View Full Version : Primorac zgrožen povukao film o pobačaju
Jesus Quintana
25.02.2004., 12:07
... no hoće li sada netko snositi nekakve posljedice za njegovo prikazivanje .. primjerice Crkva koja zadnnjih mjeseci provodi žestoku kampanju za povratak u stoljeće sedmo ...:flop:
gospon Bozanić ako postate na IMF-u , kaj vi velite na sve to ?
storytelj kaže:
... no hoće li sada netko snositi nekakve posljedice za njegovo prikazivanje .. primjerice Crkva koja zadnnjih mjeseci provodi žestoku kampanju za povratak u stoljeće sedmo ...:flop:
St(v)oritelju,
ne izazivaj (visokim, piskutavim glasom, pazeći na izričaj)!
kak druče djeci ogadit žene,seks i čkupi?
:rolleyes:
Zlo Koje Surfa
25.02.2004., 12:32
Povukao je film zato što je to bila njegova autobiografija :eek:
OrangeC
25.02.2004., 12:32
storytelj kaže:
... no hoće li sada netko snositi nekakve posljedice za njegovo prikazivanje
Naravno! Izmolice deset ocenasa i tri zdravomarije. Plus, kao ekstra kaznu dati ce deset kuna u skrabicu.
E, to mora da ce ih zabolit do kosti!
:D :D :D
storytelj kaže:
Hoće, lako moguće da bude malo manje upisanih na vjeronauk naredne godine.
OrangeC
25.02.2004., 12:37
Vojky kaže:
Au, to mora da ce se katastrofalno odraziti na javni moral i etiku u Hrvata. :D
koko_dakalo
25.02.2004., 13:05
sta ne stave dokumentarac kako su katolicki svecenici u USA
sexualno "educirali" djecicu?
Jesus Quintana
25.02.2004., 13:14
koko_dakalo kaže:
sta ne stave dokumentarac kako su katolicki svecenici u USA
sexualno "educirali" djecicu?
to i mene zanima... a šta misliš da su samo u USA svećenici napastovali djecu, ta stvar će se kao požar raširiti po svijetu ... u USA ima na tisuće takvih slučajeva, klupko se odmotava... koliko god se šutjelo o tome to se ipak događa i to u velikom broju a ne tu i tamo kako bi Crkva htjela prikazati .......:flop:
OrangeC
25.02.2004., 13:21
Sta ste zapeli za tu pedofiliju. Pa nisu svi popovi pedofili. Nije cak ni ogromna vecina.
Mislim, u svijetu (bespotrebno) godisnje umre par miljona ljudi od gladi, a mi cemo sad o pedofiliji nad njih par tisuca u razvijenom svijetu. Ajmo mi radije koju prozborit o licemjerju.
Secundus
25.02.2004., 13:21
storytelj kaže:
Koliko kretenskih topica zelite jos pokrenuti o toj obicnoj farsi? Da li imas dokaze o ovoj tvrdnji i obrazlozenje zasto je on to ucinio?
Molim za dokumentaciju, inace te mogu nazvati obicnim lazovom.
Dakle, donesi tocnu argumentaciju o tome problemu, koji za mene to uopce nije, jer se takvi filmofi vrte na Zapadu i na satovima biologije!
Izvoli!
S.:bljak: :bljak:
koko_dakalo
25.02.2004., 13:22
storytelj kaže:
to i mene zanima... a šta misliš da su samo u USA svećenici napastovali djecu, ta stvar će se kao požar raširiti po svijetu ... u USA ima na tisuće takvih slučajeva, klupko se odmotava... koliko god se šutjelo o tome to se ipak događa i to u velikom broju a ne tu i tamo kako bi Crkva htjela prikazati .......:flop:
Stvar je u tome da sama katolicka crkva ima velikih moralnih dubioza. U HR crkva sve vise namece svoje norme kao nesto sto bi trebalo biti opceprihvaceno u drustvu, tj. da gradjani RH ne bi trebali samo individualno konzumirat religiju nego ju kolektivno prakticirat.
OrangeC
25.02.2004., 13:25
Secundus kaže:
Koliko kretenskih topica zelite jos pokrenuti o toj obicnoj farsi? Da li imas dokaze o ovoj tvrdnji i obrazlozenje zasto je on to ucinio?
Dakle, donesi tocnu argumentaciju o tome problemu, koji za mene to uopce nije, jer se takvi filmofi vrte na Zapadu i na satovima biologije!
A ti to, naravno, imas u svojoj znanstvenoj literaturi :D :D :D
Jesus Quintana
25.02.2004., 13:28
Secundus kaže:
Izvoli!
S.:bljak: :bljak:
Pa nemoj te tak gospon Bozanić ... jer nas i onak zabole patka kak nas bute vi zvali ...
p.s. a kaj .. pale vas ovi rigački smajlići, ha ... e vraže jedan ... :D
Secundus
25.02.2004., 14:28
I s takvim ljudima Hrvatska zeli u EU. Lazovima i neznalicama!
Pa ako ima igdje ikakvih moderatora na ovom forumu, trebali bi se pobrinuti sa ovim spamerima, koji cak i poimenice blate jednog hrvatskog kardinala, koji im nije nista ucinio.
Pallas, da li si ti iskljucivo figura na forumu?
S.:B
P. S. Bas sam vidio kako se ponasa ovaj drugi moderator na politici tj. Whatever, koji uvrede komunjara ne sankcionira, nego jednostavno zatvara topic. A mene bi vec davno banirao, da sam slucajno upisao i najmanju "uvredicu".
Kakvo je ovo stanje?
