PDA

View Full Version : 10. planet suncevog sustava

delija
28.02.2004., 12:01
25-02-2004 16:47 hvar je na podforumu Prirodne znanosti otvorio topic pod naslovom: 10. planet suncevog sustava

hvar: culi ste jamacno za price kako su vec sumerani znali da suncev sustav ima 10 planeta
sto znaci znali su za Neptun, Pluton i ...
hm. sveca ti, jedan planet mi fali

salu na stranu

svi znate za teorije o X planetu sa kometolikom putanjom i periodom od nekoliko tisuca godina
nije mi bas najjasnije zasto bi bile nemoguce ta teorije

jeli uopce moguce da suncev sistem zarobi jedan planet u prolazu ko kometu?
jeli moguce da se jos jedan planet vrti u kometolikoj putanji oko sunca tj nebi li se trebao moci ugledati?
ako pretpostavimo da postoji takav planet bili neko moga prezivit na njemu?
============================

delija:
Kako smatram da ova tema nije na pravom mjestu (jer na forumu Prirodne Znanosti ima, izgleda, mnogo znanstvenika) to sam prebacio prvi post ovdje (gdje spada) uz dodatak temi:

Evo nešto o 10-toj ''planeti''.

Prihvaćajući postojanje Vantjelesnih Individualnih spiritualno-memorijskih polja (Monade)... mnogi čitaoci će moći također prihvatiti informaciju da čovjek može da sa Svojom Materijalnom svijesti ostvarivati kontakte sa Svojim Vantjelesnim spiritualno-memorijskim poljem (Monadom) - odakle prima ovoživuća Materijalna svijest tog čovjeka, uz ostalo, i nove informacije.
Jesu li te informacije nove i za druge ljude on to obicno u prvo vrijeme ne zna.
No, kasnije, na razne načine dolazi do spoznaje da primljene informacije ipak nisu nove i da su već ranije objavljivane od strane pojedinih znanstvenika, filozofa...

Da bih bio razumljiviji, evo primjer (kojeg sam ja doživio).
1.
1988. godine, u tijeku jedne meditacije "vidio" sam jedno "nebesko tijelo" i primio objašnjenje da je to kozmički Energetski centar.
Ja sam to ''tijelo'' evidentirao i opisao u detalje - uradivši i crtež tog ''tijela''.
Interesantno je navesti da sam po izradi crteža tog ''tijela'' pomislio: O, pa ovo mi izleda kao oko – nakon čega mi se je nametnula slijedeća misao: Pa možda je to ''božje oko''? (Slika 17)

Iskreno, sve do pred kraj 1995. ja nisam znao da je informacija o postojanju tog "nebeskog tijela" već davno ranije iznešena.
Tada, 1995. god., na veoma sam interesantne načine "dolazio" do informacija o ’’tijelu’’:
* kojeg su grčki kozmologisti nazivali Empirej

* koje je po učenju crkvenih otaca sjedište Boga koji odatle upravlja kozmosom,

* kojeg su narod Tongva (koji su živjeli su u području Los Angelesa prije no su tamo stigli Španjolci i ostali Europljani) nazivali "Quaoar" (kwah-o-wahr); koje predstavlja njihovo vrhovno božanstvo koje je pjesmom i plesom pretvorilo kaos u red, kreiralo Nebeskog Oca (Weywot) i Majku Zemlju (Chehooit) te zajedno s njima, također pjesmom i plesom, stvorilo sedam divova tj božanskih bića, naposlijetku i sav živući svijet (što podrazumijeva i ljude)
(Ovo sam iznio jer je veoma interesantno – na što ću vas obavezno podsjetiti kad ću objaviti KAKO JE POSTAO “MATERIJALNI” KOZMOS).
Naime, opis Energetskog centra od strane naroda Tongva nevjerojatno se podudara s mojim opisom tog Centra.
Uostalom, i sami ćete se uvjeriti da je tako.

* koje Tijelo je Dante u svojoj Božanstvenoj Komediji stavio na deseto, nepomično mjesto u "Raju" …

- da bih 2002. godine saznao da to Tijelo “moderni” znanstvenici nazivaju Nemesis.
(Ime Nemesis potječe iz grčke mitologije, a označava božicu koja se osvećuje za zločin i nepravdu).

Logično, moj opis tog Tijela se uvelike razlikuje od ranije i danas iznešenih opisa, što je i normalno, jer ja znam da ono, ili kako ćete kasnije saznati da ona postoje, kako su nastala, gdje se nalaze i koja im je funkcija.
Naime, osim kozmičkog Empireja (Energetskog centra, ''božjeg oka''), svaka galaksija i zvjezdani sistem imaju svoj Energetski centar, dakle svoj Empirej.

