci kao servis za pranje novca izmedju zaracenih strana. Plus u II sr posluzila kao servis za masno placeno bjezanje Zidova iz Njemacke. Kakve veze ima demokracija sa razvojem Svicarske. Tri nacije zive zajedno u idilicnom okruzenju,toleranciji i medusobnom postivanju

OrangeC kaže:
Britanija. Opljackala pola svijeta. Kakve to veze ima sa demokracijom. Jedina demokracija u Europi u vrijeme WW2

OrangeC
25.02.2004., 10:27
Constatinopol kaže:
Svedska - Tradicija parlamentarne demokracije

Cek malo. Svedska je bila siromasna ko crkveni mis, IAKO je bila "parlamentarna demokracija". Odakle PARE? Mozda od celika za njemacke topove?

Svicarska - tri nacije zive zajedno u idilicnom okruzenju,toleranciji i medusobnom postivanju

Za razliku od Srba, Hrvata i Muslimana sta su se klali non stop zadnjih 1000 gdoina, a kad je konacno "dosla" demokraicja, onda su se zagrlili i bratimili se.

Cek malo, cini mi se da je bilo obratno.

Britanija - jedina demokracija u Europi u vrijeme WW2

A Svedska? :D Jesam te.

Plus, lako ti je biti demokrata kad si se napljackao tudjega, jel tako.

Jesi li ikada cuo tezu da demokracija ne funkcionira ako je per capita dohodak manji od 8.000$? Pitam se, odakle to.

Eto na primjer navedi jednu zemlju koja ima per capita manji od 8.000, u kojoj demokracija funkcionira. :D :D :D

Jeb ga, ne mores. Demokraicja funkcionira u svega 20-tak zemalja, i sve odreda imaju preko 10 do 15.000 USD po glavi.

Netko zloban bi rekao da ostatak svijeta, koji biva pljackan, financira tudju demokraciju, a sam zivi u totalitarizmu lazne demokracije, a stvarne bijede.

Constatinopol
25.02.2004., 10:33
OrangeC kaže:

Jesi li ikada cuo tezu da demokracija ne funkcionira ako je per capita dohodak manji od 8.000$? Pitam se, odakle to.

Eto na primjer navedi jednu zemlju koja ima per capita manji od 8.000, u kojoj demokracija funkcionira. :D :D :DNeke od 10 novih EU-a
OrangeC kaže:
Netko zloban bi rekao da ostatak svijeta, koji biva pljackan, financira tudju demokraciju, a sam zivi u totalitarizmu lazne demokracije, a stvarne bijede. Hm,diskutabilno,no kuzim tvoj point

OrangeC
25.02.2004., 10:40
Constatinopol kaže:
Neke od 10 novih EU-a

Aj me nemoj zajebavat sa demokracijom u npr.Poljskoj. Tamo ne da je korupcija, nego je...jedva nesto bolje nego u Hrvatskoj.

Istocan Evropa terba samo polsuziti kao izvor jeftine radne snage i novo trziste za ekspanziju zapadnih firmi. Plus ih treba istrgnuti iz ruske sfere, jer bi i Rusi mogli pozeljeti sebe razvijati na njihov racun.

Hm,diskutabilno,no kuzim tvoj point

Sto je diskutabilno?
1. samo 20 zemalja zaista poznaje demokraciju, a i one samo zato sto imaju visok per capita.

2. Sve ostale zemlje grcaju u nekoj varijanti totalitarizma, korupcije, rata ili teske bijede.

3. Ovih 20 prvih zemalja trosi cca 80% svih energetskih i inih resursa na zemlji, iako ima cca 10% stanovnistva. Jasno je cije resurse trose.

Iz gornjega je jasno tko "ima demokraciju" na racun cije bijede.

U najmanju je ruku licemjerno pljackati bijednika, na racun pljacke zivjeti na visokoj nozi, pa jos pljucati po onome opljackanome bijedniku da nije demokratican pa zato i ne zivi na visokoj nozi.

Consider II
25.02.2004., 10:55
OrangeC kaže:
Aj me nemoj zajebavat sa demokracijom u npr.Poljskoj. Tamo ne da je korupcija, nego je...jedva nesto bolje nego u Hrvatskoj.

Sto je diskutabilno?
1. samo 20 zemalja zaista poznaje demokraciju, a i one samo zato sto imaju visok per capita.

2. Sve ostale zemlje grcaju u nekoj varijanti totalitarizma, korupcije, rata ili teske bijede.

3. Ovih 20 prvih zemalja trosi cca 80% svih energetskih i inih resursa na zemlji, iako ima cca 10% stanovnistva. Jasno je cije resurse trose.

Iz gornjega je jasno tko "ima demokraciju" na racun cije bijede.

U najmanju je ruku licemjerno pljackati bijednika, na racun pljacke zivjeti na visokoj nozi, pa jos pljucati po onome opljackanome bijedniku da nije demokratican pa zato i ne zivi na visokoj nozi.
Opet ti sa svojim glupostima.
Najprije si rekao da se niti jedna zemlja nije razvila u demokraciji bez podrške SAD. Onda si to trebao lizati (prodavali čelik za topove, kontrolirali njemačke pomorske puteve vidi molim te, jesu li naplaćivali ulaznice?).
Sad 10% posto stanovništva troši 80% energetskih izvora i to "jasno čije", a to sve na račun bijede onih čiji su resursi (tako se jedino može razumjeti).
Stojiš li iza ove gluposti, jer pružam ti šansu da je povučeš?

OrangeC
25.02.2004., 11:00
Consider II kaže:
Opet ti sa svojim glupostima.

Pa di si ti meni, Ljutko? Odavno te nisam nagazijo :D

Najprije si rekao da se niti jedna zemlja nije razvila u demokraciji bez podrške SAD.

Aja ga jebavat. Mislijo sam na zemlje koje su se razvile/obnovile nakon IIsr uz americku pomoc (Njemacka, Francuska, Italija). A ta se pomoc manje vise svodila na to da ih nisu tlacili u mozak ka ove druge, koji im nisu toliko trebali.

Onda si to trebao lizati (prodavali čelik za topove, kontrolirali njemačke pomorske puteve vidi molim te, jesu li naplaćivali ulaznice?.

Gle, ako te nesto zanima u vezi svedksog celika, norveskim lukama, zeljeznickom prugom sta je sa norveske obale dovozila materijal do svedske obale a za njemacki racun, bez poreza i slicnih kerefeka, samo pitaj. Plus mozda naucis koju cemu sluze pomorski prolazi.

Sad 10% posto stanovništva troši 80% energetskih izvora i to "jasno čije", a to sve na račun bijede onih čiji su resursi (tako se jedino može razumjeti).

Je, imas pravo, Velika Britanija je poznata po izuzetno dubokim naftnim busotinama.

Stojiš li iza ove gluposti, jer pružam ti šansu da je povučeš?

Ljutko, samo nastavi puhati se i frktati, simpatican si kad isuces kandzice :D

buenaventura
25.02.2004., 11:01
Slazem se da je u najmanju ruku naivno vjerovati da predstavnicka demokracija, u obliku u kojem danas postoji u 'razvijenom' svijetu, moze biti sredstvo razvoja, a pogotovo ne njegov jedini, pa cak niti nuzni uvjet. A poistovjecivati samo postojanje parlamenta sa demokracijom je cak i glupo. Danasnji visoki standard pojedinih drzava prije je posljedica specificnih uvjeta (konkretne primjere naveo Orange), ali i ne tako specificnih.

Npr. poznavanje uvjeta prvobitne akumulacije kapitala u Engleskoj i ranih stadija kapitalizma u 18. i ne tako ranih u 19. stoljecu, cije je znacenje za njen danasnji polozaj i oblik drustvenog uredjenja (uz, naravno, njen polozaj kolonijalne velesile) neusporedivo vece od njene 'demokratske' tradicije, dovoljno je za odbaciti uvodnu tezu. A predloziti takav model razvoja onim drzavama koje se danas smatraju nerazvijenima moze se samo iz neznanja (prvo zbog neprovedivosti, a drugo zbog suprotnosti takvog pristupa deklarativno "opce prihvacenim demokratskim nacelima").

Sto, dakle, preostaje nerazvijenima?

Jebiga, revolucija. ;)

OrangeC
25.02.2004., 11:06
buenaventura kaže:
A predloziti takav model razvoja onim drzavama koje se danas smatraju nerazvijenima moze se samo iz neznanja (prvo zbog neprovedivosti, a drugo zbog suprotnosti takvog pristupa deklarativno "opce prihvacenim demokratskim nacelima").

Ja sam skloniji tezi da se bijednicima "demokracija" namjerno uvaljuje kao kukavicje jaje. Tipa Voice of America.

Sto, dakle, preostaje nerazvijenima?

Jebiga, revolucija. ;)

Imas pravo, jos samo treba naci sto miljona budala koji trebaju izginut za tudje dobro. :D :D :D

buenaventura
25.02.2004., 11:07
Isto tako mi je donekle simpaticna, no ipak potpuno nerazumljiva, averzija prema americkoj dominaciji kombinirana sa blagonaklonim prihvacanjem njene zamjene ruskom ili kineskom dominacijom.

OrangeC
25.02.2004., 11:13
buenaventura kaže:
Isto tako mi je donekle simpaticna, no ipak potpuno nerazumljiva, averzija prema americkoj dominaciji kombinirana sa blagonaklonim prihvacanjem njene zamjene ruskom ili kineskom dominacijom.

Nesta se ne sjecam da sam medju takvima....isti kua, americka, ruska ili kineska cizma. Jedino je amercika nesto finije krojena, a kineska ima fine istocnjacke sare. Ruska je izlizana od kazacoka.

:D :D :D

Consider II
25.02.2004., 11:15
OrangeC kaže:
Pa di si ti meni, Ljutko? Odavno te nisam nagazijo :D

Taj ti sport ne ide baš od ruke.

Aja ga jebavat. Mislijo sam na zemlje koje su se razvile/obnovile nakon IIsr uz americku pomoc (Njemacka, Francuska, Italija). A ta se pomoc manje vise svodila na to da ih nisu tlacili u mozak ka ove druge, koji im nisu toliko trebali.
Francuska se razvila prije WWII. Australija, Novi Zeland? Finska? Čehoslovačka (do 1938 i poslije 1990)? Indija? Nije demokratska?

Gle, ako te nesto zanima u vezi svedksog celika, norveskim lukama, zeljeznickom prugom sta je sa norveske obale dovozila materijal do svedske obale a za njemacki racun, bez poreza i slicnih kerefeka, samo pitaj. Plus mozda naucis koju cemu sluze pomorski prolazi.
Ma nema veze. Rako si da se nitko nije razvio. A sad, razvio se ali kao 'nečasno'.
Misliš li doista da je prekretnica u Švedskom razvoju bila ta isporuka željzne rude Njemačkoj?. Po kojim cijenama? U okruženju, totalno zavisna od Njemačke, mora da je ucjenjivala. Moš mislit.

Je, imas pravo, Velika Britanija je poznata po izuzetno dubokim naftnim busotinama.

ne nego isporučioci nafte i zaljeva grcaju u siromaštvu. Radi eksploatacije, jebiga. Prodaju naftu samo 10 puta skuplje od troškova proizvodnje. Profitna stopa 1000%, čista eksploatacija, teror, turboužas!

buenaventura
25.02.2004., 11:17
OrangeC kaže:
Ja sam skloniji tezi da se bijednicima "demokracija" namjerno uvaljuje kao kukavicje jaje. Tipa Voice of America. Namjerno ili glupo, zavisi gledas li iz perspektive proizvodjaca propagande ili njenog konzumenta.
OrangeC kaže:
Imas pravo, jos samo treba naci sto miljona budala koji trebaju izginut za tudje dobro. :D :D :D Sto je, usvojio si tezu o deset na osmu zrtava komunizma? Dugogodisnja izlozenost fasistima na forumu ipak nije prosla bez posljedica? :D :D

Socijalna revolucija, Orange, socijalna... :D :D

Constatinopol
25.02.2004., 11:20
OrangeC kaže:
U najmanju je ruku licemjerno pljackati bijednika, na racun pljacke zivjeti na visokoj nozi, pa jos pljucati po onome opljackanome bijedniku da nije demokratican pa zato i ne zivi na visokoj nozi. A zasto se onda taj bijednik(citaj:Hrvat) toliko ponizava da bude u zajednistvu s tim zlim izrabljivacima!? Mozes li mi to pojasniti

Constatinopol
25.02.2004., 11:22
buenaventura kaže:
Socijalna revolucija, Orange, socijalna... :D :D Nama treba socijalna revolucija po svedskom modelu!:D

buenaventura
25.02.2004., 11:25
buenaventura kaže:
OrangeC kaže:
Nesta se ne sjecam da sam medju takvima... Nisam mislio na tebe.