SvogaTelaGospodar
25.02.2004., 14:36
mogu jedino čestitati primorcu na ispravnoj odluci!
roditeljima bi ovo morala biti pouka tko su ljudi koji se izdaju za božje glasnike na zemlji i kakve su im namjere. nadam se da će slijedeće godine biti manje upisanih na vjeronauk.
OrangeC
25.02.2004., 14:45
Secundus kaže:
P. S. Bas sam vidio kako se ponasa ovaj drugi moderator na politici tj. Whatever, koji uvrede komunjara ne sankcionira, nego jednostavno zatvara topic. A mene bi vec davno banirao, da sam slucajno upisao i najmanju "uvredicu".
Kakvo je ovo stanje?
Predrevolucionarno, Secunduse moj.
:D :D :D
Lucky Jim
25.02.2004., 14:51
Koliko smeca je ta koalicija ostavila.
Citam neki dan da je na Vladi Hebrang iznio da se iz kredita drzave u prethodnom mandatu nekim za SAVJET isplacivao honorar od 200 tisuca US dolara.
Sad se HDZov ministar prosvjete mora baviti revidiranjem nastavnih planova i programa koje je odobrila koalicijska vlada.
Dokle ce to?
stagediver
25.02.2004., 16:48
nisam vjernik i unaprijed se ispricavam ako cu povrijediti necije vjernicke osjecaje
po meni se "crkva u hrvata" treba hitno skockati
znamo svi da su imali teskoca za vrijeme 45 godina socijalizma
for the sake of argument 'ajmo cak pretpostaviti da je bila rijec o turbo-mega teroru, necem najludjem i nevidjenom i tako to (odrastao sam u gradu bez crkve u kojem su neki moji frendovi isli u crkvu, svi smo to znali i ne medju nama to nije igralo bilo kakvu ulogu, takodjer se ne sjecam da mi je bilo tko stariji bilo kad spomenuo crkvu u nekakvom negativnom kontekstu)
dakle, cak i da je rijec bila o nevidjenom teroru (a moje je misljenje da je velikim dijelom, osim mozda odmah nakon rata, rijec bila o famoznoj autocenzuri, odnosno nemanju muda :D), crkva danas ne moze inzistirati na drustvenoj ulozi koja joj ne pripada
a cesto se to cini upravo pod izlikom proslih vremena
hrvatska je svjetovna (sekularna) drzava i crkva u toj drzavi moze igrati samo sporednu ulogu
rekao bih cak i jako sporednu
ali oni vole svjetla pozornice i prve redove
vole davati misljenje o stvarima za koje nisu pozvani davati misljenje
a imaju boljku da svoja promisljenja cesto smatraju posebno vrijednim i valjanijim od nekih drugih razmisljanja - istina, danas vam glava ne odleti zbog krivovjerja, ali vas moze dobro oprati nepotpisani komentator u glasu koncila, na primjer
hrvatskoj bi trebala akcija tipa - vratimo vjeru u crkve i privatne domove, gdje joj je jedino i mjesto
znam da ce sad neki poskociti i poceti o moralu i ostalim sranjima - u odgoju klinaca kljucnu ulogu igraju roditelji, ako oni nisu u stanju odgojiti dijete u moralnog covjeka, sve vjere ovog svijeta tu ne mogu pomoci
hrvatska je svjetovna (sekularna) drzava
da ali ne francuskog tipa, dok god mozes dici tuzbu protiv drzave!
nisam vjernik i unaprijed se ispricavam ako cu povrijediti necije vjernicke osjecaje
no frks, samo vrsis teror nad vecinom!
hrvatskoj bi trebala akcija tipa - vratimo vjeru u crkve i privatne domove, gdje joj je jedino i mjesto
a ni tu se ne bi trebao petljat! odmori mozak! jednostavno zabolite ....
a ovo za skolu kao sta je i Lucky Jim napomenuo, zaostatak je od prosle vlasti i nesto mi je cudnovato da se bas sad digla frka oko tog prastarog filma!
stagediver
25.02.2004., 17:22
WeM kaže:
a ovo za skolu kao sta je i Lucky Jim napomenuo, zaostatak je od prosle vlasti i nesto mi je cudnovato da se bas sad digla frka oko tog prastarog filma!
koja sitnicavost :D
uvijek vam je vazno tko je kriv, tko je prvi poceo
ne jebu vas nikakva pravda i ideali, "neka susjedu crkne krava" je izgleda vas konacni domet ;)
ne radi se uopce o ovom slucaju, on je samo potaknuo ponovno razmisljanje o temi
moja je primjedba na crkvu opcenita
crkva je pokazala jednaku slabost kakvu obicno pokazu i pojedinci kad jednom iz pozicije "tlacenog" dospiju u poziciju "moci"
kad razmislimo, to i nije tako cudno, buduci da je i crkva sastavljena od istih tih pojedinaca, jako cesto beskicmenjaka i slabica
ne jebu vas nikakva pravda i ideali, "neka susjedu crkne krava" je izgleda vas konacni domet
kako kojem susjedu!
ne radi se uopce o ovom slucaju, on je samo potaknuo ponovno razmisljanje o temi
pa reko sam tebi a i drugi se mogu pronaci : odmorite mozak!
crkva je pokazala jednaku slabost kakvu obicno pokazu i pojedinci kad jednom iz pozicije "tlacenog" dospiju u poziciju "moci"
ukazao si i hvala ti!
kad razmislimo, to i nije tako cudno, buduci da je i crkva sastavljena od istih tih pojedinaca, jako cesto beskicmenjaka i slabica
tako je! ima ih dosta koji se petljaju s komunjarama u dusi a likom gradjanskih liberala balkanskomarksisticke ANACIONALNE provijencije!
