View Full Version : Kućanski aparati
Samo za emili - izvoliš!:)
Meni je najdraža mašina za robu, ne znam zašto. Stalno neš perem u njoj. Ko zna što bi Freud rekao.:D
P.S. Bolje bi bilo da ti je dragi kupio kompić mjesto sušilice. Bar bi mogla otvoriti temu, viš kako je moj brz.:D :B
masina za rezanje salame :B
ili friteza :confused:
:rolleyes: :rolleyes:
penelopa
27.01.2003., 09:15
Sve sto mozes zamislit. Luda sam za masinerijom.
Jest da neke stvari rijetko izvlacim i koristim ( gorespomenutu masinu za rezanje) ali ih volim imat. Sad se brusim na ono cudo sto cisti parom ali me mama odgovara od toga. Kaze da je to picin dim a meni se bas svidja. Na reklami cuda radi:D
Tija kaže:
P.S. Bolje bi bilo da ti je dragi kupio kompić mjesto sušilice. Bar bi mogla otvoriti temu, viš kako je moj brz.:D :B
ma kupio on i kompić sam ja nikak doma stić na red, svi su prije mene..., a ak sam i na redu stalo neko nekaj treba, prekudaju, vire..... tak da sam doma i odustala..ljepše mi na poslu kad nije gužva
i da .. hvala ti na trudu
ako ima neko kakvu napomenu što nikako ne sušiti u sušilici ili nešto drugo što bi bilo dobro znati , neka slobodno napiše
penelopa
27.01.2003., 09:45
Ja u susilici susim posteljinu, rucnike, kuhinjske krpe, pamucne potkosulje i gace. Onda bude mekano, samo slozis i malo pritisnes peglom reda radi. Ove ostale " finije" stvari ipak susim na striku. Nisam probala ali sam cula da ih onda ne mozes ispeglati koliko ih zguzva.
Susilica je dusu dala u ovim sugavim krajevima di sunce vidimo povremeno a kisu stalno.
ma ne gužva, isprobala sam na košuljama od mog tate, ma nemoram ih ni peglati skoro
supe je za pamučne majice, traperice - pegla ti skoro pa i ne treba
omekšivač uopće više ne koristim jer nije potrebno
nisam isprobala vunene veste i svilenije/viskozne stvar, a etiketa im izblijedjela od pranja prije....zato pitam treba li na nešto posebno obratiti pažnju
margarita
27.01.2003., 14:25
susilica je meni super stavra
ja susim sve, osim svile i vune
za sve imas razlicite settinge temperature i trajanja tako da se nista ne upropasti
jedino sto peglam...tj. sto dragi pegla (jer ja mrzim da peglam) su njegove i moje kosulje....
ostalo sve sto izadje iz susilice...nema potrebe...sve se lijepo slozi i super
Obožavam svoju perilicu za suđe. :D
Poslije ručka ona pere suđe a ja pijem kavu :top:
poison_girl
27.01.2003., 14:31
mikser :D :D :D i sve ostalo u čemu se može brzo napravit nešto fino za papat :D :D :D
Ja susilicu jako malo koristim.Meni rublje nekako puno lijepse mirise i svjezije izgleda kad se susi "normalnim"putem.Moj favorit je perilica rublja:s Zamislite grozote kad je nebi imali!!U susilicu potrpam samo rucnike posto mi je super kad su mekani,sve drugo jako rijetko.
čula sam hvalospjeve o spravici za pravljenje kruha --
kao, ubaciš brašno, kvasac i vodu, namjestiš timer --
i za kojih sat-dva papaš fino, toplo krušče
ima netko?
di ima za kupit, koliko košta?
Koshta oko 100 eura, ja sam ju vidjela u Sloveniji i spremam se kupit. Ima je moj kolega jer mu je otac dijabetichar pa spremaju posebne a i normalne kruhove. Kazhe da nikad toliko kruha nisu jeli...milina...ujutro vruci kruh, navecher vruci kruh...:rolleyes:
Dobijesh pinkicu od 750 g, mislim da postoje i vece.
Imam u uredu prospekt, pa ti sutra puknem link :)
Nipple Twister
27.01.2003., 18:53
Ajd Magic požuri , i mene zanima taj link...
Meni je najbolji kućanski aparat televizor , a na drugom mjestu je kompjuter... onda dugo dugo ništa pa mašina za rezanje! :D
Nipple Twister kaže:
televizor
ipak je to nesto religijsko :rolleyes: , mozda oltar :rolleyes: ;)
hm... a jel ima neko ko mikrovalnu koristi samo i jedino za nescafe... isto ko i ja? :o
Samantha
27.01.2003., 19:57
ja bi se ubila da nemam masinu za sudje...ovako poslije rucka,punog stomaka....zavalim se u fotelju,a ona pere,osusi,uglanca...milina:)
a kakva ti je ta nescafe iz mikrovalne,imali pjenu?ja to na mikseric smutim:)
pakleni_patuljak
27.01.2003., 20:07
Paaa... ne znam koja mašinica bi mi bila najdraža, ali znam koju organski ne podnosim... PEGLA!
