PDA

View Full Version : Kupnja sjemena

Dustflower
16.10.2005., 11:51
Uhvatila me zelja opskrbiti se sjemenkama za sljedecu sezonu sto prije. I gledam ja tako strane sajtove i slinim :eek: ima stvarno super izbora sjemenki zacinskog bilja i mini povrca (vrt nemam, pa ne mogu nista drugo u teglicama). Kod nas nema ni priblizno toliko izbora. Jedini je problem - carina. Navodno iz EU nije problem za manje kolicine u originalnom pakiranju. A sto je s SAD-om? Je li netko narucivao i kakva su iskustva s carinom?

ako ne nista drugo, znate li neki dobar i provjeren sajt baziran u EU koji salje u Hrvatsku?

Nemruth Dagi
20.10.2005., 13:41
Dustflower kaže:
Uhvatila me zelja opskrbiti se sjemenkama za sljedecu sezonu sto prije. I gledam ja tako strane sajtove i slinim :eek: ima stvarno super izbora sjemenki zacinskog bilja i mini povrca (vrt nemam, pa ne mogu nista drugo u teglicama). Kod nas nema ni priblizno toliko izbora. Jedini je problem - carina. Navodno iz EU nije problem za manje kolicine u originalnom pakiranju. A sto je s SAD-om? Je li netko narucivao i kakva su iskustva s carinom?

ako ne nista drugo, znate li neki dobar i provjeren sajt baziran u EU koji salje u Hrvatsku?

Mislim da moraš imati hrpu dozvola za uvoz Min. poljoprivrede, sanitarna-zdravstvena il što već, a dio ide na kontrolu u labos.
Neke sjemenke se ne smiju uvažati ili trebaš specijalnu dozvolu za to.
Najbolje je to prešverati u džepu ak možeš, manja je gnjavaža.

Bocca della Verita
20.10.2005., 13:50
Nemruth Dagi kaže:
Mislim da moraš imati hrpu dozvola za uvoz Min. poljoprivrede, sanitarna-zdravstvena il što već, a dio ide na kontrolu u labos.
Neke sjemenke se ne smiju uvažati ili trebaš specijalnu dozvolu za to.
Najbolje je to prešverati u džepu ak možeš, manja je gnjavaža.

postoje vrlo jasni razlozi za zabranu slobodnog uvoza/izvoza sjemenja (izmedjuostalog)
;)

Nemruth Dagi
20.10.2005., 14:13
Bocca della Verita kaže:
postoje vrlo jasni razlozi za zabranu slobodnog uvoza/izvoza sjemenja (izmedjuostalog)
;)

BEZ DALJNJEG, ali kao mali potrošač bolje je tih par vrečica sakriti nego prijavljivati za varinu. Ja sam sa Bliskog istoka donjela kaktus i baš mi nije bilo svejedno na granici:o

Indi
02.11.2005., 15:31
a ja sam postom slala u hr sjemenje cvjeca i zacinskih biljaka i od 3 paketica koja sam slala, 2 su stigla no problem (bez ikakve carine, dozvola, bla bla) a zadnje nije nikad stiglo (valjda zapljenjenjo u Hr).

Tigrica
29.03.2006., 15:26
dakle gdje kupujete sjeme za povrce, mislim da nije bas kupljeno u trgovinama tipa Konzum, Ipercoop i slicno, da je malo kvalitetnije, po mogucnosti hrvatski uzgoj, a i zanima me da li ima uopce za kupiti sjeme organskog porijekla. kako mogu biti sigurna da mi nece podvaliti gmo sjeme?

mozda u nekoj lokalnoj trgovini ili se moze naruciti posiljka?

d@d@
29.03.2006., 15:29
Povremeno imaš u moši one izložbe organske hrane, velesajam vrt i dom, proljetni velesajam, izložba cvijeća ... svugdje se pojavljuju mali uzgajivaći i često prodaju sjemenje, a neke sjemenke možeš i na placu kupit od kumica (grah, lučice, flance ...).