Povratak Kralja
25.02.2004., 18:39
Kažem vam, treba istjerat popove iz škole.
Samo tako možemo zdravo odgajat djecu.
Inkvizitor
25.02.2004., 18:49
stagediver kaže:
po meni se "crkva u hrvata" treba hitno skockati
znamo svi da su imali teskoca za vrijeme 45 godina socijalizma
for the sake of argument 'ajmo cak pretpostaviti da je bila rijec o turbo-mega teroru, necem najludjem i nevidjenom i tako to (odrastao sam u gradu bez crkve u kojem su neki moji frendovi isli u crkvu, svi smo to znali i ne medju nama to nije igralo bilo kakvu ulogu, takodjer se ne sjecam da mi je bilo tko stariji bilo kad spomenuo crkvu u nekakvom negativnom kontekstu)
dakle, cak i da je rijec bila o nevidjenom teroru (a moje je misljenje da je velikim dijelom, osim mozda odmah nakon rata, rijec bila o famoznoj autocenzuri, odnosno nemanju muda :D), crkva danas ne moze inzistirati na drustvenoj ulozi koja joj ne pripada
a cesto se to cini upravo pod izlikom proslih vremena
hrvatska je svjetovna (sekularna) drzava i crkva u toj drzavi moze igrati samo sporednu ulogu
rekao bih cak i jako sporednu
ali oni vole svjetla pozornice i prve redove
vole davati misljenje o stvarima za koje nisu pozvani davati misljenje
a imaju boljku da svoja promisljenja cesto smatraju posebno vrijednim i valjanijim od nekih drugih razmisljanja - istina, danas vam glava ne odleti zbog krivovjerja, ali vas moze dobro oprati nepotpisani komentator u glasu koncila, na primjer
znam da ce sad neki poskociti i poceti o moralu i ostalim sranjima - u odgoju klinaca kljucnu ulogu igraju roditelji, ako oni nisu u stanju odgojiti dijete u moralnog covjeka, sve vjere ovog svijeta tu ne mogu pomoci
Nisi vjernik- šta te briga šta svećenici pričaju
Nisi vjernik- šta te briga šta se priča na vjeronauku
Nisi vjernik- šta te briga šta priča Bozanić
Nisi vjernik- šta te briga šta crkva misli o homoseksualizmu
Nisi vjernik- šta te briga šta piše Glas Koncila.
itd..itd..
Nikoga crkva ne prisiljava na ništa. Koji vam je kuratz ljudi moji.
Povratak Kralja
25.02.2004., 18:53
Vojky kaže:
Ne bi trebao biti upisan niti jedan učenik. Vjeronakuka ne bi smjelo uopće bit u školi. A to se sve može jednim potezom.
Povratak Kralja
25.02.2004., 18:55
OrangeC kaže:
Sta ste zapeli za tu pedofiliju. Pa nisu svi popovi pedofili. Nije cak ni ogromna vecina.
Pedofilija je u svećenika češća za 8000% u odnosu na ukupnu populaciju.
Misliš da je to slučajno????
Inkvizitor2002 kaže:
hoce da vide gdje su tolike papine divizije !
:rofl: :rofl: :rofl:
Povratak Kralja
25.02.2004., 19:16
OrangeC kaže:
Mislim, u svijetu (bespotrebno) godisnje umre par miljona ljudi od gladi, a mi cemo sad o pedofiliji nad njih par tisuca u razvijenom svijetu. Ajmo mi radije koju prozborit o licemjerju.
O licemjerju Crkve. Koju boli q za ovce, glavno da se ovce množe i da je (njihovih) ovaca čim više.
Vojky kaže:
Ma nema manje, već sam negdje rekao.
Prva godina mora biti rodna u vjeronauku, jer je za prvačiće obvezno, a poslije kao nije. Dosta je jedna školska godina da obgrlate dječicu, a poslije bude dobro i slobodnim izborom.
Povratak Kralja
25.02.2004., 21:44
U skolu djeca ne dolaze religiozna. Iz nje izlaze. A to se mora promjenit!
Jesus Quintana
25.02.2004., 21:48
Otton kaže:
Ma nema manje, već sam negdje rekao.
Prva godina mora biti rodna u vjeronauku, jer je za prvačiće obvezno, a poslije kao nije. Dosta je jedna školska godina da obgrlate dječicu, a poslije bude dobro i slobodnim izborom.
evo dokaza da je IMF liberalan, demokratski forum sa pretežno naprednim ljevičarima u svojim strukturama... na avataru ti je slika Pape i da se pita kakvog desničara napucao bi te radi izrugivanja i vrijeđanja osjećaja vjernika ali sva sreća ovo nije takav forum ... :cool:
revolution
25.02.2004., 21:58
Inkvizitor2002 kaže:
Nisi vjernik- šta te briga šta svećenici pričaju
Nisi vjernik- šta te briga šta se priča na vjeronauku
Nisi vjernik- šta te briga šta priča Bozanić
Nisi vjernik- šta te briga šta crkva misli o homoseksualizmu
Nisi vjernik- šta te briga šta piše Glas Koncila.
itd..itd..
aaaaaaaaaaaaa
:bljak: :bljak: ovo su duboke misli fakat :bljak:
Secundus
25.02.2004., 22:06
Povratak Kralja kaže:
U skolu djeca ne dolaze religiozna. Iz nje izlaze. A to se mora promjenit!
A ti ces to promijenuti! Je l' da komunjaro!
Znamo mi takve UDBASE- kao sto si ti. Oni ne vole diskusiju argumentima, nego palicom i kuglom, cim prije stignu.
E vidis, ta vremena su prosla!:bljak:
s.
HELIX14
25.02.2004., 22:24
revolution kaže:
aaaaaaaaaaaaa
:bljak: :bljak: ovo su duboke misli fakat :bljak:
Tvoje su dobokumne debilcino glupa .
Tri smajlica i jedno slovo .
:asshole:
stonislav
25.02.2004., 22:46
ja mislim da katolicka vjera nije dobra za hrvatski narod.
svecenici se ne smije zeniti nit kurvati...kakve gluposti.
nekako mi se ni jedna od monoteistickih vjera svidja :flop:
jos najbolje kod mene prodje zidovstvo...oni imaju makar vlastitog boga, boga izabranog naroda izraela.
a krscani vjeru u istog boga iako nisu dio njegovog izabranog naroda.
kod muslimana je uglavnom isto, mohammed je mnogo toga prepisivao iz zidovske tore.
Jesus Quintana
25.02.2004., 23:38
HELIX14 kaže:
Tvoje su dobokumne debilcino glupa .
Tri smajlica i jedno slovo .
:asshole:
stoglava aždaja helix14 sasječe još jednog mlađahna viteza ... pa pusti čovjeka da se zabavi malo sa smajlićima (doduše ja više cijenim trud odlaska po nekog od "ostalih smajlića") a osim toga čovjek je odmah raspalio po preužasnom Inkviju ... revolušn :klap:
schmokljan
26.02.2004., 08:52
Činjenica je da se crkva miješa u sve. Takav uticaj katolička crkva nema niti u ujednoj drugoj europskoj državi, čak ni u Poljskoj.
Nažalost, crkva u Hrvata samu sebe banalizira i vulgarizira. Umjesto da rade na duhovnom polju (jeb'ga - to im je pos'o), crkva se počela nametati kao netko tko predlaže zakone, odlučuje o sadržaju školskog programa i tako dalje. A tko se bavi politikom, taj i ruke uprlja. :B
I što se događa - kada čovjek ode na misu - neki primitivni svećenik će mu početi prodavati priču o tome "kako Hrvatice treba da se plode jer to im je poslanje na ovom svijetu", "kako treba dobro razmisliti kome pokloniti povjerenje na predstojećim izborima i ne zavest se obećanjima o nekoj, iluzornoj, slobodi pojedinca", itd.
Dakle, moj prijedlog crkvi, kao netko tko je 7 godina išao na vjeronauk još tamo osamdesetih kada se to nije smjelo, kako tvrde neki ovdje, je da poradi malo na tom ljudskom resursu. Dajte se malo aktivirajte, pročešljajte po MENSA dosjeima, angažirajte pametne mlade ljude koji će moći Boga učiniti bliskim i simpatičnim prosječnom čovjeku. A ne da govori vaših svećenika izazivaju agresiju kod većine iole inteligentnih ljudi, a ne sviđaju se gotovo nikome.
No, džaba ovi moji ingeniozni prijedlozi, kada crkva više voli oltare domovine i pečene janjce.
Mislim - kako mi može neki 150-kilaš propovijedati o korizmi, ili neki 50-kilaš o ljepoti života u Bogu itd.
Hmmm, općenito ne vjerujem svećenicima, možda je svemu tome kriva moja sumnjičava narav :misli:
Svašta sam ja tu nadrobio! :bonk:
alfred stokes
26.02.2004., 09:48
Ovaj film se pušta na vjeronauku već godinama, a ja mislio da je to novost u vrloj nam crkvi. :flop:
Ja nisam išao na vjeronauk u srednjoj pa nisam doživio, ali evo frendovi mi kažu da je taj film je puštan u Crikvenici još pred 5-6 godina u srednjoj školi, točnije gimnaziji.
A i poprilično je bitno to što film nije prikaz legalnog abortusa nego komadanje već razvijenog fetusa, a kolko mi se čini to je svugdje debelo nelegalno.
Stribor cumez
26.02.2004., 09:56
Ako nema laganja ili montiranja u tom filmu, mislim da crkva ima pravo da ga prikazuje. Ako se nekome ne svidja nemora ici na vjeronauk - tocka. Ja crkvi puno vise zamjeram onu hajku na jogu koja je bila "izborni program" za ucitelje. Ne dozovoljavam da mi kao nevjerniku crkva prijeci organiziranje slobodnog vremna, a sta radi i preporucava svojoj pastvi je stvar crkve i vjernika, sve dok crkva ne pocne pozivati na nasilje ila krsiti zakon.
Stribor cumez kaže:
Ako nema laganja ili montiranja u tom filmu, mislim da crkva ima pravo da ga prikazuje. Ako se nekome ne svidja nemora ici na vjeronauk - tocka. Ja crkvi puno vise zamjeram onu hajku na jogu koja je bila "izborni program" za ucitelje. Ne dozovoljavam da mi kao nevjerniku crkva prijeci organiziranje slobodnog vremna, a sta radi i preporucava svojoj pastvi je stvar crkve i vjernika, sve dok crkva ne pocne pozivati na nasilje ila krsiti zakon.
Nema laganja i montiranja (recimo) ali je to postupak ubijanja 6-mjesecnog fetusa (sto je zabranjeno bilo gdje i apsolutno se ne moze smatrati abortusom; u RH se to NE RADI) u majci BEZ ANESTEZIJE!!!!
Niti jedan abortus u RH ne izgleda tako, osim mozda kod nekih mesara koji bi se ponovo pojavili da se zabrani abortus u bolnicama.