Yebote, šta bi dao de je više nikad u životu ne vidim!!! :rolleyes: :o :D
NikaZg kaže:
ima netko?
Ja sam probala taj kruh, stvarno je jaaako dobar...:)
Al se peče tri sata, čak možda tri i pol..:p
A u Italiji dođe 100eura, za bliže krajeve ne znam..
Samantha
27.01.2003., 20:30
evo jedan bread maker Kenwood,cjena mu je 170 eura.http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230164642.jpg
RAng lista kucanskih pomagala:vesmasina
perilica za sudje
susilica vesa
mikrica
usisavac(steamer,za pranje tepiha)
Televizor,video ,DVD,kompjuter,to uopce ne racunam.Isto tak i frizider.To se podrazumjeva.Od kada sam tu u US i imam susilicu za ves,peglu uopce ne koristim.Uglavnom niti ne nosimo stvari koje bi se trebale peglat(kosulje i sl.)Fuj,mrzim peglat.Perilica za sudje je OK ali ja uvijek skoro operem sudje prije nego ga stavim unutra.Masinu za kruh imamo ali ju ja niti jednom nisam koristila,muz kaze da je super,moram probati.Mikricu koristim za odmrzavanje,podgrijavanje i kokice.Steamer ili ti (centogradi)je super stvarcica,sve dezinficiras bez koristenja kemikalija,moja mama ga koristi stalno ,ja ga tu nemam.Sljedeca investicija mi je usisavac koji ujedno i pere tepih.Posto mi tu imamo tepihe po cijelom stanu,od zida do zida(mrzim ih)i jos tome su neka bez boja,treba mi taj ludi usisavac:rolleyes:
penelopa
28.01.2003., 10:44
indian kaže:
Ja sam probala taj kruh, stvarno je jaaako dobar...:)
Al se peče tri sata, čak možda tri i pol..:p
A u Italiji dođe 100eura, za bliže krajeve ne znam..
Ma ne pece se tri sata. Pece se oko 50-ak minuta ostalo vrijeme mijesi, dize, opet mijesi opet dize a onda ispece:D
Jako dobra stvar, ima programe i za bijeli i za crni i za kruh sa zitaricama... U Dojcland imamo brasno za kruh sa kvascem ( razeni, seljacki, sa suncokretom, bijeli...) samo dodas vodu i gotovo.
Moja je neka no name i kupila sam je iz ciste znatizelje u Aldiju skupa s tim brasnom za oko 50-ak eura. Radi bez greske evo vec, mislim, trecu godinu.
penelopa
28.01.2003., 10:47
Rita kaže:
Steamer ili ti (centogradi)je super stvarcica,sve dezinficiras bez koristenja kemikalija,moja mama ga koristi stalno ,ja ga tu nemam.Sljedeca investicija mi je usisavac koji ujedno i pere tepih.Posto mi tu imamo tepihe po cijelom stanu,od zida do zida(mrzim ih)i jos tome su neka bez boja,treba mi taj ludi usisavac:rolleyes:
Pa bas taj 100gradi je imala i ona i kaze da je skoro upropastila parket kad je isla prat prozore. Sve je curilo po staklima na pod.
Ja je uvjeravam da je to neki stari pocetni model ( isla sam tada jos u osnovnu skolu) i da su sada bolji ali ne da se mama :D ;)
Sto se usisivaca tice. Meni je Kirby zakon, super usisava a ima i nastavak za pranje tepiha. Jako dobar i dugotrajan:top: Mamin je star preko 10 godina.
penelopa kaže:
Ma ne pece se tri sata. Pece se oko 50-ak minuta ostalo vrijeme mijesi, dize, opet mijesi opet dize a onda ispece:D
Ma dobro, to sam mislila..mal sam se krivo odrazila..
Al i dalje stoji činjenica da ne možeš do njega za toliko vremena..:p
penelopa
28.01.2003., 10:49
Znam sto si mislila, zezam se;)
I kad rucno ides radit kruh toliko ti treba a ovo cudo ima timer.
Navecer prije spavanja sve pobacas u njega i narucis kruh u 6 da ti do 7 bude taman mlaki.
indian kaže:
Al i dalje stoji činjenica da ne možeš do njega za toliko vremena..:p
Ali si za sve to vrijeme slobodna, a ne do lakta u brashnu ;)
penelopa
28.01.2003., 10:55
A i kad pogledas ovaj kupovni kruh koji je vec popodne nejestiv:rolleyes: Stvarno se isplati.
kucanski aparati po prioritetu:
1. mikrovalna
2. ves-masina sa susilicom
3. kuhalo
4. usisivac
ostalo ne koristim... peglu do jednom godisnje, ove sve male aparate i zaboravim da imam... ako nekad kupim pecnicu mislim da cu se igrati raditi pogacu ili kolace :) zvuci zabavno...
ja sam prevelika gotovanka da bi uz ovo izobilje i veliku ponudu raznoraznih pekarskih krukova, peciva i kolača išla sama peći kruh
rađe si kupim koji želim kak mi dođe
vešmašina, suđerica i sad sušilica su mi definitivno najbolja pomagala - nevjerojatno kak čovjek više s vešom nema puno posla
cento gradi sam odvezla još prije par godina na smetlište, to mi nedovoljno efikasan kućanski stroj - odbačeno
tepihe perem svake sezone po dva puta kod čovjeka koji se s tim bavi, odvezem ih i za dva dana dovezem nove ko iz dučana, a sve za neku sitnu lovu...