Consider II kaže:
Indija? Nije demokratska? Indija razvijena? Jebote, covjek na ovom forumu svaki dan nauci nesto novo. Valjda zato njemacka IT poduzeca i rade outsourcing u Indiji jer su indijske proizvodne snage na tako visokom nivou da za vrijeme koje je Njemackoj potrebno da proizvede jednog programera Indija proizvede njih 20 koji rade za istu cijenu. :D

Mr Spiker
25.02.2004., 11:36
buenaventura kaže:

Ovo je samo radi balansa.

OrangeC
25.02.2004., 11:37
Constatinopol kaže:
A zasto se onda taj bijednik(citaj:Hrvat) toliko ponizava da bude u zajednistvu s tim zlim izrabljivacima!? Mozes li mi to pojasniti

Ja se bogami ne ponizavam, niti marim da budem u drustvu sa drzavama koje su u svojoj dugoj i casnoj povijesti poklale stotine milijuna ljudi.

A to sta ljudi vole gledat filmove,pa povjeruju u njih....to ti je isto ka i sa djecom koja puno slusaju bajke, bajke i samo bajke. Na koncu povjeruju da mogu letit na metli, skocu sa balkona i razbiju nos.

Oni gluplji to ponavljaju nekoliko puta.

Oni pametniji sami pocmu pricat bajke drugima.

Consider II
25.02.2004., 11:38
buenaventura kaže:
Nisam mislio na tebe.

Indija razvijena?
Razvija se u demokraciji bez američke pomoći.

OrangeC
25.02.2004., 11:38
Constatinopol kaže:
Nama treba socijalna revolucija po svedskom modelu!:D

Je, samo da se dohvate Njemacka i Britanija, a mi prodajemo celik Njemackoj...i eto nama socijalne revolucije po svedskom modelu.

OrangeC
25.02.2004., 11:41
buenaventura kaže:
Namjerno ili glupo, zavisi gledas li iz perspektive proizvodjaca propagande ili njenog konzumenta.
Sto je, usvojio si tezu o deset na osmu zrtava komunizma? Dugogodisnja izlozenost fasistima na forumu ipak nije prosla bez posljedica?

Ma jok brate, nije zrtva onaj koji uzme oruzje pa ide radit revoluciju, pa pogine zato da bi drugome bilo dobro.

Nije zrtva, ponavljam. Glup je. :D

Socijalna revolucija, Orange, socijalna...

jebo revoluciju bez oruzja! Pa di mi je tu gust, bez pucnjave i senluka! :D :D :D

Constatinopol
25.02.2004., 11:45
OrangeC kaže:
Ja se bogami ne ponizavam, niti marim da budem u drustvu sa drzavama koje su u svojoj dugoj i casnoj povijesti poklale stotine milijuna ljudi. Pretpostavljam da na ovom svijetu nema zemlje,tj.naroda koji nije klao drugi narod,pogotovo na nasem kontinentu.Jeli ti ozbiljno mislis da ne bi trebali suradivati i graditi odnose s tim zemljama zbog njihove krvave proslosti?!
OrangeC kaže:
A to sta ljudi vole gledat filmove,pa povjeruju u njih....to ti je isto ka i sa djecom koja puno slusaju bajke, bajke i samo bajke. Na koncu povjeruju da mogu letit na metli, skocu sa balkona i razbiju nos.

Oni pametniji sami pocmu pricat bajke drugima. To su naivci koji kad se jednom spuste na Heathrow ili JFK shvate svoju zabludu.

OrangeC
25.02.2004., 11:50
OrangeC kaže:
Pa di si ti meni, Ljutko? Odavno te nisam nagazijo

Cosnider
Taj ti sport ne ide baš od ruke.

Gazenje, Ljutko, nije rucni sport. Nego nozni. Nikad kvalitetnog kapitalista od tebe :D

OrangeC

Consider
Francuska se razvila prije WWII.

na kolonijama

Australija,

Na tudjem, opljackanom (aboritzini)

Novi Zeland?

na tudjem, opljackanom (Maori)

Finska?

Na njemackoj pomoci i neutrlanosti u II sr. Plus na jednoj jedinoj tehnologiji (mobiteli) Ugasi Nokiu, nema Finske.

Čehoslovačka (do 1938 i poslije 1990)?

Ceska prije 1938 (a nakon I sr) je bila namjerno razvijana kao protuteza SSSRu.

Nakon 1990? Pogodi.

Indija? Nije demokratska?

Nemoj me nasmijavati. Razvijena ter demokratska Indija. :D
Eno prije godinu dvije ufatilo razbojnika sta je imao bandu od njih tisucu ubojica i lopova, i sta je terorizirao malecku pokrajinu velicine Francuske :D

OrangeC

Consider
Ma nema veze. Rako si da se nitko nije razvio. A sad, razvio se ali kao 'nečasno'.

Jel ti to mene zajebajes. Pitanje je retoricko. Znas, ja ti imam jako razvijen njuh za te stvari. :D

Misliš li doista da je prekretnica u Švedskom razvoju bila ta isporuka željzne rude Njemačkoj?. Po kojim cijenama? U okruženju, totalno zavisna od Njemačke, mora da je ucjenjivala. Moš mislit.

Aha, Njemacka ima dva miljona vojnika na Francuskoj fronti, Austrija se zasrala u Srbiji pa salji tamo po miljona, dva miljona na ruskoj fronti, i onda ide jos napadat Svedsku. A-ha. Jebenti, ti Svabe su fakat totalni kreteni :D

orangeC

Consider
ne nego isporučioci nafte i zaljeva grcaju u siromaštvu. Radi eksploatacije, jebiga. Prodaju naftu samo 10 puta skuplje od troškova proizvodnje. Profitna stopa 1000%, čista eksploatacija, teror, turboužas!

A najbolje je sta je vecina tih turbo profitnih kompanija u pogodi cijem vlasnistvu :D

Ma, znam da ne znas, pa te zato namjerno mucim sa otezanjem odgovora. Ajde sad frkci, pusi, kolutaj ocicama, ispruzi pandzice...:D

Consider II
25.02.2004., 11:54
OrangeC kaže:
By the way, navedi JEDNU zemlju koja se razvila u demokraciji. A da ih nisu protezirali npr.Amerikanci. [/B] Ovaj biser zaslužuje više od jednog osvrta:
treba li onda amerma odati priznanje, ako bez njih nema razvoja u demokraciji?
Sudeći prema habitusu izricatelja ove tvrdnje, zasigurno ne!
Logički proizlazi da demokracija u stvari ne valja pa su njeni promicatelji vrijedni prijezira.
Jel tako?

OrangeC
25.02.2004., 11:56
OrangeC kaže:
Ja se bogami ne ponizavam, niti marim da budem u drustvu sa drzavama koje su u svojoj dugoj i casnoj povijesti poklale stotine milijuna ljudi.

Pretpostavljam da na ovom svijetu nema zemlje,tj.naroda koji nije klao drugi narod,pogotovo na nasem kontinentu.Jeli ti ozbiljno mislis da ne bi trebali suradivati i graditi odnose s tim zemljama zbog njihove krvave proslosti?!

Ma, nemoj me....nisam rekao da ne treba suradjivati. Rekao sam (evo strucnog prijevoda):

1. Gori su ubojice i pljackasi od nas . A za nas kazu da smo divlji. Mozda lazu?

2. Kada ti ubojica i pljackas pruza ruku pomocnicu, budi na jebeno velikom oprezu i budi sigruna da to nije za tvoje dobro. Osiguraj se da imas rezervni izlaz, nekoliko njih. Plus drzi veeeeliku batinu u drugoj ruci.

OrangeC kaže:

Oni pametniji sami pocmu pricat bajke drugima.

To su naivci koji kad se jednom spuste na Heathrow ili JFK shvate svoju zabludu

A-ha, a naivci koji povjeruju da je Amerika "velika nacija", kad jednom shvate da citava "greatest nation" pociva na jeftinom benzinu, uvide svoju zabludu.

Constatinopol
25.02.2004., 11:57
Consider II kaže:
Ovaj biser zaslužuje više od jednog osvrta:
Logički proizlazi da demokracija u stvari ne valja pa su njeni promicatelji vrijedni prijezira.
Jel tako? Nije!!!

OrangeC kaže:

2. Kada ti ubojica i pljackas pruza ruku pomocnicu, budi na jebeno velikom oprezu i budi sigruna da to nije za tvoje dobro. Osiguraj se da imas rezervni izlaz, nekoliko njih. Plus drzi veeeeliku batinu u drugoj ruci.
:top:

OrangeC
25.02.2004., 11:59
Consider II kaže:
Ovaj biser zaslužuje više od jednog osvrta:

Ti si negdje zesce puka sinoc. Daj, objasni stovanom forumu ulogu SADa u razvoju demokracije u ostatku Amerike, Sjeverme i Juzne. Osim Kanade, koja je imala dovoljno veliku batinu u vidu Britanije.

Jel tako?

Braco, tvoja logika, tvoj zakljucak. Moja logika, moj zakljucak. Dvije logike, dva zakljucka.

Sta su ti dva svemira.

:D :D

buenaventura
25.02.2004., 12:01
Consider II kaže:
Razvija se u demokraciji bez američke pomoći. O tome razvija li se Indija ili ne u trenutku kad su kanalizacija i voda za pice jos uvijek u kategoriji luksuza prerano je govoriti.

Daleko bolji primjer za razvoj bez americke pomoci bila bi Kina gdje su promjene u kvaliteti zivota ipak ocitije. Ali jebiga, onda bi ispalo da je cak i komunizam (i to cak i u obliku u kakvom vlada u Kini) povoljno okruzenje za ekonomski razvoj. A svi znamo da to ne moze biti istina... :)

OrangeC kaže:
jebo revoluciju bez oruzja! Pa di mi je tu gust, bez pucnjave i senluka!Ma imas ti pravo. I ja kazem da se to u tom slucaju ne bi niti smjelo nazvati revolucijom. Prije, onako, modifikacijom. :D
Ali, ne mozes ocekivati da ce se netko uzbuditi citajuci o socijalnoj modifikaciji.:D Zvuci ko Racanov govor. :D

Consider II
25.02.2004., 12:05
OrangeC kaže:
Gazenje, Ljutko, nije rucni sport. Nego nozni. Nikad kvalitetnog kapitalista od tebe :D

ne kužiš metafore a? pravimo se glupi, a?

na kolonijama

jebate što se to imalo opljačkati u Senegalu, pa tim aboridžinima i Maorima!
bate iss, tehnologija, know how, radna snaga, sve radnik do radnika.

Na njemackoj pomoci i neutrlanosti u II sr. Plus na jednoj jedinoj tehnologiji (mobiteli) Ugasi Nokiu, nema Finske.
A ja mislio da ti govoriš o WWII, jer si rekao, ako se ne varam da je tamo početkom stoljeća Švedska bila kao dalmacija, šta ja znam. A sad kako se cijela zemlja može obogatiti od dva tri rudnika, daj objasni. I na telefonima. Baš, prije nokije finci su prosili po portunima, sad se prisjećam.

Ih, jebote, kako nisu ondašnju Jugoslaviju prepoznali kao protutežu. Samo Češka je jebiga bila razvijena i prije nastanka SSSR-a.

Nemoj me nasmijavati. Razvijena ter demokratska Indija. :D
Eno prije godinu dvije ufatilo razbojnika sta je imao bandu od njih tisucu ubojica i lopova, i sta je terorizirao malecku pokrajinu velicine Francuske :D
Ma je. Nema demokracije dok god neko mora u zatvor. Eto ti kriterija.