xxGaladrielxx
29.03.2006., 15:29
dakle gdje kupujete sjeme za povrce, mislim da nije bas kupljeno u trgovinama tipa Konzum, Ipercoop i slicno, da je malo kvalitetnije, po mogucnosti hrvatski uzgoj, a i zanima me da li ima uopce za kupiti sjeme organskog porijekla. kako mogu biti sigurna da mi nece podvaliti gmo sjeme?

mozda u nekoj lokalnoj trgovini ili se moze naruciti posiljka?
hr se ne bavi uzgojem sjemena

Tigrica
29.03.2006., 15:40

kojeg? gmo? ili "obicnog"?
ako mislis na obicno onda mi je to cudno, jer sam uvjerna da se moze kupiti u nekom domacinstvu na selu ili na pijaci ko sto rece d@d@...

xxGaladrielxx
29.03.2006., 15:42
kojeg? gmo? ili "obicnog"?
ako mislis na obicno onda mi je to cudno, jer sam uvjerna da se moze kupiti u nekom domacinstvu na selu ili na pijaci ko sto rece d@d@...
narafski da mozes kupiti i grah na placu :D
a od ceg su oni sjeme dobili?
mislila sam bas na uzgoj a ne ovo na sice

d@d@
29.03.2006., 15:45

:confused:

Ima ovo: http://www.sjemenarna.hr/onama.htm dio otkupa rade po Slavoniji.

S nekim sortama sam bila poprilično zadovoljna.

xxGaladrielxx
29.03.2006., 18:28
meni su agronomi rekli da nema kod nas uzgoja povrtnog sjemena.
jesi sigurna da sjemenara ne radi otkup nekog drugog?

d@d@
30.03.2006., 08:56
meni su agronomi rekli da nema kod nas uzgoja povrtnog sjemena.
jesi sigurna da sjemenara ne radi otkup nekog drugog?

Znam da otkupljuju kamilicu ili bar jesu prije 2 godine, ali nije mi bilo povoljno.

Tigrica
03.04.2006., 08:52
evo bas sam jucer na pijaci kupila domace sjeme, uzgojeno u Hr, iz Bizovca, tako da ima, ima...

blalla
02.10.2006., 15:53
pokušala bih sama uzgojiti cvijeće za svoje vjenčanje u plastenicima mojih roditelja. zanima me dal netko zna kod bi trebala zasaditi lukovice pa da imam cvijeće za taj dan ili dan -dva prije. zanimaju me anemone,ranunculus....

Madame Hooch
02.10.2006., 18:38
prvo i prvo - likovice i gomolji nisu sjeme
a dalje - sve lukovice i gomolji kupljeni u vrtlarijama ili sjemenarnama imaju nacrtan tijek od sadnje do cvatnje - osnovno je osigurati im period "zime" i nakon toga se počne brojati ...ako ih mislite uzgajati u posudama, onda se polože u supstrat i stave u hladan prostor (0-4°C) na dva tjedna , zatim se nastavi kao po uputama sa pakovanja; ako idu u gredicu onda se zajedno sa pilovinom u kojoj su pakirani umoraju u najlonsku vrečicu i stave u ladicu za povrće u frižideru na isto 2 tjedna, pa se onda sade
oduzimati znaš - pa im u skladu s time unatrag izračunajte klimatske uvijete i dužinu dana ...a sad točnost u dan-dva - teško reč, ali cvijet na živoj biljci trajniji je od već odrezanog

ja osobno bi išla na snježno bijele i vrhnje bijele kale :)

blalla
07.10.2006., 18:10
Hvala ti madame na opširnom odgovoru. Na pakovanju piše : sjetva od ožujka do travnja, cvjetanje od svibnja do srpnja (vrtni mak) znači li to da ću čekati oko mjesec dana na prvi cvijet.. šta mi savjetuješ??

xxGaladrielxx
07.10.2006., 20:37
Ranunculusi (http://www.agrocroatia.com/Lukovice_ranunculus.htm)

Madame Hooch
08.10.2006., 09:23
Hvala ti madame na opširnom odgovoru. Na pakovanju piše : sjetva od ožujka do travnja, cvjetanje od svibnja do srpnja (vrtni mak) znači li to da ću čekati oko mjesec dana na prvi cvijet.. šta mi savjetuješ??

:tuzni: ah, stvarno ne znam šta bih ti rekla za vrtni mak , ali svakako računaj na 6 tjedana od sijanja + bar 5 dana u hladnjaku za sjeme

ja sam mak sijala samo jednom, u njegovoj pravoj sezoni pa nije trebala priprema ni simulacija zime, ali mi nije uspio NI JEDAN JEDINI :(
niknula je cijela džungla, ali nijedna biljčica se nije razvila dalje od 2 cm visine i 4 listića ....stvarno sam nula na tom području :o

xxGaladrielxx
08.10.2006., 11:07
A kad ti je vjencanje?
Rast svih lukovica mozes "forsirati". Ne znam kako je s gomoljima. Npr. tulipane bi sadila u jesen, pokrila Al folijom i stavila na stubiste na kojem je temp. znatno visa nego vani. Oko n.g. bi pojacala vlagu zemlje i ostavila pokrivene dok listovi ne izadju na 5-6 cm te bi tada uklonila foliju. Unesemi ih na toplo tek kad se pojavi stabljika s pupom. Kod naglije promjene temperature, na vise, pup se posusi prije no kaj se rastvori.
Npr Zrinjevac uzgaja lukovice i gomolje u plastenicima i ponudi, rascvjetane mozes naci nekoliko mjeseci prije no kaj pocnu cvjetati na otvorenom. Zakaj ne probas otici u takav neki rasadnik i pitati za savjet?
Ili probaj s botanickim. Na njihovim stranicama imas email ili ih zovni na tel. Oni su vrlo susretljivi.

djlex
27.10.2006., 12:25
ako netko zna kako doći do sjemena ove biljke rado bi da podijelite ovu inf. hvala

emergence
27.10.2006., 12:31
pa nije to zabranjena biljka.
proizvodi od nje se normalno mogu kupiti u bio ducanima u hrvatskoj. sluzi za zamjena za secer i neam toliko kalorija i navodno je zdravija

djlex
30.10.2006., 18:52
naravno da nije zabranjena, ali se nemože nabaviti sjeme kod nas nego samo gotov proizvod.(list ili prah) zanima me kako se može doći do samog sjemena......

abba
31.10.2006., 11:31
http://www.swallowtailgardenseeds.com/herbs/stevia.html

djlex
04.11.2006., 14:57
puno hvala,predobra stranica!!!!

Ghostdog
11.04.2007., 14:30
Pozdrav

Htio bih u povrtnjaku imati kelj,kelj pupčar,karfiol,brokulu,tikvice,krastavce i još ponešto.Reci te mi da li da se kupi sjemenje ili sadnice?

kikca
11.04.2007., 16:24
Može ili sjeme ili sadnice, ovisi o mogućnostima uzgoja, količini i financijama.

osbourne
11.04.2007., 19:58
za početak sadnice...

Smotani
12.04.2007., 10:26
Pozdrav

Htio bih u povrtnjaku imati kelj,kelj pupčar,karfiol,brokulu,tikvice,krastavce i još ponešto.Reci te mi da li da se kupi sjemenje ili sadnice?

Sad je već i malo kasno za gore navedeno povrće kupovati sjeme.Pardon,za tikvice i krastavce nije.
Dakle,lisnato povrće sad je najbolje kupiti kao sadnice.
Tikvice i krastavci se siju oko 1.svibnja.

Pozdrav

sunsetmo
29.11.2008., 17:41
Potrebna mi je pomoć ljudi. Trebala bi nabaviti sjeme sljedećih biljaka:

Acer palmatum (Japanski javor)
Liriodendron tulipifera (Tulipanovac)
Liquidambar
Thuja occidentalis L. (zapadna tuja)
Thuja occidentalis "Smaragd"

Da li netko zna gdje toga ima u Hrvatskoj?
Znam gdje nabaviti vani, preko Net-a, znam gdje kupiti sadnice, ali sjeme :confused:

Ljubazno molim pomoć :s:s:s
Hvala

18Delta
29.11.2008., 20:00
znas gdje nabavit vani... sta? recenica ti nije bas najljepsa...

uglavnom, sjeme je tu:
http://hr.kpr.sk/

sunsetmo
29.11.2008., 21:37
Mislila sam na izvan Hrvatske...brzina u pisanju.
Puno hvala na linku. :)

sunsetmo
02.12.2008., 11:26
S naručivanjem sve funkcionira? Rokovi dostave? Granica? Hvala

18Delta
02.12.2008., 18:42
SVE OK!
bas su mi jucer poslali nekih 200 sjemenki, sad cekam da stigne.

sunsetmo
02.12.2008., 21:04
Hvala ti!!! Probati ću...:top:

karatas_os
15.06.2009., 09:11
http://www.swallowtailgardenseeds.com/herbs/stevia.html

da li je netko narucivao ovu biljku preko neta? jel doslo, jel bilo problema na carini i slicno? mama mi se zapalila za ovu biljku pa cisto da znam sa cim mogu racunati :D

hvala puno na odgovorima!

khodalic
17.06.2009., 18:42
Ja je narucio preko neta. Dosla iz Dojclanda za cca 5 dana, samo sto su bili flanci pa se nekolicina polomila prilikom transporta....

karatas_os
18.06.2009., 09:37
Ja je narucio preko neta. Dosla iz Dojclanda za cca 5 dana, samo sto su bili flanci pa se nekolicina polomila prilikom transporta....

iiii????? jel sto uspjelo? koliko je kostalo? s koje stranice? jel bilo problema sa carinom, karantenom i slicnim forama? :D

khodalic
18.06.2009., 18:28
iiii????? jel sto uspjelo? koliko je kostalo? s koje stranice? jel bilo problema sa carinom, karantenom i slicnim forama? :D

Kupio sam 7 flanaca, lik mi poslo 8 kao naknadu u mogucem gubitku tijekom transporta. Presadio sam ih kad su došli, tri se polomila ( u transportu) i osušila, 3 kunjaju a 2 flanca su pocela s novim izbojcima...
Sve me došlo cca 15 €, paket nije zaustavljan (doso na kucni prag) tak da nisam imo problema s carinom, fitopatoloskim pregledom itd.
Sve to kupljeno preko Ebay.de

karatas_os
18.06.2009., 20:31
Kupio sam 7 flanaca, lik mi poslo 8 kao naknadu u mogucem gubitku tijekom transporta. Presadio sam ih kad su došli, tri se polomila ( u transportu) i osušila, 3 kunjaju a 2 flanca su pocela s novim izbojcima...
Sve me došlo cca 15 €, paket nije zaustavljan (doso na kucni prag) tak da nisam imo problema s carinom, fitopatoloskim pregledom itd.
Sve to kupljeno preko Ebay.de

odlicno!! :) jos samo da se ovih 5 komada prime i da vidis veselja :D drzim fige da se to dogodi, a dotle idem malo surfati po ebay-u :D

jellenna
17.10.2010., 15:49
znas gdje nabavit vani... sta? recenica ti nije bas najljepsa...

uglavnom, sjeme je tu:
http://hr.kpr.sk/

Postoji li negdje još neki link za pogledati sjeme?
Ovdje u HR nema ništa gdje bi se moglo kupiti?
Kako to funkcionira prilikom plaćanja? Nisam nikada tako kupovala pa me interesira...

nepta
17.10.2010., 21:45
http://www.bio-zrno.hr/shop_new/default.htm

18Delta
18.10.2010., 00:22
ja sam kupovao od KPR-a (mislim da je češka u pitanju) koliko sam htio i nikad problema tipa carina i slicno

Postoji li negdje još neki link za pogledati sjeme?
Ovdje u HR nema ništa gdje bi se moglo kupiti?
Kako to funkcionira prilikom plaćanja? Nisam nikada tako kupovala pa me interesira...
imas na njihovoj stranici mogucnosti placanja. ja sam placao amex-om.

jellenna
18.10.2010., 12:01

Hvala ti na linku ali oni nemaju sjeme crnogorice..

jellenna
18.10.2010., 12:02
ja sam kupovao od KPR-a (mislim da je češka u pitanju) koliko sam htio i nikad problema tipa carina i slicno

imas na njihovoj stranici mogucnosti placanja. ja sam placao amex-om.

Uf...uvijek imam averziju prema plaćanju karticama preko interneta.....
pogotovo ako daješ svoje šifre i podatke nekome kojeg nimalo ne poznaješ....:confused:

ivanaema
18.01.2011., 20:46
Ima li netko iskustva s kupovanjem sjemena preko Amazona?Koliko vremena treba da stigne,ima li problema zbog carine?

18Delta
18.01.2011., 20:59
Uf...uvijek imam averziju prema plaćanju karticama preko interneta.....
pogotovo ako daješ svoje šifre i podatke nekome kojeg nimalo ne poznaješ....:confused:
ako je plaćanje, tj. pristup stranici "secured", onda nemas sto brinuti
to ti je onaj zlatni lokot što se pojavi u donjem desnom kutu preglednika.

pupetta.maresca
27.01.2011., 14:42
Kaj se tice kupovine sjemena preferiram domace sorte odn. sjeme koje je uzgajano u slicnom podnevlju. Primjer: imala sam tri paprike: pflanac iz dalmacije, sjeme paprike iz okolice zagreba i kupljeno u ducanu u Austriji (zivim u at). Pflanac od dalmacije je kiljavio pa je sredinom ljeta zavrsio u kompostu, sjeme paprike iz zg je super napredovalo i bila je to domaca stara sorta, a iz ducana sam imala tri paprike koje su bile-bezukusne. Dalamtinsko iako je bilo domace nije nauceno na hladinje podnevlje gdje sam pa zato se nije razvijalo, dok zagrebacko je nauceno, a ovo F-govno nebu me vise vidjelo. Tako da sam ove godine kupila 80% sjemena na aukcije.hr (prodavac ima stranicu o bio uzgoju) i planiram ubuduce imati svoje sjeme.
Nisam sklona nekakvim egzoticnim biljkama iako su mi divne jer u kuci mi sve krepa, a hladne prostrije su fakat hladne jer zimi je tu cak i do -20, a i previse je zajebancije oko njih.

enciklopedija83
02.02.2011., 12:32
Zanima me gdje mogu nabaviti lukovice alstromerije! ako netko zna molim kontakt telefon
hvala

sanifromdblok
05.02.2011., 01:04
Pozdrav svima! Nova sam ovdje. Željela bi urediti vrt svom psu (jedan poprilično velik dio dvorišta odvojen za njega) pa vas molim ako imate neke prijedloge i savjete da mi pomognete.

utisana
07.02.2011., 17:46
dobar dan,
stiže proljeće, ja bih rado posadila bio sadnice ali Zrno više ne prodaje!!

[I]Poštovana,

Zbog promjene u poslovanju firme, sjeme i sadnice više nemamo u prodaji, nego ih koristimo isključivo za vlastite potrebe.

Zahvaljujem na razumjevanju

da li još netko prodaje bio sjeme i šalje poštom? :s

ane_pcelica
10.02.2011., 22:27
Sjemenja i sadnice možete kupovati na e-boom.hr, ja sam kupila nekoliko stvari i zaista sam zadovoljna. Ima dosta toga, a također prodaje i cura koja ima stranicu biovrt.com.

http://www.e-boom.hr/vrt-sadnice-sjemenje

utisana
13.02.2011., 16:06
Hvala, da li znaš ako je to uvozno npr. nizozemsko sjeme ili je bio sjeme iz Hr?

ane_pcelica
13.02.2011., 20:48
Hvala, da li znaš ako je to uvozno npr. nizozemsko sjeme ili je bio sjeme iz Hr?