:top:
Winona2
28.01.2003., 11:26
penelopa kaže:
Sve sto mozes zamislit. Luda sam za masinerijom.
Jest da neke stvari rijetko izvlacim i koristim ( gorespomenutu masinu za rezanje) ali ih volim imat. Sad se brusim na ono cudo sto cisti parom ali me mama odgovara od toga. Kaze da je to picin dim a meni se bas svidja. Na reklami cuda radi:D
to je picin dim....:mad:
Moj svejedno svakih 2-3 mjeseca izvuce to na svjetlo dana u nadi da ce jendom dokazati opravdanost te inevesticije....
Inace meni je masina za sudje :top:
Elektricni stolni gril :top:
Inace sam cesta zrtva poklanjanja tih nadasve prakticnih spravica....najvise od strane svekrve, svi ti nozevi, rezalice, shakeri mi idu na .....i jos uvijek stoje originalno zapakirani
ima jos par dobrih stvari ali ne spadaju u kucanske aparate ( ili spadaju :confused: )
Winona2
28.01.2003., 11:30
Rhea kaže:
Ja susilicu jako malo koristim.Meni rublje nekako puno lijepse mirise i svjezije izgleda kad se susi "normalnim"putem.Moj favorit je perilica rublja:s Zamislite grozote kad je nebi imali!!U susilicu potrpam samo rucnike posto mi je super kad su mekani,sve drugo jako rijetko.
meni rublje smrdi nakon susilice, bas onaj neki sinteticki miris...kao i svim frendicama ovdje.
Kad je hitno dobro dodje inace na zraku i suncu ( penelopa ak mi imamo sunce evo vec dan i pol :rolleyes: onda sigurno imate i vi )
Winona2
28.01.2003., 11:32
NikaZg kaže:
ima netko?
ne znam koliko kosta, poklon mog svekra ( Njemci su ludi za korisnim spravicama ) :rolleyes:
Koristi ju uglavnom moj muz...a spravica zapravo i nije losa...ovdje kupis brasno mix ( moj favprit jogurt kruh ili neke vocne varijante ) timer i prvo dobro udara sat, dva nakraju ispece i zazvoni kad je gotovo....:rolleyes:
Ali spravica je za preporuciti ak volis sama peci kruh...
penelopa
28.01.2003., 11:34
Imamo sipak:mad:
Cekam da pljusne, imam osjecaj da sam u Splitu. Dere vitar a crno nebo, totalno gnjilo i depresivno, samo sto nece poslije sunce.
I zato susilica= zakon
Ispravka. Pocela je kisa, sada ce valjda i pljusak
:rolleyes:
Winona kaže:
meni rublje smrdi nakon susilice, bas onaj neki sinteticki miris...kao i svim frendicama ovdje.
Kad je hitno dobro dodje inace na zraku i suncu ( penelopa ak mi imamo sunce evo vec dan i pol :rolleyes: onda sigurno imate i vi )
winona, je si probala one krpice, koje imaju mirise omeksivaca, bas su za susilice i napravljene. ako susim rucnike, smocim jednu malu krpicu za umivanje, i nakapam malo etericnog ulja...
Winona2
28.01.2003., 11:44
penelopa kaže:
Imamo sipak:mad:
Cekam da pljusne, imam osjecaj da sam u Splitu. Dere vitar a crno nebo, totalno gnjilo i depresivno, samo sto nece poslije sunce.
I zato susilica= zakon
Ispravka. Pocela je kisa, sada ce valjda i pljusak
:rolleyes:
cuj ja sam s jednom osobom iz Bayerna- razvila visemjesecnu prognozu, ovo vrijeme koje mi imamo dodje za par dana do vas pa onda do Hrvatske ( tak prvo ona zove kakvo je vrijeme, pa onda mama moja :D ) dakle....u nadi je spas...
Kako izbjegnes onaj cudan miris nakon susilice ? ( filteri oke, masina gotovo nova , koristena svega pa puta )...ili toga ima samo u Hessenu ?;)
Winona2
28.01.2003., 11:45
@ngel kaže:
winona, je si probala one krpice, koje imaju mirise omeksivaca, bas su za susilice i napravljene. ako susim rucnike, smocim jednu malu krpicu za umivanje, i nakapam malo etericnog ulja...
ovo drugo zvuci super :top: ( ionak sam ovisnik o et. uljima i kad se vec dime svud po stanu...) moram probati....
Ovo prvo...tko to proizvodi ?
( pada mi na pamet Vernel jer od njih imam one jastucice mirisljave za u ormar )
penelopa
28.01.2003., 11:52
Ja inace stavljam dosta omeksivaca, onda stavljam i one krpe u susilicu. Kakvu susilicu imas? Moja je kondenzacijska i u nju stavljam samo pamucne stvari. Mozda neki drugi materijali smrde ne znam. U svakom slucaju ves mi nije nista svjeziji ni kad ga susim u podrumu na striku.
Ma ne možeš vjerovati... :confused:
Ma koga vi lažete? Muževe? Ili možda ipa ne... :confused:
Pa zar ni jedna nema vibrator? :confused: :confused: Ili se samo niste sjetile? :confused: :confused:
penelopa
28.01.2003., 11:59
To mi nije kucanski aparat, to mi je kucni ljubimac;) :D
Winona2
28.01.2003., 12:01
penelopa kaže:
Ja inace stavljam dosta omeksivaca, onda stavljam i one krpe u susilicu. Kakvu susilicu imas? Moja je kondenzacijska i u nju stavljam samo pamucne stvari. Mozda neki drugi materijali smrde ne znam. U svakom slucaju ves mi nije nista svjeziji ni kad ga susim u podrumu na striku.
tko proizvodi te krpe ?
Pojma nemam jel kondenzacijska :confused:
Bosch-ova je i rekli nam da je aqua stop i extra leise...tjesim se kad klinci dodju da bu svejedno bila u pogonu ( vidim po primjerima oko sebe, gdje mi frendice peru skoro pa svaki dan punu masinu i ne stignu cekat da se to sve posusi prirodno )...to za podrum ti vjerujem....
sailor kaže:
:
Pa zar ni jedna nema vibrator? :confused: :confused:
Ja nemam, majkemi.:B
penelopa
28.01.2003., 12:05
Ubij me pojma nemam:confused:
Imas od svih koji rade i omeksivace, mislim, ja obicno uzmem miris lavande. Obicno su tamo gdje i omeksivaci i onaj Dryel ( za kucno kemijsko ciscenje).
Winona2
Tija kaže:
Ja nemam, majkemi.:B
imam ja....to isto vec i vrapci ovdje znaju :p
kaj je to kucanski aparat ?:confused:
( ja bih to navela u kategoriju zanimacije skupa sa teveom, dvd-om i slicno...)...inace moj bi se mogao svrstati i pod antikvitete , sluzi me malo duze vec :o
penelopa
Aj, Tija ne lazi, ubit ce te grom:D
Winona2
28.01.2003., 12:06
penelopa kaže:
Ubij me pojma nemam:confused:
Imas od svih koji rade i omeksivace, mislim, ja obicno uzmem miris lavande. Obicno su tamo gdje i omeksivaci i onaj Dryel ( za kucno kemijsko ciscenje).
a bas veceras idemo u TOOM....bas bum kupila i te krpice ( ak nadjem :rolleyes: )...pa da dam jos jednu sansu...hvala
Ni ja nemam vibrator...imam japanske kuglice, ali ih nosim kao privjesak na kljuchevima :)
penelopa
28.01.2003., 12:15
Ti pazi da ne gurnes kljuc u krivu rupu.
Ja da drzim vibrator u kuhinji garant bi s njim smiksala palacinke:rolleyes: :D
Just for the record. Nemam vibrator, ne voljim pljastik
penelopa kaže:
Nemam vibrator, ne voljim pljastik
Ni ja. A ni zujanje.
A kakve sam srece sigurno bi me ubija grom dok bi drkala :rolleyes:
penelopa
28.01.2003., 12:17
Aj ne zavaravaj se. Nece grom u koprive:D
penelopa
28.01.2003., 12:21
Ajde prosvijetli mene zaostalu:D
Japanske kuglice cim su kuglice ( daklem vise ih je, jebote sto sam nadarena za zakljucivanje:rolleyes: ) su necim i povezane
( konopom ili?) I sad ako se one jeli hmmm unutra, razvezu cime cu ih ja vadit? Pincetom?
i ja imam kondenzacijsku sušilicu, ali ne stavljam omekšivač kod pranja veša, nije mi potreban
penelopa kaže:
Aj, Tija ne lazi, ubit ce te grom:D
Ja nikad ne lažem.:D
penelopa kaže:
Japanske kuglice cim su kuglice ( daklem vise ih je, jebote sto sam nadarena za zakljucivanje:rolleyes: ) su necim i povezane
( konopom ili?) I sad ako se one jeli hmmm unutra, razvezu cime cu ih ja vadit? Pincetom?
pa zar ne ostanu povezane i viri ti malo spagice...?
penelopa kaže:
A shto mislish, zashto ih ja k'o privjesak nosim :D Da nije straha vec bih ja to instalirala ;)
No svejedno...nismo mi bash neverending ;) :D
luca kaže:
pa zar ne ostanu povezane i viri ti malo spagice...?
Ma pusti ju daj, ima cili arsenal umjetnih penisa i cijelu kuglaonu u spavacoj sobi, a tu nam se pravi nevjeshta...:rolleyes:
penelopa kaže:
Ti pazi da ne gurnes kljuc u krivu rupu.