Stribor cumez
26.02.2004., 10:10
Ako ubijanje sestomjesecnog fetusa koje je ilegalno prikazuju kao redovni abortus onda to jest laganje i manipuliranje, pa bi trebalo biti zabranjeno. Pitanje je koji je onda smisao pokazivanja filma koji se bavi abortusom i trebao bi biti argument za njegovu delegalizaciju, a prikasuje nelegalan abortus. No nemam dovoljno informacija da doista budem siguran da je tome tako, ako jest tada bi distributeri trebali odgovarati na sudu zbog prevare, a ako nije - tada bi oni drugi isto tako trebali na sud zbog isto takvog pokusaja manipuliranja.
Crkva kaze da je to abortus i prikazuje film na vjeronauku. Ti i ja smo dovoljno skolovani da znamo da ubijanje 6-mjesecnog fetusa nije abortus. Film (djelovi) su bili jucer prikazani na HTV i to stvarno izgleda grozno. Ali to nije to!!!
To je manipulacija kriminalne organizacije koja se skriva iza imena Katolicka crkva!!!
Film je ko da recimo ti kazes da se zalazes protiv kirurgije, i onda snimis amputaciju necije ruke bez anestezije. Onda to pokazujes djeci u srednjoj skoli (pod krinkom brige za njihov moralni razvoj) i govoris im da tako izgleda svaka operacija i da su operacije zlo i da se toga moraju kloniti!
Lucky Jim
26.02.2004., 10:38
LAŽ je, slučajna ili zlonamjerna, da se radi o 6-mjesečnom zametku.
U jučerašnjem Jutarnjem jasno piše da se radi o fetusu od 12 tjedana.
Ne ulazeći u to treba li taj film maknuti iz nastave vjeronauka (vjerojatno treba), mora se reći da se ovdje laže.
A i krajnje su prijetvorni ovi sa spikama o našoj hiperosjetljivoj dječici od 17 godina. Treba vidjeti kakvim se hororcima oni šopaju već od osnovne škole.
JEsi ti, jime, vidio film?
Ono nije 12 tjedana, vec 6 mjeseci!
Shadowfax
26.02.2004., 10:44
Po meni vijeronauk opce nebi trebo postojat kao obavezni predmet.
Tko zeli pušit sranja crkve nek ide u crkvu i upise se tamo na
vijeronauk.
Zasto bi se dijeci u skoli nametali neciji stavovi o zivotu.
A ovo za abortus nije tu nikakv kriminal nego to namece
sama crkva i popovi.
:w :w
Jesus Quintana
26.02.2004., 10:44
ajmo još jednom ... zašto su povukli film ako je tako turbocool ... zašto su ga uopće prikazivali u školama ... hoće li nam Bozanić ili netko iz Crkve objasniti zašto teroriziraju djecu i kakve još filmove imaju u svojoj filmoteci .....
Lucky Jim
26.02.2004., 10:47
Sherry kaže:
Mislim da bi se svi složili da ti ne bi trebala trošiti vrijeme na VIJERONAUK.
Bolje se ti prihvati učenja našeg jezika.
Ne ulazeci u to treba li taj film maknuti iz nastave vjeronauka (vjerojatno treba), mora se reci da se ovdje laže.
treba ga ostaviti za prirodu i drustvo, jer kad se dodje do studijskih visina, onda se samo pazi na etiku branse !
Lucky Jim
26.02.2004., 10:55
storytelj kaže:
ajmo još jednom ... zašto su povukli film ako je tako turbocool ... zašto su ga uopće prikazivali u školama ... hoće li nam Bozanić ili netko iz Crkve objasniti zašto teroriziraju djecu i kakve još filmove imaju u svojoj filmoteci .....
Crkva smatra da je abortus zlo i ima svoju viziju svijeta u kojem ga neće biti.
U kojem neće biti neželjene djece.
Neki u Crkvi su smatrali da će suočenje mladih pripadnika Crkve sa onim što se stvarno događa pri abortusu povećati osjećaj njihove odgovornosti.
Vjerojatno su pogriješili u procjeni s čim se svaki, pa i najosjetljiviji 17-ogodišnjak (pogotovo cura koja je već imala abortus) može nositi.
GoldenSurferFromCRO
26.02.2004., 11:02
Primorac je najavio strucni tim sastavljenog od 3 ginekologa, 1 psihologa i 1 teologa, oni ce dati konacni sud. Mene najvise zanima hoce li ona trojica ginekologa potvrditi da se radi o 6-mjesecnom fetusu jer i meni se cini da je to istina. Emrbij od 12 tjedana nema bas tako jako razijene ruke i noge i pravu glavu, pa zato sumnjam u sve navode da se radi o 12-tjednom fetusu. No konaci sud ce donijeti upravo oni ginekolozi.
Zato se mozda bojim da ce ginekolozi mozda pogrijesiti o kojem se to fetusu radi.
Znam da to nije bitno u ovom topicu, ali meni je velika laz i cisto manipuliranje kako se katolicka crkva vjesto oblaci u vjerouciteljicu i tjera sve srednjoskolce da gledaju sumnjivi film.
Jesam protiv abortusa, ali nisam protiv zena da sama odlucuje o tome. Meni je jako tesko sto je stanje takvo kakvo jest da je abortus legan do 12 tjedna trudnoce, ali tako stoje stvari i zene to koriste. Ja sam tu nemocan, ne bih zelio prebiti ili prijetiti ili osuditi takvu zensku, ali shvatite zena je tu najvise povrijedjena u potpunom psihickom smislu nakon abortusa.
Shadowfax
26.02.2004., 11:02
Lucky Jim kaže:
Mislim da bi se svi složili da ti ne bi trebala trošiti vrijeme na VIJERONAUK.
Bolje se ti prihvati učenja našeg jezika.
Izgleda da su ti svi savršeni.
I pobozni ljudi pa ako covijek slucajno napiše krivo
odma si neznalica.
txn
Sam se ti drz crkve i vjeronauka. Pusti ti mene i moj pravopis.
:w
http://www.iskon.hr/bebe/tjedni/page/2002/09/09/0140006.html
12 tjedana
http://www.iskon.hr/bebe/tjedni/page/2002/09/09/0476006.html
i 24 tjedna.
GoldenSurferFromCRO kaže:
Primorac je najavio strucni tim sastavljenog od 3 ginekologa, 1 psihologa i 1 teologa, oni ce dati konacni sud. Mene najvise zanima hoce li ona trojica ginekologa potvrditi da se radi o 6-mjesecnom fetusu jer i meni se cini da je to istina. Emrbij od 12 tjedana nema bas tako jako razijene ruke i noge i pravu glavu, pa zato sumnjam u sve navode da se radi o 12-tjednom fetusu. No konaci sud ce donijeti upravo oni ginekolozi.
film je prastar, tako da vec postoje poodavno STRUCNA misljenja!
Jesam protiv abortusa, ali nisam protiv zena da sama odlucuje o tome. Meni je jako tesko sto je stanje takvo kakvo jest da je abortus legan do 12 tjedna trudnoce, ali tako stoje stvari i zene to koriste. Ja sam tu nemocan, ne bih zelio prebiti ili prijetiti ili osuditi takvu zensku, ali shvatite zena je tu najvise povrijedjena u potpunom psihickom smislu nakon abortusa.
abortus nije zabranjenm sto nikako ne znaci po automatizmu da ga treba stimulirati! dapace!
mozda nekima od ginekologa je u interesu da pojaca konjukturu..
KOJIMA ?
Off skroz
26.02.2004., 11:19
Sherry kaže:
Tko zeli pušit sranja crkve nek ide u crkvu i upise se tamo na
vijeronauk.
Zasto bi se dijeci u skoli nametali neciji stavovi o zivotu.
A ovo za abortus nije tu nikakv kriminal nego to namece
sama crkva i popovi.
Pa za tvoju informaciju, vjeronauk je izborni predmet.
Dok prvu rečenicu možemo shvatiti kao tvoju neinformiranost, druga ukazuje na veličinu tvog lika i djela.
Ako je nešto izborno - onda valjda nije nametnuto?
Zadnja rečenica je opet tvoj stav, opet u skladu s tvojimlikom i djelom.
I za kraj, naj se srdit ali iz tvog zadnjeg posta je očito da te ne muči samo pravopis, ima tu i semantike i sintakse.
Lucky Jim
26.02.2004., 11:21
Sherry kaže:
Izgleda da su ti svi savršeni.
I pobozni ljudi pa ako covijek slucajno napiše krivo
odma si neznalica.
txn
Sam se ti drz crkve i vjeronauka. Pusti ti mene i moj pravopis.
Eh, Sherry, da je to SLUČAJNO lako bi mi. Ali ČOVIJEK vidi od prve da nije.
A mislim da i pobožni ljudi mogu biti dobri, pače i savršeni :D
I da, sorry, nije mi bi bio cilj uvrijediti te:w
Shadowfax
26.02.2004., 11:37
Ha,ha izborni predmet. Cuj kako u kojoj skoli.
U nasoj nije bio izborni nego su ljudi silom morali ici na vjeornauk i
još idu prisilno.
Cuj nije mi cilj trudit se pravopisno pisat ljudima na netu.
Ako ne mozeš svatit sta zelim rec onda nije problem u meni nego
u tebi.
Kaj ti misliš da je meni stalo do tvog mišljenja.
Pa meni je ovo zeka-peka
A vidim nekima je prilika da ukazu na svoju pamet.
Ili da nekog vrijeđaju.
Shadowfax
26.02.2004., 11:40
Pravopis upotrebljavam tamo di je potrebno.
Po meni tu sigurno nije.
:w :w :w
Lucky Jim
26.02.2004., 11:49
Sherry kaže:
Pravopis upotrebljavam tamo di je potrebno.
Po meni tu sigurno nije.
Čuj, Sherry, većina na forumu ne piše po pravopisu nego bliže govornom jeziku.
Ali kad u 2- 3 posta uspiješ napisati DIJECA, ČOVIJEK, VIJERONAUK, SVATITI (što baš i nije govorni hrvatski) ... i još imaš rečeničnih problema o kojima ti piše i off skroz , većina će ljudi zaključiti da trebaš još puno učiti da bi tvoje mišljenje ozbiljno shvatili.
OK?
Barbabianca
26.02.2004., 11:51
Stribor cumez kaže:
Ako nema laganja ili montiranja u tom filmu, mislim da crkva ima pravo da ga prikazuje. Ako se nekome ne svidja nemora ici na vjeronauk - tocka.
Ma ček malo! Ima pravo valjda u svojim prostorijama, a ne u školi ? :confused:
Mislim da je školski vjeronauk sam po sebi velika svinjarija, a u ovakvim prilikama pokazuje svoje pravo lice.
Juče sam slušao na Katoličkom radiju razgovor protiv antiAIDS programa u školama, jer nisu prethodno pitali za dozvolu Crkvu.
Zamislite užasa :D srednjoškolci uče navlačit prezervativ na bananu. Pa za to će svaki dobiti barem po 10 godina u Čistilištu, a recidivisti ( i organizatori među kojima je i osoba s teološkom diplomom) možda zarade i pakao. :confused: :E :D
Shadowfax
26.02.2004., 11:56
Tvoje mišljenje ozbiljno shvatili.
Ak je tebi bitno da li ces ozbiljno biti shvacen na nekom forum
onda imas veliki problem. Sorry.
To je zadnja stvar u zivotu kojom bi se zamarala.
Al ima nas svakakvih.
Stribor cumez
26.02.2004., 12:02
1. Neznam koliko je star fetus u filmu.
2. Vjeronauk je izborni predmet pod crkvenim nadzorom.
3. Pred zakonom su svi jednaki.
Sto sam milsio reci, vec sam prije rekao. Ja nisam slusao vjeronauk, a nece ni moja djeca, ali dok ne laze i ne krsi zakon crkva moze pricati sta hoce i na koj god nacin zeli na vjeronauku. Koliko je star fetus iz filma nek odred ginekolozi, a vjerouciteljicu klinke mogu tuziti, jer im bez obzira na sve ona nemoze narediti da gledaju nesto sto u njima stvara toliki otpor. Ne volim instituciju crkve, ali dokle god postoje vjernici i dokle god se postuju zakoni ona mora imati mogucnost da djeluje kako smatra da je najbolje. Ponavljam da je meni daleko veci problem njihov napad na izbornu aktivnost prakticiranja joge, jer ne postoji nikakva osnova na kojoj oni mogu zabranjivati ljudima sto da rade u slobodno vrijeme ukoliko se postuju ZAKONI. (smjesno je sto bas nemam osobito misljenje ni o jogi, ali me zivcira princip).
Lucky Jim
26.02.2004., 12:37
Sherry kaže:
Tvoje mišljenje ozbiljno shvatili.
Ak je tebi bitno da li ces ozbiljno biti shvacen na nekom forum
onda imas veliki problem. Sorry.
OK nisam znao da je ovo po tvom shvaćanju luda zabava:cheer:
Ak je tako, just go for it!
:top:
Shadowfax
26.02.2004., 12:45
Lucky Jim kaže:
OK nisam znao da je ovo po tvom shvaćanju luda zabava:cheer:
Ak je tako, just go for it!
top:
Naravno da je pogotovo kad sam na poslu.
Cool je gledat kak se ljudi zivciraju radi necijeg stava.
:top: :top: :w
Naravno da je cijeli slučaj sranje jer su popine gurale tu kazetu, a crkva je dopizdila svima sa tim očajničkim potezima...
Al zato mi se sere i od pisanja u novinama da će zbog filma jadna djeca bit traumatizirana..bla,bla...čista glupost! Mislim da su sa svojih 17-18 dovoljno zreli da štošta vide (a i gledaju svakodnevno :rolleyes: ) i po meni je čisto licemjerje zamjerati prikazivanje "Abortusa" s te strane...:o
stagediver
26.02.2004., 14:57
WeM kaže:
tako je! ima ih dosta koji se petljaju s komunjarama u dusi a likom gradjanskih liberala balkanskomarksisticke ANACIONALNE provijencije!
mi se hrvati opet mozemo praviti uljudjenim srednjoevropkim narodom i tako to, ali i slijepcu je jasno da vjerske zajednice u republici hrvatskoj pred zakonom nisu jednake
90%-tna pripadnost katolickoj crkvi tome ne smije biti razlog - vecina treba stititi manjinu
simpaticnom inkviju ;) - onog trenutka kad crkva iskoraci iz svog prostora, mene (iako sam nevjernik) mora poceti zanimati njihovo djelovanje
vjera je osobna stvar svakog pojedinca, ona s obrazovnim sustavom nema nikakve veze (vec sam rekao kako klince mogu odgojiti roditelji; svakako je primjerenija etika od vjeronauka u skolskom sustavu; svima koji zele vidjeti da je "car gol" jasno je koliko je crkva licemjerna po ovom pitanju)
sto ce prosjecni hrvatski roditelj reci svom klincu kad ga ovaj upita "zasto moj prijatelj iz razreda ne ide na vjeronauk?"
stvaranje daljnjih podjela medju klincima (uz rastuce socijalne razlike) najgora je posljedica uvodjenja vjeronauka u skole (ne znam sto je na kraju bilo s vrticima)
prema tome je licemjernost katolicke crkve prava sitnica
mi se hrvati opet mozemo praviti uljudjenim srednjoevropkim narodom i tako to, ali i slijepcu je jasno da vjerske zajednice u republici hrvatskoj pred zakonom nisu jednake
jesu pred zakonom! stavise, hrvatska je jedina(?) srednjeeuropska zemlja di je islam doma!
90%-tna pripadnost katolickoj crkvi tome ne smije biti razlog - vecina treba stititi manjinu
ma vjernici ce se nekako i dogovoriti medjusobno koliko god bili suprostavljeni...
:W
jedino ovi koji ne vjeruju u boga oni uvijek nesto petljaju :D izmisljaju!
Lucky Jim
26.02.2004., 15:34
stagediver kaže:
sto ce prosjecni hrvatski roditelj reci svom klincu kad ga ovaj upita "zasto moj prijatelj iz razreda ne ide na vjeronauk?"
stvaranje daljnjih podjela medju klincima (uz rastuce socijalne razlike) najgora je posljedica uvodjenja vjeronauka u skole (ne znam sto je na kraju bilo s vrticima)
Odosmo mi polako s teme, ali:
Ako će neki roditelji svojoj djeci govoriti nešto ružno o djeci koja ne idu na vjeronauk, vjerojatno će to govoriti o njima i ako se vjeronauk ukine u školama.
Ako su roditelji razumni ljudi, to pitanje neće izazvati nikakve probleme. Dapače.
Neka djeca su niža, neka tamnoputija, neka su pripadnici drugih, nacionalnosti, vjera ... Svi se trebaju navikavati na različitosti.
Što u Americi kažu djeci zašto neki mali Ephraim ili Naphtali ili Joshua ne slavi Božić a slavi neku Hanuku?
Ja sam osobno za ostanak vjeronauka u školi samo zato što mislim da je u našem društvu još uvijek jaka recidivna komunistička svijest da je religija nešto nazadno i primitivno.
I na ovom forumu se stalno sugerira da je to nešto što nije cool, da je to malo čudno etc
stagediver
26.02.2004., 16:06
Lucky Jim kaže:
Ako će neki roditelji svojoj djeci govoriti nešto ružno o djeci koja ne idu na vjeronauk, vjerojatno će to govoriti o njima i ako se vjeronauk ukine u školama.
poanta i jeste u tome da vjeronauk u skoli donosi to pitanje na dnevni red. inace klinci vjerojatnone bi niti primjetili ide li netko na vjeronauk ili ne.
Lucky Jim kaže:
Ako su roditelji razumni ljudi, to pitanje neće izazvati nikakve probleme. Dapače.
Neka djeca su niža, neka tamnoputija, neka su pripadnici drugih, nacionalnosti, vjera ... Svi se trebaju navikavati na različitosti.
upravo to - trebamo se navikavati na razlicitosti, izbjegavajuci superiornu poziciju jedne religije/jednog pogleda na svijet i slicno
Lucky Jim kaže:
Ja sam osobno za ostanak vjeronauka u školi samo zato što mislim da je u našem društvu još uvijek jaka recidivna komunistička svijest da je religija nešto nazadno i primitivno.
I na ovom forumu se stalno sugerira da je to nešto što nije cool, da je to malo čudno etc
ako je komunizam pogrijesio i negirao pravo pojedincu na izbor (uslijed cega je strah mnoge ljude odvratio od vjere, bolje receno od javnog manifestiranja vjerovanja), ne treba slicnu pogresku ponavljati i sada i (na odredjeni nacin) naturati (jednu) vjeru
onaj tko ima potrebu (u bilo kojem periodu svog zivota) vjerovati, nece imati nikakvih problema u zadovoljavanju te potrebe
stagediver
26.02.2004., 16:09
WeM kaže:
ma vjernici ce se nekako i dogovoriti medjusobno koliko god bili suprostavljeni...
ako nikako drugacije ne ide, makar oruzjem :D
WeM kaže:
jedino ovi koji ne vjeruju u boga oni uvijek nesto petljaju :D izmisljaju!
smutljivci i mutikase ;)
jos se sjecam jednog dobrog decka iz lickog lesca u vojsci koji nekoliko dana nije mogao pojmiti sto znaci moj odgovor ateist na njegovo pitanje o vjerovanju u boga (bio sam mu drag, ali ga je ovo dosta sokiralo i trebalo mu je par dana da dodje sebi; jednostavno nikad nije cuo da netko ne vjeruje u boga; nikad nije upoznao smutljivca i mutikasu :D)
upravo to - trebamo se navikavati na razlicitosti, izbjegavajuci superiornu poziciju jedne religije/jednog pogleda na svijet i slicno
a tomu ce nas poduciti ateisti! sori... imali smo to za razliku od srednje europe!
:W ne bih dalje, ispasce da mi nisi drag :D
Lucky Jim
26.02.2004., 18:09
stagediver kaže:
poanta i jeste u tome da vjeronauk u skoli donosi to pitanje na dnevni red. inace klinci vjerojatnone bi niti primjetili ide li netko na vjeronauk ili ne.
Djeci treba reći da su ljudi različiti i da je to ok.
Mislim da je to puno bolje nego tvoje rješenje: kriti im da različitosti postoje, učiti ih da živimo u svijetu bez razlika.
stagediver kaže:
....(na odredjeni nacin) naturati (jednu) vjeru
Pa reci, u čemu je toliko superiorna ta pozicija i kako se sve to jedna vjera natura?
Prosvjeduj što grad za Kurban Bajram nije okićen kao za Božić...
Što nemamo prijenos šintoističkog bogoslužja na HTV...
Treba li toj neravnopravnosti stati na kraj?????
Samo otvori novu temu jer ćemo raspravljajući o ovome na temi o filmu sa abortusom sigurno odletit u ludaru :D )...
stagediver
27.02.2004., 15:43
Lucky Jim kaže:
Djeci treba reći da su ljudi različiti i da je to ok.
Mislim da je to puno bolje nego tvoje rješenje: kriti im da različitosti postoje, učiti ih da živimo u svijetu bez razlika.
potpuno se slazem
jedino smatram da se to ne moze reci na katolickom vjeronauku
mozda bi se moglo reci na nekakvom predmetu koji bi objedinio sve religije i slicno i onda to predstavljao djeci na neutralan nacin, ne vrednujuci religije
Lucky Jim kaže:
Pa reci, u čemu je toliko superiorna ta pozicija i kako se sve to jedna vjera natura?
Prosvjeduj što grad za Kurban Bajram nije okićen kao za Božić...
Što nemamo prijenos šintoističkog bogoslužja na HTV...
Treba li toj neravnopravnosti stati na kraj?????
ne treba karikirati s (ne)kicenjem grada za bajram (mozda muslimani niti ne kite gradove za bajram?; stvarno nemam blage)
superiorna pozicija - jedino je katolicka crkva dobila priliku predavati svoju vjeru unutar skolskog sustava, gdje ces veceg dokaza povlastenog polozaja
a netko strucniji s vise informacija vjerojatno bi mogao tomove napisati o odnosu drzave prema vjerskim zajednicama
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.