Sjeme je iz vlastitog biovrta. Pogledajte stranicu biovrt.com (http://biovrt.com/). Možete poslati mail za više informacija, rubrika kontakt.

ivala
16.02.2011., 17:59
ja sam kupila gomilu sjemenja iz amerike...preko
etsy.com stranice (i inače mi je super taj web za sve) - to je neka vrsta hand-made ebaya.
uglavnom, sve što sam naručila mi je stiglo i radosno klije na prozorima...

renđi
17.02.2011., 20:16
Ako netko zna gdje nabaviti biljku Perovskiju molim da mi kaže i ako netko zna malo o toj biljci , gdje raste , dali voli suho ili mokro tlo , bilo što ...

opatijko1
21.11.2011., 22:03
zna li netko pouzdanog dobavljača bio uzgojenog sjemena. Bio ZRNO više ne prodaje sjemenje i rade pod novim imenom. Gđa Zlatica se povukla. Šteta, jer su imali kvalitetno sjeme i sadnice.

Souvlaki
29.12.2011., 18:42
zna li netko pouzdanog dobavljača bio uzgojenog sjemena. Bio ZRNO više ne prodaje sjemenje i rade pod novim imenom. Gđa Zlatica se povukla. Šteta, jer su imali kvalitetno sjeme i sadnice.

Ma daaaj... ajme koja steta. Ja sam taman danas citala knjigu gdje Zlatice i odusevila se opisom imanja, i planirala narucit hrpu sjemenja od njih. Znaci, kaj, oni sad vise nis ne prodaju i skroz su zatvoreni za javnost?? Ccc, i ovo malo kvalitetnih inicijativa u ovoj banana drzavi nemre potrajati... I mene bi jako zanimalo ako netko zna za neko slicno imanje gdje se moze nabaviti bio, organsko sjemenje...

suskavi
19.01.2012., 12:45
pozdrav!

Jel tko zna di mogu nabaviti sjeme grmlja i stabala? To ne drži nitko. Sve sjemenare imaju uglavnom sjeme cvijeća i grmića malih. Za sva stabla i drvenasto grmlje svi preporučuju sadnice ili reznice.. a ja želim baš iz sjemena!! Htio bih uzgojiti neke grmove i stabla iz sjemena.. cisto iz hobija! Npr neke egzotične ukrasne vrste - magnolija, neke egzote.. pa i veće - platan ai slično.. i listopadne i zimzelene! Kakvo je iskustvo sa zimzelenim iz sjemena - jele, cedrovi, tise?

Čitao sam malo o tome, uglavno se sve može tako uzgojiti ako se sjeme pripremi odgovarajuće. Gdje da nabavim??

Hvala unaprijed

sanjalica4
19.01.2012., 13:52
pozdrav!

Jel tko zna di mogu nabaviti sjeme grmlja i stabala? To ne drži nitko. Sve sjemenare imaju uglavnom sjeme cvijeća i grmića malih. Za sva stabla i drvenasto grmlje svi preporučuju sadnice ili reznice.. a ja želim baš iz sjemena!! Htio bih uzgojiti neke grmove i stabla iz sjemena.. cisto iz hobija! Npr neke egzotične ukrasne vrste - magnolija, neke egzote.. pa i veće - platan ai slično.. i listopadne i zimzelene! Kakvo je iskustvo sa zimzelenim iz sjemena - jele, cedrovi, tise?

Čitao sam malo o tome, uglavno se sve može tako uzgojiti ako se sjeme pripremi odgovarajuće. Gdje da nabavim??

Hvala unaprijed

pogledaj ovdje
http://www.kpr.eu/hr/trees/

takodjer pogledaj na ebay-u

vidjela sam da se neko sjeme drveca prodaje i preko aukcija.hr

akafi
22.01.2012., 09:25
ja sam kupovala na http://www.thompson-morgan.com/

skupi su i lani im je trebalo mjesec dana da mi dostave sjeme
šalju besplatni katalog, i imaju newsletter i stalne skcije, oa se da upiknut nešto.
dobor je kad imaju dostavu besplatno, inače je fakat skupo

arvveen
29.01.2012., 13:03
Kupujem ako netko ima za prodati domače sjeme:mahuna, grah, blitva, špinat, grašak i dr....Ili da zna di mogu kupiti?Ako doma ima netko viška slobodno se javi na pp:kava:

sanjalica4
29.01.2012., 20:40
Kupujem ako netko ima za prodati domače sjeme:mahuna, grah, blitva, špinat, grašak i dr....Ili da zna di mogu kupiti?Ako doma ima netko viška slobodno se javi na pp:kava:

http://biovrt.com/ :cerek:
sjeme iz biouzgoja
ili na www.aukcije.hr

opatijko1
30.01.2012., 23:35
bio u Ilirskoj Bistrici i snabdjeo se raznim sjemenjem BIO uzgojenog. Mrkva, peršin, celer, krastavci, cikla, razne salate, mahune, grašak, fažol-grah, koraba, korabica, cikla, te raznog cvijeća....super opskrbljeni i raznom logistikom. Sjemenarna KALIA, a sestra firma joj je u Zagrebu na Žitnjaku. Na granici nisam niš prijavil i nije bilo problema.

karatas_os
31.01.2012., 11:05
bio u Ilirskoj Bistrici i snabdjeo se raznim sjemenjem BIO uzgojenog. Mrkva, peršin, celer, krastavci, cikla, razne salate, mahune, grašak, fažol-grah, koraba, korabica, cikla, te raznog cvijeća....super opskrbljeni i raznom logistikom. Sjemenarna KALIA, a sestra firma joj je u Zagrebu na Žitnjaku. Na granici nisam niš prijavil i nije bilo problema.

Otisao sam na stranice Kalie, no nisam nigdje vidio da pise da se radi o BIO sjemenju. pod tim BIO sam ja shvatio da se radi o starim sortama, te da se nije covjek upleo u "dizajniranje" biljke....

arvveen
03.02.2012., 20:35

Možeš molim te napisati koja je cijena sjemena mahuna, graška, krastavaca, cikle, ustvari koliko si para ostavio za sve to:mig:

opatijko1
11.02.2012., 22:51
Možeš molim te napisati koja je cijena sjemena mahuna, graška, krastavaca, cikle, ustvari koliko si para ostavio za sve to:mig:

sva su bio pakiranja 1,7 euro, a grah trešnjevac (pakiranje 250 gr, -4,5 eura)
oatAla tretirana sjemena su po 1,4 euro

krojacica zg
07.01.2013., 00:00
jeli tko naručivo sjeme sa ove stranice http://www.ebay.com/itm/30-Seeds-Non-Hybrid-Broccoli-Waltham-vegetables-SS011-/330520781282?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf492e1e2?

ja sam jednostavno fascinirana bojama :)

kopam i sadim
26.01.2013., 20:24
u bio&bio imaš za kupiti raznih vrsta graha, leće itd. sve je (nadam se) bez gmo, i proklije kad posadiš! nije predviđeno za sadnju, nego za kuhanje, pa potražiš na policama s mahunarkama. također ima nekog slovenskog sjemena rotkvice, salate, mrkve..

m@non
21.03.2013., 10:17
Ima li tko iskustva sa naručivanjem sa stranice http://rareseeds.com/?
Koliko dugo se čeka sjeme i da li carina pravi probleme ako dolazi iz SAD-a?

nepta
21.03.2013., 22:22
možda da pokušate tu http://www.rustica.hr/
ja se snalazim na sve načine no koliko god da želim eko sjeme mislim da niko nema samo to sjeme u vrtu

Wedding
27.03.2013., 12:02
Ima li tko iskustva sa naručivanjem sa stranice http://rareseeds.com/?
Koliko dugo se čeka sjeme i da li carina pravi probleme ako dolazi iz SAD-a?

ja sam kupovala iz UK, http://stores.ebay.co.uk/Premier-Seeds-Direct
i na kuverti je uredno pisalo da se salje sjeme ali da je to dozvoljeno sjeme itd. i nikakvih problema a vrijednost je bila 150 kn:mig:
Među tim sjemenom bilo je i sjeme Bhut jolokia cilija koji je navodno zabranjen u EU :ne zna: e sad dal je to istina o zabrani nemam pojma.