A najbolje je sta je vecina tih turbo profitnih kompanija u pogodi cijem vlasnistvu :D
U čijem reci. Tko ima 20% dionica Mercedesa?

Constatinopol
25.02.2004., 12:11
Consider II kaže:
Tko ima 20% dionica Mercedesa? Tko? Bas me zanima!:confused:

buenaventura
25.02.2004., 12:18
Consider II kaže:
jebate što se to imalo opljačkati u Senegalu, pa tim aboridžinima i Maorima! bate iss, tehnologija, know how, radna snaga, sve radnik do radnika. Istina. Kao sto nam je svima dobro poznato, Evropljani su osnivali kolonije e ne bi li lokalnom stanovnistvu usadili demokratska nacela, te kod njih ubrzali tehnoloski napredak, iskorijenili siromastvo i prenijeli im moderne trendove u knjizevnosti i umjetnosti, a sve to kao posljedicu svog neupitnog covjekoljublja i ljubavi prema bliznjem za sto su vise nego dovoljni dokazi vojska popova koja ih ja na tim pohodima pratila te povijesna cinjenica naglog siromasenja evropskih kolonijalnih sila kao posljedica enormnih izdavanja u gore navedene svrhe.

OrangeC
25.02.2004., 12:23
OrangeC kaže:
Gazenje, Ljutko, nije rucni sport. Nego nozni. Nikad kvalitetnog kapitalista od tebe

ne kužiš metafore a? pravimo se glupi, a?

Ne, ne pravim se glupim. :D

OrangeC
na kolonijama

Cosnider
jebate što se to imalo opljačkati u Senegalu, pa tim aboridžinima i Maorima!
bate iss, tehnologija, know how, radna snaga, sve radnik do radnika.

Vidis, Ljutko, to ti je razlika izmedju tebe, divlje balkanske seljacine koja zna pljackati i ubijati samo one koji dodju na Balkan, i civiliziranoga rafiniranog Europejca, koji zna pljackati i ubijati sirom svijeta. Jer, Ljutko, da ti znas sta rafinirani Europejac zna, onda bi i ti pljackao po Senegalu, pa bio bogat. A ovako si neuka siromasna seljacina :D

OrangeC

Consider
A ja mislio da ti govoriš o WWII, jer si rekao, ako se ne varam da je tamo početkom stoljeća Švedska bila kao dalmacija, šta ja znam. A sad kako se cijela zemlja može obogatiti od dva tri rudnika, daj objasni. I na telefonima. Baš, prije nokije finci su prosili po portunima, sad se prisjećam.

Puala zbrke.....Finska ti je bila granicna zemlja izmedju Svedske i Rusije. I za jedne i druge su Finci bili divlji siromasni neuki smrdljivi narod koji je dobar jedino za istrebljivanje (gle, isto ko i Balkanci)

Finska je bila siromasna do daske, i jedino sto su imali je drvna industrija (i jos i danas imaju). Tek neutralnost u IIsr ih je koliko toliko trgnula. Trideset su godina investirali u sveuciliste u Helsinkiju, mahom u tehnologije bazirane na AI, po cemu je Helsinki svojevremeno bio poznat....mobiteli su nastali prakticki kao nusproizvod, pravovremenom DRZAVNOM intervencijom u investicije. Kakve veze tu ima demokracija?

orangeC

Cosnider
Ih, jebote, kako nisu ondašnju Jugoslaviju prepoznali kao protutežu.

Pa i jesu, nakon 1948. Sjecamo li se?

Consider
Samo Češka je jebiga bila razvijena i prije nastanka SSSR-a.

Pa i nije bas bila industrijalizirana za poludita. Plus ne mozes reci da je bas bila demokracija u Austro Ugarskoj.

OrangeC
Nemoj me nasmijavati. Razvijena ter demokratska Indija.
Eno prije godinu dvije ufatilo razbojnika sta je imao bandu od njih tisucu ubojica i lopova, i sta je terorizirao malecku pokrajinu velicine Francuske

Consider
Ma je. Nema demokracije dok god neko mora u zatvor. Eto ti kriterija.

ne kuzim te, al neka te to ne uznemiriva. :D

orangeC
A najbolje je sta je vecina tih turbo profitnih kompanija u pogodi cijem vlasnistvu

U čijem reci. Tko ima 20% dionica Mercedesa?

Drzavljana demokratske Saudijske Arabije? :D

Consider II
25.02.2004., 12:30
buenaventura kaže:
Istina. Kao sto nam je svima dobro poznato, Evropljani su osnivali kolonije e ne bi li lokalnom stanovnistvu usadili demokratska nacela, te kod njih ubrzali tehnoloski napredak, iskorijenili siromastvo i prenijeli im moderne trendove u ...
A otišli su iz tih kolonija zato što ih je potjerao ih Mau Mau i Ghandi ili zato što se nije isplatilo?

OrangeC
25.02.2004., 12:36
Consider II kaže:
A otišli su iz tih kolonija zato što ih je potjerao ih Mau Mau i Ghandi ili zato što se nije isplatilo?

Zato sta se PRESTALO isplacivat. A prestalo se isplacivat kad je Gandi kuznijo da mu ne trebaju cipele. Pametan covac.

Eto, Hrvati bi mogli kuznit da im ne treba Amex, novi autic i skijanje. I da vi's kako bi sve strane bančice isparile za godinu dana. :D

Consider II
25.02.2004., 12:43
OrangeC kaže:
[Finska je bila siromasna do daske, i jedino sto su imali je drvna industrija (i jos i danas imaju). Tek neutralnost u IIsr ih je koliko toliko trgnula. [/B]
Finska u WWII bila neutralna!!!???
Izgleda da ti povjest ide kao Philu Lynottu;.
Trideset su godina investirali u sveuciliste u Helsinkiju, mahom u tehnologije bazirane na AI, po cemu je Helsinki svojevremeno bio poznat....mobiteli su nastali prakticki kao nusproizvod, pravovremenom DRZAVNOM intervencijom u investicije. Kakve veze tu ima demokracija?
Ne baljezgaj. Ti si uveo demkraciju kao faktor razvoja (odnosno nazatka). Eto imamo demokrtasku zemlju koja se razvila bez američke pomoći, na drvu, telefonima ili pizdi materinoj svejedno. Tvoja početna teza je propala i šlus.
Pa i nije bas bila industrijalizirana za poludita. Plus ne mozes reci da je bas bila demokracija u Austro Ugarskoj.

ha, jebat ga , bio je neki parlament izbori i tako to.
ne kuzim te, al neka te to ne uznemiriva. :D
Ne uznemirava me

Drzavljana demokratske Saudijske Arabije? :D
Usput si odgovrio onome gore, ali mala ispravka: eksploatirane Saudisjke Arabije.

Consider II
25.02.2004., 12:46
OrangeC kaže:
Zato sta se PRESTALO isplacivat. A prestalo se isplacivat kad je Gandi kuznijo da mu ne trebaju cipele. Pametan covac.D
Što su oni u Ugandi kužnili?

D Eto, Hrvati bi mogli kuznit da im ne treba Amex, novi autic i skijanje. I da vi's kako bi sve strane bančice isparile za godinu dana. :D
Još kad bi kužnili da im ne treba hrana, odjeća ni krov nad glavom, štaš bolje: infinte freedom...

buenaventura
25.02.2004., 12:48
Consider II kaže:
A otišli su iz tih kolonija zato što ih je potjerao ih Mau Mau i Ghandi ili zato što se nije isplatilo? Imas pravo. Francuzima je u Vijetnamu 1953. jednostavno dosadilo, pa otisli. Zabava u vidu Dien Bien Phua im nije bila po volji. Ili su skuzili da nema nafte u prasumi? I iz Alzira su otisli jer im je jednostavno bilo prevruce, a i nije bilo niceg osim pustinje. Jedino im je trebalo dosta dugo da to skuze. Valjda su bili jednostavno glupi. I, podsjeti me, zasto su Englezi otisli iz Amerike? Nije se isplatilo?

Istina, kad urodjenici pozele promijeniti svoj polozaj u kolonijama, onda se imperijalistima odjednom ne isplati. Nezahvalni za popizdit.

Constatinopol
25.02.2004., 12:55
buenaventura kaže:
Imas pravo. Francuzima je u Vijetnamu 1953. jednostavno dosadilo, pa otisli. Zabava u vidu Dien Bien Phua im nije bila po volji. Ili su skuzili da nema nafte u prasumi? I iz Alzira su otisli jer im je jednostavno bilo prevruce, a i nije bilo niceg osim pustinje. Jedino im je trebalo dosta dugo da to skuze. Valjda su bili jednostavno glupi. I, podsjeti me, zasto su Englezi otisli iz Amerike? Nije se isplatilo?

Istina, kad urodjenici pozele promijeniti svoj polozaj u kolonijama, onda se imperijalistima odjednom ne isplati. Nezahvalni za popizdit. Zaboravio si spomenuti da je Afrika totalno gospodarski sjebana od odlaska kolonijalista.Pravi raj za diktatore i plemenske ratove.
Primjeri:Mozambik,Kongo,Zambija,Zimbabve...
Vrapci na grani znaju da je Afrika eksploatirana,ali ne moze se poreci tehnoloska i edukacijska ostavstina europljana,koju su domorodci tako rado unistili i opet se podivljacili.

buenaventura
25.02.2004., 12:59
Constatinopol kaže:
Vrapci na grani znaju da je Afrika eksploatirana,ali ne moze se poreci tehnoloska i edukacijska ostavstina europljana,koju su domorodci tako rado unistili i opet se podivljacili. Navedi neki konkretan primjer. Uvijek rado naucim nesto novo.

OrangeC
25.02.2004., 13:02
OrangeC kaže:
[Finska je bila siromasna do daske, i jedino sto su imali je drvna industrija (i jos i danas imaju). Tek neutralnost u IIsr ih je koliko toliko trgnula. [/B]

Consider
Finska u WWII bila neutralna!!!???
Izgleda da ti povjest ide kao Philu Lynottu;.

Ops, moj zajeb.
http://reference.allrefer.com/country-guide-study/finland/finland28.html

Nisu bas bili neutralni, ali su pametnom politikom izbjegli sovjetsku invaziju i rzaranje. Plus je masu pomoglo to sta su ih Ameri podrzavali, iako su bili nacisticki saveznik, zar ne? Bas je fino kada nekome trebas. Onda te ne tuca u mozak. Kao recimo Vijetnamce.

OrangeC
Trideset su godina investirali u sveuciliste u Helsinkiju, mahom u tehnologije bazirane na AI, po cemu je Helsinki svojevremeno bio poznat....mobiteli su nastali prakticki kao nusproizvod, pravovremenom DRZAVNOM intervencijom u investicije. Kakve veze tu ima demokracija?

Consider
Ne baljezgaj. Ti si uveo demkraciju kao faktor razvoja (odnosno nazatka). Eto imamo demokrtasku zemlju koja se razvila bez američke pomoći, na drvu, telefonima ili pizdi materinoj svejedno. Tvoja početna teza je propala i šlus.

Nisam JA uveo demokraciju kao faktor napretka, nego nam time "demokrate" pune usi svakodnevno. Cinjenica je da nakon sto se uvela "demokracija" u masi zemlaja doslo do VELIKOGA nazatka. I cinjenica je da je do najbrzeg razvoja vecine zemalja doslo bez demokracije.

OrangeC

Consdier
ha, jebat ga , bio je neki parlament izbori i tako to.

Bio je i u SSSRu :D

OrangeC
ne kuzim te, al neka te to ne uznemiriva.

Consider
Ne uznemirava me

Da znas da mi je drago sta nimalo nisi uznemiren neshvacanjem okoline i sugovornika. To dokazuje cvrstocu tvoga karaktera :D

orangeC
Drzavljana demokratske Saudijske Arabije?

Usput si odgovrio onome gore, ali mala ispravka: eksploatirane Saudisjke Arabije

Dobro, ajde kad si zap'o ko sivonja. :D

OrangeC kaže:
Zato sta se PRESTALO isplacivat. A prestalo se isplacivat kad je Gandi kuznijo da mu ne trebaju cipele. Pametan covac.D

Coanider
Što su oni u Ugandi kužnili?

nisam strucan za Ugandu. Valjda su Ugandjani poceli lezat po sred ceste, sta je kolonizatore masu jebalo u mozak, jer dis vozit auto preko ziva covjeka, mores uprljat ganz nove gume, a dis ih onda oprat kad je Uganda siromasna vodom :D

OrangeC
Eto, Hrvati bi mogli kuznit da im ne treba Amex, novi autic i skijanje. I da vi's kako bi sve strane bančice isparile za godinu dana.

Consider
Još kad bi kužnili da im ne treba hrana, odjeća ni krov nad glavom, štaš bolje: infinte freedom...

Plus onda to jos nazoves nirvanom. Jebate, Consider, mislim da smo na tragu necega!! :D

OrangeC
25.02.2004., 13:08
Constatinopol kaže:
Zaboravio si spomenuti da je Afrika totalno gospodarski sjebana od odlaska kolonijalista.Pravi raj za diktatore i plemenske ratove.
Primjeri:Mozambik,Kongo,Zambija,Zimbabve...
Vrapci na grani znaju da je Afrika eksploatirana,ali ne moze se poreci tehnoloska i edukacijska ostavstina europljana,koju su domorodci tako rado unistili i opet se podivljacili.

A zaboravijo si ti pripomenuti tko je najbolje profitirao od takvog stanja u Africi :D :D :D

Constatinopol
25.02.2004., 13:11
buenaventura kaže:
Navedi neki konkretan primjer. Uvijek rado naucim nesto novo. Pricao sam s ljudima koji su bili na safariju u Zambiji i Zimbabveu prije kojih pet-sest godina.
Na ulazu u Zambiju su morali podmititi carinike,premda su imali urednu vizu. Glavna cesta je bila puna rupa i vode,totalno neuzdrzavana pa su vise vremena proveli gurajuci jeep nego istazujuci wild life.
Zambija-zemlja sa stotinama rudnika,cim su bijelce istjerali,skuzili su da nemaju nikog ko bi vodio te rudnike,pa su se bacili na vadenje telefonskih i strujnih kabela uzduz zemlje.
99% posto profesora i strucnjaka su bili bijelci.
No,morali su otici.
Rezultat-danas 10 puta gori zivotni uvijeti nego do 1970 i odlaska bijelaca.
Ista stvar i sa odlaskom Portugalaca iz Mozambika,a o Zimbabveu znat vec i sami

OrangeC
25.02.2004., 13:16
Constatinopol kaže:
Pricao sam s ljudima koji su bili na safariju u Zambiji i Zimbabveu prije kojih pet-sest godina.
Na ulazu u Zambiju su morali podmititi carinike,premda su imali urednu vizu. Glavna cesta je bila puna rupa i vode,totalno neuzdrzavana pa su vise vremena proveli gurajuci jeep nego istazujuci wild life.

Jel ono u Zambiji demokracija? :D

Zambija-zemlja sa stotinama rudnika,cim su bijelce istjerali,skuzili su da nemaju nikog ko bi vodio te rudnike,pa su se bacili na vadenje telefonskih i strujnih kabela uzduz zemlje.
No,morali su otici.
Ista stvar i sa odlaskom Portugalaca iz Mozambika,a o Zimbabveu znat vec i sami

Poanta? Mozda da kolonizatori NAMJERNO nisu educirali lokalno stanovnistvo, drzeci ih time u tehnoloskoj ovisnosti,kao neuku radnu snagu.

neeeee...to je bilo slucajno. Demokratiski slucajno :D

WeM
25.02.2004., 13:17
OrangeC kaže:
A zaboravijo si ti pripomenuti tko je najbolje profitirao od takvog stanja u Africi :D :D :D

kapitalizam! ali ne kao od komunizma! to je bila najisplativija investicija!

OrangeC
25.02.2004., 13:18
WeM kaže:
kapitalizam! ali ne kao od komunizma! to je bila najisplativija investicija!

Nego sta! Vid kolke su profitcine sada napravili po bivsim komunistickim zemljama!

Constatinopol
25.02.2004., 13:19
OrangeC kaže:
Jel ono u Zambiji demokracija? :D

Poanta? Mozda da kolonizatori NAMJERNO nisu educirali lokalno stanovnistvo, drzeci ih time u tehnoloskoj ovisnosti,kao neuku radnu snagu.

neeeee...to je bilo slucajno. Demokratiski slucajno :D Poanta je da Afrika grca u gradanskim ratovima,diktaturama i klanju,no sad se medusobno mrze i kolju,bez europljana sa strane...

Dr. Gruden
25.02.2004., 13:21
:cry: :rofl: :rofl:

Suze mi idu. Daj pomorancicu imaj milosti .Australija se obogatila tak da je opljackala Aborighine. Uzeli su im sve automobile i Opera House u Sidneyu i protjerali ih u pustinju.

Di si Consider? Pozdravljaju te sa USS Liberya, kojeg su izraelci 'slucajno' rokali tri sata avionima i torpednim camcima. :D

OrangeC
25.02.2004., 13:22
Constatinopol kaže:
Poanta je da Afrika grca u gradanskim ratovima,diktaturama i klanju,no sad se medusobno mrze i kolju,bez europljana sa strane...

Ma sve je to u redu, poznato je da su Balkan...eee....Afrikanci primitivne neuke divlje seljacine, sta se samo znaju medjusobno mrzit i ubijeti.

Nego reci ti meni kuda ode LOVA? Tko PROFITIRA? :D :D :D

buenaventura
25.02.2004., 13:22
Constatinopol kaže:
No,morali su otici.
Ista stvar i sa odlaskom Portugalaca iz Mozambika,a o Zimbabveu znat vec i sami. Odlicno. A sad mi reci kako to da nakon visestoljetnog boravka bijelaca na tom podrucju nije ostao niti jedan domaci strucnjak. Nije valjda da su bijelci dosli vaditi rudu za sebe, a ne za lokalno stanovnistvo, pa su godinama dovlacili svoje strucnjake iako je period koji su tamo proveli bio i vise nego dovoljan da osposobe lokalno stanovnistvo za takve poslove? Jesu li crnci jednostavno preglupi za shvatiti iole kompleksniji problem ili kolonizatori sredstva koja su dobili eksploatacijom kolonije bas i nisu investirali u obrazovni sistem te iste kolonije?

OrangeC
25.02.2004., 13:23
Dr. Gruden kaže:
Suze mi idu. Daj pomorancicu imaj milosti .Australija se obogatila tak da je opljackala Aborighine. Uzeli su im sve automobile i Opera House u Sidneyu i protjerali ih u pustinju.

A evo ga javio se pacijent sta pati od manije velicine :D

Uzeli su im ZEMLJU.

Di si Consider? Pozdravljaju te sa USS Liberya, kojeg su izraelci 'slucajno' rokali tri sata avionima i torpednim camcima.

Jo, nemojte opet...:(

Consider II
25.02.2004., 13:28
OrangeC kaže:
Nisu bas bili neutralni, ali su pametnom politikom izbjegli sovjetsku invaziju i rzaranje.

Kao i Bugari. S tim da im je SSSR za razliku od Bugara ipak otfikaorio komad teritorija. A vodili su rat sami sa SSSRom 1940. Imš dosta šupljina u znanju povijesti. Sutra na primanju dovedi mamu u školu.

Plus je masu pomoglo to sta su ih Ameri podrzavali, iako su bili nacisticki saveznik, zar ne? Bas je fino kada nekome trebas. Onda te ne tuca u mozak. Kao recimo Vijetnamce.
Ameri ih podržavali!?
Tko im je trijest godina postavljao predsjednika (vječni Urho Kekkonen).
Nisam JA uveo demokraciju kao faktor napretka, nego nam time "demokrate" pune usi svakodnevno. Cinjenica je da nakon sto se uvela "demokracija" u masi zemlaja doslo do VELIKOGA nazatka. I cinjenica je da je do najbrzeg razvoja vecine zemalja doslo bez demokracije.

Napisao si kao da je demokracija garancija za nazadak. Činjenica da su najveći napredak napravile demokratske države, a one koje to nisu barem su kapitalističke. Ima dakako i nazadnih. Međutim komunističke su čista propast. Jebi ga to je činjenica. Može se još neko vrijeme jašiti na činjenici da nam je konkretno u Hrvatskoj pod komunizmom bilo bolje. No tomu će doći vjerojatno kraj. A možda neće. Možda ćemo biti svjetski fenomen. Imamo uvjeta.
Bio je i u SSSRu :D
A kad su narodnajci dobili većinu, a? Zaboravio si to? Izborima dakako. Protiv režima.

Da znas da mi je drago sta nimalo nisi uznemiren neshvacanjem okoline i sugovornika. To dokazuje cvrstocu tvoga karaktera :D
Paaaa neznam, obično ljudi kad ne shvaćaju misle da je u njima problem i pokušavaju shvatiti krišom pitajući ili nekako drukčije, a ne da se hvale javno svojom glupošću...

nisam strucan za Ugandu. Valjda su Ugandjani poceli lezat po sred ceste, sta je kolonizatore masu jebalo u mozak, jer dis vozit auto preko ziva covjeka, mores uprljat ganz nove gume, a dis ih onda oprat kad je Uganda siromasna vodom :D
Ma Uganda je samo metafora. Mislio sam na 90% kolonija koje su dobile nezavisnost bez ikakvog oružanog otpora. jer sam sam predvidio da će netko odmah graknuti: A Vijetnam, a Alžir, a Angola...!

Plus onda to jos nazoves nirvanom. Jebate, Consider, mislim da smo na tragu necega!! :D [/B]
Ma govorio sam ja uvijek: uvjeri ljude da im je dobro i sve si riješio; ne trebaju ni ceste ni visoke peći...

Constatinopol
25.02.2004., 13:30
OrangeC kaže:
Ma sve je to u redu, poznato je da su Balkan...eee....Afrikanci primitivne neuke divlje seljacine, sta se samo znaju medjusobno mrzit i ubijeti.

Nego reci ti meni kuda ode LOVA? Tko PROFITIRA? :D :D :D Zna se!:D onaj koji je te rudnike i otvorio,bijele rasisticke eksploatisticke svinje!
Moj point je bio da si afrikanci ne mogu sami pomoci,jer su u prevelikim govnima.
Jadnicima treba pomoc,a bogati koji su sve zapoceli(Britanci,Ameri) ih ne jebu ni 5%:(

Consider II
25.02.2004., 13:30
Dr. Gruden kaže:
:cry: :rofl: :rofl:

Di si Consider? Pozdravljaju te sa USS Liberya, kojeg su izraelci 'slucajno' rokali tri sata avionima i torpednim camcima. :D

A i ti bi batine kao ondašnji Michael Collins?

Dr. Gruden
25.02.2004., 13:37
Nemas ti kila. :D

Dr. Gruden
25.02.2004., 13:39
OrangeC kaže:
Uzeli su im ZEMLJU.

Ovo je novost. Proboj na polju tehnologije i znanosti. Automobili i kompjuteri se rade od zemlje.

Consider II
25.02.2004., 13:40
Dr. Gruden kaže:
Nemas ti kila. :D
A ti si to!
Evo sponio sam te nekoliko puta kao primjer kako ne treba.
Čuj, nije bog zna što, ali najgora je anonimnost.

Dr. Gruden
25.02.2004., 13:42
Consider II kaže:
A ti si to!
Evo sponio sam te nekoliko puta kao primjer kako ne treba.
Čuj, nije bog zna što, ali najgora je anonimnost.

Spominjes ti mene cesto.

Joos me peku stare raneeee :o

:D

OrangeC
25.02.2004., 13:52
OrangeC kaže:
Nisu bas bili neutralni, ali su pametnom politikom izbjegli sovjetsku invaziju i rzaranje.

Kao i Bugari. S tim da im je SSSR za razliku od Bugara ipak otfikaorio komad teritorija. A vodili su rat sami sa SSSRom 1940. Imš dosta šupljina u znanju povijesti. Sutra na primanju dovedi mamu u školu.