Interesantno je da me je, kad sam je vidio, fascinirala slika na web stranici:
http://www.iskon.hr/znanost/page/2001/05/14/4065006.html
Zasto - pogledajte i sami.

Svakako, veoma je interesantno znati da svaki od ovih opisa Energetskog centra ima u suštini Svoju istinu koja pokazuje da se, ta istina, odnosi upravo na to “nebesko tijelo” koje se nalazi u sklopu Sunčevog sistema a koje je sačinjeno, po znanstvenicima, od tajanstvene tamne tvari, koju su nazvali zrcalna materija.
No, ne iznijeti pokazatelje koji će nas navesti na to da prihvatimo tezu da taj Energetski centar zaista postoji - niko ga neće prihvatiti kao postojećeg.
I upravo je moj zadatak da vam iznesem pokazatelje koji pokazuju:
- zašto “biblijski broj odabranih” iznosi 144.000,
- kako je nastao grb Izraelaca (heksagram, Solomonov pečat, Davidova zvijezda, židovska zvijezda ili čarobni znak koji ima šest vrhova), (Slika 2)
- zašto su dani i noć podjeljeni na 12 + 12 sati,
- što je rukovodilo ljude da izrade mehanički sat na kojem će se nalaziti danas nam poznati cifarnik (zifferblatt) itd.
Znači, ne postoje samo podsvjesna ili intuitivna mišljenja koja nas navode da iznesemo neke teze – već treba da postoje i pokazatelji koji trebaju da obrane te teze.

Glupinickname
28.02.2004., 12:13
I kakve veze ova tema ima sa SFom? Ti, cini se, fakat vjerujes u ove budalastine, prema tome tebi to nije niti Znanstvena fantastika niti Fantastika nego stvarnost. Mislim da je ovo krivi forum za tebe. Ja bih na tvom mjestu pokusao na Religiji ili na Filozofiji.

Karlo Valabinić
28.02.2004., 12:54
Ja mislim da su vanzemaljci krivi za to.

No moguće je da i nisu, jer nisam ni pročitao prvi post do kraja.

Glupinickname
28.02.2004., 12:59
Karlo Valabinić kaže:
Ja mislim da su vanzemaljci krivi za to.
No moguće je da i nisu, jer nisam ni pročitao prvi post do kraja.
Fakat. Inace, ak nekoga zanima, povoljno prodajem sesire od alumijinske folije: garant ce vas zastititi od opasnih X - zraka kojima UN-sateliti nad covjecanstvom sprovode POTPUNU KONTROLU UMAAAAAAAAAAAA!!111

Joj, i jos nesto:
delija kaže:
Kako smatram da ova tema nije na pravom mjestu (jer na forumu Prirodne Znanosti ima, izgleda, mnogo znanstvenika)
Ne bi covjek reko, a? :D

Karlo Valabinić
28.02.2004., 13:11
glupinickname kaže:
Fakat. Inace, ak nekoga zanima, povoljno prodajem sesire od alumijinske folije: garant ce vas zastititi od opasnih X - zraka kojima UN-sateliti nad covjecanstvom sprovode POTPUNU KONTROLU UMAAAAAAAAAAAA!!111 Mmmm. Dobro bi se uklopili na mojoj stalaži u atomskom podrumu iz kojeg i šaljem ovaj broadcast.

Karlo, voice of the free people.

Glupinickname
28.02.2004., 13:29
Karlo Valabinić kaže:
Mmmm. Dobro bi se uklopili na mojoj stalaži u atomskom podrumu iz kojeg i šaljem ovaj broadcast.
Karlo, voice of the free people.

Jao, pa ti si Mali Karlo Veliki! Slusao sam te kad sam bio na koledzu!

Za neupucene: pokusajte danas ulovit reprizu Malcolma u sredini na novoj TV.

Karlo Valabinić
28.02.2004., 13:36
Kid Charlemagne. :D

Pussy Cat
28.02.2004., 14:13
O čem ovaj???

Kakve to ima veze sa SF-om??

Izgleda nije koristio alu-zaštitu :D :D

Kierlan
28.02.2004., 19:45
Za sve vas koji niste čitali "Mostly harmless..." peti i konačni dio Vodiča kroz galaksiju za autostopere, deseti planet našeg sustava zove se Rupert. Prema papigi astrofizičara koji će ga otkriti.

Pussy Cat
29.02.2004., 00:44
Kierlan kaže:
Za sve vas koji niste čitali "Mostly harmless..." peti i konačni dio Vodiča kroz galaksiju za autostopere, deseti planet našeg sustava zove se Rupert. Prema papigi astrofizičara koji će ga otkriti.

:top:
Jesmo ;)
Al već godinu dana ne mogu izvuć knjigu od jedne ...errmmm......khmmm... edited: OSOBE :mad: