View Full Version : Chevrolet Lacetti
protagonist14
19.11.2008., 17:23
Pozdrav svima,
Proucavam trziste, ja bi, naravno nesto jeftino, a jaako dobro :)
Sad, zaustavilo mi se oko kod spomenutog aftomobila.
- 1.4 motor, benzin, 16v, 94 ks
- abs, klima, mp3plejer, dodatni kotac, 4 disk kocnice, centralno, 2 zracnih, mentalik farba.. i jos neke sitnije stvari
Iznutra je bas fancy, ima tepih sa strane, ugodne sjedalice, pogotovo otraga, dosta mjesta u bunkeru..
Ovo je naravno na akciji, pa kosta 82000 kn, uz to ide 5 godina garancije i 5 godina kasko osiguranja (ako na lizing kupujete).
Sad, pitam ja vozace afta kakva iskustva imaju, citao sam nesto poforumu, al mi nije dosta :)
Vozio sam probnu, cini se u redu, malo mi je cudan volan, i gas ostaje pritisnut neko vrijeme kod mijenjanja brzine (odnosno, lagano se otpusta pa se cuje kod mijenjanja brzina da se poveco broj okretaja), prodavac je rekao da je to tako jer je zdravije za motor ako se broj okretaja ne spusta naglo.
Kod brzine od oko 120 km/h osjetilo se lagano podrhtavanje komandne ploce, moguce zbog ceste - nisam siguran.
Molio bih vas vase mishljenje, hvala svima!
Verona_V
19.11.2008., 19:31
Pa ak već u startu nisi zadovoljan...onda možda i nije najsretnije rješenje. Nego, mene zanima (čist informativno) ovaj čudni volan. Teže se okreće? Prelako se okreće? Što?
Pa ak već u startu nisi zadovoljan...onda možda i nije najsretnije rješenje. Nego, mene zanima (čist informativno) ovaj čudni volan. Teže se okreće? Prelako se okreće? Što?
Misli se na čudan osjećaj. Uz to ima velikih problema sa upravljivošću, nešto nepojmljivo za bilo koji automobil, a kamoli noviji automobil. Po meni je auto ok ak ga kupiš za jako malo para i ak ugradiš plin, ako ne nema smisla nikakvog a jedini pravi smisao kod tog auta bi mogao biti omjer uloženo dobiveno, tj. jeftina kupovina, mali gubitak vrijednosti i pouzdanost.
Too_good
19.11.2008., 21:18
prodavac je rekao da je to tako jer je zdravije za motor ako se broj okretaja ne spusta naglo.
bulls*it!....
Motor vjerojatno ima malo masivniji zamasnjak..ilizapinje sajla gasa 8ili nesto ne stima sa potenciometrom, ukoliko je veza elektronska...)..
MIslim, nagadjam...
Moji doma imaju Daewoo Lanosa, koji je prakticki prethodnik Lacettija... auto je pouzdan, uopce se ne kvari(sada ima skoro 160t km), potrosi kojih pola litre-litru vise od konkurenata sa istim motorom, malo je mekan za voznju... sve u svemu, mislim da bi moji rekli da je taj auto isplativ za cijnu koju su trazili za njega... ali nitko ne bi rekao da ima najbolje lezanja na cesti niti najbolji motor...
Pretpostavljam da Lacetti moze biti samo bolji...
E da, i udobnost je u Lanosu jako dobra..dobri sicevi, uopce ne zamaraju ni nakon duge voznje od vise stotina km u komadu, zadnji sic je k'o sofa... vidim da je slicno i u Lacetti-u :)
Ovosu samo moja razmisljanja, nadam se da ces saznati nesto vise od kojeg vlasnika...
moji roditelji imaju Lacettija. auto je jebeno udoban i ima mjesta na stražnjoj klupi. naprijed je teško pronaći dobru vozačku poziciju, desno koljeno zapinje u greben, ja kad ga vozim u rijetkim prilikama se najudobnije osjećam u nekom poluležećem položaju (onak kak se u tjuniranom golfu sjedi) jer jedino tako nikud ne stršim. volan je vro mekan i stravično izravan. s relativno lošim ležanjem to je loša kombinacija. ovo loše ležanje mislim za današnje pojmove. kroz određene zavoje koje s puntilakom bez problema prolazim s 90, s ovim to ide dosta ispod 80 (čak bliže 70) da bi se izbjeglo hvatanje ili pretjerano naginjanje. najgora stvar je mjenjač. najlošije opelovo govno pa još malo pogoršano. preglednost unatrag je isto nikakva. motor je trom i puno troši. ide ko da ima 70 ks, a troši ko da ima 140. vražje pogođeno. i bučan je. pri većim brzinama nema nekakvih vibracija i trešnji, niti s gasom ima neobičnih iskustava poput opisanog zapinjanja.
Verona_V
19.11.2008., 22:14
Misli se na čudan osjećaj. Uz to ima velikih problema sa upravljivošću, nešto nepojmljivo za bilo koji automobil, a kamoli noviji automobil.
Joj danas sam imala muke po volanu (ne svojem) i mogu suosjećati. Radikalni servo do daske. :eek: A još ako je nedajbože sličan Lanosu po mjenjaču... to nije ručni, to je dvoručni - trebaju ti dvije ruke za prešaltat! (Pogotovo u rikverc,zbog vražjeg prstena koji je nisko.) :lol:
EDIT: Ako je točno to kaj x-type kaže za volan, po meni to uopće nije loša stvar.Dapače.
EDIT2: Mislila sam na ovaj dio 'mekan i izravan'.
Prije tri godine gledao sam za starog Lacettija. Na svu sreću, odustao sam od preporuke. Ako ti to nije problem, "prešaltaj" se sa Lacettija na Kiu Rio. Za iste ili manje novce, dobit ćeš auto gotovo iste veličine, ali moderniji, upravljiviji, s boljom unutrašnjosti, te s manjim gubitkom vrijednosti.
Too_good
20.11.2008., 08:41
Prije tri godine gledao sam za starog Lacettija. Na svu sreću, odustao sam od preporuke. Ako ti to nije problem, "prešaltaj" se sa Lacettija na Kiu Rio. Za iste ili manje novce, dobit ćeš auto gotovo iste veličine, ali moderniji, upravljiviji, s boljom unutrašnjosti, te s manjim gubitkom vrijednosti.
Ovo je meni palo na pamet jutros... pa cu samo potpisati.
Mislim da je Lacetti nesto prostraniji i udobniji u kabini... ali sve ostalo je nekako na strani Kia-e...
gogo111
20.11.2008., 09:33
Pozdrav svima,
Proucavam trziste, ja bi, naravno nesto jeftino, a jaako dobro :)
Sad, zaustavilo mi se oko kod spomenutog aftomobila.
- 1.4 motor, benzin, 16v, 94 ks
- abs, klima, mp3plejer, dodatni kotac, 4 disk kocnice, centralno, 2 zracnih, mentalik farba.. i jos neke sitnije stvari
Iznutra je bas fancy, ima tepih sa strane, ugodne sjedalice, pogotovo otraga, dosta mjesta u bunkeru..
Ovo je naravno na akciji, pa kosta 82000 kn, uz to ide 5 godina garancije i 5 godina kasko osiguranja (ako na lizing kupujete).
Sad, pitam ja vozace afta kakva iskustva imaju, citao sam nesto poforumu, al mi nije dosta :)
Vozio sam probnu, cini se u redu, malo mi je cudan volan, i gas ostaje pritisnut neko vrijeme kod mijenjanja brzine (odnosno, lagano se otpusta pa se cuje kod mijenjanja brzina da se poveco broj okretaja), prodavac je rekao da je to tako jer je zdravije za motor ako se broj okretaja ne spusta naglo.
Kod brzine od oko 120 km/h osjetilo se lagano podrhtavanje komandne ploce, moguce zbog ceste - nisam siguran.
Molio bih vas vase mishljenje, hvala svima!
tipično za stare koncepcije motora koje hoće zadovoljiti nove norme zagađenja...