Ja da drzim vibrator u kuhinji garant bi s njim smiksala palacinke:rolleyes: :D
moj muz je jedno vrijeme pokusavao cipele sloziti u frizider (jer je frigo bio blizu hodnika a u hodniku je odmah bio ormaric za cipele). odustao bi tek kad ne bi imao dosta mjesta.... :D
emili kaže:
i ja imam kondenzacijsku sušilicu, ali ne stavljam omekšivač kod pranja veša, nije mi potreban
Emili, tebi stvarno vjerujem da se ne mozhesh pojebati bez ljubavi...usrid svog ovog sranja shto smo otipkale, ti i dalje o sushilici...:rolleyes: :cool:
magic kaže:
Ma pusti ju daj, ima cili arsenal umjetnih penisa i cijelu kuglaonu u spavacoj sobi, a tu nam se pravi nevjeshta...:rolleyes:
kako je s kuglicama? jel se moras puno trudit za dozivljaj?
magic kaže:
Emili, tebi stvarno vjerujem da se ne mozhesh pojebati bez ljubavi...usrid svog ovog sranja shto smo otipkale, ti i dalje o sushilici...:rolleyes: :cool:
ima zena koje mogu ostati koncentrirane :)
winona, te krpice imas od manje vise svih firmi, koje proizvode omeksivace, ali dosta su skupe za to sto jesu.....
pa ti slobodno probaj, ono s et. uljem!!
a sto se kuglica tice, cini mi se da ima ovih sa, i onih bez spagica....razumije se da su one bez za one prave igracice, kojima su misici vec nabildani....;) :o
a sto se koncentracije tice, znam jednu curu, koja s njima cak i na posao ode.....:D
@ngel kaže:
a sto se koncentracije tice, znam jednu curu, koja s njima cak i na posao ode.....:D
:eek:
wow! ovaj, zar se to moze cijeli dan drzati unutra, bez posljedica...?
inace, rekose mi da triba sjest na motor s njima ;)
penelopa
28.01.2003., 12:40
luca kaže:
Kad me Magic vec tako dobro procitala ( oce to ona, oce) :D
Da malo pojasnim...
Ja nemam japanske kuglice jerbo me strah da mi ne puknu nego sam nabavila balotu ( malo sam zavrckala guzicom, ne i sisama, u bocarskom domu) I sad pazi dobro, uvalis tu balotu, ona ti dotakne sve tocke, od A do G a kad jos uvalis i ruku da je izvadis vidis i sve zvijezde, nema da ti koja promakne. Potpun dozivljaj je tu za manje od minute a ne treba ti ni nutella.
Sto se tice umjetnih penisa, i tu me Magicni vrag "ujitija" u lazi:D
Nemam plasticni, e, to nisam lagala;) ali imam jednu mrkvu, jednu tikvu i jedan balancan. Za takve primjerke se moras malo potruditi i otici do nekakvog sajma dostignuca u poljoprivredi;)
Imam nadalje jednog susenog bakalara ( ne, nisam udana za njega) ali s njim prakticiram samo sigurni sex ( prezici obavezni, dva po mogucnosti) strah me da mi mala poslije ne smrdi na ribu, ili sam se to samo zaboravila jutros oplahnut.
Ne znam, dekocentrirana sam nesto:D
luca kaže:
Vrlo ugodno :)
Najsimpatichnije je kad ih uvalish za vrijeme normalnih dnevnih aktivnosti...buduci da su glatke i imaju neku tezhinu, stvaraju ti potrebu da stalno stishcesh vaginalne mishice, kao da ih morash zadrzhati unutra...a one se (njih tri) od tih pokreta mishica mrdaju, sudaraju...uglavnom stvaraju neke mikrovibracije koje jako khm :o djeluju...preporuchljivo ako imash s kim zavrshit konkretno radnju ;)
Penelopa molim te poševi se danas. :D
@ngel kaže:
...a sto se koncentracije tice, znam jednu curu, koja s njima cak i na posao ode.....:D
Je samo se smijesh k'o pichka na nove gacice :D
penelopa
28.01.2003., 12:44
Zrtvovat cu se:o
Nerado, moram priznat:D
magic kaže:
Vrlo ugodno :)
Najsimpatichnije je kad ih uvalish za vrijeme normalnih dnevnih aktivnosti...buduci da su glatke i imaju neku tezhinu, stvaraju ti potrebu da stalno stishcesh vaginalne mishice, kao da ih morash zadrzhati unutra...a one se (njih tri) od tih pokreta mishica mrdaju, sudaraju...uglavnom stvaraju neke mikrovibracije koje jako khm :o djeluju...preporuchljivo ako imash s kim zavrshit konkretno radnju ;)
a kuzim. znaci recimo spremim se za kakav fini izlazak, veceru, stavim kuglice i koji sat kasnije sam spremna za upotrebu :D
dobro, znaci kuglice imaju smisla....
magic kaže:
Je samo se smijesh k'o pichka na nove gacice :D
ja sam mislila da samo moja mama zna ovo rec. njena verzija je "... ko pizda na nove gace" :)
penelopa kaže:
Kad me Magic vec tako dobro procitala ( oce to ona, oce) :D
Da malo pojasnim...
Ja nemam japanske kuglice jerbo me strah da mi ne puknu nego sam nabavila balotu ( malo sam zavrckala guzicom, ne i sisama, u bocarskom domu) I sad pazi dobro, uvalis tu balotu, ona ti dotakne sve tocke, od A do G a kad jos uvalis i ruku da je izvadis vidis i sve zvijezde, nema da ti koja promakne. Potpun dozivljaj je tu za manje od minute a ne treba ti ni nutella.