Ne kapiram te. Poanta je bila da se Finska koliko toliko razvila na njemackoj pomoci (iz nacistickih interesa), i da je izbjegla razaranje na kraju rata. Izgubili su teritorij koji su vec bili izgubili u zimskom ratu. Kakve veze ima razvoj Finske sa demokracijom?

OrangeC
Plus je masu pomoglo to sta su ih Ameri podrzavali, iako su bili nacisticki saveznik, zar ne? Bas je fino kada nekome trebas. Onda te ne tuca u mozak. Kao recimo Vijetnamce.

Ameri ih podržavali!?
Tko im je trijest godina postavljao predsjednika (vječni Urho Kekkonen).

Ako se dobro sjecam, desni socijalni konzervativac? Uh, pitam se tko ga je postavljao.

OrnageC

Coanider
Napisao si kao da je demokracija garancija za nazadak.

Jok ja. Al dopustam da si ti to tako procitao.

Consider
Činjenica da su najveći napredak napravile demokratske države,
a one koje to nisu barem su kapitalističke.

Jok., najbrzi napredak u 20 st.su redom ostvarivale totalitarne zemlje, ili one koje su se okoristile tudjim totalitarizmom.

U 18 i 19 stoljecu su se najbrze razvijale pljackaske ekonomije.

Ima dakako i nazadnih.

Jedina je jeba sta je spisak nazadnih daleko vecih od spiska naprednih.

Međutim komunističke su čista propast. Jebi ga to je činjenica.

Ovisi u kom pogledu. Pismenost? Zdravstvena zastita? Dugovjecnost? Ima pozdrav iz Patagonije, super razvijene kapitalisticke zemlje sa klimom slicnom Rusiji.

Coanider
Može se još neko vrijeme jašiti na činjenici da nam je konkretno u Hrvatskoj pod komunizmom bilo bolje. No tomu će doći vjerojatno kraj. A možda neće.

Intenzivno razmisljaj o tome dok budes skupljao lovu za svoj prvi stan u 45-toj godini :D

A onda se mores i ozenit, jel tako. :D

Možda ćemo biti svjetski fenomen. Imamo uvjeta.

Jedino nam mangupi stalno bacaju klipove pod noge :D

orangeC
(parlament) Bio je i u SSSRu

[/quote]
Consider
A kad su narodnajci dobili većinu, a? Zaboravio si to? Izborima dakako. Protiv režima.

Kao na primjeru Cileu 1973? Ili Spanjolskoj 1935? :D

orangeC
Da znas da mi je drago sta nimalo nisi uznemiren neshvacanjem okoline i sugovornika. To dokazuje cvrstocu tvoga karaktera

Consider
Paaaa neznam, obično ljudi kad ne shvaćaju misle da je u njima problem i pokušavaju shvatiti krišom pitajući ili nekako drukčije, a ne da se hvale javno svojom glupošću...

Ocito ne shvacamo jedan drugoga, al to nas obojicu ne uznemirava, jerbo smo u dva svemira. :D

OrangeC
nisam strucan za Ugandu. Valjda su Ugandjani poceli lezat po sred ceste, sta je kolonizatore masu jebalo u mozak, jer dis vozit auto preko ziva covjeka, mores uprljat ganz nove gume, a dis ih onda oprat kad je Uganda siromasna vodom

Cansider
Ma Uganda je samo metafora. Mislio sam na 90% kolonija koje su dobile nezavisnost bez ikakvog oružanog otpora. jer sam sam predvidio da će netko odmah graknuti: A Vijetnam, a Alžir, a Angola...!

Sad sam skapirao...citav svijet je samo metafora za...vec ne znam sto :D

A nije ti palo na pamet da je slucajno
1. SSSR postao velesila, i ozbiljna prijetnja zapadnom sustavu

2. Pa je zapad morao trositi hrpu love na prevenciju (ukljucujuci socijalne programe, kojima su stisavali vlastite narode)

3. Pa se zapad prilicno istrosio na Hitlera

4. Pa nisu imali ni love ni snage baktati se sa komunistima i kolonijama

5. Pa su pustili kolonije ca, spasavajuci se od komunista, kao vece opasnosti?

6. Pa su usput sjebali i sjebavali kolonije tako da nisu imale sanse da postignu STVARNU samostalnost, nego su dosli u ekonomsku kolonijalnu ovisnost?

orangeC
Plus onda to jos nazoves nirvanom. Jebate, Consider, mislim da smo na tragu necega!!

Consider
Ma govorio sam ja uvijek: uvjeri ljude da im je dobro i sve si riješio; ne trebaju ni ceste ni visoke peći...

Eno u SADu godisnje pogine od metka 30.000 ljudi, nih 100.000 na cesti, njih baremko jos 500.000 od bolestina kojima je tesko i ime izgovorit, plus te opljackaju do gole koze di god se okrenes.

Al jebi ga, ako pitas prosjecnoga AMera di je najbolje na svijetu, pogodi sta ce ti rec. Al za rec tako nesto, treba gledat 8 sati dnevno televiziju, jel tako :D

OrangeC
25.02.2004., 13:55
Dr. Gruden kaže:
Ovo je novost. Proboj na polju tehnologije i znanosti. Automobili i kompjuteri se rade od zemlje.

Neces vjerovat, al to je susta istina.

buenaventura
25.02.2004., 13:57
Ovo je jedan od razloga zasto je ovaj forum prilicno dosadno mjesto. Omiljena zanimacija sudionicima je prebrojavanje "pobjeda" i "poraza" u onome sto valjda smatraju "epskim" sukobima (smijesnih li osoba :D :D :D) kojih se, osim njih, nitko drugi niti ne sjeca (kakav USS Liberty i koga je uopce briga?).

Sad bih ja, da bih se uklopio, trebao pitati Grudena kako mu je deda i je li u zadnje vrijeme stogod opalio. :D

OrangeC
25.02.2004., 13:59
buenaventura kaže:
Sad bih ja, da bih se uklopio, trebao pitati Grudena kako mu je deda i je li u zadnje vrijeme stogod opalio. :D

Necemo valjda opet o zoofiliji.

Vanjushka
25.02.2004., 14:12
Dr. Gruden kaže:

Ne, nego u svemiru.

Dr. Gruden
25.02.2004., 15:02
buenaventura kaže:
Ovo je jedan od razloga zasto je ovaj forum prilicno dosadno mjesto. Omiljena zanimacija sudionicima je prebrojavanje "pobjeda" i "poraza" u onome sto valjda smatraju "epskim" sukobima (smijesnih li osoba :D :D :D) kojih se, osim njih, nitko drugi niti ne sjeca (kakav USS Liberty i koga je uopce briga?).

Epskim? Ma ne, ne smatramo. AL drago mi je da znam kako razmisljas.

buenaventura kaže:
Sad bih ja, da bih se uklopio, trebao pitati Grudena kako mu je deda

Ladan vec godinama, hvala na pitanju.

buenaventura kaže:
i je li u zadnje vrijeme stogod opalio. :D

Tko? Deda?

Consider II
25.02.2004., 16:13
OrangeC kaže:
[B]Ne kapiram te. Poanta je bila da se Finska koliko toliko razvila na njemackoj pomoci (iz nacistickih interesa), i da je izbjegla razaranje na kraju rata. Izgubili su teritorij koji su vec bili izgubili u zimskom ratu.

je, razvila se na njemačkoj pomoći koliko se razvila i NDH. Morala davati. A dobila kurrac, samo oružje.

Kakve veze ima razvoj Finske sa demokracijom?
Valjda nikakve. Kao što i glad u Sj.Koreji nema veze s komunizmom.

Ako se dobro sjecam, desni socijalni konzervativac? Uh, pitam se tko ga je postavljao.

Socijal konzervativac. jebate bijo u rodu s Budišom?
Nije mogao biti postavljen ako nije imao dozvolu iz Moskve.

Jok., najbrzi napredak u 20 st.su redom ostvarivale totalitarne zemlje, ili one koje su se okoristile tudjim totalitarizmom.

Govorimo o 'sustained' napretku, a ne o bljesku iza kojeg je nadošla glad.

Očito da su tada bili poštene jedino životinje. a ui među njima ima grabežljivaca.

Jest jeba. Samo je je još veća jeba što kd komunističkih na spisku naprednih nema nikoga.

Ovisi u kom pogledu. Pismenost? Zdravstvena zastita? Dugovjecnost? Ima pozdrav iz Patagonije, super razvijene kapitalisticke zemlje sa klimom slicnom Rusiji.

Mogu pretpostavit tu zdravstvenu zaštitu na Kubi. Svi imaju pravo, samo nema doktora, nema bolnice, nema ljekova, zapiši se i doćeš na red za tri godine.

Intenzivno razmisljaj o tome dok budes skupljao lovu za svoj prvi stan u 45-toj godini :D

A neš mi sad govorit da su stanove prije dobijali dvadestogodišnjaci!

Kao na primjeru Cileu 1973? Ili Spanjolskoj 1935? :D

Njemačkoj 1933....

2. Pa je zapad morao trositi hrpu love na prevenciju (ukljucujuci socijalne programe, kojima su stisavali vlastite narode)

Vidi logičkog slijeda!!
A ja mislio da je deranje kolonija uvjet za preživljavanje tzv. demokratskog zapada. Kad tamo zafrkancija dok se ne pojavi kakva bolja zanimacija, dostojniji protivnik.

Eno u SADu godisnje pogine od metka 30.000 ljudi, nih 100.000 na cesti, njih baremko jos 500.000 od bolestina kojima je tesko i ime izgovorit, plus te opljackaju do gole koze di god se okrenes.

Al jebi ga, ako pitas prosjecnoga AMera di je najbolje na svijetu, pogodi sta ce ti rec. Al za rec tako nesto, treba gledat 8 sati dnevno televiziju, jel tako :D

Baš dobro da znam da se drugdje ne umire ni od bolesti ni od auta ni od metka. samo u SAD.

Consider II
25.02.2004., 16:16
buenaventura kaže:

Takooo je!
I k tome Lynott još pokazuje svoj srpski mentalitet: uživa u porazima, stalno ih spominje, slavi...

buenaventura
25.02.2004., 16:47
Consider II kaže:
Mogu pretpostavit tu zdravstvenu zaštitu na Kubi. Svi imaju pravo, samo nema doktora, nema bolnice, nema ljekova, zapiši se i doćeš na red za tri godine. Za zdravstveni, socijalni i obrazovni sistem kao i standard opcenito na Kubi kazu da je neusporedivo bolji od tipicne juznoamericke "demokracije" (citaj: diktature pod pokroviteljstvom USA) i od stanja na samoj Kubi za vrijeme "demokracije" pod Batistom (citaj: diktature pod pokroviteljstvom USA). Naravno, nisam bio tamo da se osobno uvjerim...

Consider II kaže:
Vidi logičkog slijeda!!
A ja mislio da je deranje kolonija uvjet za preživljavanje tzv. demokratskog zapada. Kad tamo zafrkancija dok se ne pojavi kakva bolja zanimacija, dostojniji protivnik. Ma neee... Nije se od toga odustalo. Samo se danas vise ne kaze "kolonijalizam" nego "preemptive strike" ili "structural adjustment program".

OrangeC
25.02.2004., 16:50
OrangeC kaže:
Ne kapiram te. Poanta je bila da se Finska koliko toliko razvila na njemackoj pomoci (iz nacistickih interesa), i da je izbjegla razaranje na kraju rata. Izgubili su teritorij koji su vec bili izgubili u zimskom ratu.

Consider
je, razvila se na njemačkoj pomoći koliko se razvila i NDH. Morala davati. A dobila kurrac, samo oružje.

Pa gle, Finska je ipak bila puno bitnija od NDH u napadu na SSSR.
OrangeC
Kakve veze ima razvoj Finske sa demokracijom?

Consider
Valjda nikakve. Kao što i glad u Sj.Koreji nema veze s komunizmom.

O, glad u S.Koreji ima itekako veze sa komunizmom. Naime, da u Sj.Koreji nema komunizma, ne bi se stalno morali bojati da ce ih miroljubivi Ameri napasti, pa ne bi morali veci dio bruto dohotka trositi na vojsku, nego bi ostalo dosta na razvoj poljoprivrede. Sta mislis zasto imaju vojni rok od SEDAM godina? Zato da maknu ljude sa polja da ne bi morali orati?
OrangeC

Cosnider

Socijal konzervativac. jebate bijo u rodu s Budišom?
Nije mogao biti postavljen ako nije imao dozvolu iz Moskve.

I? Zna se tko ga je postavljao. By the way, tko je dao dozvolu za Milosevica?
OrangeC

Conasider

Govorimo o 'sustained' napretku, a ne o bljesku iza kojeg je nadošla glad.

Italija je imala jebeno veliki sustained napredak za vrijeme Musolinija. Zato je danas sjeverna italija valjda najrazvijenije podrucje u Evropi. Sta cemo sa Juznom Korejom, tipicnom fasistickom drzavom za vrijeme Park Cung Hija?

orangeC

Consider
Očito da su tada bili poštene jedino životinje. a ui među njima ima grabežljivaca.

Neki od nas su ipak evoluirali. Pa se zato zovemo ljudi.

orangeC

Consider
Jest jeba. Samo je je još veća jeba što kd komunističkih na spisku naprednih nema nikoga.

I opet, sto za tebe znaci "napredan"? Nalik Americi?
orangeC

Consider

Mogu pretpostavit tu zdravstvenu zaštitu na Kubi. Svi imaju pravo, samo nema doktora, nema bolnice, nema ljekova, zapiši se i doćeš na red za tri godine.

Plus Castro nudi da Crnci iz SADa mogu besplatno studirati medicinu na kubanskim fakultetima, pod uvjetom da se po povratku u SAD odredjeni broj godina besplatno daju usluge najsiromasnijima. Jesam te.
orangeC
intenzivno razmisljaj o tome dok budes skupljao lovu za svoj prvi stan u 45-toj godini

Consider
A neš mi sad govorit da su stanove prije dobijali dvadestogodišnjaci!

Nisu, ali nije kao danas 90% populacije u dobi 40 godina visilo kao podstanari. Nez perspektive da iz place osigura elementarnu stvar.
OrangeC

Consider

Vidi logičkog slijeda!!
A ja mislio da je deranje kolonija uvjet za preživljavanje tzv. demokratskog zapada. Kad tamo zafrkancija dok se ne pojavi kakva bolja zanimacija, dostojniji protivnik.

Vrlo upadljivo, ispustio si broj 6 iz logickog slijeda, gdje je jasno navedeno da se deranje kolonija nastvailo, drugim metodama.

oranegC

Al jebi ga, ako pitas prosjecnoga AMera di je najbolje na svijetu, pogodi sta ce ti rec. Al za rec tako nesto, treba gledat 8 sati dnevno televiziju, jel tako

Consider

Baš dobro da znam da se drugdje ne umire ni od bolesti ni od auta ni od metka. samo u SAD.

U kanadi, koja ima slicnu kulturu zivljenja kao SAD, broj ubojstava je manji za faktor 50. Ne znam za broj usmrcenih na cestama, "nesretnim slucajevima", bolestinama...al pretpostvaljam da je slican omjer.

Elem, mozemo se ovako prepucavati do sutra, al tema topica je Putin i njegova cvrstorukaska politika.

Mozda bi ipak bilo bolje vratiti loptu na razvoj plutokracije u Rusiji, i na moguce posljedicno skretanje Rusije prema fasizmu.

Dr. Gruden
25.02.2004., 16:58
Consider II kaže:
Takooo je!
I k tome Lynott još pokazuje svoj srpski mentalitet: uživa u porazima, stalno ih spominje, slavi...

Ja ne znam tko je tu koga prvi spomenuo.

Srbine jedan. :D

Dr. Gruden
25.02.2004., 17:02
OrangeC kaže:
Mozda bi ipak bilo bolje vratiti loptu na razvoj plutokracije u Rusiji, i na moguce posljedicno skretanje Rusije prema fasizmu.

Ahaha. Pa Rusi su od 1918-te u fasizmu. Pretekli su Mussolinija.

OrangeC
25.02.2004., 17:05
Dr. Gruden kaže:
Ahaha. Pa Rusi su od 1918-te u fasizmu. Pretekli su Mussolinija.

Sunce mamino, jope si propustija pilulicu, pa ti se jopet izmisalo! Ajd sad uzmi dvi. Pa pajki ostatak dana :D

WeM
25.02.2004., 17:19

a zasto je TEBI problem skretanje rusije prema fasizmu ?

nije li valjda samo stoga sta mumificiranog lenjina izbacuju iz mauzoleja ?

Consider II
25.02.2004., 17:21
OrangeC kaže:
Pa gle, Finska je ipak bila puno bitnija od NDH u napadu na SSSR. .

Finska se pridružila napadu po vlastitom nahođenju. Nije od početka bila u planu. A od ekonomske pomoći dobili su kurrac. kao i svi drugi njemački saveznici.

. O, glad u S.Koreji ima itekako veze sa komunizmom. Naime, da u Sj.Koreji nema komunizma, ne bi se stalno morali bojati da ce ih miroljubivi Ameri napasti, pa ne bi morali veci dio bruto dohotka trositi na vojsku, nego bi ostalo dosta na razvoj poljoprivrede. Sta mislis zasto imaju vojni rok od SEDAM godina? Zato da maknu ljude sa polja da ne bi morali orati?.

Ma znam, ono kao što su ih napali 1950 te.

. I? Zna se tko ga je postavljao. .

Bila javna tajna. Znalo se.

. By the way, tko je dao dozvolu za Milosevica?.
Nemam pojma.

. Italija je imala jebeno veliki sustained napredak za vrijeme Musolinija..

Imala je moj kurrac. Potemkinova sela. Svugdje gdje ej protivnik bio malo iznad kamenog doba (Etiopije) trebala im je pomoć. Italija je svoj procvat doživjela pedesetih i šezdesetih pod demokracijom. Prije toga su bili 'paese dei straccioni'.

. I opet, sto za tebe znaci "napredan"? Nalik Americi?.

Ne nego imati napredne ideje o višku vrijednosti, eksploataciji čovjeka po čovjeku i tako...

Plus Castro nudi da Crnci iz SADa mogu besplatno studirati medicinu na kubanskim fakultetima, pod uvjetom da se po povratku u SAD odredjeni broj godina besplatno daju usluge najsiromasnijima. Jesam te..

jesi me. Neka Castro otvori granice tri dana pa neka onda sere.

. Nisu, ali nije kao danas 90% populacije u dobi 40 godina visilo kao podstanari. Nez perspektive da iz place osigura elementarnu stvar..

Sad neznam baš. To su vjerojatno oni koji u tridesetima u socijalizmu nisu dobili stan.

. Vrlo upadljivo, ispustio si broj 6 iz logickog slijeda, gdje je jasno navedeno da se deranje kolonija nastvailo, drugim metodama..
Jer smo to raspravili u razmjeni o eksploataciji, ono o 1000% nim profitima eksploatiranih. Sjeti se.

. U kanadi, koja ima slicnu kulturu zivljenja kao SAD, broj ubojstava je manji za faktor 50. Ne znam za broj usmrcenih na cestama, "nesretnim slucajevima", bolestinama...al pretpostvaljam da je slican omjer..

Kanada je i manja zemlja za faktor od 15, manje pridošlica svake godine itd... Uostalom i Kanada je i demokratska i kapitalistička.

. Elem, mozemo se ovako prepucavati do sutra, al tema topica je Putin i njegova cvrstorukaska politika..
A meni baš zabavno. Rijetko ovako da se odmah odgovara.

OrangeC
25.02.2004., 17:23
WeM kaže:
[B]a zasto je TEBI problem skretanje rusije prema fasizmu ?

Phua, tesko se odluciti zasto bi to bio problem...mozda onih 10.000 nuklearnih glava...ili pak mutirani virusi antraksa, tzv supernantraks...tko ce ga znati.

nije li valjda samo stoga sta mumificiranog lenjina izbacuju iz mauzoleja ?

Hehe, jeba ce bit kada ga budu vracali :D

Consider II
25.02.2004., 17:26
Dr. Gruden kaže:
Ja ne znam tko je tu koga prvi spomenuo.

Ja sam samo s divljenjem spomenuo tvoje poznavanje povijesti (Gavrilo Princip poslije atentata kidnuo u Srbiju).

A ti evociraš svoje poraze.

Dr. Gruden
25.02.2004., 17:31
Consider II kaže:
A ti evociraš svoje poraze.

Ak me pamcenje dobro sluzi, obje rasprave si napustio podvijena repa nakon sto tvoje kopi/pejstanje sa zionistickih sajtova nije urodilo plodom.

I nekako se ne sjecam gdje da sam rekao da je gavrilo brisao u Srbiju, al nek ti bude. Recimo da i jesam. Drago mi je da se i ti imas cemu veselit u zivotu. :D

WeM
25.02.2004., 17:39
Phua, tesko se odluciti zasto bi to bio problem...mozda onih 10.000 nuklearnih glava...ili pak mutirani virusi antraksa, tzv supernantraks...tko ce ga znati.

orangec... smirujsejebotekonj...:rofl: :rofl:

a ne bi bio problem ukoliko bi bili komunisti ?

OrangeC
25.02.2004., 17:44
OrangeC kaže:
Pa gle, Finska je ipak bila puno bitnija od NDH u napadu na SSSR. .

Consider

Finska se pridružila napadu po vlastitom nahođenju. Nije od početka bila u planu. A od ekonomske pomoći dobili su kurrac. kao i svi drugi njemački saveznici.

E jebi ga, ako sad budemo isli kopati po ekonomskoj, industrijskoj i inoj pomoci sta ju je Mannerheim dobijao od Hitlera...pobogu, pa i uniforme za vojsku im je davao.
OrangeC
O, glad u S.Koreji ima itekako veze sa komunizmom. Naime, da u Sj.Koreji nema komunizma, ne bi se stalno morali bojati da ce ih miroljubivi Ameri napasti, pa ne bi morali veci dio bruto dohotka trositi na vojsku, nego bi ostalo dosta na razvoj poljoprivrede. Sta mislis zasto imaju vojni rok od SEDAM godina? Zato da maknu ljude sa polja da ne bi morali orati?.

Consider
Ma znam, ono kao što su ih napali 1950 te.

Ajmo sad malo o tome tko je koga napao, majke ti. Tko je koga napao u Rusiji 1917?

I kako to da se SSSR naoruzavao i naoruzavao i naoruzavao i naoruzavao za napad, a napao svega 1 zemlju (Afganistan), a Ameri jadni se samo branili i branili i branili i branili i pri tome skoro da nema stope na kugli zemaljskoj gdje nekoga nisu ubili van SADa. da te podsjetim, sve dogovore mozes naci na americkim televizijskim mrezama, 24 sata dnevno :D
OrangeC
By the way, tko je dao dozvolu za Milosevica?.

Consider
Nemam pojma.

Pitaj Williama Montgomerya. Onoga sta su nedavno sterali iz iste te Srbije, jer im je dopizdio. Pardon nisu ga sterali,s amo su mu uvalili sponzorusu, ap se sterao sam. :D
oranegC
Italija je imala jebeno veliki sustained napredak za vrijeme Musolinija..

Consider
Imala je moj kurrac. Potemkinova sela. Svugdje gdje ej protivnik bio malo iznad kamenog doba (Etiopije) trebala im je pomoć.

Je, je, Potemkivnoe hidrocentrale koje su napjale Potemkinove dalkeovode, koji su napajali Potemkinove celicane, aluminare i Poetemkinove tvornice sta su proizvodile Potemkinove automobile koji su potemkinovski vozali Talijance na potemkinovske vikende na Potemkivova umjetna jezera Potemkinovih hiddroelektrana, iznad kojih su letali potemkinovi avioncici iz tih istih potemkinovih tvornica....
A sad, to sta Talijani nisu marili ic pogibat za ciljeve koji im nisu jasni u zemlje koje ne znaju gdje su, a i inace bas nisu bili orni za pogibat bez velike nuzde, to valjda nema veze sa industrijom. Ili hoces reci da jaka industrija znaci automatski i sposobnu i pozrtvovnu vojsku?
Consider
Italija je svoj procvat doživjela pedesetih i šezdesetih pod demokracijom. Prije toga su bili 'paese dei straccioni'.