Nije niti gas sajla zaštekala, niti je zamašnjak pre velik...
Prilikom otpuštanja gasa, motor sam ostavlja namjerno otvoren gas neko vrijeme, pa odatle i ti simptomi...
Radi se o tome da kad se otpusti gas, naglo prekinemo dovod kisika u motor a time i katalizator pa to povećava stvaranje NOx i ostalih zagađivača, a i katalizatoru nije baš bajno... (pričam o zastarjeloj koncepciji motora), zato se stavlja u ECU mapu "zadrška" otpuštanja gasa...
Da ne velim koliko je to štetno za lamelu i getribu kod mjenjanja brzina, pa sinhroni moraju biti jači pa zato i mjenjač šteka tak kak šteka...
Eto, sve za ekologiju...
Inače, engleska terminologija za taj problem je "hanging revs", proguglaj...
Da se problem riješiti ugradnjom jedne restriktorske pločice, ali to nije sada tema...
Nove koncepcije motora imaju to drugačije riješeno...
protagonist14
21.11.2008., 11:26
Zahvaljujem na odgovorima!
Tocno, volan je nekako cudan u najmanju ruku, imao sam dojam kao da kasni za mojim pokretima.. Nije upravljivost najbolja.
Malo sam visi pa bi udaro glavom pri ulazu, a i desna noga, kako je netko spomenio, udara u komandnu plocu što nije najugodnija stvar.
Udobno je, to je istina.
Slazem se da je mjenjac koma, kao da vozim auto star 10 godina..
Unatoc svim prednostima, malo sam se ohladio, vidjet cu sta ce trziste ponudit u slijedecim mjesecima..
upravljivost i kocnice su osnova svakog auta
ako taj dio ne zadovoljava , uopce vise nemamo o cemu pricati , taman da je cijena 10 kuna
biti vozac je prilicno zajebano "radno mjesto" i dobar osjecaj pri voznji je nezamjenjiv
geostanko
21.11.2008., 12:30
Zahvaljujem na odgovorima!
Tocno, volan je nekako cudan u najmanju ruku, imao sam dojam kao da kasni za mojim pokretima.. Nije upravljivost najbolja.
Malo sam visi pa bi udaro glavom pri ulazu, a i desna noga, kako je netko spomenio, udara u komandnu plocu što nije najugodnija stvar.
Udobno je, to je istina.
Slazem se da je mjenjac koma, kao da vozim auto star 10 godina..
Unatoc svim prednostima, malo sam se ohladio, vidjet cu sta ce trziste ponudit u slijedecim mjesecima..
koliko sam ja vidio auto ima mali prtljažnik , puuuno troši i nije baš tako prejeftin - ako dodaš klimu i sl. neku "poštenu" opremu košta cca 90tkn i više , a za te novce možeš naći puno bolji auto na tržištu : akcija ima dosta ... obrati pažnju i na snagu - mislim da si napisao 94ks : dakle 4ks više od 90 koje ti po snazi ne znače baš ništa , a više ti košta registracija , osiguranje , porez...
Ovo je meni palo na pamet jutros... pa cu samo potpisati.
Mislim da je Lacetti nesto prostraniji i udobniji u kabini... ali sve ostalo je nekako na strani Kia-e...
Sumnjam da je prostraniji od Rio-a.
prostraniji je od Rija definitivno, osobito na stražnjoj klupi. otraga mu je prostranost u okvirima klase izuzetno dobra, a kamoli u usporedbama s klasom niže. zato je prtljažnik dosta malen (jako se lako vidi kako je dobiveno na prostranosti kad se sjedne na stražnju klupu jer sjediš "iza" ruba vrata, a obično se sjedi u ravnini s njima, dakle, stražnja klupa kao da je urezana u prtljažni prostor. službene cijene su skroz nerealne jer imaju kakti akciju pa su debelo podigli redovne cijene.
Antimon2
21.11.2008., 17:41
Ma bježi od toga. Motor bučan, puno troši, podhrtava komandna ploča pri 120km/h, ležanje loše, upravljač čudan, mjenjač grozan ...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.