Sto se tice umjetnih penisa, i tu me Magicni vrag "ujitija" u lazi:D
Nemam plasticni, e, to nisam lagala;) ali imam jednu mrkvu, jednu tikvu i jedan balancan. Za takve primjerke se moras malo potruditi i otici do nekakvog sajma dostignuca u poljoprivredi;)
Imam nadalje jednog susenog bakalara ( ne, nisam udana za njega) ali s njim prakticiram samo sigurni sex ( prezici obavezni, dva po mogucnosti) strah me da mi mala poslije ne smrdi na ribu, ili sam se to samo zaboravila jutros oplahnut.
Ne znam, dekocentrirana sam nesto:D
ti si previse sexualno osvjestena za moj ukus, guras od balote do bakalara. ne mogu ti ja to slijedit....
penelopa
28.01.2003., 12:49
magic kaže:
...a one se (njih tri)
Tri ? Tri male kuglice?
Ja ispod 5 ne skidan gace ( nisu nove:D )
Sta cu se za tu sicu poc´inkomodirat:D
luca kaže:
:eek:
wow! ovaj, zar se to moze cijeli dan drzati unutra, bez posljedica...?
inace, rekose mi da triba sjest na motor s njima ;)
to za motor ju moram pitati...
a sto se posljedica tice, znam da je uvijek dobre volje na poslu:D :D , nasmijesena, i svi ju takvu obozavaju.....:D
e, da, u vezi misica, kazu da je to odlicno za nas zene i nase zdijelicne misice, koji znaju oslabiti s godinama. a osim toga, ona kaze, da je i inace dobro imati te misice....;) decko joj je u zadnje vrijeme jaaaako zadovolja(e)n....
dobro je imati kontrolu nad misicima, ali svaki dan, cijeli dan... ne znam, ja cak ni jezik ne treniram toliko :D
penelopa
28.01.2003., 12:54
Ja da, a i prste:D
U zadnje vrijeme pisem previse pizdarija po ovom forumu:rolleyes:
e, da, uostalom ako joj je cijelo dan "milo", kako ista radi, kako obavi posao koji treba?
ja ne bih mogla i onda bih se samo dodatno zifcirala...
penelopa
28.01.2003., 12:57
Kako bi se zivcirala kad bi ti bilo milo?
Bolila bi te briga i za bakterije i za viruse:D
To cure, jebali vas mikseri i tosteri :)
Čak i emili je zašutjela sa svojom sušilicom, bolja je mokrilica :D
luca kaže:
e, da, uostalom ako joj je cijelo dan "milo", kako ista radi, kako obavi posao koji treba?
ja ne bih mogla i onda bih se samo dodatno zifcirala...
mislim da ih ipak ne nosi svaki dan....
ali, kaze da radi izricito dobro kad ih ima. cak ima vise uspjeha na sastancima...to sto sam rekla, nasmijana, dobre volje:D
nista luca, ti probaj samo na sat vremena, onak u pauzi, i vratis se poslje rucka, oraspolozena...;)
penelopa kaže:
Kako bi se zivcirala kad bi ti bilo milo?
Bolila bi te briga i za bakterije i za viruse:D
ma v rit. kad ulozis 20 godina skolovanja, od toga tri zadnje ti shebu mozak, ne mogu si priustiti da se cjeli dan smjeskam i da mi se hebe (za baje i ostalo)....
a, ne, bolje mi je da se posvetim mixerima i susilicama jos neko vrijeme :D
@ngel kaže:
mislim da ih ipak ne nosi svaki dan....
ali, kaze da radi izricito dobro kad ih ima. cak ima vise uspjeha na sastancima...to sto sam rekla, nasmijana, dobre volje:D
nista luca, ti probaj samo na sat vremena, onak u pauzi, i vratis se poslje rucka, oraspolozena...;)
pa mozda ako joj je posao kuminicitrnje s ljudima, onda onako dobre volje ima uspjeha :) ja ne komuniciram s ljudima i dobra volja mi nicem ne sluzi :D ja sam fizicki radnik.
probat cu nekad na kakvoj veceri. valjda ce se naci kakav zgodan i voljan da zavrsi posao koje kuglice zapocnu :D
sad samo šutim i čitam.....šta ću kad takvih strojeva nemam:)
K'o da mi imamo ;) lazhi i ti :D
nemam ni ja, pa se raspitujem u sta da investiram ;) na LJESu mi nisu znali reci nista pametno...
penelopa
28.01.2003., 13:16
Imas, nemas nema veze.
Bitno da se mi educiramo;) :D
Samo, za boga miloga, nemojte prakticirati moje savjete.
Nemaju certifikat:D
Ne smiju biti genetski modificirane balancane
Samo zdrava hrana :D
sailor kaže:
Ne smiju biti genetski modificirane balancane
pa kako ce onda naci odgovarajucu velicinu?
luca kaže:
nemam ni ja, pa se raspitujem u sta da investiram ;) na LJESu mi nisu znali reci nista pametno...
Kuglice...veeeeery interesting, trust me ;)
luca kaže:
pa mozda ako joj je posao kuminicitrnje s ljudima, onda onako dobre volje ima uspjeha :) ja ne komuniciram s ljudima i dobra volja mi nicem ne sluzi :D ja sam fizicki radnik.
probat cu nekad na kakvoj veceri. valjda ce se naci kakav zgodan i voljan da zavrsi posao koje kuglice zapocnu :D
:D :D mozda oraspolozis bakterije....ako sam dobro shvatila location...
a za veceru, da voljan....ako ces zraciti na kuglice, pazi da te ne zaskoce svi koji te vide....:D :D zato prvi puta pazljivo, samo uz tête-à-tête
penelopa
28.01.2003., 13:27
luca kaže:
pa kako ce onda naci odgovarajucu velicinu?
Mozda se mogu napravit dalmatinske kugle od balancana:D
A da ja to patentiram pa da proslavimo od love koju skupim.
Valjda bi bilo za po cevape bez luka:rolleyes: :D
@ngel kaže:
:D :D mozda oraspolozis bakterije....ako sam dobro shvatila location...
a za veceru, da voljan....ako ces zraciti na kuglice, pazi da te ne zaskoce svi koji te vide....:D :D zato prvi puta pazljivo, samo uz tête-à-tête
ma ja kad ocu zracit na veceri, ja se razgolitim i premazem radioaktivitetom :D
ajde konkretno:
- koliko dugo vi to sebi ugurate?
- jel nezgodno/nelagodno/neudobno kad sjedis ili kad stojis?
- ima li toga u raznim velicinama?
- ima li ih za jednokratku upotrebu?
Mikilegendo!care!
28.01.2003., 13:28
Kako konspirativan naslov topica :cool: :D
penelopa
28.01.2003., 13:30
Ako ozbiljno pitas, ja ti vise necu odgovarat:D
U to sam upucena ko´neka svora iz samostana. Ma valjda su i one bolje:rolleyes:
Iako, moram priznat... Nikad vise necu istim ocima gledat pohane balancane i tikvice a tek bakalar...:D
Mikilegendocare kaže:
Kako konspirativan naslov topica :cool: :D
E, skroz je nevino počelo
A onda, na jedan mali povod...
FROM DUSK TILL DAWN :D :D
luca kaže:
ma ja kad ocu zracit na veceri, ja se razgolitim i premazem radioaktivitetom :D
ajde konkretno:
- koliko dugo vi to sebi ugurate?
- jel nezgodno/nelagodno/neudobno kad sjedis ili kad stojis?
- ima li toga u raznim velicinama?
- ima li ih za jednokratku upotrebu?
ja neznam iz osobnog iskustva, nek kaze magic...
a iz druge ruke:
- ona kaze i po cijele dane, ali ak se hoce kao pripremiti, onda sat, dva prije.
- nije neudobno, dapace....:D ona kaze milina
- to neznam
- ne, ove njezine su silikonske, to je za vijecnost, a kaze da ima i metalnih!
Navodno su najbolje od slonovače :)
Ali to je za jet set i plemstvo:D
opet_ja
28.01.2003., 14:21
je, je, sve je to ok, al' sto cu sa onim zvonkim zvukicima koji se cuju prilikom pomijeranja kuglica? siriti dobre vibracije u svijet oko sebe? Mozda je to tajna kuglica kao nezamjenjivog prijatelja uspjesne poslovne zene...dobro zvuci kako god se okrene:)
opet_ja kaže:
je, je, sve je to ok, al' sto cu sa onim zvonkim zvukicima koji se cuju prilikom pomijeranja kuglica?
Ove zvonke zvukice ispushtaju one jeftine, pancofarske...ima i drugijeh matrijala :D :o
Jedne si uzmi za po doma, a jedne beshumne shetaj u pizdi svijetom.
opet_ja kaže:
je, je, sve je to ok, al' sto cu sa onim zvonkim zvukicima koji se cuju prilikom pomijeranja kuglica?
chek chek...pa i nisu tako zvonki ti zvukici, ka bolje razmislim...
Mozhda ti imash khm veliku pa odjekuje :D
magic kaže:
shetaj u pizdi svijetom.
Koja moćna rečenica:D :D :D
opet_ja
28.01.2003., 14:43
Fali mi edukacije, jebeshga.
Dakle, prilikom kupnje kuglica, kvalitet istih provjeriti na licu mjesta energicnim muckanjem. Kao i kod ostalih kucanskih aparata preferira se sto tisi rad, osobito nakon razvijanja radne temperature.
U sex shopu imaju testere...samo mi je malo bad kad pomislim tko je sve to u pizdu gura...:rolleyes: :D
penelopa
28.01.2003., 14:52
Znala sam da nakon jela ovo ne treba otvarati:rolleyes:
citat . samo je malo bad kad pomislim tko je sve to u pizdu gura...