Dozivjela je ona kurcinu. Americku kurcinu. "procvat" o kome govoris nije bio nista drugo nego americka paradna propaganda o uspjesnosti kapitalizma. zato i jesu dopustili da ojacaju sindikati. A za svaki slucaj se preko mafije osiguravala dodatna kontrola drustva. I gle puf nestade komunizma i puf nestade problema sa mafijom u Italiji. Jebate, da nije slucajno reklo bi se da je koincidencija :D jerbo se dobro zna da Zapad nikada nije igrao na kartu koljaca, ubojica, pljackas, otimatelja i ostalih nasilnika i zlocinaca, u cilju zastite svojih interesa! Pobogu, pa to ne bi bilo DEMOKRATSKI!
orangeC
I opet, sto za tebe znaci "napredan"? Nalik Americi?.
¨
Consider
Ne nego imati napredne ideje o višku vrijednosti, eksploataciji čovjeka po čovjeku i tako...

Cudim ti se. Oli je to za tebe napredak?
orangeC

Plus Castro nudi da Crnci iz SADa mogu besplatno studirati medicinu na kubanskim fakultetima, pod uvjetom da se po povratku u SAD odredjeni broj godina besplatno daju usluge najsiromasnijima. Jesam te..

Consider
jesi me. Neka Castro otvori granice tri dana pa neka onda sere.

Neka americki demokrate otvore granice prema Meksiku 3 dana, pa neka onda seru :D
OrangeC
Nisu, ali nije kao danas 90% populacije u dobi 40 godina visilo kao podstanari. Nez perspektive da iz place osigura elementarnu stvar..

Consider
Sad neznam baš. To su vjerojatno oni koji u tridesetima u socijalizmu nisu dobili stan.

Socijalizam je od 1985 bio na zalazu. Iscrpio se od kupovine traperica, pa nije ostalo za stanove :D
orangeC
Vrlo upadljivo, ispustio si broj 6 iz logickog slijeda, gdje je jasno navedeno da se deranje kolonija nastvailo, drugim metodama..

Consider
Jer smo to raspravili u razmjeni o eksploataciji, ono o 1000% nim profitima eksploatiranih. Sjeti se.

Aha, eno Zambija bere profite na rudama za popizdacit. Ne znaju kud ce s parama. Usp, pardon, mislm da je profit otisao vlasnicima mercedesa :D
OrangeC
U kanadi, koja ima slicnu kulturu zivljenja kao SAD, broj ubojstava je manji za faktor 50. Ne znam za broj usmrcenih na cestama, "nesretnim slucajevima", bolestinama...al pretpostvaljam da je slican omjer..

Consider
Kanada je i manja zemlja za faktor od 15, manje pridošlica svake godine itd... Uostalom i Kanada je i demokratska i kapitalistička.

I Moldavija je demokratska i kapitalisticka, plus je manja od kanade za faktor valjda 10. Sta si tijo rec. SAD je egzemplar uspjesnosti liberlanog kapitalizam. A u kurcu je turbo na kvadrat. Eno na drugom topicu spomenuta razina educiranosti predsjednickih kandidata. (Edwards, Kerry, Clinton, Reagan). da im nema priliva obrazovanih ljudi iz drugih zemalaja, privucenih mogucnoscu bolje zarade, krepali bi od gladi za tri godine.
orangeC
Elem, mozemo se ovako prepucavati do sutra, al tema topica je Putin i njegova cvrstorukaska politika..

Consider
A meni baš zabavno. Rijetko ovako da se odmah odgovara

Znaci tebi je zabavnoi kada ti netko uopce odgovara. Ok. shvatio sam. :D

OrangeC
25.02.2004., 17:47
WeM kaže:
orangec... smirujsejebotekonj...:rofl: :rofl:

a ne bi bio problem ukoliko bi bili komunisti ?

Koliko je zemalja napao SSSR?

A koliko npr.Hitler?

WeM
25.02.2004., 18:01
OrangeC kaže:
Koliko je zemalja napao SSSR?

A koliko npr.Hitler?

"hitler" puno, a cccp malo!

a hocemol fakat brojat ?

OrangeC
25.02.2004., 18:02
WeM kaže:
"hitler" puno, a cccp malo!

a hocemol fakat brojat ?

Aj probaj, al se nemoj izgubit nakon tri cetri :D :D :D

WeM
25.02.2004., 18:04
OrangeC kaže:
Aj probaj, al se nemoj izgubit nakon tri cetri :D :D :D

aj ti prvi sa cccp oslobodilackim !

OrangeC
25.02.2004., 18:05
WeM kaže:
aj ti prvi sa cccp oslobodilackim !

Jedan

WeM
25.02.2004., 18:06
ja stigo do osam i ne mogu dalje od smijeha...

OrangeC
25.02.2004., 18:10
WeM kaže:
ja stigo do osam i ne mogu dalje od smijeha...

Eto vidis da je Hitler napao osam puta vise zemalja od SSSRa :D

WeM
25.02.2004., 18:32
153 ?

Consider II
25.02.2004., 18:53
OrangeC kaže:
E jebi ga, ako sad budemo isli kopati po ekonomskoj, industrijskoj i inoj pomoci sta ju je Mannerheim dobijao od Hitlera...pobogu, pa i uniforme za vojsku im je davao.

uniforme možda. Umjetno gnjojivo jok.

Ajmo sad malo o tome tko je koga napao, majke ti. Tko je koga napao u Rusiji 1917?

Tko je koga napao?
Bila mala pomoć legalnoj vladi (Kerenskog).

I kako to da se SSSR naoruzavao i naoruzavao i naoruzavao i naoruzavao za napad, a napao svega 1 zemlju (Afganistan), a Ameri jadni se samo branili i branili i branili i branili i pri tome skoro da nema stope na kugli zemaljskoj gdje nekoga nisu ubili van SADa.

To su radili najraširenijom jurišnom puškom na svijetu AK 47 Kalašnjikov koja se proizvodi u Milwakeeju.

BTW ova tvoja brojidba mi nešto ne štima. ja sam samo u Evropi nabrojio dvije (Čehoslovačka, Madžarska)

Je, je, Potemkivnoe hidrocentrale koje su napjale Potemkinove dalkeovode, ...

Misliš hidroelektrane kao u Zambiji? A za Zambiju ne tvrdiš da je razvijena.

Dozivjela je ona kurcinu. Americku kurcinu. "procvat" o kome govoris nije bio nista drugo nego americka paradna propaganda o uspjesnosti kapitalizma. zato i jesu dopustili da ojacaju sindikati. A za svaki slucaj se preko mafije osiguravala dodatna kontrola drustva. I gle puf nestade komunizma i puf nestade problema sa mafijom u Italiji. Jebate, da nije slucajno reklo bi se da je koincidencija :D jerbo se dobro zna da Zapad nikada nije igrao na kartu koljaca, ubojica, pljackas, otimatelja i ostalih nasilnika i zlocinaca, u cilju zastite svojih interesa! Pobogu, pa to ne bi bilo DEMOKRATSKI!

jebate koja paureful društvena raščlamba. halal ti vjera. što se komunizam nije paradno propagandno razvio?

Cudim ti se. Oli je to za tebe napredak?
Ma uvjek bio. Znaš da bi ja guzice dao za teoriju viška vrijednosti.

Neka americki demokrate otvore granice prema Meksiku 3 dana, pa neka onda seru :D
Aha, misliš ameri će pohrliti u meksiko?

Socijalizam je od 1985 bio na zalazu. Iscrpio se od kupovine traperica, pa nije ostalo za stanove :D
Reka san ja: opet paureful sošl en'lajziz.

Aha, eno Zambija bere profite na rudama za popizdacit. Ne znaju kud ce s parama. Usp, pardon, mislm da je profit otisao vlasnicima mercedesa :D

Kad već spominješ mercedese, samo trećina se proda u Njemačkoj sve ostalo otimaju stranci.

I Moldavija je demokratska i kapitalisticka, plus je manja od kanade za faktor valjda 10. Sta si tijo rec.

To pitam ja tebe

Znaci tebi je zabavnoi kada ti netko uopce odgovara. Ok. shvatio sam. :D
Loše shavaćaš. zabavno mi je kad brzo odgovara.

Orgazmo Roterdamski
25.02.2004., 19:54
Ako je ijedan ruski politicar u proteklih petnaest godina imao ikakvu politicku strategiju onda je to, svakako, predsednik Putin. Na vlast je dosao iz drugog plana, kao jedan u nizu americkih ljudi u Rusiji za jednokratnu upotrebu, danas pokazuje svoj pravi politicki format - lukav i sposoban politicar, patriota odlucan u nameri da se obracuna sa finansijskom oligarhijom i organizovanim kriminalom u vrhu ruske vlasti.

Nesto se znacajno desava sa Rusijom, tu nema nikakve sumnje - upravo je objavljeno da su ruske devizne rezerve vece od deviznih rezervi SAD i druge po velicini u svetu, odmah iza deviznih rezervi Japana. Za ovu godinu ruska armija planira nabavku savremenih sistema naoruzanja u iznosu koji je veci od zbira potrosenih iznosa u toku proteklih desetak godina.

Dva podatka koji, naravno, sami za sebe ne znace nista, ali, ipak, za onoga koji ume da analizira govore na jedan vrlo simbolican nacin:

- na velikoj aukciji, ruska carska kolekcija Faberzeovih uskrsnjih jaja, izuzetne vrednosti i neprocenjive kulturne vrednosti za Rusiju i covecanstvo kupljena je od strane jednog ruskog milijardera koji nije stedeo novac da bi se ova velicanstvena kolekcija vratila u Rusiju.

- Nekoliko dana nakon eksplozije bombe u Moskovskom metrou, koja je usmrtila oko pedeset civila, najekstremniji vodja cecenskih terorista Jandarbijev, koji je rukovodio teroristickim operacijama iz Katara, pod zastitom katarskih vlasti, poginuo je u snaznoj eksploziji koja je potpuno unistila njegov i dva automobila iz njegove pratnje.

Ubrzani oporavak "Velikog medveda" imace, svakako, vrlo brzo znacajne posledice i na dogadjaje u citavom pravoslavnom i slovenskom svetu. Ovome se, naravno, najvise raduju tradicionalni ruski saveznici Bugarska, Srbija i Crna Gora koja je poslednjih godina postala pravo mondensko letovaliste ruskih bogatasa, biznismena, generala.

Jacanje Rusije za ove ruske saveznike dolazi u pravom trenutku. Opasnost od sirenja ekstremnog islama preko Zakavkazja i Balkana prema Evropi preti da ozbiljno ugrozi interese Bugarske, Srbije, Crne Gore, pa cak i Grcke. Pomoc "ozivele" Rusije predstavljace pravu protivtezu politickoj i svakoj drugoj pomoci koju ovim ekstremnim islamskim elementima pruzaju drzave Balkana kao sto su Turska, Hrvatska i BiH zajedno sa svojim patronima, Nemackom, Velikom Britanijom i SAD. Uz pomoc Rusije pravoslavne drzave na Balkanu svakako ce lakse zastiti svoje interese i zaustaviti sirenje ideja koje vise nego ikada prete da ugroze tradicionalne pravoslavne i opstehriscanske vrednosti.

Evropa ponovo, po ko zna koji put, moze da racuna na pomoc i zastitu onih koji su joj i do sada za nju davali najvise i davali ono sto je najvrednije - svoju krv.

WeM
25.02.2004., 20:36
Pomoc "ozivele" Rusije predstavljace pravu protivtezu politickoj i svakoj drugoj pomoci koju ovim ekstremnim islamskim elementima pruzaju drzave Balkana kao sto su Turska, Hrvatska i BiH zajedno sa svojim patronima, Nemackom, Velikom Britanijom i SAD

to brale! geopolitika ti je u malom prstu!

mene zanima samo, sto to orangec ima protiv "ozivele" rusije pa je naziva fasistickom ?