Retroman
27.03.2013., 14:34
ja sam kupovala iz UK, http://stores.ebay.co.uk/Premier-Seeds-Direct
i na kuverti je uredno pisalo da se salje sjeme ali da je to dozvoljeno sjeme itd. i nikakvih problema a vrijednost je bila 150 kn:mig:
Među tim sjemenom bilo je i sjeme Bhut jolokia cilija koji je navodno zabranjen u EU :ne zna: e sad dal je to istina o zabrani nemam pojma.

Otkud ti to za zabranu Bhut Jolokie i zbog čega točno?
Ako je zbog ljutine, ima i žešćih :D

Premiere Seeds je ok prodavač, ali je - prodavač. Kupovao sam od njih proteklih godina i imaju sjeme ok kvalitete, klijavost je dobra, preko 80%, i gotovo svo sjeme je bilo od one biljke za koju su ga prodavali.

Ipak više volim kupiti od proizvođača koji te biljke i uzgajaju pa prodaju sjeme.

Wedding
28.03.2013., 10:42
Otkud ti to za zabranu Bhut Jolokie i zbog čega točno?
Ako je zbog ljutine, ima i žešćih :D

Premiere Seeds je ok prodavač, ali je - prodavač. Kupovao sam od njih proteklih godina i imaju sjeme ok kvalitete, klijavost je dobra, preko 80%, i gotovo svo sjeme je bilo od one biljke za koju su ga prodavali.

Ipak više volim kupiti od proizvođača koji te biljke i uzgajaju pa prodaju sjeme.

nasla na netu clanak:ne zna:, ali zato sam i napisala da nisam ziher dal je to 100% tocno jer jedni govore da je zabranjena, drugi da nije itd.:mig:

Sto se tice klijavosti, za sad mogu reci da sam prezadovoljna:, giant crvene i zelene paprike, oxheart rajcica, Demon Eye shilli, Jalapenosi, Habanero Orange i Yellow i jos neki chiliji su isklijali 100 % a ovo ostalo za sad cca 50-80% al se ne bunim jer je proslo cca 10 dana od sijanja :zubo:

Dlapek
29.03.2013., 12:51
Nisam nikad naručivala sjeme niotkuda.
Za neke egzote nemam interesa,a sjeme za čili papričice sam sama sačuvala nakon kupnje različitih vrsta.
Sjeme sam nabavljala isključivo iz domaćih izvora isprobavajaući i neke zaboravljene,stare sorte.

m@non
19.04.2013., 10:47
Naručila od Premier seedsa, stvarno su super prodavači, nije bilo nikakvog problema s carinom, naručila sam hrpu buča (fetiš su mi rajčice i buče)....

Sad već čekam drugi paketić od njih... Navukla sam se...

Što se tiče B.Jolokie, jela sam ju i nije to ništa strašno. Očekivala sam da će mi kao u crtićima glava odletjeti s tijela, međutim da se podnijeti. Da je žestoka, je, ali nije nuklearna. Inače, obožavam hiper ljute stvari, na užas moje okoline :rofl:

Retroman
19.04.2013., 21:31
Naručila od Premier seedsa, stvarno su super prodavači, nije bilo nikakvog problema s carinom, naručila sam hrpu buča (fetiš su mi rajčice i buče)....

Sad već čekam drugi paketić od njih... Navukla sam se...

Što se tiče B.Jolokie, jela sam ju i nije to ništa strašno. Očekivala sam da će mi kao u crtićima glava odletjeti s tijela, međutim da se podnijeti. Da je žestoka, je, ali nije nuklearna. Inače, obožavam hiper ljute stvari, na užas moje okoline :rofl:

Papricice znaju jako varirati u ljutini, cak i na jednoj biljci bhut jolokie moze biti plodova od 350000 SHU sto je ljutina jako ljutog habanera, a pored njega plod od preko milijun SHU :)

Tako da su mozda, probala blazu. Takodjer, kod nas je tesko uzgojiti super ljute biljke jer klima naprosto nije idealna za tako nesto :)

Probao sam skoro sve superhot varijante, najteze sam podnio 7pot jonah i brain strain, stvarno zestoko :)

Moj frend je dobio napadaj panike nakon sto je u usta stavio mali komadic 7 pot paprike :D