:bljak:
magic kaže:
U sex shopu imaju testere...samo mi je malo bad kad pomislim tko je sve to u pizdu gura...:rolleyes: :D
A valjda ih drže u alkoholu :D
Btw... a za prave se ne pitaš koliko su kilometara i kojim cestama prošli??:D :D pa makar i sa zimskim gumama
opet_ja
28.01.2003., 15:09
strasno!:D :D :D
Sanjar61
28.01.2003., 15:17
A šta testiraš testerima? Kuglice il' mjesto primjene?:rolleyes:
evo ja spontano sad imam osjecaj ko da iman kuglice :D
vrlo neprakticno :o
Sanjar61
28.01.2003., 15:48
To ti je zato što ih nemaš pa ti mišići nemaju što obuhvatiti...A da je nepraktično - nepraktično je, pogotovo ako u blizini trenutno nema ništa za obuhvatiti, jel'te...:o
Zato ih magic uvijek ima pri ruci...:rolleyes:
Znaci Sailor je zakuhao temu,joj:rolleyes:
O mojim ljubimcima se vec zna na IMFu .sad da kazem nesto o susilici za rublje.Cure u EU,da li vi to imate susilicu i perilicu u jednom ili odvojeno?Ove tu kod nas su odvojene ,ogromne i imaju ispuh van(dimnjak),nista ne smrdi i ja susim apsolutno sve osim grudnjaka(jer ih unistava,a ne da mi se susit na hladno) i finih vesti ili svile.U ducanima ima hrpa razno raznih omeksivaca(papirica) za susilicu i ves se ,posebno pamuk uopce ne treba peglat.Ja peglu niti nemam,zapravo dobili smo je na svadbi ali je jos zapakirana.
Kirby usisavac je super i imamo ga u ZG ali tu je pretjerano skup i vec su napravili hrpu slicnih jeftinijih varijanti,pa tako nesto mislim uskoro kupiti.Naj bolje mi je ono za usisavat grinje sa madraca i tapeciranog namjestaja.To bi mi jako dobro doslo,zna li netko da li tu spravicu imaju i drugi usisavaci(jeftiniji)osim Kirbya?
luca kaže:
evo ja spontano sad imam osjecaj ko da iman kuglice :D
vrlo neprakticno :o
:D :D, meni je to rijetko kada neprakticno, uzivam u tom osjecaju par minuta, pa onda nastavim radit.....;)
mala_slatka
29.01.2003., 04:58
NikaZg kaže:
ima netko?
di ima za kupit, koliko košta? well ja sam u Canadi a tu je svatko ima ,kosta od$50 do $100i i dobra je,prava stvar
;) ;)
Gospon Pes
29.01.2003., 09:32
Rita kaže:
Naj bolje mi je ono za usisavat grinje sa madraca i tapeciranog namjestaja.To bi mi jako dobro doslo,zna li netko da li tu spravicu imaju i drugi usisavaci(jeftiniji)osim Kirbya?
Kirby nikad cula (osim za strip Rip Kirby :D), no njemacki Vorwerk ima taj prikljucak. Usisavac i "klofer" u jednom. Lupka po kaucu i dize prasinu koju onda usisa... U svakom slucaju dobra stvar. :D
No posto si ti u Jameriki, pojma nemam sto ima kod vas. :)
Ja sam tako siromashna da su moje grinje pocrkale od gladi.
Zato nemam potrebe za tim vashim sofisticiranim usisalnicima.
Gospon Pes
29.01.2003., 09:41
Trebao mi je zapravo za madrace... Kad sam jednom lupila po njemu, podigao se oblak prasine... :D
Nemam pojma otkud, pa skidam cipele prije spvanja. :confused::D
Mi spavamo na slamaricama...kad se pochnu prashiti bacim, odem u park i naberem novu travu :)
Gospon Pes
29.01.2003., 09:53
Pametno. Mogla bih i ja tako. :D
Inace, iz ovog topica sam naucila da najvaznije kucanske aparate nemam. :(:D
A da muza ukljucim u struju? Mozda pocne zujati... :confused::D
penelopa
29.01.2003., 10:15
Za zujanje ne znam, ali da ce ziher pocet vibrirat:D ;)
Samantha
29.01.2003., 16:24
zna li netko da li tu spravicu imaju i drugi usisavaci(jeftiniji)osim Kirbya?
imas Polti i LG.Oba imaju 7 filtera i Hepa filter za grinje.U Italiji im je cijena oko 300 eura.za oba sam cula da su super.
Samantha
29.01.2003., 16:26
Polti (http://www.polti.it/shop/ita/proddetails_asa50e.html?productID=41162)
mini_star
17.06.2007., 13:32
[QUOTE=penelopa;101350]Sve sto mozes zamislit. Luda sam za masinerijom.
Jest da neke stvari rijetko izvlacim i koristim ( gorespomenutu masinu za rezanje) ali ih volim imat.
I ja, i ja i ja! E onda ti moram reći što da još kupiš, a možda i jesi? Pekač kruha je genijalna naprava i čim rikne, jer radi već skoro 3 godine, odmah kupujem drugoga. Marmelada, kvalitetan kruh po želji, tijesto za pizzu .... ma super, a super je posebno za osobe kao ti,ma ne kao ti, nego kao mi!:) :top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.