"ja stigo do osam i ne mogu dalje od smijeha..." orangec, ovvdje sam se zagrcnuo jer mi je tek na osmom mjestu palo na pamet kako je rasija oslobadjala beograd

Constatinopol
25.02.2004., 21:44
Orgazmo Roterdamski kaže:
upravo je objavljeno da su ruske devizne rezerve vece od deviznih rezervi SAD i druge po velicini u svetu, odmah iza deviznih rezervi Japana.:bang: Orgazmo Roterdamski kaže: Pomoc "ozivele" Rusije predstavljace pravu protivtezu politickoj i svakoj drugoj pomoci koju ovim ekstremnim islamskim elementima pruzaju drzave Balkana kao sto su Turska, Hrvatska i BiH zajedno sa svojim patronima, Nemackom, Velikom Britanijom i SAD :rofl: :rofl: A joj,upisat cu se...

PowerLock
26.02.2004., 00:35
. Pomoc "ozivele" Rusije predstavljace pravu protivtezu politickoj i svakoj drugoj pomoci koju ovim ekstremnim islamskim elementima pruzaju drzave Balkana kao sto su Turska, Hrvatska i BiH zajedno sa svojim patronima, Nemackom, Velikom Britanijom i SAD.

:lol: :lol: :lol:

Taman kada covjek pomisli da je najludje primjere srpskog humora vec procitao, uvijek se nadje neki no vi i jos zabavniji. Kakav nepresusni talent...

Najvise me zabavlja postavka da su u novoj geo-strateskoj podjeli svijeta Njemacka i Velika Britanija na istoj strani, kao i da je VB "patron" Hrvatske...

Mora da su srpski radikali uputili nekog svog strucnjaka za vanjsku politiku na internet vjezbanje:D

Dr. Gruden
26.02.2004., 09:07

- Nekoliko dana nakon eksplozije bombe u Moskovskom metrou, koja je usmrtila oko pedeset civila, najekstremniji vodja cecenskih terorista Jandarbijev, koji je rukovodio teroristickim operacijama iz Katara, pod zastitom katarskih vlasti, poginuo je u snaznoj eksploziji koja je potpuno unistila njegov i dva automobila iz njegove pratnje.

E ovo vjerujem. Nema kod Rusa protesta, CNN-a i ljudskih prava. Kad ih netko izjebe oni bez razmisljanja posalju SPECNAZ tamo odakle je dosao napad (ako ne znaju pretpostave, jebiga ko radi taj i grijesi) da pokolju sve sto se mrda. Ni pile iza njih ne ostane.

Jebiga Rusija je ravnala Afganistan godinama pa je jedan jedini teroristicki napad izvrsen na njih, a Amerika na muslice baca dolare, a ovi ih rokaju. Nesto u toj slici ne stima.

WeM
26.02.2004., 09:29
ma draza mi je fasisticka ( demokratska) neg komunisticka rusija u svakom slucaju! bolje je za napaceni narod koji je bio laboratorijski kunic najzlocinackije pojave... U SVEMIRU !

nego,

predsednik Putin. - lukav i sposoban politicar, patriota odlucan u nameri da se obracuna sa finansijskom oligarhijom i organizovanim kriminalom u vrhu ruske vlasti.

- na velikoj aukciji, ruska carska kolekcija Faberzeovih uskrsnjih jaja, izuzetne vrednosti i neprocenjive kulturne vrednosti za Rusiju i covecanstvo kupljena je od strane jednog ruskog milijardera koji nije stedeo novac da bi se ova velicanstvena kolekcija vratila u Rusiju.

ne moze biti da ovaj milijarder nema nista s "finasijskom oligarhijom" !

Mora da su srpski radikali uputili nekog svog strucnjaka za vanjsku politiku na internet vjezbanje

isli su sad ovi iz RS u rusiju da traze podporu za ocuvanje "dejtona" u bosni... a ne treba zaboraviti niti pokojnog im djindjica koji je rekao da su zbog toga i krenuli u rat! zbog opasnosti od muslimana!

Orgazmo Roterdamski
26.02.2004., 19:40
PowerLock kaže:
:lol: :lol: :lol:

Najvise me zabavlja postavka da su u novoj geo-strateskoj podjeli svijeta Njemacka i Velika Britanija na istoj strani, kao i da je VB "patron" Hrvatske...

Mora da su srpski radikali uputili nekog svog strucnjaka za vanjsku politiku na internet vjezbanje:D

Drago mi je da se dobro zabavljas prijatelju moj, bojim se, ipak, da moj tekst nisi najbolje razumeo. Nemacka i SAD su patroni Hrvatske (preciznije: bili su patroni. Nemacka se nakon "Oluje" znacajno distancirala od Hrvatske, a SAD su odnedavno prestale biti znacajnije zainteresovane za dogadjaje na Balkanu).

Koliko je hrvatska politika do debilnosti servilna kada su ove dve drzave u pitanju na slikovit nacin govori i stranica Linkovi na sajtu hrvatskog Ureda za nacionalnu sigurnost:

http://www.uns.hr/links.htm

na kojoj se osim linkova ka stranicama Predsednika RH, Vlade i Sabora mogu naci jos samo dva linka - CIA-e i BND-a (sic!)!?

Slican primer politickog poltronstva zaista nije lako pronaci na internetu.

Elem, da ne duzim, Velika Britanija je, kao najveci saveznik SAD i najveci protivnik ujedinjene Evrope, zajedno sa SAD vesto koristila Hrvatsku za jacanje radikalnih islamskih elemenata na Balkanu, pa se u tom smislu (i samo u tom smislu) nasla na istoj strani sa Nemackom. Zar je uopste potrebno spominjati vise od 8.000 mudzahedina koji su uz pomoc hrvatskih specijalnih sluzbi preko zagrebacke dzamije i drugih tranzitnih punktova pristizali preko Hrvatske u Bosnu. I sam Bin Laden je u Bosnu dosao preko Hrvatske i pod zastitom hrvatske policije.

Hrvatska se, inace, jos uvek nije oslobodila tog samodestruktivnog poriva da posto-poto pomaze tradicionalnim srpskim i neprijateljima pravoslavnog hriscanstva - islamskim ekstremistima, a posebno albanskim teroristima. Takva iracionalna politika preti da od Hrvatske napravi pravi Shiptaristan obzirom na broj Albanaca koji se svakodnevno doseljavaju u Hrvatsku pod izgovorom da dolaze trbuhom za kruhom. No, ovo vi vec znate cak i bolje od mene.

Eto kako su se oni koji nikada nisu bili na istoj politickoj strani tamo nasli - Hrvatska, islamski ekstremisti, Nemacka, V.Britanija i SAD. Sva upozoravanja da ce se takva politika kao bumerang vratiti onima koji suruju sa islamskim ekstremizmom su bila ismevana. Prvi bumerang je pogodio "kule bliznakinje". Mislite li da ce Hrvatska ostati postedjena islamskog i, posebno, albanskog ekstremizma? Sacekajte 20-30 godina.

Znaju to oni Hrvati koji vide dalje od CNN-a. Zbog njih sam i napisao da je dobro sto se "nesto" desava u Rusiji. To je dobro za ceo hriscanski svet. Koliko god vam to zvucalo neverovatno to je dobro cak i za Hrvatsku.

Pozdrav.

P.S. Nisam ni clan, ni simpatizer SRS-a.

Trlababalan
26.02.2004., 19:46
I sam Bin Laden je u Bosnu dosao preko Hrvatske i pod zastitom hrvatske policije.

Ali se onda nije zvao bin Laden nego bin Mladen. Jer je pokrshten u crkvi Setog Save na otoku Visu.

WeM
26.02.2004., 20:09
Hrvatska se, inace, jos uvek nije oslobodila tog samodestruktivnog poriva da posto-poto pomaze tradicionalnim srpskim i neprijateljima pravoslavnog hriscanstva - islamskim ekstremistima, a posebno albanskim teroristima. Takva iracionalna politika preti da od Hrvatske napravi pravi Shiptaristan obzirom na broj Albanaca koji se svakodnevno doseljavaju u Hrvatsku pod izgovorom da dolaze trbuhom za kruhom. No, ovo vi vec znate cak i bolje od mene.

ohladi prijatelju! arkan je dovlacio slasticare i burekdzije iz zapadne makedonije!

Zbog njih sam i napisao da je dobro sto se "nesto" desava u Rusiji. To je dobro za ceo hriscanski svet. Koliko god vam to zvucalo neverovatno to je dobro cak i za Hrvatsku.

u svakom slucaju! znaju rusi da postoji pravoslavni mucenik koj je bio vladika hrvatske pravoslavne crkve za "pavelica" ! njega je naime crvena ruska banda protjerala! a srpska crkva....hmmm...proklela!

u principu, rusi nemaju problema s hrvatima!

Orgazmo Roterdamski
26.02.2004., 22:28
Trlababalan kaže:
Ali se onda nije zvao bin Laden nego bin Mladen. Jer je pokrshten u crkvi Setog Save na otoku Visu.

Dobar stos! :D

Ali, fakat je, danas je manje-vise opstepoznato da se Bin Laden (naravno pod drugim identitetom i sa laznim ispravama) vise puta slobodno kretao sirom Hrvatske i BiH. Naravno, tada jos uvek nije bio svetski terorista br.1.

Orgazmo Roterdamski
26.02.2004., 22:31
WeM kaže:

u principu, rusi nemaju problema s hrvatima!

Pa to je dobro, zar ne? Nisam ja ni rekao da vi imate ili da bi trebalo da imate problema sa Rusima.

Constatinopol
26.02.2004., 23:38
Dobar stos! :D

Ali, fakat je, danas je manje-vise opstepoznato da se Bin Laden (naravno pod drugim identitetom i sa laznim ispravama) vise puta slobodno kretao sirom Hrvatske i BiH. Naravno, tada jos uvek nije bio svetski terorista br.1. Nazalost,mislim da si u pravu.

Najtuznije u toj prici je da su vecina zrtava stranih mudzahedina u BIH bili srednjobosanski Hrvati.

Zaista me ne bi cudilo da neko predoci dokaze o Bin ladenovom kretanju Hrvatskom ranih devedesetih

Delfino
27.02.2004., 12:09
Uh... dobar je taj Putin. Takav jedan bi trebao i Hrvatskoj. I razvoj i standard je na vidiku. Ali ovako ce nas sjebat ovi do kraja. :mad:

WeM
27.02.2004., 12:17
Pa to je dobro, zar ne? Nisam ja ni rekao da vi imate ili da bi trebalo da imate problema sa Rusima.

mislis da ce mo ( trebati) imati problema s arkanovim burekdzijama i slasticarima ?

WeM
27.02.2004., 12:22
Zaista me ne bi cudilo da neko predoci dokaze o Bin ladenovom kretanju Hrvatskom ranih devedesetih

ocekujem da fekaly tribjun na osnovu anonimne dojave nesto napise o tome!

Delfino
27.02.2004., 12:30
WeM kaže:
mislis da ce mo ( trebati) imati problema s arkanovim burekdzijama i slasticarima ?

Nazalost..

WeM
27.02.2004., 12:40
Delfino kaže:
Nazalost..

jel ? onda nek arkanove burekdzije i arkanovi slasticari rade svoj poso!

izvuces ispred zagrade arkana pa onda izgleda ovako:

arkan ( burekdzije plus slasticari ) !

s tim sta arkan oznacava "udbu" jel ?

sad sto da izbacim iz ovog zadatka a da te srce manje zaboli ?

Delfino
27.02.2004., 12:51
WeM kaže:
jel ? onda nek arkanove burekdzije i arkanovi slasticari rade svoj poso!

izvuces ispred zagrade arkana pa onda izgleda ovako:

arkan ( burekdzije plus slasticari ) !

s tim sta arkan oznacava "udbu" jel ?

sad sto da izbacim iz ovog zadatka a da te srce manje zaboli ?

Ma ne krivo si me razmel

galjego
27.02.2004., 15:48
[B
Zar je uopste potrebno spominjati vise od 8.000 mudzahedina koji su uz . [/B]

Jeli to neka ruska matematika, pa sve mnozite sa deset? Od 70000 nastade 700000, od 800 8000, i je li to tako svaki put kad se predje Drina?
Da je u Bosni bilo 8000 mudzahedina uz Hram sv.Save sada bi stajao minaret.